Dodaj do ulubionych

Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon

22.08.05, 07:22
Brawo Wybiórcza! Niżej już upaść nie można. To dopiero nazywa się
dziennikarstwo! Czekam jeszcze na wiadomość o tym, że jakiś człowiek pogryzł
psa...
Obserwuj wątek
    • turbogenerator Ja tez podsluchalem rozmowe telepatrzydlem ;) 22.08.05, 07:52
      Daeno temo, gdy bylem maly (teraz mam 19) tez ze zdziwieniem uslyszalem w
      naszym radzieckim telewizorze czyjas rozmowe telefoniczna (o ile pamietam
      rozmowa typu "mama z ciocia rozmawia"). Po prostu przez przypadek wszedlem
      na "pusty" kanal i gotowe. Mnie jednak czyjes rozmowy nie obchodza, to
      patologia podsluchiwac zawodowo dla "przyjemnosci", cos jak podgladactwo. Bez
      watpienia zainteresowaly mnie wspaniale mozliwosci juz dawno na dzien
      dzisiejsszy wyeksploatowanego telepatrzydla, ale zeby specjalnie podsluchiwac??
      • turbogenerator Re: Ja tez podsluchalem rozmowe telepatrzydlem ;) 22.08.05, 07:55
        Ci ciekawsze, ja odkrylem wlasciwosci podsluchowe mojego aparatu na mniej
        wiecej 10 lat przed tym gosciem :P
      • autopilot Re: Ja tez podsluchalem rozmowe telepatrzydlem ;) 22.08.05, 09:55
        ja podsluchuje ale za pomocą małego, przenośnego radyjka :) w mojej
        miejscowości mam wybór i mogę wybierać słuchanie dwóch, różnych rozmów ;) ale
        już mi się to znudziło - ileż można!
        • zdzislaw_k99 Justyna Pochanke WYNEGOCJOWAŁA ZAKUP KARTOFLI ? 22.08.05, 15:56
          W TVN Justyna Pochanke prowadzi wieczorne wydanie "Faktów". Zamiast głosu prezenterki z telewizora słychać jednak telefoniczne negocjacje dotyczące zakupu kartofli ....

MYSLE ZE POCHANKE NADAJE SIE
          NA TEGO TYPU NEGOCJATORKE !
    • wiedmak Ale o co chodzi? Naprawde nie musisz czytac 22.08.05, 08:15
      Zmykaj na strony Radia z Twarza czy inszej Gazety Weszpolskiej. Nie rozumie, ze
      ci sie koles chce jeszcze komentarz pisac.
      • niestaly_czytelnik A ty nie umiesz pisać. 22.08.05, 08:24
        A ty się lepiej zajmij pisaniem porządnych artykułów w tej gazredakcji. W Radiu
        Maryja nie nadają takich kretynizmów jak podsłuchane negocjacje ws. kartofli.
        • ironlord Re: A ty nie umiesz pisać. 22.08.05, 09:08
          nadaja 3 razy gorszy niz faszyzm program "katolicki" i robia ludziom wode z
          mozgu. A tu czytasz sobie luzne Metro pajacu a nie Gazete Wyborcza
          • jasco82 Re: A ty nie umiesz pisać. 22.08.05, 12:36
            Te 250tys. ludzi ten artykul powinien interesowac, bo w koncu teraz przynajmniej
            wiedza ze sa podsluchiwani i beda uwazac co mowic przez telefon. Ludzie juz
            poglupieli, to ze nie ma tu samych artykulow o Cimoszewiczu, prowadzeniu Tuska w
            sondarzach i kolejnych wybuchach w Bagdadzie nie znaczy ze jakas gazeta schodzi
            na psy, lub nie ma o czym pisac. Ale ile mozna czytac o tragediach na swiecie
            itd. Czasem troche luzniejszych tematow tez musi byc.
      • matador10 [...] 22.08.05, 08:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl [...] 22.08.05, 09:54
      • zuzana3 pisze sie : 'nie rozumiem' (n/txt) 22.08.05, 17:05
    • nocnylot Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 08:51
      Nie wiem o co ci chodzi. Tekst ciekawy i problem takze. Nie chcialbym, aby ktos
      moje rozmowy telefoniczne swoim telewizorem podluchiwal...
      nl
      • efg To cuda"techniki" naszej telekomunikacji 22.08.05, 09:56
        oni po prostu na wsiach zakładaja telefony ma "radiolinie", zamiast budować
        linie kablowa. Jak ndajnik takiej radiolinii jest spieprzony, to sieje wkoło na
        TV itd. Poza tym mozna nastroic kazdy telewizor z płynnym strojeniem na
        cżestotliwosć takiej linii. To jest SKANDAL moze sie tym raz w końcu ktos
        zajmie. Ci abonenci sa np. pozbawieni mozliwosci wejscia do internetu i na
        podsłuchiwanie KAZDYM NOWSZYM TELERWIZOREM który ma głowice płynni przestrajalną !
    • darekpw Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 08:56
      Czlowiek ma zapewne zla antene ze zlym wzmacniaczem i odbiera emisje spoza
      pasma, to nagminne w Polsce. Druga sprawa ze TPSA powinna miec zakaz nadawania
      w NMT, podsluchanie rozmow to pikus co bedzie jak ktos podslucha kody do banku
      wysylane z klawiatury ???
    • r306 Przebicie... 22.08.05, 09:02
      Od lat mam tuner tv w komputerze, ktory umozliwia strojenie w pelnym pasmie i z
      duza dokladnoscia. Taki podsluch jest mozliwy, bo te przekazniki to zwykly
      analog, bez zadnego kodowania. Jak dobrze kojarze, to policje na lokalnym
      nadajniku slyszalem juz jakies 8 lat temu, a telefony od 5 czy 6....
      Co prawda, fakt, ze to wlazlo na pasmo fonii TVN, to faktycznie przebicie, ale
      nawet jak je zlikwiduja, to na innym pasmie da sie te rozmowy przechycic...
      Pamietacie pierwsz centertele? :) Mozna je bylo podsluchiwac z walkmanem z
      radiem jak sie stanelo w niezbyt duzej odleglosci od faceta z ta wieeeelka
      sluchawka :)

A co to "zboczen" - polecam film "Czerwony" Kieslowskiego...
    • ewikal [...] 22.08.05, 09:03
    • ironlord Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 09:06
      To nie Gazeta Wyborcza kolego, tylko Metro w zwiazku z tym nic nie upado i nikt
      nie upada poza Toba ktory nawet nie wie co czyta :P
    • linski4 Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 10:01
      Z pewnością tu nie wchodzą w rachubę częstotliwości zbliżone. Ta pani jest
      kompletnym głąbem i aż dziw bierze, że na siłę wsadzono ją na to stanowisko. Nie
      wiedza, lecz koszerność zaprowadziła ją na ten szczebel profanacji. Ona nie
      posiada zielonego pojęcia o różnicy występujących częstotliwości. Dla niej
      czerwony jest zielonym, bo kolory są też produktem częstotliwości. Jeżeli
      istotnie to myli, to byłaby bliższa prawdy aniżeli jej "prawda" prawda, jaką
      ujawniła w swojej ograniczonej informacji. Zjawisko takie notuje się na całym
      globie, a wyjaśnienie go w koszernej atmosferze jest szkodliwe.
    • syberius Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 10:03
      U mnie jest podobna sytuacja. Mam najprostszą antene do odbioru stacji
      naziemnych. Na kanale regionalnym bardzo często zdarza się takie "przebicie".
      Mieszkam w województwie pomorskim. Ciekawe, jak się ma gwarantowanie
      bezpieczeństwa i prywatności rozmów, które powinny być gwarantowane przez firmy
      sektora usług telekomunikacyjnych do takiej sytuacji? Najprościej wszystko
      zrzucić na przestarzały sprzęt...
    • szwet14 Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 11:07
      "Chlopczykiem tobym nie pogardzila". Chyba raczej "to bym", ale to juz Chiny na
      calej linii. Smutne, ze nadal tak prawdziwe nie tylko tam.
      Wcale nie odpowiadam na gazeciarza68.
    • martmarta Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 11:10
      nie podoba sie- nie czytaj.
    • funia81 Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 11:44
      > Brawo Wybiórcza! Niżej już upaść nie można.

Nie ma przymusu czytania gazet. Nie podoba ci sie - zjazd.
    • gorgi88 To przez telefony przenośne :( 22.08.05, 13:50
      Mialem kiedyś telefon bezprzewodowy i tez slyszalem na wybranej fali swoją rozmowe telefonczna, wszystko przez to, że sygnał ten nie jest kodowany i jest przesyłany analogowo na czestotliwościach telewizora. Wiekszość takich telefonów ma zasięg nawet do kulkuset metrów, a gdy sygnał jest odbierany przez antenę telewizyjna można podsłuchać rozmowę prowadzoną 100 -300 metrów od nas, wiec możliwe, że podsłuchujemy kogoś z końca ulicy, czy sąsiada :l
    • the_dzidka Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 14:17
      Do Ciebie nie dociera, że gazeta (każda) pisze o różnych rzeczach, także
      takich? Jak chcesz nudnych, jednostajnych, dętych artykułów o jedynej słusznej
      sprawie, to poczytaj stare roczniki Trybuny Ludu. Ja się cieszę, że w jednej
      gazecie mam i tematyke serio, i takie smieszne ciekawostki.
    • bo_wiem Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 16:03
      Niewielka strata. Pochanke jest tak beznadziejna, ze lepiej sluchac rozmowy z
      magla, niz jej zalosnych wypocin.
    • agula91 Re: Jak telewizorem podsłuchać cudzy telefon 22.08.05, 17:44
      Hehe, a ja słyszałam przez komputer jakąś rozmowę :-) chyba ta moja antena
      radiowa od internetu przyciąga rozmowy :> XD
      • agula91 A ja przez komputer!! 22.08.05, 17:44
        Hehe, a ja słyszałam przez komputer jakąś rozmowę :-) chyba ta moja antena
        radiowa od internetu przyciąga rozmowy :> XD
    • grenka1 PHI , ALE REWELKA !!! 22.08.05, 18:06
      Ja już 3 lata podsłuchuję rozmowy telefoniczne za pomocą zwykłej, siatkowej
      anteny.
    • jebanakomuna najlepsz jest pani krysia, glupia bzdziagwa 22.08.05, 18:41
      a tu pani krysia, ta bezmyslna glupia pinda z urzedu, mowi, ze ona uwaza ze tak
      nie powinno byc, wiec problem w zasadzie nie istnieje, i prosze tu jej nie
      denerwowac i jej nie mowic, bo ona ma wlasnie zrobione nowe paznokcie i sie jej
      jeden zlamal.
    • bywalec2 Do "gazeciarza68" 22.08.05, 19:03
      Jeśli się Panu nie podoba GW, proszę jej nie czytać. Proszę się wyżywać na
      innych forach.
    • jacek.69 Znam to z autopsji. 22.08.05, 19:47
      Jak byłem małolatem, mieszkałem z rodzicami niedaleko Dworca PKP w Gdyni.
      Prawie codziennie w telewizorze można było usłyszeć radiową korespondencję
      Kolejowego Komisariatu MO z patrolami. Potem zaczęlo to przesakadzać i po
      interwencji PARu problem znikł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka