Dodaj do ulubionych

Premier: dziś rząd przyjmie nową ustawę o ratow...

30.01.06, 09:28
Po tym jak minister Polaczek kazał śniegowi odgarnąć się z dachów, na pewno
wszystko będzie dobrze. Jeśli śnieg nie posłucha to Dorn go powoła do wojska.
Obserwuj wątek
    • miliarder dlaczego mamy placic my, składkowcy NFZ? 30.01.06, 09:37
      przy całym współczuciu dla rodzin i znajomych ofiar tragedi.

nfz po wyjasnieniu się sprawy powinien wystąpić o odszkodowanie
      od sprawcy na pokrycie kosztów leczenia i rehablitacji.

ratownictwo medyczne , straż i policja też powinny wystawic rachunek,
      ktos kto zaniedał - czy zarząd targów, czy wykonawca hali - powinien miec
      dozywotni zakaz zajmowania się tak waznymi sprawami, a na ile go stać
      niech płaci
    • jb777 Jakie to proste, ustawa w tydzień - rząd sprawnie 30.01.06, 10:29
      reaguje. Pozazrdościć. Mam wrażenie że premier nie ma wiele do roboty. Jedzie
      sobie na skoki, modli się, baluje .. Niestety to tylko gra pozorów. Nich
      wyborcy to kupią. Jak za dawnych dobrych lat.
      • alex20062 Re: Jakie to proste, ustawa w tydzień - rząd spra 30.01.06, 14:16
        min Dorn zapowiedział restrykcje wobec osób zaniedbyjących odśnieżanie dachów.
        Wymienił hipermarkety i hale sportowe. Chciałbym zapytac nieśmiało co z
        kościołami i budynkami administrowanymi przez kościoły? Czy tam śnieg nie
        zalega? Czy sam się usuwa?
        Alex
    • the.bill1 W swej nienawiści jesteście okropni jak WYborcza 30.01.06, 10:32
      • jb777 Tak jestem wściekły, nienawiść jest mi obca 30.01.06, 10:46
        wścieka ma mnie takie prostackie kwitowanie wszystkiego. Na to mógłby sobie
        pozwolić ktoś za przeproszeniem bez mgr, po zawodówce ale nie facet po fizyce,
        a w polityce też nie od wczoraj.
        Nie kwestionuję potrzeby uchwalenia ustawy o ratownictwie medycznym. Ale
        uchwalanie takiej ustawy w tydzień to dla mnie woda na młyn. Chodzi o dobrą
        ustawę a nie o ustawę w ogóle. Tym ofiarom juz nie pomożemy. Ale od jakości tej
        ustawy będzie zależało życie innych ofiar. Ale przecież idzie o pokazanie że
        rząd pracuje a nowelizację najwyżej za 2 tygodznie podeśle się do drukarni. To
        mnie wkurza. Ta bylejakość. To ona, wystepujaca na każdym kroku jest winna
        także tej tragedii. Byle jakie prawo budowlane, byle jaki nadzór, bylejaka
        realizacja, administracja ... Jestem wściekły na byle jakie głosy i poglądy.
        • k4free ...GOV.ofdaPPL, bydaPPL...& 4daPPL 30.01.06, 17:07
          > To mnie wkurza. Ta bylejakość. To ona, wystepujaca na każdym kroku
          > jest winna także tej tragedii. Byle jakie prawo budowlane, byle jaki nadzór,
          > bylejaka realizacja, administracja ... Jestem wściekły na byle jakie głosy
          > i poglądy.

Przyłączam się. Ostrzegałem na samym starcie tego rządu, że to nie będzie
          mityczny "government of the people, by the people, and for the people"...
          Tylko jak zwykle w Polsce: "Rząd nieudaczników, przez nieudaczników i dla
          nieudaczników". Znamy to stare powiedzenie: "chcieliśmy dobrze a wyszło jak
          zwykle..."

W sumie nie ma się co dziwić:

- Jaki Kościół taka Edukacja
          - jaka Edukacja tacy Ludzie
          - jacy Ludzie taki Rząd
          - jaki Rząd taki Kraj
          - jaki Kraj takie Życie
          - jakie Życie taka Śmierć

...więc pomódlmy się, bo to akurat potrafimy "najlepiej na świecie"
          (przynajmniej tak twierdzi watykański szef PR)
    • alkud przeciwnicy Marcinkiewicza nie mają honoru... 30.01.06, 10:41
      bo nawet ogromną tragedię rodzin i zabitych ludzi
      wykorzystują do swoich prostackich, przyziemnych celów.
      Może teraz Tusk wyprowadzi ludzi na ulice?

religiapokoju.blox.pl/
      • jb777 Re: przeciwnicy Marcinkiewicza nie mają honoru... 30.01.06, 10:54
        Czy wypowiedzenie się krytycznie o zamiarze uchwalenia ustawy o ratownictwie w
        1 tydz jest brakiem honoru.? Czy żeby nie byc o to oskarżonym to trzeba zaraz
        wymienieniać to co mi sie np podoba ? Nie popadajmy w skrajności. Jestem
        uczulony (może przeczulony) na polityke będącą tylko PR a nie działaniem. i
        odbieram połączenie informacji o ustawie w 1 tydz z tym na co P Premier ma czas
        w taki a nie inny sposób. Sory jeżeli kogoś uraziłem ale to co widzę mnie uraża
        i jakoś nikt za to mnie nie przeprasza.
        • s.flores Re: przeciwnicy Marcinkiewicza nie mają honoru... 30.01.06, 11:06
          > w taki a nie inny sposób. Sory jeżeli kogoś uraziłem ale to co widzę mnie uraża
          > i jakoś nikt za to mnie nie przeprasza.

Lepiej dać spokój. Ale alkudem też sie nie przejmuj. Zginęło ponad 60 osób, a dla niektórych
          i tak najważniejszy jest brak honoru tych, co nie padają na twarz przed charyzmą premiera.
    • khysiek W kamasze ten śnieg 30.01.06, 11:03
      premierowi Durnowim, jak pogoda nie posłucha ustawy.
    • edek40 Re: Premier: dziś rząd przyjmie nową ustawę o rat 30.01.06, 11:07
      Jakby to powiedziec. Pewne rzeczy, od lat komuny, sa wpisane w nasza mentalnosc. Jest patologia - trzeba zrobic przepis. To zwalnia z posiadania i uzywania wlasnego mozgu. Zawalil sie dach w Niemczech, potem kilkaktotnie w Polsce, ale tu na szczescie bez ofiar. Teraz mamy prawdziwa jatke i nagle wszyscy sie obudzili. Rzad nie dosc, ze nakazal sprawdzic dachy, to jeszcze cos baka o nowych przepisach budowlanych. A oglupiony narod peka z zadowolenia, jaki to mamy troskliwy rzad. A ja pekam ze zlosci, ze dosc plaski dach na moim domu odsniezylem zaraz po opadach sniegu, a nie jak inni. Nie poczekalem na rzadowy nakaz, albo nawet na nowe przepisy. Chyba jestem glupkiem, ktory potrafi funkcjonowac bez troskliwosci przepisow?
      • k4free >> Patriotyzm w XXI wieku << 30.01.06, 17:26
        > Nie poczekalem na rzadowy nakaz, albo nawet na nowe przepisy.
        > Chyba jestem glupkiem, ktory potrafi funkcjonowac bez troskliwosci
        > przepisow?

Tak jesteś głupkiem. Podobnie jak wielu z nas... Dziś "mądrzy ludzie"
        szukają luk w przePiSach, uczą się przePiSów, tworzą przePiSy oraz
        zarabiają na tym, że jakieś głupki tych przePiSów nie znają lub też
        nie potrzebują... do normalnego życia.

Głupek czyli prawdziwy Patriota. Głupek, bo zostałeś wychowany przez
        rodziców na myślącego człowieka... nie na kombinującego cwaniaka.

Dzisiaj Patriotyzm oznacza "umieć coś robić dobrze dla siebie i innych"

Patriotyzm w XXI wieku oznacza tyle, że się jest NIEEGOISTYCZNYM,
        DOBRYM FACHOWCEM... i takich patriotów w Polsce mamy ciągle za mało...

Ponieważ ciągle są uważani w potocznej opinii... za GŁUPKÓW
        i FRAJERÓW

PS. Twoi rodzice też pewnie byli GŁUPKAMI, skoro cię wychowali na patriotę
        nie czekając na stosowne przePiSy oraz Ustawę o 'Narodowym Instytucie Wychowania'
    • indris CHARAKTERYSTYCZNE przejęzyczenie 30.01.06, 14:31
      Ustawy przyjmuje SEJM !!! Ale GW, jak i wszystkie niemal media i "elyty"
      uparcie lansują tezę o tym, że właściwym twórca prawa jest w Polsce RZĄD, a
      rola Sejmu jest "przyklepywanie" rządowych pomysłów. To dlatego tak się lansuje
      postulat "stabilnej większości" (zwanej kiedyś maszynką do głosowania).

Czy ktoś sobie wyobraża tytuł "prezydent Bush przyjął ustawę o..." ?
    • golixclan Re: Premier: dziś rząd przyjmie nową ustawę o rat 30.01.06, 19:56
      Jest mi niezmiernie przykro, że musiało dojść do tragedii, żeby ktoś wreszcie
      zainteresował się ustawą o ratownictwie medycznym. Czekamy na nią juz 5 lat. Co
      by było, gdyby taka tragedia wydarzyła się w innym miejscu kraju? Panika i to
      wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka