Dodaj do ulubionych

Lekcja historii z PiS w tle

23.11.05, 00:25
no, no

dziarscy chłopcy nie próżnują tylko już myślą o przyszłej PiSowskiej
hitlerjugend. Polskie dzieci nie są wystarczająco 'polskie' i 'patriotyczne'.

Chyba gdzieś już słyszałem podobne argumenty...
Obserwuj wątek
    • wicia13 Re: Lekcja bicia piany 23.11.05, 00:51
      Olaboga jaki skandal... Takie gaworzenie dziadunia z AK może strasznie
      pomieszac tym maturzystom w ich niewinnych głowkach. No po prostu coś
      strasznego :)
      • pasqdniq Re: Lekcja bicia piany 23.11.05, 01:09
        niech sobie gaworzy ... niech nawet wypowiada swoje opinie, ale po co tak
        obrzydliwie mieszac wszystkie wartosci z brudna polityka ?

rozumiem ze ten pan mogl nie lubic Jerzego Owsiaka, ale czemu nie zorganizowal
        spotkania tak aby mozna bylo na ten temat podyskutowac ? a moze specjalnie nie
        chcial dyskusji bo wiedzial ze nikt sie z nim nie zgodzi. Mlodzi ludzie maja o
        wiele wiecej rozsadku w glowach niz ktorykolwiek moherowy pomponik moze
        przypuszczac.
      • mirmat1 Gazeta wolalaby lekcje historii z Bolkiem i Olkiem 23.11.05, 02:40
        wicia13 napisał:
        > Olaboga jaki skandal... Takie gaworzenie dziadunia z AK może strasznie
        > pomieszac tym maturzystom w ich niewinnych głowkach. No po prostu coś
        > strasznego :)
        Kosmopolici z Gazety Wybiorczej strach oblecial, ze uczniowie moga sie
        dowiedziec czegos z naszej historii i doznac patriotycznych uniesien. A to
        zagrozilo by indoktrynacji pokazujacej TW Bolka czy tow. Olka jako wzorcow do
        nasladowania.
    • gobi03 Powiedział co wiedział 23.11.05, 01:56
      Na jaką refleksję mógł się zdobyć, taką przedstawił młodzieży. Cenne jest to, że
      pewne treści powinny trafiać do młodzieży nie tylko od nauczycieli, ale i od
      "zwykłych" ludzi. Kiedy nauczyciel mówi "święta miłości kochanej Ojczyzny...",
      to uczniowie mogą powiedzieć, że gada tak, bo ma za to płacone. Kiedy człowiek
      godny szacunku za swoją przeszłość mówi to samo, to przemawia do uczniów inaczej.
      Wiem, że Gazeta ma linię programową daleką od polskiego patiotyzmu. Tu nie
      przeczytamy pochwały zajęć związanych z tożsamością narodową. Trudno.
      Odnośnie stosunku pana Brodackiego do Owsiaka i do zajmowania się pieniędzmi, to
      myślę że ma prawo mieć swoje poglądy, ważne tylko żeby w podobnych kwestiach
      wypowiadali się również inni dorośli - nie nauczyciele. Ostatecznie 3 klasa
      liceum to moim zdaniem 19-latki, czyli osoby dorosłe, biorące udział w wyborach,
      posiadające pewną świadomość polityczną...
      • wicia13 Re: Pisowcy uczcie się od demokratów 23.11.05, 02:20
        Czuję się zażenowany kiedy gazeta stara się okazać święte oburzenie z powodu
        dwóch zdań jakiegoś kombatanta i grzmi o zakazie prowadzenia lekcji przez
        partie polityczne...
        A jeśli ktoś ma inne wrażenia to polecam choćby lekturę forum demokraci.pl - w
        dziale "wychowanie młodych sympatyków". Tam wyjaśniono jak omijac prawo. Ta
        cała akcja młodzieżówki PiS to przy tym kaszka z mlekiem. Mnie ujęła zwłaszcza
        pani nauczycielka z demokraci.pl, która "wychowuje przyszły elektorat" w klasie
        szóstej szkoły podstawowej.
        www.forum.demokraci.pl/topic.php?id=1003
    • jazz.art.pro Re: Lekcja historii z PiS w tle 23.11.05, 02:19
      a się cieszyłem, że mnie głeboki PRL minął - i patrzcie wraca na nowo... :(
      Ci ludzie to pospolici bandyci - z prezydentem Kaczyńskim i manipulującym nim
      bratem na czele. Zabawne, że oszuści, którzy pokazali ja potrafią łżeć, podczas
      kampanii wyborczej i tuż po niej, CI sami teraz chcą uczyć prawdy o historii...
      zresztą z regularnym głosicielem herezji i fałszerem teologii katolickiej
      Rydzykiem....
      • blackout.9491 Re: Lekcja historii z PiS w tle 23.11.05, 14:11
        jazz.art.pro napisał:

> a się cieszyłem, że mnie głeboki PRL minął - i patrzcie wraca na nowo... :(
        > Ci ludzie to pospolici bandyci - z prezydentem Kaczyńskim i manipulującym nim
        > bratem na czele. Zabawne, że oszuści, którzy pokazali ja potrafią łżeć,
        podczas
        > kampanii wyborczej i tuż po niej, CI sami teraz chcą uczyć prawdy o
        historii...
        > zresztą z regularnym głosicielem herezji i fałszerem teologii katolickiej
        > Rydzykiem....

Wygląda na to, że okres PRL był najlepszy w całej historii Polski.
      • dikarlo1 Re: Lekcja historii z PiS w tle 23.11.05, 22:28
        Żal mi cię człowieku. Przypadek nieuleczalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka