zyks Jest nowa sytuacja.Przedwyborcza:). To utrudnia ws 26.10.05, 15:56 zelkie koalicje. No i nazundziły się Kaczory. Dużo tej rozkoszy nie było. A była to ostatnia szansa dla obu. Przelicytowali, za dużo chcieli, zachłanni...A psik! Pozostanie z tego tylko klown na urzędzie Prezydenta Najjaśniejszej, na 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Finis Poloniae... 26.10.05, 16:03 Tak to Pisuary wybrały największego bęcwała i prymitywa ze swojej bandy na marszałka... Hańba! Mam nadzieję, że ptasia grypa zahamuje kaczyzm w Polsce... O ile przedtem kaczystyczny klan nie doprowadzi Polski do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:06 Tak to Pisuary wybrały największego bęcwała i prymitywa ze swojej bandy na > marszałka... nie obrazaj bezpodstawnie ludzi, konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:08 dulekthered napisał: > Tak to Pisuary wybrały największego bęcwała i prymitywa ze swojej bandy na > > marszałka... > > nie obrazaj bezpodstawnie ludzi, konkrety W 2003 roku na zjeździe PIS razem z mniejszością działaczy opowiedział się przeciw uchwale wzywającej do głosowania za wstąpieniem Polski do Unii Europejskiej....starczy czy moze jeszcze o biciu dzieci poszukać... Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:12 W 2003 roku na zjeździe PIS razem z mniejszością działaczy opowiedział się > przeciw uchwale wzywającej do głosowania za wstąpieniem Polski do Unii > Europejskiej....starczy czy moze jeszcze o biciu dzieci poszukać... w latach 80-tych dzisiejsi polscy socjaldemokraci opowiadali sie za komunizmem, gospodarka centralnie planowana, przewodnia rola partii, wspolpraca z Ukladem Warszawskim i RWPG - ale zmienili zdanie... przeciez nie o to chodzi by szukac hakow z przeszlosci bo na doslownie kazdego sie znajdzie z tego co wiem to Jurek wycofal sie z pogladow o dizeciach a i do UE chyba sie przekona (przekonal ?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:15 dulekthered napisał: > > w latach 80-tych dzisiejsi polscy socjaldemokraci opowiadali sie za komunizmem, > gospodarka centralnie planowana, przewodnia rola partii, wspolpraca z Ukladem > Warszawskim i RWPG - ale zmienili zdanie... przeciez nie o to chodzi by szukac > hakow z przeszlosci bo na doslownie kazdego sie znajdzie > > z tego co wiem to Jurek wycofal sie z pogladow o dizeciach a i do UE chyba sie > przekona (przekonal ?? ) Dobra to z innej beczki...spotkałem go ostatnio w moim mieście ( niestety śliną go nie dogoniłem...).... Wystarczyło spojrzeć na jego twarz, sposób chodzenia..to bufon, wierz mi :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:12 Konkrety? A to, że ten wredny lizus Jurek poleciał do Peru zawieźć faszyście Pinochetowi ryngraf z Matką Boską jako podarunek od Narodu Polskiego? A to, że z nienawiścią obraża osoby odmiennej orientacji seksualnej i nazywa ich zboczeńcami? Jego miejsce pracy jest na wieżyczce strażniczej w Auschwitz - tam by się czuł lepiej niż na trybunie sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Finis Poloniae... 26.10.05, 16:22 Konkrety? A to, że ten wredny lizus Jurek poleciał do Peru zawieźć faszyście > Pinochetowi ryngraf z Matką Boską jako podarunek od Narodu Polskiego? > > A to, że z nienawiścią obraża osoby odmiennej orientacji seksualnej i nazywa > ich zboczeńcami? po pierwsze nie pojechal do Peru tylko do Londynu po drugie - Margaret Thatcher na kazdym kroku podkresla swoja wdziecznosc dla Pinocheta, a obalenie Allende to przeciez sprawka CIA i administracji Nixona -czyzby tez byli faszystami !! a co do gejow - w sumie powiedzial bardzo nieladnie ale nie swiadczy to o nim, ze jest faszysta, co najwyzej homofobem jesli juz chcesz mu dowalic Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Hurrrraaaaa!!!! Brawo brawo brawo. Ciemnogrod 26.10.05, 16:14 jest juz niemal faktem. Bardzo dobrze - im gorzej tym lepiej. Cztery lata rzadow 2 złośliwych kurdupli da Polsce i Polakom w kosc tak ze juz nawet wsiokom do łba nie przyjdzie na nich głosować. Czekam na odwrot inwestorow. Lepper na wicepremiera, Beger do RPP (albo za Balcerowicza nawet). Sojusz kaczo - rydzykowo - lepperowy. Populisci, nacjonalisci i nawiedzeni katolicy - cusz za uroczy sojusz. PRL faktem. PRL=Polska Rydzykowo - Lepperowa. Wyjdzcie z UE, bezrobocie + 1 000 000. Ucieszy sie zwłaszcza kilkaset tysiecy Polakow, m.in. młodych ludzi z miasteczek i wsi dla ktorych w PL nie bylo pracy. Teraz wroca i dolacza do bezrobotnych. Extra. Jeszcze raz brawo. Za 4 lata te kmioty z PiS odejda w polityczny niebyt. Teraz czas na Komisje Prawdy i Sprawiedliwosci. Po co oni walczyli o ten rzad? Przeciez ta Komisja i tak wkrotce bedzie najwazniejszym ciałem w panstwie (zaraz po Prezydencie) Witajcie w państwie policyjno-populistycznym Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni_prawdziwy To w Jasnogrodzie pisze się "cusz" zamiast "cóż"? 26.10.05, 16:16 ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Oczywiscie ze "cóż" - cusz to z przyzwyczajenia do 26.10.05, 16:25 nieuzywania polskich ogonków (albo ogonkuf:)). Odpowiedz Link Zgłoś
wmirowski Re: Oczywiscie ze "cóż" - cusz to z przyzwyczajen 26.10.05, 16:41 cusz to język blogowy :D jest nowa wersja Biblii (Bibla Ślązaka) to cusz nie mozna napisać? LEPPER NA MINISTRA GOSPODARKI, BEGGER DO RPP!!! Fight fire with fire :D Ja sie wyprowadzam i mam gdzieś :D To was Kaczkoborcy zaboli najbardziej :D A ja sie bede z was śmiał zarabiając grube Euroski w Irlandii :D Kto jest wiekszym głupcem - Głupiec czy głupiec który za nim idzie ?:D Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Oczywiscie ze "cóż" - cusz to z przyzwyczajen 26.10.05, 16:47 Nigdy bloga nie pisałem ale mozliwe ze w blogach tez sie pisze cusz. W kazdym razie cusz u mnie to pewnie tez od gg, forow internetowych itp wmirowski - Mam nadzieje ze kiedys bedziemy mieli do czego wracac. Jak mawiał Aragorn - zawsze trzeba miec nadzieje - jeszcze mam nadzieje ze Polska kiedys znormalnieje. Tylko czasami, jak teraz ogarniaja watpliwosci czy to mozliwe z zasciankiem Galicji i Kongresowką Odpowiedz Link Zgłoś
wmirowski Re: Oczywiscie ze "cóż" - cusz to z przyzwyczajen 26.10.05, 17:06 Zdrowia Bracie ! Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Hurrrraaaaa!!!! Brawo brawo brawo. Ciemnogrod 26.10.05, 16:28 PRL faktem. PRL=Polska Rydzykowo - Lepperowa. typowo populistyczne stwierdzenie. skoro nie widzisz roznicy miedzy PRL a propozycja IVRP (czytales chociaz projekt ewentualnych zmian w konstytucji?? ) to nie wiem czy sie smiac czy plakac Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Hurrrraaaaa!!!! Brawo brawo brawo. Ciemnogrod 26.10.05, 16:59 Nie mozna w prostej linii porownywac PRL z PRL2. Sformułowanie Polska Rydzykowo Lepperowa to skrot myslowy, pewna rzekłym prowokacja i nie oznacza przeciez prostej definicji fasadowego panstwa pod nazwa Polska Rzeczpospolita Ludowa. Tym niemniej 1) Polska Rydzykowo - Lepperowa w skrocie brzmi PRL 2) Widze duzo "tesknot" do tamtego systemu i analogii z komunistycznym PRLem a wiec A- opiekunczosci i socjalizmu (zasiłki, zrowanie szans, zabranie bogatych, panstwo opiekuncze) B- opresyjnosci i tesknocie za twardym panstwem i porządkiem (kiedys AK, oficerow IIRP, opozycji solidarnosciowej a teraz wobec SBekow, PZPRowcow, a takze wobec przestepcow pospolitych) Nie da sie zbudowac szczescia na czyims nieszczesciu. C- ideologia (kiedys było pełno nawiedzonych komuchow, ideologow, dzis pelno nawiedzonych katolikow (nie mylic z ludzmi głeboko wierzacymi ale NIE PROBUJACYMI narzucac swojego swiatopogladu innym). Gdyby mogli przymuszali by do swojej wiary (zreszta religia (głownie katolicka) jest wykladana w kazdej szkole) D- etatyzm, duzo państwa - pokrywa sie czesciowo z poprzednimi. I z poprzednim systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
juszczenko1 Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:01 Juz za pol roku nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
langston NO TO MAMY KOALICJE PO-SLD 26.10.05, 16:01 ...w sumie nie po raz pierwszy i ostatni. PO chcialo chronic teczki (czyli obsadzic MSWIA) co jest po prostu zenujace bo wiadomo ze nalezy ono do premiera! Oto prawdziwe oblicze PO. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Konkluzja. 26.10.05, 16:04 Teraz wyraźnie widać ile jest warte słowo KACZYŃSKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Ty langston nie martw się o koalicje PO.Ty się mar 26.10.05, 16:05 tw się o koalicje PiSu, łaskawco :) Odpowiedz Link Zgłoś
langston NAJPIERW MUSZ POGODZIC SIE TUSK Z ROKITA 26.10.05, 16:10 Wiadomo ze PO nie bedzie w stanie dzialac skutecznie do momentu gdy pogodza sie Tusk z Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Też nie twoje zmartwienie.Ty sie martw o zgode mię 26.10.05, 16:18 dzy Kaziem o Lesiem. Pewne szczegóły niebawem wyjdą...:). No i Jarek z Lesiem porządnie się popstrykali, podobno mięcho między braciszkami fruwało,jak słychać... Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: NO TO MAMY KOALICJE PO-SLD 26.10.05, 16:30 langston napisał: > ...w sumie nie po raz pierwszy i ostatni. > > PO chcialo chronic teczki (czyli obsadzic MSWIA) co jest po prostu zenujace > bo wiadomo ze nalezy ono do premiera! > > Oto prawdziwe oblicze PO. Dużo Ci płacą za wypisywanie kłamstw w sieci? PO z SLD ani z nikim innym żadnej kolaicji nie zawierała. PO nie chciało się poddać dyktatorskim zapędom PiSu, biorąc mało znaczące urzędy (zwłaszcza że nie mogłoby tak naprawdę wiele zmieniać bez ministerstwa finansów) i wystawiając się do zbierania batów za ewentualne błedy braci. A MSWiA nie należy do premiera, więc lepiej nie bredź więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: NO TO MAMY KOALICJE PO-SLD 26.10.05, 16:36 PO z SLD ani z nikim innym żadnej > > kolaicji nie zawierała koalicja SLD z UW (a potem z PO) w Warszawie i rzady Piskorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
czapskii Re: NO TO MAMY KOALICJE PO-SLD 26.10.05, 16:30 Teczki nie naleza do MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
junkier No to mamy pale z matematyki dla PiSu 26.10.05, 16:38 PiS dostał 27% głosów a zachowuje się jakby dostał ich 51%. Więc proszę bardzo, niech rządzą jak tacy silni! Mają 155 posłów i chcą rządzić gdy większość wynosi 231, proszę bardzo! Nie po raz pierwszy udowadniają że są na bakier z podstawami matematyki. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: No to mamy pale z matematyki dla PiSu 26.10.05, 16:39 junkier napisał: Nie po raz pierwszy udowadniają że są na bakier z > podstawami matematyki. I jeszcze z logiką, ekonomiką ..ze wszystkim.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: No to mamy pale z matematyki dla PiSu 26.10.05, 16:48 PiS dostał 27% głosów a zachowuje się jakby dostał ich 51%. Więc proszę bardzo, > > niech rządzą jak tacy silni! Mają 155 posłów i chcą rządzić gdy większość > wynosi 231, proszę bardzo! Nie po raz pierwszy udowadniają że są na bakier z > podstawami matematyki. widze ze nie wiesz jak funkcjonuje rzad mnniejszosciowy -a przeciez nie tak dawno to przerabialismy Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dadzą radę.... 26.10.05, 17:01 mają prezydenta. Liberalne ustawy będą miały poparcie PO, populistyczne - poparcie Samoobrony i LPRu. PSL przekupia jakimś stanowiskiem... Poradzą sobie. Lepszy rząd mniejszościowy niż w koalicji z Lepperem i LPRem. Tego najbardziej się boję. I ich socjalistycznych pomysłów które mogą się skończyć wysokimi podatkami. I tak już są za wysokie ... Głosowałem na PO bo chiałem płacić 15% - a tu wygrał ten socjalistyczny PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kaczory toną we własnej kaczej zupie,którą uwarzył 26.10.05, 16:02 y. I muszą ją wychłeptać. Smacznego Jaruś! Smacznego Lesiu ! Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo A co powiesz o mojej? 26.10.05, 16:07 Twoja jak najbardziej prawdziwa, moja ...chciałem żeby była chwytliwa Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:10 Skoro Pisuar zrobił skok na pełnię władzy, to niech teraz bierze za to pełną odpowiedzialność. PO byłoby bandą idiotów, gdyby zgodziło się na współodpowiedzialność za rząd, w którym właściwie nic nie będzie miało do powiedenia. A niech sobie Pisuar porządzi z Samozagładą, tą drugą chłopską partią i Ligą Popierania Romana. Wybory za 2 lata...? Odpowiedz Link Zgłoś
franiicee Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:13 oj juz w asterixie i obelixie w misji kleopatra wystepowala postac o imieniu "Marny POPiS", dlatego od razu wiadomo bylo ze koalicja nie powstanie :- P Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Za jakiś rok sladu PiSu w Sejmie nie będzie,na pam 26.10.05, 16:13 iątke po tym cyrku zostanie tylko na 5 lat ten clown na posadzie prezydenta, razem z małżonka, mamusią, curósią no i zięciem. Te 400 m2 chyba im starczy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkowalewski Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:19 To jest czysta paranoja, że jedna partia dwóch braci jest aż tak dyktatorsko nastawiona. Obywatele czy naprawdę jest nam potrzebny bat ostre rządy dzielące Polaków na lepszych i gorszych? Odpowiedz Link Zgłoś
rafbry MAREK JUREK BIJE DZIECI!!! 26.10.05, 16:20 Nie wiem czy ktos to pamieta. Pare lat temu. Program w telewizji, wieczorem, na temat bicia dzieci. Marek Jurek powiedzial w nim, ze dzieci trzeba karac, podal nawet przyklad jak to robic. Wedlug niego bicie dzieci powinno byc rodzinnym rytuałem, za zamknietymi drzwiami, ale nie ot tak sobie, klapsik, tylko caly ceremonial. Powolywal sie na przyklady ze swojej rodziny. Nie wiem, czy sam bije swoje dzicei, ale od tego czasu przestrzegam przed tym czlowiekiem wszystkich znajomych. Tylko tyle mam do napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 To teraz sprawa drugorzędna.... 26.10.05, 16:34 Najgorsze że Polska zmierza w kierunku socjalizmu. Coraz nam bliżej do Francji - wysokie bezrobocie, interwencjonizm państwa, niski wzrost gospodarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
langston W ETON COLLAGE TEZ!!!!! 26.10.05, 16:41 W najbardzej elitarnym Collage w Anglii-Eton- kary cielesne ciagle sa utrzymane Co za ciemnogrod!! Wyrzucic Anglie z UE!! No dlaczego nie krzyczysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
mirek800 Re: W ETON COLLAGE TEZ!!!!! 26.10.05, 16:52 tak, bij maltretuj male dzieci, ba tak Tobie mowi Pan Marszalek sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: W ETON COLLAGE TEZ!!!!! 26.10.05, 16:53 Czy pan marszalek polskiego sejmu nakazal to w elitarnym angielski ETON. Watpie... Histeryzuj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max [...] 26.10.05, 18:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:21 Panowie o co się wszyscy kłocicie. Całe szczęscie, że jest jeszcze Balcerowicz. Jak uda sie PiSowi rozwalić finanse Państwa, będzie na kogo zwalić. Jeszcze kilkadziesiąt lat po jego śmierci, następcy prawicy i lewicy będą wszalkie niepomyslne zjawiska w zyciu gospodarczym, zwalać na Balcerowicza. Pozdrawiam polską prawicę, która tym się różni od lewicy, że chodzi do kościoła, poza tym pomysły gospodarcze sa takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l PIS prosił po dobroci, jak nie chcieliśta to mata 26.10.05, 16:22 Dobranoc Rodakom Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: PIS prosił po dobroci, jak nie chcieliśta to 26.10.05, 16:32 PiS co najwyżej kombinował po dobroci. Obiecywali urząd marszałka PO, widać co z tego wyszło. Jak obiecywali to nie mówili, że ten może a tamten nie, więc to zwykli manipulatorzy i łgarze. Tak samo obiecywali Jarosława na premiera, obiecali 3 miliony mieszkań... Zobaczymy ile jeszcze wyjdzie kłamstw braci kwa- kwa. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: PIS prosił po dobroci, jak nie chcieliśta to 26.10.05, 17:31 ciąg dalszy właśnie trwa, Jędrzej Lepper za godzinkę będzie wicemarszałkiem obok pierwszego sikawkowego i mini witosa. Złotówka zaczęła lecieć więc będą musieli dodrukować i każdemu przybędzie zer w portfelu. A jak doliczyć ze 2 miliony uciekinierów to i bezrobocie spadnie Rzeczpospolita właśnie się wali a jaki numer bedzie mieć to co powstanie pod panowaniem kaczora to już raczej nieistotne. Ciekawi mnie kiedy zostanie powołany urząd bezpieczeństwa wewnętrznego i publicznego Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek No to mamy demokracje po iransku......... 26.10.05, 16:26 ...zglaszam sie na straznika rewolucji katolickiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
najezdzca Re: No to mamy demokracje po iransku......... 26.10.05, 16:34 ja też! ukamienować eee, no nie ważne, kogoś trzeba ukamienować. Kto nie lubi Lecha? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: No to mamy demokracje po iransku......... 26.10.05, 17:32 nie nadajesz się bo czytasz tę zakłamaną gazetę. Lepsi od Ciebie Polacy w kolejce czekają Odpowiedz Link Zgłoś
miklosh zamach na demokracje 26.10.05, 16:26 Jak Marszalkiem Sejmu moze zostac ktos, kto glosowal przeciwko wejsciu Polski do UE, jesli w referendum wiekszosc Polakow poparla akcesje? To jest ewidenty brak szacunku dla naszej demokracji. Jeszcze wiekszym bedzie nieutworzenie rzadu z PO, druga sila w parlamencie. PiS na starcie oblewa egzamin z zasad demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Bez przesady.... ale jest naprawde kiepsko 26.10.05, 16:36 To że jedna partia chce rządzić to nic złego. W wielu krajach rządzi jedna partia. Gorzej że wygrywać zaczyna opcja socjalistyczna. To nic dobrego nie przyniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
ok19 Dlaczego PiS nie chce koalicji? 26.10.05, 17:10 Jeszcze wczoraj chcialem rzucic takie pytanie, lecz wydawało sie nieaktualne, ale dziś jednak wracam z nim .Zarówno PIS jak o PO to ludzie, może nie zwykli, może niezwykli (jak to politycy, wybrancy narodu) ale ludzie.Jak nazwac zachowanie pana Dorna, jeśli nie butą, arogancją i triumfalizmem?Czy wygrany dalej chce kopac przegranego, tylko dlatego, że wygrał?Gdy powalony przeciwnik na ringu podnosi sie po nokaucie, to jego przeciwnik zwykle mu pomaga, podnosi, nie puszy się i nie pręży muskułów,nie grozi mu znow podtykaną pod nos pięscią tak to wyglada na ringu.Niestety PiS zachowuje sie jak oszołomiony , nie widzi nic poza wygraną i powtarza to jak mantrę, :nas wybrała wiekszosc polakow, nam dali mandat wyborczy, my wygraliśmy i my mamy rzadzic, a PO jako partia przegrana nie powinna nas pouczac, powinna stac w szeregu i czekac na ochłapy.A ja przypominam, czego PO nie potrafi, że PiS nie dostał wiekszosci mandatow sejmowych, wiec nie ma zgody na monopol z ich udzialem. Skoro mają w Sejmie mniejszosc, muszą sie liczyc z pozostalymi, także z PO i muszą isc na kompromis, jesli chcą miec koalicjanta, inaqczej sie nie da, na całe szczescie.Niestety Rokita wydaje sie wykazywac taką sklonnosc do wladzy, że PiS to wykorzystuje, wybierajac swojego czlowieka marszałkiem, liczac pewnie, że PO na kolanach, ale przyjdzie do rządu, bo "cukierek władzy smaczniejszy od honoru".Taka koalicja była potrzebna, ale taka koalicja już sie nie uda.Dzisiejsze glosowanie to pokazało.Nawet jesli powstanie wspolny rzad PiS- PO, nawet jesli podzielą sie stołkami, to gdy przyjdzie do glosowania nad potrzebnymi ustawami glosowanie bedzie takie jak dziś, po myśli PiSu, wbrew PO, i wbrew ustaleniom.Dla mnie dzisiejszy dzien to nomen omen, to echo przyszlosci, to przyklad słownosci PiS-u.Jaki wybór?Wejscie PO na kolanach do koalicji z PiSuarem niczego nie zmieni, poza usankcjonowaniem jej wasalskiej roli i poza paroma ministerialnymi stolkami dla towarzyszy.PO musi sie zastanowic nad tym, że ludzie glosowali nie na nią, lecz na jej program, że wiele osob glosowalo na PO bo nie chciało na PiS, że te glosy i ten program to jest jedyny "posag" jakim PO dysponuje.Ze wejscie do koalicji na zasadzie listka figowego zmiecie PO w nastepnym glosowaniu.Przegrana bitwa, to nie przegrana wojna.Triumfalizm PiS-u, jego dyktatorskie zapędy, buta i arogancja to są najwieksze przeszkody dla tej koalicji.Oraz ambicje , małostkowosc i żądza władzy co niektorych politykow z PO (Rokita).Czy jest jakies inne wyjscie, by PiS nie wszedł w koalicje z Samoobroną, LPR i PSLem, by chociaż w czesci można było w Polsce realizowac program PO?Ja na miejscu PO zagrałbym va banque, szukam kompromisu z PiSuarem nie za wszelką cenę, ale szukam kompromisu programowego.Nie desygnuję do rządu żadnego z czlonkow PO, niech rządzi PiS każdym resortem, ale niech PO zawrze koalicję programową, niech spisze punkt po punkcie, to czego nie odpusci, niech stoi za tym murem, i niech popiera to w glosowaniach.Jeśli w glosowaniu PiS z resztą złamią warunki umowy, to złamią to rownież wtedy, gdy ministrami beda ludzie z PO.A więc PO niech wyciągnie rękę, ale rękę z programem, jeśli PiS tej ręki nie przyjmie, nie bedzie mogl rzec, żę PO ze swojej pazernosci nie przyjęla propozycji PiS-u.Fiasko koalicji to premedytacja PiS-u, ze zrzucaniem odpowiedzialnosci na slabszego konkurenta(bo nie partnera) PO. Gadac, gadac, ale nie za wszelką cenę, gadac, ale nie z pozycji klęczek, gadac z celem osiagniecia akceptowalnego kompromisu, ale nie dyktatu PiS-u, bo na dyktat PiS mandatu nie dostał, co sprawdzi każdy, gdy policzy głosy w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Dlaczego PiS nie chce koalicji? 26.10.05, 23:57 A jaki był Twj stosunek do pokonanego SLD? Współczułeś? pomagałeś? Czy może kopałeś do końca. Oj zapłaczecie, zatęsknicie do SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
garbusmoneta Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 16:30 Bolszewicy nie mają umiaru i wstydu. Niech wszyscy święci mają nas o opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 No to już chyba koniec.................... 26.10.05, 16:31 Cholerny PiS dał pokaz swojej arogancji. Ciekawe czy stworzą rząd mniejszościowy czy w koalicji z Samoobroną, LPR i PSL. Aż ciarki przechodzą na myśl o tym drugim rozwiązaniu. Chyba im odwaliło w kampanii. Poszli w lewo aby zyskać dodatkowych wyborców a teraz szkoda im tracić zdobytego kapitału. Pewnie chcą (o zgrozo) zrealizować swoje obietnice wyborcze. A miałem nadzieję że to tylko taka wyborcza gra.... No ładnie - z Kaczyńskiego robi się coraz większy socjalista. Za chwilę nam, trochę lepiej zarabiającym (na warunki Polskie bo w UE to wcale nie jest tak dużo) przywalą 50% albo jeszcze lepiej 60% podatku. Wtedy zatrudnię się jako mała firma a nie osoba fizyczna albo wyemigruję i dostaną figę z makiem. Z niepokojem czakam na rozwój wydarzeń - może PiSowi aż tak nie odwali i nie będą koalicjantami Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to początek szybkiego końca 26.10.05, 16:39 jeszcze trochę poboli, najwyżej 2 lata. Koalicja z LPR, Leperem i PSL powstanie najdalej za miesiąc a za pół roku polityka przeniesie się na ulice. Będą polowania na czarownice, lewaków i innych liberałów na wzór tych na kułaków i burżujów Tylko z jakiej racji mam wiać z własnego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek A ja sie bardzo ciesze.... 26.10.05, 16:41 ....bo musze troche $$$ wymienic.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A ja sie bardzo ciesze.... 26.10.05, 16:56 Też mam trochę $$$$$ na koncie ale wcale się nie cieszę. Zarabiam w PLN i lubię sobie jeździć do ciepłych krajów. Ostatnio mogłem sobie na sporo pozwolić. Teraz będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon POKORA, POKORA, POKORA czyli rady dla PO 26.10.05, 16:49 Jednego PO chyba poza Janem Rokita,/ bo on nie pasuje do tej partii!!!/ nie moze pojac, ze PIS nie moze popelnic bledu AWS i stac sie zakladnikiem PO!, tak jak w 97 r. AWs poddala sie dyktaturze UW!, co ztego wyniklo wiemy>Karty rozdfawali nie zwyciezsy wyborow AWS tylko kanapowa UW!PO nadal mimo uplywu czasu nie jest w stanie/raczej nie chce!?/ pojac ze nalezy bardzo szybko Z KORZYSCIA TAK DLA PO JAK I POLSKI! zapomniec o sondazach przedwyborczych, to byla uluda, iluzja ze PO wygra tak wybory parlamentarne jak i Tusk prezydenckie>POKORO, POKORA, POKORA! te trzy <P> to dewiza dla PO na najblizsze cztery lata!Odnopsze wrazenie ze pojmuje to jedynie Rokita!a to bardzo zle , bo nie wierze,ze w ramach PO panuje centralizm demokratyvczny na wzor UW/ przeniesieniony i zaszczepiony przez bylego czlonka pzpr boronoslawa geremka/ czyli ze kilka osob z wladz PO nakaze pozostalymmczlonkom , pioslom PO robic wszystko pod dyktando SFRUSTROWANEGO TUSKA/ uwierzyl w swoja misje, podbechtany sondazami i GW!!!, oj naiwny, naiwny!, przegrales nie wlos Tusku jakby chcialby to widzioec pacewicz, czy luczywo z gazety w. ,ale o 8 punktow, duzych punktoww Donaldzie!!!, po prostu to nireto tworzywo, nie ta materia na prezydenta, i olacy na szczescie a nie... eskimosi polskiego pochodzenia!!! wybrali czlowike z wlasciwosciami na prezydenta, po raz pierwszy nie bedziemy musieli sie wstydzic NASZEGO PREZYDENTA/NIE BEDZIE PAPLAC GLUPSTW ANI SIE UPIJAC!!!/Ostrukcja PO a razcej jej czolowki wydaje sie bardzo smieszna!, wrecz groteskowa!Wierze ze tacy ludzie jak J.M.Rokita majacy instynkt propanstwowy uloza sie z PIS i rzad powstanie.Pokora, pokora, pokora P. Donaldzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 PO nic nie musi... 26.10.05, 17:06 Może przejść do opozycji i poczekać. Bezrobocie się nie zmniejszy to w Polsce będą silniejsze nastroje liberalne i PO za 4 lata wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
najezdzca Re: POKORA, POKORA, POKORA czyli rady dla PO 26.10.05, 17:22 antysalon ty to chyba nie za bardzo kumasz co się dzieje, nie? Tylu bzdur w jednym poście to dawno nie czytałem :O dyktarura UW? Na Tuska głosowało jednak parę milionów ludzi - co im powiesz, że ich nie ma? Spójrz w lustro i ochłoń trochę. Wygrałeś (?) chłopie, ciesz się, radnym zostań, nie wiem. Przede wszystkim jednak myśl trochę. Może spróbuj tej swojej pokory trochę dla siebie zachować, przyda się. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 POST WYŁĄCZNIE DLA OSÓB GŁOSUJĄCYCH NA PO 26.10.05, 16:51 to jest sondaż mający uswiadomić platformie czego pragna ich wyborcy: 1. jeśli w przypadku rozpadu koalicji po-pis opuścisz kraj bo nie wierzysz w mozliwość życia w radiomaryjnym związku neokomunistow i za 4 lata juz cie tu nie będzie, wpisz w google "work in the UK" 2. jeśli nie masz nic przeciwko rozpadowi koalicji i chcesz aby po przeszła do opozycji wpisz w google "pozostaje w polsce" Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy_1 [...] 26.10.05, 17:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bobel21 Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 17:01 No to sie zaczelo, pan marszalek mundry jak ... wytlumaczcie mi jaka jest roznica w glosowaniu 5 razy odrebnie na kazdego z kandydatow na vice marszalkow a jednokrotnym 5 razy przyciskajac przycisk (co wymaga 30 min przerwy). Co za jelop Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 18:10 Odpowiadasz na : bobel21 napisała: > No to sie zaczelo, pan marszalek mundry jak ... wytlumaczcie mi jaka jest > roznica w glosowaniu 5 razy odrebnie na kazdego z kandydatow na vice marszalkow > > a jednokrotnym 5 razy przyciskajac przycisk (co wymaga 30 min przerwy). Co za > jelop A może to Ty jełop? Różnica jest kolosalna. Podejmując decyzję w kolejnym głosowaniu, znasz wynik wczesniejszych. Wycięli mojego? Wytnę wszystkich - etc. Albo inaczej. Mój przeszedł. To teraz innych bedę ciął, by wynik mojego kandydata błyszczał. Głosowany na końcu, miałby wyraźnie mniejsze szanse. Podejmowani decyzji równocześnie, zmniejsza ryzyko politykierstwa i może prowadzić do innego rezultatu. Wzrastają szanse, że wszyscy zostana wybrani. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jesli w Sejmie glosuja tak jak sugerujesz to jest 26.10.05, 20:14 kompletnie bez znaczenia czy tam jest prawica, lewica, faszysci czy liberalowie. Jesli poslowie reprezentuja to co Ty im przypisujesz to nie ma co liczyc na to, zeby bylo kiedykolwiek lepiej. Glosowanie w Sejmie to nie to samo co glosowanie na przewodniczacego samorzadu klasowego! Tam oprocz interesow, ktore reprezentuja poslowie jest jeszcze interes nadrzedny jakim jest Panstwo Polskie. Taka zreszta maja przysiege. To, ze wiekszosc pOSLOW wybranych poprzednich kadencjach miala powazne trudnosci aby to zrozumiec tlumaczy w czesci nasza obecna systuacje. Akceptowanie takiego stanu rzeczy w dluzszej perspektywie tlumaczyloby nasze dotychczasowe historyczne "osiagniecia" w dziedzinie samorzadnosci. Jestesmy chyba jedynym tak duzym krajem w Europie, ktory wlasna niudolnoscia doprowadzil do utraty wlasnej panstwowosci na przeszlo 150 lat. Dzialania polskich "elit" politycznych od 15 lat wyjasniaja bardzo duzo z naszej "poszarpanej" przeszlosci o ktora nasi pseudohistorycy winili wszystkich dookola rozbudzajac bezmyslnie rozne fobie a z ktorych chetnie obecnie korzystaja nasi politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuut <a href="http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2983775.html" targe 26.10.05, 17:06 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2983775.html www.polonica.net/Apokaliptyczny_cien_Walesy.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wunderwaffel Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 17:07 Sądzę, że obecni tu dyskutanci, nie są tak dalekowzroczni jak bracia K. i dopatrują się jedynie jakiś gierek, podchodów. A wszystko widac jak na dloni. Oni przyszli po CAŁĄ władzę! Naprawdę wydaje Wam się, że historia sprzed II wojny nie może się powtórzyc? Wówczas też narodowi socjaliści zapowiedzieli budowę nowego ładu. Przecież mówią wprost - budujemy IV RP! Nawet Reichstagu palic nie będzie trzeba, chociaż kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
vladpalovnik2 Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 17:08 PiS to partia zakłamanych, dwulicowych polityków dla których jedyną wartością jest WŁADZA . Ich program to stek bzdur : obniżymy podatki,podniesiemy emerytury, naprawimy wymiar sprawedliwości i służbę zdrowia - stek bzdur. Kaczyński wystawia Niemcom rachunek za zniszczenia Warszawy mówiąc że jest przyjacielem Niemiec. Tacy prawi a popierają wielokrotnego przestępce Leppera...... Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 17:35 Kaczyński wystawia Niemcom rachunek za zniszczenia Warszawy mówiąc że jest > przyjacielem Niemiec. - ja tu nie widze sprzecznosci, zreszta powstal tylko szacunek i zadnych pozwow nie zlozono Tacy prawi a popierają wielokrotnego przestępce Leppera...... - tez mi sie to nie podoba dlatego licze na koalicje z Pis-PO. A Lepper dostal marszalka za poparcie Lecha w wyborach - wiem ze to bylo cyniczne ale PiSowi chyba sie oplacalo :D Odpowiedz Link Zgłoś
vladpalovnik2 Re: Marek Jurek kandydatem PiS na marszałka Sejmu 26.10.05, 17:23 Cała władz w ręce RAD - skąd ja to znam hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs ZCHN wiecznie zywy 26.10.05, 17:30 kiedy zaczynaja napadac na kioski sprzedajace prezerwtatywy? przeciez ten cholerny marek jurek juz raz sie kompletnie skompromitowal razem z ZCHN- em...wiedzialem, ze polacy nie sa najmadrzejszym narodem, ale ze sa az tak glupi to sie nei spodziewalem... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ZCHN wiecznie zywy 26.10.05, 17:40 mariotrs napisał: > kiedy zaczynaja napadac na kioski sprzedajace prezerwtatywy? przeciez ten > cholerny marek jurek juz raz sie kompletnie skompromitowal razem z ZCHN- > em...wiedzialem, ze polacy nie sa najmadrzejszym narodem, ale ze sa az tak > glupi to sie nei spodziewalem... --------------------------------------------------- gdyby 95% Polaków określających się wierzącymi w dniu wyborów poszło do kośiółka to wynik byłby inny .Małomiasteczkowa i prowincjonalna yntelygencja wolała pozostać bierną nie idąc, ani do Pana Boga, ani do urny i dlatego wybrał za nich naród durny. Odpowiedz Link Zgłoś