Dodaj do ulubionych

Policja: spokojnie powroty z Przystanku Woodstock

07.08.05, 12:36
Spokojne?
A to w KK będzie rozczarowanie.
Obserwuj wątek
    • dziewczynka.z.zapalkami1 Re: Policja: spokojnie powroty z Przystanku Woods 07.08.05, 12:47
      A Glemp może dostać zawału.
      • openmind.desk.pl jak można zmarnować tyle pieniędzy z darów 07.08.05, 14:03
        ludzie daja na sprzęt medyczny a ten owsiak organizuje sobie koncerty
        prokuratura powinna sie tym zająć
        • islamsekta Re: Owsiak może zmarnować tyle pieniędzy z darów 08.08.05, 18:15
          openmind.desk.pl napisał:
          > ludzie daja na sprzęt medyczny a ten owsiak organizuje sobie koncerty
          > prokuratura powinna sie tym zająć
          >
          Ma to tego prawo to jego fundacja. Kiedys cezarz organizował igrzyska dla pospulstwa. Teraz robi to Owsiak. I jak go nie kochac.
    • bmf69 Re: Policja: spokojnie powroty z Przystanku Woods 07.08.05, 12:48
      Od kiedy Polcja umie liczyć ? oprócz łapy :) oczywiście
      • niestaly_czytelnik Organizatorzy - wracać do podstawówki! 07.08.05, 15:36
        Cytat_1:
        "Według informacji organizatorów, blisko 300-tysięczną rzeszę uczestników
        festiwalu (według szacunków policji, było ich o co najmniej 200 tys. mniej)
        przywiozło 27 specjalnych pociągów."
        Cytat_2:
        "W każdym z pociągów jedzie ok. 3,5 tys. osób" szacuje rzecznik Wielkiej
        Orkiestry Świątecznej Pomocy".

No więc policzmy: według samych organizatorów mamy: 27 spec. pociągów i ok. 3,5
        sztuk/pociąg, co daje circa about 100 tys. sztuk. Pomijalna jest ilość
        egzemplarzy, które przyjechały rozkładowymi pociągami. Pomijalnie mała jest też
        ilość przetransportowanych samochodami prywatnymi (1. bywalcy to głównie
        ubodzy, 2. po substancjach odurzających z różnych względów samochodu się nie
        prowadzi). Nie biorę pod uwagę transportu autobusowego - ze świecą szukać firmy
        transportowej, która zaryzykowałaby zniszczenie swojego mienia. Tak więc,
        reasumując, Policja policzyła dobrze, natomiast organizatorzy chyba
        przedawkowali.

Nawiasem mówiąc, z roku na rok, liczebność spędu spada o połowę, a więc w
        postępie geometrycznym. Należy to zawdzięczać w głównej mierze prewencyjnym
        działaniom Telewizji TRWAM. Ponadto wszelkie sondy, sondki i ankiety
        potwierdzają malejące poparcie dla tej szkodliwej imprezy. Samorządy kolejnych
        miast zamykają dla niej swoje podwoje, więc sprawa idzie w dobrym kierunku.
    • at_work Mając taki zapał i Jurka Owsiaka 07.08.05, 13:03
      za kilka lat Roskilde przestanie się liczyć.
      Każdy będzie wolał nasz Woodstock.
      Duńczycy zlikwidowali Christianię w Kopenhadze, a my mamy WOŚP i Woodstock.

Oczywiście będziemy mieli Woodstock na miarę Woodstock pod jednym warunkiem, że
      Jurek będzie grał nadal.

Czego wszystkim serdecznie życzę!

www.atwork.pl
      • pkarlin Re: Mając taki zapał i Jurka Owsiaka 07.08.05, 13:39
        Zapał zaoałem ale za czyje pieniądze to wszystko ??? ZAstanowiłeś się może kto
        to finansuje i dlaczego bo przecież:

1. Czy wolontariuszami są również policjanci tam zwizieni za podatników pieniądze,
        2. kolejarze i ich pociągi demolowane a potem naprawiane z dotacji państwa,
        3. szpitale, w których obowiązuje podwyższona gotowość za pieiniądze NFI, czyli
        też z moich składek ZUS, a nie ma pieniedzy na miejsce w szpitalu dla mojego
        dziecka i mojej mamy (choroba nowotworoawa).
        4. a czas emisji w telewizji, gdyby go sprzedać to jaka byłaby kasa na
        wyposazenie szpitali?
        Myślę, że to wystarczy, dla mnie odpowiedź jest jedna NIE!!!! dla Woodstok
        Owsiaka!!!
        • mihau2000 Panie! Daj Mu siłę widzieć dobro! 07.08.05, 14:51
          koszty przystanków Woodstock:
          2001r: 1 726 380,19 zł
          2002r: 1 666 364,68 zł
          2003r: 1 477 241,08 zł

Odsetki od zebranych kwot:
          2001r: 5 944 084,56 zł
          2002r: 2 661 090,36 zł
          2003r: 2 342 819,90 zł

Wszystko jest jawne na stronie:
          www.wosp.org.pl/fundacja/finanse/
          ponadto (cytaty z w/w strony):
          "Pomimo możliwości prawnych - nigdy nie wydaliśmy na bieżącą działalność
          administracyjną czy też na organizację Finału lub koncertu "Przystanek
          Woodstock" - żadnych pieniędzy ze zbiórki publicznej."
          "Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z darów
          sponsorów, o których Fundacja każdorazowo zabiega."

"Fundacja więcej wydała na sprzęt medyczny (55 100 497 USD) niż zebrała (53 616
          501 USD) w ciągu 12 lat swojej działalności."

> 1. Czy wolontariuszami są również policjanci tam zwizieni za podatników
          pieniąd
          > ze,
          > 2. kolejarze i ich pociągi demolowane a potem naprawiane z dotacji państwa,

Jak kibice jadą na mecz to Ci nie przeszkadza??

> 4. a czas emisji w telewizji, gdyby go sprzedać to jaka byłaby kasa na
          > wyposazenie szpitali?

Czas antenowy pomiędzy reklamami należy czymś wypełnić

> 3. szpitale, w których obowiązuje podwyższona gotowość za pieiniądze NFI,
          czyli
          > też z moich składek ZUS, a nie ma pieniedzy na miejsce w szpitalu dla mojego
          > dziecka i mojej mamy (choroba nowotworoawa).

Życzę żeby miejsca się znalazły.
          Jak już się znajdą rozejrzyj się wokoło ile sprzetu ma czerwone serduszka.
      • niestaly_czytelnik Zaćpany Jurek umie drzeć pyska. 07.08.05, 15:41
        > Jurek będzie grał nadal.

"Jurek" nie gra tylko drze paszczę, bo tylko to umie. Aha - umie też niszczyć
        czyjeś mienie i wyrzucać zespoły ze sceny.
        • ptv4 Re: Zaćpany Jurek umie drzeć pyska. 07.08.05, 19:29
          Jak Rydzyk niewygodnych z anteny.
    • jacek20042 WOOODSTOCK-PODZIĘKOWANIE?? 07.08.05, 13:20
      Ze strony "www.wosp.org.pl/przystanek/" :

>Od dziesięciu lat w połowie wakacji organizujemy wielkie letnie koncerty >"Przystanek Woodstock". Ich ideą jest podziękowanie wszystkim wolontariuszom >biorącym udział w naszych kolejnych Finałach za ogromne zaangażowanie.

I mam pytanie:
      Skoro koncert to jest podziękowanie wolontariuszom to czemu p.Owsik prawie zawsze swoje koncerty organizuje przy niemieckiej granicy?? (Tylko dwa spośród jedenastu odbyło się w północnej Polsce) Czy nie lepiej było by takie koncerty organizować w centralnej części kraju, tak aby mogli swobodniej dojechać ludzie mieszkający na wschodzie bądź południu Polski?? A może Jurkowi bardziej chodzi o Niemców?? W końcu jeśli Niemiec przyjedzie to zostawi kasę... A zapewne przez pół Polski nie bardzo by się chciało im jeździć na te koncerty... No chyba że chodzi tutaj o jakieś pojednanie(solidarność, przyjaźń... sma nie wiem jak to nazwać) z narodem niemieckim?? Tylko że jeśli by o to chodziło to raczej koncert w tym roku powinien się odbyć przy granicy Ukrainskiej... Wszak to tam miała miejsce (popierana przez większość Polaków) "Pomarańczowa Rewolucja"...

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź(jeśli ktoś ją zna)...
      • indianski Re: WOOODSTOCK-PODZIĘKOWANIE?? 07.08.05, 13:23
        Ti proste . Bo z Hamburga mam blizej do Kostrzyna niz do Przemysla .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka