stir1 06.01.06, 07:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
co.ty.powiesz Równia pochyła 06.01.06, 08:03 Już zupełnie nie wiem, jaką gazetę czytam: czy to "Gazeta Wyborcza" czy też "Fakt" lub inne "Bravo"? "Pierwszej parze bardzo zależało na zachowaniu dyskrecji". Skoro im zależało, to może jednak uszanować tę wolę, bo co kogo obchodzi, co robią zupełnie prywatne osoby w zupełnie prywatnej sferze? Zapewne jutro redaktorzy GW na pierwszej stronie umieszczą wiadomość ile razy pan młody "mógł" w noc poślubną i czy panna młoda miała w nocy koszulę, piżamkę, czy nic zgoła. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Życzenia 06.01.06, 08:50 Gratulacje! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Panie Ziobro - czy tak pobożnego neofitę wypada 06.01.06, 09:34 ciągać przed Trybunał Stanu...? Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Kwaśniewski to 'pomazaniec Boży' wg jego żony.... 06.01.06, 10:20 Kwaśniewski to ideał bliski boskości skoro jak powiedziała J.Kwaśniewska, jej małżonek to "pomazaniec Boży" www.nowydzien.pl/nowydzien/5,70091,3063503.html?i=4 -- www.upadloscian.org.pl - tutaj kolejna afera z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Kwaśniewski i Tusk nafruceni 06.01.06, 14:54 Nafrucili sie. Aj, waj! To mosze i reszta sie nafruci? Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: Kwaśniewski i Tusk nafruceni 06.01.06, 17:30 pozlotemu napisał: > Nafrucili sie. > Aj, waj! > To mosze i reszta sie nafruci? Kto wie. Ty też wciąż masz szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Tylko w Ciemnogrodzie jest wazne, ... 07.01.06, 04:32 Tylko w Ciemnogrodzie jest wazne, czy ktos ma, czy nie ma slubu koscielnego. W cywilizowanem swiecie istotne jest, aby zwiazek malzenski byl zgodny z prawem cywilnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tatamajaja czerwoni karierowicze zostaną mandarynami 07.01.06, 14:10 jeśli będzie to opłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekzmiasta Kwaśny się ożenił!!?!?! no cóż - najlepszego 08.01.06, 22:35 Kpiny sobie komuch robi!!!!!!!!!!!!! Jqakjest niewierzący to nich nie robi sobie jaj!! To wolny kraj i nie ma musu aby brac kościelny nawet dla poklasku tłumu!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Kwaśny się ożenił!!?!?! no cóż - najlepszego 08.01.06, 22:47 Podobno nie byl slub ale tylko oficjalne koscielne zalegalizowanie zwiazku. Jest to mozliwe tylko wtedy kiedy jakas para powie publicznie ze jest juz ze soba zwiazana. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Kwaśny się ożenił!!?!?! no cóż - najlepszego 09.01.06, 10:06 Nieprawda. Uważnienie może się odnosić wyłącznie wobec ślubu zawartego w kościele, ale z przesłankami o nieważności od początku, np: jedno drugiego okłamało co do istotnej sprawy. Taki związek może być orzeczony jako nieważny od początku ALBO gdy małżonkowie oświadczają wolę kontynuowania związku - uważniony. Kwaśniewscy nigdy ślubu w kościele nie zawierali a więc nie było czego uważniać. Po latach życia w związku cywilnym lub wolnym, para może zawrzeć ślub kościelny, jeśli nie ma przeszkód kanonicznych. W przypadku Kwaśniewskich mógł to być narmalny,regularny ślub kościelny. A mogło być zwykłe błogosławieństwo ludzkiej pary BEZ jakichkolwiek uprawnień małżeństwa sakramentalnego. Przypominam, że strona niewierząca może zawrzeć ślub sakramentalny, jeśli otrzyma od biskupa dyspensę. Taki niewierzący składając przysięgę, nie odwołuje się do Boga. Myślę, że dopóki Kwaśniewscy nie powiedzą co się stało w kaplicy i czy wogóle się stało, nie ma sensu o tym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
skedok Re: Kwaśniewski to 'pomazaniec Boży' wg jego żony 08.01.06, 11:57 P. Marcinkiewicz - nalezy wysiedlić tyo bydle z Polski - zakaz powrotu do 2087r. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Ziobro Wam zabroni slubow! 08.01.06, 13:28 To PiS i oj. Rydzyk niedlugo ustala kto moze a kto nie moze brac slubu koscielnego - cierpliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi [...] 06.01.06, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pippistylkopis Zapraszamy do PIS. I do Rodziny Radia Maryja! 06.01.06, 12:50 Takiego męża stanu przyjmiemy z otwartymi recami. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Równia pochyła 06.01.06, 10:00 Czytasz "Nowy dzień". I jak nie umiesz go odróznić od "Wyborczej" to lepiej nie zabieraj głosu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Równia pochyła 06.01.06, 13:06 dr_avalanche napisał: > Czytasz "Nowy dzień". I jak nie umiesz go odróznić od "Wyborczej" to lepiej > nie zabieraj głosu na forum. Czy to jest adres gazety "Nowy Dzień": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3100022.html ??? Według mnie kieruje on na stronę GW. Podobny (identyczny) artykuł jest na stronie wspomnianego przez Ciebie brukowca (www.nowydzien.pl/nowydzien/1,70091,3100022.html), ale ja korzystałem z wersji GW. Tak więc przykro mi bardzo, ale muszę odpowiedzieć znajomym Ci cytatem: "Czytasz 'Nowy dzień'. I jak nie umiesz go odróznić od "Wyborczej" to lepiej nie zabieraj głosu na forum", a zwłaszcza nie pouczaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Równia pochyła 06.01.06, 13:34 Adres "GW" to www.wyborcza.pl Adres www.gazeta.pl to adres portalu internetowego należącego do AGORA S.A, która jest również wydawcą "GW". Na portalu gazeta.pl, który posiada niezależna od którejkolwiek z gazet AGORY redakcję, ukazują się artykuły z "GW", "Metra", "Nowego Dnia", wywiady z TOK FM oraz materiały własne portalu. Poza tym pod artykułem jest logo "Nowego Dnia", które jednoznacznie sygnalizuje który dziennik jest źródłem tekstu. Jeśli tego nie zauważyłeś, to już nie moja sprawa. Sam siebie kompromitujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
coffola Re: Równia pochyła 06.01.06, 14:20 Wątpię (czy sam siebie kompromituje). To nie jest do końca jasne na tzw pierwszy rzut oka. Mam zresztą podobne zdanie na temat tego artykuliku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche [...] 06.01.06, 14:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Równia pochyła 06.01.06, 13:37 Ach, zapomniałem dodać że dyskutowany artykuł znalazł się w rubryce internetowej "Deser". No cóż, regularnie trzeba tu tłumaczyć rozmaitym zacietrzewieńcom co to za rubryka. Sami najwyraźniej pomyśleć nie potrafią... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Równia pochyła 06.01.06, 20:42 dr_avalanche napisał: > Ach, zapomniałem dodać że dyskutowany artykuł znalazł się w rubryce > internetowej "Deser". Nie wiem, gdzie i w jakiej rubryce wg Ciebie artykuł ten się znalazł. Ja widzę: Gazeta.pl > Wiadomości dnia > Wiadomości między: "PiS chce sobie radzić bez koalicji" i "Brat z policji, siostra z mafii" a "Turcja: Na ptasią grypę zmarło trzecie dziecko" i "53 ofiary zawalenia się budynku w Mekce". Jeżeli to wszystko jest "deser", to ciekawe jakie jest główne danie? Z pozostałymi, wcześniejszymi postami Lawiny szkoda nawet dyskutować, bo są tylko i wyłącznie wyrazem pobożnych życzeń Doktora, a nie odzwierciedleniem rzeczywistości, jak na przykład wywody o rzekomo niezależnych redakcjach i umieszczaniu na portalu gazeta.pl przedruków z GW, podczas gdy niemal każde dziecko wie, że jest akurat na odwrót i że portal ten służy niejako za poligon, na którym testuje się teksty, które - po poprawkach wniesionych na skutek reakcji internautów - są następnego dnia drukowane w GW. Ceterum censeo: GW stacza się coraz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Re: Równia pochyła 07.01.06, 01:18 co.ty.powiesz napisała: > Ceterum censeo: GW stacza się coraz bardziej... Stacza się swoją drogą, jednak faktem jest, że gazeta.pl to nie jest internetowe wydanie GW, jak myślisz, tylko portal Agory. GW jest pod www.wyborcza.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a_jednak_romantyk Re: Równia pochyła 07.01.06, 23:59 wyborcza.pl przekierowuje na gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Równia pochyła 06.01.06, 11:20 > Już zupełnie nie wiem, jaką gazetę czytam: czy to "Gazeta Wyborcza" czy > też "Fakt" lub inne "Bravo"? " A przeczytalas zrodlo? Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Równia pochyła 06.01.06, 13:11 kubok napisał: > A przeczytalas zrodlo? Oczywiście. Ale czy to, że pierwszy (?) napisał o tym "Nowy Dzień" zwalnia "Gazetę Wyborczą" od myślenia? Wiele różnych brukowców pisze głupoty, ale nie wszystkie są potem publikowane przez GW. Jeżeli zaś GW staje się drugą "Agorą" czy "Angorą", czyli dziennikiem przedruków, to tym bardziej temat postu wydaje się zasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: Równia pochyła 06.01.06, 15:09 > Oczywiście. Ale czy to, że pierwszy (?) napisał o tym "Nowy Dzień" > zwalnia "Gazetę Wyborczą" od myślenia? Wiele różnych brukowców pisze głupoty, > ale nie wszystkie są potem publikowane przez GW. Jeżeli zaś GW staje się > drugą "Agorą" czy "Angorą", czyli dziennikiem przedruków, to tym bardziej > temat postu wydaje się zasadny. Ale bzdury:). Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron NA POHYBEL "panu młodemu" 06.01.06, 11:51 Haniebny finał prezydentury "pana młodego" na zawsze zmienił mój stosunek do tego męża stanu. Ja mam wrażenie, że większość społeczeństwa nie docenia potworności tego co się stało, katastrofalnych skutków jawnego rozgrzeszenia ministra policji, który współpracował z bandytami. Ale ja tego łajdactwa Kwaśniewskiemu nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Prawdziwy ..... 06.01.06, 12:17 wybacza ! Być może nie jesteś prawdziwy ! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek111 [...] 07.01.06, 00:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny [...] 07.01.06, 05:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Równia pochyła 06.01.06, 11:55 Zastanawiające. Ciekawe dlaczego teraz był ten ślub. Droga do niebios bram Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Re: Równia pochyła 07.01.06, 05:52 ciekawe - dlaczego teraz był ten slub- to na takiej samej zasadzie jak często zmienia się mentalność niejakiego rokity - maryjnego - w zaleznosci od kierunku wiatru on sie zmienia - i bedzie zmienial - ale pustka jego samego nigdy nie zostanie zapełniona - ot fircyk i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: Równia pochyła 06.01.06, 14:55 > Skoro im zależało, to może jednak uszanować tę wolę, bo co kogo > obchodzi, co robią zupełnie prywatne osoby w zupełnie prywatnej sferze? To nie są prywatne osoby. Co więcej, budżet ich finansuje. Wiadomość jest ciekawa, bo ilustruje faktyczny stosunek KK do sakramentu małżeństwa. Jest bowiem nader wątpliwe, czy AK dopełnił wszystkich wymogów, ze spowiedzią na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_christie Re: Równia pochyła 06.01.06, 15:12 Czytaj ze zrozumienuiem: ślub kościelny może wziąć osoba wierząca z niewierzącą, wówczas tylko wierząca musi być po bierzmowaniu, dwóch spowiedziach itd. Druga przysięga również, ale nie przed Bogiem. Czy niewierzący człowiek nie może złożyć przysięgi? Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: Równia pochyła 06.01.06, 15:17 A przed kim przysięga osoba niewierząca, że wychowa dzieci na katolików? Oświeć mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Równia pochyła 06.01.06, 16:02 Nie bardzo rozumiem zdanie: "Pierwsza para postanowiła [...] zrobić porządek ze swoim małżeństwem." Od kiedy to GW stala sie taka katolicka, ze za porzadny uwaza jedynie slub koscielny? Opamietajcie sie, ludzie! Czy za maslo jest juz w Polsce rydzykow i innych kaczorow? Czy nie wystarczy, ze "Rzeczpospolita" stara sie byc bardziej katolicka od papieza? Co za debilizm. Albo GW jest slepym oredownikiem amerykanskiej agresji, albo pedofilow w habitach - niedlugo nie bedzie co czytac z polskiej tzw. prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Porzadek z malzenstwem 09.01.06, 02:35 dccircle napisał: > Nie bardzo rozumiem zdanie: "Pierwsza para postanowiła zrobić porządek ze > swoim małżeństwem." Od kiedy to GW stala sie taka katolicka, ze za porzadny > uwaza jedynie slub koscielny? Mozna wypowiedz GW rozumiec inaczej. Dobrze sie stalo, ze Kwasniewski ustapil zonie i wzial z nia slub koscielny tak jak ona tego chciala. Gdy przestal on byc prezydentem i wzgledy polityczne przestly byc istotne, przewage wziely wzgledy prywatne - zapewnienie spokoju sumienia dla P. Kwasniewskiej. Sam nie jestem katolikiem, a uwazam ze dobrze zrobili biorac slub koscielny, ktory jest wazny dla niej, a dla niego nie ma on znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
l.vet Re: Równia pochyła 06.01.06, 16:37 Doprawdy, nie mam pojecia, ktora gazete czytasz... ale komentujesz artykul wziety z internetowej strony dziennika NowyDzien, umieszczony na portalu www.gazeta.pl, w dziale Deser. Kiedy uzytkownicy Internetu naucza sie odrozniac papierowe wydawnictwa od portali... Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Równia pochyła 06.01.06, 20:55 l.vet napisała: > Doprawdy, nie mam pojecia, ktora gazete czytasz... ale komentujesz artykul > wziety z internetowej strony dziennika NowyDzien, umieszczony na portalu > www.gazeta.pl, w dziale Deser. Widocznie żyjemy w różnych światach. Ja pod tytułem Twojego postu (Re: Równia pochyła) widzę napis: "Przeczytaj komentowany artykuł", pod którym kryje się link do strony wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3100022.html Bądź tak łaskawa i wejdź na tę stronę. Zapewniam Cię, że żadnego deseru tam nie znajdziesz. Dlatego nie wciskaj mi ciemnoty, że nie potrafię czytać, tak jak to robił uczony pan Lawina i któremu już kilka razy odpowiadałam - ostatni raz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=34499146&a=34544189 A poza tym zwróć uwagę, na jakim forum znajdują się wszystkie te posty: nie na jakimś deserze czy Forum Humorum, ale Aktualności i Media/Wiadomości, a więc razem z takimi wątkami jak "Tej zimy w Polsce zamarzło już 95 osób" czy "Zderzenie pociągów metra w Walencji", a więc nie z jakimiś samymi pierdołami, za przeproszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Re: Równia pochyła 06.01.06, 23:12 co.ty.powiesz napisała: > Już zupełnie nie wiem, jaką gazetę czytam: czy to "Gazeta Wyborcza" czy > też "Fakt" lub inne "Bravo"? "Pierwszej parze bardzo zależało na zachowaniu > dyskrecji". Skoro im zależało, to może jednak uszanować tę wolę, bo co kogo > obchodzi, co robią zupełnie prywatne osoby w zupełnie prywatnej sferze? > Zapewne jutro redaktorzy GW na pierwszej stronie umieszczą wiadomość ile razy > pan młody "mógł" w noc poślubną i czy panna młoda miała w nocy koszulę, > piżamkę, czy nic zgoła. Jakbyś nie zwrócił uwagi to tekst nie pochodzi z GW tylko Nowego Dnia, nowego tabloidu Agory Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: Równia pochyła 06.01.06, 23:41 politologist napisał: > Jakbyś nie zwrócił uwagi to tekst nie pochodzi z GW tylko Nowego Dnia, nowego > tabloidu Agory Jakbyś nie zwrócił uwagi na to, że doskonale o tym wiem i że to nie ma żadnego znaczenia... Pisałam o tymj tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=34499146&a=34517391 i później też. Zresztą zobaczycie jutro w papierowej GW, że też umieszczą tę informację na poczesnym miejscu, jakby nie było ważniejszych wiadomości. No, może Gilowska przebije Kwaśniewskiego, bo tego ruchu Kaczorów zwolennicy koalicji PO-SLD-PSL znieść nie mogą. Hi, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
bzychnur Re: Równia pochyła 07.01.06, 09:55 Jak komus zalezy na zachowaniu dyskrecji to obiera sobie takie zawody jak stolarz, spawcz albo ksiegowy. Kwasnieski natomiast zostal politykiem okazjonalnie wystepujacym w reklamach a Jolka przewodniczaca fundacji. Moim zdaniem robi to z nich obojga osoby publiczne. Tak jak nie mozna zjesc ciasta i zachowac je jednoczesnie na jutro tak i nie uda sie korzystac ze zdobytej popularnosci i zachowac prywatnosc. Nie ma nic za darmo. Przypominam ze w sprawie nieukonczonych studiow Kwasnieskiemu takze zalezalona zachowaniu dyskrecji i dobrze ze gazety byly niedyskretne... Odpowiedz Link Zgłoś
baribale2 Re: Równia pochyła 08.01.06, 16:39 czytasz metro albo nowy dzień. na tym portalu w "deserze" wklejane artykuły z zazwyczaj z tych dzienników. na deser, jak sama nazwa wskazuje. Jak się brzydzisz, nie jedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia12 Re: Równia pochyła 08.01.06, 19:16 CZERWONE BYDLO UTOPIC W WODCE - ONI TO TAK LUBIA !!! baribale2 napisała: > czytasz metro albo nowy dzień. na tym portalu w "deserze" wklejane artykuły z > zazwyczaj z tych dzienników. na deser, jak sama nazwa wskazuje. Jak się > brzydzisz, nie jedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Dla TAKIEJ kobiety też bym to zrobił.Żyli 06.01.06, 08:06 godniej od wielu tzw, katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel-x Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:10 Zachowam w pamięci ten artykuł, zgłoszę się na świadka świętości w ew. procesie beatyfikacyjnym Aleksandra Kwaśniewskiego. Szczęść Wam Boże, dzieci drogie, szczęść Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
klesni Re: GRATULACJE!!!! 06.01.06, 10:47 Mimo oczywistych faktów wskazujących na coś przeciwnego:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
deis Re: GRATULACJE!!!! 07.01.06, 19:22 grafpit napisał: > Cały czas mam Was za porządnych ludzi. o matko jaka straszna ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia12 Re: GRATULACJE!!!! 07.01.06, 23:47 deis, ty wsiowy, czerwony kmiocie i bezmozgowy pomiocie - twoje miejsce jest w kiblu na kremlu . deis napisała: > grafpit napisał: > > > Cały czas mam Was za porządnych ludzi. > o matko jaka straszna ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie wierze w to zamiłowanie do dyskrecji ! 06.01.06, 08:13 Ujawnia sie sprawe w odpowiednim ,dobrze obliczonym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
amol11 Re: Nie wierze w to zamiłowanie do dyskrecji ! 06.01.06, 08:28 Chyba bedziesz musial uwierzyc. A co by bylo, gdyby taka informacja obiegla Polske w trakcie jego drugiej kampanii prezydenckiej? To wtedy balaby woda na mlyn dla Ciebie. Dlatego takie wnioski (ale to przeciez nie wniosek, tylko "szczekniecie" zachowaj dla siebie, albo wyjasnij o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Wyjaśniam amolu 11 ! Nie wierzę w zamiłowanie do 06.01.06, 09:37 dyskrecji tej pary a panu Kwasniewskiemu przypisuje chęc przypodobania sie opinii publicznej przez takie fakty jak np zgłoszenia sie na świadka w sprawie kanonizacji JP II ,ujawnienie teraz slubu kościelnego czy przyznanie do picia wódki nad grobami naszych oficerów w Rosji. Po co to robi? Ano po to aby w oczach opinii miedzynarodowej - bo juz nie krajowej- przedstawic sie jako kandydat do jakiejś poważnej funkcji publicznej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Wyjaśniam amolu 11 ! Nie wierzę w zamiłowanie 06.01.06, 12:13 Kwaśniewska liczy na posadę w Watykanie, he, he, a może nawet na beatyfikację? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Taaa, ma zostać ... 06.01.06, 20:35 Czy jest na to szansa by żona prezydenta Kwaśniewskiego została świętą? OGROMNA!!! -Prowadziła fundację, za co została atakowana przez przechrztę żydowskiego pochodzenie (Wasserman), zatem mamy prześladowanie, -Lew w klatce - nie zeżarł, bo nie miał ochoty, ale był realnym zagrożeniem, kto wie czy gdyby nie miał w tej klatce dobrych warunków nie pożarłby pierwszej chrześcijanki 3-ciej RP jak to robiły lwy w Cesarstwie Rzymskim, -nakłoniła męża na ślub kościelny - zatem działalność misyjna, -cud także się dokonał - niejaki Siwiec na polecenie jej męża błogosławił ziemię kaliską - kilka lat później Kalisz uzyskał amnestię! Czyli wkrótce.... święta Jolanta - patronka Polski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: Wyjaśniam amolu 11 ! Nie wierzę w zamiłowanie 06.01.06, 23:53 Witajcie. Przyznam, że nie wiem o co wszystkim chodzi. Po co to całe halo. Wzięli ślub kościelny i już, bo chcieli. I nie mierzcie ich swoją miarą, nie dorabiajcie ideologii, nie wymyslajcie teorii spiskowych. I że niby to wydażenie ma mieć wpływ na jakąś opinię miedzynarodową. A weźcie. Czy jest po co się tak emocjonować? Ja nie rozumiem chyba. Pełno jest takich ludzi dokola, którzy biorą ślub kościelny po latach. Ale fakt faktem, ze niektóre gazety bardzo niefortunnie się wyrażają okreslając to "zrobieniem porządku ze swoim małżeństwem". Czyli przedtem było brudno i trzeba się wstydzić za to. Czyli instytucja ślubu cywilnego nie powinna istnieć, bo jest niewiążąca i niczym sięnie różni od zycia na kocią łapę. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:15 Z gratulacjami poczekajcie aż wróci. O co się założymy, że nie będzie sie z powrotem spieszył? Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:31 Nic dodać ,nic ująć.Płazy bez honoru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Dla kogo płazy, dla tego płazy :) 06.01.06, 08:36 Dla ciebie to co by oni nie zrobili to płazy, prawda? Bo dla mnie to TA wiadomość jest rozczarowująca. Wygląda na to, że Kwaśniewski zabiega o poparcie czarnuchów w swoich staraniach o jakąś nową fuchę :( belial13 napisał: > Nic dodać ,nic ująć.Płazy bez honoru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasiulekvip [...] 06.01.06, 09:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
amol11 Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:31 Zyczylbym sobie, aby Kwasniewscy to jednak potwierdzili. Jesli to prawda, to tym bardziej im gratuluje. Poza tym uwazalem i uwazam, ze Kwasniewska to "babka" z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
vroobell Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:33 normalnie szok. czyzby to byl wlasnie cud ktorego swiadkiem byl kwasniewski?w sensie uwierzyl w boga? a to tez szok ze kosciol zgadza sie bez problemow na slub niewiernego z wierna bez zadnych problemow... niech para bez slubu sprobuje ochrzcic dziecko...hmmm...pewnie tez napisza ze to nie jest zaden problem... Odpowiedz Link Zgłoś
stasiulekvip Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 09:19 oczywiście że nie jest wiem bo jestem ojcem chrzestnym takiego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
stasiulekvip Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 09:41 zgadza się,żaden problem wiem bo jestem ojcem chrzestnym takiego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
szewe Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 17:22 Nie ma problemów najmniejszych. Ja jestem takim dzieckiem - dwojga zdeklarowanych niewierzących. Sama zresztą też niewierząca. I cóż w tym złego? Jeśli rodzice chcą umożliwić dziecku kontakt z nauka Kościoła, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha75 odnosnie zgody kosciola 07.01.06, 20:11 to prawda, ze KK zgadza sie na to. Kolezanaka wziela ze swoim mezem slub cywilny, bo nie wiedziala, ze jest taka mozliwosc. Chciala ochrzcic dziecko, ale ksiadz z jej rodzinnej parafii (mala wioska) nie chcial o tym slyszec. Wiec pojechali do Katedry we Wroclawiu i sie dowiedzieli: 1. ze mogli zwziac slub koscielny, na takich warunkach jak opisane w notatce (on nie wypowiadalby slow wzywajacych Boga itd) 2. dziecko ochrzcili bez najmniejszych problemow. Prawda jest taka, ze jak ksiezom zalezy na ludziach, to znaja wszelakie przepisy. a jesli wierza w wiare gloszona przez ojca dyrektora, to nie przyjmuja do wiadomosci otwartego stanowiska KK. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata KONFORMISTA - KARIEROWICZ 06.01.06, 08:34 Dla mnie byly prezydent nie ma czego szukac w przyszlosci w polskiej polityce. Skonczyl sie raz na zawsze. Nie powinien tez piastowac zadnych wysokich stanowisk w organizacjach miedzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek [...] 06.01.06, 10:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz najwiekszy dowcip 2005 roku........... 06.01.06, 08:38 ma "magistertwo" poczucie humoru:) Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 KWAŚNIEWSKI - CZŁOWIEK BEZ KRĘGOSŁUPA. 06.01.06, 08:41 Zamiast kręgosłupa ma wazeline. Kompromitacja. A i tak będzie dla czarnych obrzydliwym komuchem. A ślubu mu udzielili bo ZAPŁACIŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: KWAŚNIEWSKI - CZŁOWIEK BEZ KRĘGOSŁUPA. 06.01.06, 09:35 domk1 napisał: > A i tak będzie dla czarnych obrzydliwym komuchem. > A ślubu mu udzielili bo ZAPŁACIŁ. WSZYSCY PŁACĄ, co więc widzisz dziwnego w tym, ze zapłacił Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
deis Re: KWAŚNIEWSKI - CZŁOWIEK BEZ KRĘGOSŁUPA. 07.01.06, 19:19 juz nie wiedza czym odwrocic uwage od tych wszystkich strasznych oszustw ,przeciez komunisci nie wierza w Boga tylko wyznaja teorie komunistyczne ze po smierci nie istnieje Bog, to jaka to obluda.Wazne jest teraz szybko sie wybielic zeby ludzie uwierzyli w ich szlachetne intencje Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:48 czasem ludzie się zmieniają Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:48 Bardzo dobrze zrobili. Tusk też mógł nie robić szopki ze swoim ślubem tylko poczekać do końca kampanii wyborczej albo utajnić ceremonię. Odpowiedz Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 08:52 Tusk PRAWIE jak prezydent. Rokita PRAWIE jak premier. Jeden i drugi powinien pokazywać się na jarmarkach, ku uciesze gawiedzi. A państwo K., jeżeli mieli czyste intencje, to jestem pod wrażeniem. Pozytywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ptrlund Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 18:15 A czy swiadkami byly osoby zdrowe na umysle? Do jak nie to zgodnie z artykulem slub niewazny! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Re: Przy wszystkich wątpliwościach ... 06.01.06, 08:57 ... dotyczących sylwetki byłego Prezydenta RP - to jednak ta decyzja mnie cieszy, budzi szacunek i pozostaje mi tylko życzyć Młodej Parze wiele szczęścia i Łask Bożych! Odpowiedz Link Zgłoś
teddy15 Re: Przy wszystkich wątpliwościach ... 06.01.06, 14:23 Przyłączam się do życzeń, które napisał konrad.ludwik02 Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Gratuluję odważnej decyzji 06.01.06, 09:12 Nie zmieniam zdania o jego sposobie wykonywania funkcji Prezydenta RP. Natomiast życzę szczęścia i pomyślności na nowej drodze życia. Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu [...] 06.01.06, 09:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Kwaśniewscy wzięli ślub kościelny 06.01.06, 09:17 Prezio nie dość, że oszust, kłamca i pijak, który zataczał się na grobach polskihc żołnierzy, to jeszcze żałosny pajac... Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Ale wy jesteście żałośni! 06.01.06, 09:40 Ciekawe, co byś powiedział, i Tobie podobni, jakby wziął ten ślub w czasie prezydentury albo kampanii wyborczej. Oho, to by była dopiero okazja do pojechania po calaku, co? Niestety, Kwaśniewski pozbawił was tej przyjemności... Ale zawsze można się poznęcać nad gościem za to, że w ogóle wziął ten ślub. No jasne, bo przecież Kwach jest jedynym niewierzącym na świecie, który bierze ślub kościelny. Nikt inny tego nie robi. Mimo że Kościół na to zezwala (patrz artykuł) - to Kwaśniewski jest pajacem i hipokrytą. Za to wy jesteście żałośni!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ale wy jesteście żałośni! 06.01.06, 09:49 Prezio to zwykły postkomunistyczny koniunkturalista. Ten ślub jest mu do czegoś potrzebny, może liczy na jakieś profity z tym związane. itp. Okaże się wkrótce. Natomiast jeśli chodzi o to, że „mimo że Kościół na to zezwala (patrz artykuł)”, to przypominam, że „GW” nas informowała już np. o tym, że „Radio Maryja ustawia rząd”, „Powstaje Partia Maryja”, o „Gangu w KGP”, o „Expose premiera w Radio Maryja” itp. itd. (patrz artykuły). Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ale wy jesteście żałośni! 06.01.06, 09:53 I jeszcze jedno - co to za tajny ślub, o którym wszyscy wiedzą? Jakby miał być tajny to by był tajny! Prezio to żałosny pajac! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A ty ? 06.01.06, 12:32 Plujesz i plujesz, i jesteś jak cała reszta opluwająca bliźnich (o dowolnych poglądach) - niesmaczny ! Nawet jak by sam Bóg zszedł Nieba i zaprosił Al. Kw. do swojego Chmuromobile to byście powiedzieli, że ma zmiany starcze (wieczność swoje robi) i nie rozróżnia jedynie słusznych od jedynie niesłusznych ! Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: A ty ? 06.01.06, 18:46 witam szanownego kolaboranta michnikowszczyzny na forum nielubianej gazety. szanowny kolaborant t-800 pisuje tutaj dla koniunktury? chce przypomniec ze za niemca to kolaborantom golilo sie glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A ty ? 06.01.06, 20:07 Ja lubię gazetę. Jakbym nie lubił, to bym tutaj nie zaglądał. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Ale wy jesteście żałośni! 06.01.06, 12:59 ale, ale, Kwaśniewski sam podkreślał, że nie jest ateistą tylko agnostykiem. Dobrze, ze się kochają, fajnie, że wzięli ślub. Wszystkiego najlepszego. A wszystkim przesmiewcom powiadam: zatęsknicie jeszcze za Kwasniewskimi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Ale wy jesteście żałośni! 06.01.06, 13:37 W życiu! To była permanentna, dziesięcioletnia kompromitacja urzędu prezydenta. Teraz może być tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Kościelny brać czy nie? 06.01.06, 09:22 Jak za dobrych czasów komuny, wysoki partyjny urzędnik bierze w zamkniętym kościele ślub tylko ze świadkami(a może bez nich?). Jakaż wspaniała uroczystość. Towarzysze partyjni przecież nie mogą się dowiedzieć, że I sekretarz wziął w tajemnicy ślub kościelny, jaka to plama na nieskazitelnej opinii zaciekłego wroga przemian ustrojowych. Teraz nie wiadomo czy wnuczki w przyszłości zaczną chodzić na religię. Jak też pokazać się na niedzielnej mszy w kościele - towarzysze wytkną palcami i będzie koniec I sekretarza. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 NIEŁADNIE ................ 06.01.06, 09:25 A jeszcze niedawno Olek powiadał że "dar wiary nie jest mu dany". A tu takie cudowne nawrócenie ... . Jeszcze się okaże że SLD to polska przybudówka Opus Dei. Hehehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
bynik Re: NIEŁADNIE ................ 06.01.06, 09:38 Pragnę przypomnieć, że do zawarcia ślubu kościelnego nie jest wymagane by obydwie strony były wierzące. Pani Jolanta zawsze określała się jako osoba wierząca, a jej mąż... wystarczy by w czasie ceremonii nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
skuba25 ślub byłego prezydenta 06.01.06, 09:43 straciłem dla Pana Kwaśniewskiego cały szacunek.Tak od razu zmienił mu sie światopogląd?A fe.niesmaczne to. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Gratulacje dla Prezydenckiej Pary!!! 06.01.06, 09:43 Będziemy was wspominać z sympatią i szacunkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
capkoza Re: Gratulacje dla Prezydenckiej Pary!!! 06.01.06, 18:11 Dołączam się do życzeń i skladam gratulacje przystąpienia do grona moherowych beretów oraz wykolejonej ideologi. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Niezwykle tajny/poufny ślub 06.01.06, 09:49 Ten ślub był tak tajny, że nawet Kwaśniewscy o nim nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Przyganiał kocioł garnkowi... 06.01.06, 09:52 Ślub to prywatna sprawa każdego człowieka. Brak wam tematów ? Zabrakło wam kozła do ujeżdżania co ? Kogo teraz będziecie obsmarowywać ? Może towarzyszy z "Solidarności" co w 1981 roku rzucili legitymacje partyjne PZPR a dziś udają świętoszków co to zawsze "aja" z kościołem ? Dziś to najlepiej na "kocią łapę", bo w kościele przynajmniej rozgrzeszenie można dostać, a rozwodnicy nie dostają. Ładnie to tak ? Odczepcie się wreszcie od Kwaśniewskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Przyganiał kocioł garnkowi... 06.01.06, 10:01 Brawo!Jestem pełna podziwu dla naszej byłej pierwszej damy.Kwaśniewscy są teraz prywatnymi ludżmi i nic nie muszą robić pod publikę.W dwudziestą piątą rocznicę ślubu zrobili sobie i Panu Bogu piękny prezent.Dlaczego nie plujecie na tych,którzy biorą ślub w świetle fleszy,za dużą kasę i po kilku miesiącach rozwodzą się z wielkim hukiem/np Mandaryna i jej czerwonowłosy małżonek/Ludzie,którzy robią sobie z sakramentu szopkę są gorsi niż państwo Kwaśniewscy,którzy decyzję o kośćielnym ślubie nie podjeli w jednej chwili! Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Przyganiał kocioł garnkowi... 06.01.06, 10:04 To jest zawsze ta sama grupa opluwaczy. Opluwają Owsiaka, opluwali Kotańskiego, Miłosza i wielu, wielu innych. To jest im do życia potrzebne jak powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Magister i pantoflarz ! 06.01.06, 10:10 Zawsze wiedziałem ,że to mięki facet. Zmarnował Polsce wiele szans. Wproadzenie do Unii Eurpejskiej i Nato to jedyne zasługi , ale to była kontynuacja Wałęsy. Ten ślub to robota żony. Chcą być święci i to wszystko.Forsu mają! Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Magister i pantoflarz ! 09.01.06, 01:41 A czy skonsumowal malzenstwo w noc poslubna czy nie z powodu golenii? Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet Re: Przyganiał kocioł garnkowi... 06.01.06, 12:28 tak tez sie zastanawiam od dlugiego czasu, dlaczego tacy jestesmy, my Polacy. Zamiast milczec (gdy nas to nie obchodzi) albo cieszyc sie, ze prezydent przez nas wybrany wzial slub - wszak tak jestesmy dumni z naszego 99 proc. katolicyzmu w narodzie, to smiejemy sie, ironizujemy i szukamy dziury w calym. Tyle chcemy miec u siebie z USA, czemu zamiast hamburgerow nie przeniesiemy na nasz grunt DUMY z wlasnego kraju, prezydenta, rzadu. PS. Zeby bylo jasne - nie sympatyzuje z SLD, ani nie glosowalem na Kwasniewskiego. I nie uznaje jego prezydentury za jakas wybitna. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Przyganiał kocioł garnkowi... DORN ! 08.01.06, 13:31 Mozna i tak - taka jest etyka koscielna (PiS)!? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia12 Re: Przyganiał kocioł garnkowi... DORN ! 08.01.06, 19:18 CZERWONE BYDLO UTOPIC W GNOJU ***************************** brokowisko napisał: > Mozna i tak - taka jest etyka koscielna (PiS)!? Odpowiedz Link Zgłoś
aaronbund I tym-na korzyść-różni się od Tuska, który wziął 06.01.06, 09:53 ślub przed kampanią wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś