Dodaj do ulubionych

SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu

03.02.06, 13:56
Wczorajszego upokorzenia dziennikarze nie zapomną PiSowi nigdy. Żadna władza
nie była tak znienawidzona przez tę wpływową grupę. Nawet prawicowi
dziennikarze mają co raz większe problemy z tłumaczeniem arogancji prezesa
Kaczyńskiego.

---
www.kurczeblade.pl
Obserwuj wątek
    • danz5 Blady strach. 03.02.06, 14:02
      Lewacy i PO truchleja ,bowiem mozna w koncu uruchomic procedure wyjasniajaca
      powstanie i dzialanie mafijnych struktur panstwa.
      GAZETA i jej tuba propagandowa TVN24 nie zdolaly zapobiec powstanie
      paktu,ktory oby okazal sie trwaly i pozwolil na wyjasnienie rowniez powodow
      dla ktorych Tusk ,Rokita ,Komorowski ,Niesiolowski i wielu innych w tak
      zajadly sposob bronia czerwonej mafii.
      • swansea Re: Blady strach. 03.02.06, 14:10
        Ty tak na serio czy sobie jaja robisz????

Kolejna wielka spiskowa teria dziejów. Kto nie z nami temu na pohybel!!!

Może np PiSowcy powinni zmieścić sie w jednym województwie i zrobić secesje???
        Wczoraj się śmieli, że GW mówi o 1000 ustawach w Pakcie a w rzeczywistości miało
        być coś koło 40-tu. I że to było straszne kłamstwo.
        Trza się dogadywać. Na tym polega demokracja. Wygląda, że dla niektórych niestety...

Generalnie okazało się, że ustaw jest 140. GW kłamała. PiSowcy też...:)

zakręcone jak słoiczek dżemu...:)

atb
        • centrolew Re: Blady strach. 03.02.06, 14:24
          > zakręcone jak słoiczek dżemu...:)

Hi, dobre porównanie do obecnej sytuacji. PiS chyba popełnił błąd z TV Trwam,
          Kaczyński nie przewidział reakcji dziennikarzy i zrobiła się wpadka. A swoją
          drogą to wybory i tak się odbędą - Kaczyńscy się po prostu przestraszyli
          Trybunału Stanu i postanowili odsunąć decyzję po 19 lutego. A do tego czasu
          musieli sobie zagwarantować u LPR i SO, że nie zmienią marszałka. Dlaczego?
          Ponieważ tylko marszałek może przedłużyć lub opóźnić obrady na tyle, żeby minął
          konstytucyjny termin.
          • tarura Oglosza wybory 19.02 - i nikt nie pojdzie glosowac 03.02.06, 14:33
            Bo teraz ja ich juz tez olewam
            • rafvonthorn Re: Oglosza wybory 19.02 - i nikt nie pojdzie glo 03.02.06, 15:45
              WSZYSTKIE mohery pójdą...
              • milena_rapacka ESBECJA CHCE KONTROLOWAĆ KAŻDY PODPIS ??????? 03.02.06, 16:26
                He he he he !
                przecież to śmieszne !
                zdychająca postkomuna chce
                kontrolować podpisanie kazdego paktu
                za pomocą swoich polskojęzycznych pismaków !
                • wiedmak I UFO i cyklisci. Lecz sie albo zejdz z tego 03.02.06, 18:03
                  padolu bo dzialasz mi na narwy kmiotku.
                • mirmat1 To niech pismaki i szczekaczki biora PIS do sadu ! 03.02.06, 20:07
                  milena_rapacka napisała: > He he he he !
                  > przecież to śmieszne !
                  > zdychająca postkomuna chce
                  > kontrolować podpisanie kazdego paktu
                  > za pomocą swoich polskojęzycznych pismaków !
                  Mirmat: Od czasu powstania RM czy TV Trwam zadne POstKomunsityczne rzady nie
                  zapraszaly tych mediow i nikt nie rwal sobie wlosow z glowy. Teraz kiedy
                  czerwony monopol na informacje sie wali mamy wrzask.
                  • banzai123 Ślepota fantayków Pisu 03.02.06, 20:46
                    Ha ha ha! "Monopol się wali"!?!? NIGDY wcześniej po upadku komuny nie było tak,
                    żeby ktoś miał monopol na informacje. Monopol się właśnie zaczyna. Nie do
                    pomyślenia było, żeby nawet SLD robiło cokolwiek oficjalnego np. tylko na
                    oczach dzienniakrzy Trybuny. I nagle z czymś takim wyskakuje niby nie czerwony
                    PiS. Jeśli tego nie widzisz, to żal mi Ciebie.
                    • zibiwrocek A może gdzieś choć lista ustaw? Tylko jazgot! 03.02.06, 23:54
                      Jak wiecie gdzie jest lista to proszę o zajawkę. Przeglądnąłem "nalkpoważniejszy
                      polski dziennik opiniodawczy" a tam tylko jazgot.
                      "Rzeczpospolita konfidencka" (od wyrzucenia Wildsteina) terz tylko jazgot. Chcę
                      informacji. To co mam kupować ND?
                      • henryk131 A TO CUD SW.RYDZYKA NAD WISLA! 04.02.06, 04:05
                • otawszczyk Re: ESBECJA CHCE KONTROLOWAĆ KAŻDY PODPIS ?? 03.02.06, 20:25
                  milena_rapacka napisała:

> He he he he !
                  > przecież to śmieszne !

Jedyna prawdziwa postkomuna w Polsce jest tawariszcz Rydzyk - jego metody nie
                  roznia sie niczym od metod Zdanowa, Olszowskiego czy innych na froncie ideo i
                  niestety nie jest to zdychajaca postkomuna.

Jakiego jezyka uzywali ci nie polskojezyczni pismacy, ktorzy napisali
                  katolickie swiete ksiegi ?
                  • henryk131 WOLNOSC SLOWA W PRLu?!? NUR FUR RADIO MARYJA 03.02.06, 23:08
                    otawszczyk napisał:

> milena_rapacka napisała:
                    >
                    > > He he he he !
                    > > przecież to śmieszne !
                    > > zdychająca postkomuna chce
                    > > kontrolować podpisanie kazdego paktu
                    >
                    >
                    > Jedyna prawdziwa postkomuna w Polsce jest tawariszcz Rydzyk - jego metody nie
                    > roznia sie niczym od metod Zdanowa, Olszowskiego czy innych na froncie ideo i
                    > niestety nie jest to zdychajaca postkomuna.
                    >
                    > > za pomocą swoich polskojęzycznych pismaków !
                    >
                    > Jakiego jezyka uzywali ci nie polskojezyczni pismacy, ktorzy napisali
                    > katolickie swiete ksiegi ?
                    >
                • mariuszet Re: ESBECJA CHCE KONTROLOWAĆ KAŻDY PODPIS ?? 03.02.06, 22:53
                  milena_rapacka napisała:

> He he he he !
                  > przecież to śmieszne !
                  Rapacka czy jesteś żoną byłego komunistycznego ministra spraw zagranicznych?
                  Komuna miała taki sam styl.
              • thomski_30 Re: Oglosza wybory 19.02 - i nikt nie pojdzie glo 03.02.06, 23:12
                ...i na tym polega Wasz problem - nie idac do wyborów swiadomie zgadzacie sie
                na to zeby wyboru dokonal ktos inny np moherowe berety. To co sie dzieje w tej
                chwili w kraju przeraza mnie, lamie sie podstawowe zasady demokracji.
            • piwi77 Re: Oglosza wybory 19.02 - i nikt nie pojdzie glo 03.02.06, 16:05
              tarura napisała:

> Bo teraz ja ich juz tez olewam
              >

I to jest blad, bo trzeba isc glosowac i wygrac z ta niepolska (bo watykanska)
              koltuneria. Glosowac mozna na wszystko co sie rusza, byleby bylo potepione
              przez proboszczow...
          • resdes PIS pokazał prawdziwą twarz. 03.02.06, 14:39
            Idą na pasku Rydzyka.

Czy to jest nam potrzebne? Czy tego potrzebuje Polska?

Republiki mułłów?
            • tarura PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 14:56
              Tego nie mozna nazwac twarzą...
              • irek872 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 14:59
                Ja głosowałam na PiS i teraz się tego wstydzę.
                Daria 2006.02.03 14:25
                Pomijając wiele wcześniejszych niechlubnych aspektów, ten ostatni bardzo mną
                wzburzył. Czy tylko dlatego, że nie stać mnie na kablówkę, albo na antenę
                satelitarna mam być gorszym obywatelem i nie mieć prawa zobaczyć tego co
                widzieli widzowie telewizji "Trwam"? Ludzie, a co to ma być średniowiecze? Od
                kiedy to Polacy dzielą się na lepszych (sekta Rydzyka) i gorszych (pozostała
                część społeczeńtwa)?
                wiadomosci.wp.pl/OID,9593727,kat,40322,wid,8175728,opinie.html?redir_url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fwiadomosc.html%3Fkat%3D40322%26wid%3D8175728%26rfbawp%3D1138975046.257
                • tarura Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:02
                  irek872 napisał:

> Ja głosowałam na PiS i teraz się tego wstydzę.
                  > Daria 2006.02.03 14:25
                  > Pomijając wiele wcześniejszych niechlubnych aspektów, ten ostatni bardzo mną
                  > wzburzył. Czy tylko dlatego, że nie stać mnie na kablówkę, albo na antenę
                  > satelitarna mam być gorszym obywatelem i nie mieć prawa zobaczyć tego co
                  > widzieli widzowie telewizji "Trwam"? Ludzie, a co to ma być średniowiecze? Od
                  > kiedy to Polacy dzielą się na lepszych (sekta Rydzyka) i gorszych (pozostała
                  > część społeczeńtwa)?

Od kiedy?
                  Ano, od czsu jak niektorzy glosowali na PIS, tak jak ty!!!
                  • irek872 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:10
                    Zacytowałem opinię zwolennika PiS z wp.pl, który jest rozczarowany lekko mówiąc
                    swoją partią.
                    Ja głosowałem na PO.
                    • tarura Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:15
                      irek872 napisał:

> Zacytowałem opinię zwolennika PiS z wp.pl, który jest rozczarowany lekko
                      mówiąc
                      > swoją partią.
                      > Ja głosowałem na PO.

Tak, tak - ryba to piekny ptak
                      • irek872 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:17
                        tarura napisała:

> Tak, tak - ryba to piekny ptak
                        -----
                        Kwak, kwak.
                        • tarura Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:23
                          irek872 napisał:

> Kwak, kwak.

ooo.. juz sie dobrze wyuczyles (i przestosowales) - tak po linii i na bazie
                          jak i twoi idole

o, ja pie..
                          • irek872 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 15:26
                            tarura napisała:

> ooo.. juz sie dobrze wyuczyles (i przestosowales) - tak po linii i na bazie
                            > jak i twoi idole
                            >
                            > o, ja pie..

Uważaj, bo sobie złamiesz ... jak będziesz na okrągło pie ...
                            • mirmat1 PIS pokazał, ze ma jaja jak Kozakiewicz w Moskwie 03.02.06, 20:10
                              Jak zalosnie wygladali (-ly) pismaki i szczekaczki kiedy z okrzykiem "na zlosc
                              babci niech mi uszy zmarzna" wychodzili z konferencji prasowej.
                              Monopolek sie urwal i stad ten wrzask.
                              • gasior1st Re: PIS pokazał, ze ma jaja jak Kozakiewicz w Mos 03.02.06, 20:12
                                pis odbezpieczyl granat w majtach, z jaj jajecznica
                                • kolter Re: PIS pokazał, ze ma jaja jak Kozakiewicz w Mos 03.02.06, 20:22
                                  Po co Jarkowi jaja on ponoc lubi jak to jego od tylu!!
                                  • henryk131 PRECZ Z WROGAMI PAPIEZA I KATOLICYZMU 03.02.06, 22:58
                                    • kolter Re: PRECZ Z WROGAMI PAPIEZA I KATOLICYZMU 03.02.06, 23:06
                                      To mamy nawet kochac papieza ktory zrobil wszystko aby ukryc przed sadem
                                      pedofili
                                      • henryk131 KOCHAJ BLIZNIEGO SWEGO JAK RADIO MARYJA 03.02.06, 23:09
                              • kolter Re: PIS pokazał, ze ma jaja jak Kozakiewicz w Mos 03.02.06, 20:24
                                Ty chory umyslowo debilu tak kochales komune ze masz ja znow tu i teraz ,ta
                                banda trojga zachowala sie wczoraj jak 20 lat temu u Urbana ,pelny zamordyzm
                                idioto
                              • mariuszet Re: PIS pokazał, ze ma jaja jak Kozakiewicz w Mos 03.02.06, 22:57
                                mirmat1 napisał:

> Jak zalosnie wygladali (-ly) pismaki i szczekaczki kiedy z okrzykiem "na
                                zlosc
                                > babci niech mi uszy zmarzna" wychodzili z konferencji prasowej.
                                > Monopolek sie urwal i stad ten wrzask.
                                Monopolek sie zaczął i wyglada podobnie jak za komuny.
                            • mojszet Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 20:43
                              tego nie kożna złamać. Rzucało się na szkołę kamnieniami?
                      • piwi77 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 16:11
                        tarura napisała:

> Tak, tak - ryba to piekny ptak

ryba to wieloryb a nie ptak! Oh my God!!!
                • tantal1 Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 18:22
                  Nie martw się znam wielu głosujących na PO i też się wstydzą
                • mike_g Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 22:56
                  Też głosowałem na PiS...I też się tego wstydzę...zwłaszcza, że zawsze
                  brzydziłem się i nadal brzydzę Rydzykiem i jego sektą tłumoków...
              • mike_g Re: PIS pokazał prawdziwą twarz? 03.02.06, 22:53
                To nie twarz...PiS nie ma twarzy...Pis Ma ryja...
          • ledar2 Re: Blady strach. 03.02.06, 15:06
            Czego tu sie dziwic jak do wyborów idzie 50%? "Ludzie ludziom zgotowali ten los"
            • jola_z_dywit TRWAM JEST JEDYNĄ WIARYGODNĄ TELEWIZJĄ. 03.02.06, 17:34
              Utyskiwania najemnych ogłupiaczy o równości !
              Powiedzcie to milionom wykluczonych przez wasze kłamliwe i celowe działanie.
              • ascasc Buhahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahaha 03.02.06, 17:36
                hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, fajnie tak cos wesolego przed
                weekendem przeczytac
                • semiconductor Re: Buhahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahaha 03.02.06, 18:10
                  spoko, to wszak jola_z_dywit...to jak na jej możliwości pikuś :D
              • katschy.qper Re: TRWAM JEST JEDYNA.taka brednią Rydzykantów 03.02.06, 18:49
              • martin_j BEŁKOT ZAJADŁYCH MOHEROWYCH K.... 03.02.06, 18:52
              • mariuszet Re: TRWAM JEST JEDYNĄ WIARYGODNĄ TELEWIZJĄ. 03.02.06, 23:01
                jola_z_dywit napisała:

> Utyskiwania najemnych ogłupiaczy o równości !
                > Powiedzcie to milionom wykluczonych przez wasze kłamliwe i celowe działanie.
                Ojcze redemptorysto obudziłeś się. Może napiszesz w jakim czasie PiS sprawi, że
                wykluczonych nie bedzie?
        • fritz.fritz Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla PiS w 03.02.06, 14:57
          duzych mediach?
          Albo moze audcje radiowa?
          Albo moze audycje tv?

Albo jakakolwiek audycje dla jakiegokolwiek polityka nie nalezacego do PO albo
          lewicy?

Wszyscy dziennikarze w calej Polsce i wszyscy wydawcy duzych mediow w calej
          Polsce sa innego zdania niz 3/4 Polakow nie glosujacych na PO i lewice.

Takie sytuacji nie ma nigdzie na swiecie. Ta sytuacja jest charakterystyczna
          dla krajow w ktorych panuje dyktatura, apartheid albo ktore sa okupowane.

85% prasy wydawanej po polsku jest wydawana przez Niemcow dla Polakow. Moze to
          jest przypadek ale Tusk, PO i lewica sa slepo proniemieccy i widza przyszlosc
          Polski jako rodzaj zintegrowanego regionu europejskiego, zintegrowanego z
          Niemcami oczywscie.
          GW jest gazeta lewicowa i zdaje sie powaznie zadluzona u jednego z niemieckich
          wydwnictw.

I ta banda, ktora okresla siebie jako dziennikarzy, extremalnie zle
          informuajaca i oklamujace permanentnie spoleczenstwo oczekuje... szacunku!

Przyklad dezinformacji i zaklamywania spoleczenstwa:

Wszystkie gazety drukuja zarzuty stawiane przez PO i lewice, ze PiS chce calej
          wladzy, ze nie chce zawrzec koalicji z PO.

Zadna, ale to zadna z tych szanownych gazet nie opublikowala i nie
          przeanalizowala slynnych 21 jeden punktow programu PO na temat koalicji.

A punkty te pokazuja ciekawostke: cala wladze chce wlasnie PO!
          PiS musialby zrezygnowac z wlasnego programu i bylby wlasciwie ozdobka do
          kozucha.
          PO postawila warunki uniemozliwiajace koalicje rzadowa i wlasnie z tego powodu
          ponosi bezposrednia odpowiedzialnosc za teraz powstale uklady.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=36117823&a=36129332

Nie informowanie o tym spoleczenstwa jest wrecz gigantyczna dezinformacja opini
          publicznej.

Jedynym srodkiem medialnym zapewniajacym namiastke pluralizmu politycznego w
          mediach jest wlasnie RM i tv Trwam.

To jest wlasnie dorobek demokracji w Polsce reprezentowanej przez wolne media.
          Brawo.
          • xpander Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 15:06
            Podaj mi podstawe prawna, wg ktorej media maja byc przychylne?

Nie bez powodow na media mowi sie 4ta wladza. Maja patrzec wladzy na rece, opisywac jej przekrety, i to robia.
            I tak samo bylo za rzadow komuchow i nieudacznikow z SLD

> Jedynym srodkiem medialnym zapewniajacym namiastke pluralizmu politycznego w
            > mediach jest wlasnie RM i tv Trwam.
            HAHAHA...tylko RM relacjonuje podpisanie tego smiesznego paktu...i to jest ten PLURALIZM?

> GW jest gazeta lewicowa i zdaje sie powaznie zadluzona u jednego z niemieckich
            > wydwnictw.
            Zdaje sie?? Wiesz to na pewno? daj mi jakis dowod na to:).

Bo mi sie zdaje, ze Rydzyk ma jakies dlugi wobec Rosjan. tam mu wszystko dobrze wychodzi:)
            • mario.osh poczekaj, niedługo znajdzie się i podstawa :] 03.02.06, 16:35
              "Podaj mi podstawe prawna, wg ktorej media maja byc przychylne?"

--
              kaczyzm juz jest.
              • protoplex Dewiza 03.02.06, 22:37
                :-)
                Wolność-Równość-Spieprzaj-Dziadu!!!
            • mario.osh a tak na marginesie 03.02.06, 16:37
              to gadasz z paranoikiem [fritzem].

--
              kaczyzm już jest
              • xpander Re: a tak na marginesie 03.02.06, 18:26
                wiem wiem...typek jest mi dobrze znany:))).

a odpisalem mu, bo mialem nadzieje, ze moze przeczyta to jakas inna osoba, ktora ma jeszcze jakies zludzenia co do zamiarow Sapiacego Jarka
              • fritz.fritz Re: a tak na marginesie 03.02.06, 20:46
                mario.osh napisał:

> to gadasz z paranoikiem [fritzem].
                >
                > --
                > kaczyzm już jest

To nie ja.

Gdyby tak wszyscy mysleli jak ty, to komuna by dalej istniala. Dzieki Bogu
                idioci stanowili mniejszosc i Polska jest prawie wolna.
                Tylko smierdzace paskudztwo trzeba jeszcze zmyc (ciebie?) i swiat bedzie piekny
                i pachnacy.

• kralik11 Re: a tak na marginesie 03.02.06, 21:02
                  fritz.fritz napisał:

> mario.osh napisał:
                  >
                  > > to gadasz z paranoikiem [fritzem].
                  > >
                  > > --
                  > > kaczyzm już jest
                  >
                  > To nie ja.
                  >
                  > Gdyby tak wszyscy mysleli jak ty, to komuna by dalej istniala. Dzieki Bogu
                  > idioci stanowili mniejszosc i Polska jest prawie wolna.
                  > Tylko smierdzace paskudztwo trzeba jeszcze zmyc (ciebie?) i swiat bedzie
                  piekny
                  >
                  > i pachnacy.

Ja wiem ze ty szmato wszystkich Polakow zmyl bys do gazu, ale niedoczekanie
                  twoje, zmyty zostales ty w momecie jak zrzekles sie Polskosci na korzysc
                  niemieckiego paszportu, szmato :)
                • protoplex Re: a tak na marginesie 03.02.06, 22:32
                  > Dzieki Bogu idioci stanowili mniejszosc i Polska jest prawie wolna.
                  piekny

Nie sądzę, aby Panu Bogu podobały się twoje słowa.
                • mariuszet Re: a tak na marginesie 03.02.06, 23:12
                  fritz.fritz napisał:

> mario.osh napisał:
                  >
                  > > to gadasz z paranoikiem [fritzem].
                  > >
                  > > --
                  > > kaczyzm już jest
                  >
                  > To nie ja.
                  >
                  > Gdyby tak wszyscy mysleli jak ty, to komuna by dalej istniala. Dzieki Bogu
                  > idioci stanowili mniejszosc i Polska jest prawie wolna.
                  piekny
                  >
                  > i pachnacy.
                  >
                  Hitlerowcy tak samo mysleli, ale im nie wyszło. Troche też smierdziało z
                  kominów krematoriów.
            • fritz.fritz Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 20:42
              xpander napisał:

> Podaj mi podstawe prawna, wg ktorej media maja byc przychylne?

Na calym swiecie nie znajdziesz normalnego kraju, w ktorym 3/4 spoleczenstwa
              nie jest popierane przez zadne medium.

Tam rowniez nie zadnego prawa.

Sytuacja jest absolutnie nienormalna. To jest tak, jakby w Polsce rosly tylko
              konczyny z 4 listkami albo rodzily sie tylko blizniaki (:)). Nie ma zadnego
              prawa, wedlug ktorego 4 listne konczyny maja nie wyrastac ani zadnego, ktore
              zabrania rodzic blizniaki.

W polskich mediach panuje dokladnie taka sytuacja: rodza sie tylko blizniaki!

To jest mozliwe, powiedzialbym tylko i wylacznie w przypadku manipulacji
              genetycznej.
              Mediow nie mozna manipulowac genetycznie.

> HAHAHA...tylko RM relacjonuje podpisanie tego smiesznego paktu...i to jest
              ten
              > PLURALIZM?
              >
              Smieszne, ale chyba nie zauwazyles, ze RM i Trwam sa nie tylko z tego powodu
              bardzo cenione i kochane przez GW i gadzinowki.

Nie znajdziesz na ca

>
              > Nie bez powodow na media mowi sie 4ta wladza. Maja patrzec wladzy na rece,
              opisywac jej przekrety, i to robia.

Oczywiscie.

> I tak samo bylo za rzadow komuchow i nieudacznikow z SLD.

Do afery Rywina wcale tak nie bylo.
              • mojszet fritz.fritz 03.02.06, 20:50
                ale masz cienkie argumenty, w góle nie odpowiadasz merytorycznie,
                tylko klepiesz jakieś formułki
                a poza tym chyba chodzi ci o "koniczyny"
                a nie "konczyny"
                gdzieś Ty się uchował(a)???
                w tarnowskiem?
                • fritz.fritz Re: fritz.fritz 03.02.06, 20:57
                  mojszet napisał:

> ale masz cienkie argumenty, w góle nie odpowiadasz merytorycznie,
                  > tylko klepiesz jakieś formułki
                  > a poza tym chyba chodzi ci o "koniczyny"
                  > a nie "konczyny"
                  > gdzieś Ty się uchował(a)???
                  > w tarnowskiem?

Przepraszam, masz racje.

Statystycznie prawdopodobienstwo blizniakow czy kon(i)czyn :) jest niemozliwe.

Tak samo prawdopodobne jest to, ze w kraju w ktorym panuja normalne stosunki
                  polityczne, 3/4 ludnosci nie jest reprezentowane przez zadne duze medium, poza
                  jedna radiostacja o charakterze religijnym.

Innymi slowy, Polska jest jeszcze bardzo daleko oddalona od normalnej
                  demokracji.

>
                  >
          • mmm23 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 15:13
            O następny student ojca dyrektora który na zlecenie Rydzyka przedstawia swoje wypociny.
            • tarura A Platforma tonie, tonie 03.02.06, 15:20

• kolargolo A PiS sie pograza dokladnie jak SLD i AWS 03.02.06, 15:34
                wszystkie partie rzadzace byly aroganckie i wszystkie skonczyly tak samo. Spora
                w tym zasluga dziennikarzy i chwala im za to.
              • mariusz_4576 Re: A Platforma tonie, tonie 03.02.06, 16:58
                tarura napisała:

>
                jakoś sondaże tego nie pokazują.
                • fritz.fritz Re: A Platforma tonie, tonie 03.02.06, 20:47
                  mariusz_4576 napisał:

> tarura napisała:
                  >
                  > >
                  > jakoś sondaże tego nie pokazują.

Pokazywaly ze wygra i ze Tusk rowniez wygra i to jak !!!
            • mariuszet Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 23:16
              mmm23 napisał:

> O następny student ojca dyrektora który na zlecenie Rydzyka przedstawia swoje
              w
              > ypociny.
              Dokładnie tak. Jola i fritz to redemptoryści, tylko oni moga pisać przepojone
              jadem i nienawiscią tak głupie teksty.
          • lucusia3 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 15:54
            3/4 Polaków? to było coś koło 30% z głosujacych, których było 50% z uprawnionych. Umiesz procenty? Policz sobie.
          • bikeman Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 16:04
            nie wierze, ze ktokolwiek (nawet tak tempy jak ty) moze tak myslec.
            przyznaj sie, kto ci kazal to tutaj umiescic?
            tv trwam i rm mediami "zapewniajacymi namiastke pluralizmu"????
            rozumiesz w ogole znaczenie tego slowa??
            przeciez to media katolickie a nie polityczne!!!

niech zajma sie tym co do nich nalezy, czyli szerzeniem wartosci
            chrzescijanskich a nie przedstawianiem wylacznie pochlebnych (b. czesto
            klamliwych) informacji o wybranej partii
          • gelimer I PiS swoją lustracją to wszystko zmieni? 03.02.06, 16:16
            Błogosławieni ci, co nie widzieli a uwierzyli.
            • piwi77 Re: I PiS swoją lustracją to wszystko zmieni? 03.02.06, 16:28
              gelimer napisał:

> Błogosławieni ci, co nie widzieli a uwierzyli.

Blogoslawieni bo glupi...
          • piwi77 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 16:27
            fritz.fritz napisał:

> 85% prasy wydawanej po polsku jest wydawana przez Niemcow dla Polakow. Moze
            to
            > jest przypadek ale Tusk, PO i lewica sa slepo proniemieccy i widza przyszlosc
            > Polski jako rodzaj zintegrowanego regionu europejskiego, zintegrowanego z
            > Niemcami oczywscie.

To, ze Twoi przelozeni (biskupi) slubowali wiernosc Panu na Watykanie to ci nie
            przeszkadza. Polska we wspolpracy z Niemcami moze pojsc do przodu, wasalstwo na
            rzecz Watykanu to pewny regres...
            • fritz.fritz Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 20:51
              piwi77 napisał:

> fritz.fritz napisał:
              >
              > > 85% prasy wydawanej po polsku jest wydawana przez Niemcow dla Polakow. Mo
              > ze to jest przypadek ale Tusk, PO i lewica sa slepo proniemieccy i widza
              przysz losc Polski jako rodzaj zintegrowanego regionu europejskiego,
              zintegrowanego z Niemcami oczywscie.
              >
              > To, ze Twoi przelozeni (biskupi) slubowali wiernosc Panu na Watykanie to ci
              nie > przeszkadza. Polska we wspolpracy z Niemcami moze pojsc do przodu,

O jakiej Polsce mowisz? W sensie Tuska Polska przestaje istniec jako podmiot
              polityczny. To jest dokladnie to, czego Polacy nie chca.

Polska rozwija sie dzieki wspolpracy ze wszystkimi, rowniez z Niemcami, i wnosi
              rowniez odrobinke do rozwoju innych.

> wasalstwo na rzecz Watykanu to pewny regres...

Co to znaczy wasalstwo na rzecz Watykanu?

• kralik11 Re: Do faszysty fritz.fritz 03.02.06, 20:58
                fritz szmato faszystowska ,ty folksdojczu nie bedziesz mowil Polakom jak maja
                zyc i kto ma nimi rzadzic, oraz jak powinna wygladac POLSKA, bo ty szmato sie
                jej wyzekles.
                Wiec wiedz szmato, ze mam zamiar pociagnac innych forumowiczow zeby ciebie i
                twoich garmanskich koleszkow na tym forum bojkotowac :)
                • sumlenie.lk Re: Do faszysty fritz.fritz 03.02.06, 21:26
                  Ja już bojkotuję tych zdrajców. Trzeba wykończyć !
                  Niech żyje SLD! Niech żyje zjednoczona lewica!

--
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36705
                  • kralik11 Re: Do faszysty fritz.fritz 03.02.06, 23:55
                    sumlenie.lk napisał:

> Ja już bojkotuję tych zdrajców. Trzeba wykończyć !
                    > Niech żyje SLD! Niech żyje zjednoczona lewica!

Zjednoczona lewica jest Polsce bardzo potrzebna, ale w Polsce lewicy nie ma.
                    jest tylko cos co sie nazywa lewica tak samo jak cos co sie nazywa prawica a
                    ani jadno ani drugie nie ma nnic wspolnego z tym jak sie nazywaja. Smieszne co?

Myslalem, ze jestes zwolennikiem PiSdaztwa ;)
          • samurajackh Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 16:45
            a co telewizja trwam i radio maryja to piesni pochwale spiewaja na czesc PO i
            innych partii? jakos nic nie zauwazylem....
          • kralik11 [...] 03.02.06, 16:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • sumlenie.lk Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 17:07
              kralik11 ty głupi bucu! Pieprzysz bez sensu!

--
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36705
              • suniemie.lk Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 17:33
                spie... dziadu !!!
                :)

sumlenie.lk napisał:

> kralik11 ty głupi bucu! Pieprzysz bez sensu!
                >
                > --
                > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36705
                • kralik11 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 17:40
                  suniemie.lk napisała:

> spie... dziadu !!!

TAk, i to jest jedyno co wy PiSdaki macie do powiedzenia...
                  • xpander Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 18:28
                    hehe...MY? Przeciez to wasz prezydent to kulturalne haselko wymyslil::))
                • sumlenie.lk [...] 03.02.06, 18:03
                  • kralik11 [...] 03.02.06, 18:10
              • kralik11 [...] 03.02.06, 17:35
          • jola_z_dywit Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 17:35
            Słusznie.
          • szmaciana Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 18:20
            Bardzo cieszy widok tych zaklamanych sku..synow, dostajacych kwitek za swoja
            dlugotrwala, ochydna propagande. Miejmy nadzieje, ze to nie byla pojedyncza
            akcja, tylko poczatek konca manipulantow. Trzeba wyrwac tego chwasta z korzeniem.
            • kralik11 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 20:51
              szmaciana napisał:

> Bardzo cieszy widok tych zaklamanych sku..synow, dostajacych kwitek za swoja
              > dlugotrwala, ochydna propagande. Miejmy nadzieje, ze to nie byla pojedyncza
              > akcja, tylko poczatek konca manipulantow. Trzeba wyrwac tego chwasta z
              korzenie
              > m.

No to juz jest nas dwoje ;)
              Miejmy nadzieje, ze dolaczy do nas jeszcze wiecej forumowiczwo ktorzy maja dosc
              manipulacji PiS na lamach forum GW, w postaci chwastow takich jak :
              fritz.fritz, silencius monachijski, golba i wielu wielu innych.
              Wszyscy ktorzy sledza to forum od jakiegos czasu doskonale wiedza o czym i o
              kim teraz pisze i dlaczego.
              Klamstwa PiS doprowadzily do zaniku wartosci damokratycznych, spolecznych,
              kulturowych jak i rowniez katolickich w spoleczenstwie Polskim, i my, czyli
              trzydziestoszesciomilionowy narod nie mozemy z tym zupelnie nic zrobic,
              poniewaz zostalismy oszukani klamstem i szykana, wielu dalo sie na to nabrac
              ale rowniez wielu widzi to teraz i zdaja sobie sprawe z tego, ze zostali
              oszukani, niestety za pozno, bo wszystkie najwyzsze stoli wladz zostaly
              obstawione przez braci Kaczynskich i ich smieszna PiSpatryjke.

Pozdrowienia dla wszystkich, ktorym sie jeszcze chce wierzyc w normalnosc ;)
              • irek872 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 20:58
                kralik11 napisał:

> No to juz jest nas dwoje ;)
                > Miejmy nadzieje, ze dolaczy do nas jeszcze wiecej forumowiczwo ktorzy maja
                dosc manipulacji PiS na lamach forum GW, w postaci chwastow takich jak :
                > fritz.fritz, silencius monachijski, golba i wielu wielu innych.
                > Wszyscy ktorzy sledza to forum od jakiegos czasu doskonale wiedza o czym i o
                > kim teraz pisze i dlaczego.
                > Klamstwa PiS doprowadzily do zaniku wartosci damokratycznych, spolecznych,
                > kulturowych jak i rowniez katolickich w spoleczenstwie Polskim, i my, czyli
                > trzydziestoszesciomilionowy narod nie mozemy z tym zupelnie nic zrobic,
                > poniewaz zostalismy oszukani klamstem i szykana, wielu dalo sie na to nabrac
                > ale rowniez wielu widzi to teraz i zdaja sobie sprawe z tego, ze zostali
                > oszukani, niestety za pozno, bo wszystkie najwyzsze stoli wladz zostaly
                > obstawione przez braci Kaczynskich i ich smieszna PiSpatryjke.

> Pozdrowienia dla wszystkich, ktorym sie jeszcze chce wierzyc w normalnosc ;)

------------
                Nie denerwuj się, jeszcze doczekamy się normalności. Widocznie trzeba nam
                jeszcze przeżyć kaczą grypę.

• dccircle Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 18:46
            fritz.fritz napisał:

> Jedynym srodkiem medialnym zapewniajacym namiastke pluralizmu politycznego w
            > mediach jest wlasnie RM i tv Trwam.

Tjaaaaaaa... ogłupienie totalne.
            _____________-
            Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w
            piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze
            złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia
            kolaboranta).

• protoplex Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 03.02.06, 22:22
            A kolega z PiSu, z Radia Maryi czy z NSDAP?

7 książek o II wojnie przeczytałem i jak bym Hitlera słyszał, który utyskiwał
            że pracę Niemcom kradną Żydzi i Polacy pracując za pół darmo. I ta banda
            okradająca biedne niemieckie społeczeństwo, nie mająca własnej kultury... itd.
            itd.

I z całego tego postu przebija retoryka pisu, "To jest 100% wina platformy".
            Już samo to stwierdzenie dyskredytuje Kaczyńskiego. Bo jak jest konflikt, to
            nigdy nie jest wina tylko jednej strony. A gdy druga strona próbuje zwalić całą
            odpowiedzialność na tą pierwszą stronę, to wiadomo kogo wina.
          • sara9912 Re: Kto mi pokaze jeden przychylna artykul dla Pi 04.02.06, 11:11
            Głupota irytuje!!! Gołymi oczami widać obłudne gierki PIS / mozna się było
            spodziewać po szefostwie, znanym ptzecież od lat!/. A na miły Bóg, w
            czym "trefny" jest Tusk?? W czym??? No może poza wyrolowaniem niegdyś Unii
            Wolności / to nie było OK/ , ale poza tym??? Ci ludzie mają jednak klasę, do
            której daleko tej reszcie spod M.Beretów!!! Szkoda, że tak dołujemy, bo świat
            raczej idzie w górę!!! Czekam na mądre, humanistyczne teksty znakomitego
            Michnika!!! Panie Rdaktorze,proszę więcej pisać!! Grozi nam grajdół coemny jak
            noc!!!
        • mariuszet Re: Blady strach. 03.02.06, 22:50
          swansea napisał:

> Ty tak na serio czy sobie jaja robisz????
          >
          > Kolejna wielka spiskowa teria dziejów. Kto nie z nami temu na pohybel!!!
          >
          > Może np PiSowcy powinni zmieścić sie w jednym województwie i zrobić secesje???
          > Wczoraj się śmieli, że GW mówi o 1000 ustawach w Pakcie a w rzeczywistości
          miał
          > o
          > być coś koło 40-tu. I że to było straszne kłamstwo.
          > Trza się dogadywać. Na tym polega demokracja. Wygląda, że dla niektórych
          nieste
          > ty...
          >
          > Generalnie okazało się, że ustaw jest 140. GW kłamała. PiSowcy też...:)
          >
          > zakręcone jak słoiczek dżemu...:)
          >
          > atb
          Ciekawe kto z negocjatorów przeczytał te 140 ustaw. PO co im to, to była
          przecież randka w ciemno. Zreszta nie mogli ich przeczytać bo tylko kilka jest
          w przygotowaniu. Reszta to tytuły.
      • paragon1 Re: Blady strach. 03.02.06, 14:13
        Ty chyba masz jakieś luki w rozumieniu tego, co czytasz.
        W tekście, który raczyłeś "skomentować", jest poruszony problem faworyzowania jednych mediów, a właściwie jednego konsorcjum, względem innych, a nie sam fakt podpisania jakiś "papierów".
        Życzę Ci tak dobrego samopoczucia, powiedzmy za rok.
        • kubecek Re: Blady strach. 03.02.06, 14:25
          Przecie to widac, ze zadyma zostala wytworzona specjalnie przez dziennikarzy.
          Jak wczesniej wszystko czerwony rzad mowil tylko wybiorczej to bylo OK.
          Albo ten smieszny tekst, ze dziennikarz musi biegac za poslem... a co posel ma
          biegac za dziennikarzami? Kazda gazeta i gazetka ma wielu dziennikarzy. Posel
          jest po to aby pracowac nad ustawami a nie spotykac sie z dziennikarzami,
          ktorzy z niechlujstwa nie przychodza na oficjalne konferencje prasowe lub ze
          zwyklej ociezalosci umyslowej potrzebuja zadac wiecej pytan...
          • dundrub Re: Blady strach. 03.02.06, 14:29
            > Przecie to widac, ze zadyma zostala wytworzona specjalnie przez dziennikarzy.

jak sie slepym jest to sie zle widzi.
            reakcja dziennikarzy na zlamanie ich podstawowego rpaawa.. ba TWOJEGO prawa do informacji
            publicznej to nie jest sprawka dziennikarzy
            • tarura Re: Blady strach. Tylko jeden Lepper 03.02.06, 14:58
              opalony...
          • mmm23 Re: Blady strach. 03.02.06, 15:14
            O następny student ojca dyrektora który na zlecenie Rydzyka przedstawia swoje wypociny.
        • irek872 Re: Blady strach. 03.02.06, 14:54
          wiadomosci.wp.pl/OID,9592849,kat,1342,wid,8176062,opinie.html?redir_url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fwiadomosc.html%3Fkat%3D1342%26wid%3D8176062%26rfbawp%3D1138974138.954
          Felek 2006.02.03 14:22
          Typowa PiSowska arogancja. To że prawo prasowe mówi w art. 2 ': Organy państwowe
          zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej stwarzają prasie warunki
          niezbędne do wykonywania jej funkcji i zadań, w tym również umożliwiające
          działalność redakcjom dzienników i czasopism zróżnicowanych pod względem
          programu, zakresu tematycznego i prezentowanych postaw.". Art. 3a : "W zakresie
          prawa dostępu prasy do informacji publicznej stosuje się przepisy ustawy z dnia
          6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz.
          1198).". A tam z kolei w art. 6: "Udostępnieniu podlega informacja publiczna, w
          szczególności o: 1) polityce wewnętrznej i zagranicznej, w tym o: a)
          zamierzeniach działań władzy ustawodawczej oraz wykonawczej, b) projektowaniu
          aktów normatywnych, c) programach w zakresie realizacji zadań publicznych,
          sposobie ich realizacji, wykonywaniu i skutkach realizacji tych zadań,...". Ale
          co tam, nic nie narusza, ważne kto rządzi. Załosne.
          • johndoe Re: Blady strach. 03.02.06, 15:27
            irek872 napisał:
            To że prawo prasowe mówi w art. 2 ': Organy państwow
            > e
            > zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej stwarzają prasie warunki
            > niezbędne do wykonywania jej funkcji i zadań, w tym również umożliwiające
            > działalność redakcjom dzienników i czasopism zróżnicowanych pod względem
            > programu, zakresu tematycznego i prezentowanych postaw.".
            Art. 3a : "W zakresie
            > prawa dostępu prasy do informacji publicznej stosuje się przepisy ustawy z dnia
            > 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz.
            > 1198).".
            A tam z kolei w art. 6: "Udostępnieniu podlega informacja publiczna, w
            > szczególności o:
            1) polityce wewnętrznej i zagranicznej, w tym o:
            a)
            > zamierzeniach działań władzy ustawodawczej oraz wykonawczej,
            b) projektowaniu
            > aktów normatywnych,
            c) programach w zakresie realizacji zadań publicznych,
            > sposobie ich realizacji, wykonywaniu i skutkach realizacji tych zadań,...". Ale
            > co tam, nic nie narusza, ważne kto rządzi. Załosne.

no to pokaz mi, ktory z tych punkow pis na spolke z lepperem i giertychem zlamal.
            • xpander Re: Blady strach. 03.02.06, 16:21
              1) polityce wewnętrznej i zagranicznej, w tym o:
              a)
              > zamierzeniach działań władzy ustawodawczej oraz wykonawczej,
              b) projektowaniu
              > aktów normatywnych,
              c) programach w zakresie realizacji zadań publicznych,

Czyz w tym pakcie nie sa zawarte projekty ustaw, ktore maja byc uchwalone?
              To nie sa zamierzenia wladzy ustawodawczej?? projektowanie aktow normatywnych tez przypadkiem sie tu nie zawiera?

Wkleiles cos, czym sam sobie przeczysz:)
              • johndoe Re: Blady strach. 03.02.06, 21:18
                xpander napisał:

> 1) polityce wewnętrznej i zagranicznej, w tym o:
                > a)
                > > zamierzeniach działań władzy ustawodawczej oraz wykonawczej,
                > b) projektowaniu
                > > aktów normatywnych,
                > c) programach w zakresie realizacji zadań publicznych,
                >
                > Czyz w tym pakcie nie sa zawarte projekty ustaw, ktore maja byc uchwalone?
                > To nie sa zamierzenia wladzy ustawodawczej?? projektowanie aktow normatywnych t
                > ez przypadkiem sie tu nie zawiera?
                >
                > Wkleiles cos, czym sam sobie przeczysz:)
                >

czy pis + lepper & co. dali jakies dokumenty do wgladu tv rydzyka, a nie dali innym? nic o tym nie wiem. wiem jedynie, ze parafowali o 17.15 umowe, ao 17.30 byla konferencja, na ktorej /o ile sie jej nie zbojkotowalo/ mozna sie bylo wszystkiego dowiedziec. sa jakies utajnione dokumenty tylko dla rydzyka?
                nie rozsmieszaj mnie.
            • kralik11 Re: Blady strach. 03.02.06, 17:58
              johndoe napisał:

>
              > no to pokaz mi, ktory z tych punkow pis na spolke z lepperem i giertychem
              zlama

Przepraszam ze sie wtrace, ale pokazywanie komus kto nic nie widzi albo nic nie
              rozumie bo w glowce totalna pustka, nie ma najmniejszego sensu :)))
          • roalb "..zróżnicowanych pod względem.. 03.02.06, 15:27
            ..programu, zakresu tematycznego i prezentowanych postaw."
            Sądząc po nagonce polskojęzycznych mediów n.p. Gazety Polskiej ten przepis nie
            obejmuje-co?
            cyt. : "...Z satysfakcją należy podejść do zmiany jaka w cudowny sposób
            nastąpiła w sercach naszych żurnalistów. Oto zaczęli oni uważać, że są "jedne
            media" i z tej racji nikt nie powinien być wyróżniany ani spychany na pobocze –
            żaden dziennik, żadna stacja telewizyjna, żadna rozgłośnia. Winniśmy być równi i
            mieć takie samo prawo do wykonywania swojego zawodu… Nasi czytelnicy, słuchacze,
            widzowie są równie ważni i godni szacunku….A jeszcze niedawno…Od paru miesięcy
            (by nie powiedzieć lat) media urządzały nagonkę na pewną specyficzną rozgłośnię
            radiową i jej słuchaczy… Odebrać im prawo do nadawania! Zakazać mówienia o
            polityce! Przejąć to radio dla kretynów i wprowadzić nowy zarząd! Itp.… W, jak
            najbardziej niezależnych, mediach pełno było materiałów mających jeden tylko cel
            – zniszczyć, upokorzyć i zdyskredytować tę rozgłośnię. Dlaczego? Za co? "Ano nie
            będzie nam jakiś Ojciec Dyrektor psuł atmosfery przedstawiając inne spojrzenie
            niż oficjalnie uznawane za słuszne. Wolność słowa i pluralizm – tak, ale na
            naszych warunkach. Kto się nie podporządkuje ten musi zamilknąć. Nie cofniemy
            się przed niczym – nawet kłamstwem (w końcu robimy to wszystko dla
            społeczeństwa, ono jest najważniejsze i dla jego dobra możemy je nawet
            oszukiwać)." (koniec cyt.) z galba.blox.pl/html
            • fritz.fritz Re: "..zróżnicowanych pod względem.. 03.02.06, 21:03
              roalb napisał:

> ..programu, zakresu tematycznego i prezentowanych postaw."
              > Sądząc po nagonce polskojęzycznych mediów n.p. Gazety Polskiej ten przepis nie
              > obejmuje-co?

GP jest gazeta o bardzo ograniczonym zasiegu. Zasieg GP wynosi max. 1.5% calej
              prasy wydawanej w Polsce po polsku.

Dokladnie to jest ten problem. Z cala pewnoscia istnieje gdzies jeszcze inne 4 -
              6% prasy polskiej, tzn. sie wydawanej przez Polakow (wlascicielami sa Polacy).

Polska stala sie pod tym wzgledem kolonia obcych interesow.
        • fritz.fritz Re: Blady strach. 03.02.06, 20:59
          paragon1 napisał:

> Ty chyba masz jakieś luki w rozumieniu tego, co czytasz.
          > W tekście, który raczyłeś "skomentować", jest poruszony problem faworyzowania
          j
          > ednych mediów, a właściwie jednego konsorcjum, względem innych, a nie sam
          fakt
          > podpisania jakiś "papierów".
          > Życzę Ci tak dobrego samopoczucia, powiedzmy za rok.

To faworyzowanie powinno zwroc uwage na jakosc innych, a wlasciwie na calkowity
          brak jakosci.
      • maggisterr Re: Blady strach. 03.02.06, 14:40
        > Lewacy i PO truchleja ,bowiem mozna w koncu uruchomic procedure wyjasniajaca
        > powstanie i dzialanie mafijnych struktur panstwa.
        Pod tym względem Lepper jest niewątpliwie lepszy, bo zawsze łamał prawo jawnie.

> GAZETA i jej tuba propagandowa TVN24 nie zdolaly zapobiec powstanie
        > paktu,ktory oby okazal sie trwaly i pozwolil na wyjasnienie rowniez powodow
        > dla ktorych Tusk ,Rokita ,Komorowski ,Niesiolowski i wielu innych w tak
        > zajadly sposob bronia czerwonej mafii.

Entomolog ex-ZChN Niesiołowski, który, o ile wiem kiblował za próbę wysadzenia
        pomnika Lenina, wtedy gdy Oppalony był członkiem PZPR broni czerwonej mafii?

Poza tym, jeżeli PO jest taka "czerwona", to dlaczego chciała podnieść podatki
        najbiedniejszym i obniżyć najbogatszym - ze wszystkim mi się to kojarzy, tylko
        nie z lewicowością.

No i najważniejsze, jeśli PO to "czerwoni" to dlaczego PiS, prowadził, a
        przynajmniej udawał, że prowadzi z nimi rozmowy koalicyjne???
      • mariasz77 Re: Blady strach. 03.02.06, 14:46
        Albo ty jesteś taki bezgranicznie głupi, albo prowokujesz. Przecież to nie
        chodzi o PO i tych innych, o których piszesz ale o miliony obywateli naszego
        wspólnego kraju, którzy nie głosowali na PiS. Co sobie myślą wyborcy LPR i
        SAMOOBRONY to ich sprawa, ale również oni są chyba zaskoczeni obrotem sprawy,
        przecież poza różnymi niezbyt godnymi, są wśród nich również przyzwoici ludzie.
        Przestańcie myśleć tylko o przywódcach różnych partii, ale przestańcie obrażać
        tych, którzy mają inne niż PiS poglądy i nie opowiadajcie, że PiS ma monopol na
        mądrość, uczciwośść i miłość do kraju.
      • util Blade to masz pojęcie o rzeczywistości. 03.02.06, 15:05
        Wg. twojego osądu ITI, Agora, Polsat, TVP i wszystkie rozgłośnie radiowe oprócz Radia Maryja (RMF FM, Radio Zet, PR1, PR3) to członkowie spisku broniącego czerwonej mafii. I mafijnych struktur państwa na dokadkę. To o czym z tobą dyskutować?

ps.
        Co tu w ogóle robisz? Dzięki tobie gazeta.pl może więcej żadać za reklamy. Czy ty aby też nie należysz do czerwonej mafii, hę?
      • mmm23 Re: Blady strach. 03.02.06, 15:12
        danz5 napisał:

• util Na miejscu Ojca Dyrektora bym mu to zaliczył. 03.02.06, 15:16
          mmm23 napisał:

> danz5 napisał:
          > O następny student ojca dyrektora który na zlecenie
          > Rydzyka przedstawia swoje wypociny.

Warszatu jeszcze nie ma, o argumentach w dyskysji nie słyszał, ale chęci i zapalczywości mu nie brak. No i "słowa wytrychy" opanował bezbłędnie.

Trójkę bym dał, niech się nie zraża.
      • mario-radyja Re: Blady strach. 03.02.06, 15:16
        Ja pier.dolę, wy naprawdę wierzycie w te bzdury. Jednak wyborcy PISu to banda
        rozhisteryzowanych paranoików.

Idźcie się wszyscy leczyć, albo wypatrywać UFO.
      • piwi77 Re: Blady strach. 03.02.06, 15:55
        danz5 napisał:

> paktu,

Jakos jestem spokojny. Byly w historii juz wieksze pakty, jak chocby Ribbentrop-
        Molotow i szybko niechlubnie skonczyly
      • licho1 Re: Blady strach. 03.02.06, 16:04
        kto płodzi tych PiSdzielców ? - czy naprawdę siano zamiast mózgu jest jedynym
        znakiem rozpoznawczym miłośników paktu stabilizacyjnego ?
      • samurajackh Re: Blady strach. 03.02.06, 16:48
        blady strach ... dobre okreslenie...na to co mnie ogarnia kiedy czytam co sie
        dzieje, to prawie jak w powrot do przeszlosci - no tak ale w "slusznej"
        sprawie. przeciez to wbrew demokracji, rany nie sadziem ze w naszym kraju po
        tylu latach kominizmu jeszcze cos takiego jest mozliwe..i to ze strony
        prawicy !!!
        • pierwszywprawo Re: Blady strach. 03.02.06, 19:51
          Bo to nie jest domeną ani lewicy, ani prawicy. Dyktatorzy byli po obu stronach
          medalu.
      • mariusz_4576 Re: Blady strach. 03.02.06, 16:54
        Tylko na tyle stać PISUARY, rozliczać, otwierać teczki. Czy tego potrzeba teraz
        Polsce. Może walka z bezrobociem, inwestycje, wzrost gospodarczy. Jakoś tego
        nie widać w pakcie.
      • marcin120 Re: Blady strach. 03.02.06, 17:40
        danz5 napisał:

Przyznam sie szczerze, ze niebardzo cie rozumiem. Przypisujesz gazecie i
        tvn24 "moc sprawcza", ze niby moga "sterowac politykami" itd. A przeciez teraz
        nie o to chodzi. Co do pogladow wymienionych przez ciebie instytucji mozna by
        sie spierac. Wedlug mnie oni maja po prostu inna "wizje" Polski, wolnosci i
        ogolnie inne podejscie do zycia niz twoi ulubiency. A w tej chwili chodzi o to
        ze to co odwalil PiS LPR i Samoobrona to poprostu pokaz gdzie maja
        spoloczenstwo. Jakbyss niezauwazyl od 89r. sporo sie zmienilo czy na lepsze czy
        na gorsze mozemy dyskutowac, ale jedno niewatpliwie zmienilo sie na lepszxa
        dostep do informacji. A to co pokazai wczoraj sygnatarjusze porozumienia to
        poprostu idiotyzm. Podpisywac cos co ma znaczenie dla wszystkich obywateli
        niezaleznie od opcji politycznej przed kamerami wybranej tv jest glupi. Wcale
        nie dziwie sie dziennikarzom, ze zbojkotowali tych kretynow. Zastanawiam sie co
        by bylo gdyby "niezalezne" media przestaly z nimi gadac na dluzszy czas. Musisz
        pamietac o jednym zaden polityk nie moze zyc we wsplolczesnym swiecie bez
        chwalenia sie przed kameremi swoimi osiagnieciami. Wydaje mi sie jednak ze
        my "zwykli obywatele" spokojnie mozemy zyci bez ogladania politykow w tv.
        Zamias nich wole teatr, film czy chodzby programy o przyrodzie.
      • ja1956 Re: Blady strach. 03.02.06, 18:53
        Zycze ZDROWIA PSYCHICZNEGO! Typowy z ciebie stalinowiec! Rozumu tyle co pol
        kilo gwozdzi i to nieocynkowanych! Typowa rozhisteryzowana cholota ktora
        dorwala sie do wladzy! Tak jak za rewolucji pazdziernikowej, typowe slogany,
        typowa mentalnosc! Przyklad polskich nazistow! Co za cyrk, burdel a nawet pozar
        w burdelu!
      • pavowolf Re: Blady strach. 03.02.06, 20:03
        MAFIA Ale ta w ciemnych barwach jeszcze ci oczy otworzy i to juz niedługo
      • jacekkrol1 Re: Blady strach. 03.02.06, 22:33
        Człowieku, a co na to lekarz, podziel się z nim swoimi opiniami, może nie jest
        za późno
      • mariuszet Re: Blady strach. 03.02.06, 22:47
        danz5 napisał:

Panie Redemptorysto zapomniałeś o masonach i żydach.
    • carlitos35 To jest początek operetki pod tutułem:... 03.02.06, 14:02
      ..."Domek Trzech Dziewcząt (i jednego kota)". Ciąg dalszy repertuaru nastąpi.
      Proponuję: "Krysię Leśniczankę" oraz "Wiktorię i Jej Huzara". Wszystkie dobrze
      się kończą (dla publiczności - dodam).
    • wisnia te wpływowe towarzystwo niedługo straci te wpływy 03.02.06, 14:03
      jw
      nikt nie będzie po was płakać!
      • resu Kto odróżnia "to" od "te" może będzie żałował... 03.02.06, 14:08
        Ty na pewno nie.
        • wisnia Re: 03.02.06, 14:14
          gdybyś był spostrzegawczy, to byś wiedział, że "te" nawiazuje do "tę" twojego
          lewackiego kolegi Kurczeblade
          • tarura Precz z nierzetelnymi mediami 03.02.06, 15:00
            Niech zyje Radyjo !!!
        • wiedmak Oj zostaw kmiota. Ida ich czasy to sie ciesza 03.02.06, 18:18
          Jak dosc napsuja to sie te kmioty jakos obali i wybatozy. Oj rozmarzylem sie.
    • volksdeutsch1 polska rzeczywistosc! 03.02.06, 14:04
      To
      • tarura Polska a rzeczywistosc to dwa odrebne pojecia 03.02.06, 16:17
        chyba znowu nie zalosuje na Leppera

powinien wejsc do rzadu jako wicepremier
        a tymczasem co?
        przestraszyl sie plotek o mozliwych wyborach
        i broni kasy za wszelka cene

wstyd!
    • soulworm phi, a co tam prawo... menel zawsze wie lepiej 03.02.06, 14:05

• milena.rl Zdziwieni? 03.02.06, 14:05
      Przecież PiS chce wprowadzić cenzurę. Tak jak dzieci bawią się w dom, tak oni
      bawią sie w PZPR. Bo też chcą.
    • mrws O co ten krzyk 03.02.06, 14:06
      Dziennikarze nie mają się co wściekać.Często jest przecież tak że jedna gazeta/
      stacja ma jakiś news, sama to publikuje, a inni cytują. Dlaczego tak nie może TV
      TRWAM. Gdyby rządziła Platforma to media przymknęły by oko, a że rządzi PiS to
      wielka awantura.
      • tim7 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:13
        A dlaczego dziennikarze telewizji państwowej (TVP) nie zostali wpuszczeni ? Po
        kiego grzyba płaci się abonament RTV ? Kaczyński ma OBOWIĄZEK dopuścić media
        publiczne do takiego wydarzenia, a nie wskazywać, że jakieś prywatne media
        dostają wyłączność ! Gdzie jest to PRAWO i ta SPRAWIEDLIWOŚĆ z plakatów
        wyborczych i szumnych haseł PiSu ??? To nie był żaden news, tylko wydarzenie
        polityczne na które czekała duża część społeczeństwa, a nie słuchacze Radia
        maRYJA i telewizji omamim to przeTRWAM !
        • mut Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:25
          > kiego grzyba płaci się abonament RTV ?

po to żeby pracownicy TV mogli zatrudniać swoje dzieci z wadami wymowy za 40tys
          zł miesięcznie na stanowisku prezentera (vide mamusia i synek Dowbor)

> Kaczyński ma OBOWIĄZEK dopuścić media

nikt nie ma takiego obowiązku
          ma takie PRAWO
          i skorzystali z prawa zrobienia czegoś w taki sposób jak im to odpowiada
          • wisnia no dokładnie- ten synalek Dowborek to działa mi na 03.02.06, 14:27
            nerwy
            • irek872 Re: no dokładnie- ten synalek Dowborek to działa 03.02.06, 15:20
              Ostatnio widziałem Go w Polsacie.
          • dundrub Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:33
            > > Kaczyński ma OBOWIĄZEK dopuścić media
            >
            > nikt nie ma takiego obowiązku
            > ma takie PRAWO
            > i skorzystali z prawa zrobienia czegoś w taki sposób jak im to odpowiada

a ja uwazam, ze skoro mu place za jego prace placac podatki to ma OBOWIAZEK informowac mnie i to
            za pomoca mediow, ktore tez utrzymywane sa z moich pieniedzy TVP
            popatrz co jest w artykule:

"Równy dla wszystkich dostęp do informacji publicznej jest konstytucyjnym prawem wszystkich
            obywateli, a udzielanie tej informacji - obowiązkiem władz (...). Skompromitowana przez
            komunistyczne władze metoda dzielenia mediów nie służy budowie państwa obywatelskiego" - czytamy
            w oświadczeniu SDP.
            • mut Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:37
              > a ja uwazam, ze skoro mu place za jego prace placac podatki to ma OBOWIAZEK

płacisz mu za pracę posła a nie za pracę w partii
              wydarzenie nie dotyczyło rządu czy sejmu jako takiego
              to było porozumienie między partiami, a taka informacja może być publiczna
              wyłącznie wtedy kiedy syganariusze mają na to ochotę
              • dundrub Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:43

> płacisz mu za pracę posła a nie za pracę w partii
                > wydarzenie nie dotyczyło rządu czy sejmu jako takiego

CO??????????????? czy ty rozumiesz to, co widzisz?

> to było porozumienie między partiami, a taka informacja może być publiczna
                > wyłącznie wtedy kiedy syganariusze mają na to ochotę

jakos ZADEN z tych trzech tenorow nie uzyl tego argumentu.. wiec chyba nie jest to dobry argument
                oddalam sprzeciw ;)
              • amhu Re: O co ten krzyk 03.02.06, 16:00
                Cz ty dziecino znasz ustawe o informacji publicznej? Nie? No to sie doucz i
                przestan plesc androny.
            • johndoe Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:30
              dundrub napisał:
              > a ja uwazam, ze skoro mu place za jego prace placac podatki to ma OBOWIAZEK inf
              > ormowac mnie i to
              > za pomoca mediow, ktore tez utrzymywane sa z moich pieniedzy TVP

w razie jkbys nie wiedzial, to dziennikarze /tvp chyba tez/ wyszli z konferencji prasowej , na ktorej te informacje tak Ci do zycia potrzebne byly podawane. wiec moze to do dziennikarzy te zale.
              > popatrz co jest w artykule:
              >
              > "Równy dla wszystkich dostęp do informacji publicznej jest konstytucyjnym prawe
              > m wszystkich
              > obywateli, a udzielanie tej informacji - obowiązkiem władz (...). Skompromitowa
              > na przez
              > komunistyczne władze metoda dzielenia mediów nie służy budowie państwa obywatel
              > skiego" - czytamy
              > w oświadczeniu SDP.
              >
              do jakich informacji miala dostep tv trwam, a do tvp juz nie?
              • xpander Re: O co ten krzyk 03.02.06, 16:23
                Wybacz, ale na konferencji prasowej mozna powiedziec wszystko, a w przypadku jarka jest wielkie prawdopodobienstwo, ze mowil nieprawde.

Ogladajac transmisje z podpisania paktu, moglibysmy sami wyciagnac wnioski:)
                • johndoe Re: O co ten krzyk 03.02.06, 21:22
                  xpander napisał:

> Wybacz, ale na konferencji prasowej mozna powiedziec wszystko, a w przypadku ja
                  > rka jest wielkie prawdopodobienstwo, ze mowil nieprawde.
                  >
                  > Ogladajac transmisje z podpisania paktu, moglibysmy sami wyciagnac wnioski:)
                  >

w razie jkabys mialproblemy z rozumieniem rzeczywistosci:
                  1. ciezko cos zobaczyc na kartkach, ktore ktos podpisuje.
                  2. podpisanie mialo byc /i chyba bylo o 17.30/. o 17.15 bylo parafowanie especially dla ojca dyrechtura.
                  3. jak mozna mowic nieprawde, podpisujac dokument?
              • xpander Re: O co ten krzyk 03.02.06, 16:25
                Poza tym, to moment podpisana byl waznym wydarzeniem w zyciu politycznym kraju, a nie ta konferencja...
          • orys100 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 16:11
            polityk jaki by nie był (biały, zielony, czerwony, czarny ...) .. jako osoba
            prywatna ma PRAWO ... jako zaś osoba publiczna ma OBOWIĄZEK ustanowiony
            PRAWEM.. na które polityk o którym mowa tak czesto się powołuje ..
        • dccircle Re: O co ten krzyk 03.02.06, 19:05
          tim7 napisał:

wydarzenie
          > polityczne na które czekała duża część społeczeństwa, a nie słuchacze Radia
          > maRYJA i telewizji omamim to przeTRWAM !

Chyba telewizja onanizm? Bo już partia szczyny jest.

Ilekroć słyszę kaczory, to tak jak z amerykańskim krzakiem - wyłączam radio.
          Trzeba kłaść tamę głupocie i faszyzmowi.

kolaboranta).

• rosenkrantz666 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:15
        > Dziennikarze nie mają się co wściekać.Często jest przecież tak że jedna
        > gazeta/stacja ma jakiś news, sama to publikuje

Znowu jakiś (....) pisze, co mu ślina na język przyniesie.... Doczytaj gdzieś
        osiołku konstytucję, a detalicznie - prawo prasowe i ustawę o prawie do
        informacji publicznej.

Rząd RP to (jeszcze) nie pedofil biorący kasę za wywiad 'exclusive', w którym
        opowie z kim i jak. Rząd jest prawem obowiązany informować media. Nie wybrane
        media, nie swoje media, tylko każdego z legitymacją dziennikarską. I nie ma tu
        kwestii wyboru, czy też lepszych i gorszych, mniej i bardziej lubianych.
        • mut Re: O co ten krzyk 03.02.06, 14:40
          > Rząd RP to (jeszcze) nie pedofil biorący kasę za wywiad 'exclusive', w którym
          > opowie z kim i jak. Rząd jest prawem obowiązany informować media. Nie wybrane
          > media, nie swoje media, tylko każdego z legitymacją dziennikarską. I nie ma tu
          > kwestii wyboru, czy też lepszych i gorszych, mniej i bardziej lubianych.

Rząd tak i robi to na konferencjach prasowych
          Ale partie takiego obowiązku nie mają
          • xpander Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:10
            Poslowie tez nie? Zdaje sie sa przedstawicielami Narodu.

Partia nie ma osobowosci, wiec partia podpisac dokumentu nie moze. Robi to posel:). Ot, taka mala roznica, a jaka wazna...
            • mut Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:23
              > Partia nie ma osobowosci, wiec partia podpisac dokumentu nie moze. Robi to
              pose

polecam lekturę mądrej ksiązki
              po pierwsze partia jak najbardziej ma osobowość
              a po drugie jeśli w/g ciebie nie ma to porozumienie powinno podpisać jakie 200
              posłów a podpisało tylko 3... może w takim razie nic się nie stało ;))))
              • xpander Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:35
                osobowosc ma, ale dziala przez przedstawicieli. Ale w tym przypadku byli nimi poslowie. utrzymuja sie oni z moich podatkow, wiec mam prawo wiedziec co robia.

Hahaha...otoz wg mnie nie powinno go podpisywac 200poslow. Wystarczy 3ech. Sa to szefowie swoich partii. No ale sa tez poslami:).

Zreszta bezsensowna jest ta dyskusja...ty i tak wiesz swoje. kaczyzm jest gluchy na argumenty.
          • rosenkrantz666 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 16:53
            > Ale partie takiego obowiązku nie mają

Nieprawda. Doczytaj może najpierw - nawet źródła ustawowe masz wskazane, więc
            nie trać czasu innych wypisując nieprawdę.
      • szatan33 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:10
        Jednak jesteś ograniczona lub ograniczony. Sejm to nie jest podwórko kaczorów a
        miejsce, do którego zostali wybrani przez naród jego przedstawiciele.
        Niedopuszczanie wolnych mediów jest sprzeczne nie tylko z Konstytucją ale z
        demokracją. Kto tego nie rozumie jest debilem.
      • irek872 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 15:16
        Staniszkis, wypowiedź osoby, bardzo zaangażowanej w kampanię PiS.
        wiadomosci.onet.pl/1254218,11,item.html
      • kralik11 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 18:20
        mrws napisał:

> Dziennikarze nie mają się co wściekać.Często jest przecież tak że jedna
        gazeta/
        > stacja ma jakiś news, sama to publikuje, a inni cytują. Dlaczego tak nie może
        T
        > V
        > TRWAM. Gdyby rządziła Platforma to media przymknęły by oko, a że rządzi PiS to
        > wielka awantura.

BUAHAHAHAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA A HA HA HA KUWA KWA :)))))

Naprawde stary, be kometazy :)))))))))))))
      • delfina77 Re: O co ten krzyk 03.02.06, 18:31
        Otóż porównanie z tym, że inni cytują informacje jednego medium jest nie na
        miejscu, bo tak dzieje się wtedy, gdy dostęp do informacji jest nieograniczony i
        media rywalizują o to, kto pierwszy poda daną informację. Liczy się więc refleks
        i sprawdzeni informatorzy. Natomiast tu każdy wiedział o tym, że pakt ma byc
        podpisany a rząd celowo wyeliminował większośc mediów, w tym publiczne. Nie
        mieli prawa tego zrobic i jeśli liczyli na to, że dzięki temu ja i inni
        zaczniemy słuchac radia ma-ryja to chyba mają nierówno pod sufitem
    • volksdeutsch1 Operetka? 03.02.06, 14:08
      To nie operetka! Tak wyglada poprostu "polska kultura" polityczna. Jaki
      elektorat takie kurduple, lebry i bereciki!
      Gratulacje z Berlina!!!
      • norge2211 Re: Operetka? 03.02.06, 14:48
        Cale szczescie, ze tacy durnie jaty volksdeutsch1 wyniesli sie z polski
        • xpander Re: Operetka? 03.02.06, 15:13
          A nie napisal prawdy??
          Typowe postepowanie PISowcow, zaprzeczac czemus, co jest oczywiste..
        • amhu Re: Operetka? 03.02.06, 16:04
          Masz nadzieje ze tacy jak volksdeutsch wyniosa sie z Polski? Byc moze sie to
          spelni. Co ty wtedy kolego bedziesz jadl? Brukiew? W co sie przyodziejesz? W
          worek pokutny? CZego bedziesz sluchal? RM z kolochoznika?
        • jarek.kucypera Re: Operetka? 03.02.06, 18:16
          > Cale szczescie, ze tacy durnie jaty volksdeutsch1 wyniesli sie z polski

Całe szczęście dla nich.
          Jak tak dalej pójdzie, zostanie samo szambo, ludzie wartościowi wyjadą.
          Jak wam poleci inflacja i wróci ocet na półki, to se będziecie mogli najeść
          chyba tą czwartąerpe.

J.K.
        • dccircle Re: Operetka? 03.02.06, 19:10
          norge2211 napisała:

> Cale szczescie, ze tacy durnie jaty volksdeutsch1 wyniesli sie z polski

Durnie w Polsce zostały. głosowały na szczyny i inne popłuczyny.

kolaboranta).

• rosenkrantz666 Ciekawe po co to zrobili?...... 03.02.06, 14:08
      Może i sa to bowiem łajzy, ale całkowicie głupie łajzy....

Zrobić taki afront wszystkim dziennikarzom sejmowym, za wyjątkiem 3 mediów, to
      albo akt dużej odwagi, albo jeszcze większej głupoty, albo jest w tym jakieś
      drugie dno.

Akt odwagi - jeśli bierze się z przekonania, że dziennikarzy da się potem
      "nawrócić" i odzyskać ich jaką taką przychylność.

Akt głupoty - bo skierować przeciwko sobie czwartą władzę, to znaczy zabrac się
      za niweczenie dobrych notowań rządu i nietragicznych notowań partii.

A drugie dno? Otóż skutkiem tego przedstawienia w sejmie wczoraj było to,
      że....dziennikarze zajmują się teraz (na łamach i na falach) swoim poczuciem
      orazy, a nie treścią podpisanych porozumień. Może o to chodziło. Jeśli tak - to
      co takiego zostało podpisane, iz trzeba odwracać uwagę opinii publicznej?????
      • kurczeblade.pl Re: Ciekawe po co to zrobili?...... 03.02.06, 14:11
        >> Może o to chodziło.

Nie zdziwiłbym się.

3 media = 1 medium. W trójcy jedyny.
    • alebaba17 Media są tak traktowane odpowiednio do zasług 03.02.06, 14:11
      przecież one prowadzą otwartą ostrą wojnę przeciwko zwycięzcom ostatnich
      wyborow. One nic konstruktywnego od pół roku nie piszą, nie mowią, nie
      pokazują. Totalna propaganda anty. Zaczęło się od wyborów i nadal to trwa. Same
      nakręcają sobie spiralę nienawiści już do granic nonsensu. Ta panika z
      rozliczaniem bogatych, lustrowaniem i podobne... działa na lewą i liberalną
      część polityków i mediów jak płachta na byka. Nie dziwię sie im. Jak to będzie
      dalej ??????
      • xiniu Re: Media są tak traktowane odpowiednio do zasług 03.02.06, 14:39
        Hmmm... Ale o czym media mają mówić, jak nie o nieudolności i głupocie rządu? Bo
        co rząd przez ostatnie 4 miesiące zrobił oprócz ciągłego kłócenia się o władzę?
        O takim rządzie można w ogóle pozytywnie pisać? Bo według mnie nie.
      • xpander aleGŁUPIAbaba17 03.02.06, 14:42
        jw
      • mmm23 Re: Media są tak traktowane odpowiednio do zasług 03.02.06, 15:19
        O następny student ojca dyrektora który na zlecenie Rydzyka usiadł przed komputerem. W tej wyższj szkole medialnej mają juz specjany grafik studentów wytypowanych do pisania na forum
        • amhu Re: Media są tak traktowane odpowiednio do zasług 03.02.06, 16:06
          To praca na zaliczenie.
    • patman Przecież to nie nasz rząd, więc o co tyle hałasu 03.02.06, 14:11
      Nie ma co ingerować w prywatne przedsięwzięcia Rydzyka. Po co się pchać tam, gdzie się jest nieproszonym? PiS, LPR i Samoobrona jako podmioty zależne od swojego chlebodawcy, Rydzyka, nie mają przecież obowiązku ujawniania swych działań zwykłym ludziom. Co innego, gdyby sprawowali z woli Narodu władzę. Na szczęście oni sprawują władzę z woli kogoś innego.
      • tim7 Re: Przecież to nie nasz rząd, więc o co tyle hał 03.02.06, 14:17
        Jak nie nasz ? A za czyje pieniądze pracuje (diety i pensje) ? Czyjmi
        pieniedzmi zarządza (skarb państwa) ? Czyje pieniądze pożycza (pożyczki sejmowe
        nisko oproc.) ? WŁASNE ?!?
        • bikeman Re: Przecież to nie nasz rząd, więc o co tyle hał 03.02.06, 15:52
          polecam slownik wyrazow obcych i haslo "ironia" ew. "sarkazm"
    • itziar www.oznakowani.pl 03.02.06, 14:14
      To może czas im pokazać, że nie tylko oni mogą być widoczni?
      --
      www.oznakowani.pl
    • mut Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:19
      A wyłącznośc na transmisję meczu, debata tylko w jednej TV itp to nie jest
      ograniczanie prawa do informacji i konkurencji ??
      Nieee... wtedy jest że my jesteśmy najlepsi bo tylko my mamy tę informację i
      podaliśmy ją jako pierwsi ;)))
      Niektórzy dziennikarze są żałośni.
      A poza tym nie widzą problemu w tym że kogoś bezpodstawnie obrzucają błotem,
      ale jak ten ktoś się na nich wypnie to wtedy jest skandal.
      Nie bądźcie śmieszni panowie i panie "dziennikarze"
      • wisnia Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:22
        odkodować mecze w canal + ;-)
      • xpander Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:48
        > A wyłącznośc na transmisję meczu, debata tylko w jednej TV itp to nie jest
        > ograniczanie prawa do informacji i konkurencji ??

A czy transmisja jest informacja publiczna?? Poczytaj najpierw troche o pojeciu 'informacji publicznej', a potem sie wypowiadaj na takie trudne tematy.
        • mut Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 15:01
          myslę że powinieneś nauczyć się czytać ze zrozumieniem
          może to rzeczywiście dla ciebie trudne ale spróbuj zroumieć co się stało a nie
          co ci się wydaje że się stało
          • xpander Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 15:12
            Mysle, ze ty powinienes troche pomyslec. Bo piszesz nizej, ze to partie cos podpisuja. A podpisuja poslowie. Oni zas sa przedstawicielami Narodu. I ja, jako czlonek tego narodu mam prawo do bycia informowanym o ich poczynaniach.

Argumentem o meczach sie troche osmieszyles.
            Pozdrawiam:)
            • mut Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 15:19
              > pisuja. A podpisuja poslowie. Oni zas sa przedstawicielami Narodu. I ja, jako
              c
              > zlonek tego narodu mam prawo do bycia informowanym o ich poczynaniach.

7.00 poseł wstał
              7.05 poseł sika
              7.10 poseł się goli
              .
              .
              po pierwsze czy jesteś pewien że masz prawo być informowany o wszystkim ??
              NIE MASZ

po drugie czy nie zostałeś poinformowany o podpisaniu paktu
              ZOSTAŁEŚ, tylko ine tak jakby niektórzy dziennikarze sobie tego zyczyli

po trzecie porozumienie podpisały partie a nie sejm
              a to dość istotna różnica
              • bikeman Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 15:42
                ty na prawde masz jakis problem z glowa...
                Bez zadnego problemu godzisz sie na to, zeby wladze panstwa (twojego panstwa)
                dzialaly za twoimi plecami, zeby wybieraly sobie kogo informowac o waznych dla
                WSZYSTKICH POLAKOW sprawach, a kogo nie.

Zastanawiam sie tylko z czego wynika twoja postawa. Tak nienawidzisz wszystkich
                tych, ktorzy nie sa odbiorcami tych "wspanialych" rydzykowych mediow, czy tak
                teskno ci do komuny?
              • xpander Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 15:56
                > 7.00 poseł wstał
                > 7.05 poseł sika
                > 7.10 poseł się goli

No jesli nie zauwazasz roznicy miedzy czynnosciami, ktore wypisales, a podpisaniem Paktu, ktory zawazy na przyszlosci tego panstwa, to dyskusja z Toba jest bezsensowna.

> po pierwsze czy jesteś pewien że masz prawo być informowany o wszystkim ??
                > NIE MASZ
                Mam prawo byc informowanym o waznych dla tego kraju wydarzeniach. Przeczytaj ustawe o inormacji publicznej. Chociaz ja pobieznie przegladnij. Moze nie bedziesz pisal takich bzdur.

> po trzecie porozumienie podpisały partie a nie sejm
                > a to dość istotna różnica
                Auua...jeszcze nie slyszalem w czasie swego zywota, zeby Sejm mogl cokolwiek podpisywac. Czlowiek sie uczy cale zycie:)

> po drugie czy nie zostałeś poinformowany o podpisaniu paktu
                > ZOSTAŁEŚ, tylko ine tak jakby niektórzy dziennikarze sobie tego zyczyli
                Chcialem zobaczyc podpisanie paktu. niestety PIS to ocenzurowal.
    • zenek68 J.Kaczyński wygrał wbrew mediom,teraz też poradzi 03.02.06, 14:20
      sobie ...dziennikarzyny dostali motyw na zastanowienie się nad tym co robią..
      jak słychać i widać nic się nie uczą...politycy powinni całą tę sforę odsunąć .
      już myślałem że będą za nimi do toalety wchodzić z kamerą i mikrofonem . to
      media wylansowały Leppera i Giertycha by teraz na nich psy wieszać . śmiszne
      to ...trochę dystansu...przyda się.
      • xpander Re: J.Kaczyński wygrał wbrew mediom,teraz też por 03.02.06, 14:50
        Teraz chca odsuwac, a przed wyborami mowili cos o calkowitej jawnosci poczynan rzadzacych. Ale chyba juz nie chca byc przeswietlani przez media. Brawo Wielki Bracie, najwiekszy relatywisto RP!
        • zenek68 jesteś wielki albo i większy..czytaj treść poniżej 03.02.06, 15:22

• xpander Re: jesteś wielki albo i większy..czytaj treść po 03.02.06, 15:57
            Juz Ci pisalem, ze ten opis idealnie pasuje do Ciebie:)
            • xpander Re: jesteś wielki albo i większy..czytaj treść po 03.02.06, 15:58
              Moze z ta malenka roznica, ze jestes zaprogramowany przez Jedyna Sluszna Partie:)
    • rychu40 Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:21
      Triumwirat. Z błgosławionym prawie Rydzykiem i jego imperium medialnym.
      J.Kaczyński zaczyna być groźny. Jeszcze jest szansa do prześwietlanie tej torbieli
      na jeszcze jakiejś demokracji. Dziennikarze ryzykujecie dużo ale do boju. To
      musi być skuteczne jak skalpel. Po diagnozie trzebe wyciąć w p....
    • tades1 Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:21
      Nie mogę słuchać tego kurdupla.
      Patrzeć na niego też mi się nie chce .
      Jego mlaskane wypowiedzi brzydzą mnie ,
      natomiast jego polityczny instynkt śmieszy.
      Generalnie mam go w dupie.
    • rach_ciach TUSK wezwał do nieposłuszeństawa w "KOSZERNEJ"... 03.02.06, 14:23
      i nikt nie zwraca na to uwagi!
      • wisnia olano go w obliczu tragedii katowickiej 03.02.06, 14:24
        jw
      • chateau Re: TUSK wezwał do nieposłuszeństawa w "KOSZERNEJ 03.02.06, 14:38
        To napisz do "Der Sturmer" jako zatroskany obywatel.
      • util Nie kłam. 03.02.06, 15:10
        Po pierwsze - "nie wezwał", po drugie - uwagę zwrócili wszyscy.
        • rach_ciach LOL 03.02.06, 20:57
          1. Wezwał,
          2. Na "pakt" tez wszyscy "zwrócili uwagę"...Tusk wrzucił gó.. do szamba i
          pojechał w Dolomity. Gdyby to zrobił Kaczyński to koszerna by wzywała do
          publicznej egzekucji.

• azja10001 Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:23
      No tak. Teraz wszystko jasne. IV RP to po prostu Imperium Ojca Rydzyka. Brawo.!Na tronie zasiadł już Ojciec Rydzyk Wspaniały, po prawicy jego Giertych II Groźny, a po lewicy, choć nie do końca Andrzej Ostre Widły. A PiS? no temu to przypadła rola najważniejsza tzn. Błazna.
      • zenek68 czytaj treść poniżej 03.02.06, 14:35

• xpander Re: czytaj treść poniżej 03.02.06, 14:51
          W sam raz pasuje do Ciebie
          • zenek68 Re: czytaj treść poniżej 03.02.06, 15:19

• xpander Re: czytaj treść poniżej 03.02.06, 16:18
              nudny jestes z tym swoim haslem przwodnim
      • opt Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 16:32
        azja10001 napisała:

> No tak. Teraz wszystko jasne. IV RP to po prostu Imperium Ojca Rydzyka.
        Brawo.!
        > Na tronie zasiadł już Ojciec Rydzyk Wspaniały, po prawicy jego Giertych II
        Groź
        > ny, a po lewicy, choć nie do końca Andrzej Ostre Widły. A PiS? no temu to
        przyp
        > adła rola najważniejsza tzn. Błazna.
        Ładna IV RP z synalkiem doradcy Jaruzelskiego i sekretarzem PZPR tow.Lepperem
    • fritzfritz-blizniak lewactwu i szpiclom - NIE 03.02.06, 14:23
      brac dziennikarska przezarta jest zgnilizna - pelna dyspozycyjnych, lewackich dziennikarzy oraz szpicli ubeckich. tylko bracia kaczynscy beda mogli dac im odpor - przy czynnym wspoludziale mojego brata blizniaka - tak im dopomoz o.rydzyk i radio Ma-Ryja.....
      • m15 oni tylko NIE i WYBORCZĄ czytają 03.02.06, 14:43
        fritzfritz-blizniak napisał:

> brac dziennikarska przezarta jest zgnilizna - pelna dyspozycyjnych, lewackich
        d
        > ziennikarzy oraz szpicli ubeckich. tylko bracia kaczynscy beda mogli dac im
        odp
        > or - przy czynnym wspoludziale mojego brata blizniaka - tak im dopomoz
        o.rydzyk
        > i radio Ma-Ryja.....
        • mjotka "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 15:26
          ... Rzeczpospolitą, dzienniki lokalne, Puls Biznesu (i inne periodyki ekonomiczne), oglądają kilkanaście stacji telewizyjnych (w tym zagraniczne), słuchają Trójki, Zetki, RMF... "Onych" jest zdumiewająco dużo :) A ile procent ogląda i słucha stacji Rydzyka? Ano zdecydowana mniejszość. I teraz ta mniejszość pęka z dumy, bo wreszcie została zauważona. Na chwilę :)))
          • xpander Re: "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 15:39
            Ale to wszystko media w rekach obcego, wrogiego Polsce kapitalu;P;P.
            Przeciez wiesz, ze oni maja na wszystko swoje arguemnty. i ciemny lud to kupuje;(
            • mjotka Re: "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 15:45
              xpander napisał:

> Ale to wszystko media w rekach obcego, wrogiego Polsce kapitalu;P;P.
              > Przeciez wiesz, ze oni maja na wszystko swoje arguemnty. i ciemny lud to kupuje
              > ;(

Kupuje - do czasu :)) Jestem spokojna - w końcu na PiS głosowało zaledwie 10 proc. całego społeczeństwa. Jak się będzie dalej działo tak źle, na następne wybory pójdzie pozostałe 90 proc :))) Ciemnota to kupuje, masz rację, ale dla nich najważniejsza jest kasa. A tej nie dostaną - zamiast chlebka będą długotrwałe igrzyska. Nawet najciemniejszy naród tego nie wytrzyma!
              • bikeman Re: "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 15:51
                boje sie, ze moze byc tak, ze ktoras z kaczek stwierdzi, ze to wszystko wina ich
                poprzednikow a ci debile (czesc naszych rodakow - niestety) lykna to bez
                mrugniecia okiem...
                • xpander Re: "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 16:01
                  > boje sie, ze moze byc tak, ze ktoras z kaczek stwierdzi, ze to wszystko wina ic
                  > h
                  > poprzednikow a ci debile (czesc naszych rodakow - niestety) lykna to bez
                  > mrugniecia okiem...

Spokojnie, w koncu przejza na oczy. Zgadzam sie z mjotka...nawet najciemniejsi w koncu zobacza co sie dzieje.
                  LSd tez poczatkowo zwalalo na poprzednikow. I to poczatkowo skutkowalo.
                  Ale po 2latach rzadow juz trudno bylo zrzucic wine na AWS.
            • dccircle Re: "ONI" czytają też Politykę, Przekrój,... 03.02.06, 19:20
              xpander napisał:

> Ale to wszystko media w rekach obcego, wrogiego Polsce kapitalu;P;P.
              > Przeciez wiesz, ze oni maja na wszystko swoje arguemnty. i ciemny lud to kupuje

Ciemny lud kupuje "Nasz Dziennik" - coś ci się popieprzyło, ciemny ludziku

kolaboranta).

• m15 "większość,"która wszystko przegrała ma dobre samo 03.02.06, 16:22
            poczucie ,skąd u nich to się bierze,była już kiedyś taka wiekszość ,unią zwana -
            słuch wszelki po niej zaginął, też kreowali się na wszystkowiedzących ,też
            oglądali światowe telewizje,ach jacy maluczcy bywają ci ,co mają się za wielkich
    • andrzejg swego czasu słychac było 'komuno wróć' 03.02.06, 14:29
      no i wraca

A.
      • mg2005 Zbojkotowanie ważnej konferencji... 03.02.06, 14:37
        ..przez dziennikarzy to naruszenie prawa społeczeństwa do informacji.
        Czy w SDP tego nie wiedzą?
      • m15 w wydaniu niezlustrowanych dziennikarzy 03.02.06, 14:37
        gdy pozbędziecie się starych agentów ,oraz nowych współpracowników służb-
        walczących o przetrwanie ,dopiero wtedy bedziecie wiarygodni,bo jak na razie to
        słychac tylko ciągły nieobiektywny jazgot,wczoraj na antenie tok fm,niejaki
        morozowski przekonywał,że ten rząd przez pierwsze pól roku niczego nie
        dokonał,biedaczysko dodał do trzech miesięcy kolejne trzy i wyszło mu pól,a
        dzisiaj lis popisywał się wyjatkowymi inwektywami pod adresem
        rządzących ,przejaw chamstwa niebywałego,oto elita "niezależnego" dziennikarstwa
        • mjotka Re: w wydaniu niezlustrowanych dziennikarzy 03.02.06, 15:46
          m15 napisał:

oto elita "niezależnego" dziennikarstw
          > a

A ty jesteś elitą ekipy rządzącej - jaka grupa, taka elita :))))))))))
          • m15 Re: w wydaniu niezlustrowanych dziennikarzy 03.02.06, 16:27
            mjotka napisała:

> m15 napisał:
            >
            > oto elita "niezależnego" dziennikarstw
            > > a
            >
            > A ty jesteś elitą ekipy rządzącej - jaka grupa, taka elita :))))))))))
            wyjątkowo merytoryczna wypowiedż i zachwycająca intelektualnie,niech zgadnę-
            elita lewicowa?
            • zenek68 do lustracji , koniecznie ilustracje in face... 03.02.06, 17:58

• wodzo77 Re: w wydaniu niezlustrowanych dziennikarzy 03.02.06, 18:54
          A co ten rząd zrobił oprócz ustawy medialnej (bardzo szybko w jeden
          dzień ),becikowego oraz przyspawania swoich działaczy do płatnych stołków w
          administracji i spółkach skarbu państwa.No i premier wiecznie jeżdzący po kraju.
      • uu1 Re: swego czasu słychac było 'komuno wróć' 03.02.06, 14:37
        Nie. Wraca nowe.
    • haen1950 Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:32
      Uprzejmie proszę spojrzeć na to z odwrotnej strony.
      Ciężka robota nad rozwaleniem platformy zakończyła się klęską.
      Wielu gości nie rozumie tej polityki. W PiSie również
      Jst to typowa ucieczka do przodu.
    • uu1 Re: SDP: Pakt w wybranych mediach wbrew prawu 03.02.06, 14:36
      Czyim partnerem chce być SDP skoro nawet krótkiego komunikatu nie potrafi
      zredagować poprawnie? Problem powstał w momencie, kiedy każdy autor "michałków"
      uznał się za przedstawiciela IV władzy i nikt mu tego z głowy nie wybił.
    • wisnia pyt: czy tvn24 lepsze jest w kłamaniu czy robieniu 03.02.06, 14:37
      showu z tragedii?
      • uu1 Re: 50 : 50. 03.02.06, 14:39
      • m15 IPN w trybie pilnym powinien zlustrpwać dziennikar 03.02.06, 14:41
        zy ,a koordynator służb powinien podać listę współpracowników będących czynnymi
        dziennikarzami,ich działalność jest grożna dla funkcjonowania demokracji oraz
        państwa prawa
        • maggisterr Podstawa prawna? 03.02.06, 14:43

• m15 w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 14:47
            • dundrub Re: w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 14:50
              no podaj paragraf podaj
              • xpander Re: w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 14:53
                Paragrafy sie nie licza. To slowa Jaroslawa sa obowiazujacym prawem!
              • m15 Re: w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 14:57
                w ramach falandyzacji mogę poszukać ,ale po co ,zaraz wrzask się
                podniesie,niedługo zmienimy ustawę o ipn i wprowadzimy uprawnienia do
                lustrowanie wszystkich osób publicznych
                • xpander Re: w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 15:17
                  No to poszukaj.

Szukajcie a znajdziecie...HA HA.
              • uu1 Re: w ramach zamachu na demokrację 03.02.06, 14:59
                Paragraf 22.
                Patrz Kościuszko na nas z nieba
                raz Polak skandował
                i popatrzył nań Kościuszko
                i się zwymiotował.
        • wisnia w Poznaniu jeden już wyleciał 03.02.06, 14:44
          niejaki Nowacki prowadził programy publicystyczne w PTV
          okazało się, że kapuś donosił na Pałubickiego
          już go więcej nie pokazują na antenie...
          • m15 kiedy wywalą tych z warszawy 03.02.06, 14:48
            • wisnia oby jak najprędzej 03.02.06, 14:49
              niektórzy dostali kopniaka w górę
              niejaki poseł Jeneralski
              • m15 ale sdp będzie oburzone 03.02.06, 14:51
          • uu1 Re: w Poznaniu jeden już wyleciał 03.02.06, 14:49
            Donosił, że ten chodzi w niepranych swetrach i cierpi mna manię prześladowczą?
            Toż to wszyscy widzieli.
            • xpander Re: w Poznaniu jeden już wyleciał 03.02.06, 14:54
              na manie przesladowcza to cierpi ksiadz Jerzy Popieluszko...ups...minister koordynator Wasserman.
              • uu1 Re: w Poznaniu jeden już wyleciał 03.02.06, 14:56
                No, co Ty. Przecież zajął się dywersyfikacją dostaw gazu w Krakowie. :-)
      • m15 Re: pyt: czy tvn24 lepsze jest w kłamaniu czy rob 03.02.06, 14:49
        tam zebrała się elyta po przejściach i z"powiązaniami"
    • gw_klamie Lewackie śliniące się pieski 03.02.06, 14:49
      a ujadajcie sobie do woli, prostaki, zakladniki Kremla.
      • uu1 Re: Tak się nieładnie wyrażasz 03.02.06, 14:52
        a język polski jest Ci obcy.
        • m15 Re: Tak się nieładnie wyrażasz 03.02.06, 15:01
          uu1 napisała:

> a język polski jest Ci obcy.
          racja -to pieski,bez przymiotnika"śliniące":-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka