vitmik 30.08.05, 13:11 dyga pałe przed gruchą i kostkiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zhk Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 13:14 Kończy już, no to i tak mu już wisi kalafiorem. Po co to wezwanie w ogóle? Bicie piany, strata czasu. Girtycho idiotycznie się zachowuje, jak zwykle z resztą (najczęściej) Odpowiedz Link Zgłoś
koszmar_michnika za 100 dni stanie przed prokuratorem 30.08.05, 13:55 w grudniu kończy sie kadencja i juz nie będzie taki cwany Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Uwazaj koles zebys Ty nie stanall przed ... 30.08.05, 15:17 Uwazaj koles zebys Ty nie stanal przed prokuratorem w sprawie szkalowania prezydenta Polski albo w sprawie naruszania dobr osobistych pana Aleksandra Kwasniewskiego, gdy nie bedzie juz prezydentem. W kazdym badz razie Giertych i cala tzw. komisja na pewna stana przed prokuratorem za naruszaniu dobr osobistych Kulczyka, Kwasniewskiego, Cimoszewicza, Jolanty Kwasniewskiej itd. Niech nie mysla, ze ujdzie im to plazem. Te wystepki przed calym krajem nie pozostana bez konsekwencji. Nawet, realizujacy dyrektywy Tuska, pulkownik Miodowicz nic tu nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Uwazaj koles zebys Ty nie stanall przed ... 30.08.05, 15:37 Miodowicz będzie musiał własnej dupy bronić:D Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Uwazaj koles zebys Ty nie stanall przed ... 30.08.05, 16:23 Rany boskie toż to wojna "....mama da granaty na niesprawiedliwości nasze!" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: za 100 dni stanie przed prokuratorem 30.08.05, 17:38 koszmar_michnika napisała: > w grudniu kończy sie kadencja i juz nie będzie taki cwany Kaczor - prezydent Kaczor - prokurator generalny Kaczor - sędzia najwyższy Kaczor jest malutki.... Aleksander (pomimo, że wielki) był malutki, Napoleon był malutki, Hitler był malutki, Stalin był malutki... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Cimoszko też malutki :-) 30.08.05, 18:38 sclavus napisał: > koszmar_michnika napisała: > > > w grudniu kończy sie kadencja i juz nie będzie taki cwany > > Kaczor - prezydent > Kaczor - prokurator generalny > Kaczor - sędzia najwyższy > Kaczor jest malutki.... > Aleksander (pomimo, że wielki) był malutki, Napoleon był malutki, Hitler był > malutki, Stalin był malutki... Ty Sclavus musisz być bardzo malutki, jeśli Cimoszko dla ciebie to jakiś drągal :-) Cimoszewicz (niestety) też jest mikrego wzrostu - wiem, bo miałam kiedyś przyjemność ściskać mu rączkę (czy też to ona miał przyjemność ściskać moją, nie pamiętam), jeden pies :-) Natomiast to nie mikry wzrost jest problemem Kaczyńskiego. Większość ambitnych ludzi to maluchy, którym ambicja rekompensuje podły wzrost. Ale Kaczyński wygląda zupełnie jak maliniak (i tak też postępuje), a takiego prezydenta chyba byśmy nie chcieli. Chcielibyśmy? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 13:15 Podejrzewam że jemu nie staje nie tylko przed komisją,od dawna nie staje mu honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 doprowadzą Misia w kajdankach do Trybunału Stanu 30.08.05, 13:48 w styczniu 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
util Tak, tak, a Michnika piekło pochłonie. 30.08.05, 14:07 Znasz jeszcze jakieś bajki? Odpowiedz Link Zgłoś
newsnews Re: doprowadzą Misia w kajdankach do Trybunału St 30.08.05, 16:59 A potem obudzisz się zlany zimnym potem... Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 14:56 Mam zdecydowany komfort, którego nie ma ponad 58 % głosujących w 2000r. Mógłbym wyliczać do 10 -ciu powódów mojego samopoczucia. Ale przecież takich jak ja pomimo tego, ze "prezio" wygrał w "abcugach i frajhendliś" ( jak powtarzał za swoim dziadkiem-I sekretarzem PZPRw m. M mój zacny kolega z lat szkolnych)były miliony, więc dla Was, którześmy wtedy przegrali przywołam ponadczasowe, święte w znaczeniu prawa, jego kanony: "INIMICO TESTI CREDI NON OPORET":" Niechętnemu świadkowi nie należy wierzyć". --Paniom i panom głosującym dwukrotnie( skutecznie) na Kwaśniewskiego a także ich wybrańcowi- Panu Prezydentowi, przypomnę jeszcze ważniejszy, absolutnie w obie strony działający KANON: IUS PATRONIS EGET" Gdybyś patronował Prezydencie jak np. Piłsudski, że o Batorym nie wspomnę, to żadne "pęczaki" by Ci nie " podskakiwały". Oni( przestępcy, lobbyści jak sie to od początku pańskiej prezydentury utarło nazywać złodziei)doskonale rozumieją zasady prawnej poprawności, które także od tysiącleci mówią: ... jeżeli Sędzia jest z(...) to czego wymagać od złodziei? Szekspir wiedząc o naszych nad Wisłą moralnych problemach, napisał ku przestrodze słowa w.cyt. One w sposób mistrzowski i przekonywujący charakteryzują związek wzajemnych odniesień pomiędzy Sędzią (przekupnym) a złodziejem. Gest "KOZAKIEWICZA" jaki pokazują przestępcy nieustannie w Sądach, w tych relacjach jest najlepszą alegorią(zirbi, chyba tym razem odniesienie, porównanie personifikujące jest właściwe?). Dziwicie się, że przez Polskę od lat "przetacza się walec" bezprawia, chamstwa i złodziejstwa na niespotykaną skalę? Wieszcz, tym razem nasz,ostrzegał nas: -" Z króla trzeba sądzić o narodzie"-A. Mickiewicz. P.S. Z własnego doświadczenia: od 1996 do 2002 r 18 razy stawałem przed Sądem w M..., oddalonym od mojego miasta o 155 km. Przez te 7 lat Sąd zmagał się nie tylko z przestępćą( cami) ale i lekarzami z Wojewódzkiego Szpitala we W...., z obrońcą, który dokonywał wolt proceduralnych i jeszcze nieznanym siłom(...)*. Przez prawie 7 lat musiałem dowieść złodziejowi, lekarzom w Woj.Szpitalu.we W... ( nazwiska mam na kopii L-4-kilku), apelacja, komornik i..., koszty przekroczyły co najmniej dwukrotnie zasądzoną KWOTĘ+ odsetki! " ZŁODZIEJ MA WYMÓWKĘ, JESLI SIĘ SĘDZIA DOPUSZCZA KRADZIEŻY". W. Szekspir Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Kwaśniewski: nie stanę 30.08.05, 13:19 Cappo di tutti cappi nie stnął przed komisją ds. rywina/michnika ze strachu, no to chyba tak nagle nie nabrał odwagi, żeby móc stanąć przed komisją ds. orlenu (czyt. kulczyka, ałganowa i kwaśnieskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
mike79 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 13:21 Poczekaj skonczy sie kadencja, to zamiast komisji sledczej moze uda im sie postawic cie przed trybunalem stanu ! Tam zatanczysz i zaspiewasz tak jak ci zagraja. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 13:24 Nie zauważacie ,że to ludzi trochę g... obchodzi? Widać po ilości postów. Odpowiedz Link Zgłoś
voqo Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 14:52 Nie, jedno z drugim nie ma wiele wspólnego. Po prostu nie ma sensu, by 20 osób pisało dokładnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Podziwiam Pana, Panie Prezydencie ! 30.08.05, 13:23 Przy tak zmasowanej nagonce, trzeba mieć zdrowe nerwy, bardzo kochać Polskę, aby wykonywać obowiązki, przeciwstawiając sie jednocześnie nikczemnikom. Pan, jak i L. Wałęsa przejdziecie do historii, a za parę lat o tych kreaturach, nawet pies z kulawą nogą nie bedzie pamiętał. Jeszcz parę miesięcy, wytrwaj Pan, i nie daj lobuzom satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Re: Podziwiam Pana, Panie Prezydencie ! 30.08.05, 13:42 Panie Kosecki,całkowicie się z Panem zgadzam.Można zarzucać Kwaśniewskiemu,że ma komunistyczną przeszłość ale nie można nie widzieć jego dzisiejszych zasług dla nas i dla naszej części europy.O tych parchach z tzw.komisji śledczej kiedyś zapomnimy,oby jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Jakich zasług ???!!!! 30.08.05, 15:09 Większość uczciwych Polaków przecież się jego wstydzi. Ci, którzy twierdzą, że on nic nie zrobił mylą się. On wraz z kolesiami zrobił bardzo wiele, zwłaszcza dla siebie, rodziny i swojej opcji. Nie muszę tego argumentować, bo bez zastanowienia przykłady wymieni nawet przedszkolak. Niestety dla Polski i Polaków zrobił niewiele lub wcale. To była fatalna prezydentura, bezbarwna, bez sukcesów, z całą masą wpadek ("magister", pijackie wyczyny, uwikłanie w wiele badanych przez komisje sejmowe i sądy "rozwojowych" spraw itp.) i z pewnością nie zapisze się pozytywnie w pamięci narodu, ani historii. Prezydent, który nie miał cech przywódczych, ani silnego charakteru (zresztą to domena tej opcji politycznej). Zupełnie przeciętna postać dzięki swojej zdolności do dostosowania się do sytuacji i zmiany poglądów niekiedy o 180 stopni została wybrana przez otumaniony naród (sztuczki socjotechniczne i propaganda tvp) na pierwsze stanowisko w państwie. Tak to widzę i mam dziwne przekonanie, że to nie tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jesteś w mniejszości, ale nie załamuj się :-) 30.08.05, 18:49 tkm333 napisał: > Większość uczciwych Polaków przecież się jego wstydzi. Ci, którzy twierdzą, że > on nic nie zrobił mylą się. On wraz z kolesiami zrobił bardzo wiele, zwłaszcza > dla siebie, rodziny i swojej opcji. Nie muszę tego argumentować, bo bez > zastanowienia przykłady wymieni nawet przedszkolak. Niestety dla Polski i > Polaków zrobił niewiele lub wcale. To była fatalna prezydentura, bezbarwna, bez > > sukcesów, z całą masą wpadek ("magister", pijackie wyczyny, uwikłanie w wiele > badanych przez komisje sejmowe i sądy "rozwojowych" spraw itp.) i z pewnością > nie zapisze się pozytywnie w pamięci narodu, ani historii. Prezydent, który nie > > miał cech przywódczych, ani silnego charakteru (zresztą to domena tej opcji > politycznej). Zupełnie przeciętna postać dzięki swojej zdolności do > dostosowania się do sytuacji i zmiany poglądów niekiedy o 180 stopni została > wybrana przez otumaniony naród (sztuczki socjotechniczne i propaganda tvp) na > pierwsze stanowisko w państwie. Tak to widzę i mam dziwne przekonanie, że to > nie tylko moje zdanie. Tuskowi wzrosło, ale i tak to Kwaśniewski ma największy odsetek (po Relidze) zaufania. Ponad 50%. Jesteś więc w mniejszości, ale nie załamuj się! Twoi koledzy z komisji, tj. Giertych i Macierewicz, nadal pracują nad obniżeniem notowań Kwacha. Będą tak robić jeszcze przez kilka lat, bo to i takie bystrzaki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Podziwiam Pana, Panie Prezydencie ! 31.08.05, 06:44 a ja Ci uczyć się każę.Właśnie tacy jak Ty urabiali (i dalej to czynia)opinię społeczną po to żeby kłamstwo ukrywając oszukiwać. Ja wiem, że małe kłamstwa rodzą coraz większe i większe. To jak z plamkami "starczymi". Dla sprowadzenia na ziemię naszej polemiki przytoczę mój post z ONETU: >>" Niechętnemu świadkowi nie należy wierzyć" Kocurze, Twoje frustracje są jak moja powinność, - ślepe,z jednym wyjątkiem: moja-temidy przypadłość jest SYMBOLEM i CNOTĄ. Pytasz na kogo głosowałem w 1990r? Odpowiadam na Lecha Wałęsę. Wyprzedzę kolejne niezadane pytanie i odpowiem: teraz gdyby sytuacja się powtórzyła i Jego konkurentami byliby ówcześni, także bym głosował na Wałęsę! Wspominasz o MILIONIE $ jaki dostał Pan Wałęsa od obcego kraju. Także pamiętam. Ale w przeciwieństwie do Ciebie moja przypadłość( ślepota)zobowiązuje mnie do położenia na drugiej szali( kolejny mój atrybut)-podatki, te czyny charytatywne, za którymi "poszły pieniądze" z nagrody z USA. Pan Wałęsa nie musiał wówczas się tłumaczyć przed " skarbówką", ani nie kombinować ; wpisać czy nie wpisać?, gdyż natychmiast z ww kwoty przeznaczył równowartość 400 tys.$ na służbę zdrowia: - o czym prasa pisała wymieniając nawet nazwy szpitali. Napisz do Rzepy, G.W. lub sięgnij do archiwum i odszukaj. Poza ww 400 tysiącami( $), wiem dokładnie (...) na co jeszcze przekazał, na jaki cel wydatkował kolejne sumy: --na Szkołę Podstawową w miejscowości CHALIN gm. Dobrzyń n/ Wisłą w woj kujawsko-pomorskim! Kwota ta wyniosła 160 milionów zł( 1994r)?( na wszelki wypadek postawiłem ? ...). Ponadto co wiem i uważam, że każdy Polak powinien wiedzieć, że ten "prosty chłopak" (ze wsi spod Lipna)przez całe 5 lat sprawowania Urzędu Najwyższego nie podjął ani 1 ZŁ Z WYNAGRODZENIA, ktore Mu się należało: (jak psu buda-to nie moje określenie). Pamiętam także, że po wyborach 1993 znalazł się jeden taki( był nawet V-ce Min. Finansów), który chciał obłożyć Prezydenta podatkiem, tak jak Ty bezpodstawnie po 15 latach. Wspominasz o Jego niedostatkach w wykształceniu. Ależ cała Polska i nieomal cały świat wiedział, że ma tylko "zawodówkę". Czy słyszeliście żeby Pan Wałęsa powiedział, że ma " prawie wyższe",a chór klakierów od Min. Sprawiedliwości( pamietasz kto nim był? Ten od "skórek i jednorękich bandytów") potakiwał?. Będę do " bólu" szczery. Otóż, wyobraź sobie( inni także), że brak magistra w wykształceniu Twojego "Prezia" NIGDY, powtarzam - NIGDY mnie nie sprowokował do wypowiedzenia jednego krytycznego zdania pod Jego adresem. Powiem więcej: uważam, że setki z tytułami doktorskimi nie "równają do pięt" Jego inteligencji!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale co z tego, że ktoś-Prezydent jest b. inteligentny, jeżeli inteligencja nie jest wykorzystywana dla dobra ogółu(...) Znasz tę ponadczasową, ponadnarodową maksymę najsprwiedliwszego z królów- Salomona: "Dzielna żona( widzisz, że nie ma tutaj nic o inteligencji, dzielność jest cnotą!) jest koroną swojego męża( można odnieść do -Prezydenta...?), lecz ta, która go hańbi, jest jak PRÓCHNICA jego kości". Na koniec nie zdejmując opaski i nie odkładając wagi( z tymi samymi odważnikami) skonkluduję wg sumienia swego: 1/ pamiętam co to była "pomroczność...". Wiesz co uczyniłem kiedy mój( już wtedy nie mój)Prezydent usprawiedliwiał czyny swojego syna-pijakaw programie( radiowym M. Olejnik)? Zadzwoniłem do Pani Moniki, przedstawiłem się i poprosiłem Ja żeby już więcej nie zapraszała Pana Wałęsy do studia!!!! 2/ po tym co uczynił z prawym Premierem-J.Olszewskim w noc 4 czerwca 1992 r postanowiłem, że nie będę głosował na Pana Wałęsę. Nie głosowałem także na Twojego "prezia", bo dla mnie poza "sprawnością intelektualną" konformisty z PRL-u( jestem z tego samego rocznika-1954, ba mamy także wspólnych znajomych(...); o tym w najblizszym czasie)ważniejszymi przymiotami były i są : odwaga, prawdomówność i szczerość. Jak się domyślasz głosowałem jak poniżej: 1995 na Pana Jana Olszewskiego ( w II turze jeszcze raz zagłosowałem na Wałęsę) 2000 na Pana Mariana Krzaklewskiego. P.S. Mam jeszcze wyjątkowo ciekawy repertuar -faktograficzny, a' propos, pozwolę sobie życzyć Tobie i innym, -nie uzywaj(cie) różnych odważników. PAN WAŁĘSA W PRZYPADKU SWOJEGO SYNA NIESTETY ZAPOMNIAŁ, ja Mu wybaczyłem, ale dlaczego lud Mu nie wybaczył(...)???? ~temida3, 2005-08-30 18:24 Odpowiedz Link Zgłoś
henry.bulski Nie przed tą, to przed następną! 30.08.05, 13:24 Kwaśniewski nie stawi się przed ta komisją, to stawi się przed kolejną komisją! Z nadania nowego sejmu. A jego buta i ordynarność dzisiaj, stanowić będzie dodatkowe obciążenie juro! Odpowiedz Link Zgłoś
henry.bulski Re: Nie przed tą, to przed następną! 30.08.05, 13:30 Nie tyle stawi się przed kolejną komisją z nadania nowego sejmu, co zostanie doprowadzony! Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak uwaga!!!!! 30.08.05, 15:27 nie zapominajcie wszyscy opluwajacy prezydenta o jego zaslugach (np. silna pozycja polski w ue. nato, swiecie), o tym ze juz sie z nas nie smieja jak prezydent na forum onz mowi po polskiemu (vide: walesa), ze godnie reprezentuje polske i sprawuje urzad nie w sposob awanturniczy (vide: walesa). i w koncy ze jest inteligentniejszy od was wszystkich go opluwajacych bo do swoich wrogow potrafi wyciagnac reke i uznac ich wyzszosc a to czyn zaslugujacy na wielki szacunek! (pierwszy lepszy przyklad to jego slowa do walesy z dnia wczorajszego). druga sprawa: prowokator giertych predzej beknie za zachowanie swoje i komisji niz dorosnie do wielu prezydenckiego! szanowna komisja zachowuje sie jak stronniczy sad, a przeciez wielcy panowie z lpr lub pis zle wspominaja czasy stronniczych sadow.. coz za ironia historii, czyz nie? pozdrawiam zwolennikow romana. (tak na marginesie: przemyslcie jeszcze raz, prosze, swoje poglady) Odpowiedz Link Zgłoś
observwator Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 13:33 Kwaśniewski tak jak, każdy komuch boi się odpowiedzalności przed narodem. Na drugi raz, wyborcy głęboko się zastanowią, czy chcą takiego prezydenta z komunistyczną przeszłością. Komisja powinna wszystko zrobić, żeby Kwaśniewskiego postawić przed sobą. Może w innej kadencji Sejmu? To by było ciekawe, jakby się uchylał od odpowiedzi. Taki człowiek jak Kwaśniewski więcej zrobił złego niż dobrego dla Polski. Kolejne straconych 10 lat w gospodarce. Własne interesy są ważniejsze niż sprawy polskie. W tym przyznaję mu rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk boi sie jak diabel swieconej wody 30.08.05, 13:35 Kwasniewski zapiera sie nogami i rekami, zeby nie stanac przed komisja. juz niedlugo jednak nie bedzie sie zaslanial immunitetem i wszyscy beda go mogli uslyszec. na pewno ma duzo ciekawych rzeczy do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Jeszcze kilka miesiecy a wtedy to zostanie doprowa 30.08.05, 13:46 dzony...Teraz moze sobie poskakac, ale jeszcze zobaczymy...Czekalismy tyle lat, to jeszcze kilka miesiecy tez poczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Kwasniewski - czemu robisz sobie jaja z Polaków ? 30.08.05, 13:57 To co ty robisz to poprostu kpina z Narodu , za g.... masz nas Polaków - bezczelny typie z pod czerwonej gwiazdy i młota .... Odpowiedz Link Zgłoś
tututu Re: Kwasniewski - czemu robisz sobie jaja z Pola 30.08.05, 14:25 Nie ma poszanowania dla człowieka, którego dwa razy wybrał naród na swojego prezydenta. Ja nie jestem osobiście za nim, ale to nasz prezydent. Niedorośliśmy do demokracji, bo u nas każdy chce mieć swoje na wierzchu i nie szanuje wyboru większości.Wstyd,ale i tak kocham Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
voqo Re: Kwasniewski - czemu robisz sobie jaja z Pola 30.08.05, 14:58 Mylisz dwie sprawy. Naród wybrał prezydenta, więc jest nim, kto jest. Ale nie ma to żadnego związku z tym, co kto o nim myśli i mówi! To, że jest prezydentem nie oznacza (i nie może oznaczać - to także element demokracji!) że nie można go krytykować. Wręcz przeciwnie: będąc prezydentem powinien dawać pozytywny przykład bycia Obywatelem - będąc choćby najczęściej krytykowanym obywatelem. A tymczasem... Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Kwasniewski - czemu robisz sobie jaja z Pola 30.08.05, 15:24 voqo napisała: > Mylisz dwie sprawy. Naród wybrał prezydenta, więc jest nim, kto jest. Ale nie m > a > to żadnego związku z tym, co kto o nim myśli i mówi! To, że jest prezydentem ni > e > oznacza (i nie może oznaczać - to także element demokracji!) że nie można go > krytykować. Wręcz przeciwnie: będąc prezydentem powinien dawać pozytywny > przykład bycia Obywatelem - będąc choćby najczęściej krytykowanym obywatelem. A > tymczasem... zamiast konstruktywnej, merytorycznej krytyki jest prostackie, aby nie powiedzieć chamskie opluwanie człowieka, pistującego urząd Prezydenta. Przecież tak było i za prezydentury Wałęsy, jak i tak będzie za nowej prezydentury. Po prostu brak kultury zastępowana jest chamstwem i prostactwem. Zainicjował to Lepper swoim "Wersalu to już w Sejmie nie będzie". Dlatego brak poszanowania dla dobrego wychowania a popieranie chamstwa i prostactwa. Dużo pracy od podstaw praed naszymi pedagogami. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Jarucka nie zdążyła 30.08.05, 14:03 Czyżby chluba śledczych zdolności pułkownika Miodowicza nie zdążyła wyprodukować stosownego "dokumentu", a może się zbuntowała, bo niewdzięczny Kostek spotkał się z nią tylko jeden raz i jeszcze nie rozliczył za ostatni występ? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: A przed sądem ostatecznym za bezrobocie w RP 30.08.05, 14:16 Jan M.Rokita powiedział ,że wsród 20-to latków w Polsce jest 37 procentowe bezrobocie. Kto za to jest odpowiedzialny ? Geniusz prezydenta dwu kadencji ? Odpowiedz Link Zgłoś
util To chyba nie sam. 30.08.05, 14:35 Rokita miał podczas tylu kadencji Sejmu takie same szanse na walkę z bezrobociem jak prezydent. Jeśli nie większe. Kwaśniewski denerwuje mnie swoim postępowaniem, podpisuje te ustawy, których nie powinien, nie stroni od populistycznych klimatów. Jest nijaki jak Krzysio Ibisz, bezideowy jak Zdrojewski. Ale ci, którzy domagają się ukarania go za 2 kadencje pomylili czasy i ustroje. Są żałośni w swojej wściekłości i żądzy odwetu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A przed sądem ostatecznym za bezrobocie w RP 30.08.05, 15:11 Jasio Marysia Władysław Olaboga Trzy Czwarte Rokita powiedział, ze jest człowiekiem mądrym. Kto jest za to odpowiedzialny? Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc Re: A przed sądem ostatecznym za bezrobocie w RP 30.08.05, 16:44 wojtek2784 napisał: > Jan M.Rokita powiedział ,że wsród 20-to latków w Polsce jest 37 procentowe > bezrobocie. Kto za to jest odpowiedzialny ? Geniusz prezydenta dwu kadencji ? Człowieku, a od kiedy prezydent jest odpowiedzialny za gospodarkę ????!!! Do szkół wracaj, bo żeś przebąblował te lata... Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Prezydent obronił swoją godność i swojego urzędu 30.08.05, 14:36 Wiadomo, że został fragment komisji tylko. Obiektywnie, ta komisja straciła dawno jakikolwiek respekt i cel działania. Ta banda działa na zlecenie. Raz to PO, jak wyskok pułkownika Miodowicza zaufanego Rokity, innym razem ględzący, egzaltoway, wiecznie czymś "porażony" prokurator Wassermann skwapliwie zbiera punkty dla PiS. Prywatnie zastanawiam się skąd tyle chamstwa w zachowaniu Giertycha, który jednakże pochodzi z rodziny o bogatej tradycji. Maciarewicz to jeden z pokręconych "rewolucjoistów" zazdrosny o bieżące sukcesy swoich kolegów a wyładowywujący się na "komunistach", którzy mu ciągle zagrażają. Odpowiedz Link Zgłoś
dumny.z.orientacji.pedal Prezydent obronił godnosc ZSyPowca, czekisty i TW 30.08.05, 15:23 A rowniez godnosc taty ubeka Stolzmana. Dac bumagu russkim i isc w zaparte,chocby skaly sraly - to postawa godna PZPR-owca Odp... sie od Generalow - jak powiedzial zakompleksiony alkoholik, gdy generalowie dopuscili go do wspolnego korytka z siwucha. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Prezydent obronił swoją godność i swojego urz 30.08.05, 15:29 Zaden urząd nie czyni czlowieka ze swini,co wiecej na szacunek trzeba sobie zapracować,kwasniak zapracowal na opinię pijaczka,który dzięki niekorzystnemu dla Polski ,zbiegowi okoliczności dorwał się do urzędu,zamiast znalezc się na odwyku,lub w celi. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 15:23 Ach, ta odwaga cywilna Prezia! Odpowiedz Link Zgłoś
apen43 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 18:29 NIE O ODWAGE CHODZI ,TYLKO O GODNOSC PREZYDENTA III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Re: Kwaśniewski jest jak stare wino 30.08.05, 15:40 nie dał się ogłupić jak 100% posłów z Vatem na budownictwo, nawet ustawa emerytalna jest majstersztykiem prezydenckim, podejście do obchodów solidarności i obojętna postawa wobec wyuzdanego problemu Białorusi też potwierdza jego rutynę i doświadczenie, chciałbym aby następny prezydent chociaż do kostek mu sięgnął. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kwaśniewski jest jak stare wino 30.08.05, 15:43 chciałbym aby następny prezydent > chociaż do kostek mu sięgnął. A Kostek Miodowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
1malkontent ... 30.08.05, 15:46 Czy wy wiecie, o czym piszecie???... Mietki - podnietki i łowcy sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
rupertc Re: Kwaśniewski jest jak stare wino 30.08.05, 16:49 uu1 napisała: > chciałbym aby następny prezydent > > chociaż do kostek mu sięgnął. > A Kostek Miodowicz? Za słodki... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rozmaryn jak ty cuchniesz komuchowem... 30.08.05, 15:45 Prezio, jak zwykle, robi sobie jaja z wszelkiej przyzwoitosci bo uwaza, ze jest ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: rozmaryn jak ty cuchniesz komuchowem... 30.08.05, 16:11 > Prezio, jak zwykle, robi sobie jaja z wszelkiej przyzwoitosci bo uwaza, ze jest > > ponad prawem. Stanowionym przez komisje pościgową? Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 16:13 Kwaśniewski dobrze ich olałeś! Tak trzymać tych "czereśniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko pułk.Miodowicz i sierż. Macierewicz przed komisją! 30.08.05, 16:13 Komisja ustaliła , że jutro /środa/ o godz. 11 - tej przed komisję został wezwany pułownik Miodowicz a na 12-tą Macierewicz /chyba sierżant/ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: uu1,jakarta i brokowisko 30.08.05, 16:48 Kloniki! Dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu. Najlepsza odpowiedz dal wam powyzej "dumny.z.orientacji.pedal". Przeczytajcie ja sobie jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 16:47 taaaa rowni i rowniejsi, dokumentu nie ma olek jest magistrem a w 1980 serce mu sie krajalo ze jest po zlej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas SZUMOWINA GŁOWĄ PAŃSTWA ! 30.08.05, 17:57 ....na szczęście już niedługo . Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Re: SZUMOWINA GŁOWĄ PAŃSTWA ! 30.08.05, 18:24 zde...zorientowany jesteś na Super Expres Odpowiedz Link Zgłoś
cz-marcinfigiel Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 18:20 Kwaśniewski ty stary bolszewiku! Poczekaj jak staniesz przed Bogiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia76 Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 18:33 dopoki w Polsce jeszcze jest tyle debili jak ty nigdy nie bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Kwaśniewski: nie stanę przed komisją 30.08.05, 18:36 I słusznie. Ta jaczejka komisyjna już dosyć wyrządziła szkody Polakom, i to w imię narodowych interesów! Odpowiedz Link Zgłoś
bateau1 KWAŚNIEWSKI STAWIA SIĘ PONAD PRAWEM 30.08.05, 18:36 Konstytucja mówi o równości wobec prawa - Kwaśniewskiego to nie wzrusza. Nawet w systemach prezydenckich głowa państwa odpowiada przed parlamentem. A przecież w polsce mamy system parlamentarno-gabinetowy, czyli rola parlamentu jest jeszcze mocniejsza. Za samą taką arogancką odpowiedz powinien iść pod TS. A Wybiórczej oczywiście takie postępowanie Kwaśniewskiego nie przeszkadza. Gdyby to samo robił Kaczyński albo Giertych, wtedy red. Michnik miałby pianę w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoo01 PRZEPRASZAM ZA TO CO POWIEM!!! 30.08.05, 18:38 Jeżeli Prezydent wziąłby udział w tej farsie i stanął przed misiami specjalnej troski, to byłby najwiekszym durniem Rzeczypospolitej!!! Pytam się wszystkich odwiedzajacych to forum!! Czy jest wśród Was taki głupol, który od Kostusia, Romusia, lub odczynnika W, kupiłby samochód, albo dał któremuś z nich do potrzymania rower???!!! Czy jesteście pewni, że nie zostalibyście nazwani złodziejami??? Odpowiedz Link Zgłoś