Dodaj do ulubionych

Mielec boi się kolejnych walk kibiców z policją

• aguido Dziennikarze są winni! 13.09.05, 12:42
      Bardzo proszę dziennikarzy wszelkiej maści, by ten typ uczestników meczy
      piłkarskich nie nazywała kibicami, pseudokibicami czy też chuliganami, lecz
      zgodnie z prawdę BANDYTAMI.
      Bandytów, którzy atakują policję należy bezwzględnie tępić wszelkimi
      możliwymi metodami. Do atakujących bandytów należy najpierw oddać strzały
      ostrzegawcze, a następnie użyć amunicji ostrej - bandyta atakujący policjanta
      może zostać zastrzelony. Tak jest na całym cywilizowanym świecie. A i dla
      społeczeństwa jest z tego korzyść, że nie przeniesie tych bandyckich genów na
      następne pokolenia. Nieprawdaż?
    • dm117 POSŁAĆ CZOŁGI I ZAORAC TE WIOSKI- 13.09.05, 12:44
      inne miasta potrafia sie bawic na meczach tylko na takich zadupiach tak
      jest!!!!!
      CZOŁGI I BRON OSTRA!!!!!!!!!!! BEDZIE SPOKOJ
    • bartezuma POLICJO!!! - strzelajcie do bandziorow!!! 13.09.05, 12:52
      podobno w tym kraju jest demokracja - czyli o wielu sprawach dot. tego kraju
      decydujemy my obywatele, zatem pozwole sobie wyrazic swoja opinie w ww. sprawie
      I NIECH MOJ GLOS BEDZIE PIERWSZYM OFICJALNYM

POLICJO - PROSZE STRZELAC DO BANDZIOROW Z BRONI OSTREJ, nie z gumowej
      ja mam dosc bandziorow w tym kraju, i zyczylbym sobie zeby bandyci, czy
      pseudokibice (nazewnictwo dowolne) strali ze strachu na mysl o POLICJI

KTO SIE ZE MNA ZGADZA??????
      • no_one2 Re: POLICJO!!! - strzelajcie do bandziorow!!! 13.09.05, 17:16
        > KTO SIE ZE MNA ZGADZA??????

Nikt normalny.Wstap do resortu,marnujesz sie.Tam takie iq jakie prezentujesz w
        zupelnopsci wystarczy.

Pała i pistolet i juz sluzysz narodowi.Oferuja oplacalnosc zlosliwosci i agresji
        i w swietle prawa pozbawisz sie frustracji.
        • annik Re: POLICJO!!! - strzelajcie do bandziorow!!! 14.09.05, 08:01
          No to moze ty ze swoim nieprzecietnym iq uswiadomisz nas w jaki sposob powinno
          się postępowałbyś z gnojami, którzy rzucają w ciebie płytkami chodnikowymi??
          Z niecierpliwością czekam na tą błyskotliwą odpowiedź...
    • aap.sa Mielec - bandyckie miasto? 13.09.05, 13:16
      Z treści przekazywanych przez policję i media wynika, że Mielc i okolice to
      zbiór pseudokibiców-bandytów idący w tysiące. Dlaczego nie zamyka się ich
      hurtem?
    • lehoo Mając na względzie to... 13.09.05, 13:29
      Mając na względzie to, co się przydarzyło w Słupsku, gdzie nadgorliwy policjant
      zatłukł pałą małolata, a później wysłuchaliśmy iluś tam kłamliwych wersji
      podawanych przez policję i prokuraturę należałoby ze szczególną wnikliwością
      zbadać przypadek śmierci motocyklisty.
      • erg_samowzbudnik Re: Mając na względzie to... 13.09.05, 13:41
        lehoo napisała:

> Mając na względzie to, co się przydarzyło w Słupsku, gdzie nadgorliwy
        policjant
        > zatłukł pałą małolata, a później wysłuchaliśmy iluś tam kłamliwych wersji
        > podawanych przez policję i prokuraturę należałoby ze szczególną wnikliwością
        > zbadać przypadek śmierci motocyklisty.
        Takie małolaty są najgorsze i najbardziej agresywne. Maja swojego
        starszego "guru" który tylko pokazuje co maja robić. Gnoje dobrze wiedza ,że
        prawo im nic nie moze zrobic.
      • remik.bz Re: Mając na względzie to... 13.09.05, 14:11
        lehoo napisała:

> Mając na względzie to, co się przydarzyło w Słupsku, gdzie nadgorliwy
        policjant
        > zatłukł pałą małolata, a później wysłuchaliśmy iluś tam kłamliwych wersji
        > podawanych przez policję i prokuraturę należałoby ze szczególną wnikliwością
        > zbadać przypadek śmierci motocyklisty.

Taki małolat jak i taki motocyklista może robić tysiące rzeczy i nie łamać przy
        tym prawa a przede wszystkim nie stwarzać zagrożenia dla zwykłych Polaków -
        szaraków. A policja jest dokładnie po to aby to zagrożenie eliminować . Za to
        im płacimy.
        • jankes80 Re: Mając na względzie to... 13.09.05, 19:17
          bo rozumiem ze chodzenie na mecze koszykówki w Twoim mniemaniu jest przestępstem.
      • no_one2 Re: Mając na względzie to... 13.09.05, 17:18
        I o to chodzi.Dosc tuszowania spraw przez milicje w tym kraju.
    • ben-oni Nie dziwię się Mielcowi skoro policja też się boi 13.09.05, 13:31
      Policja bije się z pseudokibicami .... Policja powinna ich aresztować a nie bić
      się z nimi . Oj powąchaliby kibole długich pał ZOMO to by im szybko przeszło .
      • no_one2 Re: Nie dziwię się Mielcowi skoro policja też się 13.09.05, 17:22
        Co by im przeszlo mitomanie ? Myslisz ze "za komuny" nie bylo szalikowcow i nie
        bili sie z milicja czy zomo ?

Dla zwolennikow wiezien dla wszystkich kiboli - male pytanie - gdzie chcecie ich
        zamknac skoro pierdle w Polsce juz teraz pekaja w szwach ,a nowe zadne nie
        powstaja ?

I jeszcze jedno: moze komus przyjdzie do glowy fakt ,ze cala wine za ten syf w
        kraju ponosza rzadzacy ? Co sie robi dla mlodziezy i jaka sytuacja panuje w
        Polsce? I kto sie ta mlodzieza zajmuje ? Przejdzcie sie po wlasnych
        blokowiskach,zrozumiecie o czym pisze.
    • patman Kochacie "powstańców" w Iraku, kochajcie kiboli 13.09.05, 13:52
      Nie rozumiem, czemu się na kiboli tak wściekacie, a taką miłością pałacie do terrorystów w Iraku? - przecież to są tacy sami debile. Dać kibolom bomby, karabiny też "wyzwalaliby" Polskę.
    • wojtek2784 Tusk i Andżelika przyjadą jako rozjemcy 13.09.05, 14:25
      Po zapoznaniu się z sytuacją w Mielcu kandydaci do najwyższych władz złożą
      sprawozdanie w Brukseli, a ambasadorzy UE wyrażą słowa "zaszczytu i
      satysfakcji" z poznania Andżeliki. Potem wrócą i powiadomią opinię publiczną o
      poziomie bezrobocia wśród ludzi młodych którego przeciętna stopa jest 35
      procent.
      Polska młodzież powinna wyrażać wdzięczność politykom i organizatorom życia
      publicznego za zajmowanie się jej problemami. Młodzi ludzie z Mielca są
      pozbawieni uczuć wyższych i braku wdzięczności za troskę władz o ich przyszłość
      we własnym kraju.
      • plugawy_len [...] 13.09.05, 16:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gunzo [...] 13.09.05, 14:35
    • slodziutki82 Policja czy chuligani? ChWDP 13.09.05, 14:40
      Policja czy chuligani?

Wczoraj przyszedł do naszej redakcji 38-letni Ireneusz Dzieszko z Mielca,
      harcmistrz ZHR, członek Głównej Kwatery Harcerzy, który opowiedział nam
      historię mrożącą krew w żyłach. Oto ona:

- W niedzielę około godz. 20.30 mój syn wrócił z kościoła i powiedział, że na
      ulicy coś się dzieje. Powodowany ciekawością wyszedłem z kamerą przed blok przy
      ulicy Wyspiańskiego i w gronie kilkunastu starszych osób obserwowałem, jak
      kilkudziesięcioosobowy tłum młodych ludzi, rozebranych do pasa,
      krzyczy: "mordercy, mordercy". Za nimi pojawiły się policyjne samochody z
      włączonymi "kogutami".

W pewnym momencie młodzi ludzie zatrzymali się i zaczęli wyzywać policjantów.
      Działo się to w sporej odległości od nas. Po chwili policjanci zaczęli w
      kierunku rozwrzeszczanego tłumu strzelać, prawdopodobnie gumowymi pociskami.
      Odpowiedziała im salwa śmiechu. Jeden z policjantów nagle odwrócił się w naszym
      kierunku i bez żadnego ostrzeżenia zaczął strzelać nad naszymi głowami. W tym
      momencie z drugiej strony nadbiegł drugi i wypalił z czegoś, co przypominało
      wąż z wodą. Tyle tylko, że zamiast wody, było tam jakieś świństwo. Ja z racji
      tego, że wszystko kręciłem kamerą, stałem na linii strzału i zalało mi oczy.
      Poczułem straszne pieczenie i myślałem, że się uduszę. Po prostu zaparło mi
      dech w piersiach. Starsi ludzie, którzy stali obok mnie, zaczęli wołać do
      policjantów: "Panowie, co wy robicie?", ale usłyszeli tylko: "S............ do
      domu staruchy!" Kiedy zza rogu na chwilę wychyliła się starsza kobieta, też
      usłyszała od policjanta: "W.......... do domu stara kur..!" Ja zacząłem wołać,
      żeby mi pomogli, bo nic nie widzę. W odpowiedzi usłyszałem stek wyzwisk w
      stylu "S......... ch... do domu bo ci poprawimy!" Włos mi się zjeżył na głowie.
      Ja, który do tej pory uważałem, że ci wszyscy szalikowcy to plaga narodowa,
      teraz sam mam wątpliwości co do tego, kto jest winien tym wszystkim zadymom -
      czy to, aby nie policja je prowokuje? Jakimś cudem dotarłem do mieszkania przy
      Wyspiańskiego i tam u jednej pani trochę przemyłem oczy, a ona zadzwoniła po
      pogotowie. W karetce założono mi maskę tlenową. Na pogotowie dotarłem po godz.
      21. Zaraz po mnie przyjechało dwóch starszych panów tak na oko po
      sześćdziesiątce. Oni byli na Wyspiańskiego razem ze mną i też oberwali tym
      obezwładniającym świństwem. Na pogotowiu lekarz powiedział nam, że nie wie,
      czym nas potraktowano, więc jako antidotum zaproponował nam tylko czystą wodę i
      jakąś maść. Potem wyczytałem, że gazem, którym nas potraktowano, nie wolno
      strzelać do starszych ludzi, bo to grozi śmiercią. Po moim samopoczuciu sądząc,
      uważam, że gdyby czymś takim potraktowano jakiegoś na przykład astmatyka, to by
      nie przeżył. Teraz zastanawiam się, czy nie oddać sprawy do sądu. Pomijam już,
      że zniszczono mi doszczętnie odzież. Poważnemu uszkodzeniu uległa również moja
      kamera. Wydaje mi się, że w cywilizowanym świecie policja tak nie postępuje.

Relację spisał

KRZYSZTOF PIPAŁA

Super Nowości z dnia 13_09_2005

• maro713 Re: Policja czy chuligani? ChWDP 13.09.05, 14:55
        Tak, dzięki własnie takim opowieściom, kamerom, nagraniom wszyscy rzucają się
        na policję. Śmiać mi się chce, w sytuacji zagrożenia nie sterczy się przed
        klatką, bo takie rzeczy mogą się zdażyć. Pogratulowac wyobraźni komendantowi
        ZHR.
        • annik Re: Policja czy chuligani? ChWDP 14.09.05, 08:39
          Druhu-komandancie, jak się wchodzi w środek zadymy to można oberwać i chyba
          każdy myślący człowiek w wieku druha o tym wie... Się druh cieszy,że wodą go
          polali a nie dostał płytką chodnikową w głowę,bo byśmy się tej barwnej relacji
          nie doczekali.

Biorąc pod uwagę ze jest to relacja z trzeciej juz ręki ( dziennikarz opisał
          historię przekazaną mu przez znajomego, która przydażyła się pewnemu znajomemu)
          opis zdarzenia wydaje mi się raczej mało wiarygodny i mocno dla potrzeb
          dziennikarskich podkoloryzowany.
      • atusz Re: Policja czy chuligani? ChWDP 13.09.05, 14:58
        slodziutki82 napisał:

> Policja czy chuligani?
        >
        > Wczoraj przyszedł do naszej redakcji 38-letni Ireneusz Dzieszko z Mielca,
        > harcmistrz ZHR, członek Głównej Kwatery Harcerzy, który opowiedział nam
        > historię mrożącą krew w żyłach. Oto ona:
        >
        > - W niedzielę około godz. 20.30 mój syn wrócił z kościoła i powiedział, że na
        > ulicy coś się dzieje. Powodowany ciekawością wyszedłem z kamerą przed blok
        przy
        >
        > ulicy Wyspiańskiego i w gronie kilkunastu starszych osób obserwowałem, jak
        > kilkudziesięcioosobowy tłum młodych ludzi, rozebranych do pasa,
        > krzyczy: "mordercy, mordercy". Za nimi pojawiły się policyjne samochody z
        > włączonymi "kogutami".
        >
        > W pewnym momencie młodzi ludzie zatrzymali się i zaczęli wyzywać
        policjantów.
        > Działo się to w sporej odległości od nas. Po chwili policjanci zaczęli w
        > kierunku rozwrzeszczanego tłumu strzelać, prawdopodobnie gumowymi pociskami.
        > Odpowiedziała im salwa śmiechu. Jeden z policjantów nagle odwrócił się w
        naszym
        >
        > kierunku i bez żadnego ostrzeżenia zaczął strzelać nad naszymi głowami. W tym
        > momencie z drugiej strony nadbiegł drugi i wypalił z czegoś, co przypominało
        > wąż z wodą. Tyle tylko, że zamiast wody, było tam jakieś świństwo. Ja z racji
        > tego, że wszystko kręciłem kamerą, stałem na linii strzału i zalało mi oczy.
        > Poczułem straszne pieczenie i myślałem, że się uduszę. Po prostu zaparło mi
        > dech w piersiach. Starsi ludzie, którzy stali obok mnie, zaczęli wołać do
        > policjantów: "Panowie, co wy robicie?", ale usłyszeli tylko: "S............
        do
        > domu staruchy!" Kiedy zza rogu na chwilę wychyliła się starsza kobieta, też
        > usłyszała od policjanta: "W.......... do domu stara kur..!" Ja zacząłem
        wołać,
        > żeby mi pomogli, bo nic nie widzę. W odpowiedzi usłyszałem stek wyzwisk w
        > stylu "S......... ch... do domu bo ci poprawimy!" Włos mi się zjeżył na
        głowie.
        >
        > Ja, który do tej pory uważałem, że ci wszyscy szalikowcy to plaga narodowa,
        > teraz sam mam wątpliwości co do tego, kto jest winien tym wszystkim zadymom -
        > czy to, aby nie policja je prowokuje? Jakimś cudem dotarłem do mieszkania
        przy
        > Wyspiańskiego i tam u jednej pani trochę przemyłem oczy, a ona zadzwoniła po
        > pogotowie. W karetce założono mi maskę tlenową. Na pogotowie dotarłem po
        godz.
        > 21. Zaraz po mnie przyjechało dwóch starszych panów tak na oko po
        > sześćdziesiątce. Oni byli na Wyspiańskiego razem ze mną i też oberwali tym
        > obezwładniającym świństwem. Na pogotowiu lekarz powiedział nam, że nie wie,
        > czym nas potraktowano, więc jako antidotum zaproponował nam tylko czystą wodę
        i
        >
        > jakąś maść. Potem wyczytałem, że gazem, którym nas potraktowano, nie wolno
        > strzelać do starszych ludzi, bo to grozi śmiercią. Po moim samopoczuciu
        sądząc,
        >
        > uważam, że gdyby czymś takim potraktowano jakiegoś na przykład astmatyka, to
        by
        >
        > nie przeżył. Teraz zastanawiam się, czy nie oddać sprawy do sądu. Pomijam
        już,
        > że zniszczono mi doszczętnie odzież. Poważnemu uszkodzeniu uległa również
        moja
        > kamera. Wydaje mi się, że w cywilizowanym świecie policja tak nie postępuje.
        >
        > Relację spisał
        >
        > KRZYSZTOF PIPAŁA
        >
        > Super Nowości z dnia 13_09_2005
        >

no cóz szkoda że to przeżyłeś. Mam nadzieje że następna akcja policji będzie
        bardziej skuteczna. Normalnych ludzi nie powinno byc` w miejscu gdzie panoszą
        sie bandyci...
        • jankes80 Re: Policja czy chuligani? ChWDP 13.09.05, 19:21

> no cóz szkoda że to przeżyłeś. Mam nadzieje że następna akcja policji będzie
          > bardziej skuteczna. Normalnych ludzi nie powinno byc` w miejscu gdzie panoszą
          > sie bandyci...

hehehehehehehehee ,co za gość
      • atusz Re: Policja czy chuligani? ChWDP 13.09.05, 14:59
        no cóz szkoda że to przeżyłeś. Mam nadzieje że następna akcja policji będzie
        bardziej skuteczna. Normalnych ludzi nie powinno byc` w miejscu gdzie panoszą
        sie bandyci...
      • annik Re: Policja czy chuligani? ChWDP 14.09.05, 09:19
        "Mieszkańcy sa oburzeni tym, co wydarzyło się w ich mieście. Starsza kobieta,
        która mieszka obok komendy policji, gdzie doszło do zamieszek widziała jak
        młodzi ludzie uderzyli kamieniami jej dwóch starszych sąsiadów i obrzucili nimi
        jadący samochód. - To były dzieci. Gdzie byli w tym czasie ich rodzice? - pyta.

Dziwi się też tym, którzy obserwowali bójkę. - Widziałam na ulicy matki z
        sześcioletnimi dziećmi, które nie reagowały na wezwana policji, by skryć się w
        domach - opowiada. "
    • zenek68 dla policji my jesteśmy bandytami bo mało płacimy 13.09.05, 14:45
      tak wspaniałym fachowcom ...
    • qc A jest takie latwe rozwiazanie 13.09.05, 15:03
      Ostra amunicja
      • atusz Re: A jest takie latwe rozwiazanie 13.09.05, 15:08
        qc napisał:

> Ostra amunicja

Popieram w 100%
        • jankes80 Re: A jest takie latwe rozwiazanie 13.09.05, 19:20
          i znowu by oberwał ktoś postronny jak w Łodzi,z chuliganów którzy spowodowali
          zamieszki wszyscy ,zdrowi i cali
    • mysliwy88 MOTOR LUBLIN!!!!!!! 13.09.05, 15:51
      Brawo kibice Motoru! Pozdro z Wrocławia.
    • mysliwy88 MOTOR LUBLIN!!!!!! 13.09.05, 15:54
      Proszę frajerstwo które nigdy nie było na meczu o niewypowiadanie się na ten
      temat.
      • tadgh [...] 13.09.05, 16:16
        • kaprys4 Re: MOTOR LUBLIN!!!!!! 13.09.05, 16:26
          tadgh napisał:

> Sluchaj no frajerze...Na Oporowska chodzilem przez cale lata 80-te do momentu
          > kiedy wyjechalem z Polski.
          > Pomijajac poziom sportowy zawodow, ktory byl nieporownywalnie wyzszy nic
          > obecnie...To na stadionie byl normalny doping, bez przeklenstw, nie bylo
          > ZADNYCH

Pamiętam lata 70:
          na meczu z Napoli śpiewano: Napoli, Napoli Śląsk wam dopier....
          na meczu z Borussią śpiewano: Za Oświęcim za Majdanek Śląsk wpierd... 10 bramek

Faktycznie inne czasy były. A mi się wydaje że były takie same tylko że "tadgh"
          trochę lat ci minęło i teraz patrzysz na zachowania młodych inaczej niż kiedyś
          patrzyłeś.

PS
          wrocławian pisał prawdę o atmosferze jaka panujeobecnie na Oporowskiej.
        • kaprys4 Re: MOTOR LUBLIN!!!!!! 13.09.05, 16:57
          > Zapraszam na mecze Celticu (chodze od ponad 10 lat) - 'kibole' mogliby
          > zobaczyc co to prawdziwy doping!

Ale porównanie zrobiłeś. Tam macie WSZYSKO lepsze! Począwszy od służby zdrowia,
          poprzez drogi, zarobki, poziom życia itd.
    • sodoma33 wizerunek POLOKOW 13.09.05, 16:18
      Pija, bija, podrecznika do nauki zawodu boja sie jak diabel wody swieconej.
      Powyzsze potrafie udowodnic statystycznie a post zamieszczam dla dobra
      publicznego.
    • jurwal Uspokoić bandyctwo 13.09.05, 16:31
      Każdy kto wstąpił na drogę bandytyzmu wie doskonale, że może rozrabiac a policja
      może go tylko powstrzymywać.
      Policja powinna ogłosić, że każda próba rozróby będzie pacyfikowana w każdy
      sposób w tym z użyciem broni ostrej. Każdy kto musi przejść przez strefę
      zamieszek powinien mieć przy sobie żółtą (nie białą, bo nikomu się nie poddaje)
      chusteczkę i wychodzić jak najszybciej z strefy zamieszek. Nie można popuszczać
      bandytom bo zdominują nas do reszty. Dawno bandyctwo ma przewagę nad nami i jak
      najszybciej trzeba to odwrócić.
      • kufelini Re: Uspokoić bandyctwo 13.09.05, 17:43
        ZERO TOLERANCJI !!!

DOZYWOTNIO NIE WPUSZCZAC NA STADIONY

Kary tak wysokie, zeby cale rodziny tych bandytow sie nie pozbieraly finansowo,
        naslac hordy komornikow

Napierniczac pałą az sie nauczą. Do wiezienia tych ktorzy atakuja policje i
        robią burdy w miescie. Na dlugo

ZERO TOLERANCJI odstraszy tych dekli, i w koncu bedzie bezpiecznie, bez tych
        palantow, bo inaczej tego bandyctwa nazwac sie nie da !
        • swawolny_dyzio Re: Uspokoić bandyctwo 13.09.05, 17:56
          Policja powinna nie reagować na zamieszki. Niech sie ch..je powybijają a ofiar
          wśród osób postronnych by nie było bo nikt normalny sie nie zbliża do stadionu
    • jakarta W Mielcu strach przed bandytami 13.09.05, 18:51
      Nie rozumiem tej zafajdanej policji i i jej równie ograniczonych szefów!
      ąJak kierowca nie zatrzyma się do kontroli drogowej, to strzelają do niego z
      broni ostrej, gdy bandziory-szalikowcy napieprzają w nich czym się da i
      wszystko demolują, to głaszczą ich pałeczkami i polewają od czasu do czasu wodą.
      Nie dziwota, ze to tylko rozzuchwala tych bandytów.
      Może policjantom nie są potrzebne pistolety tylko szkolenie w seminarium
      duchownym?
    • pawel004 Strzelac do psow ! Reaktywowac ZOMO ! 13.09.05, 19:07
    • krzysztof74 pokazać twarze bandziorów całej Polsce!!!!! 13.09.05, 19:12
      W telewizji, internecie umieścić zdjęcia BANDZIORÓW!!! Pod każdym zdjeciem
      umieścic podpis: PRZESTĘPCA! Zero tolerancji dla zła!
      • fanfanhooligan [...] 13.09.05, 19:53
        • fanfanhooligan [...] 13.09.05, 19:55
          • sosnowiczanin-91 Pokazać twwarze policjantów całej polsce 13.09.05, 20:14
            Pokazać twwarze policjantów całej polsce i podpisać: "instytucja, która zajmuję
            się niczym-POLICJA"
      • podpisany Re: Poslac na nich "mike-great" 13.09.05, 20:13
    • sosnowiczanin-91 Spokój w godzinach pogrzebu 13.09.05, 20:16
      Ludzie słyszeliście apel brata tego chłokaka, który zmarł w Mielcu? Prosił on
      żeby zachować ciszę i spokój podczas pogrzebu, ja o to również APELUJĘ!
    • sosnowiczanin-91 ai o polskiej policji 13.09.05, 20:20
      www.amnesty.org.pl/index.php/ai/content/view/full/2846
      prosze poczytać zwłąszcza kawałek o niewłaściwym użyciu broni przez policję
    • eire00 Rzeczpospolita kilofów i kiboli 13.09.05, 20:23
      O niedawnych wydarzeniach w Mielcu :
      W niedzielę ponad 200 policjantów przez 6 godzin przywracało porządek w
      mieście. Bilans starć to 6 rannych policjantów, i 8 zniszczonych radiowozów.
      Bezpośrednio po zamieszkach policja zatrzymała 60 osób.
      cytat za serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2913473.html

Jak czytamy w innym artykule, liczba kiboli walczących z policją wynosiła 500.
      Myślę sobie : cholera, ponad dwustu uzbrojonych policjantów przez 6 (słownie
      SZEŚĆ) godzin uspokaja 500 kiboli ?!?! Dlaczego policjanci strzelali z gumowych
      naboji ?!?! Czy to nie jest jakieś dziwne (gdyby to nie było forum, użyłbym
      innego - mocniejszego - słowa), że wobec bandytów, którzy niszczą mienie innych
      ludzi, stanowią także zagrożenie dla ich życia, rzucają w policjantów płytami
      chodnikowymi, policja nie użyje ostrej amunicji ??? To po cholerę, oni ją
      mają ??? Daję głowę, że po kilku strzałach, większość towarzystwa szybko
      uspokoiłaby się.

Przypomina mi się też sytuacja z końca lipca, kiedy to górnicy przybyli pod
      Sejm, protestować w sprawie ustawy emerytalnej. Gdy długo nie mogli osiągnąć
      swoich żądań, zaczęła się burda - atakowano policję, niszczono prywatne
      samochody, mienie miasta ... oczywiście policja użyła armatek wodnych (może też
      gumowych naboji, już nie pamiętam) i zanim rozgonili podchmielonych górników,
      oni zdążyli sporo zniszczyć (swoją drogą, że nie dziwię się górnikom, że tak
      się wkrurzyli, ale to inny temat ...)

Ktoś powie, że nie można strzelać do ludzi, że względy humanitarne, że to, że
      tamto ... Cholera, ja nie chcę żyć w państwie humanitarnym, ale w państwie
      prawa !!! Gdzie za zbrodnię jest kara. Jeśli ktoś mi grozi, ja mam prawo się
      bronić !!!

Piotr Lipiński
      eire00@wp.pl
      wolnosc.haa.pl

• fanfanhooligan Re: Rzeczpospolita kilofów i kiboli 13.09.05, 20:36
        "ja nie chcę żyć w państwie humanitarnym"
        Przeczytaj jeszcze raz i się zastanów.
        Piotruś Chiny albo Korea Płn. czekają na Ciebie a za faszystowskimi Niemcami to
        pewnie płaczesz.
    • piotrstachurski Wersja milicji z fimikiem 14.09.05, 07:33
      tvp.pl/400,20050912244868.strona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka