123rbr To już tylko krok do faszyzmu 20.11.05, 19:05 To już tylko krok do faszyzmu. Przypuszczam, że za dwa miesiące kiedy K-mani przejmą pełnię władzy narmalką będzie wyciąganie obywateli myślących inaczej w nocy z ich domów i umieszczanie ich na stadionach. Przecież idol prawicy w Chile tak dokładnie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: To już tylko krok do faszyzmu 20.11.05, 20:12 No, pociecha jedna w tym, że Chile były dalej od Brukseli (!). 123rbr napisał: > To już tylko krok do faszyzmu. Przypuszczam, że za dwa miesiące kiedy K-mani > przejmą pełnię władzy narmalką będzie wyciąganie obywateli myślących inaczej w > nocy z ich domów i umieszczanie ich na stadionach. Przecież idol prawicy w > Chile tak dokładnie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną 20.11.05, 19:14 My też olewamy wypaczone wzorce. Policja to wczoraj pokazała Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 [...] 20.11.05, 19:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:49 zazdroszcze ci poczuciz chumoru...mnie on jakoś slabnie Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:53 No, glowa do gory. Ten kasej czy jak mu tam fajnie sie zapetla. Doszedl juz do tego ze sam ze soba polemizuje. Jak Walesa troche. To fajne. powtorzylem jego tekst bo jest chyba z niego bardzo dumny. Zaraz sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:03 Strzał w 10! Tylko ma to sens, gdy się czyta i wnioski wyciąga a nie powtarza bez sensu, klepiąc trzy po ptrzy od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:14 A ja sie prawie nabrałem... No, no ! Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:26 i czytam wszystkie jego dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do mnie skierowal to sobie wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach sie trzeba szlifowac... Podziwiam jego styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc oraz ciekawa nitke fabuly. Logike jego wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z narzadem rozrodczym knura, bo tez jest tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:31 a teraz pean na cześć silesiusa ,też mu sie należy zgrabna laurka:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Re: A ja bardzo podziwiam kaisy7 20.11.05, 20:45 Alez prosze bez niesmacznosci. Ja na przyklad wschodzacy geniusz wertera-6 tez nie od razu i nie jako pierwszy odkrylem. Natomiast kaisy7 pisze wspaniale listy pasterskie, niezrownane. I propaguje ciekawy system wartosci. Kto wie, moze to nowy prorok. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 19:54 i w dodatku juz robie błędy Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Olewam moralność publiczną- cos z klasyki... 20.11.05, 20:01 Zostałem zacytowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Nalezysz do klasykow czesto cytowanych! brawo 20.11.05, 20:09 on nic nie kuma....co za 'intelygencja', Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Nalezysz do klasykow czesto cytowanych! brawo 20.11.05, 20:29 bardzo go lubie i wlasnie to opisalem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:27 i czytam wszystkieTwoje dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do mnie skierowales to sobie wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach sie trzeba szlifowac... Podziwiam Twoj niezrownany styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc oraz ciekawa nitke fabuly. Logike Twych wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z narzadem rozrodczym knura, bo tez jest tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:34 philips8 napisał: > i czytam wszystkieTwoje dziela na tym forum. A te listy pasterskie ktore do mni > e skierowales to sobie > wydrukowalem i dzieciom pokazuje. Niech sie dziatwa uczy ze w dobrych kregach s > ie trzeba szlifowac... > Podziwiam Twoj niezrownany styl pisania, trafnosc sformulowan, przenikliwosc o > raz ciekawa nitke > fabuly. Logike Twych wywodow podziwiam najbardziej... porownal bym ja z narzade > m rozrodczym knura, > bo tez jest tajemniczy i pokrecony. Kaisy7: chapeau! Tylko taki mała uwaga techniczna...nie chapeau...tylko chapeaux...i jeśli, choć to tylko moja supozycja, chciałeś napisać "czapki z głów", to zabrakło jeszcze "bas"...czyli innymi słowy ...chapeaux bas!...:-)... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: kaisy7, bardzo cie lubie i podziwiam. 20.11.05, 20:44 i tym razem Philips mial rację;chapeau bas! niewypał-kolejny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 20:55 skończ to kąsanie suczko :-D...mówi się czapki z głow...a liczba mnoga od czapki (chapeau) to chapeaux...:-)...Oops...coś ci tam dzwoniło...tylko nie w tym kościele :-) PS. Prawdą jest, że chapeau to nie jest żaden błąd, aczkolwiek użycie autorowi chodziło o czapki z głów lub czapka z głowy...jeśli tak, to po "chapeau" zabrakło "bas" Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 kaisy7 to wspanialy czlowiek! Moze prorok nawet 20.11.05, 21:04 sluchajcie Jego nauk, czytajcie Jego pisma. I to szybko bo jutro juz zwina to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: bikej5 20.11.05, 21:05 Urodzilas sie z takim nickiem-to pewne,kazdy slownik;chapeau bas!-kapelusz z glowy(dowod uznania szacunku)-a slowo suczka calkiwm przyjemne-lubie zwierzeta;nnie,nie sypiam z nimi-z gory uprzedzam!(jesli masz ochote na kolejny bluzg)Adieu Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 21:17 To jest spór czysto akademicki...widać, ze ty swoją wiedzę o językach obcych czerpiesz wyłącznie ze słowników :-)...A prawda jest taka, co zresztą możesz znaleźć w moim poprzednim poście, że obie wersje są poprawne...a zarzucam autorowi jedynie brak "bas"...I przestań sie tak denerwować...bo to urodzie szkodzi... Jeśli poczułaś się urażona ...PRZEPRASZAM...ale twoj komentarz, w chwili kiedy post nie do ciebie był kierowany, byl BARDZO zaczepny... Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Drogie Panie dziekuje za Wasza troske... 20.11.05, 21:21 Ja musze na codzien uzywac 4 jezykow ale francuskiego juz nie znam bo kompletnie zapomnialem. Natomiast zapraszam do odpowiedzi na moje moherowe pytanie ponizej, godz 21.13. W temacie moheru jestem rownie slaby jak w beretach i licze na oswiecenie! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: bikej5 20.11.05, 21:23 spędzilam 10 lat w Anglii a obecnie ucze ang.tym razem bye!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: bikej5 20.11.05, 21:28 I am impressed...ale czy możemy juz zakopać topór wojenny...i bynajmniej nie w mojej lub Twojej głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 22:27 Napisałem tak, bo politycy wykazują się tu daleko idącą hipokryzją. Pan Prezydent Poznania uległ naciskom kurii, władz centralnych i doradców medialnych, którzy powiedzieli mu, że ludzi przeciwnych paradzie jest więcej i że to zwiększa szanse na reelekcje (pamiętajmy, że wybory już niedługo). Natomiast zakaz uzasadnił rzekomym brakiem możliwości zapewnienia bezpieczeństwa co jest absurdem, bo gdyby kierować się tą przesłanką w Polsce nie odbyłby się żaden mecz piłkarski. Pozostali politycy jadą dokładnie na tym samym wózku, bo przecież nikt nie chce być wyklęty na falach pewnego radia. Zaryzykował to p. Tusk i widać jak się skończyło. Przykro, że jedynie SLD, którego naprawdę nie znoszę nazwał rzeczy po imieniu, ale to tez tylko dlatego, że są opozycją i muszą budować "Nową Lewicę". Przykro też, że konstytucyjne prawa politycy mają za nic. Przykro też, że ludzie przeciwni paradzie na forum reagują wyłącznie agresją. Najbardziej jednak przykre jest gdy p. Kamiński i inni Pisowcy szermują pojęciem moralności publicznej. Nie sądzę, żeby jakikolwiek gej czy drag queen mogłaby się obnażyć w trakcie tej manifestacji, ze względu na pogodę. Gdyby jednak to się stało czuwająca tam Policja powinna reagować i usuwać takie osoby do więźniarek. Do więźniarek powinni też trafić wszyscy, którzy zakłócaliby manifestacje rzucaniem jaj, pomidorów czy też innych przedmiotów. Także ci, którzy sugerowali wysłanie "pedałów do gazu" etc. Ten postulat proponował i realizował niejaki Hitler a głoszenie takich poglądów i namawianie do przestępstwa jest w Polsce czynem ściganym z urzędu. Wszystko to wskazuje, że Polsce daleko jeszcze do Państwa Prawa, i że politycy robią z prawem co chcą dla doraźnych celów. Co do wydanych zakazów w Warszawie i Poznaniu powinny się wypowiedzieć NSA i Trybunał Konstytucyjny. Nadmienię, że nie jestem gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 22:42 oprocz pedaly do gazu,faszyści z MW skandowali zrobimy z wami to co hitler zrobil z żydami...to wszystko dzialo się w 2005 roku ,w' sercu' Europy....ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Olewam moralność publiczną. 20.11.05, 23:13 no właśnie. A gdzie była policja? i co robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
kubok pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:19 (..)Z kolei Mariusz Kamiński (PiS) przekonywał, że władze publiczne powinny stać na straży moralności publicznej. Zdaniem Kamińskiego, "nie można zmuszać osób niepełnoletnich do oglądania pewnych rzeczy".(..) A demonstracje gornikow nieletni moga ogladac? Jak pijani rzucaja czym popadnie w policje i niszcza mienie... Ta nasza moralnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:30 Wiesz ale kiedy była rozróba w Wawce, to policja ostro wzięła się do roboty. Dla zachowania porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: pytanie do pana Kaminskiego 20.11.05, 19:49 Pisałem wtedy, więc powtórzę teraz. Pan Lech Kaczyński dał wówczas zgodę na manifestację górników (wiadomo było, że będzie rozróba) a nie dał zgody na paradę równości. I tu jest pies pogrzebany. Akcja policji wobec górników była prostą konsekwencją błędu L.K. Akcja policji w Poznaniu jest zwykłym "wykazaniem się" przed nową ekipą. Porównywać górników z "krwiożerczymi pedałami" nie będę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Gazeciarze jak zwykle. 20.11.05, 19:33 Polacy jednomyślnie przeciwni takim imprezom a Wyborna widzi to inaczej, przekręcanie rzeczywistości w naszym kraju to już w tym szmatławcu specjalizacja jakaś. Wybory też miały wygrać platformersy według "badań". Powyszukują jakieś chore mniejszości i nauczać będą że to norma, że zdania jakoby podzielone. Szkoda, że swoich sponsorów nie nauczą by takie parady u nich się odbywały, parę miesięcy temu też była tam odwołana. Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc"... 20.11.05, 19:48 czy tez raczej zdrowy trzon? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:08 to przedstawiciele plebejskiego katolicyzmu, z kręgów małomiasteczkowych i wiejskich, jeden z bloków budowanej przez Kaczyńskich szerokiej chadecji Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:18 Za pogarde wobec chamow to tylko w morde lac Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 20:23 Oj, przesadzasz ... jak będziesz grzeczna to na pewno nikt Ci tu nie zrobi krzywdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: a czy mohery to tez taka "chora mniejszosc".. 20.11.05, 21:39 philips8 napisał: > czy tez raczej zdrowy trzon? Ty jesteś na pewno przegnity. Śmiedzisz na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub53 Aiwaplatz, ze Slaska? 20.11.05, 19:51 Akurat ta twoja 'szmatlawa' GW wywala posty dotyczace faszyzmu, Holoty Wszechpolskiej, skur...ych tchorzliwych pyrlandzkich psow co leja baby a wieja przed kibolami, heil dupkow ktorzy uciekli do Monachium ale morde pruja jako Polacy, itd. Polecam Nasz Dziennik i Gazete Polska, to ci bardziej do gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Gazeciarze jak zwykle. 20.11.05, 19:52 Jednomyślni? A, pierwszy wpis na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aplackowski Brutalna Policja 20.11.05, 19:54 Chcę zaznaczyć, że nie popieram epatowania swoimi skłonnościami i preferencjami seksualnymi na forum publicznym. Jest to sprawa idnywidualna jak wzrost, kolor oczu czy preferowanie określonych potraw. Ale jednocześnie uważam, że nie powinno się z żadnej z powyższych przyczyn gorzej traktować ludzi. Co do ataku Policji to mogę jedynie stwierdzić, że powodem z pewnością była chęć utrzymania stołka przez Komendanta Miejskiego Policji w Poznaniu, który dotychczas popierany był przez PO a teraz chciał się podlizać PiS. Uważam, że taka osoba nie powinna pełnić funkcji w Policji bo traktuje tę instytucję jako własny folwark służący obronie jego prywatnych interesów. Ponieważ ja również płacę podatki nie zgadzam sioę na to kategorycznie. ODWOŁAĆ KOMENDANTA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Dlaczego złodziei wsadza się do więzień!? 20.11.05, 20:40 To jest niehumanitarne i nierówne traktowanie tej grupy społecznej. Każdy ma prawo do swoich zachowań i prefrencji. Wara państwu od złodziei! Każdy obywatel ma prawo do własnej ekspresji, nikt nie może być karany za własne poglądy i zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Groza! Bitwa o Poznań 20.11.05, 19:55 "Bitwa o Poznań, czyli jak umarła III i narodziła się IV RP. Mam 25 lat. Urodziłem się 4 miesiące przed Sierpniem '80. Nie pamiętam innej Polski niż III RP. Przyjechałem w sobotę rano do Poznania wziąć udział w konferencji i w Marszu Równości. Już w piątek dowiedziałem się, że wojewoda z SLD podtrzymał decyzję Prezydenta Poznania. Pomyślałem jednak, przecież mamy konstytucję, prawo unijne - na pewno policja nas ochroni. Na konferencji 100 osób. Studenci UAM, głównie dziewczyny. Większość nie należy do żadnej organizacji, pozostali to feministki z "Konsoli", ludzie z Partii Zieloni 2004, kilka osób z organizacji gejowskich spoza Poznania. Rozmawiamy o wykluczeniu, nie tylko gejów i lesbijek, ale przecież i tak media i politycy prawicy zrobili z Dni Równości "Paradę Gejów". 15:00 wychodzimy z Księgarni Bookarest idziemy na Półwiejską. Do starego rynku mamy zaledwie kilkaset metrów. Jest nas kilkaset. Może 300, może 500. Już po kilku minutach policja zagradza nam drogę z przodu i z tyłu. Jesteśmy zamknięci. Nie możemy iść ani do przodu ani wstecz. Krzyczymy: "Przepuśćcie nas!, Równość! Wolność! Tolerancja!. Zza policjantów słyszymy tylko: "Pedały!, Pedały!, Zboczeńcy! Zboczeńcy!. Lecą jajka. Jednym dostaję w ucho. Wycieram. Ucho trochę boli, ale nic - krzyczę: Tolerancja! Po chwili wiemy, policja nas nigdzie nie przepuści. Zaczynamy, więc chodzić dookoła od jednego do drugiego szeregu policji. Cały czas krzyczymy: "Demokracja na okrągło". Po półtorej godzinie chodzenia dookoła, powiewania tęczowymi flagami, wykrzykiwania "Równi, ale różni", wyciągamy świece i zapalamy je. Kilkaset osób trzyma świece i krzyczy" "To jest pogrzeb demokracji!" Po chwili prowadzące demonstrację dziewczyny wchodzą na podest i zaczynają dziękować za przybycie. Wszyscy zastanawiamy się jak teraz wyjdziemy. I wtedy zaczyna się... Ktoś krzyczy: "Na ziemię!" Odwracam się i widzę zamaskowanych policjantów z tarczami, którzy do nas biegną. Biorę pod rękę swoich przyjaciół padam na ziemię. Policjant szarpie dziewczynę przede mną. Ona krzyczy. Policjant ma ze 2 metry wzrostu. Dziewczyna się poddaje. Trzymam się mocno osób wokół mnie i wtedy policjant w masce ciągnie mnie za nogę. Ktoś mnie z tyłu trzyma, a on szarpie. Sunę plecami po Półwiejskiej, krzyczę: "Niech mnie Pan zostawi!" Podnoszę się policjant chwyta mnie za ręce z tyłu i pcha do samochodu. Boję się. Przy samochodzie 8 osób spisują nasze nazwiska. "Nazwisko!" - krzyczy policjant. "Szypuła" - próbuje z siebie wydusić. Dziewczyna obok mnie płacze. Inna wymiotuje. Płacząca dziewczyna nie wytrzymuje i zaczyna się zanosić płaczem. Obejmuję ją, ma na imię Dąbrówka - mówię, że nic nam nie zrobią. Dąbrówka ma 20 lat i jest razem z siostrą (też zatrzymaną), są studentkami UAM i przyszły, bo chcą pokazać swoją solidarność z Marszem. Jedziemy na sygnale. W suce jest 9 osób. Dzwonię do swojego chłopaka i mówię: "Wiozą mnie na posterunek! Kocham Cię. Później zadzwonię." - trzęsą mi się ręce. Chłopak z dredami obok robi się blady. Zatrzymujemy się, drzwi się otwierają. Policjant wyczytuje nazwiska wychodzimy. Jesteśmy prowadzeni na III piętro w sali jest nas 22 osoby. Nie wiem gdzie jestem. Ktoś z Poznania patrzy przez okno i mówi, że to Komenda Poznań-Nowe Miasto. Blady chłopak z dredami prosi o wodę. Przy składaniu wyjaśnień dowiaduję się, że jestem podejrzany o złamanie art. 50 Kodeksu Wykroczeń. Mówię, że nie rozumiem, policjantka odpowiada - "udział w nielegalnym zbiegowisku". Pyta się czy się przyznaję. Nie wytrzymuję i mówię: - "A co z konstytucja, a co z prawem unijnym, co z wolnością zgromadzeń?". Policjantka odpowiada, że taką ma pracę. Składanie wyjaśnień przerywa telefon. Dzwoni jej chłopak, a może mąż. Ona mówi: "Kochanie nie zdążymy do kina. Mam jeszcze przesłuchać sześciu". Czuję złość. Nieprzyznaję się do popełnienia wykroczenia. Wygłaszam mowę o konstytucji, ble ble..., o Unii ble... ble..., prawach obywatelskich. Ona wszystko beznamiętnie zapisuje. Składam podpis w polu "Podejrzany". Wychodzę z komendy. Czuję się okropnie. Zastanawiam się co, lepsze dostać w gębę od wszechpolaka, czy przeżyć to co przeżyłem. Decyduję, że już chyba wole w gębę. Wracam na Stare Miasto w Cafe Mięsna trwa koncert w ramach Dni Równości. Dzielimy się swoimi opowieściami. Moi przyjaciele byli na innej komendzie. Uspokajamy się. Marsz zorganizowało 7 dziewczyn w moim wieku. To nie była manifestacja gejów, bo facetów było po prostu mniej. Jednak Pan Prezydent, Pan Wojewoda i Pan Biskup stwierdzili, że stwarzamy zagrożenie. Policja potraktowała nas jak pseudokibiców po meczu. Jeśli taki właśnie ma być porządek w IV RP to oczywiście, że jesteśmy zagrożeniem i to wielkim. Bo my wierzymy w demokrację." Tomasz Szypuła Kampania Przeciw Homofobii Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Groza! Bitwa o Poznań 20.11.05, 20:14 wygladalo to strasznie..jak przeczytasz niektore posty,to poczujesz sie jeszcze gorzej.Ale ja was calym sercem wspieram:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 werter twoj dozgonny przyjaciel sie zameldowal! 20.11.05, 20:31 patrz pol strony powyzej. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abyss Werter, ty znowu piszesz z redakcji? 20.11.05, 20:20 Zaprzestań tych niecnych praktyk! Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Widzialam cie w TVN - bedziesz slawny - ale troche 20.11.05, 20:57 za malo oberwales - to nic, bedziesz mial jeszcze szanse Zaluj ze nie pamietasz PRL-u, moze nastepnym razem poczujesz smak armatki wodnej, to moze pomyslisz czy sprawa ktorej bronisz tak zaciekle jest tego warta, jest CIEBIE warta Odpowiedz Link Zgłoś
kwako1234 był kiedyś taki plac niebiańskiego spokoju 20.11.05, 20:00 tam też chciano równości i pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 SMUTNE SKUTKI OBŁUDNEGO POBOŻNICTWA 20.11.05, 20:02 religia - szczególnie katolicym i islam - nie jest opium dla ludu, tylko niestety przeciwnie: zamiast uspokajac maluczkich i podsuwac dewotom kolorowe rojenia, podsyca ich zajadłe frustracje i żeruje na nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: SMUTNE SKUTKI OBŁUDNEGO POBOŻNICTWA 20.11.05, 21:39 vitek25 napisał: > religia - szczególnie katolicym i islam - nie jest opium dla ludu, tylko > niestety przeciwnie: zamiast uspokajac maluczkich i podsuwac dewotom kolorowe > rojenia, podsyca ich zajadłe frustracje i żeruje na nienawiści... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx O Witek, Witek, Ty znowu coś rąbiesz ni z gruszki ni pietruszki. Zostaw religię w spokoju. Jest religia zła, jest i dobra religia. To co się wydarzyło wczoraj w Poznaniu jest wytworem prymitywnego myślenia urzędników i niskiej kultury w policji poznańskiej. Mamy tu do czynienia z decyzjami, które przeważyły znakomicie na korzyść myślenia dzikiego, nie licującego z zasadami tolerancji, wolności słowa i swobody do demonstracji. No i, być może, na korzyść złej religii. Ale takie Twoje uogólnienia o religii też nie pasują do kultury dialogu i normalnego ludzkiego współżycia. Religia dobra nie żeruje na nienawiści, ona się stara konflikty łagodzić w warunkach cywilizowanej wymiany zdań. Nie znam się na tych rzeczach, ale tak sądzę, że mam tutak rację. Pozdrawiam Ciebie Witku, tomekjeden Odpowiedz Link Zgłoś
zeen3 dyktatura ciemniaków 20.11.05, 20:12 Za to określenie: "dyktatura ciemniaków" S. Kisielewski dostał po łbie. Co grozi dzisiaj mnie za odniesienie tego określenia do obecnie panujących nam serwilistów? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 swoboda nasza a swoboda wasza to rozne rzeczy 20.11.05, 20:14 Oto cytat z artykulu: "Natomiast poseł LPR Wojciech Wierzejski, również gość Trójki powiedział, że jego partia cieszy się z decyzji władz. Za rzecz niedopuszczalną uznał sytuację w Warszawie, gdzie w czerwcu tego roku mimo zakazu władz miasta Parada Równości ochraniana przez policję "szła ulicami i blokowała ruch"." I co my tu mamy, czym sie rozni blokowanie ulic podczas swiat koscielnych? Czyzby wtedy kiedy sa procesje po ulicach miast, nie byly blokowane ulice. Jezeli sprawa wyznania jest sprawa prywatna to dlaczego z tym sie mamy obnosic po ulicach. Nie mam osobiscie nic przeciwko, ale chodzi o zasade. Skoro jednym pozwala sie obnoscic z rzekomo prywatna sprawa jak jest religia, kotora wyznajemy po ulicach i blokowac je to dlaczego zabrania sie tego innym. Chyba ze obudzilismy sie juz w IV RP wyznaniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:20 do zobaczenia na paradzie Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:27 marianna_777 napisała: > do zobaczenia na paradzie tylko po przeciwnych stronach barykady...;-). Nie martw się Marianno, i tak TO MY jestesmy większością :-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Od czasu gdy chlodem powialo:)) : 20.11.05, 21:06 Ludzi zmrozily wyziewy Rydzyka to masz;) Rydzyk to odpowiednik Krolowej Sniegu, tylko, ze do kwadratu. Ona jednemu Kajowi zamienila serce w sopel lodu, a Rydzyk tysiacom swych wyznawcow... Moze jeszcze jakas Gerda sie znajdzie, coby ten lod rozposcila, ale wszelkie symbole Polskiej Tolerancji odchodza w zapomnienie. Najpierw Papiez, teraz rydzole opluwaja Owsiaka i inne, w sumie, autorytety - Walese, Mazowieckiego, sp. Jezioranskiego... Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy - w styczniu moze sie ona stac symbolem walki z nowym systemem Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 20:28 proponuję pod rękę z kolegą zza zachodniej granicy ! marianna_777 napisała: > do zobaczenia na paradzie Odpowiedz Link Zgłoś
ghost25 Re: TO FORUM ZDOMINOWALY PEDALY - no to pa! 20.11.05, 21:07 marianna_777 napisała: > do zobaczenia na paradzie ================================================================================= Jestem żonaty od 25 lat mam troje dzieci,dwie córki w wieku 34 i 23lata stosunki seksualne miałem tylko z kobietami z mężczyznami mnie nie pociągają,ani ich nigdy nie uprawiałem. Staję w obronie tych,którzy chcą swój protest wyrazić,bo mają do tego prawo,to gwarantuje im konstytucja. Zakaz prezydenta,wojewody i w konsekwencji brutalna akcja policji,to właśnie powoduje rozgłos na całą Europę. Nie da się walczyć z czyimiś poglądami za pomocą pałki policyjnej. Przecież to już przerabialiśmy. Twoje poglądy marianna 777, oraz davidmorsa są poglądami ludzi nietolerancy- nych o niewielkiej wiedzy,oraz świadczą o tym,że nie dorośliście do demokracji. Żyłem w systemie,który miał też monopol na prawdę mam 54 lata,wstyd mi za wszystkich,którzy nienawidzą gejów,lesbijek i innych. Pod moim oknem mogą przechodzić dziennie takie parady,od patrzenia na to nikt nie stanie się homoseksualistą. Czego was nauczył kościół ? gdzie wasza miłość do bliźniego ? jesteście żałośni. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: ghost25 20.11.05, 21:26 Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zonaty ale masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...albo obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku... Odpowiedz Link Zgłoś
ghost25 Re: ghost25 20.11.05, 21:39 ja_menda napisała: > Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zonaty ale > > masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...albo > obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza > córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku... =============================================================================== Oczywiście pomyliłem się nie spojrzałem -najstarsza córka ma 24 lata syn ma 16 lat i po prostu zapomniałem o tym napisać,śpieszyłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: ghost25 20.11.05, 22:03 ghost25 napisał: > ja_menda napisała: > > > Ok...masz troje dzieci ale mówisz tylko o 2 córkach.Jestes od 25 lat zona > ty ale > > > > masz 34 letnią córkę...hmm...cos tu nie gra...albo wciskasz nam kit...alb > o > > obecna żona jest Twoją drugą małżonką i z tą pierwszą masz najstarsza > > córkę...to jednak nie tłumaczy braku wzmianki o Twoim 3 dziecku... > > =============================================================================== > > Oczywiście pomyliłem się nie spojrzałem -najstarsza córka ma 24 lata > syn ma 16 lat i po prostu zapomniałem o tym napisać,śpieszyłem się. > > > > Ok rozumiem....przepraszam za podwazanie twojej wiarygodności ale sam wiesz, że tutaj mamy doczynienia z samymi wirtualnymi tworami :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ghost25 20.11.05, 22:05 Ale zwroc uwage, ze menda zaklada, ze dzieci rodza sie tylko w zwiazkach malzenskich... Ciekawe z pkt widzenia biologii:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_menda Re: doktorhabilitowany.1 20.11.05, 22:11 doktorhabilitowany.1 napisał: > Ale zwroc uwage, ze menda zaklada, ze dzieci rodza sie tylko w zwiazkach > malzenskich... Ciekawe z pkt widzenia biologii:)) Wow...co za błyskotliwość...Ty te swoje "skecze" to gdzieś do TV przeslij... Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:18 Inne kraje już dawno rozwiązały problem parad, przemarszów manifestów. Jak słyszę Kamińskiego z PiSuaru, który mówi, że Policja stała na straży moralności społecznej to śmiać mi się chce. Jakoś jak politycy plotą te androny w TV, każdy coś kręci, kolesiostwo, ręka ręke myje, to tutaj o moralności społecznej nie ma mowy. Nieźle się zaczyna ta IV Kacza Rzesza. W PRL i III RZeszy też na początku zakazywali manifestacji w obronie "moralności publicznej" a później jak było, każdy wie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Re: w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:25 Nie jestem zwolennikiem rónej maści parad równości,ale skoro im się zabrania to młodież Wsezechpierdząca też powinna mieć zakaz organizowania parad..albo wszyscy mogą albo nikt;] Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: w tym wypadku wstydze się, że jestem Polakiem 20.11.05, 20:57 A co z prawami do manifestowania: - zoofili (baca z owieczka na platformie wykonujący symulowane ruchy kopulacyjne) - kaprofagów (z hasłami typu "odrzuć przesądy, zrób kupę w sypialni") - pedofili ("dość seksualnego zniewolenia dzieci - one też mają prawo do seksualnego spełnienia") - transseksualistów ("każdy jebaka wyrzyna sobie ptaka") - nekrofili ("żądamy prawa do kopulacji przed pobraniem organów jeśli denat nie zaznaczył inaczej") - kanibali ("prawo do dobrowolnego bycia zjedzonym jest niezbywalnym prawem człowieka") Dość promocji zboczeń, wszystko ma swoje granice. Dość idiotycznych porównań parad pedalstwa do religijnych procesji. Polska _jest_ katolickim krajem niezależnie od bólu, jaki ten fakt powoduje u niektórych. Jeśli mają problemy z akceptacją rzeczywistości, niech pracują nad sobą lub wyjadą, a nie uskuteczniają pedalską "walkę o równość". Polonia orientadora espiritual del mundo! DonQ DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 właśnie dzięki wolności możesz 21.11.05, 20:27 na forum wypisywac takie brednie i badziewie. Jak rozruba była w Warszawie dzięki górnikom to policja z władzą nic nie zrobilła. A były uzasadnione przesłaniki, że nie będzie to pokojowa manifestacja. Jak kiboli na stadnionach uciszyć to nie ma sposobu. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Ciekawe! Przecież Pedały nie mają poczucia wstydu 20.11.05, 20:32 Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Pedalskie Forum na stałe zagościło w Wybiórczej 20.11.05, 20:22 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Zrodla gejowskiej agresji na forum: diagnoza 20.11.05, 20:28 Wiecej juz sie nie odezwe - a napewno nie do faszyzujacych gejow, typu werter et cohortes; . www.findarticles.com/p/articles/mi_m1571/is_7_18/ai_83553874#continue Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 mysle że się jasno wyrazilem że tobą nie dyskutuje 20.11.05, 20:44 Się! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Papież kazał katolikom traktować homoseksualistów 20.11.05, 20:59 z delikatnością i szacunkiem - zostało to również ujęte w Katechizmie Koscioła, z jakiej sekty jesteś antypapieski odszczepieńcu ? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: Papież kazał katolikom traktować homoseksuali 20.11.05, 21:06 Ty znowu swoje - toc to przecie juz bylo - daj spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
akaida [...] 20.11.05, 21:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
akaida weź chłopie idź spać,czasy nawracania pogan minęły 20.11.05, 21:07 bezpowrotnie ty pewnie byłeś dziś na każdej mszy, żeby krzyżakom statystykę windować wal się na ryj z tym swoim papierzem - hitlersynem Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: palancie, mówię że to ja jestem pogan, a ty g 20.11.05, 21:34 Jestes neopoganinem slowianskim, germanskim, hinduskim, greckim, rzymskim, azteckim, czy wszystkim na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
akaida wybieram odpowiedź b 20.11.05, 21:41 z zaznaczeniem, że jestem poganinem niepraktykującym Odpowiedz Link Zgłoś
akaida sorry, pomyłka, miała być odpowiedź a 20.11.05, 21:42 jestem polakiem ze wschodu więc raczej słowianinem do niemców czuję wstręt podobny do tego jaki odczuwam do pedalców Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Myli sie, nie poganinem a pogadaninka! 20.11.05, 21:36 a wyznanie lub jego brak nie ma nic do fizycznego niesmaku i odrazy wobec homo, niestety, to jest jak obslizgla i do tego jeszcze zdechla mysz. No to masz tu hetero w calej okazalosci - tyle ze i tak nie wiesz, biedaku, co by z taka okazaloscia zrobic - ic sie leczyc, niektorym pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci pisze się "idź" a nie "ić" marianno 20.11.05, 21:44 a alkaida to poganista :D, dziw że przy takim mrozie jeszcze nie uświerkł w tej puszczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
akaida ić spadź wyznaniowcu 20.11.05, 21:50 niech ci sie przyśnią czasy inkwizycji, że palisz wiedźmy na stosie dostaniesz polócji może... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 O, to i ortografji uczyli, brawo 20.11.05, 21:56 a na akaide nie naskakuj - on nie z twojego rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 sfrustrowanego kryptohomo pozna sie po homofobii ! 20.11.05, 21:03 i to tak samo dotyczy Hitlera, jak polskich prawicowców, zapijaczonego weszpolactwa i innych z moherowo-wygolonego kręgu radia POPISORYJA... (a okazuje, się, że kryptolesbije niepogodzone z sobą tez sądżą, że plucie jadem ma sens "terapeutyczny"! ;P) Odpowiedz Link Zgłoś
akaida [...] 20.11.05, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 148-ma wizyta Hitlera z Monachium - powyżej ! 20.11.05, 20:46 Warto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Nowe motto Wybiórczej Trzeba z Pedałami siać 20.11.05, 20:47 ciekawe kto tak naprawdę był na tej demonstracji. Wydaje mi się, że to głównie młodzież z gimnazjum i jakieś podstarzałe panczury. Wzruszające jest zdjęcie z tą drobną rączką wyciągniętą w kształcie V. Jakie to patetyczne, aż łezka w oku się kręci. i ten podpis "pałowanie". buahahaha Przecież tym z prewencji jest wszystko jedno kogo pałują. Młodzież dostała pierwszą szkołę życia: nie podskakuj policjantowi w kasku. Mam nadzieję, że drugi raz dostali w skórę od rodziców po powrocie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Mam nadzieję, że urzędnicy odpowiedzialni 20.11.05, 21:11 za wydawanie administracyjnych decyzji w/g "widzimisię" z naruszeniem prawa, wyrokiem sądu dostaną nauczkę i ... solidnie po kieszeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Pewne prawa tez mozna, nawet trzeba zmienic 20.11.05, 21:29 w IV RP !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Pewne prawa tez mozna, nawet trzeba zmienic 20.11.05, 21:40 Do zmiany prawa sluza procedury, a kto nie szanuje tego, ktore ma, a ktore mniej wiecej spelnia standarty demokratyczne, pokazuje jaki bedzie mial stosunek do prawa, ktore sam wprowadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 To zbyt trudne dla mojego rozumku 20.11.05, 21:46 prawo zle trzeba zmienic - i wcale nie ztrzeba do takiego prawa miec szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: To zbyt trudne dla mojego rozumku 20.11.05, 22:09 Jezeli sie ma w nazwie Prawo i Sprawiedliwosc, to do czegos zobowiazuje... No tak, przy zalozeniu, ze sie nie ma do czynienia z grupa hipokrytow... Odpowiedz Link Zgłoś
gepid Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 20:49 Bardzo szybko w Polsce obnażono prawdziwe oblicze nietolelerancji i początki dyktatury w Polsce. Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To już nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna65 Re: Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 20:57 gepid napisał: > Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To już > nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość. koleś , zejdź z tego patetycznego tonu. Co taki strachliwy jesteś? Dopóki nie złamiesz prawa, nikt ci nic nie zrobi. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Kraj tolerancji ??? 20.11.05, 21:41 gepid napisał: > Bardzo szybko w Polsce obnażono prawdziwe oblicze nietolelerancji i początki > dyktatury w Polsce. Jestem przerażony tym co się dzieje w naszym kraju. To już > nie są żarty tylko brutalna rzeczywistość. Ależes głupi. To po prostu nieprawdopodobne by pisać takie oszołomstwa o poczatku dyktatury. Ty się lepiej przeraź własną głupotą , tępotą i pustotą umysłową. To jest przerażające!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Poznaniacy pogońcie to Pedalstwo, Dajcie przykład 20.11.05, 21:06 Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:13 prosilbym o jakies konkretne instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:25 Takiego nie ruszaj to 'przydatny pedal' - O. Rydzyk nim sie zaopiekuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:36 :D Mnie intryguje inna rzecz - czy jak gej prześpi się z kobietą to znaczy że jest dewiant ? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A co robic jak pedal nosi beret z moheru? 20.11.05, 21:42 Pewnie tak:)) Ale zdaniem PiSu, jesli ten gej spelnia role zenska, to znaczy, ze ta kobieta jest lezbijka;)) Z tego rozumowania nie ma ucieczki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 21:51 uzycie nieszczelnej prezerwatywy jest grzechem? A jak sie uzywa dobrej prezerwatywy ale ma sie nacisniety na uszy moherowy beret to grzech jest czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 21:57 Beret mozna naciagnac na czlonka... PiSu, ale slyszalem, ze wtedy sie mnoza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:04 philips8 napisał: > uzycie nieszczelnej prezerwatywy jest grzechem? A jak sie uzywa dobrej prezerwa > tywy ale ma sie > nacisniety na uszy moherowy beret to grzech jest czy nie? Ten beret daje odkupienie wszelkich grzechów.Chyba sobie taki kupię(tak na wszelki wypadek)Mam tylko dylemat jaki kolor wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:10 Fioletowy:)) to proste, wtedy sie wyglada najbardziej autentycznie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Kolor moheru to sprawa ZASADNICZA! 20.11.05, 22:12 oni sa podobno podzieleni na klany i kasty. Kazdy klan, tak jak u Szkotow z Tartanem, ma swoj kolor i fason. Taki beret kupiony to lipa. Na taki beret trzeba zasluzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A czy wedlug Naczelnego Faryzeusza 20.11.05, 22:12 ta trzeba sie smiac;meżczyzni preferuja zdecydowanie skarpetki w trakcie ..czy moherowe skarpetki dadzą rozgrzeszenie???jeśli uprzednio poswiecone...kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 kazdy szarmancki kochanek wie... 20.11.05, 22:21 ze skarpetki do seksu powinny byc bawelniane-biale, najlepiej z emblematem jakiejs drogiej firmy. Powinny byc porzadnie naciagniete na lydki. Ale to jest inny temat, ja pytalem czy moherowy beret nacisniety na uszy jest poierany przez Nauczycieli czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: kazdy szarmancki kochanek wie... 20.11.05, 22:31 na takie pytanie -tylko komisja sledcza albo debata w kołach różańcowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Musisz z Pedałem naprzód iść po życie sięgać nowe 20.11.05, 21:34 Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek stanowisko władz będzie dużo kosztowało nas 20.11.05, 21:12 stanowisko władz będzie dużo kosztowało nas ale na arnenie międzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 Poznań żegna inwestorów i dopłaty unijne, hehehe 20.11.05, 21:21 platformaryjny grobelny może teraz jedynie tarzać się u stóp kulczyka, błagając o kasę na budowę nowych "świątyń" w Poznaniu dla wygoleńców jawnych oraz tych, którzy swe puste, słabowite głowizny wciskają w moherowy pancerz... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Na pewno pozegna Rysia Grobelnego:)) 20.11.05, 21:38 Bo p. prezydent duzo ciala dawal Kulczykowi, potem umoczyl z rozbudowa wylotu na Wroclaw, pozamykal przedszkola, a ich sprzet powypozyczal do przedszkoli prywatnych otwieranych w tych samych miejscach z miejska pomoca:)) Teraz wie, ze mu PO cofnie poparcie to mial nadzieje, ze moze PiS go wesprze. Co za kretyn:))) Odpowiedz Link Zgłoś
akaida Stanowisko władz wzbudzi respekt 20.11.05, 21:22 Polska zawsze stawała pierwsza do bitki. To my zaczęliśmy bitkę z naziolami, to my biliśmy ruskich, co chcieli zalać Europę czerwoną zupą, to my laliśmy szweda, brocząc przy tym krwi litrami i teraz my mówimy pedalstwu won! Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci To jak mój sąsiad - nie ma nic przeciwko murzynom 20.11.05, 22:07 ale / cyt. / " w zyciu bym córki takiemu skubanemu czarnuchowi nie oddał!" / Czyli tak jak ty - ze wszystkich jabłek najbardziej lubi jeść gruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak religia 20.11.05, 21:41 mozna zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak rel 20.11.05, 21:52 Sproboj zmienic w ten sposob kogokolwiek w naszym pieknym Kraju:)) Np. Zydzi asymilowali sie w Polsce dosyc masowo od drugiej polowy XIX w. Wielu z nich przyjelo katolicyzm, a tu dalej trwa na nich nagonka, zwlaszcza na tych przechszczonych:) Co wiecej, teraz o byciu Zydem sie dowiaduje kazdy, kto nie mysli jak RM, albo Bender:)) Z protestantami tez bylo podobnie - nawet jak ktory wrocil do katolicyzmu, to jak bylo trzeba, to sie w dobie reformacji wyciagalo 'haki', to samo byloby z gejami:)) Inna sprawa, ze zwazywszy jakie maja problemy emocjonalne i samoakceptacja panowie, ktorzy odkrywaja u siebie orientacje seksualna, nie uwazam, zeby nabyli w tajemniczy sposb 'geizm'... W tym duchu mozne co prawda powiedziec, ze 'geizm', jak kazdy inny rodzaj seksualnosci jest nabywany w trakcie rozwoju, dorastania - jedni staja sie hetero, inni homo, a inni nigdy nie dorastaja do uprawiania seksu... Ale nie wiem, czy to masz na mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Bledy historyczne sadzisz, to Kazimierz Wielki ich 21.11.05, 01:07 zachecil do osiedlania. Ciekawe ze Polacy ich nie lubia, a Zydowke obwolali krolowa Polski Ale to pewno ci od Radyja albo komuna Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Gejizm rzecz nabyta, nie z urodzenia, jak rel 21.11.05, 11:12 Braki w wykształceniu też tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 czy już powinniśmy zacząć się bać tego państwa? 20.11.05, 21:18 zakazy głoszenia poglądów niezgodnych z jedynie słuszną moralnością, minister wassermann mówiący że w radiu maryja czuje się jak w wolnym kraju, premier marcinkiewicz przepełniony dumą że może być pierwszym premierem siedzącym przed mikrofonem tegoż. chyba polska zaczyna niebezpiecznie zbaczać w kierunku wyznaniowości i demokracji dla wybranych. tymczasem demokracja nie jet systemem który można reglamentować. ona jest dla wszystkich albo nie ma jej wcale. nie dopuśćmy żeby demokracja przegrała z ideologią i polityką. takich marszów musi być więcej. te manifestacje przestają być manifestacjami na rzecz równości a stają się wiecmi w obronie demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
akaida W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:27 a większość polskiego społeczeństwa sprzeciwia się paradom pederastów. Zawsze było tak, że to większość decydowała, a mniejszość się podporządkowywała a nie na odwrót. Zatem gejuchy niech się tam bzykają po kątach, byle cicho i bez rozgłosu. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:38 szcęśliwie demokracja to nie są rządy większości tylko jak sama nazwa wskazuje ludu. a ludem tak samo jest rydzyk jak i biedroń, tak samo sobecka jak i senyszyn. i wszyscy oni niezależnie od ich poglądów muszą mieć prawo ich wyrażania i manifestowania. inną kwestią jest to, że mówienie o większości jest bardzo złudne. społeczeństwo w swej istocie składa się z samych mniejszości. takich czy innych ale mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: W demokracji decyduje większość 20.11.05, 21:41 Mniejszość nie może niczego narzucić demokratycznej większości, jednak obywatelskie prawa mniejszości / w tym do demonstracji/ zapisane w konstytucji są nadrzędne wobec woli demokratycznej większości / Boże, ile razy można pisać to samo ?! / Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: W demokracji decyduje większość 21.11.05, 00:12 akaida napisał: > a większość polskiego społeczeństwa sprzeciwia się paradom pederastów. > Zawsze było tak, że to większość decydowała, a mniejszość się podporządkowywała > a nie na odwrót. > Zatem gejuchy niech się tam bzykają po kątach, byle cicho i bez rozgłosu. Zebym to dobrze zrozumial. W demokracji decyduje wiekszosc a reszta ma sie podporzadkowac, tak ? Czyli jesli wiekszosc wybrala w demokratycznych wyborach jakiegos niskiego wzrostem pajaca z wasami na najwyzsze stanowisko w panstwie, po czym ten pajac powolujac sie na madat wiekszosci zdecyduje, ze Zydzi przykladowo nie maja prawa chodzic po ulicy, nie maja prawa wykonywac zadnego zawodu wymagajacego wyksztalcenia ponad podstawowego, a w zasadzie to nie maja prawa zyc, i w zasadzie to nalezy ich do komor gazowych wyslac, to mniejszosc ma sie podporzadkowac ? I co wazniejsze wiekszosc ma obowiazek sie z tym zgodzic ? Bo przeciez tak zadecydowala legalnie wybrana wladza ? Boze, uchron nas wszystkich przed taka wiekszoscia ! A gdzie w tym wszystkim jest konstytucja, prawo ? To ze ktos zostal wybrany wola wiekszosci do sprawowania wladzy nie daje jemu/jej prawa do lamania konstytucji, jak rowniez lamania praw innych obywateli. A jesli je lamie to nie tylko mniejszosc, ale w pierwszym rzedzie wiekszosc ma obowiazek dla swojego wlasnego dobra przywolac kogos takiego do porzadku...w innym wypadku to nie jest zadna wiekszosc tylko stado baranow... Odpowiedz Link Zgłoś
widziane_inaczej Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokrecony 20.11.05, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokr 20.11.05, 21:40 nie wszystko to czego nie rozumiez musi być od razu brednią. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Naczytałeś sie Wybiórczej i bredzisz jak pokr 20.11.05, 22:01 Nie odpisuj mu - on i tak nie przeczyta:)) Zauwazylem, ze wkleja ten post, a wlasciwie sam jego tytul wiele razy. Kolega mu napisal i nauczyl jak sie kopiuje i wkleja;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:30 Bedziesz mu sie ostroznie przygladal i krytycznie podchodzic do jego posuniec, tym mniej Tobie zrobi krzywdy. Protest juz sie rodzi, i to protest ludzi swiadomych, ktorzy nie zwykli ufac politykom 'za piekne oczy'. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:44 zgadzam się z tobą protest już się rodzi. tak jak bywało w naszej historii wielokrotnie walczymy o wolność. nietstety pierwszy chyba raz przeciwnikiem w tej walce jet nie osamotniona władza ale władza wspomagana przez bardo dużą część społeczeństwa. i to jest najbardziej smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Im wczesniej go sie zaczniesz bac, tym lepiej 20.11.05, 21:59 Nasza sytuacje swietnie ilustruje 'Konopielka':(( Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas [...] 20.11.05, 21:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: NIE PODDAJMY SIĘ TERROROWI !!!! 20.11.05, 21:49 dyskusja na tym forum pokazuje że takie demonstracje są potrzebne. dlaczego? dlatego, że należy walczyć z nienawiścią a z taką spotykają się homoseksualiści. ty i tobie podobni używają słowa gay jako najgorszego wyzwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: czy już powinniśmy zacząć się bać tego państ 20.11.05, 22:17 Te marsze zawsze były "wiecami w obronie demokracji". Bo, zaiste, albo ona jest dla wszystkich, albo jej nie ma. Różnica taka, że kiedyś legalny marsz schodził z drogi Wszechpolactwu z kamolami, bo policja nie ruszała na kamienujących chrześcijan. Teraz rusza, ino w inną stronę. Ta różnica mi się zdecydowanie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci A mi to motto lotto - w przeciwieństwie do Ciebie. 20.11.05, 21:32 Stać mnie na własny system wartości i filozofię życiową. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 twoj wlasny system wartosci nie jest zbyt etyczny, 21.11.05, 02:16 a napewno nie estetyczny, fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
kwazikaczka Nielegalny zakaz? 20.11.05, 21:39 Co bylo nielegalne, marsz, czy zakaz? Sam juz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 to my... 20.11.05, 21:41 To my dzięki ober mordercy Stalinowi/pewnie dzięki jego niedostatkowi wyobrażni/ jesteśmy monolitycznym monokulturowym państwem w EU i tak ma być... Dla zwolenników multi-kulti proponuję Francję...to taki najbardziej tolerancyjny kraj w EU...wszystko mozna palić ..szkoły,kościoły,maryśkę,samochody..przedszkola z dziećmi ...a co tam monokulturalny ciemnogrodzie...żyjesz w XV wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom czaszki 20.11.05, 21:48 ku przyzwoleniu moherowej falangi. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci .. i to w ilościach stanowiących wielokrotność 20.11.05, 21:54 takich przypadków odnotowywanych w krajach tolerancji / np. Szwecja/ Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 A Naczelny Faryzeusz milczy... 20.11.05, 22:01 Inne polskie cnoty: 1. tysiace smiertelnych wypadkow spowodowanych przez pijanych>>> rydzol milczy 2. tysiace nielegalnych abortusow... rydzol potepia liberalow i pieniaczy na zgnily zachod 3. tysiace maltretowanych dzieci przez rodzicow ktorzy je za oplata ochrzcili>>> zaraz po sumie, po odbiciu flachy 4. a to wszystko niepoanowane przez slabe panstwo 5. Ciekawe czy za to w spowiedzi rozgrzeszaja... w milosierdziu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Albo sie je gwalci z dziadkiem i sasiadem 20.11.05, 21:56 Od nas sprzedaje sie kobiety do domow publicznych na swiecie, u nas mial miejsce ostatni w Europie przypadek zgonu czlowieka na wscieklizne, u nas sie tuczy ptasie watroby na sprzedaz do Francji metoda, ktora zostala we Francji zabroniona, ze wzgledu na okrucienstwo, u nas sie okrutnie morduje zwierzeta w ubojniach, bo tak jest zabawniej... Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 ale jestesmy dumnym narodem 20.11.05, 22:04 o porypanej moralnosci. Teraz Francje i Holandie bedziemy pouczac jak spoleczenstwo urzadzac. Kultury ich bedziemy uczyc. Sztacheta, Lepperem, Giertyszkami, Swiatowa rozglosnia RM, Siekiera, Kurskim,i Pavulonem. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Europa się starzeje i jesteśmy skazani na 20.11.05, 22:15 imigrantów z Afryki, czasem już naprawdę nie można słuchać tych doktrynerskich odrealnionych bzdetów popłuczyn po klasycznej konserwie. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Re: Europa się starzeje i jesteśmy skazani na 20.11.05, 22:30 Nie znoszę prostackich wizji świata, po co poświęcać czas dziecku wychowywać go i uczyć pewnych zachowań, jeśli najprościej nie robić nic, a kiedy przeskrobie wziąć pas i złoić mu skórę ? Tak wygląda polityka społeczna konserwy. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom cza 20.11.05, 22:01 O co ciebie idzie? Ja jestem moherowy beret w aksamitnym kapelusie... Nu..i całkiem dobre geszefty da sie robić....a chcesz robić jeszcze lepsze... Zapomnij.............antysemitny faszystniku Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: A u nas "klapsikiem" sie rozwala dzieciom cza 20.11.05, 22:03 tak , w takiej moherowej republice to i kuksaniec zonie sie dostanie ...bo zasłuzyla..bo jak się kobiety nie bije ,to jej watroba gnije..ale cicho sza!! Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 "Kobita nie bita to nie Kobita" 20.11.05, 22:14 a jak lesba to jeszcze i kopa... Sluszna uwaga, bikej. Ale nasz wysokomoralny narod ma wieksze klopoty: gejow i lesbijki i publiczne zgorszenie z tym zwiazane. Czy takie ohydne bagno da sie zgorszyc? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: "Kobita nie bita to nie Kobita" 20.11.05, 22:19 Da sie. Wystarczy im powiedziec, ze zamiast Boga wielbia balwany:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_777 Re: to my... 21.11.05, 02:20 dzieki JP2 jestesmy monolitycznym narodem chrzescijanskim, ktoremu nie odpowiadaja zwyrodnienia spoleczne z importu nadzieja w tym ze jak kazda moda, i ta przeminie. niech no tylko kilku wiecej zlapie hiva Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale sie uchachalem:))) Dzieki:)))))))))))))))))))) 20.11.05, 22:07 Az sie poplakalem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci W jednych rodzinach problem się omawia, w innych 20.11.05, 22:47 z miejsca wali w mordę / za przeproszeniem/, konserwatyści zdaje się preferują tą drugą wersję z menelii rodem. Odpowiedz Link Zgłoś