Dodaj do ulubionych

Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Giertych

• kichnij Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 18:24
      Tusk chciał być prezydentem a okazał się nieudacznikiem.Już wywalenie Zyty
      Giowskiej świadczyło o tym, że Donald to miernota z aspiracjami Lepera. Donald
      wszystko rozwalił. Całe szczęście, że PO to nie tylko Walc, Komorowski, Rokita
      i Tusk.
    • kurczeblade2 LDron=esteta 02.11.05, 18:24
      Na pierwszy rzut oka, Dorn sprawia wrażenie człowieka z klasą; pisze wiersze,
      zna sie na winach i dobrym jedzeniu. Analiza jego wypowiedzi pokazuje jednak
      człowieka z kompleksem wyższości; estetę gardzącego motłochem, (czyli nami
      wszystkimi).

Dwie rzeczy skłoniły go do zostania opozycjonistą za komuny:

“Ja sam doszedłem do tego, że komunizm to niesprawiedliwy, skrajnie nudny,
      upokarzający, obrzydliwy i nieestetyczny ustrój, więc postanowiłem zostać
      opozycjonistą. I zostałem, bo dwie rzeczy były dla mnie po prostu nie do
      strawienia. To stanie w kolejkach i zagłuszanie zagranicznych radiostacji, bo
      jakiś cham, bydlak sobie wymyślił, że mam tego nie słuchać. Mnie to doprowadzało
      do ciężkiej cholery! Ja, normalny człowiek, stoję godzinami w kolejce po jedzenie…”

Ach, ten nieestetetyczy system! Ludzie brzydko ubrani i do tego ON musiał z NIMI
      stać w kolejce. On, Ludwik Dorn.

Ahh, gdzie ta II Rzeczpospolita, Panie dzieju? Gdyby nie ta komuna to majątek by
      był, folwark i służba. A tu stać w kolejce z chamami! Chyba sie przeziębię…

Elitarne zapędy Dorna ukazują się też w jego wizji tworzenia superoganu
      państwowej administracji- “400 sprawiedliwych”. Ta nowa arystokracja miała być
      trzonem przyzwoitości i porządku w państwie. Mieliby wysokie wynagrodzenia i
      służbowe mieszkania w eleganckich dzielnicach, tak by nie kuszono ich korupcją.
      Pomyslodawca nie odżegnuje sie od tego pomysłu:

“Koncepcja 400 sprawiedliwych musi być zmodyfikowana, ale bronie jej podstaw”.

Do jego elitaryzmu i estetyzmu należy dodać determinację do przeprowadzenia
      czystek kadrowych. Znane juz jest jego oświadczenie, ze 10 procent kadry
      oficerskiej w Policji musi odejść.

“Trzeba przekopać się przez teczki, biografie funkcjonariuszy czynnych w
      ostatnich dziesięciu latach. Wszystkich. I tych nowych, i tych sprzed 1989 r. W
      pierwszej kolejności trzeba przeprowadzić tam dekomunizację, którą widzę jako
      strukturalną deesbekizację.”

Dorn jak i Kaczynsy lubią się chwalić swoim anty-komunistycznym rodowodem. Mam
      jednak coraz większe przeczucie, że w swojej walce kierowali sie nie poczuciem
      wspólnego dobra. Nie. Ich napędzała nienawiść do tych co odebrali przywileje z
      II Rzeczpospolitej; majątki, służbę, bankiety, kuligi, Kresy i Lwów.

Teraz Ku.. My- oto motto szarpaniny PiSowcow z komuną, komuny z PiSowcami;
      szkoda, ze w tym wszystkim Polska najbardziej upokarzana.
      -----------------
      www.kurczeblade.pl
      • loquin.phd Bzdurzysz. 02.11.05, 18:41
        Dorn to stara żydokomuna. A jego bajdurzenie "estetyczne" bierze się stąd, że
        przez elity i salony europejskie nigdy nie był akceptowny i nigdy nie będzie.
        Jest pariasem. Nadrabia kompleksy biedactwo.
    • coolio11 PO=SLD 02.11.05, 18:25
      wielkie szczescie ze PiS nie zgodzil sie na malzenstwo z tymi haragiwekami co
      kupuja dzeinnikarzy za 200 zlotych...

PO=SLD
      • mordzinas PO RAZEM z SLD??? ....PIĘKNIE K.....A PIĘKNIE 02.11.05, 18:30
        Tusk .Ty żywciowy frustracie. Ty nieudaczniku.
        Teraz będziesz w opozycji razem z bandą z PZPR-SLD????
        Tak?
        Gratuluję.

Już wole Leppera.
      • rmk28 Polska = Bialorus = PIS + SO + LPR 02.11.05, 18:31
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2991224.html
        ""Guardian" o biedzie w Polsce i białoruskim dobrobycie

Bartosz Węglarczyk 28-10-2005 , ostatnia aktualizacja 28-10-2005 18:16

W "Guardianie", wpływowym dzienniku brytyjskiej inteligencji, ukazał się wczoraj kuriozalny felieton Jonathana Steele'a o powyborczej Polsce. Jego konkluzja jest następująca:

"Oceniając postępy i zadowolenie społeczne w danym kraju, należy brać pod uwagę obok swobód politycznych także czynniki socjoekonomiczne. Kraje Unii Europejskiej nie powinny dać się wciągać w krótkowzroczne krucjaty. Sąsiad Polski - Białoruś (nazwana przez sekretarz stanu USA Condoleezzę Rice ostatnią dyktaturą w Europie) - na pewno przyciągnie uwagę w przyszłym roku podczas wyborów prezydenckich. Tymczasem badania Banku Światowego wskazują na to, że podczas gdy w Polsce obszary biedy rosną, to na Białorusi bieda w błyskawicznym tempie znika, a kraj ten cieszy się dużym wzrostem gospodarczym, z którego owoców korzysta całe społeczeństwo. Nie ma wątpliwości, że przyszłoroczne wybory na Białorusi nie będą tak pluralistyczne jak wybory w Polsce. Ale polscy wyborcy opowiedzieli się za solidarnością społeczną, silnym państwem i rządem, który próbuje likwidować nierówności. Podobnego zdania są również Białorusini".

A więc na Białorusi jest super, z czego Polacy zdają sobie sprawę, dlatego głosowali za takim rządem, jaki jest w Mińsku. Starania USA o zaprowadzenie demokracji na Białorusi to "krótkowzroczna krucjata" i UE nie powinna się dać w nią wciągnąć. A że może i wybory na Białorusi nie są do końca tak wolne jak w Polsce, to sprawa drugorzędna.
        • langston dodaj "lewackiej" inteligencji 02.11.05, 18:36
          ...fakt ze ten gosc pisze o Bialorusi swiadczy jasno o tym ze tego typu
          artykuly pisane sa na zamowienie z Polski.
          Mowili o tym goscie Dortoty Gawryluk w Poranku w TokuFM w zeszlym tygodniu.
    • me-e Tusk to juz ...HISTORIA...-))) 02.11.05, 18:28
      ...rozrabiaczom politycznym mee, mowi stanowcze...nie...a teraz pomylscie co by
      sie stalo gdyby tuski wygraly...i tak bys sie skumaly z lsd czytaj;
      bolszewikami...boszewicy i kolesie znow razem....
      • loquin.phd Bolszewią jest PiS. Agitatorzy Agory przed ... 02.11.05, 18:32
        ... wyborami chcieli wpędzić SLD do sojuszu wyborczego z listą SdPL. Oczywiście
        ich plan nie wypalił. Teraz chcą zniszczyć PO wciągając go do koalicji z PiS-
        dą. Ten plan również pryśnie.

Radzę emigrować na Ukrainę lub na BW.
        • loquin.phd Re: Bolszewią jest PiS. Agitatorzy Agory przed .. 02.11.05, 18:33
          "wciągając ją"
    • mirek48 Harakiri Donalda - zabierzcie mu miecz 02.11.05, 18:28
      Mało przegrany frustrat. On popełnia harakiri
    • keram1 Tusk to czarna owca PO 02.11.05, 18:30
      31 października Donald Tusk podając przyczyny zerwania rozmów koalicyjnych już
      nie krył się za gospodarką lecz powiedział jasno o co chodzi – służby
      specjalne. Oto kość niezgody. Nie żadne reformy rynkowe, ograniczenie roli
      państwa, sanacja ekonomii tylko bezpieka ma być pod kontrolą PO. Tusk przyznał,
      iż „głównymi instytucjami władzy są resorty siłowe”. A czego szuka liberał
      gospodarczy w tych resortach?
    • brynk dlaczego TŁÓSK jest taki chudy , moze jest chory.. 02.11.05, 18:30
      Jest taka choroba co nazywa sie nienawiść , na to jedynym lekiem jest pójść
      na spacer w siną dal na wieki wieków Amen
      • mordzinas TUSK. NIENAWIŚĆ ZAŚLEPIA TEGO CZŁOWIEKA. 02.11.05, 18:35
        Tusk i PO są chorzy z nienawiści.
        Nie potrafią przegrać.
        Nie potrafią uznać wyboru Polaków.

Nie sznują demokracji.
        Nowy rząd jeszcze nie zaczął działac a Tusk już oskarżył go o
        faszyzm i niedemokratyczne sposoby rządzenia...

Tusk. Opanuj się człowiecze.
        Do tej pory miałeś gębe pełną frazesów o gospodarce o Polsce.
        Co się stało ,żeś już ucichł w tych tematach???

Służy specjalne ....

Po co ci one??? Żeby chronić bandytów z SB???
        PiS zrobi porządek w tym temacie.
        Nie przeszkadzaj im w tym życiowa niedołęgo.
    • brynk wieczny odpoczynek racz ...a swiatłośc wiekuista . 02.11.05, 18:32
      ...niechaj PO ...zgasnie !
      • wujaszek_joe co tu sie dzieje? wszyscy przekonani ze pis jest 02.11.05, 18:34
        dobry tylko PO nie chce ich popierać
        PRZECIEZ TO PIS WYBRAŁ SOBIE KOALICJANTA
        myslałem ze to oczywiste
    • wujaszek_joe Re: ..a nasz panie , daj im {PO} wieczne spoczywa 02.11.05, 18:37
      ciekawe czy za rok rządy ziobry i innych amatorów będą tak gorąco popierane:)
    • monia734 Wstyd mi, że na Pana głosowałam, Panie Tusk 02.11.05, 18:38
      Nawet nie próbujecie zrobić dla naszego kraju czegokolwiek dobrego. Wszystko co
      dla was ważne, to stołki. Przy następnych wyborach będziecie mieli jak Lepper -
      kilkanaście procent. Przegrane bufony. A już miałam taką fajną wizję
      Polski....przykro mi
      • brynk Re: Wstyd mi, że na Pana głosowałam, Panie Tusk 02.11.05, 18:46
        monia734 napisała:

> Nawet nie próbujecie zrobić dla naszego kraju czegokolwiek dobrego. Wszystko co
        >
        > dla was ważne, to stołki. Przy następnych wyborach będziecie mieli jak Lepper
        > -
        > kilkanaście procent. Przegrane bufony. A już miałam taką fajną wizję
        > Polski....przykro mi
        fajne słowa i prawdziwe
    • maciek_11 Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 18:39
      Szkoda że Tuska się tak bardzo zirytował.
      Myślę że jakby PiS zaproponował PO stanowisko premiera a Lech Kaczyński oddał
      stanowisko prezydenta to Tusk mógłby wziąć pod uwagę koalicję z PiSem i
      rekomendować Radzie Krajowej takowe rozwiązanie.
      • tomasso55 Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 20:03
        Istnieje taka możliwość, ale wcale nie byłbym tego pewien na 100%
    • ezpa7z9 Polska powiedziała NIE Tuskowi i PO... 02.11.05, 18:41
      Jeśli ,nawet,Kwach doprowadzi do wcześniejszych wyborów to i tak rzeki nie
      zawróci(ogonem).Stajnia Augiasza czyli III RP zostanie oczyszczona.G..o : PO
      demokraci.pl,LSD,SD(k)P(i)L i Balcerowicz na kompost.Taki z nich będzie dla
      Polski pożytek-dużo gazu gnilnego-starczy nawet, po zatkaniu rury przez Putina,
      na wiele lat.
      • wujaszek_joe Re: Polska powiedziała NIE Tuskowi i PO... 02.11.05, 18:43
        masz racje, fachowcy rodem z AWS wszystko naprawią, do spółki z kryształowym
        lepperem. po drodze budując miliony mieszkań
        • ezpa7z9 Dziadzia (wujek) ty Joe ili (czy) Wania? 02.11.05, 18:46
      • arek64 Re: Polska powiedziała NIE Tuskowi i PO... 02.11.05, 18:46
        Gdyby nie Balcerowicz i inni, to bylibyśmy teraz gdzieś pomiędzy Białorusią i
        Albanią. Oczywiście Twoim zdaniem lepsze są rządy populistów, którzy głoszą
        nierealne do wykonania programy? Przecież narodowo-socjalistyczny program PiSu
        cofnąłby Polskę o jakieś 40 lat do tyłu. Na szczęście populiści nigdy nie
        realizują swoich programów. Tylko po co w takim razie ludzie na nich głosują?
        • ezpa7z9 Co takiego ,,wiekopomnego ;;zrobił Balcerek? 02.11.05, 18:56
          1.Doprowadził cenę dolara do realnego kursu-1989/1990.
          2.Zlikwidował PGR-y.
          Efekt:
          ad 1 Narodziny mafii.
          ad 2 Stworzenie Polski C.
          Jako szef RPP- NIGDY nie sprawdziły się przepowiednie ekonomiczne tego geniusza.
          Jako Min Finansów ,,schłodził gospodarkę'' do zapaści finansów publicznych w
          2001 r.I cały czas ,,walczył z inflacją''której NIE BYŁO!
          • arek64 Re: Co takiego ,,wiekopomnego ;;zrobił Balcerek? 02.11.05, 19:18
            Łatwo krytykować z boku i po latach. Nigdy nikt nie twierdził, że Balcerowicz
            jest nieomylny. Ale w tamtych czasach (lata 89-90) nikt nic lepszego nie był w
            stanie wymyśleć. A Ty oczywiście jesteś zwolennikiem Leppera i wymagasz od
            dobrego ekonomisty, aby był jasnowidzem ("NIGDY nie sprawdziły się
            przepowiednie ekonomiczne tego geniusza").

> I cały czas ,,walczył z inflacją''której NIE BYŁO!

- nie było, bo z nią walczył. I nie sam, bo rada liczy 9 osób. I on nie jest
            pierwszy, i pewnie nie ostatni.

• mindhardcore Re: Co takiego ,,wiekopomnego ;;zrobił Balcerek? 02.11.05, 20:16
            aleś ty durny kmiot - jak czytam takie idiotyzmy to mi się aż nóż w kieszeni
            otwiera. Zobaczymy jak PISowi ekonomiści od siedmiu boleści nakręcą
            koniunkturę.
            Mógłbym ci odpowiedzieć na każdy z twoich idiotycznych zarzutów, ale wiesz co -
            nie chce mi się, bo wyglądasz mi na takiego do ktorego nie dociera kompletnie
            nic. Poczekaj - sam się przekonasz jakie cudowne reformy rynkowe nas czekają.
    • brynk " Platformy pamięci rapsod żałobny "- znacie to? 02.11.05, 18:43
      • philips8 Nie, Ty tez nie znasz. 02.11.05, 18:46
        • ezpa7z9 ,,Czemu Tusku odjeżdzasz ręce złożywszy na.. 02.11.05, 18:48
          falszce''
    • langston PO I TUSK KLAMIA JAK GEBBELS!!!!!!!!!!!! 02.11.05, 18:46
      PiS glosowal za
      Komorowskim-na vicemarszalka PO
      Olejniczaka-na vicemarszalka SLD
      Leppera - na vicemarszalka Samoobrona
      Czemu nikt nie mowi ze PIS robi koalicje z SLD
      ...co oni sie tak uczepili tego PIS
      fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=681847
    • krzysiek7777 brawo Tusk! 02.11.05, 18:46
      • pralkosuszarka ale za co to tajemnicze brawo dla Tuska???????? 02.11.05, 18:48
    • mikonek Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 18:50
      co on bredzi, obrażony dyzio ze go prezydentem nie wybrali, niech zabiera swoje
      zabawki i spie
      • lvlarynat I dobrze! To jest krok ku systemowi dwupartyjnemu! 02.11.05, 19:28
        Nie rozumiem - czemu ci, którzy tyle inwektyw, choćby w tym wątku, adresują do
        PO i Tuska - uwazają, że dobrze byłoby ich mies w koalicji?

mikonek słusznie napisał:

> ...niech zabiera swoje
        > zabawki i spie

PiS wygrał wybory, ma dobry program przebudowy państwa, politycznego odcięcia
        się od PRL-owskiej przeszłości, skutecznej walki z korupcją i układami
        mafijnymi - niech rządzi! Co w tym złego?
        Natomiast niepokój może budzić nadmiar obietnic socjalnych w programie PiS, na
        który słaba polska gospodarka nie jest w stanie zarobić. A dodatkowe zadłużanie
        państwa grozi zbyt wielką "dziurą budżetową", czyli długami i odsetkami, które
        bedzie musiało spłacać przyszłe pokolenie.
        Zazwyczaj mówi się: "Najpierw gospodarka!". Ale w Polsce trzeba zacząć od
        wymiecenia postkomunizmu, który jest szkodliwy i wkurzający - zwłaszcza w życiu
        publicznym, gospodarce, strukturach administracji państwowej i samorzadowej
        oraz w policji i słuzbach specjalnych.
        Oczywiscie, program generalnego sprzątania i przemeblowania nie odpowiada na
        pytania: "No dobra, ale z czego 38 milionów Polaków bedzie żyć? Jak pomóc
        przedsiębiorstwom w tworzeniu nowych miejsc pracy? Co zrobić, by podnieść
        standard cywilizacyjny, zwłaszcza tych najbiedniejszych?"
        Wydaje mi się, że program gospodarczy PO jest lepiej, niż program PiS
        dostosowany do współczesnych polskich realiów gospodarczych.
        Więc nic złego sie nie dzieje, jeśli PiS przejmuje teraz głowne instrumenty
        władzy, a PO nie maci obrazu i wycofuje sie do opozycji.
        PO słusznie uważa, że (gdy juz będzie posprzatane) na pierwsze miejsce wysuną
        się problemy gospodarcze i rozwój współpracy z zagranicą. I wtedy - chyba
        lepiej, że główną siłą walczącej o władzę opozycji bedzie PO, a nie SLD,
        Samoobrona i PSL.
        Trzeba patrzeć trochę dalej niż bieżący komfort rządzenia PiS. I przerwać tę
        chuśtawkę i naprzemienne zdobywanie władzy przez nurty: postsolidarnosciowy i
        postkomunistyczny. Niech w centrum sceny politycznej konkurują dwie partie o
        rodowodzie antykomunistycznym. Czy to coś złego?
    • brynk wy z platformy obornikowe !- opanowała was 02.11.05, 18:54
      ... obsesja lepperyzmu . To jest grozna choroba ... . Czy wy nic wiecej nie
      macie do powiedzenia Polakom ? Pokazcie wasz program ! - No pokazcie .! - Gó..
      jestescie przygotowani do rządzenia , tylko ryje drzeć umiecie i Lepperem sie
      zastawiać - przegrane nędzniki platformiane ...
    • arek64 Nie mogę się nadziwić - wszyscy obrażają Tuska i.. 02.11.05, 18:55
      jednocześnie chcą wręcz zmusić PO do wejścia w koalicję. Jeżeli tak bardzo nie
      lubicie PO, jeżeli do wyborów idziecie z hasłem zatopić Platformę, to dlaczego
      teraz tak strasznie chcecie ich w koalicji? Obrażacie przed wyborami, robicie z
      nich jedynego wroga (nie SLD, nie PZPR, nie LPR, Nie Samoobrona - tylkmo PO),
      obraącie teraz i dziwicie się, że nie chcą takiej koalicji. O co Wam chodzi?
      • langston Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:04
        ze samodzielnie rzadzic sie nie da i ze obiecano wyborcom koalicje POPIS,
        a teraz PO pod obludnym strszeniem Lepperem zrywa koalicje by chronic UBeckie
        wsplywy w Polsce

fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=681847
        • arek64 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:11
          Proszę nie podpierajcie się Ziemkiewiczem, bo aż niedobrze się robi od jego
          nieobiektywnego przedstawiania faktów. Ziemkiewicz całą swoją inteligencję
          wykorzystuje do wspierania planu ojca dyrektora. Dajcie sobie spokój.
          • langston Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:20
            Jasne!
            jesli ktos nie pisze zgonie z "jedynie sluszna linia to od razu jest od Ojca
            Dyrektora" i "nieobiektywnie"
            Od PO nie slysze nic tylko:
            - debilne 3x15
            -Radio Maryja
            -o. Rydzyk i Lepper

Nic wiecej!!!

...no coz takie mamy elity jak ty, a raczej elyty
            • arek64 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:37
              No to widzę, że zostałem zepchnięty na samo dno drabiny społecznej. Dlatego, że
              nie chcę narodowego socjalizmu. Dlatego, że nie ulegam krzykom populistów.
              Dlatego, że zaiwaniam po kilkanaście godzin dziennie, aby godnie żyć za własne
              zarobione pieniądze. Dlatego, że odprowadzam do budżetu prawie połowę
              zarobionych przez siebie pieniędzy. Dlatego, że chciałbym, aby Polska była
              krajem ludzi bogatych, a nie stojących po minima socjalne do kas państwowych.
              Dlatego, że nie poddaję się praniu mózgów przez przywódców sekt.

Wiem, że jestem w mniejszości. Większość siedzi pod naszym wiejskim sklepem.
              • langston Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:46
                Nie histeryzuj jak nastolatka!
                Ja tez pracuje po kilkanascie godzin dziennie!
                ...podaj przyklad tego narodowo-socjalistycznego programu, a nie powtarzaj
                bzdur, bo jesli nie wyrobisz sobie wlasnego pogladu na rzeczywistosc tylko
                bedizesz powtarzal za takimi szczekaczkami jak GW to bedziesz "elyta" a nie
                elita.
                • arek64 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 19:52
                  Ale to jest mój pogląd. Ja sam skojarzyłem nardowe poglądy O. Rydzyka (muszę
                  udawadniać, że są narodowe?) z socjalistycznym programem (muszę udawadniać, że
                  jest socjalistyczny?) PiSu popieranego przez O. Rydzyka.

> Nie histeryzuj jak nastolatka!

Kilka faktów na swój temat to histeria? Tylko w ten sposób potrafisz
                  potraktować normalnego i uczciwego człowieka?
                  • langston Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 20:00
                    Wiec jako uczciwy czlowiek powinienes oddzielic fakty od propagandy
                    skodkolwiek by ona nie pochodzila.
                    • arek64 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 20:03
                      Oddzielam, kieruję się tylko i wyłącznie swoim zdaniem. Dla jasności - ja nie
                      jestem miłośnikiem PO (określam siebie jako UPRowaca, bo mam liberalistyczne
                      spojrzenie na gospodarkę). Nie uległem więc propagandzie populistów
                      (pustoszejące lodówki) i mediów (zatopić Platformę), tylko opowiedziałem się za
                      programem najbliższym moim poglądom.
                      • langston Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 20:04
                        Przecie Korwin Mikke woli Kaczynskiego na prezydenta...
                        • arek64 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 20:13
                          No tak, ale swoją partię nazwał Platforma.
                        • langston hahahaha-JKM byly dumny z takiego wyborcy jak Ty!! 02.11.05, 20:15
                          • arek64 Re: hahahaha-JKM byly dumny z takiego wyborcy jak 02.11.05, 20:31
                            Ja nigdy przedtem nie brałem udziału w wyborach (odległe miejsce zameldowania i
                            rzeczywistego zamieszkania) no i nie głosowałem na UPR. W czasach, gdy rodziła
                            się demokracja w Polsce, gdy do wyboru były takie partie jak SdRP i PPPP.
                            najbardziej przekonał mnie program UPR (to były czasy studenckie), chociaż
                            nigdy żaden program nie podpasuje jednostce w 100%, a poza tym najbardziej w
                            UPRze przeszkadzał mi... JKM. Dalej o sobie mówię UPRowiec, chociaż nawet nie
                            wiem, czy UPR istnieje. Ja po prostu życie w demokracji rozpocząłem od
                            przekonania się do poglądów liberalistycznych (może na zasadzie
                            przeciwstawienia sie socjalizmowi?) i tak mi zostało. Tak, to prawda, żedna z
                            partii nie ma we mnie stałego zwolennika. Zawsze będę głosować na partię, która
                            bedzie miała największe szanse realizować program liberalny. W końcu
                            zameldowałem się w miejscu w którym mieszkam i zagłosowałem na PO. Od początku
                            było wiadomo, na długo przed wyborami, że PiSowi bliżej do LPRu i Samoobrony
                            niż do PO. Wiedziałem, że PO nie będzie w rządzie, bo trochę realizmu mi
                            zostało i wiem, że partia liberalna jeszcze długo nie wygra wyborów w naszym
                            kraju. Skąd wiem. Wystarczy spojrzeć na wyniki osiągnięte przez Leppera.
                            • langston Re: hahahaha-JKM byly dumny z takiego wyborcy jak 02.11.05, 21:30
                              GOSCIU NAPISZ WRESZCIE JAK SIE NALEZY:--poglądów liberalnych!!!!!!!
                              a nie liberalistycznych do jasnej cholery.Pojales wreszcie!!!!

i przestan uzalac sie nad soba! Nie wiesz czy UPR istnieje??
                              ...a godzinami pisac o "poglądach liberalistycznych" masz czas tak???
                              • arek64 Re: hahahaha-JKM byly dumny z takiego wyborcy jak 03.11.05, 01:26
                                > GOSCIU NAPISZ WRESZCIE JAK SIE NALEZY:--poglądów liberalnych!!!!!!!
                                > a nie liberalistycznych do jasnej cholery.Pojales wreszcie!!!!

Biedaku, Ciebie cały czas męczyło to, że używałem słowa liberalistyczny zamiast
                                liberalny (aczkolwiek obydwa są poprawne). A wystarczyło od razu na samym
                                początku napisać, że moje okreslenie się Tobie nie podoba i pisałbym już tylko
                                i wyłącznie "liberalnych".

> i przestan uzalac sie nad soba! Nie wiesz czy UPR istnieje??
                                > ...a godzinami pisac o "poglądach liberalistycznych" masz czas tak???

Jak ja sie mogę użalać nad sobą, skoro na akcjach dzieki zamieszaniu
                                politycznemu już zarobiłem kilka groszy. Gdy PiS wygrał wybory to wszystkie
                                akcje sprzedałem, bo rynki kapitałowe bały sie socjalizmu PiSu. Potem akcje
                                odkupiłem po niższych cenach, które od dwóch dni idą ładnie w górę, bo się
                                okazało, że PiS tylko mamił naiwnych wyborców programem socjalnym, którego po
                                wygraniu wyborów wcale nie ma zamiaru realizować, bo Marcinkiewicz sam
                                zaproponował, że nawet bez koalicji będzie realizować program gospodarczy PO.

A co do istnienia UPRu, to co ma to wspólnego z poświęceniem kilku godzin na
                                pisanie o poglądach liberalnych. Partie powstają i znikają i już.
        • heniek18 Re: Oto ze taki byl wynik wyborow!!!!!! 02.11.05, 20:11
          W artykule Ziemkiewicza nie widze ani slowa o "chronieniu przez PO UBeckich
          wplywow". To jest zwykla insynuacja, ktora langston powinien wziac na wlasny
          rachunek, a nie falszywie podpierac sie linkiem.
          Intencje mozna sobie wymyslac dowolne. Jakby PIS zaproponowal, zeby "dla
          usprawnienia wymierzania sprawiedliwosci" zlikwidowac w Polsce adwokature, a
          np. PO by zaprotestowala, to zaraz pojawilyby sie "interpretacje": ze niby PO
          chroni skorumpowanych mecenasow, ze pewnie ma cos w teczkach, ze za wszelka
          cene nie chce zlamania ukladow itd itp.
    • fala_2005 Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 18:56
      Szanowni Państwo. Trzeba mieć wielkie wątpliwości odnosnie szczerości
      intencji oświadczeń Donalda Tuska. Razem z Bronisławem Komorowskim i Janem
      Marią Rokitą od samego początku po ogłoszeniu wyników wyborów, gdy PIS wygrał
      wybory do Sejmu, a jeszcze bardziej gdy Lech Kaczyński wygrał (niespodziewanie)
      wybory prezydenckie z Donaldem Tuskiem, zachowuje się on tak jak człowiek który
      nie potrafi pogodzić się z przegraną.
      Cała PO i jej przywódcy w sposób wyraźny nie chcą absolutnie przyjąć do
      wiadomości doznanych porażek w odbytych wyborach.
      Efektem takiego poglądu jest natychmiastowe zgłoszenie "warunków" na jakich
      PO "może" wejść do rządu. Warunki te zostały tak skonstruowane, aby pozwoliły
      PO i Janowi Marii Rokicie na całkowite opanowanie koalicyjnego rządu co ma
      rzekomo zrównoważyć szalę wpływów obu ugrupowań na wydarzenia w Polsce i sposób
      sprawowania władzy przez sformowany koalicyjny rząd (??). Te teatralne gesty
      Pana Jana Marii Rokity w telewizji świadczyły już wyraźnie o prawdziwych
      intencjach PO.
      Wiadomo było, że gdy PIS na to się nie zgodzi (czego można było sie
      spodziewać), zarzucenie braciom Kaczyńskim że kumają sie z Andrzejem Lepperem i
      Samoobroną, LPR i PSL poza plecami PLatformy i gołosłowne stwierdzenie, że to z
      winy PIS do koalicji PO-PIS nie doszło, było taktyczną z góry ukartowaną przez
      PO zagrywką, taka sobie próba zastraszenia PIS i odwrócenia wyników wyborów na
      korzyść PO. !!.
      To, że nie jest taka teza tylko gołosłownym stwierdzeniem, świadczą przegrane
      wybory kandydatów PO na Marszałka Sejmu i Vice Marszałka Senatu. Oburzenie i
      lament podniesiony przez Platformę Obywatelską i jej przedstawicieli było dla
      mnie zupełnie niezrozumiałe, a jej argumenty że PIS nie dotrzymał zawartej
      umowy - jest zupełnie bezpodstawne. Jakiej umowy, koalicyjnej (??) - przecież
      takiej umowy nie było i osobiście uważam że zgoda PIS na wybór Donalda Tuska na
      marszałka Sejmu była wyrazistym przejawem dobrej woli przyszłego koalicjanta-
      PIS który wygrał przeciez wybory! To, że PO nie skorzystała z dobrej woli
      przyszłego ewentualnego koalicjanta przed spisaniem umowy koalicyjnej - jest
      jej wewnętrzną sprawą.
      Ale należy dodać, że sam ten fakt musiał w PIS wywołać niepokój i określone
      podejrzenia. O co chodzi PO i jakie jej są prawdziwe intencje ??
      Zarzut o kumanie się z Lepperem i Samoobroną, o wybór "wyrokowca" na
      vicemarszałka Sejmu jest bzdurą!
      Po pierwsze : utworzenie wielkiej koalicji PIS-PO nie dawało żadnych szans
      zaistnienia ewentualnego "języczka u wagi" ani Samoobronie, ani LPR i PSL.
      Po drugie: jeżeli Samobrona uzyskała 56 miejsc w Sejmie i jest trzecią partią w
      Sejmie to dlaczego nie ma mieć swojego przedstawiciela w kierownictwie Sejmu?
      Bo co? Trzeba było Panowie z PO pomysleć o odpowiedniej ustawie w poprzednim
      Sejmie a nie wchodzic w regionalne koalicje z SLD. Trzeba pamietać że te
      koalicje doprowadziły do szeregu nieprawidłowości a nawet przestepstw o
      charakterze gospodarczym , jak np w Warszawie. Czyzby podniesiony larum o MSWiA
      w trakcie rozmów przedkoalicyjnych PIS-PO i próba opanowania tego resortu przez
      PO była przejawem obaw że niektóre kompromitujące PO materiały ujrzą światło
      dzienne?? To co zrobiła Platforma Obywatelska odmawiając wejścia do koalicji z
      PIS uważam za zdradę interesów Polski, za zdradę w stosunku do części swoich
      wyborców, co tak łatwo i gołosłownie zarzuca sie PIS.
    • michal_k1 panowie z PO 02.11.05, 18:56
      "wam panowie kury szczac prowadzac a nie polityke robic"
      • michal_k1 Re: panowie z PO 02.11.05, 19:02
        michal_k1 napisał:

> "wam panowie kury szczac prowadzac a nie polityke robic"

uwaga nadchodzi "nocna zmiana"
    • patryk7five Re: Tusk mówi "nie" układowi Kaczyński-Lepper-Gie 02.11.05, 18:57
      Tusk przechodząc do opozycji to tak naprawdę wzmacnia pozycję Leppera. Ja nie
      wiem czy teraz będziemy tacy dumni z Polski jak na Lepper będzie majstrował
      przy Rządzie. Dlatego też powinien wejść do koalicji i nie pozwolić do takiej
      sytuacji. Miała być silna i dumna Polska a mamy silnego i dumnego Leppera.
    • brynk Tłósk -ryja drzesz jak Gebels.! zamknij tą jadake 02.11.05, 18:58
    • hera9 Duet Rokita-Tusk,obrazili sie.Chodzilo TYLKO 02.11.05, 19:00
      o intratne posady,bo Polska i Polacy są na samym koncu.Chyba zresztą,cos bylo
      nie tak,ze niewygrali.
    • r_m_n Ja tez rekomenduje do opozycji 02.11.05, 19:01
      I ja! Ja tez rekomenduje przejscie do opozycji. A najchetniej do podziemia
      antylepperejowskiego. Pozdrawiam cala Polske walczaca - to nie ironia
      historyczna - z lepperyzmem!
      • r_m_n Ja tez mowie "nie" ukladowi Giertych Lepper 02.11.05, 19:03
        Mowie sobie nie pod nosem oczywiscie
        • pozlotemu Humor dnia:Tylko PO moze uzdrowic sytuacje w kraju 02.11.05, 19:07

- Układ: Jarosław Kaczyński, Andrzej Lepper, Roman Giertych, a być może i PSL,
          nie gwarantuje odnowy moralnej, ani przełomu w polityce gospodarczej -
          powiedział Tusk na konferencji prasowej.

Czy musicie robic sobie takie zarty z czlowieka zfrustrowanego.
          Przeciez ten gosc jeszcze sie nie odnalazl po wyborach.
          Moze powinien jechac na dluzsze leczenie

• michalski.t Re: Humor dnia:Tylko PO moze uzdrowic sytuacje w 02.11.05, 19:17
            pozotemu - ty pajacu!!!
          • kamad20 Re: Humor dnia:Tylko PO moze uzdrowic sytuacje w 02.11.05, 19:18
            W odwecie i dla równowagi Tusk postanowił zawrzeć układ z ludźmi ze WSI.
            Już podobno są jakieś bunty we WSI.
      • stegnitz285 Prostytuowaniem z Lepperem naprawiają Polskę. 02.11.05, 19:03
      • macarthur mam nadzieję że PO będzie w opozycji 02.11.05, 19:26
        nie po to głosowałem na PO aby teraz mieć w rządzie oszołoma LEPPERA
        • tomasso55 Re: mam nadzieję że PO będzie w opozycji 02.11.05, 20:01
          pewnie nie zauważyłeś, ale treść Twojego postu zaprzecza jego tytułowi. Skoro
          nie chcesz PO w rządzie to jak PiS ma rządzić bez poparcia Samoobrony? Czy to
          się komuś podoba czy nie mają oni 56 głosów i wobec braku możliwości współpracy
          z PO to właśnie ta partia skazuje Polskę na obecność Leppera (bądź jego ludzi)
          w rządzie. No chyba, że zamierzasz powtarzać za Tuskiem bzdury o haniebnych dla
          PO warunkach koalicji (9 ministerstw + wicepremier i marszałek sejmu)
    • pozlotemu Humor dnia:Tylko PO moze uzdrowic sytuacje w kraju 02.11.05, 19:02
      - Układ: Jarosław Kaczyński, Andrzej Lepper, Roman Giertych, a być może i PSL,
      nie gwarantuje odnowy moralnej, ani przełomu w polityce gospodarczej -
      powiedział Tusk na konferencji prasowej.

Czy musicie robic sobie takie zarty z czlowieka zfrustrowanego.
      Przeciez ten gosc jeszcze sie nie odnalazl po wyborach.
      Moze powinien jechac na dluzsze leczenie.
      • stegnitz285 Tuskowi zalezy tylko na stołku. To widać, prawda? 02.11.05, 19:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka