kataryna.kataryna 06.10.05, 22:15 Ciekawa debata. Moje przekonanie, że wygra Tusk rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wypasior i mijał się z tematem 06.10.05, 22:33 w pytaniach na które nie miał wcześniej przygotowanej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: i mijał się z tematem 06.10.05, 22:37 Na niektóre wogóle nie odpowiadał, np. w sprawie gazociągu nie powiedział nic merytorycznego. "Odpowiedż" była atakiem na Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
blazik [...] 06.10.05, 22:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuitka Tusk był świetny 07.10.05, 11:28 Oglądałam debatę wczoraj z zapartym tchem, choć wcześniej myślałam, że będą same nudy, bo kandydaci już wszystko powiedzieli. I rzeczywiście, Kaczor niczym nie zaskoczył, same stare frazesy, natomiast Tusk był świetny! Prawda, widać było trochę zmęczenia i był raczej źle oświetlony (cienie pod oczami), ale odpowiadał bardzo dobrze, podkreślał swoje atuty i nie pozostawał dłużny Kaczce, jeśli chodzi o ataki. A już swoim ostatnim pytaniem wprost znokautował Kaczora - czy to się często spotyka?! - nie tylko Kaczka nie potrafił obrócić tego efektownie i populistycznie przeciw Tuskowi, ale jeszcze nie wiedział, co ma powiedzieć!!! Wielkie brawa. Jedyne, co bym dodała, jako skromny obywatel, to na wyjaśnienie Kaczki, że jest na bezpłatnym urlopie (czego można było się spodziewać) odpowiedziałabym: "Ten bezpłatny urlop może drogo kosztować stolicę Polski." (w końcu 350 mln euro piechotą nie chodzi) A swoją drogą to skandal, że nie było nikogo z ratusza, sygnał poszedł - my się tym tak naprawdę nie interesujemy. Oglądanie Kaczora, jak się nerwowo śmieje, bo nie wie, co powiedzieć, to była uczta (taki mówca!), dziękuję, panie marszałku. Odpowiedz Link Zgłoś
js23 Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się.... 07.10.05, 14:00 A propos patriotyzmu czy poczucia tożsamości narodowej: Tusk wychowywał się w rodzinie, gdzie w domu mówiono po niemiecku i dlatego w gronie kolegów "podwórkowych" nazywano go niekiedy "hitlerowcem" ("Teczki liberałów", Poznań 1993, s. 41; za: Paweł Siergiejczyk, Kandydat dla naiwnych, "Nasza Polska" nr 40, s. 10. W tym świetle łatwiej zrozumieć, dlaczego Tusk "ciągnie" do Niemców. Siergiejczyk przytacza inny interesujący fragment z tego samego źródła: "Dziś mało kto pamięta, że w Gdańsku i na Pomorzu nie zostać volksdeutschem to była prawie pewna śmierć albo Stutthof i ciągłe upokorzenia. Moja cała rodzina jakoś to przetrzymała" (tamże, s. 42). Tusk jednak nie precyzuje, czy jego przodkowi byli volksdeutschami, czy też pomimo wszystko przeżyli, mimo "prawie pewnej śmierci". Byłaby to jednak cenna informacja dla wyborców. Patriotyzm Tuska ujawnił swój nieszczery charakter w pewnym zwłaszcza wydarzeniu, do którego doszło w roku 1992, tuż po upadku rządu Jana Olszewskiego. Na Kongresie Kaszubskim w Gdańsku wzywał do oderwania Kaszub od Polski i do stworzenia czegoś w rodzaju samodzielnego państwa kaszubskiego. Ta inicjatywa wywołała żywy sprzeciw uczestników. Pisze o tym Andrzej Marszałkowski w "Naszej Polsce" nr 40, s. 11. W oficjalnej biografii Tuska mówi się o tym, że rzekomo w roku 1980 Tusk walczył z komuną w powstałych wówczas konspiracyjnych organizacjach. Tymczasem z pewnej publikacji wydanej w 1984 roku ("Dzieje Brus i okolicy") wynika, że autorzy (Tusk i inni) "wojskową, partyzancką, wojenną działalność i walkę Kaszubów opisują jako 'uaktywnienie reakcyjnego podziemia i band, które terroryzowały ludność i dokonywały grabieży'. Oddziały partyzanckie (...) dla Donalda Tuska to terroryści, szpiedzy i dywersanci" (Ryszard Śnieżko, Donald Tusk: szkic do życiorysu. "Nasza Polska", j.w., s. 11). Autor artykułu pisze dalej: "Dla Tuska zbrojna walka Kaszubów z okupantem niemieckim, z konfidentami NKWD - UB - PPR, z czerwoną zarazą, to rabunki, zbrodnie, działania bandyckie (...). To jest kwestia świadomości politycznej Tuska. To kwestia polskiej racji stanu!" (tamże). "Dla D. Tuska żołnierze Polskiego Państwa Podziemnego, żołnierze Armii Krajowej i 'Gryfa' jeszcze w 1985 roku (!!!) byli 'zaplutymi karłami reakcji'". Autor przypomina o istnieniu na Kaszubach i Pomorzu bardzo silnej organizacji podziemnej o charakterze wojskowym pod nazwą "Gryf Pomorski". Organizacja ta liczyła 30 tysięcy żołnierzy. Była to prawdziwa kontynuacja państwa polskiego. Założyciel "Gryfa" Józef Dambek został zamordowany w roku 1944 przez gdańskiego gestapowca Hansa Kassnera, który po wojnie był konfidentem NKWD - UB i pomagał komunistom w tropieniu byłych żołnierzy "reakcyjnego" Gryfa. "Tysiące Pomorzan - Polaków trafiło do sowieckich obozów pracy, z których już nigdy nie wrócili do swoich domów" (tamże, s. 11). Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się.... 07.10.05, 14:39 Dlaczego jeszcze zanim doczytałam do połowy poczułam jad rodem z "Radia Maryja"? I zjeżdzam na doł i jakie linki widzę>? Mój pradziadek był Niemcem. Rodowitym. I co w związku z tym? Trzeba mnie zabic za to, że kalam wasza cholerną polska ziemię? Piszę waszą , bo niedawno jacyś wasi koledzy z napisem NOP na koszulkach pobili dziewczynę i jejfaceta , czarnego, bo cyt: kala polska ziemię. Nieważne , że robi doktorat na filologii polskiej. Kala z założenia:P Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się....Rzepa tez 07.10.05, 14:56 hermina5 napisała: > Dlaczego jeszcze zanim doczytałam do połowy poczułam jad rodem z "Radia > Maryja"? I zjeżdzam na doł i jakie linki widzę>? Mój pradziadek był Niemcem > . > Rodowitym. I co w związku z tym? Trzeba mnie zabic za to, że kalam wasza > cholerną polska ziemię? Piszę waszą , bo niedawno jacyś wasi koledzy z napisem > > NOP na koszulkach pobili dziewczynę i jejfaceta , czarnego, bo cyt: kala polska > > ziemię. Nieważne , że robi doktorat na filologii polskiej. Kala z założenia:P To sa dwie rozne rzeczy. W Niemczech plonely przed paroma laty systematycznie domy np. z wietnamczykami, czy robiono polowanie na muzynow. Jak podano niedawno, w Niemczech nazisci zamordowali dokladnie 99 osob kalajacych. Jaki z tego wniosek wyciagniesz? Tusk nie powinien zostac prezydentem. Jego przeszlosc dotyczy rowniez terazniejszosci. Jest oczywiste, ze on sia ta przeszloscia nie chwali. Jest oczywiste, ze gazety nie podaja nic na ten temat. Tamat tabu. Zwlaszcza jezeli uwzglednisz, ze 85% gazet jest w rekach Niemcow. Do tego dochodzi to, ze team telewizyjny przygotowywujacy program na temat Tuska zostal odwolany, jak podala Rzepa. Powod: znalezli malo pochlebny material o Tusku i jego rodzinie. Team zostal wymieniony na inny. Link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29970725&a=29978515 Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się....Rzep 07.10.05, 15:02 Człowieku, to co pobiło moja kolezankę, to nie byli naziści. Oni mają faszystowskie poglady, ale wrzeszczą o wielkiej, białej, katolickiej Polsce.I przeszkadzało im to,że biała dziewczyna woli wykształconego murzyna niż tępego Polaka po podstawówce, wiec dawaj go po katolicku za wielką Polskę Super , pzreszłość twojego prapraprapra dziadka też dotyczy Cibie . Może był Szwedem i najechał Częstochowę? To jest włąśnie ten idiotyczny sposób myślenia. Ja mam gdzieś przeszłość,mam gdzieś to co się działo 20 lat temu, mam gdzieś lustrację i teczki- nie zyje sie do tyłu , ale do przodu. Mam dwadziescia kilka lat i chcę, żeby ten kraj szedł do przodu, a nie do tylu, babrząc sie non stop w rocznicach, historii, teczkach itp. Najlepiej byłoby te terczki tak jak w Czechach - zalać betonem i skończyłaby sie rozmowa,. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się....Rzep 07.10.05, 15:14 hermina5 napisała: > Człowieku, to co pobiło moja kolezankę, to nie byli naziści. Oni mają > faszystowskie poglady, ale wrzeszczą o wielkiej, białej, katolickiej Polsce To byli polscy faszysci, bo inaczej ich nazwac nie mozna. Chcialem ci pokazac, ze to nie jest tylko polski problem. W Niemczech jest on nieporywnylwalnie wiekszy niz w Polsce. Jezeli chcesz, zeby szybciej wedrowali za kratki, potrzebujesz zaostrzenia kodeksu karnego. Zgadnij, kogo musisz wybrac, aby to osiagnac? >Mam dwadziescia kilka lat i chcę, żeby ten kraj > szedł do przodu, a nie do tylu, babrząc sie non stop w rocznicach, historii, > teczkach itp. Najlepiej byłoby te terczki tak jak w Czechach - zalać betonem i > skończyłaby sie rozmowa,. Wlanie, Czesi ujawnili na poczatku wszystkie teczki. W Polsce tego nie zrobiono. Na tym polega problem. Teczek w Czechach nie zalano betonem. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się....Rzep 07.10.05, 15:28 W takim razie nie jestem pewna gdzie to zrobiono, może na Slowacji, może po ujawnieniu i odczekaniu roku je zalano w Czechach - tak to w każdym razie wygladało i tyle. Nie ma. Nie ma asów z rekawa, nie ma haka na kogoś tam, bo własnie potem zalali to wszystko betonem, żeby do tego nie wracac.Ważne, że są zalane i tyle. Jakby w Polsce je teraz zalali bez ujawnienia to sadze, że byłoby to lepsze od ujawniania. Nie obchodzi mnie kto komu jak i kiedy niegdyś podkładał swinie i kablował, żeby wyjechać- nie chcę babrania sie w ekskrementach, bo śmierdzieć bedą wszyscy. I nie chcę też wybudowania kolejnego wiezienia na tych skinów, zeby mogli sobie spokojnie jeść , pić i lulki palic. Chcę nowego szpitala na ten przykład. I wiem, ze jestem ostatnią osobą, która chciałby zagłosować na Kaczyńskiego.Kaczyńskiego dzielącego ludzi na równych i równiejsztych, normalnych i patologicznych, zlustrowanych i w trakcie lustracji. Dziekuję postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się....Rzep 07.10.05, 16:03 Kaczyńskiego dzielącego ludzi na równych i równiejsztych, > normalnych i patologicznych, zlustrowanych i w trakcie lustracji. Dziekuję > postoję. To co mowisz jest "gruba krecha". To piekne i bardzo szlachetne postawienie sprawy przez Mazowieckiego, jak widzisz, calkowicie zawiodlo. Przestepcy pozostaja przestepcami. Co gorsza, sa przykladem rowniez dla innych. Te bajoro po prostu trzeba osuszyc. Inaczej bedzie zawsze smierdziec. Doslownie i w przenosni. Doslownie dla tego, ze przeszlosc tych ludzi jest znana np. wywiadom, czy gangsterom. Tych ludzi mozna szantazowac. Innym punktem jest to, ze nie powinno byc tak, zeby ci przestepcy po prostu biegali jakby nic sie nie stalo. Co gorsza, nakradli sie rowniez niesamowicie. A szefem partii aferzytow (to byly dokladnie te kola i te powiazania) byl wlasnie ... Tusk. Dlatego wlasnie Nie dla Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
zuitka TUSK TAK 08.10.05, 11:03 Pewnie, jak pisowczycy przegrywaja na merytoryczne argumenty, to najlatwiej siegnac po rasizm. Rasistom dziekujemy. Chcemy zyc w normalnej, nowoczesnej Polsce, ktora jest wspolna dla Polakow, Kaszubow, mniejszosci religijnych czy narodowosciowych, seksualnych, dla niepelnosprawnych i sprawnych, dla chorych i zdrowych, dla przedsiebiorcy i pracownika. Model PiS, to model "my - oni", "my dobrzy - oni zli". Dzis w tej grupie "zlych" sa obywatele X i Y, ale kto wie? Jutro to mozesz byc Ty i ja. Kaczor dla mnie odpada definitywnie, pomijajac juz sprawy ideologiczne, poniewaz jako prezydent miasta, przedstawiciel wladzy w Polsce, stanal przeciwko demokracji i prawom czlowieka. Zrobil to ze wzgledu na swoje prywatne przekonania, w oczywisty sposob sprzeczne z prawami czlowieka. Ja mu tego nie zapomne, choc dla pisowczykow, radiomaryjnych i innych radykalow to dzialanie wrecz godne pochwaly. I oto zapowiedz, co nas czeka w kaczorlandzie. Pisze tu poswiecajac mase wolnego czasu. Sama sie sobie dziwie, ale mam bardzo silna motywacje: pisze te slowa ze strachu przed kaczyzacja - kaczyzacja wszystkiego i wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
symbian1 Re: Kilka cytatów z TUSKA - zdziwicie się.... 09.10.05, 01:06 > Mój pradziadek był Niemcem > I co w związku z tym? Trzeba mnie zabic za to, że kalam wasza > cholerną polska ziemię? Nie. Ale za to, że nazywasz ją "cholerną" jakiś wnuk polskiego powstańca warszawskiego czy zagazowanego więźnia obozu koncentracyjnego powinien dać ci w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 14:45 diametralnie rozne. Jezeli "przyjaciele z Niemiec" nie sa zaniepokojeni wypowiedziami polskiego kandydata na prezydenta Tuska, to znaczy, ze ten kandydat reprezentuje w Polsce interesy niemiecki i powinien pracowac jako lobbysta dla rzadu niemieckiego. Tam jest jego miejsce, u Niemcow. Wybierajac slepo proniemieckiego Tuska oznacza zdrade elementarnych polskich interesow. Do tego dochodzi, ze Tusk jako szef jedynej aferalnej partii w Polsce KL-D w pelni sankcjonowal przestepstwa tej partii. Tusk bedzie rowniez hamowal wszystkie reformy sadownictwa, majca na celu rzeczywiste oczyszczenie z postkomunistow. Lech jest w tych punktach dokladnym przeciwstawienstwem Tuska i dlatego nalezy go wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 14:56 A mnie wisi sądownictwo Lecha wiesz? Bo ja nie potrzebuję iść do więzienia, żeby sie leczyć,wolałabym to robić w szpitalu, a jedyne co w programie tego faceta jest to więzienia, więzienia, więzienia, kara smierci. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 15:09 hermina5 napisała: > A mnie wisi sądownictwo Lecha wiesz? Bo ja nie potrzebuję iść do więzienia, > żeby sie leczyć,wolałabym to robić w szpitalu, a jedyne co w programie tego > faceta jest to więzienia, więzienia, więzienia, kara smierci. Amen. Bez dobrej, a wiec administracji i sadownictwa oczyszczonej z przestepcow zadne reformy nie dadza sie przeprowadzic. To pokazuej historia Ukrainy czy przed jeszcze przed trzema laty Bulgarii, nie mowiac o juz o Afryce. Nawet najbardziej genialne reformy ugrzeznal w administracyjnym bagnie. Prezydent Lech i rzad PiS sa w stanie przeprowadzci te reformy. Tusk jako prezydent bedzie ja hamowac. W programie PiS, z taka akryba skopiowanym przez Rokite reformy gospodarcze stoja obok reform administracyjnych. Roznica do PO polega na tym, ze dla PO nie istnieje panstwo. Punkt. Kazdy walczy o swoje. Taki system nie istnieje w zadnym rozwinietym kraju na swiecie. To jest czysta utopia. Dlatego wlasnie program PO i Tusk prezydentem sa niebezpieczne dla dalszego dobrego rozwoju Polski. Programowi PO udalo sie czesciowo zapobiec (SLD i PO, byla KL-D swietnie sie rozumieja), niebezpieczenstwo, ze Tusk zostanie prezydentem jest bardzo duze, niestety. Glosuj na Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 15:16 hermina5 napisała: > A mnie wisi sądownictwo Lecha wiesz? Bo ja nie potrzebuję iść do więzienia, > żeby sie leczyć,wolałabym to robić w szpitalu, a jedyne co w programie tego > faceta jest to więzienia, więzienia, więzienia, kara smierci. Amen Przeciez to jest oczywista nieprawda. W jego programie jest samo zycie. Naprawde, jestem zaskoczony. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 15:31 No to fajnie, głosuj na samo życie, ja sobie zagłosuje na samą smierć w wydaniu Tuska. Moze inaczej definiujemy zycie po prostu. Lącznie z kara smierci, którą zapewne rozumiesz jako przybliżenie życia pozagrobowego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Interesy Polski i Niemiec sa w paru punktach 07.10.05, 16:05 > Tuska. Moze inaczej definiujemy zycie po prostu. Lącznie z kara smierci, którą > zapewne rozumiesz jako przybliżenie życia pozagrobowego.:) Piekne :) Zobaczymy. Moze jeszcze przemyslisz sprawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
gustaw16 IDZIEMY DO URN PO TUSKA 06.10.05, 23:00 TRZEBA GLOSOWAC ZEBY NIE BYC SKAZANYM NA BLIZNIAKOW I ICH WIECZNE KLOTNIE Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Po t 06.10.05, 23:03 gustaw16 napisał: > TRZEBA GLOSOWAC ZEBY NIE BYC SKAZANYM NA BLIZNIAKOW I ICH WIECZNE KLOTNIE Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Po Tuska przyjdą smutni panowie :-( 06.10.05, 23:12 IV RP to rozprawa z postkomuchami, w pierwszym rzędzie. Ale jak już ich zabraknie, to potrzebni będą następni winni polskiej mizerii. Zacznie się poszukiwanie tych którzy dalej szczają do mleka kaczuchom i nie pozwalają im rozwinąć skrzydeł. I wtedy się wezmą na liberałów :-) > gustaw16 napisał: Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA > > TRZEBA GLOSOWAC ZEBY NIE BYC SKAZANYM NA BLIZNIAKOW I ICH WIECZNE KLOTNIE Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Toć już Towarzysz Stalin ustalił był, że "walka 06.10.05, 23:38 klasowa zaostrza się w miarę postępu w budowie socjalizmu"... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 Nadmiar agresji u Tuska zgubi go... 07.10.05, 00:51 bulgotanie, obelgi, agresywne ataki na Kaczora bynajmniej mu nie pomoga. Zdecydowanie lepszy jest Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Agresja Tuska to konieczność 07.10.05, 08:01 Dopóki Tusk, a wcześniej PO nie reagowała na agresje braci Kaczyńskich ich notowania spadały. Tusk i jego sztab chcą uniknac ich błędu. Muszą odpowiadać na zaczepki pokazać, że są aktywni, że umieją rónie agresywnie bronić swoich racji. Niestety taka jest prawda, że taka agresję cenią Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Agresja Tuska to konieczność 07.10.05, 10:20 L. Kaczyński to panisko. Najpierw L. Kaczyński dał kodeks etyczny Marcinkiewiczowi, następnie wyrwał mu z ręki , aby pokazać jak Marcienkiewicz stoi grzecznie z głupią miną, warto to odtwarzać w TV, aby ludzie wyraźnie zobaczyli o jego stosunku do tego kamerdynera. Socjalizm solidardyzmowski Marcienkiewicza to pchanie ściany, dużo wysiłku, a przesunięcia brak , więc pracy nie ma fizyku i co za cztery lata dostaniecie kopa za brak efektów, aby było przesunięcie? Tak są kopane prawa fizyki przez humanistę L. Kaczyńskiego, że nawet praca nie wychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nadmiar agresji u Tuska zgubi go... 07.10.05, 09:10 Zdecydowamie lepszy jest Tusk. Kaczyński i Rydzyk to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
msoban Re: Nadmiar agresji u Tuska zgubi go... 07.10.05, 09:57 Kaczor nie musi byc napastliwy i agresywny bo inni robia to za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrat katolik-kara śmierci 07.10.05, 10:10 moze ktos mi wytlumaczy- jak ktos mowiacy glosno o swojej wierze, o tym,ze do konca zycia bedzie katolikiem moze byc za kara smierci?! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: katolik-kara śmierci Zamek Franza Kafki jest 07.10.05, 13:08 Zamek Franza Kafki (Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie Pana K. po urzędach kończą się karą smierci i to przez poderżnięcie gardła. Jak to pasuje do mistycznonacjonalistycznych nastrojów! Rydzyk nie zatrzyma lasu Birnam. Przestaną działać Kaczyńscy jak Lady Makbet. Rydzykowa Inkwizycja ZiobrAła nam Demokrację! Jak narobią gnoju, to powiedzą, że On tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: katolik-kara śmierci 07.10.05, 13:30 > moze ktos mi wytlumaczy- jak ktos mowiacy glosno o swojej wierze, o tym,ze do > konca zycia bedzie katolikiem moze byc za kara smierci?! Moze sobie byc, tylko to kolejna obietnica bez pokrycia. Panstwo czlonkowskie UE nie moze miec kary smierci. Mowi o tym Traktat z Maastricht Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: katolik-kara śmierci Proces Franza Kafki (geni 07.10.05, 15:24 Proces Franza Kafki (genialny Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie niewinnego Pana K. po urzędach kończą się karą smierci i to przez wbicie noża w serce. Jak to pasuje do mistycznonacjonalistycznych nastrojów! Odpowiedz Link Zgłoś
an.a Re: katolik-kara śmierci 07.10.05, 16:08 też nie wiedziałam , więc sprawdziłam w katechizmie: "ochrona wspólnego dobra społeczeństwa domaga się unieszkodliwienia napastnika. Z tej racji tradycyjne nauczanie Kościoła uznało za uzasadmiome prawo i obowioązek prawowitej władzy publicznej do wymierzania kar odpowiednich di wymiaru przestępstwa, nie wykluczając kary śmierci w przypadkach najwyższej wagi." Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.bareja IDZIEMY Z URNĄ PO TUSKA :-((((((((( 07.10.05, 01:36 TO KONIEC TUŚKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! 07.10.05, 09:14 IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! Bliźniacy się nie kłócą, a Polska jest dla Polaków-wszystkich, a nie tylko bogatych!!! Głosujmy na Kaczyńskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkikki Re: IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! 07.10.05, 09:57 Klotnie sa najgorsza cecha Polakow i takich nieodpowiedzialnych jak Kaczynski Polsce nie potrzeba. iDZIEMY DO URN GLOSOWAC NA TUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! 07.10.05, 10:35 > IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! > Bliźniacy się nie kłócą, a Polska jest dla Polaków-wszystkich, a nie tylko > bogatych!!! Głosujmy na Kaczyńskiego!!! A na wierzbach rosną gruszki, a do kazdego z 3 mln mieszkań kino domowe w prezencie... I polityka prorodzinna - nie wiem czy pamiętacie, ale do wyżu demograficznego doskonale przyczyniaja się STAN WOJENNY i WYŁĄCZENIA PRĄDU... :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo polska tylko dla biednych, bogaci niech zbiednieja 07.10.05, 11:26 polska tylko dla biednych a bogaci - zabrac im pieniadze albo wynocha za granice ! to jest wlasnie program kaczynskiego. w ten wlasnie sposob promuje sie biede a gnoi przedsiebiorczosc. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Zamek Franza Kafki (Żyd) jest wzorem IV rzeczp 07.10.05, 13:09 Zamek Franza Kafki (Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie Pana K. po urzędach kończą się karą smierci i to przez poderżnięcie gardła. Jak to pasuje do mistycznonacjonalistycznych nastrojów! Rydzyk nie zatrzyma lasu Birnam. Przestaną działać Kaczyńscy jak Lady Makbet. Rydzykowa Inkwizycja ZiobrAła nam Demokrację! Jak narobią gnoju, to powiedzą, że On tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 06.10.05, 23:26 gustaw16 napisał: > TRZEBA GLOSOWAC ZEBY NIE BYC SKAZANYM NA BLIZNIAKOW I ICH WIECZNE KLOTNIE Wyprali ci już mózg całkowicie. Bliźniactwo - to jest argument przeciw PiS..... . Żenada .Żenada Żenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mk-80 Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 06:45 Ahahahah - to Tobie wyprali mózg trzeba głosować na Tuska żeby powstała 'zdrowsza' scena polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 07:18 Po wczorajszej debacie nie mam już wątpliwości.Nie jestem fanem Kaczyńskiego ale w drugiej turze zagłosuję na niego.Pustosłowie ,spojrzenie jak u żula spod latarni i kompletnie nieprzygotowanie u Tuska widać było jak na dłoni.Gdyby wygrał Tusk to byłby zakładnikiem takich ludzi H.Waltz,Miodowicz,Schetynai i tym podobni.Charakter nawet ch....trzeba mieć a Tusk nie ma żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelbozek Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 09:33 Oczywiście. Lepiej przecież współpracować z takimi tuzami jak Kurski, Rydzyk, Ziobro. To ja dziekuję. Wolę Hannę Gronkiewicz-Waltz. Ma przynajmniej jakąś wiedzę a nie jedynie pianę na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus.mp Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 13:46 Pianę na ustach to ma ona, a wiedzę po to aby cię okraść i się do ciebie uśmiechnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 10:57 A moim zdaniem to Tusk wypadł lepiej w tej dyskusji pokazał wreszcie że potrafi "ugryźć" tych którzy jego ciągle podgryzają. Tusk bardzo fajnie ripostował a Kaczor nawet jak chcial to wychodziło jakoś tak smutno i koślawie. Już nie wspomne o kompetencjach obydwu panów bo Tusk wygrywa w przedbiegach Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 08:09 Żenadą jest płycizna Twojego myślenia. Nie samo Bliźniactwo, ale to co ono niesie ze sobą: układy, dogadywanie sie po cichu. Wiesz co to jest konstytucyjny rozdział władzy?? Jeśli obaj bracia zawsze mają jednakowe poglądy, jeśli zawsze mimo wszystko popierają się nawzajem nawet w sprawach w których się mylą. W wyborach do senatu głosowałem na PIS, ale żałuję tego teraz. Nigdy więcej :( Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: IDZIEMY DO URN PO TUSKA 07.10.05, 10:42 > W wyborach do senatu głosowałem na PIS, ale żałuję tego teraz. > Nigdy więcej :( Rozumiem Cię doskonale, choć osobiście czuję moralna satysfakcję - mimo, że mogłem wybrać dwóch senatorów głosowałem na jednego. Na PiSaka nie pozwoliła mi zagłosować piana i jad, które demagogicznie toczyli przed wyborami parlamentatnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! 07.10.05, 09:13 IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! Bliźniacy się nie kłócą, a Polska jest dla Polaków-wszystkich, a nie tylko bogatych!!! Głosujmy na Kaczyńskiego!!! gustaw16 napisał: > TRZEBA GLOSOWAC ZEBY NIE BYC SKAZANYM NA BLIZNIAKOW I ICH WIECZNE KLOTNIE Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: IDZIEMY DO URN PO KACZYŃSKIGO !!! 07.10.05, 11:01 Anno dark cos ci się zacilo strasznie w komputerku bo cały czas te same teksty wysylasz. Tu się rozmawia a nie rozrzuca ulotki reklamowe PiSu. Na pewno stać cię na troche bardziej inteligentną agitacje. Wierze w Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: i mijał się z tematem. Wlasnie. To jest Tuska 07.10.05, 14:32 smarkatyzm. Zachowuje sie podpity agresywny chlopak pod budka z piwem. Mam nadzieje, ze Polacy nie dadza sie zlapac na ten smarkatyzm bylego szefa aferalnej partii KL-D. A swoja droga Lech jest wyraznie zle ustawiony przez jego doradcow. Lech musi walic prosto na punkt a nie zachowywac sie z umiarem. Inaczej traci po prostu punkty u ludzi wiedzacych malo i reagujacych na agresywnosc. Tusk powiedzial, ze wypowiedzi PiS powoduja niepokoj u niektorych przyjaciol, a chodzi o Niemcow. Interesy Polski i Niemiec sa w wielu punktach diametralnie rozne, sprzeczne. Jezeli jakis kandydat nie wywoluje niepokoju u Niemcow, to jest kandydat reprezentujacy interesy niemieckie. Taki kandydat powinien pracowac dla Niemcow jako lobbysta ale nigdy nie zostac polskim prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek_grabski [...] 06.10.05, 23:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 06.10.05, 23:16 Tusk slabiutki jak ciemne piwo,nie na temat i glupio.Kaczynski w drugiej turze wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk_real Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 00:00 > > Polacy widzieli na własne oczy nerwy i agresję Tuska. > > To go zgubiło. > > TUSK ROBIL WRAŻENIE CZŁOWIEKA BĘDĄCEGO > POD DZIAŁANIEM ŚRODKÓW WZMAGAJĄCYCH AGRESJĘ. > > BRAKOWAŁO MU TYLKO PIANY NA USTACH ! > AGRSJA PRZESŁONIŁA MU LOGICZNE MYŚLENIE > I ORIENTACJE DO KOGO MA PRZEMAWIAĆ. > > ZAMIAST ORĘDZIA DO NARODU > TUSK WYPLUŁ Z SIEBIE OBELGI DO LECHA KACZYŃSKIEGO > KTÓRY CAŁY CZAS ZACHOWAŁ UMIAR, STOICKI SPOKÓJ > I RZECZOWOŚĆ WYPOWIEDZI > JAK PRZYSTAŁO MĘŻOWI STANU tusk agresywnie wypluł z siebie wyuczone na pamieć frazesy nie będac w stanie nawiazać polemiki z prezydantem IV RP Lechem Kaczynskim !!!! kroczak napisał: > Tusk slabiutki jak ciemne piwo,nie na temat i glupio.Kaczynski w drugiej > turze wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 09:16 Tylko Tusk. Kaczyński to słabizna. Nie pomoże mu nawet Rydzyk. Brawu Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
rafal.szczesny Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 14:26 > > Polacy widzieli na własne oczy nerwy i agresję Tuska. > > To go zgubiło. > > TUSK ROBIL WRAŻENIE CZŁOWIEKA BĘDĄCEGO > POD DZIAŁANIEM ŚRODKÓW WZMAGAJĄCYCH AGRESJĘ. > > BRAKOWAŁO MU TYLKO PIANY NA USTACH ! > AGRSJA PRZESŁONIŁA MU LOGICZNE MYŚLENIE > I ORIENTACJE DO KOGO MA PRZEMAWIAĆ. > > ZAMIAST ORĘDZIA DO NARODU > TUSK WYPLUŁ Z SIEBIE OBELGI DO LECHA KACZYŃSKIEGO > KTÓRY CAŁY CZAS ZACHOWAŁ UMIAR, STOICKI SPOKÓJ > I RZECZOWOŚĆ WYPOWIEDZI > JAK PRZYSTAŁO MĘŻOWI STANU najbardziej niepokojaca jest zmiana osobowosci Tuska ten tak niedawno spokojny, niemrawy chłopiec proszący o grzeczną kampanię zamienił sie nagle w agresywnego, nieoblicalnego gbura po chamsku ignorujacego zasady kulturalnej dyskusji ! Odpowiedz Link Zgłoś
agzu Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 14:44 Kaczyniak nie mial zielonego pojecia, co odpowiedziec, dlatego byl spokojny. Tylko w ktorym kraju wybory maja charakter "zasypiajacy"??? Tusk powinien wygrac. Chociaz Polacy to glupi narod i wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 08:58 kroczak napisał: > Tusk slabiutki jak ciemne piwo,nie na temat i glupio.Kaczynski w drugiej > turze wygra wybory. We wczorajszej debacie Kaczyński był punktowany przez Tuska aż miło. Tusk wygra te wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 09:14 Tusk jest dużo lepszy i zdecydowanie wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: ŚLEPA AGRESJA TUSKA SKUTKIEM DOPINGU ???????? 07.10.05, 14:49 kroczak napisał: > Tusk slabiutki jak ciemne piwo,nie na temat i glupio.Kaczynski w drugiej > turze wygra wybory. -------- Też tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
plusk_tusk_plusk [...] 06.10.05, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapen ŚLEPA DEMAGOGIA KACZORA 06.10.05, 23:32 DO LECHA KACZYŃSKIEGO > KTÓRY CAŁY CZAS ZACHOWAŁ UMIAR, STOICKI SPOKÓJ > I RZECZOWOŚĆ WYPOWIEDZI > JAK PRZYSTAŁO MĘŻOWI STANU Świat zna paru mężów stanu, ale Kaczyński to może być najwyżej mężem Stanisławy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 06.10.05, 22:35 tylko politykiem, który wie czego chce. Najlepiej sobie poradził z pytaniem o zaplecze - Kaczyński wymieniał mało znane nazwiska. Tusk - wskazał na Religę, Bartoszewskiego i Śpiewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 06.10.05, 22:37 elfhelm napisał: > tylko politykiem, który wie czego chce. > Najlepiej sobie poradził z pytaniem o zaplecze - Kaczyński wymieniał mało znane > > nazwiska. Tusk - wskazał na Religę, Bartoszewskiego i Śpiewaka. Pytanie było o to kto będzie u niego w kancelarii. Wymienienie tych trzech panów było przezabawne bo wiadomo, że żaden z nich. No ale kogo miał Tusk wymienić, Schetynę? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 06.10.05, 22:42 kataryna.kataryna napisała: > Pytanie było o to kto będzie u niego w kancelarii. Wymienienie tych trzech > panów było przezabawne bo wiadomo, że żaden z nich. No ale kogo miał Tusk > wymienić, Schetynę? Mógł wymienić Rybickiego (Sławomira) lub Protasiewicza - sztabowców albo Rafała Antczaka, Krzysztofa Pawłowskiego, Macieja Bednarkiewicza - ekspertów PO. Tylko po co? Zagranie z wymienieniem ludzi znanych i niekontrowersyjnych (jeszcze Gronkiewiczowej) było zapewne przemyślane. Bo na tle osób anonimowych wskazywanych przez Kaczyńskiego (posłanka Kruk, poseł Jasiński, Marczuk i ktoś jeszcze) Tusk pokazał się jako osoba dysponująca zapleczem. A to że nie będą oni w kancelarii jest oczywiste dla Ciebie czy dla mnie. Tyle że przy tej odpowiedzi chodziło o coś zupełnie innego. Z drugiej strony Kaczyński mógł wskazać na Jacka Kurskiego czy posła z Elbląga (którego darzy zaufaniem sic!). Co do Urbańskiego - ciekawostką jest, że Urbański w niesympatycznych okolicznościach opuszczał w 1992 r. PC, by zresztą przejść do... klubu Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 06.10.05, 22:50 elfhelm napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Pytanie było o to kto będzie u niego w kancelarii. Wymienienie tych trzec > h > > panów było przezabawne bo wiadomo, że żaden z nich. No ale kogo miał Tusk > > > wymienić, Schetynę? > > Mógł wymienić Rybickiego (Sławomira) lub Protasiewicza - sztabowców albo Rafała > > Antczaka, Krzysztofa Pawłowskiego, Macieja Bednarkiewicza - ekspertów PO. > Tylko po co? Po to, żeby uczciwie odpowiedzieć na zadane pytanie. > Zagranie z wymienieniem ludzi znanych i niekontrowersyjnych (jeszcze > Gronkiewiczowej) było zapewne przemyślane. Bo na tle osób anonimowych > wskazywanych przez Kaczyńskiego (posłanka Kruk, poseł Jasiński, Marczuk i ktoś > jeszcze) Tusk pokazał się jako osoba dysponująca zapleczem. Komu się pokazał? Chyba nikt nie uwierzy, że oni pójdą pracować w jego kancelarii, a takie było pytanie. Nie ukrywam, że bardzo sprytna odpowiedź, głupi Kaczor, że odpowiedział uczciwie. > A to że nie będą oni w kancelarii jest oczywiste dla Ciebie czy dla mnie. > Tyle że przy tej odpowiedzi chodziło o coś zupełnie innego. Oczywiście. Dlatego Tusk wygra. > Z drugiej strony Kaczyński mógł wskazać na Jacka Kurskiego czy posła z Elbląga > (którego darzy zaufaniem sic!). A Tusk Piskorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 06.10.05, 23:08 kataryna.kataryna napisała: > Komu się pokazał? Chyba nikt nie uwierzy, że oni pójdą pracować w jego > kancelarii, a takie było pytanie. Nie ukrywam, że bardzo sprytna odpowiedź, > głupi Kaczor, że odpowiedział uczciwie. Religa zostanie doradcą ds zdrowia. Bartoszewski będzie proszony o konsultacje w sprawie polityki zagranicznej. Śpiewak czy Gronkiewicz nie zrezygnują z mandatów poselskich, to oczywiste. Ministrami w kancelarii zostaną zapewne Sławomir Rybicki i Jacek Protasiewicz, także Bartłomiej Sienkiewicz. Być może Tusk odkurzy też kilku liberałów, jak to robi od pewnego czasu. Ale Tuskowi w odpowiedzi chodziło oczywiście o wskazanie jakości swojego zaplecza. I fakt nieprecyzyjnej odpowiedzi na to pytanie nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jerkub2 Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 07.10.05, 06:02 Zalosne widowisko jakie nam zafundowal Tusk pograzylo go chyba zupelnie!!! Zamiast merytorycznej dyskusji i rzeczowych argumentow, przedstawil pieniactwo, niezrownowazenie i obsesyjna wprost nienawisc do Kaczynskiego. Ten czlowiek to nieporozumienie! Strach pomyslec, co moze jeszcze popsuc w tym nieszczesnym kraju, kiedy sie dorwie do wymarzonej wladzy!!! Na szczescie, wszyscy widzieli na zywo co nas czeka po jego wygranej. I wierze w to, ze niewielu dalo sie nabrac na jego metne wywody. P.S. A w debacie prezydenckiej po raz nie wiadomo ktory okazalo sie, ze caly program gospodarczy PO to 3x15. I kropka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 07.10.05, 09:29 Kaczyński jest żałosny. Bez programu do realizacji. Ma tylko program marzeń dziecka. Tusk jest konsekwentnty i zapewni Polsce stały wzrost. Kaczyński i jego łuk / kurski / to miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Tusk zadał celne pytanie o teczkę Jarosława :-) 06.10.05, 22:39 Czy nie dlatego Jarosław nie chciał zostać premierem? Bo kandydata na premiera prześwietla się pod kątem zawartości teczki? Czego się boi? :-) elfhelm napisał: > tylko politykiem, który wie czego chce. > Najlepiej sobie poradził z pytaniem o zaplecze - Kaczyński wymieniał mało > znane nazwiska. Tusk - wskazał na Religę, Bartoszewskiego i Śpiewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm bez przesady z tą teczką Jarosława Kaczyńskiego 06.10.05, 22:44 ja wierzę, że jeszcze jej nie dostał. I akurat wcale mnie nie ciekawi, co się w niej znajduje. Jak chce - niech ujawnia. Może są tam jakieś materiały obyczajowe. Tyle że co to nas obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Obyczajówka bardzo interesuje Lecha :-) 06.10.05, 22:47 PIS to kołtuny i homofoby. Ciekawe byłoby dowiedzieć się, dlaczego? :-) elfhelm napisał: > ja wierzę, że jeszcze jej nie dostał. I akurat wcale mnie nie ciekawi, co się > w niej znajduje. Jak chce - niech ujawnia. > Może są tam jakieś materiały obyczajowe. Tyle że co to nas obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Wątpie, żeby w teczce Jarka było coś ciekawego 06.10.05, 23:25 No może poza informacją o jego orientacji seksualnej. Jeśli stary chłop mieszka z mamą i kotami, to może to oznaczać tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Tusk zadał celne pytanie o teczkę Jarosława : 07.10.05, 00:16 Może to jest powodem stanowiska Lecha co do ograniczonego dostępu do archiwów IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Na pewno :-) 07.10.05, 07:16 jaa_ga napisała: Re: Tusk zadał celne pytanie o teczkę Jarosława : > Może to jest powodem stanowiska Lecha co do ograniczonego dostępu > do archiwów IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
aaabbb14 Szkoda, ze nie zapytał się o W. Marczuka 07.10.05, 07:47 Witold Marczuk miał sprawy o przemyt alkoholu gdy pracował w Generalnym Ispektoracie Celnym. Lekką rączką swoim kolegom dawał wysokie nagrody. Kupował drogie samochody słyżbowe. Był także wymieniany w zeznaniach podczas komisji Orlenowskiej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kroczak [...] 06.10.05, 23:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Tusk wreszcie pokazał, że nie jest "Kenem" 07.10.05, 08:28 No, no, Tusk nareszcie pokazał, że się szybko uczy. Najlepszym sposobem na metodologię typu "Kursk" jest ich własna torpeda. To było zabawne widzieć mocno zdenerwowanego Lecha. Zdaje się, że w pewnym momencie chciał powtórzyć numer Kwaśniewskiego z Wałęsą i wręczyć mu dokumenty z IPN świadczące dobrze o bracie. Zreflektował się na szczęście dla niego. Ależ mają bliźniacy kłopot? Lista ich porażek politycznych i mętnych sprawek jest znacznie dłuższa od "tuskowej", która jest chyba wyczerpana. Ostatni poważny zarzut: "co z ciebie za opozycjonista, jak masz taką cienką teczkę", sic! Odpowiedz Link Zgłoś
pietrekk Tusk zmienił taktykę... 06.10.05, 22:36 ...i od razu przyniosło to rezultat - wygrał zdecydowanie. Kaczyński przegrał, bo Tusk zadawał mu celne ciosy, na które ten nie bardzo potrafił w tak krótkim czasie udzielić przekonującej odpowiedzi. Gdyby przed wyborami PO robiła podobnie, to właśnie ona wygrałaby wybory parlamentarne. Odpowiedz Link Zgłoś
jajanek Tusk jest zerem Obrońca złodziei i aferzystów 06.10.05, 23:23 Żenująca postać!!!! Obrońca złodziei i aferzystów Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: Tusk jest zerem Obrońca złodziei i aferzystó 07.10.05, 10:52 > Żenująca postać!!!! Obrońca złodziei i aferzystów I jeszcze na pewno jest winny huraganowi Katrina... i suszy... i stonce... bo to okropny liberał... Człowieku puknij sie mocno w głowę... ze dwa razy - dla pewności... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Witamy Prezydenta Kaczyńskiego - Tusk do kopalni, 06.10.05, 22:42 Witamy Prezydenta Kaczyńskiego - Tusk do kopalni, albo na Śląskie elektrownie. Gdzie ty pracowałeś? Twoja teczka ma 2 karti - bo nic nie robiłeś w opozycji. Tak jak i w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Witamy Prezydenta Borowskiego - Tusk & Kaczka out 06.10.05, 22:45 Aniu, ty nie tylko nie rozumiesz tego co czytasz. Ty, jak widać nie rozumiesz też ruchomych obrazków. :-( Wygrał Tusk, bez wątpienia :-) anna-dark napisała: > Witamy Prezydenta Kaczyńskiego - Tusk do kopalni, albo na Śląskie > elektrownie. Gdzie ty pracowałeś? Twoja teczka ma 2 karti - bo nic nie > robiłeś w opozycji. Tak jak i w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
purysta4 Re: Witamy Prezydenta Bialorusi Borowskiego 07.10.05, 00:54 tak to moze i bym sie zgodzil. Ale tu jest Polska. Nie dla Bermana takie cymesy... Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Po prostu przestał... 06.10.05, 22:53 ...nadstawiać drugi policzek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk zmienił taktykę... 06.10.05, 23:06 Fakt ! Gdyby PO odpowiedzailo na paszkwil z lodowka dostatecznie wczesnie , to wynik wyborow do Sejmu moglbyc inny , mimo poparcia ojca dyrektora Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk zmienił taktykę... 07.10.05, 09:36 Tak. Tusk za długo był tylko merytoryczny a Kaczyńscy bezczelnie atakowali. Tusk jest pewnym Prezydentem. Łabędzi śpiew Kaczora i jego wystraszonych popleczników. Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: Tusk zmienił taktykę... 07.10.05, 09:52 Jeśli PO miałoby wygrać tak nieznacznie jak teraz PiS, to wg mnie lepiej, ze przegrało. Po zwycięstwie piłka byłaby na ich boisku, a że PO byłoby skazane na PiS - bo z żadną inną partią nie mogłoby się dogadac - to dopiero zobaczylibyśmy jak Kaczory potrafią szantażować. A teraz PO może zawsze nie podpisać się pod "księżycowymi" propozycjami PiS i albo ściągnąć ich na ziemię (z korzyścią dla Polski) albo mierzyć w zdecydowane zwycięstwo za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:23 Przeciwnie, bardzo się różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:24 Pierwszy raz ,dam Ci buzi Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:28 hrabia.m.c napisał: > Pierwszy raz ,dam Ci buzi Nie spiesz się. Wbrew pozorom to nie była pochwała Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Tusk słabo wypada 06.10.05, 22:27 Tusk nie rozumie słowa orędzie. Zamiast krótkiego przesłania do narodu wygłasza mizerny atak na konkurenta. Chyba jednak Tusk przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk słabo wypada 07.10.05, 09:38 Tusk wygra. Cała Inteligencja i Młodzież głosuje na Tuska. Trochę Ciemnogrodu z Rydzykiem na Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:34 kataryna.kataryna napisała: > Przeciwnie, bardzo się różnią. Czlowiek z zasadami zawiera w tajemnicy slub koscielny tuz przed przystapieniem do kampanii prezydenckiej. Na fotografa go nie bylo stac, czy sie wstydzil brzydoty zony? A moze chcial ukryc dlugoletnie trwanie w grzechu? Pokazal klase, poziom sekretarza pop z czasow PRL, cichcem zawierajacego koscielny slub w sasiedniej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 A co miał zrobić? 06.10.05, 22:47 Jakby zawarł "jawny" ślub z wielkim rozgłosem to by mu zarzucali że się afiszuje, a jakby wogóle nie zawarł dał by powód do ataku na siebie, że jak to, prezydent katolickiej Polski bez ślubu? Nie miał wyjścia, z politycznego punktu widzenia postąpił słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: A co miał zrobić? 06.10.05, 22:51 gg1968 napisał: > Jakby zawarł "jawny" ślub z wielkim rozgłosem to by mu zarzucali że się > afiszuje, a jakby wogóle nie zawarł dał by powód do ataku na siebie, że jak to, > > prezydent katolickiej Polski bez ślubu? Nie miał wyjścia, z politycznego punktu > > widzenia postąpił słusznie. Z politycznego tak, ale co z zasadami? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1803 Re: A co miał zrobić? 06.10.05, 23:08 W zasadzie to co cię to obchodzi, czy wziął czy nie wziął i kiedy? Co to ma do rzeczy? Czy to nie jest przypadkiem sprawa prywatna? Wolę Tuska z cichym ślubem niż Kaczora ze szczękościskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: A co miał zrobić? 06.10.05, 23:25 Nie wiedziałem kataryna, że jesteś ortodoksyjną katoliczką Odpowiedz Link Zgłoś
kochanym Re: A co miał zrobić? 07.10.05, 10:01 Nie trzeba być nawet katolikiem, żeby wybierać kaczyńskiego - jest on normalnym politykiem i człowiekiem, a nie wytresowaną marionetką. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Re: A co miał zrobić? 06.10.05, 23:37 Zasady są takie, że ludzie zawierają śluby, jeśli chcą i wtedy kiedy chcą! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: A co miał zrobić? 07.10.05, 00:32 ALe tylko chytroseksualni. Homigenizowani nie zawieraja. I tak 3mac Odpowiedz Link Zgłoś
wowa.sopot Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:33 Fajnie, ze Tusk dopiero dzisiaj nam powiedzial , ze dopóki nie było przy nim Prof. Religi to nie miał bladego pojęcia o kwestii służby zdrowia- fajnie ,że teraz ma już fachowca w swojej ekipie Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 22:53 > Fajnie, ze Tusk dopiero dzisiaj nam powiedzial , ze dopóki nie było przy nim > Prof. Religi to nie miał bladego pojęcia o kwestii służby zdrowia- fajnie ,że > teraz ma już fachowca w swojej ekipie Tak, Religa jest wybitnym fachowcem (w tym od dobrych trunków). Odpowiedz Link Zgłoś
macoomba PiS nadal nie ma... 06.10.05, 23:17 ...żadnego specjalisty od zdrowia. Zaprawdę wszystkie pięniądze do jednego worka budżetowego, a minister w W-wie znakomicie je rozdzieli między szpitale i pogotowia w Krakowie, Wałbrzychu, Sławie Śląskiej, Małkini itd. Czyż to nie rewelacja? Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.j.maciejewski Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 23:50 Tusk był silny, zdecydowany i precyzyjny. Teraz mówi się, że był zbyt ofensywny, ale jak by był taki jak jeszcze parę dni temu, to by mu zarzucano, że jest jak Ken, ten od Barbie, albo niejaki prezydent Kwaśniewski. Tak źle i tak nie dobrze. Moim zdaniem tę debatę zdecydowanie wygrał, a czy wygra wybory - to jest pytanie do tych ubogich rzesz naszego społeczeństwa, które moze mu uwierzą, a może nie... Oby uwierzyli! Bardzo bym sobie tego życzył. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 07.10.05, 09:42 Od zdrowia dobry byłby Ziobro. On jest do wszystkiego dobry. Najlepszy na błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Ziobro - Dobry na wszysto 07.10.05, 11:11 Przeciez to znany agent Ziobro-Ziobro-Siedem... Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Bo tak naprawdę mało się od siebie różnią. 06.10.05, 23:19 Jak Ty nie widzisz różnicy to faktycznie nie dziw, że taki mamy b..l. Odpowiedz Link Zgłoś
bubblegumnaprezydenta STAN TYMIŃSKI - jedyny poważny kandydat 07.10.05, 04:12 Ta debata przekonała już chyba wszystkich,że jedynym poważnym kandydatem jest pan Stan. GŁOSUJCIE NA STANA !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yogithebear Re: STAN TYMIŃSKI - jedyny poważny kandydat 07.10.05, 11:11 bubblegumnaprezydenta napisał: > Ta debata przekonała już chyba wszystkich,że jedynym poważnym kandydatem jest > pan Stan. GŁOSUJCIE NA STANA !!!!!!!! Stana... Zjednoczonego... Odpowiedz Link Zgłoś
pjuk Tusk - cmentarna hiena !!! 07.10.05, 14:53 ostro przegial gdy kolejny raz wspomial o hospicjach ... wykorzystywanie umierajacych ludzi w kampanii wyborczej to wyjatkowo obrzydliwa rzecz. ------------ "Wierzę w to, że to wspólne zwycięstwo zbuduje z Polski dom, w którym pan się także będzie dobrze czuł, panie marszałku". Tusk do Cimoszenki na koniec debaty u Lisa 08.09.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:24 Tusk chyba wypadł lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:29 Minutowe expose D.Tuska było jednak mizerne , bo odnosiło sie li tylko do obalenia tezy Kaczyńskiego o solidarnej i wolnej Polsce.Wydaje mi sie, że mógł sie wykazać wiekszą inwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:31 camille_pissarro napisał: > Minutowe expose D.Tuska było jednak mizerne , bo odnosiło sie li tylko do > obalenia tezy Kaczyńskiego o solidarnej i wolnej Polsce.Wydaje mi sie, że mógł > sie wykazać wiekszą inwencją. Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 23:10 Gdyby Tusk wykazal sie wieksza inwencja - nalezalo zadac pytanie skad PIS znajdzie kase na sfinansowanie swego socjalistycznego programu i mam nadzieje ze takie pytanie padnie w 2 turze wyborow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
annika-ja Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 09:32 1. Kaczory, jak już wielokrotnie mówiono, są chytre i inteligentne. Przeanalizowały wyniki wcześniejszych wyborów i doszły do wniosku, że wygrywa się w Polsce demagogią, populizmem i obietnicami bez pokrycia. I to nam PiS zafundował w kampanii. 2. Tusk wcześniej próbował prowadzić kampanię wyważoną i elegancką, nie podniecając się pianą na ustach PiS-owców. Co zyskał? Jeszcze ostrzejsze ataki. 3. Odpowiedzi Tuska były na temat. W sytuacjach gdzie nie było sensu bić piany na temat aborcji czy homoseksualistów, resztę czasu miał prawo spożytkować jak chciał. Nie ma co się podniecać rozmaitymi paradami, w sytuacji kiedy gospodarka leży i kwiczy. 4.No i co z tymi funduszami strukturalnymi? Takie duże miasto i nie potrafi wykorzystać - mimo tylu preferencji? I jeszcze Lechu śmie kłamać w spocie wyborczym, że to on w Brukseli "temi ręcami" wyszarpał? Ludzie! 5. O chamskim spocie z lodówką wypowiadał się nawet Jarosław Kaczyński, przyznając, że trochę dołożyli PO, ale cóż, "takie są prawa kampanii...". 6. Ja w odróżnieniu od wyborców wierzących na słowo braciom, sprawdziłam sama, co mi zniknie z lodówki. Weźcie parę paragonów ze sklepu, rachunki za telefon, energię elektryczną, ubrania, benzynę i popatrzcie sami ile płacicie obecnie, i policzcie ile zapłacicie według stawki 15%. Ja to zrobiłam. Nic mi nie znika per saldo. Ja nie wierzę nikomu kto mi obiecuje, że da mi coś za darmo. Sorry, ale nie ma co się łudzić. Umiesz liczyć - nie licz na Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
annika-ja Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 09:53 aaa i jeszcze jedno. Pis twierdził, że PO nie ma żadnego programu oprócz 3x15. Podobno dostali jakieś parę nieponumerowanych kartek. Program (30 parę stron) wisi na stronie platformy od początku kampanii parlamentarnej. Ale socjotechnika zadziałała. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:36 camille_pissarro napisał: > Minutowe expose D.Tuska było jednak mizerne , bo odnosiło sie li tylko do > obalenia tezy Kaczyńskiego o solidarnej i wolnej Polsce.Wydaje mi sie, że mógł > sie wykazać wiekszą inwencją. Mi się wydaje, że końcowe wystąpienie nie było takie ważne. Liczy się obraz całościowy oraz wrażenie, jakie pozostawili po sobie kandydaci. Tusk sprawiał wrażenie, że cały czas on prowadzi i inicjatywa jest po jego stronie, że jest po prostu aktywny, w odróżnieniu od Kaczora, który wydawał się pasywny. Po prostu Tusk był szybki i celny w ripostach, a Kaczor był chyba w kilku momantach mocno zaskoczony ripostami Tuska. Po prostu Tusk odrobił pracę domową w odróżnieniu od Kaczora i wypadł lepiej. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:42 Dla Kaczora ( trzymając się Twojej nomenklatury)jednym istotnym suspensem był zarzut Tuska w sprawie kasy dla warszawskiego metra.Natomiast uważam za poważny bład Tuska przypuszczenie ataku na Kaczyńskiego.To było niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:43 Tu pojawia się pytanie , czy tego chcą wyborcy od prezydenta.Nalezy pamietac , ze nie sa to wybory parlamentarne.Moim zdaniem Tusk za bardzo uległ emocjom.Powinien się raczej kreowac na nowego , lepszego Kwaśniewskiego (za wyjatkiem podejrzen o przekręty oczywiście) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 09:45 Umiesz liczyć, nie licz na Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:44 > Minutowe expose D.Tuska było jednak mizerne , bo odnosiło sie li tylko do > obalenia tezy Kaczyńskiego o solidarnej i wolnej Polsce.Wydaje mi sie, że mógł > sie wykazać wiekszą inwencją. Przerobienie "Polska liberalna kontra Polska solidarna" na "wolność kontra solidarność" było świetnym zagraniem na koniec debaty, ktoś dobrze główkuje w sztabie Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 23:19 Tylko ilu widzów zajarzyło tą grę słów , tu się zwraca do mln ludzi przed ekranami TV a nie przemawia na wiecu w Audytorium Maximum.... Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz.j.maciejewski Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 23:53 Niestety expose Tuska, mimo że jestem zdecydowanie za nim, było relatywnie najsłabsze. Ale i tak całość bardzo dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus.mp Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 13:51 Przepraszam, ale nie było niczego takiego jak expose Tuska, z całym szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
maximus.mp Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 13:48 Czy wg Tuska liberalizm=wolność? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 07.10.05, 09:43 Tusk napewno wypadł lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Tusk i L.Kaczyński: Debata w TVN24 06.10.05, 22:24 Kczynski obiecuje , ze chociaz nic nie zmieni , to jednak zmieni sie wszystko. Tusk chyba trochę niepotrzebnie wdaje się w puskówke zamiast pozostawac przy wizerunku polityka kulturalnego i wywazonego.Z drugiej jednak strony majac na wzgledzie , komu naród powierzył zwyciestwo , byc moze w tym szaleństwie jest metoda pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dymas17 Kaczor wyprowadzony z równowagi!!! 06.10.05, 22:24 Takiego Tuska chciałem napierajacego atakujacego, nareszcie Tusk pokazał ze jest facetem z jajami a kaczor poległ na całej linni Odpowiedz Link Zgłoś
bah Ile jaj ma Tusk ? 06.10.05, 22:52 Gdyby chcieć się posługiwać atakami przy pomocy półprawd, jak Tusk, to należało by potwierdzić, że Tusk faktycznie jest "facetem z jajami" (trzema, bo z żadnego się ptaszek nie wykluł). Efekciarskie zarzuty Donalda nie wytrzymują nawet tej minuty którą Lech miał na odpowiedź. Człowiek, który udaje, że nie rozumie różnicy między liberalizmem a wolnością nie powinien byc prezydentem. Rodakom na koniec nie miał nic do powiedzenia. Wolał zakończyć debatę kolejną manipulacją. Polacy są za wolnością "Nie ma wolności bez solidarności" "Państwo wg Tuska", to mniej solidarności - to jest wizja nieodpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś