skin.polski 03.02.06, 20:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moherowydziadek Pani Madziu, Pani Madziu! 03.02.06, 20:37 Ta Pani jest strasznie zgorzkniała. I na dodatek wydaje się krzyczeć! Ja za to chciałbym ją spytać: Dlaczego odmawia mi Pani prawa do nazywania kobiety w ciąży - matką; aborcji - dzieciobójstwem; eutanazji - morderstwem? Dlaczego manipuluje Pani słowami papieża Jana Pawła II próbując i Jemu (!!??) i nam wmówić, że termin "cywilizacja śmierci" dotyczy tylko laicyzacji? Jako moherowydziadek ośmielam się prosić Uczoną Panią Profesor o odrobinę TOLERANCJI dla moich poglądów i sposobu ich formułowania. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 03.02.06, 20:48 Drogi Dziadku: Po pierwsze, ja nas ucza, m.in. ksieza biskupi, nalezy rozroznic miedzy przyzwoleniem, a tolerancja. A po druge, skoro Ci tak bardzo zalezy na tolrancji dla sposobo formulowania swoich pogladow, nazwijmy nienwaisc do ludzi z powodu ich pochodzenia "rasizmem", tych, ktorzy domagaja sie fizycznej likwidacji "obcych" - "faszystami", tych, ktorzy(re) mysla, ze w jakikolwiek sposob zapedza kobiety dorodzenia - powiedzmy "stadem baranow". Dodajmy do tego, ze utozsamianie paranoi i nienwaisci z "normalnoscia", to po porstu zwykla bezczelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowydziadek Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 03.02.06, 21:04 Drogi Wnuczku, gdzieś Ty wyczytał w moim powyższym głosie, że paranoję i nienawiść należy utożsamić z normalnością? Spróbuj pomyśleć samodzielnie i nie powtarzaj bełkotu Uczonej Pani Profesor, która bezmyślnie i obficie cytuje nowomowę politycznej poprawności. I na przyszłość, proszę nie wmawiaj innym tego, czego nie powiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: _________________________________ Bezczelna k 04.02.06, 13:04 bardzo przekonująca argumentacja Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Argumentacja??? TO dziecinada nachlanej studentki 05.02.06, 00:30 Az się nie chce człowiek zniżać do takiego nadzianej nienawiścią do godności człowieka tekstu. Jedyne co obnaża, to wszystkie klisze ideologiczne zdegenerowanej wspólczesnej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk [...] 05.02.06, 09:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam BESSA~LALA 05.02.06, 14:33 po co tyle emocji?! bądźmy kulturalni!!! na wiele pytań związanych z funkcjonowaniem w świecie upadających wartości, by nie rzec - posród gehenny aksjologicznej pustki - odpowiadają mądre kśięgi. wydaje mi się, że lekturą na czasie dla wszystkich uczestników tego zażartego sporu byłaby "Bessa~Lala" Piotra Giedrowicza... oczywiście mogę się mylić - "errare humanum est", choć tkwić w błędzie - to już diabelska sprawka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Uwazaj z Hitlerem 05.02.06, 14:54 Bo on z gejami robił to samo, co Mlodziez Wszechpolska chce teraz robić, tylko ta ostatnia nie ma jeszcze po temu środków. I Hitler też miał takie powiedzonko, Gott mit Uns, słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Uwazaj z Hitlerem 05.02.06, 16:51 Hitler tepil zydow i gejow, miedzy innymi i okazalo sie zy byl pol zydem i mial sklonnosci homoseksualne. Ci co tak nienawidza, czasami nie potrafia sie do tego przyznac ze tak czuja.W sumie zamkniety krag, bo nienawidzi dlatego ze cale srodowisku w ktorym wyrasta to czyni i nie chce byc gorszy i sam sie oklamuje, co jest zalosne ale czestsze niz nam sie wydaje. Ciekawe ilu chlopakow z Mlodziezy Wszechpolskiej najchetniej sciskalo by sie z kolegami?? wiec zamiast siac nienawisc moze tak make love boys;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit MICHNICZA GADZINÓWKA KOLEJNY PASZKWIL ZAMIEŚCIŁA 05.02.06, 15:04 Patriotyzm ,pronarodowe działania i Polska racja stanu są nie do przyjęcia przez tą oszalałą z nienawiści środę. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Jolu, załóż bojówkę jakąś i przegoń hołotę z Polsk 05.02.06, 16:14 jak przegonisz prawie pół narodu to będziesz szczęśliwa. W nędzy, kołtuństwie i narodowej siermiężności. Po rewolucji moralnej wypada jeszcze zrobić porządki z naleciałościami zgniłej cywilizacji zachodniej. Mao palił, Adolf palił, czerwoni palili i zakazywali a jak sięgnąć bardziej wstecz to tacy w czarnym przebraniu szli na skróty i palili autorów. polecam rewolucję moralną i materialną w Kambodży, tam z gorszej polowy narodu zostały kości Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Jolu, załóż bojówkę jakąś i przegoń hołotę z 05.02.06, 19:38 I tu właśnie jest problem? Kogo kośći powinny zostać! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Jolu, załóż bojówkę jakąś i przegoń hołotę z 06.02.06, 20:23 zostaną: kości i pióra kaczek i kilka gnatów z opalonego knura z KLEWA Za kilka lat jak naród rozliczy złodziei i faszystów. Juz zaczęła się zabawa: rdzenni Polacy i wrogowie narodu, demokraci to antypolacy itd Kto mieczem wojuje temu miecz w doopę będzie wsadzon a pióra wyskubane Odpowiedz Link Zgłoś
kowal6661 Piękna perełka poniżej!!!!!! 05.02.06, 17:28 "Europa zna dwie rewolucje moralne. Jednej dokonał Sokrates, drugiej Jezus Chrystus. Sokrates chodził po Atenach, pytał i zachęcał do myślenia - ze zrozumiałych względów nie może więc być właściwym wzorem dla rządzących." :-))))) "Jezus zaś był Żydem i szerzył ideał miłości bliźniego, co - w dzisiejszym kontekście politycznym - jest ideałem zupełnie nietrafionym" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 21:47 Drodi moherowu\y dziadku cały problem w tym, że Ty swoje poglądy możesz głosić. I pani Środa ani nikt inny Ci tego nie zabrania. problem polega na tym, ze to wlasnie Ty i tacy jak Ty chca tego zabronić innym. Jeżeli Ty prosisz o tolerancję, to jest to zwykłe kłamstwo i cynizm. Od wielu lat w Polsce nie ma rzetelnej dyskusji nt. roli Kościoła, aborcji, praw mniejszości, bo wszystko zakrzykują swym wrzaskiem fanatycy. I teraz fanatyk prosi o tolerancję? Juz za rządów lewicy miałes za soba ustawodawstwo i media (pospieszalski). lada chwila będziesz miał władze absolutną. cóż, częśc społeczeństwa nie będzie cie lubić, może stwierdzisz, że jestes przesladowany? To znaczy, że w latach 45-89 prześladowani byl komuniści? Miej swoje poglądy, ale nie bądź cyniczny. najbardziej mi sie w tym artykule podoba to, że autorka trafnie wskazała, gdzie dziś jest "poprawnośc polityczna". Od dawna mysle, że jest to dziś zakłamana wierność wobec "tradycji" i "wartości", a nie to, co tak określano np. 20 lat temu w stanach (swobody obywatelskie, tolerancję etc.). Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 10:13 "nowomowę politycznej poprawności" - hihihi ale się obśmiałem - no cóż "Uczona Pani Profesor" ma chyba rację co do niewielkiego wyrobienia intelektualnego zwoleników rewolucji moralnej. Drogi dziadku teraz to ty jesteś politycznie poprawny i pora sobie zdać z tego sprawę a czy uprawisz nowomowę to nie wiem bo nie wiem co miałoby to oznaczać w kontekście w jakim używasz tego słowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dora95 znow zniewzona katolikow 06.02.06, 20:10 znow zniewzona katolikow, przedstawiajac na wystawie Matke Boska z rogami. Jakby tak spalic ze dwie ambasady to moze by ich to czegos nauczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 16:27 Spieprzaj, dziadu faszystowski. _______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn CZYLI KATOLICKA NIENAWIŚĆ PEŁNĄ GĘBĄ ?? 06.02.06, 09:35 Tak mam rozumieć PiS du ? Odpowiedz Link Zgłoś
spiridonov Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 03.02.06, 23:50 moherowydziadek napisał: > Ta Pani jest strasznie zgorzkniała. I na dodatek wydaje się krzyczeć! > Ja za to chciałbym ją spytać: Dlaczego odmawia mi Pani prawa do nazywania > kobiety w ciąży - matką; Bo jest to PRZYSZŁA matka, a nie matka. Słownik się kłania. Analogicznie jak mieliśmy demokrację SOCJALISTYCZNĄ w odróżnieniu od demokracji bezprzymiotnikowej. > aborcji - dzieciobójstwem; Bo jest różnica między brzuchem kobiety i tym, co się tam znajduje, od narodzonego dzieciaczka. > eutanazji - morderstwem? Bo niektórzy ludzie proszą o śmierć. I sami nie są w stanie sobie jej zadać. > Dlaczego manipuluje Pani słowami papieża Jana Pawła II próbując i Jemu (!!??) > i nam wmówić, że termin "cywilizacja śmierci" dotyczy tylko laicyzacji? Prawda. Fanatyzmu religijnego i rydzykowania nie dotyczy. Dlatego na przykład ja odrzucam kościół katolicki w całości. Bez rozróżniania na szczegóły. > Jako moherowydziadek ośmielam się prosić Uczoną Panią Profesor o odrobinę > TOLERANCJI dla moich poglądów i sposobu ich formułowania. A miej sobie te poglądy i je formułuj, ale nie narzucaj jako prawo obowiązujące wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
moherowydziadek Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 04.02.06, 10:08 Panie "spridonov", Na Twoje zaślepienie i politycznie poprawną nowomowę jest tylko jedno lekarstwo - wycieczka na Kubę, do wujka Fidela! Wyjeżdżaj Pan, Panie "spiridonov" póki nie jest jeszcze za późno. Najlepiej razem z Panią Madzią! Kto wie może jeszcze dostalibyście zniżkę na bilet w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 04.02.06, 14:44 > Na Twoje zaślepienie i politycznie poprawną nowomowę jest tylko jedno lekarstwo > - wycieczka na Kubę, do wujka Fidela! > Wyjeżdżaj Pan, Panie "spiridonov" póki nie jest jeszcze za późno. i to jest koronny argument, uparcie powtarzany kiedy wszystkie prawdziwe się skończą. panu w moherze skończyły się już dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 dziadeczku: ciś na Częstochowę, krynicę mądrości 04.02.06, 22:19 moherowydziadek napisał: > Panie "spridonov", > Na Twoje zaślepienie i politycznie poprawną nowomowę jest tylko jedno lekarstwo > - wycieczka na Kubę, do wujka Fidela! > Wyjeżdżaj Pan, Panie "spiridonov" póki nie jest jeszcze za późno. > Najlepiej razem z Panią Madzią! > Kto wie może jeszcze dostalibyście zniżkę na bilet w jedną stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbird Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 00:48 Drogi dziadku - wyszło szydło z worka: "Jak się nie podoba, to fora ze dwora, np. na Kubę" Wystawiłeś sobie piękną opinię. Tylko dlaczego mnie to nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 16:33 moherowydziadek napisał: > Panie "spridonov", > Na Twoje zaślepienie i politycznie poprawną nowomowę jest tylko jedno lekarstwo > - wycieczka na Kubę, do wujka Fidela! > Wyjeżdżaj Pan, Panie "spiridonov" póki nie jest jeszcze za późno. > Najlepiej razem z Panią Madzią! > Kto wie może jeszcze dostalibyście zniżkę na bilet w jedną stronę? A jak nie wyjedzie, to wyślesz w zaplombowanym wgonie, nazisto jeden? _____________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 16:58 dccircle napisał: > moherowydziadek napisał: > > > Panie "spridonov", > > Na Twoje zaślepienie i politycznie poprawną nowomowę jest tylko jedno lek > arstwo > > - wycieczka na Kubę, do wujka Fidela! > > Wyjeżdżaj Pan, Panie "spiridonov" póki nie jest jeszcze za późno. > > Najlepiej razem z Panią Madzią! > > Kto wie może jeszcze dostalibyście zniżkę na bilet w jedną stronę? > > A jak nie wyjedzie, to wyślesz w zaplombowanym wgonie, nazisto jeden? > _____________ niestety wydaje sie ze w naszym kraju nie ma miejsca dla myslacych inaczej, kochajacych inaczej i ogolnie dla wielu ludzi, ktorzy nie sa gorliwymi katolikami walczacymi ze zepsuciem morlanym.w 2005 skonczylem studia i wyjechalem, nie chce zyc w kraju w ktorym ludzie gloszacy nienawisc do mniejszosci maja wladze i sa na prezydentow wybierani.Mam nadzieje ze do konca tego roku bede mial juz inne obywatelstwo i jednoczesnie wyc mi sie chce ze musze zyc na obczyznie, bo we wlasnym kraju nie moge swobodnie oddychac... > Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w > piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze > złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia > kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 10:24 Synku, miedzy Twoim fanatyzmem, a panstwem Fifela wielkiej roznicy nie ma. I tu i tu czci sie wodza. Tam Fidela tutaj jakiegos innego Duce, do ktorego Kaczynski jeden lub drugi doskonale pasuje. Kaczynscy, pewnie tak jak ty jestescie - mimo pozorow - dzieckiem totalitaryzmu: odrzucacie wolna mysl, wolnosc was frustruje, tylko w silnym przywodztwie i posluszenstwie widzicie szczescie. I na tym polega zasadnicza roznica miedzy rozwinietymi spoleczenstwami zachodu (w uproszczeniu rzecz jasna - do idealu wszystkim daleko) a mentalnie niedoroslymi do demokracji i wolnosci spoleczenstwami wschodniej Europy. Ktos dzisiaj w radio wypowiedzial zdanie, ktore - choc odnosilo sie do islamu - jest kwintesencja polskiego, "ludowego" tzw. katolicyzmu: "Jak bardzo niebezpieczna jest religia, kiedy glosza ja fanatycy a sluchaja ignoranci" Nic dodac nic ujac: pojmujecie religie powierzchownie, doslownie i symbolicznie, nierzadko wbrew jej kwintesencji. Im wiecej powierzchnownosci tym bardziej sie ze swoja wiara obnosicie w sposob wrecz nieprzyzwoity, a watpliwosci wyladowujecie w postaci dogmatyzmu, ortodoksji. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 04.02.06, 22:25 spiridonov napisał: > Bo jest różnica między brzuchem kobiety i tym, co się tam znajduje, od > narodzonego dzieciaczka. To wyjaśnij proszę, jaka jest różnica pomiędzy "płodem" tuż przed porodem i już narodzonym dzieckiem chwilę po porodzie ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! potrzeba niemowląt ! 05.02.06, 01:11 z płodem nie ma problemów jest to pozyteczny surowiec słuzacy do produkcji lekarstw dla osob chorych oraz dla celów kosmetycznych. niemcy o ile wiem robili ze skóry ludzkiej abażury i rękawiczki i przetrwały do dzisiaj taki mocny surowiec. prawo polskie takie małe płody chyba do 500 g czy cos koło tego nie kwalifikuje jako człowiek i można z tym materiałem robć co sie zechce. oczywiście szpitale na ogół bezsensownie niszczą ten cenny surowiec. harra Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! potrzeba niemowląt 05.02.06, 02:44 mannaznieba - Zgadzam się. W jakimś racjonalnym wykorzystaniu tego surowca też jesteśmy zacofani. I pomyśleć, że rewolucjoniści francuzcy, o których tak ciepło /i słusznie!/ pisze p.Środa, już 200 lat temu potrafili nie zmarnować skory z tych ciemnych, religijnych chłopow wandejskich i robili z ich skory spodnie albo rękawiczki. Dlatego tym bardziej należy zlikwidowac ten faszystowski rząd Kaczorów. Cała Europa się z nas śmieje! Odpowiedz Link Zgłoś
gazetunia Re: Pani Madziu, Pani Madziu! potrzeba niemowląt 05.02.06, 16:43 szkoda mannoznieba (z piekła byłoby lepiej)że ciebie nie przerobili na kosmetyki zanim doczołgałaś się do ujścia pochwy, po co żeś ty sie rodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Pani Madziu, Pani Madziu! potrzeba niemowląt 05.02.06, 20:49 A jak wyjaśnisz taki paradoks w tak kochającym "nienarodzone dzieci" kraju: jak pewna kobieta chciała pochować poronione lub przedwcześnie urodzone płody to ją niemal zlinczowano. Niby taka ochrona życia, zapobieganie "morderstwu" (aborcji), taka troska o nienarodzone, a jak chca pochować to już be? Słyszałam wiele historii o tym, jak ksiądz nie chciał pochować poronionego płodu, albo zmarłego tuż po narodzniu dziecka. Gdzie tu konsekwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
stranger5 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 10:12 aborcji można dokonać w określonym czasie - regulują to odpowiednie przepisy - i na pewno nie tuż przed porodem - więc różnica między płodem znajdującym się w łonie matki tuz przed porodem i tuż po porodzie leży w miejscu gdzie ten płód się znajduje Odpowiedz Link Zgłoś
mrrek Czas ten jest różny w różnych krajach. 05.02.06, 10:52 Tam, gdzie świadomość człowieczeństwa została stępiona dostatecznie mocna - tam jest on bardzo rozwleczony. No, może jeszcze nie tuż przed porodem, ale... poczytaj o Szwecji. Jak to, co oni proponują ma być społeczeństwem przyszłości - to ja androidów preferuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 11:57 stranger5 napisała: > aborcji można dokonać w określonym czasie - regulują to odpowiednie przepisy - > i > na pewno nie tuż przed porodem - więc różnica między płodem znajdującym się w > łonie matki tuz przed porodem i tuż po porodzie leży w miejscu gdzie ten płód > się znajduje A tzw. wcześniak, to jeszcze płód, czy już dziecko ?... Bo niektóre rodzą się w takim czasie, że aborcja jest jeszcze prawnie dopuszczalna... ? Odpowiedz Link Zgłoś
twmalgoska Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 13:40 A to chyba przeszacowałeś możliwości intelektualne strangera5... Odpowiedz Link Zgłoś
busiatxu Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 14:08 Dwumiesięczny płód, to zdecydowanie nie jest wcześniak bedący w stanie przeżyć. Jeżeli czegoś nie wiesz - np. do którego tygodnia ciąży można przeprowadzić aborcję - to lepiej to sprawdź, zanim napiszesz coś głupiego. A jak wygląda dwumiesięczny płód i czym różni się od dziecka/płodu pięcio- dziewięciomiesięcznego, to sobie sprawdź w książce do biologii. Swoją drogą ciekawe, dlaczego wiek człowieka liczy się od chwili narodzin, a nie od chwili poczęcia? Nikt nie wie, kiedy człowiek STAJE SIĘ człowiekiem, kiedy w płodzie powstaje świadomość. ale nikt nie wmówi mi, ze zlepek szesnastu komórek jest świadomą istotą. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 15:26 "Ciebie też nie mogą zabrać. Zrozum, ty masz duszę. Prawo mówi, że dwunastoletni chłopiec ma duszę. Nie możesz więc być zabrany do Centrum Powiatowego. Rozumiesz ? Jesteś bezpieczny. Ilekroć widzisz ciężarówkę aborcyjną, wiedz, że to nie po ciebie. Nigdy po ciebie, rozumiesz ? To po jakieś inne, młodsze dziecko, które nie ma jeszcze duszy, po przedczłowieka. - Nie czuję, że uzyskałem duszę, czuję się tak jakbym, zawsze miał duszę - powiedział ze spuszczoną głową nie patrząc na matkę. - To kwestia prawna - powiedziała jego matka pośpiesznie." (Philip K. Dick "Przedludzie") Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 17:58 Super, moż ejeszcze cytujmy Plastusiowy Pamiętnik skoro cytujemy juz fantastykę:P? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 20:22 A co było o aborcji w "Plastusiowym pamiętniku" bo nie pamiętam (dla mnie to prehistoria) ?... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 17:11 busiatxu napisała: > Dwumiesięczny płód, to zdecydowanie nie jest wcześniak bedący w stanie przeżyć. > > Jeżeli czegoś nie wiesz - np. do którego tygodnia ciąży można przeprowadzić > aborcję - to lepiej to sprawdź, zanim napiszesz coś głupiego. A jak wygląda > dwumiesięczny płód i czym różni się od dziecka/płodu pięcio- > dziewięciomiesięcznego, to sobie sprawdź w książce do biologii. Swoją drogą > ciekawe, dlaczego wiek człowieka liczy się od chwili narodzin, a nie od chwili > poczęcia? Nikt nie wie, kiedy człowiek STAJE SIĘ człowiekiem, kiedy w płodzie > powstaje świadomość. ale nikt nie wmówi mi, ze zlepek szesnastu komórek jest > świadomą istotą. no mi tez trudno sobie wyobrazic zeby zlepek komorek mial swiadomosc, tym bardziej ze chyba tak jest ze te komorki dopiero w pewnym czasie zaczynaja stawac sie tym plodem...nie wiem biolog ze mnie zaden, ale jest to logiczne. wydaje mi sie ze zdaniem wielu wszechpolakow i innych giertycho, rydzyko i kaczynsko podobnych uwaza pewnie ze lepiej te niechciane dzieci urodzic i pozniej je zabic. nie umiem sie wprawdzie ustosunkowac jednoznacznie do aborcji,ale mysle ze to decyzja obojga rodzicow i to oni musza ja podjac i we wczesnym stadium, gdzie raczej na 100% nie ma swiadomosci musi to byc decyzja rodzicow, a nie polityczna. potzrbujemy wiecej skrzywionych psychicznie niekochanych dzieci, ktore swoje agresje wyladowuja niszczac i ponizajac innych?? pewnie wielu z nich wstapilo do Mlodziezy Wszechpolskiej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 14:44 busiatxu napisała: > Nikt nie wie, kiedy człowiek STAJE SIĘ człowiekiem, kiedy w płodzie > powstaje świadomość. ale nikt nie wmówi mi, ze zlepek szesnastu komórek jest > świadomą istotą. Tak wygląda "zlepek 16 komórek" ? www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/ab6.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 02:10 Jeśli coś rodzi się w czasie, gdy aborcja jest jeszcze prawnie dopuszczalna, to nie sądzę, by urodziło się żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 14:35 "W Stanach Zjednoczonych aborcja DO MOMENTU PORODU* jest legalna na mocy wyroku Sądu Najwyższego, który w procesie Roe vs. Wade w 1973 r. uznał próby ograniczenia prawa do aborcji za sprzeczne z Konstytucją" (pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja) Jak widać, źle sądzisz... *podkreślenie moje Odpowiedz Link Zgłoś
pobre1diablo Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 18:03 gniewko_syn_ryba napisał: > To wyjaśnij proszę, jaka jest różnica pomiędzy "płodem" tuż przed porodem i już > narodzonym dzieckiem chwilę po porodzie ?... jest to niezmiernie proste: dziecko jest odrębnym organizmem funkcjonującym samodzielnie poza ustrojem kobiety.Płód tym nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 20:29 pobre1diablo napisał: > gniewko_syn_ryba napisał: > > To wyjaśnij proszę, jaka jest różnica pomiędzy "płodem" tuż przed porodem > i > już > > narodzonym dzieckiem chwilę po porodzie ?... > jest to niezmiernie proste: dziecko jest odrębnym organizmem funkcjonującym > samodzielnie poza ustrojem kobiety.Płód tym nie jest. Tzn. przed porodem nie jest odrębnym organizmem ??? To jakie ma wspólne narządy z matką ?... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 14:42 Tzn. mają wspólne serce i naczynia (tętnice, żyły, naczynnia włoskowate) ???... :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 17:14 pe1 napisał: > cały krwioobieg P.S. Oglądałeś dzisiejszy "Teleekspres" ?... Właśnie pokazywali operację rozdzielenia złączonych krwioobiegów matki i płodu !!! :))) Bo to PATOLOGIA, nieuku !!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 02:09 O ile mi wiadomo- aborcja nie dotyczy dzieci w okresie okołoporodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 06.02.06, 14:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=36166378&a=36302229 Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Pane dziadziu, Pane dziadziu 04.02.06, 12:51 a ja pana o to samo, dla moich, tylko odrobinę innych od pańskich poglądów. i bez inwektyw proszę Odpowiedz Link Zgłoś
moherowydziadek Re: Więcej loozu babciu-piekielnico1? 04.02.06, 18:47 Gdzież te inwektywy babciu-piekielnico1? Więcej loozu, babciu! Tolerujmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Awans 04.02.06, 20:35 Widzę że Środa awansowała na "ałtorytet moralny" gazwybu... opluwanie się opłaciło. --------- www.bies.pl Rewolucja oralna Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 dziadeczku, możesz nazywać sobie wszystko co 04.02.06, 22:17 chcesz jak chcesz. Bądź tylko łaskaw obracać się ze swoją semiotykę "stosowaną" wśród otoczenia moherowych beretów o intelekcie JPII. Dodam jeszcze jedno określenie dla twojego i twojej kompanii użytku: CYWILIZACJA CIEMNOTY. moherowydziadek napisał: > Ta Pani jest strasznie zgorzkniała. I na dodatek wydaje się krzyczeć! > Ja za to chciałbym ją spytać: Dlaczego odmawia mi Pani prawa do nazywania > kobiety w ciąży - matką; aborcji - dzieciobójstwem; eutanazji - morderstwem? > Dlaczego manipuluje Pani słowami papieża Jana Pawła II próbując i Jemu (!!??) > i nam wmówić, że termin "cywilizacja śmierci" dotyczy tylko laicyzacji? > Jako moherowydziadek ośmielam się prosić Uczoną Panią Profesor o odrobinę > TOLERANCJI dla moich poglądów i sposobu ich formułowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: dziadeczku, możesz nazywać sobie wszystko co 05.02.06, 02:53 sumerze - proszę cię o trochę wyrozumiałości. Bo po części to nie nasza wina, że poslugujemy się taką staroświecką semiotyką. Tak nas uczyli w szkole. Dzisiaj juz wiem, że takie tam rzeczy, jak klasyczna logika, albo klasyczne pojęcie prawdy są niesłuszne. A gdy próbował nas uczyć Wielki Językoznawca, Słońce narodów, tow.Stalin, to chodziliśmy na wagary. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Środa to przykład, jak feminizm rujnuje psychikę 05.02.06, 10:24 kobiet! Boże, co by to było, gdyby takie były wszystkie kobiety i na dodatek miałyby możliwość rządzenia! Paranoja! Odpowiedz Link Zgłoś
femine79 Re: Środa to przykład, jak feminizm rujnuje psych 05.02.06, 16:37 no tak, kolejny "koronny" argument w dyskusji: pani Magdalena jest feministką= nie ma racji, zieeew, już mnie to nudzi masz coś KONKRETNEGO do skomentowania z czym się nie zgadzasz mów smiało, nie bądź taki skromny, skorzystaj w wolności słowa Odpowiedz Link Zgłoś
lepiotrec Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 00:05 Kochany Moherowydziadu, Jakos strasznie zgorzknialy jestes, i w dodatku zdajesz sie krzyczec...Przeczytaj sobie artykul jeszcze raz, moze cos zrozumiesz, bo o to chodzi, ze to Ty nie zgadzasz sie na gloszenie innych pogladow; a Ty sobie glos, prosze Cie bardzo, osmieszaj sie dalej; Czolko Odpowiedz Link Zgłoś
moherowydziadek Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 07:51 "Lepiotrec", Spójrz w lusterko a zobaczysz kogoś kto głosi "jedynie słuszne poglądy" Odpowiedz Link Zgłoś
femine79 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 16:46 oto podręcznikowy przykład projekcji- przypisywanie komuś innemu własnych nieuswiadomionych wad, ha ha ha w moim odczuciu pani Środa pisze o braku pluralizmu w Polsce, co też ładnie widać w komentarzach- wystarczy napisać coś, z czym nie zgadza się większość to od razu zostanie się posądzonym o nietolerancję poza tym nie sądzę, aby autorka narzucała komuś swój sposób widzenia świata, ale przedstawiała go, chyba wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 09:35 Nie może być tolerancji dla poglądów szerzących zło i nienawiść.Dla poglądów które pod płaszczykiem "wartości chrześcijańskich" "miłości bliźniego" niosą zniewolenie w jedynie słusznej sprawie, powodują wzrost nietolerancji,agresji i żadne słodkie słowa nie zmienią faktu,że "moherowcy" operują językiem nienawiści do ludzi, mających inne poglądy, którzy ośmielają się skrytykować jedynie słuszny pogląd i prawdę. Efekt tego będzie jak za rewolucji francuskiej, prędzej czy później humanizm zwycięży i skończy się to co teraz budzi się w Polsce a budzi się wtedy gdy rozum śpi.... Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 11:17 romku, romeczku /przepraszam za poufałość, ale czuję z tobą głęboką więź duchową.../. Ja juz złozyłem powyżej samokrytykę. Masz rację. Mój język byl dotąd językiem nienawiści. Weźmy takie słowo ABORCJA. Ono, w przeciwieństwie do <zabicie dziecka poczętego>, nie wyklucza nikogo, nie wartościuje, nie pozwala więc na tworzenie podziałów spolecznych /co burzy jakże potrzebny spokój spoleczny/. Podobnie ze słowem gej - to radosne słowo /wcale nie wesołkowate!/, sprawiające, ze świat staje się radośniejszy, rośnie nasza pogoda ducha i poczucie, że jesteśmy jedną, wielką rodziną. Czyli nawet jest bardziej chrześcijańskie niz te dawne, obrażające, piętnujące, jak sodomita /brrr!/, pederasta, pedał, a nawet homoseksualista /bo sugeruje, że są jeszcze hetero/. A o to wlaśnie chodzi, by żyło się nam lepiej, i przyjemniej, i bardziej po ludzku, by wreszcie zwyciężył humanizm. Jak za rewolucji francuskiej. I zwycięży. mam nadzieję, że francuskie prawo knebla juz niedługo wprowadzi się i u nas. Że klechom nie będzie wolno w kościolach gadać tych bzdur niby z Biblii, jak pastorowi Greenowi w Szwecji /wiemy, że to jest ich, klechów, nienawistna interpretacja świetych tekstów/, Że zwiększy się kultura w szkolach, jak zaczną tam uczyć /zrobić parytet!/ geje, że samotne dzieci będą wreszcie szczęśliwe, gdy znajdą się w rodzinach jednopłciowych /nalęży dac takim rodzinom pierwszeństwo przed tymi hetero, jak zrobili w Anglii!/. Że wprowadzą ten pomysł z Kalifornii /i Anglii!/, aby osoby wyrażające się źle o bliźnich z inna orientacją seksualną uznać za chorych psychicznie i nie dawać im pracy. Jest nadzieja! Są juz te pierwsze posunięcia, jest rezolucja Rady Europy, są rzesze oddanych aktywistów! Zbudujemy nowy świat! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 obluda ! 05.02.06, 13:33 Co za straszna obluda! W Polsce od czasu ograniczenia prawa aborcji dziala i swietnie sie ma podziemie aborcyjne. Ginekolodzy daja ogloszenia w prasie darmowej, nie pisza wprost o zabiegach, ale to jest zrozumiale. Nie ma nic latwiejszego w tym zaklamanym kraju jak dokonanie zabiegu. Roznica polega jedynie na tym, ze dzisiaj za taki zabieg trzeba slono placic (ginekolodzy sa z tego zadowoleni, bo sa beneficjentami tej swoistej prywatyzacji sluzby zdrowia. Oczywiscie, to chore prawo uderza najmocniej w najbiedniejszych. W Polsce spadly drastycznie wskazniki urodzen z powodow eknomicznych. Ludzie decyduja sie na dzieci jak maja poczucie bezpieczenstwa eknomicznego. Obluda polskich wladcow w sprawie aborcji jest tym wieksza, ze troszcza sie o zycie poczete, ale nie za bardzo obchodzi ich los dzieci narodzonych. Weglug statystyk GUS ponad 50 proc. osob zyjacych w biedzie stanowia dzieci. To one i starcy sa glownymi ofiarami dzikiej transforamacji, wedlug statystyk organizacji pozarzadowych ponad milion dzieci zyje praktycznie na ulicy. Neokonserwatywny i antyliberalny program byl juz/jest realizowany przy pomocy fundamentalistow z Opus Dei w niektorych krajach Aneryki Lacinskiej i zakonczyl sie absolutnym fiaskiem. Fundamentalisci katoliccy nie doprowadzili do zahamowania procesu koncentracji kapitalu, sprawiedliwszej dystrybucji bogactwa narodowego. Wielkie miasta sa nadal oplecione fawelami, w ktorych wegetuje wykluczona z rozwoju ekonomicznego i cywilizacji "holota". Hordy szczesliwie narodzonych, ale natychmiast porzuconych i niechcianych przez nikogo dzieci dla zwierzecego przetrwania zyja z napadow i przestepczsci. Jest to swiat bez Boga i litosci wytworzony przez adoratorow tegoz Boga. Kleska fundamentalistow wszelkiej masci wynika z faktu, ze daja zle odpowiedzi na prawdziwe problemy. Zamiast zajac sie sprawami ekonomicznymi przywracaja do zycia archaiczne wizje moralno-religijno-narodowe w imie "oczyszczania" i doprowadzaja do ewidentnej barbaryzacji zycia (regresu). Takie rezimy sa szybko odrzucane przez spoleczenstwa co najmniej z dwoch powodoz: 1,swym rygoryzmem mecza spoleczenstwo i 2, nie doprowadzaja do oczekiwanej poprawy warunkow zycia. Tego typu paroksyzmy sa w gruncie rzeczy na reke oligarchiom. Rzady fundamentalistyczne zagospodarowuja na jakis czas sluszne niewadowolenie spoleczne, a po ich upadku kwestionowane oligarchie maja argumenty na utrzymanie stanu posiadania. Zadanie ekonoczne zostaly osmieszone, zmiana struktur wlasnosciowych niemozliwa i zmeczone przez rewolucje moralna spoleczenstwo powrot do starego balaganu przyjmuje z ulga. Na zasadzie takich odruchow spolecznych SLD doszlo do wladzy w 1996 i 2001. Nie znam Kaczynskich, ale moge ich zapewnic, ze jesli pojda w tym kierunku maja zapewniona kleska i pogrzebia nadzieje na zmiane struktur wlasnosciwych i nadania kapitalizmowi polskiemu bardziej ludzkiej twarzy. Jezeli bowiem uzyskali wzgledne poparcie w czasie ostatnich wyborow, to nie dla ich programu "narodo-tradyjnego", ale dla 3 milionow nowych mieszkan i lepszych warunkow zycia. A polskim olgarchom powiem, ze sa alternatywy dla dzikiego kapitalizmu. W Wenuzeli jest Chavez, ruch altermondialistyczny ma juz calkiem niezly dorobek intelektualny, przekonanie, ze sa inne alternatywy zaczyna byc coraz bardziej popowszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 17:21 ale ty glupoty piszesz stary i do tego podajesz nieprawdziwe informacje. wiesz ani twoja strona, ani moja nie ma monopolu na prawde i ta zawsze lezy gdzies posrodku. Jednak jak slysze takie bzdury ze w Anglii maja geje pierwszenswto w adopcji przed parami hetroseksualnymi to mnie krew zalewa, bo to sa bzdury wyssane z palca.nie sa nawet na rownych prawach z heteroseksualnymi parami!! wiec nie tworz mitow stary!ok? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 20:40 x_chlopak napisał: > posrodku. Jednak jak slysze takie bzdury ze w Anglii maja geje pierwszenswto w > adopcji przed parami hetroseksualnymi to mnie krew zalewa, bo to sa bzdury > wyssane z palca.nie sa nawet na rownych prawach z heteroseksualnymi parami!! Co ty ???... Naprawdę ???... To jakim prawem ONI śmią NAS oskarżać o homofobię skoro sami dyskryminują homo ???!!!... Panowie Biedroń, Niemiec i werter-6 - macie nową robotę - obalić brytyjski ciemnogród !!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 21:14 x- twoje słowa to balsam dla mojej duszy. Bo znaczy to, że moze kierujesz się argumentami, i nie jesteś dogmatykiem. Służę więc: <Wlk. Brytania: adopcja przez homoseksualistów i konkubinaty legalna, palenie lub nadwaga przeciwwskazaniem do adopcji 31.12.2005 Zmiana przepisów w Wielkiej Brytanii umożliwia adopcję dzieci przez pary nie będące małżeństwami, również homoseksualne. Rodzice oddający dziecko do adopcji będą mogli pozostawać z nim w kontakcie, jeśli wyrazi ono na to zgodę. Ustawodawcy liczą na zwiększenie puli potencjalnych rodzin zastępczych. Wchodzące w życie w piątek prawo wymagać będzie od ośrodków adopcyjnych jedynie "upewnienia się", że konkretna para rzeczywiście pozostaje w "stałym i trwałym" związku i że może zapewnić dziecku kochającą rodzinę. Ustawa o adopcji przyjęta została w 2002 i wprowadzana stopniowo aż do teraz. Przed tym etapem, osoby nie pozostające w związku małżeńskim mogły adoptować dziecko tylko indywidualnie. Partner adoptującego mógł uzyskać ograniczone prawa rodzicielskie. Obecne przepisy wymagają, aby adoptująca rodzina był "wystarczająco zdrowa". Według definicji i standardów zdrowia w Wlk. Brytanii stwarza to sytuację, w której para małżeńska, w której ktoś pali papierosy lub ma nadwagę, będzie miała mniejsze szanse przy adopcji dziecka niż "zdrowa" i "bez nałogów" para gejów, lesbijek lub konkubinat. Ze strony: www.christianitas.pl/c/?id=445> Co to znaczy? Ano to, że małżeństwo grubasów /wg Anglików, u nas byłoby to normalne - zobacz typowe rodziny na wsi, moz epopatrz na swoja babcię.../ moze przegrać w tej "rywalizacji". Nie daj Bóg, gdyby mąż jeszcze palił... A można załozyć, że osoby tworzące związek jednoplciowy są "nowego sortu", są wegetarianami, uprawiają sporty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gokli Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 10:49 hehehe TOLERANCJI ??, przecież Wy ("moherowi") nie uznajecie tolerancji :| Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 11:00 O to bardzo proste: kobieta w ciąży to nie matka, aborcja to nie dzieciobójstwo, eutanazja to nie morderstwo. Tak samo podbój to nie wyzwolenie (choc rosjanie tak to nazywali) a demokracja socjalistyczna to nie demokracja. oczywiście używanie takich słów ma pewien prosty sens: czy ktoś np. może powiedziec że ma wątpliwości czy dzieciobójstwo powinno by karane? W sprawie Jana Pawła: w mojej opinii pani Środa encykliki papieskie czytała i je rozumie co w tym kraju jest rzadkością. W dodatku traktuje jes poważnie. (Niech mnie pan panie moherowydziadku przekona że ojciec dyrektor rozumie czego uczył papież, niech mnie pan przekona że aktywiści i działacze pisu mają w rzeczywistości o tym pojęcie. Można traktowac poważnie JPII i byc zwolennikiem kary śmierci? ). Pani Środa trafnie diagnozuje że kaczorom marzy sie zamiana jednego totalitaryzmu na drugi. Komuchy miały pełnię władzy i źle ją wykorzystywały. My mamy dobre intencje i dlatego władza nas nie zdemoralizuje. Wykorzysamy ją w dobrym celu. Tak sobie panowie K. myślą. To jest po prostu inna wersja bolszewizmu. Naprawdę pan, Panie moherowydziadku nie widzi tego? Nawet gdybym podzielał poglądy panów K. to ich działania oceniałbym negatywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 19:37 JJR44 - nareszcie post z którym w pełni się zgadzam. Do poniższego rozumowania: > Pani Środa trafnie diagnozuje że kaczorom marzy sie zamiana jednego > totalitaryzmu na drugi. Komuchy miały pełnię władzy i źle ją wykorzystywały. My > > mamy dobre intencje i dlatego władza nas nie zdemoralizuje. Wykorzysamy ją w > dobrym celu. Tak sobie panowie K. myślą. To jest po prostu inna wersja > bolszewizmu. ...dodałabym jeszcze, że niejaki Kępiński mądrze zanalizował istotę zjawiska. Proces, na początku którego jest chęć czynienia dobra i naprawienia złego swiata, zaś na końcu zbrodnicze naprawianie go na siłę. Jak się popatrzy w ten sposób, bracia Kaczyńscy mają dużo wspólnego z Che. Różnią się głównie pragmatycznością podejścia. To przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 20:49 tak, są bardzo pragmatyczni. Dla realizacji swoich celów gotowi są wejść w sojusz z samoobroną, poprzeć głupie pomysły lpr takie jak becikowe, sprzedawać stanowiska w KRRiTV, dowartościowywac ojca dyrektora dyskryminując inne media. Prędzej uwierzę że to rewolucja październikowa niż moralna. Odpowiedz Link Zgłoś
art.11 Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 11:54 Pani Magdalena wie, że idee, w które wierzy, znajdują się w Polsce nad przepaścią. Dlatego wykrzykuje swoje niepokoje w artykule. Z pewnością za to oberwie. Ale coż. Kto krzyczy najgłośniej, najbardziej obrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslaff Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 14:19 Kobieta w ciąży jeszcze nie jest matką, aborcja nie jest zabójstwem... ale nie o tym chciałem. Z wielkim bólem muszę przyznać że pierwszy raz w życiu przyszło mi się zgodzić z panią M.Środą. Nie spodziewałem się tego Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 14:54 moherowydziadek napisał: > Ta Pani jest strasznie zgorzkniała. I na dodatek wydaje się krzyczeć! > Ja za to chciałbym ją spytać: Dlaczego odmawia mi Pani prawa do nazywania > kobiety w ciąży - matką; aborcji - dzieciobójstwem; eutanazji - morderstwem? > Dlaczego manipuluje Pani słowami papieża Jana Pawła II próbując i Jemu (!!??) > i nam wmówić, że termin "cywilizacja śmierci" dotyczy tylko laicyzacji? > Jako moherowydziadek ośmielam się prosić Uczoną Panią Profesor o odrobinę > TOLERANCJI dla moich poglądów i sposobu ich formułowania. Ależ mów sobie dziadku mohairowy jak chcesz... byle w zaciszu domowym,,, Pewnych rzeczy publicznie się nie mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
artau Re: Pani Madziu, Pani Madziu! 05.02.06, 18:07 Zarzuty stawiane przez ciebie to typowy bełkot rozciągniętego dresiarza, którego tożsamość utkały klechy z moherowej wełenki. Sytuacja w Polsce dojrzewa do radykalnych zmian, które w pierwszej kolejności winny dotyczyć zabezpieczenia wolności obywateli w taki sposób by banda leni o cińkciarskim harakterze i umyśle po lobotomi nie mogła startować w żadnych wyborach, ani zajmować ważnych stanowisk. S.....ów z dzieciarni wszechpolskiej jeszcze popieści dłoń tolerancji. burak posmarowany opalaczem i cyniczny ryj to znak rozpoznawczy rozmodlonych niewolników tkwiących w wielkim pomieszaniu. Zobaczymy, co stanie się na polskich ulicach gdy będzie ciut cieplej. Skoro autor ma za sobą podstawówkę korespondencyjnie ukończoną wyjaśniam litościwie, że matka to kobieta, która URODZIŁA dziecko, nie zaś kobieta w ciąży Aborcja do określonego tygodnia nie jest morderstwem, bo tego określenia używamy do opisania sytuacji kiedy zabito człowieka, płod nie jest człowiekiem, to do pewnego momentu grupa komórek, bez określonej płci i możliwości odczuwania- bólu oraz bez świadomości swego ciała i bycia. Eutanazja na zyczenie nie jest morderstwem lecz wielkim aktem solidarności ludzkiej z człowiekiem zanurzonym w bezmiarze cierpienia. Rozumiem, że dziad moherowy czerpie satysfakcję gdy człowiek nieuleczalnie chory w terminalnym stanie cierpi bez końca podłączony do maszyny-co już jest dość poniżajace. Ty właśnie dziadu wełniany jesteś sadystą skoro sprawia ci to przyjemność Idź dziadu do najbliższego hospicjum popracuj tam trochę społecznie i się przekonaj, jak to wygląda z tamtej bolesnej strony. GŁOSOWANIE POCZTĄ I INTERNETEM NATYCHMIAST !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Re: Czekając na rewolucję moralną 03.02.06, 20:43 Autorka pogladu ze polski Kosciol akceptuje przemoc w rodzinie jest nieoceniona. Jest tak doglebnie przerazona nowa poprawnoscia polityczna, ze nagle zapomniala o starej.... Pisze "na bezduchu" kolejne wprawki majace ludzi prawicy ideowo sterroryzowac - tu nie ma miejsca na dyskusje czy watpliwosci. Na milosc Boska, raz na pare lat trafia sie i na prawicy idiota... ale to nie powod zeby wzorem Czapajewa lamac krzesla.... zwlaszcza na sobie nawzajem. Poza Kaczynskim na litere J. jest w Polsce jeszcze troche normalnych ludzi prawicy. Pani Magdo - spokojnie! Zrobi sie delikatnie porzadek i z jedna poprawnoscia polityczna i z druga..... Cierpliwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: Czekając na rewolucję moralną 05.02.06, 11:22 > Pani Magdo - spokojnie! Zrobi sie delikatnie porzadek i z jedna poprawnoscia > polityczna i z druga..... Cierpliwosci ======== Prosze skorzystac z wolnosci slowa i dokonczyc ta bardza interesujaca wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Czekając na rewolucję moralną 03.02.06, 20:46 W wiekszosci z pania sie zgadzam ale nie zgadzam sie z pani spojrzeniem na asymilacje immigrantow. Jesli nie rozwiaze sie tego problemu (a obawiam sie ze moze jyz byc za pozno) to na pewno oni nie beda pamietac, ze pani brala ich strone w roku 2006 - tylko za gloszenie swoich pogladow po prostu skonczy pani w wiezieniu albo jakis szaleniec zasztyletuje pania na ulicu (chyba, ze zrobi to wczesniej jakis taliban od weszpolakow). Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Czekając na rewolucję zdrowego rozsadku 03.02.06, 20:51 Ja sie nie podoba to wyjedz do Afganistanu albo do Haify. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Czekając na rewolucję zdrowego rozsadku 04.02.06, 03:17 barbara444 napisał: > Ja sie nie podoba to wyjedz do Afganistanu albo do Haify. A pojedziesz ze mna ? Odpowiedz Link Zgłoś
yves5 ŚWIETNY ARTYKUŁ 03.02.06, 21:18 Na taki głos długo było czekać! Cięty, ale zarazem wyważony, chociaż widać, że pod tą sarkastyczną powłoczką aż się gotuje... Żarty z panią Ś. się skończyły! Odpowiedz Link Zgłoś
moherowydziadek Nie wiem czy Pan pamięta? 03.02.06, 21:38 Warto przypomnieć jeden szczegół. Kilka miesięcy temu większość naszego społeczeństwa (tego z PiS i z PO) wyraziła się bardzo wymownie: Tej Pani już DZIĘKUJEMY! Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Nie wiem czy Pan pamięta? 03.02.06, 21:49 ZDECYDOWANA wiekszosc spoleczenstawa w ogole sie nie wyrazila. Sroda ma racje (Nb w komentarzach nie ma w zasadzie kontrargumentow, tylko epitety - to tez o czyms swiadczy). Odpowiedz Link Zgłoś
spiridonov OTÓŻ KŁAMIESZ 03.02.06, 23:53 moherowydziadek napisał: > Warto przypomnieć jeden szczegół. > Kilka miesięcy temu większość naszego społeczeństwa (tego z PiS i z PO) wyraziła > się bardzo wymownie: Tej Pani już DZIĘKUJEMY! Otóż jest to nieprawda. Większość w ogóle się nie wyraziła, uważając że swołocz partyjna, także z PiS i innych nie zasługuje na głos. PiS rządzi przy około 10 procentach poparcia ogółu elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot1 RAZEM JAKIES 20% 04.02.06, 14:09 Razem bylo tego (PO + PiS jakies 20 %). Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: RAZEM JAKIES 20% 05.02.06, 20:49 Zaś pozostałe 80 % to oczywiście zwolennicy SLD SDPL i PD ???... To skąd tak oszałamiające wyniki wyborcze owych ugrupowań ???... Może zastosujesz swoją "statystykę" także do nich ?... No i co ci wychodzi ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: RAZEM JAKIES 20% 06.02.06, 03:37 Niegłosujący poprzez nieoddanie głosu zgodzili się, niestety, na wybór innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: ŚWIETNY ARTYKUŁ 04.02.06, 15:14 yves5 napisała: > Na taki głos długo było czekać! Cięty, ale zarazem wyważony, chociaż widać, że > pod tą sarkastyczną powłoczką aż się gotuje... Oj gotuje, gotuje! Nie zapomnę cielęcego wyrazu twarzy Środy, gdy straciła rządową posadę i została odcięta od budżetowego cycka. Tego nie wybaczy nigdy! > Żarty z panią Ś. się skończyły! No nie wiem, przecież to, co napisała to groch z kapustą. Czego tam nie ma! Encyklopedia Ultima Tule z 1932 roku, graffiti "które widziała Agnieszka Graff", cytat z de Maistre, itd, itd... Do tego sprowadzanie poglądów oponentów do parteru przy pomocy ironizowania i przejaskrawiania. Taką metodą mogę tłuc jeden artykuł dziennie dowodzący dowolnej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: ŚWIETNY ARTYKUŁ 05.02.06, 12:38 Alez tad, ty to robisz codziennie na forum feminizm. Dokładnie taka metodą:P Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: ŚWIETNY ARTYKUŁ 05.02.06, 14:51 totalna_apokalipsa napisała: > Alez tad, ty to robisz codziennie na forum feminizm. Dokładnie taka metodą:P I jak jestem oceniany przez bywalczynie? Czego bym nie robił, pewne jest jedno: nie drukują tego w sobotnio-niedzielnym wydaniu "GW". Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Czekając na rewolucję moralną 05.02.06, 17:32 fagay napisał: > W wiekszosci z pania sie zgadzam ale nie zgadzam sie z pani spojrzeniem na > asymilacje immigrantow. Jesli nie rozwiaze sie tego problemu (a obawiam sie ze > moze jyz byc za pozno) to na pewno oni nie beda pamietac, ze pani brala ich > strone w roku 2006 - tylko za gloszenie swoich pogladow po prostu skonczy pani > w wiezieniu albo jakis szaleniec zasztyletuje pania na ulicu (chyba, ze zrobi > to wczesniej jakis taliban od weszpolakow). i tu musze sie zgodzic z przedmowca. jesli emigranci chca mieszkac w europie musze szanowac nasze prawa i nie tworzyc panstwa w panstwie. Bezwzglednie trzeba wymagac opanowania jezyka, gdyz to jest podstawa. mnie przeraz to co widze w telewizji- hordy muzulmanskie ktore groze panstwom europejskim morderstwami i zemsta tylko za jakies karykatury??? kim oni sa i jak smia cos takiego robic??? w takim przypadku bez mrugniecia okiem wydlalbym bandytow do kraju z ktorego przyjechali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski tej babie chłopa trzeba!! 03.02.06, 20:50 jak się słyszy lub czya takie ja ona osoby to jak żywo przypominają mi sie sceny z filmu seksmijsa Odpowiedz Link Zgłoś
spiridonov MACHULSKI, MACHULSKI 03.02.06, 23:54 skin.polski napisał: > jak się słyszy lub czya takie ja ona osoby to jak żywo przypominają mi sie > sceny z filmu seksmijsa I tę jakże charakterystyczną uwagę należy polecić twórcy owego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: tej babie chłopa trzeba!! 04.02.06, 13:02 tego z seaksmisji,ale przed zamorzeniem ( tatusia i męża lekkoducha)?, czy może CI chodzi o coś innego? każdy widzi w Seksmisji to co chce zobaczyć i to co go dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: tej babie chłopa trzeba!! 04.02.06, 18:34 przede wszystkim mam tu na mysli system polityczny stworzony po wybuchu jądrowym ..znamienna jest tu scena sądu nad meskimi bohaterami filmu..i te teksty żeKain zabił Able że Kopernik była kobietą.....albo lekcja szkolna samiec twój wróg i ta cała spiskowa teoria uwypuklajaca kobieca martyrologię...mocno naciąganązresztą w wielu przypadkach Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: chłopom się wydaje, że samym faktem posiadania 04.02.06, 20:05 atrybutu męskości stali się władcami świata, a kobiety, by tylko dorwać się do tego atrybutu jak do słoika konfitur. Wracająć do Seksmisji ty boisz się partenogenezy, a ja widzę zaniedbywane, lekceważone, kobiety, które z desperacji musiały wziąć sprawy w swoje ręce. I jakoś dały radę, chociaż film przecież kręcił facet. 0 martylrologii bym nie mówiła, ale draństwa wśród panów jest wiele, i niesprawiedliwości w traktowaniu również Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: tej babie chłopa trzeba!! 05.02.06, 14:17 skin.polski tobie chyba też chłopa trzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
ujek_arnolda KOGO TO PRZEKONA ? 03.02.06, 21:08 Czy jest się czym niepokoić w polskiej polityce? Bez wątpienia tak. Mnie na przykład niepokoją ostatnie działania i wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego. Czy zatem podoba mi się artykuł p. Środy? Nie,nie podoba mi się. W swoim tekście autorka wymieszała sprawy ważne z nieistotnymi,rzeczy prawdziwe z kłamstwami(insynuacjami),i wszystko to jeszcze w prześmiewczej konwencji. Taki demagogiczny tekst może przekonać tylko przekonanych. W dodatku p. Środa nie jest jakimś niezależnym autorytetem,ale koleżanką z rządu liderów SLD,Jerzego Szmajdzińskiego i Wojciecha Olejniczaka. Wiarygodność p. Środy nie wydaje się duża. Drukowaniem takich tekstów Kaczyńskiego się nie powstrzyma. A trzeba go powstrzymać,bo niektóre z jego pomysłów ocierają się o szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: A może pani Środa ma jednak siusiaka? I nim m 05.02.06, 16:51 Siusiak to ty jesteś - bezmyślny. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Dajcie spokój, niech sobie kobieta zarobi 03.02.06, 21:15 Przecież produkcje pani Środy wcale nie odbiegają poziomem od innych artykułów "Wyborczej", a żyć z czegoś musi. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodek Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje że 03.02.06, 21:58 stajemy się normalnym państwem, że walka o powrót wartości do naszego życia zaczyna odnosić sukcesy ją boli. A teraz jej tekst: Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 04.02.06, 12:07 Poglodek to klasyczny przykład "kaczysty" - zero własnych przemyśleń, za to "zgadzam się w 100 procentach" Oczywiście, że urząd RPO jest zbędny - przecież to państwo ma przyrodzone prawa a jednostka ma się słuchać i być wdzięczna, że nie leją pałą - na razie. Oczywiście, że więźniowie nie potrzebują rzecznika - można ich bić, gwałcić i poniewierać - w końcu sami zasłużyli. A imigranci legalni czy nie - won tam skąd przyszli. Przy okazji - tak idealizowane przez prawicę USA to kraj zbudowany wyłacznie przez imigrantów i to nielegalnych. "Poglądy de Maistre'a i Arystotelesa nic nie straciły na aktualności" - zapewne pogłodek nie wie ani co pisał jeden ani drugi ale wykoncypował, że jak Środa się nie zgadza, to znaczy mieli rację. Ot inteligencja nowej generacji. A żonie należy co tydzień obić mordę, dzieciom tak na wszelki wypadek przylać, no i skończmy z fanaberiami w rodzaju różnorodności kulturowej. Ma być poslko, swojsko i katolicki. A jak się nie podoba droga wolna. A w ogóle szkoda, że nigdy już nie będzie tak normalnie jak w hitlerowskich Niemczech, prawda? Baby do rodzenia dzieci, pedały do gazu - to był raj. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 05.02.06, 03:37 piotrze 77siódmy- podziwiam twoja przenikliwość. Rozpracowałes mnie /nas/ dokładnie. trafnie nas opisałeś. Chyba zrozumiałem swój błąd, że moje dotychczasowe życie było załgane i nic nie warte. Właśnie siadłem do kompa, bo wcześniej "robiłem" porządki w domu /tak do tej chwili o tym myslalem!/. Zbuntowała mi się baba. Dostała po ryju, jak co sobotę /mam taki zwyczaj, że zaraz po wieczornej modlitwie podsumowuję dzień.../. A ona w ryk, że tak się nie robi. Nasłuchala sie głupiej telewizji, a przecież ks.proboszcz mówił na kazaniu, że baba ma słuchać swojego chłopa /teraz wiem, że klecha ma swój interes, by tak mówić/. teraz się uspokoiła, przekonał ją argument, że co sobie sąsiedzi pomyślą, my przecież tacy inteligentni. I nie protestowała już, jak przylałem bachorom. Dzieci, jak nie bite, to nie słuchaja się, ot, co! /przepraszam za to bicie - to juz nawyk/. Zresztą ten starszy wydawał się nie taki zly, własnie wrócil ze spotkania z kolegami, byli na jakiejs imprezie, krzyczeli "pedały do gazu". Cieszyłem się, ciemny, że ma chłopak zaciecie społeczne!. I to po mnie! Czesto komentowaliśmy w domu rózne sprawy, a to, że nie wolno zabijać dziecka poczetego, znaczy sie robić aborcji, a to że Polska ma teraz wspaniałą szansę, że należy kochać człowieka, ale nie jego grzech, albo, jak ostatnio, że we Francji wprowadzono prawo knebla, karzą za złe sformułowania o gejach /wolno jeszcze tak pisać?/. Ba, mówiłem w domu, że takie prawo to klasyczny przyklad totalitaryzmu! I to moja wina. Nasłuchał sie. Wchłaniał te atmosferę nienawiści, sycił się... Wierzę, o, przepraszam - to te nawyki, więc myslę, nie, my nie myslimy, no, więc, sądzę, że dam radę się poprawić. Postanawiam od jutra rozpocząć nowe życie. Będą trudności, bo niełatwo pozbyc się starych nawyków, a i myślenie muszę zmienić /to prawo knebla dotyczy też myślozbrodni - tak przy okazji, czy nie będą mnie karać za wypowiedzi sprzed tego prawa, bo we Francji tak zrobili, boję się/. Mam plan - zmienię gazety, koniec z Ozonem, Frondą, z tym faszystowskim radiem, nazywajacym rzeczy po imieniu. Koniec z NDz, do którego czasami zaglądałem, bo myslałem, głupi, ze dobrze jest poznać sprawę od drugiej strony. Jutro zamawiam prenumeratę GW, żeby wiedzieć, co znaczą teraz te słowa, których dotąd uzywałem, aby już nie popełniać pomyłki. 1 % przeznaczę na "fundację batorego" i "Wszystko dla tęczowej przyszlości" /akurat jest czas/. Wierzę, tfu, mam nadzieję, że odpracuję jakoś moje złe uczynki. Z wyrazami NAJWYZSZEGO SZACUNKU. Zeter1. Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 05.02.06, 18:11 zeter1** no dobrze ze sie wreszcie obudziles i przejrzales na oczy...nie martw sie wiem ze ironizowales, ale moze na powaznie zastanowisz sie nad tym czy nienawisc do homoseksualistow i wietrzenie we wszystkim spisku zydowskiego jest ta jedyna sluszna droga dla chlopca z prawicy? nienawisc nigdy nie byla dobrym wyjsciem, ale do tego sam musisz dojsc...a teczowa przyszlosc to mila mysl;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 05.02.06, 21:39 O spisku żydowskim nic nie wiem, nic nie pisałem, podejrzewam nawet, że TAKIE "fakty" /prawdziwe, albo zmyślone dla walki propagandowej/ są wygodne, bo ułatwiają atak na obrońców zasad /zarzut antysemityzmu wyklucza dziś z życia publicznego/. A nienawiść budujecie sami - gdy hucpą, szantażem politycznym, lobbowaniem burzycie tradycyjne, sprawdzone formy zycia społecznego. Przypomnę, że na poczatku mówiliście o szacunku, o traktowaniu geja jako osoby, człowieka. I to było b.dobre pole do dyskusji, na którym mieliście mnóstwo obrońców. Takze mnie. Ale co innego, gdy wasze apetyty wzrosły, ba, taka była od poczatku taktyka, aby od razu nie przestraszyć, i zaczęliście domagać się równych praw tam, gdzie ich nie może być. Nie wszyscy moga byc jednoczesnie piękni, bez ułomności, wykształceni i bogaci, także wśród hetero... Nie można burzyc ustalonych instytucji społecznych dla egoistycznych celów. To sa eksperymenty na żywej tkance spolecznej, bolszewickie eksperymenty. Odpowiedz Link Zgłoś
dusiolek2 Jak dobrze zobaczyć że nie wszyscy jeszcze w tej 05.02.06, 09:38 Polsce pogłupieli! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 05.02.06, 16:54 poglodek napisał: > stajemy się normalnym państwem, że walka o powrót wartości do naszego życia > zaczyna odnosić sukcesy ją boli. Powrót do wartości ONRowskich? A od kiedy to gó.no faszystowskie jest wartością? Tylko w pojęciu ma ryja i innych katabasów z antychrystami w rodzaju JP II i B XVI na czele. ______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
ricki_47 Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 05.02.06, 19:15 Człowieku ????? jeżeli nim jesteś odejdż od kompa i przewietrz się.Gwarantuję że pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
liliac Re: Cóż Środa jak zawsze bredzi, widać jak boleje 06.02.06, 02:25 Tak abstrahując od reszty-bo nie chce mi sie płodzić tak długiego upiorstwa- celem poprawienia polszczyzny"poglodka": o kobiecie w ciąży mówi się "ciężarna" albo "kobieta w ciąży" Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 [...] 04.02.06, 08:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 04.02.06, 09:52 nigdy nic sensownego nie mówiła i teraz też powtarza stare mantry zasłyszane na jakichś feministycznych sabatach... pani profesor... śmiechu warte... feminizacja nauki przynosi coraz większe szkody... Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 04.02.06, 13:11 ale tylko samolubnym, wygodnym,leniwym facetom, uroda i wiek, mają znaczenie dla ludzi małostkowych i powierzchownych' niedorosłych gó..arzy , którzy zestarzeją się i stracą urodę już całkiem niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 04.02.06, 14:49 ty zenek za to wypowiedziałeś się niesłychanie sensownie. no i brzydka jest! to przecież najwazniejszy argument przeciwko osobnikowi płci żeńskiej, który ma coś do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 04.02.06, 16:31 mój argument rzeczywiście jest w stylu ad personam, ale w sytuacji, kiedy ktoś gada bzdury, to ewentualnie uroda jest w stanie go wyratować (tak jest w przypadku aktorek i takich tam - nie muszą być mądre, mają być ładne , aktorzy pewnie zresztą też). A pani Środa gada bzdury (dowodzące, jak niski poziom jest naszych nauk humanistycznych, skoro takie osoby dostają profesurę) a że nawet ładna nie jest, to czego się chwycić? Ostatecznie wygląda to tak jak w piosence pana Jana Kaczmarka ze Studia 202: co prawda mądra nie jest, ale za to ładna też nie... I na koniec: Gdyby takie bzdury gadał jakiś stary głupi męski cap, albo młody idiota ( a takich na pęczki się znajdzie choćby w radiu Tok-FM) - napisałbym to samo. Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
busiatxu Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 05.02.06, 14:29 > A pani Środa gada bzdury > I na koniec: Gdyby takie bzdury gadał jakiś stary głupi męski cap, albo młody > idiota ( a takich na pęczki się znajdzie choćby w radiu Tok-FM) - napisałbym to samo Słuchaj, jeżeli uważasz, że M.Środa napisała "bzdury", to dlaczego nie potrafisz uzasadnić swojej opinii? W którym momencie bzdura się pojawia i dlaczego jest bzdurą? Potrafisz tylko obrażać autorkę artykułu, wytykając, że jest kobietą i w dodatku feministką... Ale to nie jest żaden argument! Taki sposób "odpierania argumentów" nie świadczy za dobrze o Twoim poziomie intelektualnym. Ale czemu tu się dziwić, skoro politycy partii aktualnie rządzących i banda popleczników nawiedzonego pseudoksiędza z Torunia myślą i mówią w TAKI SAM SPOSÓB. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 pani s. mowi rzeczy oczywiste 05.02.06, 21:10 Być może dla niektórych to bzdury ale zadajmy sobie następujące pytania: 1. Czy KRRiTV składa się z fachowców jak PiS obiecał czy z ludzi z politycznego nadania jak dawniej bywało? 2. co będzie robił Narodowy Instytut Wychowania? Za komunizmu wprowadzano w taki sposób jedynie słuszną ideologie do szkół a teraz będzie inaczej bo będzie to co proponuje pis to naprawdę jedynie słuszna ideologia? 3. Służby, policja i nowa policja antykorupcyjna w ręku jednej partii. Czy to się nie skończy nadużyciami? 4. kogo będzie bronił RPO z nadania pis? W jakic sprawach będzie występował? pani S. nie gada bzdur. PiS ma pełnię władzy dzięki haniebnej koalicji z samoobroną. Za SLD wiadaomo jak się to skończyło. Teraz podobno sie nie skończy bo pan K. mówi że on jest samym dobrem. Wierzycie? Ja nie. Władza niestety demoralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 06.02.06, 03:39 Nie narzekaj.Pierwsza Dame mamy natomiast "piekniejsza inaczej".A tak na powaznie .Pani Sroda niestety ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 04.02.06, 18:40 ani to ładne ani to tym bardziej mądre Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity???? 05.02.06, 01:17 nie uważam żeby pani magdalena środa była stara i brzydka wprost przeciwnie osobiście mi sie podoba. nie jest co prawda tak atrakcyjna jak posłanka sld ubrana w czarną skórę i mówiąca piskliwym glosem i co chwila sam kładzaca się na wznak i cos mówiąca ale uważam że jest atrakcyjna i ponetna pod względem intelektualniego rozereteryzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 05.02.06, 17:04 skin.polski napisał: > ani to ładne ani to tym bardziej mądre Jeśli już chcecie wracać do "wartości" sprzed dzuiesięcioleci, to powinniście pamiętać, że nie ma kobiet starych i brzydkich - tak kiedyś mawiała inteligencja, ale gdzie wam do inteligencji... _______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 05.02.06, 21:02 dccircle napisał: > Jeśli już chcecie wracać do "wartości" sprzed dzuiesięcioleci, to powinniście > pamiętać, że nie ma kobiet starych i brzydkich - tak kiedyś mawiała > inteligencja, ale gdzie wam do inteligencji... Jeśli już zacząłeś, to wypadałoby zakończyć - nie ma kobiet brzydkich tylko czasami wina za mało... ;))) No i pierwsze słyszę, żeby to było powiedzonko inteligencji bo mnie się raczej ze środowiskiem meneli kojarzyło... No chyba, że menele, to dla ciebie niedościgły poziom inteligencji... ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pobre1diablo Re: zwykłe ględzenie starej brzydkiej kobity 05.02.06, 18:22 skin.polski napisał: > ani to ładne ani to tym bardziej mądre Nie musisz tu wszystkim pisać jaki jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 04.02.06, 10:27 po imieniu! Moja ojczyzna z dnia na dzien staje sie coraz bardziej brunatna i corawz wiecej ludzi przyjmuje ten stan rzeczy jako oczywistosc i normalnosc. Legutko nie zrodzil sie podczas ostatnich wyborow. Swoja ideologie glosil przed laty na lamach wolkowego Zycia. On juz wtedy byl zwiastunem skrajengo kaczyzmu. Byl tak samo odrazajacy wtedy co dzis. Wtedy wydawalo sie ze jest lunatycznym marginesem. Dzis plynie glownym nurtem, a za nim miliony moich wspolobywateli, ktorzy wybrali PiSuar. Co robic? Co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 04.02.06, 12:15 Środa nie jest profesorem tylko doktorem, tak jak Kochanowski. Jest co prawda trochę młodsza, ale i tak w dość zaawansowanym wieku jak na adiunkta. To pierwsza kwestia. Dalej - no niby ja też zgadzam się z pewnymi tezami, ale np. nie mam zaufania do tego czy Legutko rzeczywiście ma aż tak poronione poglądy. Bo gdyby np. Legutko recenzował książkę Środy dowiedzielibyśmy się, że to wojująca ateistka, moralna relatywistka itp. Dalej - zwracam uwagę, że zygota, embrion, zarodek i płód to różne stadia rozwoju życia w fazie prenetalnej. I nie można stawiać między nimi znaku równości jak czynią zarówno przeciwnicy aborcji mówiący o "dziecku poczętym" (lub wręcz o dziecku bez kwantyfikatora) jak i zwolennicy "prawa kobiety do wyboru" dla których w każdym stadium jest to część ciała kobiety. Zresztą Środa odmawia swoich racji tym, dla których "prawo wyboru" nie jest tak oczywiste jak dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 05.02.06, 09:15 środa ma habilitacje, kochanowski - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 05.02.06, 10:32 > środa ma habilitacje, kochanowski - nie. A to przepraszam - więc od biedy można ją tytułowac profesorem (uczelnianym). Odpowiedz Link Zgłoś
bbn777 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 05.02.06, 15:08 piotr7777 napisał: > > środa ma habilitacje, kochanowski - nie. > A to przepraszam - więc od biedy można ją tytułowac profesorem (uczelnianym). Dr hab. to maksymalny tytul naukowy jaki w Polsce mozna osiagnac. Profesor jest tylko tytulem reprezentatywnym... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 05.02.06, 18:21 bbn777 napisał: > Dr hab. to maksymalny tytul naukowy jaki w Polsce mozna osiagnac. Profesor jest > tylko tytulem reprezentatywnym... Nie - profesor to tytuł, dr hab. to stopień - już tak dla ścisłości. Poza tym - ale tu już mogę się mylić - żeby zostać profesorem belwederskim trzeba nie tylko obronić pracę habilitacyjną, ale też wypromować stosowną ilość doktorantów. Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 04.02.06, 16:37 Co robić? Załam ręcę i porycz sobie. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 04.02.06, 18:32 "feminizacja nauki przynosi szkody" - komu? szowinistom? z powodu posiadania pisiaczka-siusiaczka należy ci się więcej, przecież to nie twoja zasługa, dostałeś go od natury za frajer, nie udało się zrobić doktoratu? - nie pisz bzdur na necie - tylko się ucz Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: feminizacja nauki najwięc.przynosi szkody 04.02.06, 20:12 kobietom - z męskiego punktu widzenia. Ale jest to samozwańcze prawo, które faceci będą głosić do końca świat. "kobieta jest po to by służyć mężczyżnie?" - w gruncie rzeczy chodzi właśnie o to. 0 full servis Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: feminizacja nauki najwięc.przynosi szkody kob 05.02.06, 01:13 a maria curie sklodowska , maria dąbrowska , ewa klobukowska, renata begier, magdalena środa , mikolaj coppernic , wanda rapaczynska , adam michnik, genowefa pigwa , itd to nie sa naszej nauki kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: feminizacja nauki najwięc.przynosi szkody kob 05.02.06, 14:24 więc jakie szkody ci przyniosła koteczku? Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Dziekuje Pani Profesor za nazywanie rzeczy 05.02.06, 18:16 piekielnica1 napisała: > "feminizacja nauki przynosi szkody" - komu? szowinistom? > z powodu posiadania pisiaczka-siusiaczka należy ci się więcej, przecież to nie > twoja zasługa, dostałeś go od natury za frajer, > nie udało się zrobić doktoratu? - nie pisz bzdur na necie - tylko się ucz Dobrze powiedziane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 A ty byś chciała, żeby Polska była tączowa, co? 05.02.06, 11:07 Taka gejowo-lesbijska? Taka zboczeniowo-odchyleniowa? Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: A ty byś chciała, żeby Polska była tączowa, c 05.02.06, 17:10 tales1 napisał: > Taka gejowo-lesbijska? Taka zboczeniowo-odchyleniowa? Twoja ksywa "tałes" obraża Pana Boga. Nad Twoją wyjątkową głupotą i złem Pan Bóg załamuje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: A ty byś chciała, żeby Polska była tączowa, c 05.02.06, 18:23 tales1 napisał: > Taka gejowo-lesbijska? Taka zboczeniowo-odchyleniowa? ty, tales z dobrawy gorniczej przeczytaj definicje zboczenia oraze definicje homoseksualizmu. Postraj sie nie korzystac z katechizmu przy tej czynnosci tylko siegnij do bardziej sprawdzonych zrodel. Wtedy cie olsni, ale homoseksualizm nie jest zboczeniem, nie jest tez choroba, jest jednym z przejawow seksualnosci stworzonej przez Boga:-) takze twojego boga. Istnieje w naturze i to od poczatkow swiata:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Haahahahahaa 05.02.06, 23:36 ROTFL Ale zes mnie rozsmieszyl - norma zachowan seksualnych jest uprawianie seksu przez osobniki odmiennej plci. Co nie jest norma jest odchyleniem, co jest odchyleniem jest zboczeniem. CBDU. ped.alku wedlug twojego rozumowania rak tez jest norma. Ale zapewne ty nalezysz nie tylko do 'kochajacych inaczej' - widac wyraznie ze 'myslenie inaczej' jest rowniez twoja domena. Odpowiedz Link Zgłoś
gayboy Nie czuję się Polakiem 04.02.06, 15:45 Nie czuję się Polakiem i bardzo się z tego cieszę... od kilku miesięcy wstydzę się tego, że mam polski paszport. Bo z czego być dumnym? Zamiast do przodu Polska cofa się i staję się przyczyną głupich uśmiechów pod nosem u ludzi na Zachodzie. A minęło ledwie kilka miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Re: Nie czuję się Polakiem 04.02.06, 16:34 no wywalaj stąd gdzie indziej, to nie PRL - droga wolna... Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Nie czuję się Polakiem 04.02.06, 20:17 zeneeek teraz będziesz głównym specem od deportacji myślących inaczej? skin.polski ci pomoże. Jesteście właścicielami tego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Nie czuję się Polakiem 05.02.06, 20:03 zeneeek napisał: > no wywalaj stąd gdzie indziej, to nie PRL - droga wolna... Wstawaj, Zenek, śnieg na dworze! Dziwne, że nie PRL, skoro tu Zenki profesorów pouczają. PS. Jak wywalicie już wszystkich, co myślą inaczej, to zostanie Was /w porywach/ do 10% Prawdziwych Polaków... 10 razy więcej odśnieżania! Przemyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: Nie czuję się Polakiem 05.02.06, 23:40 Nielot - a kto tu kogo wywalal? Byla tylko mowa o tym ze jak ktos sie wstydzi polskiego paszportu to droga wolna - zawsze moze zostac meska dziwka na WestEndzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Nie czuję się Polakiem 06.02.06, 01:26 Nie wiem jak Ciebie, ale mnie notorycznie ktoś stąd wywala. Taki główny moherowy argument "Nie podoba się coś? To won". Choć ja wcalę nie chcę! A Zenio jest dość denerwujący, czytałam go dość, żeby mi się podłoga zmarszczyła. Jakby poodśnieżał, z pożytkiem by było. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Nie czuję się Polakiem 06.02.06, 15:03 Droga Magdo, po pierwsze nie profesora tylko doktora hab., po drugie nie wiesz kim jest Zenek (może jest profesorem w odróznieniu od Środy ?...), a po trzecie jak ktoś sam stwierdza, że mu się Polska nie podoba, to może sobie znaleźć inne miejsce gdzie będzie mu się podobało... jak mnie się nie podoba towarzystwo, to je zmieniam, a nie biadolę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski a skad ty piszesz? 04.02.06, 18:43 jeśli z Polski to pakuj manatki i wynoś sie Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Czekając na rewolucję moralną 04.02.06, 21:48 W grudniu czytałem jej artykuł p.t. „ Lewica musi bronić demokracji”, był wiele lepiej napisany chociaż do meritum miałbym wiele uwag. Ten ostatni jednak pozostawię bez komentarza. Zalecam więcej rozwagi i umiaru. Nie warto z powodu zacietrzewienia schodzić poniżej swojego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-siorka HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 00:24 w dniu w ktorym legutko (z premedytacja z malej litery pisze) zostal wybrany, w instytucie filozofii w Krakowie wszyscy studenci chodzili z dziwna mina: polowa ust sie smiala, polowa smucila. Na pytanie skad ten grymas padala odpowiedz: smutna czesc sie smuci nad losem polski ktorym sie teraz profesor od bolesci zajmie, a radosna - bo jego osoba nie bedzie w najblizszym czasie w morach naszej uczelni straszyc !!! :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 00:38 takimi słowami sam sobie wystawiasz świadectwo swej beznadziejności. idz sobie do rodziny gazety wyborczej i tam pluj, bo to jest miejsce do opluwania innych Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 12:29 A włąsciwie czemu? Może ona własnie tam studiuje w przeciwnieństwie do Ciebie. To, ze ktoś jest profesorem, nie oznacza od razu, ze jest dobrym profesorem. Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Re: HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 14:29 the.bill1 napisał: > takimi słowami sam sobie wystawiasz świadectwo swej beznadziejności. idz sobie > do rodziny gazety wyborczej czyli do naszej wielkiej rodziny, ty i ja i wszyscy tu zebrani mamy nicki na wyborczej :) rodziny sie nie wybiera... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 15:12 the.bill1 napisał: > takimi słowami sam sobie wystawiasz świadectwo swej beznadziejności. idz sobie > do rodziny gazety wyborczej i tam pluj, bo to jest miejsce do opluwania innych Twój "Nasz dziennik" czytasz wyłącznie z bałwochwalcym uniesieniem.... co ty tu robisz billu??? Ach! Rozumiem... na Naszym dzienniku nie ma forum... a gdzieś musisz uzewnętrznić swoje frustracje.... Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: HEHE a legutko to znany faszysta 05.02.06, 21:10 ja-siorka napisała: > bo jego osoba nie bedzie w najblizszym czasie w morach > naszej uczelni straszyc !!! Co to są "mOry naszej uczelni" i czy mają one coś wspólnego z morowym powietrzem ?... Bo ja też z Krakowa i chciałbym się ustrzec ewentualnej zarazy... ;))) P.S. To teraz przyjmują na studia bez matury z polskiego ???... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Odebrać tej Pani prawa wykładania. to skandal 05.02.06, 00:36 Państwo neutralne światopoglądowo???? Nie ma czegos takiego! Profesor tego nie wie? Takie państwo ma za swą ontologie pluralizm ontologiczny, a to jest stanowisko światopoglądowe własnie.... Co za bełkot, chamstwo, bezczelność i nienawiść. To jest właśnie zadanie dla rzecznika praw obywatelskich, ktore to prawa pani środa lekcewawy w sposób otwwarty, uważając swoje myśli za prawdę objawioną, amysli innych za spaczenie umysłu. to jest skandal, skandal po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Odebrać tej Pani prawa wykładania. to skandal 05.02.06, 15:17 the.bill1 napisał: > Państwo neutralne światopoglądowo???? > Nie ma czegos takiego! > Profesor tego nie wie? > Takie państwo ma za swą ontologie pluralizm ontologiczny, a to jest stanowisko > światopoglądowe własnie.... > Co za bełkot, chamstwo, bezczelność i nienawiść. > To jest właśnie zadanie dla rzecznika praw obywatelskich, ktore to prawa pani > środa lekcewawy w sposób otwwarty, uważając swoje myśli za prawdę objawioną, > amysli innych za spaczenie umysłu. to jest skandal, skandal po prostu Póty, póki takie pierdoły możesz tu, na forum wypisywać, jest i tolerancja i neutralność ideologiczno-światopoglądowa... Kiedy już Kaczorom uda się z ta "czwartą", nie będziesz już mógł wypisywać tutaj swoich pierdół ale tylko dlatego, że fora GW znikną... i być może ona sama też... Wtedy i tylko wtedy zarówno demokrację jak i neutralizm swiatopoglądowy doznają atrofii.... Póki co ciesz się zatem... Odpowiedz Link Zgłoś
loki13 niech wykłada 06.02.06, 00:46 the.bill1 napisał: > Państwo neutralne światopoglądowo???? > Nie ma czegos takiego! > Profesor tego nie wie? > Takie państwo ma za swą ontologie pluralizm ontologiczny, a to jest stanowisko > światopoglądowe własnie.... > Co za bełkot, chamstwo, bezczelność i nienawiść. > To jest właśnie zadanie dla rzecznika praw obywatelskich, ktore to prawa pani > środa lekcewawy w sposób otwwarty, uważając swoje myśli za prawdę objawioną, > amysli innych za spaczenie umysłu. to jest skandal, skandal po prostu Po pierwsze: z tego, że czegoś takiego nie ma, nie wynika, że nie należy traktować tego jako wzorzec. wszelkie normy jakie się ustala mają charakter abstrakcyjny. nie muszą się zgadzać z faktami, tylko być pewnym wzorcem służącym kształtowaniu postaw. nie wiem, czy pluralizm ontologiczny to trafna nazwa - sądzę, że trafniejszy jest relatywizm (ale proszę, nie interpretuj tego jako relatywizm naiwny, który jest trywialnie bez sensu). problem polega na tym, że jeśli nie chcemy mieć państwa, które narzuca jedną linię myślenia, jeden system wartości, musimy mieć państwo, które tworzy ramę dla istnienia wewnątrz niego różnych systemów. niestety ramę taką umożliwia tylko relatywizm. zatem relatywizm jest stanowiskiem, ale jest stanowiskiem zezwalającym na współistnienie innych stanowisk. dlatego państwo musi być relatywistyczne (w pewnych rozsądnych ramach). przynajmniej jeśli ma być państwem naprawdę demokratycznym. o ile można dyskutować z poziomem artykułu, to przesadzasz nieco z epitetami. poczytaj trochę powyższą dyskusję: część forumowiczów mówiła o podnoszonych przez Ciebie zarzutach. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Czuję się Polakiem i jestem z tego dumny-gayboyowi 05.02.06, 15:54 Co za bzdury piszesz.Gdzie sie z nas POLAKOW śmieja w zacofanej-katolickiej Bawarii(ekonomicznie najsilniejszemu landowi w Niemczech)? czy w postępowej komunistyczno-ateistycznej Brandenburgii z b.DDR,czy może katolickiej Irlandi,gdzie przepisy antyaborcyjne sa bardziej restrykcyjne niz w PL? Gdzie nie spotkasz na ulicy narkomana jak w Holandii czy Belgii i kazdy może pracować(wlasnie stamtąd wróciłem). Najpierw sie zastanow co piszesz. Oczywiscie,martwie sie kazdym gejem.I byloby mi przykro,gdyby ktos z moich najblizszych mial taka dolegliwosc.Ale chyba bym go jeszcze bardziej kochal i walczyl o jego wyleczenie.Czego rowniez Tobie serdecznie życze.Ale to co robisz jest Twoja sprawą.Oczekuje jednak rowniez tolerancji dla moich pogladow.Zbiera mi sie na torsje,kiedy w Wiadomosciach pokazuja calujacych sie ,,nowozencow- gejow".Czy ja jestem nienormalny? Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Czuję się Polakiem i jestem z tego dumny-gayb 05.02.06, 17:17 slavik222 napisał: > Co za bzdury piszesz.Gdzie sie z nas POLAKOW śmieja w zacofanej-katolickiej > Oczywiscie,martwie sie kazdym gejem.I byloby mi przykro,gdyby ktos z moich > najblizszych mial taka dolegliwosc.Ale chyba bym go jeszcze bardziej kochal i > walczyl o jego wyleczenie.Czego rowniez Tobie serdecznie życze. Wyleczenie? dolegliwość? Ponieważ tak nas lubicie nawoływać do opuszczania Polski, ja ciebie też zachęcę - wypierd.laj do Ugandy pod opiekę jedynie słusznych kościelnych homofobów. Dość cackania się z brunatnymi kretynami. ________________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czuję się Polakiem i jestem z tego dumny-gayb 05.02.06, 17:33 slavik222 napisał: > Co za bzdury piszesz.Gdzie sie z nas POLAKOW śmieja w zacofanej-katolickiej > Bawarii(ekonomicznie najsilniejszemu landowi w Niemczech)? czy w postępowej > komunistyczno-ateistycznej Brandenburgii z b.DDR,czy może katolickiej > Irlandi,gdzie przepisy antyaborcyjne sa bardziej restrykcyjne niz w PL? > Gdzie nie spotkasz na ulicy narkomana jak w Holandii czy Belgii i kazdy może > pracować(wlasnie stamtąd wróciłem). Najpierw sie zastanow co piszesz. > Oczywiscie,martwie sie kazdym gejem.I byloby mi przykro,gdyby ktos z moich > najblizszych mial taka dolegliwosc.Ale chyba bym go jeszcze bardziej kochal i > walczyl o jego wyleczenie.Czego rowniez Tobie serdecznie życze.Ale to co robisz > > jest Twoja sprawą.Oczekuje jednak rowniez tolerancji dla moich pogladow.Zbiera > mi sie na torsje,kiedy w Wiadomosciach pokazuja calujacych sie ,,nowozencow- > gejow".Czy ja jestem nienormalny? Chyba tak... Próba "leczenia" homoseksualizmu na to wskazuje wyraźnie... i ta "przykrość" z powodu "tej dolegliwości" u koś z twoich bliskich.... Powiedziałbym nawet, ze aż nad podziw jesteś nienormalny... Tym niemniej... kużden chce żyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
x_chlopak Re: Nie czuję się Polakiem 05.02.06, 18:25 gayboy napisał: > Nie czuję się Polakiem i bardzo się z tego cieszę... od kilku miesięcy wstydzę > się tego, że mam polski paszport. Bo z czego być dumnym? Zamiast do przodu > Polska cofa się i staję się przyczyną głupich uśmiechów pod nosem u ludzi na > Zachodzie. A minęło ledwie kilka miesięcy... Gdy mowie ze jestem z Polski to pierwsze o co pytaja to o Kaczynskiego, lamanie praw czlowieka i bicie gejow!! jest to bynajmniej lekko kompromitujace...dwa razy zawsze sie zastanowie zanim sie przyznam, bo tlumaczyc ciemnych rodakow, dlaczego durnia wybrali tez juz mi sie znudzilo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Nie czuję się Polakiem 06.02.06, 15:08 To mów, że jesteś z Albanii - państwa, które jako pierwsze na świecie zdelegalizowało wszystkie religie i wprowadziło obowiązkowy ateizm. Na pewno zyskasz tym wielki poklask i podziw, a jak jeszcze pochwalisz się wybitnymi osiągnięciami ekonomicznymi tego kraju, to staniesz się duszą towarzystwa... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 CHoroba moralnych nihilistów 05.02.06, 00:12 Środa, to moralna nihilistka. Ona nie potrafi robić nic, tylko neurotycznie bronić sie przed samą soba. To klasyczny objaw nerwicy egzystencjalnej postmodernistów, podszytych egzystencjalnym lekiem. Bezczelnośc i autokratyzm tej pani woła o pomste do nieba, a tak po prostu woła o interwencje rzecznika praw obywatelskich, bo Pani Sroda odmawia ludziom prawa do własnego zdania, dokonując przemocy symbolicznej i psychologicznej- wmawiając ludziom co maja mysleć o sobie. to jest zagrożenie dla demokracji i ładu spoecznego ze strony nihilistów i autokratów z rodziny gazety wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Zaplułeś się the.bill - siarczyście. To o takich.. 05.02.06, 10:56 ... jak Ty mówi Środa. Przed takimi ostrzega. Uderz w stół a nożyce... Reakcja potwierdza regułę.- the.bill1 napisał: > Środa, to moralna nihilistka. Ona nie potrafi robić nic, tylko neurotycznie > bronić sie przed samą soba. To klasyczny objaw nerwicy egzystencjalnej > postmodernistów, podszytych egzystencjalnym lekiem. > Bezczelnośc i autokratyzm tej pani woła o pomste do nieba, a tak po prostu woła > o interwencje rzecznika praw obywatelskich, bo Pani Sroda odmawia ludziom prawa > do własnego zdania, dokonując przemocy symbolicznej i psychologicznej- wmawiają > c > ludziom co maja mysleć o sobie. to jest zagrożenie dla demokracji i ładu > spoecznego ze strony nihilistów i autokratów z rodziny gazety wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Zaplułeś się the.bill - siarczyście. To o tak 05.02.06, 11:34 caritos - wspaqniale to zauważyłeś!. Ten <bill1> wlaśnie manipuluje językiem i obraża! Używa niecnych słów, jak <nihilistka>, <neurotycznie>, <podszyty egzystencjalym lękiem>, <bezczelność> i <autokratyzm>, a zwłaszcza <przemoc>! Manipuluje, bo przecież dziecko już wie, do kogo odnoszą się te słowa /juz niedługo wyjdą nowe słowniki: <nichilista- człowiek nie uznający żadnych wartosci w życiu, jak tolerancja, aborcja, eutanazja>/. A odnoszą się do homofobów, katoli i nacjonalistów! GW powinna wydać taki slownik, np. w ramach serii "Literatura XXI wieku". Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zaplułeś się the.bill - siarczyście. To o tak 05.02.06, 15:42 zeter1 napisał: > caritos - wspaqniale to zauważyłeś!. Ten <bill1> wlaśnie manipuluje jęz > ykiem i > obraża! Używa niecnych słów, jak <nihilistka>, <neurotycznie>, > <podszyty > egzystencjalym lękiem>, <bezczelność> i <autokratyzm>, a zw > łaszcza <przemoc>! > Manipuluje, bo przecież dziecko już wie, do kogo odnoszą się te słowa /juz > niedługo wyjdą nowe słowniki: <nichilista- człowiek nie uznający żadnych > wartosci w życiu, jak tolerancja, aborcja, eutanazja>/. A odnoszą się do > homofobów, katoli i nacjonalistów! GW powinna wydać taki slownik, np. w ramach > serii "Literatura XXI wieku". ... wziął sobie wielką encyklopedię (a może tylko małą...) na kolana i przepisuje pewne słowa jak leci.... Wątpię czy wyznaje się wsensie przepisywanych słów... Przykład: "postmodernizm"... hehe... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zaplułeś się the.bill - siarczyście. To o tak 05.02.06, 15:40 carlitos35 napisał: > ... jak Ty mówi Środa. Przed takimi ostrzega. Uderz w stół a nożyce... > Reakcja potwierdza regułę.- > > > the.bill1 napisał: > > > Środa, to moralna nihilistka. Ona nie potrafi robić nic, tylko neurotyczn > ie > > bronić sie przed samą soba. To klasyczny objaw nerwicy egzystencjalnej > > postmodernistów, > Spod rąk złożonych już na klawiaturze... wyjąłeś mi ten komentarz... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: CHoroba moralnych nihilistów 05.02.06, 17:18 debil. Do policji granatowej go brać. _________________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Żałosna kobieto, nie dorastasz legutce do pięt 05.02.06, 00:16 TO Legutko napisał książke o tolerancji, etyce absolutnej i spoleczenstwie otwartym z ktorymi nie ma pani nawet odwagi polemiować . Jak mniemam z obawy przed osmieszeniem siebie samej. Tak małej, chorej kobiety, ktora jak małpa powtarza postoswieceniowe dyrdymały spaczonych umysłowości z Derridą w klapie marynarki, że szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Czy ktos poda ta pania do sądu za podżeganie do 05.02.06, 00:32 nienawiści? Za pogardę dla wolności myślenia? Za zamach na demokracje? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Czy ktos poda ta pania do sądu za podżeganie 05.02.06, 15:44 the.bill1 napisał: > nienawiści? Za pogardę dla wolności myślenia? Za zamach na demokracje? Ależ cię to musiało w dupę kopnąć, że już sam sobie piszesz... sam sobie odpowiadasz.... Coś do ciebie dotarło??? I tylko się bronisz na siłę, bo ci burzy powtarzane na setki razy "prawdy wielebnego z ambony".... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 ŁAD SPOŁECZNY I DYSCYPLINA nazzi JEST O.K. 05.02.06, 01:03 czasy mamy trudne moze nie tak trudne jak niemcy po IWŚ. ale nazisci w miemczech obejmująć legalnie w demokratyczny sposób władze , dzieki dyscyplinie społecznej i zwiekszonemu ładowi osiągnęli niespotykany i trudny do osiągnięcia nawet dzisiaj sukces gospodarczy i polityczny. pewne rozwiązania z tego systemu nie sa złe i co więcej sprawdzone i skuteczne. ile pozytecznych rzeczy mogłaby robic młodzież odpowiednio zachęcona i zmotywowana zamiast narzekać na bezrobocie , włóczyc sie po mieście, popijać alkohole i ćpać narkotyki. te propozycje opisane w artykule moim zdanie sa normalne i do przyjęcia inna sprawy czy sie dużo osób do nich przekona. harra Odpowiedz Link Zgłoś
iganua.genua Re: ŁAD SPOŁECZNY I DYSCYPLINA nazzi JEST O.K. 05.02.06, 10:27 Jakbym Cię spotkała w realu, to bym wcisnęła mój opcas w Twój tyłek, tak głęboko, że byś ujrzała przed sobą swojego guru, przywódcę, boga (?) - Hitlera. Jeżeli tak popierasz neonazzi-twins-demokrację to spoko, znajdę jakiś gaz, podłączę do Twojej łazienki (jeżeli oczywiście będziesz tego chciała) i dowiesz się co to znaczy nazizm w pełnym tego słowa znaczeniu. ;] PS. Czy komuś skonfiskowano już gumową kaczuszkę do kompieli? I. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: ŁAD SPOŁECZNY I DYSCYPLINA nazzi JEST O.K. 05.02.06, 13:18 > czasy mamy trudne moze nie tak trudne jak niemcy po IWŚ. ale nazisci w miemczec > h > obejmująć legalnie w demokratyczny sposób władze , dzieki dyscyplinie > społecznej i zwiekszonemu ładowi osiągnęli niespotykany i trudny do osiągnięcia > nawet dzisiaj sukces gospodarczy i polityczny. > pewne rozwiązania z tego systemu nie sa złe i co więcej sprawdzone i skuteczne. > ile pozytecznych rzeczy mogłaby robic młodzież odpowiednio zachęcona i > zmotywowana zamiast narzekać na bezrobocie , włóczyc sie po mieście, popijać > alkohole i ćpać narkotyki. te propozycje opisane w artykule moim zdanie sa > normalne i do przyjęcia inna sprawy czy sie dużo osób do nich przekona. > > > harra Ja chyba cię nie rozume albo ty do końca nie wiesz, co to jest i czym był FASZYZM Forma dyktatury nacjonalistycznej wprowadzona w 1922 r. we Włoszech (później także w niektórych innych krajach), opierająca się na zasadzie wodzostwa, dysponująca zhierarchizowanym aparatem partyjnym, stosująca terror wobec przeciwników politycznych NIE WIEM ILE MASZ LAT, ale odsyłam do lektury,przeczytaj sobie MEDALIONY Z.Nałkowakiej A wszystkim gorącym zwolennikom nowego ładu moralnego przypominam, że KIJ MA DWA KOŃCE i jest jeszcze coś takiego jak KIJE SAMOBIJE Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: ŁAD SPOŁECZNY I DYSCYPLINA nazzi JEST O.K. 05.02.06, 20:27 mannaznieba4 napisała: > czasy mamy trudne moze nie tak trudne jak niemcy po IWŚ. ale nazisci w miemczec > h > obejmująć legalnie w demokratyczny sposób władze , dzieki dyscyplinie > społecznej i zwiekszonemu ładowi osiągnęli niespotykany i trudny do osiągnięcia > nawet dzisiaj sukces gospodarczy i polityczny. Mówią historycy ostatnio, że III Rzesza w 1938 stała na progu finansowego bankructwa będącego efektem jej przyjemnej dla nazi-obywatela socjalności. Mówią też, że dobra materialne zagazowanych przez nią Żydów fantastycznie ten "sukces gospodarczy" uzupełniły. Przystępniej : nie dały się Rzeszy owej finansowo wywalić na ryj. > pewne rozwiązania z tego systemu nie sa złe i co więcej sprawdzone i skuteczne. Owszem, sprawdzone, co dowiodło, że skuteczne są do czasu, potem się już wisi. > ile pozytecznych rzeczy mogłaby robic młodzież odpowiednio zachęcona i > zmotywowana zamiast narzekać na bezrobocie , włóczyc sie po mieście, popijać > alkohole i ćpać narkotyki. Tak, mogłaby np. liczyć buty i usypywać w kupki złote zęby, że nie wspomnę tutaj o okularach "zbędnych intelektualistów". >te propozycje opisane w artykule moim zdanie sa > normalne i do przyjęcia inna sprawy czy sie dużo osób do nich przekona. Które propozycje są do przyjęcia? Bo dla mnie te prof. Środy - jak najbardziej do przyjęcia są, ale nie sądzę, abyśmy w tej materii byli zgodni. I wiesz, co? Sądzę jeszcze, że robisz nam niezłą robotę. > harra Czy to jest "harra umysłowa"? Nowe określenie z dziedziny psychiartii? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudaprawdziwa potrzebny glos 05.02.06, 04:24 Wazny glos, potrzebny glos. Jako, ze prawdziwa cnota krytyk sie nie boi, wiec takie publikacje sa wiecej niz potrzebne, sa pozadane. Jest to widzenie z innej strony tego samego - dobra wspolnego. A scieranei sie pogladow i wzajemne kontorlowanie jest normalne i konieczne w panstwie demokratycznym. Nie zgadzam sie do konca i ze wszsytkim z pania Sroda. Imponuje mi jednak determinacja, osiagnieta klarownosc w wyrazanniu wlasnego stanowiska i zmysl krytyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
irek241 Krasnodędbski pracuje w Bremie 05.02.06, 09:05 O dziwo dziś jest rozumiem trochę założeń poglądów Magdaleny Środy, a mętnieją poglądy Krasnodębskiego, z którym się lubiłem zgadzać. Pracował on jednak w Bremie, nie w Bernie, jest socjologiem, nie slawistą. Z poglądami pani Środy jest więc tak trochę, jak z tą ogólną charakterystyką Zbigniewa Krasnodębskiego. Coś w tym jest, ale niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
pracus11 Dobra rada dla Pani Środy 05.02.06, 12:27 Będąc pod wrażeniem wielkiej erudycji Szanownej Pani uprzejmie informuję, iż rekord z informacjami o prof. Krasnodębskim jest na stronie bazy.opi.org.pl/raporty/opisy/osoby/55000/o55949.htm. W celu uniknięcia podobnych żenujących pomyłek doradzam sprawdzenie (np. w internecie) za każdym razem, gdy nie bedzie Pani pewna, któż zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi46 środowa interpretacja tego czego i my jesteśmy 05.02.06, 09:09 świadkami jest po prostu chora cieszę się, że tej pani o krzywym postrzeganiu rzeczywistości nie ma już w rządzie pogody ducha życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Droga Pani Minister 05.02.06, 09:34 Prosze Pani trzeba bylo rzadzic jak sie mialo władze. Dziwi sie Pani ze Polacy chca wspolnoty przy 20% bezrobociu od 16 lat? Wybory lewica nie przegrala przez idealy ale ludzi ktorzy uwazaja ze 8-godzinny system pracy jest idealny, gdy tym czasem lewica razem z liberalami zaproponowala umowy zlecenia i o dzielo (wyzysk w jasny dzien). druga kwestia jest to ze za Pani rzadow nie zmniejszyla sie liczba osob bezrobotnych. Za to lewica szemrala haslami wolnosci dla homesexualistow. Pytam sie za co mam na Pania glosowac? Za to ze Pani bedzie nadal rzucac socjotechniczne hasla a bida jak byla tak pozostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
loki13 Re: Droga Pani Minister 06.02.06, 00:57 gwoli rzetelności: Środa nie była posłem. była pełnomocnikiem d/s równouprawnienia itp. w randze ministra. jej urząd nie zajmował się ani gospodarką, ani bezrobociem, tylko tym, co miał w nazwie. inna sprawa, że miała prawo głosu na zebraniach rady ministrów. ale ostatecznie Środa nie jest "pełną gębą" politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grakra8 Re: środowa interpretacja tego czego i my jesteśm 05.02.06, 09:39 "źle (bardzo źle)się dzieje w państwie duńskim (polskim)" Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 przez legutkę trzeba przejść jak przez sraczkę 05.02.06, 09:29 przez legutkę trzeba przejść jak przez sraczkę, potem wzsystko będzie o'key.Legutki tylko potwierdzają teotię Darwina - klecholand wymiera tak jak barchanowe mohery - dożyjemy jeszcze słonecznych dni bez ptactwa,jurków,łaziebnych i innych "0". TRZYMAJ SIĘ PANI MAGDO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Nie lubie Srody 05.02.06, 09:32 Nie lubie Srody, nie zgadzam sie z wiekszoscia jej pogladów. Jest jednak ona sojusznikiem w walce o tradycyjne pryncypia naszej cywilizacji. A te sa pomiatane i systematycznie niszczone w dzisiejszej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Nie lubie Srody 05.02.06, 11:42 do janakbh: jakie są TRADYCYJNE pryncypia naszej cywilizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Nie lubie Srody 05.02.06, 13:03 Nie bede robil wykladu, mozesz sam poczytac www.un.org/Overview/rights.html Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Nie lubie Srody 05.02.06, 16:30 janku, czy miałeś na myśli art.!6? Cytuję, po polsku, aby inni nie byli dyskryminowani z powodu języka: <16.3 Rodzina jest naturalną i podstawową komórką społeczeństwa i ma prawo do ochrony ze strony społeczeŃstwa i Państwa.> Czy może art.: <23.3 Każdy pracujący ma prawo do odpowiedniego i zadowalającego wynagrodzenia, zapewniającego jemu i jego rodzinie egzystencję odpowiadającą godności ludzkiej i uzupełnianego w razie potrzeby innymi środkami pomocy społecznej.> A może ten?: <25.2 Matka i dziecko mają prawo do specjalnej opieki i pomocy. Wszystkie dzieci, zarówno małżeńskie jak i pozamałżeńskie, korzystają z jednakowej ochrony społecznej.> Bo chyba nie ten?: <29.2 W korzystaniu ze swych praw i wolności każdy człowiek podlega jedynie takim ograniczeniom, które są ustalone przez prawo wyłącznie w celu zapewnienia odpowiedniego uznania i poszanowania praw i wolności innych i w celu uczynienia zadość słusznym wymogom moralności, porządku publicznego i powszechnego dobrobytu demokratycznego społeczeństwa.> Nie mówiąc jeszcze, że jest starsza tradycja, w zasadzie nie sprzeczna /grecka filozofia, rzymskie prawo i chrześcijańskie zasady etyczno-moralne.../ Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Nie lubie Srody 05.02.06, 18:12 Mialem na mysli wszystkie 30 artykulów. Deklaracja powstala w kregu cywilizacji zachodniej i wyraza juz ponad dwutysiacletnia, europejska tradycje pojmowania praw czlowieka. Jest oczywiscie dopasowana do mentalnosci wspólczesnego czlowieka, a nie np do mentalnosci plemion sredniowiecznych nomadów czy twórców narodowego socjalizmu. Twój wybór cytatów, zapewne w kontekscie Srody, kaze szukac jakis podtekstów. Np art.16 nie definiuje co to jest malzenstwo, a punkt 1 tego artykulu w ogóle nie wyklucza malzenstw gejowskich. Ciekawy jest punkt 2. art 29.: niestety, ustalanie ograniczen oraz egzekwowanie np zasad moralnosci dostalo sie dzis w Polsce w rece osób delikatnie mówiac niekompetentnych, stad podzielam obawy Srody co do przyszlosci polskiego, demokratycznego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: Nie lubie Srody 05.02.06, 21:44 odnośnie art. 16.1 - tak jest. Dochodzimy w tym momencie do tzw.podmieniania znaczeń. Słynęli z tego komuniści... Odpowiedz Link Zgłoś
balicki3 Granie słowami pani Środo, granie słowami 05.02.06, 10:21 Weźmy na przykład definicję faszyzmu: == Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystkowskich (neofaszyzm). == Pomijam polityczność i celowe rozmiękczenie tej definicji, tak oto lewicowcy stosują ją do PiS: - sprzeciw wobec demokracji parlamentarnej - no to tak jak PiS, oni przecież chcą "maksimum władzy" itp. - głosząca kult narodu bądź państwa - no to tak jak PiS, oni głoszą cośtam o tożsamości i Polsce - silne przywództwo - no to tak jak PiS, Kaczor przecież trzęsie wszystkim - solidaryzm społeczny - no to tak jak PiS, oni przecież non stop o solidarności Pasuje? Z pozoru. Dokładniej jest tak: - sprzeciw wobec demokracji - pusty slogan, Kaczyńscy o demokrację walczyli, wszystko co dzisiaj mamy zawdzięczamy również Kaczyńskim - oni działali w KOR, zakładali Solidarność; to TWÓRCY demokracji w Polsce - kult narodu / państwa - niedodefiniowany slogan, można uprawiać kult, ale można i szanować, pamiętać; kto rozdziela co jest czym, pani Środa? czy więc dla pani Środy obchody powstania warszawskiego to była impreza faszystowska? - silne przywództwo - silne, ale demokratyczne; w Wielkiej Brytanii zwycięska partia dostaje 100% władzy nawet, jeżeli dostała tylko 33% głosów; czy WB to kraj faszystowski? - solidaryzm społeczny - a o czym mówił Kwaśniewski, gdy vetował podatek liniowy Balcerowicza? o solidaryźmie właśnie; czy więc Kwaśniewski jest faszystą? I tak oto cały dowód o faszystowskości rozsypuje się w drobny mak. Większość lewicowych wywodów "logicznych" opiera się na podobnych "argumentach" - czysto demagogicznych, zbudowanych na podobieństwie brzmieniowym słów (już nawet nie znaczeniowym, tylko brzmieniowym). Odpowiedz Link Zgłoś
maggot7 przerażające.... 05.02.06, 10:27 mnie Pani przekonała...wstyd mi jako polce, że są w naszym kraju tacy ludzie. Wstyd mi jako polce, ze nie poszłam głosować w wyborach. Teraz mam mniejsze prawo do krytykowania czegokolwiek (i jest to moje zdanie). To co się dzieje w teatrze politycznym jest dla mnie delikatnie rzecz ujmując niepokojące. Ale szanuję wybór tych, którzy głosowali- Polska jest państwem (póki co) demokratycznym, a to, szanowni mocherowi ludkowie, oznacza prawo wyboru. Jak nie zanacie pojęcia- odwołuje do słownika. A potem zdziwienie, że tak wiele młodych osób chce wyjechać z kraju i nie wrócić... cóż, politycy ostatnio nie zachęcają swoim postępowaniem do zmiany decyzji... <pozdrawiam tolerancyjnych nawet wobec nietolerancji> Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: przerażające.... 05.02.06, 11:00 maggot7 napisała: > mnie Pani przekonała...wstyd mi jako polce, że są w naszym kraju tacy ludzie. W > styd mi jako polce, ze nie poszłam głosować w wyborach. Teraz mam mniejsze praw > o do krytykowania czegokolwiek (i jest to moje zdanie). To co się dzieje w teat > rze politycznym jest dla mnie delikatnie rzecz ujmując niepokojące. Ale szanuję > wybór tych, którzy głosowali- Polska jest państwem (póki co) demokratycznym, a > to, szanowni mocherowi ludkowie, oznacza prawo wyboru. Jak nie zanacie pojęcia > - odwołuje do słownika. A potem zdziwienie, że tak wiele młodych osób chce wyje > chać z kraju i nie wrócić... cóż, politycy ostatnio nie zachęcają swoim postępo > waniem do zmiany decyzji... <pozdrawiam tolerancyjnych nawet wobec nietoler > ancji> Ładne to ostatnie zdanie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Chcieliście rządów PIS i IVRP -oto skutki! WSTYD 05.02.06, 10:30 jejQ normalnie aż wstyd !! to co sie dzieje jest żenujące!! Polska = pośmiewisko dla świata !! wiecie co,.... jak okaże się że zrealizują te swoje zamierzenia...to ja serdecznie podziękuje temu krajowi... jush mam dość czegos takiego - nie podobają mi sie te rzady !! ani prezydent - ktorego w ogole nie widać <pewnnie dlatego ze taki niski - do kamer nie dsięga :P > sami nacjonalści - o przepraszam - skrajni nacjonaliści, i skarni katolicy :/ otwarcie na forum mówie !!, że jestem za: - równością <wszelką - i homoseksualistów, i cudzoziemców i kobiet i innych wyznań i innych pogladów !!> - wolnością słowa - ktorej coraz mniej w tym kraju - rzadami: cos w stylu połączenia partii socjal-demokratycznej z liberalną <ciekawe czy może być takie połaczenie...> - za rozwojem i integracja europejską hihihi ... normalnie teraz czekam na ataki fanów pisu, lpr`u i młodzieży wszechpolskiej oraz rydzykowych fanów Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Q.rde, zgadzam się! 05.02.06, 11:18 more.words napisała: > jejQ normalnie aż wstyd !! > sami nacjonalści - o przepraszam - skrajni nacjonaliści, i skarni katolicy :/ To o mnie! :-) > otwarcie na forum mówie !!, że jestem za: > - równością <wszelką - i homoseksualistów, i cudzoziemców i kobiet i innych > wyznań i innych pogladów !!> > - wolnością słowa - ktorej coraz mniej w tym kraju > - rzadami: cos w stylu połączenia partii socjal-demokratycznej z liberalną > <ciekawe czy może być takie połaczenie...> > - za rozwojem i integracja europejską > > hihihi ... normalnie teraz czekam na ataki fanów pisu, lpr`u i młodzieży > wszechpolskiej oraz rydzykowych fanów Jakie ataki? Jestem mocherowy i też jestem za tym, co wyżej. - żeby nie finansować dziwnych organizacji: homoseksualnych, antyklerykalnych i rozmaitych fundacji utrzymujących krewnych królika itd. (a kościelny majątek po prostu oddać Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu); - aby muzułmanie, prawosławni, katolicy, żydzi i marksiści jednakowo musieli przystosowywać się do życia w polskim społeczeństwie; - żeby homoseksualizm nazywać homoseksualizmem a nie miłością, zaś małżeństwo żeby było zawsze zwyczajne i bezprzymiotnikowe; - żeby nie zabraniać mówić o żyjących zbrodniarzach stalinizmu; - żeby rządzili politycy dla ludu i byli odpowiedzialni za skutki, żebyśmy _MOGLI_ pozbyć się lewicowych biznesmenó z PZPR-u; - jestem za rozwojem i wspólną Europą. Norrmalnie ciekawe, czego się teraz dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji DO gobi03 05.02.06, 13:45 A ja jestem liberałem i w wielu punktach się z tobą zgadzam bez zastrzeżeń Chciałbym tylko zapytać, co masz na myśli pisząc 1 (a kościelny majątek po prostu oddać Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu) Nie rozumie 2 żebyśmy MOGLI_ pozbyć się lewicowych biznesmenów z PZPR-ui Do drugiego punktu mam pytanie Czy jak ktoś należał w przeszłości do PZPR to nie ma prawa założyć prywatnej firmy tylko, dlatego że do PZPR należał czy z jakichś innych powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: DO gobi03 05.02.06, 15:08 Co tu jest do rozumienia? Są pewne dobra, nieruchomości, które należały do KRK i zostały przejęte przez Państwo. Ponieważ nasz Kościół nigdy nie zmieniał osobowości prawnej, to może odzyskać je wszystkie i rozporządzać według swoich decyzji. Odwrotnie do PZPR, która została rozwiązana a jej majątek nie wiadaomo dlaczego przyswoili sobie dawni członkowie, jako SLD. 2. Z całkiem innych powodów: jak ktoś jest socjalistą i biznesmenem, to tak jakby był Murzynem i Żydem równocześnie. Do tego mam za złe post-PZPRowcom że w ogóle mają czelność działać w polityce. Dla mnie to wielki paradoks, że Polacy dopuszczają taki stan w życiu publicznym, kiedy sprzedawczyki od Stalina i Breżniewa nadal mają tyle do powiedzenia w sprawach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: DO gobi03 05.02.06, 17:40 gobi03 napisał: > Co tu jest do rozumienia? Są pewne dobra, nieruchomości, które należały do KRK > i zostały przejęte przez Państwo. Ponieważ nasz Kościół nigdy nie zmieniał > osobowości prawnej, to może odzyskać je wszystkie i rozporządzać według swoich > decyzji. Odwrotnie do PZPR, która została rozwiązana a jej majątek nie wiadaomo > > dlaczego przyswoili sobie dawni członkowie, jako SLD. > 2. Z całkiem innych powodów: jak ktoś jest socjalistą i biznesmenem, to tak > jakby był Murzynem i Żydem równocześnie. Do tego mam za złe post-PZPRowcom że w > > ogóle mają czelność działać w polityce. Dla mnie to wielki paradoks, że Polacy > dopuszczają taki stan w życiu publicznym, kiedy sprzedawczyki od Stalina i > Breżniewa nadal mają tyle do powiedzenia w sprawach Polski. To może ich powiesić od razu.... po co ich skazywać na niebyt człowieczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: DO gobi03 06.02.06, 23:41 sclavus napisał: > > ogóle mają czelność działać w polityce. Dla mnie to wielki paradoks, że > Polacy > > dopuszczają taki stan w życiu publicznym, kiedy sprzedawczyki od Stalina > i > > Breżniewa nadal mają tyle do powiedzenia w sprawach Polski. > > To może ich powiesić od razu.... po co ich skazywać na niebyt człowieczy??? He he, he - widzę wielki postęp: już słowo "sprzedawczyki" nie budzi oburzenia. Już mówienie prawdy nie jest niegrzecznością. Być może niedługo przyjdzie czas,kiedy głośno będziemy mówić o zdrajcach Polski. Warto rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: DO gobi03 05.02.06, 17:39 koniecdemokracji napisał: > A ja jestem liberałem i w wielu punktach się z tobą zgadzam bez zastrzeżeń > Chciałbym tylko zapytać, co masz na myśli pisząc > > 1 (a kościelny majątek po prostu oddać Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu) > Nie rozumie > > 2 żebyśmy MOGLI_ pozbyć się lewicowych biznesmenów z PZPR-ui > Do drugiego punktu mam pytanie > Czy jak ktoś należał w przeszłości do PZPR to nie ma prawa założyć prywatnej > firmy tylko, dlatego że do PZPR należał czy z jakichś innych powodów? A ja pytam, co ma znaczyć stwierdzenie poniżej, gobiego, oczywiście: "- aby muzułmanie, prawosławni, katolicy, żydzi i marksiści jednakowo musieli przystosowywać się do życia w polskim społeczeństwie;" Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Q.rde, zgadzam się! 05.02.06, 17:37 gobi03 napisał: > Jakie ataki? Jestem mocherowy i też jestem za tym, co wyżej. > - żeby nie finansować dziwnych organizacji: homoseksualnych, antyklerykalnych i > > rozmaitych fundacji utrzymujących krewnych królika itd. (a kościelny majątek po > > prostu oddać Kościołowi Rzymsko-Katolickiemu); > - aby muzułmanie, prawosławni, katolicy, żydzi i marksiści jednakowo musieli > przystosowywać się do życia w polskim społeczeństwie; > - żeby homoseksualizm nazywać homoseksualizmem a nie miłością, zaś małżeństwo > żeby było zawsze zwyczajne i bezprzymiotnikowe; > - żeby nie zabraniać mówić o żyjących zbrodniarzach stalinizmu; > - żeby rządzili politycy dla ludu i byli odpowiedzialni za skutki, żebyśmy > _MOGLI_ pozbyć się lewicowych biznesmenó z PZPR-u; > - jestem za rozwojem i wspólną Europą. > > Norrmalnie ciekawe, czego się teraz dowiem. Tylko jednego: taki konglomerat zyczeń kłóci się... ze zdrowym rozsądkiem.... Tyle i.. aż tyle...Chyba jednak wystarczy,... Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 środą jestem bo myślę nowocześniem... 05.02.06, 10:41 jak zostać brukarzem ,górnikiem , grabarzem ,rzeźnikiem będąc kobietą... wyzwoloną przez bohaterską armiem radzieckom... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Promyk Pani Magdaleny... 05.02.06, 16:08 carlitos35 napisał: > ...w mroku IV RP. > > Dodaj do tego p. prof. B. Skargę, A. Michnika... a zauważysz łacno.. wschodzące nad dachami słońce, które.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś