galba 07.11.05, 08:46 Przy całej sympatii dla pana premiera - niech pan wywali tę Lubińską, jeszcze nie jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkud Kazio to prawdziwy mąż stanu 07.11.05, 08:46 Naprawdę --- Francja płonie religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?609620 Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Bez przesady... bez przesady 07.11.05, 08:56 Ale wierzę w niego. W końcu to mój premier ma być. Ryzyk fizyk... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak do premiera 07.11.05, 09:04 panie marcinkiewicz - będę uważnie patrzył na ręce czy tego deficytu na 30 mld dotrzymacie. i juz obstawiam 10:1 że nie dacie rady. z takimi wydatkami jak planujecie to jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mcov Kaziu, pewny jestes? A jak jutro Kaczor powie 40m 07.11.05, 09:05 to ile bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb A jak jutro Kaczor powie 40b (pomyłka) 07.11.05, 09:13 Nie milionów (m), a miliardów (b), panie. Takimi pieniędzmi obraca firma polityków, którzy pojawiają się w radiu maryja Odpowiedz Link Zgłoś
almagus [...] 07.11.05, 10:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl [...] 07.11.05, 12:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
speev ehhhhhhhh 07.11.05, 16:05 jedyne co mnie pociesza, to że niedługo sprzedam swoje 100 euro po kursie 5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 [...] 07.11.05, 09:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak Re: do pamin1 07.11.05, 12:23 a kiedy to pisałem jak cham? a może mnie z kims mylisz.. np. z jakims politykiem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: do pamin1 07.11.05, 12:31 mlody_junak napisał: > a kiedy to pisałem jak cham? > a może mnie z kims mylisz.. np. z jakims politykiem?;) No, z tym chamem to moze przesadzilem...Ale przeczytaj twoj tekst tez pt. "do premiera" w innym miejscu, tez z dzisiaj. Jaka roznica....Jakby pisalo dwoch mlodych junakow. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_junak Re: do pamin1 07.11.05, 14:49 juz wyjasniam: różnica jest w zalezności od tresci artykułu. jak czytam, co chcą zrobić z NBP to mi się słabo robi. UE nam ufa m. in. z powodu niezależnego banku centalnego, a PIS chce przy tym banku (czyli zaufaniu) majstrować. czy można wówczas nie krzyczeć "wara" i "ręce precz"?.. a co do wchodzenia w d.upę , o którym też piszę - to po prostu tak odbieram to co się dzieje. a że dosadnie - prawda, niegrzecznie - prawda, prowokująco - prawda, ale takie mam zdanie na ten temat. jak czasem uraże tym co piszę - przepraszam, i pozdrawiam:) fajnie wiedzieć, że moje opinie są czytane i powodują reakcję (a na formum chodzi m. in o małe prowokowanie i dyskusje ) Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: do premiera 07.11.05, 12:05 > panie marcinkiewicz - będę uważnie patrzył na ręce czy tego deficytu na 30 mld > dotrzymacie. Pan premier już dawno wytłumaczył, że zamierza utrzymać ten deficyt poprzez mianę sposobu jego liczenia. Czyli poprzez twórczą księgowość. Enron przez to upadł (czyli wartość jego akcji spadła do zera. A co będzie z Polską? Czy wartość złotówki też osiągnie ten poziom? Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Bez przesady... bez przesady 07.11.05, 18:24 > Ale wierzę w niego. W końcu to mój premier ma być. Ryzyk fizyk... > Teraz sie mowi rydzyk fizyk. g1tzb1051 Odpowiedz Link Zgłoś
aronii Re: Bez przesady... bez przesady 07.11.05, 23:38 lub_czasopismo napisał: > Ale wierzę w niego. W końcu to mój premier ma być. Ryzyk fizyk... > Chciałeś chyba napisac rydzyk fizyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 08:58 - Jak słyszę wypowiedzi polityków Platformy Obywatelskiej, to widzę, że oni dążą do przyspieszonych wyborów, już w styczniu. *********************************** No to macie niezłe jasnosłyszenie tow. Marcinkiewicz. Sądzę jednak, że PO poczeka, aż sie "wykażecie". Żeby wyborcy nie mieli wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 18:11 maruda.r napisał: > - Jak słyszę wypowiedzi polityków Platformy Obywatelskiej, to widzę, że oni dążą do przyspieszonych wyborów, już w styczniu. > > *********************************** > > No to macie niezłe jasnosłyszenie tow. Marcinkiewicz. Sądzę jednak, że PO > poczeka, aż sie "wykażecie". Żeby wyborcy nie mieli wątpliwości. Marudo, im wystarczyl miesiac zeby sie wykazac. Mam nadzieje ze w najblizszych wyborach PO pozbedzie sie skrupulow ze nie kopie sie lezacego. Na dobry poczatek mam dla nich haslo wyborcze: "Glosujac na PiS glosujesz na Leppera". Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Przyjaciele z PiS i przyjacielu Marcinkiewicz! 07.11.05, 09:04 W interesie PO nie sa wybory w styczniu. Potrzeba przeciez ok. 6-12 miesiecy aby mniejszosciowy (zlozony z samych przyjaciol z PiS) sie kompletnie skompromitowal. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Przyjaciele z PiS i przyjacielu Marcinkiewicz 07.11.05, 12:08 > W interesie PO nie sa wybory w styczniu. Potrzeba przeciez ok. 6-12 miesiecy > aby mniejszosciowy (zlozony z samych przyjaciol z PiS) sie kompletnie > skompromitowal. Myślę, że to wkestia tego, dla jak szerokiej rzeszy obywateli ma ta kompromitacja być oczywista. Część obywateli miała swoje zdanie już po zapoznaniu się programem, Inni muszą poczekać na jakiś większy krach..... Odpowiedz Link Zgłoś
oldbruno Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 09:29 To do Gazety: Może by pogodzić tytuł z treścią ? Odpowiedz Link Zgłoś
abugaj Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 09:32 Szanowni, Rozumiem, ze to "przejezyczenie", ale czy musi dotyczyc sedna sprawy??? Kto pisze i kto dopuszcza takie bledy do emisji? Nasz deficyt, niestety. liczony jest w MILIARDACH, a nie w milionach zlotych. Luuudzie, szanujcie czytelnikow. To nie jest zwyczajny blad - to niedbalstwo! 30 milionow daloby sie zebrac od ostatnich aferzystow i po klopocie!!! Mimo wszystko - milego dnia. - Milioner :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 09:34 Szkoda że to kaczka (tym razem dziennikarska). 30 mln deficytu to na pewno nie z tym rządem... Tak naprawde to trzeba sie modlic (ukubiona strategia działania tego rządu) żeby było te 30 mld. I wierzyć. Na szczęscie pan premier jest człowiekiem wierzącym. Nawet w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
teacher Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 09:39 Lubinska kopie grob dla polskiej gospodarki. Ta Baba nie ma pojecia do czego prowdza jej zadania podwyzszenia deficytu. Jesli Kaz mysli, musi to szybko przemyslec. Nie wiadomo jednak czy zdazy do czwartku, bo tylko do czwartku po rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 12:15 > Lubinska kopie grob dla polskiej gospodarki. Ta Baba nie ma pojecia do czego > prowdza jej zadania podwyzszenia deficytu. To jest w ogóle jakaś lepiej nawiedzona kobita. 1) Jak tylko ją Kazio zaprosił do rządu, uznała za stosowne pochwalić się przed kamerami, że ona "strasznie chciała zostac ministrem finansów". 2) Nie mija tydzień, i już wystraszyła zagranicznych inwestorów wywiadem, w którym raczyła uznać, że 20 tys miejsc pracy, jakie daje Tesco jest nic nie warte dla gospodarki. 3) Teraz publicznie podważa twierdzenia Marcinkiewicza o wysokości deficytu. Tę babę trzeba zamknąć w ciemnej komórce i knebel zdejmować tylko w porze karmienia (a i to przy drzwiach zamkniętych). To, że Kazio ograniczył się do wydania ministrom zakazu samodzielnego komunikowania się z prasą świadczy o tym, że Kazio ma miękkie serce, albo baba jest nie do ruszenia (znajomość z Jareczkiem?) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 16:25 Już trudno wytrzymać ten krytykancki stan. Nikt nie słucha ludzi, nikt nie widzi, albo udaje, że nie widzi, jak bardzo Polacy obdarzyli obecnego premiera i nowy rząd. Rząd na razie ciężko pracuje i obrywa baty, za każdt ruch, słowo, pomysł. Jest opluwany i obrzucany stekiem złośliwości. Przecież nawet najgorszy rząd, polityk ma jakieś plusy, ten wg PO pewnej siebie, zadufanej, nie ma nic dobrego, nic nie zasługuje na uwagę. Niestety, panowie plitycy z PO, ludzie myślą zupełnie inaczej niż Wy, Wasz lelektorat topi się z każdym dniem. Niszczycie polskie nadzieje i dzielicie, jak nigdy nikt w historii, polskie społeczeństwo. Berety, pisuary,lepperowcy, hołota - to wszystko są polscy obywatele, stanowią bardzo duży odsetek społeczeństwa, zagonieni m.in. przez Wasze rządy w kozi róg, zostali bez oparcia. Jakoś w Waszej kampanii nie było pomysłów na ich restutyzację, ale obśmiewania sporo. Gorzej traktujecie rodaków niż w innych krajach imigrantów mało pożądanych w danym państwie. Dla Was, rodacy inni niż Wy, są gorsi. Gratuluję dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 17:20 Przepraszam, ale dla uściślenia to mówisz to do członków partii PO, wyborców którzy poparli kandydatów tej partii do Parlamentu (dwadzieścia kilka procent..) oraz wyborców którzy poparli kandydaturę Donalda Tuska na fotel prezydenta... Czyli, z grubsza licząc, mówisz że połowa kraju uwzięła się na rząd i malowanego DESYGNOWANEGO na premiera pana Marcinkiewicza. Bo zapominasz (jak zresztą cały PiS), że proponowany rząd jeszcze nie ma nawet silnej szansy na wotum zaufania. No, ale PiS już zasadziło swoje kwiatki w ministerialnych doniczkach i rozpoczął podlewanie. Poczekamy - zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso55 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 08.11.05, 00:28 połowa kraju (a raczej 46 % głosujących) to było kilka tygodni temu, wg ostatnich sondaży PO popiera mniej niż 25%. Przy uwzględnieniu wiarygodności sondaży nie byłbym wcale pewien czy poparcie przekroczyłoby 20%. Wygląda na to że medialna nagonka na rząd PiSu odnosi odwrotny skutek, może lepiej zastanówcie się nad zmianą taktyki? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 18:10 > Już trudno wytrzymać ten krytykancki stan Baba (p. minister, znaczy się) zachowuje się jak głupia - nikt jej do tego (chyba?) nie zmusza. Trzeba być ślepym i głuchym, żeby tego nie dostrzegać. I o tym jest dyskusja. > Rząd na razie ciężko pracuje i obrywa baty, za każdt ruch, słowo, > pomysł. Jest opluwany i obrzucany stekiem złośliwości. 1) Taka robota. Nie dla mięczaków. 2) Nie każde słowo, ruch, pomysł - bez demagogii, proszę. Działania p. minister są przykładem politycznej głupoty i nieodpowiedzialności - i nie ma żadnego okresu ochronnego od krytyki. > wg PO pewnej siebie, zadufanej, nie ma nic > dobrego, nic nie zasługuje na uwagę Nie wiem skąd te wnioski. W socjaliźmie było tak fajnie, że była przewodnia siła narodu, a partie-satelity zawsze przyklaskiwały, zgadzały się, chwaliły. Zaś w demokracji jest tak, że opozycja punktuje wszystkie błędy - na tym polega jej rola. Ale z tego, co widzę, na formu nie ma polityków PO, tylko co najwyżej wyborcy. Więc pisanie, że PO to czy tamto, na podstawie głosów na forum, jest bzdurą. > Niszczycie polskie nadzieje i dzielicie, jak nigdy nikt w historii, polskie > społeczeństwo. Znowu te nadęte tony ("dzielicie jak nikt inny"). Polska historia pełna jest dużo poważniejszych podziałów, choćby w ciągu ostatnich 100 lat. Bereza Kartuska? Manifest PKWN? Gdańsk 1970? To były poważne podziały - lałą się krew i umierali ludzie. Teraz to jest rozgrywka polityczna, telewizyjny "szoł", i nie ma się co dopatrywać końca świata. Proponuję przestać kwilić, że PO zła i wziąć się do roboty tak, żeby nie było nic ważnego do krytykowania. A nie - jak teraz - szukać już winnych przyszłej klęski. Na to jeszcze będzie czas. > Berety, pisuary,lepperowcy, hołota - to wszystko są polscy > obywatele, stanowią bardzo duży odsetek społeczeństwa, zagonieni m.in. przez > Wasze rządy w kozi róg, zostali bez oparcia. Nie rządziłem jak dotąd, więc się nie poczuwam. Nie używam takich epitetów (może z wyjątkiem "pisuarów"), bo nie potrzebuję tego do wyrażenia myśli. I uważam, że także oni w większości poważnie ucierpią przy obecnych rządach. Ale oczywiście oni - o ile głosowali na PiS - ucierpią na własne życzenie. Martwi mnie nieco, że ja też na tym stracę, ale już bez własnej winy. > Jakoś w Waszej kampanii nie było > pomysłów na ich restutyzację, ale obśmiewania sporo. Nie znam tego słowa na "r" i nie śmiem sie domyślać. I nie poczuwam się do autorstwa kampanii. I nadal uważam, że plan PO dawał zwłaszcza ludzim ubogim więcej, niż plan PiS. PO nie była tak skłonna obłudnie obiecywać wszystkim wszystkiego, wiedząc, że cuda są możliwe, ale nie wskali makroekonomicznej. Więc - podsumowując moje uczucia powyborcze wobec elektoratu PiS & SO: - jest mi szkoda ludzi, którzy dali się zmanipulować, - jest mi szkoda ludzi, którzy z powodu tej manipulacji dostaną w d..... Nie widzę ani w jednym, ani w drugim "obśmiewania" czy "niszczenia". Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 20:28 rosenkrantz666 napisał: > > Proponuję przestać kwilić, że PO zła i wziąć się do roboty tak, żeby nie było > nic ważnego do krytykowania. A nie - jak teraz - szukać już winnych przyszłej > klęski. Na to jeszcze będzie czas. > > > Berety, pisuary,lepperowcy, hołota - to wszystko są polscy > > obywatele, stanowią bardzo duży odsetek społeczeństwa, zagonieni m.in. pr > zez Wasze rządy w kozi róg, zostali bez oparcia. > > Nie rządziłem jak dotąd, więc się nie poczuwam. Nie używam takich epitetów (może z wyjątkiem "pisuarów"), bo nie potrzebuję tego do wyrażenia myśli. I uważam, że także oni w większości poważnie ucierpią przy obecnych rządach. Ale oczywiście oni - o ile głosowali na PiS - ucierpią na własne życzenie. Martwi mnie nieco,że ja też na tym stracę, ale już bez własnej winy. > > > Jakoś w Waszej kampanii nie było > > pomysłów na ich restutyzację, ale obśmiewania sporo. > > Nie znam tego słowa na "r" i nie śmiem sie domyślać. I nie poczuwam się do > autorstwa kampanii. I nadal uważam, że plan PO dawał zwłaszcza ludzim ubogim > więcej, niż plan PiS. PO nie była tak skłonna obłudnie obiecywać wszystkim > wszystkiego, wiedząc, że cuda są możliwe, ale nie wskali makroekonomicznej. > > Więc - podsumowując moje uczucia powyborcze wobec elektoratu PiS & SO: > - jest mi szkoda ludzi, którzy dali się zmanipulować, > - jest mi szkoda ludzi, którzy z powodu tej manipulacji dostaną w d..... > Nie widzę ani w jednym, ani w drugim "obśmiewania" czy "niszczenia". --- DOŁĄCZAM SIĘ DO WYPOWIEDZI. TYLKO CZY DO DYSKUTANTÓW Z PIS PRZEMAWIAJĄ RACJONALNE POGLĄDY. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso55 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 08.11.05, 00:35 przecież to pisuary, lepperowcy i w ogóle motłoch gdzieżby mogli pojąć swymi wątłymi móżdżkami światłe myśli "cywilizowanych" i "europejskich" zwolenników PO. I Wy się dziwicie, że ludzie Was nie lubią? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: od dawna Tusk pielęgnuje "układ" PO-SLD 07.11.05, 10:54 na marhginesie - pytanie za zlotowke: kto solidarnie z SLD glosowal za 50% podatkiem i kto solidarnie z SLD glosowal za utrzymaniem doplat dla partii zebys nie musial wysilac swych zwojow - na oba pytania odpowiedzia jest: PIS + SO + PSL + LPR Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 09:54 Proszę, proszę !! I nawet w PiSuarowym obozie jest wewnętrzna krytyka ?? Galba, po kim teraz będziesz jeździł jak Cimoszewicza już nie ma, a kampania się skończyła ? Bo wzorem przywódców Narodu musisz znaleźć jakiś obiekt do wieszania na nim psów i obwiniania za błędy PiS-u. Ale żeby tak publicznie krytykować swojego premiera... niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 21:03 tim7 napisał: > Proszę, proszę !! I nawet w PiSuarowym obozie jest wewnętrzna krytyka ?? Galba, > > po kim teraz będziesz jeździł jak Cimoszewicza już nie ma, a kampania się > skończyła ? Bo wzorem przywódców Narodu musisz znaleźć jakiś obiekt do > wieszania na nim psów i obwiniania za błędy PiS-u. Ale żeby tak publicznie > krytykować swojego premiera... niesamowite... Zatrata czujności partyjnej...? Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 09:57 co jest z gruntu szlachetnym przedsięwzieciem. Dymanie Leppera zawsze jest szlachetne, nawet jesli cel tego dymania jest podejrzany... W czym rzecz: pani Lubińska nie ma opinii debila ani nie wyglaga na szurniętą idiotkę. Jednak sunie debilne teksty o hipermarketach itp. Te teksty się podobaja naszemu wsiowemu Mussoliniemu. To go skloni do poparcia rządu. Po glosowaniu pani Lubińska swoje teksty odwola. Dlaczego PiS mialby zaprzestac tej co prawda obludnej ale jakze skutecznej taktyki? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 10:44 naiwnosc godna podziwu a po glosowaniu nad votum zaufanie nie bedzie juz zadnych problemow? jeszcze w tym roku trzeba przeglosowac budzet na 2006 - bo jak nie to koniec rzadzenia. btw - zasadnicze pytnie to komu sie oplacaja przedterminowe wybory? jesli nikomu to glosowania raczej przejda bezbolesnie - i to jest zalosne bo tak bedzie przez 4 lata - powtorka z rozrywki z rzadow SLD (tyle ze PIS ztartuje z nieco mniejszym poparciem niz SLD cztery lata wczesniej) Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 12:19 > a po glosowaniu nad votum zaufanie nie bedzie juz zadnych problemow? Będą - każde następne głosowanie trzeba będzie kupić u Andrzejka. I to bez zniżki hurtowej. Jak mawia p. Dorn, "w polityce nie ma nic za darmo". Szkoda tylko, że PiS będzie płacił Lepperowi z naszych kieszeni.... > jeszcze w tym roku trzeba przeglosowac budzet na 2006 - bo jak nie to koniec > rzadzenia. Czyli - przy tym rządzie - scenariusz optymistyczny. Ale mało realny. > btw - zasadnicze pytnie to komu sie oplacaja przedterminowe wybory? Samoobronie. I może LPR - bo przeciągnie część elektoratu PiS. I SLD może też, bo lewicowość PiS zaczyna jechać lewizną, za to SLD jakby się już uporała z wewnętrznymi problemami. Ale oczywiście wszystkie te partie więcej zyskają jak najpierw osłabią ten rząd przez jakieś pół roku. A w tym czasie rząd dalej będzie się wytrwale kompromitował. > jesli nikomu to glosowania raczej przejda bezbolesnie - i to jest zalosne > bo tak bedzie przez 4 lata - powtorka z rozrywki z rzadow SLD (tyle ze PIS > ztartuje z nieco mniejszym poparciem niz SLD cztery lata wczesniej) I tu się - z bólem - zgadzam. Teraz nikt jeszcze nie czuje dość wyraźnie, że kolejne wybory byłyby jego. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 12:30 > Samoobronie. I może LPR - bo przeciągnie część elektoratu PiS. I SLD może też, > bo lewicowość PiS zaczyna jechać lewizną, za to SLD jakby się już uporała z > wewnętrznymi problemami. Ale oczywiście wszystkie te partie więcej zyskają jak > najpierw osłabią ten rząd przez jakieś pół roku. A w tym czasie rząd dalej > będzie się wytrwale kompromitował. na dzien dzisiejszy SO i LPR sie nie oplaca - bo puki co stracili czesc elektoratu na rzecz PIS (ludziska jeszcze maja nadzieje) - dopiero jak sie wszyscy zorientuja ze z Socjalem to moze byc lipa - wtedy elektorat powroci "na miejsce" puki co SO +LPR MUSZA zaglosowac ze by przetrwac - dlatego mimo metnych obietnic zaglosuja Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 12:51 Panowie, bardzo trafna dyskusja! Obserwuje to wszystko i po prostu stwierdzam ze PiS zyje dniem. Byle co gadaja, dyscyplina zadna w Radzie Ministrow. Bajzel. Obiecuja co popadnie i wyraznie sie daje zauwazyc kogo probuja podbechtac. Balcerowicz i suermarkety byly pod nasego wsiowego Mussoliniego, becikowe pod Romana Belfegora. Czy zrealizuja? Ani mysla! Oni w ogle zadnej strtegii nie maja. Marcinkiewicz w ty ukladzie jest idealny bo to bardzo sympatyczny kramarz. Tak umie zabajtlowac ze ldzie chca wierzyc ze mowi solidne rzeczy. Czyli startegia: byle do jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: PiS i pan Kazimierz chcą wydymac Leppera... 07.11.05, 11:42 philips8 napisał: > co jest z gruntu szlachetnym przedsięwzieciem. Dymanie Leppera zawsze jest > szlachetne, nawet jesli cel tego dymania jest podejrzany... W czym rzecz: pani > Lubińska nie ma opinii debila ani nie wyglaga na szurniętą idiotkę. Jednak sunie debilne teksty o hipermarketach itp. Te teksty się podobaja naszemu wsiowemu Mussoliniemu. To go skloni do poparcia rządu. Po glosowaniu pani Lubińska swoje teksty odwola. Dlaczego PiS mialby zaprzestac tej co prawda obludnej ale jakze skutecznej taktyki? ----- Jeszcze becikowe 1000 zł i poparcie od LPR, a po głosowaniu PiS wyd... Giertcha. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację z tym dymaniem, ale akurat z Lubińską 07.11.05, 21:08 to chyba nie aż taki makiawelizm, tylko zwykły postawuesowski bajzel... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwester Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 10:08 no piękny tytuł jednak dziennikarze wybiórczej za bardzo się spieszą jakbyśmy mieli deficyt 30 mln to w zasadzie nie mielibyśmy deficytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk tak, tak.. 07.11.05, 10:20 ..a renty dla 25latków i, emerytury dla 43 letnich górników - to zaden problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk dzis rocznica rewolucji pazdziernikowej ! -... 07.11.05, 10:20 ...pozdrawiam wszelkie sierpy i młoty !!! - hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: dzis rocznica rewolucji pazdziernikowej ! -. 07.11.05, 10:29 > ...pozdrawiam wszelkie sierpy i młoty !!! - hihihihihi Pozwolisz, ze i ja sie dolacze: pozdrawiam wszystkie mloty i wielbicieli Trybuny, Neues Deutschland i Rudeho Prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekkozlowski Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 10:31 30 mln... 30 mld... jaka to różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 12:21 > 30 mln... 30 mld... jaka to różnica... Zważywszy na oficjalnie głoszoną przez rząd metodę osiągnięcia - żadna. Przypominam: p. Marcinkiewicz ma zamiar osiągnąć tę wielkość zmieniając sposób liczenia deficytu. Czyli w zasadzie może zadekretować jego wysokość, a potem wybrać sposób kalkulacji...... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Marcinkiewicz: deficyt nie przekroczy 30 mln 07.11.05, 10:46 pan premier nie musi jej wywalac - wystarczy ze pani misister pomysli co zaowocuje kreatywna ksiegowoscia i te 1-2 mld z kosztow stana sie zyskiem a wtedy wszyscy beda szczesliwi (no prawie wszyscy) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk czy PO to POP PZPR /SLD ? 07.11.05, 11:26 Bo tak mi sie cosik wydaje , ze PO sprzedała sie SLD-upkom... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: czy PO to POP PZPR /SLD ? 07.11.05, 11:34 CCiekawe na jakiej podstawie tak sądzisz. Przypuszczam,żre to typowo PiS'owskie podejście: "Kto nie z nami ten przeciw nam" oraz Tak jak PiS decydował kto w PO ma co robić, tak teraz PiS okresla z kim PO wchodzi w sojusze... Jak sie patrzy na czyny to: 1. PiS jest od dawna w sojuszu (i to bardzo skutecznym" s Samoobroną (sam J.K. to przyznał...) 2. PO nigdy nie rozmawiała i niczego nie uzgadniała z SLD. Przstań wiec wstawiać kłamliwe kawałki propagandowe PiS'u. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: czy PO to POP PZPR /SLD ? 07.11.05, 12:08 wojtekmt napisał: > CCiekawe na jakiej podstawie tak sądzisz. > Przypuszczam,żre to typowo PiS'owskie podejście: > "Kto nie z nami ten przeciw nam" A jakie jest typowe podejscie, ksiezy, homoseksualistow, lesbijek, inwalidow, niesprawnych umyslowo, policjantow, zlodzieji? Czy ty reprezentujesz grupe majaca jakies typowe podejscie? Wydaje mi sie, ze tak..Jest to wyjatkowo zlosliwa i podla grupa starajaca sie zaszufladkowac wszystkich wedle jej tylko znanego schematu na TYPOWYCH dla kogos/czegos ludzi. Dla kogo jest to typowe? Zastanow sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 to przeciez PIS trzymal sztame z SLD 07.11.05, 11:37 za poprzedniej kadencji sejmu glosujac za 50% podatkiem oraz emeryturami gorniczymi Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Podwyzka dla rzadu! 07.11.05, 11:39 Z tym deficytem nie mozna miec pewnosci panie premierze, skoro juz na pierwszym posiedzeniu rzadu, ten rzad prawych i sprawiedliwych funduje sobie podwyzki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: czy PO to POP PZPR /SLD ? 07.11.05, 11:45 brynk napisał: > Bo tak mi sie cosik wydaje , ze PO sprzedała sie SLD-upkom... --------- Nie sprzedała. To PiSiorki kupczą czym się - da dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: czy PO to POP PZPR /SLD ? 07.11.05, 14:26 brynk napisał: > Bo tak mi sie cosik wydaje , ze PO sprzedała sie SLD-upkom... No, ale tobie to wszystko sie tylko wydaje, bo jak widac rozumu wlasnego nie posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 11:32 Mialo byc tak jak zawsze. Od 16 lat rzadza na zmiane UW i SLD. Teraz mialo byc tak samo, ale nie wyszlo. Stad frustracja w UW-bis i dazenie do nowych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 11:35 Dawna UW to aktrualnie PD. Jak nie masz pojecia o czym mówisz, to lepiej się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 11:42 wojtekmt napisał: > Dawna UW to aktrualnie PD. > Jak nie masz pojecia o czym mówisz, to lepiej się nie wypowiadaj. Raczej ty nie masz pojecia o czym mowisz. A w jakiej to partii dzialali Tusk, Rokita, Zdrojewski i wielu innych. Teraz gdy upadlo SLD przefarbowali sie na liberalow konserwatywnych zeby zagospodarowac prawicowy elektorat (wzieli nawet Niesiola za listek figowy), zradykalizowali jezyk w wielu kwestiach, ale kon jaki jest kazdy widzi. Rzady PO, to bylyby rzady UW. Ta sama indolencja, a raczej impotencja, i brak charakteru, no i obrona okraglostolowego ukladu. Dlatego wlasnie domagali sie wiekszosci w rzadzie i MSW. Nic to dla nich, ze zdecydowana wiekszosc wyborcow w Polsce opowiedziala sie przeciwko rezultatom rzadzenia SLD-UW. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:02 Cos ci sie pomyliło. Działali w AWS'ie, tak jak twój IDOL, kumpel Leppera Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:07 wojtekmt napisał: > Cos ci sie pomyliło. > Działali w AWS'ie, tak jak twój IDOL, kumpel Leppera Kaczyński. Mylisz sie i to podwojnie. Wszyscy, ktorych wymienilem, to prominentni dzialacze UW, natomiast Kaczynscy w AWS nigdy nie byli. Jaroslaw byl w ROP i wtedy wlasnie sformulowal TKM na okreslenie AWSu. Lecz wszedl do rzadu na kilka miesiecy gdy wyszla z niego UW, ale szybko go usunieto Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:07 Oczywiscie nie "Lecz" a "Lech". Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:40 zdr1 napisała: > wojtekmt napisał: > > > Cos ci sie pomyliło. > > Działali w AWS'ie, tak jak twój IDOL, kumpel Leppera Kaczyński. > > Mylisz sie i to podwojnie. Wszyscy, ktorych wymienilem, to prominentni > dzialacze UW, natomiast Kaczynscy w AWS nigdy nie byli. Jaroslaw byl > w ROP i wtedy wlasnie sformulowal TKM na okreslenie AWSu. Lecz wszedl > do rzadu na kilka miesiecy gdy wyszla z niego UW, ale szybko go usunieto Jak slodko byc idiota:) Odpowiedz Link Zgłoś
falen Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:20 > Raczej ty nie masz pojecia o czym mowisz. A w jakiej to partii dzialali > Tusk, Rokita, Zdrojewski i wielu innych. Z tych trzech tylko Tusk byl w UW. > Rzady PO, to bylyby rzady UW. > Ta sama indolencja, a raczej impotencja, i brak charakteru, no i obrona > okraglostolowego ukladu. Kaczynski tez byl przy okraglym stole. Odnosnie braku charakteru to proponowalbym zobaczyc na stenogramy glosowan. Kto glosowal za ustawami godzacymi w interes panstwa (patrz ustawa o emeryturach gorniczych), kto bal sie konforntacji z roznymi grupami nacisku... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 11:38 kolegi PISuarze tak ci problemy twojej partii zamacily w glowce ze teraz nie wiesz co gadac Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 11:44 nawrocony1 napisał: > kolegi PISuarze tak ci problemy twojej partii zamacily w glowce > ze teraz nie wiesz co gadac Prawda w oczy kole, co? Ulica juz glosno mowi to, co ja tutaj pisze. Jesli beda wczesniejsze wybory, to wrocicie do swojego naturalnego poparcia 10-12% Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:14 > poparcia 10-12% Jak milo sie czyta, ze zwyczajni ludzie, ktorym nasz kraj tak wiele zawdziecza, zauwazyli zwiazki PO z UW i SLD, zrozumieli jakiego pokroju ludzie ich gnebili i ponizali przez ostatnich 16 i wiele wczesniejszych lat. Teraz ci ludzie sie boja. Nawet tylko dlatego, by ten strach zobaczyc, warto bylo glosowac na Prawo i Sprawiedliwosc i prof. Lecha Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
util Lech Kaczyński nie jest ma takiego tytułu. 07.11.05, 12:38 > warto bylo glosowac na Prawo > i Sprawiedliwosc i prof. Lecha Kaczynskiego. Lech Aleksander Kaczyński jest doktorem habilitowanym prawa pracy, na pewno świetnie zna się na przepisach dot. godzin nadliczbowych, wie co to mobbing i pomoże wyliczyć ci ilość dni urlopu. Chyba, że mówisz o nim profesor w takim sensie jak dzieci z gimnazjum o nauczycielu wf. Wtedy profesor to każdy kto uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Lech Kaczyński nie jest ma takiego tytułu. 07.11.05, 13:07 Zacznijmy od tekstu, ktory pozwoli nam zrozumieć temat naszej dyskusji dotyczacej tytulow profesorskich: www.pan.pl/solidarnosc_pan/aktualnosci.html Czy juz wiesz, dlaczego sie pomyliles? Odpowiedz Link Zgłoś
util Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 13:47 Nie wiem, czemu ma służyć ten link i dlaczego akurat aktualności Krajowej Sekcji NSZZ "Solidarność" Polskiej Akademii Nauk mają rozstrzygać w tej sprawie. Specyzuję. Lech Kaczyński nie ma tytułu naukowego "profesor". Uzyskał doktorat na UG, a następnie tytuł doktora habilitowanego. W latach 1996-1999 był profesorem nadzwyczajnym UG co znaczy tylko tyle, że pracował na tak nazwanym stanowisku, utworzonym i przydzielonym mu przez uniwersytet. Jak wielu doktorów habilitowanych na wielu polskich uczelniach. Nie wiem, dlaczego próbujesz dopisywać prezydentowi tytuły, skoro nawet on sam tego nie robi. www.lechkaczynski.pl/zyciorys.php Przecież nie ma się czego wstydzić, w porównaniu z poprzednikiem wypada w tej materii o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 13:53 Prosze, odwiedz ponownie wskazana strone i wypisz w naszym watku slow profesor, ktore sie tam pojawia, wraz ze wszystkimi, towarzyszacymi mu przydawkami. > Specyzuję. Lech Kaczyński nie ma tytułu naukowego "profesor". Temu nie zaprzeczam. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 14:16 Fragment, o który ci chodzi, potwierdza to, co napisałem w poprzednim poście. Lech Kaczyński swego czasu zajmował stanowisko profesora nadzwyczajnego na UG. Jeśli chodzi o jego wykształcenie, (które w przypadku tytułów naukowych zwykło podawać się w formie skróconej przed nazwiskiem) posiada tytuł doktora habilitowanego prawa pracy. Jeśli masz zamiar tytułować go profesorem - twoja sprawa. Jest to wg. mnie pretensjonalne i zdaje się podobnie uważa Lech Kaczyński, stosując inną praktykę niż twoja. szabada napisał: > Specyzuję. Lech Kaczyński nie ma tytułu naukowego "profesor". > Temu nie zaprzeczam. I dla mnie takie stwierdzenie wystarczy, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 14:26 > I dla mnie takie stwierdzenie wystarczy, dziękuję. Dziekuje. Dales dobry przyklad sposobu myslenia ludzi sympatyzujacych z PO. Potrafia zaczac spor nt. kilku znakow przed nazwiskiem, a nastepnie stwierdzic: > Jeśli masz zamiar tytułować go profesorem - twoja sprawa. > Jest to wg. mnie pretensjonalne i zdaje się podobnie uważa > Lech Kaczyński, stosując inną praktykę niż twoja. Nie wiem, z jakim zamiarem zaczynales ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 14:47 szabada napisał: > > I dla mnie takie stwierdzenie wystarczy, dziękuję. > Dziekuje. Dales dobry przyklad sposobu myslenia ludzi sympatyzujacych z PO. > Potrafia zaczac spor nt. kilku znakow przed nazwiskiem, a nastepnie stwierdzic: > > Jeśli masz zamiar tytułować go profesorem - twoja sprawa. > > Jest to wg. mnie pretensjonalne i zdaje się podobnie uważa > > Lech Kaczyński, stosując inną praktykę niż twoja. > Nie wiem, z jakim zamiarem zaczynales ten watek. kolejny geniusz intelektu rodem z pis :))) BUAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Lech Kaczyński ma tytuł doktora. 07.11.05, 15:08 Chcecie zaprzeczyc w ten sposob polskiej obyczajowosci? Nie rozumie. Waszego przywodce takze nazywaja marszalkiem. Wiele innych osob nazywaja premierami, ministrami itp. Moze piszecie z USA lub innego kraju, gdzie taki zwyczaj nie istnieje i stad cale nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:22 to czemu twoj marcinkiewicz do d.. bez wazeliny wchodzi Samoobronie i LPR by ten rzad zaistnial - skoro latwiej by bylo przetterminowymi wyborami zgarnac cala pule? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:31 Bardzo dobre pytanie. Premier i PiS najwidoczniej nie chca pelnej wladzy, jak sie im to zarzuca. Premier i PiS nie chca tez powodowac nowych wydatkow zwiazanych z wyborami. W koncu Premier i PiS wiedza, ze Polska potrzebuje rzadu szybko, bo trzeba rozwiazywac konkretne, wazne dla rozwoju naszego kraju sprawy, a nie w kolko omawiac glowny problem forumowiczow GW, czyli ile mierzy prof. L. Kaczynski i dlaczego tak malo. W sumie, to ja Was rozumiem. Zyjecie w swiecie, gdzie wlasnie takie problemy sie licza, bo innych nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:37 nie chca bo potrzebuja "zderzaka" - co by na kogos mozna bylo zwalic ze nie wyszlo z dugiej strony twierdze ze PIS nie chce koalicji - to gadanie jest tylko po to by ludziom zamacic Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 12:44 Warunkiem koniecznym, by zmieniac nasz kraj na lepsze, jest dobra wola. Gdyby PO miala dobra wole, to weszlaby do rzadu, czyli zawiazala koalicje w celu uzgodnienia i wprowadzenia zmian do Konstytucji. Bez tych zmian nawet najlepsza wladza bedzie miala klopoty z budowaniem silnej Polski. Widocznie PO nie zalezy na silnej Polsce, skoro zrobila tak, jak zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:04 bledne zalozenia 1. zakladasz ze PIS chcial takiej koalicji a JK robil wszystko by "obrzydzic" PO wejscie do koalicji (wybor v-ce marszalkow to jeden ale nie jedyny przyklad, drugi to sposob negocjacji koalicji) 2. zakladasz PO wiecej dobrego zrobi w koalicji - nic podobnego PO caly czas robiloby za zderzak czyli za koalicjanta co "niszczy" socjalne programy a tak moze blokowac z zewnatrz glupoty PIS. Co dobrego mogloby sie zdarzyc gdyby PO zgodzilo sie na koalicje na warunkach PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:15 Powtorze raz jeszcze. Najwazniejsze w programach obydwu partii byly zmiany w Konstytucji. PO, jako partia podwojnie przegrywajaca wybory, powinna wejsc do koalicji, nie w celu zajmowania sie doraznymi dzialaniami rzadu, lecz w celu przygotowania wraz z koalicjantami zmian o charakterze konstytucyjnym. Bez nich Polska zawsze bedzie miala zewnetrzne i wewnetrzne klopoty. Z Twojej wypowiedzi, jak i z komentarzy politykow PO wynika jedno. Wazniejsze dla Was jest to by przez 4 lata patrzec na madrzejsze badz mniej madre ustawy socjalne, niz dokonanie zasadniczej zmiany prawa, na ktorej podobno Wam zalezy / zalezalo. Takiego sposobu myslania i postepowania nie da sie nazwac 'dobra wola'. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:21 ziany w konstytucji nikt nie bral chyba na serio - by je zrealizowac trzeba miec 2/3 glosow w sejmie - co w obecnym ukaldzie sil jest nie mozliwe dla PIS+PO btw - zmiany konstytucji wg PIS byly inne niz zmiany konstytucji wg PO nie sadze by POPIS doszedl do porozumienia nawet przy super przyjazni Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:26 jeszce jedno zwroc uwage ze przez moment byla szansa ze PO + PIS zgarna ponad 2/3 glosow w sejmie z tym ze PO mialo za soba wiekszosc - co PIS skutecznie zniwelowal tworzac negatywny liberalny obraz PO (wskutek czego obie partie stracily tyle ze PO znacznie wiecej) to bylo wpisane w scenariusz JKaczynskiego by zdobyc przewage nawet kosztem utraty przewagi konstytucyjnej - jeszcze jedno potwierdzenie tezy ze PIS nie chcial koalicji dla zmiany konstytucyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:37 'liberalny obraz PO' stworzyl sie w zakladach pracy w Urzedach Pracy, wszedzie tam, gdzie ludzie odczuwali dzialania nieuczciwych i chamowatych pracodawcow. PO swoj obraz zawdziecza zlemu traktowaniu ludzi przez w/w grupe, ktora popiera Platforme. Gdyby PO wprowadzila porzadek w swoim elektoracie, chocby wymusila placenie pensji w terminie, to zapewne w niejednym przypadku wyborcy glosowali na te partie. Po prostu zobaczyliby w niej szanse takze dla siebie, swojej przedsiebiorczosci itp. Jesli chodzi o Konstytucje, to wiekszosc w Parlamencie by sie znalazla. W razie czego niewielki klub PSL zapewne poparlby wspolne zmiany. Uzgodnienie wszystkiego nie byloby mozliwe, i tu sie zgadzamy, jednak wszystko, co byloby mozliwe, nalezalo / nalezy zaczac uzgadniac. Oczywiscie juz z nowym Prezydentem. To bedzie prawdziwy test na dobra wole i sprzyjanie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:49 co za bzdury! Liberalny obraz stworzyla Solidarnosc po kilku wizytach braci K. Poparcie dla PO bylo faktem - i moment jego utraty byl zwiazany konkretnymi wydarzeniami (wycieczka braci K do zwiazkow zawodowych, koaicja PIS z o.Rydzykiem itd) btw - jak na razie to zobacz jak posel-inwestor Wassermann potreaktowal tych co pracowali dla niego. I jeszce jedno zwiazki zawodowe i ci co maja prace sa ostatnimi ktorzy beda przeciwdzialac bezrobociu - przyklad: Fabryka silnikow wysokopreznych w Tychach - firma chciala zwiekszyc zatrudnienie i z zwiekszyc produkcje (a zwiazki i pracownicy zaczeli protest! - bo woleli by im pensje podniesc) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:19 > co za bzdury! Wlasnie dlatego PO przegrala. Uznala za 'bzdury' to, co ludzie uwazaja za wazne. W demokracji spoleczenstwo cierpliwie czeka na wybory. Ludzie obserwuja, rozmawiaja ze soba i wiedza, ze jedynym momentem, w ktorym moga odplacic za zle traktowanie przez 4 lata, jest moment glosowania. Na przyklad emeryci, w ktorych uderzyl brak rewaloryzacji. Musieli byc cierpliwi i rozliczyli rzadzacych przy urnach. Tak sie stalo tym razem, poprzednim i stanie sie tak zawsze, gdy ludzie w zakladach pracy, gospodarstwach i Urzedach Pracy beda czuli, ze sa zle traktowani. Jesli chodzi o przyklady, to widocznie znacznie wiecej bylo innych przykladow od Twojego, co w efekcie zachecilo ludzi do glosowania przeciwko dotychczasowej, liberalnej polityce gospodarczej. Prof. L. Balcerowicz dba o silna zlotowke i to sie msci na eksporcie, miejscach pracy itd. Chiny nie maja takich dylematow, a handlowac z nimi chca najlepiej rozwiniete kraje swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:48 no wlasnie bzdury - popatrz jak poparcie sie zmienialo w trakcie wyborow - co robilo w tym czasie solidarnosc i RM gdyby nie truli ludziom GLUPOT to nie wybrali by PISu Ludzie chca 3 mln mieszkan wiekszych emerytur, dodatkow do pensji tylko ze to NIEODPOWIEDZIALNOSC obiecywac im to (przez dlugi okres czasu PIS nie obiecywal ludziom glupot i nagl;e gdy poczul sie zagrzony - naobiecywal wiecej niz Lepper z Giertychem) A jesli chodzi o liberalizm - to jeo krytyka po prostu zenada! 1. moja matka emerytka na pewno dylematu z poparciem PO nie miala jak wielu znanych mi wysksztalconych emertow (znam tez wyksztalconych co glosowali na PIS bo sami maja zapatrywania endeckie i z tad ich zainteresowanie PISem - bynajmniej w gospodrcze zdolnosci PISu nie wierzyli) 2. sam prowadze firme i nie przeszkadza mi mocny zloty mimo ze 60% to eksport jedynym lekarstwem na polska gospodarke jest konkurencja (w polsce mozna produkowac autobusy przetwory rolnicze i wiele innych wystarczy by urzednicy NIE przeszkadzalo 3. jedyna metoda na polepszenie zycia to nie kolejne ulgi - bo te nigdy nie byly skuteczne (tylko naduzycia powoduja) lecz PROSTE i JASNE reguly podatkowe (im mniej rzad sie miesza tym lepiej) Najgorsza rzecz to dac pieniadze urzednikom by rozdzielali "biednym" Im wiecej urzednikom dasz tym wiecej roztrwonia bo zyja z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 15:30 > no wlasnie bzdury - popatrz jak poparcie sie zmienialo w trakcie wyborow Jesli masz na mysli poparcie przedstawiana przez osrodki badania opinii spolecznej, to proponuje o nim nie dyskutowac. One tak dobrze potrafia robic sondaze, jak prof. L. Balcerowicz ukladac prognozy inflacyjne. > Ludzie chca 3 mln mieszkan wiekszych emerytur, dodatkow do pensj Moje obserwacje sa inne. Ludzie chca, by ich sytuacja przestala sie pogarszac. Prosty przyklad. Oficjalna propaganda mowi, ze inflacja wyniosla X procent, a przeciez kazdy, kto dostaje rachunki i czyta paragony w slepach, widzi, ze koszty utrzymania wzrosly o wiele procent wiecej. Ludzie maja dosyc takich prymitywnych zagrywek. > 1. moja matka emerytka na pewno dylematu z poparciem PO nie miala To wolny kraj. Co wiecej, jestem przekonany, ze gdybysmy nie rozmawiali o polityce, to z Twoja mama moglbym sie bardzo dobrze porozumiec. > 2. sam prowadze firme i nie przeszkadza mi mocny zloty mimo ze 60% to eksport Jednak wewnetrzny popyt jest zduszony i choc firmy nie prowadze mysle, ze gdyby wskutek nizszych cen w Polsce, naplynelo do Ciebie wiecej ofert z zagranicy, to moglbys wiecej sprzedac, a moze i przeszkolic i zatrudnic wieksza ilosc. Tu pojawia sie temat polikwidowanych szkol przyzakladowych, bardzo powszechnych w innych krajach. No, ale to juz jest inne zagadnienie. > 3. jedyna metoda na polepszenie zycia to nie kolejne ulgi Tu sie zgadzamy. Mi zalezy tylko na tym by panstwo potrafilo SKUTECZNIE zadbac o tych, ktorzy nie daja sobie rady. Tak, nasze panstwo, ktore liberalnie polikwidowalo stolowki w szkolach. > Najgorsza rzecz to dac pieniadze urzednikom by rozdzielali "biednym" Im wiecej urzednikom dasz tym wiecej roztrwonia bo zyja z tego! To jest kwestia odpowiedniego prawa. W kazdym kraju istnieje armia urzednikow, a nie kazdym zachowuja sie oni tak, jak napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:12 swieta naiwnosci - ludzie gotowi sa w kazda bajke uwierzyc ktora mowi ze cos za darmo dadza lub dodaza! A fakt ze PIS ludziom naobiecywal takich glupot oznacza ze politycy w PISsie sa czyniczni i nieodpowiedzialni (tak jak w Samoobronie), a dla kariery gotowi byli podzielic spoleczenstwo na liberalnych (tych zlych) i solidarnych (tych dobrych) no i osiagneli pelny sukces to jest naiwniaku stara komunistyczna dialektyka (wrog klasowy jednoczy) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:03 > swieta naiwnosci - ludzie gotowi sa w kazda bajke uwierzyc > ktora mowi ze cos za darmo dadza lub dodaza! Wiem, ze w zyciu nie ma nic za darmo. Chodzi tylko inny rozklad obciazen. Chodzi o to, zeby w naszym kraju fortuny nie byly domena tak niewielu osob i zeby powstawaly one nie przez kilka / kilkanascie lat, bo wskutek uczciwej pracy jest to niemozliwe, o ile pominiemy jakies cudowne odkrycie bogact naturalnych, lecz dzieki pracy przynajmniej kilku pokolen. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 13:50 konstytucyjna wekszosc dobre sobie: KONSTYTUCJA wg Leppera, Giertych albo Pawlaka - to juz bredzisz totalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:36 > KONSTYTUCJA wg Leppera, Giertych albo Pawlaka - to juz bredzisz totalnie! Nie, Konstytucja wedlug wyborcow, ktorych ROZNE decyzje nalezy szanowac, bo to wyborcy gwarantuja ustruj demokratyczny w Polsce, a nie takie lub inne prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:50 co ma wyborca do parlamentu - poza tym ze zaglosowal: i tak 13% elektoratu glosowalo na PIS oraz 11.5% elektratu glosowalo na PO Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 15:59 > co ma wyborca do parlamentu Wyborcy wybieraja parlament. > > - poza tym ze zaglosowal: > i tak 13% elektoratu glosowalo na PIS > oraz 11.5% elektratu glosowalo na PO Ze statystyka mozna robic duzo rzeczy. Jak juz kiedys pisalem. Statystyka to wspaniala nauka. Nie wiadomo, co w niej jest prawdziwe, a co nie. Kazdy, kto ma prawo wyborcze, a z niego nie skorzystal, dobrowolnie oddal podejmowanie decyzji w rece tych, ktorzy z tego prawa skorzystali. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:51 to nie statystyka - to oficjalne dane komisji wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 17:42 Wobec tego powtorze, ze kazdy, kto ma prawo wyborcze, a z niego nie skorzystal, dobrowolnie oddal podejmowanie decyzji w rece tych, ktorzy z tego prawa skorzystali. Dlatego nie mozna mowic, ze jakas partie poparlo kilkanascie procent, choc prawda jest, ze dana partia uzyskala wspomniane kilkanascie procent oddanych na nia glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 18:12 szabada napisał: > Wobec tego powtorze, ze kazdy, kto ma prawo wyborcze, a z niego nie skorzystal, > dobrowolnie oddal podejmowanie decyzji w rece tych, ktorzy z tego prawa > skorzystali. Dlatego nie mozna mowic, ze jakas partie poparlo kilkanascie > procent, choc prawda jest, ze dana partia uzyskala wspomniane kilkanascie > procent oddanych na nia glosow. Jakies nowe pisteorie tutaj wytaczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:19 Argumenty? Nauczcie sie argumentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:16 szabada napisał: > Argumenty? Nauczcie sie argumentowac. Jezeli zaczniemy sie uczyc od was, to kraj klastwo i glupota zaleje:))) My mamy same argumety, wy ich nie sluchacie i kwaczecie zeby sluchac waszych KWArgumetow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 15:01 innymi slowy: glosowalem na PO i nie czuje sie zawiedzony - uwazam ze PO zrobilo to co powinno przy takim rozkaldzie sil zrobic (mimo ze wierzylem naiwnie w koalicje - to jeszcze przed wyborami prezydenckimi przewidywalem taki scenariusz jak obecnie jest) jesli ty sie czujesz zawiedzony to oznacza ze: (a) jestes naiwny (b) dokonales zlego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:07 > jesli ty sie czujesz zawiedzony to oznacza ze: Nie, po zwyciestwie Prawa i Sprawiedliwosci oraz prof. L. Kaczynskiego czuje sie dumny z Polakow, ktorzy prawidlowo ocenili zagrozenie wynikajace z kontynuacji permanentnych 16-letnich reform. To bardzo budujace, ze ludzie dostrzegli szkodliwy dla Polski sposob zachowania sie wzgledem naszego kraju wielu jego blizszych i dalszych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:51 to gratuluje i zycze sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 17:45 > to gratuluje i zycze sukcesow Dziekuje i nawzajem, bo ... zgoda buduje, niezgoda rujnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 15:07 szabada napisał: > > KONSTYTUCJA wg Leppera, Giertych albo Pawlaka - to juz bredzisz totalnie! > Nie, Konstytucja wedlug wyborcow, ktorych ROZNE decyzje nalezy szanowac, bo to > wyborcy gwarantuja ustruj demokratyczny w Polsce, a nie takie lub inne prawo. Tak? To wytlumacz mi, dlaczego PiS ignoruje wyborcow PO? Jest ich przeciez wiecej niz SO. LPR i PSL razem wzietych! Ale nie, nie odpowiesz na to pytanie, z tego prostego powodu, ze na to pytanie nie macie przygotowanej odpowiedzi w sztabie:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:15 Premier Marcinkiewicz prosil wyborcow PO o wspolprace, o to, by wplyneli oni na wladze PO i przekonali je do utworzenia koalicji. Z drugiej strony panstwo potrzebne jest bardziej ludziom niezaradnym niz zaradnym. Kiedys, w latach 80-tych, podczas konferencji prasowej, znany wszystkim rzecznik rzadu powiedzial to wprost. wiec uwazam, ze sila rzeczy rzad, w tym przypadku utworzony przez PiS, powinien glownie zajmowac sie biednymi, chocby glodnymi dziecmi, ktory to problem dla PO jest zapewne marginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:52 toz wlasnie wplywam: panowi Poslowie z PO nie dajcie sie wmanewrowac! Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 17:54 > toz wlasnie wplywam: > panowi Poslowie z PO nie dajcie sie wmanewrowac! Mozna wplywac w taki sposob, a mozna i w nastepujacy: ,,Panowie poslowie z PO! PiS i jego ewentualna, cicha koalicja, nie bedzie rzadzil wiecznie. Porozumcie sie w sprawach fundamentalnych zmian, czyli zmian w Konstytucji. Jesli nie natychmiast, to w przyszlosci moga byc one dla Was bardzo potrzebne i wazne, gdy obejmiecie wladze lub ktos od Was zostanie Prezydentem. Jednoczesnie mozecie sprawic, ze Polska straci swa bezwladnosci i zyska na sile, dzieki czemu wszyscy zaczniemy odnosic wieksze korzysci niz teraz, wskutek jej obecnych slabosci." Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:05 znowu bredzisz - zmiany konstytucji nie bedzie bo nie ma 2/3 w PO+PIS i nawet gdyby te partie byly w najlepszej przyjazni to na to nie ma szans btw - po co niby mialy by byc te zmiany zwlaszcza ze co innego ma na mysli PO a co innego PIS. Gdyby istnial choc jeden punkt jesli chodzi o zmiane konstytucji w ktorej obie partie sa zgodne i jeszcze znalazlo by sie trzecie ugrupowanie ktore ten punkty poprze to nawet teraz bez koalicji jest to mozliwe - TYLKO ZE TAKIEGO PUNKTU NIE MA Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:29 > - TYLKO ZE TAKIEGO PUNKTU NIE MA To na jakiej podstawie PO i jej zwolennicy glosili, ze po wyborach parlamentarnych chca utworzyc koalicje z PiS. Nie wiedzieli, ze nie maja wspolnych propozycji? Nie slyszeli, jakich zmian w Konstytycji domaga sie prof. L. Kaczynski i PiS? Teraz robia tyle halasu o kilka stanowisk, a sprawy zwiazane z najwazniejszym polskim prawem, KONSTYTUCJA, byly / sa dla nich mniej wazne? Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:35 Jak tak panowie i panie bronicie Tusia to przeczytajcie ,,NIE" nr.43 pod tytułem ,,Jesteśmy dumni z Tuska"to poznacie całą prawdę o człowieku z zasadami!!!i uczciwych liberałach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:36 bo wynikalo to z zaufania ze mozna sie dogadac i z arytmetyki ze byla szansa na ponad 2/3 glosow w parlamencie a teraz tego zaufania nie ma a dlaczego to do swojego profesorka miej pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:44 Tak duzo piszesz o zaufaniu. Jestes przekonany, ze wystepuje ono pomiedzy koalicjantami w innych krajach, gdzie rzadza koalicje? Nie wierze, ze politycy PO sa do tego stopnia wrazliwi, ze wskutek braku zaufania, odechciewa im sie robic to, co obiecali, czyli wspolnie z PiSem "budowac nowa, lepsza Polske". Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:49 no to nie wierz - ja osobiscie wierzylem ze IV RP ma polegac na uczciwosci i na tym ze slowo znaczy slowo - i juz mi przeszlo - wystarczyl mi numerek z Kuskim i Lepperem. A teraz te lgarstwa o gospodarce tylko mnie w tym utwierdzaja wiec lepiej nie pisz o koalicji - bo moze piszesz o czym innym zastanow sie lepiej co w bibli oznaczalo: "Na poczatku bylo slowo..." Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:56 to niech sie zajmuja tylko nie z reka w kieszni sasiada! i moze nniech przestana szukac sb-kow w kazdej szafie i pod kazda wanna Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 17:27 szabada napisał: > Premier Marcinkiewicz prosil wyborcow PO o wspolprace, o to, by wplyneli oni na > wladze PO i przekonali je do utworzenia koalicji. TAaaa. Premmier Marcinkiewicz jak i Premmier J.Kaczynski i Prezydet L.Kaczynski,faktycznie prosili wyborcow PO o to by wplynele na dezyzje wladz PO co do wspolpracy kaolicyjnej poprzez zatopienie Platformy, klamstwa, koalicje SO,LPR,PSL, jak rowniez teraz premier prosi nas o pomoc, klamliwym stwierdzeniem o koa;ocji PO z SLD. > Z drugiej strony panstwo potrzebne jest bardziej ludziom niezaradnym niz > zaradnym. Kiedys, w latach 80-tych, podczas konferencji prasowej, znany > wszystkim rzecznik rzadu powiedzial to wprost. wiec uwazam, ze sila rzeczy rzad > , > w tym przypadku utworzony przez PiS, powinien glownie zajmowac sie biednymi, > chocby glodnymi dziecmi, ktory to problem dla PO jest zapewne marginalny. Panstwo nie jest potrzebne ludziom mniej zaradnym, tym ludziom jest potrzebna praca, a ta prace moga im zagwarantowac tylko ludzie bardziej zamazni, ludzie przedsiebiorczy ktorzy tworza miejsca pracy! Bo panstwo ani politycy, wbrew temu co kwacze PiS nie tworza miejsc pracy i trzeba byc czlowiekiem calkowiciee oderwanym od rzeczywistosci albo nieuczciwym zeby twierdzic ze jest inaczej. Z drugiej strony, jest jeszcze cos takiego jak konstytucja, czym PiS sobie w ogole nie zawraca glowy. Otoz ta nasza konstytucja mowi wyraznie, ze obywatel obywatelowi jest rowny! Z twojego tekstu jasno wynika,ze wedlug PiS tak nie jest, biedny zasluguje na uwage panstwa, natomiast ten bogatszy jest juz be, wstretny liberal co to musi utrzymac ludzi biednych, ludzi pracy. Czlowieku to stek bzdur!!!! No i na koniec, do jakiego znanego rzecznika rzadu w latach 80-tych sie odwolujesz? Ja pammietam Urbana, czy o niego ci chodzi? Mysle ze chyba tak, poniewaz ideologia populistyczna PiS jest az zanadto przesiaknieta PRL'em, chociazby sprawa glodujacych dzieci:) Wisz co, daje ci rok na to, zeby udowodnic na forum ze PiS pomoglo chociazby jednemu glodujacemu dziecku, ale nie jednorazowo, bo to nie jest pomoc tylko jalmuzna, udowodnij mi,ze PiS jest w stanie zabespieczyc dziecku edukacje, a rodzicom tego dziecka prace na jego utrzymanie, bo tylko to bedzie prawdziwa pomoca dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 18:22 > jak rowniez teraz premier prosi nas o pomoc, klamliwym stwierdzeniem o koalicji PO z SLD. Premier pokazuje tylko, jak zludna jest logika, zgodnie z ktora PiS zawarl koalicje z Samoobrona, Liga Polskich Rodzin i Polskim Stronnictwem Ludowym. > Panstwo nie jest potrzebne ludziom mniej zaradnym, tym ludziom jest potrzebna > praca, a ta prace moga im zagwarantowac tylko ludzie bardziej zamozni Niestety, minionych 16 lat pokazalo, ze zbyt wielu z tych ludzi nie stawia na masowosc produkcji i jej systematycznosc, lecz na szybki i duzy zysk przy mozliwie niewielkiej produkcji. Takie myslenie doprowadzilo do rozwarstwienia dochodow i biedy. I wlasnie te zjawiska nalezalo zablokowac glosujac na PiS. > Bo panstwo ani politycy, wbrew temu co kwacze PiS nie tworza miejsc pracy Tu sie nie zgadzam. Najpotezniejsze gospodarki wspoleczesnego swiata i tworzone w nich miejsca pracy, oparte sa na decyzjach centralnych, patrz WTO oraz wszelkie klotnie o kontyngenty, roznego rodzaju klauzule itp. > No i na koniec, do jakiego znanego rzecznika rzadu w latach 80-tych sie > odwolujesz? Ja pammietam Urbana, czy o niego ci chodzi? Tak, chodzi o przyjaciela wielu osob z SLD - nowego przyjaciela PO. > Wisz co, daje ci rok na to, zeby udowodnic na forum ze PiS pomoglo chociazby > jednemu glodujacemu dziecku, ale nie jednorazowo, bo to nie jest pomoc tylko > jalmuzna, udowodnij mi,ze PiS jest w stanie zabespieczyc dziecku edukacje, Ja to co moge, to robie, np. mam ustawiona strone domowa przegladarki WWW na adres www.pajacyk.pl/ i codziennie klikam tzw. 'brzuszek pajacyka'. Gdyby we wszystkich firmach i urzedach wybrano sobie jakas fundacje i wsparto ja w podobny sposob, to juz byloby troche, a moze i duzo pieniedzy na dozywianie i edukacje dzieci. Jedno klikniecie na dobry poczatek dnia, jeszcze nikomu nie zaszkodzilo, o ile klika sie to, co nalezy. Jesli chodzi o PiS, to nie mam wplywu na dzialania tej partii. Zgadzam sie, ze pomocy nalezy udzielac systematycznie i mam nadzieje, ze tak bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 18:56 postawmy sprawe tak: jak ktos ci wali w zeby a potem mowi "no to co bedziemy przyjaciolmi czy nie?" ty chwytasz sie za szczeke mowisz nie to on wali po glowie i pyta "a teraz?" tak mniej wiecej sobie mozna wyobrazic zaproszenie PO przez PIS do koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:40 > jak ktos ci wali w zeby a potem mowi "no to co bedziemy przyjaciolmi czy nie?" > ty chwytasz sie za szczeke mowisz nie to on wali po glowie i pyta "a teraz?" Ja rozumiem kwiecisty jezyk, ale PO powinno myslec o panstwie, o usunieciu przeszkod uniemozliwiajacych stanowienie postepowego prawa, czyli zmianach w Konstytucji. Aby nie bylo watpliwosci. Postepowe prawo to takie, ktore uniemozliwia super bogacenie sie co najwyzej kilkunastu procentom ludzi przez kilka / kilkanascie lat, podczas gdy w tym samym czasie znaczaco poszerza sie krag ludzi zyjacych na granicy oraz ponizej granicy biedy i ubóstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:22 moze inaczej ci to wyperswaduje - wielkie rzeczy osignac mozna jedynie z kims do kogo sie ma zaufanie inaczej w krytycznym momencie mozna nozem w plecy dostac PIS i bracia K. stracili swoj mandat zaufania wobec PO juz w trakcie wyborow. a teraz co chwile upokarzaja i podkladaja noge (wice sytuacja jest jak na tym dowcipie Mleczki z zyrafa i nosorozcem Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:40 > moze inaczej ci to wyperswaduje - > wielkie rzeczy osignac mozna jedynie z kims do kogo sie ma zaufanie > inaczej w krytycznym momencie mozna nozem w plecy dostac Z kolei ja wyperswaduje Tobie rzecz nastepujaca. Sam fakt wystawienia przez PO do rozmow PiSem ludzi jednoznacznie kojarzonych z kregami bardzo liberalnymi mogl wzbudzic brak zaufania i watpliwosci, co do koalicyjnych intencji PO. Czy partia, ktorej programowi spoleczenstwo dwukrotnie powiedzialo STOP i ktora uwaza sie za partie ludzi inteligentnych, nie powinna dazyc do zgodnego rzadzenia Polska, a nie do konfrontacji? Gdzie dobra wola? Przeciez za 4 lata kolejne wybory. Czemu PO nie odsunela od rozmow koalicyjnych ludzi wyjatkowo ambitnych, klotliwych i o skrajnych pogladach? W tej sytuacji bez watpienia mozna napisac. Dobrej woli w PO bylo tyle, ilu ministrow weszlo do nowego rzadu, czyli bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:45 czemu PIS nie odsunie od wladzy Kaczynskich - zakompleksionych braci z przerosnietymi ambicjami? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:09 Bo obydwaj WYGRALI wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:13 szabada napisał: > Bo obydwaj WYGRALI wybory? Pierwsze slowa prawdy z twoich ust!!! Wlasnie o to chodzi, wygrali wybory i tylko to sie liczy!!!!! Cala reszta PiS ma stolki...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:25 OBAJ? wydawalo mi sie ze prezydent jest jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:43 nawrocony1 napisał: > OBAJ? wydawalo mi sie ze prezydent jest jeden! Szabada mial zapewne na mysli, ze "obaj"wygrali, czyli zdobyli wszystko(cala wladza) dla niewielu (PiS) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:55 > Szabada mial zapewne na mysli, ze "obaj"wygrali, czyli zdobyli wszystko(cala > wladza) dla niewielu (PiS) :))) Chodzi o demokratyczne zwyciestwo programu wyborczego, ktory wspierali swoimi imionami i nazwiskiem panowie Kaczynscy. Ja rozumiem, ze gdy komus brakuje argumentow, probuje on osmieszyc i w ten sposob zdyskredytowac rozmowce. Jednak te metody sa bardzo nieeleganckie i Panowie z PO mogliby wreszcie zaczac stosowac cos bardziej nowoczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:00 szabada napisał: > > Szabada mial zapewne na mysli, ze "obaj"wygrali, czyli zdobyli wszystko(c > ala > > wladza) dla niewielu (PiS) :))) > Chodzi o demokratyczne zwyciestwo programu wyborczego, ktory wspierali swoimi > imionami i nazwiskiem panowie Kaczynscy. > Ja rozumiem, ze gdy komus brakuje argumentow, probuje on osmieszyc i w ten > sposob zdyskredytowac rozmowce. Jednak te metody sa bardzo nieeleganckie i > Panowie z PO mogliby wreszcie zaczac stosowac cos bardziej nowoczesnego. Jedno pytanie szabada. Jaki zwycicki program wyborczy i gdzie on teraz jest???? Czy wystarczajac kulturalnie zadalem to pytanie? Czy moze znow jest niewygodne, co za tym stoi, pozbawione argumetow i zdyskredytujace rozmowce? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:13 www.pis.org.pl/index_2.htm W przypadku kolejnych pytan o sprawy programowe, zachecam do korzystania z wyszukiwarki internetowej, bedzie szybciej, wiecej i konkretniej niz w moich odpowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:16 szabada napisał: > www.pis.org.pl/index_2.htm > > W przypadku kolejnych pytan o sprawy programowe, zachecam do korzystania z > wyszukiwarki internetowej, bedzie szybciej, wiecej i konkretniej niz w moich > odpowiedziach. Dzikuje, ale juz probowalem to zrobic, niestety google sie zawiesil bo nigdy o tym nie slyszal :((( Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:22 Moze trzeba bylo skorzystac z AdSense i Google-Toolbar. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:23 szabada napisał: > Moze trzeba bylo skorzystac z AdSense i Google-Toolbar. Sprawdzalem, klapa:((( Anni slowka o programie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:29 Czyli pozostaje metoda opisane przeze mnie ponizej - wlaczenia radia albo telewizora z kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:33 szabada napisał: > Czyli pozostaje metoda opisane przeze mnie ponizej - wlaczenia radia albo > telewizora z kilka dni. Stosuje rowniez i ta metode, jak i kupuje i czytam gazety ale jak na razie nie natrafilem chociazby na najmniejszy slad programu PiS. A co bedzie zakilka dni??? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:45 Juz jest pozno wiec chyba bedziemy konczyc. Jak mozna napisac o przyszlosci to, co napisales: > Stosuje rowniez i ta metode, jak i kupuje i czytam gazety Ja, ze za kilka dni, a ty w czasie terazniejszym. Zalu nie mam, bo jest juz pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:56 szabada napisał: > Juz jest pozno wiec chyba bedziemy konczyc. Jak mozna napisac o przyszlosci to, > co napisales: > > Stosuje rowniez i ta metode, jak i kupuje i czytam gazety > Ja, ze za kilka dni, a ty w czasie terazniejszym. Zalu nie mam, bo jest juz poz > no. Pomimo roznicy zdan milo bylo mi z Tobo rozmawiac, niestety nie czesto sie to zdarza ostatnio w naszym spoleczenstwie;) Dobranoc, i mam nadzieje,zejeszcze kiedys bedziemy mogli porozmawiac. A za impertynecje z mojej strony przepraszam, to nie bylo nic osobistego:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 23:04 Do zobaczenia w sieci. (Syndrom Szwedzki ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 23:11 Ojej, mialo byc 'Sztokholmski'. Faktycznie pozno juz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:42 Szabada, przez ostatnie 16 lat rzady postkomunistyczne i postolidarnosciowe nie stworzyly mozliwosci stalego rozwoju gospodarczego, gdyz prowadzily populistyczna polityke rozdawnictwa, podobnie zreszta jak teraz PiS!!! Co do tego, ze sie nie zgadzasz z tym, ze politycy nie tworza miejsc pracy, i podajesz mi przyklady wielkich ekonomii swiata, to ja ci cos powiem. Ja osobiscie mieszkam w jednej z najwiekszych ekonomii swiata i jakos nigdzie nie zauwazylem zeby rzad stwozyl choc jedno miejsce pracy! Rzad tutaj nie przeszkadza, zacheca do inicjatywy poprzez redukcje pomocy splecznej a jest to rzad SOCJALISTYCZNY!!!! No a z tym pajacykie to juz mnie rozsmieszyles do bolu:))) Ja sie ciebie nie pytalem o datki harytatywne, bo sam podobne place. Place £5 miesiecznie na jedno dziecko w Afryce, a mam takich dziesiecioro! Ja sie ciebie pytalem, co rzad PiS moze zrobic zeby pomoc chociazby jednemu dziecku, nie poprzez jednorazowa jalmuzne, tylko poprzez poprawe sytuacji materialnej rodzicow tego dziecka, chodzi oczywiscie o prace dla nich, no i co z jego edukacja? Doczekamsie wkoncu odpowiedzi na to, czy jest to pytanie zbyt niewygodnne dla dzialacza PiS? No chyba ze ten pajacyk jest osdpowiedzia PiS'u na problem glodujacych dzieci w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:24 > Szabada, przez ostatnie 16 lat rzady postkomunistyczne i postolidarnosciowe > nie stworzyly mozliwosci stalego rozwoju gospodarczego, gdyz prowadzily > populistyczna polityke rozdawnictwa, Tak byla wybrana grupa ludzi ze starej nomenklatury plus dopuszczono troche osob, by stworzyly nowa nomenklature. Dlatego w Polsce dzielono / nadal dzieli sie przyrost PKB glownie pomiedzy kilka, gora kilkanascie procent spoleczenstwa, a cala reszta ubozeje. Model zblizony do modelu znanego np. z Brazylii. > nie zauwazylem zeby rzad stwozyl choc jedno miejsce pracy! Ja zyje zapewne w znacznie mniej zaludnionym miejscu, ale zauwazylem i to wielokrotnie. > Rzad tutaj nie przeszkadza, zacheca do inicjatywy poprzez redukcje pomocy > splecznej Jesli w Polsce dostaje sie kilkadziesiat zlotych pomocy spolecznej na m-c, przy cenie chleba w najtanszym przypadku wynoszacej nieco ponad 1 PLN, to nalezy jeszcze te pomoc obnizyc? To byloby ostateczne wykonczenie duzej czesci wlasnego narodu. Nic dziwnego, ze PO przegrala. > No a z tym pajacykie to juz mnie rozsmieszyles do bolu:))) Pajacyk jest bardzo sympatyczny, prawda? Mial tylko zasugerowac instytucja panstwowym, szkola itp. jak mozna niesc pomoc przy okazji wykonywania codziennej pracy. > Ja sie ciebie pytalem, co rzad PiS moze zrobic zeby pomoc chociazby jednemu > dziecku, nie poprzez jednorazowa jalmuzne, Juz odpowiadm. Mozna przywrocic stolowki w szkolach i dozywianie dzieci. Rodzice bedacy w trudnej sytuacji materialnej zostana nieco odciazeni. Dla biednych to bedzie nawet calkiem spora pomoc. Jesli chodzi o prace dla rodzicow dzieci chodzacych do szkoly, to we wspolczesnej Polsce wiekszosc pracodawcow nie chce zatrudniac ludzi w ich wieku. Dlatego panstwo powinno stworzyc miejsca pracy. Mozliwosci jest duzo, bo wynikaja one z potrzeb, a tych jest bez liku. Jesli chodzi o edukacje, to nalezy ksztalcic w sposob postepowy, w oparciu o technologie przyszlosci oraz przywrocic szkoly zawodowe. Oczywiscie na wyrazne zapytanie, moge sworzyc liste potrzeb i stanowisk pracy i zamiescic ja w tym watku. Nie jestem dzialaczem PiS. W ogole nigdy nie nalezalem do zadnej organizacji spolecznej poza SKO i Liga Ochrony Przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:42 szabada napisał: > Ja zyje zapewne w znacznie mniej zaludnionym miejscu, ale zauwazylem i to > wielokrotnie. To gdzie ty mieszkasz drogi szabada, na Bialorusi, Rosji, Albani???? Czy moze mentalnie zyjesz w starej PRL???? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:54 pewnie w Polsca czyli nigdzie.. UBU krolem... Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:55 > To gdzie ty mieszkasz drogi szabada, na Bialorusi, Rosji, Albani???? > Czy moze mentalnie zyjesz w starej PRL???? W Polsce, zgodnie z brzmieniem wiersza, ktorego juz niestety nie ucza w szkolach: "Kto ty jestes? Polak Mały. Jaki znak Twoj? Orzel bialy. Gdzie ty mieszkasz? Miedzy swemi. W jakim kraju? W polskiej ziemi. Czym twa ziemia? Ma ojczyzna. Czym zdobyta? Krwia i blizna. Czy ja kochasz? Kocham szczerze. A w co wierzysz? W POLSKE wierze." W tym wzgledzie, podobnie jak w ustawie o NBP, nalezy takze zaczac wzorowac sie na szkolach ze Stanow Zjednoczonych Ameryki Polnocnej. Tam patriotyzm jest bardzo podkreslany. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:02 serwisy.gazeta.pl/film/1,22535,1865673.html pasujesz tam modelowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:03 Jezeli uwazasz sie za patriote, to powinienes wiedziec ,ze koncowka tego wierszyka zostala przekrztalcona w latach PRLu, a w rzeczywistosci konczy sie: "A w co wierzysz? W Boga wierze". I nie probuj ujmowac komus patriotyzmu, jezeli sam go posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:15 > W Boga wierze". I gdybym napisal, jak powyzej, to bym sie dopiero naczytal, ze chce wprowadzac panstwo wyznaniowe ... itd. Komentarzy na ten temat bylo na forum GW juz bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:19 szabada napisał: > > W Boga wierze". > I gdybym napisal, jak powyzej, to bym sie dopiero naczytal, ze chce wprowadzac > panstwo wyznaniowe ... itd. Komentarzy na ten temat bylo na forum GW juz bardzo > duzo. Wstydzisz sie Boga???? Wstydzisz sie Katolickiej Polski??? I ty mowisz, ze jestes patriota???? Wiesz co, ja jestem (liberalem) ale kocham Boga i Polske i sie ich nie wstydze :) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:24 Nie chcialem, by znowu szydzono tu z Boga. Widze,ze sie nie udalo. To przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:41 szabada napisał: > Nie chcialem, by znowu szydzono tu z Boga. Widze,ze sie nie udalo. To przykre. Dlaczegosie nie udalo? Czyzbys byl az tak perfidnym szyderca???? Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:58 Ja rozumiem, ze gdy komus brakuje argumentow, probuje on osmieszyc i w ten sposob zdyskredytowac rozmowce. Jednak te metody sa bardzo nieeleganckie i Pan z PO moglby wreszcie zaczac stosowac cos bardziej nowoczesnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:04 szabada napisał: > Ja rozumiem, ze gdy komus brakuje argumentow, probuje on osmieszyc i w ten > sposob zdyskredytowac rozmowce. Jednak te metody sa bardzo nieeleganckie i Pan > z > PO moglby wreszcie zaczac stosowac cos bardziej nowoczesnego. Ale ty caly czas zazucasz mmi brak argumetow i atak na ciebie. Tymczasem ty nie przedstawiles ani jednego argumetu i jak dziecko sie obrazasz gdy zadaje ci kolejne "niewygodne" pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:04 to wlasnie PIS szydzi z boga - w cyniczny sposob oszukujac "maluczkich" obiecujac im gruszki na wierzbie - i pewnie z tego populisci beda rozliczeni! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:12 nawrocony1 napisał: > to wlasnie PIS szydzi z boga - w cyniczny sposob oszukujac "maluczkich" > obiecujac im gruszki na wierzbie - i pewnie z tego populisci beda rozliczeni! Tak ale najgorsze bylo to,ze wykorzystali Boga do swojej brudnej kampani. Wsadzili go do worka ze swoimi klamstwami, pomowieniami, hipokryzja, z Bogiem na ustach podzielili spoleczenstwo, zaszczepiajac nienawisc i straach do (liberalow, komunistow,pedalow,zydow,lewakow, itd.)czyli wszystkich myslacych inaczej niz oni. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:17 Kolejny niekonkretny komentarz. Czytalem program pis. Slowa gruszka / gruszki w jakiejkolwiek deklinacji w nim nie wystepuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:22 szabada napisał: > Kolejny niekonkretny komentarz. Czytalem program pis. Slowa gruszka / gruszki w > jakiejkolwiek deklinacji w nim nie wystepuja. Gdzie go znalazles??? Podaj namiar, tez chce sie z mmin zapoznac :) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:26 Panowie z PO tacy NAJ, a nie potrafia skutecznie odszukac programu PiS w sieci? Nie wierze, zwlaszcza, ze dowiazanie symboliczne zamiescilem na gorze. Jednka nic nie szkodzi, bo juz za kilka dni program zostanie przedstawiony w Sejmie. Wystarczy wlaczyc radio albo telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:38 szabada napisał: > Panowie z PO tacy NAJ, a nie potrafia skutecznie odszukac programu PiS w sieci? > Nie wierze, zwlaszcza, ze dowiazanie symboliczne zamiescilem na gorze. Jednka > nic nie szkodzi, bo juz za kilka dni program zostanie przedstawiony w Sejmie. > Wystarczy wlaczyc radio albo telewizor. Teraz juz wiem o czym mowisz!!!1 Przepraszam, cos mnie musialo przycmic albo cos, bo to co znalazlem to faktycznie tak sie nazywa, ale ta nazwa to wszystko na ten temat, znalazlem tam cale mnustwo zyczen, obietnic, przechwalek i kilka ciekawych punktow, ale te punkty sa programem PO zaporzyczonym tylko czasowo przez pana premiera :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:36 skoro juz o programie mowa to o tym co Dorn z duma pokazywal czy o tym co Marcinkiewicz realizuje mowisz? Jesli zas oba sa IDENTYCZNE to gratuluje tupetu Jesli zas NIE SA tzn ze ktos tu kogos w trabe zrobil A slowo ma znaczyc slowo! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:41 nawrocony1 napisał: > skoro juz o programie mowa to o tym co > Dorn z duma pokazywal czy o tym co Marcinkiewicz realizuje mowisz? > > Jesli zas oba sa IDENTYCZNE to gratuluje tupetu > Jesli zas NIE SA tzn ze ktos tu kogos w trabe zrobil > > A slowo ma znaczyc slowo! Dajmy juz spokoj biednemu poslowi PiS. biedaczyna musi wczesnie rano o 11.30 wstac zeby zalogowac sie na swojej ulubionej stronie i kliknac pajacyka, bo przeciez PiS pomaga glodujacym dzieciom :) Pozdrowienia nawrocony1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:52 Od poczatku bylo wiadomo, ze sie nie porozumiemy. Bogaty biednego nie zrozumie i na odwrot. Im mniej ludzi, w przyszlosci, bedziecie spychac na margines spoleczny, tym wieksze beda Wasze szanse w kolejnych wyborach. Natomiast jesli swojej chciwosci i zachlannosci nie pohamujecie, to bedziecie w kolejnych wyborach przegrywac. Ciekawe jaka podejmiecie decyzje. Zobaczymy juz za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:58 Szabada przyjacielu, myslalem ze rozmawiam \z osoba dorosla ale jak widac przeliczylem sie bardzo. Zachowujesz sie jak kilkuletnnie dziecko, co sie obrazilo bo mu nana zabrala zabawki. Gdzie ty wyczytales, ze PO chce odbierac ludziom juz i tak male zasilki? PO nie ma zamiaru tego robic, propozycja PO jest zmnieszenie bezrobocia poprzez umozliwienie twozenia nowych miejsc pracy a nie jak w przypadku PiS, utrzymywanie obecnego stanu rzeczy poprzez drazenie w kieszaniach troche bogatszych, bo w ten sposob praca zdrozeje i przybedzie jeszcze wiecej bezrobotnych proszacych o zasilek, i co wtedy zrobicie? Na reszte towjego postu pozwolisz,ze nie bede juz odpowiadal bo jest to zenujace, ze czlowiek dorosly jak (mam nadzieje) ty, stawia tak niedorzeczne tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:21 > Gdzie ty wyczytales, ze PO chce odbierac ludziom juz i tak male zasilki? To byla moja odpowiedz na zdanie z Twojej wypowiedzi o zmniejszaniu pomocy socjalnej w kraju rzadzonym przez socjalistyczny rzad. Kilka komentarzy powyzej. > PO nie ma zamiaru tego robic, propozycja PO jest zmnieszenie bezrobocia poprzez > umozliwienie twozenia nowych miejsc pracy To sa ogolniki. > a nie jak w przypadku PiS, utrzymywanie obecnego stanu rzeczy poprzez drazenie w kieszaniach troche bogatszych, To sa pomowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:29 za to to comamy w programie Marcinkiewicza to same konkrety: www.radiozet.pl/archiwum/Wywiady/2005/marekzuber071105.mp3 jak mnie sie podoba to udawanie milosierdzia za cudze pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:45 > jak mnie sie podoba to udawanie milosierdzia za cudze pieniadze! Nie rozumiem skad ta nerwowosc? Wielokrotnie na tym forum czytalem, ze zwolennicy PO sa NAJ... i tu same superlatywy. Skoro tak, to sobie poradzicie, a inni, ci mniej NAJ niewiele Was obchodzili, obchodza i beda obchodzic, wiec nie macie powodu sie przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:51 szabada napisał: > > jak mnie sie podoba to udawanie milosierdzia za cudze pieniadze! > Nie rozumiem skad ta nerwowosc? Wielokrotnie na tym forum czytalem, ze zwolenni > cy > PO sa NAJ... i tu same superlatywy. Skoro tak, to sobie poradzicie, a inni, ci > mniej NAJ niewiele Was obchodzili, obchodza i beda obchodzic, wiec nie macie > powodu sie przejmowac. Dlaczego tak sadzisz? Wsrod elektoratu PO jest wielu ludzi ktorym sie nie powiodlo, poniewaz ich miejsca pracy zostaly przejedzone przez innych, i nie przez biednych ale wlasnie tych bogatych, co za diete poselska zyja ponad stan i maja jeszcze czelnosc oskarzac ich, ze nie chca dzielic sie z biedniejszymi. PO nie sa naj, jak chcesz zeby to dla twojej estetyki wygladalo, PO jest poprostu normalne. Naj, jak to na kazdym kroku udowadniaja sa bracia Kaczynscy i caly narod juz to widzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:06 > Dlaczego tak sadzisz? Czytam zniewazajace innych ludzi epitety dedytkowane zwolennikom PiS piszacym na tym forum. Dowiedzielem sie z nich niejednego o sobie. Z nielicznych, ktore nie sa wulgaryzmami zacytuje jedynie to, ze: jestem glupi, jestem niewyksztalcony, jestem komunista jestem pasozytem jestem leniwy (czy czlowiek, ktory tyle tu w ostatnich dniach pisze moze byc leniwy?) ... itd. Oczywiscie wszystkie powyzsze epitety padaly jako zaprzeczenia cech zwolennikow PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:13 szabada napisał: > > Dlaczego tak sadzisz? > Czytam zniewazajace innych ludzi epitety dedytkowane zwolennikom PiS piszacym n > a > tym forum. Dowiedzielem sie z nich niejednego o sobie. Z nielicznych, ktore nie > sa wulgaryzmami zacytuje jedynie to, ze: > jestem glupi, > jestem niewyksztalcony, > jestem komunista > jestem pasozytem > jestem leniwy (czy czlowiek, ktory tyle tu w ostatnich dniach pisze moze byc > leniwy?) > ... > itd. > Oczywiscie wszystkie powyzsze epitety padaly jako zaprzeczenia cech zwolennikow > PO. No widzisz, nigdy nie jest za pozno na nauke :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:11 skad tu co? nerwowosc? moze po prostu skad w PIS tyle obludy chcialoby sie rzec, tacy dobrzy ale za cudze pieniadze. Moze nie wiesz ale w ubieglej kadencji wszyscy poslowie PO zrezygnowali z 13-ek na cele charytatywne. Czy poslowie PISu zdobyli sie na to - czy woleli kabze nabijac! Po czynach ich poznacie przyjacielu! po czynach! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:39 szabada napisał: > > Gdzie ty wyczytales, ze PO chce odbierac ludziom juz i tak male zasilki? > To byla moja odpowiedz na zdanie z Twojej wypowiedzi o zmniejszaniu pomocy > socjalnej w kraju rzadzonym przez socjalistyczny rzad. Kilka komentarzy powyzej Twoja wlasna odpowiedz? Argumety szabada, pamietasz? Argumety!!! > > PO nie ma zamiaru tego robic, propozycja PO jest zmnieszenie bezrobocia p > oprzez > > umozliwienie twozenia nowych miejsc pracy > To sa ogolniki. Oczywiscie, w tym przypadku sa to ogolniki, ale to co ty piszesz i przedstawia PiS to tez sa ogolniki! > > a nie jak w przypadku PiS, utrzymywanie obecnego stanu rzeczy poprzez dra > zenie > w kieszaniach troche bogatszych, > To sa pomowienia. Pomowienia powiadasz??? A jak nazwiesz w takim razie wszystkie podle oskarzenia braci Kaczynskich i PiS pod adresem PO i liberalow z czasu kampanii, parlametarnej i prezydeckiej? Widzisz poraz kolejny udowadniam ci, ze jestes klamca:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:50 > A jak nazwiesz w takim razie wszystkie podle oskarzenia braci Kaczynskich i PiS Wszystkie, czyli jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:53 szabada napisał: > > A jak nazwiesz w takim razie wszystkie podle oskarzenia braci Kaczynskich > i PiS > Wszystkie, czyli jakie? Nie mow mi, ze oprucz tego ze jestes klamca, to jeszcze jestes glupcem. No chyba,ze udajesz glupiego i nie wiesz o jakie oskarzenia chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:42 > Rzad tutaj nie przeszkadza, zacheca do inicjatywy poprzez redukcje pomocy > splecznej a jest to rzad SOCJALISTYCZNY!!!! Zacytuje Twoja wypowiedz, na ktora udzielilem odpowiedzi, bo widze, ze nie chce Ci sie powrocic kilka komentarzy wyzej do swoich slow. > PiS to tez sa ogolniki! Cierpliwosci. Za kilka dni bedzie rzad i beda konkrety. Ponownie nie udzieliles mi odpowiedzi. Tym razem na pytanie: > jakie wszystkie podle oskarzenia braci Kaczynskich i PiS? Najwiekszym argumentem jest ilosc osob bezrobotnych. Opuszczonych fabryk, w miejsce ktorych nie powstaly nowe i nowoczesniejsze od starych miejsca pracy. Obecna stopa zadluzenia Polski i Polakow. Stopien przestepoczosci. Stan polskiej oswiaty po liberalnych reformach. Wyeliminowaliscie z zycia panstwa cale pokolenie Polakow. Polska odczuje to bardziej bolesnie niz Wy reformy PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 22:53 szabada, jeno male pytanko;) Kiedy liberalowie rzadzili w Polsce, ze mieliby pozostawic takie spustoszenia o ktorych mowisz? Jak do tej pory (jak juz wczesniej pisaem) w Polsce byly rzady pseudo, czyli pseudoprawicowe,peudolewicowe, pseudosocjalne i wszystkie prowadzily polityke pseudosocjalna z domieszka pseudoliberalnej. PiS jest kontynuacja tych rzadow "pseudo"przedewszystkim jest pseudoprawicowe bo ich ideologia jest socjalizm a zarazem pseudosocjalne, udajac pseudoliberalizm i obiecuje pseudopoprawe i pseudoprace. Ale ci bezrobotni o ktorych tak zazarcie walczycie nie sa pseudo, oni was pozniej rozlicza za to ze wykozystaliscie ich nieszczescia do waszego szczescia (wladza). Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 18:55 > > KONSTYTUCJA wg Leppera, Giertych albo Pawlaka - to juz bredzisz totalnie! > Nie, Konstytucja wedlug wyborcow, ktorych ROZNE decyzje nalezy szanowac, bo to > wyborcy gwarantuja ustruj demokratyczny w Polsce, a nie takie lub inne prawo. -------------------- Rownie udany wykwit mysli prawotworczej, jak dywagacje o roznicy miedzy profesorem "belwederskim" (tytul naukowy),a profesorem uczelnianym (stanowisko). Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:32 Argumenty? Prosze o argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:01 > Rownie udany wykwit mysli prawotworczej, jak dywagacje o roznicy miedzy > profesorem "belwederskim" (tytul naukowy),a profesorem uczelnianym (stanowisko) Ja dywagowalem? To nie ja rozpoczalem tamten watek. Kazdy moze do niego wrocic i samodzielnie ocenic. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:56 szabada napisał: > Warunkiem koniecznym, by zmieniac nasz kraj na lepsze, jest dobra wola. Gdyby P > O > miala dobra wole, to weszlaby do rzadu, czyli zawiazala koalicje w celu > uzgodnienia i wprowadzenia zmian do Konstytucji. Bez tych zmian nawet najlepsza > wladza bedzie miala klopoty z budowaniem silnej Polski. Widocznie PO nie zalezy > na silnej Polsce, skoro zrobila tak, jak zrobila. Gdyby PO mialo dobra wole???? PO mialo i ma dobra wole, tej "dobrej woli" nie ma PiS, i gdybys nie byl oplacanym palantem agitujacym na forum z ramienia partii PiS, bardzo chetnie bym (jak i inni) ci to wytlumaczyl. Problem jednak polega na tym, ze PiS regularnie wystawia swoich ludzi na to forum i jakakolwiek dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu, poniewaz wy juz prowadzicie nowa kampanie wyborcza, kampanie klamstwa, nienawisci, podzialow no i przedewszystkim, kampanie zatopienia PO i teraz jak sie okazuje LPR! Jestescie wspanialymi koalicjantami!!!!! Pias wam mordy lizal. Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 16:25 > Gdyby PO mialo dobra wole???? > PO mialo i ma dobra wole, tej "dobrej woli" nie ma PiS PO mialo 'dobra wole' dopoki sondaze przedwyborcze nie okazaly sie klamstwem. Od tego czasu PO zaczela patrzec na sprawy rzadzenia Polska inaczej. Czy sie myle? Mozliwe. Zobaczym jakie projekty zmian w Konstytucji zostana zaakceptowane przez PO. Jesli partia ta zablokuje Prezydenta w tym, co prof. L. Kaczynski oficjalnie zapowiedzial w toku kampanii przedwyborczej, to bedzie niestety dowod, ze sie nie myle, a nasz demokratyczny kraj jest dla PO panstwem dobrym, dopoki jest on panstwem slabym. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:20 szabada napisał: > > Gdyby PO mialo dobra wole???? > > PO mialo i ma dobra wole, tej "dobrej woli" nie ma PiS > PO mialo 'dobra wole' dopoki sondaze przedwyborcze nie okazaly sie klamstwem. O > d > tego czasu PO zaczela patrzec na sprawy rzadzenia Polska inaczej. Czy sie myle? > Mozliwe. Zobaczym jakie projekty zmian w Konstytucji zostana zaakceptowane prze > z > PO. Jesli partia ta zablokuje Prezydenta w tym, co prof. L. Kaczynski oficjalni > e > zapowiedzial w toku kampanii przedwyborczej, to bedzie niestety dowod, ze sie > nie myle, a nasz demokratyczny kraj jest dla PO panstwem dobrym, dopoki jest on > panstwem slabym. Wisz co, z czystym sumieniem moge nazwac cie klamca!!! Kazdy widzial dokladnie co sie stalo pomiedzy PO a PiSem,a w swoim tekscie powyzej, opisujesz zdazenia zupolnie odwrotnie! To jest KLAMSTWO!!!! Kolejne zreszta klamstwo z ust czlowieka z PiS. Przykre to, bo miala byc tak wspaniala koalicja... Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 19:45 Mam rozumiec, ze jestem klamca, bo jestem i juz. Prosze o argumentacje. Gdzie sklamalem? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 20:19 szabada napisał: > Mam rozumiec, ze jestem klamca, bo jestem i juz. Prosze o argumentacje. Gdzie > sklamalem? Przeczytaj swoj tekst powyzej a znajdziesz tam argumety nie do podwazenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
szabada Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:36 Jesli tak argumentowali przedstawiciele PO podczas rozmow o koalicji, to nic dziwnego, ze do koalicji nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:45 szabada napisał: > Jesli tak argumentowali przedstawiciele PO podczas rozmow o koalicji, to nic > dziwnego, ze do koalicji nie doszlo. A co jesli PO argumetowalo inaczej a PiS tak wlasnnie argumetowalo i dlatego z koalicji nic nie wyszlo??? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 21:31 moze powiedzmy tak PIS mialo dobra wole dopuki nie mial mozliwosci samodzielnego przejecia wladzy - jak juz sie okazalo ze TKM - to zrobil wszystko by PO pograzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:42 zdr1 napisała: > nawrocony1 napisał: > > > kolegi PISuarze tak ci problemy twojej partii zamacily w glowce > > ze teraz nie wiesz co gadac > > Prawda w oczy kole, co? Ulica juz glosno mowi to, co ja tutaj pisze. > Jesli beda wczesniejsze wybory, to wrocicie do swojego naturalnego > poparcia 10-12% No bo to wam najbardziej zalezy na wczesnniejszych wyborach, ale niedoczekanie wasze ulicznice samoopisie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Uklad SLD-UW traci wladze. 07.11.05, 14:38 zdr1 napisała: > Mialo byc tak jak zawsze. Od 16 lat rzadza na zmiane UW i SLD. > Teraz mialo byc tak samo, ale nie wyszlo. Stad frustracja w UW-bis > i dazenie do nowych wyborow. Iscie pisia logika:))) Tylko ze to wlasnie pis kontynuuje nadal kampanie wyborcza, przypomne tylko ostatnie wystepy premiera w telewizji trwam i radiu maryja. dzisiaj natomiast "premier":)), urzadza kolejna klamliwa nagonke na PO, insynuujac potajemna koalicje z SLD i chec nowych wyborow w styczniu. Prawda jest taka, ze wybory w styczniu jaknbardziej oplacaly by sie wlasnie pisiorom, poniewaz juz teraz robia wszystko zeby odebrac jak najwiecej elektoratu LPR, i zatopic juz doszczetnie PO za pomoca rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na forum ? 07.11.05, 12:27 bo jak wieść niesie , to są forumowicze , którzy pod róznymi nickami pisza to co rząda PO , im wiecej napisze takich opini tym wiecej zarobi , ... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 12:34 po co placic ja to charytatywnie moge robic za glupote PISorow Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 12:40 nawrocony1 napisał: > po co placic ja to charytatywnie moge robic za glupote PISorow POpierasz Pomyje?. POmyje zawsze wlewa sie do pisuaru .... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 12:43 kolego PISuarze jak mnie chcesz obrazic to sie bardziej wysil bo na dzien dzisiejszy twoj zasob slow nie rozni sie zbytnio od twoich kolegow spod budki z piwem Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 13:44 nawrocony1 napisał: > kolego PISuarze jak mnie chcesz obrazic to sie bardziej wysil bo na dzien > dzisiejszy twoj zasob slow nie rozni sie zbytnio od twoich kolegow spod budki z > piwem kolego z POmyji - vice versa Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 07.11.05, 15:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 19:01 > nawrocony1 napisał: > > > po co placic ja to charytatywnie moge robic za glupote PISorow > POpierasz Pomyje?. POmyje zawsze wlewa sie do pisuaru .... ----------------- Masz racje. Pisuar to rzeczywiscie miejsce na odpadki.I PiS tej funkcji zaufal. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 19:35 brynk napisał: > nawrocony1 napisał: > > > po co placic ja to charytatywnie moge robic za glupote PISorow > POpierasz Pomyje?. POmyje zawsze wlewa sie do pisuaru .... --------- przeczytaj wywiad w radio zet z Zuberem doradcą Marcinkiewicza www.radiozet.pl/n_wiadomosci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: ile płaci PO za obczernianie PiS-u tu na for 07.11.05, 15:17 brynk napisał: > bo jak wieść niesie , to są forumowicze , którzy pod róznymi nickami pisza to > co rząda PO , im wiecej napisze takich opini tym wiecej zarobi , ... Ej ej ej, brynku, PO nie wynajmuje nikogo do agitacji na forum, robi to PiS co zreszta nie jest tajemnica, wszyscy o tym wiedza a przypisywanie Platformie samoopisalych taktyk i postepkow jest jaknajbardziej w tonie pisu, robicie to caly czas i jak widac nie macie zammiaru tego zaprzestac! No ale czego innego sie spodziewac po was biedaki, skoro to jest najprostrza forma ataku, a wy jestescie dosc prymitywni, na tyle,ze nie jestescie w stanie wymyslec czegos nowego, inteligetnego. Zalosny jestes brynku z cala swoja zgrajka TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Fajnie by bylo jakby tow. cenzor byl konsekwentny 07.11.05, 12:43 i wycinal WSZYSTKIE posty wedlog regulaminu gazety. Niestety tow. cenzor nie przeszedl reinkarnacji i w wiekszosci kasuje posty wg. starej zasady: bedace nie po linii i nie na bazie. Polecam rzetelne zajecie sie np. tekstem na temat premiera w Radiu Maryja. Czy to z powodu niedzieli cenzor pozostawil tam tak wiele postow, nadajacych sie do smieci? Czy tez rzeczywiscie GW stara sie przegonic mistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 cenzor jest nieskuteczny... 07.11.05, 13:03 ale nie zarzucaj mu niekonsekwencji. Wlasnie przejrzalem kilka forow i na kazdym natknalem sie na radosne dywagacje o michniku czerwonozydzie, zdrajcy ktory manipuluje, GW jako centrum SB-propagandy itp. Wiele z nich jest tam od wczoraj. Cenzura jest tu po prostu nieudolna bo wiele tekstow jest obrzydliwych, rasistowskich, ekstremalnych, namawiajacych do nietolerancji, wulgarnych itp. Moim zdaniem powini zainstalowac automatyczny filtr na wulgarne slowa i pare rasistowskich zwrotow i tyle. Inna obserwacja: wielu rycerzy wolnego slowa odkrylo fora GW jako jedyne miejsce gdzie moga swoje nawet radykalne wypowiedzi skutecznie i bepiecznie zdeponowac. To plucie na michnika jest im byc moze potrzebne dla dodania sobie poczucia heroizmu no bo prosze jak oni temu siepaczowi wolnosci przylozyli... w jego wlasnej gazecie na dodatek. ZBowid im sie nalezy, doprawdy, za "odwage". Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: cenzor jest nieskuteczny... 07.11.05, 13:09 philips9 napisał: > ale nie zarzucaj mu niekonsekwencji. Wlasnie przejrzalem kilka forow i na kazdy > m > natknalem sie na radosne dywagacje o michniku czerwonozydzie, zdrajcy ktory > manipuluje, GW jako centrum SB-propagandy itp. Wiele z nich jest tam od wczoraj > . > Cenzura jest tu po prostu nieudolna bo wiele tekstow jest obrzydliwych, > rasistowskich, ekstremalnych, namawiajacych do nietolerancji, wulgarnych itp. > Moim zdaniem powini zainstalowac automatyczny filtr na wulgarne slowa i pare > rasistowskich zwrotow i tyle. > > Inna obserwacja: wielu rycerzy wolnego slowa odkrylo fora GW jako jedyne miejsc > e > gdzie moga swoje nawet radykalne wypowiedzi skutecznie i bepiecznie zdeponowac. > To plucie na michnika jest im byc moze potrzebne dla dodania sobie poczucia > heroizmu no bo prosze jak oni temu siepaczowi wolnosci przylozyli... w jego > wlasnej gazecie na dodatek. ZBowid im sie nalezy, doprawdy, za "odwage". Zgadzam sie calkowicie z tym co piszesz..W tym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: cenzor jest nieskuteczny... 07.11.05, 16:36 Philips cenzorzy wiedzą że te wulgaryzmy piszą ich kolesie,żeby podgżać atmoswere!!!Dlatego nie skreślą.Za to nie puszcają im nie wygodnych tematów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: cenzor jest nieskuteczny... 07.11.05, 18:15 rerana napisał: > Philips cenzorzy wiedzą że te wulgaryzmy piszą ich kolesie,żeby podgżać > atmoswere!!!Dlatego nie skreślą.Za to nie puszcają im nie wygodnych tematów!!! Jasne rerana czy jak cie tam pis zwal! Ja jestem caly czas nazywany, faszysta, pedalem, zydem, oraz cala paleta "wulgarnych" okreslen, a nie widzialem zeby admin kiedykoliek kasowal te posty:) Odpowiedz Link Zgłoś
phun Na GW wprost smierdzi pisuarami 08.11.05, 01:39 kralik11 napisał: > rerana napisał: > > > Philips cenzorzy wiedzą że te wulgaryzmy piszą ich kolesie,żeby podgżać > > atmoswere!!!Dlatego nie skreślą.Za to nie puszcają im nie wygodnych temat > ów!!! > > Jasne rerana czy jak cie tam pis zwal! > Ja jestem caly czas nazywany, faszysta, pedalem, zydem, oraz cala > paleta "wulgarnych" okreslen, a nie widzialem zeby admin kiedykoliek kasowal te > > posty:) Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Fajnie by bylo jakby tow. cenzor byl konsekwe 07.11.05, 13:07 zawsze mozesz se pisac na forum Nowego Dziennika Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Fajnie by bylo jakby tow. cenzor byl konsekwe 07.11.05, 13:09 nawrocony1 napisał: > zawsze mozesz se pisac na forum Nowego Dziennika Wycinaja mnie tam za zbyt radykalne poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Fajnie by bylo jakby tow. cenzor byl konsekwe 07.11.05, 13:17 hmm ro moze faktycznie jestes zbyt radykalny Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Chęć powiedzenia dziadom co o nich myślę, dzi 07.11.05, 13:01 dziadypl napisał: > Nie chodzę na wybory i śmieję sie z głupoich studencików i urzędasów-nierobów No widzisz, a cała reszta śmieje się z ciebie. Boisz się urny, odpowiedzialności? Nie wiesz jak zagłosować, żeby się nie ośmieszyć? >Zyskać mozna tylko na pracy, ciężkiej pracy, nieważne czy to dzaiłalnośc >gospodarcza czy praca na etacie, ale dochód i jednostki i państwa jest z pracy, >a nie z dziadów i dziadowania. Widzisz, nie dla każdego dochód jest priorytetem. A może niektórzy na tym forum mają już tyle, że nie muszą pracować? Inni zmuszeni są natomiast do ciężkiej pracy. ps. Michnik z Geremkiem zrobili dla ciebie więcej niż ty sam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl Chcesz to liż michnika z gieremkiem 07.11.05, 13:27 Dla mnie nic nie zrobili dobrego, w ogóle nic dobrego nie ma z dziadów. Dziady: nieroby-studenty, urzędasy żyją z ludzi pracy: na nich płacimy grube tysiące podatków, produkują magistrów, którzy szukają pracy a nic nie umieją. A ty widzę jedyne co umiesz to obrażać ludzi. Z wyborów nic nie ma: cały czas rządzą te same nieroby. TRu trzeba zmienić system nie rządy. Koleś powiedz: pracujesz gdzieś? A może żyjesz jako renitier boś "tyle zarobił" ale myślę że z ciebie jest tylko studencik-nierób. Odpowiedz Link Zgłoś
util Hm, chyba masz problem. 07.11.05, 14:00 dziadypl napisał: > Dla mnie nic nie zrobili dobrego, w ogóle nic dobrego nie ma z dziadów. Frustracja, zawiedzione nadzieje. Strasznie to smutne, ale nie potrafię pomóc. >Dziady: > nieroby-studenty, urzędasy żyją z ludzi pracy: na nich płacimy grube tysiące > podatków, produkują magistrów, którzy szukają pracy a nic nie umieją. Urzędasy też płacą podatki, studenci również. Nie szukaj wśród studentów i urzędników winnych swojego losu. >A ty widzę jedyne co umiesz to obrażać ludzi. A w którym to miejscu obraziłem ludzi? > Koleś powiedz: pracujesz gdzieś? A może żyjesz jako renitier boś "tyle zarobił" ale myślę że z ciebie jest tylko studencik-nierób. Były studencik, ten na którego płaciłeś grube tysiące podatków. Jestem wdzięczny, że pozwoliłeś mi wykształcić się i tym samym pomóc w znalezieniu satysfakcjonującej i dobrze płatnej pracy. Odwdzięczę się niebawem, kiedy zaczniesz pobierać emeryturę z moich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl Nie grozi ci to, płacenie na moją emeryturę 07.11.05, 14:43 Ubezpieczenie od 4800 zł brutto plus opłacanie 3 filaru powinno tu starczyć. A studentów mamy 2 mln, 60% populacji 20-25 latków. Najwięcej na swiecie, procentowo. Kto ma być piekarzem, kto ma układać płytki w mieszkaniach? W Tesco połowa EKSPEDIENTEK TO PANIE MGR. Przecież to paranoja.! Chcę przyjąć do prac wykończeniowych w mieszkaniach ludzi: zgłaszają sie inżynierowie! I musi się im powiedzieć, że są za dobrze wykształceni do tej pracy (8 zł na godzinę). W Asutrii, w firmie -właścicielu na 400 zatrudnionych osób z wyższym wykształceniem jest około 30, poza tym robotnicy. I gdy im sie mówi o tym kto zgłasza sie do prac budowlanych to uszom nie wierzą. I to jest IIIRP, czyli Rywinland.... Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Nie grozi ci to, płacenie na moją emeryturę 07.11.05, 17:24 To se sam układaj te płytki. Nikt Ci nie każe się uczyć. Możesz być piekarzem. Zawcznij od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Chcesz to liż michnika z gieremkiem 07.11.05, 17:14 He, cośCi kompleksy wykształcenia rozum zabrały, tak myślę. Co Ci przeszkadzają studenci? Ktośpotem musi przecież wiedzieć co robić i jak, oraz zatrudniaćtych co nie kumate są. Właśnie takich zdaje sięjak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Chcesz to liż michnika z gieremkiem 07.11.05, 17:24 twoje dywagacje nt studentow swiadcza jedybnie o twoim poziomie mentalnym jesli uwazasz ze sa nie potrzebni - powinienes sie do Afganistanu przenies tma proporcje niewyksztalconych ludzi pracy do wyksztalconych beda w sam raz dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Chęć powiedzenia dziadom co o nich myślę, dzi 07.11.05, 13:31 Deficyt nie przekroczy 32 mld zł, powiedział derektor! Defiucik nie przekroczy 32 cm, powtórzył buraczany deerektor departamentu finansów! Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Chęć powiedzenia dziadom co o nich myślę, dzi 07.11.05, 16:39 util napisał: > dziadypl napisał: > > > Nie chodzę na wybory i śmieję sie z głupoich studencików i urzędasów-nier > obów > > No widzisz, a cała reszta śmieje się z ciebie. Boisz się urny, odpowiedzialnośc > i? Nie wiesz jak zagłosować, żeby się nie ośmieszyć? > > >Zyskać mozna tylko na pracy, ciężkiej pracy, nieważne czy to dzaiłalnośc & > #62;gospodarcza czy praca na etacie, ale dochód i jednostki i państwa jest z pr > acy, >a nie z dziadów i dziadowania. > > Widzisz, nie dla każdego dochód jest priorytetem. A może niektórzy na tym forum > mają już tyle, że nie muszą pracować? Inni zmuszeni są natomiast do ciężkiej p > racy. > > ps. Michnik z Geremkiem zrobili dla ciebie więcej niż ty sam dla siebie. >util masz racje oni więcej zrobili dla siebie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Do pana kastratora, pardon, cenzora: 07.11.05, 13:07 Donosze uprzejmnie, z jakich powodow mozna wycinac posty. Cos mi sie wydaje, ze przynajmniej 3/4 postoe powinna wyladowac w smieciach. Tylko, kto bedzie wtedy pisal na tym forum, jak nie bedzie mozna sobie poszczekac, posiusiac i popluc. A moze ludzie sie naucza kulturalnie ze soba dyskutowac......"GW" niosaca kaganek oswiaty przd ociemnialym, glupim narodem......Lezka sie kreci...;). No, ale przeciez nie oto chodzi. Chodzi o to: 4. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc. 5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety. 6. Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Do pana kastratora, pardon, cenzora: 07.11.05, 17:33 No, z tym pluciem to niestety niektóre sprawy, a raczej ludzie, czy zespoły ludzkie aż się o to proszą. I mają. PISda wszystkim. No i co? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Do pana kastratora, pardon, cenzora: 07.11.05, 17:35 pamin1 napisał: >Donosze uprzejmnie, z jakich powodow mozna wycinac posty. Cos mi sie wydaje, ze > przynajmniej 3/4 postoe powinna wyladowac w smieciach. Tylko, kto bedzie wtedy > pisal na tym forum, jak nie bedzie mozna sobie poszczekac, posiusiac i popluc. > A moze ludzie sie naucza kulturalnie ze soba dyskutowac......"GW" niosaca > kaganek oswiaty przd ociemnialym, glupim narodem......Lezka sie kreci...;). czy pan Maleszka to twój koleszka on także donosił na swoich kolesi u was w szpanie jest kablowanie Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager p. Marcinkiewicz ma w sobie coś z Marksa 07.11.05, 13:42 > - Jak słyszę wypowiedzi polityków Platformy Obywatelskiej, to widzę, że oni > dążą do przyspieszonych wyborów, już w styczniu. Nie rozumiem tego > postępowania, żeby po 6 miesiącach wyczerpującej kampanii wyborczej, po trzech > turach głosowań, dążyć teraz do kolejnych wyborów parlamentarnych tylko > dlatego, że się ich nie wygrało - powiedział Marcinkiewicz. Tow. Marks mówił, że ilość przechodzi w jakość więc p. Marcinkiewicz, wierny uczeń, powtarza te bzdury o PO (nb. musieliby być samobójcami, żeby mieć taki plan) i uważa, że to kłamstwo po tylu wypowiedziach zmieni się w prawdę, a przynajmniej coś tam przyklei się do niedoszłych koalicjantów. Bo jak by były wybory to lepiej żeby nie było wątpliwości z czyjej są winy. A swoją drogą to po takich wypowiedziach od razu widać jak jest w PIS stopniowane słowo wróg: - wróg, - śmiertelny wróg, - koalicjant. IMHO jeśli LPR i PSL poprą ten rząd to stojąc nad przepaścią wykonają wielki krok do przodu. I tyle będzie ich widać. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 07.11.05, 17:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 DLACZEGO????????????? 07.11.05, 18:19 dlaczego ten ch.. wykasował post mój Odpowiedz Link Zgłoś
philips9 co sie martwisz, punktow na ZBOWID ci przybywa 07.11.05, 19:46 jako przesladowanemu poecie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tej poezji oniryczny 07.11.05, 21:56 rys pozbawić może zmysłów! Poziom - charakterystyczny dla partyjnych członków PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Nie przekroczy 30 mld, czy pokuglujemy tak by nie 07.11.05, 14:10 przekroczył? Z ZUS-em, KRU-sem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Co ja słyszę? Nowy Komendant Głowny Policji 07.11.05, 14:14 mówi, że ma "honor i zaszczyt" kierować jednostką w której występują patologie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Co ja słyszę? Nowy Komendant Głowny Policji 07.11.05, 18:49 vitriolic napisał: > mówi, że ma "honor i zaszczyt" kierować jednostką w której występują > patologie... -------- W STRAŻY GRANICZNEJ OD 1993, WCZEŚNIEJ PRACOWAŁ W KURII BISKUPIEJ, A TERAZ W POLICJI. KWALIFIKACJE, ŻE HO, HO! CZYMŻE ZASŁUŻYŁ SOBIE NA TAKĄ WDZIĘCZNOŚĆ? Odpowiedz Link Zgłoś