jerry.uk 25.10.05, 11:10 Jakby Kaczynski mial poczucie humoru, moglby zaproponowac Walesie kierowanie kancelaria prezydencka. a ten buc pewnie by sie zgodzil! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olo3000 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:14 Sam jesteś buc...jerry. Wałęsę należy szanować za to co już zrobił. Ma większe prawo do komentarzy i pomyłek niż inni szarzy obywatele (bądź "nie obywatele"). Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:20 Walesa jest prawdziwym mezem stanu... Kaczka niestety do piet mu nie dorasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:47 Jak czytam te wypowiedzi, to odnosze wrazenie czy ja tu nie znalazlem sie w piaskownicy z dziecmi? Bo ludzie ktorzy pamietaj sierpien '80 nie pletli by takich glupot. Kto zalozyl pierwszy niezalezny wolny zwiazek zawodowy w Polsce? Walesa? haha kto rozpoczal strajk w stoczni? Walesa? haha smieszni jestescie. TAcy co ryzykowali zyciem w tamtym okresie byla cala masa. Miedzy innymi i ja siedzialem za soldiarnosc w wiezieniu. Tylko ze tak chamskim, bezczelnym, rozpychajacym sie wsrod przyjaciol, niszczacym ich, idacym po trupach jak Walesa, jest niewielu. Wiec wyplynal. Co moglibysmy znalezc w archiwum Spraw Wewnetrznych gdyby nie to ze wpuszczono decydentow na 2 miesiace, m.in. Michnika, ktorzy robili z teczkami co chcieli. A teraz nam sie wmawia, jacy czysci haha, po wizirze chyba Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Wałek tradycyjnie. Dzisiaj tak, jutro tak! 25.10.05, 11:53 Lubie faceta... nawet za to :) Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Wałek tradycyjnie. Dzisiaj tak, jutro tak! 25.10.05, 12:10 KAzdy moze lubiec kogo chce, o to walczylismy. Bo przeciez mozna byc za a nawet przeciw. Jak choragiewka, tylko co to jest warte? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 To jest warte wiatru. 25.10.05, 14:01 Choragiewka bez wiatru zwisa.Mozna ja czyms usztywnic (NAPRZYKLAD KROCHMALEM), ALE TO SA SZYUCZNE ZABIEGI. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Re: To jest bardzo duzo warte 25.10.05, 17:00 Walesa pokazal wam caly urok demokracji... Nie wiem czy zrozumieliscie jego slowa. Jest demokracja, narod wybral prezydenta i wszyscy musza sie zgodzic ze jest to nasz (Polski) prezydent... tym wlasnie demokracja rozni sie od totalitaryzmu... Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: To jest bardzo duzo warte 25.10.05, 21:17 atomm napisał: > Jest demokracja, narod wybral prezydenta i wszyscy musza sie zgodzic ze jest to > > nasz (Polski) prezydent... > tym wlasnie demokracja rozni sie od totalitaryzmu... Z całym szacunkiem, ale... w totalitaryzmie moglibyśmy się nie zgadzać kto jest szefem a w demokracji musimy, tak? Wydawało mi się inaczej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
blay2 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:24 Wałęsa był tylko Pionkiem Zachodu. Komunizm musiał upaść ale potrzebny był człowiek, którym można było sterować. Żaden prawdziwy solidarnościowiec nie zgodziłby się na to na co zgodził się Wałęsa. W d...pie mam jego zasługi. Moja ciocia ukrywała radiostację w ursusie we własnym mieszkaniu, była bardzo związana ze środowiskiem solidarnościowym i jak zrobiło się gorąco to cała elita wypięła się na nią d...pą. JAk słyszę te farmazony któe wygłasza Wałęsa i pół polski, która mu fturuje to nie mogę się na dziwić... widać ślepota i głupota to choroba narodowa i szerzy się szybciej niż ptasia grypa Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique DO ADAMO64 25.10.05, 14:23 adamo, ja mam 24 lata. prawie nic nie pamietam z czasów komuny. całkiem dobrze sobie radzę w obecnych czasach. nie potrzebuje pomocy państwa, chcę tylko żeby mnie nie blokowało. ale do rzeczy, pewnie, ze oprócz wałesy byli inni wartościowi ludzie. jednak w kazdym zgromadzeniu, grupie a w naturze w stadzie jest ktoś taki , kogo nazywa się... LIDEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: DO ADAMO64 26.10.05, 01:27 zgadzam sie, ale to co ? CI co sobie nie radza, z wilczym kapitalizmem, to do gazu? Ci ktorzy nie potrafia klamac wyborcom w oczy ze zrobia dla nich to czy to, i tym samym nie zeruja na naszych podatkach 4 lata, to do gazu? Nie kazdy potrafi sie pchac jak swinia do koryta. O nich tez trzeba pamietac. I o to walczylem, a czego sie doczekalem? swin ktore ledwo co zostaly wybrane do parlamentu przekraczaja wszystkie przepisy dorgowe narazajac innych uzytkownikow drog na szkody i jeszcze mowia do policjantow ze moga im naskoczyc. A kto ich tego nauczyl?? WALESA !! I JEGO SYNALKOWIE POMROCZNI !! Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 15:02 Powinieneś mieć raczej do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
hellagumia Re: Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 17:18 Ten, co to napisał, to skończony idiota i w ogóle nie ma bladego pojęcia o polityce. Kaczyński to super- zaje*isty polityk, mądry, dobry i wreszcie nie komunista i nie lizydupa komunistów, Niemców i Rusków. Chce dobrze dla Polski, a kto myśli inaczej jest skończonym debilem! Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 18:40 napisau debil nieskonczony.. Odpowiedz Link Zgłoś
dar3cky Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 18:53 Ej wez sobie zartuj. Po pierwsze Walesa nie zalozyl wolnych zwiazkow zawodowych ale wstapil do JUZ ISTNIEJACYCH, po drugie stajk w stoczni organizowal nie Walesa ALE GWIAZDA, po trzecie jakim jest ( i byl) to pokazal w '92 rozwalajac rzad Olszewskiego no i "slynna lewa noga". Nie wiem wiec za co siedziales ale chyba za glupote bo chyba nie za ideologie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 23:24 Szczerze mówiąc nienawidziłem Wałęsy prawie odkąd zobaczyłem go po raz pierwszy w debacie z Miodowiczem. W osiemdziesiątym miałem trzy latka, w sierpniu nawet trzy i pół. Na całe szczęście podczas pierwszych powszechnych wyborów prezydenckich nie byłem pełnoletni, bo wtedy zagłosowałbym na Tymińskiego (i pewnie do dziś nie mógłbym sobie tego wybaczyć...). Pierwszy raz kiedy mogłem już głosować - głosowałem na Kwaśniewskiego i pamiętam jak bardzo byłem smutny kiedy kładłem się spać i jak bardzo szczęśliwy kiedy się obudziłem. I przez całe następne prawie dziesięciolecie nienawidziłem Wałęsy prawie tak samo jak na początku. A jednak z czasem ten człowiek zdobył u mnie coraz większy szacunek. I nie chodzi mi o to, co zrobił w sierpniu osiemdziesiątego, bo jestem pewien, że wielu ludzi zrobiło dużo więcej, nie o to co wycierpiał potem, bo wielu cierpiało bardziej, no i z pewnością nie za prezydenturę, bo tę Kwaśniewskiego uważam za dużo lepszą. Ale strasznie szanuję Wałęsę za to, że wykorzystał swój wizerunek. Wykorzystał bycie symbolem. Wykorzystał to do budowania pozycji Polski za granicą, zarówno w kwestii przypominania naszego udziału w obaleniu komunizmu, jak i przekonywania ludzi, że po naszych ulicach nie przechadzają się już niedźwiedzie. I szczególnie szanuję go za to, że robi to do dziś. I chwała mu za to. A Lecha Kaczyńskiego nienawidzę tak, jak kiedyś Wałęsę. Może za dwadzieścia lat zmienię zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:10 atomm napisał: > Walesa jest prawdziwym mezem stanu... > Kaczka niestety do piet mu nie dorasta.... >Atomm gdyby Wałęsa nie skumał się z SLD i Tymińskim to prezydentem zostłby Mazowiecki!!!A nie on!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zimniak50 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 14:38 ciesze sie ze kaczynski wygral prezydenture ale bron boze zeby rzadzil tak jak byly prezyd.walesa Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Lechu jest mezem Danusi,A NIE JAKIEGOS Stana. 25.10.05, 13:54 A CO ON W TYM Madrycie szuka?... Niech wraca do Polski, jeszcze jakas wojne domowa tam rozpeta. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:02 atomm napisał: > Walesa jest prawdziwym mezem stanu... > Kaczka niestety do piet mu nie dorasta.... > ty chyba jestes atom,lecz bez jadra lub mózgu-wybieraj Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 17:12 Nie osmieszajcie sie. Mąż stanu...chyba was pogięło Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 17:52 Wałęsa to zwyczajna marionetka, kukiełka, którą posłużono się do rozwalenia poprzedniego systemu a następnie na jego absolutnym nieokrzesaniu wykreowano Kwaśniewskiego. Zwrócić należy uwagę jak pan elektryk szafuje wyjątkowo modnym obecnie terminem jakim staje się "populizm".Czy pan w ogóle zna jego semantyczne znaczenie? Otóż to populizmowi właśnie zawdzięcza pan swoją karierę. W takim znaczeniu populistyczna była solidarność, populistczne wizyty papieża w kraju, a wreszcie populistyczne są wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 18:29 Wałęsa postawił wszystko na Tuska i grupę Kwaśniewskiego liczącą na przetrwanie pod skrzydłami PO. Teraz został naprawdę sam, bez wpływów pogardzany przez wszystkich. Jego poparcie zaszkodziło Platformie, poskomuniści już nie rządzą, Radio Maryja też mu nie sprzyja. Jedyną nadzieją jest Kaczyński ..tak tak Kaczyński który może łyknąć ten haczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
adam022 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 19:54 Proponuję obejrzeć "Nocną Zmianę" - płyta DVD w jednym z pism codziennych, a dopiero potem wydawać osądy. Odpowiedz Link Zgłoś
de-bill Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:01 Szanować "za to"? "Za to" można zapłacić, a nie szanować. Szacunek nie jest funkcją kupieckiego rozliczenia. Wałęsa ma dorobek, ma zasługi ale szacunku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
de-bill Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:07 Śniło mi się, że jestem z Wałęsą na "ty". Brrr! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Daczego zaraz 'Brrrrr' ?.... 25.10.05, 14:09 Gorzej by bylo , jakbys byl na ty Lukaszenka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 14:14 Wałęsa sam nie wie kim jest i jakie sa jego przekonania !!!!!!/a może wie / Jeszcze wczoraj mówił, że nie bedzie gralulował Kaczyńskiemu , cóż no takiego zrobił. Dał sie wystawić na posmiechowisko. Wierzę w to że 25 lat temu miał dobre zamiary,ale też pod wpływem pewnych osób zmienił swoje przekonania ,a jako człowiek znany na całym świecie mógł dużo dobrego zrobić dla ojczyzny gdy był prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:26 więcej luzu, olo3000!!! Masz chyba tak samo mało poczucia humoru jak ci, co dali nazwę RZECZPOSPOLITEJ OBOJGA KACZYŃSKICH Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:47 no tak , co Wał-łęsa zrobił dla Polski, a no żarł i wypróżniał się zdrowo więc nas nie kosztował aż tak bardzo, choć opłatę w milionach od Amerykanów (agentura) spłacamy pewnie do dziś (odsetki) Odpowiedz Link Zgłoś
yashina jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:18 Tak jest i moim Prezydentem choc na niego nie glosowalem to zycze mu jak najlepiej prowadzic Polske ale bardzo watpie czy to sie uda. Jesli ktos podpiera sie ksenofobicznym Radiem Maria azeby wygrac wybory to bardzo watpie w szczere zamiary Pana Kaczynskiego L i jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
mmos Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:22 Akurat RM ma prawdopodobnie szczere intencje. Można uważać ich diagnozy za idiotyczne ale złośliwie tego nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
yashina Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:32 Moze intencje sa szczere RM ale metody i polemika jest na niskim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
voodeen Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:09 yashina napisał: > Moze intencje sa szczere RM ale metody i polemika jest na niskim poziomie a jak zatem ocenisz "poziom" mediów w kampanii prezydenckiej, kiedy w sposób nachalny popierały "jedynie słusznego kandydata"? I nikt jakoś nie zdobył się na obiektywną krytykę. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A moze bys tak skonczyl z tymi amerykanskimi 25.10.05, 14:17 wyglupami, co?...Tylko we flage narodowa sie nie zawijaj, bo cie zatrzynaja za plugawienie symboli narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
histeryx "nie wierzcie elektrykom"...jeszcze wczoraj mówił 25.10.05, 11:18 wspak, aż tak szybko lekcję odrobił ? jak z Kwasniewskim publiczne pojednanie ? lęk przed politycznym niebytem ? trzeba wiedziec Panie Wu. kiedy ze sceny zejśc niepokonanym.no ale jak widac czasem sie po prostu juz nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Wałęsa? A kto to taki? 25.10.05, 11:20 I dlaczego mam mnie obchodzić zdanie tego pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Niech Galba poda prawdziwe nazwisko,to może i o ni 25.10.05, 11:30 m w szkole, kiedyś... Ale to tchórz, uderza (pluje) w plecy, zza węgła i w kominiarce...:) Odpowiedz Link Zgłoś
rabarbarus Re: Będą się uczyć na lekcji na temat "Agenci SB" 25.10.05, 12:22 spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Chyba na zoologii albo na wychowaniu... 25.10.05, 14:38 muzycznym w temacie 'Organy'. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:23 Buc? Masz na mysli Kaczynskiego? Ja mam nieporownywalnie wiekszy szacunek do Walesy niz tego demagoga, socjalisty i klamcy Kaczynskiego. Poza tym trzeba oddac Walesie jak wiele zrobil dla Polski, ryzykujac nawet swoim zyciem. Za to mu sie nalezy szacunek. Kaczynski na razie musi sobie na niego zapracowac, bo pozostawil moj gleboki niesmak po swojej kampani. O ile przed wyborami mialem do niego lekka sympatie, to po nie zostalo z niej nic. Dla mnie PiS jest bardzo podobna do Samoobrony, tylko dziala bardziej w "bialych rekawiczkach" Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Chopin tez wystepowal w bialych rekawiczkach 25.10.05, 14:44 ale przed kazdym koncertem je zdejmowal. Odpowiedz Link Zgłoś
pan12345 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:58 Akurat na odwrót, a co zrobił ten szczwany kabotyn dla Polski, no pięknie się wypróżniał więc nie musieliśmy opłacać lekarzy, ale i tak spłacamy jego agenckie miliony pozyskane od służb Stanów za rozwalanie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Indywidualna oferta 25.10.05, 11:28 Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetową ..(...)" Nagle wypowiedź przerywa głos z sali: - Panie Leszku, tak to Panu tylko w Erze dopasują... Odpowiedz Link Zgłoś
lynxu Re: A moim nie jest !!!!!!!!! 25.10.05, 17:47 Moim również w żadnym wypadku. Tak samo jak moim nie był Kwaśniewski. Wałęsa też najlepszym nie był ale zupełnie z innego powodu. W każdym razie jeżeli kiedykolwiek w życiu bede miał okazję zaszkodzić Kaczyńskiemu (chociaż wątpię) z pewnością to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin A moim jest 25.10.05, 20:48 > (ciach)jeżeli > kiedykolwiek w życiu bede miał okazję zaszkodzić Kaczyńskiemu (chociaż wątpię) > z > pewnością to zrobię. oszalałeś z nienawiści? Odpowiedz Link Zgłoś
lynxu Re: A moim jest 27.10.05, 22:26 > oszalałeś z nienawiści? Tak. Słuchając Kaczyńskiego, patrząc na jego zakłamanie, obserwując jakimi sposobami dąży do władzy muszę przyznać, że tak - oszalałem z nienawiści. Tylko dwoma osobami z PiSu bardziej gardzę - Dornem i Kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
t.duszynski Wałęsa ,dlaczego tak poźno? 25.10.05, 11:33 no oczywiscie,jest naszym prezydentem..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaan1 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:33 A co p.Wałęsa uważa,że p.Kaczyński szpakami karmiony i sobie nie poradzi???? Poradzi sobie lepiej niż inni.Jest to człowiek prawa .Zycie to zestaw praw i sobie świetnie poradzi. Fajnie powiedział p.Wałęsa,że jest i moim prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 Idz drogą kapciowego odlot z airport Lecha W. .... 25.10.05, 11:49 Kapciowy ma już paszport i w każdej chwili bryknie.(walizki już pakuje).Lechu W.rób to samo.Kaczory są pamiętliwe i nie darują ani tobie ani twemu kapciowemu zniewag i upodleń.Tylko gdzie ty się podziejesz ?Chyba u Łukaszenki w kołchozie Drozdy.Białorusy to poczciwe ludzie i nawet ciebie nie pogonią.A na USA czy EU bym nie liczył.I Nobel nic ci nie pomoże.Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Spieprzaj dziadu z tego forum. Ale juz!!! 25.10.05, 12:40 no na szczecie twoje zyczenia nie sa rozkazami :] Odpowiedz Link Zgłoś
alkud UFF! Dobrze, że Wałęsa nie jest naszym... 25.10.05, 11:53 prezydentem :D 0000000000 najgorszy blog świata animowanehistoryjki.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Tytul listu 25.10.05, 11:54 proponuje nastepujacy tytul listu: Porozmawiajmy jak Prezydent z Prezydentem Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot "To ja juz wybieram AIDS"... 25.10.05, 11:54 ...jak powiedzial Mistrz Jerzy. ...I tylko Maybacha nie cieszy - mizerny wtrysk przed wytryskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier A moim NIE. 25.10.05, 12:17 A moim NIE. Ani Kwachu, ani Kaczor. Od czasów Wałęsy nie ma w Polsce prezydenta wielkiego formatu i pewnie długo nie będzie bo decyduje wiejskie fornalstwo, ktore zawsze poprze jakiegoś szamana-obiecywacza. W 2010 roku wygra być może Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam oooo widac ze "Bolek" sie przestraszyl 25.10.05, 12:27 i to calkiem powaznie sie przestraszyl... btw: czy Lech Walesa otrzymal juz status "pokrzywdzonego" w IPN?? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:31 Brawo panie Lechu ! Zawsze wiedziałem, że mimo iż wiedzy Panu nie stało, to przynajmniej „zawsze chciał (i chce Pan) dla kraju dobrze. Za parę lat pies z kulawą nogą nie będzie pamiętał, kto to taki Giertych, Kurski, Miodowicz, Cimo i Wasser, a Pan zostanie w Historii Polski i Europy ! Żałosne to nasze społeczeństwo ! O tym kto będzie prezydentem RP nie chciało decydować 50 % uprawnionych do głosowania Polaków ! A w pierwszej turze 15 % spośród nas oddało głos na chama ! Nic dziwnego, że za nich zdecydowali Lepper, Jarucka, Rydzyk, Miodowicz i Kurski. Nie głosowałem na Kaczyńskiego, ale póki co, nie mam mu nic do zarzucenia. A może w naszym kraju wreszcie opłaci się być „prawym obywatelem”, „uczciwym politykiem”, „iść prostą drogą” ? Tego Wam i sobie życzę. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A kto to jest Walesa? Ktos tego goscia jeszcze zna 25.10.05, 12:36 Bolek, wez Ty sie chlopie po rozum do glowy. Wze te Twoja wedka i sledziki na zakaske sobie low. Zapraszaj Kwachow, Cimoszkow, Borowskich na Wigilie (jak na imieniny), ale od polityki to Ty sie trzymaj z daleka. Za wysokie progi, jak na Bolka nogi! Odpowiedz Link Zgłoś
ali57 Re: Wstydu oszczędź! -miałeś chamie złoty róg.... 25.10.05, 12:47 www.naszawitryna.pl/ksiazki_42.html Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Bolus gratuluje "prezydentowi" 25.10.05, 12:40 www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677 Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b [...] 25.10.05, 12:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marina_babe Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:10 To nie będzie mój prezydent, ani Kabat - mojej dzielnicy, ani Warszawy - mojego miasta. My przepraszamy za Kaczyńskiego - widać za słabo i za cicho mówiliśmy o jego miernocie jako gospodarza stolicy. Teraz rozwali całą Polskę...pozostaje zamknąć się w sobie, przeczekać i zbierać siły na wielki remont po "rządach" Kaczora i jego kaczokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
vedymin Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 20:45 marina_babe napisała: > To nie będzie mój prezydent, ani Kabat - mojej dzielnicy, ani Warszawy - mojego > miasta. mów za siebie babe, nie za Warszawę, bo to że tu mieszkasz nie znaczy że jest Twoje.. > My przepraszamy za Kaczyńskiego sama sobie przepraszaj. Ja głosowałem na Kaczyńskiego i jestem dumny że taka osoba została Prezydentem RP! > - widać za słabo i za cicho mówiliśmy o > jego miernocie jako gospodarza stolicy. - widać nie wszyscy podzielają Twoje i Platformersów poglądy na prezydenturę stolicy > Teraz rozwali całą Polskę...pozostaje > zamknąć się w sobie, przeczekać (ciach) Nie rozumiem. Naprawdę. Kogo wybraliśmy na prezydenta RP? Po elektryku (przywódcy Solidarności), i o-mało-co-magistrze, prominentnym działaczu PZPR, wybraliśmy: -uczestnika strajków studenckich w l. 70tych -działacza KORu -uczestnika i doradcy strajku w stoczni w 80tym. -internowanego w stanie wojennym -uczestnika okrągłego stołu (zgoda, akurat to nie musi być największym atutem, choć na łamach Wyborczej to z pewnością ;-] -pomysłowawcy (wspólnie z bratem Jarosławem) i konstruktorem rządu Mazowieckiego, pierwszego niekomunistycznego rządu w Polsce po II wojnie światowej. (tu przypomnę tym, którzy urodzili się wczoraj, że ten rząd, skonstruowany m.in. dzięki uzyskaniu poparcia SD, ZSL i miękkiej części PZPR, powstał w sejmie gdzie 60% miejsc miał zagwarantowany komunistyczny aparat, a jedynie 40% wyborcy wybrali w wolnych wyborach) -prezesa Najwyższej Izby Kontroli (szanowanego przez przeciwników politycznych) -Ministra Sprawiedliwości (jw., cieszącego się też dużym poparciem społecznym) -Prezydenta Warszawy (tylko 3 lata, ale zawsze) -na marginesie: wykształcony prawnik, doktor habilitowany prawa, profesor dwóch uniwersytetów. to, wbrew pozorom może, nie jest wycinek z portalu Kaczyńskiego, to możecie sobie przeczytać nawet w tak zajadle krytycznej Kaczyńskim Wyborczej - zapraszam do lektury: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2975941.html?as=1&ias=5 po przesianiu części artykułu obrazującej negatywne nastawienie GW fakty będą oczywiste. (nota bene, jak przeczytamy analogiczny artykuł dotyczący Tuska to po 'odsianiu' generalnej sympatii przewijającej się przez artykuł, na potrzeby kampanii, okaże się że Tusk.. no sorry, ale on dotąd praktycznie nikim nie był, praktycznie nic nie zrobił, nic ciekawego nie powiedział.. gdzie on się podziewał? A te ataki na Kaczyńskiego, za wzrost (od kiedy wzrost świadczy o wielkości człowieka??) za rzekome skrajne poglądy wkładane mu w usta przez najbardziej zagorzałych przeciwników, i to tylko na potrzeby kampanii (nomen omen) wyborczej.. to takie małe.. ja, wyborca Kaczyńskiego, nigdy bym się nie zniżył do tego samego poziomu krytykując Tuska. to pod rozwagę. sweet dreams. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Z SAKSOW LIST NAPISAL... 25.10.05, 13:20 ...to ja sie pytam...jak w polsce mamy taka demokracje i dobrobyt dzieki walesie to dlaczego walesa jada z reki roznej masci lewakow za granica...moze by gazeta dala taki jeden referat walesy z saksow...a z drugiej strony jaki z tego walesy patryjota robi we wlasne gniazdo u obcych...nie dosc ,ze belkocze to obnaza po raz tysieczny swa ignorancje...-))) Odpowiedz Link Zgłoś