galba 18.08.05, 13:28 Super wyniki... szkoda, że sprzed 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wbka Re: Pamietam jak dwa tygodnie temu w takim sondazu 18.08.05, 13:36 TUSK mial 29%. Gazetka napisala o tym na 5 stronie, a PiS mial pretensje ,ze sondaz jest nieobiektywny bo przeprowadzany przez telefon.Tusk - ja i moja rodzina jestesmy z Toba, a nikt do nas nie dzwonil. Odpowiedz Link Zgłoś
anikasak A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 14:16 Sondaże są tylko elementem gry wyborczej, a przecież nie chodzi o to, by głosowac na najpopularniejszego polityka, tylko tego, na którego się CHCE głosować. przecież jak będziemy głosowac na tych co prowadzą w sondażu mimo, że wcale nam sie nie podobają, to nie jest to żadna demokracja tylko hmmm jakaś medialna "technokracja". Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 14:56 Bój się Boga! Przecież to nieważny głos. Wyborca musi kalkulować. Musisz sie okreslić, czy jesteś z chłopobolszewikami, czy z najwspanialszym odcieniem Polszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anikasak Re: A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 16:01 hehe, dobre :) ale jednak moim zdaniem głos zmarnowany to głos oddany bez przekonania. Jeśli wszyscy będziemy jak owce to do niczego nie dojdziemy :) A gdyby tak zawsze ludzie szli za większością to nawet by kobiety dziś prawa do głosu nie miały, a co dopiero do kandydowania na prezydenta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.nos Re: A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 17:21 Jest dziś taka fajna rozmowa 3 pytania w Wirtualnej z socjologiem o klonach politycznych i o mechanizmach "straconego głosu" - warto sobie poczytać, bo właśnie tam pisze to co mówisz: skocz.pl/abnp Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Szkoda śliny,Galba.Jest nastepna Jarucka,dla Kaczy 18.08.05, 22:35 ńskiego. Jutro w mediach. W nagrodę za twoje i Wassermana wysiłki przy kreowaniu pierwszej. Pan Bóg sprawiedliwy i coś rychliwy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Ciemnoszewicz rozdaje moje podatki i twoje też 18.08.05, 22:54 Do końca życia będę płacił 36 pln miesięcznie na przyjemności emerytalne górników. Mój ojciec też ciężko pracuje, ale i on zapłaci na górników zamiast sobie iść na emeryturkę wcześniej. Dzisiaj Ciemnoszewicz tłumaczył mi jaki ciężki jest los górników. Ale czy lekki jest los bezrobotnych matek przez wysokie podatki nie mogących znaleźć pracy? Czy lekko mają młodzi, którzy muszą się tułać narażając zdrowie, a nie raz życie, bo spowodowane przez nierozważnych polityków budżetowe czarne dziury wessały miliony miejsc pracy? Potem Ciemnoszewicz przyjdzie po mój głos, ale ja mu odpowiem do lasu ......! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Ciemnoszewicz rozdaje moje podatki i twoje te 18.08.05, 23:12 reduta_ordona napisał: > Do końca życia będę płacił 36 pln miesięcznie na przyjemności emerytalne > górników. Mój ojciec też ciężko pracuje, ale i on zapłaci na górników zamiast > sobie iść na emeryturkę wcześniej. Dzisiaj Ciemnoszewicz tłumaczył mi jaki > ciężki jest los górników . A nie tlumaczyl gornikom ze mogli sie ubezpieczyc ?Dziwne... Ale czy lekki jest los bezrobotnych matek przez > wysokie podatki nie mogących znaleźć pracy? Czy lekko mają młodzi, którzy muszą > się tułać narażając zdrowie, a nie raz życie, bo spowodowane przez nierozważnyc > h > polityków budżetowe czarne dziury wessały miliony miejsc pracy? Potem > Ciemnoszewicz przyjdzie po mój głos, ale ja mu odpowiem do lasu ......! I slusznie . Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Ciemnoszewicz rozdaje moje podatki i twoje te 19.08.05, 01:15 Właśnie też tego nie rozumiem - myślę że to jest haczyk którym ktoś jeszcze zagra:) Może Leper ? W końcu chciałby przejąć glosy lewicowego kandydata. To pozwoliło by mu wystartować w drugiej turze ;) Wrażliwość społeczna lewicowego kandydata ma chyba znaczenie ?? Aż dziw że tamta wypowiedź jeszcze nie cytowana... Może zaginęła w archiwach TVP ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lewy.sierpowy Re: A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 16:13 Szczerze mówiąc Bochniarz nie wydaje się taka zła. Przynajmniej nonkonformistka, zaprotestowała przeciw ustawie górniczej. Dla mnie to już coś znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
orka10 Re: A ja i tak będę na Bochniarz głosować 18.08.05, 16:21 Mnie się akurat jej stanowisko w kwestii emerytur górniczych bardzo podoba! Popieram ją i cieszę się , że jest temu przeciwna. Czytałam jej wypowiedz na temat ustawy i zgadzam się, że jest ona niesprawiedliwa w stosunku do innych grup zawodowych, a w dodatku pokazuje, że Prezydent nie stoi na strazy równości obywateli, tylko opowiada się za dobrem jednej grupy i to w dodatku grupy, która siła i awanturą coś osiąga. Poza tym wydaje mi się , że Bochniarz ma pomysł jak wyciagnac polskę z dołka gospodarczego - oby jej się udało. Nie chcę już głosować na ludzi ze świata polityki, bo mam dosyć rządów tej samej grupy, która potrafi kłócic sie tylko o swój kawałek tortu, a z kandydatów spoza tego świata tylko Bochniarz ma dobry program wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik A ja będę głosować na Giertycha. 18.08.05, 16:33 > Mnie się akurat jej stanowisko w kwestii emerytur górniczych bardzo podoba! > Popieram ją i cieszę się , że jest temu przeciwna. Czytałam jej wypowiedz na > temat ustawy i zgadzam się, że jest ona niesprawiedliwa w stosunku do innych > grup zawodowych, Proponuję więc wziąć tę panią Bochniarzową, nałożyć kaski i zjechać wyciągiem na dół kopalni - po wyjeździe koniecznie sprawdzić zawartość swoich gaci. I dopiero po tym wypowiadać się na temat sprawiedliwości emerytur górniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
cezary88 Re: A ja będę głosować na Giertycha. 18.08.05, 16:44 Zgadzam się, ta pani jako jedyna mówi sensowne rzeczy. Nie tylko o górnikach, ale także o służbie zdrowia i polityce zagranicznej, w każdej dotychczasowej kwestii się z nią zgadzam. A pan niech spróbuje wyżywić za 600 złotych czteroosobową rodzine... Też nic przyjemnego!! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x Re: A ja będę głosować na Giertycha. 18.08.05, 17:36 proponuje tym gornikom kazac firme prowadzic, ciekawe, czy by sie lepiej niz pani bochniarz spisali. ciekawe, jak by sie gornicy spisali jako kardiolodzy, nauczyciele czy piekarze. nie ma zawodow latwych, przyjemnych i calkowicie wad pozbawionych. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Ja i tak na Cimoszenko będę głosował 18.08.05, 13:37 Jakaś przeciwwaga dla nowego katolickiego sejmu być musi. Wolelibyście Kaczora prezydenta i Kaczora premiera???? Odpowiedz Link Zgłoś
o2o2o6 nie! 18.08.05, 13:54 Prezydenta Kaczora i premiera Donalda! I Myszkę Miki na dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: ZMIANY GWARANTUJE TYLKO LEPPER 18.08.05, 20:15 Jeśli kontynuacja upadku Polski to nie ważne kogo wyborcy poprą! Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: ZMIANY GWARANTUJE TYLKO LEPPER 18.08.05, 20:27 jola_dywity napisała: > Jeśli kontynuacja upadku Polski to nie ważne kogo wyborcy poprą! W kwestii formalnej -lepper to sld-bis Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity Re: ZMIANY GWARANTUJE TYLKO LEPPER 18.08.05, 20:46 Nowoczesna lewica to nie Sld Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: ZMIANY GWARANTUJE TYLKO LEPPER 19.08.05, 00:59 Nowoczesna lewica to Andrzej Lepper Mesiah! Kto inny mógłby "gwarantować zmiany"?! Tylko Andrzej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Lepper to zmiana na gorsze 18.08.05, 23:02 Jak cie boli głowa to se nog utnij, zaraz zapomnisz, że cię głowa bolała i tak wygląda sprawa z Lepperem. To jest takie "lekarstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 [...] 18.08.05, 14:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL piszemy co wiemy 18.08.05, 14:11 PYTANIE RETORYCZNE. JASNE, ŻE KACZYŃSKI LEPSZY NIŻ CIMOSZEWICZ. NO CHYBA, ZE TEZ JESTES ZA PAŃSTWEM MANIPLULACJI OPINIĄ I BEZPRAWIA, KUMOTERSTWA, NEPOTYZMU I KORUPCJI ETC WTEDY ROZUMIEM, ZE POPIERASZ CIMOSZEWICZA. Odpowiedz Link Zgłoś
nnina13 Poczytaj o kolesiach Kaczora 18.08.05, 23:47 Poczytaj w gazetach artykuły o armii Kaczora!!!! Toleruje po cichu swoich skorumpowanych kolesi tak dlugo jak długo nie piszą gazety. Za parę dni zapewne odwali pokazówkę i wyrzuci naczelnego arch. miasta, bo na szczęście gazety nie potrafią i nie mogą już dłużej milczeć. Wczoraj pisało ŻW, dziś Rzepa, chyba tylko GW milczy. Nie sprawdzałam. W urzędach warszawskich większość pracuje dzięki KUMOTERSTWU! DLATEGO NIE ROZUMIEM DLACZEGO POPIERASZ KACZYŃSKIEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś
galba A że wiecie niewiele... 18.08.05, 14:15 ... to i warte to-to tyle co słowo Cimoszewicza. G. > > Jakaś przeciwwaga dla nowego katolickiego sejmu być musi. Wolelibyście Ka > czora > > prezydenta i Kaczora premiera???? > > > Mam nadzieje, że Włodek zablokuje jako Prezydent wizję POLSKI w wykonaniu > Kaczora Donalda. > > WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: Ja i tak na Cimoszenko będę głosował 19.08.05, 01:18 Eee a teraz to jaki masz sejm ? Lewicowy. Jakiego masz prezesa ? Z SLD. I tak już od dłuższego czasu.. Nie zauważyłeś ? Polepszyło Ci się dzięki im tak jak Ci obiecywali ? Masz już merca z przyciemnianymi szybami ? To gratulacje ;) Mam nadzieję że nie na wypożyczeniu jak jeden poseł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi a tak się chłopaki narobiły..., :). 18.08.05, 13:39 koniu to musi być niepocieszony... a już wyglądało, że numer "na olina" przechodzi zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: a tak się chłopaki narobiły..., :). 18.08.05, 13:42 Tyle, że sondaż nie jest z przed 2 tygodnii. To się GW napracowała, żeby to wyciągnąć .... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: to PAP podał 18.08.05, 13:53 ppppppp6 napisał: > Tyle, że sondaż nie jest z przed 2 tygodnii. To się GW napracowała, żeby to > wyciągnąć .... To PAP podał - gazeta zamieszcza tylko inf. agencyjną wiadomosci.onet.pl/1150035,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
vishna Re: a tak się chłopaki narobiły..., :). 18.08.05, 13:51 nie trzeba błotem cimoszenki obrzucać by dojść do wniosków jakim będzie prezydentem - dziękujemy za emerytury górników, to przecież tylko jedynie 90 mld złotych z naszy kieszeni. przeciez gornicy sa tak efektywni i tak zaradni, a ich praca tak cenna, ze az dziwne zeby mieli sobie sami oplacac wyzsze skladki. partii kaczynskiego tez dziekujemy za to samo, za pokazanie gdzie jestescie - w koalicji partii socjalistycznych SLD-SdPL-LPR-So-PSL-PiS. front jednosci socjalizmu narodowego. ciemne masy, ktore nie widza dalej niz kawal kielbasy. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To wypunktuj, co zrobiła PO. 18.08.05, 16:38 To wymień proszę jakieś pozytywne (i rzeczywiste) dokonania Placformy. Tylko proszę nie wymieniać propozycji obcięcia diet posłom (to już skrajny populizm - głosujemy za, ale wiemy, że i tak nie przejdzie). Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: To wypunktuj, co zrobiła PO. 18.08.05, 17:46 w ostatnich wyborach samorzadowych glosowales na zmniejszona o polowe liczbe radnych. to tak pierwszy z brzegu przyklad dokonan PO i Tuska. tez populizm? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: a tak się chłopaki narobiły..., :). 18.08.05, 17:01 No jasne. Bo trzeba zabrać zdecydowanej większości i dać najbogatszym. Wtedy każdy będzie szczęśliwy - biedny biedniejszy, bogaty bogatszy. (inspirowane hasełkiem 3 x 15) Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Brawo Cimoszewicz !!!!!! 18.08.05, 13:43 Ludzie widzą, że sprawa z płenomocnictwem i Jarucką to grubymi nićmi szyta afera zrobiona na zlecenie PO i PiS. Wystarczy popatrzeć na Wassermana I Miodowicza, którzy zapewniają o 100% wiarygodności Jaruckiej. Ciekawe na jakiej podstawie, skro najpierw mówiła, że Cimoszewicz kazał jej zamienic oba oświadczenia (sejmowe i ministerialne), a w następnym tygdoniu popwiedziała, że WC kazał jej zamienić tylko jedno. Jeżeli tak wygląda (postępuje) wiarygony człowiek wg. PO i PiS, to niech Bóg nas chroń przed takimi ludzi i ich rządami. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Twoje rozumowanie ma jedną, malutką lukę 18.08.05, 13:44 Sondaż był przeprowadzony przed sprawą "Jaruckiej"... > Ludzie widzą, że sprawa z płenomocnictwem i Jarucką to grubymi nićmi szyta > afera zrobiona na zlecenie PO i PiS. Wystarczy popatrzeć na Wassermana I > Miodowicza, którzy zapewniają o 100% wiarygodności Jaruckiej. > Ciekawe na jakiej podstawie, skro najpierw mówiła, że Cimoszewicz kazał jej > zamienic oba oświadczenia (sejmowe i ministerialne), a w następnym tygdoniu > popwiedziała, że WC kazał jej zamienić tylko jedno. > Jeżeli tak wygląda (postępuje) wiarygony człowiek wg. PO i PiS, to niech Bóg > nas chroń przed takimi ludzi i ich rządami. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Ale jesteś biedny "Prawy Prosty" 18.08.05, 14:02 Ojej jak mi przykro, że Kaczka przegrywa. Lepszy od Prawego Prostego jest Lewy Sieprowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Twoje rozumowanie ma jedną, malutką lukę 18.08.05, 14:05 Glownie PiS-u i LPR-u przy wspoludziale Miodowicza Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Twoje rozumowanie ma jedną, malutką lukę 18.08.05, 17:09 Nie sądzę, aby "sprawa Jaruckiej" pociągnęła Cimocha w dół. To wygląda już na przesadną prowokację i trudno się na to ludziom złapać. "Sprawa Jaruckiej" raczej za bardzo nie zmieniła notowań Cimocha. Jeśli już ubyło mu w tym czasie poparcia, to raczej za sprawą intensywnej kampanii Tuska (spot sentymentalny, bilbordy, Grodno, Dziwisz, zbójnicy, Andrea i wieniec). Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Twoje rozumowanie ma jedną, malutką lukę 18.08.05, 17:20 pandada napisał: > Nie sądzę, aby "sprawa Jaruckiej" To sie teraz SPRAWA JARUCKIEJ nazywa ????? pociągnęła Cimocha w dół. To wygląda już na p > rzesadną prowokację i trudno się na to ludziom złapać. Myslisz ze ktos sie zlapie na twoja prowokacje ???a raczej "sztabu wyborczego "? "Sprawa Jaruckiej" racze > j za bardzo nie zmieniła notowań Cimocha. Ale jaja - prosze zauwazyc "dialektyke " zaklamywanie czego sie da okazuje sie ze mamy SPRAWE JARUCKIEJ Jeśli już ubyło mu w tym czasie popar > cia, to raczej za sprawą intensywnej kampanii Tuska (spot sentymentalny, bilbor > dy, Grodno, Dziwisz, zbójnicy, Andrea i wieniec). taaaaak SPRAWA JARUCKIEJ - Cimoszewicza przed komisja nie bylo a wszystkie matactwa to nam sie przysnilo..... Ja rozumiem skad ten wzrost pewnych zaburzen i chorob w Polsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Re: Brawo Cimoszewicz !!!!!! 18.08.05, 13:44 Sondaz z poczatku sierpnia. Spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
mihni_k_analia Nie podniecaj sie biedaczku to stary sondaz 18.08.05, 13:54 przeprowadzony miedzy 4 a 8 sierpnia. Wtedy o Jaruckiej nikt nie slyszal. A Szechter publikuje go w swej gadzinowce, zeby pokazac jak duze poparcie ma jego Wlodzio. Przeciez bylaby to katastrofa dla Michnika gdyby powychodzily na jaw wszystkie jego machinacje i prawda o aferze Rywina (kiedy Michnik chcial wywrzec nacisk na GTW i sie z nia poklocil, bo cos nie wyszlo) Podobnie sondaze na stronach internetowych Wyborczej sa maniplowane za pomoca automatycznego skryptu. I tak wychodzi ze 40% jednak wierzy Wlodziowi, a nie Jaruckiej, gdy w rzeczywistosci liczba oddanych glosow na WC nie przekraczala 2%. Tylko glupcy i slepi nie zauwazaja machlojek nowej GTW: Aaron Szechter o ksywie Adam Michnik+Cimoszewicz+Barcikowski Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi to rzydzi, panie! wszystko rzydzi... 18.08.05, 14:24 na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z Internetem... to już nie dla Ciebie, jeszcze parę postów i tafi Cie szlag z nienawiści do tych przeklętych rzydów, :). Odpowiedz Link Zgłoś
majka688 Apel w sprawie sondaży 18.08.05, 14:29 Proponuję tym, którzy widzą machlojki przy wynikach sondaży, aby nie uczestniczyli w sondach na forum Gazety. Byłoby to takie forumowe (odmiana obywatelskiego) nieposłuszeństwo. Osobiście nie biorę udziału w sondażach Gazety od czasu badania "komu wierzysz: kś czy WC". Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: Nie podniecaj sie biedaczku to stary sondaz 18.08.05, 15:17 Aaron Szechter rules! Automatyczny skrypt niech żyje nam!!! A kto z nami nie wykryje niech wpieprza pomyje! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Nie podniecaj sie biedaczku to stary sondaz 18.08.05, 17:12 Dobrze, ze Jarucka nie ma problemów z mandatami za parkowanie, bo jeszcze drogówkę do GTW by zaliczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
el_mexicano A jakiegoś sondażu przeprowadzonego w 1953 nie ma? 18.08.05, 13:43 Po co się ograniczać do tych sprzed pół miesiąca? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Przeterminowany sondaż 18.08.05, 13:46 Dlaczego dopiero teraz publikują sondaż sprzed 2 tygodni ????? Przecież dane można obrobić o wiele szybciej. Tyle czasu to starczyłoby na obrobienie skomplikowanych badań rynkowych, a nie kilku prostych pytań. Nie rozumiem . Coś tu śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Panie Ośle! 18.08.05, 16:42 Tu się zgadzam. Cimoszenko naprawdę nie ma jaj. I nie umie przegrywać z godnością. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Przeterminowany sondaż 18.08.05, 15:12 Za skomplikowane badania rynkowe, to OBOP dostaje grubą kasę, a za badania preferencji politycznych psińco. Badania telefoniczne ukazują się tego samego dnia. Tyle że w przypadku ich wyników podnoszą się głosy o rzekomej niereprezentatywności. Tak żle, i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Przeterminowany sondaż 18.08.05, 15:32 Jak zamawiam badanie rynkowe to pierwsze wyniki otrzymuje już po tygodniu. Oczywiście nie są to wyniki pełne, ale ankiety są b. długie. Przy kilku pytaniach i tak zmieniających się preferencjach wyborczych - tydzień na obróbkę danych to max. Albo się opieprzają albo coś tu jest naciągane... Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Przeterminowany sondaż 18.08.05, 17:17 PGB 8 dni pracowała nad badaniami, OBOP pracował 10 dni. Ile pracował IPSOS? Szybki wynik zazwyczaj powstaje na podstawie telefonów, albo, gdy mamy sondę z jednym pytaniem i dwiema odpowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 niedobrze 18.08.05, 13:46 Lewica zawsze jedzie na obiecankach cacankach. Trzeba ludziom uswiadomic, ze lewica im nic nie daje. Trzeba uswiadamiac, ze przez lewice nie idziemy do przodu, ze nastepnym pokoleniom bedzie coraz ciezej. Nie ma juz czasu dla SLDowskich prezydentów Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ten sondaż jest jakiś trefny, przeterminowany 18.08.05, 13:50 Od tego czasu Cimoszewicz bardzo spadł. Nie wiem dlaczego dają sondaż z 4-8 sierpnia gdy mamy 18 sierpnia. Chłopcom nie chciało się obrabiać danych, mieli długie weekendy, czy to manipulacja, żeby Cimoszewicz mógł powiedzieć że ludzie go popierają ???? Tak czy siak większość sondaży pokazuje że teraz jest na trzecim miejscu. A Komisja jeszcze go dobije... Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Ten sondaż jest jakiś trefny, przeterminowany 18.08.05, 23:43 To jest zwykle ordynarne zasmiecanie wiadomosci.Sugestia ze Cimoszewicz ma 36% poparcie.To wszystko jest do dupy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 13:47 Nie mogę go znaleźć w GW (a wczoraj był). Ciekawy jestem w jakim okresie był robiony... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 13:50 W podobnym, 4-9 VIII. Nie rozumiem dlaczego wszystkim, poza PGB, zsumowanie 1000 ankiet zajmuje 2 tygodnie. Zwłaszcza w tak zmiennej sytuacji podawanie wyników tych "renomowanych" ośrodków nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 15:17 galba napisał: > W podobnym, 4-9 VIII. Nie rozumiem dlaczego wszystkim, poza PGB, zsumowanie > 1000 ankiet zajmuje 2 tygodnie. Może dlatego że "sufitówki" sumuje się o wiele szybciej i taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 15:47 Widać że nie znasz się na badaniach. 2 tygodnie to o wiele za długo jak na taki prosty kwestionariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 16:26 10 dni. Z tego co wiem OBOP bogaty nie jest. Nie pamiętam czy ankieterzy tej firmy latają z laptopami, czy jeszcze nie. A to przecie w znaczny sposób przyspiesza opracowanie wyników. Nie chcę bronić OBOP, ale wielkiego halo bym z tego nie robił. Wszak w sondażach liczą się trendy, a nie poparcie z danego dnia. Sondaż ten dowodzi choćby, że przesłuchanie przed komiją tak mocno w Cimoszewicza nie uderzyło. Poczekajmy na nietelefoniczne sondaże (jednak nie ufam im zbytnio) przeprowadzone po wydarzeniach ostatnich dni. Szybko przeprowadzane i szybko publikowane sondaże (zwykle na zlecenie) bardziej wydają mi się podejrzane, niż standardowe comiesięczne badania ośrodków obecnych na ryku badań opinii publicznej od wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 16:42 Nie możesz mówić że Orlen nie wpłynął na notowania Cimoszewicza. W większości sondaży notowania Tuska wzrosły, Kaczyńskiego utrzymały się, a Cimoszewicza spadły. Efekt Orlenu to będą tak naprawdę własnie te dni po badaniu, dlatego badanie sprzed 10 dni niewiele nam na ten temat mówi. Poza tym w poprzednich badaniach OBOPu wg tej metodologii Cimoszewicz miał chyba wyższy wynik, więc tak czy siak spadło mu poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 16:52 Masz całkowitą rację. Nie kwestionuję też spadku notowań Cimoszewicza. Mówię tylko , że na łeb na szyję mu nie spadły. I podejrzewam, że to co odeszło od Cimoszewicza przyszło do Tuska. Faktem jest jednak, że może w dużej mierze dlatego, że Tuska widać w mediach, prowadzi kampanię, a Cimoszewicza (w owym czasie) nie było widać, a on ze swą kampanią medialną czeka. Nie jestem też piewien, że ostatnie zawirowanie wokół tego ostatniego ostatecznie pogrzebią jego szanse. Do tej pory kandydaci zyskują punkty za aktywność. Tracą bierni i nijacy. Jeśli Cimoszewicz sam się nie wycofa, to wciąż będzie silnym przeciwnikiem Kaczyńskiego i Tuska. Jeśli zaś Cimoszewicz zrezygnuje, to jego elektorat przejdzie do Tuska, Borowskiego, Bochniarz i "nie idę do wyborów". Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Mam Linkę 19.08.05, 00:40 Ze Związku Radzieckiego Linka, moc wiatru... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Re: Ma ktoś link do wczorajszego sondażu 18.08.05, 13:51 palestrina2005 napisał: > Nie mogę go znaleźć w GW (a wczoraj był). Ciekawy jestem w jakim okresie był > robiony... byl z tego samego okresu Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 13:47 Czy TNS OBOP to jakis oddzial IPNu Odpowiedz Link Zgłoś
me-e STALINOWSKI KLON...DZISIAJ PREZYDENTEM 18.08.05, 13:47 ...sadazami powinny zajmowac sie niezalezne osrodki z zagranicy...bezpieka bolszewicka ciagle dziala w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: STALINOWSKI KLON...DZISIAJ PREZYDENTEM 18.08.05, 13:52 tropiciel spisku z ortografia na bakier Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: STALINOWSKI KLON...DZISIAJ PREZYDENTEM 18.08.05, 13:56 . ..lepiej z ortografia niz z tak dumna rodzinna tradycja...(*_*) ...a_s_i_m_o napisał: > tropiciel spisku z ortografia na bakier Odpowiedz Link Zgłoś
swawolny_dyzio Re: STALINOWSKI KLON...DZISIAJ PREZYDENTEM 18.08.05, 13:58 >Lewica zawsze jedzie na obiecankach cacankach. Trzeba ludziom uswiadomic, ze >lewica im nic nie daje. Trzeba uswiadamiac, ze przez lewice nie idziemy do >przodu, ze nastepnym pokoleniom bedzie coraz ciezej. Nie ma juz czasu dla >SLDowskich prezydentów A jak było z AWSem? Partie się zminiają ale ludzie ciągle ci sami:( Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: STALINOWSKI KLON...DZISIAJ PREZYDENTEM 18.08.05, 17:21 Rzeczpospolita, Wyborcza, Fakt itp. są własnością zagraniczną. Zatem muszą być niezależne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Wyborcza -tonący brzytwy sie chwyta 18.08.05, 13:58 To juz tak jawna maipulacja, że juz powoli GW staje się żałosna, a nie groźna. Możemy chyba sobie juz odpuścic poważne traktowanie GW. To szmatławiec po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_int Re: Wyborcza -nowy rekord w publikacji wyników 18.08.05, 14:02 były juz niezłe jaja jak robili telefonicznie sondaże na grupach po 500 osób zupełnie olewając podstawowe zasady dobrej statystycznej roboty a teraz prawdziwe odkrycie - wyniki sondażu sprzed 2 tygooni w czasie kiedy sporo sie działo z "liderem" BRAWO OBOP< BRAWO GAZETA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
util Wyborcza tonie? 18.08.05, 14:04 the.bill1 napisał: > To juz tak jawna maipulacja, że juz powoli GW staje się żałosna, a nie groźna. > Możemy chyba sobie juz odpuścic poważne traktowanie GW. To szmatławiec po > prostu. Dlaczego manipulacja? Dlaczego szmatławiec? Dziś te wyniki pokaża prawdopodobnie Fakty i Wiadomości, może Panorama i Wydarzenia również. TNS OBOP dziś opublikował wyniki sondażu, dlaczego Wyborcza miała ich nie publikować? Bo tobie nie pasują? Dla mnie szmatławcem jest FAKT. Na pewno mają jakies forum, ale wiesz co? Ja go nie odwiedzam. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Wyborcza tonie? 18.08.05, 14:16 MAIPULACJA. w SYTUACJI JAKA JEST W TEJ CHWILI Z cIMOSZEWICZEM INFO POWINNO ZACZYNAC SIE OD. "WG BADAN OBOP NA DZIEN 4-8 SIERPNIA" LUDZIE ZERKNA NA PROCENTY I NIE DOCZYTAJA. ZOBACZYMY JAK TO INFO ZACZNĄ SERWISY pOLSATU, TVN I tvp. ... Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: Wyborcza tonie? 19.08.05, 00:35 A może Wyborcza to NIE i mają już tego samego naczelnego? Ludzie zerkną na procenty i nie doczytają, a to dobre. Ludkowie biedni... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:01 Ale najlepsze, że Radiozet własnie przedstawia ten sondaż jako "najnowszy" z komentarzem "gdyby wybory odbywały się teraz" i że afera z akcjami mu nie zaszkodziła. Kurcze, nie wiem czy to totalna nieudolność dziennikarzy czy świadoma manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
galba 50-50 18.08.05, 14:09 > Kurcze, nie wiem czy to totalna nieudolność dziennikarzy czy > świadoma manipulacja. Miałem parę doświadczeń z dziennikarzami. Część to faktycznie sprzedajne szumowiny ale wielu to po prostu zwykłe matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: 50-50 18.08.05, 17:29 > Miałem parę doświadczeń z dziennikarzami. Część to faktycznie sprzedajne > szumowiny ale wielu to po prostu zwykłe matołki. Są tacy i tacy. Porzątni, rzetelni i inteligentni też są. Należy jednak skończyć z bezkarnością dziennikarzy. Ich nawet sądy boją się ruszyć, żeby sędzia czy prokurator nie został zmieszany z błotem. A jeszcze cyrki z zakuwaniem się w kajdany i siedzeniem w klatkach potrafią wyczyniać. Trzeba dziennikarzy prześwietlać, bo oni nie są wolni od korupcji i kłamstw, a kształtują opinię publiczną i mają olbrzymi wpływ na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj [...] 19.08.05, 00:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zara_int Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:09 nie no kataryna ty się temu dziwisz - ? wystarczy wejść na strone agory i przeczytać, że "Krajowa oferta reklamowa Oferta reklamowa grupy radiowej Agory to także wspólne pakiety reklamowe z Radiem Zet i RMF, które dają ogromne możliwości efektywnego planowania kampanii Współpraca z Radiem Zet daje możliwość uzyskania dodatkowych 5% rabatu zarówno w stacjach należących do grupy radiowej Agory jak i w Radiu Zet. Jeśli w kampanii nie jest wykorzystywana druga stacja ogólnopolska, obie strony udzielają aż 10% dodatkowego upustu. Warunkiem otrzymania tych atrakcyjnych warunków jest korzystanie z usługi planowania kampanii przez Agorę lub Radio Zet."..... no i wszytko jasne ;-) hehehehhe Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Prawica mdleje ... 18.08.05, 14:10 > Ale najlepsze, że Radiozet własnie przedstawia ten sondaż jako "najnowszy" z > komentarzem "gdyby wybory odbywały się teraz" i że afera z akcjami mu nie > zaszkodziła. Kurcze, nie wiem czy to totalna nieudolność dziennikarzy czy > świadoma manipulacja. Jak nie wiesz jaka jest metodologia robienia takiego badania to nie zabieraj głosu.A dzienikarze są faktycznie nieudolni. Wystarczy zobaczyć FAKTY TVN i Wiadomości z Panią Romaszewską na czele. TVN OBIEKTYWIZM, Wiadomości - KLIKA od Tuska i Kaczora z przewagą Tuska. WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 jednak jest manipulacja 18.08.05, 14:16 Jeśli Radio Zet mówi - "gdyby wybory odbyły się teraz" a przedstawia wyniki sprzeda dwóch tyghodni to coś jest nie tak. Przez ten czas dużo się wydarzyło - afera z akcjami Orlenu CImoszewicza. Poza tym OBOP nie zbadał kto wygrałby w II turze. Zapewne Tuski. Ale to już przemilczeli. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: jednak jest manipulacja 18.08.05, 17:32 Może to być manipulacja, może być błąd. Sprawdzaj co się mówi (w ważniejszych mediach niż Radio Zet) o wynikach korzystnych dla prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Lewica szczeka..... 18.08.05, 14:21 :) Dziwne tylko ze widzisz manipulacje jednych a nie dostrzegasz innych. Co do metodologii badania to oświeć mnie człowieku i wyjąsnij dlaczego 14 dni ośrodek OBOP zwlekał z upublicznieniem, a dziennikarze mówią o tym najnowszy sondaż??? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Prawica mdleje ... 18.08.05, 14:50 asz70 napisał: > > Ale najlepsze, że Radiozet własnie przedstawia ten sondaż jako "najnowszy > " z > > komentarzem "gdyby wybory odbywały się teraz" i że afera z akcjami mu nie > > > zaszkodziła. Kurcze, nie wiem czy to totalna nieudolność dziennikarzy czy > > > świadoma manipulacja. > > Jak nie wiesz jaka jest metodologia robienia takiego badania to nie zabieraj > głosu. A gdzie zabrałam głos na temat metodologii badania? :))) Dlaczego odpowiadasz na post, którego nie zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Kotlet stygnie, już pierwsza w nocy... 19.08.05, 00:55 A jaka jest metametodologia badań? I jakie znaczenie może mieć, że Cimoszewicz jest pierwszy w sondażu przed Tuskiem i Kaczyńskim? Gdyby był trzeci to lewica byłaby jeszcze bardziej zmotywowana, bo II tura byłaby zagrożona. Całe wywody na temat podawania przez media sondażowych rewelacji to tylko zabieranie widelca znad kotleta i strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
david1970 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:12 To żadna manipulacja to kompromitacja OBOP-u. Jest tez inne wyjaśnienie - ja z coraz większą grupą przyjaciół w sposób celowy podajemy we wszystkich badaniach i ankietach dane INNE niz są nasze rzeczywiste preferencje... Nie lubię jak biuro opinii publicznej wszystko wie... lepiej. W przypadku krańcowym - wybory staną sie niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:17 OCZYWISCIE, ZE MANIPULACJA RADIO ZET TO AGORA. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Świadoma manipulacja 18.08.05, 14:18 czy coś sie dzieje w tym kraju przypadkiem???? NIC Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 15:12 Nie widzę różnicy w skutkach. Odpowiedz Link Zgłoś
quasimodos1 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:02 Wyborcza na siłę próbuję podnieść wiarygodność Cimoszenki, ale robi to w coraz gorszy sposób. Panowie więcej finezji, takie akcje zbyt czytelne są! Odpowiedz Link Zgłoś
seti_bs Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:08 Finezji a'la Maciarewicz, Końska Twarz, Wassermann, Kaczyński, Miodowicz??? Wow... to dopiero finezyni panowie. Wręcz opoka kultury, taktu i dobrego wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
asz70 Brawo Włodek 18.08.05, 14:02 Brawo Panie Cimoszewicz. Precz z taką grą jaką prowadzi Komisja. Precz z nienawiścią. WWW.CIMOSZEWICZ.HK.PL Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 A co z dzieckiem Cimoszewicza ... 18.08.05, 14:37 Tu jest klucz do afery. Apeluję o odpowiedź na pytanie (tak samo jak Cimoszewicz wczoraj apelował): Czy Cimoszewicz ma (lub będzie Pan Miał) nieślubne dziecko z tą kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Chodzi ci o panią J.?Ojcami są ponoć dwaj panowie 18.08.05, 16:47 K. jak donoszą niektóre żródła, chrzestny: pan W. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nieślubne dziecko Cimoszewicza ? 18.08.05, 14:03 Czcigodny Panie Marszałku, Apeluję do Pana o odpowiedź na pytanie (tak samo jak Pan wczoraj apelował). Niech Pan odpowie: Czy ma Pan (lub będzie Pan Miał) nieślubne dziecko z tą kobietą. Ja tylko Pytam tak jak Pan wczoraj... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A ja słyszałem,że palestrina 2005 miał w tym istot 18.08.05, 16:51 - ny udział. Ja rozumiem, że ewent. alimenty, więc spychasz na innych, ale zasady honoru Człowieka Prawicy... Odpowiedz Link Zgłoś
timoty1 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:03 Manipulacja, wyniki sprzed prawie 2 tygodni. Potem ukazaly sie juz calkiem inne. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 17:35 A pamiętacie może taki sondaż na zlecenie Wiadomości, w którym Cimoszewicz zdecydowanie prowadził? Można go było zobaczyć wszędzie... ale nie w Wiadomościach. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 17:45 pandada napisał: > A pamiętacie może taki sondaż na zlecenie Wiadomości, w którym Cimoszewicz zdec > ydowanie prowadził? Można go było zobaczyć wszędzie... ale nie w Wiadomościach. Ja to stary jestem to lepiej pamietam prl...i cimoszewicza...tez pamietam ....to taki z pzpr-jest Odpowiedz Link Zgłoś
kombat24 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:04 a ja w ogóle nie ufam OBOP Odpowiedz Link Zgłoś
pawciu2 Re: OBOP: Cimoszewicz przed Tuskiem 18.08.05, 14:05 żądam sondażu sprzed miesiąca! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamuty ! ! 18.08.05, 14:05 wczorajszy sondaz byl pozniejszy (z 9-go) i pokazuje tusk i kaczor po 24%, cimko 19% (trzeci, nie drugi) dzis z wczesniejszego sondazu (z 4-go) widac ze cimko prowadzi 26% - BRAWO GAZETA, Banda balamutow !!! byle tylko pokazac Cimoszke na przedzie. podajcie wyniki z lipca, wtedy mial 30%, toz to wiekszy sukces niz 24% Kaczynskiego i Tuska ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Ciekawe dlaczego późniejszy sondaż dali wczoraj 18.08.05, 14:11 a wcześniejszy dzisiaj. Albo chłopcy z OBOP się ochrzaniają, albo czekali z publikacją tych "podrasowanych" wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
m.kozmat Re: Ciekawe dlaczego późniejszy sondaż dali wczor 18.08.05, 14:35 ach wszędzie te spiski... Odpowiedz Link Zgłoś
psotnyslon [...] 18.08.05, 14:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 [...] 18.08.05, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ciekawe dlaczego późniejszy sondaż dali wczor 18.08.05, 15:01 > Ciekawe dlaczego późniejszy sondaż dali wczoraj, a wcześniejszy dzisiaj. Dlatego, ze - sadzac po dyskusji, jaka sie rozpetala - czytelnicy wszystko lykna, na wszystkim sie wyzyja i z wszystkiego beda mieli frajde. I GW dobrze o tym wie. napisze byle co - i interes (forum) sie kreci. A wystarczyloby ich po prostu olac za takie machinacje... Ale nie: zapluwamy sie do utraty tchu. Ja zreszta tez, skoro sie dopisuje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
abi_z_abudabi Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 14:46 ten sondaz OOBOP ogłosił dzisiaj, wszystkie media go cytuja nie tylko gazeta. Ale oczywiscie prawda nie jest dla ciebie istotna, liczy sie tylko nasr...nie na wyborczą Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 15:49 Czytam Wyborczą od wielu lat, tzn czytałem - teraz przeglądam tylko w sieci. Sposób w jaki ostatnio ta gazeta stara się manipulować opinią publiczną mnie przeraża. Nie zauważasz tego ? Oczywiście najchętniej by promowali kanapową demokraci.pl z premierem Belką - specem finansów który zamiata dziurę budżetową pod dywan. Czy to nie jest na przykład dziwne że Cimoszewicz jedzie na Śląsk i ogłasza że prezydent podpisał ustawę górniczą ? Niby taki czysty gracz na scenie politycznej. Zabawne. Michnik pił za dużo z Urbanem najwyraźniej i tak już mu zostało... Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 16:19 odpowiedź dla adama_l27 Chciałbyś czystej gry to popatrz na swojego kandydata. W przypadku Cimoszewicza to była zagrywka taktyczna, natomiast w przypadku twojego idola to był brutalny faul Odpowiedz Link Zgłoś
tpolar1 Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 14:52 Pewnie spisek zydo-komuny! Co prawda to nie GW robi sondaze, a firmy, ale nie trzeba sie przejmowac drobiazgami! Ile jeszcze przyjemnych wynikow PRZED wyborami! Odpowiedz Link Zgłoś
zzzyziu Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 14:59 Sondaz PGB z dzisiaj: Tusk i Kaczynski po 21% Lepper 17% Cimoszewicz 16% Sondaz "on the street" - 1000 osob Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 15:03 > Sondaz "on the street" - 1000 osob Dziecko, a wiesz, co to jest "statystyka"? Takie 'on the street' to sobie mozesz w d... wsadzic. Ale skoro ci to sprawia frajde, to onanizuj sie nim dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 [...] 18.08.05, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 dzis Tusk i Kaczor 21, Leper 17, Cimek 16 18.08.05, 15:54 Bylo: Piep..sz funiaa - i zostalo usuniete, nastepna byla: Cimek za Tuskiem, Kaczorem i.. Leperem - BRAWO Ta opinia usunieta przez GW bez sladu dzisiaj: Tusk i Kaczynski po 21% Lepper 17% Cimoszewicz 16% Odpowiedz Link Zgłoś
tzetze1 Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 16:58 Ooo, statystyku od siedmiu bolesci, chyba spales na wykladach z metod reprezentacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 16:34 zzzyziu napisał: > Sondaz PGB z dzisiaj: > Tusk i Kaczynski po 21% > Lepper 17% > Cimoszewicz 16% > > Sondaz "on the street" - 1000 osob Daj spokój nikt już sondaży PGB nie traktuje poważnie. Tzw. Polska Grupa Badawcza była stworzona dla potrzeb kampanii wyborczaj PiS-u Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 16:36 Brawo Panie Marszałku!!! Ten sondaż dowodzi, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi. I żadnej bandy krętów i oszołomów, którzy kłamstwem mają ochotę zniszczyć uczciwego człowieka w myśl zasasdy F. Bacona: "obrzucaj błotem, zawsze sięcoś przylepi". Mam nadzieję, że dalej będzie Pan dawał tym gałganom równie elgancki, co twardy odpóe Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 16:59 Ja polski oszolom uprzejmie prosze pana marsalka zeby nie znizal sie do nasego poziomu,poziomu polskiej holoty. Po co pan tak cierpi ? Ja nie moge juz patrzec jak sie marsalek dla holoty poswieca....... Panie marsalku jedz pan tam gdzie pana corka i syn juz sa.....po co sie pan tak meczysz ? lupus76 napisał: > Brawo Panie Marszałku!!! Ten sondaż dowodzi, że prawdziwa cnota krytyk się nie > boi. I żadnej bandy krętów i oszołomów, którzy kłamstwem mają ochotę zniszczyć > uczciwego człowieka w myśl zasasdy F. Bacona: "obrzucaj błotem, zawsze sięcoś > przylepi". Mam nadzieję, że dalej będzie Pan dawał tym gałganom równie > elgancki, co twardy odpóe Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: wczoraj sondaz z 9-go, a dzis z 4-go, balamut 18.08.05, 17:14 lupus76 napisał: > Brawo Panie Marszałku!!! Ten sondaż dowodzi, że prawdziwa cnota krytyk się nie > boi. Co ? mozesz to rozwinac ? czy jest na sali lekarz ? I żadnej bandy krętów i oszołomów, którzy kłamstwem mają ochotę zniszczyć > uczciwego człowieka w myśl zasasdy F. Bacona: "obrzucaj błotem, zawsze sięcoś > przylepi". Mam nadzieję, że dalej będzie Pan dawał tym gałganom równie > elgancki, co twardy odpóe Ja prosze w imieniu oszolomow polskiej katolickiej holoty i ciemnogrodu Marszalku jedz do rodziny , do dzieci , juz sie nie poswiecaj dla nas starczy, Poswiecasz sie juz od kilkudziesieciu lat i my sie na te "poswiecenia" i na ciebie patrzec nie mozemy bez odruchow fizjologicznych Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 trefny sondaż 18.08.05, 14:07 Większość sondaży z tego okresu pokazuje przewagę Tuska i Kaczyńskiego. Trzebaby głębiej przyjrzeć się metodologii. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba ale się narobiły ludki od Dworaka, żeby... 18.08.05, 14:09 ...cimoszce i mnie przyjemność zrobić :))) Nie galbo??? A tak na marginesie, 2 tygodnie, to wcale niedługo jak na rzetelne opracowanie sondażu. Bywaja co prawda firmy, które 'reprezentatywne' sondaże 'on the street' robią, ale zamilczmy nad nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk OBOP - jesteś niewiarygodny jak WC i sld 18.08.05, 14:09 widac , ze dwoisz sie i troisz i tak nikt ci społeczenstwo nie wierzy chyba, ze Gazeta Szmatława i WC z preziusiem OBOP dotyka dna szamba !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: OBOP - jesteś niewiarygodny jak WC i sld 18.08.05, 15:32 I pozwala nurkować wybitnym komentarzykom na nieskrępowanym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj Re: OBOP - jesteś niewiarygodny jak WC i sld 18.08.05, 15:33 Przepraszam, znów jestem niepoprawny. Oczywiście, że nurkuje się w... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 STARY NUMER : Cimoszewicz przed Tuskiem... 18.08.05, 14:09 w TYM PRZYPADKU LICZY SIĘ NA TO, ŻE LUDZIE NIE ZWRÓCA UWAGI NA DATĘ, LECZ NA PROCENTY!! GW I CIMOSZEWICZ TONĄ, TO JUŻ WIDAC WYRAŹNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dlaczego nie zasymulowali II tury, 18.08.05, 14:38 tak robią w większości sondaży ?????????? Dlatego że w drugiej turze wygrałby Tusk. A tego już nie chcieli powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
znudzilsiekalboj RzeczpoSpoilita i szade szade szade!!! 18.08.05, 15:49 Zdradź mi ten sekret, czemu Gazeta jest stronnicza? Nie rozumiem. Jestem zagubiony w tym wszystkim, nikt nie chce mi wytłumaczyć. Boje się, ze jak nie przestanę czytać stronniczych mediów, to dopadnie mnie brain damage. Niedługo pomyślę, że nadaję sie tylko do układania towarów na półkach w Tesco albo, że ewentualnie moge jakąś dzidowską książke napisać, z tym, ze sie juz spóźniłem. Bardzo chciałbym rozumieć. Proszę. Czemu gazeta jest stronnicza? I na kogo mam głosować? Czy kiedyś będę kimś? Czy Prezydent Rzeczypospoilitej opóźnia machnięcie widelcem i wbicie go w kotleta? Czy to normalny objaw? Czy Polsce trzeba lekarza? Dlaczego chirurg w stronniczym Fakcie zakłada, że kto inny wejdzie do II tury? Dlaczego powiedz mi piszę tu na Forum? Dlaczego syjoniści muszą spieprzać do Syjamu a nie zakładać związki syjamskie? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: RzeczpoSpoilita i szade szade szade!!! 18.08.05, 16:46 Faktycznie muszę Ci powiedzieć, że do wielu prac się nie nadajesz i w życiu sukcesu raczej nie osiągniesz. Skoro więc nie masz ambicji i niewiele mozesz osiągnąć, głosuj na Cimoszewicza, on będzie rozdawał kiełbasę wyborczą, może dostaną Ci się jakieś ochłapy... Odpowiedz Link Zgłoś