domk1 [...] 21.01.06, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: PiS chce powołać... 21.01.06, 20:10 Co tam dzisiaj panie, ta rewolucja moralna przyniosła? Blok Naprawy Normalnej? Towarzystwo Wzajemnej Adoracji? Front Jedności Narodu? Nieważne! Niech nas prowadzi Wielki Mały Wódz! --------- www.bies.pl Rewolucja oralna Odpowiedz Link Zgłoś
zwisielec A czy w tym pisie są jacyś żydzi? 21.01.06, 20:12 ponoć w waszym kraju jest ich tylko z 1000 osób. Tak wychodzi ze spisu. ale jak to się ma z tym?: "W czasach biblijnych cuda żydowskie rozgrywały się między Jordanem a Eufratem. Dziś najwyraźniej zadomowiły się między Wisłą a Bugiem. Bo jak inaczej niż cudem nazwać istnienie w Polsce co najmniej dwudziestu gazet i periodyków żydowskich, w sytuacji gdy niedawny spis powszechny wykazał istnienie w Pomrocznej ledwie tysiąca osób deklarujących się jako Żydzi." wg NIE od tego żyda Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Re: A czy w tym pisie są jacyś żydzi? 21.01.06, 20:19 A cholera wie kto to, nie wyglądają na słowian ani nie sa mądrzy jak żydzi, jakiś miks chyba Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: A czy w tym pisie są jacyś żydzi? 21.01.06, 20:19 Kalkstein. To kto? Coś kiedyś słyszałem w barze przy piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: A czy w tym pisie są jacyś żydzi? 21.01.06, 20:21 Ludwik Dorn jest Żydem i oficjalnie przyznaje się do tego. Tyle, że według mnie to jedyne, co dobrze o nim świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: A czy w tym pisie są jacyś żydzi? 21.01.06, 21:13 Kalkstein? nie wiem, może jaki świstak? Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Tyle było deklaracji i płonnych nadziei 21.01.06, 20:13 Tyle ich było, że bardzo ostrożnie należy traktować kolejne... Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Tyle było deklaracji i płonnych nadziei 21.01.06, 20:23 Ja wręcz jestem przeciwna, aby po raz kolejny PO leciała na spotkanie, po któym zostanie oskarżona o kłamstwo i złą wolę. Panowie z PO, bądźcie w końcu poważną opozycją! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Oczekujesz zbyt wiele! PO i powaga? :-) 21.01.06, 20:28 mjotka napisała: > Ja wręcz jestem przeciwna, aby po raz kolejny PO leciała na spotkanie, po > któym zostanie oskarżona o kłamstwo i złą wolę. Panowie z PO, bądźcie w końcu > poważną opozycją! > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: PO i odwaga..., PiS i uczciwość :-) 21.01.06, 20:39 Po prawdzie, to nigdy nie zrozumiem, dlaczego oni nie mogli utworzyć koalicji?! Chyba że dlatego, że tak bardzo są do siebie podobni! Przypomina mi się głupia wyliczanka z akademika: obie siostry, obie Krysie, obie qrvy, zdaje mi się :-) mjotka napisała: > ... tu miałabym raczej wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Oczekujesz zbyt wiele! PO i powaga? :-) 21.01.06, 20:51 tak, jezeli chodzi o sprawe milionera i wlasciciela lubelskiego polmosu (zaprzyjaznionego z aresztowanym szefem RN PR) Palikota, to to czysty nepotyzm; zgadzam sie w pelni z osiatynskim taziuta napisał: > mjotka napisała: > > > Ja wręcz jestem przeciwna, aby po raz kolejny PO leciała na spotkanie, po > > > któym zostanie oskarżona o kłamstwo i złą wolę. Panowie z PO, bądźcie w k > ońcu > > poważną opozycją! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Blok Naprawy Państwa =wieloryb w kanale żerańskim 21.01.06, 20:29 humbug III tysiąclecia Odpowiedz Link Zgłoś
stopdlasyjonizmu Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa- TAK 21.01.06, 20:34 Doskonały pomysł p i s teraz każdy polak zobaczy komu tak naprawdę zależy na naprawie polski i likwidacji korupcyjnych układów ponadprzeciętnej reprezentacji syjonistów na kierowniczych placówkach w bankach , ministerstwie spraw zagranicznych, bankach , departamentach . to sie powinno jak najszybciej skończyń jak widac nie wszystkim to odpowiada. ci którzy dostali od syjonistów z new yorku wielkie pireniądze na rozwój syjonizmu globalnego w polsce nie podoba sie ta propozycja i są jej przeciwni. łatwo poznać po mediach i po tym kto zasiada w ich kierownictwie jakie opcje polityczne popierają. prym wiedzie gazeta wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa- TAK 21.01.06, 20:40 stopdlasyjonizmu napisała: > Doskonały pomysł p i s teraz każdy polak zobaczy komu tak naprawdę zależy na > naprawie polski i likwidacji korupcyjnych układów ponadprzeciętnej reprezentacj > i > syjonistów na kierowniczych placówkach w bankach , ministerstwie spraw > zagranicznych, bankach , departamentach . to sie powinno jak najszybciej > skończyń jak widac nie wszystkim to odpowiada. > ci którzy dostali od syjonistów z new yorku wielkie pireniądze na rozwój > syjonizmu globalnego w polsce nie podoba sie ta propozycja i są jej przeciwni. > łatwo poznać po mediach i po tym kto zasiada w ich kierownictwie jakie opcje > polityczne popierają. prym wiedzie gazeta wybiórcza. -------------------------------- Stopdladebilizmu dla stopdlasyjonizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa- TAK 21.01.06, 20:44 stopdlasyjonizmu napisała: ci którzy dostali od syjonistów z new yorku wielkie pireniądze na rozwój > syjonizmu globalnego w polsce nie podoba sie ta propozycja i są jej przeciwni. > łatwo poznać po mediach i po tym kto zasiada w ich kierownictwie jakie opcje > polityczne popierają. prym wiedzie gazeta wybiórcza. Cholera, a mnie z NY nikt ani centa nie przysłał... Brednie, bzdety - w sam raz dla słuchaczy RM. Tutaj brzmi to śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:36 ...ile was jest z 30 proc...straszycie tu pis'em...a sami przeprowadzacie zamachy...a to morderstwo -sprawcow nie wykryto...a to pucz-nocna zmiana ...bo wam nie pasowalo...a do tego dochodzi zlodziejstwo i uklady...a co macie do zazucenia pis...OSZOLOMY...lewackie...jedyne co wam zostalo to porownania z sytemu terrorystycznego prlu...ktory tu wprowadzaliscie wy i wasze rodzinny...wiec miezycie taka miara jaka was...ZAKLONOWANO... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:41 me-e napisał: > ...ile was jest z 30 proc...straszycie tu pis'em...a sami przeprowadzacie > zamachy...a to morderstwo -sprawcow nie wykryto...a to pucz-nocna zmiana ...bo > wam nie pasowalo...a do tego dochodzi zlodziejstwo i uklady...a co macie do > zazucenia pis...OSZOLOMY...lewackie...jedyne co wam zostalo to porownania z > sytemu terrorystycznego prlu...ktory tu wprowadzaliscie wy i wasze > rodzinny...wiec miezycie taka miara jaka was...ZAKLONOWANO... Ta nocna zmiana to Twoja obsesja ta jak Silesiusa obsesją jast Michnik!Klony dwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:55 Mee wróc do kuracji proooszę. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 [...] 21.01.06, 20:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:45 me-e napisał: > ...ile was jest z 30 proc...straszycie tu pis'em...a sami przeprowadzacie > zamachy...a to morderstwo -sprawcow nie wykryto...a to pucz-nocna zmiana ...bo > wam nie pasowalo...a do tego dochodzi zlodziejstwo i uklady...a co macie do > zazucenia pis...OSZOLOMY...lewackie...jedyne co wam zostalo to porownania z > sytemu terrorystycznego prlu...ktory tu wprowadzaliscie wy i wasze > rodzinny...wiec miezycie taka miara jaka was...ZAKLONOWANO... Lewactwo które zwalcza PIS - nie odnosi się merytorycznie do programu tej partii , bo jest trudno zanegować program ,któreo celem jest przywrócenie w Polsce ELEMENTARNEJ SPRAWIEDLOWOŚCI. Lewacy nie mają żadnych racjonalnych argumentów. Dlatego wypisują bzdety o faszystach z PIS , o dyktaturze i takie tam idiotyzmy. Lewacy to ludzie ,którzy mają tylko ćwierćmózgu przeciętnie rozwiniętego człowieka. Dlatego nie dziwię się wypowiedziom tych jełopów na forum. Umie to pisac i czytać ale nic poozatym nie wie i nie rozumię. Jeśli Wybiórcza im coś podpowie to jest to dla nich wykładania.. Dla jełopów lewackich.... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:53 > > Lewacy nie mają żadnych racjonalnych argumentów. > Dlatego wypisują bzdety o faszystach z PIS , o dyktaturze i takie > tam idiotyzmy. > > Lewacy to ludzie ,którzy mają tylko ćwierćmózgu przeciętnie > rozwiniętego człowieka. > > Dlatego nie dziwię się wypowiedziom tych jełopów na forum. > > Umie to pisac i czytać ale nic poozatym nie wie i nie rozumię. > > Jeśli Wybiórcza im coś podpowie to jest to dla nich wykładania.. > > Dla jełopów lewackich.... Ta Twoja teoria to teoria bezmózgowca...to i tak cud,że coś napisałeś:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:57 Szokda ze masz takie złe zdanie o lewakach ,wynika z tego ze jacys idioci skutecznie dymali w t...k takich super inteligentow jak ty !1 Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:59 kolter napisał: > Szokda ze masz takie złe zdanie o lewakach ,wynika z tego ze jacys idioci > skutecznie dymali w t...k takich super inteligentow jak ty !1 To do mnie czy do mordzinasa????:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:00 jak tam chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:14 kolter napisał: > jak tam chcesz Następny jakiś niegramotny!!Nie podpinaj się następnym razem!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:17 A ty wiecej nie nastawiaj t...a!! o Gramotny Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:18 kolter napisał: > A ty wiecej nie nastawiaj t...a!! o Gramotny Dzięki synek za uznanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:19 Synek ale nie Twoj o Gramotny Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:23 kolter napisał: > Synek ale nie Twoj o Gramotny Spręż się bo mnie nudzisz!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:24 masz nudnosci ?? moze kadzidło ci szkodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:30 kolter napisał: > masz nudnosci ?? moze kadzidło ci szkodzi?? Tu się akurat mylisz!!!Wiem wiem Watykan to Twoja obsesja a mnie to akurat wisi!!!Dotarło???:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:31 Ale dajesz głos na tych co kochaja watykan odwiecznego wroga polski !1 a moze sie myle ?? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:35 kolter napisał: > Ale dajesz głos na tych co kochaja watykan odwiecznego wroga polski !1 a moze > sie myle ?? Mylisz się od samego początku!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:39 Wiec na kogo stawiasz w polityce?? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:44 kolter napisał: > Wiec na kogo stawiasz w polityce?? Jestem wolnym strzelcem!!!Zadałem Tobie u góry pytanie...odpowiedź była dla mnie dziwna!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:49 ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:52 kolter napisał: > ????????????? ?????? żegnam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:02 > Lewacy nie mają żadnych racjonalnych argumentów. > Dlatego wypisują bzdety o faszystach z PIS , o dyktaturze i takie > tam idiotyzmy. Wy za to wypisujecie bzdety o koalicji PO-SLD, urojonych kradziezach, oszustwach, spisku rozowo-czerwonym i takie tam idioztyzmy. > Lewacy to ludzie ,którzy mają tylko ćwierćmózgu przeciętnie > rozwiniętego człowieka. > > Dlatego nie dziwię się wypowiedziom tych jełopów na forum. > > Umie to pisac i czytać ale nic poozatym nie wie i nie rozumię. A i kultury nie macie za grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka PIS: nauczyć się jęz. polskiego! Natychmiast! 21.01.06, 21:07 mordzinas napisał: > me-e napisał: > ..ZAKLONOWANO... Co to znaczy ZAKLONOWANO? > > Dlatego nie dziwię się wypowiedziom tych jełopów na forum. > > Umie to pisac i czytać ale nic poozatym nie wie i nie rozumię. Co znaczy UMIE i ROZUMIĘ???? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 21:07 Proponuję dwie łyżeczki oleju rycynowego przed snem. Albo laxigen w czekoladce. Może też senes - porcja wzmocniona. Drożność jelit niekiedy poprawia drożność rozumowania.- Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:47 po co sie me-e denerwowac; i tak kazdy wie, jaki nam lewizna zgotowala "dobrobyt" po 1945 roku; szkoda Twoich nerwow me-e napisał: > ...ile was jest z 30 proc...straszycie tu pis'em...a sami przeprowadzacie > zamachy...a to morderstwo -sprawcow nie wykryto...a to pucz-nocna zmiana ...bo > wam nie pasowalo...a do tego dochodzi zlodziejstwo i uklady...a co macie do > zazucenia pis...OSZOLOMY...lewackie...jedyne co wam zostalo to porownania z > sytemu terrorystycznego prlu...ktory tu wprowadzaliscie wy i wasze > rodzinny...wiec miezycie taka miara jaka was...ZAKLONOWANO... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: KRAJ...KIEROWNIKOW I OSZOLOMOW...LEWACKICH 21.01.06, 20:55 ...lewakow...calkowicie porabalo...faflunia sie z niemocy...kiedys wprowadzali czolgi...nocne zmiany...a dzisiaj jedyne co im zostalo to piana na ich czerwonych ze zlosci mordach...... Odpowiedz Link Zgłoś
silcsius.monachijski [...] 21.01.06, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak ...czy juz raz tego ktos nie probowal? 21.01.06, 20:44 ...niedobrze mi sie robi, jak znów jacys tam (...) zajmuja sie "naprawa panstwa". Nie trzeba byl wszystkiego rozwalac - to nie trzeba by bylo teraz "zajmowac sie naprawa panstwa". Z drugiej strony - tak jak nie wyszlo z WRON (zob. w Encyklopedii: Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego), tak samo nikt nie skoczy na Blok Naprawy Panstwa. Co za bzdura! Bo niby kto jest tak zepsuty - aby go naprawiac? A moze znów "krasnoludki opanowaly media, polityke, biznes i trzeba ich odsunac od wladzy" - a do tego trzeba "ostatniej deski ratunku", czyt. BNP...??? ...ej, chlopaki - odpuscie sobie, bo mi juz sie nie chce znów podniecac... Przeciez, zebym mial na to "skoczyc" to najpierw trzeba by zdefiniowac "wroga", aby móc potem powolac "Rade Ocalenia Narodowego"... a tu - NIC, nawet nie wiadomo komu dac w m... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: ...czy juz raz tego ktos nie probowal? 21.01.06, 20:50 ja-polak napisał: > ...niedobrze mi sie robi, jak znów jacys tam (...) zajmuja sie "naprawa > panstwa". Nie trzeba byl wszystkiego rozwalac - to nie trzeba by bylo > teraz "zajmowac sie naprawa panstwa". Z drugiej strony - tak jak nie wyszlo z > WRON (zob. w Encyklopedii: Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego), tak samo nikt > nie skoczy na Blok Naprawy Panstwa. Co za bzdura! > > Bo niby kto jest tak zepsuty - aby go naprawiac? A moze znów "krasnoludki > opanowaly media, polityke, biznes i trzeba ich odsunac od wladzy" - a do tego > trzeba "ostatniej deski ratunku", czyt. BNP...??? > > ...ej, chlopaki - odpuscie sobie, bo mi juz sie nie chce znów podniecac... > Przeciez, zebym mial na to "skoczyc" to najpierw trzeba by zdefiniowac "wroga", > > aby móc potem powolac "Rade Ocalenia Narodowego"... a tu - NIC, nawet nie > wiadomo komu dac w m... Niedobrze ci się robi???? To co? Nic się w pOlsce nie stało przez ostatnie 4 lata??? Wszystko było ok??? Politycy dbali tylko i wyłącznie o interes publiczny?? Nie było korupcji?? Nie było afer??? Nie było ochrony zbrodniarzy UB i SB???? K urw a !!!! Weź poczytaj sobie historiuę tego kraju. Jesli nie jesteś jednym z tych łotrów z PZPR-SLD to musisz wreszcie poznać fakty i zacząć myśleć racjonalnie. Użyj rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: ...czy juz raz tego ktos nie probowal? 21.01.06, 21:04 Kto powiedzial, ze bylo dobrze? Bylo zle. Ale robi sie jeszcze gorzej. lewica miala umiar. A kaczence nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: ...czy juz raz tego ktos nie probowal? 21.01.06, 21:07 > Nie było ochrony zbrodniarzy UB i SB???? Chwali sie PiSowi > Politycy dbali tylko i wyłącznie o interes publiczny?? A teraz dbaja? Bo ja slysze tylko "pis to, pis tamto". A o kraju niewiele. > K urw a !!!! Weź poczytaj sobie historiuę tego kraju. Po raz kolejny apeluje o troche kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Re: ...czy juz raz tego ktos nie probowal? 22.01.06, 11:14 -cytat-: To co? > Nic się w pOlsce nie stało przez ostatnie 4 lata??? > > Wszystko było ok??? > > Politycy dbali tylko i wyłącznie o interes publiczny?? > > Nie było korupcji?? > > Nie było afer??? > > Nie było ochrony zbrodniarzy UB i SB???? > K urw a !!!! Weź poczytaj sobie historiuę tego kraju. > > Jesli nie jesteś jednym z tych łotrów z PZPR-SLD to musisz wreszcie > poznać fakty i zacząć myśleć racjonalnie. > > Użyj rozumu. -------------------------------------------(NB: gruba kreska)---------------- A bylo... i to az za wiele - czytaj: swinstw, przekretów, korupcji i czego dusza piekielna zarzada. BYLO WSZYSTKO. Problem polega na tym, ze WSZYSTKO BYLO I JESZCZE WIECEJ PRZED NAMI. Obecne rzady niczego nie zmienia - bo zalezy im tylko na wladzy, na stanowiskach i na wlasnych ambicjach. Kazde posuniecia ich prowadza tylko do jednego - jeszcze wiecje wladzy i najlepiej absolutnej. To przypomina mi czasy "jedynie slusznej linji" - wiec gdzie jest róznica? ...Bo moim zdaniem to za malo, ze "kodeks dyktatury proletariatu" zostal zamieniony z "Ojcze nasz"... Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Coś jest zapsute ? 21.01.06, 20:46 Może coś przeoczyłem na nartach.... Co jest zepsute ?( oczywiście oprócz WSI ?) Bo to tak: ktoś rzuca tekstem "naprawa", powołuje ciało, wszyscy mówią o ciele ale zepsucie zostaje w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Coś jest zapsute ? 21.01.06, 20:48 i co z tego wynika? oczywiśie oprócz słowotoku... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Coś jest zapsute ? 21.01.06, 21:06 sumienie.lk napisał: > i co z tego wynika? oczywiśie oprócz słowotoku.. ------------------------- Są szczęśliwi,mają cel i wodza. Nie muszą myślec,wódz mówi prostym językiem ,wódz poprowadzi do wielkiego zwycięstwa po którym zostaną tylko sprawiedliwi (czyli oni) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 PO! ZADNEJ KOALICJI Z KACZORAMI. TO KLAMCY!! 21.01.06, 21:06 Juz SLD obecne byloby lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: PO! ZADNEJ KOALICJI Z KACZORAMI. TO KLAMCY!! 21.01.06, 22:21 rom48 napisał: > Juz SLD obecne byloby lepsze. Taaa, SLD byłoby lepsze. AFERY. ZŁODZIJSTWO. KŁAMSTWO - to są atrybuty Twoich idoli. Z serca "gratuluje"... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PO! ZADNEJ KOALICJI Z KACZORAMI. TO KLAMCY!! 21.01.06, 22:23 Zobaczymy juz niedługo ile ukradnie te twoje kacze towarzycho?? Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Mam nadzieje, ze dlugo nie porzadza, co do SLD 22.01.06, 00:49 to nie jest moj idol ale przynajmniej nie byli zalamani kradli ale nie mowili, ze w imie Boga Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Mam nadzieje, ze dlugo nie porzadza, co do S 22.01.06, 12:29 Właśnie. Bóg na ustach, gó.. w głowie. Odebrali mi nadzieję, że w tym kraju może być normalnie, a taką miałem przed wyborami. Myślałem- nie może być gorzej. A teraz martwię się o przetrwanie, jako płacący jakieś 75% dochodu w podatkach boję się, że tak zachwieją gospodarką, że nie tylko będę musiał zwolnić 15 osób, to jeszcze sam będę miał długi do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
vapin zrobiłem małą sondę wśród znajomych na 21.01.06, 21:18 temat tego, po której stronie się opowiada: PO czy PiS i wychodzi mi, że co bardziej to romantyczna, niedojarzała emocjonalnie i bujająca w obłokach postać, tym bliżej jej do Platformy. Za PO są osoby zwane "ciepłe kluchy", które nie rozumieją twardych reguł gry politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: zrobiłem małą sondę wśród znajomych na 21.01.06, 21:58 No to szkoda, że mnie nie poznałeś...i moich znajomych. Zdziwiłbyś się, jakie z nas "ciepłe kluchy". Dla jasności - jesteśmy za PO. No, chyba, że uważasz, iż jak ktoś nie znosi manipulatorów i oszustów to już mięczak... Współczuję - naiwne, dziecinne widzenie świata - osoby jak najbardziej niedojrzałej, nie tylko emocjonalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: zrobiłem małą sondę wśród znajomych na 22.01.06, 12:30 Taa, a Jezus to frajer... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: zrobiłem małą sondę wśród znajomych na 22.01.06, 12:43 kosciol i polityka, dla Jezusa skonczylo sie to ukrzyzowaniem....nie lubie masochistow:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2216 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 21:21 Głosowałem na PiS nie dlatego, że mi się specjalnie podobali oni i ich program, ale jako na mniejsze zło, bo PO byłaby nieszczęściem dla Polski, czego ciemni z natury Polacy nie rozumieją. Jeśli dojdzie do koalicji z PO, to będzie to oznaczało zdradę elektoratu. Łajdackie zachowanie Tuska, Rokity i całej reszty platformowców jest poniżej wszelkiej krytyki. Tym wszystkim, którzy tak popieraja PO radzę, aby przestali uczyć się angielskiego a zaczęli niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 21:23 A moze polacy maja dosc juz ciemnych [sukienek]dlatego głosowali przeciw Pis!! Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: PiS chce powołać Blok Naprawy Państwa 21.01.06, 21:32 Ptasia grypa ruleż..... Nie zaszczepiłeś Polaków przed nią her Tusku chytrusku... Skończysz jak ofiary tej grypy...... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski Tylko PO Polske uratowac moze!Juz nie wierze w PiS 21.01.06, 21:39 Kaczynscy chca Polske rozwalic. Teraz juz spostrzeglem ze bylem glupcem popierajacym PiS. Mea culpa. Zmienilem poglady polityczne na PO i nie chce znac PiS bo mnie zawiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
symbolique Re: Tylko PO Polske uratowac moze!Juz nie wierze 21.01.06, 21:45 wiem,że nic nie wniosę swoim postem do dyskusji :), ale kto im wymysla takie durne nazwy??? co za megalomania. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh [...] 21.01.06, 21:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory_pisiory NIC Z TEGO NIE BEDZIE 21.01.06, 21:49 NIC Z TEGO NIE WYJDZIE BO KACZORY PISIORY SA LAPCZYWE NA WLADZE I ZACHLANNE. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag PiS chce powołać FUCK:Federalny Urzad Ciemnoty Kat 21.01.06, 21:51 Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: PiS chce powołać FUCK:Federalny Urzad Ciemnot 21.01.06, 21:57 No to ciąg tego ciula ciąg...to bardzo poprawia intelektualną sprawność.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Re: PiS chce powołać FUCK:Federalny Urzad Ciemnot 21.01.06, 22:08 Jak wiadomo kazdy Polak po kolacji wali konia w ubikacji-stad nasz narod tak slynie z madrosci i tolerancji-chocby Rydzyk, Jankowski, Lepper! Czolowka swiatowa! Poza tym Zydow juz prawie wszystkich wytluklismy i jest gites. Z Urbana zrobimy Menore!Wassermana podtopimy w wannie!Michnika wyslemy na Madagaskar!I Papiez nas poblogoslawi! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski MEA CULPA! 21.01.06, 21:52 Zaluje ze dopiero teraz przejzalem i zobaczylem ze PiS to warcholy ktore nas na manowce prowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory_pisiory [...] 21.01.06, 21:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski [...] 21.01.06, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: MEA CULPA! 21.01.06, 22:28 to "silesius.monachjiski", czyli orelka; kiedy probuje odpowiedziec, to mi post wycinaja; ten hydropodobny stwor ro chyba admin na dorobku; ja pogladow z zasady nie zmieniam vinc0 napisał: > Silesius ??? Zmądrzałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: MEA CULPA! 21.01.06, 22:41 ...a ile postow pokasowal...mee...ma to samo...wpadl ...bolszewik...niczym gdy szedl na w-we...gowno zwojowal...ale smrod pozostal... silesius.monachijski napisał: > to "silesius.monachjiski", czyli orelka; kiedy probuje odpowiedziec, to mi post > > wycinaja; ten hydropodobny stwor ro chyba admin na dorobku; ja pogladow z > zasady nie zmieniam > > vinc0 napisał: > > > Silesius ??? Zmądrzałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: MEA CULPA! 21.01.06, 22:50 a te poczwarna hydre jakos nie wycinaja; moze to admin? me-e napisał: > ...a ile postow pokasowal...mee...ma to samo...wpadl ...bolszewik...niczym gdy > szedl na w-we...gowno zwojowal...ale smrod pozostal... > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: MEA CULPA! 21.01.06, 22:56 ...PiSalem ci przeciez...ze w redakcji cos brali z dopalaczem... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państwo? 21.01.06, 22:01 Może axteiści? Axteizm, niech Bogu obetnie się głowę Autor tekstu: nochiesa.blogspot.com Tłumaczenie: Marek Bończak Powstaje europejski oświeceniowy ruch Wolnej Myśli, odrzucający Kościół Katolicki, chrześcijaństwo i religię. "Złota spirala" - symbol axteizmu, międzynarodowego ruchu Wolnej Myśli Nowy ruch oświeceniowy Wolnej Myśli, który rozpowszechnia się w Europie, nazywa się "Axteizm". To ruch ideologiczny, przeciwstawiający wierze i obskuranckim dogmatom Kościoła katolickiego - humanistyczny rozum, naukę i technologię. "Axt" z germańskiego "topór", "theos", "bóg". Czyli "Niech Bogu obetnie się głowę". Axteizm staje w obronie ludzkiej emancypacji, działa na rzecz praw człowieka, równouprawnienia kobiet i rozwoju - wartości, którym chrześcijaństwo arogancko się przeciwstawia. "Włochy są kolonią Watykanu" - twierdzi pisarz Ennio Montesi. - "Doktryna katolicka jest wroga wobec rozwoju, a polityka Kościoła ingeruje nie tylko w sprawy państwa, ale również prywatne życie obywateli. Jest to przyczyną wielkiego niezadowolenia społecznego i napięć w kraju. Istnieją chrystolodzy i historycy, którzy wykazali szczegółowo, że człowiek o imieniu Jezus, zwany Chrystusem nigdy nie istniał, lecz jest wymysłem Kościoła. Istnieją odważni sędziowie, którzy stosując włoską Konstytucję starają się nie dyskryminować obywateli, żądając umieszczenia w miejscach publicznych symboli innych religii, symboli ateistycznych, a nie tylko krzyża. Istnieją profesorowie, którzy odrzucili propozycję przewodniczenia komitetom wyborczym w siedzibach i nauczania w szkołach, w których obecny był znak krzyża. Istnieją psychologowie i lekarze, którzy przeprowadzili ważne badania wykazujące jak poważne szkody wywołuje doktryna chrześcijańska w osobowości, zdrowiu i psychice dzieci. Czy można zabić syna z miłości? Chrześcijanie wierzą, że tak! Często pojęcia "laik", "laickość", "laicyzm" mieszają się jak w grze w trzy karty. Laickie powiedzenie: "zabrania się zabraniać" usunięto z obiegu. To niemożliwe, by włoscy parlamentarzyści nie byli świadomi tej tragicznej sytuacji społecznej, która uwstecznia naród. Faktem jest, że nie zajmują jasnej pozycji w obronie obywateli oraz laickości państwa. Być może ci panowie są zbyt zajęci autopromocją w perspektywie najbliższych wyborów". "Jest rzeczą oczywistą, że z rozsądkiem i zdecydowaniem należy położyć kres tej nieznośnej sytuacji - kontynuuje Montesi. - Wystarczy pomyśleć o niesłychanych przywilejach Kościoła kosztem obywateli włoskich: Watykan inkasuje 1036 milionów euro rocznie dzięki "8x1000" [_1_], dodając tę kwotę do swego majątku szacowanego na około 97,3 miliarda euro, nie płaci ICI [_2_], zalewa szkoły publiczne, indoktrynując dzieci i czyniąc z nich przyszłych "wyznawców-klientów". Ponadto wspomnieć należy ingerencję Kościoła podczas referendum dotyczącego sztucznego zapłodnienia, działalność przeciwko dystrybucji pigułki wczesnoporonnej RU486 i atak na konsultantów rodzinnych [_3_], szkodliwą chęć usunięcia ze szkoły teorii ewolucji, wprowadzenie obowiązkowej modlitwy do szkół prywatnych, dyskryminację kobiet, nieformalnych związków i homoseksualistów, utrudnianie badań naukowych, zakaz używania prezerwatyw, mimo że są one zabezpieczeniem przed takimi chorobami jak AIDS... można by wyliczać bez końca. Axteizm propaguje swoje idee we Włoszech, ponadto bardzo szybko rozwija się w Hiszpanii, Anglii, Francji, Belgii, Szwajcarii, Holandii, Kanadzie i innych krajach, które dobrze znają irracjonalne zagrożenie zwane Kościołem katolickim. Państwo należy do obywateli a nie do księży. Prawo nie bycia katolikiem ani chrześcijaninem jest równoważne z prawem do życia w wolności". Informacje i zgłoszenia: nochiesa.blogspot.comaxteismo@yahoo.it tel. 3393188116 * Kim jest Ennio Montesi (mikroautobiografia) Antyklerykał, antypapista, antychryst, anty i klerożerca, heretyk i klerofob to określenia, z którymi się nie utożsamiam, mimo że dają mały przebłysk nadziei. Niewątpliwie jestem wolnomyślicielem, przekonanym, że "społeczny rak zwany Kościołem katolickim i jego kłamliwa doktryna" muszą zostać zniszczone i unicestwione. Myślałem, że żyję we Włoszech, w kraju świeckim, tymczasem okazuje się, że żyję w chorym i toksycznym kraju teokratycznym, w nieokreślonej kolonii na łasce Watykanu, jego "facetów w sukienkach" i purpuratów - "lisów w sutannach". Prawa nie ustanawia wiara, ale obywatele. Dopiero gdy zrozumiemy, że Kościół oszukał miliardy osób, skłaniając ich do wiary w bajkę o Chrystusie, bajkę z pewnością mniej racjonalną i uroczą od Pinokia czy Śpiącej Królewny i siedmiu krasnoludków, staniemy się narodem zdolnym do dojrzałej konfrontacji z prawdziwym życiem, wiedzą i nami samymi, bez potrzeby uciekania się do amuletów, magów, księży, czarowników, naganiaczy, sekt, sprzedawców dymu z ich głupotami, którymi zalewają nas każdego dnia. Błaźni wykonują swoją robotę indoktrynacji, choć problem w tym, że my, obywatele nie jesteśmy jeszcze zdolni wykonać naszej. W każdym razie czas Kościoła dobiegł końca, co do tego nie ma wątpliwości, choć podryguje jeszcze, walcząc o pozostanie przy życiu. Butelka szampana czeka gotowa w lodówce, bym mógł uczcić tę historyczną chwilę. enniomontesi@tiscali.it Przypisy: [_1_] Otto per mille - to rodzaj podatku, w ktorym sami Włosi wybieraja, na jaka organizację charytatywną czy religijną ma iść - przyp. tłum. [_2_] Imposta Comunale sugli Immobili - włoski podatek komunalny od nieruchomości - przyp. red. [_3_] Consultori famigliari - to organizacja zrzeszająca między innymi lekarzy, która stawia sobie za cel pomoc kobietom, uświadamianie seksualne, szczególnie w zakresie chorób, w tym AIDS - przyp. tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 22:05 Pochylaj się..sclavus, mangold i ta ziuta czekają..niecierpliwie,,choc może to jeden osobnik.....ale to ich sprawa...i twoja Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 22:26 carramba7 napisał: > Pochylaj się..sclavus, mangold i ta ziuta czekają..niecierpliwie,,choc może to > jeden > osobnik.....ale to ich sprawa...i twoja Mnie jeszcze dopisz :)))) Rozbawiłeś mnie na dobranoc :))) Życzę Ci tego samego - szerokiego uśmiechu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 22:40 carramba7 napisał: > Pochylaj się..sclavus, mangold i ta ziuta czekają..niecierpliwie,,choc może to > jeden > osobnik.....ale to ich sprawa...i twoja A gdzie Ja????Oj Don Pedro z krainy deszczowców jakiś Ty mało kumaty jest!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 23:19 panstwo przejmie w zarzad komisaryczny panstwowa mafia, czyli sld; a byly prezio zostanie nowym "ojcem chrzestnym" veglie napisał: > carramba7 napisał: > > > Pochylaj się..sclavus, mangold i ta ziuta czekają..niecierpliwie,,choc mo > że to > > jeden > > osobnik.....ale to ich sprawa...i twoja > A gdzie Ja????Oj Don Pedro z krainy deszczowców jakiś Ty mało kumaty jest!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 23:42 a ja myślałem, ze państwowa mafia to pis - młode wilki szybko się uczą Odpowiedz Link Zgłoś
me-e INKWIZYTOR...kozaczek... 21.01.06, 22:06 ...nawet sie pojawil...z odsiecza ...bolszewikom... Odpowiedz Link Zgłoś
mjotka Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 22:14 Dzięki, z radością przeczytałam. Poszperam, poszukam, znajdę... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Kto poPiSie będzie naprawiał naprawione państ 21.01.06, 22:16 Dużo , dużo piszesz... Szkoda ,że ciągle błądzisz... A ,że błądzisz - przekonasz się . Moze nie dziś. Nie jutro. Nie pojutrze. Ale się przekonasz. Pozdrqawiam Cię i czekam aż wrócisz do nas. A Wrócisz na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski KIEDYS LUBILEM PiS! TERAZ BLAGAM O PRZEBACZENIE!!! 21.01.06, 22:15 Mea Culpa. PO jest jedyna partia ktora chce dobrze dla Polski. Kaczynscy chca kieszenie napelnic naszymi pieniedzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: KIEDYS LUBILEM PiS! TERAZ BLAGAM O PRZEBACZEN 21.01.06, 23:20 Chory jesteś silesius? Jaką masz temperaturę? Tylko zmierz dokładnie, bez oszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: KIEDYS LUBILEM PiS! TERAZ BLAGAM O PRZEBACZEN 21.01.06, 23:26 przeciez to troll, obojniak orelka-gekon, ktory podpisuje sie podobnym nickiem; uwazaj na ta/tego psychopate; ja pogladow nie zmieniam; Kaczynscy sa politykami racjonalnymi; Tusk i Rokita to dno . pozdrawiam prawdziwy i autoryzowany silesius.monachijski sumienie.lk napisał: > Chory jesteś silesius? Jaką masz temperaturę? Tylko zmierz dokładnie, bez > oszukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
zatrwozona Re: Kochani zmobilizujmy sie wreszcie 21.01.06, 22:19 Mam nadzieje ze jednak nastapia kolejne tym razem przedterminowe wybory i PO- wcy sie wezma w garsc i zmobilizuja. Dysponuje 3 glosami, przespalam ostatnie wybory- teraz nie odpuszcze. ten cyrk obserwuje zza granicy i sie wstydze codziennie. Jakos nie mam zaufania do zakompleksialych facetow niskich wzrostem. Oni sa niebezpiecznie, bo za wszelka cene chca sie zapisac w historii, tylko ze to wlasnie HISTORIA ich oceni. I jak na razie nie zanosi sie na zlote literki. Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Kochani zmobilizujmy sie wreszcie 21.01.06, 22:44 zatrwozona napisała: > Mam nadzieje ze jednak nastapia kolejne tym razem przedterminowe wybory i PO- > wcy sie wezma w garsc i zmobilizuja. Dysponuje 3 glosami, przespalam ostatnie > wybory- teraz nie odpuszcze. ten cyrk obserwuje zza granicy i sie wstydze > codziennie. Jakos nie mam zaufania do zakompleksialych facetow niskich > wzrostem. Oni sa niebezpiecznie, bo za wszelka cene chca sie zapisac w > historii, tylko ze to wlasnie HISTORIA ich oceni. I jak na razie nie zanosi sie > > na zlote literki. ------------------------------------------- Popieram.Nie bój nic ,damy radę . Odpowiedz Link Zgłoś
liberau PiS chce powołać... - no to niech wreszcie powoła 21.01.06, 22:40 i da nam wreszcie święty spokój. Litości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski PiS nie umie rzadzic krajem! PO moze dac ratunek! 21.01.06, 22:48 Kiedys bylem naiwniakiem i wierzylem w PiS. Teraz widze ze to awanturnicy i szuje jakich malo. Tylko Donald Tusk moze Polske uratowac od widma kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Orelak, idz juz spac! ok? nawet z gekonem 21.01.06, 22:51 silesius.monachjiski napisał: > Kiedys bylem naiwniakiem i wierzylem w PiS. Teraz widze ze to awanturnicy i > szuje jakich malo. Tylko Donald Tusk moze Polske uratowac od widma kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski Ty isc spac podszywaczu z Marianna_77!! 21.01.06, 22:59 Sorry przeciez ty ty wolisz Mariana. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ty isc spac podszywaczu z Marianna_77!! 21.01.06, 23:23 hoho; znow zaczynamy bluzgi trollu? z toba spac nie moge, bo utrzymywanie "stosunkow" z uposledzonymi jest karalne silesius.monachjiski napisał: > Sorry przeciez ty ty wolisz Mariana. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachjiski Re: Orelak, idz juz spac! ok? nawet z gekonem 21.01.06, 23:02 Czemu podszywasz sie pod prawdziwego silesiusa? Ja jestem wladca tego forum a ty jedynie marna chimera i hydra. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Orelak, idz juz spac! ok? nawet z gekonem 21.01.06, 23:04 silesius.monachjiski napisał: > Czemu podszywasz sie pod prawdziwego silesiusa? Ja jestem wladca tego forum a > ty jedynie marna chimera i hydra. www.hydra.com.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Orelak, idz juz spac! ok? nawet z gekonem 21.01.06, 23:09 dziekuje kupsztajn; Ty sie na podrobce (rodem z chin, czy innego wietnamu) poznalas kupsztajn napisała: > silesius.monachjiski napisał: > > > Czemu podszywasz sie pod prawdziwego silesiusa? Ja jestem wladca tego for > um a > > ty jedynie marna chimera i hydra. > > www.hydra.com.pl > :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ty jestem trollem; kazdy to widzi; 21.01.06, 23:07 i marianna, i mysz_polna, i taziuta i uu1, itd., itp; trolla czuc na odleglosc; bylem ostatnio w Kanadzie, w Ontario; ile tym skunksow! silesius.monachjiski napisał: > Czemu podszywasz sie pod prawdziwego silesiusa? Ja jestem wladca tego forum a > ty jedynie marna chimera i hydra. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Lubicie? 21.01.06, 22:47 muzykę chasydzką? Odkryłem ją dzisiaj na nowo. radiojazz.pl/ Chyba odkuze swoje graty.... A wogóle to znacie historię reege? Od samego początku? Judeochrześcianska muza zrobiła na mnie wielkie wrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 22:50 Wiesz kiedys był taki Papiez jan paweł 2 on przeprosił zydow za takie iwidua jak ty ,moze ze wzgledu na pamiec tego człowieka przestan judzic na zydow ktorych tacy jak ty wybijali w latach 40 Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 22:55 kolter napisał: > Wiesz kiedys był taki Papiez jan paweł 2 on przeprosił zydow za takie iwidua ja > k > ty ,moze ze wzgledu na pamiec tego człowieka przestan judzic na zydow ktorych > tacy jak ty wybijali w latach 40 Więc wracamy do naszej rozmowy? Z kąd wiesz kim jestem? Czy wszystko co napiszę będziesz filtrował przez stereotyp? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 22:56 No tak wiem ze kochasz .zydow miłoscia alkaidy Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 22:57 kolter napisał: > No tak wiem ze kochasz .zydow miłoscia alkaidy ?!!!!! No może to wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:01 kupsztajn napisała: > kolter napisał: > > > No tak wiem ze kochasz .zydow miłoscia alkaidy > > ?!!!!! > > No może to wytłumaczysz? Jestes tam?! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:03 moge ,ale po co skoro i tak nic to niezmieni,dalej ziac bedziesz nienawidcia do ludzi ktorych pewno nigdy na oczy niewidziałes Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:05 kolter napisał: > moge ,ale po co skoro i tak nic to niezmieni,dalej ziac bedziesz nienawidcia do > ludzi ktorych pewno nigdy na oczy niewidziałes Widziałem, widziałem.... SLIXA :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:07 a ja widze tylko takich jak ty ktorzy nienawidzą innych nacji bo tak rydzyjko nakazuje Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:10 kolter napisał: > a ja widze tylko takich jak ty ktorzy nienawidzą innych nacji bo tak rydzyjko > nakazuje No nie, nie wszyscy są tacy. Ubieram wór pokutny i od jutra nie istnieję jako "kupsztajn". Od 16 roku życia gram muzykę inspirowaną muzyką chasydzką i synagogalną, dasz wiarę? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:12 Niemieccy przywodcy tez kochali dzieci ,ale tylko swoje! inne zdychały w obozach Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:16 kolter napisał: > Niemieccy przywodcy tez kochali dzieci ,ale tylko swoje! inne zdychały w obozac > h Ponieśli karę lub ją poniosą. Pamiętasz Szymona Wiesenthala? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:18 pamietam z tego co wiem to on odkrył to ze wiekszosc mordercow uciekła z niemiec dzieki watykanskim paszportom Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:27 kolter napisał: > pamietam z tego co wiem to on odkrył to ze wiekszosc mordercow uciekła z niemie > c > dzieki watykanskim paszportom Pius XII ponoć Uratował 3/4 rzymskich Żydów przed zagładą. Jestem za młody żeby coś na ten temat powiedzieć. Jedyne co mogę wnieść do rozmowy to żydowski, rzymski kunszt kucharski:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:34 Pius 12 zmarł w 1958r do dnia smierci tego papieza Hitlera nie jest znana zadna publiczna wypowiedz ,w ktorej potepiłby Rzymsko katolickiego kanclerza niemic Adolfa Hitlera za to ze zamordował miliony ludzi w europie .a drugi hipokryta papiez Paweł 6 powiedział ze Pius 12 dlatego nie brał w obronie zydow aby nie zaogniac sytuacji .prawda jest taka ze serce tego pana cieszyło sie serdecznie z tego co robił jego pupil Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lubicie? 21.01.06, 23:44 poszukaj w googlach ,wpisz Pius 12 i poznasz wiele opini czasem prawde czasem bzdure ale jedno jest pewne był to człowiek uwielbiajacy Hitlera i niema sie czemu dziwic ,tak samo jak Hitler nienawidził Zydow i bolszewi! Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:48 Poszukam. Nauczę się paru rzeczy. Choć głupio że nie mam nikogo kro moze mnie nauczyć tete a tete. Jeszcz10 minut. I znikam. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:57 kolter napisał: > Znikasz to ucałuj odemnie swojego rebe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 23:42 kolter napisał: > Pius 12 zmarł w 1958r do dnia smierci tego papieza Hitlera nie jest znana zadna > publiczna wypowiedz ,w ktorej potepiłby Rzymsko katolickiego kanclerza niemic > Adolfa Hitlera za to ze zamordował miliony ludzi w europie .a drugi hipokryta > papiez Paweł 6 powiedział ze Pius 12 dlatego nie brał w obronie zydow aby nie > zaogniac sytuacji .prawda jest taka ze serce tego pana cieszyło sie serdecznie > z tego co robił jego pupil Hitler A jego wizyty u kolegi w domu modlitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Re: Lubicie? 21.01.06, 22:53 Jah. (czyt. dża) - w wierzeniach rastafari potoczna nazwa Boga, pochodzi od hebrajskiego imienia Boga - Jahwe. Rastafarianizm (choć rastafarianie jednoznacznie wypowiadają się przeciwko stosowaniu słów zakończonych na -izm) – to ruch społeczno-religijny, najtrafniej określany jako ruch „duchowej świadomości” (spiritual consciousness). Zapoczątkowany został w latach trzydziestych na Jamajce, w środowiskach ruchu walki o równouprawnienie rasowe. Rastafarianie z wielu tzw. "domów" wierzą w to że Jah (Bóg) jest duchem który objawił się m.in. w cesarzu Ras Tafari Makkonenie, znanym jako Haile Selassie I, więc czczą go jako Zwycięskiego Lwa Plemienia Judy, Wybrańca Bożego i Króla Królów Etiopii. Inni wierzą że cesarz Hajle Syllasje, władca Etiopii w latach 1930-1974, był jednym z biblijnych mesjaszy, i rozpoczął ostateczny proces zaprowadzania Królestwa Bożego na Ziemi. Rastafarianie wierzą że dzięki cesarzowi na Ziemi zapanuje pokój, a cesarz Ras Tafari, ziemski przejaw Jah, zaprowadzi ich do Ziemi Obiecanej- Etiopii, co w przenośni oznacza też wybawienie z niewoli, jaką wciąż dla wielu jest np. rasizm. Wszyscy Rasta ogromne znaczenie przykładają do nauk cesarza, który głosił m.in. że pokój na świecie zapanuje wówczas gdy kolor ludzkiej skóry będzie miał takie samo znaczenie jak kolor oczu. Ruch ten rozpowszechniał się dzięki procesowi emigracji mieszkańców Jamajki, a także dzięki muzyce (reggae, dub, ragga i dancehall). Nazwa tego ruchu pochodzi od imienia chrzestnego cesarza Syllasje – Ras Tafari, co oznacza książę nieustraszony w języku amharskim. Odpowiedz Link Zgłoś