tricky2 A co chciałbyś zażądać satysfakcji ? 31.08.05, 17:17 Nic z tego bowiem: Art. 3. Z tytułu wykształcenia zaliczyć należy do osób zdolnych do żądania i dawania satysfakcji honorowej tych wszystkich, którzy ukończyli szkoły średnie. Także musisz poczekać te parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: A co chciałbyś zażądać satysfakcji ? 31.08.05, 17:21 tricky2 napisał: > Nic z tego bowiem: > > Art. 3. > Z tytułu wykształcenia zaliczyć należy do osób zdolnych do żądania i dawania > satysfakcji honorowej tych wszystkich, którzy ukończyli szkoły średnie. > > > Także musisz poczekać te parę lat. > Art. 3a Wszystkie pozostale niech pisza na Berdyczow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: bój to wasz jest ostatni...towarzyszu C. i N. 31.08.05, 18:04 tomand2 napisał: > jak wyżej No przecie, jak wyżej, to PO walczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: bój to wasz jest ostatni...towarzyszu C. i N. 31.08.05, 18:05 i to o wolność.... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Miodowicz spapral ta prowokacje jak dziecko !! 31.08.05, 17:27 I teraz dobieraja mu sie do skory. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Miodowicz spapral ta prowokacje jak dziecko 31.08.05, 17:48 feliks-50 napisał: > I teraz dobieraja mu sie do skory. Czas terazniejszy? czyli teraz? Jednak bardziej prawdopodobne bedzie: chcieli mu sie dobrac... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Miodowicz spapral ta prowokacje jak dziecko 31.08.05, 18:06 studioturos napisał: > feliks-50 napisał: > > > I teraz dobieraja mu sie do skory. > Czas terazniejszy? czyli teraz? > Jednak bardziej prawdopodobne bedzie: chcieli mu sie dobrac... > A jednak teraz.. jak już nastanie ta czwarta (można relatywizować), to będzie "chcieli".... Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Miodowicz spapral ta prowokacje jak dziecko 31.08.05, 18:16 Wątpię. Nawet nie wierząc w obecną prokuraturę jakoś sobie nie wyobrażam, by prokuratura go o cokolwiek oskarżyła! Nie ma podstaw, jeśli nnie podał nazwiska bo nie chcial, powinien juz byc oskarzony, jesli podal, nie ma sprawy, a jesli go nie pytali to :) Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 17:36 Facetowi zupełnie odbija. Ale kogo Pan Bóg chce ukarać, to mu rozum odbiera. I tu mamy tego kliniczny dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:00 Jak tow. Nałęcz tym się zajął, to dla pułkownika Konstantego będzie lepiej jak popełni sepuku.Zaoszczędzi wstydu swoim fanom. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:02 garbusmoneta napisał: > Jak tow. Nałęcz tym się zajął, to dla pułkownika Konstantego będzie lepiej jak > popełni sepuku.Zaoszczędzi wstydu swoim fanom. Bushido nie jest kodeksem honorowym oficerow kontrwywiadu. Miodowicz moze i ma skosne oczy, ale do samuraja mu daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:07 tak napisałem bo to ładnie brzmi.Prawda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:08 garbusmoneta napisał: > tak napisałem bo to ładnie brzmi.Prawda? > pozdrawiam Brzmi przeslicznie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Mineta - do pracy wolaja! 31.08.05, 18:21 garbusmoneta napisał: > Jak tow. Nałęcz tym się zajął, to dla pułkownika Konstantego będzie lepiej jak > popełni sepuku.Zaoszczędzi wstydu swoim fanom. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 [...] 31.08.05, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wolales zone? ?????? 31.08.05, 18:25 Ty sie nazywasz mineta. A, nie, to grupowa solidarnosc. Ku....twa znowu cos nam ukradli! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Wolales zone? ?????? 31.08.05, 18:31 Nazywasz mnie mineta, bo podobnie jak minety tak i mnie na oczy nie widziales? Jeszcze pare lat... moze zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 31.08.05, 18:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Nie ciebie, idioto!, monete! 31.08.05, 18:37 No wiesz! Nazywasz mnie idiota, bo jestes oburzony na mnie, ze piszesz Mineta, a ja biedny nie potrafie sie domyslic, ze chodzilo Ci o Monete. Ale zaraz.... jestes magistrem - wiec pewnie masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 [...] 31.08.05, 18:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Zrobil test? 31.08.05, 18:12 A czy ty myslisz, ze Wasserman wyrazilby sie negatywnie o Wassermanie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:14 Wasserman na + Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:24 doktorhabilitowany.1 napisał: > Wasserman na + Jakbys Wassermana nie znal. Wyniki beda takie jak on chce, a nie takie jak sa. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:42 aturek2005 napisał: > Jakbys Wassermana nie znal. Wyniki beda takie jak on chce, a nie takie jak > sa. ;-) ^To moze dlatego wszyscy wokol niego tak sie dziwnie zachowuja? W koncu to tylko nauczyciele nie powinni miec dodatniego Wassermana, a kto sprawdzi Kaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:47 Podlacz go do minusa w akumulatorze. Jak Wasserman w koncu zablysnie, to bedziesz wiedzial ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:52 :-)))))))))))))))))) Ale obawialbym sie 'chinskiego syndromu' Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 18:56 doktorhabilitowany.1 napisał: > :-)))))))))))))))))) > > Ale obawialbym sie 'chinskiego syndromu' Jesli Roman bedzie go trzymal za reke, to reakcja lancuchowa wchodzi w gre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:00 aturek2005 napisał: > Jesli Roman bedzie go trzymal za reke, to reakcja lancuchowa wchodzi w gre ;-) A co z rozszczepieniem blizniakow jednojadrowych? Koniec swiata, koniec swiata! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:02 doktorhabilitowany.1 napisał: > aturek2005 napisał: > > > Jesli Roman bedzie go trzymal za reke, to reakcja lancuchowa wchodzi w gr > e ;-) > A co z rozszczepieniem blizniakow jednojadrowych? Koniec swiata, koniec swiata > ! Tak sie wlasnie zastanawiam nad tym pojeciem "blizniakow jedojajowych" - czy to znaczy, ze obaj maja po jednym? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:10 aturek2005 napisał: > Tak sie wlasnie zastanawiam nad tym pojeciem "blizniakow jedojajowych" - czy to > > znaczy, ze obaj maja po jednym? ;-) :))) Moze razem maja jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:13 doktorhabilitowany.1 napisał: > aturek2005 napisał: > > > Tak sie wlasnie zastanawiam nad tym pojeciem "blizniakow jedojajowych" - > czy > to > > > > znaczy, ze obaj maja po jednym? ;-) > :))) Moze razem maja jedno? To jest nawet sensowne. Tlumaczy dlaczego Lechu ma dzieci, a Jaroslaw nie. A juz go podejrzewalem, ze on po prostu kocha inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:24 Powiem inaczej, on inaczej kocha i stad tez nie chciala go zadna locha Teraz Jareczek po nocach szlocha A wszystkich 'cieplakow' chce wepchnac... do locha :-))) coraz lepiej mi idzie z tymi rymami. Nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: To on musi byc pozytywny:))) 31.08.05, 19:31 doktorhabilitowany.1 napisał: > Powiem inaczej, on inaczej kocha > i stad tez nie chciala go zadna locha > Teraz Jareczek po nocach szlocha > A wszystkich 'cieplakow' chce wepchnac... > do locha > > :-))) coraz lepiej mi idzie z tymi rymami. Nieprawdaz? Heh... to i ja sprobuje.... Bo on jest wodzem Calej prawicy, Choc prezydentem Tylko stolicy. Boc tylko Lechu Program ma, I wszystkim prace I chleba da. A po wyborach Afisz na slupie: "Jam jest prezydent I mam was w dupie". Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 KACIK POETYCKI ;-)) 31.08.05, 19:39 Byl sobe raz jeden prezydent Warszawy Co na ostrzu noza zwykl stawiac sprawy Lecz choc byl zarzadzal latami w Stolicy Nie umial naprawic ni jednej ulicy I kleli go strasznie zwykl podatnicy Ze nie zrealizowal zadnej obietnicy Lecz wilczy apetyt w mikrusie sie zbudzil Nie znalazl sie nikt kto zapal by mu studzil Tez zaczal on myslec, ze wszyscy beda w raju Gdy stolec swoj wniesie na prezydenta kraju Lecz chodza po miescie te oto odglosy Lepiej Polacy szanujcie swe glosy I kiedy w wyborcze przyjdzie ruszyc boje Na kogos lepszego dajcie glosy swoje Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:12 abba15 napisał: > Rząd Jana Olszewskiego to jedyny jasny punkt mrocznych czasów PRL-bis > Ale pojawił się nowy jasny punkt: to IV-RP na której czele stanie PiS To zwracam ci cnote:) Myslalem,ze reprezentujesz Ryjdzika:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka34 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 18:18 A dlaczego tylko Miodowicza.Ta cała reszta nie jest wcale lepsza i mądrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wojna Nałęczow z Grzymalitami 31.08.05, 18:22 A pomyslec, ze obydwaj panowie z Malopolski (chyba?) Naleczowianka to odpowiedz na Wassermana, wiadomo, ze Miod jest troche szlachetniejszym trunkiem, ale do miodu sie przylepiaja Kaczki i wszystko razem robi takie nieczyste wrazenie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos [...] 31.08.05, 18:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Wojna Nałęczow z Grzymalitami 31.08.05, 18:28 studioturos napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > A pomyslec, ze obydwaj panowie z Malopolski (chyba?) > > Naleczowianka to odpowiedz na Wassermana, wiadomo, ze Miod jest troche > > szlachetniejszym trunkiem, ale do miodu sie przylepiaja Kaczki i wszystko > > razem > > > > robi takie nieczyste wrazenie:)) > Doktor, habilitowali cie z kretynizmu? > Nie badz snobem. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Wojna Nałęczow z Grzymalitami 31.08.05, 18:30 aturek2005 napisał: > > > > Nie badz snobem. No, mam tylko magistra (prawdziwego!), ale nie z kretynizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Wojna Nałęczow z Grzymalitami 31.08.05, 18:32 Przeciez nie mowilem, ze zdawales z kretynizmu. Rzadko sie zdarza, ze ktos ma szczescie zdawac z tego z czego ma talent od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos I tym optymistycznym 31.08.05, 18:34 aturek2005 napisał: > Przeciez nie mowilem, ze zdawales z kretynizmu. Rzadko sie zdarza, ze ktos ma > szczescie zdawac z tego z czego ma talent od urodzenia. akcentem zeganm sie z zalem... Do jutra pacany kloniki i trolle. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: I tym optymistycznym 31.08.05, 18:38 studioturos napisał: > aturek2005 napisał: > > > Przeciez nie mowilem, ze zdawales z kretynizmu. Rzadko sie zdarza, ze kt > os > ma > > szczescie zdawac z tego z czego ma talent od urodzenia. > > akcentem zeganm sie z zalem... Do jutra pacany kloniki i trolle. Kiepski masz akcent. Zgaduje, ze Warszawa i to do tego lewobrzezna. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wojna Nałęczow z Grzymalitami 31.08.05, 18:39 studioturos napisał: > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > A pomyslec, ze obydwaj panowie z Malopolski (chyba?) > > Naleczowianka to odpowiedz na Wassermana, wiadomo, ze Miod jest troche > > szlachetniejszym trunkiem, ale do miodu sie przylepiaja Kaczki i wszystko > > razem > > > > robi takie nieczyste wrazenie:)) > Doktor, habilitowali cie z kretynizmu? No! Skad wiesz? Napisalem dysertacje o doktor.1. Sala po obronie sprawila mi owacje na stojaco:)) Nie wiedzieli, ze doktor.1 jest uleczalny, a ja dowiodlem, ze wystarczy mu racjonowac dostep do gazet u tv, trzy razy dziennie dawac valium, relanium, bromu i piwa, a sie rozluzni i przestanie byc takim kretynem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 19:02 Precz z cyrkiem w wykonaniu Maciara, Midowicza, Wassermanna i "człowieka zwanego koniem"! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 19:20 polonez2 napisał: > Nałęcz tonie, powtarzam - Nałęcz tonie, choć Cimoszko założy korone na > skronie - powtarzam, towarzysz Nałęcz tonie. A gdy spocznie Cimoszko na > tronie, wyciągnie Nałęcza, jak dziecko na łonie. > > Tak tylko do rymu chciałem napisać. Ponieważ poziom debaty na tym forum jest > równie głupi jak mój post, zapraszam lewicowców do wyżywania sie na mnie za > obrażenie tow. Nałęcza i Cimoszewicza. Nie jestem z lewicy, co to to nie Lecz chyba odpowiem w podobnym Ci tonie Ze w tym wypadku rozumiem Nalecza Gdyz wpadka Kostka byla niezreczna I jak chcial do tylu sie dobrac Wlodziowi I szczerze uwierzyl, ze oto go zlowil To po Jaruckiej kompromitacji Slowo 'przepraszam' nalezy sie Nacji I jesli predko to Kostek zrozumie To nawet plusika moze miec u mnie Wiec jeszcze szybciutko Ci powiem na koniec, ze ta jeszcze raza Nalecz nie tonie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lech2000 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 19:45 Nałęcz przy Miodowiczu to mistrz intelektu.To chyba kwestia wychowania.Miodowicz dorastał w atmosferze marksizmu i leninizmu i to zostawiło jednak trwały ślad w jego psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Czy Cimoszewicz tez ma "trwaly slad w psychice" ? 31.08.05, 19:58 lech2000 napisał: > Nałęcz przy Miodowiczu to mistrz intelektu.To chyba kwestia > wychowania.Miodowicz dorastał w atmosferze marksizmu i leninizmu i to zostawiło jednak trwały ślad w jego psychice. Bo idac za twoim tokiem myslenia to dorastal pod okiem ojca- czlonka "Smiersz" a pozniej aktywnego oficera "Wywiadu Wojskowego", za co zostal min.pozbawiony emerytury. Tak by wynikalo z twojej wypowiedzi, o ile przykladasz taka sama miare do innych, jak przykladasz do Miodowicza. Z pewnoscia tez znalezlibysmy i jeszcze nie jednego z takim "sladem na psychice" wsrod czlonkow obecnego komitetu wyborczego Cimoszewicza, jak tez i wsrod jego "wolontariatu". A moze sam tez masz ten "slad na psychice" drogi lech'u 2000? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Czy Cimoszewicz tez ma "trwaly slad w psychic 31.08.05, 20:03 A jaka pogoda Windsorze? Niestety wszyscy maja jakis slad w psychice, w wielu wypadkach to trauma. Ja np. mam traume z lat 80-tych, zwiazana z widokiem ZOMO i pustych polek w sklepie. Dlatego nigdy nie oddam glosu ani na postkomune z sramobrona wlacznie, ani na skrajna prawice. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psychic 31.08.05, 20:14 Co to za dyskucja tracimy merytum sprawy.Czy Cimoszewicz Włodzimierz mówił prawde? sadze ze klamał Dlaczego sekretarka miala dokumety w domu,przechowywała nie prawdziwe wątpie po co ??? Miala prawdziwe..Tylko prawdziwe miały dla niej wartość Jaką??? korzyści praca stanowiska szantaż? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:19 Pani Jarucka nie była sekretarką Wł. C. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:27 uu1 napisała: > Pani Jarucka nie była sekretarką Wł. C. Jestes zazwyczaj "dobrze poinformowany" w sprawach Cimoszewicza i jego klubu wiec moze nas "oswietlisz" i wymienisz tytuly i stanowiska, jakie pelnila pani Jarucka w okresie Cimoszewiczowego ministrowania w MSZ-cie? Tylko napisz to raz, bez koniecznosci skladania kolejnych "wyjasnien", czy sprostowan, nie majacych na celu prostowania. No wiec U2 - czekamy na wiadomosci z "wiarygodnego" zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:39 Tą wiedzą (pełną a nawet więcej niz pełną) dysponuje as kontrwywiadu p. K. Miodowicz. Nie ośmieliłbym się robić mu konkurencji - chodzi o szybkie informowanie szerokiej opinii publicznej (cokolwiek to jest). PS. Dwa pytania: - napastliwa forma to signum wieku? - liczba mnoga - reprezentujesz więcej podobnych sobie indywidu..alności? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:45 No cóż spróbuję pomóc w odświeżeniu pamięci. Jarucka była asystentką Cimoszewicza. To więcej niż sekretarka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:51 No cóż spróbuję pomóc w odświeżeniu pamięci. Jarucka była asystentką > Cimoszewicza. To więcej niż sekretarka. Nie moja pamięć szwankuje ale dziękuję. Asystentka nie dysponuje pieczątkami szefa i to był jeden ze słabych punktów tego, co w cywilizowanym świecie nazywa się prowokacją. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 21:58 Tu pozwolę sobie zaprotestować. Asystent lub asystentka wyręcza szefa w niektórych mniej ważnych sprawach. Dlatego często ma upoważnienie do podpisywania wyznaczonej grupy dokumentów w imieniu szefa. Może też otrzymywać ustne polecenia przygotowania i wysłania dokumentów o treści podyktowanej lub tylko nakreślonej przez szefa. To sposób na odciążenie osoby, która ma rozległy zakres obowiązków, a taka na pewno jest minister czy premier. Doba ma tylko 24 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 22:11 Dlatego często ma upoważnienie do > podpisywania wyznaczonej grupy dokumentów w imieniu szefa. Ale nie własnego upoważnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 22:14 Sam mam podwładnych i czasami pozwalam im na pewną samodzielność. Ale oczywiście nie tak daleko idącą. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 22:20 Pewien znany aktor Ronald R. mawiał - dowieriaj no prowieriaj. Podejrzewam, że miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:56 uu1 napisała: > Tą wiedzą (pełną a nawet więcej niz pełną) dysponuje as kontrwywiadu p. K. > Miodowicz. Nie ośmieliłbym się robić mu konkurencji - chodzi o szybkie > informowanie szerokiej opinii publicznej (cokolwiek to jest). > PS. Dwa pytania: > - napastliwa forma to signum wieku? > - liczba mnoga - reprezentujesz więcej podobnych sobie indywidu..alności? Odpowiedz tylko na pytanie z poprzedniego postu, prosze. Nie zachowuj sie jak asystent...Nalecza. Albo, jak sam Cimoszewicz ze swym slynna odpowiedzia "jest pan sw..." na klopotliwe ale dazace do sedna sprawy pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Przecież sam nie odpowiadasz. 31.08.05, 21:02 Albo, jak sam Cimoszewicz ze swym slynna odpowiedzia "jest pan sw..." na > klopotliwe ale dazace do sedna sprawy pytanie. Dziennikarz RMF pomylił dociekliwość dziennikarską ze zwykłym chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Przecież sam nie odpowiadasz. 31.08.05, 21:12 uu1 napisała: > Albo, jak sam Cimoszewicz ze swym slynna odpowiedzia "jest pan sw..." na > > klopotliwe ale dazace do sedna sprawy pytanie. > Dziennikarz RMF pomylił dociekliwość dziennikarską ze zwykłym chamstwem. A Cimoszewicz jest odpowiednim arbitrem do oceny, co jest " dociekliwościa dziennikarską a co zwykłym chamstwem". Widac to bylo podczas posiedzenia komisji ds.Orlen i korespondencji z sejmowa Komisja ds. Etyki. Ale to sa uboczne sciezki dzisiejszego tematu. Wracamy do mojego pierwszego pytania? Czy wolisz to ominac. Poniewaz nie odpowiadzasz na pytania wiec powoli przestaje odpowiadac na twoje, zwlaszcza iz sa nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Przecież sam nie odpowiadasz. 31.08.05, 21:20 > Wracamy do mojego pierwszego pytania? 1. Odpowiadam Twoją metodą - ile kochanek miał J.F.K? Nie odpisuj, że Cię to nie interesuje. 2. W. Cimoszewicz był adresatem pytania dziennikarza z RMF czyli osobą, która miała prawo to pytanie odpowiednio zakwalifikować. Przy okazji - ja w słowie Twoje używam dużej litery. Yo się nazywa kindersztuba. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:50 Była asystętka społeczna, nie sekretarką ,miala dostęp do dokumentów dotyczących pana Cim.które jak mówiła skrupulatnie kserowała a te najważniejsze,najciekawsze przechowywała w domu. To dlatego miała w domu rewizje azeby znaleść i odebrać jej te papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 20:53 .które jak mówiła skrupulatnie kserowała a te > najważniejsze,najciekawsze przechowywała w domu. Gdzie jest ta szkoła sekretarek w której uczą tego o czym napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 21:09 uu1 witam nie ma takiej szkoły ale na własne uszy słyszalam jak to mówiła. Dlaczego miała w domu papiery???. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Cimoszewicz towarzy tez ma "trwaly slad w psy 31.08.05, 21:13 uu1 witam nie ma takiej szkoły ale na własne uszy słyszalam jak to mówiła. > Dlaczego miała w domu papiery???. Witaj. Takie szkoły są, jedna nawet mieści się w Warszawie. A dlaczego miała w domu papiery? Bo ma pewną cechę wspólną z D. Nieznalską. Nie sądzisz chyba, że W. Cimoszewicz dał jej takie polecenie służbowe? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Czy Cimoszewicz tez ma "trwaly slad w psychic 31.08.05, 20:20 doktorhabilitowany.1 napisał: > A jaka pogoda Windsorze? > Niestety wszyscy maja jakis slad w psychice, w wielu wypadkach to trauma. Ja > np. mam traume z lat 80-tych, zwiazana z widokiem ZOMO i pustych polek w > sklepie. Dlatego nigdy nie oddam glosu ani na postkomune z sramobrona wlacznie,ani na skrajna prawice. No dobra, ale odpowiadasz za lech'a 2000 a on z pewnoscia patrzy w lustro, czy jeszcze ma ten "slad na psychice". Twoj wybor w wyborze. "Wolni strzelcy" nigdy jednak nie byli ukontentowani z wynikow takich wyborow. A co do pogody, to Katarina wylewa swoje resztki. Serdecznie wspolczuje mieszkancom "Big Easy". Tsunami w Azji przyszlo i poszlo,natomiast tam, wody ciagle przybywa i nie widac ulgi.Miasto powoli tonie w wodach jeziora Pontchatrain poniewaz wiekszosc terenow jest ponizej lustra wody a dwie glowne groble zostaly przerwane. To bedzie mialo daleko wiekszy wplyw na przyszlosc Polski, niz wybory prezydenckie. Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Katarina a przyszlosc Polski 31.08.05, 20:40 Ponoszace sie wody spowodowaly ze motyle poderwaly sie do lotu. Zatrzepotaly skrzydelkami taki mocno ze teraz na Polske spadna prawdziwe plagi. A powodz w Luisianie to nic w porownaniu z tym co doswiadczymy jak POPis da popis. O to chodzilo, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 20:54 Tych motyli to w przeszłości mieliśmy dużo więcej. Patrząc na historię Polski, tę starszą i najnowszą, to plagi na nas wciąż spadały i spadają (przykładami mogą być: rządy boskiego Millera, czy pełen półgłówków Sejm mijającej kadencji). Wierzyć się nie chce, że ktoś jest w stanie rządzić jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 20:58 Ja nic nie wiem ! To nie ja. Nie mam zadnych kuli. /Albo wole nie patrzec. To tylko kolega z Ontario cos wie a nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 20:59 > Wierzyć się nie chce, że ktoś jest w stanie rządzić jeszcze gorzej. Nie doceniasz potencjału drzemiącego w naszych "politykach". Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 21:40 Nie po prostu jest to wiara granicząca z naiwnością. Ja po prostu mam dosyć tej bandy idiotów. I puszczając wodze fantazji chciałbym wprowadzić bardzo grubą kreskę, że od jutra każdy pełniący dotychczas jakąkolwiek funkcję w najwyższych organach Państwa ma dożywotni zakaz pełnienia funkcji publicznych. Problem tylko kto to uchwali. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 21:44 Pewnie nie uwierzysz ale dosyć dawno to właśnie pisałem. Dlatego czarno widzę przyszłość - bliską i dalszą. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 21:51 Przepraszam, że naruszyłem "prawa autorskie". Trochę za długo się byczyłem na wakacjach i nie jestem do końca na bieżąco z młynem wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 22:03 Roszczeń nie wnoszę. :-)). A wakacje mają jedną wadę - malizną czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 22:07 Przepraszam za braki w wykształceniu. Czy mogę prosić o definicję malizny w tym znaczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 22:11 uu1 napisała: > Roszczeń nie wnoszę. :-)). A wakacje mają jedną wadę - malizną czuć. Gość: dsl-084-059-087-145.arcor-ip.net 2005/08/31 21:29:31 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Pomorskie > Trójmiasto Środa, 31 sierpnia 2005 Gdańsk-Sopot-Gdynia Re: 25-lat temu w Polsce Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Polak -------------------------------------------------------------------------------- Oskarzam prezydenta Polski o zdrade stanu. Oskarzam prezydenta o systematyczne dzialanie na szkode narodu polskiego. Oskarzam jego i grupe kryminalistow ktorzy na koszt tego panstwo okradalo je ze wszystkiego . W koncowej fazie prezydentury za rabowanie pamieci i swiadomosci narodowej. Oskarzam jego formacje o to ze mlodzi Polacy zamiast pracowac na rzecz kraju blakja sie po swiecie-czesto bedac niepozadanymi goscmi. Oskarzam prezydenta za blokowanie reform. Oskarzam prezydenta o niepodpisanie ustawy uwlaszczeniowej - teraz Polacy na zachodzie Polski musza drzec o dachy nad glowa. Nie maja szans wobec skorumpowanych sadow i silnych finansowo i zorganizowanych Niemcow. Oskarzam prezydenta za klamstwa i matactwa zwiazane z wyksztalceniem. Oskarzam za lekcewazenie symboli Polakow patriotow, od cmentarza Orlat po ekscesy z symbolika papieska. Oskarzam prezydenta za smierc Polakow wyslanych wbrew woli wiekszosci Polakow do Iraku. Oskarzam prezydenta za rozpasany sposob bycia na koszt nedzarzy. Oskarzam go o bycie preziem organizacji paramafijnej pzpr-sld Oskarzam go o smierc Polakow przy odgruzowywaniu WTC . Oskarzam go o niewolnicze stosunki miedzy pracodawcami a pracownikami. Oskarzam go dewastacje zycia politycznego w Polsce. Oskarzam prezydenta i jego bande za katastrofe spoleczna w Polsce. Oskarzam go o kreowanie pasozytniczego sposobu zycia. Oskarzam go o system w ktorym sady sa dyspozycyjne. Oskarzam go za nieszczenie i smierc wielu Polakow patriotow w niewyjasnionych okolicznosciach. Oskarzam go o lekcewazenie wyborcow i niestawienie sie przed komisja. Oskarzam go i jego tzw zone o rozkradanie polskiego majatku i wykorzystywanie pozycji przydenta do wyprowadzania polskiego majatku z kraju. Oskarzam go za podpisanie ustawy o NFZ oddal opieke zdrowotna w rece zlodzieji rozkradajacych majatek narodowy. Jestesmy szczegolnym i dosc kuriozalnym panstwem ktore podporzadkowala sobie mafia. - Gość: 2005/08/31 21:44:31 Z pobytu kandydata w Krosnie... Kandydat przyjechał do Krosna z Bóbrki, tam zwiedził skansen przemysłu naftowego. Wcześniej był w Przemyślu, a jeszcze wcześniej w Rzeszowie, na śniadaniu z prezydentem tego miasta. Do Rzeszowa przyleciał samolotem... Chwilę później do kandydata na urząd prezydenta podeszło dwóch starszych panów. Jeden z nich rozpoczął swoją mowę łacińską sentencją: - Co się złe urodzi naprawić się nie da... - Bardzo pana proszę, niech się pan zachowuje kulturalnie... – odrzekł Cimoszewicz widząc, że obaj panowie nie są mu przychylnie nastawieni. Zaczęli mu wypominać, że był działaczem w systemie komunistycznym i przymykał oczy na zbrodnie z okresu PRL, a teraz głosi idee wolności. Obaj panowie zostali poproszeni przez otoczenie marszałka na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Co jasnowidz qc zobaczył w kryształowej kuli? 31.08.05, 22:32 No a teraz WC ma kontynuować tę słuszną linię AK. Odpowiedz Link Zgłoś
qc W takim razie moze warto 31.08.05, 21:56 zmienic kat widzenia. Musza byc jakies pozytywy, Np.morze w Sopocie jest wprost nie do opisania w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:01 Ja włąśnie starałem się spojrzeć pozytywnie. Nie starcza mi wyobraźni, żeby uwierzyć, że następny Sejm może być gorszy od obecnego cyrku. A morze było extra, ale tylko w pierwszej połowie lipca i drugiej połowie sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
qc [...] 31.08.05, 22:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Zbij termometr 31.08.05, 22:20 Nie trzeba. Starałem się kąpać w morzu codziennie, nawet jak powietrze było chłodniejsze od wody. Udało mi się nie zaziębić. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Do dbającego a jakość wypowiedzi! 31.08.05, 22:36 Nie mogę wyjść ze zdumienia. Jaki punkt regulaminu został złamany w usuniętej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:01 Polecam Chłapowo (między Władysławowem a Karwią). Otwarte morze, klifowy brzeg, czysta, szeroka plaża, ceny rozsądne, ludzie mili. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:06 Ja polecam również wyspę Wolin. Każdy coś tu znajdzie. Tłumy w Międzyzdrojach, nudyści w Lubiewie (ale nie tylko tam), puste, wręcz dzikie plaże w innych rejonach. Ponadto klif, piękne widoki i puszcza zapierająca dech swoim bogactwem zapachów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:09 Spróbuję w przyszłym roku. Las i woda pozwalają mi na pełne wyciszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:17 Wolin to chyba jedyne takie miejsce w Polsce. Są tu: morze, jeziora, lasy (park narodowy), wyspy i urozmaicony krajobraz z całkiem sporymi górkami (blisko 100m bezpośrednio przy brzegu morza). Uwielbiam ten zakątek. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:22 Byłem jedynie raz - w samych Międzyzdrojach, w lipcu i wróciłem zmęczony. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: W takim razie moze warto 31.08.05, 22:27 Tam na promenadzie jest w lipcu jak w tokijskim metrze. Trzeba uciec tylko parę kilometrów w bok, aby znaleźć spokój i ciszę. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor doktorhabilitowany - niepartyjny rapper 31.08.05, 20:09 doktorhabilitowany.1 napisał: > polonez2 napisał: > > > Nałęcz tonie, powtarzam - Nałęcz tonie, choć Cimoszko założy korone na > > skronie - powtarzam, towarzysz Nałęcz tonie. A gdy spocznie Cimoszko na > > tronie, wyciągnie Nałęcza, jak dziecko na łonie. > > > > Tak tylko do rymu chciałem napisać. Ponieważ poziom debaty na tym forum j > est > > równie głupi jak mój post, zapraszam lewicowców do wyżywania sie na mnie > za > > obrażenie tow. Nałęcza i Cimoszewicza. > > Nie jestem z lewicy, co to to nie > Lecz chyba odpowiem w podobnym Ci tonie > Ze w tym wypadku rozumiem Nalecza > Gdyz wpadka Kostka byla niezreczna > I jak chcial do tylu sie dobrac Wlodziowi > I szczerze uwierzyl, ze oto go zlowil > To po Jaruckiej kompromitacji > Slowo 'przepraszam' nalezy sie Nacji > I jesli predko to Kostek zrozumie > To nawet plusika moze miec u mnie > Wiec jeszcze szybciutko Ci powiem na koniec, > ze ta jeszcze raza Nalecz nie tonie > :))) doktorhabilitowany- jestes boski. Walisz, jak z rekawa tymi czestochowskimi rymami. A jak spodnie, czy tez z "krokiem lekko obnizonym"? Sprobuj moze tak przetransformowac tekst wniosku Nalecza do prokuratury. Skoro jestes "nielewicowy" to powinno to pojsc bez problemow...z komitetu wyborczego tez "nielewicowego" Cimoszewicza a i smiechu byloby jeszcze wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Yo! 31.08.05, 22:37 fromwindsor napisał: > doktorhabilitowany- jestes boski. > Walisz, jak z rekawa tymi czestochowskimi rymami. > A jak spodnie, czy tez z "krokiem lekko obnizonym"? > Sprobuj moze tak przetransformowac tekst wniosku Nalecza do prokuratury. > Skoro jestes "nielewicowy" to powinno to pojsc bez problemow...z komitetu > wyborczego tez "nielewicowego" Cimoszewicza a i smiechu byloby jeszcze wiecej. Dawaj ten wniosek, sprobojemy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Mozesz z pamieci 31.08.05, 22:46 doktorhabilitowany.1 napisał: > fromwindsor napisał: > > doktorhabilitowany- jestes boski. > > Walisz, jak z rekawa tymi czestochowskimi rymami. > > A jak spodnie, czy tez z "krokiem lekko obnizonym"? > > Sprobuj moze tak przetransformowac tekst wniosku Nalecza do prokuratury. > > Skoro jestes "nielewicowy" to powinno to pojsc bez problemow...z komitetu > > > wyborczego tez "nielewicowego" Cimoszewicza a i smiechu byloby jeszcze > wiecej. > Dawaj ten wniosek, sprobojemy:)) Bo nikt, tak na dobra sprawe tego wniosku nie widzial- jeno slyszal. A to co mowi Nalecz jest z pewnoscia zabawne ale nie az na tyle, by go cytowac. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Kupa neci:)) 31.08.05, 22:59 fromwindsor napisał: > Bo nikt, tak na dobra sprawe tego wniosku nie widzial- jeno slyszal. > A to co mowi Nalecz jest z pewnoscia zabawne ale nie az na tyle, by go > cytowac. Moze choc masz jakies nagranie, zrobimy podklady, wkleimy sample z 'miedzynarodowki' i piosenek reklamowych 'Naleczowianki' i bedziemy jechac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Kupa neci:)) wiec wall;) 31.08.05, 23:32 doktorhabilitowany.1 napisał: > fromwindsor napisał: > > > Bo nikt, tak na dobra sprawe tego wniosku nie widzial- jeno slyszal. > > A to co mowi Nalecz jest z pewnoscia zabawne ale nie az na tyle, by go > > cytowac. > Moze choc masz jakies nagranie, zrobimy podklady, wkleimy sample > z 'miedzynarodowki' i piosenek reklamowych 'Naleczowianki' i bedziemy jechac:)) ABW powinno miec "nagrania", chociaz, jak mowi szef Barcikowski - "to sa niepewne zrodla" ;) A poza tym,nie wiadomo, czy by nie zechcieli jakichs copy rights i "royalties" po wyborach? Cimoszewicz wymyslil nawet "wlasnorecznie" refren " niech nas polaczy Polska". A w tekscie mozna podac nazwiska wszystkich sld-owcow "aktywnych" i tych o "zawieszonym czlonkostwie", co juz siedza, siedzieli i beda siedziec (Rywin?). Chyba jednak nie dasz rady- czerwono to widze. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 20:45 Pan Nałęcz może już niepotrzebnie ciągnie sprawę Jaruckiej. Jak przyniosła efekt to nie znaczy, że na tej kobyłce:) da się tak daleko zajechać. Co prawda, z powodu braku laku musi starczyć kit.... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 20:52 Kobylce rzeczywiscie moze czas dac spokoj. Ale w takim razie przesiadziemy sie na Miodowicza i sobie troche pocwalujemy, po zastanawieniu, pogalopujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 20:57 Co da galop na Miodowiczu? Najwyżej się nie dostanie do Sejmu kolejnej kadencji. Ciekawsza jest walka o fotel prezydenta. Taki fotel jest tylko jeden a miejsc w Sejmie 460. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek Nałęcz to rycerz czasów obecnych ? 31.08.05, 20:50 teraz bardziej głupie gadki puszcza Miodowicz. Dziwi mnie to że, Tusk po głowie nie dostaje za prowokację, a powinien!. Dziwny fałsz tu wyczuwam, powiem więcej, urąga to mojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Nic mu sie nie stanie po 45 latach komuny jak raz 31.08.05, 20:53 stanie sie ofiara systemu ktory sam wprowadzal Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Nic mu sie nie stanie po 45 latach komuny jak 31.08.05, 20:58 > stanie sie ofiara systemu ktory sam wprowadzal Czy to co napisałeś to jeszcze relatywizm moralny czy już s....o? A przy okazji pomyśl - taki numer można wykręcić każdemu, skoro istnieje społeczne przyzwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Nałęcz to rycerz czasów obecnych ? 31.08.05, 20:59 mrlusiek napisał: teraz bardziej głupie gadki puszcza Miodowicz. Dziwi mnie to że, Tusk po głowi e nie dostaje za prowokację, a powinien!. Dziwny fałsz tu wyczuwam, powiem więcej, > urąga to mojej inteligencji. Czy urąga inteligencji jego coś dla niego niezrozumiałego? Odpowiedz Link Zgłoś
qin CIMOSZEWICZ?????????????????????????????????????? 31.08.05, 21:04 Zostaw Miodowicza nie jest kandydatem nie będzie prezydentem wszystkich Polaków Cioszewicz uczciwy? mówi prawde? czy nie oglądałeś jego występy przed komisją jego wypowiedzi przed dziennikarzami,pamietasz???????Co powiedział przed komisja przewodniszący komisji dyscyp.sejmowej,co Cimoszewicz ? Sa dokumenty pisma miedzy nimi i co CIMISZEWICZ KŁAMIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaynik Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 20:59 polonez2 napisał: > Nałęcz tonie, powtarzam - Nałęcz tonie, choć Cimoszko założy korone na > skronie - powtarzam, towarzysz Nałęcz tonie. A gdy spocznie Cimoszko na > tronie, wyciągnie Nałęcza, jak dziecko na łonie. > > Tak tylko do rymu chciałem napisać. Ponieważ poziom debaty na tym forum jest > równie głupi jak mój post, zapraszam lewicowców do wyżywania sie na mnie za > obrażenie tow. Nałęcza i Cimoszewicza. Wszystko zalezy od tego kto przeczyta. Jesli WC to uslyszysz ze jestes swinia jesli Miller to ze jestes zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 21:05 O Miodowiczu mialem okazje juz na tym forum pisac.Czas najwyzszy by zajal sie nim prokurator.Zalosne w tym wszystkim jest ,ze Tusk, rzekomo czlowiek z zasadami ( a jak niektorzy powiadaja majacy kiedys problemy z alkoholem), kandydat na najwyzszy Urzad w Panstwie, zachowuje "rodzinne" milczenie (eo ipso identyfikuje sie z Miodowiczem). Jakzesz to wiec niewiarygodny kandydat na tak zaszczytne stanowisko. Musi tez budzic zgorszenie postawa Aumillera.Jakzesz nisko ten czleczyna w imie wejscia do nowego Sejmu upada.Chcialbym go wprost zapytac , czy dla "posady" posla warto poswiecic swoje wlasne nazwisko ? O honorze nie wspominam , bo trudno o honor wsrod tego typu karierowiczow.Dla nich bowiem jedynie udzial we wladzy sie liczy. Piotr Wierzbicki kiedys pisal o "gnidach" i choc kontekst osobowy byl inny , to slowo to jest chyba najlepszym odpowiednikiem dla opisu zachowan prawicowych czlonkow komisji sledczej d/s Orlenu , wlacznie z lewicowym do niedawna Aumillerem.Wstyd i hanba ,tak kiedys beda pisac o tych nedznikach. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor edi54- nie badz taki samokrytyczny 31.08.05, 21:17 edi54 napisał: > > > O Miodowiczu mialem okazje juz na tym forum pisac.Czas najwyzszy > by zajal sie nim prokurator.Zalosne w tym wszystkim jest ,ze Tusk, > rzekomo czlowiek z zasadami ( a jak niektorzy powiadaja majacy > kiedys problemy z alkoholem), kandydat na najwyzszy Urzad w Panstwie, > zachowuje "rodzinne" milczenie (eo ipso identyfikuje sie z Miodowiczem). > Jakzesz to wiec niewiarygodny kandydat na tak zaszczytne stanowisko. > Musi tez budzic zgorszenie postawa Aumillera.Jakzesz nisko ten czleczyna > w imie wejscia do nowego Sejmu upada.Chcialbym go wprost zapytac , > czy dla "posady" posla warto poswiecic swoje wlasne nazwisko ? > O honorze nie wspominam , bo trudno o honor wsrod tego typu > karierowiczow.Dla nich bowiem jedynie udzial we wladzy sie liczy. > Piotr Wierzbicki kiedys pisal o "gnidach" i choc kontekst osobowy > byl inny , to slowo to jest chyba najlepszym odpowiednikiem dla > opisu zachowan prawicowych czlonkow komisji sledczej d/s Orlenu , > wlacznie z lewicowym do niedawna Aumillerem.Wstyd i hanba ,tak > kiedys beda pisac o tych nedznikach. Na pewno twoje wnuki nie beda tak o tobie pisac. > Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 21:32 A cóż ten Tusk ma według Ciebie zrobić? Zastrzelić Miodowicza, czy zawieźć go na Rakowiecką do aresztu? Tusk od początku przyjął niegłupią strategię, że bezpośrednio nie angażuje się w sprawę WC. Frontalny atak na WC przypuszczają inni np. Miodowicz. Tusk umył ręce i się za ostro nie wcina. Tusk byłby idiotą, gdyby, nie wypowiadając się źle o WC, zaczął nagle szczekać na Miodowicza. Efekty takiej postawy widać w sondażach. Społeczeństwo nie lubi pieniaczy. Tusk ma dobrych doradców. Ot cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Tusk czasami uzywa doradcow 31.08.05, 21:38 czasami przypomina sobie o swoich palakatach gdzie chwali sie za ma zasady. Dla kazdego ma cos milego. Zalezy od okazji. Chyba o to chodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Tusk czasami uzywa doradcow 31.08.05, 21:47 Żywię przekonanie, że w większości państw demokratycznego świata wybory prezydenckie są walką wieloosobowych drużyn. Sam kandydat jest swego rodzaju marionetką. Widać jak na dłoni, że Tusk jest sterowany według pewnych stałych reguł. W orkiestrze WC niektórzy grają swoje nuty m.in. Nałęcz (napastliwe i obraźliwe wypowiedzi, czym zbliża się do poziomu Leppera, nawet jeśli ma rację) co psuje wizerunek kandydata WC. Do tego sam WC zachowuje się często arogancko i też na tym traci. Wniosek WC ma słabszy od Tuska sztab i zbyt często puszczają mu nerwy. To nie jest droga na Krakowskie Przedmieście. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 31.08.05, 23:09 Zgoda, zgoda, ale co do tego maja jakies zaslyszane problemy z alkoholem? Moze jeszcze sprawdz jakie Tuskowie mieli oceny w szkole do VI pokolenia? To, ze kolomyja sledzia orlenowskiego jest denna, kazdy wie, ale dlaczego Tusk ma zabierac glos wlasnie teraz? Najpierw niech sie wszystko wyjasni, czy Cimoszewicz postepowal zgodnie z prawem, czy nie. Miodowicz powinien sie przyznac do bledu i tyle. A na wypowiedzi innych kandydatow przyjdzie czas, jak sprawa bedzie jasna. Na razie musialoby to byc kopanie lezacego (Cimoszewicza i Miodowicza). Ja jestem zdania, ze jesli Cimoszewicz zlamal prawo, to od wykrycia tego nie powinna byc koma sledcza, bo faktycznie wezwali go ot tak, bo slawny, a sie nawinal. Od prawidlowosci transferow gotowkowych i akcji jest kilka innych instytucji z urzedem skarbowym (i jego 'policja'), komisja papierow wartosciowych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Czy te komisje jeszcze ktos bierze serio ? 31.08.05, 21:08 Oczywiscie poza sama komisja . Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Ciśnienie rośnie,poparcie spada,pęd do koryta b.z. 31.08.05, 21:09 Bardziej śliskiego człowieczka niż Nałęcz, nie wyobrażam sobie. Ciesze się, że to coś zniknie ze sceny politycznej po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Ciśnienie rośnie,poparcie spada,pęd do koryta 31.08.05, 21:19 gniewek.113 napisał: > Bardziej śliskiego człowieczka niż Nałęcz, nie wyobrażam sobie. Ciesze się, że to coś zniknie ze sceny politycznej po wyborach. Z pewnoscia wroci na trasy TIR-ow. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 21:31 Dziekuje. Nareszcie zrozumialas, ze praca na TIR-ach jest szlachetniejsza od pracy w komitecie wyborczym, nawet jesli kazdego dnia tworzy sie kolejne "doniesienie". Zreszta ta ostatnia posada, to tylko sezonowa- raz na piec lat? Czy mialas cos jeszce na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 21:41 fromwindsor napisał: > Dziekuje. > Nareszcie zrozumialas, ze praca na TIR-ach jest szlachetniejsza od pracy w > komitecie wyborczym, nawet jesli kazdego dnia tworzy sie kolejne "doniesienie". > > Zreszta ta ostatnia posada, to tylko sezonowa- raz na piec lat? > Czy mialas cos jeszce na mysli? Tak. Zastanawiam się, co trzeba przeżyć w młodości aby być tak wściekle zapiekłym w bezrozumnej złości na starość. I czy mnie równiez czeka zanik obiektywizmu i dobrych manier. Myślisz, że to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 21:49 To wszystko zależy od cech charakteru. Jeżeli jesteś osobą życzliwą to jest szansa, że taką pozostaniesz. Ale tylko szansa. Życie dostarcza wielu gorzkich doświadczeń. Dlatego z wiekiem ludzie się stają bardziej cyniczni. Zwłaszcza ci mniej życzliwei nastawieni do bliźnich. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:07 Zwłaszcza ci > > mniej życzliwei nastawieni do bliźnich. I tu chyba tkwi cała tajemnica zachowań <fromwindsor>. Jak do tej pory nie zżera mnie bezinteresowna zawiść. I wierzę, że można rozmawiać na każdy temat. I, że w życiu mamy przeciwników a nie wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:13 A ja już mam z tym duże kłopoty. Jak widzę tę bandę u koryta, która wmawia emerytom, że dba o ich interesy to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera i mnie ponosi bezinteresowna chęć wytrzebienie tego towarzystwa. Niezależnie czy czerwonego czy innego koloru. Chociaż ostatnio staję się monotematyczny w swojej krytyce, bo większośc kluczowych stanowisk państwa jest niestety monochromatyczna i bardzo daleka od doskonałości. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:17 Przecież wyborca (po wyborach) jest tak potrzebny wybranemu jak petent urzędnikowi. I to się rozszerza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:26 Nie do końca. Tak myślą Ci, którzy nie pamiętają, że za 4 lata są nowe wybory. Większość polityków jest na tyle beznadziejna, że nie potrafią robić nic innego. Dlatego dla tych, którzy zapomnieli o swoich obietnicach należy przygotować odpowiedni finał - co najmniej czteroletnią kwarantannę od władzy - czego szczerze życzę całej obecnie rządzącej formacji tzw. lewicowej, która z lewicą ma coraz mniej wspólnego. A dzięki poznaniu smaku bezrobocia pamięć o istnieniu biedy szybko wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:40 Wybacz, że to powiem ale zbyt idealizujesz rzeczywistość (coraz bardziej nas otaczającą jak mawiał J.St. Lec). Określenia typu; lewica, prawica, liberał, centrysta mają jedynie znaczenie marketingowe. Pojęcie "służba krajowi" jest tak archaiczne, że najstarsi górale nie pamiętają co ono oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:42 uu1 napisała: > Wybacz, że to powiem ale zbyt idealizujesz rzeczywistość (coraz bardziej nas > otaczającą jak mawiał J.St. Lec). Określenia typu; lewica, prawica, liberał, > centrysta mają jedynie znaczenie marketingowe. Pojęcie "służba krajowi" jest > tak archaiczne, że najstarsi górale nie pamiętają co ono oznacza. Ty jestes zwykla ....k...a o czym z takimi gadac -degenerat Gość: 2005/08/31 21:29:31 Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Pomorskie > Trójmiasto Środa, 31 sierpnia 2005 Gdańsk-Sopot-Gdynia Re: 25-lat temu w Polsce Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Polak -------------------------------------------------------------------------------- Oskarzam prezydenta Polski o zdrade stanu. Oskarzam prezydenta o systematyczne dzialanie na szkode narodu polskiego. Oskarzam jego i grupe kryminalistow ktorzy na koszt tego panstwo okradalo je ze wszystkiego . W koncowej fazie prezydentury za rabowanie pamieci i swiadomosci narodowej. Oskarzam jego formacje o to ze mlodzi Polacy zamiast pracowac na rzecz kraju blakja sie po swiecie-czesto bedac niepozadanymi goscmi. Oskarzam prezydenta za blokowanie reform. Oskarzam prezydenta o niepodpisanie ustawy uwlaszczeniowej - teraz Polacy na zachodzie Polski musza drzec o dachy nad glowa. Nie maja szans wobec skorumpowanych sadow i silnych finansowo i zorganizowanych Niemcow. Oskarzam prezydenta za klamstwa i matactwa zwiazane z wyksztalceniem. Oskarzam za lekcewazenie symboli Polakow patriotow, od cmentarza Orlat po ekscesy z symbolika papieska. Oskarzam prezydenta za smierc Polakow wyslanych wbrew woli wiekszosci Polakow do Iraku. Oskarzam prezydenta za rozpasany sposob bycia na koszt nedzarzy. Oskarzam go o bycie preziem organizacji paramafijnej pzpr-sld Oskarzam go o smierc Polakow przy odgruzowywaniu WTC . Oskarzam go o niewolnicze stosunki miedzy pracodawcami a pracownikami. Oskarzam go dewastacje zycia politycznego w Polsce. Oskarzam prezydenta i jego bande za katastrofe spoleczna w Polsce. Oskarzam go o kreowanie pasozytniczego sposobu zycia. Oskarzam go o system w ktorym sady sa dyspozycyjne. Oskarzam go za nieszczenie i smierc wielu Polakow patriotow w niewyjasnionych okolicznosciach. Oskarzam go o lekcewazenie wyborcow i niestawienie sie przed komisja. Oskarzam go i jego tzw zone o rozkradanie polskiego majatku i wykorzystywanie pozycji przydenta do wyprowadzania polskiego majatku z kraju. Oskarzam go za podpisanie ustawy o NFZ oddal opieke zdrowotna w rece zlodzieji rozkradajacych majatek narodowy. Jestesmy szczegolnym i dosc kuriozalnym panstwem ktore podporzadkowala sobie mafia. - Gość: 2005/08/31 21:44:31 Z pobytu kandydata w Krosnie... Kandydat przyjechał do Krosna z Bóbrki, tam zwiedził skansen przemysłu naftowego. Wcześniej był w Przemyślu, a jeszcze wcześniej w Rzeszowie, na śniadaniu z prezydentem tego miasta. Do Rzeszowa przyleciał samolotem... Chwilę później do kandydata na urząd prezydenta podeszło dwóch starszych panów. Jeden z nich rozpoczął swoją mowę łacińską sentencją: - Co się złe urodzi naprawić się nie da... - Bardzo pana proszę, niech się pan zachowuje kulturalnie... – odrzekł Cimoszewicz widząc, że obaj panowie nie są mu przychylnie nastawieni. Zaczęli mu wypominać, że był działaczem w systemie komunistycznym i przymykał oczy na zbrodnie z okresu PRL, a teraz głosi idee wolności. Obaj panowie zostali poproszeni przez otoczenie marszałka na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:44 Treść o prezydencie trafna, ale ocena uu1 mało elegancka. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:52 Alfredzie, alfredzie, znowu narzekasz:)) Nie smiem przypuszczac co twoj kandydat by odpowiedzial dwom starszym panom, raz juz blysnal:)) alfredkujot napisał: > Ty jestes zwykla ....k...a o czym z takimi gadac -degenerat Zaczynam miec wlasnie takie zdanie o tobie alfredzie:)) Nawet za smierc Polakow na ruinach WTC jest odpowiedzialny prezydent? A nie terrorysci? Nie zla sytuacja materialna w Polsce (za ktora odpowiada w pierwszej kolejnosci komuna, a w drugiej postkomuna, populisci i pieniacze, ktorzy blokowali reformy? A ktory prezydent? Walesa, czy Kwasniewski?Moze prezydent W-wy? A nie Michnik? A nie Tusk? A nie Zydzi? A nie czasem parlament, ktory w pierwszej kolejnosci odpowiada za kierunek rozwoju Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 22:59 Byłem przekonany, że mało jest zdarzeń, które mnie zaszokują ale temu bydlakowi to się udało. Słowa z psycholem nie zamieniłem a ten serwuje takie komplemnty. Ale to jest pośrednia odpowiedź na pytanie dlaczego lud polski dokonuje takich dziwnych wyborów. Na kogo taki "błękitny"elektor może głosować? Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 23:06 Nie wyciągaj pochopnych wniosków. Dwa dni temu jeden psychol (akurat wyznawca WC) też mi puścił wiązkę serdecznych pozdrowień a była to jego jedyna wypowiedź na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 23:08 Sorki. W którym elemencie objawia się moja pochopność? Że psychol? Że bydlę? Że błękitny? Nie cofam jednego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 23:19 Odebrałem tę wypowiedź, że jak ktoś kogoś obraża to musi być zwolennikiem określonego kandydata. Tymczasem ludzie używający "mocnych" określeń są też zwolennikami Twojego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 23:20 uu1 napisała: > Sorki. W którym elemencie objawia się moja pochopność? Że psychol? Że bydlę? > Że błękitny? Nie cofam jednego słowa. Kolor w znaczeniu ukrainskim? Moze cos w tym byc:)) zauwazylem, ze glownie przyczepia sie do facetow, a ze myslal, ze jestes dziewczyna, to od razu przeszedl do wiazadel. Ciekawe, czy on jest z tych co Jarek? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Spoko, to tylko alfredgniot znany jako troll 31.08.05, 23:17 uu1 napisała: > Byłem przekonany, że mało jest zdarzeń, które mnie zaszokują ale temu bydlakowi to się udało. Słowa z psycholem nie zamieniłem a ten serwuje > takie komplemnty. Ale to jest pośrednia odpowiedź na pytanie >dlaczego lud polski dokonuje takich dziwnych wyborów. Na kogo taki > błękitny"elektor może głosować? Mi ostatnio zaczal jechac od sb-ckich metod, tylko dlatego, ze powtorzylem przeczytana w Polityce opinie, ze Kaczor, jako prezio Wa-wy robi wielomilionowe interesy z Jakubasem (bez przetargu). Potem mnie oskarzyl o bycie czlonkiem sztabu Cimoszewicza, choc, jak wiesz, nie ukrywam, ze na niego nie bede glosowal. Chlopak jest samotny, potrzebuje zwrocic na siebie uwage, a ze niezbyt rozgarniety i bez poczucia humoru to widzisz jakie efekty. Zdaje sie, ze bedzie glosowal na Mighty Ducks. Az mi sie zal blizniakow zrobilo, bo jak im nie wyjdzie to ich oskarzy o to samo co Ciebie:)) Kilka razy widzialem, jak ludzie zwracali uwage, zeby tego trolla nie karmic, ale jak wiesz, ja jestem lekkomyslny i sie wdaje z nim w dyskusje:)) Brakuje mi doktora.1, on to sie przynajmniej wkurzal jak wypadl z roli dojrzalego, prawicowego mentora. A alfredzik to taki kujot-smierdziel i padlinozerca:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Spoko, to tylko alfredgniot znany jako troll 31.08.05, 23:24 Ostatnio za długo byłem na wakacjach. Czy mogę prosić o przybliżenie o co chodziło z tym Kaczorem i Jakubasem? Czy poza Polityką, co by nie mówić jednostronnym organie SLD, jakaś inna prasa pisała coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Spoko, to tylko alfredgniot znany jako troll 31.08.05, 23:36 Nie wiem, czy ktos jeszcze pisal, bo akurat jestem uziemiony w Ang(o)lii:)) A polityke wydzierzawilem od sasiada w samolocie:)) To byl artylkul w stylu jaki to fajny potrafi byc biznesmen, ktory zaczal w latach 80-tych:-)), potem sie zbratal z BRE-bankiem (wiesz, ze to koledzy prezia), potem robil biznesy z Solorzem, jakies udzialy w Elaktrimie, ale on sie wcale nie czuje zwiazany z lewica, bo np. robi interesy z zarzadem Kaczynskiej W-wy (bo wykupil tez wiekszosc udzialow w mennicy polskiej - dawniej panstwowej) i dla miasta bez przetargu produkuje nowe bilety okresowe (nie wiem jakie to sa, nie jestem z W- wy), a miasto zamowilo w jego fabryce wagonow jakas kolejke waskotorowa. W detalach nie jestem oblatany, nawet nie wiem, czy jak W-wa zamawiala te bilety to obowiazywala ustawa o zamowieniach publicznych w dzisiejszym ksztalcie. Ale zdaje sie, ze stara tez nakazywala przetarg w zamowieniach o duzej wartosci. Alfred uznal, ze moj post to sprawdzona sb-cka metoda i pozniej sie przedstawial jako ekspert od sb, na co mu zasugerowalem, ze pewnie w sb pracowal. tez nie jestem z siebie dumny, ale myslalem, ze mu sie otworza troche oczy, ze tak oskarzac nie wypada. Nie zadzialalo, i jak widzisz dalej nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Spoko, to tylko alfredgniot znany jako troll 31.08.05, 23:46 doktorhabilitowany.1 napisał: > Nie wiem, czy ktos jeszcze pisal, bo akurat jestem uziemiony w Ang(o)lii:)) > A polityke wydzierzawilem od sasiada w samolocie:)) To byl artylkul w stylu > jaki to fajny potrafi byc biznesmen, ktory zaczal w latach 80-tych:-)), potem > sie zbratal z BRE-bankiem (wiesz, ze to koledzy prezia), potem robil biznesy z > Solorzem, jakies udzialy w Elaktrimie, ale on sie wcale nie czuje zwiazany z > lewica, bo np. robi interesy z zarzadem Kaczynskiej W-wy (bo wykupil tez > wiekszosc udzialow w mennicy polskiej - dawniej panstwowej) i dla miasta bez > przetargu produkuje nowe bilety okresowe (nie wiem jakie to sa, nie jestem z W- > wy), a miasto zamowilo w jego fabryce wagonow jakas kolejke waskotorowa. W > detalach nie jestem oblatany, nawet nie wiem, czy jak W-wa zamawiala te bilety > to obowiazywala ustawa o zamowieniach publicznych w dzisiejszym ksztalcie. Ale > zdaje sie, ze stara tez nakazywala przetarg w zamowieniach o duzej wartosci. > Alfred uznal, ze moj post to sprawdzona sb-cka metoda i pozniej sie > przedstawial jako ekspert od sb, na co mu zasugerowalem, ze pewnie w sb > pracowal. tez nie jestem z siebie dumny, ale myslalem, ze mu sie otworza troche > > oczy, ze tak oskarzac nie wypada. Nie zadzialalo, i jak widzisz dalej nie > dziala. A co ? Jestes zdziwiony ze nie tylko sb -obserwowalo i kontrolowalo ale ze bylo takze obserwowane ? Ja czekam na zmiane warty "sa spisane czyny i rozmowy" Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Coraz wyższy poziom. Gratuluję. 31.08.05, 23:20 doktorhabilitowany.1 napisał: > Alfredzie, alfredzie, znowu narzekasz:)) Gdzie narzekam ? A tobie serce nie rosnie ? > Nie smiem przypuszczac co twoj kandydat by odpowiedzial dwom starszym panom, > raz juz blysnal:)) Mojego kandydata nie ma.Moze sie zdarzy.Mlodziez zamiast sie poniewierac moze trzasnie gnojowa. > alfredkujot napisał: > > Ty jestes zwykla ....k...a o czym z takimi gadac -degenerat > Zaczynam miec wlasnie takie zdanie o tobie alfredzie:)) Myslisz ze zrobi to na mnie wrazenie co taki jak ty sobie mysli ? Juz sobie wyjasnilismy to i owo ....w koncu .O tym kto Polakiem jest a kto chce Polakow "otwierac" ....ksztaltowac spoleczenstwo.... > Nawet za smierc Polakow na ruinach WTC jest odpowiedzialny prezydent? Tak samo jak za smierc Polakow w Iraku, jak za wygnanie mlodiezy Polskiej za chlebem...a rownoczesnie elementu zagrazajacego ukladzikowi pozbyto sie... A nie > terrorysci? Nie zla sytuacja materialna w Polsce (za ktora odpowiada w > pierwszej kolejnosci komuna, a w drugiej postkomuna, populisci i pieniacze, > ktorzy blokowali reformy? Z prezydentem na czele. A ktory prezydent? Walesa, czy Kwasniewski? Kwasek nasz prezio z zona tzw ksywa "ksiezniczka" Moze > prezydent W-wy? Raczej nie. A nie Michnik? Owszem Michnika rola nie jest niezauwazalna .... A nie Tusk? Plan B kwacha . A nie Zydzi? Takze , ale o tym sza . Bo bedzie wrzask . A nie czasem parlament, Marionetki ? Kryminalisci. > > ktory w pierwszej kolejnosci odpowiada za kierunek rozwoju Polski? Od 10-ciu lat jest do zaobserwowania.."kierunek " Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A sio alfredzie, tu dojrzali rozmawiaja 31.08.05, 23:22 Dorosnij, a jak bedziesz zrownowazony, to moze ci wybacze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: A sio alfredzie, tu dojrzali rozmawiaja 31.08.05, 23:32 doktorhabilitowany.1 napisał: > Dorosnij, a jak bedziesz zrownowazony, to moze ci wybacze:)) Ja tobie dziecino wybacze . Ja czekam na mlodych dzielnych ludzi ktorzy zamiast trzasc dupami przed dupkami wezma sprawy w swoje rece zmiota szumowiny takie jak ty. Polska dla Polakow. Odwagi. Precz z szumowinami. Nie warto wierzyc ze sa niezastapione.Ze sa "elitami" to bagno gowno warte. Dosc eksploratowania tego kraju i ludzkiego potencjalu przez szumowiny nie zwiazane z tym krajem emocjonalnie. Nie ma sie czego bac to tchorze. Mlodziez moze sie przebudzi uwierzy we wlasne sily i rozpedzi to dzadostwo. Gdybym byl mlodszy ...mnie juz w konia nie daloby sie zrobic , ale kto wie czy sie nie wk..rwie i nie zrobie uzytku z umiejetnosci i sprzetu... Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 22:56 uu1 napisała: > fromwindsor napisał: > > > Dziekuje. > > Nareszcie zrozumialas, ze praca na TIR-ach jest szlachetniejsza od pracy > w > > komitecie wyborczym, nawet jesli kazdego dnia tworzy sie > kolejne "doniesienie". > > > > Zreszta ta ostatnia posada, to tylko sezonowa- raz na piec lat? > > Czy mialas cos jeszce na mysli? ... Tak. Zastanawiam się, co trzeba przeżyć w młodości aby być tak wściekle > zapiekłym w bezrozumnej złości na starość...." Odpowiem Ci : Kilka miesiecy w wiezieniu i wypedzenie z kraju za to, ze mozesz dzisiaj czytac o 25- leciu Solidarnosci ( bo nie wiem, czy jestes w stanie swietowac). Moja zlosc jest w pelni swiadoma - czego nie moge powiedziec o Twojej mlodosci na podstawie takich postow, jakie od dluzszego czasu zamieszczasz. Co do starego wieku - well, nie narzekam zbyt wiele. Nikt nie wie, co komu sadzone. Dla wyjasnienia, to jest przyslowie a nie cytat z kolejnej konferencji prasowej Cimoszewicza i Nalecza. .... I czy mnie równiez czeka zanik obiektywizmu i dobrych manier. Myślisz, że to możliwe? " ????? Nie moze zniknac cos- co nie istnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:02 Rozumiem, się gdybyś nawet chciał nie potrafisz się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:15 uu1 napisała: > Rozumiem, się gdybyś nawet chciał nie potrafisz się zmienić. Zmienic? Na co? Dlaczego? Czy zmienic, tak jak to czyni Kwasniewski i Cimoszewicz - przywlaszczajac sobie idee tych, ktorych tak zwalczali ( bronili komunizmu jak wolnosci- tak mowili) a i teraz traktuja jak zbyteczny balast w drodze do chwaly i szmalu? To czysta prostytucja charakteru-jesli takowy posiadaja. Zmienic? To znaczy zmienic sie na obronce pzpr? U2 - dziekuje, nie skorzystalem z oferty kiedys, nie skorzystam z oferty i teraz. Taki juz pozostane ( i na starosc) :) Bye. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:06 I jeszcze jedno. Nigdy Cię nie zaczepiałem, reagowałem jedynie wtedy kiedy obrażałeś kandydata, na którego mam zamiar głosować. PS. Od 16 lat nie ma przeszkód abys wrócił do kraju. A może są? W końcu najliczniejsza była IV Brygada. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspardo Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:14 Warto zrozumieć fakt, że ludzie gnębieni przez komunę nie chcą wracać do Polski rządzonej przez post PZPR. Nie o taką Polskę walczyli. Szkoda, że niektórzy młodzi ludzie, i to w 25 rocznicę od powstania Solidarności, nie chcą tej gorzkiej prawdy zrozumieć i głosują na kontynuację tego co było przez ostatnie 4 lata, a wcześniej pół wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:52 Pisałem na ten temat. W. Cimoszewicz nie jest kandydatem moich marzeń. Ale wierzę, że przypisywanie mu zamiaru kontynuowania zachowania obecnego prezydenta jest błędem. I uważam, że jest najlepiej przygotowany do bycia prezydentem. Demokracja daje mi takie prawo. I żądam, żeby to szanowano. I nie chcę wysłuchiwać obelg od bydlaka typu <alfredkujon>. Przesadzam? Odpowiedz Link Zgłoś
alfredkujot Re: Na jedno Ci odpowiem 01.09.05, 00:04 uu1 napisała: I żądam, żeby to szanowano. Pocaluj mnie w litery cztery.Szmowiny domagajace sie uszanowania wcale nie przestaja byc szumowinami.....To jest zabawne, sie czlowiek pata siebie skad ta pretensjonalnosc ? I nie > chcę wysłuchiwać obelg od bydlaka typu <alfredkujon>. Przesadzam? O wypraszam sobie , gdie masz bydlaku ? ja starm sie nie mieszac zwierzat z szumowinami , czasami zdarzy mi sie napisac pluskwy ale to takie pasozyty... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:25 Fromwindsorze, z tak piekna biografia teraz moglbys w Polsce zaistniec, moze cos zmienic... Czemu nie udzielasz sie politycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
fromwindsor Re: Na jedno Ci odpowiem 31.08.05, 23:53 doktorhabilitowany.1 napisał: > Fromwindsorze, z tak piekna biografia teraz moglbys w Polsce zaistniec, moze > cos zmienic... Czemu nie udzielasz sie politycznie? doktorkuhabilitowany - nie chwale sie swoja biografia. Jestem zwyklym, prostym i jak u2 mowi z podtekstem- starym czlowiekiem. Odpowiedzialem tylko mlodemu/mlodej?, ktory/ktora bladzi planujac oddanie glosu na OSZUSTA i odpowiedzialem na konkretne pytanie. A jak to odbierze, to juz jego/jej wola i prawo. Prawo, ktore MAJA, a ktorego by nie mial/nie miala, gdyby nie ci, ktorzy powiedzieli komunie Kwasniewskiego i Cimoszewicza NIE 25 lat temu i to wtedy, gdy odwaga nie byla tak tania, jak obecnie. I tak jak kiedys, tak i teraz robie tylko to, co uwazam za moj obowiazek i zadnych za to nie oczekuje slow uznania. Zostawmy to tym, ktorzy garna to pelnymi garsciami- jak nalogowcy. Warto wiec sie zastanowic w takim dniu jak dzisiaj, czy Nalecze i Cimoszewicze z podporka Kwasniewskiego i dworu, to jest ta przyszlosc dla Polski, ktora wypisano w 21 postulatach w Gdansku? Nawet jesli juz je ukradli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Nałęcz zawiadamia o przestępstwie Miodowicza 01.09.05, 08:09 Nie można nie odpowiadać na niewygodne pytania prokuratora , grzmiał nie tak dawno Wasserman gdy P.Prezydentowa Kwaśniewska nie chciała ujawnić nazwisk darczyńców wtórował mu P.Miodowicz.Dzisiaj Miodowicz nie odpowiada na pytania prokuratora a Wasserman milczy.Podobnie jak wszyscy prawożądni prawicowcy. Odpowiedz Link Zgłoś