Dodaj do ulubionych

Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem

25.10.05, 11:10
Jakby Kaczynski mial poczucie humoru, moglby zaproponowac Walesie kierowanie
kancelaria prezydencka. a ten buc pewnie by sie zgodzil!
Obserwuj wątek
    • olo3000 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:14
      Sam jesteś buc...jerry.
      Wałęsę należy szanować za to co już zrobił. Ma większe prawo do komentarzy i
      pomyłek niż inni szarzy obywatele (bądź "nie obywatele").
      • atomm Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:20
        Walesa jest prawdziwym mezem stanu...
        Kaczka niestety do piet mu nie dorasta....
        • adamo64 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:47
          Jak czytam te wypowiedzi, to odnosze wrazenie czy ja tu nie znalazlem sie w
          piaskownicy z dziecmi? Bo ludzie ktorzy pamietaj sierpien '80 nie pletli by
          takich glupot. Kto zalozyl pierwszy niezalezny wolny zwiazek zawodowy w Polsce?
          Walesa? haha kto rozpoczal strajk w stoczni? Walesa? haha smieszni jestescie.
          TAcy co ryzykowali zyciem w tamtym okresie byla cala masa. Miedzy innymi i ja
          siedzialem za soldiarnosc w wiezieniu. Tylko ze tak chamskim, bezczelnym,
          rozpychajacym sie wsrod przyjaciol, niszczacym ich, idacym po trupach jak
          Walesa, jest niewielu. Wiec wyplynal. Co moglibysmy znalezc w archiwum Spraw
          Wewnetrznych gdyby nie to ze wpuszczono decydentow na 2 miesiace, m.in.
          Michnika, ktorzy robili z teczkami co chcieli. A teraz nam sie wmawia, jacy
          czysci haha, po wizirze chyba
          • filo_de_putino Wałek tradycyjnie. Dzisiaj tak, jutro tak! 25.10.05, 11:53
            Lubie faceta... nawet za to :)
            • adamo64 Re: Wałek tradycyjnie. Dzisiaj tak, jutro tak! 25.10.05, 12:10
              KAzdy moze lubiec kogo chce, o to walczylismy. Bo przeciez mozna byc za a nawet
              przeciw. Jak choragiewka, tylko co to jest warte?
              • edek47 To jest warte wiatru. 25.10.05, 14:01
                Choragiewka bez wiatru zwisa.Mozna ja czyms usztywnic (NAPRZYKLAD KROCHMALEM),
                ALE TO SA SZYUCZNE ZABIEGI.
                • atomm Re: To jest bardzo duzo warte 25.10.05, 17:00
                  Walesa pokazal wam caly urok demokracji...
                  Nie wiem czy zrozumieliscie jego slowa.
                  Jest demokracja, narod wybral prezydenta i wszyscy musza sie zgodzic ze jest to
                  nasz (Polski) prezydent...
                  tym wlasnie demokracja rozni sie od totalitaryzmu...
                  • saikokila Re: To jest bardzo duzo warte 25.10.05, 21:17
                    atomm napisał:

> Jest demokracja, narod wybral prezydenta i wszyscy musza sie zgodzic ze jest to
                    >
                    > nasz (Polski) prezydent...
                    > tym wlasnie demokracja rozni sie od totalitaryzmu...

Z całym szacunkiem, ale... w totalitaryzmie moglibyśmy się nie zgadzać kto jest
                    szefem a w demokracji musimy, tak? Wydawało mi się inaczej... :)
          • blay2 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:24
            Wałęsa był tylko Pionkiem Zachodu. Komunizm musiał upaść ale potrzebny był
            człowiek, którym można było sterować. Żaden prawdziwy solidarnościowiec nie
            zgodziłby się na to na co zgodził się Wałęsa. W d...pie mam jego zasługi. Moja
            ciocia ukrywała radiostację w ursusie we własnym mieszkaniu, była bardzo
            związana ze środowiskiem solidarnościowym i jak zrobiło się gorąco to cała
            elita wypięła się na nią d...pą. JAk słyszę te farmazony któe wygłasza Wałęsa i
            pół polski, która mu fturuje to nie mogę się na dziwić... widać ślepota i
            głupota to choroba narodowa i szerzy się szybciej niż ptasia grypa
          • symbolique DO ADAMO64 25.10.05, 14:23
            adamo, ja mam 24 lata. prawie nic nie pamietam z czasów komuny. całkiem dobrze
            sobie radzę w obecnych czasach. nie potrzebuje pomocy państwa, chcę tylko żeby
            mnie nie blokowało. ale do rzeczy, pewnie, ze oprócz wałesy byli inni
            wartościowi ludzie. jednak w kazdym zgromadzeniu, grupie a w naturze w stadzie
            jest ktoś taki , kogo nazywa się... LIDEREM.
            • adamo64 Re: DO ADAMO64 26.10.05, 01:27
              zgadzam sie, ale to co ? CI co sobie nie radza, z wilczym kapitalizmem, to do
              gazu? Ci ktorzy nie potrafia klamac wyborcom w oczy ze zrobia dla nich to czy
              to, i tym samym nie zeruja na naszych podatkach 4 lata, to do gazu? Nie kazdy
              potrafi sie pchac jak swinia do koryta. O nich tez trzeba pamietac. I o to
              walczylem, a czego sie doczekalem? swin ktore ledwo co zostaly wybrane do
              parlamentu przekraczaja wszystkie przepisy dorgowe narazajac innych
              uzytkownikow drog na szkody i jeszcze mowia do policjantow ze moga im
              naskoczyc. A kto ich tego nauczyl?? WALESA !! I JEGO SYNALKOWIE POMROCZNI !!
          • idiotyzmy-kacze Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 15:02
            Powinieneś mieć raczej do siebie
            • hellagumia Re: Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 17:18
              Ten, co to napisał, to skończony idiota i w ogóle nie ma bladego pojęcia o
              polityce. Kaczyński to super- zaje*isty polityk, mądry, dobry i wreszcie nie
              komunista i nie lizydupa komunistów, Niemców i Rusków. Chce dobrze dla Polski,
              a kto myśli inaczej jest skończonym debilem!
              • kola Re: Masz pretensje do Wałęsy że jesteś zerem ? 25.10.05, 18:40
                napisau debil nieskonczony..
          • dar3cky Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 18:53
            Ej wez sobie zartuj. Po pierwsze Walesa nie zalozyl wolnych zwiazkow zawodowych ale wstapil do JUZ ISTNIEJACYCH, po drugie stajk w stoczni organizowal nie Walesa ALE GWIAZDA, po trzecie jakim jest ( i byl) to pokazal w '92 rozwalajac rzad Olszewskiego no i "slynna lewa noga". Nie wiem wiec za co siedziales ale chyba za glupote bo chyba nie za ideologie.
          • dziczku Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 23:24
            Szczerze mówiąc nienawidziłem Wałęsy prawie odkąd zobaczyłem go po raz pierwszy
            w debacie z Miodowiczem. W osiemdziesiątym miałem trzy latka, w sierpniu nawet
            trzy i pół. Na całe szczęście podczas pierwszych powszechnych wyborów
            prezydenckich nie byłem pełnoletni, bo wtedy zagłosowałbym na Tymińskiego (i
            pewnie do dziś nie mógłbym sobie tego wybaczyć...). Pierwszy raz kiedy mogłem
            już głosować - głosowałem na Kwaśniewskiego i pamiętam jak bardzo byłem smutny
            kiedy kładłem się spać i jak bardzo szczęśliwy kiedy się obudziłem. I przez
            całe następne prawie dziesięciolecie nienawidziłem Wałęsy prawie tak samo jak
            na początku. A jednak z czasem ten człowiek zdobył u mnie coraz większy
            szacunek. I nie chodzi mi o to, co zrobił w sierpniu osiemdziesiątego, bo
            jestem pewien, że wielu ludzi zrobiło dużo więcej, nie o to co wycierpiał
            potem, bo wielu cierpiało bardziej, no i z pewnością nie za prezydenturę, bo tę
            Kwaśniewskiego uważam za dużo lepszą. Ale strasznie szanuję Wałęsę za to, że
            wykorzystał swój wizerunek. Wykorzystał bycie symbolem. Wykorzystał to do
            budowania pozycji Polski za granicą, zarówno w kwestii przypominania naszego
            udziału w obaleniu komunizmu, jak i przekonywania ludzi, że po naszych ulicach
            nie przechadzają się już niedźwiedzie. I szczególnie szanuję go za to, że robi
            to do dziś. I chwała mu za to.
            A Lecha Kaczyńskiego nienawidzę tak, jak kiedyś Wałęsę. Może za dwadzieścia lat
            zmienię zdanie
        • rerana Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:10
          atomm napisał:

> Walesa jest prawdziwym mezem stanu...
          > Kaczka niestety do piet mu nie dorasta....
          >Atomm gdyby Wałęsa nie skumał się z SLD i Tymińskim to prezydentem zostłby
          Mazowiecki!!!A nie on!!!
          • zimniak50 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 14:38
            ciesze sie ze kaczynski wygral prezydenture ale bron boze zeby rzadzil tak jak
            byly prezyd.walesa
        • edek47 Lechu jest mezem Danusi,A NIE JAKIEGOS Stana. 25.10.05, 13:54
          A CO ON W TYM Madrycie szuka?... Niech wraca do Polski, jeszcze jakas wojne
          domowa tam rozpeta.
        • m15 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:02
          atomm napisał:

> Walesa jest prawdziwym mezem stanu...
          > Kaczka niestety do piet mu nie dorasta....
          >
          ty chyba jestes atom,lecz bez jadra lub mózgu-wybieraj
        • wicurpix Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 17:12
          Nie osmieszajcie sie. Mąż stanu...chyba was pogięło
        • aradian Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 17:52
          Wałęsa to zwyczajna marionetka, kukiełka, którą posłużono się do rozwalenia
          poprzedniego systemu a następnie na jego absolutnym nieokrzesaniu wykreowano
          Kwaśniewskiego. Zwrócić należy uwagę jak pan elektryk szafuje wyjątkowo modnym
          obecnie terminem jakim staje się "populizm".Czy pan w ogóle zna jego semantyczne
          znaczenie? Otóż to populizmowi właśnie zawdzięcza pan swoją karierę. W takim
          znaczeniu populistyczna była solidarność, populistczne wizyty papieża w kraju,
          a wreszcie populistyczne są wybory.
        • norton2005 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 18:29
          Wałęsa postawił wszystko na Tuska i grupę Kwaśniewskiego liczącą na przetrwanie
          pod skrzydłami PO. Teraz został naprawdę sam, bez wpływów pogardzany przez
          wszystkich. Jego poparcie zaszkodziło Platformie, poskomuniści już nie rządzą,
          Radio Maryja też mu nie sprzyja. Jedyną nadzieją jest Kaczyński ..tak tak
          Kaczyński który może łyknąć ten haczyk.
        • adam022 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 19:54
          Proponuję obejrzeć "Nocną Zmianę" - płyta DVD w jednym z pism codziennych, a
          dopiero potem wydawać osądy.
      • de-bill Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:01
        Szanować "za to"? "Za to" można zapłacić, a nie szanować. Szacunek nie jest
        funkcją kupieckiego rozliczenia. Wałęsa ma dorobek, ma zasługi ale szacunku nie
        ma.
        • de-bill Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:07
          Śniło mi się, że jestem z Wałęsą na "ty". Brrr!
          • edek47 Daczego zaraz 'Brrrrr' ?.... 25.10.05, 14:09
            Gorzej by bylo , jakbys byl na ty Lukaszenka.
      • tomekp1 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 14:14
        Wałęsa sam nie wie kim jest i jakie sa jego przekonania !!!!!!/a może wie /
        Jeszcze wczoraj mówił, że nie bedzie gralulował Kaczyńskiemu , cóż no takiego
        zrobił.
        Dał sie wystawić na posmiechowisko.
        Wierzę w to że 25 lat temu miał dobre zamiary,ale też pod wpływem pewnych osób
        zmienił swoje przekonania ,a jako człowiek znany na całym świecie mógł dużo
        dobrego zrobić dla ojczyzny gdy był prezydentem.
      • aptymista Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:26
        więcej luzu, olo3000!!!
        Masz chyba tak samo mało poczucia humoru jak ci, co dali nazwę RZECZPOSPOLITEJ
        OBOJGA KACZYŃSKICH
      • pan12345 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:47
        no tak , co Wał-łęsa zrobił dla Polski, a no żarł i wypróżniał się zdrowo więc
        nas nie kosztował aż tak bardzo, choć opłatę w milionach od Amerykanów
        (agentura) spłacamy pewnie do dziś (odsetki)
      • wuuuj Za co szanowac? Za te donosy co pisal jako Bolek? 25.10.05, 20:46
    • yashina jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:18
      Tak jest i moim Prezydentem choc na niego nie glosowalem to zycze mu jak
      najlepiej prowadzic Polske ale bardzo watpie czy to sie uda.
      Jesli ktos podpiera sie ksenofobicznym Radiem Maria azeby wygrac wybory to
      bardzo watpie w szczere zamiary Pana Kaczynskiego L i jego brata.
      • mmos Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:22
        Akurat RM ma prawdopodobnie szczere intencje. Można uważać ich diagnozy za
        idiotyczne ale złośliwie tego nie robią.
        • yashina Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:32
          Moze intencje sa szczere RM ale metody i polemika jest na niskim poziomie
          • voodeen Re: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:09
            yashina napisał:

> Moze intencje sa szczere RM ale metody i polemika jest na niskim poziomie

a jak zatem ocenisz "poziom" mediów w kampanii prezydenckiej, kiedy w sposób
            nachalny popierały "jedynie słusznego kandydata"? I nikt jakoś nie zdobył się
            na obiektywną krytykę.
      • edek47 A moze bys tak skonczyl z tymi amerykanskimi 25.10.05, 14:17
        wyglupami, co?...Tylko we flage narodowa sie nie zawijaj, bo cie zatrzynaja za
        plugawienie symboli narodowych.
    • histeryx "nie wierzcie elektrykom"...jeszcze wczoraj mówił 25.10.05, 11:18
      wspak, aż tak szybko lekcję odrobił ? jak z Kwasniewskim publiczne pojednanie ?
      lęk przed politycznym niebytem ? trzeba wiedziec Panie Wu. kiedy ze sceny zejśc
      niepokonanym.no ale jak widac czasem sie po prostu juz nie da...
    • galba Wałęsa? A kto to taki? 25.10.05, 11:20
      I dlaczego mam mnie obchodzić zdanie tego pajaca?
      • minimum1 twoje dzieci i wnuki będą się o nim uczyć w szkole 25.10.05, 11:24
        • zyks Niech Galba poda prawdziwe nazwisko,to może i o ni 25.10.05, 11:30
          m w szkole, kiedyś... Ale to tchórz, uderza (pluje) w plecy, zza węgła i w
          kominiarce...:)
        • galba Będą się uczyć na lekcji na temat "Agenci SB" 25.10.05, 11:45

• rabarbarus Re: Będą się uczyć na lekcji na temat "Agenci SB" 25.10.05, 12:22
            spieprzaj dziadu
            • edek47 Chyba na zoologii albo na wychowaniu... 25.10.05, 14:38
              muzycznym w temacie 'Organy'.
        • edek47 I CO Z TAKIEJ NAUKI WYNIOSA ?... 25.10.05, 14:32
      • zyks Jeśli Wałęsa = 0, to Galba duuużo mniej niż 0 ..:) 25.10.05, 11:25
      • pantanal Mow za siebie, pajacu 25.10.05, 11:50
      • edek47 Jak na pajaca, to ma za ciezki dowcip. 25.10.05, 14:30
    • evald Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:23
      Buc? Masz na mysli Kaczynskiego? Ja mam nieporownywalnie wiekszy szacunek do
      Walesy niz tego demagoga, socjalisty i klamcy Kaczynskiego. Poza tym trzeba
      oddac Walesie jak wiele zrobil dla Polski, ryzykujac nawet swoim zyciem. Za to
      mu sie nalezy szacunek. Kaczynski na razie musi sobie na niego zapracowac, bo
      pozostawil moj gleboki niesmak po swojej kampani. O ile przed wyborami mialem
      do niego lekka sympatie, to po nie zostalo z niej nic. Dla mnie PiS jest bardzo
      podobna do Samoobrony, tylko dziala bardziej w "bialych rekawiczkach"
      • edek47 Chopin tez wystepowal w bialych rekawiczkach 25.10.05, 14:44
        ale przed kazdym koncertem je zdejmowal.
      • pan12345 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 15:58
        Akurat na odwrót, a co zrobił ten szczwany kabotyn dla Polski, no pięknie się
        wypróżniał więc nie musieliśmy opłacać lekarzy, ale i tak spłacamy jego
        agenckie miliony pozyskane od służb Stanów za rozwalanie Polski.
    • kwiecien45 Indywidualna oferta 25.10.05, 11:28
      Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty
      "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale
      jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne
      kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i
      renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetową ..(...)"
      Nagle wypowiedź przerywa głos z sali:
      - Panie Leszku, tak to Panu tylko w Erze dopasują...

• czarek47 A moim nie jest !!!!!!!!! 25.10.05, 11:31
      • lynxu Re: A moim nie jest !!!!!!!!! 25.10.05, 17:47
        Moim również w żadnym wypadku. Tak samo jak moim nie był Kwaśniewski. Wałęsa też
        najlepszym nie był ale zupełnie z innego powodu. W każdym razie jeżeli
        kiedykolwiek w życiu bede miał okazję zaszkodzić Kaczyńskiemu (chociaż wątpię) z
        pewnością to zrobię.
        • vedymin A moim jest 25.10.05, 20:48
          > (ciach)jeżeli
          > kiedykolwiek w życiu bede miał okazję zaszkodzić Kaczyńskiemu (chociaż wątpię)
          > z
          > pewnością to zrobię.

oszalałeś z nienawiści?
          • lynxu Re: A moim jest 27.10.05, 22:26
            > oszalałeś z nienawiści?

Tak. Słuchając Kaczyńskiego, patrząc na jego zakłamanie, obserwując jakimi
            sposobami dąży do władzy muszę przyznać, że tak - oszalałem z nienawiści. Tylko
            dwoma osobami z PiSu bardziej gardzę - Dornem i Kamińskim.
    • t.duszynski Wałęsa ,dlaczego tak poźno? 25.10.05, 11:33
      no oczywiscie,jest naszym prezydentem.....
    • iwonaan1 Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 11:33
      A co p.Wałęsa uważa,że p.Kaczyński szpakami karmiony i sobie nie poradzi????
      Poradzi sobie lepiej niż inni.Jest to człowiek prawa .Zycie to zestaw praw i
      sobie świetnie poradzi. Fajnie powiedział p.Wałęsa,że jest i moim prezydentem.
    • ezpa7z9 Idz drogą kapciowego odlot z airport Lecha W. .... 25.10.05, 11:49
      Kapciowy ma już paszport i w każdej chwili bryknie.(walizki już pakuje).Lechu
      W.rób to samo.Kaczory są pamiętliwe i nie darują ani tobie ani twemu kapciowemu
      zniewag i upodleń.Tylko gdzie ty się podziejesz ?Chyba u Łukaszenki w kołchozie
      Drozdy.Białorusy to poczciwe ludzie i nawet ciebie nie pogonią.A na USA czy EU
      bym nie liczył.I Nobel nic ci nie pomoże.Spieprzaj dziadu!
      • pantanal Spieprzaj dziadu z tego forum. Ale juz!!! 25.10.05, 11:53
        • ratatatam Re: Spieprzaj dziadu z tego forum. Ale juz!!! 25.10.05, 12:40
          no na szczecie twoje zyczenia nie sa rozkazami :]
    • alkud UFF! Dobrze, że Wałęsa nie jest naszym... 25.10.05, 11:53
      prezydentem :D

0000000000
      najgorszy blog świata
      animowanehistoryjki.blox.pl/
    • genyo Re: Tytul listu 25.10.05, 11:54
      proponuje nastepujacy tytul listu: Porozmawiajmy jak Prezydent z Prezydentem
    • przegrzmot "To ja juz wybieram AIDS"... 25.10.05, 11:54
      ...jak powiedzial Mistrz Jerzy.
      ...I tylko Maybacha nie cieszy - mizerny wtrysk przed wytryskiem...
    • martha_black BOLEK!miejBRACIEwSERCU DEKALOGaWSZYSTKO BEDZIEok! 25.10.05, 12:04
    • junkier A moim NIE. 25.10.05, 12:17
      A moim NIE. Ani Kwachu, ani Kaczor.

Od czasów Wałęsy nie ma w Polsce prezydenta wielkiego formatu i pewnie długo
      nie będzie bo decyduje wiejskie fornalstwo, ktore zawsze poprze jakiegoś
      szamana-obiecywacza. W 2010 roku wygra być może Lepper?
    • ratatatam oooo widac ze "Bolek" sie przestraszyl 25.10.05, 12:27
      i to calkiem powaznie sie przestraszyl...
      btw: czy Lech Walesa otrzymal juz status "pokrzywdzonego" w IPN??
    • jerzy.kosecki Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 12:31
      Brawo panie Lechu ! Zawsze wiedziałem, że mimo iż wiedzy Panu nie stało, to
      przynajmniej „zawsze chciał (i chce Pan) dla kraju dobrze. Za parę lat pies z
      kulawą nogą nie będzie pamiętał, kto to taki Giertych, Kurski, Miodowicz, Cimo
      i Wasser, a Pan zostanie w Historii Polski i Europy ! Żałosne to nasze
      społeczeństwo ! O tym kto będzie prezydentem RP nie chciało decydować 50 %
      uprawnionych do głosowania Polaków ! A w pierwszej turze 15 % spośród nas
      oddało głos na chama ! Nic dziwnego, że za nich zdecydowali Lepper,
      Jarucka, Rydzyk, Miodowicz i Kurski.
      Nie głosowałem na Kaczyńskiego, ale póki co, nie mam mu nic do zarzucenia. A
      może w naszym kraju wreszcie opłaci się być „prawym obywatelem”, „uczciwym
      politykiem”, „iść prostą drogą” ? Tego Wam i sobie życzę. Amen.
    • silesius.monachijski A kto to jest Walesa? Ktos tego goscia jeszcze zna 25.10.05, 12:36
      Bolek, wez Ty sie chlopie po rozum do glowy. Wze te Twoja wedka i sledziki na
      zakaske sobie low. Zapraszaj Kwachow, Cimoszkow, Borowskich na Wigilie (jak na
      imieniny), ale od polityki to Ty sie trzymaj z daleka. Za wysokie progi, jak na
      Bolka nogi!
    • polska444 Wstydu oszczędź! 25.10.05, 12:36
      • ali57 Re: Wstydu oszczędź! -miałeś chamie złoty róg.... 25.10.05, 12:47
        www.naszawitryna.pl/ksiazki_42.html
        • edek47 Ale czapka jemu jeszcze zostala,CHOCIAZ 25.10.05, 15:00
          PIORA JUZ BIALE.
    • daimona NA pewno by się na to nie zgodził 25.10.05, 12:40
      nie znasz Wałęsy
    • silesius.monachijski Bolus gratuluje "prezydentowi" 25.10.05, 12:40
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677
    • 28plk7b [...] 25.10.05, 12:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • marina_babe Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 13:10
      To nie będzie mój prezydent, ani Kabat - mojej dzielnicy, ani Warszawy - mojego
      miasta. My przepraszamy za Kaczyńskiego - widać za słabo i za cicho mówiliśmy o
      jego miernocie jako gospodarza stolicy. Teraz rozwali całą Polskę...pozostaje
      zamknąć się w sobie, przeczekać i zbierać siły na wielki remont po "rządach"
      Kaczora i jego kaczokracji.
      • vedymin Re: Wałęsa o Kaczyńskim: jest i moim prezydentem 25.10.05, 20:45
        marina_babe napisała:
        > To nie będzie mój prezydent, ani Kabat - mojej dzielnicy, ani Warszawy -
        mojego > miasta.

mów za siebie babe, nie za Warszawę, bo to że tu mieszkasz nie znaczy że jest
        Twoje..
        > My przepraszamy za Kaczyńskiego

sama sobie przepraszaj. Ja głosowałem na Kaczyńskiego i jestem dumny że taka
        osoba została Prezydentem RP!

> - widać za słabo i za cicho mówiliśmy o
        > jego miernocie jako gospodarza stolicy.

- widać nie wszyscy podzielają Twoje i Platformersów poglądy na prezydenturę stolicy

> Teraz rozwali całą Polskę...pozostaje
        > zamknąć się w sobie, przeczekać (ciach)

Nie rozumiem. Naprawdę. Kogo wybraliśmy na prezydenta RP? Po elektryku
        (przywódcy Solidarności), i o-mało-co-magistrze, prominentnym działaczu PZPR,
        wybraliśmy:
        -uczestnika strajków studenckich w l. 70tych
        -działacza KORu
        -uczestnika i doradcy strajku w stoczni w 80tym.
        -internowanego w stanie wojennym
        -uczestnika okrągłego stołu (zgoda, akurat to nie musi być największym atutem,
        choć na łamach Wyborczej to z pewnością ;-]
        -pomysłowawcy (wspólnie z bratem Jarosławem) i konstruktorem rządu
        Mazowieckiego, pierwszego niekomunistycznego rządu w Polsce po II wojnie
        światowej. (tu przypomnę tym, którzy urodzili się wczoraj, że ten rząd,
        skonstruowany m.in. dzięki uzyskaniu poparcia SD, ZSL i miękkiej części PZPR,
        powstał w sejmie gdzie 60% miejsc miał zagwarantowany komunistyczny aparat, a
        jedynie 40% wyborcy wybrali w wolnych wyborach)
        -prezesa Najwyższej Izby Kontroli (szanowanego przez przeciwników politycznych)
        -Ministra Sprawiedliwości (jw., cieszącego się też dużym poparciem społecznym)
        -Prezydenta Warszawy (tylko 3 lata, ale zawsze)
        -na marginesie: wykształcony prawnik, doktor habilitowany prawa, profesor dwóch
        uniwersytetów.

to, wbrew pozorom może, nie jest wycinek z portalu Kaczyńskiego, to możecie
        sobie przeczytać nawet w tak zajadle krytycznej Kaczyńskim Wyborczej - zapraszam
        do lektury: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2975941.html?as=1&ias=5
        po przesianiu części artykułu obrazującej negatywne nastawienie GW fakty będą
        oczywiste.
        (nota bene, jak przeczytamy analogiczny artykuł dotyczący Tuska to po 'odsianiu'
        generalnej sympatii przewijającej się przez artykuł, na potrzeby kampanii, okaże
        się że Tusk.. no sorry, ale on dotąd praktycznie nikim nie był, praktycznie nic
        nie zrobił, nic ciekawego nie powiedział.. gdzie on się podziewał?

A te ataki na Kaczyńskiego, za wzrost (od kiedy wzrost świadczy o wielkości
        człowieka??) za rzekome skrajne poglądy wkładane mu w usta przez najbardziej
        zagorzałych przeciwników, i to tylko na potrzeby kampanii (nomen omen) wyborczej..
        to takie małe..
        ja, wyborca Kaczyńskiego, nigdy bym się nie zniżył do tego samego poziomu
        krytykując Tuska.
        to pod rozwagę. sweet dreams.

• me-e Z SAKSOW LIST NAPISAL... 25.10.05, 13:20
      ...to ja sie pytam...jak w polsce mamy taka demokracje i dobrobyt dzieki
      walesie to dlaczego walesa jada z reki roznej masci lewakow za granica...moze
      by gazeta dala taki jeden referat walesy z saksow...a z drugiej strony jaki z
      tego walesy patryjota robi we wlasne gniazdo u obcych...nie dosc ,ze belkocze
      to obnaza po raz tysieczny swa ignorancje...-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka