Dodaj do ulubionych

CBOS: PiS - 35 proc. poparcia, PO - 31 proc.

• t.duszynski Gazeta finanusuje kłamstwa CBOS-u 31.01.06, 17:47
      Szanowne Panie Redaktorki,ktore zarzdzacie Gazeta powstała na bazie idei
      SOLIDARNOSCI- S. bez klamstwa,oszustwa,poszukujacej prawdy.Jak czujecie sie
      lansujac dane skompromitowanej firmy.
      Nasówa mi sie na Was tylko jedno okreslenie......
      • chloppolski1 Re: Gazeta finanusuje kłamstwa CBOS-u 31.01.06, 17:59
        ...A niechaj sobie podaja te badania!
        "Te obecne odwrotnie jak bodajze ok.dziesieciu dni temu, a pozniej
        szybko...odwrocimy i ludziska poleca dopingowac POPOW".
        Smieszne te gierki....stara prosty.....tka, zdemaskowana do cna, a wciaz
        dziewice udaje, nie wie juz jak stare zasy.....le nagie du.....ko przykryc!
        Mozna powiedziec, ze mam szadenfruede widzac te wysilki.
        KONIEC Z WAMI, JUZ NAJGLUPSZY POLSKI CHOCHOL WAS PRZEJRZAL!

• zenek68 chłopom polskim - szczęść Boże... 31.01.06, 18:16
          jakbym znów słuchał Radia Wolna Europa...
        • planitnyk Re: Gazeta finanusuje kłamstwa CBOS-u 31.01.06, 18:21
          ???????????????
      • qc uje sie nie kreskuje panie wyborco PiS 31.01.06, 19:41
        no ale i tak wystarczy aby zbudowac nowa RP.
    • gogol66 Re: CBOS: PiS - 35 proc. poparcia, PO - 31 proc. 31.01.06, 18:30
      PiS ledwo pierwszy natomiast PO na zaszczytnym drugim miejscu
    • janul1 Alez Gazeto - SLD- 90%! 31.01.06, 18:52
      Podawaj prawdziwe sondaże tak jak lubisz.
      • planitnyk Gazety klamia, TV klamie tylko Nasz Dziennik I RM 31.01.06, 19:02
        prawde podaja hahahahaha czyzby jakies zaburzenia psychiczne dotknely pisuarow :???
        • janul1 Re: Lewackie szambo wie najlepiej 31.01.06, 19:04
          Za duzo procent, za duzo!
        • slavik222 Re: Gazety klamia, TV klamie tylko Nasz Dziennik 31.01.06, 23:19
          ...jest uzupelnieniem do tego co podaja komuszewskie media.I kazdy,kto pluje na
          RM i Nasz Dziennik jest tyle wart co Żyd plujacy na swoich ortodoksyjnych
          rabinow bez ktorych nie byloby Izraela.
          BIERZMY PRZYKLAD Z LUDZI SUKCESU,NASZYCH STARSZYCH BRACI W WIERZE.
    • yarixch Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita maja 31.01.06, 19:16
      racje miec wszystko i nic poza rozdawnictwem oraz biadoleniem nie zrobic to
      powod do chluby PiS. Orly w rodzaju, Dorna, Wassermanna, JK, na ktorymi ciazy
      fatum zmarnuja koejne pare miesiecy, tlumaczac swoje lenistwo istnieniem
      opozycji. marni z znich kuglarze skoro majac, rzad, prezydenta, senat, ect
      ciagle obijaja sie o wlasne kalekie umysly.
      • planitnyk Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 19:31
        maja wszystko ale jednak uwiera ich ze nie maja 100 5 wladzy heheh noo cozz.

kiedy czytam wypowiedzi betonu Ppisuarowego to mam wrazenie ze jest rok 33 i dalej na zachod od odry.
        • kosa44 Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 19:46
          A co było przed Odrą w owym czasie ? II Rzeczpospolita ? Ciekawe..nie powiem..
          • planitnyk Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 19:48
            ciekawe.. ze czytac nie potrafisz BURAKU :)

mozesz juz nie komentuj bo sie OSMIESZASZ :)
          • planitnyk Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 19:49
            A moze Ci buraku sfinansowac lekcje geografii i historii co ??? kiedy juz TWOI panowie z PiS nie pomysleli o tym zeby podniesc poziom intelektualny swoich wyborcow :))))
            • kosa44 Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 20:02
              Nie jestem tak kulturalny oraz takim erudytą jak ty...ale granicę na Odrze ustanowiono w roku 1945...chyba że wiesz lepiej..
              • planitnyk Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 20:04
                ALE RZEKA CHYBA BYLA BURAKU CO ???? i miasta pewne ?? no co za matol :)))

chyba ze to PiS w 45 rzeke wykopal :) hahahaha
                • planitnyk Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 20:09
                  A moze dla ciebie prosciej bylo podac wsp geograf niz pewien staly element krajobrazu w miare :) ?? zeby okreslic kierunek hehehe no to przepraszam ze tak prosto to zrobilem
      • wet3 Re: Rownia pochyla PiS-u? PO =31%, Tusk i Rokita 31.01.06, 20:10
        yarixch napisał:

> racje miec wszystko i nic poza rozdawnictwem oraz biadoleniem nie zrobic to
        > powod do chluby PiS. Orly w rodzaju, Dorna, Wassermanna, JK, na ktorymi ciazy
        > fatum zmarnuja koejne pare miesiecy, tlumaczac swoje lenistwo istnieniem
        > opozycji. marni z znich kuglarze skoro majac, rzad, prezydenta, senat, ect
        > ciagle obijaja sie o wlasne kalekie umysly.

Orly nie wyfruna, bo pozamykalem dokladnie wszystkie okna.
    • kosa44 Re: CBOS: PiS - 35 proc. poparcia, PO - 31 proc. 31.01.06, 19:19
      Serdecznie życzę PO i CBOS-owi jak najszybszej weryfikacji "sondaży"
      Czyli wcześniejszych wyborów parlamentarnych......
      • planitnyk Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 19:33
        sondaze spadna na leb kiedy ta trojca porzadi troche WRESZCIE bo na razie nic nie robia tylko biadola ze woda za mokra ze PO pseskadza dzieciaczkom itd itd
        • kosa44 Re: Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 19:43
          Coż za genialna analiza...Pisz więcej...intelektualisto...
          Warto poczytać inteligentne posty wyborcy PO...
          To nie to co piszą "ciemne pisuary"..
          • planitnyk Re: Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 19:47
            coz... spotykajac WAS pisuary w tym kraju nauczylem sie ze BURAKOM trzeba tlumaczyc jasno :)))))

a poza tym to co /??? prawda w oczy kole hehhh

jak niemcy lata 30 IDEALNIE wygladacie jak i tamci glupi ludzie :)
            • kosa44 Re: Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 20:42
              Wyżyny twijej kultury i intelektu są tak wysokie że wręcz nieosiągalne.dla "buraków"
              i innego barachła...a znasz jakieś inne słowa używane w dyskusji ?
              Może łaskawie podpowiesz mistrzu...
              • planitnyk Re: Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 20:43
                jak powiedzial kiedys pewien oficer.. musisz uzywac slow ktore Twoi powiedzmy tu rozmowcy zrozumieja.
                • kosa44 Re: Niech bedzie PiS-LPR-SO zwiazek !!! 31.01.06, 20:47
                  Dobranoc kretynie,czuj się dobrze...trochę ten post powisi......
    • as75 HE,HE ! Panowie ubecy-ile mozna cwiczyc te numery? 31.01.06, 19:25
      • qc A zakuty w helm leb wy widzieli ? 31.01.06, 19:36
        bylby z niego strazak?
        Nah, ale posmiac sie mozna bylo za jakies 10% punktow procentowych.
        • planitnyk Re: A zakuty w helm leb wy widzieli ? 31.01.06, 19:50
          swietne to bylo !! no co TY :) ZA....e zdjecia ghahahhahaa
      • planitnyk Ciezkie jest zycie wyborcy PISu 31.01.06, 19:54
        Ciagle zyje w przeswiadczeniu ze kazdy go chce oklamac a jedynie WODZ naczelny posiada PELNIE PRAWDY Gazety klamia, TV klamie, WSZYSCY KLAMIA i chca zniszczyc PIS :))))

zdaje sie ze jto sie jakos ten stan nazywa fachowo w psychiatrii :)
        • planitnyk Re: Ciezkie jest zycie wyborcy PISu 31.01.06, 19:55
          a jeszcze zapomnialem o NAJWAZNIEJSZYM : obecnej WSZEDZIE zydokomunie i masonach oraz obserwujacych ich na kazdym kroku UBekach :)
          • wojtek1963 Re: Ciezkie jest zycie wyborcy PISu 31.01.06, 20:16
            jasne ze jest ciezkie. Mam nadzieje ze oszolomstwo padnie na zawaly jak ich
            zaskocza wyborcy. Przynajmniej skroca sobie meczarnie he he.
        • mordzinas Re: Ciezkie jest zycie wyborcy PISu 31.01.06, 21:08
          planitnyk napisał:

> Ciagle zyje w przeswiadczeniu ze kazdy go chce oklamac a jedynie WODZ
          naczelny
          > posiada PELNIE PRAWDY Gazety klamia, TV klamie, WSZYSCY KLAMIA i chca
          zniszczyc
          > PIS :))))
          >

Wychowały cię masmedia. Co powie pani w telewizji i napisze michnik
          w gazecie to dla ciebie aksjomaty...

Ludzie tacy jak ty zawsze po latach dowiadują się ,że byli
          naiwnymi głupcami .
          Ja też kiedyś byłem głupcem. Wierzyłem we wszystko co pisze
          Wybiórcza i co klepie TVN itp.
          Ale przejżałem na oczy.
          I tobie też serdecznie życze abyś przejrżał.

• planitnyk Re: Ciezkie jest zycie wyborcy PISu 31.01.06, 21:19
            hahahahah a ja zycze Ci zeby Ci sie BETON z mozgu wykruszyl :) bo to co napisalem to napisalem na podstawie...... KOMENTOW pisuarow i ich jeczenia ciaglego wna forach i w zyciu :))) wiec widze ze to co mowicie TEZ jest BREDNIA tak ????

zycze jednak powrotu do rzeczywistosci bo nie wierze ze wierzysz w to co mowisz te brednie a ja czytam nie tylko GW niestety dla ciebie hehheheh

alew wiem wiem tylko RM jest godne uwagi :)
    • silesius.monachijski Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 20:13
      Mnie sie wydaje, ze gw podaje te wysoce zawyzone wyniki PO, zeby powstrzymac
      PiS przed pojsciem na strategie nowych wyborow; jaka jest prawda, mozna bylo
      poczytac w wywiadzie z Tuskiem: PO za wszelka cene nie dopusci do nowych
      wyborow; pytanie: dlaczego, skoro "sondaze" GW daja im tak wysokie poparcie?
      pytanie oczywiscie retoryczne
      • planitnyk Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 20:14
        a nie obserwuje cie UB czasem ??? bo wiesz slazoki to niekoniecznie poloki jak i kaszubi !!!
        • wojtek1963 Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 20:17
          na pewno go obserwuja , , ciezkie jego zycie ...
          • wojtek1963 Jak wam sie podoba prezydent w helmie? 31.01.06, 20:19
            • planitnyk Re: Jak wam sie podoba prezydent w helmie? 31.01.06, 20:20
              n wlasnie wygladal jak WODZ prawdziwy... tylko go posadzic na konia i poprowadzilby swoich zwolennikow na hordy liberalow, masonow, zydow, UBekow, i wszelkich INNYCH ktorzy nie poznali sie na Madrosci tego przywodcy...
              • wojtek1963 Re: Jak wam sie podoba prezydent w helmie? 31.01.06, 20:24
                sama madrosc , uroda i powaga majestatu 4-ej RP
                • planitnyk Re: Jak wam sie podoba prezydent w helmie? 31.01.06, 20:26
                  no wlasnie... powiedzial ze III RP ?? niektorzy twierdza tutaj ze katastrofa byla w IIIRP a akcja ratunkowa juz w IVRP ale nie wiem kto napisal to tylko tak zapamietalem to nie moje slowa :)
            • silesius.monachijski Lepszy w helmie strazackim niz w pickelhaubie 31.01.06, 20:42
        • silesius.monachijski Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 20:41
          wiele razy probowali mi sie dobrac do skory, i bez skutku; mam te przewage nad
          wielomi innymi, ze nigdy - za rada mojego adwokata - niczego na ubecji nie
          podpisywalem (nawet jak starszyli smiercia i grozili biciem: oczywiscie
          wiedzialem, ze do tego sie raczej nie posuna); w zwiazku z powyzszym moge spac
          spokojnie; nawet, gdyby ktos jakis "kwit" wynalazl, to zawsze pozostaje
          grafolog; "po ptokach"; jo je stary Slonzok, i ubole mi mogom naskoczyc

planitnyk napisał:

> a nie obserwuje cie UB czasem ??? bo wiesz slazoki to niekoniecznie poloki
          jak
          > i kaszubi !!!
          • planitnyk Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 20:46
            widac jestes z burzuazji skoro juz wtedy miales SWOJEGO adwokata ale to mniejsza z tym..

skoro jestes slazok to Twoja polskosc jest pod znakiem zapytania -
            • silesius.monachijski Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 21:35
              nie do konca masz racje: ja nigdy nikogo nie oszukiwalem, kim jestem; to Tusk
              ma klopoty, bo ludzi zwodzil

planitnyk napisał:

> widac jestes z burzuazji skoro juz wtedy miales SWOJEGO adwokata ale to
              mniejsz
              > a z tym..
              >
              > skoro jestes slazok to Twoja polskosc jest pod znakiem zapytania -
              • planitnyk Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 21:40
                Nie bardzo rozumiem. Kogo Tusk oszukal ? bo na razie tylko PiS klamal co do obietnic przedwyborczych i WCALE NIE UKRYWA TEGO.. mowia wprost MOWILI ze pewne rzeczy sie mowi w kampanii.

po drugie wszyscy sie czepiaja kogos kto jest w PO a byl w innej partii to moze sie za PREMIERA wezcie ??? z ZCHNu ???
                • ukropek Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 21:45
                  Rząd to rząd..a nie cimoszenkowe śmiecie,,,,kumasz coś ? Nie bałdzo ?
                  to głosuj na Dyducha...
                  • planitnyk Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 21:49
                    Nastepny buraczany wyborca PiS :))))))

witam witam kretyna ktory nie potrafi zbudowac skladnej wypowiedzi :)) takich wyborcow tez w polsce trzeba w koncu :)
                    • silesius.monachijski Re: Jutro nowy "sondaz"; PO - 40 % tas PiS - 20 % 31.01.06, 22:06
                      czy POszolomy i POlszewicy nie maja juz innych argumentow, niz tylko obelgi i
                      wyzwiska? zenada

planitnyk napisał:

> Nastepny buraczany wyborca PiS :))))))
                      >
                      > witam witam kretyna ktory nie potrafi zbudowac skladnej wypowiedzi :)) takich
                      w
                      > yborcow tez w polsce trzeba w koncu :)
                      • planitnyk Staram sie dopasowac do rozmowcy (bz txt) 31.01.06, 22:11
              • wet3 do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 21:55
                "kiks11" odezwal sie do Ciebie w nieladny sposob. Skomentowalem jedo wypowiedz
                slowami "Wot, kulturnyj ty narod". Wyobraz sobie, ze moja wypowiedz zostala
                usunieta! Chcialbym wiedziec gdzie tu zlamalem regulamin??? Pozdrawiam.
                • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego, moje 3 grosze 31.01.06, 21:58
                  nie nauczyly Cie kaczki ze jestesmy w polsce i tu sie mowi po polsku ??? to jeszcze cie naucza :)
                  • alterpars Re: do silesiusa.monachijskiego, moje 3 grosze 31.01.06, 22:02
                    zwlaszcza jak sie podobnie jak kaczki nie wlada zadnym obcym jezykiem. Zmartwie
                    Cie jezyk biznesu nauki powoli wypiera jezyk polski. Zreszta co to za jezyk w
                    ktorym co drugie slowo to k.. i ch....Swoja droga nigdy nie przypuszczalem ze
                    bede bronil silesiusa
                    • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego, moje 3 grosze 31.01.06, 22:08
                      to oczywiscie nie do mnie tekst ?? no nie moze byc do mnie jako ze kaczki mnie nic nie obchodza to raz, dwa to jezyk NAUKI jak okresliles go to dla mnie angielski i MUSZE nim wladac jako tako z racji wlasnie tego ze tylko w tym jezyku moge znalezc najnowsze naukowe wiadomosci i inne ciekawe rzeczy :)
                      a ja silesiusa nie atakuje w kwestiach jezyka tylko pisalem do weta :)
                • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:09
                  nie zöamales; ja ju´z z niecierpliwoscia czekam na kolejnego bana - np. za
                  POlszewikow i POszolomow; adminy stosuje wobec mnie rozpietosc od 3 do 12
                  godzin; gdybym nagle zniknal bez pozegnania, to "wiadomo o co chodzi"; wiem, ze
                  mnie tutaj toleruja tak dlugo, jak dlugo nie uzyskuje przewagi - w sensie
                  merytorycznym - nad adwersarzami; kiedy jednak okazuje, ze calkiem niezle sobie
                  radze i celnie wysmiewam "PO-SLD-owski ceimnogrod" to ban pewny;
                  .
                  pozdrawiam

wet3 napisał:

> "kiks11" odezwal sie do Ciebie w nieladny sposob. Skomentowalem jedo
                  wypowiedz
                  > slowami "Wot, kulturnyj ty narod". Wyobraz sobie, ze moja wypowiedz zostala
                  > usunieta! Chcialbym wiedziec gdzie tu zlamalem regulamin??? Pozdrawiam.
                  • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:13
                    ciemnogrod to raczej KATOPISIORSKI dominuje w polsce. i nie nazwe tego nawet sredniowieczem bo obrazilbym te wieki ktore sa juz wystarczajaco znieslawiane i oczerniane.
                    • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:19
                      Eh, i znow te emocje; popatrz na programy telewizyjne, posluchaj rozglosni
                      radiowych, poczytaj tez te "artykuly" w Twojej ulubionej GW; co tam znajdziesz?
                      nic, tylko "dowalanie" PiS-owi; pozytaj felietony mIchnika; czy tak pisze sie w
                      ustroju totalitarnym? malo wiesz; poczytaj "Korzenie totalitaryzmu" Hannah
                      Arendt, poczytaj Kolakowskiego "Glowne nurty marksizmu", poczytaj Raymonda
                      Arona. "Koniec wieku ideologii", siegnij do ksiazek Poppera i von Hayeka, czy
                      von Misesa: wtedy coniceco zrozumiesz; w Polsce Kaczynskich dyktatura? ale sie
                      usmialem

planitnyk napisał:

> ciemnogrod to raczej KATOPISIORSKI dominuje w polsce. i nie nazwe tego nawet
                      sr
                      > edniowieczem bo obrazilbym te wieki ktore sa juz wystarczajaco znieslawiane i
                      o
                      > czerniane.
                      • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:23
                        MALO WIESZ -
                        • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:39
                          von Mises, von Hayek, Popper, Kolakowski, Arendt i inni: czesc z nich to
                          ojcowie wspolczesnego liberalizmu; i to ma byc "lektura obowiazkowa" PiS-u? ale
                          mnie rozbawiles; mysle, ze J.Kaczysnki niezle zna - jako prawnik - pisma Karla
                          Schmitta; to widac w jego dzialalnosci;

planitnyk napisał:

> MALO WIESZ -
                          • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:43
                            liberalizm to wymysl szatana w koncu same pisuary atakowaly liberalizm wiec widze ze to cos na ksztalt leppera :) jestesmy liberalami ale... wybieramy z pisemek STARYCH RAMOLI ktorych podyktowales to co nam pasuje tylko :)

a tak na serio PiS to partia BEZ IDEOLOGII nawet :) oprocz walki z zydokomuna bo z kim nie rozmawiasz to sie okazuje ze PiS ma inne zasady i wyznaje inna wiare :) jak juz okreslilem PiSomanie.
                            • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:48
                              i dobrze; kazda partia ideologiczna - vide SLD - to moj najwiekszy wrog;
                              dlatego podalem jako lekture Raymonda Arona (dla Twojej przykrosci: tez Zyd,
                              tylko ze francuski) "Koniec wieku ideologii" (po francusku - tlumaczac oryginal
                              doslownie na polski, brzmialo to jeszcze dobitniej: "Koniec wieku ideologii")

planitnyk napisał:

> liberalizm to wymysl szatana w koncu same pisuary atakowaly liberalizm wiec
                              wid
                              > ze ze to cos na ksztalt leppera :) jestesmy liberalami ale... wybieramy z
                              pisem
                              > ek STARYCH RAMOLI ktorych podyktowales to co nam pasuje tylko :)
                              >
                              > a tak na serio PiS to partia BEZ IDEOLOGII nawet :) oprocz walki z zydokomuna
                              b
                              > o z kim nie rozmawiasz to sie okazuje ze PiS ma inne zasady i wyznaje inna
                              wiar
                              > e :) jak juz okreslilem PiSomanie.
                              • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:51
                                Wiesz Silesius ty jako kaplan powinies szanowac swojego szefa z watykanu ,ktory
                                przepraszal zydow , a ty ciagle o nich cos tam malujesz
                                • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:55
                                  przeciez to Wy robicie z siebie blaznow; jesli admin tego nie "ywwali", to
                                  bedzie doskonaly przyklad na forum dla obsmiania pro-POwskiej ideologii i
                                  propagandy; zapedzilem Was w kozi rog, bo bylem pewny, ze nikogo z autorow nie
                                  czytaliscie, i nie wiecie "o co biega"; ale sie bawie, cha cha cha

kolter napisał:

> Wiesz Silesius ty jako kaplan powinies szanowac swojego szefa z
                                  watykanu ,ktory
                                  >
                                  > przepraszal zydow , a ty ciagle o nich cos tam malujesz
                                  • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:56
                                    nie jestem zwolenikiem PO ,i jak pamietam do mnie tych postow nie kierowales
                                    • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:03
                                      nie mam ochoty nikogo bez potrzeby obrazac; jezeli masz ochote, to siegnij do
                                      tych ksiazek (polecam tez Alaina Besancona i Bertranda de Jouvenela); naprawde;
                                      tym razem jestem powazny; A Kolakowski to prawie "biblia"; moze tez byc i
                                      Zygmunt Baumann i jego krytyka Oswiecenia - jako glownego zrodla XX-wiecznego
                                      totalityryzmu; naprawde: pozeram madre ksiazki, i wiele sie z nich ucze

kolter napisał:

> nie jestem zwolenikiem PO ,i jak pamietam do mnie tych postow nie kierowales
                                      • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:05
                                        Ja powaznie pisze wole Biblie a nie( prawie) Biblie
                                        • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:06
                                          Biblia to nie wszystko (dla niektorych "biblia" stala sie gw, a nowym mojzeszem
                                          Michnik); siegnij lepiej po lekture, o ktorej pisalem

kolter napisał:

> Ja powaznie pisze wole Biblie a nie( prawie) Biblie
                                          • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:09
                                            mam duzo ciekawszych lektur niz twoi klasycy liberalizmuy hehehe ktorymi mozna palic w piecu na tyle sie maja do rzeczywistosci :)
                                          • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:10
                                            U tego nowego (Mojzesza ) mozesz na niego popsioczyc ale sprobowalbys w forum
                                            Rydzyjka to szybko dowiedzialbys sie jak morde zamyka sie nieprawomyslnym
                              • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:52
                                oooo uwielbiam zydow !! wiec nie do konca czaje twoje podjazdy ??? moze nie do mnie piszesz ???
                                to wasza partia jako JEDYNA IDEOLOGIA ( napisalem ironicznie ) ma wlasnie tepienie ich :)

bo raczej w kwestiach gospodarczych to cieniutko :) poza becikowym

• silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:56
                                  alez oczywiscie; a Ludwik Dorn to pewnie "sroce spod ogona wypadl"; nieprawdaz?

planitnyk napisał:

> oooo uwielbiam zydow !! wiec nie do konca czaje twoje podjazdy ??? moze nie
                                  do
                                  > mnie piszesz ???
                                  > to wasza partia jako JEDYNA IDEOLOGIA ( napisalem ironicznie ) ma wlasnie
                                  tepie
                                  > nie ich :)
                                  >
                                  >
                                  > bo raczej w kwestiach gospodarczych to cieniutko :) poza becikowym
                                  >
                      • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:26

wasze argumenty ZAWSZE sa jednakowe -
                        • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:33
                          Ta ,to jest religia nowa Torunska!!
                          • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:39
                            wlasnie sobie uswaidomilem ze dyskusja z pisuarami NIE MA SENSU :) poczytalem troche ich wypowiedzi nie tylko tutaj i . TO JEST JAK SEKTA !!! jakies ZASLEPIENIE KOMPLETNE.. wyglada jakby nagle kaczorki staly sie BOGAMI krysztalowo czystymi.. z fanatykami sie nie da dyskutowac w zadnym razie.. uderzylo mnie to kiedy czytam wlasnie wypowiedz takiego fanatyka na forum WP. KOSZMAR. ja przynajmniej nie ufam poliutykom i patrze im na rece kimkolwiek sa a takiego BEZGRANICZNEGO uwielbienia dla sekty PiS nie widzialem jeszcze

ja wiem ze ludzie niesamodzielni potrzebuja wzorca.. po smierci papieza tacy ludzie wpadali w rozpacz bezsensowa bo tracili oparcie w czyms i mam wrazenie ze Pisiory sie staly czyms takim dla wielu i nie pozowla sobie odebrac tej WIARY
                            • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:45
                              Hannah Arendt, Zydowka, urodzona w Krolewcu, blyskotliwa studentka i - przez
                              jakis czas - kochanka Heideggera -, znakomita myslicielka, "podejrzana" i w
                              Niemczech i w USA i w Izraelu (bo nie cierpiala syjonizmu), wspaniala i piekna
                              kobieta, jeden z najwiekszych mozgow mysli politycznej XX wieku; cha cha ha;
                              ale Was podpuscilem; a Wy ciagle:PiS, faszyzm, i obrzydle Kaczory; wielce
                              ograniczony zasieg percepcji

planitnyk napisał:

> wlasnie sobie uswaidomilem ze dyskusja z pisuarami NIE MA SENSU :) poczytalem
                              t
                              > roche ich wypowiedzi nie tylko tutaj i . TO JEST JAK SEKTA !!! jakies
                              ZASLEPIEN
                              > IE KOMPLETNE.. wyglada jakby nagle kaczorki staly sie BOGAMI krysztalowo
                              czysty
                              > mi.. z fanatykami sie nie da dyskutowac w zadnym razie.. uderzylo mnie to
                              kiedy
                              > czytam wlasnie wypowiedz takiego fanatyka na forum WP. KOSZMAR. ja
                              przynajmnie
                              > j nie ufam poliutykom i patrze im na rece kimkolwiek sa a takiego
                              BEZGRANICZNEG
                              > O uwielbienia dla sekty PiS nie widzialem jeszcze
                              >
                              > ja wiem ze ludzie niesamodzielni potrzebuja wzorca.. po smierci papieza tacy
                              lu
                              > dzie wpadali w rozpacz bezsensowa bo tracili oparcie w czyms i mam wrazenie
                              ze
                              > Pisiory sie staly czyms takim dla wielu i nie pozowla sobie odebrac tej WIARY
                              • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:48
                                nie do konca czaje o co ci chodzi :)))) i gdzie nas podpusciles kolego

• silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:52
                                  podaje Wam przyklady i ksiazki najwybitniejszych mozgow filozofii politycznej
                                  XX wieku, od ktorych tyle sie nauczylem, a u Was od razu zamykaja sie w mozgu
                                  odpowiednie synapsy, i wychodzi na to, ze, aha, silesius, nazwiska i ksiazki, i
                                  PiS, wiec silesius propaguje i zacheca do czytania pro-PiSowskich dziel;
                                  wiedzialem, ze Was na te sztuczke nabiore, tym bardziej wiec "kulom sie ze
                                  smiychu"

planitnyk napisał:

> nie do konca czaje o co ci chodzi :)))) i gdzie nas podpusciles kolego
                                  >
                                  • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:58
                                    WOOOOOW zabila mnie twoja sprytna zasadzka hahahahahahah

widocznie nie mam czasu na BREDNIE czytac :) bo takich ramoli juz bylo wielu :) lenin marks i inni ktorzy pisali dzielka debilne a Ty czytasz to i uwasz ze posiadles wiedze ?????? NAIWNIAKU :)
                                    • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:04
                                      wiem, wolisz harlekiny; nic na to nie poradze

planitnyk napisał:

> WOOOOOW zabila mnie twoja sprytna zasadzka hahahahahahah
                                      >
                                      > widocznie nie mam czasu na BREDNIE czytac :) bo takich ramoli juz bylo
                                      wielu :)
                                      > lenin marks i inni ktorzy pisali dzielka debilne a Ty czytasz to i uwasz ze
                                      po
                                      > siadles wiedze ?????? NAIWNIAKU :)
                                      • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:09
                                        to ze ty ojcu podbierasz kolorowe gazetki ale zawsze masz na podoredziu kilka nazwisk to ja niw ymawiam ci tego hahahahahaha
                              • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:49
                                twoje pieprzenie NIJAK sie ma do mojego posta :)))))
                                • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:57
                                  bo Twoj post nijak sie ma do rzetelnej oceny rzeczywistosci; gdybys te ksiazki
                                  poczytal - o ktorych wspomnialem - to moznaby sensownie podyskutowac

planitnyk napisał:

> twoje pieprzenie NIJAK sie ma do mojego posta :)))))
                                  • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:00
                                    czyli ktos kto nie zna twojej lektory nie jest godny rozmowy , a pewno juz i
                                    tacy co Rydzyjka nie sluchaja do ciebie pisac nie beda mogli ,moze pogruchj
                                    sobie z Mordziniasem ten facio niedawno uciekl z twoerk ciekawy przyklad
                                    milosci katolika do blizniego
                                    • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:05
                                      widzisz, jak podaje przyklady ciekawych lektur, a Ty od razu z inwektywami;
                                      przykro mi; za Ciebie

kolter napisał:

> czyli ktos kto nie zna twojej lektory nie jest godny rozmowy , a pewno juz i
                                      > tacy co Rydzyjka nie sluchaja do ciebie pisac nie beda mogli ,moze pogruchj
                                      > sobie z Mordziniasem ten facio niedawno uciekl z twoerk ciekawy przyklad
                                      > milosci katolika do blizniego
                                      • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:08
                                        Ciekawe dla kogo ??? ja mam inne zainteresowania niz czytanie gdybaczy ( co by
                                        bylo gdyby)
                                        • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:24
                                          oooooo wlasnie o to mi chodzilo :)))

moje zainteresowania sa takze ZUPELNIE INNE ;) dlatego nie czytam tez np autobiografii nigdy. a tacy dziwacy ktorzy zdobywaja slawe na gdybaniu i rozstrzasaniu jalowych sporow mnie nie kreca raczej co nie znaczy ZE NIE MA PRAWA sie wypowaidac na temat polityki partii ktora pieprzy o trudnosciach ciagle w rzadzeniu

silesius uwaza ze o polityce powinni rozmawiac tylko ci ktorzy JEGO ksizki czytaja hahahahha to juz raczej powinien ON przeczytac inne rozne. powodzenia bo ja sobie daruje pseudonaukowe dywagacje o polityce i siwecie :)

ktorwe sie tak sprawdzaja jak widzimy SAMI W ZYCIU ze pan silesius chyba bedzie za jakis cza tylko o nich pamietal :) albo inne darmozjady zajmujace sie tym na codzien
                                  • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:01
                                    poczytalem kiedys Friedmana ktory to podobno jest TEZ guru PiSu hahahahah jeszcze troche i sie okaze ze PO i PiS to jedna wielka rodzina i nie ma roznicy miedzy nimi hahahha

a Tobie powiem cos :) jesli wierzysz w te brednie PiSu ze oni sie kieruja wlasnie tym to zal mi cie :)

fajnie ze czytasz cos.. ktos pisze takie bujdy zeby ktos czytal w sumie :) ale nie wierz tak swiecie w to bo jakos nie wymyslono IDEALNEJ polityki IDEALEGo ustroju itp. wiec ja nawet o tym nie dyskutuje i niw wyciagam tu klasykow liberalizmu czy czegokolwiek.. darowalem soie kiedys czytanie tych bzdur... kitre NIJAK sie maja wlasnie do rzeczywistosci :)
                                    • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:09
                                      blaznisz sie mlody przyjacielu; wejdz chocby na googla, i wpisz te nazwiska i
                                      tytuly ksiazek; ciekwaw jestem, co Ci wyskoczy; teraz juz z tego watku uciekam,
                                      a Wy sie dalej glowcie

planitnyk napisał:

> poczytalem kiedys Friedmana ktory to podobno jest TEZ guru PiSu hahahahah
                                      jeszc
                                      > ze troche i sie okaze ze PO i PiS to jedna wielka rodzina i nie ma roznicy
                                      mied
                                      > zy nimi hahahha
                                      >
                                      > a Tobie powiem cos :) jesli wierzysz w te brednie PiSu ze oni sie kieruja
                                      wlasn
                                      > ie tym to zal mi cie :)
                                      >
                                      > fajnie ze czytasz cos.. ktos pisze takie bujdy zeby ktos czytal w sumie :)
                                      ale
                                      > nie wierz tak swiecie w to bo jakos nie wymyslono IDEALNEJ polityki IDEALEGo
                                      us
                                      > troju itp. wiec ja nawet o tym nie dyskutuje i niw wyciagam tu klasykow
                                      liberal
                                      > izmu czy czegokolwiek.. darowalem soie kiedys czytanie tych bzdur... kitre
                                      NIJA
                                      > K sie maja wlasnie do rzeczywistosci :)
                                      • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:11
                                        jasne HAHAHAHAHAHAHA dobre dobre UCIEKAJ koles :))))))))0

swietny jestes normalnie

biblia dla kazdego spis lektur obowiazkowych swiatlego obywatela polski :)))))) zabijaja mnie tacy ludzie

to ja juz wole moje lektury :))) nauka chociaz jest JASNA i praktyczna a nie jak TWOI dziwacy ktorzych za kilka lat tez bedziesz po smietnikach widywal hjak dzis lenina :)))
                                        • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:15
                                          I tu Planitnyk sie mylisz warto znac Bibli chocby dlatego ze 80% ksiezy jej
                                          niezna,a w niej duzo pisze o tym ze Rzym to miasto przeklete przez Boga za
                                          grzechy ktore siegaja do nieba
                                          • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:20
                                            sadze ze dla silesiusa biblia jest jego ksiegozbiorek :)))
                                            jednak zal mi go.. ja juz dawno odpuscilem sobie tego typu lektury i nie trace na nie czasu.. wolenaukowe ksiazki bo mimo ze w nauce mozna podwazyc cos to jednak jasnosc regul jest przyjemna.
                                            wszelkie dywagacje jakie ci jego (nie wiem jak to nazwac bo pewnie czyta tylko te skizki na okraglo :) ) jego .. wzorce prowadza w swoich ksiazkach sa TYLE SAMO warte ile ksiazki lenina marksa itp czyli NIEWIELE. moze wartosc papieru na ktorych je wydrukowano :)
                                            • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:22
                                              I tu sie mylisz Silesius jest albo Ksiedzem albo typowym polskim katolikiem
                                              wierzacym tylko w slowa ksiedza ,on napweno niezna bibli jest w tym temacie
                                              typowym katolickim analfabeta
                                        • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:25
                                          POszolomy i POlszewicy! jakze mialem racje; cha cha cha

planitnyk napisał:

> jasne HAHAHAHAHAHAHA dobre dobre UCIEKAJ koles :))))))))0
                                          >
                                          > swietny jestes normalnie
                                          >
                                          > biblia dla kazdego spis lektur obowiazkowych swiatlego obywatela
                                          polski :))))))
                                          > zabijaja mnie tacy ludzie
                                          >
                                          > to ja juz wole moje lektury :))) nauka chociaz jest JASNA i praktyczna a nie
                                          ja
                                          > k TWOI dziwacy ktorzych za kilka lat tez bedziesz po smietnikach widywal hjak
                                          d
                                          > zis lenina :)))
                                          • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:30
                                            faktycznie hahahahahahahahah

pisuary bez omyslu na NIC rzucajace nazwiska innych dziwakow ktorzy tez NIC w zyciu nie robili pozytecznego :)))))00

fajnie rzeczywiscie hahahahahahahah
                          • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:42
                            hehehe, Popper i von Hayek i religia torunska; o Boze! i Ty nie grzmisz? jeden
                            to austriacki Zyd, kuzyn Konrada Lorenza - tego od kaczek (pewnie i tak nie
                            wiesz o co chodzi), a drugi, to niemiecki liberal, "ojciec" swiatowego
                            liberalizmu, o korzeniach arystokratycznych; ale mnie rozbawiles! "Slonzok sie
                            kulo ze smiychu"

kolter napisał:

> Ta ,to jest religia nowa Torunska!!
                            • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:45
                              Silesius jestes jak sam Bog w niebie wszystkowiedzacy ,ale cos cie pokaralo i
                              musisz z plebsem spory prowadzic!!
                              • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:58
                                czasami i ja ma potrzebe, zeby sie dowartosciowac; dzisiaj mi si udalo;
                                zaslutylem na lampke wina

kolter napisał:

> Silesius jestes jak sam Bog w niebie wszystkowiedzacy ,ale cos cie pokaralo
                                i
                                > musisz z plebsem spory prowadzic!!
                                • kolter Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:01
                                  Pewno mszalnego
                                • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:07
                                  no nie wiem co Ci sie udalo hahahahah

bo ja moge nie czytac tych dziadkow ale akurat znam ludzi ktorzy traca na to czas i maja SKRAJNIE INNE od ciebie poglady hehehehe poza tym ze sa profesorami na uczelniach nie tylko w polsce hehehh nazwiska zachowam w tajemnicy bo chce zdac egzaminy

ale wiem ze jestes bogiem na ziemi hehehh ktory przewodzi pisuarom do zwyciestwa.
                            • planitnyk Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 22:47
                              i pewnie stare ramole naleza do pisu tez ????? hehehhehhe

a jesli uwazasz ze te stare ramole podaly IDEALNY przepis na uprawianie poliutyki i zycie spoleczne to jestes cholernie naiwny :) dla WAS to RELIGIA i to mialem nammysli ze nie potraficie uszanowac ze ktos inny ma inne poglady niz wasz guru
                              • silesius.monachijski Re: do silesiusa.monachijskiego 31.01.06, 23:00
                                ja czytam, a Ty? tylko opluwasz PiS; taka mala roznica, a jak cieszy; oj, cieszy

planitnyk napisał:

> i pewnie stare ramole naleza do pisu tez ????? hehehhehhe
                                >
                                >
                                > a jesli uwazasz ze te stare ramole podaly IDEALNY przepis na uprawianie
                                poliuty
                                > ki i zycie spoleczne to jestes cholernie naiwny :) dla WAS to RELIGIA i to
                                mial
                                > em nammysli ze nie potraficie uszanowac ze ktos inny ma inne poglady niz wasz
                                g
                                > uru
                                • alterpars oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:05
                                  jak juz mowilem z PiSem nalezy wlaczyc wszystkimi metodami. Czystymi oraz
                                  metodami Pana Kurskiego (PiS-chwilowo usuniety ale potem prze zkolesiow
                                  przywrocony)
                                  • planitnyk Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:08
                                    nie mozesz tak mowiac :!!!! jesli przywrocony to znaczy ze tak MUSIALO BYC PiS igdy sie nie myli tak ja silesius hahahahhaha
                                    • silesius.monachijski Silesius - duchowy arystokrata, nigdy sie nie blaz 31.01.06, 23:11
                                      ni tak, jak POlszewickie bojowki; zegnym

planitnyk napisał:

> nie mozesz tak mowiac :!!!! jesli przywrocony to znaczy ze tak MUSIALO BYC
                                      PiS
                                      > igdy sie nie myli tak ja silesius hahahahhaha
                                      • planitnyk Re: Silesius - duchowy arystokrata, nigdy sie nie 31.01.06, 23:12
                                        GRATULUJE SKROMNOSCI

najlepsza oznaka ze NIE MASZ RACJI :)))) i moi prof jednak JA MAJA oceniajac dosadnie PiS :))
                                        dobrze ze nie studiuje takich bredni jak politologia :))
                                  • me-e Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:12
                                    ...polsce nie potrzeba rewolucjonistow...ale z zyciorysami dziakow to
                                    mee...chetnie sie zapozna...

alterpars napisał:

> jak juz mowilem z PiSem nalezy wlaczyc wszystkimi metodami. Czystymi oraz
                                    > metodami Pana Kurskiego (PiS-chwilowo usuniety ale potem prze zkolesiow
                                    > przywrocony)

• alterpars Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:29
                                      alez oczywiscie ze trzeba rewolucji aby obalic PiS i Tusk to zrobi. Zreszta mnie
                                      jest wszystko jedno kto byleby lewica wrocila.
                                      • me-e Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:31
                                        ...was juz niema...i tu nie wrocicie...
                                        oczywiscie powstanie lewica polska ale bez was ...bolszewikow

alterpars napisał:

> alez oczywiscie ze trzeba rewolucji aby obalic PiS i Tusk to zrobi. Zreszta
                                        mni
                                        > e
                                        > jest wszystko jedno kto byleby lewica wrocila.
                                        • alterpars Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:32
                                          wrocimy wrocimy nic sie nie martw. Pod wodza Pana PRezydenta Kwasniewskiego
                                          PRezydenta Wszystkich Polakow i Twojego takze
                                        • planitnyk Re: oczywiscie ze cieszy 31.01.06, 23:35
                                          zebys sie nie zdziwil kretynie jeszcze ... do zobaczenia wkrotce hahahahaha
    • oko21 Re: CBOS: PiS - 35 proc. poparcia, PO - 31 proc. 31.01.06, 22:15
      Mam pytanie: czy nie możemy(tym)czasem rozwiązać sejmu; uwolnić tych naszych
      wybrańców?. wszędzie dobrze w domu najlepiej, przy żonie i dzieciach; oszczędzić
      im tego trudu i siwych włosów.
      przecie są media jak znalazł do głosowań komóry, majle
      jest telewizor i my jesteśmy, a tylko partii nie będzie polityków. Chyba
      powinniśmy im ulżyć, bo tak się strasznie męczą.
      Ja jestem za. Jeśli Ty także, to nie dajmy umrzeć tej wywrotowej Idei!
      sprawdżmy ilu NAS jest - przeciwnych tym wszystkim politykom; chyba można to
      sprawdzić, chyba możemy im pokazać co o nich myślimy!?.
      • planitnyk Re: CBOS: PiS - 35 proc. poparcia, PO - 31 proc. 31.01.06, 22:20
        niestety KASTY sie wytwarzaja od kiedy czlowiek pewnie zlazl z drzewa :) albo troszke pozniej tylko. mysle ze taka idea jest ciekawa tylko co bedzie kiedy siadzie system lacznosci ? ;)

ale przeciwko politykom jestem bo niestety jesli juz ktos dorwie sie do koryta to PO NIM... juz niewazni wyborcy (no kolo wyborow sa wazni) niewazne zasady ale liczy sie 1 cel : UTRZYMAC KORYTO i sie PRZY KORYCIE jak najdluzej sie da.
    • me-e kanapa borowskiego pnie sie w gore...hura 31.01.06, 22:37
      ...ma juz prawie 2 proc...dlatego zapewne w tv publicznej pokazuja go tak
      czesto...
      • alterpars Re: kanapa borowskiego pnie sie w gore...hura 31.01.06, 23:30
        i bedzie miala jeszcze wiecej. Wojtek Olejniczak plus Pan PRezydent (ciagle
        jeszcze bo nastepcy nie widac hahahahaha) Kwasniewski poprowadza Polske do
        zwycieskich wyborow.
        • me-e Re: kanapa borowskiego pnie sie w gore...hura 31.01.06, 23:44
          ...bedzie miala...jak mee...tu kaktus na rece wyrosnie...

alterpars napisał:

> i bedzie miala jeszcze wiecej. Wojtek Olejniczak plus Pan PRezydent (ciagle
          > jeszcze bo nastepcy nie widac hahahahaha) Kwasniewski poprowadza Polske do
          > zwycieskich wyborow.

• planitnyk Re: kanapa borowskiego pnie sie w gore...hura 31.01.06, 23:45
            to spij z reka z daleka od wrazliwych czesci ciala lepiej :))))
    • stilller Ludzie! Mamy ŻAŁOBĘ... 31.01.06, 22:44
      No comments
      • planitnyk Re: Ludzie! Mamy ŻAŁOBĘ... 31.01.06, 22:54
        widze ze kolejny zaslepiony ideologia...

a TY CO ROBISZ DZIS ???? tarzasz sie w popiele ???? bo jesli jestes katolikiem jak TWOJ WODZ to chyba malo katolisckie podejscie ?????? raczej POGANSKIE do smierci podejscie a ZALOBA jest po to zeby PiS szedl do gory na fali tagedii to raz a dwa zeby zamknac usta POrzadnym ludziom ktorzy nie pieprza w TV tyle ile nasi rzadzacy zeby reklame sobie zrobic .
        • alterpars swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:12
          nie moge sie doczekac kiedy Tusek wypowie obywatelstkie posluszenstwo. Wybory
          wyborami a PiS musi byc od wladzy odsuniety. Howgh!
          • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:15
            ...a gdzie wasza tolerancja sie podziala...kto bezwinny niech pierwszy zuci
            kamien...juz zapomnieliscie jak broniliscie terrorystow bolszewickich...pamiec
            macie krotka chlopaki...

alterpars napisał:

> nie moge sie doczekac kiedy Tusek wypowie obywatelstkie posluszenstwo. Wybory
            > wyborami a PiS musi byc od wladzy odsuniety. Howgh!

• planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:17
              kolejny baran i jak tu mowic kulturalnie do kogos kto pisze posta jakby byl pod wplywek alkoholu ?????

wytrzezwiej najpierw a pozniej pisz o co ci chodzi kretynie !!!
              • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:21
                ...tak jak wy bolszewicy chlacie ...to nikt nie chla...a pozniej nawolujecie
                do rewolucji...wszystkimi metodami...te czasy sie juz nie wroca...)))

planitnyk napisał:

> kolejny baran i jak tu mowic kulturalnie do kogos kto pisze posta jakby byl
                pod
                > wplywek alkoholu ?????
                >
                > wytrzezwiej najpierw a pozniej pisz o co ci chodzi kretynie !!!

• kolter Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:24
                  Poczekajmy ze dwa lata jak PIS rozwali gospodarke wtedy juz nic nie powstrzyma
                  Polakow od rewolucji
                  • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:29
                    jestem oto spokojnuy :))) dlatego bawia mnie teksty silsiusa :)) ciekawe jakimi wtedy bedzie rzucal klasykai hehhh

normalnie koles jest psychiczny :) moze ja xzaczne rzucac nazwiskami bo to nie problem zaden tylko nie do konca ma to sens :)

ale coz takich krzykaczy wpolcse mielismy sporo i jesli jest ten bufon w usa tym lepiej hahahaha

niech azbest zrywa na zdrowie :)
                  • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:29
                    ...chciejstwo nigdy sie nie sprawdza...

kolter napisał:

> Poczekajmy ze dwa lata jak PIS rozwali gospodarke wtedy juz nic nie powstrzyma
                    >
                    > Polakow od rewolucji
                    • kolter Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:33
                      moze ,ale ile mozna ludzi robic w balona ci panowie juz byli jako AWS wtedy
                      napsuli ,a teraz dobija to co zostalo
                      • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:37
                        oni pamietaja tylko jesli ktos z PiS zmienil partie heheheh

i wlasnie to mnie bawi u tych ludzi ze zyja w nierealnym swiecie moze powinno mnie to martwic ale zabawni sa tacy nieszkodliwi kretyni jak silesius np.

szkoda ze nie wiedzie tu iedy juz PiSu nie bedzie i polska bedzie dogorywala :))) moze wtedy rzuci jakies nazwisko i teorie na poprawe tego stanu hahahaha
                • alterpars Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:26
                  wroca wroaca...juz a mniej niz 4 latka
            • silesius.monachijski Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:22
              me-e, tylko dla Ciebie tu jescze "zajrzalem"; ale tym POszolomom i Polszewikom
              w glowie namieszalem; oni mysleli, ze ja proponuje im czytanie dziel PiSowcow;
              ale sie usmialem; bede cala noc sie cieszyl z tego, ze "glupota POszolomow nie
              zna granic"; naprawde "kulom sie ze smiychu"; cha cha cha;
              .
              pozdrawiam USA

me-e napisał:

> ...a gdzie wasza tolerancja sie podziala...kto bezwinny niech pierwszy zuci
              > kamien...juz zapomnieliscie jak broniliscie terrorystow
              bolszewickich...pamiec
              > macie krotka chlopaki...
              >
              >
              >
              > alterpars napisał:
              >
              > > nie moge sie doczekac kiedy Tusek wypowie obywatelstkie posluszenstwo. Wy
              > bory
              > > wyborami a PiS musi byc od wladzy odsuniety. Howgh!
              >
              >
              >
              >
              • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:26
                USA hahahahahaha

pozdrawaim Antarktyda BARANIE :)))))))0

napisalem Ci tak bo w to MOZNA WIERZYC bo PiS to prtia BEZ PROGRAMU i JASNEGO CELU :)))))) kretynie wiec mozesz mi podac lenina i ci uwierze wze w to oni wierza i czytaja hahhahahah

pewnie glab mysli ze zyje na pustyni:)

mam duuuzo bariej rozsadne lektury niz dywagacje staruszkow o swiecie :)
              • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:27
                pewnie to USA mialo cie uwiarygodnic hahahahahahaaha

niezly z ciebie kretyn silesius :)
              • alterpars Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:27
                piles silesius? Przyznaj sie piles.
                • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:39
                  no co tyyyyyyy :))))))

ale moze i masz troche racji hahaha moj kumpel z politologii tez tak rzuca nazwiskami i teoriami ideologiami kiedy troche wypije hehehhe tylko o n w przeciwienstwie do silesiusa doskonale zdaje sobie sprawe ILE to warte jest wszystko :) i gdyby nie musial to by nie czytal tych bredni :) ale coz... trzeba sie pomeczyc :)
              • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:28
                ...swiete slowa, pozdrawiam niemcy a w szczegolnosci monachium...trzymaj
                sie...silesius...do zobaczenia w ...czwartek...

silesius.monachijski napisał:

> me-e, tylko dla Ciebie tu jescze "zajrzalem"; ale tym POszolomom i
                Polszewikom
                > w glowie namieszalem; oni mysleli, ze ja proponuje im czytanie dziel
                PiSowcow;
                > ale sie usmialem; bede cala noc sie cieszyl z tego, ze "glupota POszolomow
                nie
                > zna granic"; naprawde "kulom sie ze smiychu"; cha cha cha;
                > .
                > pozdrawiam USA
                >
                > me-e napisał:
                >
                > > ...a gdzie wasza tolerancja sie podziala...kto bezwinny niech pierwszy zu
                > ci
                > > kamien...juz zapomnieliscie jak broniliscie terrorystow
                > bolszewickich...pamiec
                > > macie krotka chlopaki...
                > >
                • alterpars Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:31
                  meee czegos tu nie rozumiem najpierw mowisz cos o przeszlosci tuska a potem
                  pozdrawias zniemcy i tego uciekiniera silesiusa...
                  • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:34
                    wlasnie o to chodzi :)

PiS to partia BEZ CELU I SENSU BEZ POMYSLU na NIC oprocz dekomunizacji hahahaha

wiec i jej zwolenicy wlaza tu i rzucaja nazwisko ktore raczej z pisem sie nie kojarzy ale po tym co slyszalemz ust zwolennikow tej partii to staram sie uwierzyc ze moze jednak cos maja wspolnego z PO wiecej heheheh ale to tylko rzucanie nazwiskami na wiart bo ta partia NIE MA PODBUDOWY zadnej oprocz checi wladzy :)))
                    • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:38
                      ...to czego tak sie boicie...i wczynacie rewolucje...nie wystarcza
                      wam ...wybory...)))

planitnyk napisał:

> wlasnie o to chodzi :)
                      >
                      > PiS to partia BEZ CELU I SENSU BEZ POMYSLU na NIC oprocz dekomunizacji
                      hahahaha
                      >
                      > wiec i jej zwolenicy wlaza tu i rzucaja nazwisko ktore raczej z pisem sie nie
                      k
                      > ojarzy ale po tym co slyszalemz ust zwolennikow tej partii to staram sie uwier
                      > zyc ze moze jednak cos maja wspolnego z PO wiecej heheheh ale to tylko
                      rzucanie
                      > nazwiskami na wiart bo ta partia NIE MA PODBUDOWY zadnej oprocz checi wladzy :
                      > )))

• planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:40
                        heheheheh ..mi nie trzeba nic wszczynac :)))) jestem ABSOLUTNIE spokojny ze PiS bedzie mial takie poparcie ze pan silesius juz sie nie podpisze tym nickiem :))))
                        • kolter Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:42
                          A jak PIs wygra i zacznie podpisywac sie Ksiadz SIlesius to co ,wara opadnie
                          ze taki szczery bo nasi gora??
                          • planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:44
                            ksiadz ????? nie sadze :)))) nie sadze ze to ksiadz bo nie spotkalem takiego kretyna ksiedza jeszcze a spotkalem kilku juz:)
                            • kolter Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:51
                              Ten moze jest tylko za mocno kadzidlem oczadzony
                        • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:43
                          ...ten sie smieje, kto sie smieje ostani...

planitnyk napisał:

> heheheheh ..mi nie trzeba nic wszczynac :)))) jestem ABSOLUTNIE spokojny ze
                          PiS
                          > bedzie mial takie poparcie ze pan silesius juz sie nie podpisze tym nickiem :)
                          > )))

• planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:44
                            WLASNIE DLATEGO jestem ABSOLUTNIE spokojny jak mowie :))))
                            • me-e Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:46
                              ...widzisz...kapletnie nie czujesz...bluesa

planitnyk napisał:

> WLASNIE DLATEGO jestem ABSOLUTNIE spokojny jak mowie :))))

• planitnyk Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:48
                                bo nie pilem tyle ile ty dzis:)))

zobaczysz jeszcze :))) doczekasz sie dobrobytu i sprawiedliwosci hahahahah
                                • alterpars PO z SLD 90% w sejmie 31.01.06, 23:51
                              • silesius.monachijski Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 31.01.06, 23:55
                                daj sobie me-e spokoj (chyba, ze sie dobrze bawisz); oni nic nie przeczytali,
                                nigdzie - poza Kozia Wolka - nie bywali; oni nie tylko bluesa nie czuja; oni
                                nic nie wiedza, i niczego nie rozumieja (poza "informacjami" w gw); patrze na
                                to z boku i tylko sie smieje; oto POszolomska i POlszewicka "yntelygencja"; ale
                                ubaw; boki juz zrywam

me-e napisał:

> ...widzisz...kapletnie nie czujesz...bluesa
                                >
                                >
                                > planitnyk napisał:
                                >
                                > > WLASNIE DLATEGO jestem ABSOLUTNIE spokojny jak mowie :))))
                                >
                                >
                                >
                                • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 31.01.06, 23:57
                                  hahahahahaha

zal mi cie kretynie ze dla ciebie najwazniejsze w zyciou lektruy dotycza takich BREDNI :))))))0

mam wazniejsze rzeczy do roboty w zyciu ignorancie :) a ty sie baw w polityke ciolku :)
                                  • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:00
                                    kiedys lubilem czytac tez kiedy bylem mlodszy te bzzdury ale kiedy uswiadomilem sobie ze mjaa sie do rzeczywistosci jak ..pomine porownanie to wiem ze mozna je rownie dobrze KRETYNIE spalic :))) i czytac wartosciowe jednak lektury ktorych ty pewnie nawet nie znasz bo sie zachlystujesz swoja wiedza szeroka :)))) znam takich jak ty kretynkow o waskiej wiedzy :)
                                  • silesius.monachijski Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:04
                                    wot i "kulura" POszolomow: "pierwszy milion trzeba ukrasc"; a panstwo? a bonum
                                    commune? zero; a lektury? tez zero; Tuskowa "yntelygencja", smiech pusty
                                    ogarnia; a slyszeli POlszewickie "koryfeusze" o Dzielskim? tez nie; no to
                                    zapytajcie Bogusia Chrabote, szefa programowego Polsatu; on przynajmiej
                                    inteligentny czlowiek, to Wam podpowie

planitnyk napisał:

> hahahahahaha
                                    >
                                    > zal mi cie kretynie ze dla ciebie najwazniejsze w zyciou lektruy dotycza
                                    takich
                                    > BREDNI :))))))0
                                    >
                                    > mam wazniejsze rzeczy do roboty w zyciu ignorancie :) a ty sie baw w polityke
                                    c
                                    > iolku :)
                                    • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:08
                                      bonum commune czlowieku ty komuny chcesz?????? nawet w tym kraju nie mieszkasz
                                      buahahahahaha
                                    • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:08
                                      i po lacinie zreszta tez nie potrafisz pisac. Matko taki domorosly inteligent
                                      • silesius.monachijski Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:15
                                        komuszku drogi: wez sobie slownik polsko-lacinski; potem pogadamy; "Cómmune"
                                        pisze sie przez dwa "M"; sa pewne roznice interpretacyjne, ale to nie
                                        dla "czlonka" pzpr; dla ciebie "pust wsiegda budiet sonce"

alterpars napisał:

> i po lacinie zreszta tez nie potrafisz pisac. Matko taki domorosly inteligent
                                        • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:38
                                          no wlasnie wez sobie slownik i zobacz odmiane tego slowa
                                    • prawdziwy_gosc1 A co Pan wiesz o epicykloidzie? 01.02.06, 00:11
                                      Z Monachium chcesz nam IV urządzać?
                                    • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:30
                                      tansze panstwo
                                • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:07
                                  Nie drogi mi Silesiusie. Wbrew pozorom to Ty nic nie rozumiesz. Mysle ze wiele
                                  wiecej w zyciu widzialem od wielu Polakow. Wiesz ja nalezalem do PZPR i wcale
                                  tego nei zaluje ani sie nie wstydze tak ze podrozowalem podczas kiedy ty nawet
                                  paszportu nie miales hahahaha. Poza tym siedzisz w Monachium i myslisz ze to
                                  centrum nowoczesnej Europy. Smiej sie nadal i kreuj na pozal sie boze dyplomate.
                                  Emigrancie z bozej laski
                                  • silesius.monachijski Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:11
                                    wiem, ze jestes komuchem; ale zeby sie chwalic przynaleznoscia do polskiej
                                    wersji nsdap i kpzr; gratuluje; to Ty sie osmieszasz, nie ja;

alterpars napisał:

> Nie drogi mi Silesiusie. Wbrew pozorom to Ty nic nie rozumiesz. Mysle ze wiele
                                    > wiecej w zyciu widzialem od wielu Polakow. Wiesz ja nalezalem do PZPR i wcale
                                    > tego nei zaluje ani sie nie wstydze tak ze podrozowalem podczas kiedy ty nawet
                                    > paszportu nie miales hahahaha. Poza tym siedzisz w Monachium i myslisz ze to
                                    > centrum nowoczesnej Europy. Smiej sie nadal i kreuj na pozal sie boze
                                    dyplomate
                                    > .
                                    > Emigrancie z bozej laski
                                    • kolter Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:16
                                      Zaraz, zaraz czy to nie w monachium Pius 12 poznal Hitlera i tak bardzo
                                      pokochal to co robi ze nigdy w swoim zyciu nie skrytykowal rzymsko katolickiego
                                      Adolfa Hitlera za to ze zamordowal miliony ludzi w tym 3 miliony polskich
                                      katolikow??
                                    • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:31
                                      wiadomo przeciez tosdlazok :))))) taki tylko czeka zeby spieprzyc z polski do raichu i udawac INTELIGIENTA hahahaha scierajac zygi niemcow zpodlogi :)))
                                      • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:35
                                        buahahah silesius i niemieckie rzygi Slyszales silesius....
                                • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:14
                                  ...ta ich zawzietosc brak horyzontow...ma swoje plusy dla po i kc lsd...oni
                                  przekuwaja ich na lemiesze...a niedlugo wypuszcza ich na ulice...

> daj sobie me-e spokoj (chyba, ze sie dobrze bawisz); oni nic nie przeczytali,
                                  > nigdzie - poza Kozia Wolka - nie bywali; oni nie tylko bluesa nie czuja; oni
                                  > nic nie wiedza, i niczego nie rozumieja (poza "informacjami" w gw); patrze na
                                  > to z boku i tylko sie smieje; oto POszolomska i POlszewicka "yntelygencja";
                                  ale
                                  >
                                  > ubaw; boki juz zrywam
                                  >
                                  > me-e napisał:
                                  >
                                  > > ...widzisz...kapletnie nie czujesz...bluesa
                                  > >
                                  > >
                                  > > planitnyk napisał:
                                  > >
                                  > > > WLASNIE DLATEGO jestem ABSOLUTNIE spokojny jak mowie :))))
                                  > >
                                  • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:35
                                    nie mam nic przeciw temu. Zreszta to chyb anieunikniane ze PiS swoja
                                    nieodpowiedzialna polityka doprowadzi ludzi do rewolty
                                    • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:36
                                      dlatego tak mnie bawi czytanie roznej masci niemcow na forum jak silesius :) volksliste pewnie twez by podpisal :) no coz... niemiec a oni WSZYSTKO wiedza najlepiej hahahahah

a szczegolnie jesli zna sie ktos TYLKO na malym wycinku to walkuje swoja liste lektur debilnych i pelnych bredni bez sensu ciagle :)
                                    • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:41
                                      ...az becikowe im wyjdzie bokiem...i wszystko wroci do normy...bolszewicy
                                      odzyskaja przywileje...dzieci w szkole beda glodne...najbiedniejsi emeryci znow
                                      wroca na smietniki...i wszyscy szcesliwi beda ogladac piekne gruszki na
                                      wierzbie...a afera bedzie gonic afere...

alterpars napisał:

> nie mam nic przeciw temu. Zreszta to chyb anieunikniane ze PiS swoja
                                      > nieodpowiedzialna polityka doprowadzi ludzi do rewolty
                                      • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:42
                                        nooo prawie :)))))

bo na rqzie afera goni afere ale reszta jeszcze sie stanie pozniej heheh

na razie zajmijmy sie aferami Pisiorow :)
                                        • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:44
                                          ...wymien jedna afera...tylko nie mow ,ze z baterie siadly...

planitnyk napisał:

> nooo prawie :)))))
                                          >
                                          > bo na rqzie afera goni afere ale reszta jeszcze sie stanie pozniej heheh
                                          >
                                          > na razie zajmijmy sie aferami Pisiorow :)

• planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:49
                                            hahahahahah

nooo pisiorku wiem ze w Naszym Dzienniku nie pisza o tym :)))))

ale poczytaj sobie fora netowe ..zadna partia NIE ZACYNALA TAK :) lepper powiedzial o nich kiedy jeszcze mial przyplyw szczerosci ; ze im nie zalezy na koalicji tylko na robieniu zamieszania i sciemnianiu ze to PO, wassrman ktory wykorzystuje prokuratora sluzby spec policje w konflikcie w ktorym JA bym nie mogl z tego korxystac, wojewoda w lodzi z lublina hahahaha ludzie sa tam szczesliwi wejdz na forum kretynku i poczytaj, noo juz nie powiem jakie OSIAGNIECIA maja PiSolubne wladze tego maista ostatniego :))))
                                            dzis juz opisywano jedno to czytales (watpie :) ) , wypowiedzi IDIOTYCZNE pana Dorna o lekarzach, ustawa pod ojca tadusza ktora pewnie niewiele ma z konstyt wspolnego

nie chce m isie wiecej pisac na razie a to tylko ile dni ????????/ sadze ze niewiele rzadow zaczyna rzadzenia od placzu ze opozycja im nie daje rzadzic... osmieszyli sie tym :))
                                            • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:56
                                              ...po-szolomie...wam to tylko rewolucje w glowie...i strajki...stad te ostatnie
                                              miejsce w europie...ale spokojnie, polska pod rzadami pis...wyciagnie cie
                                              jeszcze za uszy...

planitnyk napisał:

> hahahahahah
                                              >
                                              > nooo pisiorku wiem ze w Naszym Dzienniku nie pisza o tym :)))))
                                              >
                                              > ale poczytaj sobie fora netowe ..zadna partia NIE ZACYNALA TAK :) lepper
                                              powied
                                              > zial o nich kiedy jeszcze mial przyplyw szczerosci ; ze im nie zalezy na
                                              koalic
                                              > ji tylko na robieniu zamieszania i sciemnianiu ze to PO, wassrman ktory
                                              wykorzy
                                              > stuje prokuratora sluzby spec policje w konflikcie w ktorym JA bym nie mogl z
                                              t
                                              > ego korxystac, wojewoda w lodzi z lublina hahahaha ludzie sa tam szczesliwi
                                              wej
                                              > dz na forum kretynku i poczytaj, noo juz nie powiem jakie OSIAGNIECIA maja
                                              PiSo
                                              > lubne wladze tego maista ostatniego :))))
                                              > dzis juz opisywano jedno to czytales (watpie :) ) , wypowiedzi IDIOTYCZNE
                                              pana
                                              > Dorna o lekarzach, ustawa pod ojca tadusza ktora pewnie niewiele ma z konstyt
                                              w
                                              > spolnego
                                              • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 00:58
                                                tak tak buraku wy wszystkich za uszy ciagniecie hahahahah

o mnie sie nie martw hehhhh ja sobie doskonale poradze nawet pod rzadami socjalistow ( po owocach ich sie poznaje ) z PiSu :))
                                                • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:00
                                                  ...was juz po-znalem ...po gruszkach

planitnyk napisał:

> tak tak buraku wy wszystkich za uszy ciagniecie hahahahah
                                                  >
                                                  > o mnie sie nie martw hehhhh ja sobie doskonale poradze nawet pod rzadami
                                                  socjal
                                                  > istow ( po owocach ich sie poznaje ) z PiSu :))

• planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:01
                                                    jeszcze nas poznasz :)) nie martw sie :)))

a takie gruszki na wierzbie jak od piSu to w ksiedza gusnesa mzoan usmiescic bo wiekszych nie bedzie :)
                                                  • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:03
                                                    ...co wy jeszce mozecie wymyslec...nocna zmiane super disel...

planitnyk napisał:

> jeszcze nas poznasz :)) nie martw sie :)))
                                                    >
                                                    >
                                                    > a takie gruszki na wierzbie jak od piSu to w ksiedza gusnesa mzoan usmiescic
                                                    bo
                                                    > wiekszych nie bedzie :)
                                                  • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:04
                                                    ehhhh ten swietny film gebelsowkiiktorypokazuje jak PC i inne buraki chcialy zrobic liste wildsteina wczesniej juz )))) rwolucyjna lustracja sie zachcialo burakom.
                                                  • alterpars Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:02
                                                    mee a dlaczego ty jestes taki przeciwny socjalizmowi przecie PiS to typowi
                                                    socjalisci. Wladza jedyna sila narodu silne urzedy antykorupcyjne...
                                                  • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:07
                                                    im wiecej centralnego planowania i mniej wlasnosci prywatnej tym lepiej dodaj bo WLADZA wie lepiej co dobre hehhehhe

silesius moze jednak idz spac bo cie bauer pogoni do roboty jutro :)))

a moze dal ci wolne w zwiazku z zaloba i dlatego krow nie idziesz doic na noc :))
                                                  • me-e Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:07
                                                    ...nie masz pojecia o nowoczesnym kapitalizmie...w nim trzeba sie urodzic lub
                                                    trzeba w nim zyc...stad twe porownania do terrorystycznego prl-u...i ganienie
                                                    rzadow jednej zwycieskiej partii w demokratycznych wyborach...

alterpars napisał:

> mee a dlaczego ty jestes taki przeciwny socjalizmowi przecie PiS to typowi
                                                    > socjalisci. Wladza jedyna sila narodu silne urzedy antykorupcyjne...
                                                  • planitnyk Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:09
                                                    za t TY MASZ ?????? zyjac pod rzadami Pisiorow to ty masz pojecie HAHAHAHAHAHA o kapitalizmie to ty moze czytales tak jak silenius przy dojeniu :)
                                                  • kolter Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:13
                                                    A jaka roznica pomiedzy PRLm a 4 RP tam byl totalitaryzm a tu teraz
                                                    Teokracja ,jak nie spojrzysz zamordyzm i jedna sluszna racja. tylko wtedy ruski
                                                    mial miliony soldatow , ateraz jest tu tylko 30 tys cichociemnych
                                                  • kolter Re: Bez luktury zero kultury!! kocháne POlszewiki 01.02.06, 01:08
                                                    Za Hitlera zdaje sie tez byl socjalizm ,tylko w nazwie narodowy
            • alterpars Re: swiete slowa planitnyk 31.01.06, 23:25
              w nosie mam tolerancje. Tolerancja jest dobra kiedy SLD rzadzi i wtedy trzeba
              pozostalych mamic tolerancja
    • kolter Silesius 01.02.06, 00:07
      Wlasnie dowiedzialem sie z twojego postu z innego forum ze jestem zwolennikiem
      PO bzdura dlamnie kazda klerykalna koteria to zlo absolutne ,dowiedzialem sie
      tam tez ze jestem kretynem bo nie znam jakis tam ksieazek ,jakis tam
      autorow ,mi wystarcza oczy i uszy aby wiedziec co tu sie dzieje , nie musze
      szukac w ksiazkach wytlumaczenia tego co widze ,ale nie dziwie sie tobie ze ty
      tak masz w tych waszych seminarich duchowych tak wlasnie wam piora
      mozgi ,abscie stracili swoja samodziela ocene swiata , bo biskup wie lepiej co
      macie robic
      • alterpars Re: Silesius 01.02.06, 00:09
        kolter witaj w lewicowym swiecie howgh
        • kolter Re: Silesius 01.02.06, 00:12
          Tak sie sklada ze jestem antyklerykalem ,nie lubie SLD bo tak samo d...
          klerowi lize jak te klony AWS PO i PIS
      • silesius.monachijski Osla lawka 01.02.06, 00:12
        dla niepismiennych, nie czytajacych i nic nie rozumiejacych

kolter napisał:

> Wlasnie dowiedzialem sie z twojego postu z innego forum ze jestem
        zwolennikiem
        >
        > PO bzdura dlamnie kazda klerykalna koteria to zlo absolutne ,dowiedzialem
        sie
        > tam tez ze jestem kretynem bo nie znam jakis tam ksieazek ,jakis tam
        > autorow ,mi wystarcza oczy i uszy aby wiedziec co tu sie dzieje , nie musze
        > szukac w ksiazkach wytlumaczenia tego co widze ,ale nie dziwie sie tobie ze
        ty
        > tak masz w tych waszych seminarich duchowych tak wlasnie wam piora
        > mozgi ,abscie stracili swoja samodziela ocene swiata , bo biskup wie lepiej
        co
        > macie robic
        • planitnyk Re: Osla lawka 01.02.06, 00:35
          za to silesius lubi lizac dupy...szczegolnie niemieckie hahahah poloczek sie znalazl ;)))

moze mnie uswiadom z fizyki jadrowej bo slyszalem ze jestes z tego wyksztalcony niezle :) ?
          • alterpars Re: Osla lawka 01.02.06, 00:37
            buahahah silesius zmykaj stad juz auslenderze a przynajmniej po niemiecku juz
            sie naumial....plnitnyk piatka za te komentarze.
            • planitnyk Re: Osla lawka 01.02.06, 00:39
              niech sie uczy niemieckiego i wraca za tlumacza u swojego WODZA robic ale ciekawe czy ma czas :)))

a w przerwie miedzy sadzeniem ziemniakow czytasz te swoje zabawne lekturki ???

radze jakas odmiane zrobic..coz z fizyki lub matematyki bo to mniej debilne jest
              • planitnyk Re: Osla lawka 01.02.06, 00:40
                niedobrze mi sie robi kiedy taki UCIEKINIER pieprzy trzy po trzy na POLSKIM forum ....slazoki to juz tak majo :))) jak sie da to niemcem sie stanie szybciej niz ksiadz zdrowaskie odmowi :)) a pozniej do tuska ma pretensje ze sie urodzil na kaszubach --kretyn niemiecki sam jeden
        • planitnyk Re: Osla lawka 01.02.06, 00:43
          a ciebie buraku nauczyli tam w nieczech pisac i czytac ?????? szok !!!! po co im taki wyksztalcony murzyn ????
          • planitnyk 100 % wladzy dla PiS ......... 01.02.06, 00:45
            bo oni musza rzadzic w pustej sali sejmowej. obecnosc innych partii denerwuje tych specjalistow od gospodarki i KRYSZTALOWO CZYSTYCH LUDZI :)
            • me-e Re: 100 % wladzy dla PiS ......... 01.02.06, 00:47
              ...po nastepnych wyborach tak wlasnie bedzie...
              • kolter Re: 100 % wladzy dla PiS ......... 01.02.06, 00:50
                To dobrze bo choc mam juz pewnosc ze po jeszcze nastepnych wyborach PIS jak i
                AWS(kleru pies) zniknie ze sceny politycznej
              • planitnyk Re: 100 % wladzy dla PiS ......... 01.02.06, 00:50
                tylko jesli usniesz i bedziesz snil naiwniaczku :)))) GWARANTUJE ZE NIE BEDZIE :))) i dlatego jestem spokojny o wyniki .. wazne zeby ludzie zobaczyli jak pisiory im przyniosa dobrobyt :)
          • kolter Re: Osla lawka 01.02.06, 00:47
            Teraz nie murzyn ale afropolak sie pisze czleku!!
            • mysz_polna5 Re: Dziwne wyniki? 01.02.06, 00:53
              Gdy tymczasem, w onecie leci sadaz, gdzie pytaja:
              ~ czy uwazasz, ze rzad podjal wlasciwe dzialania w Katowicach? Wynik jest:
              ~ 57 ~ tak
              ~ 31 ~ nie
              ~ 11 ~ nie wiem.

Tak wiem, ze to inny sadaz! Ale, ale ... gdyby rzad byl tak zle oceniany jak w
              przedmiotowym sadazu, gdzie PO juz, juz ... wygrywa, to i te wyniki, ktore
              powyzej cytuje 'musowo' bylyby inne. Tralalalalalala!
              • planitnyk Re: Dziwne wyniki? 01.02.06, 00:57
                ok. juz to mowilem na forum kiedys... mnie to nie przeraza bo rozmawiam z ludzmi roznymi baaardzo i wyjasnienie jest proste :)

RZAD a PiS to dwie rozne rzeczy i polega na tym mechanizm: Marcinkiewicz robi z siebie milego faceta i wieeelu ludzi uwaza go za sympatycznego. poza tym kilka osob w rzadzie ( heheh najmniej wyraziste sa zPiSu :) i rzad moze miec niezle wyniki ale nie PiS jako partia.

ludzie glosuja na rzad bo wlasnie mowilem tragedia to bylo WSPANIALE Zdarzenia dla nich.. kazdy rzad by zrobil to samo bo nie zasluga rzadu tylko na slasku WCZESNIEJ bylo juz wszystko lepiej dograne wiec dlatego spili smietanke tylko.
                • mysz_polna5 Re: Dziwne wyniki? 01.02.06, 01:12
                  planitnyk napisał:

> ok. juz to mowilem na forum kiedys... mnie to nie przeraza bo rozmawiam z
                  ludzm
                  > i roznymi baaardzo i wyjasnienie jest proste :)
                  >
                  > RZAD a PiS to dwie rozne rzeczy i polega na tym mechanizm: Marcinkiewicz
                  robi
                  > z siebie milego faceta i wieeelu ludzi uwaza go za sympatycznego. poza tym
                  kil
                  > ka osob w rzadzie ( heheh najmniej wyraziste sa zPiSu :) i rzad moze miec
                  niez
                  > le wyniki ale nie PiS jako partia.
                  >
                  > ludzie glosuja na rzad bo wlasnie mowilem tragedia to bylo WSPANIALE
                  Zdarzenia
                  > dla nich.. kazdy rzad by zrobil to samo bo nie zasluga rzadu tylko na slasku
                  WC
                  > ZESNIEJ bylo juz wszystko lepiej dograne wiec dlatego spili smietanke tylko.

Nie przeceniajmy sprawy. PiS rzadzi za krotko, aby go oceniac.
                  Fakt ~ jest faktem, ze jak do tej pory robi to skutecznie ~ i nie zrobil
                  zadnego zasadniczego bledu, choc sila medialna, ich nie piesci. No ... chocby
                  tak jak panstwa Kwasniewskich, czy tez rzady lewicy / przed aferami
                  oczywiscie/. Pozniej juz tego nie dalo sie ukryc. Tele na temat faktow!
            • planitnyk Re: Osla lawka 01.02.06, 00:53
              ojjjjjjjj sorry :((((( ale walnalem niepolitycznie :)

tylko faktycznie ja rozrozniam tych dobrych murzynow i AFROPOLAKOW ( dobre okreslenie ) :)))

wiesz w koncu oni sie tam nudza czasem jak slyszalem i maja czas na takie bzdurne ksiazki :) ktorych raczej ludzie nie musza czytac zeby wiedziec ze kts glosi utopijna polityke po prostu juz sporo swait istnieje i sie czerpie z doswiadczen :)
    • me-e Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:19
      ... do dyktatury chyba...bo wyborach bez najmiejszych szans...
      • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:24
        I tu sie mylisz co do szans PIsuaru , ostatnio spotkalem ankietera zadal mi
        tylko jedno pytanie na kogo bede glosowl w nastepnych wyborach ,poweidzialem ze
        na pis ,niech Kaczki wierza ze maja takie duze poparcie ,LUDZIE NA PYTANIE
        ANKIETEROW MOWCIE ZE CHCECIE PISU ;zobaczymy ja im wary opadna po wyborach
        Kacza ich mac
        • me-e Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:29
          ...mee...jak inkasent sie pyta...na kogoglosowalem i na kogo zamierzam
          glosowac...zawsze mowie ,ze na PO...bo PO mee...obroni przed kaczorami...i moze
          wroci lechu z wchowskim...miller...oleksy ...pastusiak...juz sie nie moge
          doczekac...

kolter napisał:

> I tu sie mylisz co do szans PIsuaru , ostatnio spotkalem ankietera zadal mi
          > tylko jedno pytanie na kogo bede glosowl w nastepnych wyborach ,poweidzialem
          ze
          >
          > na pis ,niech Kaczki wierza ze maja takie duze poparcie ,LUDZIE NA PYTANIE
          > ANKIETEROW MOWCIE ZE CHCECIE PISU ;zobaczymy ja im wary opadna po wyborach
          > Kacza ich mac
          • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:32
            Jak to mowia wroc komuno ale paszporty zostaw
            • alterpars Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:39
              a kler do roboty!!!!!!
              • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:45
                Apage satan ,nie bluzni czleku ,kler i robota!!
              • me-e Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:46
                ...jaskiniowcy...strugaja juz dzidy...

alterpars napisał:

> a kler do roboty!!!!!!
                • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:49
                  No tak !!ktos kto darmozjadow goni do roboty to jaskiniowiec
                  • me-e Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:51
                    ...nie gon do roboty...sam sie za nia wez...bo polska ostatnia w europie...ani
                    do pracy ...ani do ducha...era kamienia lupanego ciagle tu trwa...niczym walka
                    o ogen...

kolter napisał:

> No tak !!ktos kto darmozjadow goni do roboty to jaskiniowiec

• alterpars Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:53
                      no wlasnie dlatego polska to ciemny kraj ze kler rzadzi. Zagonic tych czarnych
                      drani do ciezkich robot toby przestali nudzic
                      • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 01:01
                        Nich sobie stekaja z ambon ale tylko za podatki placone przez swoich
                        wiernych ,a nie wszyscy musza placic ,wiec katolicy kochajcy matke kosciol
                        pisac do swoich poslow zeby wprowadzili podatek koscielny i co do grosza ta
                        bande pedofili rozliczac
                    • planitnyk Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:54
                      o to na razie jestesmy WYSOKO :)))

po rzadach pisuarow bedziemy ZA AFRYKA :) gdzies kolo bangladeszu :)

nic dziwnego ze silesius afropolak spieprzyl z kraju :)
                      • mysz_polna5 Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:55
                        planitnyk napisał:

> o to na razie jestesmy WYSOKO :)))
                        >
                        > po rzadach pisuarow bedziemy ZA AFRYKA :) gdzies kolo bangladeszu :)
                        >
                        > nic dziwnego ze silesius afropolak spieprzyl z kraju :)

A konkretnie dlaczego? Uzasadnij krotko, ale logicznie!
                        • planitnyk Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 01:00
                          bo jeszcze nie slyszalem o kraju ktory bedac w kryzysie rozdaje kase na BZDETY !!!

wedlug ciebie ciagle zwiekszajac wydatki ( emeryturki podniesc to juz kilka procent w wyborach ) i zwiekszajac administracje osiagniemy cos odbrego ????

jak na razie TYLKO PRO socjalne dzialania widze a jakos nie wierze i ekonomistow czesc ( oczywiscie ta z UB ) ) ze takie dzialanie bez wyrzeczen prowadzi do czegos takiego jak wzrost gosp
                        • silesius.monachijski Droga Myszo! Uciekaj stad! tu sami post-prlowscy 01.02.06, 01:03
                          wariaci; nie maja argumentow, sa kompletnie pijani, i jeszcze Cie obraza; nic
                          nie czytaja, nie wiedza, kto i kiedy (i co) napisal; grunt to "bluznac" na
                          przeciwnika; ja juz stad uciekam, bo to PO-SLDowski dom wariatow; pelno tu
                          POszolomow i POlszewikow; a kysz!

mysz_polna5 napisała:

> planitnyk napisał:
                          >
                          > > o to na razie jestesmy WYSOKO :)))
                          > >
                          > > po rzadach pisuarow bedziemy ZA AFRYKA :) gdzies kolo bangladeszu :)
                          > >
                          > > nic dziwnego ze silesius afropolak spieprzyl z kraju :)
                          >
                          >
                          > A konkretnie dlaczego? Uzasadnij krotko, ale logicznie!
                          • alterpars Re: Droga Myszo! Uciekaj stad! tu sami post-prlow 01.02.06, 01:05
                            silesius jak tam krowy wydojone?
                            • silesius.monachijski A GDZIE TWOJA LEGITYMACJA PZPR? W SEDESIE? 01.02.06, 01:47
                              alterpars napisał:

> silesius jak tam krowy wydojone?
                          • mysz_polna5 Re: Droga Myszo! Uciekaj stad! tu sami post-prlow 01.02.06, 01:05

> wariaci; nie maja argumentow, sa kompletnie pijani, i jeszcze Cie obraza; nic
                            > nie czytaja, nie wiedza, kto i kiedy (i co) napisal; grunt to "bluznac" na
                            > przeciwnika; ja juz stad uciekam, bo to PO-SLDowski dom wariatow; pelno tu
                            > POszolomow i POlszewikow; a kysz!

Plucie, to nie argument. Aczkolwiek ... nie lubie:)))! No chyba, ze ten co
                            pluje, robi to pod wiatr :))))))))))))))))))))
                          • planitnyk Re: Droga Myszo! Uciekaj stad! tu sami post-prlow 01.02.06, 01:05
                            za to y czytales hehehehh

INTELIGIENT z ciebie tylk otroche ograniczona masz te liste lektur :)))))

tylko na politologii sprzatasz ???
                    • kolter Re: Blizniaki do piaskownicy. PO do Wladzy. 01.02.06, 00:58
                      to dlatego ze mamy za duzo kosciolow do oplacenia wiec i na edukacje brak
    • silesius.monachijski DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 00:51
      Nigdy bym sie nie spodziewal, ze uda mi sie rozowo-czerwony salon sprowokowac
      na tym forum do takiego obnazenia swojej glupoty, indolencji, braku
      inteligencji, dobrego smaku i kultury na tym forum; o czyms takim nigdy nie
      smialbym marzyc; teraz dopiero "kosztuje" moj triumf; ale daliscie plame; nie
      znacie podstawowych dziel politologii i filozofii politycznej (to przerabiaja
      studenci I roku na kazdej podrzednej uczelni); jestescie bylymi "czlonkami" tej
      tzw. "przewodniej sily narodu"; poza bluzgami zero argumentow; poza -
      obelzywymi wyzwiskami - zadnego racjonalnego przyczynku do dyskusji; POszolomy
      + SLDowsko-mafijna frakcja na forum to dla mnie WIELKIE NIC; nawet juz smiac
      sie z waszej glupoty, indolencji i chamstwa nie potrafie; jestescie dla mnie
      tacy sami, jak ten zlosliwy krytyk Brunona Jasienskiego, do ktorego ten napisal
      nastepujaco: "siedze sobie w ustronnym miejscu, i mam pana krytyke przed soba;
      za chwile bedde ja miec za soba";
      .
      Dobranoc czerwono-rozowe trolle;
      • alterpars Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 00:54
        idz czyscic kible niemcom. Na porzadna polemike jestes zbyt cienki. Porzadne
        uczelnie. Kolego czy ty wogole jakakolwiek uczelnie na oczy widziales buahahahahaha
        • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:03
          na uczelni tez trzeba sprzatac :) ciezka praca i silesius wykonuja ja mam nadzieje godnie czasem zaczytujac sie w miltonie friedmanie mam nadzieje tez :)
      • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 00:56
        Ta, tylko kiedy Taki Kato oszolom obraza to jest cacy kiedy kopany komuch
        odgryzie sie ,to juz chamstwo agresja i poruta ,jakie to typowe dla was
        katolickich obroncow wartosci
        • alterpars Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 00:59
          bo to jest tzw polski katolicyzm. dranski wrogi ludziom spasiony...
        • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:01
          kolter napisał:

> Ta, tylko kiedy Taki Kato oszolom obraza to jest cacy kiedy kopany komuch
          > odgryzie sie ,to juz chamstwo agresja i poruta ,jakie to typowe dla was
          > katolickich obroncow wartosci

Te, komuchy usilowaly zwalczyc kosciol w Polsce. Niestety ~ techniczne KO
          dostali. Ja wiem, ze ty kontynujesz dzielo ~ Jestes cienki pikus, malenki...
          hehehehehehe!
          • alterpars Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:04
            bo kosciol jwst podstepny i nie daje sie latwo zwalczyc...alepoki co sam sie
            zacyna rozkladac na torunski i lagiewnicki buahahahahahaaha
            • silesius.monachijski Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:10
              a twoj - tzw. mozg - rozklada sie na czynniki pierwsze; szybko do formaliny,
              zeby studenci anatomii i zrodla glupoty mogli poznac

alterpars napisał:

> bo kosciol jwst podstepny i nie daje sie latwo zwalczyc...alepoki co sam sie
              > zacyna rozkladac na torunski i lagiewnicki buahahahahahaaha
              • alterpars Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:12
                czyzbys sie znizyl do mojego poziomu i zaczynas zopluwac..nono...alez silesiusie
                nie uchodzi. Taki oczytany gladki i w swiecie obyty.....cmok cmok....czyzby
                lacinskie teksty lubo tez filozofia spinozy nie nauczyly cie opanowania....
                • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:13
                  :)))))))

nooo co TY :) filozofia fizlofia seneka opanowanie te sprawy ale kiedy idzie o realne zycie to jest jak mowilem :))) BREDNIE KSIAZKOWYCH MOLI :))) i silesius to wie :)))
              • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:14
                no i ty sprzatajac w sali cos uszczkniesz z anatomii :))) to cielkawsze pewnie niz te twoje madrosci wszechswiatowe :)
          • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:07
            moze i cienki ale to zycie pokazuje ze coraz mniej ludzi chodzi do kosciolu, a
            jeszcz pisiorki z Tadkiem dolozol do tego kilka procent
            • silesius.monachijski JAK TO! I KWASNIEWSKI I TUSK WZIELI OSTANIO 01.02.06, 01:11
              sluby koscielne; ciekawe po co?

kolter napisał:

> moze i cienki ale to zycie pokazuje ze coraz mniej ludzi chodzi do kosciolu,
              a
              > jeszcz pisiorki z Tadkiem dolozol do tego kilka procent
              • planitnyk Re: JAK TO! I KWASNIEWSKI I TUSK WZIELI OSTANIO 01.02.06, 01:12
                heheheh pewnie po to samo po co jezdzi WASZ wodz i premier do RYDZYKA frajerze. kazdy jest pewnie taki zaklamany jak PiS :)) WODZ u stop zolnierza wermachtu :)) a pluje jadem na innych od niego :)
              • alterpars Re: JAK TO! I KWASNIEWSKI I TUSK WZIELI OSTANIO 01.02.06, 01:13
                moze to jest sposob zeby od srodka rozpieprzac KK
          • silesius.monachijski Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:08
            on nawet pikus, Droga Myszo nie jest; on jet Chuck Norris i prezio kwach w
            kurtce Schwarzeneggera w jednym; (ale kulom sie ze smiechu: cha cha cha)

mysz_polna5 napisała:

> kolter napisał:
            >
            > > Ta, tylko kiedy Taki Kato oszolom obraza to jest cacy kiedy kopany komuc
            > h
            > > odgryzie sie ,to juz chamstwo agresja i poruta ,jakie to typowe dla was
            > > katolickich obroncow wartosci
            >
            >
            > Te, komuchy usilowaly zwalczyc kosciol w Polsce. Niestety ~ techniczne KO
            > dostali. Ja wiem, ze ty kontynujesz dzielo ~ Jestes cienki pikus, malenki...
            > hehehehehehe!
            • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:11
              za to ty jestes BOGIEM AFROPOLAKOW hahahahahaha

idz jednak wydoj krowy albo posprzataj sale wykladowe poczytaj sobie przy okazji pare swoich lekturek :)))) hahahaha umrzesz taki sam glupi jak sie urodziles czytajac te brednie :)
            • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:15
              Moze cienki ,moze komiczny ,ale po lapkach nie caluje swego proboszcza i za
              taboret u niego nie robie ,tak jak wy nacpani kadzidlem
              • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:17
                kolter napisał:

> Moze cienki ,moze komiczny ,ale po lapkach nie caluje swego proboszcza i za
                > taboret u niego nie robie ,tak jak wy nacpani kadzidlem

?????? Dziwnie nienawistne! I to by bylo na tyle. Parampampam!
                • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:19
                  Pamparampa nucisz sobie myjac mesia swego plebana ??
                • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:24
                  Mysz Polna to brzmi na jak nick dla kobiety ,mocno jej zakrecil w glowie jakis
                  mlody wikary skoro ich tak broni ,przecierz dla kleru kobieta to tylko maszynka
                  do bzykania chowania osemki dzieci,co kreca cie talibowie masz ochote na troch
                  e rozkoszy kiedy jurny talib batem cie po pupci wychlosta??
          • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:08
            kosciol wpolsce hahahahahah to nawet komunisci nie musza dotykac palcem :))))))) sam sie ropzpadnie bo kosciol rozwalaja sami katolicy tacy rydzykowo kaczysncy :))
            • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:14
              planitnyk napisał:

> kosciol wpolsce hahahahahah to nawet komunisci nie musza dotykac
              palcem :))))))
              > ) sam sie ropzpadnie bo kosciol rozwalaja sami katolicy tacy rydzykowo
              kaczysnc
              > y :))

Please ... nie zachowuj sie jak szalony. Co dzisiaj brales?
              • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:16
                akurat jesli chodzi o to to nIE BIORE :)

tylko Pisioru sie zachowuja czasem jakby brali prochy odmozdzajace i wpajace wiernosc f.... tzn WODZOWI :)

a opinia o kosciele jest dawno znana ze kosciol rozwali sie od srodka a nie od zewnatrz bo nacisk zewnetrzy nic nie daje sami katolicy go rozwala :)))
                • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:18
                  planitnyk napisał:

> akurat jesli chodzi o to to nIE BIORE :)
                  >
                  > tylko Pisioru sie zachowuja czasem jakby brali prochy odmozdzajace i wpajace
                  wi
                  > ernosc f.... tzn WODZOWI :)
                  >
                  > a opinia o kosciele jest dawno znana ze kosciol rozwali sie od srodka a nie
                  od
                  > zewnatrz bo nacisk zewnetrzy nic nie daje sami katolicy go rozwala :)))

Dziwne, ale ja podobnie oceniam ... osoby spod innego 'sztandaru'! He!
                  • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:20
                    no ciekawe bo ja jakos nie:))

dlatego jestem w szoku od miesiaca nie z powodu wyborow bo GLUPI narod wiadomo wybierze OBIECANKI :)) ale z powodu reakcji CZESCI naiwniakow ktorzy gdyby mogli to by klekali przed LOGIEM PiSu nawet :) albo przed plakatem wyborczym z Kaczuszka :)
                    • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:23
                      planitnyk napisał:

> no ciekawe bo ja jakos nie:))
                      >
                      > dlatego jestem w szoku od miesiaca nie z powodu wyborow bo GLUPI narod
                      wiadomo
                      > wybierze OBIECANKI :)) ale z powodu reakcji CZESCI naiwniakow ktorzy gdyby
                      mogl
                      > i to by klekali przed LOGIEM PiSu nawet :) albo przed plakatem wyborczym z
                      Kacz
                      > uszka :)

Jak mozna traktowac cie powaznie, kiedy piszesz ... jak szalony! Co?
                      Zadne argumenty! To dobre na 'czat'!
                      • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:25
                        nie bardzo czaje czego ty chcesz ????

ja juz dawno powiedzialem ze PiS to BETON do ktorego i tak nie dociera nawet co TV pokazuej ( UBECKA ) gazety nie tylko GW (UBeckie ) wiec po co gadac ... wole sie posmaic z was naiwniakow :)))
                  • silesius.monachijski MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:26
                    jestes znakomita; Twoje riposty strasznie mnie bawia: uderzasz w czule punkty
                    komuchow i pseudokomuchow; gratuluje Myszo, i chyle czola; bingo! jestes
                    naprawde rewelacyjna; o oni nijak Cie dopasc nie moga; alez sie turlam ze
                    smiechu: cha cha cha (mysle, ze przynajmniej polowa Twoich adwersarzy jest
                    na "bani" - komuchy zawsze chlaly); grunt, ze ja sie bawie; trzymam kciuki i
                    pozdrawiam

mysz_polna5 napisała:

> planitnyk napisał:
                    >
                    > > akurat jesli chodzi o to to nIE BIORE :)
                    > >
                    > > tylko Pisioru sie zachowuja czasem jakby brali prochy odmozdzajace i wpaj
                    > ace
                    > wi
                    > > ernosc f.... tzn WODZOWI :)
                    > >
                    > > a opinia o kosciele jest dawno znana ze kosciol rozwali sie od srodka a n
                    > ie
                    > od
                    > > zewnatrz bo nacisk zewnetrzy nic nie daje sami katolicy go rozwala :)))
                    >
                    >
                    >
                    > Dziwne, ale ja podobnie oceniam ... osoby spod innego 'sztandaru'! He!
                    • planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:28
                      turlaj sie turlaj bo bauer pewnie nie pozwala sie smiac w pracy :)))) ale posmej sie bo murzyn musi byc zadowolony w koncu :) zeby lepiej pracowal INTELIGIECIE za dyche :)
                      • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:31
                        Nie pisz Murzyn bo ich obrazasz pisz Afropolak
                        • planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:31
                          znowu zapomnailem :))) kurka sorry ale masz racje :)
                          • mysz_polna5 Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:34
                            planitnyk napisał:

> znowu zapomnailem :))) kurka sorry ale masz racje :)

oki ~ doki :))))) (jesli to do mnie) ?
                            • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:36
                              Nie to do mnie o twoim afropolskim kolesiu , pisuaromyjcy z monachium
                            • planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:36
                              to bylo do zwracajacego mi uwage kolegi zebym nie pisal o murzynachh...mmoze w ferworze walki klas nie zauwazylem do kogo odpisuje . przepraszam
                        • silesius.monachijski Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:37
                          do ksiazek cioleczki, nie do kompa; alez jestescie smieszni; co post, to
                          konwulsje smiechu u mmie; do "bauera"? cha cha cha; mam niezla pozycje w
                          Allianzie; wurtsdojcz? po prostu jestescie tak smieszni, ze zaden cyrkowy clown
                          post-pzrp-owskie badziewie nie przebije; po prostu jestescie glupi; zrozumcie
                          to wreszcie; wtedy moze i terapia sie powiedzie

kolter napisał:

> Nie pisz Murzyn bo ich obrazasz pisz Afropolak
                          • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:40
                            my jestesmi smieszni ,ale twoi przyjaciele maja wyjatkowo ponure mordy np pan
                            od korupcji Kaminski,ciekawe czy wezmie sie za telegraf skoro taki
                            uczciwy ,niech popatrzy na pazurki swoim kaczym szefom
                          • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:41
                            Silesius przyznaje sie jestem Glupi ,teraz ty!!!
                            • silesius.monachijski Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:53
                              przyznaje Tobie i Twoim kompanom - choc jeden raz - racje: tak, jestescie
                              glupi, ale nic nie jest jeszcze stracone; glowa do gory, i do bibliotek (to
                              poczatek)

kolter napisał:

> Silesius przyznaje sie jestem Glupi ,teraz ty!!!
                              • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:55
                                wiesz glupi nigdy sie do tego nie przyza ze nim jest ,wiec ja jestem
                                glupi ,teraz ty!!! a po co nam do bibloteki skoro juz nas oswieciles
                              • planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:56
                                no wiesz .... w naszych dziedzinach BURAKU nie ma takich kilku pozycji jak w TWOJEJ FILOZOFII POLITYKI :)))))) no wymiekam co za kretyn sie osmiesza ciagle :))))))) i siedzenie w bibliotekach iczytanie buraczanych staroci zostawiamy tobie... swietnie sobie radzisz :)))

pewnie cie podniecenie zzera kiedy wkraczsz do biblioteki i siegasz po klasyka FILOZOFII POLITYKI :)))))))))))

albo jakiegos BIZNESA:)

• planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:44
                            to jak pisiorku ---kiedy burzycie synagogi ??? juz jakis czas twemu zapowiadal jeden duzy pisior :)

w sumie mi tam wszystko jedno ale moze teraz kiey do wladzy doszli to nie beda burzyc jednak :)) ale tak niefortunjie sie powiedzialo :)
                            • silesius.monachijski Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:55
                              Twojej glupoty nikt i nic nie rozbije - nawet najlepszy mlot pneumatyczny;
                              chyba, ze niebiosa zesla zbawienny piorun, ktory w twoja lepetyne uderzy; to
                              twoja ostatnia szansa

planitnyk napisał:

> to jak pisiorku ---kiedy burzycie synagogi ??? juz jakis czas twemu
                              zapowiadal
                              > jeden duzy pisior :)
                              >
                              > w sumie mi tam wszystko jedno ale moze teraz kiey do wladzy doszli to nie
                              beda
                              > burzyc jednak :)) ale tak niefortunjie sie powiedzialo :)
                              • kolter Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:57
                                skoro nie najlepszy mlot to moze jeden z twoich baranow , Tfuu sorry jedna z
                                owieczek pomoze ten komuszy leb rozwalic??
                              • planitnyk Re: MYSZ POLNA ROZWALA SALON! CHYLE CZOLA 01.02.06, 01:57
                                ooooo burak CZEGOS NIE WIEDZIAL :!!!!!!!!!!!!!

a to pisiorski poselek z brukseli dal taka rade zeby to zrobic hahahahaha

silensius NIE ZNALAZL TEGO W OFICJALNYCH danych PIS hahaahahaha
                • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:21
                  planitnyk napisał:

> a opinia o kosciele jest dawno znana ze kosciol rozwali sie od srodka a nie
                  od
                  > zewnatrz bo nacisk zewnetrzy nic nie daje sami katolicy go rozwala :)))

Nic nie jest wieczne ~ jest zmienne! Jak narazie trwa ponad 2000 lat. Mial
                  swoje wzloty i upadki! To wszystko.
                  • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:22
                    spokojnie :) nic nie jest wieczne faktycznie :) a pewne zjawsika musza potrwac :)

rydzyki dzialaja jak KATALIZATOR wiec cieszmy sie :)
                    • mysz_polna5 Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:25
                      planitnyk napisał:

> spokojnie :) nic nie jest wieczne faktycznie :) a pewne zjawsika musza
                      potrwac
                      > :)
                      >
                      > rydzyki dzialaja jak KATALIZATOR wiec cieszmy sie :)

Rydzyk, to nie KK. To jego czesc. Tak samo jak ludzie. Choc wszyscy nimi
                      jestesmy, ale jestesmy ROZNI. I DOBRZE, ze tak jest!
                      • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:27
                        czesc CALOSCI a to wystarczy zeby spowodowac UPADEK wiekszej czesci niz Ci sie wydaje... belka stalowa tez sie zaczyna czasem lamac od malutkiego kawaleczka slabszego :) miejsca :)

spokojnie :)
                  • kolter Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:27
                    Myszko kto cie sklamal ze twoj kosciol ma 2000 lat ,czesciowo masz racje Jezus
                    Zyl 2000 lat temu ,ale jakos z ewangeli nie wynika ze palil heretykow ,i
                    mordowal dla wladzy wiec nie powtarzaj tych klamstw ze watykan ma cos wspolnego
                    z pacyfista Jezusem
                    • alterpars Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:31
                      swiete slowa kolter. Te spasione czarne zachlanne nieroby nic nie maja wspolnego
                      z Jezusem
      • planitnyk Re: DZIEKUJE WAM KOMUCHY I POSZOLOMY 01.02.06, 01:02
        WOOOOOOOW
        sprowokowales ????? mysliusz ze ci twoj bauer da podwyzke ze SAM JEDEN walczyles z Czerwonym IMPERIUM ??? hahahahahahahhaah
    • adalberto3 Forsowanie ulubieńców ! Precz z .. 01.02.06, 01:00
      .. taką zabawą !
    • me-e nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:16
      ...dzentelmeni, umieja sie godzic ze swa po-razka...bolszewiko-lewako-
      liberalowie...badzcie dzentelmenami...bo jak na razie to sloma wam wychodzi z
      butow...
      • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:18
        sloma wychodowana przez KOMUNISTOW i wiekszosc BUDYNKOW STABILNYCH przez NICHzbudowana i jesli silesius wroci sprzatac do polski na uczelnie to tez W KOMUNISTYCZNEJ BUDOWLI

WY NIC zescie NIE zbudowali solidaruchy krzyczace glosno ":)))
        • me-e Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:20
          ...a walesa...a lewa noga...pomysl co bys dzisiaj robil...swinie bys pasl...

planitnyk napisał:

> sloma wychodowana przez KOMUNISTOW i wiekszosc BUDYNKOW STABILNYCH przez
          NICHzb
          > udowana i jesli silesius wroci sprzatac do polski na uczelnie to tez W
          KOMUNIST
          > YCZNEJ BUDOWLI
          >
          > WY NIC zescie NIE zbudowali solidaruchy krzyczace glosno ":)))

• planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:21
            WALESA ???? heheheheh jakie swinie czlowieku ??? naiwny jestes koszmarnie jednak :)

walesa ZBUDOWAL CO???? po komunie tylk osie SYPIE WSZYSTKO :) i kolejne zaklady upadaja :)
            • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:25
              planytnik nie znam cie ale za te komentarze do silesiusa to mas zu mnie duza
              wode. Ubawilem sie jak malo kiedy. Kurcze naprawde czytajac jego posty mialem
              identyczne wrazenie ze to taki burek ktory gdzies tam zamiata niemieckie kible,
              marzyl o studiach ale nie wyszlo (z przyczyn obiektywnych rzecz jasna) a teraz
              nadrabia. W sumie mu sie chwali bo tam cos brzdaka o filozofii i lacinie i kilka
              ksiazek poczytal i ciagle chce zeby z nim polemizowac....hihihihi
              • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:31
                no masz racje a dlatego masz bo to jest KLASYCZNY przyklad :)

takich jest MASA .. sloma im wylazi z butow, zapieprzaja gdzies dla bauera, a jesli ktos nawala na studentow to oni pierwsi bo zal dupe sciska.. a nawet jesli cos koncza to przeczytaja kilka ksiazek i juz sie maja za GURU swiatowej polityki :)

no jednak ja w mojej dziedzinie wiem ze mimo ze codziennie sie doksztalcam to duuuuzo mi brakuje:)

• mysz_polna5 Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:31
                pisze spokojnie i na temat.
                A to, co robi ~ to jego osobista sprawa ~ i tylko durem, moze oceniac,
                drugiego, na podstawie jego profesji, ktora jak sadze odgaduje.

Tu jest forum dyskusyjne, i tu moim skromnym zdaniem nalezy poslugiwac sie
                argumentem na argument. Osobiste wycieczki, zwlaszcza, gdy sie mic nie wie na
                temat drugiego czlowieka ~ to GLUPOTA, lub bezsilnosc argumentacji. Tak uwazam!
                • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:33
                  jasne ze jest :))) spotykam takich gentelmanow na peczki :))) c prawda nie w polityce sie czuja mocni ale tez ciagle cytuja wybrane pozycje ksiazkowe jak automaty :) zero wlsnej inwencji i myslenia
                • alterpars Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:37
                  Widzisz droga myszko. Mnie tak naprawde zwisa ten caly silesius co on robi i
                  jakie ma poglady i niech mu tam na zdrowie wyjda te ksiaeczki co czyta.
                  Natomiast na kilometr widac ze sie facet sili na bycie kims kim nie jest. Jak na
                  obytego w swiecie dyplomate strasznie latwo daje sie podpuscic. Stad nikt z nim
                  nie bedzie wojowal na argumenty. jego pozycje dodatkowo oslabia fakt ze mieszka
                  za granica. Latwo sie dyryguje zza pieca ale my juz jednego Jezioranskiego
                  mielismy :-) Swoja droga nie kto inny ostrzegal Polske przed Polakami.
                  • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:43
                    Silesiu pozuje na takiego dyplomate ktory kiedy powie spie...j to poczujesz
                    podniecenie przed zbizajaca sie wyprawa !!
                • silesius.monachijski Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:43
                  Droga Myszo,

tez siedze w biznesach; a poza tym jestem filozofem polityki (z wyksztalcenia);
                  i sugerowalem tym dziwnym stworom na forum, zeby sobie cos poczytali; a oni -
                  forumowi "mysliciele" nawet podstawowych nazwisk i dziel nie znaja; jak mam ich
                  traktowac powaznie? smieje sie z ich glupoty i pretensjonalnosci; a kiedy nie
                  maja innych argumentow, to pisza: "silesius = szwab", silesius = wurstdojcz",
                  czy silesius pracuje u bauera; co za zakompleksione badziewie; bez kultury, bez
                  wychowania, i bez argumentow; wstyd PO i SLD: co za swolocz sobie
                  wychowaliscie; sam juz mamm dylemat: smiac sie czy plakac?

mysz_polna5 napisała:

> pisze spokojnie i na temat.
                  > A to, co robi ~ to jego osobista sprawa ~ i tylko durem, moze oceniac,
                  > drugiego, na podstawie jego profesji, ktora jak sadze odgaduje.
                  >
                  > Tu jest forum dyskusyjne, i tu moim skromnym zdaniem nalezy poslugiwac sie
                  > argumentem na argument. Osobiste wycieczki, zwlaszcza, gdy sie mic nie wie na
                  > temat drugiego czlowieka ~ to GLUPOTA, lub bezsilnosc argumentacji. Tak
                  uwazam
                  > !
                  • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:45
                    bo ci mysliciele nie musza swiata ogladac cudzymi oczyma wiec nie czytaja
                    bzdur maja oczy ,maja uszy i wlasne a nie ksiazkowe zdanie
                    • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:47
                      widzisz ze to FILZOOF hahahah wiec czyta BREDNIE takich samych jak on :)))

poczytaj jednak koles silesiusie COS WARTOSCIOWEGO :)))

ty biznesie :)
                  • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:46
                    WIEEEEEESZIALEEEEEEEEEEM

ZE TO DARMOZJAD !!!!!!!!!! JEST trafilem !!!!!!!!

FILOZOF POLITYKI hahahahahahahahahahahahahaha nooooo staryyyy k.........
                    co za BARAN CIE ZATRUDNIL :))))))))

to najsmieszniejszy kieruenk o jakim slyszalem )))))))

wolalbym chyba byc animatorem kultury :)))
                  • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:46
                    siedze w BIZNESACH !!!!!

koles juz mowi jak wiesniak wiec pewnie to biznes mleczarski :))) w niemczech

albo to ciemne biznesy :)))
                    • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:48
                      A tam biznes ,pewno jakas mala parafia na zadupiu
                  • alterpars Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:48
                    silesius ma dylemat. dylemat tak sie u niego zagniezdzil ze jutro tez go posiadzie.
                    • silesius.monachijski NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:00
                      a to takie wazne w zyciorysie: byles czerwona swinia czy nie? ja zawsze
                      odpowiem nie; a ty alterparsie? slucham? co powiedziales? nie zrozumialem; wiec
                      raz jeszcze glosno i duzymi litarami: byles czlonkiem polskiej nsdap czyli
                      pzpr, czy nie? tylko mow wyraznie (nie tak, jak tusk)

alterpars napisał:

> silesius ma dylemat. dylemat tak sie u niego zagniezdzil ze jutro tez go
                      posiad
                      > zie.
                      • planitnyk Re: NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:01
                        niewzne

FILOZOF POLITYKI to juz wystarczajce swinstwo dla kraju :)

a na dodatek czlowiek ktory spier..... z kraju i poucza polakow ktorzy tu mieszkaja
                      • kolter Re: NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:02
                        A twoj dziadek byl w SS czy byl tylko zwyklym Volksdeutschem
                        • planitnyk Re: NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:03
                          nooo jeszcze daj mu wehrmacht do wyboru :)))) oni w koncu byli czysci jak lza :)))

moze za zalugi wyjechal za granice :) dla panstwa niemieckiego :) a teraz robi dym wsrod polakow ;)
                          • kolter Re: NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:06
                            mysle ze jednak ze jego dziadek byl polakiem handlowal kaszanka ,i dlatego
                            donosil niemcom, i za te zaslugi jego wnuk siedzac w jednym z najbogatrzych
                            krajow swiata , i poucza nas jak zyc w naszym biednym kraju
                            • planitnyk Re: NIE JESTEM BYLYM "CZLONKIEM" JAK ALTERPARS 01.02.06, 02:07
                              nic dodac nic ujac
                              • alterpars buahahaha 01.02.06, 02:10
                                silesius alez ty sie dajesz podpuscic.....dyplomato w biznesach hihihihihi
                                • planitnyk Re: buahahaha 01.02.06, 02:12
                                  jesli sie zajmuje czlowiek tyloma BIZNESAMI a na dodatek FILOZIFOA POLITYKI na glowie jest i cala GEOPOLITYA to nie jest latwo sie nie dac podpuscic :)

on ma na glowie caly swiat ktory liczy ze on poda sekret idealnego ustroju :)))

a on juz jest na tropie :) tylko jeszcze 100 ksiazek przeczyta :)
                                  • kolter Re: buahahaha 01.02.06, 02:14
                                    z prawej polki sto, a potem jeszcze 100 ze skrajnej prawej
                                    • planitnyk Re: buahahaha 01.02.06, 02:15
                                      oooo zapomnialem o skrajnej prawej.... ale pozniej to juz z gorki poleci
                              • silesius.monachijski JAK TAM KOMUSZKI? BIEGUNKA ZATRZYMANA? 01.02.06, 02:13
                                Chyba tylko alterpars ma powazne rozwolnienie; a slyszalem, ze i jego g.... na
                                czerwono se zabarwilo? i ze sierp i mlot muszle zatkaly; a to cí nowiny; oczom
                                i uszom juz chybanie uwierze
                                • planitnyk Re: JAK TAM KOMUSZKI? BIEGUNKA ZATRZYMANA? 01.02.06, 02:15
                                  NOOOO feeeeeeee takie slowa u powaznego FILOZOFA POLITYKI ???? przyszlego dyplomaty :)))) to nie uchodzi :))))

gdzie sie nauczyles tego ?? cos mi zajezdza jakimis obornikowymi biznesami :)
                                • kolter Re: JAK TAM KOMUSZKI? BIEGUNKA ZATRZYMANA? 01.02.06, 02:15
                                  Ty masz pewno brunatne sracz... takie w barwach narodowego socjalizmu??
                                  • planitnyk Re: JAK TAM KOMUSZKI? BIEGUNKA ZATRZYMANA? 01.02.06, 02:24
                                    a ja tam sadze ze taki BIZNESMEN z BIZNESAMI i FILOZOF POLITYKI SWIATOWEJ SLAWY nie robi tak przyziemnych rzeczy a jego brunatne ubrania sa zawsze wyprasowane i swieze :)
                                • alterpars Re: JAK TAM KOMUSZKI? BIEGUNKA ZATRZYMANA? 01.02.06, 02:23
                                  alez alterparsie gdzie Twoje maniery...zaczynam naprawde myslec ze gdzies u
                                  bauera gnoj zbierasz...
                  • me-e Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:57
                    ...no , tak filozof polityki na wyjedzie a w kraju zawodowka rzadzila jak do
                    tej pory...i kursanci po kursach ideologicznych w moskwie...
                    • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 01:59
                      teraz po kursach parafialnych
                      • me-e Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:06
                        ...kto ...nazwiska...zyciorysy

kolter napisał:

> teraz po kursach parafialnych
                        • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:07
                          no chocby ty
                    • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:00
                      chyba wole specjaliste w swojej dziedzine chocby slusarza po zwodowce niz FILOZOFA POLITYKI :)))))) i jego BIZNESY :))
                      • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:02
                        Daj jus spac Silesiusowi o 6 rano ma pierwsza msze
                        • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:05
                          a przed nia jeszcze trzeba sie BIZNESAMI zajac albo lekturke jakas pochlonac FILOZOFICZNO POLITYCZNA :) zeby jutro dac glupkom nowe nazwiska :)
                          • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:06
                            a jesli go bauer ( ojjj prezes koncernu ) :) wyrzuci z roboty to bedzie na nas ... masz racje :)
                    • silesius.monachijski Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:01
                      me-e: tak na marginesie: znasz mysz polna? bo ja sobie cos zaczynam kojarzyc, hm

me-e napisał:

> ...no , tak filozof polityki na wyjedzie a w kraju zawodowka rzadzila jak do
                      > tej pory...i kursanci po kursach ideologicznych w moskwie...
                      • me-e Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:09
                        ...mysz... zawsze byla delikatana...niczym mee...mysz ma serce...a nie mlot i
                        sierp...pozatym mysli logicznie...i nosi zapewne krawat...bo sie nie awanturuje
                        na forum...

> me-e: tak na marginesie: znasz mysz polna? bo ja sobie cos zaczynam kojarzyc,
                        h
                        > m
                        >
                        > me-e napisał:
                        >
                        > > ...no , tak filozof polityki na wyjedzie a w kraju zawodowka rzadzila jak
                        > do
                        > > tej pory...i kursanci po kursach ideologicznych w moskwie...

• alterpars Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:10
                          bo klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie...
                        • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:11
                          Biedna ta mysz musi swa tozsamosc krawatem zaslaniac ,no takie mamy czasy
                          watykanska wasza mac
                          • me-e Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:14
                            ...kolego, walke ze stonka...i o sznurek do snopowiazalek...mamy juz za soba...

kolter napisał:

> Biedna ta mysz musi swa tozsamosc krawatem zaslaniac ,no takie mamy czasy
                            > watykanska wasza mac
                            • planitnyk Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:17
                              wszystko przed toba :))) ostatnie wybory daly nadzieje na powrot ciekawych zjawisk jeszcze tego typu :) a nawet o wieeele ciekawszych
                            • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:17
                              no tak zaczela sie walka pod smietnikiem o peta ,albo pusta puszke, czasem
                              kawalek chleba ,tak jak za sanacji ................ sorry za sanacji puszek
                              jeszcze aluminiowych nie bylo
                            • kolter Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:19
                              Teraz bija sie o peta ,lub puszke pod smitnikiem
                              • me-e Re: Jak dla mnie, Sil. jest gentelmenem ... 01.02.06, 02:26
                                ...widzisz do czego doprowadzily rzady kc lsd-po...z autorytetami i przywodca
                                robotnikow...

kolter napisał:

> Teraz bija sie o peta ,lub puszke pod smitnikiem
      • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:21
        meee zmykaj do swoich dzentelmenow. My tutaj swoimi metodami przywrocimy
        wlasciwe rzady w kraju. Bez PISu. Brawo Tusk za podjecie pod rozwage
        wypowiedzenia posluszenstwa
        • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:24
          jak dla mnie to niech rzadza :))) posmieje sie troche i bede chodzil tym bardziej napuszony jak nasz NIEMIEC na forum dzis :))) lyknal troszke wiedzy dziecka i mammniej skromnosci niz Einstein widac dlatego ze sie nie zajmuje naukami scislymi tylko bredniami politykow :)) moze by troche spokornial ;)
          • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:26
            wlasnie o tym samym pisalem post wyzej. Graba. Jutro znow go z nudow popodpuszczam.
            • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:35
              Szacunek :) facet jest rozbijajacy :) ciekawe czy w realu tez jest taki smieszny :)

kurcze moze niech wyda poradnik mlodego pisiora :) rzucaj lekturami klasykow liberalizmu jesli chcesz zrobic wrazenie ( spis tych lektur na koncu ksiazki ) nie musisz ich czytac wszystkich ale naucz sie tytulow i mniej wiecej co jest grane :)
              • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:38
                nauki scisle daja to , ze czlowiek wie ZE NIC NIE WIE :) w przeciwnienstwie do naszego niemieckiego afropolaka :) ktory WIE ZE WIE WSZYSTKO :) no prawie wszystko ale kiedy skonczy prace u bauera to juz bedzie znal wszystkoie tytuly liczace sie :)
              • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:39
                no mowa...przypisy rzadza...jeszcze pewnie gdzies tam na sieci streszczenia
                chodza . :-)))))))
                • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:42
                  a jak :)))

mowi ze nie pracuje u bauera..no wiesz sile..cos tam niewzne ja to pracuje w samym sekretariacie stanu :)))) tylko tak sobie pisze tutaj hahahahahaha

bedzie nas niemiaszek pouczal co wpolsce robic k....... najpierw spireprzyl az sie kurzylo a teraz rznie obytego w swiecie polityka i znawce WSZELKICH niuansow ekonomii polityki i ...sadze ze nie ma dziedziny w ktorej jest slaby....

hmmm czyzby to byl CHUCK NORRIS ???????????????????
                  • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:46
                    taaa sielsius to chuck noris...kuzwa ze tez teraz dopiero na to wpadlismy...no
                    ale jako reprezentanci nauk scislych i w przeciwienstwie do silesiusa my nie
                    jestesmy doskonali....
                    • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:50
                      przykre to jest wiesz ?? ze u nas nie wystarczy wklepac spisu lektur obowiazkowych FILOZOFA POLITYKI :))))))) i juz szpanowac wiedza :)))

przykre to jest ze musmy przyznawac ze w swoich dziedzinach nie wiemy nawet wszystkigo ,, ze nasz prof nie wie wszytkiego stary.. straszne to

a moglem zostac FILOZOFEM POLITYKI :)))))))))
                • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:45
                  no i podstawowa sprawa nauki scisle sa...apolityczne. Slab wychodzi
                  upolitycznienie jakiegokolwiek prawa fizyki tudziez kinetyki reakcji chemicznej
                  badz konwencji matematcznej. Ale silesius pewnie i na to ma wlasne zdanie bo
                  przeczytal taka ksiazke.....lub rozmawial (sic) z pewnym profesorem :-)))
                  • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:52
                    azzz sie bojeee :) bo jesli to CHUCK NORRIS to po nas :))) ona na kazde pytanie bedzie znal odpowiedz :)))

i masz racje ... wole nauki scisle bo nie smierdza polityka tak ja ...FILOZOF POLITYKI :)))))))))

jutro zapytam znajomych czy wiedzieli ze cos takiego jest :)) pewnie to jakies lajtowe studia dla miglancow :)
                    • alterpars Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:55
                      pwnie jeszcze ukonczone na atk albo na jakies innej wyzszej szkole gotowania na
                      gazie....kurna tez nie wiem co to jest filozofia polityki....ale moze silesius
                      nam to objasni chyba ze akurat "wsiadl w jeden ze swoich biznesow"
                      • planitnyk Re: nie jest zle...a bedzie jeszcze lepiej... 01.02.06, 01:59
                        ojjj wiesz tyle BIZNESOW :)))) to jednak jest zajmujace :)

no ale fakt faktem nie slyszalem o tym... filzofia przyrody to tak na KULu :) wiec pewnie jego ukonczone w szkole rolnej na pieknej niemieckije wsi :)

nawet bauer chce miec FILOZOFA POLITYKI :))))))) a nuz sie przyda na cos ludzkosci taki balwan :)
                        • planitnyk obowiazkowa lektura niemieckiego FILOZOFA 01.02.06, 02:09
                          www.lexikonderwehrmacht.de/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka