rakunica Tolerancja ma swoje granice 20.11.05, 08:57 "Organizatorzy marszu chcieli protestować przeciwko dyskryminacji ze względu na płeć, kolor skóry, orientację seksualną, niepełnosprawność" Plec? - ile plci rozroznia nauka? Meska, zenska i nijaka? Kolor skory? - wiadomo, ze wlasna jest najladniejsza. Orientacja seksualna? Czy to ma zwiazek z trzecia plcia? Niepelnosprawnosc? Jaki to ma zwiazek z pozostalymi wyroznikami? Zaden. Dodawanie niepelnosprawnosci jest czystym naduzyciem. Nikt nie chce byc niepelnosprawny. Nie wolno zerowac na czyims nieszczesciu. Czy niepelnosprawni to rozwniez ci, ktorym sumienie nie pozwala okradac blizniego swego, czy ci, ktorym wiara w Boga i wpojone zasady nie pozwalaja zabijac bezbronnych poczetych istot? Czy niepelnosprawni to ci, ktorzy nie maja wlasnych mieszkan i pracy? Spoleczenstwa silne to spoleczenstwa, ktore przestrzegaja pewnych zasad moralnych, maja zblizone poglady co do wyznawanych wartosci i celow, to takie ktore laczy kultura, tradycja, jezyk, religia. To co znaczna wiekszosc akceptuje jest ujete w przepisach prawa. Wolnosc i tolerancja - tak - dopoki nie prowadzi do samozaglady, do niszczenia tego, co wypracowano przez wieki i za zgoda wiekszosci ujeto w przepisy prawne i normy moralne. To co dzieje sie w Europie Zachodniej to zemsta zachwiania naturalnego porzadku. Podobne problemy wystepuja na calym swiecie. Beda sie nasilac. Mniejsze koszty spoleczne i mniej tragedii jest kiedy mniejszosc podporzadkuje sie wiekszosci a nie stara sie wymusic odwrotnosci. To nie przejdzie. Co najwyzej taki nowotwor zagryzie cala spolecznosc lacznie ze sprawca. Nalezy wzywac mniejszosci do zachowania umiaru dla wlasnego dobra. I bez przesady z tymi demonstracjami - sa wazniejsze, bardziej podstawowe sprawy dla ogolu narodu. A dolegliwosci i dewiacje intymne - niech pozostana intymnymi. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis [...] 20.11.05, 08:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonzewsi Re: bij pedała! (żyda,araba,cygana...) 20.11.05, 09:00 Nie no z tym katolikiem to ja nie gadam. Ludziom chorym psychicznie należy współczuć a nie ich wyśmiewać. Pozdrawiam wetter w końcu ktoś normalny się znalazł na tym forum. Precz z nietolerancją i Polską katolicką!! Odpowiedz Link Zgłoś
fema11 Ciekawe prawo 20.11.05, 09:12 Abstrachuję od tego kto demonstrował, ale ponoć wszyscy mają równe prawa. Niejaki Andrzej L. tarasował drogi. I co? Policja się tylko przyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 20.11.05, 09:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Abba 15 przypuszczam,ze wrocilas z poznania i 20.11.05, 10:09 zdarlas swoje gardlo na frazie;ze trzeba rozprawiś z 'pedalami'jak hitler z Zydami...ty koltunskiej prowieniencji istoto Odpowiedz Link Zgłoś
pandada [...] 20.11.05, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Trudno się powstrzymać, to takie ludzkie :-) 20.11.05, 08:57 werter-6 napisał: Re: Do forumowiczów, nie dyskutujcie z Trollem > Forumowym katolik_polski1 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta To rzeczywiście tanio ci policzył :-) 20.11.05, 09:00 katolik_polski1 napisał: > Juz za 5 zlotych macie u niego usluge ! Odpowiedz Link Zgłoś
flickywicky Chory kraj 20.11.05, 09:14 Chory kraj i narod!!! Tyle mam do powiedzenia. Zaczynam powaznie sie zastanawiac nad historia i rozbiorami Polski. A moze oni jednak mieli racje. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 [...] 20.11.05, 09:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kantdupy Re: Chory kraj 20.11.05, 09:45 flickywicky napisał: > Chory kraj i narod!!! Tyle mam do powiedzenia. > Zaczynam powaznie sie zastanawiac nad historia i rozbiorami Polski. A moze oni > jednak mieli racje. Cały cały czas pisze, że pedały to sprzedawczyki i zdrajcy. Brak u was jakiegokolwiek patriotyzmu. Czy Polak mógłby coś takiego napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Chory kraj 20.11.05, 13:36 A kto jak nie Polak to napisał? Przez takich imbecyli jak wy, którzy agresywną głupoyę, analfabetyzm, strach przed własnym pedalstwem łączą z patriotyzmem, to patriotyzm rzeczywiście wydaje się czymś obmierzłym. Ja jestem patriotą poprzez życiowe wybory. Nie chcę aby ten kraj stał się szambem jakie się marzy Rydzykowi i podobni. Łatwo machnąć ręką i uciec z kraju, a niech Polska toczy się w otchłań ustroju będącego hybrydą irańskiego i białoruskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 [...] 20.11.05, 09:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: ciekawe... 20.11.05, 09:29 Masz ograniczona mozliwosc ucieczki . Jak ONI by cie dopadli ..... Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 [...] 20.11.05, 09:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ranczo6 Re: bij pedała! (żyda,araba,cygana...) 20.11.05, 09:30 Dlaczego ludzie w Polsce są tacy nietolerancyjni ?? Dlaczego Pan Jędrzej S. z "młodziży wszechpolskiej" uważa, że pedał to to samo co pedofil ? Ludzie o co Wam chodzi! Może Wasza siostra albo brat kocha inaczej. Zastanówcie się, czy nie czas otworzyć umysły na innych ludzi. Słuchacie przecież muzyki Eltona Johna lub innych wielkich artystów jemu podobnym, oglądacie świetne programt w TV reżyserowane przez kochających osoby tej samej płci. Chodzicie do restauracji gdzie jecie przepyszne dania przygotowane przez kucharza, który ma chłopaka ! Kupujecie w markowych sklepach, ubieracie się w ciuchy od znanych projektantów i używacie ich perfum. ROZUMIEM, ŻE TO WAM NIE PRZESZKADZA ???? Dopiero jak ci mądrzy, wykształceni i wspaniali ludzie chcą Wam powiedzieć jacy są - to ich chcecie bić ? To z Wami jest coś nie tak. A i jeszcze jedna uwaga. Proszę zastanówcie się nad tym co teraz napiszę. Niejednokrotnie osoby będące mężami i żonami a wykazujące brak tolerancji dla lesbijek czy gejów połączony z agresją - sami są chomoseksuanli i w ten sposób chcą pokazać jak bardzo tego NIBY nie tolerują. Życzę Wszystkim miłego dnia i dodam, że mam kochającego mąża i jestem hetero. Staram się jedynie rozumieć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ranczo6 STOP nietolerancji 20.11.05, 09:33 Dlaczego ludzie w Polsce są tacy nietolerancyjni ?? Dlaczego Pan Jędrzej S. z "młodziży wszechpolskiej" uważa, że pedał to to samo co pedofil ? Ludzie o co Wam chodzi! Może Wasza siostra albo brat kocha inaczej. Zastanówcie się, czy nie czas otworzyć umysły na innych ludzi. Słuchacie przecież muzyki Eltona Johna lub innych wielkich artystów jemu podobnym, oglądacie świetne programt w TV reżyserowane przez kochających osoby tej samej płci. Chodzicie do restauracji gdzie jecie przepyszne dania przygotowane przez kucharza, który ma chłopaka ! Kupujecie w markowych sklepach, ubieracie się w ciuchy od znanych projektantów i używacie ich perfum. ROZUMIEM, ŻE TO WAM NIE PRZESZKADZA ???? Dopiero jak ci mądrzy, wykształceni i wspaniali ludzie chcą Wam powiedzieć jacy są - to ich chcecie bić ? To z Wami jest coś nie tak. A i jeszcze jedna uwaga. Proszę zastanówcie się nad tym co teraz napiszę. Niejednokrotnie osoby będące mężami i żonami a wykazujące brak tolerancji dla lesbijek czy gejów połączony z agresją - sami są chomoseksuanli i w ten sposób chcą pokazać jak bardzo tego NIBY nie tolerują. Życzę Wszystkim miłego dnia i dodam, że mam kochającego mąża i jestem hetero. Staram się jedynie rozumieć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 09:54 Zwracam się z uprzejmym pytaniem, czy tutejszy, nasz kochany Hyde Park ma szanse przetrwać - do wiosny - ? Pozostaję z uszanowaniem i będę zobowiązany za odpowiedź. c. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 10:00 carlitos35 napisał: > Zwracam się z uprzejmym pytaniem, czy tutejszy, nasz kochany Hyde Park ma > szanse przetrwać - do wiosny - ? > Pozostaję z uszanowaniem i będę zobowiązany za odpowiedź. > c. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ genialna uwaga . Mozesz troche sprecyzowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 10:08 Szanowna redakcja manipuluje wypowiedziami ! Trzeba pol godziny czekac zanim wydadza zgode na publikacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 10:34 katolik_polski1 napisał: > Szanowna redakcja manipuluje wypowiedziami ! > Trzeba pol godziny czekac zanim wydadza zgode > na publikacje ! Prosze ksiedza katolik_polski1 prosze konczyc trzeba przygotowac sie do mszy. Nie zapomniec o najwazniejszej czesci TACY Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 10:01 Jeśli nie,to zejdziemy do podziemia:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 10:21 carlitos35 napisał: > Zwracam się z uprzejmym pytaniem, czy tutejszy, nasz kochany Hyde Park ma > szanse przetrwać - do wiosny - ? > Pozostaję z uszanowaniem i będę zobowiązany za odpowiedź. > c. Carlitos35, pamiętasz: "Zima wasza, wiosna nasza!"? Kreowanie społeczeństwa według własnych ideologii, doraźnych potrzeb i dyktatorskich zapędów kończy się wcześniej czy później klęską. Nieboszczka PZPR w ramce PRL-u mogłaby coś na ten temat powiedzieć, ale jej się sczezło i dobrze jej tak. Kacze nachalne wciskanie polskiego społeczeństwa w moherową ramkę skończy się dla bliźniaków politycznym kopniakem w nieopierzony kuperek ponieważ rodzina Kaczyńskich nie ma kompletnie żadnego pomysłu na Polskę i jej dobro, natomiast ma wiele pomysłów na ręczne sterowanie Polakami i Polkami w imię utrzymania się przy władzy i zachłystywania się nią. Kopniak będzie bardzo bolesny, bliźniacza para jeszcze o tym nie wie. Do dzisiaj mam obraz Jana Rokity w studio tvp w niedzielę wyborczą przed oczami a w uszach jego wzniosłe słowa, kiedy gratulował Lechowi K. wygranej i wyraził nadzieję o WIELKIEJ PREZYDENTURZE. Jan Maria Rokita też jeszcze nie wie, że będzie to najbardziej niepopularna prezydentura po 1989 roku. Do WIELKIEJ PREZYDENTURY trzeba po prostu dojrzeć i dorosnąć, i nie mam tutaj na myśli centymetrów. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Szanowna Redakcjo ! 20.11.05, 11:17 Dziękuję finezji8 za komentarz. Przeczytałem z uwagą i szczerym frasunkiem.- Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek muss.... 20.11.05, 09:54 Obciążyć kosztami interwencji organizatorów parady....może zrozumieją że prawo należy szanować...bo póki co to chcą ustanawiać swoje własne prawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Tchórzliwa władza 20.11.05, 10:14 zakazuje pokojowej demonstracji "ze względów bezpieczeństwa". Bo nie umie wystapić przeciwko agresywnym przeciwnikom, którzy to zagrożenie bezpieczeństwa stwarzają. To my, praworządni obywatele, prowokujemy swoją poczciwością bandytów, a policja ma przez nas same kłopoty! A uleganie tym, którzy są silni i agresywni, to ponury dowód niefunkcjonowania demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 10:24 Praworządni obywatele to mają w głębokim gdzieś ...problemy pederastów.. Ale do zboczka to nie dociera... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:02 A do ukropka nie dociera, że wśród praworządnych (i nie tylko praworządnych) obywateli oprócz heteroseksualnych katolików jest cała masa innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:24 ukropek napisał: > Praworządni obywatele to mają w głębokim gdzieś ...problemy pederastów.. > Ale do zboczka to nie dociera... Możesz mieć rację, że mają. Ale to ich błąd. Bo gdy nie interesuje cię, jak prawo traktuje tych, którzy cię nie interesują (i nieważne, czy to rolnicy, kierowcy TIRów, homoseksualiści czy właściciele działek obok autostrady), to tworzysz społeczeństwo, w którym innych nie będzie interesowało, jak prawo potraktuje Ciebie, gdy akurat się z nim zetkniesz-nieważne w jakiej sytuacji. Dlatego jest to myślenie egoistyczne i - na dłuższą metę - nieopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kantdupy Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 10:28 duchczasow napisała: > zakazuje pokojowej demonstracji "ze względów bezpieczeństwa". > Bo nie umie wystapić przeciwko agresywnym przeciwnikom, którzy to zagrożenie > bezpieczeństwa stwarzają. > > To my, praworządni obywatele, prowokujemy swoją poczciwością bandytów, a policj > a > ma przez nas same kłopoty! > > A uleganie tym, którzy są silni i agresywni, to ponury dowód niefunkcjonowania > demokracji. Jedno pytanko. Czy oglądałes zdjęcia z ostatniej parady w Toronto? Na dzieci patrzące na pedałów z fujarami w dłoniach. A tak naprawde to nie mieli sie czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:07 > Jedno pytanko. Czy oglądałes zdjęcia z ostatniej parady w Toronto? Na dzieci > patrzące na pedałów z fujarami w dłoniach. A tak naprawde to nie mieli sie czym > > chwalić. Nie. Ale intryguje mnie tylko to, czy rodzicom tych dzieci kazano je ustawić wzdłuż trasy parady? Drugą ciekawostką w Twoim poście jest diagnoza, że "nie mieli sie czym chwalić". Bo penis nie wydaje mi się czymś do chwalenia się/niechwalenia się. Wyraźnie różni nas podejście do jego funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kantdupy Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:24 duchczasow napisała: Drugą ciekawostką w Twoim poście jest diagnoza, że "nie mieli sie czym chwalić" > . > Bo penis nie wydaje mi się czymś do chwalenia się/niechwalenia się. Wyraźnie > różni nas podejście do jego funkcji. Co ty wiesz o penisie, ty zwykła dupa jesteś. Ale intryguje mnie tylko to, czy rodzicom tych dzieci kazano je ustawić > wzdłuż trasy parady? Czy jesteś blondynką(blondynem) czy tylko zwykłą kretynką? Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:28 kantdupy napisał: > Co ty wiesz o penisie, ty zwykła dupa jesteś. > Czy jesteś blondynką(blondynem) czy tylko zwykłą kretynką? :)wobec drastycznej różnicy w zasobie elementarnych skojarzeń nie podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kantdupy Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:38 duchczasow napisała: > kantdupy napisał: > > > Co ty wiesz o penisie, ty zwykła dupa jesteś. > > Czy jesteś blondynką(blondynem) czy tylko zwykłą kretynką? > > :)wobec drastycznej różnicy w zasobie elementarnych skojarzeń nie podyskutujemy > . A o czym możemy podyskutować? Z retardem nie mam szans. Odpowiedz Link Zgłoś
duchczasow Re: Tchórzliwa władza 20.11.05, 11:57 kantdupy napisał: > A o czym możemy podyskutować? Z retardem nie mam szans. No, mogliśmy na przykład o dostępności przestrzeni publicznej i jej ograniczeniach. Ale widzę, że prezentujesz straszliwy pesymizm poznawczy: z blondynem nie, z kretynem nie, z "retardem" nie. A wszystko ocenione z pozycji proroczo-jasnowidzących. Czysta retardacja (komunikacyjna, nie rozwojowa), więc może jednak miałbyś szanse;) Odpowiedz Link Zgłoś
ego_maniac_blonde Marsz Równości w Poznaniu: Kilkudziesięciu mani... 20.11.05, 10:05 Ratunku! Policja! Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: bij pedała! (żyda,araba,cygana...) 20.11.05, 10:31 katolik_polski1 napisał: > Krowy wydojone ? > Swinie napasione ? > Zaprzega konia i do kosciola ! I prosze ksiedza na tace . Nie zmiluj sie dla biednych Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavhavel Deja vu? :-) 20.11.05, 10:32 Tak jakos mniej wiecej siedemnascie lat temu, rowniez w Polsce, tylko ze w Warszawie bylem na takiej demonstracji. Temat byl troche inny, ale ludzie bioracy w niej udzial wygladali podobnie, a strategia policji, oj przepraszam - milicji - byla taka sama. Widac niewiele sie zmienilo przez tych siedemnascie lat, no moze poza kolejnymi nazwami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Frustracja katolika polskiego sięga zenitu 20.11.05, 10:46 Ciekawe co jeszcze napisze?? Odpowiedz Link Zgłoś
cwojtek3 marsz " rownosci " 20.11.05, 10:33 To ze jestes inny ( inna) to jest Twoja sprawa i nie musisz sie z tym obnosic .Twoja innosc nie masz prawa demonstrowac .!!!!! Za nim kogokolwiek ocenisz pomysl , mam na dzieje ze ta innosc nie odebrala ci rozumu do konca .... Jezeli chcesz ja demonstrowac stan przed lustrem we wlasnym domy ....dalej ...ja szanuje Twoja prywatnosc i prosze o to samo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Precz z pedolandem 20.11.05, 10:36 To nie zaden zamach na wolnosc, to walka z nieustannymi probami pedalow do preponderancji w zyciu spolecznym Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Ksiadz katolik_polski1 wyciety 20.11.05, 10:43 Inteligencja ksiedza katolik_polski1 jest tak duza ze Admin musi go co chwile wycinac , mnie sie wydaje ze lepiej by bylo gdyby go wycial chirurg , nie mialby problemu z homoseksualizmem a celibat by mu nie dokuczal Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Wladzy i KK brak wiedzy 20.11.05, 11:03 z psychologi spolecznej. Otoz gdy nie byloby zakazow zgromadzenia jakichkolwiek "odmiencow" nie byloby problemu. Otoz nieliczna grupa przeszla by po wyznaczonej trasie i przy braku zainterosowania poszla do domu. W ten sposob co sie stalo w Warszawie czy Poznaniu sprowokowalo zwiekszone zainteresowanie spoleczenstwa i przyloczenie sie do tej grupy wielu ludzi zaniepokojonych ograniczaniem wolnosci. Popatrzmy na miasta w Europie czy Stanach ze maszerujaca grupka "odmiencow" co ajwyzej wywoluje smiech a ustach a ie zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Protekcjonalny "śmiech na ustach"... 20.11.05, 11:22 i tyle w "partnerskiej" propozycji ??? john_jasny napisał: > z psychologi spolecznej. Otoz gdy nie byloby zakazow zgromadzenia > jakichkolwiek "odmiencow" nie byloby problemu. Otoz nieliczna grupa przeszla by > > po wyznaczonej trasie i przy braku zainterosowania poszla do domu. W ten > sposob co sie stalo w Warszawie czy Poznaniu sprowokowalo zwiekszone > zainteresowanie spoleczenstwa i przyloczenie sie do tej grupy wielu ludzi > zaniepokojonych ograniczaniem wolnosci. Popatrzmy na miasta w Europie czy > Stanach ze maszerujaca grupka "odmiencow" co ajwyzej wywoluje smiech a ustach > a ie zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
volksdeutsch1 Re: HOMOSEKSUALISCI POWINNI ZAPLACIC ZA AKCJE POL 20.11.05, 10:46 katolik_polski1 napisał: > Mam nadzieje ,ze cenzor jeszcze nie dojechal do roboty . > To byla anarchia ze strony homoseksualnych.Nie mam zamiaru > tego finansowac.Dlatego grzywny dla lamiacych prawo > powinny pokryc koszty interwencji . masz moje poparcie MY jestesmy katolikami i chrzecijaninami byc nie musimy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Niech Polska sie wstydzi 20.11.05, 10:48 Czytajac ten artykul pomyslalem i znowu sie zaczyna a obok byla sonda co myslicie czy policja dobrze pracowala i ku mojemu zdziwieniu prawie 60 procent internautow zgadza sie z tym co policja tam wyczynala z tymi niewinnymi ludzmi.Powinni aresztowac tyvh chuliganow z mlodziezy wszechpolskiej co tylko czekali na rozrobe a nie zwyklych obywateli ktorzy maja odwage myslec inaczej po swojemu i maja prawo swoje poglady wyrazac a czy sa to pedofile czy inne zarazy i czy po smierci pojda do nieba czy tez do piekla o tym zadecyduje Bog a nie przeydent Poznania,mlodziez wszechpolska,kosciol katolicki czy inni tzw eksperci.Polska wstydz sie ale u Was zacofanie i moralna obluda jak w sztukach Gabrieli Zapolskiej nic sie w tym kraju od ponad stu lat nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
akaida Polska nie musi się wstydzić. 20.11.05, 11:03 Polska nie musi się wstydzić dzięki sprawnej akcji policji. Mamy w Polsce demokrację, zatem decyduje większość, która akurat nie życzy sobie oglądania zgrai zboczeńców paradującej po ulicach. Zawsze to mniejszość ma się podporządkować większości, a nie na odwrót. A jak pedalcy mają tak przemożną ochotę na spacer w grupie, to niech sobie paradują, ale gównymi kanałami miasta. Inna alternatywa to wycieczka do berlina abo wiednia. W Polsce nie będzie nigdy zgnilizna się lała po ulicach. Społeczeństwo jest temu przeciwne. Zróbcie referendum, to się przekonamy. Z pewnością 90% było by przeciwko pedałom. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Powiało "kanałem", faktycznie ! 20.11.05, 11:24 akaida napisał: > Polska nie musi się wstydzić dzięki sprawnej akcji policji. > Mamy w Polsce demokrację, zatem decyduje większość, która akurat nie życzy > sobie oglądania zgrai zboczeńców paradującej po ulicach. > Zawsze to mniejszość ma się podporządkować większości, a nie na odwrót. > A jak pedalcy mają tak przemożną ochotę na spacer w grupie, to niech sobie > paradują, ale gównymi kanałami miasta. > Inna alternatywa to wycieczka do berlina abo wiednia. > W Polsce nie będzie nigdy zgnilizna się lała po ulicach. > Społeczeństwo jest temu przeciwne. > Zróbcie referendum, to się przekonamy. > Z pewnością 90% było by przeciwko pedałom. > Odpowiedz Link Zgłoś
gostynpower Re: Polska nie musi się wstydzić. 20.11.05, 12:27 > Polska nie musi się wstydzić dzięki sprawnej akcji policji. > Mamy w Polsce demokrację, zatem decyduje większość, która akurat nie życzy > sobie oglądania zgrai zboczeńców paradującej po ulicach. > Zawsze to mniejszość ma się podporządkować większości, a nie na odwrót. > A jak pedalcy mają tak przemożną ochotę na spacer w grupie, to niech sobie > paradują, ale gównymi kanałami miasta. > Inna alternatywa to wycieczka do berlina abo wiednia. > W Polsce nie będzie nigdy zgnilizna się lała po ulicach. > Społeczeństwo jest temu przeciwne. > Zróbcie referendum, to się przekonamy. > Z pewnością 90% było by przeciwko pedałom. Ja też jestem przeciwny manifestacji jakiejkolwiek seksualności na ulicach, ale aby to wyraźić nie posługiwałbym się takim językiem jak Ty. Szczerze mówiąć, gdy przeczytałem Twój post od razu mi się przypomniała taka smutna scena z "Pianisty" Polańskiego, w której młody żołnierz niemiecki spoliczkował publicznie starego Żyda i każał mu iśc rynsztokiem, a nie chodnikiem, bo one nie są przeznaczone dla Żydów... Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Re: Czy wiesz to jest demokracja ?! 20.11.05, 13:47 Jesli masz slownik, sprawdz co "demokracja" znaczy ! To znaczy, ze WSZYSTKIE maja prawo wyrazic opinie, nawet mniejszosci. Inaczej, to sie nazywa "TOTALITARNY KRAJ" jak niektorze, nawet moze duzo kraje muzumalskie ! Czy ci nie przeszkadza, ze zbyt czesto mozna porownywac co sie dzieje w Polsce z tym co sie dzieje w tych krajach ? Jestem francuskim hetero ale popieram te marsze dopoki demonstrancji sie zachuwuja z godnosci i nie sa agrysywne. A wczoraj agresja pochodzila z tych faszystowskich Wsechpolalow i z policji ! Trzeba otwierac oczy ! Nie powinnien byc miejsca w Polsce dla ludzi jak Wsechpolacy ! Do wiezienu ! Co to jest za kraj gdzie ludzie moga otwartie krzyczec slowa jak "pedaly". Czy nie wiesz, ze wlasnie we szystkich DEMOKRATYCZNYCH krajach to PRZEDSTEPCEM. Co Polska moze byc wyjatjiem ? Powodzenia ukochana Polsko ! Odpowiedz Link Zgłoś
critto ochrona mniejszosci, nie potwierdzanie wiekszosci 20.11.05, 15:19 bzdury mowisz o demokracji. Wladza wiekszosci jest sluszna tylko wtedy, gdy szanuje ona rowniez prawa _mniejszosci_. Poza tym, o jakiej wiekszosci Ty mowisz? Heteroseksualnej? Tez do niej naleze, a nie mam nic przeciwko takim demonstracjom, o ile sa pokojowe i nie nazbyt prowokacyjne (czyli: o ile maszeruja w nich normalnie ubrani, kulturalni, a nie jacys polnadzy ludzie). Wiec moze mow za siebie? Jednoosobowa wiekszosc ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nicknack Re: Niech Polska sie wstydzi 20.11.05, 11:06 To wcale nie w tym problem, ze 60 % uwaza postawe policji za poprawna. PROBLEM w tym, ze orzeczeniem administracyjnym wprowadzony zostal zakaz do swobodnego demonstrowania pogladow. A taka decyzja to juz jest lamanie podstawowych praw czlowieka i deptanie zasad demokracji. I to musi wlasnie znalezc swoje konsekwencje przed trybunalem do rozpatrywanie tego typu spraw. Szkoda jednak, ze organizatorzy demonstarcji nie wniesli do sadu wniosku o uchylenie decyzji administracyjnej w trybie pilnym. Jezeli sad rozpatrzylby na korzysc wprowadzajacych zakaz, wowczas mielibysmy do czynienia z ewidentnym lamaniem prawa w Polsce. Podaje pod rozwage na przyszlosc i ostrzegam przed eskalowaniem postaw antydemokratycznych. To wcale dobrze Polsce nie sluzy a juz najmniej Polskiemu Kosciolowi Katolickiem i obliczu Polski w Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:05 Jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu. Tylko 7% obywateli naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o homoseksualistach jak o kosmitach. Ja nigdy kosmity osobiście nie spotkałem, więc nie będę wyrokował czy jest on dobry czy zły. Ale gejów i lesbijek znam mnóstwo, mimo że - zaznaczam - sam jestem hetero. Wielu z nich to moi najlepsi przyjaciele i szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu: niezwykle wrażliwi inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. Wydaje mi się, że każdy homoseksualista jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze cechy: i kobiece, i męskie. A najbardziej mnie załamuje stwierdzenie, że nie ma różnicy miedzy homoseksualizmem, a pedofilią czy zoofilią i że homoseksualiści to zwykli zboczeńcy. Słyszeliście kiedyś o jakiejś perwersji, albo gwałtach dokonanych przez geja, bo ja nigdy. Słyszałem tylko o pedofilach, ale oni akurat z homoseksualizmem nie mają nic wspólnego. To zwykła choroba. Tak naprawdę to najbardziej perwersyjni są heteroseksualiści. Weżcie sobie dla przykładu pierwszy lepszy pornol i oceńcie jaka w tym normalność, bo ja nie widzę żadnej. Spośród gejów znam wielu niezwykle religijnych i najzwyczajniej w świecie przyzwoitych ludzi. Z pewnym gejem, mieszkałem nawet przez rok w jednym pokoju w akademiku podczas studiów. I ani razu nie doznałem z jego strony jakiegoś "wodzenia na pokuszenie". To był najzwyklejszy człowiek, a nie kosmita, albo zboczeniec. Tyle, że nie pociągały go kobiety. Tak naprawdę dla tych ludzi to ogromne cierpienie, na które nie mieli większego wpływu, którego sobie sami nie wybierali. A wszelka nienawiść kierowana w ich stronę, świadczy po prostu o braku wiedzy i zacofaniu cywilizacyjnym. Tym ludziom trzeba po prostu współczuć i zaakceptować ich takimi jacy są. Pozdrawiam Jakub Kasperski Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:10 Dodam że świadczy to też o braku ucywilizowania dużej częsci Polakow! Odpowiedz Link Zgłoś
vapin Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:18 >Tylko 7% obywateli > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni > zabierać głos w tej sprawie. A skąd wiesz, że to właśnie nie forumowicze? A po drugie, ja na przykład nie znam żadnego pedofila i wcale nie wydaje mi się, żebym nie mógł wypowiadać się na ten temat. >Wielu z nich to moi najlepsi przyjaciele i > szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu: niezwykle wrażliwi > inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. Nie przeczę, że tacy są, ale poczytaj sobie wypowiedzi gejów na tym forum, to może zmienisz zdanie. > Wydaje mi się, że każdy homoseksualista > jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze cechy: i > kobiece, i męskie. Chcesz powiedzieć, że gej to człowiek na granicy płciowości? Lepiej uważąj, bo taki prawdziwy gej, uważa się, za niezmiernie prawdziwego mężczyzne. > Spośród gejów znam wielu niezwykle religijnych i najzwyczajniej w świecie > przyzwoitych ludzi. A możesz mi powiedzieć, czy ten religijny gej uprawia seks, bo jakiegokolwiek nie był by wyznania, jego kościół na pewno mu tego zabrania. >Tak naprawdę dla > tych ludzi to ogromne cierpienie, Możesz mi powiedzieć, jak może być cierpieniem coś, co wg Ciebie nie jest chorobą?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:41 vapin napisał: > >Tylko 7% obywateli > > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powi > nni > > zabierać głos w tej sprawie. > > A skąd wiesz, że to właśnie nie forumowicze? > A po drugie, ja na przykład nie znam żadnego pedofila i wcale nie wydaje mi > się, żebym nie mógł wypowiadać się na ten temat. Po pierwsze nie mówimy o pedofilach, tylko o homoseksualistach ( chyba nie wrzuciłyś do jednego worka "zwykłych" heteroseksualistów i tych, którzy gwałacą małe dziewczynki). Sądzę, że nie powinieneś zabierać głosu w tej sprawie, bo Twoja wiedza może się opierać jedynie na przypuszczeniach, domniemaniach, wyobrażeniach, a nawet przesądach. Chyba, że czytałeś jakieś rzetelne i obiektywne opracowania naukowe. Jeśli tak, to podaj tytuły i autorów, chętnie do nich zajrzę. > >Wielu z nich to moi najlepsi przyjaciele i > > szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu: niezwykle wraż > liwi > > inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. > > Nie przeczę, że tacy są, ale poczytaj sobie wypowiedzi gejów na tym forum, to > może zmienisz zdanie. Nie uważam, że geje to wyłącznie wybitni i wspaniali ludzie. Są wśród nich zarówno geniusze (Sokrates, M. Anioł, L. da Vinci, P. Czajkowski, S. Diagiliew itd.), ale także i zwykłe imbecyle - jak zresztą wszedzie. Znam zresztą jednego, naprawdę niepoprawnego i trochę głupiego geja. Nigdy nie można jednak uogólniać > > Wydaje mi się, że każdy homoseksualista > > jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze cechy: i > > kobiece, i męskie. > > Chcesz powiedzieć, że gej to człowiek na granicy płciowości? Lepiej uważąj, bo > taki prawdziwy gej, uważa się, za niezmiernie prawdziwego mężczyzne. Nie wiem co inni geje o sobie myslą, to ich sprawa. Ja piszę o własnych przemyśleniach i spostrzeżeniach. > > Spośród gejów znam wielu niezwykle religijnych i najzwyczajniej w świecie > > > przyzwoitych ludzi. > > A możesz mi powiedzieć, czy ten religijny gej uprawia seks, bo jakiegokolwiek > nie był by wyznania, jego kościół na pewno mu tego zabrania. A Ty uprawiasz seks lub się onanizujesz? A czy Twój Kościół tego nie zabrania? > >Tak naprawdę dla > > tych ludzi to ogromne cierpienie, > > Możesz mi powiedzieć, jak może być cierpieniem coś, co wg Ciebie nie jest > chorobą?? Cierpienia nie powoduje wyłącznie natura, mogę je sprawiać również ludzie, chociażby okazując brak akceptacji. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Uprzedzenia i mrok, kaspero ! 20.11.05, 11:29 Silniejsze od intelektu - w tym bogoojczyźnianym rejonie. kaspera napisał: > > Jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu. Tylko 7% obywateli > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni > zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o homoseksualistach > > po prostu o braku wiedzy i zacofaniu cywilizacyjnym. Tym ludziom trzeba po > prostu współczuć i zaakceptować ich takimi jacy są. > Pozdrawiam > Jakub Kasperski Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:37 kaspera napisał: > > Jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu. Tylko 7% obywateli > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni > zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o homoseksualistach > jak o kosmitach. Ja nigdy kosmity osobiście nie spotkałem, więc nie będę > wyrokował czy jest on dobry czy zły. Ale gejów i lesbijek znam mnóstwo, mimo > że - zaznaczam - sam jestem hetero... Z prawdziwą przyjemnością przeczytałam Twój komentarz. Dziękuję i również pozdrawiam. Są osoby, które zawsze potrzebują worga. Są również całe partie polityczne, które zawsze potrzebują wroga. Kościół też często najlepiej czuje się w roli "zwalczającego" coś lub kogoś. Miłość bliźniego jest chrześcijańsko reglamentowana. Bez wroga ciężko jest żyć i nie da się prowadzić wojen krzyżowych XXI-ego wieku. Wroga szukają na gwałt właśnie ci, którzy sami z siebie nie mają drugiemu wiele do zaoferowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:49 > Z prawdziwą przyjemnością przeczytałam Twój komentarz. > Dziękuję i również pozdrawiam. > Są osoby, które zawsze potrzebują worga. > Są również całe partie polityczne, które zawsze potrzebują wroga. > Kościół też często najlepiej czuje się w roli "zwalczającego" coś lub kogoś. > Miłość bliźniego jest chrześcijańsko reglamentowana. > Bez wroga ciężko jest żyć i nie da się prowadzić wojen krzyżowych XXI-ego > wieku. Wroga szukają na gwałt właśnie ci, którzy sami z siebie nie mają > drugiemu wiele do zaoferowania. Poszukiwanie wspólnego wroga zwane jest w antropologii kultury "syndromem kozła ofiarnego". To jest szczególnie typowe zachowanie u plemion pierwotnych, które łączą się np. podczas wojen w ten sposób. Ludzie cywilizowani powinni szukać tego co ich łączy, a nie dzieli, bo każda nienawiść zawsze zwróci się kiedyś przeciw temu kto ją wymierzył. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 11:49 ładny wywód, gratuluję. Człowieku, tu nie chodzi o to, czy gej jest zły czy dobry. Tu chodzi o promowanie pedalstwa jako wartości. Bardzo się cieszę, że twoi znajomi geje są sympatyczni i w ogóle super. To bardzo dobrze. Ale czy to wynika z ich pedalstwa??? Człowieku zastanów się!! Jaki tu widzisz związek??? kaspera napisał: > > Jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu. Tylko 7% obywateli > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni > zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o homoseksualistach > jak o kosmitach. Ja nigdy kosmity osobiście nie spotkałem, więc nie będę > wyrokował czy jest on dobry czy zły. Ale gejów i lesbijek znam mnóstwo, mimo > że - zaznaczam - sam jestem hetero. Wielu z nich to moi najlepsi przyjaciele i > szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu: niezwykle wrażliwi > inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. Wydaje mi się, że każdy homoseksualista > jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze cechy: i > kobiece, i męskie. No tak z tego wywodu wynika, że to są jacyś "nadludzie", uebermenschen!!! To faktycznie, żałuj, że nie jesteś pedałem , możesz mieć pretensje do Boga, że nie wyposażył cię tak bogato. Dla ciebie pedał jest wzorem męskości i zarazem kobiecości??? Buhahahaha nic już więcej nie mówię... :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 12:01 Masz rację, że nie można promować homoseksualizmu. Jestem też temu przeciwny. Sprawy intymne powinny być sprawami intymnymi, a nie publicznymi. Każde wywlekanie seksualności na ulicę jest dla mnie rodzajem zezwierzęcenia. Niezależnie czy robią to homo- czy hetero-. Jak ktoś lubi to niech sobie wkłada nawet (w) ogórka. Ale niech to robi u siebie w domu, a nie na ulicy. A co do drugiej sprawy - sprawy "nadludzi". Geje to zarówno geniusze i imbecyle, tak jak wszyscy ludzie. Mi tylko chodzi o właściwości ich psychiki. Są naprawdę szczególne. Może się kiedyś przekonasz na własnej skórze. Zaznaczam, że chodzi mi tylko o kontakt międzyludzki, a nie seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Geje, to nie kosmici. 20.11.05, 12:24 no to w takim razie myślimy zupełnie tak samo. Mój pogląd jest taki: niedopuszczalne jest dyskryminowanie osób homoseksualnych jako jednostek tam gdzie podejmują one typowe działania społeczne, typu nauka, praca, działalność polityczna itd. Z drugiej strony niedopuszczalne jest traktowanie homoseksualistów jako grupy. która ma jakieś wspólne interesy, RÓŻNIĄCE się od interesów reszty społeczeństwa. Krótko mówiąc: Homoseksualista (co jest oczywiste) ma pełnię praw obywatelskich, ale nie powinien mieć żadnych DODATKOWYCH praw ze względu na swoją orientację. kaspera napisał: > Masz rację, że nie można promować homoseksualizmu. Jestem też temu przeciwny. > Sprawy intymne powinny być sprawami intymnymi, a nie publicznymi. Każde > wywlekanie seksualności na ulicę jest dla mnie rodzajem zezwierzęcenia. > Niezależnie czy robią to homo- czy hetero-. Jak ktoś lubi to niech sobie wkłada > > nawet (w) ogórka. Ale niech to robi u siebie w domu, a nie na ulicy. > Odpowiedz Link Zgłoś
karol_dex Kobiet Mężczyzna i Homo 20.11.05, 14:55 kaspera napisał: > > Jestem wstrząśnięty stosunkiem Polaków do homoseksualizmu. Tylko 7% obywateli > naszego państwa zna osobiście jakiegoś geja, więc tylko oni de facto powinni > zabierać głos w tej sprawie. Inny bowiem mają wyobrażenia o homoseksualistach > jak o kosmitach. Ja nigdy kosmity osobiście nie spotkałem, więc nie będę > wyrokował czy jest on dobry czy zły. Ale gejów i lesbijek znam mnóstwo, mimo > że - zaznaczam - sam jestem hetero. Wielu z nich to moi najlepsi przyjaciele i > szczerze mówiąc, najlepsi ludzie jakich spotkałem w zyciu: niezwykle wrażliwi > inteligentni, wyrozumiali, życzliwi. Wydaje mi się, że każdy homoseksualista > jest jakby umieszczony na granicy obu płci i posiada najlepsze cechy: i > kobiece, i męskie. Sam stwierdziłeś, że jest kobieta mężczyzna i homoseksualista a tak do wojska albo do wieźnia pójdź a tam gwałty sie zdarzają:P wiec ... nie mowie żeby ich nie było ale żeby sie z tym nie obnosili ale ci nie. zrób szybką sonde kup koszulke "jestem homo" i sprawdz czy ludzie chcą patrzeć na coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 TO NIE FORUM INTERNAUTOW TYLKO KOSMONAUTOW 20.11.05, 11:00 Dokladnie rzecz biorac ,kosmopolitow ! Znajdzmy im skrawek ziemi na planecie , i dajmy im sie tam rozmnazac ! Odpowiedz Link Zgłoś
zartan1 Marsz..marsz z ziemi Polskiej do... 20.11.05, 11:08 Teraz juz wszystko jest jasne w jakim państwie żyjemy.Gratuluje naszej Demokracji kroku naprzód!A może trzeba było urzyć broni?Przecież metody są takie same tylko ugrupowania się zmieniaja !!! Wstyd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A co, ciebie TO tutaj przyciągnęło? :-) 20.11.05, 11:08 Ja nie wchodzę do gejowsich barów - nie rajcują mnie. Ale ciebie musi to "pedalskie forum" (może podświadomie) bardzo pociągać, skoro zabierasz na nim głos. Nie łam się, pogódź się z tym jaki jesteś! :-) widziane_inaczej napisał: Re:Forum pedalskie ma wyjatkowe koneksje w Wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
nowy19 Lubimy manipulować, oj lubimy 20.11.05, 11:11 Pytanie w sondzie powinno brzmieć: jak oceniasz decyzję Grobelnego o zakazie ..a nie jak oceniasz działania policji. Odpowiedz Link Zgłoś