mayrin1 17.01.06, 12:44 i co mają w tym wypadku innego do roboty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almagus Re: Wybory prezydenta z PiS i PiS odbędą się w tym 17.01.06, 18:39 Wybory prezydenta z PiS i PiS odbędą się w tym samym roku. To się nazywa przywiązanie, do Polski przy okazji, jak do pastwiska! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.wygodzki SZYBKIE WYBORY TO RATUNEK DLA POLSKI !! 17.01.06, 19:01 witek.bralczyk napisał: > nowe wybory to jedyna możliwość > dania przez Naród pełnego > poparcia PISowi > w realizacji IV RP !!!! > > platfusy od momentu swojej klęski wyborczej > nie mogą wyjść z szoku i popadają w coraz > większą depresesję maniakalno-agresywną > w walce o koryto > blokują reformy i ratują esbecką postkomunę > > tusek człowiek bez honoru zwrócił sie > nawet z błaganiem o pomoc do polskojęzycznych mediów > w swojej walce o koryto :) > > w lewackiej tvn z pomocą 2ch asów > zaaranżował poniżającą dla siebie propozycję > zatelefonowania do Jarosława Kaczyńskiego !! plafusy robią wszystko aby stworzyć wrażenie chaosu w Sejmie i w Kraju pomagają im w tym polskojęzyczne lewacko-ubeckie media robiące w gacie przed PISowskim reformowaniem państwa Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Kaczynscy doprowadza Polske do rozbiorow 17.01.06, 12:46 od poczatku mieszaja, niszcza, kloca wszystkich. Nasi wrogowie tylko sie z tego ciesza! Odpowiedz Link Zgłoś
zagadki.przyrody Rokita: Rozmawiamy o listach wyborczych i kampanii 17.01.06, 12:47 a reszta żeby pochodziła od diabła powiedział rokita Odpowiedz Link Zgłoś
kgniu KARUZELA SIĘ ROZKRĘca !!! 17.01.06, 12:49 Cała angielska polonia trzyma kciuki za PO (może wówczas będzie można wracać ) Odpowiedz Link Zgłoś
woody7575 Re: KARUZELA SIĘ ROZKRĘca !!! 17.01.06, 20:17 Ja sobie wypraszam ... jestem w UK dwa lata i musialem wyjechac z Polski bo SLD zrobil z tego kraju bagno. SLD do ktorego blizej jest Tuskowi i Rokicie niz komukolwiek w obecnym parlamencie ... PROTESTUJE wiec przeciw wypwiadaniu sie w tak szczeniacki sposob !!! Jesli nie PiS to juz chyba nikt nie zrobi porzadku w tym kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KARUZELA SIĘ ROZKRĘca !!! 17.01.06, 20:21 PIS jak PIS ale Tatko Rydzyk napewno ma gdzies tam plany madejowego łoza !! Odpowiedz Link Zgłoś
rmk1 Rokita: Rozmawiamy o listach wyborczych i kampanii 17.01.06, 12:50 Wystarczy przypomnieć w kampanii wyborczej dotychczasowe "sukcesy" braci Kaczyńskich : karierę w kancelarii Lecha Wałęsy, Porozumienie Centrum etc.A jako "dżingiel" poseł Kamiński, który z ryngrafem jedzie do gen. Pinocheta podziękowć mu za zasługi dla ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
kgniu KARUZELA!!! 17.01.06, 12:50 Cała angielska polonia trzyma kciuki za PO (może wówczas będzie można wracać ) Odpowiedz Link Zgłoś
jan.naj Cała "angielska polonia" 17.01.06, 13:04 > Cała angielska polonia trzyma kciuki za PO (może wówczas będzie można wracać ) Może byś się, "emigrancie polityczny", przestał zgrywać i nie wchodził w buty angielskiej Polonii, za wysokie progi. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Re: Cała "angielska polonia" 17.01.06, 13:08 A czemuz to myslisz, ze sie zgrywa? Ja sie zgadzam, tez mieszkam w Anglii, jestem lekarzem (skonczylem studia w Leeds) ale marzy mi sie powrot do Polski. Niestety podczas zadow PiS slabo to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
yan61 [...] 17.01.06, 13:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Jak ja lubię jak diabeł Rokita mówi o diabłach .. 17.01.06, 14:39 Mam wrażenie, że większość ludzi interesujących się polityką ma takie ludzkie marzenie, żeby mowa Jarosława i Lecha Kaczyńskich zaczęła być mową "tak, tak - nie, nie", a reszta, żeby pochodziła od diabła - tak jak napisano w Piśmie. Niczego więcej już nie oczekujemy, tylko tyle - powiedział Rokita. Sufler Rokita da głos ??? Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Jak ja lubię jak diabeł Rokita mówi o diabłac 17.01.06, 14:42 A kto będzie premierem po teoretycznych wyborach? Mam wrażenie, że interesy obywateli są na ostatnim miejscu w rankingu priorytetów polskich przywódców partii. -- fotografujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re:Jak ja lubię jak diabeł Rokita mówi o diabłac 17.01.06, 14:46 A czy ktoś mi może wytłumaczyć, o co Rokitowi chodzi...? Może gdyby zastosować prawidłową interpunkcję byłoby lepiej...? No i co z tym wspólnego ma Pismo...? Mam wrażenie, że większość ludzi interesujących się polityką ma takie ludzkie marzenie, żeby mowa Jana i Marii Rokity zaczęła być mową "tak, tak - nie, nie", a reszta, żeby pochodziła od diabła - tak jak napisano w Piśmie. Niczego więcej już nie oczekujemy, tylko tyle - powiedział Awersja. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Rokita to bajarz ludowy. 17.01.06, 17:27 "Wyraźny kryzys przywództwa nasila się w Platformie Obywatelskiej - zauważył socjolog prof. J. Wódz. Tusk okazał się człowiekiem słabym, bez zasad, bez kręgosłupa moralnego, ] a Rokita to po prostu bajarz ludowy i nikt go poważnie nie traktuje - ocenił. Ponadto - jego zdaniem - PO skupiała ludzi, którym się wiodło w życiu i którzy chcieli być u partii władzy. Ponieważ to nie jest partia władzy to oni z niej pomału odchodzą - na razie w granicach 5-10 %, przede wszystkim do PiS - dobitnie zasygnalizował" ANGORA nr 4/2006 Wydarzenia w toruńskiej PO są tylko potwierdzeniem tej tezy : serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3116074.html Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Cała "angielska polonia" 17.01.06, 18:20 "podczas zadow PiS slabo to wyglada." "zadów" to od konskiego zadu? Hi, hi, "lekarz", a masz ty chociaż maturę? Zawsze mnie śmieszą te posty zakompleksionych półanalfabetów- mitomanów zapewniających anonimowo, że ukończyli Cambridż, jako prymasi, oraz otrzymali doktorat honoris kausa na Łest poincie, ;-) hi,hi! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Wina PO! 17.01.06, 13:08 Winna jest PO. Myślę, że Kaczyńscy podjęli decyzję o rozwiązaniu parlamentu po głosowaniu PO za becikowym. Wtedy wyszło, że nie mają większości i nic nie zrobią w tym parlamencie. A ja się cieszę, jest szansa na powrót do normalności i podziału lewica - prawica, demokraci - republikanie lub socjaldemokraci - konserwatyści (niepotrzebne skreślić)! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Wina PO! 17.01.06, 13:11 o masz... ciekawe twierdzenie .. że nie maja wystarczającej wiekszośći aby wygrywac z automatu każdego głosowania to widać było od samego poczatku .. Odpowiedz Link Zgłoś
julka661 Re: Wina PO! 17.01.06, 14:53 Przecież to poseł pisiorek Cymański tak bardzo pyszczył o becikowe dla wszystkich, a nie PO. Ale pisiorki bardzo ładnie potrafią zwalać winę na innych. I jak widać ciemny naród to kupuje, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: Wina PO! 17.01.06, 16:08 centrolew a ja myślę, że Kaczyńscy podjęli decyzję o przedterminowych wyborach zaraz po zwycięstwie Lecha w wyborach, wierz mi właśnie o tym napisałem kumplowi z mailu wówczas i jak na razie moja prognoza się sprawdza, nie żebym był jakimś prorokiem, ale myślę, że cały ten polityczny chaos który obecnie panuje w Polsce został wywołany świadomie przez Jarosława Kaczyńskiego, tak żeby nie było do końca wiadomo kto jest winny niedługo Lech rozwiąże parlament, a w kampanii będzie nawoływał obywateli by zapobiec chaosowi w nowowybranym parlamencie oddali głos na silne partie, czyli de facto będzie silnym atutem PiSu w kampanii parlamentarnej, to czy PiSowi uda się uzyskać większość w parlamecie to zależy od tego jak tą partię rozegra PO, jak na razie chyba działa zgodnie z intencjami PiSu czyli na każdy jego niespodziewany ruch odpowiada emocjonalnie i nierozważnie Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp taa... PO. wszystko to wina PO. 17.01.06, 17:10 Taka byla od poczatku gra PiSu, ktory pod publiczke sunie i ciagle wina za wszystko PO obarcza, bo to jedyny jego przeciwnik, ktory jak narazie zagraza PiSowi w sondazach. Caly czas powtarzampytania, co PiS zrobil w Warszawie jak rzadzil, nie liczac brudnej kampanii? Oczerniac poprzednikow potrafi kazdy, zrobic cos wiecej - juz nieliczni. Czemu ludzie nie wzieli przykladu z Wawki gdzie mieszkancy stolicy poznali sie na tym co te bi-kurduple potrafia? Dialektyka Prawa i Sprawiedliwosci jest zaistge biblijna, jeno w spak trzba czytac i bedziemy wiedziec o czym mowa. Moze potrzebne by byly napisy pod wypowiedziami politykow PiSu. "Nie, Samoobrona to nie jest partner polityczny, nie ma mowy o zadnej koalicji" - "Tak, Samoobrona jest jenym z potencjalnych koalicjantow". "Tak, becikowe i dofinansowanie budowy mieszkan..." - "Nie, nie miesci sie to w budzecie.." "Nie, nie mozemy pozwolic na marnowanie pieniadzy na wybory w Warszawie - tak zrobmy wybory parlamentarne" itd... Wlacznie z lodowka z wyborow, ktora oprozniala Zyta, co teraz w rzadzie siedzi. Czy ktos jest w stanie podac przyklad jednej zapowiedzi PiSu, ktora ma pokrycie w rzeczywistosci, nie dotyczacej tek ministerialnych w ministarstwach silowych? Najzabawniejsze, ze Marcinkiewicz chyba nie wie co sie wokol dzieje i jest caly czas szczery jak ministrant. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :-) 17.01.06, 18:02 Które próbuje stworzyć koalicję i rząd wzorując się na projekcie wielokrotnie deklarowanym publicznie wyborcom przez premiera z Krakowa. Czy pamiętasz co n/t formy przyszłego rządu mówił PRZED WYBORAMI JMW Rokita ? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 18:09 he.truth napisał: > Czy pamiętasz co n/t formy przyszłego rządu mówił PRZED WYBORAMI JMW Rokita ? Pamietamy: "Zwyciezca bierze wszystko!" No ale potem mu sie odmienilo. No coz, czlowiek zmienny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropp Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 18:57 rokita powiedzial, owszem. ale po wyborach obie strony zadeklarowaly chec wspolpracy. i po co te gierki ze strony PiSu? po co zapraszanie do koalicji przeglosowujac jednoczesnie samoobrone - naturalnego wroga porzadku i zdrowego rozsadku - na marszalkostwo i wykopujac PO? po co deklaracje o bliskosci i potrzebie dogadania? co to za gra przeciw budzetowi i na nowe wybory? gdzie pomysly na becikowe i czemu PiS glosuje przeciw swoim deklaracjom? po co sie uklada z partia, ktora nie dalej jak pol roku wczesniej chce izolowac? Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 19:55 Platforma musi wreszcie zrozumieć że rząd jest rządem autorskim Marcinkiewicza z PiS'u. A nie PO i Rokity. Z wszystkimi wynikającymi tego konsekwencjami. Dopóki tego nie przyjmie do wiadomości - nici z porozumienia. I czekają nas wtedy wcześniejsze wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 19:58 Ale o koalicji gaworzą z Jarkiem??bez Kazia Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 20:01 tusk - tak mnie sie z jego ostatnich zachowan wydaje - coraz czesciej "gaworzy" w snach z dziadkiem; widac w jego postepowsniu "dobra szkole", ktora tez przechowdzil dziadek 61 lat temu kolter napisał: > Ale o koalicji gaworzą z Jarkiem??bez Kazia Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A skąd - wszystkiemu winne to paskudne PiS :- 17.01.06, 20:06 Wiesz ja Głosowałem na antyklerykalna partie racja ,Tusk i Kaczynski są mi obcy ideowo, ale mam pytanie w ktorej szkole SS tak uczą tej ciagłej wypominanki przeszłosci Tusk jest polakiem ,wiec po co ten argumet ze ma nieprawych przodków??wszyscy są winni zydzi ,ruscy, niemcy !! a moze to tylko typowa głupia katolicka wiara w cuda robi to ze tylko stekamy i nic sie tu nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Cała "angielska polonia" 17.01.06, 14:29 jan.naj napisał: > > > Cała angielska polonia trzyma kciuki za PO (może wówczas będzie można wra > cać ) > > > Może byś się, "emigrancie polityczny", przestał zgrywać i nie wchodził w buty > angielskiej Polonii, za wysokie progi. a po kiego,w kraju jest wystarczająca liczba zamiataczy ulic,zmywających w wietnamskich barach i innych niewykwalifikowanych,zatem nie róbcie konkurencji bezrobotnym i nadal na wyspach zmywajcie gary w arabskich knajpach Odpowiedz Link Zgłoś
kgniu DO m15 17.01.06, 17:03 > a po kiego,w kraju jest wystarczająca liczba zamiataczy ulic,zmywających w > wietnamskich barach i innych niewykwalifikowanych,zatem nie róbcie konkurencji > bezrobotnym i nadal na wyspach zmywajcie gary w arabskich knajpach A Ty prawdopodobnie jako jeden z Tych zamiataczy tak ściśle chronisz rynek przed konkurencją. Nie oceniaj innych pod kontem tego, do czego sam się nadajesz i tego, co najchętniej byś robił. Aczkolwiek może to i główne atuty w Twoim CV i stąd je przytaczasz Odpowiedz Link Zgłoś
miramax87 Re: KARUZELA!!! 17.01.06, 13:33 zamiast trzymac kciuki idzcie tłumnie na wybory i wytłumaczcie rodzinom w Polsce ze jak nie pojda to nie tylko wy nie bedziecie mogli wracac ale i wasze pieniadze moga nie moc przejsc przez granice bo je na ten przyklad US skonfiskuje... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: KARUZELA!!! do kgniu 17.01.06, 13:39 Proszę mów w swoim imieniu. Narazie większe poparcie wsród poloni angielskiej ma PiS Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KARUZELA!!! do kgniu 17.01.06, 13:44 Ja zawsze dobieram sobie takie towarzystwo z ktorym niemam sporow ,wiec pewno i ty tak masz ??stąd w twoim otoczeniu tylko pisuarki są!!niepisz o 150 tysiącach ludzi tam w angli Odpowiedz Link Zgłoś
woody7575 Re: KARUZELA!!! 17.01.06, 20:26 Ja sobie wypraszam ... jestem w UK dwa lata i musialem wyjechac z Polski bo SLD zrobil z tego kraju bagno. SLD do ktorego blizej jest Tuskowi i Rokicie niz komukolwiek w obecnym parlamencie ... PROTESTUJE wiec przeciw wypwiadaniu sie w tak szczeniacki sposob !!! Jesli nie PiS to juz chyba nikt nie zrobi porzadku w tym kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kgniu Re: KARUZELA!!! 17.01.06, 21:01 Skoro pisuary tak Cie uszczęśliwiły to proponuję Ci zachowanie szczura i ucieczkę z wyspy do kroiny kaczorlandu. SZEROKIEJ MORSKIEJ DROGII. PS. ty też może masz coś z kaczki więc nie będzie Ci trudno się dostosować Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: KARUZELA!!! 17.01.06, 23:57 > Cała angielska polonia trzyma kciuki za PO (może wówczas będzie można wracać PO raczej nie wygra. Po tym co zrobiła ze swoim niezłym wynikiem wyborczym nikt za nią nie zagłosuje. PO stawiała cały czas nowe żądania i chciała przejąć wszystko. Potem skumała się z SLD i zawsze głosowała w sejmie tak jak Olejniczak. To już lepiej głosować na SLD - wiadomo czego oczekiwać. Tak, że miła polonio angielska, jeśli chcesz popierać komunę to wracaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit APEL DO WSZYSTKICH KTÓRZY GŁOSUJĄC 17.01.06, 12:53 W WYBORACH ALBO NA PIS ALBO NA PO LICZYŁY NA POWSTANIE WSPÓLNEGO RZĄDU PiS-PO Odpowiedz Link Zgłoś
qc Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 12:54 1/.Bolszewicy moga stchorzyc i odwolac nowe wybory. 2/.Przystapic do planu [B]. Zamknac parlament i rzadzic z palacu. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 12:56 > 2/.Przystapic do planu [B]. Zamknac parlament i rzadzic z palacu. delegalizacja SLD i PO przynioslaby wiele dobrego :D chociaz nie... nieliczni inteligenci z PO sami przejda do PiSu a SLD Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 13:01 hoho kolejny światły obywatel... a cóż dobrego by przyniosło? a tak .. opotwierdziło by to przypuszczenie że Kaczyńscy mają zapędy dyktatorskie Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 13:09 chyba po to by znacznie ten poziom inteligencji podnieść, bo w PIS-ie jak w PZPR, z papierkami sporo, z rozumem niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoniepis Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 18:19 no napisz wprost - zdelegalizować wszystko oprócz PIS :) kto nie znami ten nasz wróg! dopiero wtedy poczujesz się bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 18:53 Co raz blizej do II PRL niz czwartej erpe. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: Najgorzej jak PiSowcom zaczna spadac sondaze 17.01.06, 13:07 a może nie spadną, ale i otrzymaja 15% a sld 20%? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PO nie dostanie sie do Sejmu??? 17.01.06, 12:54 Daj Boze... ISLAM KORAN EUROPA religiapokoju.blox.pl/ 18religiapokoju.blox.pl/ dla doroslych Odpowiedz Link Zgłoś
stsztu1 Re: PO nie dostanie sie do Sejmu??? 17.01.06, 16:47 Tobie zdrowie bo na rozum to .... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.naj Rokita: o listach wyborczych 17.01.06, 12:56 No proszę, i kto tu sie jako pierwszy wybiera na wybory? :) Ale mówiąc poważnie, nie bardzo rozumiem Rokitę, wybory są normalną rzeczą w demokracji, nawet przyśpieszone - przewiduje to system prawny. Jeśli rząd nie może stworzyć stabilnej koalicji to właściwie nie ma wyboru. Oczywiście Komorowski i Niesiołowski sporo zrobili, żeby porozumienie PO z PiS nie było możliwe. W przypadku Niesiołowskiego w grę wchodzą cechy charakterologiczne, bardziej zastanawiający jest przypadek Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Rokita: o listach wyborczych 17.01.06, 13:02 hmm .. sporo ? a dokładnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Rokita: o listach wyborczych 17.01.06, 18:55 Tak a Jarek z kotem czekali na ich decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn PO nie ma kasy?! 17.01.06, 12:57 teraz już jasno widać z jakiego powodu potrzebna jest im władza. Musiało by mi chyba jądra wyrwać żebym zagłosował na grupę sfrustrowanych goło***ców. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PO nie ma kasy?! 17.01.06, 13:03 cóż .. jeżeli do myślenia ci są jadra potrzebne to tak .. ale z twojego postu wynika że raczej nic innego nie uzywasz Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: PO nie ma kasy?! 17.01.06, 13:05 k_r napisał: > cóż .. jeżeli do myślenia ci są jadra potrzebne to tak .. ale z twojego postu > wynika że raczej nic innego nie uzywasz sporadycznie jeszcze prącie..... Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: PO nie ma kasy?! 17.01.06, 13:12 trafna uwaga ... rzeczywiście sporadycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pothkan Żadna partia nie ma kasy 17.01.06, 13:53 Tak naprawdę - choć nie mówi się o tym - żadna z parlamentarnych partii nie ma pieniędzy na nowe wybory, a w najgorszej sytuacji jest właśnie zadłużony po uszy PiS, który zaciągnął kredyty na drogą kampanię. PO jest w o tyle lepszym położeniu, że wydała własne pieniądze, i nie ma większych długów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Żadna partia nie ma kasy 17.01.06, 13:56 Pis niema Kasy !!a zdaje sie ze od lat wiadomo ze Jarek i Lech ukradli kase !!,zdaje sie ze to był jakiś telegraf czy cos takiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Żadna partia nie ma kasy 17.01.06, 18:38 Od lat wiadomo, że Kaczory są uczciwe aż do bólu, czego najprostszym dowodem są ich deklaracje majątkowe. Gdyby był cień dowodu, że jest inaczej, wszystkie media nadawałyby to 24 godziny na dobę. Chyba, że za dowód przyjąc rewelacje Pineiry, za które TV musiała przepraszać. "telegraf, czy cos takiego?" - sam widzisz, że nic na ten temeat nie wiesz. Ukradł zegarek, czy jemu ukradli, znaczy, był zamieszany w kradzież zegarka. Odpowiedz Link Zgłoś
stsztu1 Re: Żadna partia nie ma kasy 17.01.06, 16:49 nie boj nic juz sie zdazyli ustawic - sponsorow caly sznur Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Rokita: Rozmawiamy o listach wyborczych i kam 17.01.06, 12:58 No to mamy długo wyczekiwaną IV Rzeczpospolitą Obojga Kaczorów. Jeden mąci w sejmie, zamiast brać się za robotę a drugi wykorzystując swój urząd po cichu go wspiera. Polski chlewik ma się dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:02 ale jezeli beda teraz przyspieszone, coraz bardziej zastanawiam sie nad oddaniem niewaznego glosu. Bo pojsc pojde. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:06 Obawiam sie że trafiłeś w meritum sprawy ... obecne przepychanki (abstrachując kto ,o co i dlaczego) powodujaą tylko zobojętnienie społeczeństwa ... Proponuje obstawiać ile procent społeczeństwa pójdzie do tych przyśpieszonych wyborów. Ja strzelam że góra 30%. Kto inaczej przewiduje? Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:10 25% to będzie sukces. Ja nawet gdybym chciał brać w tym cyrku udział, nie miałbym już chyba na kogo zagłosować Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:12 Chyba że wystartowałby jakiś potomek von Bismarcka, który wziąłby to warcholstwo za mordę, nie pytając nikogo o zdanie. I zrobił porządek. Jakie to smutne ... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:15 Tylko liberalowie moga zrobic porzadek. Datad mielismy rzady jak nie czerwone to narodowosocjalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:12 Kaczynscy wlasnie licza na niska frekwencje. Proboszczowie znowu zlamia na niedzielnej mszy cisze wyborcza i pchna ciemny elektorat, zeby oddal glos na PiS. Aby uniknac lamania ciszy wyborczej trzeba aby wybory odbywaly sie w sobote... Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:18 piwi77 napisał: > Kaczynscy wlasnie licza na niska frekwencje. Proboszczowie znowu zlamia na > niedzielnej mszy cisze wyborcza i pchna ciemny elektorat, zeby oddal glos na > PiS. Aby uniknac lamania ciszy wyborczej trzeba aby wybory odbywaly sie w > sobote... To nawet nie proboszczowie. Frekfencja bedzie tak niska, ze wygra PiS(poparcie RAduia Maryja) i SLD(twardy, staly elektorat) inni dostana po d..tylku. Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 14:30 No gościu! Ale jesteś rozrzutny, 30%! to będzie CUD NAD RABĄ bo na Wisłę liczy nie ma co. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 13:40 Jeżeli był to głos na PiS to jak najbardziej wspieram Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Re: Nigdy jeszcze nie opuscilem wyborow... 17.01.06, 14:08 no niestety, ktos inny straci moj glos Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Polacy maja za swoje 17.01.06, 13:03 postawili na partie nieudacznikow z liderami co nawet pozadnie administrowac warszawa nie potrafili, nie pamietali jak 10 lat temu kaczynscy rzadzili i uwierzyli w farmazony wiec maja za swoje. Mam nadzieje ze glupota w tych nowych wyborach nie bedzie juz gora i wybiora tutaj madrzej Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:04 W WYBORACH ALBO NA PIS ALBO NA PO LICZYŁY NA POWSTANIE WSPÓLNEGO RZĄDU PiS-PO, skoro nasi liderzy okazali się tacy małostkowi i załośni, skoro nie potrafią pokonać własnych uprzedzeń i zawiści dla dobra Polski czyli wszystkich obywateli, skoro oszukali nas mówiąc w kampanii, że po wyborach utworzą wspólną koalicję, to zagłosujmy w następnych wyborach na SLD i ja oświadczam że tak zrobię, chociaż szczerze nie znoszę tej partii, amen Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:08 Na SLD? Pragniesz powrotu RP kolesiowskiej? To tylko postkomuna jest alternatywą? Eeee ... Można lepiej wybrać. Przypomnij sobie co jeszcze nie tak dawno było za towarzyszy. Pomysł masz dobry tylko wskazujesz niewłaściwą partię. Odpowiedz Link Zgłoś
dolegapit Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:19 kaisy masz rację może SLD to niezbyt udany wybór, w takim razie proponuje SAMOOBRONĘ, w końcu Lepper jako jedyny zachowuje w tym całym bałaganie najwięcej opanowania i zimnej krwi, ale tego się chyba nauczył na blokadach Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:23 wiesz, ja mam już chyba dosyć brania udziału w tym żałosnym spektaklu. idąc teraz na wybory legitymizowałbym działania polityków, którym władza przysłania prawdziwą rolę dla której zostali powołani. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus15 Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 16:01 Platforma owszem ale Platforma JKM Odpowiedz Link Zgłoś
edwarddyp1 Re: APEL DO WSZYSTKICH - NIE IDZCIE DO WYBORÓW 17.01.06, 13:14 Obywatele Drugi raz musicie isc do wyborów mimo ze ostatnio wybraliscie partie, które poparlo 70 %spoleczenstwa i tyle samo oczekiwalo ich koalicji w imie dobra kraju Teraz ze względu na interesy partyjne, koterie i nieukrywaną szczerą żądze władzy jednych bądź drugich chcą od was tego samego. Olejcie to Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh a rzadzić będą krasnoludki [te prawdziwe] 17.01.06, 13:23 postawa "na złość mamie niech mi uszy zmarzną" u dorosłych wygląda żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:36 dolegapit napisał: > W WYBORACH ALBO NA PIS ALBO NA PO LICZYŁY NA POWSTANIE WSPÓLNEGO RZĄDU PiS-PO, > skoro nasi liderzy okazali się tacy małostkowi i załośni, > skoro oszukali nas mówiąc w kampanii, że po wyborach utworzą wspólną koalicję Nie przesadzaj, kto nas oszukał? PiS! Myślałem, że wyborcy mają choć trochę oleju we łbie i za zmianę partnera z PO na SO ukarzą PiS, a tu nic PiS zyskał znacznie i to jest paranoja, że wyborcy PiS-u chcą SO. A co do PO, to jak niby PO miała wejść do rządu? Przecież warunki PiS były jasne, wygraliśmy wybory więc bierzemy 100% władzy, a wy (PO) parę stołków. Popatrz na Sejm, gdzie PO miało mieć marszałka i Senat gdzie PO ma ze 35 (?) senatorów i ani jednego vice, a PiS w ramach "taniego państwa" zwiększył ich ilość. Już z samego tego układu wynika co przy zbliżonym wyniku wyborczym PiS myśli o podziale władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
edwarddyp1 Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 13:45 A moze by tak po prostu zakazac zrzeszania sie w partie i inne paltformy, stowarzyszenia, koterie Tylko niezalezne jednostki mogą startowac do parlementu Odpada prblem kolaicji i walki o władzę Partie na etapie reprezentacji dokonują po prostu zdeformowania ideii reprezentacji jako formy rządów bo zaczynają swoje interesy reprezentowac zamiast wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 19:08 Napisz o tym book na pewno ktos to przeczyta.Co za moron. Odpowiedz Link Zgłoś
sojkaj2 Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 15:17 Trudno tu być obiektywnym, ale mam wrażenie, że to jednak PIS robi wszystko, żeby koalicja z PO nie powstała. Ile razy czytam artykuły ludzi, których osobiście traktuję jak autorytety, to powtarza się to samo - bracia Kaczyńscy od wielu lat starają się wdrożyć plan rządzenia państwem na własnych zasadach. Dwa razy się nie udało, a teraz znowu nie ma absolutnej większości, więc myślę, że prezydent rozwiąże parlament. W końcu notowania PIS ma dobre... Przypominam tylko, że przed ostatnimi wyborami PO i Tusk też mieli dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
polaknorbert Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 15:21 dobrze przeczytać że ktoś tu jest jeszcze normalny. Maasz racje Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: APEL DO WSZYSTKICH 17.01.06, 19:04 A czy mozna wiedziec moronie jakie sa twoje poglady?? komunistyczne? narodowokatolickosocjalistyczne czy liberalne ? A moze nie z tej ziemi?? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Brawo Rokita! Tym razem ale prosze brutalniej... 17.01.06, 13:04 W walce z bandziorami z PiS (popieranymi przez KK) trzeba zapomniec o fair play. Odpowiedz Link Zgłoś
the.truth Re: Brawo Rokita! Tym razem ale prosze brutalniej 17.01.06, 20:58 Jasio już walczył z "barbarzyńcami" z SO. Jeśli efekt ma być podobny ( 30 % poparcia .. dla SO ) to b. proszę :-) Niech napada na PiS ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:04 zanim oddacie głos na kogokolwiek zastanówcie się kim był jego dziadek. Myślcie już o tym po przekroczeniu lokalu wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:08 tak jest .. ważna jest zanjomośc korzeni aż do 5 pokolenia wstecz ... ciekawe tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn [...] 17.01.06, 13:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:24 rozumiem twój niepokój .. tezbym nie chciał .. trzeba wiec przeforsować kwestionariusz dla przyszłych posłó i senatorów w kórym opisywali by swoje korzenie rodzinne : co kto robi dla kogo pracował jakie miał przekonania czy był karany ..etc.. pytam sie jeszcze raz po co? co ma wspólnego mój prapradziadek czy dzidek z moją postwaą i moim zachowaniem ... twierdzenie że jak dziadek był np. gejem to ja tez jestem należy włozyć w pobozne zyczenia półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:25 No tak zamiast zydowskich lichwiarzy lepiej miec w rodzinie morderce z oświecimia ,albo pradziadka w inkwizycji ,to jest dopiero powód do dumy ,w jakiej szkole SS kształcił sie ktos kto wypomina nam dziadków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:32 kolter napisał: > No tak zamiast zydowskich lichwiarzy lepiej miec w rodzinie morderce z > oświecimia ,albo pradziadka w inkwizycji ,to jest dopiero powód do dumy ,w > jakiej szkole SS kształcił sie ktos kto wypomina nam dziadków ?? Chyba nie dość dokładnie przeczytałeś co napisałem. Morderca to morderca. Nie ważne czy z Oświęcimia, Grabowa, czy Jaworzna. Dobrze skonstruowany koniec postu. Żaden sąd się niedopatrzy niczego w czyimkolwiek kierunku. Mnie zaś ktoś kiedyś tłumaczył jak nazywa się retoryka której użyłeś. Z jakiego kraju piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:35 Jak napisze ze z Polski ,to i ty tak wiesz ze z Izraela ,wiec po co pisać?? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:38 kolter napisał: > Jak napisze ze z Polski ,to i ty tak wiesz ze z Izraela ,wiec po co pisać?? Czy pisanie z Izraela to coś zdrożnego? W ogóle to skąd ten pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:42 No zdaje sie ze juz wyraziłes takie zaniepokojenie tym ze czyjs dziadek lub pra mogłby byc zydowskim lichwiarzem ,moze ja nierozumiem poprostu co napisałeś Odpowiedz Link Zgłoś
util Słówko na boku kolter... 17.01.06, 13:45 Że też chce ci się dyskutowac z takimi typami. Przeciez to szkoda czasu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:47 kolter napisał: > No zdaje sie ze juz wyraziłes takie zaniepokojenie tym ze czyjs dziadek lub > pra mogłby byc zydowskim lichwiarzem ,moze ja nierozumiem poprostu co napisałe > ś Figura retoryczna. Coś zbliżonego do dziadka z inkwizycji KK. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:49 No tak masz racje ty napisałes ze zydowski wnuk ci nie pasi ,a ja ze potomek ksiedza ,ty nie lubisz izraela , ja zas mam alergie na watykan Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 13:57 kolter napisał: > No tak masz racje ty napisałes ze zydowski wnuk ci nie pasi ,a ja ze potomek > ksiedza ,ty nie lubisz izraela , ja zas mam alergie na watykan. Z kąd wiesz co lubię? "ty napisałes ze zydowski wnuk ci nie pasi" - brzmi (to nie zarzut) jak wers z jakiegoś utworu. Patrz Pan. Jak to człowiek nigdy nie będzie w stanie przewidzieć kim będzie jego wnuk. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 14:02 wiem czego nie lubisz znam juz kilka twoich postów ,mysle ze jestes wienym słuchaczem pewnego radja Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: dziadek, dziadek jest kluczem 17.01.06, 14:35 kolter napisał: > wiem czego nie lubisz znam juz kilka twoich postów ,mysle ze jestes wienym > słuchaczem pewnego radja Nie pewnego tylko FLYVIDEO 2000 PCI. Czuję się rozpracowany. Jak to trudno ukryć swoje prawdziwe oblicze. Podpiszę jeszcze pare pisemek i spadam do domu słuchać innego radia. Na dodatek włączę również pewien telewizor. Nazwy telewizora niestety nie pamiętam. Ekscytacja czasem nie pozwala na przypomnienie sobie oczywistych danych. A to radio to coś z nim nie tak. Wczoraqj chyba się spaskudziło na dobre. Coś tam byłło słychać ale nie wiele: radiomania.w.interia.pl/1.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka PO MUSI KONIECZNIE ZMIENIĆ SZTAB WYBORCZY 17.01.06, 13:07 Sztab wyborczy PO z Protasiewiczem na czele absolutnie nie popisał się. Nie umiał on szybko reagować na zmieniająca się sytuację. A Protasiewicz był zanadto konwencjonalny i poprawny, zupełnie bez ikry. Również Schetyna powinien być jak najdalej od kampanii - jego osoba z powodu niejasnych układów biznesowych jest dużym zagrożeniem dla Platformy. Gdyby oprócz tego dało się przywrócić Gilowską do Platformy, na co jest duża szansa, to można myśleć nawet o zwycięstwie. Jedna Gilowska jest warta pół Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenczyk Re: Rokita: Rozmawiamy o listach wyborczych i kam 17.01.06, 13:12 To są wyszko negocjacyjne prężenia muskułów, ale chyba faceci po obu stronach zapomnieli, że poza negocjowaniem ze sobą muszą liczyć się z odbiorem społecznym. Najwidoczniej mają nas "w duzym poważaniu". <przecież PIS nie może zrezygnować z MS i MSWIA, a to jest warunek PO> PO boi się tego że nastaną ciężkie czasy dla takich osób jak dawni mnistrowie prywatyzacji zasiadający w dzisiajszych szeregach PO> Odpowiedz Link Zgłoś
ciupciolog dla czego herr tusk nic nie mówi 17.01.06, 13:19 o swoim koledze z po lewandowskim, geszefciarzem któremu sąd uchylił wyrok uniewinniający? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Rokita: Rozmawiamy o listach wyborczych i kam 17.01.06, 13:20 chętnie poznam kandydatów, czy znowu ci sami ? Odpowiedz Link Zgłoś
stasznik Przegrali już II razy; dążą do wyborów do skutku.. 17.01.06, 13:24 PO poprzez swoje świadome działanie doprowadza do koalicji PO-SLD. Ludzi którzy ochronią bandę złodziei które żerują na naszym panstwie. Tylo władza PiS jest w stanie odspawać te szumowiny od państwowych urzedów i powiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Przegrali już II razy; dążą do wyborów do sku 17.01.06, 13:30 To jeszcze sobie odpowiedz madry człeku skoro platforma to złodzieje to czemu ci kryształowo czysci panowie z PIs chcieli z nimi zakładac koalicje??? moze to ty zle robisz głosując na PIS bo defacto jest to głos dla chroniących złodzieji Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 ODpoWIEDZ 17.01.06, 13:44 A to ja Ci odpowiem, skoro tak malo interesujesz sie polityka, a chcialbys pewne oczywistosci zrozumiec. Otoz PiS jest na tyle pragmatyczna partia, aby wiedziec, ze majac ok 30 % miejsc w parlamencie nie da sie skutecznie rzadzic. Jak kazda normalna partia szuka wiec PiS od poczatku koalicjanta, albo innej mozliwosci realizacji wlasnego lub koalicyjnego programu politycznego. Chyba rozumiesz, ze to jest podstawowym zadaniem partii politycznej, po wygranych wyborach. Poniewaz najbardziej stabilna w sensie matematycznym moglaby byc koalicja z PO, PiS rozmawial z ta partia. Poniewaz PO nie chciala i nie chce przystac na zarzadzanie przez PiS resortami silowymi, nie wchodzi w koalicje. Twoje pytanie mozna by odwrocic. Skoro podstawowym punktem programu wyborczego PiSu bylo oczyszczenie polskiego zycia publicznego z (lekko mowiac) grubych narastajacych od lat nieprawidlowosci (ze one kroluja, przyznasz chyba sam, w przeciwnym razie sld wygraloby wybory ponownie), dlaczego PO oszukiwala swoich wyborcow powtarzajac wciaz o przyjaciolach z PiSu. Powinni juz wtedy jasno powiedziec: w koalicje z PiSem wejdziemy tylko wowczas, kiedy bedziemy mieli n.p. sluzby specjalne i min. sprawiedliwosci. No tak, ale PO bylo przekonane, ze wybory wygra... Odpowiedz Link Zgłoś
posik PO przegra po raz kolejny 17.01.06, 16:26 Bo jak sama pitera dziś w TokFm powiedziała że układ warszawski nadal trzyma władzę w stolicy. Zostali tylko odsunięci w cień żeby platformy nie kalać na widoku. Dlatego piskorski został odunięty do brukseli. kolesie układu umoczeni i niszczący dowody są zainteresowani bełkotem w wybiórczej żeby prawda nie wyszła na jaw. pitera potwierdziła że teraz jest politykiem PO więc praworządność ją nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
posik PO przegra po raz kolejny 17.01.06, 16:26 Bo jak sama pitera dziś w TokFm powiedziała że układ warszawski nadal trzyma władzę w stolicy. Zostali tylko odsunięci w cień żeby platformy nie kalać na widoku. Dlatego piskorski został odunięty do brukseli. kolesie układu umoczeni i niszczący dowody są zainteresowani bełkotem w wybiórczej żeby prawda nie wyszła na jaw. pitera potwierdziła że teraz jest politykiem PO więc praworządność ją nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
klex1 Rokita bardziej boi sie wyborczej weryfikacji, niz 17.01.06, 13:29 jego imeinnik swieconej wody :-))) Poniewaz Kaczynscy nijak nie daja sie wyprowadzic z rownowagi, nastepnym chwytem scalonej ekipy pod nazwa "zeby Polska juz zawsze byla taka, jak w ostatnich latach" jest wmawianie spoleczenstwu, ze ono nie chce, ale to zwierzeco nie chce i nie pojdzie do wyborow. A w ogole demokratyczne wybory, ktore w sytuacji ciagnacego sie od kilku tygodni pata w kazdym kraju o srednio rozwinietym zmysle demokracji bylyby oczywistoscia, dla naszej porabanej kliki strachu przed wyborcami sa jakas zmora. Ciekawe, czego oni sie tak boja, skoro wg. GieWu i jej agentow Polacy maja ponoc alergie na Kaczynskich. A wiec nic tylko szybko do wyborow. A jesli block-buster, mangold, sclavus chwile pomysla (cuda sie starzaja :-))) to rowniez dojda do wniosku, ze beda mieli ogromna szanse przegonic znienawidzonych kaczorow ze sceny politycznej. No ale ktozby ryzykowal spokoj wlasnych interesow dla jakiegos mimo wszystko niepewnego demokratycznego wyboru. Nie po to geszefciarze wszystkich profesji polaczyli sie w jedna calosc, aby teraz tak zwyczajnie oddac pole. A wiec dalej. Jazda... Odpowiedz Link Zgłoś