Dodaj do ulubionych

Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki

• homosexualista2 Co za bełkot, ten Mikke to jest jakiś NARWANY 18.01.06, 22:15
      On jest jeszcze glupszy od Leppera i Giertycha chociaz jest prawnikiem. Co za
      sprany łep
    • homosexualista2 Korwin -Mikke co to wogóle za oszołom 18.01.06, 22:19
    • Gość: waliska Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:41
      szkoda słów!
      • Gość: Drągal Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:46
        Pewnie że szkoda..Pań feministek w szczególności..
        • fal_len Być kobietą, być kobietą :/ 18.01.06, 23:25
          nie chodzi... o feminizm...tylko o docenienie...danie szansy...nienawidze jak
          ktoś mnie skreśla na wstępie... i to za co...? Za płeć... płeć, która
          nieopatrznie poddała się jakiemuś wzorcowi kulturowemu... być moze całkiem
          błędnemu...bo np teraz w Szwecji urlopy macierzyńskie przyznaje sie tatusiom...
          nie chodzi o feminizm... bo feminizm to nie walka o równość tylko walka z
          kobiecością...kto powiedział że kobieta nie moze być jednocześnie silna,
          inteligentna i kobieca? Też nie znam definicji logarytmu, ale zaraz moge ją
          znać... po to mam internet, książki, whatever... lubię być kobieca, lubię być
          kobietą... ale mam też spore ambicje życiowe i nie sądzę żeby to było coś
          złego, coś wbrew naturze...niekoniecznie chcę zrównywać wiek emerytalny, ale
          chcę mieć szansę decydować o sobie... Mikke jest uczciwym człowiekiem...też nie
          jego wina że wychował się w dziwnym wzorcu kulturowym i że go powiela... cóż...
          pozostaje mi tylko.. być człowiekiem...troche mi tu patos wjechał.. ale...po
          prostu...cóż tu dużo mówić...jak by to powiedziały ziomy z osiedla - "szacunek
          żeście qrwa podjęły walkę"
        • Gość: Król Monarchia!! Rewolta!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.01.06, 23:26
          Chwyćmy za broń, obalmy te chore rządy i wybierzmy Korwina na króla!!(dał nam to
          w wywiadzie do zrozumienia) 10% naszego społeczeństwa wystarczy do
          przeprowadzenia rewolty. Demokracja to bardzo kruchy ustrój, wiele nie przetrwa.
          Stop KACZKOM!! Korwin Królem, Lem doradcą.
    • Gość: TTL Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:16
      Prosze PRZECZYTAC artykuł - podpis pod zdjeciem to manipulacja - nic takego nie
      zostało powiedziane!!!
    • Gość: klocentaur JKM! JKM! JKM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:18
      Przyznam się ze wstydem że w ostatnich wyborach nie głosowałem na JKM, gdyż po
      kilkuwyborczych fiaskach takich działań (gdy JKM albo jego ugrupowanie
      uzyskiwało znikomy procent głosów) nie chciałem 'wyrzucić' swojego głosu. Teraz
      widzę, że zrobiłem głupstwo. Gdybym zagłosował na ugrupowanie JKM przynajmniej
      nie miałbym czerwonych uszu za każdym razem, gdy słucham radia bądź telewizji...
      ...w Polsce naprawdę 90% to klienci nie obsługiwani w dużej sieci rtv-agd :(
      • Gość: gentile Re: JKM! JKM! JKM! IP: *.chello.pl 19.01.06, 00:19
        Korwin ma racje, kobiety gowno wynalazły, cała historia Nauki, filozofii,
        literatury, sztuki i muzyki jest pełna nazwisk męskich. Kobiet tam tyle co kot
        napłakał. znajdźcie mi filozofów w spódnicy na Miarę Platona, Arystotelesa,
        Demokryta, Epikura, Hegla, Heidegera, Shopenhauera,Leibnitza,Kanta, Pascala czy
        choćby Sartrea i Nietschego, nic, null coma nicht! Muzyka- może coś na miarę
        Mozarta, Beethovena, Haendla, Haydna, Wagnera, Bacha, Verdiego, Debussego,
        Malera, Czajkowskiego, Strawińskiego, Bizeta czy Straussa lub choćby
        Rossiniego???? Jeśli już coś to porównywalne z trzeciorzędnym
        facetem .Literatura, Homer, Seneka, Petrarka, Shakespeare , Byron, Mann,
        Dostojewski, Puszkin ,tołstoj, Goethe, Schiller, Jojce, Conrad i można tak bez
        końca!~! a gdzie kobiety? Ktoś im zabraniał pisać,tworzyć? męskie społeczeństwo
        opresyjne i paraliżujący patriarchat? Nie zaprzeczajcie oczywistościom bo to
        wręcz żenujace.Gdyby kobiety decydowały o postępie technicznym pozostalibyśmy
        do dziś na etapie kamienia łupanego i wyprawianych skór.Równości nie było nie
        ma i nie będzie, to komunistyczna utopia , brednia która widać u niektórych
        ćwierćinteligentów wryła sie w podświadomosc rugując elementarną logikę
        • Gość: jj Re: JKM! JKM! JKM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 01:34
          Ktoś im zabraniał pisać,tworzyć? męskie społeczeństwo
          >
          > opresyjne i paraliżujący patriarchat?

dokładnie tak, niestety, dokładnie patriarchat, który przez całe stulecia
          traktował kobiety jak istoty nizszego gatunku, które nadawały sie jedynie do
          podrzędnych prac w gospodarstwie domowym i rodzenia dzieci, kobietom odmawiano
          inteligencji, umiejętnosci myślenia, ba, odmawiano im człowieczeństwa!! właśnie
          czytam relację średniowiecznego autora, który pisał, ze "szło czterech ludzi i
          trzy kobiety"
          więc kiedy miały zajmowac sie nauką i sztuką??
          miedzy mieleniem zboża a szyciem ubrań
          poza tym to nie prawda, ze kobiet w ogole nie ma, po prostu się o nich nie mówi,
          kształcenie dla kobiet do XX wieku właściwie było ZAKAZANE - bo , w opinii
          meżczyzn, powodowało różne sensacje, łacznie z ...niepłodością !!
          a zresztą, szkoda słów dla kogoś, kto i tak ich nie weźmie pod uwagę, ot takie,
          babskie gadanie
        • Gość: knik Kończy się wasza dominacja i się wsciekacie IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.01.06, 20:53
    • Gość: anarcho-emeryt Korwin M. to taki Walesa z "matura"... IP: *.browseblast.com / *.browseblast.com 19.01.06, 00:38
      Sadzac po sposobie wypowiedzi i skladni oraz slownictwie pana Korwina jest on "Walesa dla wyzszych
      klas"...(((((:
    • Gość: Kaska Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 203.14.180.* 19.01.06, 00:40
      Nudny jestes panie Korwin i staroswiecki na dodatek. Moja prababcia miala
      nowoczesniejsze poglady. Co nie idzie do przodu, to idzie do tylu - pana
      poglady i pana rezultaty wyborcze.
    • Gość: binio Jeszcze przyjdzie czas i zrobimy porzadek! IP: 80.50.88.* 19.01.06, 00:40
      A. Pinochet mogl zrobic porzadek w Chile - czemu nie mozna u nas?? Damy rade!
      Wiekszosc komentarzy tutaj to komentarze wlasnie idiotow ktorym przeczytanie
      zwyklego wywiadu sprawia trudnosc - o zrozumieniu nie wspomne. Mezcy mnie tylko
      jedno... z tym krolem, zakladajac ze Pan nie bedzie mogl z roznych przyczyn nim
      zostac - jak mamy go wybrac? Bo tu jest problem. Zdobyc sila? Co Pan przez to
      rozumie?
      • Gość: bori masy są ślepe i głuche!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 21.01.06, 16:06
        i nie widza dalej niz kawal kiełbasy :)
        gdzieś król pewnie jest tylko trzzeba mu pomoc
        ja wiem jak wyprodukowac materialy wybuchowe
    • Gość: eeeee Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.wolfson.cam.ac.uk 19.01.06, 00:54
      lubie Mikkego ale w tej muszce i z ta psinka wyglada jak zwykly pedzio
    • mickey.mouse Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 00:55
      Swietna lektura i uderzajaca logika, szkoda ze sie wycofal.
    • Gość: Swietny wywiad Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.enterpol.pl 19.01.06, 01:40
      Korwin-mikke logicznie zniszczyl dziennikarza przeprowadzajacego z nim
      rozmowe.Niech ktos sprobuje podwazyc jego argumenty.To nie mozliwe bo mowi
      logicznie.Tacy ludzi sa o tyle nie wygodni a moze o tyle wygodni ze mozna
      atakowac ich tylko ad personam.....
      Dziennikarz nie obronil zadnej z tez w ktore zakladam wierzy ale mimo tego i
      tak bedzie ich zwolennikiem....Wiec moze rzeczywiscie ludzie dzis w wiekszosci
      zidiocieli?
    • Gość: hlmi Kobiety matematyczki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 02:05
      Tylko z tych najbardziej znanych:

Kowalewska, Ładyżewska, Saint-Germain, Daubechies, Bonami, Uhlenbeck...

więc ten Korwin chyba nie wie o czym mówi. Żadnej z tych Pań by
      nie podskoczył, zresztą, tak się facet sadzi, a co on w sumie takiego
      w życiu osiągnął? Bo jakby spojrzał na siebie zgodnie z własnymi teoriami,
      to jest wiecznym nieudacznikiem i powinien się już dawno pociąć, kilka lat temu
      zresztą próbował, taki twardziel, a ponoć sam się nożem w brzuch ugodził
      niechcący...

Ale to dobrze, że się nie uszkodził, śmiesznie jest przynajmniej...
    • vonl DAVILA a nie "Devili" 19.01.06, 02:12
      Osoba 'spisująca' wywiad przekręciła nazwisko kolumbijskiego filozofa. JKM
      mówił o Mikołaju (Nicolasie) Davila - myślicielu zbliżonym, tak w formie, jak i
      w treści, do bardzo popularnego ostatnio w Polsce Emila Ciorana, z tym, że
      wyjątkowo uduchowionym, niemal mistycznym (choć jednocześnie był zajadłym
      antyklerykałem). Zmarł jakieś 10 lat temu.
      • l_eszek Re: O Nicolasie Gomezie Davili 19.01.06, 09:45
        O Nicolasie Gomezie Davili:

www.wandea.org.pl/aforyzmy-davila.html
        www.wandea.org.pl/nicolas-gomez-davila.htm
    • Gość: lucasgalway Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.dbln.cable.ntl.com 19.01.06, 03:43
      przeczytalem 1/3 wywiadu i dalej juz po prostu nie moge. po prostu brak slow -
      idiota do kwadratu
    • Gość: JG Re: można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 03:48
      I znów Ci sie wydaje?!

Korwin , to Korwin. Jest już zniecierpliwiony, głupota ludzi.
      To Mózg.
    • Gość: goso Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 203.185.255.* 19.01.06, 04:58
      Glowa boli jaki to prostak.
    • self-mademan Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 06:55
      Januszek jest "The best":-)
    • agawoy Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 08:04
      Treść wypowiedzi JKM jest idiotyczna. Absurd goni absurd. Rzeczywiście z
      wiekiem JKM jest coraz mniej zabawny a coraz bardziej sfrustrowany, ale nie
      dziwi to przy jego niskiej popularności. Cóż, jak nie mogą mówić dobrze niech
      mówią żle. To sie nazywa populizm a w przypadku Pana Mikke rozpaczliwa chęć
      zaistnienia na łamach czegokolwiek. Bardzo Panu współczuję tej determinacji. Z
      treści wywiadu wynika, że dzieci Pana Mikke mają normalny i niewypaczony
      stosunek do życia. Bardzo im współczuje takiego ojca a żonie Pana Korwina
      życzę, żeby w chwilach kiedy mąż wymyśla coś co w jego przekonaniu jest
      GENIALNE zapomniała przez conajmniej miesiąc podawać posiłków. Zobaczymy co
      GENIALNY POLITYK-MĘŻCZYZNA zrobi. :)). Żal mi pana, Panie Mikke. A był Pan
      kiedyś moim faworytem politycznym!! I choć z pewnością Pan nie przeczyta listu
      od kobiety (bo to nie godzi się - szczyt hipokryzji i szowinizmu)to mam
      nadzieję, ze zrobią to inni i odbije się to na pana niskiej popularności
      politycznej. Z wyrazami szacunku ASW
    • Gość: seler gwóźdź IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.06, 08:14
      Wbijam gwóźdź tak średnio raz na pół roku, naprawiam rower, jestem
      zaopatrzeniowcem, czytam "Winnetou" i "Chłopców z placu broni", a moją ulubioną
      książką jest "Okrutny biegun". Codziennie myję naczynia, piorę itp.- nudne
      zajęcia, szczególnie prasowanie, i to zajęcie chętnie powierzę p. Korwinowi.
      Wbicie gwoźdźia to dla mnie wielka przyjemnośc. Dziewczyna z Konina
      • jimmyjazz Re: gwóźdź 19.01.06, 09:09
        Gość portalu: seler napisał(a):

> Wbijam gwóźdź tak średnio raz na pół roku, naprawiam rower

Bo pewnie nie masz faceta.
    • Gość: beata Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 08:22
      Zgadzam się w większości z tym co mówi KM. Dzisiejszym światem rządzi głupota,
      feminizm jest totalną bzdurą...
    • Gość: Jan Kowalski INTERPUNKCJA, NA MIŁOŚĆ BOSKA!!! IP: *.ica.george24.com 19.01.06, 08:30
      Naprawdę, od dłuższego czasu budowa zdań w artykułach zamieszczanych na gazeta.pl mnie przerażą. A ten wywiad to już szczyt wszystkiego! Stawianie przecinków to nie "kwestia wyczucia" ani zaden "freestyle", a robienie wymówek typu "korekta jeszcze nie sprawdziła" nie przystoi osobie, która pisaniem zarabia na życie..

Oto piekny przecinek, który oddziela ORZECZENIE OD DOPEŁNIENIA:

>Przepraszam bardzo, nie jest powiedziane, że sędziowie sądu najwyższego, są bezkarni.

Oto brak przecinka zamykającego wtrącenie:

>J.K.-M.: Jeszcze raz chcę Panu powiedzieć, że faszyzm, który panuje w Unii to jest faszystowskie państwo.

[raczej powinno być: (...)faszym, który panuje w Unii, to jest faszystowskie (...)]

Nie chce mi się wyszukiwać więcej przykładów, ale kto czyta uważnie, ten dostrzeże.

Pozdrawiam wszytskich, którzy szanują interpunkcję :D
    • Gość: Meroszid Korwin ma rację IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.06, 09:04
      Obawiam sie, ze ci, ktorzy w tym wątku odsądzają JKM od czci, wiary i rozumu
      zatracili już resztki logicznego myślenia.
      To co mówi jest logiczne i chyba postawił dobrą diagnozę - ligika zaczęła
      zanikać wraz z rozwojem telewizji.
      Aż chciałoby się powtórzyć za starym profesorem Kirke "czego oni ich uczą w
      tych szkołach" ale to znajdziecie tylko w książce - niestety ekranizacja ucięła
      tę niesamowicie pouczającą rozmowę o logice i zostawiła niewaidomo co. (ale to
      na marginesie)
      Wracając do Korwina - niestety przez większość społeczeństwa jest postrzegany
      jako don Quijote de la Mancha. Trochę szkoda.
      Jedyne co pociesza to fakt, ze nigdy cywilizacja nie upadła doszczętnie, ale
      słabe to dla nas pocieszenie, bo my zyjemy w tej upadającej niestety, a to co
      nas zaleje będzie potrzebowało wielu wiekow by się znowu ucywilizować.
      Maa ssalama
      • bitch.with.a.brain Re: Korwin ma rację 19.01.06, 10:32
        to co prezentuje JKM to sofistyka,a nei logiczne myslenie. Przypuszczam,ze on
        sobie zdaje z tego sprawe,ale tworząąć takie pozornie logiczne sformułowania
        manipuluje ludźmi.
        • Gość: cadyk Re: Korwin ma rację IP: 87.206.212.* 19.01.06, 11:40
          Sofistykę można obnażyć przy pomocy logicznego wywodu. A to właśnie Korwin
          posługuje sie logiką którą desperacko próbują podważać różni utopiści za
          pomocą... pokrętnych sofizmatów
    • Gość: Herod Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.piasta.pl 19.01.06, 09:40
      No fakt, tak jak Niesiołowski na stare lata się wyprostował w miarę i zaczął
      logicznie myśleć, tak Korwinowi się już rzuciło. Kiedyś był inteligentnym
      erudytą udającym pajaca, a teraz jakby tak troszkę odwrotnie. A takiego kręcenia
      jak cały ten wywód o niemożności zgwałcenia żony - w życiu bym się nie
      spodziewał usłyszeć od JKM...
    • exkrement Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 19.01.06, 09:43
      Nieskończony i ograniczony......bęcwał.
      • Gość: cadyk Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: 87.206.212.* 19.01.06, 15:53
        exkrement napisała:

> Nieskończony i ograniczony......bęcwał.
        I tu widać umiejętność logicznego myślenia przeciwników Korwina.
        Albo nieskończony albo ograniczony ...bęcwale , sam sobie przeczysz bo jedno
        wyklucza drugie!!!
        • rs_gazeta_forum Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki 20.01.06, 16:49
          > Albo nieskończony albo ograniczony...

Nie, żebym zaraz kogoś za bęcwała uważał, ale mógłbyś uzasadnić?
    • Gość: Lit-r Re: Nie można zgwałcić ani żony, ani prostytutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:01
      Świetny artykuł. Kontrowersyjny, ale kilka rzeczy jest oczywistych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka