dixi2006 Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:31 Myślę,że Lechu nic nie zrobi bez zgody Jarka.Jedyna szansa to ...pogadać z mamą Odpowiedz Link Zgłoś
mikim30 czym skorupka za młodu nasiąknie...... 16.01.06, 13:34 metody UB-kowskie w wykonaniu PIS.... Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: czym skorupka za młodu nasiąknie..tym pęknie.. 16.01.06, 14:14 mikim30 napisała: > metody UB-kowskie w wykonaniu PIS.... Oj, Oj, to dopiero początek tego co nam Bracia pokażą. Liczę tylko na to, że w powtórzonych wyborach zagłosują inaczej wszyscy ci, którzy Braci tak krytykują. Odpowiedz Link Zgłoś
ibir1 Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:36 Politycy obu partii łącznie z prezydentem zachowują się jak wiejskie baby na targowisku. Panowie jeżeli chcecie rządzić polskim narodem zachowujcie się poważnie ! Siadać do stołu i nie pierd...ć głupot ! Odpowiedz Link Zgłoś
hudges Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:37 ibir1 napisa?: > Politycy obu partii ?a˛cznie z prezydentem zachowuja˛ sie˛ jak wiejskie baby na > targowisku. Panowie jez˙eli chcecie rza˛dzic´ polskim narodem zachowujcie sie˛ > powaz˙nie ! Siadac´ do sto?u i nie pierd...c´ g?upot ! Przeciez PO chcialo siasc do stolu? Odpowiedz Link Zgłoś
kurtho Paranoja 16.01.06, 13:41 ...i wstyd do tego. Zaczynam zastanawiac sie, czy nie ma faktycznie cos w stwierdzeniu, ze "Polacy nie sa w stanie rzadzic sie sami" Odpowiedz Link Zgłoś
ibir1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:42 Oni chcą siadać ale na muszli klozetowej bo mają sraczkę. Przecież to naprawdę jest dno. Dno tak po stronie PiS-u jak i tych przeklętych liberałów z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:43 O prosze jaka przyjacielska i ciepla retoryka, pieprzeni liberalowie - czyzby kolega po szkolce ojca Rydzyka? Liberalom moj drogi zawdzieczasz to ze mozesz teraz zyc w Polsce takiej jaka jest a nie podobnej do Bialorusi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:54 Liberalom moj drogi zawdzieczasz to ze mozesz > teraz zyc w Polsce takiej jaka jest a nie podobnej do Bialorusi. pozdrawiam Żartujesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:02 woocash7 napisał: > Nie szkoda że nie możesz zobaczyć na własne oczy rewolucji francuskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:06 Chetnie bym zobaczył rewolucje francuską !! bo ona nauczyła kler ze jego miejsce jest w kosciele i tylko tam,choc było to ponad 200 lat temu to jednak ta nauka jakos jeszcze do tego biednego kraju nie dotarła!! Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:06 A ty widziales? :) A jak to sie odnosi do tego co powiedzialem panie kupsztajn? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:11 woocash7 napisał: > A ty widziales? :) A jak to sie odnosi do tego co powiedzialem panie kupsztajn? > > pozdrawiam Nie widziałem, czytałem. Co poniektórzy powinni to jednak zobaczyć. "Liberalizm jest obecny w życiu Europy już w wiekach XVI, XVII i XVIII i to on przygotowuje rewolucję francuską." Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:19 A gdzie to wyczytales panie kupsztajn? U Lysiaka? czy u innych podobnych poetow demagogii? Liberalizm rozumiany jest przeze mnie jako klasyczna ekonomia, w przeciwienstwie do ekonomii keynesowskiej i antyekonomii centralnie sterowanej opiera sie na niewidzialnej rece rynku i grze podazy i popytu i jako takie teorie te powstaly znacznie pozniej niz rewolucja francuska. Keynes zreszta rowniez wierzyl w elastycznosc dostosowan rynkowych i tylko w czasach kryzysu byl zwolennikiem ingerencji panstwa. Rewolucja francuska jako taka tez nie moze byc oceniana wg mnie jednoznacznie, gdyz obalila rzady autorytarne i centralistyczne w najpotezniejszym wowczas panstwie europy, wlasciwie swiata, przyczynila sie do rozwoju demokracji i dala wielu ludziom prawo decydowania o swoim losie a z drugiej strony byla slepa i zginelo w jej czasie mnostwo niewinnych ludzi - rewolucja zabija wlasne dzieci - zreszta polecam swietny artykul Michnika pt Ultrasi rewolucji moralnej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 14:28 Pan Łukasz przynajmniej wie o czym pisze, i w 100% sie z nim zgadzam. Jak by Pan, Panie Kupsztajn troszke postudiowal ekonomie, a nie ksiazki do histori, zrozumialby Pan Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 14:54 ne_01 napisał: > Pan Łukasz przynajmniej wie o czym pisze, i w 100% sie z nim zgadzam. Jak by > Pan, Panie Kupsztajn troszke postudiowal ekonomie, a nie ksiazki do histori, > zrozumialby Pan Pan Łukasz rozumie liberalizm jako klasyczną ekonomię. Jego prawo. My, tak przynajmniej mi się wydaje, piszemy tu o polityce. Z tego co przeczytałem wnioskuję że dla wielu są to pojęcia tożsame. (ekonomia i polityka) W związku z tym niestety nie osiągniemy konsensusu. Znajdujemy się na innych płaszczyznach. Trochę to straszne gdy osoby próbujące pouczać innych same nie potrafią zdefiniować problemu, który pragną opisać. Chyba zgadzamy się z tym że polityka powinna być jak najdalej od ekonomii? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 14:59 > > > Pan Łukasz przynajmniej wie o czym pisze, i w 100% sie z nim zgadzam. Jak > by > > Pan, Panie Kupsztajn troszke postudiowal ekonomie, a nie ksiazki do histo > ri, > > zrozumialby Pan Wiem jeszcze, że to wiadomości z I roku pierwszej lepszej uczelni o profilu ekonomicznym, tylko dla czego autor pakuje wszystko do jednego wora? Czyżby kończył taką uczelnię w czasach głębokiej komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:03 a tu mnie pan panie kupsztajn rozbawil. nie , nie konczylem ekonomii w czasie komuny, calkiem niedawno na jednej z lepszych uczelni ekonomicznych. a teorie ekonomiczne poznawalem w ramach historii mysli ekonomicznej, poza oczywiscie ekonomia jako przedmiotem. powiem panu panie kupsztajn, ze te podstawy sa chyba najtrudniejsze i co najwazniejsze kluczowe do zrozumienia roznic rzadzacych tym swiatem. polecam dobry podrecznik ekonomii,nic nie jest tak przydatne jako przewodnik po swiecie polityki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:00 No troszke sie tu panie kupsztajn nie zgadzamy, ekonomie rozumiem jako gospodarke a politycy maja przemozny wplyw na jej rozwoj. Tym bardziej politycy zgola socjalistyczni, ktorzy chca miec na gospodarke znacznie wiekszy wplyw niz wynikaloby z logiki. Zgodzilbym sie z panem panie kupsztajn gdyby calkowicie oddzielic gospodarke od sfery politycznej, ale to nierealne, ba! gospodarka jest czynnikiem decydujacym o tym jak polityka mozna okreslic, czy jest to liberal czy socjalista, mowie oczywiscie wielkim zbiorze opcji demokratycznych. Chetnie dalej wyjasnie panu swoje racje, ale widze ze pan powoli kapituluje, jak juz kilku przed panem, wiec zrozumiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:29 woocash7 napisał: > No troszke sie tu panie kupsztajn nie zgadzamy, ekonomie rozumiem jako > gospodarke a politycy maja przemozny wplyw na jej rozwoj. Tym bardziej politycy > > zgola socjalistyczni, ktorzy chca miec na gospodarke znacznie wiekszy wplyw niz > > wynikaloby z logiki. Zgodzilbym sie z panem panie kupsztajn gdyby calkowicie > oddzielic gospodarke od sfery politycznej, ale to nierealne, ba! gospodarka > jest czynnikiem decydujacym o tym jak polityka mozna okreslic, czy jest to > liberal czy socjalista, mowie oczywiscie wielkim zbiorze opcji demokratycznych. > > Chetnie dalej wyjasnie panu swoje racje, ale widze ze pan powoli kapituluje, > jak juz kilku przed panem, wiec zrozumiem. pozdrawiam Nie, nie kapituluję. Prawdą jest to co przeczytałem przed ostatnim akapitem, jednakże zastanawiam się czy odbierając tuska i jego partię powinienem widzieć gospodarkę przez pryzmat polityki czy może na odwrót. Powtarzam. Pisząc o liberalizmie miałem na myśli tylko i wyłącznie encyklopedyczną definicję, mówiącą, że liberalizm (wg. pwn) to koncepcja teoretyczna i postawa światopoglądowa oparta na indywidualistycznej koncepcji człowieka i społeczeństwa, głosząca, że wolność [łac. liberalis ‘dotyczący wolności’] i nieskrępowana przymusem polit. działalność jednostek mają wartość nadrzędną i są najpewniejszym źródłem postępu we wszystkich sferach życia zbiorowego. Brakuje jeszcze krótkiej informacji jakimi to (oczywiście negatywnymi dla człowieka nowożytnego, w rozumieniu jednostki) osiągnięciami może się pochwalić liberalizm. Nie chcę prowadzić niekończącej się dyskusji. W dalszym ciągu utrzymuję, że tak (jak prze mnie ) rozumiany liberalizm nie pasuje do ludzi chcących za wszelką cenę dostać władzę. Po co? Aby dać nam wolność? Nie do końca trzyma się to kupy. Patrząc na to z punktu widzenia liberalizmu jako hybrydy ekonomii i polityki to owszem. Mogę się zgodzić z tym, że pod szczytnymi hasłami grupka zawiedzonych chce osiągnąć to co zarzucają przeciwnikom politycznym. Co do PiSu – nie popieram. W ogóle odbieram całą tą obecną społeczno polityczną sytuację jako straszną i śmieszną. Odpowiada mi to ze względu na moje antypatie polityczne. Czekam aż będzie jeszcze śmieszniej i jeszcze straszniej. Staram się być człowiekiem renesansu. Czytam i tych poprawnych jak i tych, na których poprawni wieszają psy. Co do mojej wiedzy na tematy ekonomiczne to coś muszę o tym wiedzieć jako absolwent uczelni ekonomicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:40 Do tego tez panie kupsztajn pije, chodzi mi o ujecie teorii liberalnej jako nieograniczanie dzialalnosci gospodarczej i jak najszersze ograniczanie dostepu polityki i politykow do decyzji majacych wplyw na gospodare. Z moich obserwacji wynika ze pan Tusk oraz PO sa swietnym przykladem partii, ktora realizuje te zalozenia i dlatego jestem jej zwolennikiem. Uwazam rowniez ze wszelkie odchylenia w druga strone moga byc niebezpieczne dla panstwa i jego rozwoju - z moich obserwacji wynika ze na polskiej scenie politycznej partia ktora ma zakusy na wprowadzanie barier gospodarce jest wlasnie PIS i dlatego jestem jej krytykiem. Jest rowniez wiele inncyh wzglegow dla ktorych ich krytykuje ale to jest moja podstawa. Nie uwazam rowniez ze PO sa bardzo zawiedzeni, nastepne wybory wygraja bo wizja PIS-u jest niefinansowalna przez panstwo polskie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:46 Poza tym, panie kupsztajn, uwazam ze w Polsce dosc latwo mozna ludzmi manipulowac, przyczepiajac do przeciwnikow politycznych latke a potem tlumaczyc co ta latka znaczy, albo lepiej nawet nie tlumaczyc - to co nie wiemy co znaczy brzmi grozniej. Taka wlasnie wydala mi sie lata strasznych "liberalow" przyczepiona PO przez Kaczynskich. Jak pan w takim razie wyjasni slowa pani wicepremier w PIS-owym rzadzie : "jestem chrzescijanskim-liberalem" ?? Bo dla mnie jest to proste: ochrzczona, praktykujaca katoliczka - pragmatyk ekonomiczny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 15:52 A propos mojego wczesniejszego postu co do czasu powstania teorii liberalnej musze przyznac ze popelnilem mala niescislosc, gdyz glowny teoretyk ekonomii klasycznej Adam Smith wydal swoje najwieksze dzielo Bogactwo narodow w roku 1776 czyli jeszcze przed rewolucja we Francji i pan panie kupsztajn jako absolwent ekonomii dbajacy o merytoryczna strone dyskusji powinien to mi wytknac. Aczkolwiek wszelkie nurty ekonomii klasycznej ksztaltowaly sie juz po Rewolucji i w tym mialem racje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: I co Ty na to, Panie Kupsztajn 16.01.06, 17:19 I co panie kupsztajn ? jednak pan skapitulowal. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:01 uu1 napisała: > Liberalom moj drogi zawdzieczasz to ze mozesz > > teraz zyc w Polsce takiej jaka jest a nie podobnej do Bialorusi. pozdrawi > am > Żartujesz, prawda? > skoro wolnosc ci nie pasuje ,to pewno jestes kims kto kiedys moskwe kochał a dzis kochasz watykan!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:13 > > skoro wolnosc ci nie pasuje ,to pewno jestes kims kto kiedys moskwe kocha > ł a > dzis kochasz watykan!! Strasznie wąski jest Twój sposób postrzegania rzeczywistości. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:20 Moze i waski mam swiatopogląd ale jest moj!!! dzieki miedzy innymi liberałom mogę go tu prezentować, Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:23 To akurat zasługa demokracji. Chyba, że liberalizm wywodzi się z antycznej Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:26 uu1 napisała: > To akurat zasługa demokracji. Chyba, że liberalizm wywodzi się z antycznej Grec > ji. Witam!Ciekawie tu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:36 Witaj. Człowiek się całe życie uczy. Kiedyś, w czasie równie zażartej dyskusji dowiedziałem się, że Portugalia leży w Afryce. Szkoły różne ukończyłem a pojęcia o tym nie miałem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:46 uu1 napisała: > Witaj. Człowiek się całe życie uczy. Kiedyś, w czasie równie zażartej dyskusji > dowiedziałem się, że Portugalia leży w Afryce. Szkoły różne ukończyłem a pojęci > a > o tym nie miałem. :-) Może o ex koloniach "dyskutant" myślał?A co do PO ,to z tymi "liderami" klęska będzie gonić klęskę a porażka porażkę.Kaczki ich zadziobią;D Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:53 A co do PO ,to z tymi "liderami" klęska > będzie gonić klęskę a porażka porażkę.Kaczki ich zadziobią;D Masz rację. Jedyna droga to wewnętrzna rewolta w PO, sensowna opozycja, logiczny program (np. bez mantry 3 x 15) i za 4 lata przejęcie rządów. Ale obawiam się ,że to utopia. Długi z kampanii trzeba spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 15:01 uu1 napisała: > A co do PO ,to z tymi "liderami" klęska > > będzie gonić klęskę a porażka porażkę.Kaczki ich zadziobią;D > Masz rację. Jedyna droga to wewnętrzna rewolta w PO, sensowna opozycja, logiczn > y > program (np. bez mantry 3 x 15) i za 4 lata przejęcie rządów. Ale obawiam się > ,że to utopia. Długi z kampanii trzeba spłacić. To pewnie jest utopia i tu Duch Święty HGW nie pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:05 Bo dobrobyt moj drogi uu1 i w ogole pieniadze biara sie z pracy a nie znikad, i zaden socjalistyczny rzad nawet jesli jest to socjalistyczny rzad PIS-u tego nie zmieni. Kraj nie bedzie gonil swiata, ktory i tak rozwija sie bardzo szybko, jezeli bedzie dotowal gornikow, rolnikow i beciki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:19 Wybacz ale Twoja odpowiedź jest trochę obok. Co do socjalizmu jako systemu masz absolutną rację. Ale przypisywanie wszystkich zasług liberałom i przyjęcie jako układu porównawczego sytuacji na Białorusi, jest po prostu nadużyciem. Zwłaszcza, że w aktualnej polskiej rzeczywistości wszelkie etykietki nie mają sensu. Pani Zyta wyznaje "liberalizm chrześcijański". Przecież to bełkot dla tych o których mówił wybitny przedstawiciel PiS - J. Kurski. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:23 A co nie wierzysz ze jest cos takiego jak liberal wyznajacy wolnosc gospodarcza a jednoczesnie wyznajacy wiare katolicka? No to wlasnie rozmawiasz z jednym. Nie przypisuje wszystkich zaslug liberalom, ale wiekszosc z nich. Wlasnie dzieki pierwszym liberalnym rzadom w Polsce przeprowadzono najniezbedniejsze reformy systemu finansowego panstwa, co pchnelo nasz rozwoj na sciezke inna niz Bialorus - nie mowie tu o zaleznosci politycznej od Rosji tylko o rozwoju gospodarczym jako takim. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:31 Lekko Ci zazdroszczę tego łatwego oglądu rzeczywistości. Liberalizm i katolicym nie mają wspólnego mianownika, wręcz przeciwnie. Ale za głęboko niesłusznego ustroju byli "komuniści" chodzący do kościoła i uprawiający praktyki religijne. Świat się nie zawalił. Chodzi mi po prostu o to, ze nic nie jest białe albo czarne, dobre albo złe, mądre albo głupie (no tutaj akurat znalazłbym przykłady). PS. Jeszcze rok, dwa dotychczasowej polityki zagranicznej i jedynych przyjaciół będziemy mieli w Związku Szczurów Tobruku w Australii. Ale to inna bajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:41 Chyba źle mnie oceniłeś, latami dochodzę do swoich poglądów o potrafię je oprzeć tak o katechizm jak i podręcznik ekonomii. Liberalizm i katolicyzm nie mają wspólnego mianownika dla antagonistów tych dwóch nurtów, dla ludzi którzy szukają metod jak dzielić a nie jak łączyć. Ja mówię o liberaliźmie gospodarczym, który również wewnątrz Kościoła ma wielu zwolenników. Zresztą poza Rerum Novarum i Centennum Annum nie ma w społecznej nauce Kościoła wiele o ekonomii. Katolicyzm to moja wiara ale chyba nie muszę ci tu dawać swiadectwa wiary, bo uważam, że forum nie jest najlepszym na to miejscem. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:56 Katolicyzm to moja wiara ale chyba nie muszę ci tu dawać swiadectwa > wiary, bo uważam, że forum nie jest najlepszym na to miejscem. pozdrawiam > serdecznie Jeżeli którykolwiek fragment mojej wypowiedzi odczytałeś jako próbę ingerncji w Twoje sprawy intymne, to bardzo Cię przepraszam. Nia miałem i nie mam takiego zamiaru. Natomiast mam bół głowy bo sytuacja w kraju jest niepokojąca. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 15:08 My na poziomie forum nic nie zrobimy by te sytuacje w kraju zmienic, mozemy jedynie sie spierac, mniej lub bardziej kulturalnie. Kto ma racje? Nie wiem, ja wyrazam tylko swoje opinie. Tez chce dobrze dla kraju, nie wierze ze tu na forum jest ktos obojetny na te sprawy, inaczej sie po prostu zapatrujemy na wiele rzeczy. Nalezy byc jednak czujnym i krytykowac zle pociagniecia wladzy i tego mi nikt nie zabroni, i bynajmniej nie sadze ze wszystko jest czarno biale. Odwolujac sie do twojej wypowiedzi - nie nie czuje sie urazony ani nigdy nie czulem. serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibir1 Re: Prezydent odwo?a? spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:42 woocash7 napisał: > O prosze jaka przyjacielska i ciepla retoryka, pieprzeni liberalowie - czyzby > kolega po szkolce ojca Rydzyka? Liberalom moj drogi zawdzieczasz to ze mozesz > teraz zyc w Polsce takiej jaka jest a nie podobnej do Bialorusi. pozdrawiam Ja i moja rodzina żyła w czasach komuny i żyjemy obecnie w czasach liberalno-socjalistycznej demokracji. Okropnie było żyć w czasach za rządów komuny. A teraz to jedno wielkie szambo, okrucieństwo. Mam do ciebie pytanie. Jeżeli żyje się Wam tak dobrze to dlaczego się odgradzacie od nas płotami ? Wille z ochroną całodobową z monitoringiem ! Kto Wam tak zagraża ? Przecież jest to wolny kraj, pełna demokracja ! Widać jaka ta Polska jest i dla kogo ! Czy nie jest to przeklęty liberalizm ! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Prezydent odwolal spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:45 I slusznie! Odpowiedzalnosc za destrukcje panstwa spada na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent odwolal spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:10 mysz_polna5 napisała: > I slusznie! > Odpowiedzalnosc za destrukcje panstwa spada na PO. A w którym miejscu? Zechcesz wyjaśnić? Odpowiedzialność za stan państwa spoczywa na rządzących - premier, rząd, prezydent, marszałek sejmu - toć to pis. A opozycja się braciszkom nie podoba, tak? A może by tak rządzić bez opozycji? PRL się kaczuszkom marzy... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Prezydent odwolal spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:15 mjotka napisała: > A w którym miejscu? Zechcesz wyjaśnić? Odpowiedzialność za stan państwa spoczyw > a na rządzących - premier, rząd, prezydent, marszałek sejmu - toć to pis. A opo > zycja się braciszkom nie podoba, tak? A może by tak rządzić bez opozycji? PRL s > ię kaczuszkom marzy... > W ktorym miejscu PO ~ konstruktywnie wspolpracuje dla Polski i swoich wyborcow? Moze zechcesz wyjasnic! "Spieprzaj dziadu'. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent odwolal spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:19 mysz_polna5 napisała: > W ktorym miejscu PO ~ konstruktywnie wspolpracuje dla Polski i swoich wyborcow? > Służę - PO jest partią opozycyjną i jako taka nie ma oobowiązku (a wręcz przeciownie) wspierać "konstruktywnie" działań ugrupowania rządzącego. Ot, zasady demokracji... Ma prawo "konstruktywnie" przejąć władzę - i wyborcy PO tego włąśnie oczekują. Bo kaczym gierkom mówimy zdecydowane nie. > "Spieprzaj dziadu'. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Nie chwaląc się - przewidziałem to wczoraj 16.01.06, 13:54 Chodzi o aluzję Komorowskiego do wzrostu Kaczyńskich i ich politykę "na krótkich nogach". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35013296&a=35020752 Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:06 donald_2005 napisała: > Chodzi o aluzję Komorowskiego do wzrostu Kaczyńskich i ich politykę "na > krótkich nogach". > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35013296&a=35020752 Stary, Kaczyński dobrze wie, że odwołując to spotkanie PiS doznaje uszczerbku na imidżu. Nie po to dotąd do znudzenia Marcinkiewicz z JK grali z PO w dobrego i złego policjanta. Zresztą nawet ostatnio JK powiedział, że przecież "czeka na propozycje PO na piśmie". LK nie jest głupcem. To co się stalo to: 1) gra na czas - jeszcze silnie będzie mozna nacisnąc na SO i PSL, 2) świadectwo paniki w PiS - bo LK nie powinie był umówic się na poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:10 s.flores napisał: > To co się stalo to: > 1) gra na czas - jeszcze silnie będzie mozna nacisnąc na SO i PSL, > 2) świadectwo paniki w PiS - bo LK nie powinie był umówic się na poniedzialek To PiS rozdaje karty. Czy to jeszcze do ciebie nie dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:12 mysz_polna5 napisała: > s.flores napisał: > > > > To co się stalo to: > > 1) gra na czas - jeszcze silnie będzie mozna nacisnąc na SO i PSL, > > 2) świadectwo paniki w PiS - bo LK nie powinie był umówic się na poniedzi > alek > > > To PiS rozdaje karty. Czy to jeszcze do ciebie nie dotarlo? Rozdaje jak szuler! Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:12 mysz_polna5 napisała: > > To PiS rozdaje karty. Czy to jeszcze do ciebie nie dotarlo? No właśnie. Super, że to zauważyłaś... Więc kto odpowiada za stan państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:13 No najwyrazniej to wlasnie PIS rozdaje karty, tylko czasem im sie rozleca gdzies po katach, albo oskarzaja innych o chowanie asow - a krotko mowiac sa paranoicznie przerazeni tym co sie dzieje , chyba najbardziej odpowiedzialnoscia za kraj, ktory ich nie obchodzi za bardzo. Tylko po co to gadanie o zlych intencjach PO, no po co? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:16 woocash7 napisał: > No najwyrazniej to wlasnie PIS rozdaje karty, tylko czasem im sie rozleca > gdzies po katach, albo oskarzaja innych o chowanie asow - a krotko mowiac sa > paranoicznie przerazeni tym co sie dzieje , chyba najbardziej > odpowiedzialnoscia za kraj, ktory ich nie obchodzi za bardzo. Tylko po co to > gadanie o zlych intencjach PO, no po co? pozdrawiam To ich taktyka, stała od lat: winnych szukają na zewnątrz. Tym razem ulubieńcem pis jest PO - bo stanowi dla nich największe zagrożenie. Elektorat pis da sobie wszystko wmówić... Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: chiromancja i wróżenie z fusów - o nie 16.01.06, 14:22 woocash7 napisał: > No najwyrazniej to wlasnie PIS rozdaje karty, tylko czasem im sie rozleca > gdzies po katach, albo oskarzaja innych o chowanie asow - a krotko mowiac sa > paranoicznie przerazeni tym co sie dzieje , chyba najbardziej > odpowiedzialnoscia za kraj, ktory ich nie obchodzi za bardzo. Tylko po co to > gadanie o zlych intencjach PO, no po co? pozdrawiam Raczej jest to wszystko zaplanowane przez Kaczyńskich dokładnie, tylko czasami coś wymyka się im spod kontroli. No i wreszcie jest jakiś opór PO. Ale PIS będzie walczył, oby padł od własnej broni. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: chiromancja i wróżenie z fusów 16.01.06, 14:39 Nie można być przerażonym tym, co Cię nie bardzo obchodzi. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 13:59 nic nikomu nie należy się, skąd taka postawa roszczeniowa w PO. Zgadzam się z panami z Po,że prezes PiS nie radzi sobie z rozwiązaniem parlamentu i zapewne poprosi o pomoc w tej kwestii prezydenta RP, skądinąnd swojego brata. W pozosta- lych sprawach radzi sobie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:01 Spotkanie przełożone co najmniej z 2-ch powodów: 1) Brat któremu melduje się wykonanie zadania nie ma jeszcze na to wszystko poglądu i musi to uzgodnić z o.Rydzykiem 2) Chodzi o czas który potrzebny jest PO aby uszyła sobie do jutra włosiennice i załatwiła sobie u brukarzy nakolanniki Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Prezydent czeka na powrót Leppera Z CHIN... 16.01.06, 14:06 Polaków. Reprezentuje interesy PIS i tak będzie do końca jego prezydentury. Musi być wdzięczny za kampanię prezydencką, którą wygrał dzięki bratu i Jacka KUrskiego. Będzie unikał kontaktów z Opozycją i zwalał zawsze na nich winę. Pretekst zawsze znajdzie, bo ktoś zawsze coś nieprzychylnego o nim powie.A może nie chce się z nikim spotykać, bo czeka na powrót Leppera Z Chin. A jak Lepper zahaczy jeszcze o Koreę Północną, to co będzie z naszym bydżetem? Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon dzieki klamstwom wyborczym 16.01.06, 15:13 jeszcze na tydzien przed wyborami obiecywal obnizenie podatkow, rozliczenie przestepcow w polityce, na jakas wzmianke o koalicji z samoobrona czy LPR mowil ze to bzdury i co? Mamy marszalka przestepce, wyzsze podatki a pewnie a wspolkoalicjanta partie przestepcow i populistow Odpowiedz Link Zgłoś
mich1309 Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:11 Kaczyński ujawnia styl swojej prezydentury - nadęta Primadonna obrażająca się na wszystko i wszystkich, wybierająca sobie z kim się spotykać a z kim nie, zamęczająca obywateli ciągłym przypominaniem o należnym jej szacunku i autorytecie itp. Kto już tęskni za znienawidzonym, a jednak dziwnie sympatycznym, prezydentem Kwaśniewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 dziwnie sympatyczny - dobre!!! 16.01.06, 14:13 chyba sympatyczny inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl KOLEJNA VOLTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 16.01.06, 14:13 Będzie, nie będzie, będzie............... Obstawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:15 mich1309 napisał: > Kaczyński ujawnia styl swojej prezydentury - nadęta Primadonna obrażająca się > na wszystko i wszystkich, wybierająca sobie z kim się spotykać a z kim nie, > zamęczająca obywateli ciągłym przypominaniem o należnym jej szacunku i > autorytecie itp. > Kto już tęskni za znienawidzonym, a jednak dziwnie sympatycznym, prezydentem > Kwaśniewskim? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: 1952k? Rok urodzenia i profesja? 16.01.06, 15:11 ja tez ale siedze w anglii to nic mi nie zrobia:)~ Odpowiedz Link Zgłoś
larsen1 Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:18 Nie wiem, tak patrze z tej mojej zagranicy na to co sie dzieje i nie moge jakos tego do kupy poskladac. Wszystko co robi PiS przedstawiane jest jako sukces. Wychodzi z mediow obraz partii sukcesu ktora panuje nad sytuacja i wie co robi... A wyglada wszystko na coraz wiekszy chaos. Co mamy? Rzad ktory caly czas jest w budowie i nie jest w stanie przeforsowac najprostszych propozycji, braki kadrowe ma tak silne ze na stanowisko ministra finansow sciaga osobe ktora wyleciala z wlasnej partii za nepotyzm, koalicje z banda Leppera, pomysly zeby partia rzadowa glosowala przeciwko budzetowi proponowanemu przez wlasny rzad, marszalek destabilizujacy prace sejmu - to sa sukcesy? Nazywa sie to taktyka "przeczolgiwania Platformy", "podbieraniem wyborcow", - ale to wyglada na przeczolgiwanie wlasnych wyborcow, osmieszanie ludzi ktorzy na nich glosowali. Naprawde wyborcy PiSu chyba zadaja sobie pytania - czy ja glosowalem na wicepremier Gilowska, na wicepremiera Leppera, na marszalka zrywajacego obrady sejmowe, na pania sedzine bezkarna po wypadku, na specjalny status Radia Maryja, na straszenie lekarzy wojskiem, na prezydenta ktory nie jest prezydentem Polski tylko partyjniakiem oddelegownym na to stanowisko i przede wszystkim - czy ja glosowalem na wczesniejsze wybory? A moglo byc tak pieknie - wystarczylo zrobic szybka zgrabna koalicje z Po i wziac sie za rzadzenie - za pierwsza od niepamietnych lat kadencje sejmu u i rzadu bez afer, bez klotni, bez obsadzania kolesiami calego panstwa. Po prostu cztery lata sprawnego spokojnego rzadzenia, w czasie ktorego wyrownaloby sie wszelkie zaszlosci niedorobki, dochod narodowy roslby sobie powolutku, bezrobocie spadalo, stosunki z osciennymi by sie poprawialy. Rzad dowiodlby wlasnej sprawnosci, kompetencji, partie wspierajace odpowiedzialnosci. Mozna by glosowac na nich bez konca. Czy to naprawde jest niewykonalne? Polacy to przeciez tacy dobrzy serdeczni i ciezko pracujacy ludzie - nie nalezy im sie taki rzad? Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:26 larsen1 napisał: > Nie wiem, tak patrze z tej mojej zagranicy na to co sie dzieje i nie moge jakos > tego do kupy poskladac. Wszystko co robi PiS przedstawiane jest jako sukces. > Wychodzi z mediow obraz partii sukcesu ktora panuje nad sytuacja i wie co > robi... A wyglada wszystko na coraz wiekszy chaos. Co mamy? Facet o czym ty pierdo..sz. Chyba z tej twojej zagranicy krzywo widzisz. O jakich ty mediach mówisz? Jest dokładnie odwrotnie. Jesteś kretyn czy prowokator? Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: Prymitywizm block buster 16.01.06, 14:32 Odpowiadam blok buster- te prymitywne przekleństwa, wyzwiska to wystarczający powód byś był izolowany. Gratuluję prymitywizmu w mowie i piśmie... Odpowiedz Link Zgłoś
larsen1 Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:32 Po pierwsze to moze grzeczniej troche, swin z toba nie pasalem, zebys odzywal sie do mnie w ten sposob. A co do mediow - chodzi o elektroniczne - no jak bylo z Gilowska? - ogolnie zostalo to uznane za "sprytne posuniecie", a te "wystepy" Jurka - w normalnym kraju i w normalnym systemie parlamentarnym na tym czlowieku nie zostawionoby suchej nitki, o koalicji z Lepperem tylko GW i portale wyrazaja sie z niesmakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:32 block_buster napisał: Facet o czym ty pierdo..sz. Chyba z tej twojej zagranicy krzywo widzisz. O > jakich ty mediach mówisz? Jest dokładnie odwrotnie. Jesteś kretyn czy > prowokator? Nie zrozumiałeś? Trudno, to nie powód, żeby się wypowiadać. Chamskie odzywki zostaw dla sowich kolegów, a tutaj grzecznie, proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:30 larsen1 napisał: Naprawde wyborcy PiSu chyba zadaja sobie pytania - czy ja glosowalem > na wicepremier Gilowska, na wicepremiera Leppera, na marszalka zrywajacego > obrady sejmowe, na pania sedzine bezkarna po wypadku, na specjalny status Radia > Maryja, na straszenie lekarzy wojskiem, na prezydenta ktory nie jest prezydente > m > Polski tylko partyjniakiem oddelegownym na to stanowisko i przede wszystkim > - czy ja glosowalem na wczesniejsze wybory? > Bardzo podoba mi się Twoja wypowiedź! Tylko wkradł się w nią jeden błąd - wyborcy pis w większości takich pytań sobie nie zadają. Im podobają się te gierki, grają na ich najniższych instynktach. Mają namiastkę władzy silnej ręki - i tego właśnie, i tylko tego potrzebują. Żeby ktoś za nich myślał, rozgrywał, rozdawał, śledził, sprzątał, wykańczał (opozycję i wszystkich myślących, żyjących inaczej, niż oni). PiS jawi się jako partia od brudnej roboty - i jako taka świetnie się spisuje. Wyborcy pis nie myślą w kategorii Polska, tylko TKM. Kaczyńscy, od lat, myślą tak samo. I wszystko jasne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:34 Wyborcy pis nie myślą w kategorii Polska, tylko TKM. Kaczyńscy, > od lat, myślą tak samo. Tu sie chyba mylisz. Myślą "inaczej" - Polska to my, dlatego PRAWO/LEWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ musi być po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:36 jacoxl napisał: > Tu sie chyba mylisz. > Myślą "inaczej" - Polska to my, dlatego PRAWO/LEWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ musi być po > naszej stronie. M am wrażenie, ż mówimy o tym samym, tylko innymi słowami. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
larsen1 Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 15:10 A mnie sie wydaje ze wlasnie nie - znam kilku, nawet tutaj i widze ze im troche glupio. Ale moze sie myle co do tych w Polsce. Nikt nie jest prorokiem we wlasnym kraju. Troche nasuwa mi sie porowannie ze sportem - jest charakterystyczne dla druzyn amatorskich - brak spojnosci miedzy graczami, wzajemne animozje wygrywane kosztem celow nadrzednych, szukanie winnych beldow ktore sie samemu popelnia. I to jest wlasnie poziom naszych politykow. Dlaczego nie moga byc jak druzyna profesjonalna - gdzie kazdy pomimo nieczeci jest skupiony na pracy nad soba, poprawianiu wlasnych bledow a przede wszystkim na pracy z i dla zespolu. Siedza juz w tym od kilkunastu lat - nie nabawili sie jeszcze? Przeciez takie polityczne eksperymenty to sobie moze wyprawiac Kanada, Holandia albo Szwajcaria, Polacy nie maja prawa do bledu ani czasu na partyjne gierki. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:32 Zobacz larsen, duzo widzisz, ja tez na to patrze, ale jak przeczytasz wypowiedz forumowicza pod toba, albo dokladnie poczytasz wywiady z ludzmi Kaczynskich to zdasz sobie sprawe ze tak se ne da. Kaczynscy to destrukcjonisci a nie budowniczy - tym smieszniej brzmi plan budowy 3 milionow mieszkan - a ich ludzie to prowokatorzy i niekulturalni rozmowcy, naprawde ciezko jest sie z nimi dogadac i moze przez to nie czeka nas tak dobry okres jaki moglby czekac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: Prezydent - Primadonna-DESTRUKCJONISTA! 16.01.06, 14:37 Tak, mam tez podobny pogląd Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent - Primadonna-DESTRUKCJONISTA! 16.01.06, 14:45 Z drugiej strony to dość przykre, że w kraju o tak bogatych tradycjach religijnych, kulturalnych i historycznych ludzie bardziej ufają w chamskie zagrywki, niekulturalne słowa niż w szczere i otwarte dialogi - czyżby kolejna pozostałość komunizmu - raczej ufać komuś, kto uprawia negatywną demagogię, niż komuś, kto mówi szczerze i otwarcie, może zbyt otwarcie by to mogło być prawdziwe - próbuję sobie tłumaczyć powodzenie PIS-u. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: Prezydent - Primadonna-DESTRUKCJONISTA! 16.01.06, 14:52 Panie Łukaszu, ja myślę, że powodzenie PISu jest wynikiem niepowodzenia poprzedników. I tak co 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent - Primadonna-DESTRUKCJONISTA! 16.01.06, 14:55 Chcialem tylko sprobowac, acz zgadzam sie z teoria wahadla. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1952k Re: Prezydent - Primadonna-DESTRUKCJONISTA! 16.01.06, 14:57 Pozdrawiam również i do jutrzejszego spotkania, acz nie znamy godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Liberałowie z PO - buhahaha!!! 16.01.06, 16:04 Witam, nie pamiętam (przepraszam, pamięć już nie ta) czy Cię dzisiaj już pytałem o Kostka z PO? On też się przecież składa na naszą tradycję, prawda? A kto go lansował? Rokita, czy Kaczyńscy? Rokita! Słyszałem, że Rokita stał też za utrąceniem kontrkandydata naszego nowego prezesa IPN. Ale to pewnie pomówienia, przecież (Rokita) to taki szczery i otwarty człowiek?! :-) I to jest właśnie najsmutniejsze - że na przeciw fałszywców z PiS stoją ich nieodrodni "bracia" z PO. A ich głęboka wiara? Wybacz, ale to jedno wielkie buhahaha! Pamiętasz jeszcze czym się kierowała Hanna G-W, jako Prezes NBP? Wskazaniami Ducha Świętego! Czy tak mówi liberał, czy raczej koniunkturalista? I czy Ci przypadkiem nie umyka, że europejscy liberałowie opowiadają się za poszerzeniem swobód obywatelskich? Jakoś tego u polskich liberałów nie widać. Nie słyszałem ich głośnych protestów, gdy były ostatnio łamane prawa człowieka w Polsce. Bo to tacy sami konkunkturaliści, jak H.G-W. (patrz ślub kościelny Tuska). Bali się wychylić bo większość Polaków (że o KK nie wspomnę) jest przeciwko gejom. A aborcja?, a etc.?... Liberałowie z PO - buhahaha!!! woocash7 napisał: > Z drugiej strony to dość przykre, że w kraju o tak bogatych tradycjach > religijnych, kulturalnych i historycznych ludzie bardziej ufają w chamskie > zagrywki, niekulturalne słowa niż w szczere i otwarte dialogi - czyżby > kolejna pozostałość komunizmu - raczej ufać komuś, kto uprawia negatywną > demagogię, niż komuś, kto mówi szczerze i otwarcie, może zbyt otwarcie by to > mogło być prawdziwe - próbuję sobie tłumaczyć powodzenie PIS-u. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: larsenowi7 16.01.06, 14:52 Tak mogłoby być...gdyby !? No własnie, gdyby ta banda miała na wzgledzie interes panstwa, a nie interes własny, lub co najwyżej - partyjny (tj. partyjnych kolesiów)! Ten styl rządzenia neurotycznych Braci, który doskonale określił prezydent L. Wałęsa: jako "totalną rozpieduchę" był obcy nawet komuchom. Nikt mnie nie przekona, że w Polsce moe być inaczej ! Przeszłość, ta w dalszej perspektywie, i ta w perspektywie ostatnich 10, 20 lat, pokazała: Polacy to żadne społeczeństwo ! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prezydent - Primadonna 16.01.06, 14:26 za prezydentem Kwaśniweskim tęskni LPR, pan Giertych ciągle go wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter PREZYDENT WARSZAWY 16.01.06, 14:31 Kto pamieta pierwszą decyzje kaczki jaką podją w stołecznym ratuszu !!,ponoc kazał obnizyc pisuary ?? Odpowiedz Link Zgłoś
darkforce POWAGA URZĘDU PREZYDENTA??? 16.01.06, 14:38 Chciałbym przypomnieć rzecznikowi Urban-skiemu ( skąd inąd jego aparycja i styl uprawiania polityki informacyjnej nieuchronnie kojarzy mi się z innym rzecznikiem o podobnym nazwisku i aparycji), że aby mówić o szacunku i powadze, trzeba wpierw na ten szacunek i powagę sobie zapracować. Prezydent Kaczyński nie zrobiła na razie NIC, KOMPLETNIE NIC, natomiast warto przypomnieć sobie szacunek i powagę wobec urzędu prezydenta, jaka stosowali politycy obecnego PIS wobec dwóch poprzednich urzędujących prezydentów. Trudno się dziwić, że wypracowane przez nich standardy wracają bumerangiem do obecnie panującego schowanego głeboko w pałacowych pokojach prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
uosia Totalna niepowaga! Słuszna uwaga. 16.01.06, 16:49 A Urbański - żenada kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 dziewuchy z TVN 24 robią politykę w Polsce... 16.01.06, 14:42 swoją dyspozycyjnością...ale ktoś im te pytania do polityków pisze..chciałbym poznać autora , tej szarej eminencji ... Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:43 przykro jest patrzeć jak prawica zaprzepaszcza szansę na przyśpieszenie reform politycznych i gospodarczych, na moralną odnowę polityki i struktur państwowych, na budowę silnej i stabilnej pozycji Polski w Europie. Bracia Kaczyńscy okazali się kompletnymi matołami, zdolnymi tylko do politycznych manewrów, myślenia o interesie własnym i własnej partii. Właściwie to zasługują na takich koalicjantów jak Samoobrona, LPR i na takich protektorów jak kapłan nienawiści z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:49 deboras napisał: ...... Właściwie to zasługują na takich koalicjantów jak Samoobrona, LPR i na takich > protektorów jak kapłan nienawiści z Torunia. Gdyby to nie był mój kraj - Polska, zgodziłbym się z Tobą. Jednak to mój kraj a ja nie zasługuję na takie traktowanie. Kaczki!!! Do stawu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza kaczor lech mialbyc prezydetem wszytkich rodakow 16.01.06, 14:55 a zachowuje sie jak? widac wyraznie ze dziala pod dyktando swego braciszka. W normalnym kraju, bo u nas rzadzi psychopata i wszytko jest ogomem kocim odwrocone, prezydent stoi na strazy praw demokratycznych i rozwiazuje kryzys w panstwie. A u nas dolewa sie oliwy do ognia. mamy stalinizm z kropidlem. Odpowiedz Link Zgłoś
deboras Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 14:58 zgadam sie z Tobą. Wiesz glosowałem na PO ale miałem sporo szacunku dla PIS i cieszyłem sie na ich koalicję (no może w sposób umiarkowany bo nauczony doświadczeniem z AWS byłem nieco sceptyczny) - i do obu partii miałem pretensje że zaprzepaszczają tę szansę. Ale to co wyrabia PIS to takie horrendum ze mnie ponosi. Ale jesli obie partie będa w stanie pomyśleć kategoriami dobra państwa i zawrą koalicję - to bedę nieomal szczęśliwy. Życzę tego Polsce, Tobie i sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Prezydent odwołał spotkanie z liderami PO 16.01.06, 15:58 deboras napisał: > zgadam sie z Tobą. Wiesz glosowałem na PO ale miałem sporo szacunku dla PIS i > cieszyłem sie na ich koalicję ((ciach) Ale to co wyrabia PIS to takie horrendum ze mnie ponosi. > Ale jesli obie partie będa w stanie pomyśleć kategoriami dobra państwa i zawrą > koalicję - to bedę nieomal szczęśliwy. Życzę tego Polsce, Tobie i sobie. Wciąż uważasz, że w tym stadium Kaczki złożą broń. Oj Naiwny, zabrnęły tak daleko, że teraz Nic(ea) albo śmierć. Gra PO na potencjalną koalicję w tej chwili potrzebna jest w tej chwili tylko dla pokazania o co grają w duecie PREZES i PZ-dent(y). Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Prezydent NIE POWINIEN sie spotykac z PO 16.01.06, 14:48 To skandal, aby tak chamsko i butnie komentować zachowania prezydenta jak robią to Tusk i Rokita. Ci panowie powinni najpierw przeprosic za insynuacje a potem poprosić za spotkanie. PO to jakas dzicz? Oszołomstwo na miarę URbana. Odpowiedz Link Zgłoś
jacoxl Re: Prezydent NIE POWINIEN sie spotykac z PO 16.01.06, 14:50 the.bill1 napisał: > To skandal, (ciach) Oszołomstwo na miarę URbana. Teraz znacznie lepiej wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: Prezydent NIE POWINIEN sie spotykac z PO 16.01.06, 14:51 Czy może pan sobie darować panie the.bill1 wypowiedzi o PO jako dziczy? Przywodcy PIS i tak zrobia swoje, nie ma znaczenia co pan powie a innym forumowiczom przynajmniej nie popsuje pan milego dnia. Czyli uwaza pan, ze prezydent Kaczynski jest nietykalny, nieusuwalny i niekrytykowalny??? Nie moge publicznie wypowiadac się na jego temat? Czy wg pana nie zakrawa to na dyktaturę? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Prezydent NIE POWINIEN sie spotykac z PO 16.01.06, 14:56 woocash7 napisał: > Czy może pan sobie darować panie the.bill1 wypowiedzi o PO jako dziczy? > Przywodcy PIS i tak zrobia swoje, nie ma znaczenia co pan powie a innym > forumowiczom przynajmniej nie popsuje pan milego dnia. Czyli uwaza pan, ze > prezydent Kaczynski jest nietykalny, nieusuwalny i niekrytykowalny??? Nie moge > publicznie wypowiadac się na jego temat? Czy wg pana nie zakrawa to na > dyktaturę? pozdrawiam Brawo! Widzisz, ludzie pokroju tego pisuarczyka mają płaconą wierszówkę, więc muszą napisać o "powadze prezydenta i dziczy z PO", bo inaczej kaski nie będzie... Mnie tam takie the.bille humoru nie psują - wszak nie oni decydują o losach Polski. Natomiast postępowanie prezydenta i owszem - bo robi sobie kpiny z jednego z kluczowych urzędów w państwie. Jak ktoś tu słusznie zauważył, na szacunek trzeba sobie zasłużyć. A L. Kaczyński uważa, że jemu i braciszkowi wszystko się z urzędu należy. Ot, PRL-bis. Tego się obawiałam obserwując słupki wyników w dzień wyborów. Czarny sen się spełnia - i to jak szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st Re: pojdz dziecie ja cie uczyc karze ..... 16.01.06, 15:03 ci panowie intryganci o demokracji, parlamentaryzmie, doktrynack politycznych nie maja fioletowego pojecia.... zbudowali "zwyciestwo" na klamstwach i zdradie i brna , brna, brna ..... biedne, osierocone, zdezorientowane forumowe PiSmaki Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Belka jest teraz sekretatrzem w ONZ 16.01.06, 15:10 tam doceniaja madrych ludzi a w polsce polaczki wola takich zakichanych graczy jak lepper czy kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
japolak ja syn Polaków, ja ojciec Rydzyków.... 16.01.06, 15:02 Wassermacht, skromnie twierdzący iz jest nastepcą Popiełuszki, pyta "komu i czemu" ma służyć krytyka Jego osoby. A jego przeciwnicy "z całą konsekwencją będą ścigani, by dosięgła ich karząca ręką sprawiedliwości" Pierwsze cytatem z Gomułki, drugie parafrazą Cyrankiewicza, zabrakło tylko passsu o "odrębywaniu ręki" Rokity zaproszone na spotkanie przez Kaczyńskich dzień wcześniej niemal stenogram ogłosiły, co chcą usłyszeć od prezydentów... Dzięki Wasserwannie odkryte zostały jednak w billingach na czas "ukryte cele" i podjęto zdecydowane działania. Jeszcze Janowi Marii nic nie obcięto, ale spotkanie karnie przełożono o jeden dzień... Zaczynam odliczać, kiedy o. Rydzyk "spontanicznie" zadzwoni do swojego radia, by ujawnić iż w ramach spisku komuchów, cyklistów, żydów i masonów planowano, iż w ramach "nowego" parlamentu i "nowej" Rzeplitej bojówki PPR czyli pis i po miały zdobyć 35 % a teraz "oficerowie prowadzący" Lecha Wałęsy, czyli Lech Aleksander i Jarosław Wielki wraz z folskdojczem Tuskiem i galicyjaninem Rokitą kombinują jak oddać przez pomyłkę zdobytą władzę... Bo wystarczy iż frekwencja wzrośnie o połowę to "popisy" spadną (razem, do kupy) poniżej 20 %. Szajba Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Ale nasz wielki prezydent ma kompleksy 16.01.06, 15:08 zachowuje sie jak jakas dziewica wyciagnieta z piwnicy na jakiekolwiek ataki z jego strony. Chyba juz ten wzor cnot nie pamieta ze sam oskarzal rowniez prezydenta i do tego przegral w sadzie w tej sprawie proces o znieslawienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ale nasz wielki prezydent ma kompleksy 16.01.06, 16:00 to normalne u ludzi jego postury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus Kaczor ,czy ci palma od..liła . Czy ty masz odrbi 16.01.06, 15:13 nę oleju w tym kwadratowym łbie? Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus [...] 16.01.06, 15:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Polityka jest wyrachowaną prostytuką 16.01.06, 15:17 Spotkanie do tematu koalicji nic nie wniesie. Bo jak mówił Ż.Petan "Podstawowym warunkiem przyjęcia do politycznego chóru jest nie słuch, lecz posłuszeństwo". I tą maksymę stosuje prezes i Prezydent Kaczyński. Polityka jest wyrachowaną prostytutką i nie będzie się oddawać temu kto chce zbyt dużo, czyli naruszyć „główne ciągi technologiczne” istniejącego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polityka jest wyrachowaną prostytuką 16.01.06, 16:08 jasiek, o jakich "głównych ciągach technologicznych" mówisz? o powielaniu socjalistycznych nawyków w stylu genialnych planów przywódcy, w tym wypadku dwóch ;) technologia braci K. jest nieco archaiczna, choć nie można odmówić im sprytu... no chyba, że na tym ma ona bazować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: Polityka jest wyrachowaną prostytuką 16.01.06, 17:34 Siemanko i odpowiadam! Tzw. główne ciągi technologiczne władzy to resorty policyjne, wojskowe, wywiad, sądownictwo, finanse. Daje władze i zadowolenie! Taką sytuację lubią komuniści i kapitaliści. Lewica i prawica. Nie wynika z nawyków! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Polityka jest wyrachowaną prostytuką 16.01.06, 18:02 siemka :) i właśnie wynika z nawyków, bo zamiast coś zmienić, to tylko udają, że to robią stąd durne pomysły z sądami całodobowymi, czy powoływaniem koszmarków w stylu CBA czemu to służy: mydleniu oczu a technologia jest archaiczna, bo wzorowana na PRL, nie ma w tym świeżości, oryginalności przeczytaj info, co Marcinkiewicz mówił na konferencji zorganizowanej w Czechach zabawny gość... Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus [...] 16.01.06, 15:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus [...] 16.01.06, 15:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: kACZORY -WASZE MORDY SA ODZWIERCIEDLENIEM 16.01.06, 15:23 ej ej ej, w taki sposob robisz z siebie tylko widowisko. przylacz sie do glosow konstruktywnej krytyki, tu forum jest a nie blokowisko. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus [...] 16.01.06, 15:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antyrus [...] 16.01.06, 15:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś