Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka - zdjęcia

26.09.05, 21:59
Tusk dał sobie radę, choć pozwolił sie podpuscić przy wybieraniu trudnych i
ważnych decyzji, mógł np. powiedzieć jak wyłączał z obrad krzyczącego i
blokującego mównice Leppera. Kaczyński słabiej ale na tym pytaniu akurat sobie
poradził. Bardzo konkretna reakcja Tuska na "konferencji w sprawie Chiraka i
jego wypowiedzi" Generalnie Tusk zwycieżył wg mnie.
Obserwuj wątek
    • ucl Re: Debata prezydencka - zdjęcia 26.09.05, 22:40
      Bracia i Siostry modlmy sie aby "mały człowiek" nie został Prezydentem RP. Jesli
      zna ktoś "małego człowieka" bez kompleksów to niech mi takiego pokaze. Ide do
      wyborów i na szczescie mamy TUSKA, choc Donald, ale na niego po tej debacie
      zagłosuję.Ula
      • mycham Re: Debata prezydencka - zdjęcia 26.09.05, 23:37
        tez uwazam, ze Tusk zwyciezyl - udowodnil, ze badziej nadaje sie na prezydenta RP
        jest bardziej dyplomatyczny i ma lepsza wizje polskiej polityki zagranicznej, a
        to przeciez glowna domena prezydenta
        • nietakasama Re: Debata prezydencka - zdjęcia 27.09.05, 01:51
          Polska musi być domem, który akceptuje wszytkich bez wyjątków -proste,
          chwytliwe, i już mnie kupił :)
          U kaczków boję się uprzedzeń i hamowania swobód obywatelskich.
          A Tusk daje mi nadzieję na równowagę.
          • guantanamero obu paniom daleko do Jolki 27.09.05, 21:04
            niestety....
        • augu Re: Debata prezydencka - zdjęcia 27.09.05, 08:58
          A w którym konkretnie momencie wykazał lepszą wizję polityki zagraniacznej?
          Kiedy powiedział, że wysłanie wojsk do Iraku było dobre, bo "jest to możliwość
          wypróbowania sił naszych żołnieży, wrócą stamtąd lepiej wyszkoleni i
          przygotowani do walki (syt. dowolny)". Czy dobrze zrozumiałem, że potraktował
          Irak jako poligon?
      • galba A "mały człowiek to który"? 27.09.05, 10:23
        Bo obaj mają po metr sześćdziesiąt.
        • preslaw Re: Tusk lepszy u Moniki Olejnik 27.09.05, 14:53
          Lepper potępiał wojnę w Iraku, bo to było dla niego wygodnne politycznie. To
          jest dopiero hipokryzja: bić innych luudzi (za co Lepper był skazany), używać
          dowolnie agresji i jednocześnie piętnować za to innych, choćby w skali
          międzynarodowej.
          Co do debaty, to Tusknie wypadł tak dobrze jak mógł. Moim zdaniem był za bardzo
          spięty, za bardzo nerwowy, a jego odpwiedzi były jakby za bardzo szkolne, za
          bardzo poprawne i przygotowane. Chodzi mi porzy tym bardziej o sposób ich
          komunikowania, dobór słów, itp. Miałem wrażenie, że Tusk niezbyt dobrze
          realizuje się w rolach dość wyreżyserowanych. Za bardzo starał się dobrze
          wypaść, zbyt poważnie podszedł do tej debaty i dlatego się napiął. O niebo
          lepiej wypadł póżniej u Moniki Olejnik w "Prosto w oczy". Był wyluzowany, pewny
          siebie, naturalny a jedocześnie nie odpuszczał Kaczyńskiemu tych jego
          pokrętnych odpowiedzi. Taki Tusk powienien być!
    • indris Debata prezydencka - kompromitacja obu 27.09.05, 09:47
      Poparcie włączenie Polski do napaści na Irak kompromituje i człowieka i
      polityka. A zwłaszcza już kompromituje polityka, który wzywa do moralności w
      polityce.
      Podobnie kompromitujące było zadeklarowanie poparcia kandydatury zbrodniarza
      przeciw pokojowi, Kwaśniewskiego, na stanowisko międzynarodowe. To jest
      mentalność kibola "może łobuz ale NASZ łobuz".
      Po tym co usłyszałem w tej debacie utwierdziłem sie w przekonaniu, żeby
      głosować na Leppera. Jaki jest taki jest, ale agresję na Irak potępiał.
    • andrzej19852 Re: Debata prezydencka - zdjęcia 27.09.05, 14:44
      Nie podlega kwesti, że Donald Tusk będzie lepszym prezydentem.
    • wisnia coś o Tusku dla was mili 27.09.05, 14:48

Tusk Zdrajca Polski powiedział to dla miesięcznika "Znak"w 1997 r .nr 11 i 12
      str.190 "Co pozostanie z polskości , gdy odejmiemy od niej cały ten wznioslo -
      ponuro śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń?Polskość
      to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesna natarczywością,
      kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.Polskość wywołuje u mnie
      niezmiennie odruch buntu :historia geografia , pech dziejowy i Bóg wie co
      jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię , którego nie mam specjalnie ochoty
      dźwigać ...Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski , tej ziemi
      konkretnej , brudnej i biednej.I dla tego tak często nas ogłupia, zaślepia,
      prowadzi w krainę mitu.Sama jest mitem "
      • i_am_a_bird Re: coś o Tusku dla was mili 27.09.05, 16:20
        bla, bla, bla...

może wróć wiśnio zatapiać platformę? ;)
      • vishna Re: coś o Tusku dla was mili 27.09.05, 21:23
        wisnia napisał:

>
        > Tusk Zdrajca Polski powiedział to dla miesięcznika "Znak"w 1997 r .nr 11 i 12
        > str.190 "Co pozostanie z polskości , gdy odejmiemy od niej cały ten wznioslo -
        > ponuro śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń?Polskość
        > to niemoralność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesna natarczywością,
        > kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu.Polskość wywołuje u mnie
        > niezmiennie odruch buntu :historia geografia , pech dziejowy i Bóg wie co
        > jeszcze wrzuciły na moje barki brzemię , którego nie mam specjalnie ochoty
        > dźwigać ...Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski , tej ziemi
        > konkretnej , brudnej i biednej.I dla tego tak często nas ogłupia, zaślepia,
        > prowadzi w krainę mitu.Sama jest mitem "

co za glupi user z jeszcze glupszym nickiem podobnym do mojego, a akurat ta
        wypowiedz Tuska pokazuje ze 20 lat temu byl bardziej dojrzaly niz Kaczor teraz
        jest. proponuje cos wiecej poczytac z Gomrowicza
        • vishna Re: coś o Tusku dla was mili 27.09.05, 21:24
          b mi w Gombrowiczu zjadło :{
        • i_am_a_bird Re: coś o Tusku dla was mili 27.09.05, 22:42
          > co za glupi user z jeszcze glupszym nickiem podobnym do mojego, a akurat ta
          > wypowiedz Tuska pokazuje ze 20 lat temu byl bardziej dojrzaly niz Kaczor teraz
          > jest. proponuje cos wiecej poczytac z Gomrowicza

ooooo! boś to przytoczył w taki sposób, jakby sam ojciec prowadzący przemówił.
          ;) zresztą ten cytat był już używany w atakach na Tuska.
      • olqa1 Re: coś o Tusku dla was mili 28.09.05, 08:16
        Śmieszna wiśnia.Jak chcesz to głosuj na Leppera!
    • waclawowo Re: Debata prezydencka - zdjęcia 27.09.05, 18:51
      Miejmy nadzieję,że Kaczyński wygra i dokończy pogromu komunistów - wciąż
      dopełniających jeszcze swoich partykularnych kombinacji.
      • kreet47 A według mnie wygrał KACZYŃSKI 27.09.05, 19:11
        Był pewniejszy siebie, konkretny, widać u niego osobowość i charakter. Tusk jest
        wciaż nijaki, mimo, że pracuje nad tym usilnie. Widać niestety tylko usilnośc,
        efektów dla mnie brak.

Chciałbym mieć pewność, że prezydent będzie silny i zdecydowany, a nie jak
        miękka, kompromisowa ciągle klucha. Polityka to nie zawsze kompromisy, niestety
        - trzeba też umiec walczyć.

Mam też wrażenie, że Kaczyński szybciej kojarzy i lepiej syntetyzuje problemy, a
        nie ogranicza się do ogólnych stwierdzeń o 'zasadach' czy 'braniu
        odpowiedzialności'. Przykładem reakcja na pytanie o Putina.
        Kreet
    • michtrix Re: TUSK 27.09.05, 22:52
      TROCHĘ O PEWNYM ASPEKCIE KARIERY POLITYCZNEJ DONALDA TUSKA:
      poniedziałek, 26 września 2005 W programie "Co z tą Polską?" Tomasz Lis zadał
      pytanie p. Donaldowi Tuskowi o jego dawną przynależność do Kongresu Liberalno-
      Demokratycznego i Unii Wolności, o której raczył zapomnieć w broszurze
      reklamującej jego kandydaturę, rozesłanej do wielu Polaków. Pana Tuska to
      pytanie najwyraźniej bardzo zdenerwowało; odpowiedział, iż był przecież także
      jednym z liderów Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego, o ktrórym także nie ma słowa
      w broszurze - ot partycypacja w KLD i UW to taki mało interesujący epizod. Pan
      Donald zmienił jednocześnie temat rozmowy na mniej dla niego niewygodny,
      atakując Jacka Kurskiego. Nagranie tej rozmowy można pobrać TUTAJ.

Cóż, przypomnijmy niektóre punkty kariery politycznej p. Donalda Tuska: (ze
      strony: www.polityczny.pl/osoba.php?id=3934)
      Przewodniczący Rady Programowej 'Przeglądu Politycznego' - Fundacji Liberałów
      [1994-11.2001). Był przewodniczącym Klubu Parlamentarnego Kongresu Liberalno-
      Demokratycznego w Sejmie I kadencji. Poseł na Sejm I kadencji z listy Kongresu
      Liberalno-Demokratycznego, okręg nr 22 (Gdańsk). Były Wiceprzewodniczący Unii
      Wolności [1994-1995]. Były członek Zarządu Unii Wolności [1995-2000]. Były
      Członek Rady Krajowej Unii Wolności (05.2000-01.2001]. Był przewodniczącym
      Kongresu Liberalno-Demokratycznego [1989-1994].

"Jako redaktor "Przeglądu Politycznego", stał się w tym czasie (1988) obok
      Janusza Lewandowskiego i Jana Krzysztofa Bieleckiego jednym z liderów gdańskich
      liberałów. Wspólnie tworzą oni stowarzyszenie "Kongres Liberałów", a następnie
      partię Kongres Liberalno - Demokratyczny. Tusk został przewodniczącym KLD w
      1991 roku, by następnie poprowadzić go w wyborach do Sejmu. Wraz z Tadeuszem
      Mazowieckim doprowadził do zjednoczenia KLD i Unii Demokratycznej, zostając
      wiceprzewodniczącym nowej partii: Unii Wolności. Z jej ramienia został
      wicemarszałkiem Senatu RP III kadencji. W 2001 roku został jednym z założycieli
      Platformy Obywatelskiej." (źródło:
      wybory2005.wp.pl/kat,39554,wid,7802482,ktojestkim_1.html?ticaid=141d)

->ze strony:www.platne-studia-platforma.prv.pl/
    • gertruda_g Debata prezydencka - zdjęcia 27.09.05, 22:59
      Tuskowi puszczają nerwy , wychodzi napastliwość , megalomania , bezczelność
      -cechy ktore zgubiły Cimoszewicza
    • jurek41 Re: Debata prezydencka - zdjęcia 28.09.05, 14:29
      Jak dotychczas najlepiej wypada Kaczyński, czy się to komu podoba czy nie. Trz
    • meduza86 Re: Debata prezydencka - zdjęcia 28.09.05, 15:57
      Tylko Kaczor!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka