Dodaj do ulubionych

Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis"

• kiauczau PiS powinien pojsc do tej Canossy i przeprosic... 31.10.05, 21:21
      ...chlopakow z Platformy za przegrane przez PO wybory. Bo sie bardzo nieladnie
      znalezli, majac czelnosc wygrac te wybory, ktore powinni byli, zdaniem
      wszystkich Bardzo Madrych Ludzi Dobrej Woli, przegrac. I to wysoko.
    • artekketra liczy na następne pięć lat, choćby na zgliszczach. 31.10.05, 21:22
      a ja na niego zagłosowałem

wstyd mi...

• meritum3 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 21:40
      Ciekawe ile flaszek obalił p Religa na koszt PISdzielców zanim postanowił
      zostać kolaborantem, tak czy innaczej długo to on tym ministrem nie będzie.
      • ukropek Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 21:45
        Pan Religa to członek PO czy sponsor przekazujący swoje głosy gratis
        Donaldowi Płaksiwemu?
        Somethig poj.....os...
    • brynk tusczyku! - ty "wyzej srosz niz dupę mosz " - ... 31.10.05, 22:00
      ...to takie powiedzenie pod adresem peowczyków - ludzi "szkodników ", którzy
      wszystkich innych poza soba uwazają za głupków . UWAGA NA NOWĄ ZARAZE , JUZ NIE
      CZERWONĄ TERAZ LIBERALNĄ !
      • silesius.monachijski [...] 01.11.05, 00:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • brynk wolę Leppera niż Gargamela {Rokite }... 31.10.05, 22:20
      Nie znosze cyników , pyszałków , arogantów , cwaniaków , ...- a z takimi kojarzą
      mi się tuskczyki, którzy jadą na platformie pełnej - no powiedzmy ...zgniłych
      jabłek .Lepper napewno wam jeszcze nie raz zrobi "niespodzianke " - hihihihi i
      dlatego boicie się go jak ognia ....hahahahahahahahaahahaha
      • jedrek63 Re: wolę Leppera niż Gargamela {Rokite }... 31.10.05, 22:32
        brynk napisał:

> Nie znosze cyników , pyszałków , arogantów , cwaniaków , ...- a z takimi kojarz
        > ą
        > mi się tuskczyki, którzy jadą na platformie pełnej - no powiedzmy ...zgniłych
        > jabłek .Lepper napewno wam jeszcze nie raz zrobi "niespodzianke " - hihihihi i
        > dlatego boicie się go jak ognia ....hahahahahahahahaahahaha

Wolisz przestępców z Samoobrony ( Łyżwińscy x2, Beger, Sołek, Wojtero i Sam
        Naczelny p Lepper ). Ciekawy punkt widzenia. Leper na pewno zrobi niespodziankę
        i to nie jedną nam wszystkim, ale ja się z tego nie cieszę.
    • silesius.monachijski DO "NAWROCONEGO"; DZIEKUJE 31.10.05, 22:22
      Nawrocony, ide wlasnie spac, ale bardzo dziekuje za owocna i merytoryczna
      dyskusje. Bardzo mi pochlebia, ze przyszlo mi sie z tak "wielkim" przeciwnikiem
      pospierac. Nie wiem, czy to przypadek, ale - w pewnym sensie - zdominowalismy
      dyskusje na tym forum. Zycze kolorowych sno i do nastepnego spotkania/starcia.
      Ta dzisiejsza dyskusja sprawila mi niesamowita przyjemnosc;
      dziekuje "nawrocony", i - tak sobie mylse" - drogi poszukujacych sensownych
      rozwiazan, zawsze sie spotkaja.

pozdr
    • jedrek63 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 22:25
      Śledzę wypowiedzi i jedno u zwoleników PIS nie daje mi spokoju. Czemu taka
      niechęc do PO, wygraliście wybory 2 razy, macie pełnię władzy , więc do pracy
      Panowie i Panie . Po co wam PO, powiedziała wyrażnie że nie będzie legitimizować
      rządu w kształcie zaproponowanym prze z PIS. Macie koalicję z SO, PSL i LPR, po
      co wam PO - po nic. Jest w opozycji . Czego się spodziewacie po opozycji - braw
      i wiwatów ? Do SLD nie macie pretensji że Was nie popiera.
      Brakuje jednak poparcia PO, bo za sojusze z p Leperem czy Giertychem trzeba
      będzie zapłacić. PIS to nie banda idiotów, i dobrze o tym wie. Więc myślę że
      stad taka agresja .
      • wet3 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 23:40
        Ten rzad nie jest rzadem-bis Olszewskiego, chociaz bardzo chcialbym aby takim
        byl. Jest mu bardzo daleko do rzadu Olszewskiego i nie spodziewam sie po nim
        zbyt wiele. Jednak postawa Tuska pozwala snuc jakies domysly, ze on boi sie
        czegos. Sadze, ze Tusk dolozy wszelkich staran (wspolnie z Kvasmanem, komuchami
        i zlodziejami) aby tego rzadu pozbyc sie jak najszybciej. Do 23 grudnia
        prezydent wszystkich Polakow moze wspolnie z Tuskiem i swymi kolesiami
        namieszac jeszcze bardzo duzo.
      • haen1950 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 08:56
        Jedrek63 napisał:

Brakuje jednak poparcia PO, bo za sojusze z p Leperem czy Giertychem trzeba
        > będzie zapłacić. PIS to nie banda idiotów, i dobrze o tym wie. Więc myślę że
        > stad taka agresja

Nie tylko. Kaczory istnieją w polityce dzięki walce z rzczywistymi lub
        wyimaginowanymi wrogami. SLD jest już bez znaczenia, więc przyszła pora na PO.
        Będą wygrywać kolejne bitwy opłacając najemników Leppera i Giertycha, ale wojnę
        przegrają. Nie można wygrać wojny za pomocą Rydzyka z połową dynamicznej,
        lepiej wykształconej i przede wszystkim młodszej Polski. Oni proponują nam jak
        premier Składkowski przed wojną, wydeptywanie ścieżek do "sławojki" zamiast
        budowy kanalizacji.
        Najemnicy zresztą też będą wystawiać im coraz to wyższe rachunki, a jak
        zabraknie kasy to oleją ich totalnie. Nawet Giertych też już się zorientował,
        że wspólnie z PSL mogą dyktować dowolne stawki za dniówkę sejmową.
        Zresztą nihil novi, tak czy owak Kaczory ciągle przegrywają w swoich
        politycznych rozróbach, bo taktykę i socjotechnikę mają przednią, ale strategię
        żadną.
    • andrzejzb Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 22:31
      jak to o co?
      o powtórke z "Nocnej Zmiany"
      • jedrek63 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 22:47
        andrzejzb napisał:

> jak to o co?
        > o powtórke z "Nocnej Zmiany"
        Chyba "Nocnej Zmiany Blusa", bo jak szanowni zwolennicy PIS pewnie już wiedzą PO
        jest w OPOZYCJI. A rolą opozycji w demokracji jest cenzurowanie poczynań rządu.
    • wojtek2784 Re: Tusk: wyprowadzam PO na manowce... 31.10.05, 23:18
      O co chodzi temu facetowi? Platforma jesty obciążona grzechem arogancji.
      • mysz_polna5 Re: Tusk: wyprowadzam PO na manowce... 31.10.05, 23:49
        wojtek2784 napisał:

> O co chodzi temu facetowi? Platforma jesty obciążona grzechem arogancji.

Do k.n. ~ mam takie samo pytanie!! ~ bo tez przestaje pojmowac ~~~ ?

• silesius.monachijski Droga Myszo Polna 01.11.05, 00:15
          Mam nocny dyzur, wiec czasami na forum zagladam; podobnie jak Ty i wielu innych
          nie rozumiem nic z tej Tuskowej gry; OK, jest "wpieniony" bo wszystko, co bylo
          do przegrania, przegral; ale - jest tez szefem jednej z najwiekszych partii,
          wiec: "droczenie" sie na rzeczywistosc, OK (sam tez czasami sie wkurzam, jak mi
          nie wychodzi); ale: jako szef partii, trzeba trzezwo spojrzec na sytuacje, i
          zachowac odrobine zdrowego rozsadku; PiS naprawde zachowywal sie OK, i w miare
          duzo proponowal; to, ze nie "przekleli" Leppera to jasne: dlaczego mieli
          przywalic lepperowi, i "rzucic sie w ramiona PO", ktora PiS chce - przy pomocy
          zaprzyjaznionych mediow - "wykiwac"? PO sama PiS zmusila do tolerowania leppera
          (bo inaczej zaden rzad by nie powstal, i wygralby kwach z przedterminowymi
          wyborami); zal mi troche Tuska, ale powiem otwarcie: spadaj bracie z polityki;
          twoj czas juz minal, i teraz tylko przeszkadzasz
          • mysz_polna5 Re: Droga Myszo Polna 01.11.05, 00:39
            silesius.monachijski napisał:

> Mam nocny dyzur, wiec czasami na forum zagladam; podobnie jak Ty i wielu
            innych
            >
            > nie rozumiem nic z tej Tuskowej gry; OK, jest "wpieniony" bo wszystko, co
            bylo
            > do przegrania, przegral; ale - jest tez szefem jednej z najwiekszych partii,
            > wiec: "droczenie" sie na rzeczywistosc, OK (sam tez czasami sie wkurzam, jak
            mi
            >
            > nie wychodzi); ale: jako szef partii, trzeba trzezwo spojrzec na sytuacje, i
            > zachowac odrobine zdrowego rozsadku; PiS naprawde zachowywal sie OK, i w
            miare
            > duzo proponowal; to, ze nie "przekleli" Leppera to jasne: dlaczego mieli
            > przywalic lepperowi, i "rzucic sie w ramiona PO", ktora PiS chce - przy
            pomocy
            > zaprzyjaznionych mediow - "wykiwac"? PO sama PiS zmusila do tolerowania
            leppera
            >
            > (bo inaczej zaden rzad by nie powstal, i wygralby kwach z przedterminowymi
            > wyborami); zal mi troche Tuska, ale powiem otwarcie: spadaj bracie z
            polityki;
            > twoj czas juz minal, i teraz tylko przeszkadzasz

Mily silesiusie,
            ja tez z 'nocnej zmiany';) /to tak przy okazji nadmieniam/.
            Zaczynam podejrzewac, ze Tusk jest w czyms bardziej 'umoczony', niz we wlasnej
            partii?, bo tez przestaje rozumiec jego zachowanie. Bezsensownie zaczyna
            reagowac.
            Co mnie sklania do takich podejrzen? Otoz, Tusk, nie jest 'niedoswiadczonym
            politycznym 'politycznym mlokosem', a za tym, chyba ~ zdaje sobie sprawe z
            tego, co robi? Skoro MY wszyscy, KRZYCZYMY na niego, nie znajac detali, co do
            meritum, lecz robimy to, bo instynktownie wiemy, ze Tusk, cos robi nie tak ~ to
            jestem PEWNA, ze to my mamy racje, a nie pan Tusk.
            Pozostaje, jeszcze kolejna opcja /lagodna/ , ze on jest po prostu glupi! Lecz,
            jak dla mnie malo prawdopodobna.
            Nie bede, bo nie chce krytykowac dalej pana Tuska. Ale, mowic najdelikatniej
            jak tykko moge ~ on sprawia wrazenie czlowieka 'umoczonego' /sorry/ w
            ukladzie 'goowna'. Tak, ja to odbieram. A tarez masz calusa, i nie mecz mnie
            wiecej:)))))))! Hop hop!

• mysz_polna5 Re: Droga Myszo Polna 01.11.05, 00:47
              a za wszystkie 'mechaniczne' potkniecia /bledy/ ~ przepraszam . Spiesze sie!
              • silesius.monachijski Re: Droga Myszo Polna 01.11.05, 00:57
                Juz nie mecze; calusa odwzajemniam; z pogladami - nie na zasadzie czystej
                sympatii, ale zgodnosci pogladow i racjonalnych przemyslen - w 100 % sie
                zgadzam;
                .
                Bardzo serdecznei Myzse pozdrawiam i ... juz wiecej meczyc nie bede;
                .
                Milego dyzuru (hmmm, sobie tez tego zycze: troche egoista jednak jesten; cha,
                cha, cha)

mysz_polna5 napisała:

> a za wszystkie 'mechaniczne' potkniecia /bledy/ ~ przepraszam . Spiesze sie!
    • wacek44 Prawdziwe oblicze Tuska 31.10.05, 23:52
      Przegrał z kretesem wszystko. A już żonka się zastanawiała kiedy się
      przeprowadzą. Nie dziwię się, że wspomina obalony przez niego rząd
      Olszewskiego. Różne Bolki, Oliny i tym podobne bardzo się zdenerwowały i
      wystraszyły tzw. listy Macierewicza. Być może i Tusk miał coś do ukrycia bo jak
      z filmu "Nocna zmiana" wynika był w tym zamachu stanu bardzo aktywny. Miał całą
      kampanię wyborczą gębę pełną dobra dla Polski a rozrabia jak pijany zając. W
      piciu ma doświadczenie zatem nic dziwnego. Koniunkturalista nie umiejąc z
      godnością przyjąc porażki. Zwykły karierowicz. Miernota wyniesiona na szczyty
      układami. Teraz zamiast starać się aby koalicja powstała rozwala ją zanim
      cokolwiek podpisano. Wtóruje mu podobny do niego bufon Komorowski. Szkodzicie
      Polsce panowie. Wasza partia wam tego nie daruje. Zobaczycie.
      • mysz_polna5 Re: Prawdziwe oblicze Tuska 01.11.05, 00:15
        wacek44 napisał:

Miernota wyniesiona na szczyty
        > układami.

I pod ta wypowiedzia sie podpisuje: mysz_polna5

ps. nie sprawia mnie to jednak satysfakcji! Niestety!
        • silesius.monachijski Re: Prawdziwe oblicze Tuska 01.11.05, 00:23
          i ja tez jestem smutny: smieje sie z PO i Tuska, bo sa smieszni; ale - tak
          prawde powiedziawszy - smieje sie (jak chyba kazdy w Polsce posiadajacy szare
          komorki) jednak przez lzy; moze nie od Tuska, ale od Rokity czegos innego sie
          spodziewalem; po prostu: przykro!

mysz_polna5 napisała:

> wacek44 napisał:
          >
          > Miernota wyniesiona na szczyty
          > > układami.
          >
          >
          >
          > I pod ta wypowiedzia sie podpisuje: mysz_polna5
          >
          > ps. nie sprawia mnie to jednak satysfakcji! Niestety!
    • marlonowski Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 31.10.05, 23:55
      POpaprancow szlag trafie ze ludzie sie na nich POznali.Jak mozna bylo glosowac
      na bande zuzytych kolesiow ktorzy juz POkazali co POtrafia w POprzednich
      rzadach.A tym ze tak zaciekle atakuja PiS tylko POgarszaja swoja beznadziejna
      sytuacje, POniewaz ludzie widza o co tak naprawde im biega. Stolki ,stolki i
      jeszcze raz stolki. Jas Marysia obrazony na caly swiat,Kaszub dostaje
      POplatania jezyka jeszcze bardziej jak mial,Gronkowitz az purpurowa z
      wscieklosci itd...A dobrze wam tak gnojki.Nie trzeba bylo sie obnosic z
      premierostwem przed koncem wyborow i troszke pokory.
      • mordzinas TUSK! JESTEŚ PODŁY !!!!!!!!!!! 01.11.05, 00:20
        Tusk i PO robi wszystko by obrzydzić i zniszyć rząd pana
        Marcinkiewicza.
        Naprawdę trudo uwierzyć ,że PO robi to co robi.

Podłość i niewiarygodna złośliwośc PO do PiSu jest wymowna ponad wyraz.

Tusk pokazał ,że nie nadaje się na męża stanu. On jest tylko partyjnym
        działaczem ,dla którego liczy się tylko interes parti i jego kolegów...

Dlatego tak zajadle atakuje DRUGI RZĄD POLSKI od 16 lat.

Złodzieje i kłamcy są zainteresowni zniszczeniem tego rządu.

Ciekawe czy po raz kjolejny im się uda???
      • mordzinas Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 00:28
        Kiedy POLSKA wyzwoli się wreszcie spod wpływów SB UB UD UW SLD-PZPR???

Kiedy wreszcie ludzie z tych kłamliwych ,złodziejskich i zbrodniczych
        organizacji przestaną rządzić naszym krajem????

Kiedy to nastąpi????

Tusk pokazał w ostatnich dniach że nie nadaje się na zadne
        odpowedzialne stanowisko. Nie potrafi przegrać, Nie potrafi uszanować
        werdyktu demokratycznych wyborów. Jest żenujący.
        Całe szczęście że naszym prezydentem jest profesor LECH KACZZŃŚKI!!!!!
    • silesius.monachijski APEL DO ROZSADNYCH 01.11.05, 00:38
      Atakujmy PO i Tuska na wszelkich mozliwych forach; dokuczajmy im, ile wlezie;
      moze wreszcie przestana sie sluchac michnika, gw, kwacha, i reszty "sferalbego"
      rywinlandu, i zaczna wspomagac pis w budowaniu nowego porzadku polityczno-
      prawnego (nie aferalnego); tak wiec: do dziela kolezanki i koledzy! naciskajmy
      na PO i Tuska: moze wreszcie pojda po rozum do glowy!!°
      • wet3 do silesiusa 01.11.05, 05:01
        Oj Silesiusie, bardzo chcialbym aby Twoje zyczenie "zaczna wspomagac PiS w
        budowaniu nowego porzadku polityczno-prawnego (nie aferalnego)" spelnilo sie w
        stu procentach. Jestem jednak w tym przypadku pesymista. Nie mam zaufania do
        Kaczorow, a PO (dawna UW)to sama czerwona jucha probujaca podtrzymac dawne
        siuchty i koterie. Swiadczy o tym dobitnie zachowanie Tuska, gdyz wychodzi z
        niego prawdziwy czerwony knur. Mysle, ze po uplywie czasu zobaczysz, ze za
        mocno zaufales PiS. Obym sie mylil! Pozdrawiam.
    • olias Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 00:49
      a co?! marzy się NOCNA ZMIANA BIS?
      Pewnie, tyle stołków do obsadzenia a tu wielkie nic. Ale będą jajka przy
      doborze wojewodów.

a tak serio - co się stało Tuskowi? On teraz to nic, tylko Lepper, Lepper i
      Lepper.
      • kloszu Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 02:02
        Skad mozna pobrac "Nocna zmiane II" ?
      • bogalfa Re: Mam wielki szacunek dla Tuska i Rokity 01.11.05, 02:08
        że nie ulegają presji, nie pchają się do stołków, tylko mają na uwadze interes
        społeczeństwa, którego większość popełniła właśnie wielki błąd polityczny dając
        PiSowi zarówno wygraną w Sejmie jak i prezydenturę. PO jest w tej chwili jedyną
        poważną alternatywą dla PiSu i absolutnie nie wolno jej się skompromitować.
        Powinna pozostać w opozycji, i to ostrej, i patrzeć na ręce nowej władzy. Od
        tego zresztą jest opozycja w krajach demokratycznych.

Śmieszą mnie natomiast rozedrgane nerwy PiSowców, czyżby wyczuwali, że mimo
        wygranej ich pozycja nie jest aż tak silna, jak się niektórym wydaje (czy
        wydawało). Pewnie tak, bo rządzić z Samoobroną to zawiesić sobie albatrosa na
        szyi, i nawet egzorcyzmy ojca (ojca?) Rydzyka nie pomogą.

Gdyby przywódcy PiSu byli rozsądni i stawiali wyżej interes Polaków swoją chęć
        wzięcia jak najwięcej władzy, to by dotrzymali uzgodnień z PO i podzielili się
        władzą tak, by PO mogła bez szkody dla społeczeństwa i dla siebie zostać
        koalicjantem.

Niestety, sukces uderzył do głowy PiSowcom, ale sukces to nie to samo co
        zwycięstwo. Poczekamy, zobaczymy.
        • taziuta Re: Tusk jest o.k., ale Rokita? Wolne żarty :-( 01.11.05, 02:19
          Co do ostatniego zdania, to się zgadzamy (w poprzednich tyż), ale Rokita
          niezbyt zasługuje na nasz szacunek. Toż to pierwszej wody gnida polityczna.
          I do tego letko przygłupia! Pięknie się szala sympatii publisi przechylała na
          stronę PO, kiedy Kaczyńscy prowadzili negocjacje koalicyjne przy pomocy pałki,
          aż tu nagle Rokita (ale też i ten geniusz Komorowski) zaczęli nagle żądać od
          PiS przeprosin za sięganie po głosy Leppera i jego fajnej ferajny :-)

bogalfa napisał:
          Re: Mam wielki szacunek dla Tuska i Rokity
          > ...
          > Niestety, sukces uderzył do głowy PiSowcom, ale sukces to nie to samo co
          > zwycięstwo. Poczekamy, zobaczymy.
        • silesius.monachijski Re: Mam wielki szacunek dla Tuska i Rokity 01.11.05, 02:24
          no comments!!! szczeka opada przy takim steku glupstw; sorry, ale przejrzyj
          wreszcie na oczy! ja w PiS-ie nie jestem, ale przagladajac sie "wybrykom" duetu
          Tusk-Rokita w ostatnim czasie, trudno nie zareagowac na Twoj post; "jakie konie
          sa, wszyscy widza"!

bogalfa napisał:

> że nie ulegają presji, nie pchają się do stołków, tylko mają na uwadze
          interes
          > społeczeństwa, którego większość popełniła właśnie wielki błąd polityczny
          dając
          >
          > PiSowi zarówno wygraną w Sejmie jak i prezydenturę. PO jest w tej chwili
          jedyną
          >
          > poważną alternatywą dla PiSu i absolutnie nie wolno jej się skompromitować.
          > Powinna pozostać w opozycji, i to ostrej, i patrzeć na ręce nowej władzy. Od
          > tego zresztą jest opozycja w krajach demokratycznych.
          >
          > Śmieszą mnie natomiast rozedrgane nerwy PiSowców, czyżby wyczuwali, że mimo
          > wygranej ich pozycja nie jest aż tak silna, jak się niektórym wydaje (czy
          > wydawało). Pewnie tak, bo rządzić z Samoobroną to zawiesić sobie albatrosa na
          > szyi, i nawet egzorcyzmy ojca (ojca?) Rydzyka nie pomogą.
          >
          > Gdyby przywódcy PiSu byli rozsądni i stawiali wyżej interes Polaków swoją
          chęć
          > wzięcia jak najwięcej władzy, to by dotrzymali uzgodnień z PO i podzielili
          się
          > władzą tak, by PO mogła bez szkody dla społeczeństwa i dla siebie zostać
          > koalicjantem.
          >
          > Niestety, sukces uderzył do głowy PiSowcom, ale sukces to nie to samo co
          > zwycięstwo. Poczekamy, zobaczymy.
    • taziuta Re: Z klozetu :-) 01.11.05, 02:10
      kloszu napisał:

> Skąd można pobrać "Nocna zmianę II" ?
      • silesius.monachijski Re: Z klozetu :-) 01.11.05, 02:17
        nie wiedzialem, ze isdziba wladz krajowych PO to "klozet"; no, ale jezeli
        taziuta tak sadzi, to trudno sie nie zgodzic;

taziuta napisał:

> kloszu napisał:
        >
        > > Skąd można pobrać "Nocna zmianę II" ?
    • lysy644 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 02:37
      ptasia grypa teraz w polsce, kaczory zarazily narud
    • galt O czym on gada? 01.11.05, 04:57
      Przeciez to co on mowi nie robi zadnego sensu. Po pierwsze co to znaczy
      dystansowac sie? - Olac Polske - bo nie chca mi dac stolka? - i to mam byc
      partia z programem? - a gdzie w programie opcja "B" : co zrobimy jak przegramy?
      - Rokita nie przewidzial?

O jakich dziewczynch on mowi? Chcialby potraktowac PiS tak jak te dziewczyny? W
      to uwierze? Tusk przegral... i dlej przegrywa.

Hallo PO - w wiekszosci partii politycznych na siwecie za porazki polityczne
      ktos placi. PO miala wszystko - cala propagande, wspolparce aparatczykow
      czerwonych - i mimo wszystko przegrala - tka nieudolnych politykow w wiekszosci
      partii by wymieniono. 'common PO? Zawiedli - spieprzyli zmiana kierownictwa -
      maie przeciez demokracje w PO - nieprawdaz? acie tez chyba inne talenty? Mam
      nadziej, ze Rokita i Tusk - to nie szczyt intelektu ludzi z PO?
      • bogalfa Re: Tusk dobrze mówi. 01.11.05, 05:31
        A Ty "galcie" czy jak Ci tam, judzisz i pomroczysz. I weź pod uwagę, że PO nie
        przegrała aż tak strasznie, i żeby nie Lepper, to Tusk byłby dziś prezydentem
        Polski, co dla Polaków i polskich interesów byłoby dużo lepsze, niż nadmierna
        koncentracja władzy w rękach panów Kaczyńskich. W końcu ponad 7,000,000
        wyborców głosowało na Tuska, to jest duży elektorat, tak jak sporym elektoratem
        są ci, którzy głosowali na PO. Jest na czym się oprzeć, jest na czym budować
      • marlonowski Re: O czym on gada? 01.11.05, 05:44
        To Jasne ze Donald Tusk i cala wierchuszka POpaprancow powinna podac sie do
        dymisji,jako ze nie wypelnili postawionych przed nimi zadan.Caly cywilizowany
        swiat uwazal by to za normalne nastepstwo przegranych wyborow ale nie u
        nas,Tutaj przegrany i skompromitowany koles bruzdzi dalej wspolnie z kolezkami
        tj. Jasiem Marysia, Stefankiem ,Hania a i Olus im pomaga i jeszcze cala prasa i
        telewizja psy wiesza na wygranych. To moze sie zdazyc tylko w Polsce gdzie
        komuchy maja sie dobrze i podnosza swoje czerwone ryje co rusz do gory.Da bozia
        ze przyjdzie i na was czas i to moze juz za kadencji tak znienawidzonych przez
        was Kaczorkow.Oby
        • bogalfa Re: Tusk: tak, marlonowski: nie! 01.11.05, 06:14
          Nie łudź się, marlonowski i nie pocieszaj. Nie ma takiej zasady, że przywódca
          partii, która nie wygrała wyborów, MUSI ustąpić. Zależy od tego jakim jest
          przywódcą, dlaczego partia przegrała, czy warto go dalej popierać, bo jest
          dobrym politykiem, na poziomie, a i człowiekiem któremu możesz zaufać, a także
          dobrym Polakiem, patriotą, który rzeczywiście ma interesy polskie przede
          wszystkim na uwadze. A Ty, marlonowski, czy jesteś patriotą swojej ojczyzny,
          czy swojej partii tylko???
          • marlonowski Re: Tusk: tak, marlonowski: nie! 01.11.05, 07:24
            Widzisz bogalfa obserwuje to wszystko "niejako" z dystansu bo na stale mieszkam
            w usa i doprawdy zasmuciles mnie tym tekstem o nieustepliwosci przegranego
            polityka.Czlowiek taki jak Tusk chocby nie wiem jak sie farbowal i tak bedzie
            rozpoznawalny jako byly aparatczyk bardzo blisko wspolpracujacy z przestepcami
            od Kwacha i Millera.Pomagal tez naszemu skocznemu elektrykowi wysadzic
            Olszewskiego z siodelka bo obawiali sie o swoje nieczyste sprawki.I nie mow mi
            ze to patriota i prawdziwy Polak bo na widok takich karierowiczow dostaje
            odruchow wymiotnych czego i Tobie zycze z calego serca.
        • himax Czy Rokita bardziej dba o Polske czy Izrael? 01.11.05, 06:53
          jego to wybor ale nie nasz
    • himax PRZECIEZ NIE MA KOALICJI KACZYNSKI-LEPPER??? 01.11.05, 06:13
      Co Tusk i Rokita bredzi? Przeciez nie ma koalicji PiS i Samoobrona.
      Ci dwaj panowie powinni odejsc od polityki bo im szkodzi na zdrowie
      • bogalfa Re: MEZALIANS KACZYNSKI-LEPPER 01.11.05, 06:19
        Formalnej koalicji nie ma, ale jest swego rodzaju mezalians z konieczności, no
        bo jeżeli Lepper zdecyduje się utopić PiS, to PiS utonie. No nie, himaxie?
        • himax Re: MEZALIANS KACZYNSKI-LEPPER 01.11.05, 06:51
          bogalfa napisał:

> Formalnej koalicji nie ma

Wiec nie ma o czym mowic
    • wrobertw Rekomendacje 01.11.05, 06:40
      Towarzyszu Tusk,pogrzeb PZPR odbyl sie w zeszlym wieku.Rekomendacje sa reliktem
      tamtych czasow.Pan Lepper lepiej rozumie meandry wspolodpowiedzialnoscia za
      sejm.
      • bogalfa Re: Jeszcze Himaxowi et tutti quanti, pod rozwagę 01.11.05, 06:48
        W końcu wicemarszałek Lepper ma nie mniejsze ambicje niż bracia Lelum-Polelum.
        Jeżeli dojdzie do wniosku, że potrafi uzyskać w wyborach więcej mandatów, niż
        uzyskał, będzie parł do przyspieszonych wyborów. I powiedzmy, że postawi
        wniosek o wyrażenie wotum nieufności dla rządu mniejszościowego, to co wtedy?
        Prawda, że spokojnie spać z tą myślą się nie da. I nic nie
        pomogą "rekomendacje" dla Tuska niejakiego wrobertw'a, który licho wie czemu
        nazywa Tuska "towarzyszem". Wątpię, czy razem pasali PRLowskie świnie.
        • maggisterr Re: Jeszcze Himaxowi et tutti quanti, pod rozwagę 01.11.05, 08:18
          bogalfa napisał:

> W końcu wicemarszałek Lepper ma nie mniejsze ambicje niż bracia Lelum-Polelum.
          > Jeżeli dojdzie do wniosku, że potrafi uzyskać w wyborach więcej mandatów, niż
          > uzyskał, będzie parł do przyspieszonych wyborów. I powiedzmy, że postawi
          > wniosek o wyrażenie wotum nieufności dla rządu mniejszościowego, to co wtedy?
          > Prawda, że spokojnie spać z tą myślą się nie da. I nic nie

Pewnikiem PiSuary myśla, że w razie zasadzą Lepperowi & spółce kopa w dupę, (a
          może nawet wsadzą do pierdla, gdzie dawno powinni siedzieć), ale wtedy będzie za
          późno.

> pomogą "rekomendacje" dla Tuska niejakiego wrobertw'a, który licho wie czemu
          > nazywa Tuska "towarzyszem". Wątpię, czy razem pasali PRLowskie świnie.

Z towarzyszem Lepperem to i owszem, mógł tow. wrobertw mógł i świnie pasać, i
          krowy pokrywać jak byk był na L4.

• edek47 Krowy ty zostaw w spokoju, farfoclu tuskowy. 01.11.05, 09:16
            Tusk by byl nieszczesciem dla Polski,jest bardziej mieciutki i glupszy niz
            Kwach,a brutala udaje i poucza innych, niedojda ostatnia.
            • maggisterr Edzio potrzebuje, żeby go za mordę trzymać 01.11.05, 10:12
              edek47 napisał:

> Tusk by byl nieszczesciem dla Polski,jest bardziej mieciutki i glupszy niz
              > Kwach,a brutala udaje i poucza innych, niedojda ostatnia.

Taaa, potrzebujesz "twardego" prezia, żeby za ryja cię trzymał i może jeszcze
              równo kopy zasadzał? Ale być może już to leczą.

A czy Tusk jest głupszy niż Kwach? Niewątpliwie. Przecież na studiach mógł się
              zapisać do ZSMP a nie do NZS, a potem zostać zawodowym działaczem, a nie kominy
              malować. Na pewno by na tym lepiej wyszedł.
              • edek47 Dla takich jak ty, zagrozeniem bedzie wszystko... 01.11.05, 10:56
                co im nie odpowiada,najlatwiej jest krasc,oszukiwac narod i sprzedawac to, co
                jeszcze sprzedac mozna.Na tym wlsnie polega liberalizm PO. A Tusk to
                taki 'bohater narodowy',ktory nie zdazyl sie zapisac do HJ.
        • wet3 Re: Jeszcze Himaxowi et tutti quanti, pod rozwagę 01.11.05, 19:22
          bogalfa napisał:

> W końcu wicemarszałek Lepper ma nie mniejsze ambicje niż bracia Lelum-
          Polelum.
          > Jeżeli dojdzie do wniosku, że potrafi uzyskać w wyborach więcej mandatów, niż
          > uzyskał, będzie parł do przyspieszonych wyborów. I powiedzmy, że postawi
          > wniosek o wyrażenie wotum nieufności dla rządu mniejszościowego, to co wtedy?
          > Prawda, że spokojnie spać z tą myślą się nie da. I nic nie
          > pomogą "rekomendacje" dla Tuska niejakiego wrobertw'a, który licho wie czemu
          > nazywa Tuska "towarzyszem". Wątpię, czy razem pasali PRLowskie świnie.

Nie musial pasc razem z nimi. Wystarczy, ze jest ich nianka!
    • tychik1 Re: Leper to dzisiejszy Janosik. 01.11.05, 07:35
      Nie czytalem tego wszystkiego bo za duzo.Mam jednak pytanie czego ten Tusk
      wlasciwie chce.?Najpierw ze program niedobry,a teraz "wielka przeszkoda "jest
      Leper.Mysle ze Pan Tusk i PO pomylil adresy.Zeby odwolac Lepera trzeba ruszyc
      szanowne 4 litery z salonow wielkopanskich i pofatygowac sie na wies i male
      miasteczka.
      To wlasnie ze tam trzeba przekonywac ludzi zeby na Lepera i Samoobrone nie
      glosowali.
      Przeciez PiS nie wybral Samoobrone do Sejmu i nie ma mocy zeby odwolac.
      A Mrszalek ?,PO chcialo 4 Marszalkow ,to i tak Samoobrona jest 4 partia w
      parlamencie.Nawet bylo by to chyba nie konstytucyjne a juz napewno
      niedemokratyczne.
      Leper nie jest moim idealem (LPR) ale gdyby odwolali go z funkcji vice
      marszalka ,to radzilbym bym mu(jesli bym mial z Nim kontakt)wniesc zazalenie do
      parlamentu Europejskiego.CIEKAWE JAKA BYLA BY OPINIA???
      Jak to jest mozliwe ze czwartej parti ktora ludzie demokratycznie wybrali
      odmawia sie prawa bytu w taki sposob jakby to byla jakas zaraza.
      A co najgorsze odmawia sie reprezentacji w prezydium sejmu ,moim zdanie
      bezprawnie.
      To co robi Tusk i PO jest skandaliczne,bo nie ma zadnego prawa sprzeciwiac sie
      woli glosujacych,a dwa ubliza tylko wyborcom Samoobrony.
      I co z tego ze ma wyroki ?- nie krad tylko w jego(i wielu innych moim tez)
      przekonaniu bronil biednych.
      Gadzinowski(SLD) sprowadzal prostytutki do sejmu ,niech wiec Tusk jak taki
      moralny zarzada usuniecia jego tez , bo chyba dalej jest poslem.
      Dla przykladu na Taiwanie pobili sie w sejmie ,u nas tak zle nie ma.
      Nie usprawiedliwiam nikogo ,ale wydaje mnie sie ze PO zrobila sobie z Lepera
      karte przetargowa i ryzykujew nawet awantura w sejmie i destabilizacja w Polsce
      zeby tylko postawic na swoim.
      Byl(jesli dalej nie jest) taki okres w Polsce ze bogatsi i silniejsi robili w
      Polsce co chcieli w "imie prawa" i trzeba bylo sie jakos bronic, bo inaczej
      ZROBILI BY CO CHCIELI
      To nie jest dobra sytuacja i trzeba to zmienic .
      Mamy wiec wszyscy nadzieje ze Rzady PiS i Kaczorow poloza temu kres .
      Do jutra i jak zwykl mawiac prezes spoldzielni na zakonczenie zebrania :
      Chlopy i Baby trzymajta sie dzielnie i popirajta spoldzielnie.
      A my popieramy PiS i Kaczorow!.
      • sumienie.lk Re: Leper to dzisiejszy Janosik. 01.11.05, 08:41
        rozumiem, że dla tychika przestępca na stołku wicemarszałka sejmu jest sytuacją
        satysfakcjonującą jego poczucie sprawiedliwości.
        • edek47 Taki ktos jak Tusiek, nijaki i bezbarwny... 01.11.05, 09:00
          kazdego by nazwal przestepca.Przegralo i jeszcze podskakuje to bezwolne ciele.
          • maggisterr Takie Edzio uczciwe inaczej natomiast.... 01.11.05, 09:58
            edek47 napisał:

> kazdego by nazwal przestepca.Przegralo i jeszcze podskakuje to bezwolne ciele.

Edzio-pedzio natomiast każdemu przestępcy by odpuściło, gdyby to się opłaciło.
            Gdybyś Edziu był np. importerem (trudne słowo, ale może ktoś ci wytłumaczy)
            zboża i to zboże ci taki Lepper wypierdzielił z wagonu, to dalej nie uważałbyś
            tego za przestępstwo? No może to za trudny przykład, więc spróbuję inaczej.
            Edzio jedzie sobie drogą publiczną i mu się spieszy. A tu Lepper zrobił se
            blokadę, i bluzga buracznym ryłem, że to w obronie polskiego biednego chłopa.
            Dalej nie przestępstwo, a przynasjmniej wykroczenie?
            • edek47 Przede wszystkim nie obrazaj, bo to ... ... 01.11.05, 10:21
              nie przystoi nawet takiemu nieukowi jak ty.'Wybryki' Leppera byly zwyklymi
              protestami spolecznymi, takimi jak strajki i marsze protestacyjne na ulicach
              miast.Przypominam tobie,ze podobne byly wystapienia uliczne stoczniowcow w
              Gdansku w 1970r., ktore byly poczatkiem powstania 'Solidarnosci'.Zapomnial
              wol, ze cieleciem byl.
    • korekt Re: Tusk - pomroczność bis 01.11.05, 08:09
      Jeszcze się nie ocknął do niego nic nie dociera.
      Warzywo reaguje na światło Tusk nie.
      • edek47 Bo Tusiek jest przezroczysty... 01.11.05, 09:50
        i nie asymiluje.
    • pianola2 Autodestrukcja Tuska 01.11.05, 08:12
      Dmuchana lala Tusk sam sie wpedzil w klopoty. Goni w pietkę - to widac.
      Arogancja, buta i protekcjonalizm nie popłacają. Przyklad mądrali z PD powinien
      panu dać do myslenia.
    • sumienie.lk Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 08:38
      PiS jest niewiarygodny, a wszelkie próby tworzenia wspólnego układu zawsze
      końcą się oskarżeniami, że PiS bardzo chce tylko druga strona sama nie wie
      czego oczekuje.
      • edek47 O CO TOBIE CHODZI ? 01.11.05, 08:47
        Tusiek to zwyczajny frustrat i degenerat polityczny.
    • antonioni1 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 09:26
      PO popełniłaby fatalny błąd, gdyby teraz uległa Kaczyńskim. Kaczyńscy poszli na
      próbę nerwów i czekają tylko, kiedy PO ulegnie. Gdyby PO uległa, to wystawiłaby
      się na samozagładę. Ostatnie tygodnie pokazały, że PiS nie jest wiarygodnym
      partnerem. Jeśli PO wytrzyma, to PiS utopi się w gnojówce Leppera. Teraz widać,
      że Kaczyńskim chodziło o wyeliminowanie postsolidarnościowego konkurenta, jakim
      jest PO. A zatem nie o Polskę im chodziło tylko o własne ambicje. Kwestia
      rozliczeń teczek to temat zastępczy. W sprawach gospodarczych nie zrobią nic.
      Już dali sygnał: Balcerowicz musi odejść! Nie biorę tego, jako "ruch
      taktyczny", by pozyskać Leppera. Oni naprawdą w to wierzą, że gdyby nie
      Balcerowicz i jego plan naprawy finansów, to w Polsce ludziom żyłoby się
      dostatniej. Być może. Zarabialibyśmi 20 dolarów miesięcznie, jak za dawnych lat
      i papier toaletowy kupowalibyśmy w Pewexach. Dlatego na miejscu Tuska trwałbym
      nieugięcie na stanowisku: chcecie 100 procent władzy, to ją bierzcie.
      Poczekamy, zobaczymy. Ale PiSowi chciałbym przypomnieć słowa ludowej pieśni
      pogrzebowej: "Na krótki czas, na krótki... na krótki czas, na krótki". Jeszcze
      ją gdzieś po wsiach grają orkiestry pogrzebowe. Zapytajcie Leppera albo
      Hojnackiej.
      • edek47 I PO CO TE ZALOBNE SPIEWY ?!! 01.11.05, 09:46
        PLATFORMA DLA ZLODZIEJI nikomu nie jest juz potrzebna,frustraci polityczni z
        Tuskiem na czele zaloza nowe partie 'wolnosciowe' i beda tylko bruzdzic.Poza
        narzekaniem i plakaniem,umiecie tez tylko krasc.
        • antonioni1 Re: I PO CO TE ZALOBNE SPIEWY ?!! 01.11.05, 10:11
          Załosne śpiewy dotyczą PiSu. Mister Ed! Mówiący koń to bajka dla rozweselenia
          staruszków. Dzieci tego nie chciały oglądać. A dzieci mają wrodzony instynkt do
          rozróżniania co dobre a co złe. Skąd wiadomo, że PO to złodzieje? Jak na razie
          najwięcej złodziei jest w Samoobronie. Bo nie zapłacenie podatku czy kredytu to
          też złodziejstwo. Niedopracowane prawo immunitetu poselskiego pozwala na
          przekręty. Za jazdę po pijaku nic, za niezapłacenie kredytu nic, za oszczerstwo
          nic itd. A czy nie ma ich w PiSie? Dlaczego tak bardzo boją się oddać MSWiA w
          ręce innych? Bo... boją się o własne d.py. Stąd przymierze z Samoobroną.
          Dopiero wtedy wyszłyby wszystkie machlojki zwolenników PiSu. I tu jest sedno
          sprawy. PiS po prostu się boi, bo nie ma czystych kart.
          • edek47 Przede wszystkim odczep sie od mojego imienia... 01.11.05, 10:38
            bo to swiadczy o twoim prymitywizmie.PO PRZEGRALA WYBORY i nie moze miec
            decydujacego slowa w koalicji politycznej, by wybierac sobie resorty
            ministerialne.Tusiek jest zalosny z tymi swoimi zadaniami.Kompromis polityczny
            nie tworzy sie przy pomocy wrogosci i frustracji.
    • edek47 Nie , tylko nie LePeR! !!! 01.11.05, 09:32
      Was powinno sie pozamykac, a reszte polglowkow rozpedzic.
    • jwckbie Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 17:41
      Pan Tusk zrobi dokładnie to na czym zależy "państwu" Kaczyńskim, czyli będzie
      przeciw aktualnemu kandydatowi na premiera. Ludzi, którzy dziś rozdają karty
      nie satysfakcjonuje pociąganie tylko za sznurki - murzyn zrobił swoje, murzyn
      musi odejść i to bez brudzenia własnych rąk. Zaczynam podziwiać Kaczyńskich,
      działają jak rasowi politycy i potrafią upokorzyć przeciwnika.
      • mysz_polna5 Re: Tusk: powstaje rząd Jana Olszewskiego "bis" 01.11.05, 23:07
        jwckbie napisał:

Zaczynam podziwiać Kaczyńskich,
        > działają jak rasowi politycy i potrafią upokorzyć przeciwnika.

Ja zas uwazam, ze to pan Tusk sam sie upokarza, zachowujac sie tak jak do tej
        pory to robi Brrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka