Dodaj do ulubionych

Na Woronicza straszy widmo Wildsteina

• rsrh Trudno koledzy ! Wiatr historii gdy wieje to 31.12.05, 15:07
      ludziom rosna skrzydła,natomiast trzesa sie portki pętakom!! (Gałczyński)

• poglodek Re: Trudno koledzy ! Wiatr historii gdy wieje to 31.12.05, 17:48
        --------------------------------------------------------------------------------
        To wspaniała wiadomość, że tacy ludzi jak Bronisław Wildstein czy Jan
        Pospieszalski będą odgrywac większą rolę w TV. To fachowcy, wybitni
        dziennikarze. Szeczgólnie cieszy mnie to, że pan Pospieszalki będzie oprócz
        prowadzenia programu "Warto rozmawiać" (to najlepszy obecnie program
        publicystyczny w polskiej telewizji) drugi program lub zostanie szefem działu
        publicystyki. Włściwi to życze mu aby dostał i to i to. Gdyby było więcej tak
        bezkompromisowych i wiernych prawdzie dziennikarzy jak Jan Pospieszalski to
        nasza rzeczywistość wyglądałaby inczej. Mam tez nadzieje, że rzeczywiście
        Durczok i Gawryluk wylecą z TYP. Durczok za swój tendencyjny i stronniczy
        program "Debata" a Gawryluk za nierzetelność. Mam też nadziej, że nie będę już
        niebawem musiał oglądać w TYP programu "Prosto w oczy" Moniki Olejnik .. też
        wybitnie stronicza, nierzetelną i nie majca nic wspólnego z dziennikarestwem.
        Otwarcie wspiera w swoich programch opcje lewicowo-liberalną i opluwa polityków
        prawicy. Ale czas tych osób mam nadziej się kończy i nadejdzie czas takich
        ludzi jak Pospieszalki i Wildstain.
        Myśle, że skarbincą dobrych dziennikarzy publicystycznych i informacyjnych jest
        redakcja "OZONU" można by po nich sięgnąć. Są też dobrzy dziennikarze
        w "Newsweeku" ... jest dawna obsada TV Puls (tzw. pampersi) więc jest z czego
        korzystać.

PS. Niedawno Gazeta pisała, że na Woornicza straszy widmo ojca Rydzyka, teraz
        widmo Wildsteina ...wychodzi na to że awangarda postępu uwierzył w duchy i
        zjawiska nadprzyrodzone hahahaha ....
        • u3manka5 Re: Trudno koledzy ! Wiatr historii gdy wieje to 31.12.05, 18:07
          Albo jestes napity albo jestes idiota.
    • elfhelm TVP nie oglądałem i nie będę dalej oglądał 31.12.05, 15:22
      więc zmiany mnie mało interesują.
      • maureen2 Re: TVP nie oglądałem i nie będę dalej oglądał 31.12.05, 15:33
        a w tvp3 warto czasami obejrzeć programy krajoznawcze,historyczne.
    • bsc1 Widmo Wildsteina krąży po TVP! 31.12.05, 15:33
      Najpierw wykradł z IPN listy na zasadzie komu by tu jeszcze przy...łożyć, a
      teraz pcha się na ekrany TVP? Przerzucę się na programy prywatnych TV, bo tu
      widać, że cel uświęca środki. Pecunia non olet. To prawdziwy WilK-Stein.
      • poglodek Re: Widmo Wildsteina krąży po TVP! 31.12.05, 17:48
        To się przerzucaj nikt Ci nie karze oglądać tvp
    • parob Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni odejść 31.12.05, 15:43
      Durczok - za pełną zgodność poglądow z każdym nowym szefem, Gawryluk - za wkopywanie kolegów i spowodowanie kilku zwolnień, Mosz - nie za to,że pracuje tam już długo ale za to , że jego program jest kompletnym bełkotem.
      Pospieszalski za to robi coś, co powinno byc jakimś wzorem. Nie ukrywa swoich poglądów więc i widz może brać poprawkę i nie łykać wszystkiego jak mu "obiektywne" dziennikarstwo raczy podać.
      • goffythedog Re: Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni ode 31.12.05, 16:25
        poprawke, to moge sobie wziac na poglady durczoka w debacie, a nie
        pospieszalskiego w niewarto rozmawiac. nie moge wziac poprawki, bo program tak
        jest ustawiony, ze jakiekolwiek poprawki uniemozliwia.
        pzdr
      • poglodek Re: Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni ode 31.12.05, 17:47
        Podzielam Twoją opinię w 100 %. Pospieszalski to rasowy dziennikarz nie ukrywa
        swoich poglądów nie mówi, ze jest obiektywny i bezstronny jest po porostu sobą.
        • sceptyk40 Re: Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni ode 31.12.05, 22:32
          Nie mówi że jest obiektywny, żeby mu nie zarzucono kłamstwa - to żadna chwała,
          ale jeśli wogóle o sobie niewiele mówi to może przypadkiem jest jeszcze skromny.
          • poglodek Re: Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni ode 31.12.05, 23:56
            Widzisz a Olejnik, Durczok, Żakowski, Lis, Parandowski i inni tak móią dlatego
            zarzucam im kłamstwo. A redaktor Pospieszalki nie musi mówić o sobie bbpo to co
            robi świadczy najlepiej jakim jest wspaniałym człowiekiem
            • goffythedog Re: Łatwo tą pracę zdobyli to i łatwo powinni ode 01.01.06, 07:34
              poglodek, ty naprawde nie rozumiesz mojej uwagi?! o bogini!
    • lavojtek O co ten krzyk? 31.12.05, 15:47
      Czerwoni tez obsadzali telewizje swoimi kmiotkami (patrz Gugała, Kwiatkowski i
      inni). Strona rzadzaca powinna miec kontrole nad mediami. TVP nie jest prywatna
      telewizja wiec sprawa wedlug mnie jest prosta. Niech sobie opozycja stworzy
      wlasna telewije!
      • poglodek Re: O co ten krzyk? 31.12.05, 17:45
        Masz racje
      • john_jasny Re: O co ten krzyk? 01.01.06, 05:22
        lavojtek napisał:

> Czerwoni tez obsadzali telewizje swoimi kmiotkami (patrz Gugała, Kwiatkowski
        i
        > inni). Strona rzadzaca powinna miec kontrole nad mediami. TVP nie jest
        prywatna
        >
        > telewizja wiec sprawa wedlug mnie jest prosta. Niech sobie opozycja stworzy
        > wlasna telewije!
        =====================================================================
        Czy tatus byl kacykiem PZPR bo twjoe poglady to poglady z bylego PRL. W
        panstwowej Telewizji powinny scierac sie wszystkie poglady ludzi i partii.
        Telewizje te zasilaja srodki calego spoleczenstwa . Telewizja panstwowa nie
        jest wlasnoscia Rzadu czy jakiejs partii
    • verey Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 15:48
      >>
      W Telewizji Polskiej wielki popłoch. - Obyśmy zobaczyli się w przyszłym roku -
      takie życzenia składają sobie pracownicy. Atmosfera przypomina pokład Titanica.<<

To znaczy tez mysleli ze sa niezatapialni,najszybsi,najwieksi na swiecie i ze
      zaslepienie samouwielbieniem jest wystrczajacym substytutem
      profesjonalnosci,zdrowego rozsadku i serca?

No to do dna.
      • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:45
        Wreszcie spotka ich kara za pyche
        • john_jasny Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 01.01.06, 05:25
          poglodek napisał:

> Wreszcie spotka ich kara za pyche
          =============================================
          A ciebie wczesniej czy pozniej spodka kara za glupote
    • hwadu POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZASIE 31.12.05, 15:49
      POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZASIE WYBORÓW, ABY NIE PRZESZKADZAŁ
      WYBRANIU TUSKA NA PREZYDENTA I W ZACHOWNAIU UKŁADU PO-SLD W TELEWIZJI.
      • jola_z_dywit Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 16:31
        Niestety to prawda.
        • taziuta Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 16:45
          Niestety, bo wygrał Kaczor, czy niestety, bo przegrał Tusk?
          A kto by wygrał, gdyby Pospieszalskiego nie zdjęli? :-)

jola_z_dywit napisała:

> Niestety to prawda.
          • jola_z_dywit Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 17:31
            Lem to demencja.
            • jenna.jameson Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 17:37
              niestety - jego ostatni wywiad dla Przeglądu - mówi mi tylko jedno, że niestety
              ale chyba powinien już odejść, by nie zepsuć głupotami obecnymi, tego co kiedyś
              wielkiego stworzył
              • taziuta Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 18:51
                Popatrz, popatrz, jak poglądy polityczne mogą wpłynąć na osąd.
                Prawda w oczy kole? A więc głoszący ją winien odejść?
                Jakie to charakterystyczne dla kaczolubów :-)

jenna.jameson napisała:

> niestety - jego ostatni wywiad dla Przeglądu - mówi mi tylko jedno, że
                > niestety ale chyba powinien już odejść, by nie zepsuć głupotami obecnymi,
                > tego co kiedyś wielkiego stworzył
                • jenna.jameson Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 19:34
                  nie głupolu, ale to, że ktoś ma talent w pewnej dziedzinie nie predystynuje go
                  do wyrażania się na wszelkie możliwe tematy,
                  Życiorysy I.B. Singera, czy Dostojewskiego dobitnie o tym świadczą.
                  Dlatego też, ze względu na wcześniejsze dokonania nie warto panu Lemowi szargać
                  swojej opinii takimi wywiadami, bo już swoimi felietonami w TP udowodnił, że na
                  polityce nie zna się kompletnie.
                  • john_jasny Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 06:12
                    jenna.jameson napisała:

> nie głupolu, ale to, że ktoś ma talent w pewnej dziedzinie nie predystynuje
                    go
                    > do wyrażania się na wszelkie możliwe tematy,
                    > Życiorysy I.B. Singera, czy Dostojewskiego dobitnie o tym świadczą.
                    > Dlatego też, ze względu na wcześniejsze dokonania nie warto panu Lemowi
                    szargać
                    >
                    > swojej opinii takimi wywiadami, bo już swoimi felietonami w TP udowodnił, że
                    na
                    >
                    > polityce nie zna się kompletnie.
                    ============================================================
                    To jest idiodko twoje zdanie ,natomiast wiekszosc ludzi i profesjonalisci sa
                    zupelnie innego zdania. Ta wypowiedzia dalas swiadectwo ze jestes zwyklym
                    smieciem bo nie umiesz przyjac innego pogladu. Wspolczuje twoim partnerom
                    zyciowym.
              • john_jasny Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 05:58
                jenna.jameson napisała:

> niestety - jego ostatni wywiad dla Przeglądu - mówi mi tylko jedno, że
                niestety
                >
                > ale chyba powinien już odejść, by nie zepsuć głupotami obecnymi, tego co
                kiedyś
                >
                > wielkiego stworzył
                ===================================================
                Typowa suka faszystowska, nie zycz komus smierci bo ona moze ciebie lub twoja
                rodzine wczesniej odwiedzic. Rzeczywiscie ogromna jego wina bo wyglosil swoje
                poglady niezgodne z twoimi .Ciebie nikt tu nie pyta o twoje poglady w
                pzeciwienstwie do Lema a szczekasz na tym forum
                • goffythedog Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 07:36
                  johnie_jasny, zgadzam sie w ogolnosci, ale ta suka... no bez przesady:)
            • taziuta Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 18:54
              Jola, ty znasz (i rozumiesz) takie trudne słowa? :-)

jola_z_dywit napisała:

> Lem to demencja.
              • jola_z_dywit Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 19:37
                Czytałam pasjami nie tego Lema,jego produkcje na zasadzie świątecznej kaszanki
                były dostępne wszędzie.Jako człowiek bez kręgosłupa ,pisał cokolwiek by w swei
                zamkniętej hedonistycznej i antypolskiej naturze zarobić na przychylność oka
                dystrybutorów paszportów i żarcia.Pisał bzdury o gwoździu w bucie tworzył teorię
                szczęśliwości,bacznie unikając rzeczywistości i nonkonformizmu.Sam się zadziwił
                poklaskiem swej literatury.Wypracowawszy przepustkę w twardej walucie
                ,wyemigrował do Szwajcari i skutecznie jezykiem starczych autorytetów,daje usust
                swoim frustracjom przedgrobowym teraz bacząc by nie obraźić szwajcarskiego
                rezydenta u którego się zainstalował.Skundlenie jest wszak zawsze skundleniem,a
                bycie kundlem w krwi pozostaje.
                • jenna.jameson Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 19:40
                  Może się mylę ale zdaje mi się , że pan Lem mieszka w okolicach Krakowa

> Czytałam pasjami nie tego Lema,jego produkcje na zasadzie świątecznej kaszanki
                  > były dostępne wszędzie.Jako człowiek bez kręgosłupa ,pisał cokolwiek by w swei
                  > zamkniętej hedonistycznej i antypolskiej naturze zarobić na przychylność oka
                  > dystrybutorów paszportów i żarcia.Pisał bzdury o gwoździu w bucie tworzył
                  teori
                  > ę
                  > szczęśliwości,bacznie unikając rzeczywistości i nonkonformizmu.Sam się
                  zadziwił
                  > poklaskiem swej literatury.Wypracowawszy przepustkę w twardej walucie
                  > ,wyemigrował do Szwajcari i skutecznie jezykiem starczych autorytetów,daje
                  usus
                  > t
                  > swoim frustracjom przedgrobowym teraz bacząc by nie obraźić szwajcarskiego
                  > rezydenta u którego się zainstalował.Skundlenie jest wszak zawsze
                  skundleniem,a
                  > bycie kundlem w krwi pozostaje.
                • john_jasny Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 06:16
                  jola_z_dywit napisała:

> Czytałam pasjami nie tego Lema,jego produkcje na zasadzie świątecznej kaszanki
                  > były dostępne wszędzie.Jako człowiek bez kręgosłupa ,pisał cokolwiek by w swei
                  > zamkniętej hedonistycznej i antypolskiej naturze zarobić na przychylność oka
                  > dystrybutorów paszportów i żarcia.Pisał bzdury o gwoździu w bucie tworzył
                  teori
                  > ę
                  > szczęśliwości,bacznie unikając rzeczywistości i nonkonformizmu.Sam się
                  zadziwił
                  > poklaskiem swej literatury.Wypracowawszy przepustkę w twardej walucie
                  > ,wyemigrował do Szwajcari i skutecznie jezykiem starczych autorytetów,daje
                  usus
                  > t
                  > swoim frustracjom przedgrobowym teraz bacząc by nie obraźić szwajcarskiego
                  > rezydenta u którego się zainstalował.Skundlenie jest wszak zawsze
                  skundleniem,a
                  > bycie kundlem w krwi pozostaje.
                  ============================================================
                  A ty suko nie jestes kundlem Lepera. akiego skundlenia jeszcze nie widzialem
                  jakie ty reprezentujesz. "Moj wodz moj Bog."
            • onyx_70 Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 19:19
              Lem to autorytet!
              • jenna.jameson Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 31.12.05, 19:37
                a i pewnie, niestety jednak nie we wszystkich dziedzinach, na polityce się nie
                zna kompletnie, a starość wychodzi u niego zgorzknieniem i wstrętem do
                wszystkiego i wszystkich.
                • john_jasny Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 06:23
                  jenna.jameson napisała:

> a i pewnie, niestety jednak nie we wszystkich dziedzinach, na polityce się
                  nie
                  > zna kompletnie, a starość wychodzi u niego zgorzknieniem i wstrętem do
                  > wszystkiego i wszystkich.
                  ==================================================================
                  Potwierdzilas mi moje podejrzenia o wielkosci twojej glupoty. Przeciez dowodzi
                  tego forma: Strzyzone czy golone" Poczytaj wypowiedzi Tatarkiewicza gdy mial
                  98lat. Ja nie wiem ile ty masz , ale glupota nie zalezy od wieku jest cecha
                  wrodzona
              • poglodek Owszem pesudoautorytet jeden z wielu wykreowanych 31.12.05, 21:24
                przez Gazete ... ale obecnie te "autorytety" coraz bardziej upadaja, i niebawem
                będą szanowane tylkow świecie Michnixu ...a wsród normalnych ludzi będę
                pośmiewiskiem ...
            • john_jasny Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 05:51
              jola_z_dywit napisała:

> Lem to demencja.
              ===============================================
              Ty glupia suko Lepera. Lem to czlowiek ktorego znaja czytelnicy 83 krajow
              swiata a ty suko tylko sie umiesz posuwac i tacy co nie gardzo takim scierwem
              to cie znaja. Wiem co za scierwem jestes, znam cie ze studiow nawet w jednym
              dniu mamy wpis od Kaczora w indeksie Bylas dziwka i jestes
              • goffythedog Re: POSPIESZALSKIEMU ZDJĘTO Z ANTENY PROGRAM W CZ 01.01.06, 07:38
                oj buuu... no i co to wnosi do dyskusji o mediach publicznych, czyli naszych?
                no co??
      • poglodek Nieprawda w czasie wyborów "Warto rozmawiać" 31.12.05, 17:44
        cały czas było nadawane
    • battosai TKM! 31.12.05, 15:50
      TKM!!!!!
      • poglodek Re: TKM! 31.12.05, 17:41
        --------------------------------------------------------------------------------
        korzystać.

• brukselek Wildsteina to psychopata 31.12.05, 15:54
      jeżeli chodzi o rodzinę
      • poglodek Re: Wildsteina to psychopata 31.12.05, 17:41
        korzystać.

• jaro_ss Dość komuchowizji, może bedzie normalnie.... 31.12.05, 15:56
      Kto się boi, bo chyba nikt uczciwy.....
      • taziuta Re: Paragraf 22 się kłania :-) 31.12.05, 16:55
        Przypomnę, że jednym z wątków było podpisywanie deklaracji lojalności.
        Bo przecież, jak nie masz złych zamiarów, to podpiszesz?!
        Zaczęło się niewinnie, a potem musiałeś już podpisać deklarację lojalności, jak
        chciałeś wyjść na przepustkę, dostać posiłek, czy skorzystać z latryny :-)

jaro_ss napisał:

> Kto się boi, bo chyba nikt uczciwy.....
        • jenna.jameson Re: Paragraf 22 się kłania :-) 31.12.05, 17:33
          A co z twoją pamięcią troglodyto odnośnie czasów PZPR i SLD - kto nie idzie z
          nami ten przeciwko nam!

> Przypomnę, że jednym z wątków było podpisywanie deklaracji lojalności.
          > Bo przecież, jak nie masz złych zamiarów, to podpiszesz?!
          > Zaczęło się niewinnie, a potem musiałeś już podpisać deklarację lojalności,
          jak
          >
          > chciałeś wyjść na przepustkę, dostać posiłek, czy skorzystać z latryny :-)
          >
          > jaro_ss napisał:
          >
          > > Kto się boi, bo chyba nikt uczciwy.....
          >
          >
          • poglodek Re: Paragraf 22 się kłania :-) 31.12.05, 17:42
            korzystać.

• john_jasny Re: Paragraf 22 się kłania :-) 01.01.06, 06:40
          taziuta napisał:

> Przypomnę, że jednym z wątków było podpisywanie deklaracji lojalności.
          > Bo przecież, jak nie masz złych zamiarów, to podpiszesz?!
          > Zaczęło się niewinnie, a potem musiałeś już podpisać deklarację lojalności,
          jak
          >
          > chciałeś wyjść na przepustkę, dostać posiłek, czy skorzystać z latryny :-)
          >
          > jaro_ss napisał:
          >
          > > Kto się boi, bo chyba nikt uczciwy.....
          ================================================================
          wytlumacz to takim idiotom jak Jola_z_dywit,poglodek,jenna.jameson co to
          oznacza, ale tym synom corom rodzicow kacykow PZPRu nie wytlumaczysz.
          Sam bylem zmuszany do podpisywania deklaracji lojalnosci jako nauczyciel
          akademicki i nie skorzystalem z tej wspanialej propozycji i w ten sposob
          znalazlem sie w USA. Ten kraj mimo swoich niedoskonalosci jednak daje poczucie
          swobod demokratycznych i brak skrajnego oszolomstwa w stylu powyzej
          wymienionych.Zasciankowosc i narzucanie innym swojego pogladu to niestetyty
          polska przypadlosc, nawet tu w USA.

• poglodek Re: Dość komuchowizji, może bedzie normalnie.... 31.12.05, 17:41
        Masz racje, boją się tylko nieuczciwi którzy wysługiwali się różowo-czerwonemu
        salonowi
    • ja-polak ... widmo Wildsteina 31.12.05, 15:57
      ...i... "miales chamie zloty róg, ostal ci sie ino sznur"...

Wildstein ma prawo - o ile zostanie powolany na TO stanowisko - do wlasnych
      decyzji i pomyslów. Problem nie lezy tam gdzie decyduje Wildstein - problem
      lezy tam, gdzie decyduje sie o wyborze Wildsteina...

Jak narazie to Wildstein nie otworzyl buzi po "liscie Wildsteina"... wiec, jak
      mawial wszystkim znany filozof: '"MÒW! - Abym mógl cie ujrzec!"
      • basia.basia Re: ... widmo Wildsteina 31.12.05, 16:01
        ja-polak napisał:

> Jak narazie to Wildstein nie otworzyl buzi po "liscie Wildsteina"... wiec, jak
        > mawial wszystkim znany filozof: '"MÒW! - Abym mógl cie ujrzec!"

Za to przedwczoraj nowy szef IPN pytany w "Pulsie wieczoru" o sprawę wycieku
        listy powiedział, że Wildstein zachował się jak rasowy dziennikarz natomiast
        osoba z IPN, która mu pomogła, postąpiła niezgodnie z regulacjami dotyczącymi
        udostępniania dokumnetów. Nazwał to typowym konfliktem interesów pomiędzy
        instytucją, która chce coś ukryć (to moje słowa) a dziennikarzem, który chce
        o tym p[oinformować opinię publiczną.
        • mareczek51 Re: ... widmo Wildsteina 31.12.05, 16:05
          basia, basia, baś,
          basia, basia, basia, basia, baś .......
          la la la la
        • ja-polak Re: ... widmo Wildsteina 31.12.05, 16:52
          basia.basia napisała:

> ja-polak napisał:
          >
          >
          > > Jak narazie to Wildstein nie otworzyl buzi po "liscie Wildsteina"... wiec
          > , jak
          > > mawial wszystkim znany filozof: '"MÒW! - Abym mógl cie ujrzec!"
          >
          > Za to przedwczoraj nowy szef IPN pytany w "Pulsie wieczoru" o sprawę wycieku
          > listy powiedział, że Wildstein zachował się jak rasowy dziennikarz natomiast
          > osoba z IPN, która mu pomogła, postąpiła niezgodnie z regulacjami dotyczącymi
          > udostępniania dokumnetów. Nazwał to typowym konfliktem interesów pomiędzy
          > instytucją, która chce coś ukryć (to moje słowa) a dziennikarzem, który chce
          > o tym p[oinformować opinię publiczną.

Mozna to takze rozpatrywac w kategoriach prawdy...
          Moze Wildstein chcial dac na prawde... pomimo tego, ze wiazala sie z tym
          popularnosc... na dobre i zle...
    • basia.basia Dlaczego widmo? 31.12.05, 15:57
      Osobiście jestem bardzo zadowolona z tej paniki:) Nareszcie znikną z telewizji
      komusze pomioty a jest ich tam bez liku, poukrywanych przed telewidzami. I to
      właśnie oni są widmami...prlu!
      • mindhardcore Re: Dlaczego widmo? 31.12.05, 16:08
        GW sieje histerię odnośnie rządu PIS - straszyła Kaczyńskim, pogromami - a czy
        pamiętacie jak Michnik groził i litował się nad tymi tysiącami, którym
        ujawnienie listy Wildsteina miało zdruzgotać życie? Jakoś nic takiego nie miało
        miejsca. A były artykuły, jak to ludzie chcieli niemalże popełniać samobójstwa -
        ale zawsze byli to anonimowi czytelnicy w listach do redakcji;-))
        • poglodek Re: Dlaczego widmo? 31.12.05, 21:27
          Ja pamiętam, to taka metoda GW w ten sposób się sieje nieprawde, manipulacje
          tworzy tzw. Michnix ... a ci anonimowi czytelinicy to taka pozostałoś z czasów
          stalinowskich np: w Naszym Dzienniku zawsze sie podpisuja ... jest jeszcze
          mozliwsc ze ci co pisza do Gazety wstydza sie glupot ktore wypisuja ...
      • remik.bz Komuchy to "pokuś", bić trzeba liberałów !! 31.12.05, 16:14
        basia.basia napisała:

> Osobiście jestem bardzo zadowolona z tej paniki:) Nareszcie znikną z telewizji
        > komusze pomioty a jest ich tam bez liku, poukrywanych przed telewidzami. I to
        > właśnie oni są widmami...prlu!

A jak znikną komuchy, to oczywiscie trzeba będzie uderzyć we wroga własciwego ,
        tysiackrotnie gorszego od "komuchów" czyli w liberałów. Zgodnie zresztą z
        dyrektywą przyjetą w czasie kampani wyborczej. A liberałem jest oczywiście
        kazdy kto jest wykształcony , energiczny , bez kompleksów , prowadzi własna
        działalność gospodarczą - choćby jednoosobową. I nieważne ,ze taki farbowany
        lis jest katolikiem , wazne ,ze jest krwiopijcą i wyzyskiwaczem, że chce
        zarabiac wiecej niz wynosi minimum socjalne, ze umie, o zgrozo, nawet po
        angielsku.
        Zgodnie z linią przyjetą w czasie kampani wyborczej tacy ludzie to zakała
        Najjasniejszej Rzeczpospolitej . Oni nam sa niepotrzebni , nasi wyborcy to
        bezrobotni , emeryci , homosovieticus i "wykształceni inaczej" . I tylko oni
        sie liczą. Oby było ich jak najwięcej.
        • remik.bz Re: Komuchy to "pokuś", miało być "pikuś" sorry 31.12.05, 16:16
        • poglodek Re: Komuchy to "pokuś", bić trzeba liberałów !! 31.12.05, 21:30
          W tym momencie mnie obraziłeś jestem laureatem konkursu Parlamentaryzm w
          Polsce, zamierzam studiowac administracje lub historie nie wiem co zastanawiam
          sie, głosowałem na LPR w wyborach do Sejmu i Senatu a na Lecha Kaczyńskiego w
          wyborach prezydnckich (bo Maciej Giertych się wycofał :(), wiec nie jestem z
          tej grupy ktora to niby ma wylacznosc na popieranie Kaczyńskiego.
          • john_jasny Re: Komuchy to "pokuś", bić trzeba liberałów !! 01.01.06, 06:58
            poglodek napisał:

> W tym momencie mnie obraziłeś jestem laureatem konkursu Parlamentaryzm w
            > Polsce, zamierzam studiowac administracje lub historie nie wiem co
            zastanawiam
            > sie, głosowałem na LPR w wyborach do Sejmu i Senatu a na Lecha Kaczyńskiego w
            > wyborach prezydnckich (bo Maciej Giertych się wycofał :(), wiec nie jestem z
            > tej grupy ktora to niby ma wylacznosc na popieranie Kaczyńskiego.
            =========================================================================
            A kto ocenial ten konkurs? Nie musiales pisac zes glosowal na LPR to widac z
            twojego ubogiego rozumu. Przeciez czlonkowie SO i LPR to w 90% byli czlonkowie
            PZPR tylko w nowej szacie. Partie te jeszcze zwieksza swoja liczebnosc po
            rozwiazaniu SLD, chyba ze PIS jeszcze bardziej pojdzie w kierunku socjalizmu
      • poglodek Re: Dlaczego widmo? 31.12.05, 17:42
        Podzielam twoją radość
    • edi54 Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 15:57

Dzieki Bogu uchowa sie w miare "normalna" telewizja niepubliczna.
      Z pewnoscia znajdzie sie wielu ,ktorzy przestana placic abonament
      na TVP.Polakow nie potrzeba dworskiej telewizji.Ona i tak od dawna
      jest wyraznie "skrecona " w kierunku Kaczorlandu i kleru.Pokazcie
      mi druga w Europie telewizje publiczna o taim swiatopogladowym
      nastawieniu.No ,moze na Bialorusi.
      • poglodek Wiesz może my oglądamy inną Telewizje Polską 31.12.05, 17:43
        bo jakoś tak mi się wydaje po tym co o niej piszesz akurat jest na odwrót.
    • panzwarszawy W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI : NINA TERENTIEW 31.12.05, 15:59
      NAZWISKO MÓWI SAMO ZA SIEBIE.
      • poglodek Ona w pierwszej kolejnosci masz racje, a na 31.12.05, 21:36
        stanowisku dyrektora programu 2 TVP widziałbym Grzegorza Górnego (ale odpada
        jest naczelnym OZONU i Frondy), to jak nie on to ktoś jego pokroju ... niech
        dadzą tam Macieja Pawlickiego (za czasów Wiesława Walendziaka dyrektora TVP 1
        więc ma niezbędne doświadczenie)

A to skarbnica wybitnych dziennikarzy: pl.wikipedia.org/wiki/Pampersi z
        tego środowiska.

• poglodek Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 16:02
      korzystać.

• goffythedog Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 16:30
        poglodku! uwazam, ze za sformulowanie 'wiernych prawdzie' w kontekscie
        pospieszalskiego to powinienes tez na jaki stolek w nowej projektowanej
        propagandowce sie zalapac. masz kwalifikacje.
        ps: bo to mnie bardzo interesuje: na czym polega tendencyjnosc i stronniczosc
        debaty? ogladajac z szesc ostatnich odcinkow jej nie dostrzeglam, mozesz podac
        jakis przyklad??
        • poglodek Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 17:27
          Dziekuje Ci bardzo, ale jestem za młody (18 lat), może kiedyś w sumie
          podobałaby mi się taka praca.
          Tendencyjność "Debaty" polega na tym, że nie ma tam wystarczającej
          reprezentacji sił prawicowych wszelkiej maści za to jest nadreprezentacja
          wszelekiej maści lewicy i liberałów.
          • goffythedog Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 19:45
            poglodku! prosze, wskaz mi, w ktorym z odcinkow zaszla opisana przez ciebie
            sytuacja: o becikowym, o marszu rownosci, o emeryturach gorniczych, o prawie
            laski, o hipermarketach, o prezydenturze aleksandra kwasniewskiego? no prosze,
            wskaz.
            niedawno przez feministyczna liste dyskusyjna,w ktorej uczestnicze, przetoczyla
            sie podobna dyskusja nt. debaty, gdzie zarzucono durczokowi zeswinienie
            dziennikarskie z powodu zaproszenia do programu pana posla straka i pani dwojga
            nazwisk z mlodziez wszechpolskiej /to o marszu/. widzisz, mozna na to tez
            spojrzec z tej strony - i choc solidaryzuje sie z pogladem, ze posla straka i
            tej pani nie powinno sie wywiadowac, w mysl zasady, ze polemika z glupstwem
            nobilituje je bez potrzeby, to wtedy, jak i teraz, bronilam takiego zestawu
            gosci.
            skoro juz ujawniles swoj wiek, zloze ci zyczenia: jak najszybszego wyrosniecia
            z gloszenia zaslyszanych gdzies piate przez dziesiate pogladow.
            pzdr
      • maureen2 Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 16:34
        no to obejrzę sobie jakiś progrm pana Pospieszalskiego,aby się przekonać.A za
        OZON to dziękuję bardzo i niech pozostanie tam gdzie jest.
        • poglodek Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 17:31
          A najbliższy program "Warto rozmawiać bedzie nadany 2 stycznia 2006, godz.
          22.45 na temat "Polska 2005/2006 - Co się skończyło? Co się zaczyna? Teraz
          Młodzi?"

Oto krótki opis tematu i goście:
          Czy 2005 rok był rokiem przełomowym? Czy sprawa listy Wildsteina pokazała, że
          przeszłość jest ważna także dla młodych? Czy papieskie wydarzenia kwietnia
          2005 – udowodniły, że są sprawy, które łączą pokolenia?

Czy nowa oś debaty politycznej to spór konserwatystów z liberałami i
          marginalizacja lewicy w parlamencie? Czy na te zmiany polityczne nakłada się
          odwieczny spór między starszymi i młodymi? Czy to dwudziestolatkowie dokończ±
          rewolucję Solidarności? Czy to przypadek, że jest ich aż tylu w obecnym
          parlamencie? Jaka będzie Polska w 2006 r?

O tym warto rozmawiać.

Goście:
          ● Konrad Ciesiołkiewicz - rzecznik rz±du
          ● Paweł Szałamacha – wiceminister skarbu
          ● Jakub Rutnicki - poseł PO
          ● Mateusz Piskorski - poseł Samoobrony
          ● Krzysztof Bosak – poseł LPR
          ● Szymon Ruman – asystent Marszałka Sejmu
          ● Tomasz Kalita - szef Rady Programowej SLD
          ● Sylwia Wilkos – specjalistka od marketingu politycznego
          ● Przemysław Wipler - prezes fundacji Odwiedzialność Obywatelska

Ale mi i tak się wydaje, że OZON znajdzie się w TVP to osoby pokroju redaktora
          Pospieszalskiego ... nawet sporadycznie on tam pisze.
          • goffythedog Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 19:49
            poglodku moj najdrozszy! jesli w tej zajawce nie dostrzegasz mega
            tendencyjnosci, to ja ci polecam jak najszybsza wizyte u okulisty.
      • komorka25 Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 17:14
        poglodek napisał:

> To wspaniała wiadomość, że tacy ludzi jak Bronisław Wildstein czy Jan
        > Pospieszalski będą odgrywac większą rolę w TV. To fachowcy, wybitni
        > dziennikarze. Szeczgólnie cieszy mnie to, że pan Pospieszalki będzie oprócz
        > prowadzenia programu "Warto rozmawiać" (to najlepszy obecnie program
        > publicystyczny w polskiej telewizji) drugi program lub zostanie szefem działu
        > publicystyki. Włściwi to życze mu aby dostał i to i to. Gdyby było więcej tak
        > bezkompromisowych i wiernych prawdzie dziennikarzy jak Jan Pospieszalski to
        > nasza rzeczywistość wyglądałaby inczej.

Widziałam tego chama Pospieszalskiego kilka razy. Dziwię się tym, którzy chcą z
        prymitywem rozmawiać, bo przecież wiadomo, że nie dopuści do głosu nikogo, kto
        ma choć troche inne poglądy niż on (i jego mocodawcy). Kariera speca od
        jakiegoś disco polo zadziwia mnie coraz bardziej.

Mam tez nadzieje, że rzeczywiście Durczok i Gawryluk wylecą z TYP. Durczok za
        swój tendencyjny i stronniczy program "Debata" a Gawryluk za nierzetelność. Mam
        też nadziej, że nie będę już niebawem musiał oglądać w TYP programu "Prosto w
        oczy" Moniki Olejnik .. też wybitnie stronicza, nierzetelną i nie majca nic
        wspólnego z dziennikarestwem. Otwarcie wspiera w swoich programch opcje
        lewicowo-liberalną i opluwa polityków prawicy. Ale czas tych osób mam nadziej
        się kończy i nadejdzie czas takich ludzi jak Pospieszalki i Wildstain.

No i niech nadejdzie. Jeszcze będziesz tęsknił za dzisiejszą telewizją.

> Myśle, że skarbincą dobrych dziennikarzy publicystycznych i informacyjnych
        jest redakcja "OZONU" można by po nich sięgnąć. Są też dobrzy dziennikarze
        > w "Newsweeku" ... jest dawna obsada TV Puls (tzw. pampersi) więc jest z czego
        > korzystać.

No, taaa, zwłaszcza ci z Pulsu - specjaliści od wyciągania publicznej kasy.

> PS. Niedawno Gazeta pisała, że na Woornicza straszy widmo ojca Rydzyka, teraz
        > widmo Wildsteina ...wychodzi na to że awangarda postępu uwierzył w duchy i
        > zjawiska nadprzyrodzone hahahaha ....

W zjawiska nadprzyrodzone to wierzy prawica, ale nie stanie sie cud aż tak
        wielki, żebyś ty nabrał rozumu.
        • poglodek Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 17:33
          A to coś dla ciebie najbliższy program "Warto rozmawiać bedzie nadany 2
          stycznia 2006, godz.
          22.45 na temat "Polska 2005/2006 - Co się skończyło? Co się zaczyna? Teraz
          Młodzi?"

Oto krótki opis tematu i goście:
          Czy 2005 rok był rokiem przełomowym? Czy sprawa listy Wildsteina pokazała, że
          przeszłość jest ważna także dla młodych? Czy papieskie wydarzenia kwietnia
          2005 – udowodniły, że są sprawy, które łączą pokolenia?

Czy nowa oś debaty politycznej to spór konserwatystów z liberałami i
          marginalizacja lewicy w parlamencie? Czy na te zmiany polityczne nakłada się
          odwieczny spór między starszymi i młodymi? Czy to dwudziestolatkowie dokończ±
          rewolucję Solidarności? Czy to przypadek, że jest ich aż tylu w obecnym
          parlamencie? Jaka będzie Polska w 2006 r?

O tym warto rozmawiać.

Goście:
          ● Konrad Ciesiołkiewicz - rzecznik rz±du
          ● Paweł Szałamacha – wiceminister skarbu
          ● Jakub Rutnicki - poseł PO
          ● Mateusz Piskorski - poseł Samoobrony
          ● Krzysztof Bosak – poseł LPR
          ● Szymon Ruman – asystent Marszałka Sejmu
          ● Tomasz Kalita - szef Rady Programowej SLD
          ● Sylwia Wilkos – specjalistka od marketingu politycznego
          ● Przemysław Wipler - prezes fundacji Odwiedzialność Obywatelska
        • goffythedog Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 19:51
          z pospieszalskim nie wszyscy chca rozmawiac, srodowiska feministyczne i lgbt
          oglosily bojkot tego programu /i dobrze/. i do poglodka: czy ktos oglosil
          bojkot debaty /no, rozszerzmy spektrum zainteresowania - kontrwywaidu w rmffm/?
          albo prosto w oczy /i goscia radia zet/? cos mi 'umklo'??
          • poglodek Re: Wspaniała wiadomość !! 31.12.05, 21:47
            goffythedog napisała:

> z pospieszalskim nie wszyscy chca rozmawiac, srodowiska feministyczne i lgbt
            > oglosily bojkot tego programu /i dobrze/.

To dobrze, ze bojkotują bo ja nie mam ochoty ich oglądać w "Warto rozmawiać",
            zakłócaliby tylko przesłanie programu i utrudniali dyskusje. A i chyba redaktor
            Pospieszalski z tego powosu ze go zbojkotowali nie rozpacza. A dla mnie to
            dowod ze swoja bezkompromisowoscia powoduje zlosc tego skrajnego lewctwa.
            Wzbudzil tez moj podziw gdy przerwal Lizutowi z GW jak gadal ze cieszy sie ze
            magister prezio przeprosil za Jedwabne i powiedzial ze musi przerwac jako
            wzorocowy moherowy beret.

PS. "Warto rozmawiać" to dla mnie szkoła jak dyskutowac, naśladuje ten styl w
            szkole na WOSie (ma 6), Religii (ksiądz też jest fanem Pospieszalskiego) i
            Polskim (nauczycielka popiera LPR i glosowala na Kaczyńskiego jako prezydenta)
            i zawsze tam wygrywam debaty ze swoimi przeciwnikami (bo tacy sa) i na koniec
            90 % przyznaje mi racje. Więc oglądanie Pospieszalskiego i czytanie OZONU nie
            idzie na marne.

Mozna tez podyskutowac na Geo itp. ten sam wynik .. chciaz tam tepie
            Eurokołchoz.

i do poglodka: czy ktos oglosil
            > bojkot debaty /no, rozszerzmy spektrum zainteresowania - kontrwywaidu w
            rmffm/?
            >
            > albo prosto w oczy /i goscia radia zet/? cos mi 'umklo'??

Narazie nie, nie ma powodu ogłaszać bojkotu tych programów, a to dlatego, że
            trzeba się z prawdą starać dotrzeć wszedzię i wykorzystać do jej szerzenia
            każdą możliwość.

I uwierz mi nie zieje jakąś szczególną nienawiścią do Durczoka prędzej bym
            Olejnik z TVP wyrzucił ... poprostu nie lubie Debaty wole Warto rozmawiac.

• goffythedog Re: Wspaniała wiadomość !! 01.01.06, 07:51
              dziubek, znaczy poglodku! ty se jaja robisz, czy o droge pytasz? bo jak
              piszesz, doskonale zdajesz sobie sprawe z tego, ze okreslone srodowiska
              zbojkotowaly /nie/warto rozmawiac, z powodu tendencyjnosci owego programu.
              jesli ci to nie przeszkadza, to znaczy, ze akceptujesz pomysl na program
              pospieszalskiego, i nie oczekujesz dyskusji, tylko propagandowki, skoro piszesz
              o tym, ze zaklocaliby przeslanie programu. widzisz, ja mam wrazenie, ze w
              debacie to przeslanie wynika z dyskusji. a przynajmniej durczok porafi je jako
              takie sprzedac. nadal nie odpowiedziales mi na zadne z moich pytan - poza tym,
              ze namnazasz posty na forum, niechetne wszystkim, ktorzy nie sa pospieszalskim.
              widzisz, roznica miedzy nami jest taka, ze ja wole debate, wiec /nie/warto
              rozmawiac nie ogladam i nie przyjelabym od pospieszalskiego zaproszenia do
              programu. niemniej, nie snuje niepopartych jakimis dowodami dywagacji, jaki to
              pospieszalski jest do bani dziennikarz. wiec poprosze jeszcze raz, wskaz mi te
              tendencyjnosc czy stronniczosc durczoka, bo jak pisalam, dla mnie to on czasem
              jest zbyt przezroczysty, choc i tak cenie go za pewna... przyzwoitosc. bo
              widzisz, ja mam wrazenie, ze nie masz zadnego argumentu. jestes taki swietny -
              jak piszesz - znajdz jakis 'kontrwywiad' i pokaz mi punkt po punkcie, co?
              albo 'debate' obejrzyj.
              ps: u mnie nie mialbys szesc, tylko sztywna, bo nie umiesz uzasadnic swojego
              sadu i obrzucasz ludzi kalumniami znikad. zajmuje sie w zyciu medioznawstwem i
              dydaktyka
    • tomekjeden NORMALIZACJA 31.12.05, 16:03
      Eh! W Czechosłowacji też zrobiono normalizację, po sowieckiej agresji w roku
      1968. Jakoś to ludzie przeżyli. Skoro nie ma wyboru, to przeżyć gó.. trzeba. A
      niech będzie i Pan Wildstein, czy inny Pan Kaczor, co za różnica. Pan
      Kwiatkowski to był horror, teraz też będzie horror. Zmiany w gębach i w
      nazwiskach. Gdzie sa te czasy, kiedy Teatr Telewizji nadawał ambitne spektakle
      co tydzień? Gdzie są te czasy kiedy TVP patronowała ambitnym produkcjom
      filmowym? Takie miernoty jak Panowie Sulik i Kwiatkowski skutecznie zrobiły z
      TVP dosyć podłą jakościowo instytucję. A miernota i cwaniaczek od tworzenia
      fermentu, Pan Wildstein, nic tu przecież by nie zmienił, gdyby został szefem TVP.
      • komorka25 Re: NORMALIZACJA 31.12.05, 17:17
        tomekjeden napisał:

> Eh! W Czechosłowacji też zrobiono normalizację, po sowieckiej agresji w roku
        > 1968. Jakoś to ludzie przeżyli. Skoro nie ma wyboru, to przeżyć gó.. trzeba. A
        > niech będzie i Pan Wildstein, czy inny Pan Kaczor, co za różnica. Pan
        > Kwiatkowski to był horror, teraz też będzie horror. Zmiany w gębach i w
        > nazwiskach. Gdzie sa te czasy, kiedy Teatr Telewizji nadawał ambitne spektakle
        > co tydzień? Gdzie są te czasy kiedy TVP patronowała ambitnym produkcjom
        > filmowym? Takie miernoty jak Panowie Sulik i Kwiatkowski skutecznie zrobiły z
        > TVP dosyć podłą jakościowo instytucję. A miernota i cwaniaczek od tworzenia
        > fermentu, Pan Wildstein, nic tu przecież by nie zmienił, gdyby został szefem
        TVP.

To se ne wrati... Lepiej już - niestety było. Dobrze, że się pozbyłam
        telewizora, to przynajmniej nie denerwuję sie na co dzień, tylko podczas wizyt
        u znajomych
        • tomekjeden Re: NORMALIZACJA 31.12.05, 21:44
          komorka25 napisał:

> tomekjeden napisał:
          >
          > > Eh! W Czechosłowacji też zrobiono normalizację, po sowieckiej agresji w r

> > 1968. Jakoś to ludzie przeżyli. Skoro nie ma wyboru, to przeżyć gó.. trze
          > ba. A
          > > niech będzie i Pan Wildstein, czy inny Pan Kaczor, co za różnica. Pan
          > > Kwiatkowski to był horror, teraz też będzie horror. Zmiany w gębach i w
          > > nazwiskach. Gdzie sa te czasy, kiedy Teatr Telewizji nadawał ambitne spek
          > takle
          > > co tydzień? Gdzie są te czasy kiedy TVP patronowała ambitnym produkcjom
          > > filmowym? Takie miernoty jak Panowie Sulik i Kwiatkowski skutecznie zrobi
          > ły z
          > > TVP dosyć podłą jakościowo instytucję. A miernota i cwaniaczek od tworzen
          > ia
          > > fermentu, Pan Wildstein, nic tu przecież by nie zmienił, gdyby został sze
          > fem
          >
          >
          > To se ne wrati... Lepiej już - niestety było. Dobrze, że się pozbyłam
          > telewizora, to przynajmniej nie denerwuję sie na co dzień, tylko podczas wizyt
          > u znajomych

XXXXXXXXXXXXXXXXX

Ja Ciebie, Szanowna komórko25, rozumiem. Taka emigracja wewnętrzna, jaj za
          czasów PRL-u. Ta emigracja teraz się ożywi. Pozdraiam. Do Siego Roku!
      • poglodek Tak to powrót do normalności 31.12.05, 17:34
        korzystać.

• dzieciatko_o_dyrektora Re: Tak to powrót do normalności 31.12.05, 17:37
          poglodek napisał:
          > widmo Wildsteina ...wychodzi na to że awangarda postępu uwierzył w duchy i
          > zjawiska nadprzyrodzone hahahaha ....

Obaj to zjawisko nie z tej ziemi .
    • mareczek51 Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 16:08
      Czytając te posty , w zdecydowanej wiekszości....
      Brawo!!!!!!!!!!
      Jestem wprost zachwycony!!!!!!!!
      Jednak "prawdziwy" katolicyzm w narodzie trwa!!!!!!!!!!!!!!!!
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:35
        Alleluja . O.Rydzyk na krola .
        • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 21:53
          Ale śmieszne ... jakie poczucie humoru
      • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 21:52
        Trwa, czały czas trwł tylko był tłumiony prze lewicow-liberalny różowy salon,
        ale teraz zaczął ponoscić głowe i gotowić się do walki aby załmac potęge
        różowego salonu i dokończyć rewolucje Solidarności. I w tym temacie polecam ten
        tekst:
        galba.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?734261
        oraz aby wyjasnic zjawisko Michniksa, w ktorym zyje czesc polaków:

wpisz.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=FFDAB4E293A99543D4E441B7A67C1C65.tomcat2?708395

• xs550 Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 16:17
      Po prostu bagno. A PiS na pewno nie jest organizacja ktora stac na zrobienie porzadku gdziekolwiek.
      • barbara444 Wildstein rzadzi TV, Szechter Agora, Berman 31.12.05, 16:35
        szykuje nowa wersje UB. Niedlugo beda wysylali na zeslanie normalnych ludzi.

Wszystko prawie jak za Bieruta. Z ta roznica ze oni teraz sa najbogatsi na tym
        co rozkradli a za Bieruta mieli tylko pitolety ktorymi zabijali czlonkow AK lub
        wieszali.

Moim zdaniem ten caly Wildstein nadaje sie do czyszczenia klozetow a nie na
        szefa TVP. Mihnik takze.
      • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:40
        korzystać.

• wad Miotła na pieszczochów... 31.12.05, 16:33
      wskazane odmłodzenie prezenterów(również nowa dyrekcja), realne gaże(nie
      gwiazdorskie kontrakty)i trochę normalności w TV za którą płacimy(może nie
      wszyscy)
      • poglodek Re: Miotła na pieszczochów... 31.12.05, 21:56
        Dokładnie tego samego chce. A oprocz tego proponowalbym aby do TVP wrocili tacy
        dziennikarze, wyrzuceni przez Kwiatkowskiego jak:

Marcina Dominika Zdorta
        Cezarego Michalskiego
        Macieja Pawlickiego
        Adama Pawłowicza
        Grzegorza Górnego
        Rafała Smoczyńskiego
        Waldemara Gaspera
        Piotra Semkę
        Bogdana Rymanowskiego
        Jacka Łęskiego

i wielu innych ...

• bodo1983 WILDSTEIN PREZESEM TELEWIZJI PUBLICZNEJ? PRZECIEŻ 31.12.05, 16:40
      to jeden z najbardziej zacietrzewionych zorientowanych na solidarnościową
      prawicę polskich dziennikarzy! Pod jego rządami TVP, obecnie nie wolna
      oczywiście od błędów, przeistoczy się w drugi WPROST albo drugi TYGODNIK
      SOLIDARNOŚĆ!To będzie tak tenecyjne,że nie da się wogle oglądać! JEZELI
      WILDESTEIN zostanie szefem TVP przestanę płacic ABONAMENT i Wam radzę!
      • poglodek WILDSTEIN PREZESEM TELEWIZJI PUBLICZNEJ 31.12.05, 17:35
        To wspaniała widomość. Włśnie z powodów o któych piszesz nim zostanie to są
        same pozytywy. Ja tam się ciesze, że tacy ludzi jak Bronisław Wildstein czy Jan
        korzystać.

• apoplaws Re: WILDSTEIN PREZESEM TELEWIZJI PUBLICZNEJ 31.12.05, 17:58
          Ja sie martwie. No bo tak, pan Wildstein dopuscił się sporej prowokacji i w
          bardzo opinii wielu ludzi postapil nieetycznie. Sam ten fakt powinien go
          wykluczyc z grona ew. kandydatow. Tym bardziej, ze nie bardzo widze jak sie to
          ma do spojnosci deklarowanej przez PiS wizji mediow (patrz zapis o etyce w
          przeglowsowanej ekspresowo przez PiS ustawie). Jezeli chodzi o dziennikarstwo
          pana Widlsteina, to niezbyt je znam, ale zetknalem sie z publicystyka w jego
          wydaniu w telewizji Puls i musze powiedziec, ze nie uwazam by byla najwyzszych
          lotow. Na pewno w porownaniu z panem Durczokiem to jakies jedna/dwie ligi nizej.
          Jezeli chodzo o pania Olejnik, to jestem sie sklonny zgodzic.
          Natomiast co do pana Pospieszalskiego, to nie wiem jak okreslic jego program
          jezeli "debate" uwaza pan za tendencyjna. Tym niemniej, ciesze sie ze taki
          program jest. Mysle, ze dowodzi to jednak pewnego pluralizmu pogladow w
          telewizji, czego zapewne nie doswiadczymy pod wladza PiS-u.
          Generalnie rzecz biorac, raczej przerzuce sie na telewizje komercyjne, choc i tu
          zapewne macki komisarzy z PiS siegna tu wczesniej czy pozniej. W koncu maja
          KRRiTV juz praktycznie w swoich rekach i pociagaja juz za niemal wszystkie
          sznurki w tym kraju.
    • kuba3894 Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 16:44
      a coż to, czy w Polsce nie ma odpowiednich Polaków na stanowisko prezesa TVP?
      Czy na pewno musi być nim znowu Żyd?
      • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:36
        No prosze typowy zwolennik SLD antysemita !! A moze ty jestes z PD,
        antysemito !!
    • adamk017 Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 16:58
      Mam ponad 50 kanałów , zlikwidowałem TV Trwam , jak mi się niebędzie podobała
      TVP to też ją skasuję i po problemie i tak już teraz więcej słucham i czytam z
      internetu " niema problemu ".
    • the.bill1 POZBYC SIE TRZEBA PO PROSTRU ZGNILIZNY. 31.12.05, 17:13
      A że czerwono - różowa hołota będzie to nazywać męczeństwem, to tylko obnaży ich
      podłość, bo każdy widzi jakie sa dzs media, jakie były w czasie wyborów i jak sa
      po prostu spaczone przez michnikowszczyzne.
      To widać. Nie widza trego tylko czerwono - różowi obłudnicy i cynicy
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: POZBYC SIE TRZEBA PO PROSTRU ZGNILIZNY. 31.12.05, 17:34
        Ile ty masz pseudonimow ?
      • poglodek Re: POZBYC SIE TRZEBA PO PROSTRU ZGNILIZNY. 31.12.05, 17:37
        Masz racje, trzeba to zrobić trzeba przywrócić normalność i to zostanie
        zrobione a lewactow i różowy salon będzie mógł tylko sobie krzyczeć
        • dzieciatko_o_dyrektora Re: POZBYC SIE TRZEBA PO PROSTRU ZGNILIZNY. 31.12.05, 17:38
          jak dobrze zyc w normalnym kraju
    • a.barbarus nie ma strachu 31.12.05, 17:14
      jest jeszcze na szczęście parę innych stacji oprócz tvp, a "państwową" (bo już przecież nie "publiczną") będzie można sobie włączać dla śmiechu, jak za Gierka
      • poglodek Re: nie ma strachu 31.12.05, 17:37
        To się nazwya strach przed prawdą !!
    • 123rbr Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:15
      Pośpieszalski to demagog i sługus czarnej sotni, wyjątkowo nieobiektywny. Ale
      nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Po rządach prawicowych politruków
      będzie szansa na dłuższy okres normalności
      • dzieciatko_o_dyrektora Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:33
        Za 60 lat bedziemy obchodzili 60-lecie rewolucji . a wnuk kaczynskiego zostanie
        kolejnym dynastycznym prezydentem . "Cala wladza w rece rad" .
        • davidmors Dotychczasowa TVP - to bastion żydokomuny ! 31.12.05, 17:38
        • poglodek Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 31.12.05, 17:40
          Obyś miał racje ... chociaż wolałby Kaczyskich jako prezdentów, zaś w Sejmie i
          rządzie większość dla LPR z udziałem w rządzie dla PiSu albo kogoś innego to
          byłoby najlepsze dla Polski
          • john_jasny Re: Na Woronicza straszy widmo Wildsteina 01.01.06, 07:28
            poglodek napisał:

> Obyś miał racje ... chociaż wolałby Kaczyskich jako prezdentów, zaś w Sejmie
            i
            > rządzie większość dla LPR z udziałem w rządzie dla PiSu albo kogoś innego to
            > byłoby najlepsze dla Polski
            =========================================
            Idiota - to taki przyszly twoj tytul naukowy no bo juz wykrales konkurs gdzie
            oceniali pupile Rydzyka.Przyjedz do USA dam ci mieszkanie i skieruje cie do
            dobrego psychiatry..A jesli cie nie stac na bilet to tylko dowodzi ze nie
            jestes glupi tylko bardzo glupi.
      • poglodek A ja lubue Pospieszalskiego i jestem stałym widzem 31.12.05, 17:38
        jego programu, Dla mnie to wspaniała wiadomość, że tacy ludzi jak Bronisław
        Wildstein czy Jan Pospieszalski będą odgrywac większą rolę w TV. To fachowcy,
        wybitni dziennikarze. Szeczgólnie cieszy mnie to, że pan Pospieszalki będzie
        oprócz prowadzenia programu "Warto rozmawiać" (to najlepszy obecnie program
        korzystać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka