dzieciatko_o_dyrektora 26.01.06, 07:20 Kto to spiewal ? "Wsrod zwierzat rozne sa zbaczenia" . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almagus Re: Ojciec Rydzyk na Allegro i w miejsce Lenina 26.01.06, 07:32 w każdym biurze. Tak to jest w kulcie jednostki! "Mówię tak jak partia i Radyjo, a zdanie swoje mam , ale z nim się nie zgadzam!" Prezydencie liczę na Ciebie, że coś powiesz tak, aby do mnie dotarło! Zaznaczam, że spieprzaj dziadu już słyszałem przy przydziale talonu na rower. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33281323&a=33295319 Odpowiedz Link Zgłoś
tusia47 RYDZYK JAK HARRY POTTER 27.01.06, 13:54 OJCIEC RYDZYK WYGLĄDA JAK KRZYŻÓWKA HARRYGO POTTERA I CHRYSTUSA MIŁOSIERNEGO. OBRAZ JEST TRAGICZNY, KICZOWATY I MASAKRYCZN, A AUTOR DAJE NAM WYRAŹNIE DO ZROZUMIENIA ŻE W OGÓLE NIE POSIADA GUSTU ANI SMAKU. NIE WIEM DLACZEGO OJCIEC MA DAMSKIE BUTY (MOŻE MA SKŁONNOŚCI DO TRANSWESTYTYZMU) ALE NAJBARDZIEJ PODOBAJĄ MI SIĘ 2 KACZUSZKI (WŁAŚCIWIE POWINNAM POWIEDZIEĆ KACZORY;)) KTÓE SYMBOLIZUJĄ... CHYBA KAŻDY DOMYŚLA SIĘ KOGO...;) Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris a cena jego 6666,66zł i nie ma żadnych ofert kupna 26.01.06, 07:33 I tak namalowałbym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dizionario Ludzie! Nie macie co z pieniędzmi robić? 26.01.06, 07:41 Zastanówcie się dwa razy zanim w coś "klikniecie". Biomasa wam z butów wystaje. PIS nigdy nie wygra w Łodzi. "Chuck Norris i tak wygra tą aukcję. Przed uderzeniem młotka" Odpowiedz Link Zgłoś
puriste Re: Ludzie! Nie macie co z pieniędzmi robić? 26.01.06, 15:17 Chuck Norris nie wygrywa auckji. To aukcje wygrywaja Chucka Norrisa. Odpowiedz Link Zgłoś
rumburakk1 Re: a cena jego 6666,66zł i nie ma żadnych ofert 26.01.06, 07:43 ten obraz to apoteoza św tadeusza. Drugi plan tego arcydzieła to dosłowne przywołanie dzieła H.Boscha o duszach idacych prosto do nieba.Ten ołtarz jest bodaj w madryckim Prado. Po drodze diabły czekają na tych którzy chcą sie prześliznąć przez Lux Mundi. Ojciec Rydzyk w tym kontekście jest gwarantem zbawienia a przynajmniej wchodzi w buty św Pietra - brakuje mu tylko kluczy do królestwa niebieskiego Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszrogalski Re: a cena jego 6666,66zł i nie ma żadnych ofert 26.01.06, 08:03 a przy okazji: czy ktoś zwrócił uwagę na dwie małe Kaczuszki u stóp Ojca Tadeusza R.? ciekaw jestem tego znaczenia... I aż się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: a cena jego 6666,66zł i nie ma żadnych ofert 26.01.06, 09:13 >> Już osiągnął cenę ponad 6 tys. zł. Wyjątkowa niesolidność dziennikarza. Czy nie potrafi wejść na Allegro i sprawdzić ? Cena którą podaje to cena wywoławcza autora, a ofert brak. I jest oczywiste, że tego nie sprzeda za taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
asertywny_alternator Re: a cena jego 6666,66zł i nie ma żadnych ofert 26.01.06, 09:31 sa dwie aukcje dotyczace tego obrazu na pierwszej bylo z 50 ofert i cena doszla do 12 000zl ale oferty zostaly odwolane i aukcja zakonczona otworzono druga tym razem prywatna aukcje :P wiec jak nie znasz faktow nie krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 DZIECIĄTKO RYDZYK W KAŻDYM URZĘDZIE NA ŚCIANIE!!! 26.01.06, 07:40 Zamiast Lenina czy tow. Wiesława. Może jeszcze gwoździe zostały w ścianach? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Ojciec Rydzyk na Allegro i w naszych duszach! 26.01.06, 07:42 Będzie festiwal teatrów katolickich pod opatronatem o. Rydzyka i ewentualnie wadzy. Mogą wykazać się spece od wermachtu i soli darni, Kaminski , Bielan, Kurski i ich wodzowie w sztuce pt.: łapanie ryb w płynie na obiecanki cacanki! Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą! Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni! Rosną buraki, wzlatują anioły, a napęd moherkowy ! Etyka, radio i telewizja, jedynej prawdy i wiary wizja. Moherowe stado tryka, owieczki Ojca Rydyka, żeby oddali się hosannie, rodakom beczą zarannie, całodobowo nachalnie beczą, beczą nienormalnie o liberałach, homolkach, komuchach no i o Bolkach. Beczą o polskojęzycznych, obywatelach plastycznych, co są chciwymi żydami, libertynami, masonami, takimi niby Polakami i zawsze udawanymi. Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii, owieczkami namaszczonymi do wskazywania kierunku, oceny twego wizerunku, jesteśmy my wybrani, aby ciebie do bani pouczyć jak żyć masz, tak aż staniesz się nasz! Bóg jest w nich. Bóg jest ich. Bóg wskazuje wiele dróg. Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg. Wyście przyszłością narodu, straszyć będziecie nawet z za grobu. Odnawiam oblicze tej ziemi, kropię łzami swojemi. Wadzy, wadzy, wadzy dajcie, jak coś chcecie, to spieprzajcie , dziady, dziady, dziady damy liche wam obiady, won, won, won sokoły , a matoły na cokoły, obiecamy wam tu raj, mamy w dapie cały Kraj, wadzy, wadzy, wadzy daj ...!! Odpowiedz Link Zgłoś
typowy_kark do deseru z tym 26.01.06, 07:42 ale ta wiadomosc powinna byc w deserze. ta sytuacja to kuriozum, podobnie jak wzystko zwiazane z ojdyrem. po co dawac go na afisz? to mniej wazne niz wieloryb w tamizie. Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla św. Tadeusz patron spraw beznadziejnych 26.01.06, 07:51 Tadeusz Rydzyk sam w sobie i jego radio z ryjem to postać beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
marynka Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 07:51 Ot i rzetalnośc dziennikarska! Obraz, owszem, jest na allegro ale ... nie osiągnął żadnej kwoty. Nie ma licytujących. Cyżby dzienikarze mieli już kłopoty z czytaniem za zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Fakt, nie ma żadnej oferty kupna (link) 26.01.06, 08:02 marynka napisała: > Ot i rzetalnośc dziennikarska! > Obraz, owszem, jest na allegro ale ... nie osiągnął żadnej kwoty. Nie ma > licytujących. Cyżby dzienikarze mieli już kłopoty z czytaniem za zrozumieniem? *************************************** Masz racje. Rzut oka na Allegro przekonuje, ze dziennikarze PAP, ŻW i GW zwyczajnie dali dupy. Zainteresowanie jest duże, ale wygląda na to, że ogranicza się do dowcipnych komentarzy. A tutaj sam obraz: www.allegro.pl/show_item.php?item=83007470#photo Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Fakt, nie ma żadnej oferty kupna (link) 26.01.06, 08:19 Piszesz bzdury! Obraz na poprzedniej aukcji miał cenę ponad 20 tys, została aukcja jednak zamknięta i zamieniona w prywatna, zeby moherowi debile bez pozytywów i pełnej aktywacji konta nie byli w stanie osmieszać aukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Fakt, nie ma żadnej oferty kupna (link) 26.01.06, 11:09 derduch napisał: > Piszesz bzdury! Obraz na poprzedniej aukcji miał cenę ponad 20 tys, ********************************* Byc może, ale artykuł mówi o 6 tys. i taka jest bieżaca cena malowidła. Dokładniej, to 6 666,66 zł. Znamienna i nie wyglądająca na wylicytowaną liczba. Odpowiedz Link Zgłoś
obsydianowy-gargulec Re: Fakt, nie ma żadnej oferty kupna (link) 26.01.06, 08:26 Przeczytajcie ze zrozumieniem stronę aukcji! To jest aukcja prywatna. A więc oferenci nie są wyświetlani. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Fakt, nie ma żadnej oferty kupna (link) 26.01.06, 11:13 obsydianowy-gargulec napisała: > Przeczytajcie ze zrozumieniem stronę aukcji! > To jest aukcja prywatna. A więc oferenci nie są wyświetlani. ******************************** Oferenci nie, cena również, ilość sprzedanych egzemplarzy także. Skąd więc informacja o hicie aukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
jan62 Re: oJCIEC rYDZYK to SZATAN!!!!!!!!!!! 26.01.06, 08:02 a.kasprzak napisa Coś ci się pomotało w tym metalowym rogaty bey-SBOL jak chodzisz w zimie z ogoloną głową,manipulancie-anyPolonusie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do jan62 ! 26.01.06, 12:35 Dzięki za wsparcie. Ale jednak na przyszłość proszę, byś zmienił wpis w rubryce "Temat", bo w pierwszej chwili nie wiedziałem, czy piszesz "na serio" czy też sobie kpisz. Pozdrawiam, doktor.1 ____________ qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: oJCIEC rYDZYK to SZATAN!!!!!!!!!!! 26.01.06, 08:05 Nie obrażaj szatana. O.Rydzyk to zwykły ś... Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Psy szczekają a O. Rydzyk ma się dobrze 26.01.06, 08:39 Poszczeckajcie teraz na tow. Michnika - Waszego zgniłego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
jan62 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 07:59 KŚ RYDZYKOWI dziękujemy za APEL JASNOGÓRSKI i za POLSKOŚĆ jedyne Polskie RADIO. Odpowiedz Link Zgłoś
tag_heuer Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:11 www.allegro.pl/show_item.php?item=83007470 Odpowiedz Link Zgłoś
teutonczyk Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:13 jan62 napisał: > KŚ RYDZYKOWI dziękujemy za APEL JASNOGÓRSKI i za POLSKOŚĆ jedyne Polskie RADIO. Jacy znów "My" ja za nic Tadkowi nie dziękuję. Takie "My" to mi przypomina hasła - "cały naród dziękuję Partii i Pierwszemu Sekretarzowi" tylko wtedy za co innego dziękowali - i wtedy i teraz jak to słyszałem nie było mi wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:42 jan62 napisał: > KŚ RYDZYKOWI dziękujemy za APEL JASNOGÓRSKI i za POLSKOŚĆ jedyne Polskie RADIO. jedyne takie chore polskie radio. dla chorych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do london13 ! Pytanie: ..... 26.01.06, 12:40 - Kiedy słuchałeś tego radia i jakiej audycji ??? - A jeśli już słuchałeś, to napisz tu i teraz, co takiego "chorego" usłyszałeś z anteny Radia Maryja ??? Czas START ! (Tylko nie kłam, pisz prawdę !!!) _____________ Nie bój się myśleć, myślenie nie boli. qvovadis.eblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Do london13 ! Pytanie: ..... 26.01.06, 14:35 Proszę bardzo: cyt: "– Przede wszystkim ja nie jestem politykiem, a ludzie mają prawo mówić. Czy pan przewodniczący chciałby, żebym zamknął ludziom usta? Jak to miałoby się do prawdy, którą mamy głosić i której mamy służyć? To jest jakiś powrót do totalitaryzmu. To Jerzy Urban mówił o terroryzmie w stosunku do księdza Jerzego Popiełuszki, przed jego zamordowaniem. (...) Mówiąc o nazywaniu mnie złodziejem, myślałem o pewnym parlamentarzyście z Platformy. Dziwię się... Kiedyś to był poseł ZChN. Od osób, które współorganizowały tegoroczny finał Wielkiej Orkiestry, dotarło do mnie, że niektórzy z młodych ludzi też mówili pod moim adresem ten epitet. A więc kłamstwo jest powtarzane, tak jak kiedyś chciano to robić. Był przecież wiceminister finansów, który współpracował z »Faktami i Mitami« i Urbanowym »Nie«, żeby stworzyć wrażenie, że jestem nieuczciwy w związku z VII przykazaniem. (...) wypowiedzi w niektórych mediach trzeba odczytywać odwrotnie. Jeżeli kogoś krytykują i odbierają mu dobre imię, to znaczy, że jest zupełnie inaczej”. o. Tadeusz Rydzyk w wywiadzie „Trzeba żyć w prawdzie” "Prawdzie", jaaaasne. CZARNA HIPOKRYZJA Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:52 jan62 napisał: > KŚ RYDZYKOWI dziękujemy za APEL JASNOGÓRSKI i za POLSKOŚĆ jedyne Polskie RADIO. Tez mu dziekuje choc za cos innego. Bylem przekonany, ze nie ma sposobu na te hydre kk. Teraz widze, ze sie mylilem. Rydzyk zalatwi kk. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka30 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 09:04 KŚ??? to jakiś nowy skrót? Może od KŚiądz?? A jak piszesz "Sienkiewicz"? Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:20 666.. The Number of The Beast :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:36 Czy beda w sprzedazy reprodukcje? Dzielo wszak to wielkie i pewnie kazdy milosnik ojca tranzystora chcialby miec je w kilku egzemplarzach - a to na kazdej scianie, suficie, drzwiach lodowki, wycieraczce, klapie od... Cena symboliczna, ale duza... I jeszcze jedno pytanie: czy jak to jest olej na plotnie, to czy plotno z moheru plecione? Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Za Michnika nikt nie da zlamanego grosza 26.01.06, 08:37 no chyba ze znowu Zydzi amerykanscy wesprą towarzysza broni, agenta do niszczenia i opluwania Polski na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Re: Za Michnika nikt nie da zlamanego grosza 26.01.06, 08:42 Niech zgadne - chodzisz do gimnazjum? Bo czytac ze zrozumieniem nie potrafisz dziecko i Twoja wypowiedz tak a propos lamy tutaj wyskoczyla. Zaloz sobie forum internetowe pod nazwa w stylu "Michnik jest glupi i ma wszy" i tam sie wyzywaj, a nie dyskusje rozbijasz. A obraz jest genialny, nie moge uwierzyc, ze ktos go powaznie traktuje... :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gw_klamie Re: Za Michnika nikt nie da zlamanego grosza 26.01.06, 09:57 No nie zgadles, do gimnazjum wybieram się dopiero za 10 lat. A jaką ze to dyskusję rozbijam? Specjalnie bystry nie jestes, ale rozbawić potrafisz. Pozdrawiam i zycze dalszych promocji w szkole wieczorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:44 No, dawnom się tak nie uchachał! :D A zwróciliście uwagę na jego obcasy? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Czy obraz sw. Rydzyka slynie juz cudami? 26.01.06, 08:45 Jezeli tak to warto dac 100 tys. Na pielgrzymkach zwroci sie w tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
kacper2004 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:46 co za bzdura, tam nie ma zadnej licytacji !! cena została wymyślona na tym poziomie ja też moge sprzedac prezerwatywe brada pita za 10000000 i zapewniam ze wejdzie wiecej osob...smieszny jest ten artykul i cena wcale nie wzrosla bo nie miala z czego...ŻW ...a gazeta drukuje za nią ...glupki .. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 08:49 Przyjacielu, nie wiem, czy kupowałeś kiedykolwiek na Allegro. Jeśli tak - zwróć uwagę, że to jest "AUkcja prywatna" - licytują tylko osoby zaproszone, których dane nie są ujawniane na stronie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora zauwazyliscie te dwie sliczne kaczuszki ... 26.01.06, 08:51 pelzajace u jego stop . :) photos.allegro.pl/photos/oryginal/83/8300/830074/83007470 Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: zauwazyliscie te dwie sliczne kaczuszki ... 26.01.06, 09:31 Oczywiście, że tak. Jedna głęboko w cieniu ojcadyra,a druga lekko z boku, jakby uchylająca się i umykająca tyłem, a może zaglądająca OjcyDyru tam gdzie najbardziej zasłuzona członkini zielonych beretów zajrzeć nie może. Ale wyczuwam, że OjcecDyr ma kontrolę równiez i nad drugą kaczuszką, i szybciutko przenosząc ciało na lewą nogę sprowadzi ją na dobrą drogę. Zauważyć należy, że OjciecDyr twardo i zdecydowanie stoi jedynie na PRAWEJ nodze, patrząc wyraźnie na PRAWO. Lewo w tym obrazie jakby nie istniało, a lewa noga to prawie nie jego noga... Zastanawia mnie jedynie ten anioł/owad unoszący się nad głową OjcaDyra w świetle blasku Jego twarzy. Ale czy dlatego owad, że anioł przy ojcudyru to pryszcz ? czy może ma to oznaczać "delikatne brzęczenie... pieniedzy" ?... Sam nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bielinka Rydzyk jak Potter 26.01.06, 08:57 Czyz szata ks. Rydzyka nie przypomina szaty Harrego Pottera i innych z tej bajki ? :-) Dzielo jest cudne! Jak milo ze współczesne malarstwo powraca do średniowiecznej symboliki! Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 09:15 Gdzies tu na gw widzialem artykul "Odnaleziony Caravaggio" - czy nalezy te sprawe z tym dzielem jakos laczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
jancior Informacja dnia na pierwsza strone GW 26.01.06, 09:17 czy Rydzyk placi Gazecie za reklame czy to transakcja wiazana ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Dekalog 26.01.06, 09:23 Nie będziesz czcił innych Bogów przedemną!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2mc Oto On, ..... 26.01.06, 09:40 "Oto On, samotny, stojący bez lęku pośród otaczających Go ciemności" Autorowi gratuluje pomysłu i opisu symboliki :D www.allegro.pl/show_item.php?item=83007470 Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 piekielnica1 ! 26.01.06, 12:51 Napisałaś jedno zdanie złożone z sześciu wyrazów i ...... palnęłaś błąd !!! Jest : - przedemną, Winno być : - przede mną. Widzisz różnicę ??? Do szkoły, głąbie, do szkoły, a nie pisać na forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 symbolika 26.01.06, 13:08 Czy ktos zwrocil uwage na to ,ze w sumie czerni tam nie ma , sa tylko odcienie brazu , fioletu i zieleni? A ta cma przy glowie powinna miec moherowy berecik ,bo to symbol cmy lecacej do swiatla ,by sie spalic .Oh Ojciec Dyrektor jest emanacja Lucyfera i to wlasnie widac..Nie jestem pomiotem marksistowskim , RM sluchalam kiedys przed Wielkanoca muzyka i teksty wprowadzaly w nastroj ,ale opinie i poziom dyskusji tam prezentowane to porazka i lep dla oglupialych lub niewyksztalconych umyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: piekielnica1 ! 26.01.06, 14:40 Czy ksężulo nie ma innych zmartwień i poważniejszych problemów tylko czepianie się gramatyki ? I to na przykładzie tak banalnego błędu...? A jak już się księżulo za erratę zabiera, to nie "winno być" a "powinno być" gwoli ścisłości... Do kościoła, doktorku, do kościoła, a nie pisać na forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 09:47 Liczę na to, że obraz kupi Urban i zrobi z niego spluwaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 09:59 Po co ? Jerzy Urban jest złośliwy, opryskliwy i również często chamski, ale o brak inteligencji i rozsądku to nie można go posądzać... Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Swiatlo Swiata.... 26.01.06, 09:48 Gdyby nie ta wyżarta gemba, myślałbym że sam Chrystus... Odpowiedz Link Zgłoś
adam-leczynski A PROPOS ! CZY MICHNIK CZUJE SIĘ GOŻEJ ??????? 26.01.06, 19:04 jaki jest stan michnika ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekc0 Re: Ojciec Rydzyk na Allegro 26.01.06, 09:50 Po prostu Lucyfer czyli niosący światło Odpowiedz Link Zgłoś