galba 24.11.05, 12:15 Jestem dumny gdy wiedzę, że nasi żołnierze pełnią tę trudną misję. To jedna z niewielu słusznych decyzji rządów SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al.hurra Okupant nie ma praw 24.11.05, 12:25 Trudno sie litowac nad tymi ofiarami postkomunistycznego wlazidupstwa wiedzac, ze sa okupantami w Iraku, ze sa sojusznikami w bandyckiej, bezprawnej i niczym nie uzasadnionej agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
zlyporucznik Re: Okupant nie ma praw 24.11.05, 12:32 al.hurra napisał: > Trudno sie litowac nad tymi ofiarami postkomunistycznego wlazidupstwa wiedzac, > ze sa okupantami w Iraku, ze sa sojusznikami w bandyckiej, bezprawnej i niczym > nie uzasadnionej agresji. > > Nie znoszę Busha, a o Amerykanach mam bardzo złą opinię,ale krew mnie zalewa kiedy czytam takie idiotyzmy. W razie ataku terrorystycznego na nasz Kraj to Twoje włazidupy będą lepiej przygotowani. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
al.hurra Re: Okupant nie ma praw 24.11.05, 12:35 zlyporucznik napisał: > al.hurra napisał: > > > Trudno sie litowac nad tymi ofiarami postkomunistycznego wlazidupstwa > wiedzac, > > ze sa okupantami w Iraku, ze sa sojusznikami w bandyckiej, bezprawnej i > niczym > > nie uzasadnionej agresji. > > > > > Nie znoszę Busha, a o Amerykanach mam bardzo złą opinię,ale krew mnie zalewa > kiedy czytam takie idiotyzmy. To nie idiotyzmy, ale rzeczywistosc. Agresja byla bezprawna i niepotrzebna, a teraz trwa okupacja w ktorej niestety bierze udzial i Polska. > W razie ataku terrorystycznego na nasz Kraj to Twoje włazidupy będą lepiej > przygotowani. W razie ataku terrorystycznego na Polske trzeba bedzie niestety spojrzec prawdzie w oczy: to bedzie odwet za agresje na Irak, odwet bolesny dla Polski ale usprawiedliwiony agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
konkwista7 www.konkwista.pl 24.11.05, 12:50 Zajmij się kolego lepiej problemami we własnym kraju. Daswidania Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo www.konewka.pl Szkoda dziewczynki. 24.11.05, 19:30 Pamiętam jak kiedyś sam bawiłem się niewybuchami i innym wojennym złomstwem. Na szczęscię wciąż jestem w jednym kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie wiem czy dobrze zrozumialem ? 24.11.05, 21:42 W razie ataku terrorystycznego islamistow na Polske ? Ze niby WP szkoli sie w Iraku by byc przygotowanym na terrorystyczny atak islamistow Polsce ? Po pierwsze zanim weszlismy do Iraku bylismy niezle notowani w krajach arabskich z ktorymi (z Irakiem wlacznie) blisko wspolpracowalismy gospodarczo. Trudno sobie wyobrazic dlaczego wybrano by nas do takiego ataku. Przypisywanie nam Polakom zbyt duzego znaczenia w Europie, wobec Rosji i na swiecie jest rysa charakterystyczna wspolczesnych Polakow, dzieki naszym "znakomitym" hitorykom, ktorzy zamiast zajmowac sie prawda historyczna zajmowali sie naszym "duchem narodowym" kolorujac nasza dalsza i blizsza historie! O Polsce, ze istnieje, w krajach arabskich, zanim napadlismy na Irak, wiedzial jeden mieszkaniec, no powiedzmy na tysiac. Obecnie jest ich moze dwoch albo i trzech ! Nie mielismy ani koloni ani kapitalow zainwestowanych w krajach arabskich i wybor Polski, zanim napadlismy na Irak, jako celu ataku terrorystycznego byl nieomal nieprawdopodobny. Teraz to co innego, mimo ze, co trzeba oddac naszym oficerom w Iraku, wykazali sie duzo wiekszym wyczuciem politycznym niz nasz Prezydent A. Kwasniewski. Nie wspomne o jego doradcach takich jak pan Longin Pastusiak. Teraz moga sie tam tacy zdarzyc co zechca sie rowniez w Polsce "wykazac"!. Dziwne, ze wraz ze spadkiem popularnosci Busha w Stanach, coraz wiecej osob na tym forum deklaruje swoja wobec niego antypatie ! Po drugie: sama idea napadania obcego kraju by cwiczyc wlasnych zolnierzy, obecna w dowodztwie WP, jest niegodna patriotycznego etosu WP i w interesie naszych zolnierzy jest by z niej raz na zawsze zrezygnowac (nawet kosztem mniejszych bo krajowych poborow) wycofujac sie z okupacji Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Interesujące, 24.11.05, 22:37 jak wybitnie krótką pamięć mają "pacyfiści" piszący o "niczym nie uzasadnionej agresji". Zdają się nie pamiętać masakr Kurdów i Szyitów w Iraku. Nie pamiętają o bezprawnej i niczym nie uzasadnionej agresji Saddamowskiego Iraku na Kuwejt. Zapominają również o tysiącach ofiar reżimu, których zwłoki odkrywane są do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zajebus Re: Interesujące, 24.11.05, 23:13 dorsai68 napisał: > jak wybitnie krótką pamięć mają "pacyfiści" piszący o "niczym nie uzasadnionej > agresji". > Zdają się nie pamiętać masakr Kurdów i Szyitów w Iraku. Nie pamiętają o bezpraw > nej i niczym nie uzasadnionej agresji Saddamowskiego Iraku na Kuwejt. Zapomina > ją również o tysiącach ofiar reżimu, których zwłoki odkrywane są do dzisiaj. piszesz o tej inwazji konsultowanej przez Husajna z amerykanami?? kiedy na pytanie husajna o inwazje na kuwejt sekretarz stanu james baker powiedzial husajnowie ze jest to "wewnetrzna sprawa iraku" co w polityce znaczy robta co chceta,podpuscili starego agenta cia husajna na kuwejt zeby go potem "wyzwalac" i tym sposobem jest ruch w interesie, stary busz jest przebiegly jak malo kto,potrzebowal wroga to uzyl husejna zamienil go z nieuzytecznego agenta na pozytecznego "wroga" Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Interesujące, 24.11.05, 23:19 dorsai68 napisał: > jak wybitnie krótką pamięć mają "pacyfiści" piszący o "niczym nie uzasadnionej > agresji". > Zdają się nie pamiętać masakr Kurdów i Szyitów w Iraku. Dokonanej bronia i srodkami chemicznymi dostarczanymi m.in. przez USA. > Nie pamiętają o bezprawnej i niczym nie uzasadnionej agresji Saddamowskiego > Iraku na Kuwejt. Agresja na Irak skonsultowana byla z rzadem USA, ktory dla do zrozumienia, ze nie ma sprzeciwow (dopiero pod naciskiem opinii publicznej swiata, a glownie Europy Zachodnie, spreparowano w USA "dowody" na rzekome bestialstwo wojsk irackich (do czego przyznaje sie zreszta firma reklamowa, autor "dowodow") aby przekonac Kongres ze jednak trzeba interweniowac. A agresja na Kuwejt uzasadniona byla tym, ze Kuwejt "podkrada" zloza irackie specjalna technika wiercen, co zreszta nadal ma miejsce i bylo juz protestowane przze obecne marionetki rzadowe Iraku. > Zapomina ją również o tysiącach ofiar reżimu, których zwłoki odkrywane są do > dzisiaj. Nie wrocily im zycia dziesiatki tysiecy smiertelnych ofiar cywilnych agresji USA i przydupasow. Odpowiedz Link Zgłoś
zlyporucznik Re: Irak: Trzech Polaków lekko rannych 24.11.05, 12:27 Sam byłem na 3 zmianie, znam wielu chłopaków,którzy teraz pojechali niecierpliwie czekam na szczegóły. A co do misji to uważam,że strona polityczna to jedno,ale takiego doświadczenia bojowego nie zdobędziemy na żadnych ćwiczeniach. Trzymajcie się chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
al.hurra [...] 24.11.05, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mkonczylo CZy Tobie cokolwiek podoba sie w tym kraju??? 24.11.05, 12:44 Domniemywam, że nie Odpowiedz Link Zgłoś
zlyporucznik Re: CZy Tobie cokolwiek podoba sie w tym kraju??? 24.11.05, 12:53 Ciekawe czy potrafi coś zrobić poza trzepanie w klawisze swoich gorzkich żali. A zakasaj rękawy i weź się do roboty al.hurra Odpowiedz Link Zgłoś
pitbul48 Re: CZy Tobie cokolwiek podoba sie w tym kraju??? 24.11.05, 13:07 jestem blisko wojska 30 lat i nie widziałem pracowitego oficerka Odpowiedz Link Zgłoś
zlyporucznik Re: CZy Tobie cokolwiek podoba sie w tym kraju??? 24.11.05, 13:19 Zdarzają się coraz częsciej im mniej etatów tym więcej pracowitych Odpowiedz Link Zgłoś
yacek1 Re: CZy Tobie cokolwiek podoba sie w tym kraju??? 25.11.05, 04:36 W Izraelu to jeden byl tak "pracowity", ze wyladowal w glowe rannej dziewczynki palestynskiej az 8 nabojow. Jego podwladni probowali go zatrzymac aby tak ciezko nie pracowal. W londynie tez byl jeden (lub wiecej)pracowity. W biednego brazylijskiego emigranta lezacego na ziemi walil jak w transie. Podobno strasznie sie zmeczyl. Porucznik! czys ty tez taki pracowity? I czy wierzysz w to, ze poszliscie tych Irakijczykow WYZWOLIC? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Szkoda że nie odwrotnie 24.11.05, 13:07 "Ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. Ciężkich obrażeń doznało natomiast irackie dziecko, które bawiło się nieopodal pola minowego" Odpowiedz Link Zgłoś
zlyporucznik Re: Szkoda że nie odwrotnie 24.11.05, 13:16 indris napisał: > > Szkoda że nie odwrotnie > Uwierz mi,że gdyby mieli wybór oni też tak by powiedzieli,więc trochę szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom2 Re: Szkoda że nie odwrotnie 24.11.05, 13:28 Trzeba byc kompletnym glupcem i szu..ja aby wypisywac takie teksty i pluc na zolnierzy wlasnej armii. No, ale ty pewnie sadzisz, ze jesli np. Lukaszence odbije, to zaslonia cie "komadosi" z Amnesty International, Greenpeace albo klawiatura komputera. Szacunek dla "zlegoporucznika" P.S. Kwestia odpwiedzialnosci/slusznosci decyzji tych, ktorzy ich wyslali to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys23-1986 CO MY TAM ROBIMY???? 24.11.05, 14:48 Zostawmy amerykańców z ich problemem bo niechciałbym żeby więcej naszych tam zginelo bądź zostało rannych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yacek1 Re: Szkoda że nie odwrotnie 25.11.05, 04:44 oszolom2 napisał: > > P.S. Kwestia odpwiedzialnosci/slusznosci decyzji tych, ktorzy ich wyslali to > inna sprawa. O, ho, ho! Czyzby? To znaczy prokuratorzy w Norymberdze sie pomylili lub popelnili przestepstwo bo ustalili, ze przestepcami sa nie tylko wydajacy rozkazy ale rowniez ci ktorzy je wykonuja. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Irak: Trzech Polaków lekko rannych 24.11.05, 13:29 Ładunek wybuchowy nieznanego pochodzenia lekko ranił w czwartek trzech polskich żołnierzy ************************************* Pewnie znowu wywaliło kocioł z bimbrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn gdyby tych polskich szwejów tam nie było 24.11.05, 16:55 prawdopodobnie to dziecko nadal cieszyłoby się dobrym zdrowiem. Niech śni się stolzmanom i innym zwisielcom do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
trollbk Re: Irak: Trzech Polaków lekko rannych 24.11.05, 17:10 Myślę, że pomoc w rozminowaniu, medyczna, edukacja i zapewnienie bezpieczeństwa to nic czego moglibyśmy się wstydzić. To wymierna korzyść jaką wyniosą Irakijczycy z naszej obecności w tym kraju. Akurat na takie działania chyba możemy sobie pozwolic jako kraj aspirujący do miana znaczącego w świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus [...] 24.11.05, 17:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Wszyscy Polacy sa dumni 24.11.05, 22:28 marcus_crassus napisał: > o tych lewackich smieciach nie bede wspominal - ale mam watpliwosci co do ich > narodowosci. w czasach miedzywojennych komuchy swoja ojczyzne widzialy w > moskwie a nie w warszawie a Polski nienawidzily. > nowe lewactwo ma podobnie. tylko chyba jeszcze nie wiedza co jest ich nowa > stolica po bankructwie ZSRR. Lewactwo w osobach Kwasniewskiego, Millera i spolki wyslalo w ramach podlizywania sie nowemu Gensekowi Bushowi polskich szwejkow do Iraku, niezgodnie z prawem miedzynarodowym, niezgodnie z polska konstytucja. Lewactwo klaszcze USA. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Cos tu nie pasuje 24.11.05, 22:04 Zamiast pie..c o bohaterskich obroncach bushowskiej dupy, niech rzad powie otwarcie, ile miliardow stracily nasze firmy na zerwaniu kontraktow handlowych z krajami arabskimi. Za pomoc w mordowaniu Irakijczykow nie dostalismy nawet polowy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
zajebus DOKLADNIE 24.11.05, 23:23 kiedys Polska handlowala z Irakiem,cale konwoje ciezarowek jezdzily z towarem, Polacy mogli jezdzic do krajow arabskich na kontrakty i uczciwie zarabiac, przyjezdzali studenci do Polski i placili za nauke i bylo dobrze, to musieli wejsc do doopy amerykanom i sie do mordowania ludzi ktorzy nam nic nie zawinili dolaczyc, i itak zostali wyhoojani przez busza i zostali z ptakiem w garsci, kasy z tego nie ma[dzika chca tam sprzedac haha i tylko wtedy jesli wojsk nie wycofamy] wiekszosc arabow juz nas nienawidzi za wyslugiwanie sie amerykce,nie ma mowy do powrotu do tego co bylo kiedys, WYPROWADZIC POLSKIE WOJSKA Z IRAKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Irak: Trzech Polaków lekko rannych 25.11.05, 00:04 Módlmy się za duszę dziewczynki. Jestem dumny z tego co robią nasi żołnierze w Iraku. Jeszcze Polska nie zginęła. Odpowiedz Link Zgłoś
yacek1 Re: Irak: Trzech Polaków lekko rannych 25.11.05, 04:58 martino napisał: > Módlmy się za duszę dziewczynki. Racja! Modlmy sie. Ale do kogo? Do Boga czy do Allaha, bo to przecie Muzulmanka. > Jestem dumny z tego co robią nasi żołnierze w Iraku. Jeszcze troche i bedziesz mial powody do dumy z tego co beda robili w Iranie. Scenariusz taki sam. Lamanie praw czlowieka, budowa bomby atomowej i co najwazniejsze to nienawisc do Izraela. A moze to nie nienawisc tylko zazdrosc, ze Izrael ma a oni nie maja. > Jeszcze Polska nie zginęła. Ale juz robi pod siebie. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś