jankbh 21.01.06, 16:47 Kolejny szantaz, tym raem moralny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milionkrakow PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 16:48 nazwy, gadanina z ktorej nic nie ma... odejdzcie! Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 16:50 twoj post juz uzdrowil nasze Panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ZAKLADY NAPRAWCZE PANSTWA POLSKIEGO 21.01.06, 16:58 To bylaby swietna nazwa dla nowego tworu. A moze zagrac na czasie i poczekac az wszyscy poslowie PO przejda do PIS ? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek czy lepper bedzie najlepiej naprawiac ? 21.01.06, 17:19 dal bym mu ministerstwo sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew BNP 21.01.06, 17:48 Jak rozumiem, szefem bloku będzie Kaczyński, przyjmie on program PiS jako swój i w ogóle po miesiącach kłótni PiS i PO wpadną sobie w ramiona, znikną wszelkie różnice i Polska stanie się krajem powszechnej szczęśliwości. Komu ta bajka? Jeśli wybory mają być za dwa miesiące, Kaczyńscy muszą wcisnąć "ciemnemu ludowi", że wina za konieczność ich przeprowadzenia leży po stronie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: BNP 21.01.06, 17:52 A mi się wydaje, że mogli trochę wymięknąć. Jestem przekonany, że zjednoczona lewica w ponownych wyborach stałaby się znaczącą siłą. Bo na co stać prawicę, mamy okazję od jakiegoś czasu obserwować. centrolew napisał: > Jak rozumiem, szefem bloku będzie Kaczyński, przyjmie on program PiS jako swój > i > w ogóle po miesiącach kłótni PiS i PO wpadną sobie w ramiona, znikną wszelkie > różnice i Polska stanie się krajem powszechnej szczęśliwości. > > Komu ta bajka? Jeśli wybory mają być za dwa miesiące, Kaczyńscy muszą wcisnąć > "ciemnemu ludowi", że wina za konieczność ich przeprowadzenia leży po stronie P > O. > Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Re: BNP a lud ciemny i "gupi" każde g... kupi 21.01.06, 18:03 centrolew napisał: > Jak rozumiem, szefem bloku będzie Kaczyński, przyjmie on program PiS jako swój > i > w ogóle po miesiącach kłótni PiS i PO wpadną sobie w ramiona, znikną wszelkie > różnice i Polska stanie się krajem powszechnej szczęśliwości. > Komu ta bajka? Jeśli wybory mają być za dwa miesiące, Kaczyńscy muszą wcisnąć > "ciemnemu ludowi", że wina za konieczność ich przeprowadzenia leży po stronie PO. Dodaj jeszcze bajkę o prawowitym Kaczorku i złym wilku Lepperze :) PS A ty przyzanł byś się, że jesteś warchołem który przez własną chciwość i głupotę nie stworzył żadnej koalicji? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Jeśli BNP wynegocjuje Lech Wałesa to ja ciemny to 21.01.06, 20:06 Jeśli BNP wynegocjuje Lech Wałęsa, to ja ciemny to kupię i będę namawiał innych , a tak PiS to jest pazerny blagier i kłamca. Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Czy cnotliwy, czy cieńkawy budżet robi się dziurawy. PiS jest lewy. PiS jest prawy, puszcza kulki dla zabawy, aż mu został pusty worek, tak poczyna se PiSiorek! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Juz to nasi dziadowie przerabiali w II RP 21.01.06, 23:45 BBWR, potem OZON, snacja Rzeczypospolitej, a we wrzesniu 1939 wielka rozpierducha Odpowiedz Link Zgłoś
wan4 Re: Juz to nasi dziadowie przerabiali w II RP 22.01.06, 03:58 pantanal napisał: > BBWR, potem OZON, snacja Rzeczypospolitej, a we wrzesniu 1939 wielka rozpierducha ************** Otóż to! Tak zawsze kończą się rządy monopartii, qwasipartii mającej monopol na władze, choćby utworzone przez takich geniuszy jak Piłsudski. Taka jest po prostu logika monopolu, który preferuje bmw a ci nie muszą obawiać się konkurencji ludzi inteligentnych, kompetentnych i prężnych. A osobnicy mierni i bierni choć wierni nigdzie i nigdy nie zbudowali niczego dobrego i efektywnego. Chwile próby, takie jak ta w 39r., jednoznacznie to udowodniły. Demokracja w polityce jest tym, czym wolny rynek w gospodarce. Z czasem weryfikuje skutecznośc przyjętych rozwiązań. I choć ten czas wydaje się w wielu przypadkach koszmarnie długi, to jednak ostateczny werdykt jest nieubłagany. To naprawde tylko kwestia czasu. Tylko szkoda tego straconego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Po to wzieli wszystkie stanowiska żeby rządzić 22.01.06, 11:28 Po to wzieli wszystkie stanowiska żeby rządzić więc niech rządzą i naprawiają państwo. Całość mocy decyzyjnych jest w rękach PiSu. Chyba, że to niedojdy, które się dorwały do żłobów a do roboty szukają innych sami nie potrafią. Obawiam się tego drugiego. To chciwe władzy niedojdy. Nie za bardzo słucham Wałęsy ale jego zdanie o motywacji Kaczyńskich chyba jest trafne: "to mali ludzi chciwi władzy; jednak po co im ta władza - nie wiedzą". Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek BBWR- to juz przeciez było. Ech husaria i kłamstwa 22.01.06, 15:11 P.S. Ostatnio rzadko jestem na forum bo juz brak mi słów. Kaczynski cały czas mąci, kręci, cynicznie oszukuje a Platfusy sie usmiechaja. Splun im w twarz a sie obliża i usmiechną. Jedna rekę wyciaga a drugą bije. I jeszcze krzyczy ze go obrazaja. Pan Prezydent tez sie nam udał - powiedz cos na niego to sie obrazi i w d...ie ma kraj bo go obrazili (podobno obrazili). Premier jest jak nie przymierzajac wojt jakis: a to sniadanie z babciami na Dzien Babci a to z chłopakami w piłke pogra a to na budowe autostrady pojedzie. Kur...!@#$% A kiedy on rzadzi? Zajmuje sie czyms poza "byciem fajnym" ludzkim, takim naszym, moherowym tfu, premierem? Ale moze to i dobrze - im mniej bedzie robil tym lepiej dla kraju, gospodarki i zwyklych ludzi. Pamietaj głupcze - po pierwsze nie szkodzic. Zycze wielu wygranuch meczy z dzieciakami, smacznych sniadan z gospodyniami wiejskimi i wspolnych modlitw w Toruniu. A poparcie rosnie. Widac buraki w tym roku obrodziły... Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 "Blok Naprawy Rzadu" ? 22.01.06, 03:14 Chyba tak. I co teraz ? Lepper czy SLD do wladzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee ZASŁUGI PIS'u 22.01.06, 00:15 Wiecie co mnie najbardziej smieszy? Jak po 3 miesiącach bałąghanu i walki w sejmie, Marcinkiewicz głosi sukcesy rządu jak wzrost gospodarczy, spadek (delikatny ale zawsze cos) bezrobocia, OTWARCIE KILKUSET km drog i autostrad. Czy da sie to zrobic w 3 miesiace? NIE!! Czyli musial to zrobic ktos przed nimi!! Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: ZASŁUGI PIS'u 22.01.06, 00:57 > Wiecie co mnie najbardziej smieszy? Jak po 3 miesiącach bałąghanu i walki w > sejmie, Marcinkiewicz głosi sukcesy rządu jak wzrost gospodarczy, spadek > (delikatny ale zawsze cos) bezrobocia, OTWARCIE KILKUSET km drog i autostrad. > Czy da sie to zrobic w 3 miesiace? NIE!! Czyli musial to zrobic ktos przed nimi > !! Te tajemnicze ktosie to rządy Belki i Millera. Głownym hasłem Lecha Kaczyńskiego pod którym rządził Warszawą było zerwanie utzw. układu warszawskiego. No i go zerwał. Wstrzymał wszystki inwestycje a jego ekipa spaprała niemal wszystkei przetargi. Efekty jego rządzenia można wyrazić za pomocą liczyby 200. Tyle wybudowano metrów (!!!) nowych dróg i tyle samo złożył doniesien do prokuratury na poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
ass.of.fire Re: ZASŁUGI PIS'u 22.01.06, 03:55 no i sztandarowa inwestycja - skrzyzowanie przy galerii mokotow, po prostu 100% sukces ekipy kaczki. jak tak dalej pojdzie to to skrzyzowanie bedzie pomnikiem tej prezydentury ktore kazdy przejezdny bedzie zmuszony ogladac przez ok. 1 godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
lub.czasopisma Kaczynski to DESTRUKTOR, a Polska to jego DESTRUKT 22.01.06, 09:09 Cynizm z jakim Jaroslaw Kaczynski podchodzi do spoleczenstwa i wyborcow jest powalajacy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: ZASŁUGI PIS'u 22.01.06, 11:45 nie najwieksza zasługa bylo odwołanie warszawskiej parady gejow w 2005. kaczor dzieki tej decyzji zostal mezem stanu i poparla go pozniej cala polska B. mysle ze jesli chodzi o kadencje prezydencka bedziemy ciepło wspominać likwidację rzecznika ds rownego statusu kobiet i mezczyzn, ktory zostal zmieniony w urzad ds wspierania rodziny i reprodukcji i sprzyjania nierownouprawnieniu kobiet, a nastepnie wyparty przez doradce premiera ds ochrony zycia który zapobiega metodzie in vitro, antykoncepcji, aborcji etc. oraz jak podawal pan wierzejski - oredownik odnowy moralnej IV RP - zorganizuje wkrotce dla politykow konferencję nt seksu analnego ass.of.fire napisał: > no i sztandarowa inwestycja - skrzyzowanie przy galerii mokotow, po prostu 100% > > sukces ekipy kaczki. > > jak tak dalej pojdzie to to skrzyzowanie bedzie pomnikiem tej prezydentury > ktore kazdy przejezdny bedzie zmuszony ogladac przez ok. 1 godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: ZASŁUGI PIS'u 22.01.06, 12:33 ** na marginesie warto zauwazyc ze krzewiciel odnowy moralnej wierzejski zaslynął wypowiedziami nt homoseksualizmu typu: homoseksualistow nalezy dyskryminowac i okazywac im nietolerancję. powinni byc odsuwani przez srodowiska w ktorych sie znajdują, nie nalezy podawac im reki ani sie witac > mysle ze jesli chodzi o kadencje prezydencka bedziemy ciepło wspominać > likwidację rzecznika ds rownego statusu kobiet i mezczyzn, ktory zostal > zmieniony w urzad ds wspierania rodziny i reprodukcji i sprzyjania > nierownouprawnieniu kobiet, a nastepnie wyparty przez doradce premiera ds > ochrony zycia który zapobiega metodzie in vitro, antykoncepcji, aborcji etc. > oraz jak podawal pan wierzejski - oredownik odnowy moralnej IV RP - zorganizuje > > wkrotce dla politykow konferencję nt seksu analnego Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jak to; naprawy ? To juz zepsuli ? 22.01.06, 03:12 Nawet szybciej od SLD. Po kilku tygodniach juz potrzebuja "blok naprawy". A moze by tak ruszyc dupy i zaczac cos robic... Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Kaczyński: pierdu, pierdu i tyle to warte. 22.01.06, 11:37 zawsze lepsze to niz nic - troche frazesow dobrze nam zrobi. choc swoja droga ciekawe że blok ma juz nazwe i załozenia ideologiczne a nie ma w nim jeszcze nic.. to chyba juz szczyty propagandy pisowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee KWA 22.01.06, 00:10 Uaktualnić nazwę kaczej partii na " Daleko od prawa i jeszcze dalej od sprawiedliwości" . P.S. Lech Kaczyński profesor prawa i prezydent publicznie pochwalił zamach majowy - pochwalił bezprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
ass.of.fire Re: Jeśli BNP wynegocjuje Lech Wałesa to ja ciemn 22.01.06, 03:52 almagust to dzieło i wszystkie inne jaki ostatnio prezentujesz to twojego autorstwa ??? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jeśli BNP wynegocjuje Lech Wałesa to ja ciemn 22.01.06, 11:05 Tytuł: "Pełzająca koalicja zamiast wyborów Wcześniejsze wybory to ostateczność. Stosunki prezydent -Platforma wygładzone. PiS negocjuje koalicję parlamentarną z Samoobroną, LPR i PSL - to urobek wczorajszego dnia (2006-01-21 00:00) »" Tutaj napisałem, a co jest? Zamiast wcześniejszych wyborów - pełzająca koal... Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: almagus Data: 21.01.06, 07:08 -------------------------------------------------------------------------------- Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. a było: TV Trwam zmieniła ton informacji o PO, ciekawe na jak długo? Ciekawe kogo teraz będą poniewierać? Musisz usiąść na Platformie, jeszcze jest w za dobrej formie. Z rządem mamy siłę młota, na myszy wystarczy kota. Kuski weźmie się do Truska i zrobimy z niego Ruska. Zawsze Niemcy z Ruskim przecie robią nam układy krecie. Z wermachtem afera dęta dała nam dziś prezydenta, ale czegoś tu brakuje. PO nam horyzont psuje, z tej przyczyny i dlatego: w miącho, ropę, gaz, wrzucimy jego! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
orion_kr Re: BNP 21.01.06, 18:09 > A mi się wydaje, że mogli trochę wymięknąć problem w tym ze kaczynski nigdy nie mowi prawdy, caly czas poswieca tylko na wymyslaniu kolejnych intryg, jak mowi rozmawia teraz z grupa poslow z po ktora chce przejac do swojej partii a zaraz potem chce koalicji, oni po prostu nie umieja sie z nikim porozumiec, potrafia tylko wszczynac polityczne awantury a potem zwalac wine na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh był WRON będzie DRON 21.01.06, 21:47 dornowata rada ocalenia narodowego Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: BNP 21.01.06, 18:21 A mi się wydaje, że mogli trochę wymięknąć. Jestem przekonany, że zjednoczona lewica w ponownych wyborach stałaby się znaczącą siłą. Bo na co stać prawicę, mamy okazję od jakiegoś czasu obserwować. PO ponownie dało sie wpuścić w maliny. Za tydzień znowu bedą płakać że ich PIS wy..chał. PIS-owi nie mozna wierzyc . Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: BNP 21.01.06, 18:24 Cóż, PO też jakiejś mojej szczególnej sympatii nie budzi. Choć z dwojga złego, oczywiście wolałbym widzieć PO przy władzy, zamiast PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: BNP 21.01.06, 18:30 erg_samowzbudnik napisał: > > PO ponownie dało sie wpuścić w maliny. Za tydzień znowu bedą płakać że ich PIS > wy..chał. PIS-owi nie mozna wierzyc . Oj, nie kracz! Jeszcze się nie zgodzili i mam nadzieję, że poślą PiSie na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern w co gra PiS, a w co - PO? 21.01.06, 18:37 koloratura1, to jest taka gra: PiS udaje, że mu zależy na partnerskiej koalicji, a PO udaje, że tym razem PiS wierzy podejrzewam, że tylko osoby, które nie interesują się tym, co ostanio się u nas dzieje, i tylko te, którym na rękę jest udawanie, że PiS ma dobre intencje - mogą twierdzić, że jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: BNP 22.01.06, 01:03 > PO ponownie dało sie wpuścić w maliny. Za tydzień znowu bedą płakać że ich PIS > wy..chał. PIS-owi nie mozna wierzyc . I za tydzień znów będziemy oglądali smutną minę smutnego niedoszłego premiera z krakowa jak żali się redaktorom w telewizji że znów ich zrobili w konia. Generalnei dziwie się PO że dają się robić jak małe dzieci. Czyżby wspólne AWSowskie korzenie jakie łączą ich z PiS były warte aż takich "poświęceń" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 18:33 jeśli nawet PO ostatnio wymiękła (w co wątpie), to na pewno nie z powodu jednoczącej się lewicy, a prawica pokazała to co zwykle, że tylko kłócić się jest w stanie inna sprawa jest godna uwagi, otóż LPR, SO i PSL nie mogą się doczekać, aby stworzyć koalicję z PiS, a PiS - nie zważając na to - krzyczy w nieboglosy, że nie ma koalicjanta i rozdzierająco pyta: dlaczego PO nie chce, aby rząd Marcinkiewicza wspierała stabilna większość w sejmie?! Pomijając fakt, że to zwykła propaganda, to ktoś nieobeznany w problemie, mógłby stwierdzić, że Kaczyński zapadł na jakąś podejrzana chorobę. ;) oktawianc napisał: > A mi się wydaje, że mogli trochę wymięknąć. Jestem przekonany, że zjednoczona l > ewica w ponownych wyborach stałaby się znaczącą siłą. Bo na co stać prawicę, ma > my okazję od jakiegoś czasu obserwować Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 18:39 Tylko, że ja nie o PO pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 18:48 to czemu nie napisałeś wyraźnie, żadnego odnośnika w Twoim poście a poza tym, że PiS wymiękło jest zbyt oczywiste :P Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 18:53 Eee, to ja w takim razie przepraszam za wypisywanie publicznie rzeczy tak oczywistych:) Postaram się już tak nie czynić. Odpowiedz Link Zgłoś
zkoza Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 18:54 > Tylko, że ja nie o PO pisałem. To jasne. Alternatywa Kaczynskiego Jaroslawa: 1) koalicja z SO, PSL i LPR. Tego nie zrozumie elektorat a nawet klub PiS moze sie podzielic (taki Cugowski juz ma dosyc i on sam - senator PiS - publicznie wyznaje, ze nie wie, co jest grane). Co wiecej, jedyna gwarancja, ze te partyje beda chc troche lojalne byloby realne podzielenie sie wladza. REALNE, a nie wirtualne. 2) szybkie wybory. Na pewno PiS wypadnie w nich gorzej, na pewno wszyscy beda przeciw niemu i na pewno zyska SLD pod wodza Kwasniewskiego. Kleska. 3) Koalicja ze znienawidzonym, pelnym, agentow i kolaborantow, niemoralnym, zlodziejskim, liberalnym, progermanskim i niepatriotycznym PO. To po co bylo tracic te 4 miesiece? Ile czasu zajmie PiS przekonanie PO, ze tym razem to nie zagrywka taktyczna? Jakimi koncesjami mialoby to okupic? (Rokita wspolpremierem, 21 punktow...). A co z obietnicami juz zlozonymi Rydzykowi i innym? Alternatywa SLD: Trwanie lub wiktoria! Alternatywa PO: Trwanie lub wiktoria! Alternatywa LPR, PSL: Trwanie lub klęska! Alternatywa SO: Cokolwiek sie stanie - i tak wyjda z tego wzmocnieni. Jak ktos ladnie okreslil, Kaczynski zakiwal sie na amen. Kaczynski zakiwal Polske na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
atomik2 Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 21.01.06, 21:03 Jak już nawet muzyk (znaczy się Cugowski) nie wie co graja PiSy, to ta gra to musi być jakaś potworna kakofonia i fałszywą nutą. W Polsce po 89 roku jest taka prawidłowość (już żelazna chyba), że partie które były u rządu znikają w niebyt po swoich rządach. Po tych dwumiesięcznych krętactwach i żenującym poziomie dyskusji, wmawianiu oczywistej nieprawdy i ciagłym blefowaniu nie zanosi się, że PiS jest w stanie przełamać tę żelazną już prawidłowość. Tylko dlaczego my musimy tego znowu 4 lata słuchać? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 22.01.06, 01:10 > szybkie wybory. Na pewno PiS wypadnie w nich gorzej, na pewno wszyscy beda przeciw niemu i na pewno zyska SLD pod wodza Kwasniewskiego. Kleska. Konstytucja, wejście do UE, zażegnanie zapaści finansów publicznych z końca rządów AWS, odwrócenie tendencji wzrostowej bezrobocia (które za poprzendich rządów PiS i PO - pod innymi nazwami wzrosło dwukrotnie)... Gdyby każdy prawicowy rząd kończył choć połową takiej "klęski" jak SLD, to byłbym dzisiaj dużo szczęśliwszy Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 22.01.06, 02:05 ... 4) PO się rozlatuje(ew. też inne partie opuszczają niektórzy posłowie) i na tym korzysta PIS, a wtedy wystarczy koalicja np. wzmocnionego PIS z PSL-em. Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: kolejny odcinek serialu...cdn. 22.01.06, 21:10 > Alternatywa Kaczynskiego Jaroslawa: Zapomniałeś o p. 4 (zamach majowy / stan wojenny). Dorn już nawet przymierzał ciemne okulary w Vision Express, ale Jarek mu nie chciał refundować.... Nie mam pewności, że powyższe, to tylko żart.. > 1) koalicja z SO, PSL i LPR. Tego nie zrozumie elektorat (...) Nie podzielam Twojej wiary w rozum ww. elektoratu - skoro zagłosował na PiS po takiej kampanii, to i teraz rozum nie powinien przeszkodzić. > Co wiecej, > jedyna gwarancja, ze te partyje beda chc troche lojalne byloby > realne podzielenie sie wladza. Myślę, że (a) nie ma możliwości by podział władzy z nimi mógł być rzeczywisty (b) nawet, jakby był - nie wystarczy to do zapewnienia lojalności, zwłaszcza SO. Ad. (a) PiS mając prezydenta, premiera, większość w rządzie, marszałka sejmu i największy klub sejmowy, większość w senacie, prawie nie ma możliwości podzielenia się władzą, choćby chciał (a nie chce). Co więcej, powyższa przewaga jest w praktyce tak przygniatająca, że każda z ww. partii bez trudu i w sposób dosyć wiarygodny będzie mogła zwalić odpowiedzialność za dowolną własną wtopę na hegemonię PiS. Ad. (b) Wszyscy już zrozumieli, że Jarek K. nie ma zamiaru dotrzymywać jakichkolwiek zobowiązań - o ile nie zostanie do tego zmuszony. Potencjalni koalicjanci głupi nie są; ani nie będą się poczuwać do lojalności, ani nie będą jej oczekiwać. Z drugiej strony, silne SLD + PO, będą szukać swojego politycznego istnienia w próbach burzenia tej koalicji. I szybko im się uda. > 2) szybkie wybory. Na pewno PiS wypadnie w nich gorzej, na pewno wszyscy beda > przeciw niemu i na pewno zyska SLD pod wodza Kwasniewskiego. Kleska. Dodałbym tylko, że w nowych wyborach do sejmu wejdzie więcej partii (SDPL, Demokraci.pl), a nie mniej, bo ww. gdzieś się przytulą. > 3) Koalicja z (...) PO. (...) > Jakimi koncesjami mialoby to okupic? (Rokita wspolpremierem, > 21 punktow...). Na początku rozmów (1szej edycji) PO żądała realnego wpływu, mierzonego gwarancją możliwości zablokowania decyzji PiS. Obserwatorzy mówili "nierosądne", "trzeba wykazac dobrą wolę". Teraz wszyscy widzą, że jeśli nie masz dębowego kija baseball-owego w ręce, a drugą nie trzymasz Kaczyńskich za gardło, wyru..ją cię bez chwili zastanowienia, jeśli uznają, że warto. Czyli PO raczej utwardzi swoje 21 punktów, niż zmięknie. Inna decyzja świadczyłabo o zaniku rozumu i instyntku samozachowawczego. Szanse na koalicję PO-PiS: na poziomie błędu pomiarowego. > Alternatywa SLD: Trwanie lub wiktoria! > > Alternatywa PO: Trwanie lub wiktoria! > > Alternatywa LPR, PSL: Trwanie lub klęska! PSL przeszedł bez istotnych zmian z bratniej partii PZPR w demokratyczną siłę - a Kaczyńskich mieliby nie przetrwać? LPR ma wyjątkowo łatwą kampanię wyborczą: chcemy tego, co PiS, ale potrafimy się dogadywać z innymi.... Myślę, że obie partie istotnie nie stracą. > Alternatywa SO: Cokolwiek sie stanie - i tak wyjda z tego wzmocnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
armal13 Re: BNP 21.01.06, 20:39 Frajer jesteś, jeżeli tak myślisz... PISowcy dążą bez umiaru po pełnię władzy, nie patrząc na nic i nikogo na swojej drodze. POwcy będą znów płakać, że się tak dali wydymać,choć Rokita juz przebąkuje, że w "kolejnym tańcu chochołów" nie chce brać udziału. Co do lewicy, to głosy o zwieraniu szeregów pomalutku się sprawdzają, może jednak nie zdążą... Najbardziej wiarygodnym wytłumaczeniem obecnej Noworocznej Szopki wydaje się być niestety próba wytłumaczenia wyborcom że wina NA PEWNO nie leży po stronie Pisiów. Łatwe to nie jest, ale znajac J. KAczora, to może mu się niestety udać. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: BNP 22.01.06, 01:11 oktawianc napisał: > A mi się wydaje, że mogli trochę wymięknąć. Jestem przekonany, że zjednoczona l > ewica w ponownych wyborach stałaby się znaczącą siłą. Bo na co stać prawicę, ma > my okazję od jakiegoś czasu obserwować. Myślę, że perspektywa silnej lewicy nie przeraża PiS tak, jak myśl o konkurencji na prawicy (w końcu najważniejsza jest dla nich realna władza). Przykład: Dla PiSu nie jest groźny postulat wyprowadzenia religii ze szkół, ale hasło głoszone przez LPR wzywające do możliwości zdawania matury z religii! Dlaczego? Ponieważ łatwiej przekonać wyborcę prawicowego do przeniesienia poparcia z PiS na LPR, niż PiS na lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: BNP 22.01.06, 05:23 centrolew napisał: > Myślę, że perspektywa silnej lewicy nie przeraża PiS tak, jak myśl o konkurencj > i > na prawicy (w końcu najważniejsza jest dla nich realna władza). Przykład: Dla > PiSu nie jest groźny postulat wyprowadzenia religii ze szkół, ale hasło głoszon > e > przez LPR wzywające do możliwości zdawania matury z religii! > > Dlaczego? Ponieważ łatwiej przekonać wyborcę prawicowego do przeniesienia > poparcia z PiS na LPR, niż PiS na lewicę. Obserwując od lat kilkunastu naszą scenę polityczną, jestem gotów uwierzyć nawet w koalicję nowej lewicy z PO, po następnych wyborach. Zwłaszcza biorąc pod uwagę wielką miłość jaka panuje obecnie między PiS i PO. Zresztą myślę, że to mogłaby być ciekawa koalcja. Jak będzie, czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: BNP 22.01.06, 07:01 Akurat wyborca PiS (katokomuch) niewiele rozni sie od wyborcy SLD (postkomuch) te same roszczenia socjalne.Tak,ze wam na pewno urosnie,ale Polsce to na dobre nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: BNP 22.01.06, 07:05 Akurat wyborca PiS (katokomuch) niewiele sie rozni od wyborcy SLD (postkomuch) ta same roszczenia socjalne.Tak ,wiec na pewno wam sie podniesie,ale nie Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition PiS Prawda! 21.01.06, 17:59 3 rodzaje prawd: święta prawda, też prawda i PIS prawda Pozdrawiam wszystkich odpornych na kłamstwa polityczne Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: PiS Prawda! 22.01.06, 02:08 inquisition napisał: > 3 rodzaje prawd: święta prawda, też prawda i PIS prawda > > Pozdrawiam wszystkich odpornych na kłamstwa polityczne ... i inquisition prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Chyba raczej ZAKLADY NAPRAWCZE TKM 21.01.06, 17:50 taaaak, chyba raczej TKM Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee sPiSek 21.01.06, 23:34 Alarm wyborczy (na razie) odwołany. PiS dąży do „paktu stabilizacyjnego" z Samoobroną, LPR i PSL. Spodziewa się też wzmocnienia swojego klubu kilkunastoma dezerterami z Platformy Obywatelskiej. Partia Kaczyńskich przestała rosnąć w sondażach, za to poprawiły się notowania zwierającej szyki lewicy. Lech Kaczyński przegrał z Aleksandrem Kwaśniewskim w sondażowym rankingu „Polityk roku 2005". Oddala to wizję wyborów i wszystko wskazuje na to, że koszmarny spektakl, który zafundował nam PiS przez trzy miesiące rządów będzie trwał nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
scept Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:17 Sabrina, bardzo jesteś aktywna, tylko twój nick kojarzy mi się z dużym, ale nie mózgiem, może dlatego tyle zajadłości bo kompleksy zżerają? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira W wymyślaniu nazw to oni są dobrzy 21.01.06, 16:50 Szkoda, że potem kończy się na berecikowym i koalicji z Samoobroną... Odpowiedz Link Zgłoś
nyyankee 4 miesiące "rządów" PiS 21.01.06, 23:31 www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006012102 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A moze or razu WRONE? 21.01.06, 18:33 Nie, PRON: PiSiowa Rada Ocalenia Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Sondaze spadaja ? 21.01.06, 16:50 PiS nie przerywa spisku zagarniecia panstwa nawet w weekend? Ciekawe czy spiskowcy umowili sie na jutro po nieszporach na dogranie szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara [...] 21.01.06, 16:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca????? 21.01.06, 16:51 Polacy OBUDZCIE SIE!!!!!!!! Panstwo policyjne, jedna partia, kolaborujacy kler....MAtko Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 17:00 Bieszczady są idealne do prowadzenia działań partyzanckich... Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 17:02 CO sie w tej Polsce dzieje ...ja piernicze. Swiat sie z Was smieje ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 17:49 Z Was? A ty skąd piszesz? Kim jesteś? Do tej pory udawałeś Polaka. Idiotę i fanatyka SLD, ale mimo wszystko Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:12 seawolfie napisał: > Z Was? A ty skąd piszesz? Kim jesteś? Do tej pory udawałeś Polaka. Idiotę i > fanatyka SLD, ale mimo wszystko Polaka. Eee tam, swiatu wisi i powiewa Kto by sie tam interesowal Kaczlandem Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:15 Polecam Le Monde sprzed 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:54 Wyborcza na stronach "Swiat", pisze także o tych najmniejszych krajach z Afryki, Azji już nie wspominając sondy niosącej podpis Michnika na Saturn ;D pewnie, że piszą, skoro do Polski socjalizm wraca... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:25 seawolfie napisał: > Z Was? A ty skąd piszesz? Kim jesteś? Do tej pory udawałeś Polaka. Idiotę i > fanatyka SLD, ale mimo wszystko Polaka. Czemu Kotlinowski nabroił a powiesili Olejniczaka , jak w przysłowiu. Czemu?:((( Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:30 Za całokształt. A zgadzam sie , że Kotlinowskiego też powinni odwołac - za chamskie łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 19:04 erg_samowzbudnik, w związku z Twoim zapytaniem, przypomniało mi się, jak w "Co z tą Polską?" Lis postawił to pytanie marszałkowi Jurkowi... Ci, którzy nie oglądali, niech żałują, to był książkowy przykład PiS-owskiego postrzegania prawa i sprawiedliwości (sic!) żenada erg_samowzbudnik napisał: > Czemu Kotlinowski nabroił a powiesili Olejniczaka , jak w przysłowiu. Czemu?: (( > ( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 18:38 rafvonthorn napisał: > Bieszczady są idealne do prowadzenia działań partyzanckich... Trochę zimno... Może da się jakoś przeczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Jestem prze- a nawet po-budzony, co robić? 21.01.06, 20:41 do policji za stary, do kleru - nie, bo żonaty, do pisu nie, bo ukradłem koleżance gumkę ';yszkę' w 1962r.. A co to było z tą 'matką'? Odpowiedz Link Zgłoś
kryskanamatyska Re: Ludzie czy wy nie widzicie ze komunizm wraca? 21.01.06, 21:41 Właśnie, WRON-y, PRON-y, jedynie słuszna ideologia jedynie słusznej partii i Front Jedności Narodu. Niech to dunder świśnie! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Sondaze spadaja ? 21.01.06, 18:44 qc, oto chodzi, że oni nawet nie udają, a Ty nazywasz ich "spiskowcami", działania PiS są zbyt czytelne i nadziwić się nie mogę, że Kaczyński kopiuje niektóre zagrywki Leppera, doprawdy, to sobie znalazł wzór do nasladowania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Rząd Jedności Narodowej 21.01.06, 16:51 Koksowniki na Śląsku już stoją. Można zaczynać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Rząd Jedności Narodowej 21.01.06, 16:58 PRON1: 1.PZPR 2.ZSL 3.SD PRON2 1.PiS 2.Samoobrona 3.ŁPR 4.PSL Lata i ustroje mijaja, a przekonania o własnej nieomylności nie.... Mudlmy siem.... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 16:54 To nie tylko blok ale chałłwa, tyle że nie nadaje się do zjedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Kaczor!Proponujesz polskie NSDAP? 21.01.06, 16:54 Czemu nie nazwiesz tego "bloku" Blokiem Rozpieprzenia Panstwa Pod Pozorem Naprawy?Ty wymyslasz ustawy,a wszyscy z Bloku maja tylko glosowac?Tak jak za Stalina?Tak jak za Hitlera?Takjak u Fidela na Kubie? To tylko kaczy mozg wymyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: Kaczor!Proponujesz polskie NSDAP? 21.01.06, 16:56 juz sie nawrociles, dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Kaczor!Przekonsultuj pomysl jeszcze raz z kotem... 21.01.06, 16:57 ...bo kot mowil inaczej,a ty zle zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara [...] 21.01.06, 16:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina nie mieszajcie do tego kota 21.01.06, 18:15 Zeby kazdy polityk mial takie zdolnosci polityczne jak kot, to nie mielibysmy calego tego zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: nie mieszajcie do tego kota 21.01.06, 18:35 W tym wszystkim najbardziej zal kota, ktory musi z tym ciemniakiem mieszkac pod jednym dachem. Ja bym mu biedne zwierze skonfiskowal i oddal jakiemus przyjemnemu demokracie - prof, Skardze, prof. Ewie Letowskiej albo Frasyniukowi. Panie, w Swoim Nieobjetym Milosierzdiu, webaw nas od cholernych blizniakow, spusc na nie grom z jasnego nieba albo pryszcze na jezyku. Zrob cos!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: nie mieszajcie do tego kota 21.01.06, 18:48 cziriklo napisał: > W tym wszystkim najbardziej zal kota, ktory musi z tym ciemniakiem mieszkac pod > jednym dachem. Ja bym mu biedne zwierze skonfiskowal i oddal jakiemus > przyjemnemu demokracie - prof, Skardze, prof. Ewie Letowskiej albo > Frasyniukowi. Nie martw się o kota, Jarek mu na pewno krzywdy nie zrobi. On tylko w polityce taki... A i kot nie będzie chciał się przeprowadzać, bo koty przywiązują się do miejsca. A wogóle to koty są za mądre, żeby się przejmować takimi dup... jak polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
obalmykaczyzm Re: nie mieszajcie do tego kota 21.01.06, 18:55 Koloratura napisala: A i kot nie będzie chciał się przeprowadzać, bo koty przywiązują się do > miejsca. Chyba nigdy nie mialas kota. Przekonanie , ze koty "przywiazuja sie do miejsca" jest przejawem jakze polskich uprzedzen ("rudzi sa falszywi", "karly sa zlosliwe", "psy sa madrzejsze") Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie [...] 21.01.06, 17:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Kaczor!Proponujesz polskie NSDAP? 22.01.06, 11:53 czepaisz sie liter block-buster napisał: > Czemu nie nazwiesz tego "bloku" Blokiem Rozpieprzenia Panstwa Pod Pozorem > Naprawy?Ty wymyslasz ustawy,a wszyscy z Bloku maja tylko glosowac?Tak jak za > Stalina?Tak jak za Hitlera?Takjak u Fidela na Kubie? > To tylko kaczy mozg wymyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Do czasu zmiecenia tej zarazy zamieszkami. 21.01.06, 16:58 Jedne pisy będą psuły, drugie pisy bedą udawały, że naprawiają. Zajecie pisiory będą miały do czasu zmiecenia ich zamieszkami i tzw przerwami w pracy. Na razie możan powołać organy i przewodniczących, zastępców i przydzielić jakieś pałacyki. Tam znajdzie się pełno etatów dla szwagrów. Do czasu zmiecenia tej zarazy socjalistycznej. Dotąd pisiory zrobiły reformę oświaty (dwa tyg dłuższe wakacje!) a reszta to gadanie i piekne plany. Do czasu zmiecenia tej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 17:27 Mówimy NIE temu rządowi. AGH Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 18:29 laureno napisał: > Mówimy NIE temu rządowi. > AGH Kraków. Mam nadzieję że studenci pójda do teraz do wyborów a nie tylko moherowe berety.Okaże sie kogo naród popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 18:52 Na pewno: gremialny udział w następnych wyborach. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 17:33 Dziwi mnie calkowita biernosc m.in. studentów. Toz to za komuny wychodzilo sie na ulice z bardziej blahych powodów, nawet ludzie gineli. A tu tylu studentów, zwiazkowców, dzialaczy politycznych i nikomu nie przyjdzie do glowy zaprotestowac, gdy w imie prywatnego interesu zawlaszczana jest Polska i niszczone demokratyczne spoleczenstwo? No bo to akurat nie do ich d... sie dzis dobrali - tyle, ze potem bedzie za pózno. Odpowiedz Link Zgłoś
nati naród cielaków a populizm pis 21.01.06, 17:52 dlaczego studenci nic nie robia? po pierwsze, dzis juz studiowanie nie nobilituje nikogo - studenci to takie same ciolki, jak reszta spoleczenstwa uwielbiajaca pis. pis jest przeciez cacy, daje becikowe, teraz da dla emerytow, ktorzy oddadza te pieniadze rydzykowi, dzieki czemu kasa zostanie w rodzinie. a narod cielakow zapomina, ze, po pierwsze, zeby komus cos dac, najpierw trzeba komus innemu cos zabrac, po drugie, najbardziej to (zabieranie) odczuja "sredniacy". Odpowiedz Link Zgłoś
miro99 Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 17:55 jankbh napisał: > Dziwi mnie calkowita biernosc m.in. studentów. Toz to za komuny wychodzilo sie > na ulice z bardziej blahych powodów, nawet ludzie gineli. A tu tylu studentów, > zwiazkowców, dzialaczy politycznych i nikomu nie przyjdzie do glowy > zaprotestowac, gdy w imie prywatnego interesu zawlaszczana jest Polska i > niszczone demokratyczne spoleczenstwo? No bo to akurat nie do ich d... sie dzis > > dobrali - tyle, ze potem bedzie za pózno. Mam okazję obserwować studentów (prowadzę z nimi zajęcia) i muszę stwierdzić, że części z nich przyświecają całkiem odmienne cele (zajęli się udziałem w wyścigu szczurów). Pocieszam się, że nie dotyczy to wszystkich. Bierność studentów nie dziwi mnie, po prostu czasy się zmieniły, a oni mają inne problemy na głowie, np. takie, jak przeżyć studiując(to bardzo smutne). A co do demonstracji na ulicach, to jakoś mi tego nie brakuje. Choć może warto byłoby uświadomić kaczorkom, że o władzy nad naszymi umysłami i duszami mogą na razie tylko pomarzyć. pozdrawiam Przedmówcę Odpowiedz Link Zgłoś
qc [...] 21.01.06, 18:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 21.01.06, 17:56 "nikomu nie przyjdzie do glowy > zaprotestowac, gdy w imie prywatnego interesu zawlaszczana jest Polska i > niszczone demokratyczne spoleczenstwo? " Ależ właśnie zareagowali- głosujac na PiS i olewając bandziorów z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Mam nadzieje STUDENCI juz cos planuja ? 22.01.06, 01:23 Największą i najgłośniejszą organizacją studencką jest NZS. Sądzisz że wyjdą protestować przeciwko rządowi stworzonemu przez opcję polityczą którą od zawsze popierali ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Do czasu zmiecenia tej zarazy zamieszkami. 21.01.06, 18:51 Pisiory jeszcze coś zrobiły i wyszło im koncertowo: masę zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:01 Jeszcze tak nie było, aby ktoś będąc sam garbatym, zdołał innego wyprostować! Oszołomstwo z "Pisuaru" potrafi tylko psuć i szczuć ludzi. Te "czereśniaki" nie są w stanie zbudować nawet kibla za stodołą, potrafią natomiast doskonale intrygować i szukać tematów zastępczych. Należy żywić nadzieję, że PO nie będzie pertraktować z takimi ... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara [...] 21.01.06, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZAS SKONCZYC TEN TANIEC...CHOCHOLI 21.01.06, 17:01 ...czas skaczyc z rorywaniem sukna...czas ukazac zlodzieji...czas zaczac sie rozwijac...czas skaczyc ten taniec chocholi...czas zatrzymalsie w polsce i ciagle mamy rok 89...czas wkoncu ruszyc do przodu...bo niedlugo nie bedzie apelowac do kogo...zostana same moherowe berety i wladza , ktora samasie wyzuwi... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka BLOK FASZYSTOWSKI tez kiedys byl podobne 21.01.06, 17:02 zalozenia... Odpowiedz Link Zgłoś
util Tani chwyt. 21.01.06, 17:03 Rozwiązanie znane z historii Polski, ale raczej chluby PiS takie konotacje nie przynoszą. I teraz ci, którzy nie przystąpia do bloku, będą określani jako "sprzeciwiający się naprawie państwa", "psuje" zwyczajne. PiS w dalszym ciągu gra pod "ciemny lud". Z pewnością wiele osób da się nabrać i na to. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundelków.. 21.01.06, 17:03 ... komunizmu (że Kaczyzm = Nazizm, że Kaczyński to Hitler, itd) to zastanawiam się czy oni w to wierzą czy wypisują te brednie dla jaj. Myślę, że jednak dla jaj bo: a. w zakładach psychiatrycznych dostępu do internetu chyba nie ma b. więcej korzyści niż szkody przynoszą PISowi plując na niego z takim brakiem rozsądku (każdy normalny po przeczytaniu, że Kaczyńscy chcą założyć obozy koncentracyjne musi nabrać odrazy do ich wygadujących takie brednie przeciwników) Może nawet forumowice w stylu "block-biustera" to etatowi działacze PIS mający za zadanie skompromitować opozycję? G. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zaliczyłeś kolejny kurs u Kurskiego? :-) 21.01.06, 17:12 Widzę, że zaliczyłeś kolejny kurs u Kurskiego, obracania kota ogonem? On ci podrzuca te insynuacje? Bo jakoś nie widuję tu, poza takimi zwolennikami PiS jak ty, nikogo kto by przyrównywał Jarosława K. do Hitlera! Wręcz odwrotnie, zauważam coraz więcej takich, którzy nawracają się na kaczyzm :-) galba napisał: Re: Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundelków.. > ... komunizmu (że Kaczyzm = Nazizm, że Kaczyński to Hitler, itd) to zastanawiam > ... > rozsądku (każdy normalny po przeczytaniu, że Kaczyńscy chcą założyć obozy > koncentracyjne musi nabrać odrazy do ich wygadujących takie brednie > przeciwników) > ... > G. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Zaliczyłeś kolejny kurs u Kurskiego? :-) 21.01.06, 17:58 taziuta napisał: > Widzę, że zaliczyłeś kolejny kurs u Kurskiego, obracania kota ogonem? > On ci podrzuca te insynuacje? Bo jakoś nie widuję tu, poza takimi zwolennikami > PiS jak ty, nikogo kto by przyrównywał Jarosława K. do Hitlera! > Wręcz odwrotnie, zauważam coraz więcej takich, którzy nawracają się na > kaczyzm :-) > > galba napisał: > Re: Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundelków.. > > ... komunizmu (że Kaczyzm = Nazizm, że Kaczyński to Hitler, itd) to > zastanawiam To galba jest na tyle zdolny, że robi normal dla PiS i czarny PR dla PO. Żeby się po równo g... rozkładało. Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 Re: Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundel 21.01.06, 17:24 Z obozami koncentracyjnymi mało się pomylili. PiS robi coś w tym rodzaju ze zwalnianymi pracownikami. Poczekamy zobaczymy, każdy z was przekona się jak wyglądają obozy w wykonaniu PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundel 21.01.06, 17:54 > Może nawet forumowice w stylu "block-biustera" to etatowi działacze PIS mający > za zadanie skompromitować opozycję?" Masz rację, sam o tym myślałem, bo facet przegina strasznie, pisze kompletnie chore brednie- te szubienice, Popiełuszko w rzadzie, to nienawistne plucie jadem... Albo chory, albo rzeczywiście opłacony, bo robotę PiSowi robi wspaniałą. Jeśli takich PiS ma wrogów, to chyba ma rację i warto nań głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdy czytam wypowiedzi tych ujadających kundel 21.01.06, 19:14 seawolfie napisał: > > [block-buster] albo chory, albo rzeczywiście opłacony, bo robotę PiSowi robi > wspaniałą. Jeśli takich PiS ma wrogów, to chyba ma rację i warto nań głosować. Genialny block-buster, popatrzcie: przekonał przekonanego! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Coś za długo spałeś i jeszcze nie całkiem... 21.01.06, 19:10 ...się przebudziłeś. galba napisał: > > każdy normalny po przeczytaniu, że Kaczyńscy chcą założyć obozy > koncentracyjne To właśnie Ci się śniło, bo o obozach koncentracyjnych jeszcze na forum nie było. > Może nawet forumowice w stylu "block-biustera" to etatowi działacze PIS mający > za zadanie skompromitować opozycję? Mówisz z własnych doświadczeń - chodzi mi o "etatoewgo działacza PiS"? Tak czy siak - wątpię; coś za dużo tych "etetowych działaczy" ujawniło się na forum. Jeśli nie możesz się dobudzić, włóż głowę pod kran z zimną wodą. To naprawdę pomaga na otrzeźwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:05 pl.wikipedia.org/wiki/Bezpartyjny_Blok_Współpracy_z_Rządem zeby chociaz troche wyobrazni... cos nowego... plaskie to wszystko i jakies takie... male. wlasnie, male. max 165 cm.... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:06 duzego, to pewnie tylko ty masz..... kaca Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:15 :) tylko od picia, a wyborcy pisiu beda miec od glosowania:) komedia: pewien cwany czlowieczek usiluje przekonac innych zeby glosowali jak im powie w zamian za... nic:) i jeszcze mysli ze mu sie to udaje. kiedy umarl Benny Hill zdawalo sie ze sa ludzie niezastapieni. ale jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:07 Ale te kaczory kombinuja...Juz dokladnie widac,ze pomyslu na Polske to oni nie mieli i nadal nie maja. Jak moga,glupole,proponowac innym ugrupowaniom jedynie popieranie ich wnioskow? No przeciez tego nawet za Hitlera nie bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:09 ...a to dopiero pierwszy miesiąc rządów Kaczyńskiego w tym roku... ...tylko lewica siedzi i zawija w te sreberka lub czasopisma... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:10 oni rzadza, a opozycja tak zwana ma w d. ponstwo, rozumiesz? capisco? Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:11 sabrinara napisała: > oni rzadza, a opozycja tak zwana ma w d. ponstwo, rozumiesz? capisco? Mi dispiace, non... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:15 awersja napisała: > sabrinara napisała: > > > oni rzadza, a opozycja tak zwana ma w d. ponstwo, rozumiesz? capisco? > > > Mi dispiace, non... Tanti auguri! Ktos w tym kraju, naszym kraju musi rzadzic, przynajmniej probowac cos zmienic, a co moze rzad mniejszosciowy, dlatego Jaroslaw stara sie. Jesli mu nie wyjdzie, to zaczna inni. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:31 Jak to było z tą partią oczyszczenia moralnego? Jak ona się nazywała? Prawo i Sprawiedliwość, nomen omen? Pamiętasz puste lodówki i pluszaki znikające z dziecięcych pokoików - czyli to co nam groziło, jeśliby wybory wygrali liberałowie? Hmm, a teraz Zyta, główny liberał, wicepremierem w rządzie PiS? Ale dajmy im szansę, może to są tylko tacy powierzchowni oszuści, a w środku serce/a szczere jak dzwon? :-) sabrinara napisała: > Tanti auguri! Ktos w tym kraju, naszym kraju musi rzadzic, przynajmniej > probowac cos zmienic, a co moze rzad mniejszosciowy, dlatego Jaroslaw stara > sie. Jesli mu nie wyjdzie, to zaczna inni. Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: heh, ale ubaw... :) 21.01.06, 17:33 NIE trzeba wielkiej wyobrazni, aby dostrzec II RP w buteleczce z etykietką IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
iniesta Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:06 A gdzie Blok Naprawy PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.momachijski [...] 21.01.06, 17:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: niepotrzebny, Kurskiego przeciez maja. 21.01.06, 19:22 I z definicji są "Prawi i Sprawiedliwi", więc nigdy niczego tam nie będzie, co by należało naprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:07 Najwyższy czas skończyć raz na zawsze z tym bałaganem. W pełni popieram tow. Jarka. Tylko Front Jedności Narodu, skupiony wokół Wodza może wyciągnąć Polskę z odmętów, w których pogrążyła ją oszalała opozycja PO. Trzeba nam jak najwięcej takich organizacji, walkę z przyszłymi spekulantami należy powierzyć chłopakom z IRCh-y (Inspekcja Robotniczo-Chłopska), na jej czele należy postawić speca od wanny (chyba już ukręcił łeb hydrze spisku, na którego czele stała wiadoma teściowa). Można też powołać Polski Front Pracy, organizację jednoczącą całą świadomą klase robotniczą naszego kraju (no, w ostateczności mogłaby to być CRZZ). A tych, co będą szczekać na jedynie słuszną partię (w końcu w wyborach dostali oszałamiającą ilość głosów uprawnionych do głosowania - całe 10,5%) w kamasze i do wojska.. do robót przymusowych.. a prowodyrów - można pod sądy doraźne Ziobry... Uff.. Jaka wspaniałą, słoneczna przyszłość się nam szykuje... Niech żyje Geniusz Tatr, Beskidów i Bałtyku! Precz z warchołami! Mohery! Pomożecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
opt CHCE,CHCE I CHCE,a czynów nie ma i nie będzie,bo 21.01.06, 17:08 mocherowe,becikowe seniorowe to ochłapy a nie system. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster [...] 21.01.06, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara [...] 21.01.06, 17:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e PO I BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:12 ...to ta radzaca sie w bulach V RP...mozna nazwac szcesliwoscia i cudem... Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: PO I BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:14 me-e napisał: > ...to ta radzaca sie w bulach V RP...mozna nazwac szcesliwoscia i cudem... Zaraz, zaraz... To PiS pogrzebał już IVRP? Z nią też coś nie tak było? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta PO KACZYCH BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:18 IV RP nic nie brakuje. Wręcz odwrotnie. Jest raczej Rzeczpospolitą nadmiaru, a nie niedoboru. Nadmiaru kaczek :-) util napisał: > me-e napisał: > Re: PO I BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... > > ...to ta radzaca sie w bulach V RP...mozna nazwac szcesliwoscia i cudem.. > . > > Zaraz, zaraz... To PiS pogrzebał już IVRP? > Z nią też coś nie tak było? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PO I BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:18 ...nic nie jest pogrzebane...skowyt kapusi i bolszewikow...swiadczy dobitnie o tym... util napisał: > me-e napisał: > > > ...to ta radzaca sie w bolach V RP...mozna nazwac szczesliwoscia i cudem.. > . > > Zaraz, zaraz... To PiS pogrzebał już IVRP? > Z nią też coś nie tak było? > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta PO KACZYCH BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:24 Mówisz o kaczystach bolszewikach i ich kapusiach, oczywiście? Czyli twoich kolegach z ferajny. Ale czemu swoją pisaninę nazywasz skowytem, nie rozumiem. Nadmiar skromności. :-) me-e napisał: > ...nic nie jest pogrzebane...skowyt kapusi i bolszewikow...swiadczy dobitnie o > tym... > > > util napisał: > > > me-e napisał: > > > > > ...to ta radzaca sie w bolach V RP...mozna nazwac szczesliwoscia i > cudem.. > > . > > > > Zaraz, zaraz... To PiS pogrzebał już IVRP? > > Z nią też coś nie tak było? > > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: PO KACZYCH BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:25 ...kota ogonem...to ...KAPUSTY...towarzyszko-niczym... wasilewska... taziuta napisał: > Mówisz o kaczystach bolszewikach i ich kapusiach, oczywiście? Czyli twoich > kolegach z ferajny. Ale czemu swoją pisaninę nazywasz skowytem, nie rozumiem. > Nadmiar skromności. :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: PO KACZYCH BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 17:38 Wiem, że faszyści zwracali się do siebie per towarzyszu, ale nie wiedziałem, że kaczyści również. Popatrz, popatrz, czego to się człowiek na tym forum nie dowiaduje. A tak przy okazji, jak już musisz, to mów do mnie towarzyszu, a nie towarzyszko, bom chłop :-) me-e napisał: > ...kota ogonem...to ...KAPUSTY...towarzyszko-niczym... wasilewska... > > > taziuta napisał: > > > Mówisz o kaczystach bolszewikach i ich kapusiach, oczywiście? Czyli twoic > h > > kolegach z ferajny. Ale czemu swoją pisaninę nazywasz skowytem, nie rozum > iem. > > Nadmiar skromności. :-) > > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PO I BOLSZEWIKACH ORAZ ICH KAPUSIACH... 21.01.06, 19:26 util napisał: > > Zaraz, zaraz... To PiS pogrzebał już IVRP? > Z nią też coś nie tak było? Jeszcze nie zaczęło, a już się skończyło... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 21.01.06, 17:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
codex1 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:10 Jesteście niezadowoleni???... No to, jak ma inaczej (bez PO)wyglądać próba naprawy polskiego państwa? Na Platformie Obywatelskiej i SLD trzeba położyć już krzyżyk. Choćby to był nawet krzyżyk różańcowy Ojca Dyrektora Rydzyka z RM... Odpowiedz Link Zgłoś
1ziemniak Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:12 A może Blok Pop(i)sucia? Najpierw niech się sami naprawią, karłowate kacze terminatory. Odpowiedz Link Zgłoś
z_bezrobociem Nowa nazwa: JABPPCNPACRTSIZ 21.01.06, 17:13 Proponuję: Jedyny Autentyczny Blok Prawdziwych Patriotów Chcących Naprawić Państwo A Cała Reszta To Sprzedawczyki I Zdrajcy? Ciekawe, czy ten Blok zamierza naprawiać państwo inaczej, niż tylko rozdając pieniądze? Plują na komunę, a zachowują się dokładnie jak socjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Mam nadzieje,ze Tuski nie beda w tym Bloku 21.01.06, 17:16 Bo wtedy zupelnie przepadna.A po Polsce zostana zgliszcza i ruiny,jak po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Jak będzie Lepper to Tuska napewno nie będzie 21.01.06, 17:22 w tym "bloku" bo co niby mogliby razem naprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrskw Re: Jak będzie Lepper to Tuska napewno nie będzie 21.01.06, 22:32 Stan pogłowia bydła? O jedną sztukę? Odpowiedz Link Zgłoś
1111a16 Re: Mam nadzieje,ze Tuski nie beda w tym Bloku 21.01.06, 17:31 Ale rydze będą rosły. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Mam nadzieje,ze Tuski nie beda w tym Bloku 21.01.06, 17:47 "po Polsce zostana zgliszcza i ruiny,jak po wojnie" Znowu miałeś widzenie? Znowu widziałeś rząd szubienic, i "chorego z nienawiści Popiełuszkę w rządzie", czy cos opuściłem, biedny chory kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: Nowa nazwa: JABPPCNPACRTSIZ 21.01.06, 17:17 z_bezrobociem napisał: > Proponuję: > Jedyny Autentyczny Blok Prawdziwych Patriotów Chcących Naprawić Państwo A Cała > Reszta To Sprzedawczyki I Zdrajcy? > > Ciekawe, czy ten Blok zamierza naprawiać państwo inaczej, niż tylko rozdając > pieniądze? Plują na komunę, a zachowują się dokładnie jak socjaliści. A jaka masz dobra propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Nowa nazwa: JABPPCNPACRTSIZ 21.01.06, 17:17 Plują na komunę, a zachowują się dokładnie jak socjaliści Nie obrazaj socjalistow. Oni zachowuja sie jak NARODOWI SOCJALISCI. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Nowa nazwa: JABPPCNPACRTSIZ 21.01.06, 17:45 "Plują na komunę, a zachowują się dokładnie jak socjaliści." A niby jak maja sie zachowywac narodowi socjalisci? Jak socjalisci. To tylko lewacka propaganda od pól wieku wciska kit, ze nazisci byli prawica. Totalna bzdura - byli socjalistami, ich socjalny program byl bardzo atrakcyjny dla klasy robotniczej, a narodowy ryt zjednoczyl reszte spoleczenstwa. Ale my wiemy dzis, czym konczy sie nazizm, czy trzeba przechodzic powtórke z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: Nowa nazwa: JABPPCNPACRTSIZ 21.01.06, 18:21 W każdym normalnym kraju podział na prawicę i lewicę oznacza podział na liberałów i socjalistów. Ale w Polsce, lennie Watykanu, w której wszystko podporządkowane jest kościołowi, również podział polityczny jest uzależniony od miłości do sutanny. Dlatego wszystkie partie klerykalne = prawica, nieklerykalne = lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba3894 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:16 Pomysły rodzą się w PiS jak króliki w kapeluszu magika. Kiedy w koncu zajmą się sprawami istotnymi dla kraju i zaczną realizować obietnice dane swoim wyborcom, a było ich zaledwie 27 % ogółu uprawnionych. I o tym Kaczynscy powinni pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 17:18 kuba3894 napisał: > Pomysły rodzą się w PiS jak króliki w kapeluszu magika. Kiedy w koncu zajmą się > sprawami istotnymi dla kraju i zaczną realizować obietnice dane swoim wyborcom, > a było ich zaledwie 27 % ogółu uprawnionych. I o tym Kaczynscy powinni pamiętać oni maja na razie rzad mniejszosciowy Rozumiesz? czy nie? > . Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Jarek mowi ze chce miec blok? 21.01.06, 17:56 on juz go przeciez ma, i to niewąski Odpowiedz Link Zgłoś
util Drobna nieścisłość. 21.01.06, 17:21 kuba3894 napisał: > Kiedy w koncu zajmą się > sprawami istotnymi dla kraju i zaczną realizować obietnice dane swoim > wyborcom, a było ich zaledwie 27 % ogółu uprawnionych. 27%, ale nie ogółu uprawnionych, tylko 40% z ogółu. Można liczyć, że co dziesiąty uprawniony oddał głos na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
magilka Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 18:00 no to sczodry jesteś, bo mnie sie wydawało, ze 11% wszystkich uprawnionych do głosowania. z tego znam tylko dwie osoby, które naprawde głosowały na PIS. Jedna juz żałuje a druga robi głupie miny i chyba sie wsydzi, ale mówi "poczekajcie, poznacie ich po owocach" Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 19:36 A gdzieś Ty się, Kuba, doliczył az 27% uprawnionych? 27% nie - uprawnionych , tylko - głosujących. Czyli - po skomplikowanych obliczeniach wychodzi, że około 10% całości. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 19:37 koloratura1 napisała: > A gdzieś Ty się, Kuba, doliczył az 27% uprawnionych? 27% nie - uprawnionych , > tylko - głosujących. Czyli - po skomplikowanych obliczeniach wychodzi, że około > 10% całości. No...dajmy im te 12%;) Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 22.01.06, 12:35 Przecież już się zajęli. Nabudowali więcej autostrad niż Pol, o beciku już nie wspomnę. Kaczy taniec trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
spin68 Juz się skichali w portki i chcą koalicji?? 21.01.06, 17:17 Bo się sondaże zmieniły? A tacy byli mądrzy jeszcze pare dni temu... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara Re: Juz się skichali w portki i chcą koalicji?? 21.01.06, 17:19 spin68 napisał: > Bo się sondaże zmieniły? A tacy byli mądrzy jeszcze pare dni temu... oni chcieli koalicji przed wyborami, ale po wyborach PO nie chce, jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
spin68 Re: Juz się skichali w portki i chcą koalicji?? 21.01.06, 17:28 sabrinara napisała: > oni chcieli koalicji przed wyborami, ale po wyborach PO nie chce, jasne? na takich warunkach nie dziwie sie ze nie chce. Przeciez parę dni temu byli gotowi roznieść cały sejm, a to Platformie akurat by nie zaszkodziło. A jak się ruszyło na lewicy i nic by na wyborach nie ugrali, zaraz zaczeli kombinowac inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Juz się skichali w portki i chcą koalicji?? 22.01.06, 07:50 Teraz to bloki buduja -kacza obluda i klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś