Dodaj do ulubionych

Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa?

22.09.05, 18:35
Rasy nigdy nie będą równe. Mogą mieć co najwyżej równe prawa.
Obserwuj wątek
    • toteraja [...] 22.09.05, 18:40
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • around.the.corner [...] 22.09.05, 18:41
        • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 18:48
          Proponuje wejsc szanownej osobie do dzielnic azjatyckich albo czarnych w
          miastach brytyjskich.Zwlaszcza po zmroku.
          • around.the.corner Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 18:50
            Przybliż mi te doświadczenia.
            • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:35
              Charakterystyczny przyklad.Kobieta(biala)wjechala w Manchesterze do dzielnicy
              azjatyckiej.Zostala zatrzymana przez grupe Azjatow.Ciezko pobita.Umierajac w
              agonii powiedziala,ze ich nie wini,"bo pewnie byli dyskryminowani".
              Sadze,ze rowniez w kraju nad Wisla,mozna znalezc tego typu osoby,wychowane
              na "Chacie wuja Toma",ktorych fakty interesuja jak najmniej!
              • kropekuk Twardy, czy juz sie zapisales do BNP? A moze od 22.09.05, 20:33
                razu do Veritas swego posla do parlamentu EU, Kilroya-Silka (choc polskiej
                imigracji zarobkowej bardzo nie lubi) Pieprzysz czlowieku, az zal sluchac!
            • anna-dark Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 21:38
              Nie pytaj się głupkowato - chcesz za sąsiadów Murzynów czy Islamistów? albo ich
              zmiksowanie???
              • kropekuk Mam za sasiada Trevora McDonalda, znanego 23.09.05, 23:54
                dziennikarza-prezentera ITV. I jakos nie narzekam, choc czarny :))
          • ylemai Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:15
            azjatyckich? żółci są od nas inteligentniejsi i bardziej zdyscyplinowani. niestety.
            • piotrl9 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 20:04
              chodzi o pakistanczykow a nie o chinczykow
              • kropekuk I Bengalezow, i Hindusow , i nawet Sikhow :))))))) 22.09.05, 20:34

• piotrprzekota Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 23.09.05, 08:56
                Miałem doświadczenia m.in. z Afgańczykami. Dla nich zabicie człowieka za coś, co
                określają "obrazą" to pikuś. Przy mnie zmawiali się, że zabiją szefową (ich
                szefoem była kobieta, co już musiało być zniewagą), bo jednego z nich
                wyrzuciała z pracy. I to nie były żarty. A co dziwniejszy rozpowiadali o tym na
                lewo i prawo.
                Pracowałem też w USA w dzielnicach murzyńskich za Zachodnim Wybrzeżu (San Diego,
                Oakland, San Leandro) Naprawdę kiedy tam jechałem (nazywaliśmy te dzielnice
                "murzynowo")to się bałem, raz przez przypadek trafiłem na mieszkanie handlarzy
                narkotyków, na szczęście skończyło się na śmiechach. Co innego dzielnice żółtych
                czy "meksyków". Tam było w dzień bezpiecznie.
                Żona mojego kumpla - blondynka - była nieustannie zaczepiana przez czarnych, nie
                mogła nawet wyjść w spokoju do sklepu. Po prostu się bała, że pewnego dnia, ktoś
                będzie chciał sprawdzić jak smakuje biała. I nie bagatelizuj tego. Kiedyś
                trafiłem do dzielnicy murzyńskiej w Oakland i naprawdę bałem się idąc ulicą,
                będąc obserwowany przez grupki murzynów. W pewnym momencie coś tam do mnie
                krzyczeli i to nie było "Hi" ani "What's up, dude?" i wycofałem się szybko.
                Jedna wizyta w tej dzielnicy i wystarczyło.
                CO do murzynów to mogę powiedzieć, że moja firma preferowała kolorowych oraz
                mniejszości seksualne. Cały czas szukaliśmy magazynierów (ogłoszenie na
                drzwiach). CO pewien czas pojawiali się czarni, pracowali 2-3 dni i już sie nie
                pojawiali. W moim dziale zarudnialiśmy Filipińczyka, Chińczyka czy Niemca z NRD
                i z nimi nie było żadnego problemu.
            • anna-dark Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 21:40
              Z inteligencją to bym uważał. Ale na pewno bardziej pracowici.

ylemai napisał:

> azjatyckich? żółci są od nas inteligentniejsi i bardziej zdyscyplinowani.
              niest
              > ety.
      • kropekuk Murzynstwo sobie radzi: Dr Trevor Philips to 22.09.05, 19:26
        CZARNY JAK WEGIEL syn biednych emigrantow z Gujany Brytyjskiej. Tu masz jego
        foto i bio:
        www.screenonline.org.uk/people/id/534158/
        Nb. Jeden z ciekawszych miejscowych socjologow - nie jest oglupiony przez
        political correctness (i czasem sie wypowiada kontrowersyjnie). Tym razem jego
        wypowiedz to - niestety - uklon w strone PC: CHODZI O MUSLIMOW, na ktorych
        izolacjonizm Phillips juz uprzednio zwracal uwage (min. jego glosny wywiad dla
        The Times)

--
        Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren!
        • 79er co za bzdury, czy ktokolwiek widzial te integracje 22.09.05, 21:13
          co za bzdury, czy ktokolwiek widzial te integracje w Stanach Zjednoczonych czy
          w Europie.
          Tak naprawde to trzeba kompletnie nie znac realiow zeby wypisywac podobne
          bzdury jak na tym forum i niestety w wiekszosci gazet i magazynow,
          segregacja istniala przez wieki i bedzie istniala, jest wbudowana w mechanizmy
          funkcjonowania spoleczenstwa.
          To co zwykle opisywane jest jako segregacja czy rasizm zwykle odnosi sie sie do
          warstwy emocjonalenej, przezwyczajen i nawykow, a tak naprawde wywodzi sie z
          odrebnosci historycznej, religijnej, kulturowej i proby wplywania na to i
          ksztaltowania spleczenstw " w pelni zintegrowanych" przypominaja
          socjalistyczne metody ktore skutecznoscia przypominaja zawracanie kijem Wisly,
          Mozna byc w 100 % politycznie poprawnym ale to nie zmieni faktu ze niewolnictwo
          istnialo we wszystkich kulturach nie tylko odnosilo sie do bialych ciemiezacych
          inne rasy i ze bywaly czasy i miejsce na swiecie gdzie bywalo odwrotnie.
          Poza tym nigdy dotychczas ludzie pochodzacy z roznych kregow kulturowych,
          jezykowych, religijnych, rasowych i geograficznych nie mieli tak szerokiej
          ochrony swoich interesow glownie dzieki masowej komunikacji, mediom,
          instytucjom miedzyanrodowym.
          w spoleczenstwa zachodu wbudowuje sie przez wychowanie wine za mroczna
          rasistowska przeszlosc, dlaczego wiec nikt nie wbudowuje tego w spolecznosci,
          mongolskie, perskie, indyjskie, chinskie etc Czarni Afrykanie bardzo czesto
          sami zajmowali sie handlem niewolnikami. W historycznej przeszlosci kolor skory
          czy przynaleznosc kulturowa nie byla wyznacznikiem tego czy ktos mogl zostac
          zakuty w dyby i sprzedany na targu czy nie.
          Wiec jednak czytac i jeszcze raz czytac
          • kropekuk GDZIE ty to masz w jakimkolwiek programie szkolnym 22.09.05, 21:19
            w UK:
            "w spoleczenstwa zachodu wbudowuje sie przez wychowanie wine za mroczna
            rasistowska przeszlosc"???
            • 79er przeciez wszyscy nic innego nie robia tylko przep 22.09.05, 21:46
              przeciez wszyscy nic innego nie robia tylko przepraszaja ze zyja zamiast zyc i
              byc zadowolonym z tego ze mozna dzieki powodzeniu ekonomicznemu cos zaoferowac
              tym co maja nieco gorzej,
              a tak naprade cywilizacyjnie to pewnie lepiej byloby nie pomagac wtedy potrzeba
              poprawiania a nie czekania na manne z nieba bylaby silniejsza, (zaznaczam
              oczywiscie ze nie dotyczy to klesk zywiolowych wojen etc.),
              rnaprawianie na sile wedle wzorow obcych kulturowo nie daje rezultatu, rozwoj
              spoleczny i ekonomiczny musi byc osadzony w reliach geograficznych,
              kulturowych, religijnych i jezykowych, a przede wszystkim wynikac z wewnetrznej
              potrzeby, w ielu wypadkach nie ma takiej potrzeby i niektore spolecznosci mialy
              by sie znacznie lepiej pozostawione samym sobie a nie zarzadzane przez bank
              swiatowy i gromade posrednikow napelniajacych sobie konta z naszych kieszeni
              • kropekuk Wszyscy a wiec nikt...Mowisz o stereotypach, o 22.09.05, 22:31
                prawdach potocznych i obiegowych, ale popatrz na fakty. A pomoc? Ci ludzie sami
                sie pchaja do zachodniej cywilizacji, choc - dajmy na to w Pakistanie - jeden
                brytyjski zasilek wyzywilby caly klan.
                • 79er ani wszyscy ani nikt, stereotypy kreuja media 23.09.05, 04:11
                  ani wszyscy ani nikt, stereotypy kreuja media,
                  mieszkalem 15 lat lat w Anglii gdzie jedni sie integruja, a inni nie, to
                  kwestia kultury i umiejetnosci wspolzycia, a pewnie i checii i wysilku aby
                  osiagac kompromisy,
                  • kropekuk Przez 15 lat powinienes zauwazyc KLASOWOSC 24.09.05, 00:01
                    spoleczenstwa brytyjskiego - praktycznie brak integracji imigrantow w klasach
                    najnizszych, nie tylko kolorowych, takze i tych z Polski czy Rosji, podczas gdy
                    ow problem nie istnieje od klasy wyzszej sredniej i jest slabo widoczny w
                    klasie sredniej sredniej. A przynaleznosc klasowa? Coz, wyksztalcenie,
                    profesjonalizm i - jednak - pewne pieniadze (choc z samymi pieniedzmi jest sie
                    powszechnie wysmiewana "footballer's wife" lub "ratcatcher")
      • mgt-22 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 21:09
        naród angielski stworzył w największe imperium na świecie, nad którym nie
        zachodziło nigdy słońce, ale były to czasy gdy kolorowy mógł anglikowi najwyżej
        buty wyczyścić. Dzisiaj czarnuch jest wykładowcą na Oksfordzie i podkłada bomby
        w Londynie, a matka następcy angielskiego tronu gzi się z arabami w publicznym
        miejscu. Królowa Wiktoria zapewne przewraca się w grobie. Dlatego czas aby
        biały człowiek odzyskał swoje miejsce przynajmniej w Wielkiej Brytanii.
        • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 22:22
          Wrecz przeciwnie.Sadze,ze UK staje sie smietnikiem Europy.Pozatym jedna
          Katrinka i jest nie tylko po Londynie,ale i po Anglii.
          Ogladalem niedawno na SKY symulacje wypadkow,na wypadek czegos w rodzaju
          Katriny.Londyn lezy na poziomie morza(ktory caly czas sie podnosi)i w
          przeciwiestwie do Holandii ma stare(25-letnie)i niefektywne urzadzenia ochronne.
          Katastrofa prawdopodobna.
          Roznica do USA.USA ma nieco inne zasoby do radzenia sobie z tego typu
          kataklizmem niz zadluzone po uszy(i panstwo i osoby prywatne)UK.
          • kropekuk Zadluzenie i budzetu i obywatela jest w USA sporo 22.09.05, 22:33
            wyzsze na glowe nizli w Wielkiej Brytanii :)))))))))
    • colok [...] 22.09.05, 18:45
      • around.the.corner Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 18:49
        Kolejny rasista.

Ile znasz czarnoskórych osób? Bo ja znam sporo. I jakoś nie zauważyłem, żeby
        byli tacy jak opisujesz. Wręcz przeciwnie.

Zresztą to nie czarnoskórzy tylko Polacy mają na świecie opinie złodziei.
        • mg2005 Wielokulturowość to niebezpieczny mit. 22.09.05, 18:53
          • mg2005 Re: Wielokulturowość to niebezpieczny mit. 22.09.05, 19:03
            Segregacja kulturowa to proces naturalny.Ludzie łączą się z innymi podobnymi
            do siebie,a stronią od odmiennych.
            Polit-poprawna wielokulturowość jest wbrew naturze (jak komunizm) -rodzi
            niepotrzebne napięcia i konflikty.
            • mephi100us Re: Wielokulturowość to niebezpieczny mit. 22.09.05, 20:15
              Po wielu latach spedzonych w multikulturalnych spoleczenstwach (najpierw ponad
              10 lat w Europie,teraz ponad 10 lat w USA) moge to tylko potwierdzic, bazujac na
              swoich doswiadczeniach. Nadmieniam,ze nigdy nie bylem podszyty polskim rasizmem
              i bylem na >multikulti< jak najbardziej nastawiony pozytywnie.Teraz preferuje
              kontakt z ludzmi wygladajacymi podobnie jak ja,ktorzy mysla w podobny sposob i
              odbieraja podobnie rzeczywistosc. Blondynki sa w moim rankingu No.1 i wreszcie
              nie boje sie przyznac,ze jestem dumny ze jestem bialym czlowiekiem!!!
              • kropekuk Uwazaj! Kultura to dalece nie zawsze RASA. O co 22.09.05, 20:22
                zaklad, ze z dr Phillipsem z tegoz artykulu czulbys sie jak z kolezka ze
                studiow, choc - rzecz jasna - nikt cie nie zmusza do spania z jego zona czy
                corka (choc czarne panienki bywaja diablo zgrabne, a czasem maja i sliczne
                buzie).
              • anna-dark Re: Wielokulturowość to niebezpieczny mit. 22.09.05, 21:43
                I tak wkrótce zdominują nas Chińczycy, lub Hindusi - to tylko kwestia czasu.

mephi100us napisał:

> Po wielu latach spedzonych w multikulturalnych spoleczenstwach (najpierw ponad
                > 10 lat w Europie,teraz ponad 10 lat w USA) moge to tylko potwierdzic, bazujac
                n
                > a
                > swoich doswiadczeniach. Nadmieniam,ze nigdy nie bylem podszyty polskim
                rasizmem
                > i bylem na >multikulti< jak najbardziej nastawiony pozytywnie.Teraz pre
                > feruje
                > kontakt z ludzmi wygladajacymi podobnie jak ja,ktorzy mysla w podobny sposob i
                > odbieraja podobnie rzeczywistosc. Blondynki sa w moim rankingu No.1 i wreszcie
                > nie boje sie przyznac,ze jestem dumny ze jestem bialym czlowiekiem!!!
              • 44.1khz Re: Wielokulturowość to niebezpieczny mit. 23.09.05, 06:35
                Właśnie....

Europa i Stany próbuja pożreć własny ogon w pogon za poprawnością rasową.
                Potem w imię tej poprawności mamy zamach w Nowym Jorku, zamachy w Londynie.
                W imię tej poprawności mój kolega mieszkający w Niemczech musiał 11 wrzesnia
                oglądać eksplozję radośći wśród jego tureckich sąsiadów.
                Jakoś nikt z nich nie krępuje się w imię walki z naszym stylem życia
                wykorzystywac naszego stylu życia... czerpać z niego garściami z wielką
                przyjemnosćią. A spróbujcie eksponować swoją odrębność kulturową np w jakims
                kraju arabskim... Życzę powodzenia, kondolencje prześlę na ręcę rodziny. To
                było raz...

A dwa... spędziłem dość dużo czasu na bliskim wschodzie. Zawsze wydawało mi
                się, że jestem tolerancyjny dla innych kultur. W sumie nasza kultura była dla
                mnie w jakiś tam sposób obca. Po pewnym czasie zaczłąem pracować z
                Izraelczykami. I można powiedzieć, że wtedy stałem się antysemitą. Niestety
                bardzo trudno przkroczyć różnice kulturowe - inny system pojmowania świata,
                inny system wartości, obyczaje, itd....
                Dlatego poprawność rasowa lansowana teraz w EU cz USA nie ma racji bytu - sama
                zniszczy system, który tak próbuje ją lansować.
          • kropekuk I tu masz racje. Niestety, poza w.w. dr Phillipsem 22.09.05, 19:33
            (jego wywiad dla The Times sprzed jakis 2 lat) bardzo niewiele osob ma odwage
            podzielac te opinie, a wsrod nich BARDZO NIEWIELU SOCJOLOGOW (mogacych to
            wesprzec uczenie etc).
            news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/3599925.stm
            Niemniej, jakby nie bylo, pora by GW wraz z kregiem wyznawcow zaczela sie
            uczyc, ze w UK multikulturalizm juz NIE JEST TERNDY;)
        • artur.banaszkiewicz [...] 22.09.05, 19:45
      • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 18:50
        Mimo tej opinii,a moze dlatego(nie wiem)czarni maja wiele Polek-dziewczyn.
        • around.the.corner Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 18:53
          Tylko, że statystycznie rzecz biorąc w ogromnej większości kradną osoby płci
          męskiej.
          • anna-dark Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 21:47
            Ale kobiety kradną od mężów.
            Takie te statystyki.

around.the.corner napisał:

> Tylko, że statystycznie rzecz biorąc w ogromnej większości kradną osoby płci
            > męskiej.
        • kropekuk Bo PIMPS zazwyczaj pedza biale dziwki. Proste :))) 22.09.05, 19:39

• artur.banaszkiewicz Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:53
          twardy25 napisał:

> Mimo tej opinii,a moze dlatego(nie wiem)czarni maja wiele Polek-dziewczyn.
          a moze to te dziwczyny widza cos egzotycznego w ty, czarny z jego mitycznym
          przyrodzeniem? ale dlaczego one wybieraja czarnych? to moga opowiedziec tylko
          te dziewczynt ktore zdecydowaly sie na taki zwiazek.
          • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 20:32
            Forma "dziewczyna" jest nieadekwatna.Chodzi o Polki.Wloszki,Francuzki,Hiszpanki
            zachowuja sie inaczej.
            • kropekuk Najwieksza ilosc malzenstw mieszanych w UK to 22.09.05, 20:40
              zwiazki Angielka - czarny, zreszta - o dziwo - dosc stabilne. Sa tez dosc
              czeste zwiazki Anglik- czarnoskora slicznotka. Stad i tyle jasnoczekoladowych
              dzieci i slicznych nastoletnich Mulatek.
              Zwiazki polska/rosyjska/ukrainska etc. imigrantka zarobkowa - czarny, to sa -
              niestety - glownie zwiazki dziwka i jej opiekun (statystyki HO), szczegolnie w
              Londynie. I nawet w czystych zwiazkach ten aspekt "sponsoringu" wystepuje:
              Polka ma czarnego sponsora, co jej pozwala sie jakos urzadzic, a czarny sponsor
              ma prestiz wsrod czarnych kolegow z racji wyhaczenia bialej dziewczyny.
              • abb71 Re: Najwieksza ilosc malzenstw mieszanych w UK to 22.09.05, 22:17
                czarny w anglii nie musi wuhaczac bo jest turyatyka angielsko-niemiecko -
                skandynawska na czarne fajki jamajka, kenia, gambia. a wegipcie sa cale wioski
                nad nilem gdzie 50letnie angielki utrzymuja 20let. chlopcow ale krew nie woda
                majtki nie pokrzywy.
                • kropekuk Wlasnie MUSI, bo siedzi w Anglii: Angielki na 22.09.05, 22:35
                  chlopcow na Jamajke, a czarny w Anglii musi zadowolic sie tleniona polska
                  blondyna. Nawet taka z odrostami :))))))
      • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:10
        Programy dzieciece BBC sa zdominowane przez osoby czarne i kolorowe.Mimo,ze
        stanowia one (jeszcze)mniejszosc(w kategoriach kraju,bo w niektorych miastach
        wiekszosc)to sa zawsze obecni na ekranie.
        Dzieci od malego sa "brainwashed",czarni sa zawsze obecni i sa "fajni".
        Spoleczenstwo w szkolach jest indoktrynowane,ze nalezy poniesc kare za kolonie.
        Oczywiscie jakakolwiek krytyka czarnych lub kolorowych-to rasizm.Pracodawcy
        boja sie ich zwalniac,bo latwo przegrywaja sprawy,bedac oskarzeni o rasizm.
        W "soap-operas" czarni i kolorowi,sa zawsze pozytywni.To
        lekarze,prawnicy,nauczyciele,pielegniarki i to fantastycznie wykonujacy swoj
        zawod.Jesli niewyksztalceni to zato b.sympatyczni,np.dowcipni.
        W reklamach to samo.Jesli ktos glupi,lub ktos komu cos sie tlumaczy-to bialy.
        • kropekuk Ty chyba NIE ZNASZ ANGIELSKIEGO? Poogladaj 22.09.05, 20:25
          sobie Coronation Street - nie widziales tam podlego Muslima-sklepikarza i
          czarnych gangsterow?
      • kropekuk A wiesz, white trash, ze dr Phillips jest CZARNY? 22.09.05, 19:29
    • patman Są dwie rasy ludzi: 22.09.05, 18:50
      Marionetki i marionetki, za których sznurki pociągają pomyleńcy. Do tej drugiej grupy należą muzułmanie, MW, komuniści, naziści, itp.
      • around.the.corner Re: Są dwie rasy ludzi: 22.09.05, 18:51
        Brawo, podpisuję się pod tym.
        • ddaa Re: Są dwie rasy ludzi: 22.09.05, 19:00
          I to jest dla nas nauczka, żeby prowadzić maksymalnie restrykcyjną politykę
          imigracyjną. Im mniej elementu obcego kulturowo i rasowo tym lepiej.
    • toteraja Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:00
      czy pierwszy byl rasizm, czy kolorowi?
    • dolenicz Czy ktos wie co znaczy skrot NAACP? :)))) 22.09.05, 19:06
      • kropekuk National Association for the Advancement of 22.09.05, 20:30
        Colored People(w amerykanskiej pisowni, bo organizacja jest AMERYKANSKA, nie
        zas brytyjska). Tu masz wiecej o jej historii:
        www.spartacus.schoolnet.co.uk/USAnaacp.htm
        • dolenicz Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 20:38
          A wedlug obiegowego kawalu w USA: "Nigers Are Actually Coloured Polacks" :)))))
          Dobre,co?

kropekuk napisał:

> Colored People(w amerykanskiej pisowni, bo organizacja jest AMERYKANSKA, nie
          > zas brytyjska). Tu masz wiecej o jej historii:
          > www.spartacus.schoolnet.co.uk/USAnaacp.htm
          • kropekuk To CZEMU sie zgrywa? I czemu pyta? Ale dowcip 22.09.05, 20:41
            przedni:))))))
            • dolenicz Re: To CZEMU sie zgrywa? I czemu pyta? Ale dowcip 22.09.05, 20:54
              A co sie bede. Kto pyta nia błądzi :)))))), A co to jest dum-dum?
              • kropekuk Dawaj, pojecia nie mam:))))))) n/t 22.09.05, 20:58

• dolenicz Re: Dawaj, pojecia nie mam:))))))) n/t 22.09.05, 21:04
                  Kawał z czasów jeszcze pierwszej wojny św. w Warszawie: To jest kulka, która
                  przejdzie przez dwa szwabskie łby :(((((
                  Załapał?
          • mnietek_wierzbicki Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 20:51
            Ten kawal to "obiega" w zydowskich czy neo-nazistowskich srodowiskach?
            • dolenicz Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 20:57
              > Ten kawal to "obiega" w zydowskich czy neo-nazistowskich srodowiskach?

Nie wiem, bo nie bywam w srodowiskach. Znalałem gdzieś takie
              • kropekuk Ale mnietek moze tym zaszpanowac w BNP;) 22.09.05, 20:59

• mnietek_wierzbicki One crap, one kook, double asshole 22.09.05, 21:10
                  • kropekuk Mnietek wytacza dziala w dyskusji :)))))))) 22.09.05, 21:13

• mnietek_wierzbicki "crap" to gowno i "kook" to lunatyk; jak Ty ... 22.09.05, 21:26
                      ... czyli brzmi dokladnie jak kropekuk
                      • kropekuk A nie mowilem? Nie masz bladego pojecia o English 22.09.05, 22:37
                        English:)))))
                        • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:07
              • mnietek_wierzbicki Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 21:09
                dolenicz napisał:

> Nie wiem, bo nie bywam w srodowiskach. Znalałem gdzieś takie

Znalałeś czy nalałeś, bo Twoj dowcip to jakby ktos w publicznym miejscu sie
                zalatwil
                • kropekuk Wracaj lepiej, mnieciu, do swego PiSuaru:)))))))) 22.09.05, 21:14
                  Ach, jak mnie nudzi ten polski proletariat...
                  • mnietek_wierzbicki Hehehehehehehe 22.09.05, 21:24
                    One crap, one kook, double asshole
                • dolenicz Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 21:15
                  Pozwolisz wiec, ze teraz z kolei 'oleje' ciebie?
                  • mnietek_wierzbicki Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 21:32
                    Zamiast tego, moze bys tak do szkoly poszedl? Nie musial bys zlac, lac i olewac
                    wiedzial jak pisac i co te slowa znacza
                    • dolenicz Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 22:01
                      mnietek_wierzbicki napisał:

> Zamiast tego, moze bys tak do szkoly poszedl? Nie musial bys zlac, lac i
                      olewac wiedzial jak pisac i co te slowa znacza

Już cie raz ślicznie olałem, ale ześ ty jak widze koprofag, to mogę jeszcze raz
                      • mnietek_wierzbicki Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 22:15
                        dolenicz napisał:

> Już cie raz ślicznie olałem, ale ześ ty jak widze koprofag, to mogę jeszcze
                        raz

"Koprofag"? To jakas perwersja, ktora praktykujesz bo slowo znasz?
                        • dolenicz Re: National Association for the Advancement of 22.09.05, 22:27
                          Vide ut supra, czyli sprawdz moj poprzedni post (do skutku) :))))
                          • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:09
    • mrrek Proste, należy karać ksenofobię. Bezwzglednie, 22.09.05, 19:11
      bez żadnych okolicznosci łagodzących. Masz "innego" kochać. Nie - to zapłać
      grzywnę i idź do więzienia.
    • neceser [...] 22.09.05, 19:13
    • twardy25 Trevor Philips 22.09.05, 19:19
      Przewodniczacy tej dziwacznej komisji stworzonej przez bialych jest
      czarny.Przez lata opowiadal sie za wielo-kulturowoscia,np.by dzieci w szkolach
      byly mieszane(rozne rasy).
      Rezultaty byly takie,ze czarne dzieci uczyly sie jednak znacznie gorzej niz
      biale.Winil szkoly.Potem przestal.Doszedl do wniosku,ze wlasnie dzieci powinny
      byc segregowane,ze da to lepsze warunki rozwoju dla czarnych.
      Doszedl tez do wniosku,ze znacznie wieksza wsrod czarnych przestepczosc jest
      wynikiem "zlego wplywu" liberalnych bialych na czarnych,ze potrzebna jest ostra
      dyscyplina typu nigeryjskiego albo jamajskiego.Innymi slowy,ze nalezy
      stosowac "biale" metody wychowawcze do bialych,i "czarne" do czarnych.
      • kropekuk Przez jakie LATA? Jest szefem owej komisji 22.09.05, 19:37
        dopiero DWA LATA - zostal mianowany na to stanowisko w 2003. Jak juz klamac to
        z klasa, prosze:)))))))
      • wet3 Nie cierpie nastepujacych slow: 22.09.05, 19:43
        rasizm, antysemityzm, internacjonalizm, wielokulturowosc, poprawnosc polityczna
        komunizm, zmuszanie nas na sile do kochania kogos, rownosc ras i co tam
        jeszcze? wierze w poszanowanie praw drugiego czlowieka pod warunkiem ze szanuje
        mnie tez. segregacji rasowej w anglii nie bedzie tylko dlatego, ze jest
        niepoprawna politycznie.
        • twardy25 Re: Nie cierpie nastepujacych slow: 22.09.05, 20:40
          Segregacja rasowa w Anglii jest faktem i powieksza sie.Jej autorami sa takze
          kolorowi i czarni,ktorzy gdy osiagna pewna liczbe w dzielnicy zachowuja sie
          wrogo i "zapraszaja" do wynoszenia sie bialych.Te informacje podaje najbardziej
          byc moze poprawna politycznie TV na swiecie-BBC.Zreszta powoli nawet oblesna
          skadinad BBC zaczyna sie zmieniac.
          Praktycznie nie istnieja prywatne kontakty miedzy roznymi rasami.
          • kropekuk To SKAD w UK TYLU MULATOW? Z nieba spadli? 22.09.05, 20:51
            Czy moze zostali splodzeni wlasnie w ramach PRYWATNYCH kontaktow miedzyrasowych?
            O kontaktach prywatnych decyduje nie tyle kolor skory, ile neighbourhood,
            czyli - w praktyce - PRZYNALEZNOSC KLASOWA, nie zas rasowa: kolorowej holoty
            nie stac na dom w dobrej dzielnicy (wiekszosc mieszka - jak wiekszosc polskich
            imigrantow - w council estates), a sasiedztwo czarnego czy "azjatyckiego"
            lekarza, naukowca, pisarza, dziennikarza TV etc. to i zaden wstyd, i zaden
            dyskomfort.
        • kropekuk Getta kulturowe OD DAWNA SA. To tylko politycy 22.09.05, 20:44
          i lizacy im tylki socjologowie sie do tego nie chca glosno przyznac. Zreszta to
          raczej getta kulturowe, nizli rasowe: w dzielnicach muzulmanskich zgodnie zyja
          kolo siebie Pakistanczycy i czarni muzulmanie z Nigerii. O polskich gettach juz
          wole nie wspominac:))))))
          • mnietek_wierzbicki Re: Getta kulturowe OD DAWNA SA. To tylko polityc 22.09.05, 21:06
            kropekuk napisał:

"O polskich gettach juz wole nie wspominac:))))))"

Bylo pare, specjalnosc "cywilizacji" z zachodniej strony Odry.
            • kropekuk W UK nadal sa:kluby "polskie i katolickie", gdzie 22.09.05, 21:17
              wiekszosc czlonkow to koszmarne prole, a 80% po angielsku ni w zab nawet po 40
              latach tu pobytu :))))))))
              • mnietek_wierzbicki Re: W UK nadal sa:kluby "polskie i katolickie", g 22.09.05, 21:29
                Take a flying fuck on a rolling doughnut, crap-kook

• kropekuk Dumb Pole tego lingo sie w Bronxie od Negrow uczyl 22.09.05, 22:40
                  Taka i wartosc tego "jezyka" i sekret jego niecheci do czarnych - odbyt go
                  jeszcze po tym Bronxie boli ;)
                  • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 02:47
    • mnietek_wierzbicki [...] 22.09.05, 19:34
      • kropekuk Dzieki doktoratowi Harvardu :)))))))) Proste! 22.09.05, 19:38

• mnietek_wierzbicki Re: Dzieki doktoratowi Harvardu :)))))))) Proste! 22.09.05, 19:40
          To na Harvard ucza "stosunkow rasowych"
          ---
          • kropekuk Spytaj tam na naukach spolecznych, dumb Pole :)))) 22.09.05, 20:19

• mnietek_wierzbicki Jawohl, Mein Fuhrer 22.09.05, 20:21
    • himax [...] 22.09.05, 19:40
    • antysalon kolorowi nie asymilujasie, moze Michnik cos doradz 22.09.05, 19:40
      emigranci z hongkongu, malezji i inni nie chca sie po prostu asymilowac,
      zamykaja sie gettach, a mur tez najchetniej sami zbudowaliby.Jest coraz wiecej
      na uniwersytetach, ale jak sa ze soba to <pingponguja> czyli gaworza po swojemu
      a nie po angielsku!Rzuca sie w oczy icg rozrodczosc wiec zailes tam lat
      zdominuja brytyjczykow/angllikow, szkotow czy irlandzczykow pln/, glowne
      niebezpieczenstwo chyba idzie od muzulmanow, ci sa hermetyczni a na dodatek
      opetani mania antychrzescijanska.Moze adam michnik ze swoimi esejami
      odredakcyjnymi moglby ich ucywilizowac??!!!
      • twardy25 Re: kolorowi nie asymilujasie, moze Michnik cos d 22.09.05, 19:44
        Muzulmanie sa przeswiadczeni o swej wyzszosci,w kazdym razie
        moralnej,nad "zdegenerowanymi" bialymi.
      • kropekuk Malezja nie-muzulmanska sie chetnie asymiluje: 22.09.05, 20:57
        panienki pchaja sie na sile do lozek Anglikow (ze swej strony znudzonych
        chlopowatoscia wyzwolonych Angielek), bo moze wyskoczyc z tego nawet i mariaz.
        Jesli chodzi o izolacjonizm muzulmanow to masz swieta racje, niemniej tu masz
        czynnik religijno-kulturowy, nie zas rasowy (pisze wyzej o gettach
        muzulmanskich, gdzie Pakis zyja zgodnie z muzulmanami z Nigerii). Zaoferuj
        przejscie na islam, a zaraz bedziesz "swoj" - nawet finansowo cie wespra:)))))))
        • anna-dark Re: Malezja nie-muzulmanska sie chetnie asymiluje 23.09.05, 08:45
          Coś ci się popierniczyło - chyba z Tajlandią. Akurat Malezja jest muzułmańska.
          Odliczając jakieś 30% Chińczyków.

kropekuk napisał:

> panienki pchaja sie na sile do lozek Anglikow (ze swej strony znudzonych
          > chlopowatoscia wyzwolonych Angielek), bo moze wyskoczyc z tego nawet i
          mariaz.
          > Jesli chodzi o izolacjonizm muzulmanow to masz swieta racje, niemniej tu masz
          > czynnik religijno-kulturowy, nie zas rasowy (pisze wyzej o gettach
          > muzulmanskich, gdzie Pakis zyja zgodnie z muzulmanami z Nigerii). Zaoferuj
          > przejscie na islam, a zaraz bedziesz "swoj" - nawet finansowo cie
          wespra:))))))
          > )
    • twardy25 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 19:48
      Czarni szybko biegaja krotkie dystansy.Plywac jednak nie potrafia.
      • kropekuk Tak "zle" plywaja jak Kelly Holmes??? 22.09.05, 21:11
        Ale ty bredzisz, czlowieku! Ale bredzisz!!!
        news.bbc.co.uk/1/hi/england/kent/3638634.stm
        • mnietek_wierzbicki To moze byc dla Ciebie troche skomplikowane ... 22.09.05, 21:16
          ... "wyjatek potwierdza regule"

• kropekuk Holmes jest wlasnie SPRINTERKA!!! 22.09.05, 21:25
            To byl test na twoj angielski i faktyczna znajomosc Uk, chocby z ub.
            roku :))))))))
            • mnietek_wierzbicki Re: Holmes jest wlasnie SPRINTERKA!!! 22.09.05, 21:28
              Test na moj angielski?
              Ty rzeczywiscie jestes crapkook, czyli g..niany lunatyk
              • kropekuk Przeciez wziales ja za PLYWACZKE, prolo :))))))) 22.09.05, 22:41

• mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:13
    • irkiel PRZECIEZ WIADOMO ZE TAK BEDZIE, TRZEBA BYC NAPRAWD 22.09.05, 19:57
      NIWINNA OSOBA KTORA SIE NA TYM NIE ZNA I WIERZY W HASLA I FANTAZJE TAKICH
      IDIOTOW JAK PREZYDENT HISZPANII ZAPATERO KTORY CHCE POLACZYC CYWILIZACJE
      ZACHODNIA Z CYWILIZACJA MUZULMANSKA.
      NIESAMOWITE JEST TO ZE NIE MOZEMY SIE NAUCZYC NA BLEDACH INNYCH, SAMI MUSIMY
      PRZEZ TO PRZEJS. KAZDY ROZSADNY CZLOWIEK KTORY KIEDYKOLWIEK MIESZKAL W TAKIM
      MIESCIE JAK LONDYN LUB INNYM PODOBNYM WIE ZE SZANSE ABY WSZYSZCY ZYLI RAZEM I
      SIE KOCHALI SA NIEREALNE.
      PRZECIEZ NAWET MY POLACY MIELISMY PRZED WOJNA WIELONARODOWY KRAJ. I CO SIE
      DZIALO?? A TAKA BRAZYLIA, LUB STANY ZJEDNOCZONE!!!! PRZECIEZ TO JEDNA DUZA
      PORAZKA!!!
      NIESTETY POLITYKA LATWIEJ JEST WPUSZCZAC IMIGRANTOW I ICH WYKORZYSTYWAC NIZ
      STWORZYC POLITYKE PRORODZINA ABY LUDZIE MOGLI MIEC DZIECI!!!
      • mephi100us Re: PRZECIEZ WIADOMO ZE TAK BEDZIE, TRZEBA BYC NA 22.09.05, 22:03
        Jakto nie mozna sie uczyc na doswiadczeniach innych?! Wystarczy przeanalizowac
        ostatnie 20 lat polityki immigracyjnej i rezulataty prob integracyjnych w takich
        panstwach jak Niemcy,W.Brytania,Francja i Hiszpania i...wszystko jest
        jednoznaczne! Multikulturalnosc poniosla pelna kleske. Tak ze Polacy! Nie
        wywazajcie po raz kolejny otwartych drzwi doswiadczen przerabianych juz przez
        kolegow z zachodniej Europy i zostancie przy polityce 'etnicznosci homogennej' i
        restryktywnej polityki emigracyjnej wobec nie-Europejczykow!!!
        • twardy25 Re: PRZECIEZ WIADOMO ZE TAK BEDZIE, TRZEBA BYC NA 22.09.05, 22:14
          Dodajmy do tego kraje skandynawskie,a zwlaszcza Holandie.Holandia byla
          najbardziej otwartym i liberalnym krajem.Kompletna klapa liberalizmu!Teraz
          Somalijczycy i inni z holederskim paszportem(takze dunskimi)zmykaja do swych
          braci osadzonych w UK.
          • kropekuk Twardy: przestan ty BREDZIC! Tak "zwiewaja do UK", 22.09.05, 22:56
            ze po raz pierwszy od wielu lat imigracja do UK (podobnie jak do Holandii)
            SKOKOWO I DRASTYCZNIE SPADLA. A i sama UK znalazla sie od dwoch lat na liscie
            panstw atrakcyjnych dla emigrantow daleko POZA FRANCJA: to do niej glownie
            sciagaja owi Somalijczycy (po Francji do Hiszpanii i Wloch):)))
    • pocalujta_wujta Jaka naukowa i filozoficzna mysl 22.09.05, 20:16
      Czy mozesz uzasdanic skad to stwierdzenie?
    • jolkak11 A co w tym dziwnego?? 22.09.05, 20:50
      raczej dziwię się ludziom, że robia z tego sensację. To oczywiste że ludzie tak
      naprawdę nie zmieniaja się, Anglicy, Niemcy czy Polacy - sa zawsze tacy sami i
      trudno dziwić się że chcą w swoim własnym kraju czuć się jak we własnym domu!
      Przecież nie są agresorami czy kolonistami we własnej ojczyźnie! Dlaczego maja
      w pewnym momencie ustepować przed innymi? zmieniać szkoły, mieszkania,
      miasteczka, tylko dlatego że inni nie chcą zasymilować się!? A tak właśnie jest!
    • twardy25 Gazeta poprawna politycznie? 22.09.05, 21:01
      Widze,ze wiele tekstow "anty-kolorowo-czarnych" jest usuwanych,a najbardziej
      nawet kretynskie i wulgarne anty-polskie sa utrzymywane.
      Czy Gazeta wie o czyms takim jak bycie "fair"?
      • mnietek_wierzbicki To jest GW-niana cenzura, GW-niarzy z GW-nianej 22.09.05, 21:14
        • twardy25 Re: To jest GW-niana cenzura, GW-niarzy z GW-nian 22.09.05, 22:45
          Ciesze sie,ze ta przynajmniej twoja zreczna gra slow jeszcze przetrwala.Ale
          moze oni uwazaja,ze o nich mozna pisac co sie chce,bo sa biali.Czuja sie
          najwyrazniej tym zawstydzeni i zazenowani.
          Swiete krowy zas i nietykalni to "nie-biali".
          • mnietek_wierzbicki Re: To jest GW-niana cenzura, GW-niarzy z GW-nian 23.09.05, 00:23
            Jeszcze do nich nie dotarla ;-)
      • wet3 do "twardy25" 22.09.05, 21:27
        Zgadzam sie z Toba. Tez zauwazylem, ze usuwaja posty. W USA mamy do czynienia z
        rsizmem glownie czarnym (teraz), rasizmem bialych - kiedys dosc silnym, dzis
        znacznie slabszym od czarnego rasizmu oraz odcinania sie pewnych grup
        etnicznych lub religijnych od reszty spoleczenstwa.
    • grazynaslawinska6 Re: Czy Wielkiej Brytanii grozi segregacja rasowa 22.09.05, 21:33
      To niezwykle skomplikowany problem nie tylko jak widac w Wielkiej Brytanii ale
      rowniez w Usa ,a nawet i w Polsce.TEgo nie da sie chyba uniknac nigdzie.
    • dziadekksiadz Spoznieni o 20 lat 22.09.05, 21:36
      Segregacje juz w GB mamy.
      To juz sie stalo. Mozna bylo to zmienic jak caly proces emigracji z Pakistanu,
      Indii, Bangladeshu i krajow afrykanskich zaczynal sie iles lat temu ale nie teraz.

Getta juz istnieja - biorac pod uwage wielkosc londynu mozna powiedziec ze sa
      tam miasta innych nacji zyjacych jakby rownolegle - zyciem kompletenie odrebnym
      od glownego rytmu wydarzen.
      Niektorzy ludzie mimo ze zyja tam od 5ciu 10 ciu lat lat nie mowia po angielsku!!!!

Ja mieszkam tu prawie 2 lata i ciagle nie moge uwierzyc jak to sie stalo, ale
      fakt jest chyba taki ze kiedys GB zdobyla swiat a teraz to swiat zdobyl GB.

NIe sadze zeby to mozna zmienic jakimis dzialaniami na krotka skale, ale wierze
      ze integracja jest mozliwa ale potrzeba na to bardzo duzo czasu.
      Trudno mi sobie wyobrazic jak rozwinie sie ta sytuacja, ale trzeba pamietac o
      jednym : to wszystko co sie dzieje w GB to sprawa stosunkowo swierza - mowimy tu
      o jakichs 40latach - 3 - 4 pokoleniach immigrantow.

1 pokolenie - powiedzmy Pakistanczykow ucieklo przed indyjska zaglada,
      przyjechali bez grosza przy duszy, pootwierali corner shops czynne 24 na dobe,
      frytkarnie i zapie..li po 7 dni w tygodniu. 1 pokolenie niedosc ze bylo
      pierwszym pokoleniem ciemniejszym to jeszcze mowilo smiesznie po angielsku
      (verri good price etc) i dostawalo im sie za to niemilosiernie. Roznice
      kulturowe + dyskryminacja ze strony angoli ktorzy z poczatku czuli sie nieswojo
      z ciemniejszymi sasiadami sprawila ze przyslowiowy Paki nie chcial sie
      integrowac i dazyl do tego zeby otoczyc sie podobnymi sobie z ktorymi czul sie
      bezpieczniej w obcym kraju.
      Drugie pokolenie, te ktore juz sie tu urodzilo mialo o tyle latwiej ze zaczynalo
      bez bariery jezykowej. Caly czas spotykalo sie z dyskryminacja ale dostali
      nieporownywalnie wieksze szanse na lepsze zycie poprzez dostep do brytyjskiej
      edukacji. To pokolenie ktore chyba najbardziej cierpialo na kryzys tozsamosci bo
      nie bylo juz pakistanczykami ale nie bylo tez anglikami . Postep byl taki ze
      niekoniecznie musieli juz kontynuowac kariere ojcow dziedziczyc ich halal
      frytkarnie, niektorzy przebili sie i zostali "pierwszymi " dziennikarzami czy
      aktorami.
      Trzecie pokolenie to juz ludzie ktorzy pakistan znaja tylko z opowiesci. To juz
      poczatek tego co stworzy spoleczenstwo multikulturowe - ludzie ktorzy urodzili
      sie tu, ktorych rodzice nie maja bagazu pakistanu na plecach, ludzie ktorych
      angielski to pierwszy jezyk a reszta to ich historia, ktora z pokolenia na
      pokolenia stanie sie coraz bardziej odlegla.
      Ich dzieci - 4 pokolenie slucha hip hopu, przyjmuje jako normalne fakt ze jest
      otoczone przez dzieci ze skosnymi oczmi, czarne i biale.

Oczywiscie kazdy pamieta ze zamachowcy z 7/7 (pakistanczycy) urodzili sie w GB -
      nie kazdy pamieta jednak ze czasem jest tak ze 20 pseudokibicow moze zrobic
      wiecej halasu niz 1000 ludzi ktorzy przyszli tylko obejrzec mecz.

Wydaje mi sie ze multikulturowe spoleczenstwo ma przyszlosc .
      • mephi100us SRUTU-TUTU PANIE KSIADZ!!! 22.09.05, 22:19
        WIELOKULTUROWOSC jest taka sama >ideologia< wishful thinking jak 'miluj
        blizniego swego jak siebie samego'. niech pan poprosi swego bossa,panie ksiadz,o
        korekte swoich przykazan do rzeczywistosci i natury ludzkiej!

Poki co uwazam tendencje wladz polskich za wyjatkowo sluszne,by preferowac
        ulatwianie asymilacji w PL glownie ludziom z naszego kregu kulturowego. Otworzyc
        drzwi dla sasiadow zza wschodniej granicy,bo Ukraincy,Bialorusini czy nawet
        Rosjanie sa nam duzo blizej mentalnie i kulturowo niz wszyscy inni a na domiar
        integruja sie w polskim spoleczenstwie wyjatkowo szybko,przyjmujac jezyk polski
        i polskie obyczaje.
        • kropekuk Ksiadz mowi raczej o SYNKRETYZMIE kulturowym 22.09.05, 22:48
          I ten jest rownie mozliwy, jak np. synkretyzm religijny (zlanie sie roznych
          kultur czy religii w jedna, nowa jakosciowo), ale caly ow proces potrzebuje
          wiekow.
      • kropekuk Londyn sciagnal niewiarygodny procent tych mniejsz 22.09.05, 22:45
        Przykladowo: Muslimow w Londonistanie jest 10%, podczas gdy srednia brytyjska
        to raptem 2-3%, podobnie z Karaibami. I Polakami, rzecz jasna. Spotkac dzis
        Anglika w Londynie, szczegolnie w centrum i posledniejszych dziennicach
        (lacznie z idaca w gore Paddington), to jak trafic szostke na loterii :)))
    • kropekuk Ja tam bym glosowal na Korwina...O% dochodowego! 22.09.05, 22:26

• katolik_polski1 MULTI-KULTI ROZSADZA SPOLECZENSTWO OD WEWNATRZ 22.09.05, 22:27
      Polacy nie potrzebuja zadnej imigracji !
      Stalismy sie po II WS narodem jednolitym
      i tak powinno pozostac !
      Przed wojna byly ciagle problemy z Ukraincami,
      Zydami ,Bialorusinami,pytam sie po co to nam ?
      Niedopuscic do ksztaltowania sie mniejszosci w Polsce !!!
      • dolenicz Re: MULTI-KULTI ROZSADZA SPOLECZENSTWO OD WEWNATR 22.09.05, 22:49
        katolik_polski1 napisał:

> Polacy nie potrzebuja zadnej imigracji !
        > Stalismy sie po II WS narodem jednolitym
        > i tak powinno pozostac !
        > Przed wojna byly ciagle problemy z Ukraincami,
        > Zydami ,Bialorusinami,pytam sie po co to nam ?
        > Niedopuscic do ksztaltowania sie mniejszosci w Polsce !!!
        > Polacy nie potrzebuja zadnej imigracji !
        > Stalismy sie po II WS narodem jednolitym
        > i tak powinno pozostac !
        > Przed wojna byly ciagle problemy z Ukraincami,
        > Zydami ,Bialorusinami,pytam sie po co to nam ?
        > Niedopuscic do ksztaltowania sie mniejszosci w Polsce !!!

Nie chcę Cię straszyc Katoliku, ale te mniejszości są juz w RP faktem - oprocz
        tych narodowosciowych, ktore sie ksztaltuja juz od dawna, jest taka n.p.
        mniejszośc homoseksualistow i lesbijek i pare innych jeszcze - i co ty na to?
        • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:21
          • dolenicz [...] 23.09.05, 07:11
        • leszek_meszek [...] 23.09.05, 01:00
      • spike20 Idioci ROZSADZA SPOLECZENSTWO OD WEWNATR 23.09.05, 00:34
        Proponuje za wodza wybrac nowego hitlerka takiego jak busio.
        Niech oczysci swiat ze zla w imie Chrystusa.
        Pytanie.
        Kogo, gdyby mial dzis taka mozliwosc, zbombardowal by Chrustus?
        Pytanie do "polaka - Katolika"
    • katolik_polski1 TY KROPEKUK DO JAKIEJ MNIEJSZOSCI SIE ZALICZASZ ? 22.09.05, 22:54
      Oczywiscie ,jestes typowym Anglikiem,masz swietny
      akcent z Oxfordu,studiowales polonistyke,stad znajomosc
      polskiego i ogolnie jestes gentelmenem !
      Tylko skad ten zapach czosnku zamiast Old Space ???
      • kropekuk [...] 22.09.05, 22:58
        • katolik_polski1 My Polacy wolimy wieprzowine !!! 22.09.05, 23:03
          Aczkolwiek niezbyt duzo czosnku !
          Shalom !
          • kropekuk [...] 22.09.05, 23:06
            • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:15
            • kropekuk Ten zas post zostal usuniety za prawde, ze swinina 24.09.05, 00:09
              to w krajach anglosaskich jadlo, wielbione wylacznie przez czarnych!
          • twardy25 Cierpiacy ten na "k" 22.09.05, 23:46
            Prosze nie winic tego na "k".To typowa ofiara propagandy zachodniej
            utrzymujacej np.ze obozy koncentracyjne byly nie tylko "polskie",ale rowniez
            prowadzone przez Polakow.
            Sam bylem parokrotnie winiony "za to",mimo ze,o ile mi wiadomo,urodzilem sie
            ladny szmat czasu po wojnie.
            Malo kto wie,ze bylo cos takiego jak powstanie warszawskie,choc chucznie jest
            obchodzone powstanie w gettcie.
            Ku memu zdziwieniu ostatnio natrafilem na artykul o powst.warszawskim w "Daily
            Mail"-popularny szmatlawiec na Wyspach.Juz myslalem,ze wreszcie cos
            poztywnego,a tu patrze:zdjecia z powst. w gettcie.
            • kropekuk To CZEMU obrazki w prolo-mediach oglada? Nauczyc 24.09.05, 00:06
              sie w koncu angielskiego, tak naprawde, i poczytac sobie chocby "Warsaw
              Uprising" Daviesa :))))))
          • patrickkolno Re: My Polacy wolimy wielokulturowosc 23.09.05, 02:19
            Ej, zakompleksieni kmiecie nie znajacy kultury polskiej i jej wielokulturowych
            korzeni! Mowicie jezykiem, w ktorym jest wiele slow niemieckich, francuskich,
            rosyjskich, wegierskich i nawet tureckich! Wasza kuchnia to melting pot - chalwa
            - danie blisko-wschodnie, kefir - Azja Centralna, pijecie herbate w szklankach,
            jak to czynia Turcy a nie w kubkach jak Anglicy czy Francuzi. Nauczyliscie sie
            jesc ryby od Zydow. A polskie ogorki? Czemu spotyka sie je w krajach
            muzulmanskich? A czemu salatki sa zakrapiane w Polsce smietana, jak w krajach
            Azji Centralnej a nie po srodziemnomorsku z oliwa? A pierogi przypominajace
            chinskie dumplings?
            A polska szlachta zaczerpnela duzo z kultur orientalnych, chociazby stroje w
            stylu perskim i tureckim, perskie dywany na scianach ( w domach francuskich sie
            tego nie spotyka).

A Rzeczpospolita byla tez spoleczenstwem wielokulturowym - Polacy, Litwini,
            Ukraincy, Bialorusini, Zydzi, Karaimowie ( o dziwo z Mezopotamii, wiec z
            Bliskiego Wschodu), Tatarowie ( ich wioski do dzisiaj istniejace w podlaskim w
            Bohonikach i Kruszynianach).

I wy raczycie twierdzic, ze spoleczenstwo wielokulturowe nie ma prawa istniec!
            Bo nie znacie swojej wlasnej historii, glupia holoto!
            • mg2005 Re: My Polacy wolimy wielokulturowosc 23.09.05, 10:42
              No,właśnie...Te mniejszości asymilowały się (z czasem stawali się polskimi
              patriotami) albo zamykały się gettach (Żydzi)-żyjąc w "świecie równoległym",
              ograniczając wzajemne kontakty i konflikty kulturowe z Polakami.
              Pytanie ,czy warto trzymać taki "wrzód na d..."-obcy narodowo i kulturowo,
              nie kierujący się polskim interesem,który może stać się niebezpieczny po
              przekroczeniu "masy krytycznej".
              To dotyczy również obecnych gett w Europie Zachoniej.
        • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:18
        • kropekuk Cenzor ZWARIOWAL! Usunal mi post o tradycyjnej 24.09.05, 00:08
          brytyjskiej jagniecinie, szpikowanej czosnkiem i rozmarynem i zatopionej w
          sosie mietowym :)))))))) Widac PC oslom z Wybiorczej juz sam CZOSNEK sie z
          antysemityzmem kojarzy :)))))
      • centrala a ty studiowales wyboje na ponej w drodze ze 22.09.05, 23:49
        swojej podstawowki, jezeli jakakolwiek w ciemnogrodzie, w ktorym sie wychowales,
        byla.

powiadaja niektorzy, ze zyciowa nauka zbyt ciezkim brzemieniem jest dla
        slabszych jednostek... ale czy ciebie katoliku polski nr 1, cos wiecej spotkalo
        w zyciu, niz tylko (bania)nauki ojca co sieje, sieje, sieje, a nawet jak nie
        sieje to i tak rosnie?
        • katolik_polski1 Re: a ty studiowales wyboje na ponej w drodze ze 22.09.05, 23:58
          centrala napisał(a):

> swojej podstawowki, jezeli jakakolwiek w ciemnogrodzie, w ktorym sie
          wychowales
          > ,
          > byla.
          >
          > powiadaja niektorzy, ze zyciowa nauka zbyt ciezkim brzemieniem jest dla
          > slabszych jednostek... ale czy ciebie katoliku polski nr 1, cos wiecej
          spotkalo
          > w zyciu, niz tylko (bania)nauki ojca co sieje, sieje, sieje, a nawet jak nie
          > sieje to i tak rosnie?
          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
          Moglbys to starszy bracie dac do przetlumaczenia .
          Naprawde nie wiem o co ci chodzi !
          Przykro mi,mniejszosci nie znajace polskiego jezyka ,
          nie maja nic do powiedzenia !
        • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:23
      • mnietek_wierzbicki [...] 23.09.05, 00:14
    • katolik_polski1 KROPEKUK, SYNAGOGA W UK CORAZ SLABSZA ??? 22.09.05, 23:30
      Dlatego takie twoje zacietrzewienie i niechec do innych nacji ???
      Postaram sie ,zebys do Polski wrocic juz nie mogl !
      Pozostanie ci tylko Zachodni Brzeg Jordanu !
      Shalom !
      • pseudo12345 Re: KROPEKUK, SYNAGOGA W UK CORAZ SLABSZA ??? 23.09.05, 09:17
        Wyczuwam wrogość wobec Żydów. Chyba Polacy od zawsze w nieodpowiednią stronę
        kierują swoje niepozytywne emocje. (zastrzegam,że jestem Polką, ale w narodzie
        żydowskim nie widzę zagrożenia) Myślę, że siłę z tych emocji warto skierować na
        kształtowanie restrykcji w polityce imigracyjnej.
        • kropekuk Najsmieszniejsze, ze gnojek sie mnie czepia ZA 24.09.05, 00:12
          PORZADNA WIEDZE na omawiany tu temat (bo i teoria, i praktyka). A poza tym
          przynajmniej od XVII wieku Zyda w rodzinie nie mialem i od tego czasu rod stale
          nominalnie anglikanski.
    • centrala Smutne! Terrorysci osiagneli swoj cel. 22.09.05, 23:41
      Korzystajac z krotkowzrocznej politiki UE w sprawach obcokrajowcow. Jedna
      kultura tak szybko przechylila szale, ze teraz zamiast przeciwdziac temu UE
      bedzie latami dumala nad tym co zrobic.
      moje przekonanie:
      1) tansze, skuteczne, ale okrutne i cofajace nas 250 lat wstecz, poza tym
      nierealizowalne: wygnac muzulmanow z Europy do ich rdzennych krajow, lub
      odizolowac ich w gettach lub przeprowadzic pranie mozgow(fikcja!)
      2) powazny i konsekwentny program naturalizacji emigrantow wraz z tymczasowym (w
      zaleznosci od przypaku (kosztowne)) kuratorium.
      3) jest cos skutecznego wogole? moze juz jest za pozno...

Osobiscie przyjmujac pod dom kogos (nieswiadomie wobec jego zamiarow lub jego
      familii), kto chcialby podciac gardlo czlonkowi mojej rodziny, nie tylko
      nakopalbym po d... ale moze zrobil cos wiecej.

Tym bardziej ze niepokojaca duza czesc 'europejskich' muzulmanow znajduje
      zrozumienie dla tego co stalo sie w NY.2001 i UK.2005

Chcialbym byc tolerancyjny, ale wobec faktow nie moge. Z racji czystego
      bezpieczenstwa, a przede wszystkim dla poszanowania mojej kultury!
    • spike20 Grozi to co w USA? Przecia USA to wzor! 23.09.05, 00:31
      Ciagle sie nam powtarza jakie USA jest wspaniale.
      Mlode "otwarte" prezne spoleczenstwo...a tu komus GROZI, ze bedzie wygladal jak
      ten ideal.
      Schizofrenia calkowita.
      Mam na mysli te zachwyty ameryka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka