sweetprincesska 16.08.09, 20:40 tesknie za moim habibi :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hani-bal-0 Re: moja arabska milosc 16.08.09, 21:10 Ty to napisalas??????????????? przeczytalam sobie to co bylo napisane na samym poczatku i stwierdzam ze u mnie bylo zupelnie inaczej - moj habibi nigdy nie chcial ode mnie pieniedzy, chyba ze juz sie uparlam zaplacic za siebie - nigdy nie mowil o zadnej ciezkiej sytuacji, nigdy nikt mu nie ''umarl'' - zawsze rozmawial przez telefon przy mnie, wiedzialam kto dzwoni, zawsze odpowiadal na pytania - nie bal sie okazywac czulosci w miejscach publicznych oczywiscie w granicach rozsadku - nie wstydzil sie chodzic za reke - nie mowil tandetnych komplementow po polsku - na mozliwosc zamieszkania w jego panstwie nie reagowal agresja wrecz chcial zebym zamieszkala w egipcie, nie bylo zadnej mowy ze chce on mieszkac w europie hmmmm no i co o tym myslicie? Jezeli tak to popatrz na to: (Ona tez mieszkala w egipcie) www.youtube.com/user/scu000 Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: moja arabska milosc 16.08.09, 21:43 Zobacz sobie jak wasi habibi traktuja kobiety (w wolnym czasie): (filmik z kairu - moze otworza ci sie oczy) www.youtube.com/verify_age?&next_url=/watch%3Ffeature%3Drelated%26v%3DPYRr1G8f1SA I tu masz jeszcze cos: www.youtube.com/watch?v=XvNoOmSUHag Komentarz chyba zbedny. Jezdzicie do oaz zbudowanych dla turystow - i po 7 albo 14 dniach twierdzicie ze kochacie to panstwo, ludzi itp. TAK JAK KTOS TU NAPISAL: TO TYLKO POZORY, POZORY, POZORY. Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: moja arabska milosc 16.08.09, 21:55 Nie dotrze, marny Twój trud. Zawsze usłyszysz "Mój jest inny" Standard. Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 16.08.09, 22:00 DOTRZE!!!!!!!JEŚLI CHOCIAŻ DO 1 osoby to WARTO!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: moja arabska milosc 16.08.09, 22:30 ja nie mowie ze tamtejsi faceci sa swieci i w ogole super znam islam znam jego zasady i jestem ich swiadoma jednak oni maja cos w sobie taki urok ktory przyciaga wiedza jak oczarowac kobiete wiedzac co zrobic zeby czula sie jak ksiezniczka a polacy niestety tego nie potrafia i nawet gdyby mialo sie to skonczyc wraz z wyjazdem to nie zamienilabym tego na nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: moja arabska milosc 16.08.09, 22:44 A skad ty wiesz jak czuje sie ksiezniczka? Nigdy nia nie bylas i nie bedziesz, no bo jak? Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 16.08.09, 22:49 Ci panowie traktują znajomości jako sposób zarabiania na życie, to nie urok inności tylko zaplanowane działanie,jeśli nie chodzi o pieniądze to o możliwość otrzymania tego czego nie dostaną od swoich rodaczek, w 99/100 przypadków to zwykły biznes , celowe metodyczne działanie - taka jest naga rzeczywistość-- egipska pokrętna natura nastawiona na osiągniecie zaplanowanego celu--jesteśmy zwierzyną łowną , w tym nie ma uczuć- to obrzydliwy świat wykorzystujący naszą inna kulturę i wychowanie -szauj bliźniego swego jak siebie samego--tam ta zasda nie działa --sorry za szczerość. Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: moja arabska milosc 16.08.09, 22:54 jasneniebo napisała: > Ci panowie traktują znajomości jako sposób zarabiania na życie, to nie urok > inności tylko zaplanowane działanie,jeśli nie chodzi o pieniądze to o możliwość > otrzymania tego czego nie dostaną od swoich rodaczek, w 99/100 przypadków to > zwykły biznes , celowe metodyczne działanie - taka jest naga rzeczywistość-- > egipska pokrętna natura nastawiona na osiągniecie zaplanowanego celu--jesteśmy > zwierzyną łowną , w tym nie ma uczuć- to obrzydliwy świat wykorzystujący naszą > inna kulturę i wychowanie -szauj bliźniego swego jak siebie samego- -tam ta zasd > a > nie działa --sorry za szczerość. BRAWO MOZE TE SLOWA TRAFIA DO NIEKTORYCH PAN KTORE SA TAKKKKKKKKKKK NAIWNE ZE NIC NIE ROZUMIEJA! Odpowiedz Link Zgłoś
larabija Re: moja arabska milosc 17.08.09, 02:41 sweetprincesska napisała: > "wiedza jak oczarowac kobiete wiedzac co zrobic zeby czula sie jak > ksiezniczka a polacy niestety tego nie potrafia > i nawet gdyby mialo sie to skonczyc wraz z wyjazdem to nie > zamienilabym tego na nic innego " niestety kobiety nabieraja sie na te tandetne komplementy...wystarczy ze powiedza Habibati, Zine ...albo co kolwiek innego juz im wszytstkim nogi miekna... Znajomosc zasad islamu nie wiele ci pomaga, moze faktycznie ten twoj jest inny...Ale poczatki zawsze tak wygladaja, a pozniej zaczyna mu przeszkadzac coraz wiecej rzeczy...ze pijesz...ze sukienka za krotka, ze makijaz za ostry...ze jesz wieprzowine...ze ty jesz kiedy on ma Ramadan... ze nie masz ochoty na seks kiedy on ma, a zapewne ma caly czas...To jest zbyt wielka roznica kulturowa, aby to moglo przetrwac... Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: moja arabska milosc 17.08.09, 12:34 ale czy ja mowie ze on jest idealny nie czy ja mowie ze chce byc z nim do konca zycia? nawet jesli to byla dwu tygodniowa przygoda to zostawila po sobie cudowne wspomnienia ktorych nikt nie zabierze jesli chodzi o biznes to on z moimi pieniedzmi nie mial nigdy nic wspolnego i nigdy o nic nie prosil zawsze placil sam i nie zakladajcie z gory ze zadna taka znajomosc nie ma szans swoja droga to ja moge nie jesc wieprzowiny i nie pic zaden problem i tak rzadko kiedy pije ramadanu tez moge przestrzegac Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 17.08.09, 12:47 sweetprincesska napisała: > ale czy ja mowie ze on jest idealny nie > czy ja mowie ze chce byc z nim do konca zycia? > nawet jesli to byla dwu tygodniowa przygoda to zostawila po sobie > cudowne wspomnienia ktorych nikt nie zabierze > > jesli chodzi o biznes to on z moimi pieniedzmi nie mial nigdy nic > wspolnego i nigdy o nic nie prosil zawsze placil sam > > i nie zakladajcie z gory ze zadna taka znajomosc nie ma szans > > swoja droga to ja moge nie jesc wieprzowiny i nie pic zaden problem > i tak rzadko kiedy pije > ramadanu tez moge przestrzegac Nie odnosząc się do kwestii finansowych i uczuciowych, alkohol wieprzowina to tylko wierzchołek góry, piszesz .."ramadanu też mogę przestrzegać.." 60 części głównych( składających się z 4 kwart każda) po dwie na każdy dzień coś Ci mówi?Ramadan to nie tylko post od wschodu do zachodu słońca, to zapisy Koranu ,które ściśle mają być studiowane każdego dnia---czy Ty wiesz o czym piszesz? Myślę,że zupełnie nie!!! Do tego cała reszta,która wynika z tego co tam zapisane,a dla nich święte----inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: moja arabska milosc 17.08.09, 12:51 Brakuje tylko: "Burkę też mogę nosić, żaden problem". Ja rozumiem zauroczenie ale żeby dać sobie tak mózg wyprać w raptem 2tyg? Myślałem że już nic mnie nie zdziwi ale skuteczność egipskich ręcznikowych bije wszelkie możliwe rekordy. Zajrzałaś wogóle w linki podane przez hani-bal-0? P.S. Zaczynam podejrzewać, że przyszłaś tu trollować Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 17.08.09, 12:56 Wyrwałeś mi burkę z ust. Dziwne jest to, że kobiety tyle mówią o wolności, równości i temu podobnych sprawach. Do cholery, wszyscy mówimy o tym. A później przychodzi taki moment, że jesteśmy gotowi po kawałku sprzedać te ideały za jakąś iluzję miłości. No w pale się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
szalonaburza Re: moja arabska milosc 17.08.09, 13:05 Burka to jeszcze nic. Są Europejki, które pozwalają się obrzezać... Słyszałam o dwóch takich przypadkach. Jedna Rosjanka, druga Niemka. A męża pierwszej można spotkać na dyskotekach w Hurghadzie, oczywiście poszukującego wrażeń z turystkami, dla których jest bardzo wyzwolony i "open minded". Koledzy bardzo go podziwiają za to, że potrafi utrzymać swoją żonę "w ryzach". Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: moja arabska milosc 17.08.09, 13:18 Właśnie, zapomniałem zapytać o gotowość sweetprincesski do obrzezania w imię "wakacyjnej miłości". Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 17.08.09, 13:08 ..."No w pale się nie mieści."Zaraz, zaraz bez uogólnień, brak podstawowej wiedzy to jeszcze nie poświęcenie ideałów.Wolność to prawo wyboru, można wybrać świadomie- co wymaga czasu i nauki lub udawać,że problemu nie ma bo o nim nie wiemy. I tu pytanie podstawowe czy głębia egotycznych zauroczeń zwalnia z obowiązku myślenia?????? Czy rozpoznanie przeciwnika to tylko kilka informacji zebranych gdzieś tam..... ach brak mi słów. Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 17.08.09, 13:26 Ja tu, przyznaję, z góry założyłem brak wiedzy. Autorka wątku pisze, że może nie jeść wieprzowiny i przestrzegać postu. No fajnie. Z tym, że to post i inne kulinaria to jeszcze nie islam. Akurat te dwie kwestie to najmniejsza dolegliwość. W samym islamie denerwuje mnie bardziej "wybuchowość" niektórych jego wyznawców, wiecie co mam na myśli, niż to co jedzą i kiedy. Domyślam się, że pytanie o obowiązek myślenia było retoryczne. Zostawię je więc bez odpowiedzi. :D Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: moja arabska milosc 17.08.09, 19:46 Koran to ja akurat przeczytalam bo od ponad roku interesuje sie islamem i nie jestem pusta idiotka ktora nie wie o co tam chodzi A jesli uznam ze mam ochote nosic hidzab to zaczne go nosic i tyle Poza tym nie kazdy muzulmanin przestrzega wszystkich zasad i nie mowcie ze nie mam porownania bo mam Nie jest to pierwsza osoba tej wiary ktora znam Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 17.08.09, 21:08 Bo to taka fajna długa sukienka z szalem do kompletu...... Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 17.08.09, 21:22 jasneniebo napisała: > Bo to taka fajna długa sukienka z szalem do kompletu...... Gdyby w tym komplecie nie było szariatu... Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: moja arabska milosc 17.08.09, 21:32 W tym komplecie nie ma , to był bonus......dla wytrawnych poszukiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 17.08.09, 21:33 sweetprincesska napisała: > Koran to ja akurat przeczytalam bo od ponad roku interesuje sie > islamem i nie jestem pusta idiotka ktora nie wie o co tam chodzi > A jesli uznam ze mam ochote nosic hidzab to zaczne go nosic i tyle > Poza tym nie kazdy muzulmanin przestrzega wszystkich zasad i nie > mowcie ze nie mam porownania bo mam > Nie jest to pierwsza osoba tej wiary ktora znam Nikt tobie nie zarzuca głupoty, raczej delikatną niefrasobliwość. To, że przeczytałaś koran to pięknie. Tylko, że koran nie stał się od tego bardziej cywilizowany. Nie oznacza to także, że go będziesz mogła po swojemu interpretować. Popatrz na świat islamu. Ta sama święta księga jednym pozwala żyć spokojnie w naszym kraju, innym nakazuje eksplodować na targu i zabić dziesiątki ludzi. Część muzułmanów uznaje nikah mut'ah (małżeństwa tymczasowe, literalnie małżeństwo dla przyjemności), wywodząc to z koranu, druga część z tego samego koranu wywodzi zakaz takich małżeństw. Dodatkowo, stara jak islam zasada takijja, pozwalająca im kłamać w sprawach wiary o ile czują się zagrożeni, powoduje że islam jawi się jako bardzo niejednoznaczny. Cholera wie kiedy się oni czują zagrożeni i kiedy mówią prawdę. Można mnożyć takie przykłady. Tu się jednak zatrzymam, bo za chwilę wypowie mi wojnę jakiś Iran albo inna ostoja demokracji i praw człowieka. A to znasz? "Wasze żony, są to wasze pola, uprawiajcie je, ilekroć wam podobać się będzie." Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.pl Re: moja arabska milosc 17.08.09, 22:27 ja uważam że należy życzyć szczęścia "sweetprincessce" - zauroczenie robi swoje i oby wyszło jej to na dobre, a jak dostanie kubeł zimnej wody to ponownie pojawi się na forum tylko już w innej roli. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eithene Re: moja arabska milosc 18.08.09, 13:22 Nie wszystkim kobietom zależy na wolności.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: moja arabska milosc 18.08.09, 16:56 Wasze żony, są to wasze pola, uprawiajcie je, ilekroć wam podobać się będzie." - to akurat znam i nie powiedzialam ze podoba mi sie wszystko co w Koranie jest napisane chcialabym tylko zauwazyc ze w Biblii tez jest napisane zeby zona byla posluszna mezowi poza tym czemu zawsze sie czepiacie jak ktos napisze o jakims arabskim facecie zalezy na kogo sie trafi to po pierwsze po drugie nie biore jutro slubu z nim i ciesze sie ze moglam z nim przezyc to co przezylam Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 18.08.09, 17:32 sweetprincesska napisała: > Wasze żony, są to wasze pola, uprawiajcie je, ilekroć wam podobać > się będzie." - to akurat znam > i nie powiedzialam ze podoba mi sie wszystko co w Koranie jest > napisane > chcialabym tylko zauwazyc ze w Biblii tez jest napisane zeby zona > byla posluszna mezowi Domyślam się, że znasz także kilka innych ciekawych koranicznych kwestii. Problem jednak nie leży w poznaniu a w akceptacji i gotowości do podporządkowania się tym nakazom. Owszem, Biblia pisze o kobietach, ale nie tak drastycznie jak Koran. > poza tym czemu zawsze sie czepiacie jak ktos napisze o jakims > arabskim facecie zalezy na kogo sie trafi to po pierwsze > po drugie nie biore jutro slubu z nim > i ciesze sie ze moglam z nim przezyc to co przezylam Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Ja Tobie nie odbieram prawa do szukania szczęścia. Więcej, jeżeli ktoś Tobie to prawo zechce odebrać, będę jednym z pierwszych który stanie w Twojej obronie. Nie ma przy tym znaczenia gdzie sobie tego szczęścia szukasz. Odnoszę się tylko do lekkiego traktowania przez nas zapisów Koranu. Nie powinniśmy zapominać, że dla muzułmanów są to ważne (często najważniejsze) kwestie. Tak więc pozdrawiam i życzę szczęścia, mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lelabo Re: moja arabska milosc 18.08.09, 20:08 alefbet napisał: > Owszem, Biblia pisze o kobietach, ale nie tak drastycznie jak Koran. Biblia pisze o kobietach równie drastycznie. Problemem jest jednak wspomniana już wcześniej interpretacja i korzenie kulturowe, które każą muzułmanom traktować kobiety jako swoją własność i podkategorię ludzi. Kultura europejska już w większości wykorzeniła to myślenie, taką interpretację Biblii zarzucono jeszcze wcześniej, ale faktem jest, że Biblia (Stary Testament) pisze o kobietach podobnie jak Koran. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia-2 Re: moja arabska milosc 18.08.09, 20:32 alefbet czy ty jestes na emeryturze? Bo nie moge zrozumieć skąd masz tyle czasu na sledzenie wszystkich wątkow.Jesteś aktywny już od godzin rannych.Wszędzie się popisujesz znajomością kultury arabskiej (razem z moderatorkami).Załóż swój wątek pt"jestem wszechwiedzący". Odpowiedz Link Zgłoś
alefbet Re: moja arabska milosc 18.08.09, 22:20 lusia-2 napisała: > alefbet czy ty jestes na emeryturze? Bo nie moge zrozumieć skąd > masz tyle czasu na sledzenie wszystkich wątkow.Jesteś aktywny już od > godzin rannych.Wszędzie się popisujesz znajomością kultury arabskiej > (razem z moderatorkami).Załóż swój wątek pt"jestem wszechwiedzący". Jeszcze przed emeryturą i przed andropauzą. Nie śledzę wszystkich wątków, doba za krótka. Nie jestem wszechwiedzący. Dziękuję za zainteresowanie moim wolnym czasem. Śpieszę wyjaśnić, że taką mam pracę - mogę sobie pozwolić na pisanie i czytanie. Nie robię gwoździ na akord. Poza tym lubię sobie pogadać a w pracy się nudzę. Na pocieszenie powiem, że nuda niedługo się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
damaris-damaris Re: moja arabska miloscA 18.08.09, 21:03 .Mójny religioznawca profesor Z.Mi kołejko lubi powtarzać,że islam jest aktualnie na etapie "wypraw krzyżowych"jakie miały m-ce w chrześcijanstwie. Zatem jest nadzieja,że kiedyś nas dogonią;) Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: moja arabska miloscA 18.08.09, 21:38 damaris-damaris napisała: > .Mójny religioznawca > profesor Z.Mi > kołejko lubi > powtarzać,że islam jest > aktualnie na etapie > "wypraw krzyżowych"jakie > miały m-ce w chrześcijanstwie. > Zatem jest nadzieja,że > kiedyś nas dogonią;) Nie ma juz czasu: zobaczcie to - swietny filmik o demografi w europie i nie tylko. www.youtube.com/watch?v=UYt1hTvKTZA&feature=related Nie moglem a raczej nie chce mi sie szukac danych potwierdzajacych tez zawartych w tym materiale, ale mam cos innego: “Mahomet” – najpopularniejsze imię nadawane noworodkom w Holandii" http://www.bibula.com/?p=12602 Raport fińskiego MON - islamizacja Rosji postępuje: Bardzo alarmujące są liczby odnoszace się do wzrostu liczby rosyjskich muzułmanów. Rosja właśnie przechodzi ogromne zmiany demograficzne, a jej ludność drastycznie spada (około 400 tysięcy pzez rok). Ale 15 rosyjskich regionów zanotowało przyrost demograficzny. Regiony te mają jedną wspólną cechę - znaczącą populację muzułmanów (to m.in Czeczenia, Dagestan, i Inguszetia) Co więcej - wsród muzułmanów odnotowuje się nie tylko wyższy wskaźnik urodzin, ale i dłuższa jest średnia życia. www.europa21.pl/wiadomosc/466-Raport_finskiego_MON_-_islamizacja_Rosji_postepuje A wiec salem aleikum :) Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: moja arabska miloscA 18.08.09, 22:02 o czym wy wogole wszyscy piszecie? po 1 to mozena jej kochac kogo chce i nie wiem czemu akurat jest nazywana glpia bo kocha muzulamnina po drugie wieksza czesc koranu to nasz stay testament wiec wiel sie od naszych wierzen nie rozni po 3 uprawiaqc kobiete jak pole troszke inteligencji i zrozumiecie ze to znaczy kochac sie z nia i plodzic dzieci tak jak ziemia wydaje plony to chyba dobrze nie/?? po 4 my chrzescijanie jestesmy postrzegani jako ci co sie trzymaja zasad biblii a ktory czy ktora z reka na sercu powie ze sie strikte trzyma? bo wiekszosc z nas nie i oni rownierz nie po 5 egipt to kraj muzulmanski i owszem ale zyjacy z turystyki i cywilizowany juz egipcjanki nosza mini odslaniaja twarze wiec czemu zakladac ze bedzie musiala nosic ich szmatki i poddac sie obrzezaniu kiedys do mojego pana rzucialam zart ze poddam sie obrzezaniu to mnie zwyczajnie wysmial ze jestem na to za stara wiec historyjka z niemka i ruska bawi bo jest albo zmyslona albo byly az tak glupie, zreszta panuje moda na zwezanie cipuszki wiec moze temu sie poddaly dajcie inym kochac i robic co chca z kim chca moja przycialolka tez forumowiczka ma meza muzulmanina a chodzi w mini bluzki z dekoltem umalowana jak lalka i robi co chce nic jej nikt nie narzuca ja rowniez nie slyszalam od mojego ze mam robic po slubie to czy to a wrecz odwrotnie cieszy go ze dbam o wyglad i ubior ze moze sie mna pochwalic przed znajomymi zreszta kazdy facet to lubi koran ramadan jest dla nich nie dla nas a jak nam nakazuja to niech szukaja muzulmanki proste Odpowiedz Link Zgłoś
white_heart Re: moja arabska miloscA 18.08.09, 22:18 psotnisia123 napisała: > o czym wy wogole wszyscy piszecie? > po 1 to mozena jej kochac kogo chce i nie wiem czemu akurat jest > nazywana glpia bo kocha muzulamnina > po drugie wieksza czesc koranu to nasz stay testament wiec wiel sie > od naszych wierzen nie rozni > po 3 uprawiaqc kobiete jak pole troszke inteligencji i zrozumiecie > ze to znaczy kochac sie z nia i plodzic dzieci tak jak ziemia wydaje > plony to chyba dobrze nie/?? > po 4 my chrzescijanie jestesmy postrzegani jako ci co sie trzymaja > zasad biblii a ktory czy ktora z reka na sercu powie ze sie strikte > trzyma? bo wiekszosc z nas nie i oni rownierz nie > po 5 egipt to kraj muzulmanski i owszem ale zyjacy z turystyki i > cywilizowany juz egipcjanki nosza mini odslaniaja twarze wiec czemu > zakladac ze bedzie musiala nosic ich szmatki i poddac sie obrzezaniu > kiedys do mojego pana rzucialam zart ze poddam sie obrzezaniu to > mnie zwyczajnie wysmial ze jestem na to za stara wiec historyjka z > niemka i ruska bawi bo jest albo zmyslona albo byly az tak glupie, > zreszta panuje moda na zwezanie cipuszki wiec moze temu sie poddaly > dajcie inym kochac i robic co chca z kim chca > moja przycialolka tez forumowiczka ma meza muzulmanina a chodzi w > mini bluzki z dekoltem umalowana jak lalka i robi co chce nic jej > nikt nie narzuca > ja rowniez nie slyszalam od mojego ze mam robic po slubie to czy to > a wrecz odwrotnie cieszy go ze dbam o wyglad i ubior ze moze sie mna > pochwalic przed znajomymi zreszta kazdy facet to lubi > koran ramadan jest dla nich nie dla nas a jak nam nakazuja to niech > szukaja muzulmanki > proste i znów. nie sposób się nie zgodzić. i nie pozazdrścić ładunku emocji w powyższych słowach. więcej TOLERANCJI, forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
majaka2009 Re: moja arabska miloscA 26.08.09, 19:59 witam ja też w ramach poszukiwań. spotykałam sie z pewnym egipcjaninem było miło ale nie dałam mu mojego numeru i nie wziełam od niego.więc może mi ktoś pomoże chciałabym sie dowiedzieć o nim coś więcej no i czy mam po co tam wracać. a najlepiej jakiś numer kontaktowy do niego. ma Ashraf i pracuje w spa cleopatra w hotelu rehana resort. bardziej że tak to brzytko ujme jest "naganiaczem" to czekamna jakieś info napweno ktoś go zna Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 22:22 Na przyklad Francja czy USA maja wyzsze wskazniki dzietnosci niz na przyklad Iran.Nie wiem skad to ponad 8,1 dziecka na kobiete ,bo takiego wskaznika dzietnosci to nie ma nawet Afganistan!!! Francja 1.98 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fr.html USA 2.05 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/us.html Iran 1.71 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ir.html Tunezja 1.72 children born/woman (2009 est.) www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ts.html Algieria 1.79 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ag.html Turcja 2.21 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html Liban 1.85 children born/woman (2009 est www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/le.html Odpowiedz Link Zgłoś
psotnisia123 Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 22:26 czyli kolejny przyklad ze nie sa takimi burokami i wiedza co to zbezpieczenie Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 23:04 No nie wiem Na 99.99%- ten filmik to czysta prawda. Masz inne linki, ktore o tym swiadcza - wystarczy przeczytac tytuly. Mohammed is most popular boy's name in four biggest Dutch cities www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/6022588/Mohammed-is-most-popular-boys-name-in-four-biggest-Dutch-cities.html Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent W tym artykule zainteresowalo mnie jedno zdanie : Austria was 90 per cent Catholic in the 20th century but Islam could be the majority religion among Austrians aged under 15 by 2050, says Mr Caldwell. Czy tak bedzie z polska: Czytajac to forum jestem teraz nawet pewien. www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html A fifth of European Union will be Muslim by 2050 Britain, Spain and Holland will have an even higher proportion of Muslims in a shorter amount of time, an investigation by The Telegraph shows. www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html Czy potrzebujesz jeszcze innych dowodow??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 23:14 psotnisia123 wiekszosc osob od razu zaklada ze kazdy muzulmanin jest zly i koniec tak juz jest nic z tym nie zrobisz ja nie mowie ze wszystko w islamie jest dobre bo nie jest ale wiele zasad jest bardzo madrych Odpowiedz Link Zgłoś
mona_pl Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 23:38 I tak tu jest , princesska napisała co czuje i od razu po niej przejechał walec krytyki. Ja wole się w Egipcie zabawić ale rozumiem co to miłość. Nie każdy piękniś jest zły ,dużo ich tam jest i częściej się jakiś trefny przytrafi , Ci nie turystyczni nie są tacy wypaczeni. Z islamem jest tak jak u nas z katolicyzmem , każdy wieży jak chce , znam kolesi którzy otwarcie mówią .że religia to problem ich rodziców i maja to gdzieś piją w ramadanie i robią inne rzeczy. Oj poważnie się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 19.08.09, 08:52 hani-bal-0 napisał: > No nie wiem > Na 99.99%- ten filmik to czysta prawda. > > Masz inne linki, ktore o tym swiadcza - wystarczy przeczytac tytuly. > > Mohammed is most popular boy's name in four biggest Dutch cities > www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/netherlands/6022588/Mohammed-is-most-popular-boys-name-in-four-biggest-Dutch-cities.html > Muslim Europe: the demographic time bomb transforming our continent > W tym artykule zainteresowalo mnie jedno zdanie : Austria was 90 per cent Cath > olic in the 20th century but Islam could be the majority religion among Austria > ns aged under 15 by 2050, says Mr Caldwell. Czy tak bedzie z polska: Czytajac t > o forum jestem teraz nawet pewien. > www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html > A fifth of European Union will be Muslim by 2050 > Britain, Spain and Holland will have an even higher proportion of Muslims in a > shorter amount of time, an investigation by The Telegraph shows. > www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994045/A-fifth-of-European-Union-will-be-Muslim-by-2005.html > Czy potrzebujesz jeszcze innych dowodow??????????? Ja mu wrzucam dane z CIA factbook a ten mi jakis artykul.Moze jeszcze na poparcie swojej tezy pokazesz linka z artykulem z superexpressu albo pudelka??? Podaja na przyklad ,ze w USA jest 9 mln muzulmanow i ich liczba wzrosla 90 razy w wyniku imigracji.To jest oczywistac bzdura ,bo na terenie USA maksymalne dane mowia o 3-4 mln(dane islamskich organizacji) wyznawacow islamu i w wieksozsci nie sa to zadni imigranci ,ale miejscowi murzyni,ktorzy przeszli na islam.Na the world factbook podaje, ze muzulmanow jest w Stanach 1,8mln(dane z 2007 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 18.08.09, 23:44 Jeszcze raz o filmiku. Jeszcze raz obejrzalem - i dane sa z 2007 (ty podales z 2009) Dotycza calych panstw np: Francji jako calosci W filmie jest podzial na francuzow (chrzescijan i prawdopodobnie innych) no i francuzow muzulman ktorzy w dalszym ciagu sa miejszoscia (cale szczescie) Ot i cala zagadka. Jeszcze cos takiego znalazlem: The figures imply a crude birth rate for Muslims in the Netherlands of 112.5 births per 1,000 people last year. According to the United Nations, the country with the highest birth rate in the world is Niger with 54.1 births per 1000, per year. And the birth rates in Turkey and Morocco are 18.4 and 20.5 births per thousand, respectively. news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/more_or_less/8189434.stm Coz mozna powiedziec ze rozmnazaja sie jak kroliki A wiec jeszcze raz powiem Salem alaikum Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Re: Wiekszosc tych danych to bzdury 19.08.09, 08:57 en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France Dane z lat 90 tych.Od tej pory dzietnosci w rodzinach muzulmanskich znacznie spadla ,a w europejskich nieco wzrosla. All women living in metropolitan France 1.74 Women born in Metropolitan France 1.70 Immigrant women 2.16 Turkey 3.21 Algeria 2.57 3.64 Morocco 2.97 3.28 Tunisia 2.90 2.73 Other Africa 2.86 Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Holandia 19.08.09, 09:21 According to Statistics Netherlands, for the year 2007, TFR for those who were born in Netherlands was 1.72[7] (1.65 in 2000). TFR of Moroccan immigrants was 2.87 (3.22 in 2000) and that of Turkish immigrants was 1.88 (2.18 in 2000 en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_Netherlands Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Wiecej danych 19.08.09, 11:28 Dzietnosc w Holandii 1990- 1,55 1995-1,47 2000-1,65 2005-1,68 Marokanczycy mieszkajacy w Holandii 1990-4,90 1995-3,37 2000-3,22 2005-2,87 Turcy mieszkajacy w Holandii 1990-3,15 1995-2,46 2000-2,18 2005-1,88 Zrodlo:Statistics Netherlands Niemcy Zachodnie 1970-2,01 1980-1,44 1996-1,39 Turcy mieszkajacy w Niemczech 1970-4,40 1980-3,60 1996- 2,40 Belgia 1981-1,57 1994-1,50 Marokanczycy mieszkajacy w Belgii 1981-5,72 1994-3,91 Turcy mieszkajacy w Belgii 1981-4,95 1994-3,30 Austria katolicy 1981-1,72 1991-1,52 2001-1,32 muzulmanie mieszkajacy w Austrii 1981-3,09 1991-2,77 2001-2,34 Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: Wiecej danych 19.08.09, 22:44 woland6 napisał: > Dzietnosc w Holandii > 1990- 1,55 > 1995-1,47 > 2000-1,65 > 2005-1,68 > > Marokanczycy mieszkajacy w Holandii > 1990-4,90 > 1995-3,37 > 2000-3,22 > 2005-2,87 > Turcy mieszkajacy w Holandii > 1990-3,15 > 1995-2,46 > 2000-2,18 > 2005-1,88 > Zrodlo:Statistics Netherlands > Niemcy Zachodnie > 1970-2,01 > 1980-1,44 > 1996-1,39 > Turcy mieszkajacy w Niemczech > 1970-4,40 > 1980-3,60 > 1996- 2,40 > Belgia > 1981-1,57 > 1994-1,50 > Marokanczycy mieszkajacy w Belgii > 1981-5,72 > 1994-3,91 > Turcy mieszkajacy w Belgii > 1981-4,95 > 1994-3,30 > Austria > katolicy > 1981-1,72 > 1991-1,52 > 2001-1,32 > muzulmanie mieszkajacy w Austrii > 1981-3,09 > 1991-2,77 > 2001-2,34 Problem w tym ze rozne statystki - mowia co innego. Zobacz to (na przykladzie US): Porownaj tylko te z 2001 Estimates of the number of Muslims in North America range from a little over one million adults to seven million adults and children. Niezla rozbieznosc :) Na stronie wyraznie pisze: LICZBA MUZULMANOW W US Nobody knows. Cala tabelka na tej stronie: www.religioustolerance.org/isl_numb.htm I jeszcze jedno - W tym co mozna znalesc jest wiele niejasnosci,ale pomysl gdyby tak malo ich bylo ( w tym wypadku na przykladzie Holandi) w/g en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_the_Netherlands jest ich (muzulmanow)ok 5% spoleczenstwa - czy dla nowo narodzonych chlopcow najpopularniejszym imieniem bylby Mohamed. www.bibula.com/?p=12602 CZY TY TEZ DASZ SWOJEMU SYNOWI TAKIE IMIE :) Pozdrawiam a raczej salem aleikum :) Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Re: Wiecej danych 20.08.09, 08:15 W USA islam to bardziej moda niz religia.Na islam przechodza czarni raperzy(Ice Cube,Mc Hammer czy sportowcy(Mike Tyson,Mohammed Ali,Shaquille O'Neal ).Nawet Michael Jackcson w pewnym momencie byl muzulmaninem.Dzisiaj wyznaja islam, a jutro buddyzm,a kiedy indziej sa mormonami en.wikipedia.org/wiki/Category:African_American_Muslims Imigracja z krajow muzulmanskich do USA jest niewielka. www.infoplease.com/ipa/A0908706.html Na przyklad ponad 70% Arabow mieszkajacych w USA to chrzescijanie ,a tylko 24% jest muzulmanami. www.aaiusa.org/arab-americans/22/demographics Ilosc Mohammedow w Holandii wynika stad ,ze srednio co drugi muzulmanin nadaje synowi wlasnie to imie,a wsrod Holendrow czy innych europejskich narodow nie ma rownie popularnego meskiego mienia.Podobnie jest z indyjskimi sikhami,ktorzy nosza niemal wylacznie nazwisko Sikh albo Koreanczykami,ktorych 50% nazywa sie Li lub Kim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
woland6 Re: Wiecej danych 20.08.09, 08:47 Ethnic origins of Muslims in the U.S.: According to the "Faith Communities Today" report, the ethnic origins of regular participants in U.S. mosques are as follows: South Asian (Pakistani, Indian, Bangladeshi, Afghani) = 33 % African-America = 30 % Arab = 25 % Sub-Saharan African = 3.4 % European (Bosnian, Tartar, Kosovar, etc.) = 2.1 % White American = 1.6 % Southeast Asian ( Malaysian, Indonesian, Filipino) = 1.3 % Caribbean = 1.2 % Turkish = 1.1 % Iranian = 0.7 % Hispanic/Latino = 0.6 % Estimates include: Date Number of Muslims Note Source Ref. 2001- 1.1 million adults; 1.8 million adults and children A ARIS study 2 2000 1.6 million B Glenmary Research Center 1 2001-OCT 1.9 million C National Opinion Research Center 6 2001-APR 2 million Muslims D Hartford Institute for Religious Research 3 2001 2.8 million E American Jewish Committee 4 2001 4.1 million F Britannica book of the Year 6 2001 A little over 5 million G Abdul Malik Mujahid 9 2001 5.78 million H World Almanac 7 1995 6 million I CAIR 6 1997 6.7 million J Ilyas Ba-Yunus 8 2001-APR 6 to 7 million K Prof. Ihsan Bagby 6 2001 7.0 L Four Islamic groups 4 2002 7.0 M CAIR 5 1998 12 million N Pakistani newspaper Te dane o 5-7 mln sa od islamistow wiec ich wiarygodnosc jest niewielka.Prowoslawni mieszkajacy w Polsce ciagle twierdza ,ze jest ich od 600 tys do 1 mln ,podczas gdy rozne badanie pokazuja ,ze w Polsce mamy 200-300 tys prawoslawnych.Koscioly wszedzie zawyzaja liczbe wiernych. www.slonko.com.pl/czasopis/in.php?id=0401/2004_01_c15 Odpowiedz Link Zgłoś
2009wa-wa Re: Wiecej danych 20.08.09, 09:19 Ktos tutaj sie bawi w statystyke co to ma wspolnego z tym tematem i forum "FACECI Z EGIPTU"??? Odpowiedz Link Zgłoś
algomas Re: Wiecej danych 20.08.09, 09:30 2009wa-wa napisała: > Ktos tutaj sie bawi w statystyke co to ma wspolnego z tym tematem i > forum "FACECI Z EGIPTU"??? Ktoś wrzuca kłamliwy filmik z bzdurnymi danymi wyciągniętymi z brudnego palucha,a ktoś inny odpowiada.Chyba od tego jest forum? Pewnie większość woli głupawe topiki typu "czy mój habiś naprawde mnie kocha" Odpowiedz Link Zgłoś
kazimkazim1 Re: Wiecej danych 20.08.09, 10:53 Islam w USA Na terenie Stanów Zjednoczonych muzułmanie stanowią ok. 2 proc. ogółu ludności. Połowa z nich to typowi dla wszystkich krajów zachodnich imigranci z całego świata muzułmańskiego, przywożący ze sobą swoją religię, a przybywający tu z tych samych powodów, co do Europy (poza tradycją z czasów kolonializmu), czyli ekonomicznych i politycznych. Druga połowa to wyznawcy Czarnego Islamu, czyli potomkowie czarnych niewolników, sprowadzonych niegdyś z Afryki, którzy przyjęli religię muzułmańską, przekształcając ją w specyficzny sposób. Jest to zjawisko charakterystyczne dla USA, a jego początki sięgają pierwszej połowy XX w. Ideologicznie przechodzenie na islam Afroamerykanów powiązane było z walką przeciw rasizmowi białych i potrzebą utworzenia własnej, „czarnej” religii. Pierwszym ugrupowaniem tego typu był Naród Islamu (ang. The Nation of Islam), którego założycielem był Elijah Muhammad (Elijah Poole), rozwijający w połowie XX w. koncepcje głoszone wcześniej przez Wallace’a Farda: uznał m.in. Mekkę za ojczyznę Afroamerykanów, a siebie za władcę wszechświata. Głoszone przez Elijaha Muhammada teorie skierowane były przeciw białym i ich dominacji, ale tylko z grubsza zgodne z prawdziwym islamem, czerpały bowiem nie tylko z niego, ale i z chrześcijaństwa. Według Elijaha Muhammada Bóg jest czarny, a szatan biały, rasa czarna zaś najstarsza na ziemi. Czarni żyli w raju, który był w Mekce, a biali zostali wydzieleni spośród czarnych w wyniku diabelskich działań i pierwszy biały miał na imię Adam. Czarni i biali powinni żyć oddzielnie, a celem czarnych powinno być zniszczenie świata białych, którzy są określani jako diabły. Elijah Muhammad uważany był przez swoich wyznawców za wysłannika Boga (Mahomet został zdegradowany do roli jednego z proroków) i prawodawcę. Nie uznawali oni pięciokrotnej modlitwy w ciągu dnia, miesiącem postu był grudzień, pielgrzymka do Mekki została odrzucona, a Koran i Biblia – zastąpione powinny być przez nową świętą księgę, nad której powstaniem pracowano. Ruch „Naród Islamu” pozostawał w konflikcie z nowymi przybyszami ze świata muzułmańskiego, którzy chcieli zintegrować się ze społeczeństwem amerykańskim – zresztą sami wyznawcy „czarnego” islamu uważali go za odrębną religię Afroamerykanów. Po śmierci Elijaha Muhammada w 1975 r. zwierzchnictwo nad ruchem przejął Louis Farrakhan, dając początek kierunkowi zw. farrakhanizmem (charakteryzuje się on antysemityzmem). Jego wyznawcą stał się słynny bokser Cassius Clay, który przyjął imię Muhammad Ali. Z czasem Naród Islamu zbliżył się bardziej do ortodoksyjnej muzułmańskiej wiary i praktyki, a w 1996 r. zorganizował słynny Marsz Miliona (A Million Man March), którego celem był sprzeciw wobec sytuacji społecznej czarnej ludności w USA. Ruch ten wydaje pismo „The Final Call”, ma swoją stronę w internecie pod adresem www.noi.org, zakłada także swoje instytucje w Europie, głównie w Wielkiej Brytanii i Francji. Drugi ruch, Czarni Muzułmanie (ang. Black Muslims), został założony przez Malcolma X (Malcolm Little). Początkowo był on uczniem Elijaha Muhammada, jednak z czasem, w latach sześćdziesiątych XX w., stał się wyznawcą bardziej ortodoksyjnej formy islamu, m.in. w wyniku pielgrzymki do Mekki. Wprowadził islam sunnicki, studia nad Koranem i nawiązał kontakty ze światem muzułmańskim; przyjął imię Al-Hajj Malik El-Shabazz. Przede wszystkim jednak odrzucił czarny rasizm i nawiązał do muzułmańskiej idei braterstwa jako środka wyzwolenia spod dominacji białych. Czarni Muzułmanie, tytułujący się wzajemnie braćmi, uważają się za zwykłych muzułmanów, kierujących się nakazami Koranu i tradycją Proroka. Dołącza do nich stale wielu czarnych konwertytów z chrześcijaństwa. Wspierają czarnych muzułmanów na całym świecie, na przykład ostatnio w Sudanie, przeciw marginalizowaniu ich przez Arabów. Prawdopodobnie w wyniku konfliktu z Narodem Islamu w 1965 r. Malcolm X został zamordowany. Syn Elijaha Muhammada, Wallace D. Muhammad, starannie wykształcony w dziedzinie islamu, przeszedł na stronę Czarnych Muzułmanów, otrzymał tytuł Imam Warith Deen Muhammad („dziedzic religii Mahometa”) i wydaje czasopismo „The Muslim Journal”. Oba odłamy nadal pogrążone są w konflikcie, choć w mediach często się je utożsamia. Na terenie obu Ameryk muzułmanie w większej liczbie zamieszkują jeszcze poza tym Kanadę (0,5 proc. ludności), Surinam (20 proc.), Gujanę (10 proc.) i Trynidad-Tobago (7 proc.). Agata S. Nalborczyk www.muzulmanie.com/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=72 Odpowiedz Link Zgłoś
heern Re: Wiecej danych 20.08.09, 16:05 The number of Muslims in the US is controversial. The highest, generally-accepted estimate of Muslims (including children) in the United States is 2.35 million (0.6% of the total population).[42] [43] Some sources mention estimates as high as 6-7 million.[44][45] Such estimates were accepted by media for some time, but any empirical basis for these higher numbers is not documented. en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_United_States Czyli te opowiesci o wielu milionach muzulmanow mozna miedzy bajki wlozyc Odpowiedz Link Zgłoś
kazimkazim1 interesujace 20.08.09, 09:14 woland6 napisał: > Imigracja z krajow muzulmanskich do USA jest niewielka. > > www.infoplease.com/ipa/A0908706.html > W pierwszej 20 krajow,z ktorych pochodza imigranci przybywajacy do USA mamy:10 panstw wybitnie,bo w 80-95% katolickich (Meksyk,Filipiny,Kuba,Dominikana,Kolumbia,Salwador,Gwatemala,Brazylia ,Polska,Peru) 1 kraj , ktorym katolicy i protestanci stanowia po okolo 40-45%ludnosci- Kanada 2 kraje protestanckie-Jamajka i Wielka Brytania 2 kraje prawoslawne-Rosja i Ukraina 1 kraj buddyjski Chiny 2 kraje buddyjskie z liczaca 20-30% mniejszoscia chrzescijanska- Wietnam i Korea. Hinduskie Indie i na koncu jeden muzulmanski Pakistan 15 panstw chrzescijanskich 1 hinduskie 1 muzulmanskie 1 buddyjskie 2 buddyjskie zamieszkane w znacznej czesci przez chrzescijan Odpowiedz Link Zgłoś
anissa86 Re: interesujace 20.08.09, 17:00 nie mogę, aż mnie otrząsa... co to ma znaczyć 'hinduskie Indie' brrr Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: interesujace 22.08.09, 16:02 wlasnie wlasnie co maja te dane do tematu bo nie wiem z jakiej okazji to zeszlo na ta droge Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: Holandia 24.08.09, 01:36 Wiec i tak nie można podac ze filmik jest fałszywy – prawdopodobnie dane sa podane w najbardziej pesymistycznym wariancie. Ale i tak się z nim zgadzam – sa tylko wątpliwości - kiedy to będzie???? Dalsza porcja informacji: Nie wiadomo dokładnie, ilu muzułmanów żyje na naszym kontynencie, ponieważ w niektórych krajach istnieje oficjalny zakaz zbierania danych na temat wyznawanej religii, a wielu imigrantów przebywa w Europie nielegalnie. Według szacunków „Financial Times” jest ich łącznie ok. 16 mln, zaś „Foreign Affairs” podaje przedział liczbowy między 15 a 20 mln. www.niezalezna.pl/article/show/id/1891/articlePage/2 Wedlug Rzeczypospolitej 01-04-2008 – Nie zajmujemy już pierwszego miejsca. Muzułmanie nas wyprzedzili – przyznał redaktor naczelny papieskiego rocznika statystycznego “Annuario Potificio” prałat Vittorio Formenti. Potwierdził, że muzułmanie stanowią 19,2 procent populacji świata. Katolicy – 17,4 procent. Jeszcze rok temu w tym samym roczniku Watykan ogłaszał, że katolicyzm ma najwięcej wyznawców. W liczbach bezwzględnych nadal ich przybywa, ale nie tak szybko jak muzułmanów. Vito Mancuso, profesor teologii na mediolańskim uniwersytecie San Raffaele na pytanie : Czy katolicy mogą coś zrobić, by znów wyprzedzić muzułmanów? Wydaje mi się, że jeśli chodzi o demografię, mamy do czynienia ze zjawiskiem nieodwracalnym. www.rp.pl/artykul/114443.html Muzułmanie zdominują Europę! Polska bastionem Zachodu? 2009-08-08 Już za 40 lat co piąty obywatel Unii Europejskiej będzie wyznawcą islamu. A co potem? W zeszłym roku muzułmanie stanowili 5 proc. populacji państw UE. Ale wciąż spadająca liczba urodzeń wśród białych Europejczyków oraz nabierająca tempa imigracja doprowadzą do tego, że przed upływem 2050 roku będzie to nie 5, lecz ponad 20 procent! Tak przynajmniej wynika z raportu, który znaleźć można na łamach "Daily Telegraph". Prognozy, trzeba to przyznać, brzmią bardzo prawdopodobnie. W 1998 roku w Hiszpanii tylko 3,2 proc. populacji stanowili ludzie urodzeni poza granicami tego kraju. Dekadę później - 13,4 procent! Nieco dalej na północ, w Brukseli - nieformalnej stolicy Europy, siedem najpopularniejszych imion, jakie w ostatnim czasie nadawano chłopcom to: Mohamed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine i Hamza. Najszybciej jednak muzułmanów przybywa w Wielkiej Brytanii. Eksperci przewidują, że w ciągu kilkunastu lat w niektórych miastach, takich jak Birmingham czy Leicester, będą stanowili większość! Spośród miast kontynentalnej Europy najszybciej dogonią je prawdopodobnie Marsylia i Rotterdam, w których już dziś co czw Wszystko wskazuje więc na to, że w roku 2050 Europa będzie kontynentem pełnym meczetów, olbrzymich muzułmańskich gett, a nawet miast zamieszkiwanych głównie przez wyznawców islamu. Od morza do morza rozbrzmiewać będzie wołanie muezinów, wzywających do modlitwy.arty mieszkaniec jest wyznawcą islamu. cambridge.infolinia.org/news/5234/muzulmanie-zdominuja-europe-polska-bastionem-zachodu.html Wielka Brytania - błyskawiczny wzrost liczby muzułmanów Populacja muzułmanów w Wielkiej Brytanii zwiększyła się o ponad 500,000 osób, do 2.4 milionów w ciągu czterech ostatnich lat, zgodnie z oficjalnym badaniem przeprowadzonym dla " The Times". Oznacza to, że społeczność muzułmańska wzrasta ponad 10 razy szybciej niż całość społeczeństwa, ujawniło Biuro Narodowych Statystyk. W tym samym czasie liczba chrześcijan w kraju zmniejszyła się o 2 miliony osób. www.europa21.pl/wiadomosc/456-Wielka_Brytania_-_blyskawiczny_wzrost_liczby_muzulmanow I chociaż grubo przesadzone były doniesienia w Internecie, że do 2050 roku Europa będzie miała 50% populacji muzułmańskiej, to w ubiegłym tygodniu The Telegraph na podstawie różnych badań określa tą ilość na poziomie 20% populacji UE - co sprawia, że dominacja muzułmanów pod koniec wieku nie może zostać wykluczona jak twierdził Lewis, a także profesor Walter Laqueur autor Ostatnich dni Europy. www.euroislam.pl/index.php/2009/08/muzulmanie-nie-sa-postrachem-europy-%E2%80%93-sa-nimi-leniwi-dziennikarze/ Islam is the fastest growing religion in the world. Islam is going to dominate many Places in USA and Europe in the next few years, and is now a fiery revival sweeping much of the planet from Africa to Asia to Latin America to Europe to USA. The number of Europeans, Americans, Latinos and Africans converting to Islam is growing rapidly www.youtube.com/watch?v=62F0K8OU1OY TV Report On MDR: German Muslims Growing in Number Rapidly MDR TV Report: While many feel that the Islam as threat, rises at the same time the number of the Germans, who turn and convert to this religion. in Saxonia (east Germany) focus this report mainly on three of the thousands Germans who converted to the ISLAM in the last few years, speaking about their experiences with the new religion. www.youtube.com/watch?v=Ww5LnOLXqXw CNN WORLD NEWS: Islam is the fastest-growing religion www.cnn.com/WORLD/9704/14/egyp... Islam is Fastest Growing Religion in United States: www.defendamerica.mil/articles... Times on line: Thousands of british people convert to islam every year: www.timesonline.co.uk/tol/news... Why European women are turning to Islam: www.csmonitor.com/2005/1227/p0... Washington-Report: The Nation's Fastest Growing Religion www.washington-report.org/back... Washington Post: Islam Luring More Latinos www.washingtonpost.com/ac2/wp-... Islam - World's Fastest Growing Religion www.geocities.com/Pentagon/301... Many Converts to Islam Homepage: www.islamawareness.net/Converts/ Odpowiedz Link Zgłoś
kazimkazim1 Re: Holandia 24.08.09, 10:27 "Tak przynajmniej wynika z raportu, który znaleźć można na łamach "Daily Telegraph". Prognozy, trzeba to przyznać, brzmią bardzo prawdopodobnie. W 1998 roku w Hiszpanii tylko 3,2 proc. populacji stanowili ludzie urodzeni poza granicami tego kraju. Dekadę później - 13,4 procent!" Dne przerazajace ,ale gdy sie przyjrzec blizej to troche inaczej to wyglada.Do Hiszpanii w ostatnich 10 latach przybylo 5 mln imigrantow ,ale zdecydowana wiekszosc z nich to mowiacy po hiszpansku i wyznajacy katolicyzm Latynosi ,a takze bliscy kulturowo i jezykowo Rumuni.Jest rowniez sporo bogatych Europejczykow z polnocy ,ktorzy osiedlili sie w Hiszpanii ze wzgledu na klimat.W pierwszej 20 jest tylko jeden muzulmanski kraj-Maroko. Muzulmanie stanowia jedynie 2% ludnosci Hiszpanii i 15% populacji imigrantow. es.wikipedia.org/wiki/Inmigraci%C3%B3n_en_Espa%C3%B1a Odpowiedz Link Zgłoś
kazimkazim1 pochodzenie imigrantow w Hiszpanii 24.08.09, 10:44 Latynosi-36% Zachodni Europejczycy(przewaznie Niemcy i Brytyjczycy)-21% Wschodni Europejczycy(glownie Rumuni)-18% Polnocna Afryka(Marokanczycy)-15% Czarna Afryka-4% Daleki Wschod-3% es.wikipedia.org/wiki/Inmigraci%C3%B3n_en_Espa%C3%B1a Orígenes geográfico-culturales de la población extranjera en España (2006)[6] Área de origen Población % total extranjeros Principales nacionalidades 1 Iberoamérica 1.500.785 36,21% Ecuador (11,13%), Colombia (6,40%), Argentina (3,63%), Bolivia (3,37%), Perú (2,31%), Brasil (1,75%) 2 Europa Occidental 872.694 21,06% Reino Unido (6,63%), Alemania (3,63%), Italia (2,79%), Francia (2,17%), Portugal (1,95%), Países Bajos (0,95%) 3 Europa del Este 735.506 17,75% Rumanía (9,82%), Bulgaria (2,45%), Ucrania (1,69%), Polonia (1,11%), Rusia (0,96%), Lituania (0,38%) 4 África del Norte 614.436 14,83% Marruecos (13,59%), Argelia (1,14%) 5 África subsahariana 170.843 4,12% Senegal (0,85%), Nigeria (0,76%), Gambia (0,42%) 6 Extremo Oriente 132.474 2,72% China (2,53%), Filipinas (0,48%), Japón (0,13%) 7 Subcontinente indio 69.006 1,46% Pakistán (1,02%), India (0,50%), Bangladesh (0,15%) 8 América del Norte 27.292 0,66% EE. UU. (0,59%) 9 Medio Oriente 18.094 0,44% Irán (0,06%), Siria (0,06%), Israel (0,04%) 10 Oceanía 2.363 0,06% Australia (0,04% Odpowiedz Link Zgłoś
odzim22 Re: pochodzenie imigrantow w Hiszpanii 24.08.09, 11:22 Wyluzujcie chłopaki, co by nie było i tak mają przesrane w niebie: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ng/zf/n8yc/W9ckAyTrQHhGnRBfhX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
radek.ostrzolek Re: pochodzenie imigrantow w Hiszpanii 24.08.09, 12:38 Z nimi mozna sobie bardzo latwo poradzic:-) "Jerozolimscy rabini zgodzili się na umieszczenie toreb ze świńskim tłuszczem w autobusach, na przystankach i w centrach handlowych. Zdaniem policji ma to powstrzymać palestyńskich terrorystów przed dokonywaniem tam samobójczych zamachów. Kontakt z zakazaną dla muzułmanów wieprzowiną i brak czasu na religijne oczyszczenie przed śmiercią może bowiem - zdaniem radykalnych islamistów - zamknąć męczennikowi drogę do raju. Tłuszcz będzie zapewne pochodzić ze świń hodowanych w Izraelu. Choć również judaizm uznaje je za nieczyste, to przed kilkoma miesiącami sąd rabinacki Samarii, Judei i Gazy zezwolił na ich hodowlę ze względu na "stan wyższej konieczności". Ze względu na świetny węch świnie zatrudniono do wykrywana bomb podkładanych w kilku osiedlach żydowskich na Terytoriach Okupowanych." I zamachy sie skonczyly:-) Odpowiedz Link Zgłoś
hani-bal-0 Re: Holandia 24.08.09, 01:38 To jest dobre: In the United States, for example, nearly 80 percent of the more than 1,200 mosques have been built in the past 12 years. www.cnn.com/WORLD/9704/14/egypt.islam/ We wloszech: On May 14, 2000, the Boston Globe stated that at the time there were nearly 1 million Muslims in Italy, a number which doubled in just 10 years. The report also noted there were over 10,000 Italian-born converts, with the number of mosques and Islamic cultural centers having gone from 12 to 400 in the past 16 years. W londynie: W niedalekiej przyszłości najprawdopodobniej powstanie tam największy meczet, oczywiście poza Bliskim Wschodem. Wideo-prezentacja na islamskiej stronie internetowej pokazuje, jak będzie wyglądać londyński Markaz. Na terenie o powierzchni 17 tysięcy akrów ma powstać centrum kultu mogące pomieścić 70 000 muzułmanów. Otwarcie londyńskiej "islamskiej wioski" przewidziane jest w czasie igrzysk olimpijskich w roku 2012. Według oceny projektu, brytyjskie katedry znajdą się w jej cieniu. www.apologetyka.alleluja.pl/tekst.php?numer=37980 But he told the British press that the mega mosque "will be something never seen before in this country. It is a mosque for the future, as part of the British landscape." If the mega-mosque is built, you can be sure of one thing: it will be the symbol for the incredible growth of Islam in Britain and in Western Europe. www.youtube.com/watch?v=ep28RPAYWnY&feature=PlayList&p=B1A77DA1E6226551&playnext=1&playnext_from=PL&index=55 A w polsce??? W rozmowie tuż przed wyborem na muftiego Miśkiewicz zdradził swoje dalekosiężne plany. Do 2010 roku miałoby powstać w Polsce około 8--10 meczetów w największych miastach. A wszędzie tam, gdzie mieszka ponad 50 muzułmanów - domy modlitwy. Łącznie ma ich być ponad 100. W Łodzi i Poznaniu działki pod przyszłe meczety kupiła Liga Muzułmańska. - Ale to wciąż za mało. W innych krajach Europy islam rozwija się dużo szybciej - mówi z żalem. Dziś, po zdobyciu stanowiska, marzenia Miśkiewicza nabrały szerszego rozmachu. - Chciałbym stworzyć w Polsce Środkowoeuropejskie Centrum Islamu. Mamy ambicje zostać pośrednikiem między innymi państwami islamu. Polska może być ambasadorem tolerancji - przekonuje, wspominając o dobrych relacjach na linii państwo-muzułmanie i katolicy-muzułmanie. - W Polsce panuje tolerancja, którą chcemy wykorzystać jako argument w swoistej kampanii promującej nasz kraj w innych państwach świata. www.ipdirect.home.pl/kmp/NP_Polskie_Dzieci_Allaha.htm I tu jeszcze ciekawy filmik: Tez jest wspomniane o demografii: www.youtube.com/watch?v=lWT3nDQZ_RQ Odpowiedz Link Zgłoś
wielkiszu666 Hanibalu 24.08.09, 13:35 Wybierasz fragmenty artykulow ,ktore Ci pasuje, a niewygodne pomijasz.Piszesz ,ze katolikow jest mniej niz muzulmanow ,ale katolicy to tylko jeden z odlamow chrzescijanstwa.Wszystkich chrzescijan jest na swiecie 2,0-2,3 mld, a muzulmnaow jedynie 1,3- 1,5 mld.A ze katolicyzm traci na znaczeniu na rzecz protestantyzmu? Czyja to wina? Europa sie laicyzuje, w krajach latynoskich miliony ludzi przystepuja do kosciolow protestanckich ,a w USA katolicyzm dozynaja skandale pedofilskie,ktore spowodowaly bankructwo wielu parafi i masowe wystepowanie wiernych z kosciola.Moze poszukaj informacji na temat ilu muzulmanow mieszkajacych na zachodzie od 2- 3 pokolen rzeczywiscie pozostaje przy islamie,a ilu porzuca religie albo przechodzi na chrzescijanstwo. A oto materiał źródłowy stacji Al Jazeerah (czyli muzułmańskiej) o przechodzeniu co roku w Afryce Północnej ponad 6 milionów muzułmanów na chrześcijaństwo: www.orthodoxytoday...eerahAfrica.php Czyż to nie jest ciekawe że sami muzułmanie tak masowo uciekają od islamu, pomimo groźby śmierci z rąk współwyznawców lub też kar więzienia czy też tortur, szykan i terroru psychicznego. Pomimo tego siła nauki Jezusa jest ogromna. biblia.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=1745&sid=29e2d7f55d35cd2c2d53fcd689ef6559 Rozpowszechniany przez fundację Głos Ewangelii film Więcej niż sen stał się jednym z bestsellerów ostatnich lat. Jest to autentyczna, wzruszająca historia pięciu osób z różnych krajów Azji i Afryki, które wyznawały wcześniej islam i zostały chrześcijanami. Film nie tylko skłania do głębokiej refleksji o autentyczności obu religii, gdy weźmiemy pod uwagę pobudki, jakimi kierowali się byli muzułmanie, którzy wybrali Jezusa jako swojego zbawiciela, ale również przedstawia różne przejawy dyskryminacji ze strony muzułmańskiego otoczenia. Bohaterami filmu są: Turek, Irańczyk, Nigeryjczyk, Egipcjanin oraz Indonezyjka z Jawy. www.arabia.pl/content/view/292403/151/ Rosja: muzułmanie przechodzą na chrześcijaństwo W Rosji 2 mln.rodowitych muzułmanów nawróciło się w ostatnich 15 latach na chrześcijaństwo. W tym samym czasie tylko 2.5 tys. Rosjan przyjęło islam. Poinformował o tym w wywiadzie dla czasopisma „Itogi” Roman Silantiew, stojący na czele rosyjskiej Rady Międzyreligijnej. Powiedział on, że konwersje muzułmanów wiążą się nie tyle z akcją misyjną, co z wpływem rosyjskiej kultury, która ma chrześcijańskie korzenie. Konwertytami na ogół nie zostają praktykujący muzułmanie. Ci, którzy naprawdę kierują się w życiu zasadami islamu i uczęszczają regularnie do meczetów, rzadko kiedy porzucają swą religię. Jedną z przyczyn nawróceń jest terroryzm związany z muzułmańskim fundamentalizmem. Po każdym zamachu przyjmują w Rosji chrześcijaństwo tysiące, a nawet dziesiątki tysięcy muzułmanów. W niektórych regionach kraju liczba wyznawców islamu spadła o połowę. www.radiovaticana.org/pol/Articolo.asp?c=55515 Francuscy muzułmanie porzucają islam na rzecz chrześcijaństwa w protestanckiej bądź katolickiej wersji. Decyzja o zmianie wiary nie jest łatwa, tak jak i życie po konwersji. Ksiądz został ojcem chrzestnym, przyjaciółka chrzestną matką, ale prawdziwych rodziców przy tym nie było. Guy-Khaled został ochrzczony 30 marca, w jednym z kościołów w Var. Od tego czasu czuje się "oświecony". Dwudziestosześciolatek urodzony we Francji i wychowany w tradycji islamu dołączył do grupy muzułmanów, którzy mniej lub bardziej jawnie przechodzą na chrześcijaństwo wybierając religię katolicką lub protestancką religiapokoju.blox.pl/2008/05/Z-islamu-na-chrzescijanstwo.html Odpowiedz Link Zgłoś
damaris-damaris Re: Hanibalu 24.08.09, 19:07 A mnie zastanawia,co sklania chrzescijan do przejscia na islam? Co jest takiego atrakcyjnego w islamie,ze porzucaja chrzescijanstwo? Co daje islam,a czego nie daje im chrzescijanstwo? Wiem,ze pytanie nie jest trafione,jesli chodzi o forum,ale to taki maly kamyczek w tej dyskusji o islamie.Moze ktos mi odpowie? Ktos z konwertytow? Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Hanibalu 27.08.09, 10:48 damaris-damaris przeczytaj książkę "Zmuszona do milczenia", tam znajdziesz cząstkę odpowiedzi... Myślę że w dużej mierze "atrakcyjność" islamu dla Europejczyków jest oparta na niewiedzy - niestety. Co mnie się podoba w islamie ? To że np. w Turcji meczety są budowane i utrzymywane tylko i wyłącznie przez wiernych. Podejście do modlitwy - bo czy znasz chrześcijanina, który modliłby się 5 razy dziennie ? Kłamców i oszustów jest wszędzie pełno w każdej religii. Sam Koran zresztą tak jak Biblia niesie piękne przesłania. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetprincesska Re: Hanibalu 28.08.09, 15:35 hanibal mozesz sie przeniesc ze swoimi danymi i temu podobnymi na inny temat? skoro tak bardzo lubisz statystyki bo zmieniasz sens tamatu Odpowiedz Link Zgłoś