homosexualista2 Co za bełkot, ten Mikke to jest jakiś NARWANY 18.01.06, 22:15 On jest jeszcze glupszy od Leppera i Giertycha chociaz jest prawnikiem. Co za sprany łep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waliska Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:41 szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drągal Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:46 Pewnie że szkoda..Pań feministek w szczególności.. Odpowiedz Link Zgłoś
fal_len Być kobietą, być kobietą :/ 18.01.06, 23:25 nie chodzi... o feminizm...tylko o docenienie...danie szansy...nienawidze jak ktoś mnie skreśla na wstępie... i to za co...? Za płeć... płeć, która nieopatrznie poddała się jakiemuś wzorcowi kulturowemu... być moze całkiem błędnemu...bo np teraz w Szwecji urlopy macierzyńskie przyznaje sie tatusiom... nie chodzi o feminizm... bo feminizm to nie walka o równość tylko walka z kobiecością...kto powiedział że kobieta nie moze być jednocześnie silna, inteligentna i kobieca? Też nie znam definicji logarytmu, ale zaraz moge ją znać... po to mam internet, książki, whatever... lubię być kobieca, lubię być kobietą... ale mam też spore ambicje życiowe i nie sądzę żeby to było coś złego, coś wbrew naturze...niekoniecznie chcę zrównywać wiek emerytalny, ale chcę mieć szansę decydować o sobie... Mikke jest uczciwym człowiekiem...też nie jego wina że wychował się w dziwnym wzorcu kulturowym i że go powiela... cóż... pozostaje mi tylko.. być człowiekiem...troche mi tu patos wjechał.. ale...po prostu...cóż tu dużo mówić...jak by to powiedziały ziomy z osiedla - "szacunek żeście qrwa podjęły walkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Król Monarchia!! Rewolta!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.01.06, 23:26 Chwyćmy za broń, obalmy te chore rządy i wybierzmy Korwina na króla!!(dał nam to w wywiadzie do zrozumienia) 10% naszego społeczeństwa wystarczy do przeprowadzenia rewolty. Demokracja to bardzo kruchy ustrój, wiele nie przetrwa. Stop KACZKOM!! Korwin Królem, Lem doradcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTL Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:16 Prosze PRZECZYTAC artykuł - podpis pod zdjeciem to manipulacja - nic takego nie zostało powiedziane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocentaur JKM! JKM! JKM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:18 Przyznam się ze wstydem że w ostatnich wyborach nie głosowałem na JKM, gdyż po kilkuwyborczych fiaskach takich działań (gdy JKM albo jego ugrupowanie uzyskiwało znikomy procent głosów) nie chciałem 'wyrzucić' swojego głosu. Teraz widzę, że zrobiłem głupstwo. Gdybym zagłosował na ugrupowanie JKM przynajmniej nie miałbym czerwonych uszu za każdym razem, gdy słucham radia bądź telewizji... ...w Polsce naprawdę 90% to klienci nie obsługiwani w dużej sieci rtv-agd :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gentile Re: JKM! JKM! JKM! IP: *.chello.pl 19.01.06, 00:19 Korwin ma racje, kobiety gowno wynalazły, cała historia Nauki, filozofii, literatury, sztuki i muzyki jest pełna nazwisk męskich. Kobiet tam tyle co kot napłakał. znajdźcie mi filozofów w spódnicy na Miarę Platona, Arystotelesa, Demokryta, Epikura, Hegla, Heidegera, Shopenhauera,Leibnitza,Kanta, Pascala czy choćby Sartrea i Nietschego, nic, null coma nicht! Muzyka- może coś na miarę Mozarta, Beethovena, Haendla, Haydna, Wagnera, Bacha, Verdiego, Debussego, Malera, Czajkowskiego, Strawińskiego, Bizeta czy Straussa lub choćby Rossiniego???? Jeśli już coś to porównywalne z trzeciorzędnym facetem .Literatura, Homer, Seneka, Petrarka, Shakespeare , Byron, Mann, Dostojewski, Puszkin ,tołstoj, Goethe, Schiller, Jojce, Conrad i można tak bez końca!~! a gdzie kobiety? Ktoś im zabraniał pisać,tworzyć? męskie społeczeństwo opresyjne i paraliżujący patriarchat? Nie zaprzeczajcie oczywistościom bo to wręcz żenujace.Gdyby kobiety decydowały o postępie technicznym pozostalibyśmy do dziś na etapie kamienia łupanego i wyprawianych skór.Równości nie było nie ma i nie będzie, to komunistyczna utopia , brednia która widać u niektórych ćwierćinteligentów wryła sie w podświadomosc rugując elementarną logikę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: JKM! JKM! JKM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 01:34 Ktoś im zabraniał pisać,tworzyć? męskie społeczeństwo > > opresyjne i paraliżujący patriarchat? dokładnie tak, niestety, dokładnie patriarchat, który przez całe stulecia traktował kobiety jak istoty nizszego gatunku, które nadawały sie jedynie do podrzędnych prac w gospodarstwie domowym i rodzenia dzieci, kobietom odmawiano inteligencji, umiejętnosci myślenia, ba, odmawiano im człowieczeństwa!! właśnie czytam relację średniowiecznego autora, który pisał, ze "szło czterech ludzi i trzy kobiety" więc kiedy miały zajmowac sie nauką i sztuką?? miedzy mieleniem zboża a szyciem ubrań poza tym to nie prawda, ze kobiet w ogole nie ma, po prostu się o nich nie mówi, kształcenie dla kobiet do XX wieku właściwie było ZAKAZANE - bo , w opinii meżczyzn, powodowało różne sensacje, łacznie z ...niepłodością !! a zresztą, szkoda słów dla kogoś, kto i tak ich nie weźmie pod uwagę, ot takie, babskie gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knik Kończy się wasza dominacja i się wsciekacie IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.01.06, 20:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarcho-emeryt Korwin M. to taki Walesa z "matura"... IP: *.browseblast.com / *.browseblast.com 19.01.06, 00:38 Sadzac po sposobie wypowiedzi i skladni oraz slownictwie pana Korwina jest on "Walesa dla wyzszych klas"...(((((: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 203.14.180.* 19.01.06, 00:40 Nudny jestes panie Korwin i staroswiecki na dodatek. Moja prababcia miala nowoczesniejsze poglady. Co nie idzie do przodu, to idzie do tylu - pana poglady i pana rezultaty wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binio Jeszcze przyjdzie czas i zrobimy porzadek! IP: 80.50.88.* 19.01.06, 00:40 A. Pinochet mogl zrobic porzadek w Chile - czemu nie mozna u nas?? Damy rade! Wiekszosc komentarzy tutaj to komentarze wlasnie idiotow ktorym przeczytanie zwyklego wywiadu sprawia trudnosc - o zrozumieniu nie wspomne. Mezcy mnie tylko jedno... z tym krolem, zakladajac ze Pan nie bedzie mogl z roznych przyczyn nim zostac - jak mamy go wybrac? Bo tu jest problem. Zdobyc sila? Co Pan przez to rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bori masy są ślepe i głuche!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 21.01.06, 16:06 i nie widza dalej niz kawal kiełbasy :) gdzieś król pewnie jest tylko trzzeba mu pomoc ja wiem jak wyprodukowac materialy wybuchowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.wolfson.cam.ac.uk 19.01.06, 00:54 lubie Mikkego ale w tej muszce i z ta psinka wyglada jak zwykly pedzio Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 00:55 Swietna lektura i uderzajaca logika, szkoda ze sie wycofal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swietny wywiad Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.enterpol.pl 19.01.06, 01:40 Korwin-mikke logicznie zniszczyl dziennikarza przeprowadzajacego z nim rozmowe.Niech ktos sprobuje podwazyc jego argumenty.To nie mozliwe bo mowi logicznie.Tacy ludzi sa o tyle nie wygodni a moze o tyle wygodni ze mozna atakowac ich tylko ad personam..... Dziennikarz nie obronil zadnej z tez w ktore zakladam wierzy ale mimo tego i tak bedzie ich zwolennikiem....Wiec moze rzeczywiscie ludzie dzis w wiekszosci zidiocieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hlmi Kobiety matematyczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 02:05 Tylko z tych najbardziej znanych: Kowalewska, Ładyżewska, Saint-Germain, Daubechies, Bonami, Uhlenbeck... więc ten Korwin chyba nie wie o czym mówi. Żadnej z tych Pań by nie podskoczył, zresztą, tak się facet sadzi, a co on w sumie takiego w życiu osiągnął? Bo jakby spojrzał na siebie zgodnie z własnymi teoriami, to jest wiecznym nieudacznikiem i powinien się już dawno pociąć, kilka lat temu zresztą próbował, taki twardziel, a ponoć sam się nożem w brzuch ugodził niechcący... Ale to dobrze, że się nie uszkodził, śmiesznie jest przynajmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
vonl DAVILA a nie "Devili" 19.01.06, 02:12 Osoba 'spisująca' wywiad przekręciła nazwisko kolumbijskiego filozofa. JKM mówił o Mikołaju (Nicolasie) Davila - myślicielu zbliżonym, tak w formie, jak i w treści, do bardzo popularnego ostatnio w Polsce Emila Ciorana, z tym, że wyjątkowo uduchowionym, niemal mistycznym (choć jednocześnie był zajadłym antyklerykałem). Zmarł jakieś 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
l_eszek Re: O Nicolasie Gomezie Davili 19.01.06, 09:45 O Nicolasie Gomezie Davili: www.wandea.org.pl/aforyzmy-davila.html www.wandea.org.pl/nicolas-gomez-davila.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucasgalway Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dbln.cable.ntl.com 19.01.06, 03:43 przeczytalem 1/3 wywiadu i dalej juz po prostu nie moge. po prostu brak slow - idiota do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 03:48 I znów Ci sie wydaje?! Korwin , to Korwin. Jest już zniecierpliwiony, głupota ludzi. To Mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goso Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 203.185.255.* 19.01.06, 04:58 Glowa boli jaki to prostak. Odpowiedz Link Zgłoś
self-mademan Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 06:55 Januszek jest "The best":-) Odpowiedz Link Zgłoś
agawoy Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 08:04 Treść wypowiedzi JKM jest idiotyczna. Absurd goni absurd. Rzeczywiście z wiekiem JKM jest coraz mniej zabawny a coraz bardziej sfrustrowany, ale nie dziwi to przy jego niskiej popularności. Cóż, jak nie mogą mówić dobrze niech mówią żle. To sie nazywa populizm a w przypadku Pana Mikke rozpaczliwa chęć zaistnienia na łamach czegokolwiek. Bardzo Panu współczuję tej determinacji. Z treści wywiadu wynika, że dzieci Pana Mikke mają normalny i niewypaczony stosunek do życia. Bardzo im współczuje takiego ojca a żonie Pana Korwina życzę, żeby w chwilach kiedy mąż wymyśla coś co w jego przekonaniu jest GENIALNE zapomniała przez conajmniej miesiąc podawać posiłków. Zobaczymy co GENIALNY POLITYK-MĘŻCZYZNA zrobi. :)). Żal mi pana, Panie Mikke. A był Pan kiedyś moim faworytem politycznym!! I choć z pewnością Pan nie przeczyta listu od kobiety (bo to nie godzi się - szczyt hipokryzji i szowinizmu)to mam nadzieję, ze zrobią to inni i odbije się to na pana niskiej popularności politycznej. Z wyrazami szacunku ASW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seler gwóźdź IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 08:14 Wbijam gwóźdź tak średnio raz na pół roku, naprawiam rower, jestem zaopatrzeniowcem, czytam "Winnetou" i "Chłopców z placu broni", a moją ulubioną książką jest "Okrutny biegun". Codziennie myję naczynia, piorę itp.- nudne zajęcia, szczególnie prasowanie, i to zajęcie chętnie powierzę p. Korwinowi. Wbicie gwoźdźia to dla mnie wielka przyjemnośc. Dziewczyna z Konina Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: gwóźdź 19.01.06, 09:09 Gość portalu: seler napisał(a): > Wbijam gwóźdź tak średnio raz na pół roku, naprawiam rower Bo pewnie nie masz faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 08:22 Zgadzam się w większości z tym co mówi KM. Dzisiejszym światem rządzi głupota, feminizm jest totalną bzdurą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski INTERPUNKCJA, NA MIŁOŚĆ BOSKA!!! IP: *.ica.george24.com 19.01.06, 08:30 Naprawdę, od dłuższego czasu budowa zdań w artykułach zamieszczanych na gazeta.pl mnie przerażą. A ten wywiad to już szczyt wszystkiego! Stawianie przecinków to nie "kwestia wyczucia" ani zaden "freestyle", a robienie wymówek typu "korekta jeszcze nie sprawdziła" nie przystoi osobie, która pisaniem zarabia na życie.. Oto piekny przecinek, który oddziela ORZECZENIE OD DOPEŁNIENIA: >Przepraszam bardzo, nie jest powiedziane, że sędziowie sądu najwyższego, są bezkarni. Oto brak przecinka zamykającego wtrącenie: >J.K.-M.: Jeszcze raz chcę Panu powiedzieć, że faszyzm, który panuje w Unii to jest faszystowskie państwo. [raczej powinno być: (...)faszym, który panuje w Unii, to jest faszystowskie (...)] Nie chce mi się wyszukiwać więcej przykładów, ale kto czyta uważnie, ten dostrzeże. Pozdrawiam wszytskich, którzy szanują interpunkcję :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meroszid Korwin ma rację IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.06, 09:04 Obawiam sie, ze ci, ktorzy w tym wątku odsądzają JKM od czci, wiary i rozumu zatracili już resztki logicznego myślenia. To co mówi jest logiczne i chyba postawił dobrą diagnozę - ligika zaczęła zanikać wraz z rozwojem telewizji. Aż chciałoby się powtórzyć za starym profesorem Kirke "czego oni ich uczą w tych szkołach" ale to znajdziecie tylko w książce - niestety ekranizacja ucięła tę niesamowicie pouczającą rozmowę o logice i zostawiła niewaidomo co. (ale to na marginesie) Wracając do Korwina - niestety przez większość społeczeństwa jest postrzegany jako don Quijote de la Mancha. Trochę szkoda. Jedyne co pociesza to fakt, ze nigdy cywilizacja nie upadła doszczętnie, ale słabe to dla nas pocieszenie, bo my zyjemy w tej upadającej niestety, a to co nas zaleje będzie potrzebowało wielu wiekow by się znowu ucywilizować. Maa ssalama Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Korwin ma rację 19.01.06, 10:32 to co prezentuje JKM to sofistyka,a nei logiczne myslenie. Przypuszczam,ze on sobie zdaje z tego sprawe,ale tworząąć takie pozornie logiczne sformułowania manipuluje ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: Korwin ma rację IP: 87.206.212.* 19.01.06, 11:40 Sofistykę można obnażyć przy pomocy logicznego wywodu. A to właśnie Korwin posługuje sie logiką którą desperacko próbują podważać różni utopiści za pomocą... pokrętnych sofizmatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herod Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.piasta.pl 19.01.06, 09:40 No fakt, tak jak Niesiołowski na stare lata się wyprostował w miarę i zaczął logicznie myśleć, tak Korwinowi się już rzuciło. Kiedyś był inteligentnym erudytą udającym pajaca, a teraz jakby tak troszkę odwrotnie. A takiego kręcenia jak cały ten wywód o niemożności zgwałcenia żony - w życiu bym się nie spodziewał usłyszeć od JKM... Odpowiedz Link Zgłoś
exkrement Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 09:43 Nieskończony i ograniczony......bęcwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 87.206.212.* 19.01.06, 15:53 exkrement napisała: > Nieskończony i ograniczony......bęcwał. I tu widać umiejętność logicznego myślenia przeciwników Korwina. Albo nieskończony albo ograniczony ...bęcwale , sam sobie przeczysz bo jedno wyklucza drugie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 20.01.06, 16:49 > Albo nieskończony albo ograniczony... Nie, żebym zaraz kogoś za bęcwała uważał, ale mógłbyś uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lit-r Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:01 Świetny artykuł. Kontrowersyjny, ale kilka rzeczy jest oczywistych. Odpowiedz Link Zgłoś