cotypowiesz 04.02.06, 12:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mattjw Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahometa 04.02.06, 12:42 On nie pszepraszal w moim imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus MARCINKIEWICZ NIE PRZEPROSIŁ-KŁAMSTWO! 04.02.06, 13:04 Gazeta wyborcza ZMIENILA ORYGINALNA INFORMACJE PAP!! jednoczenie nie podajac o tym (figuruje tam informacja ze to wiadomosc PAP!!) tresc wiadomosci pap jest inna - "Premier skrytykował "Rzeczpospolitą" za karykatury Mahometa" brawo za rzetelnosc!!!!! a na ojca rydzyka to codzien sie pisze "walczac o wolnosc" smiechu warte :) Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar BRAWO MARCINKIEWICZ ZA SZYBKĄ REAKCJĘ 04.02.06, 22:10 Rzepa straciła w moich oczach baaaardzo dużo. Ciekawe czy polski biznes, kiedy zacznie miec kłopoty w krajach muzułmańskich, nie spojrzy inaczej na swój organ? Być może były jakieś rzeczywiste powody (naciski właścicieli), o czym na razie nie wiemy. Pozostaje pytanie, czemu zrobiono to własnie teraz? Solidaryzowac się z radykalnymi liberałami w ten akurat sposób można było każdego dnia minionego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hatin Z Hitlerem też tylko byś handlował co? 04.02.06, 22:13 Ja tam od dziś kupuję tylko Rzepę. GW kłamie a redakcja Rz to odważni ludzie, szczerzy i logiczni. Wszystko co napisał red.naczelny jest przynajmniej logiczne. A to co pisze GW od zdania do zdania to same paradoksy. Odpowiedz Link Zgłoś
ak67 cymbale 04.02.06, 22:43 idioto tępy nie myl wolności słowa bohaterstwa ze zwykłą gupotą i chęci nabicia kasy !!! jak zginą niewinni ludzie jak myślisz red nacz Rzepy powie przepraszam?? Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: cymbale 04.02.06, 22:54 > jak zginą niewinni ludzie jak myślisz red nacz Rzepy powie przepraszam?? A czy to RZ mialaby kogokolwiek zabic? Nie uwazasz, ze winni beda zabojcy? Idiotyczna logika. A muz grozili smiercia dziennikarzom z Danii. Publikacja jest dla nich wsparciem. Wolnosci slowa nalezy bronic nawet gdy nie zgadzasz sie z przekazem. Nienawidze RM, ale bronilbym go do upadlego. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Obyśmy przez tę "wolność słowa" 04.02.06, 23:29 nie doczekali ciał ludzi na ulicy ponakrywanych płachtami Rzepy ! Z wolności słowa trzeba umieć korzystać a to co zrobiono to jest durne podgrzewanie i tak gorącej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Obyśmy przez tę "wolność słowa" 04.02.06, 23:41 Jeszcze raz. Publikacja jest wsparciem dla Dunczykow tak samo jak zrobily to juz szanujace sie gazety z polowy krajow Europy. Chyba nie sadzisz, ze ktokolwiek z RZ publikowal by takie obrazki dla zabawy. Tu juz nie o te obrazki chodzi tylko o obrone dziennikarzy, ktorym za wypowiadane przez nich slowa agresywna grupa religijna grozi smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Wildsteina za liste ubeków to wyślizgali he 05.02.06, 00:10 usiruf napisał: > Jeszcze raz. Publikacja jest wsparciem dla Dunczykow tak samo jak zrobily to > juz szanujace sie gazety z polowy krajow Europy. > > Chyba nie sadzisz, ze ktokolwiek z RZ publikowal by takie obrazki dla zabawy. > Tu juz nie o te obrazki chodzi tylko o obrone dziennikarzy, ktorym za > wypowiadane przez nich slowa agresywna grupa religijna grozi smi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.zagorski GESZEFCIARSKIE MEDIA SZKODZĄ POLSCE !!!!!!!!!! 05.02.06, 00:26 Autor: ubol.z.giewu pl-jęz.media na własną reke uprawiają politykę zagraniczną szkodzącą Polsce !!!! a takze pod pretekstem łamania prawa do rownego dostepu do informacji pl.-jez. media rozpetały histerię na niespotykaną skale celem ratowania mafijnego esbecko-komunistycznego układu żerujacego na Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Uznanie dla dzielnych ludzi broniacych wolnosci! 05.02.06, 02:00 usiruf napisał: > Jeszcze raz. Publikacja jest wsparciem dla Dunczykow tak samo jak zrobily to > juz szanujace sie gazety z polowy krajow Europy. Usiruf ma racje! Nie popieram obrazania uczuc religijnych. Publikacja dunska nie byla najmadrzejsza. Ale znacznie gorsze jest grozenie terrorem przez obrazonych ekstremistow islamskich. Dzieki poparciu dla dunskich dziennikarzy przez gazety ze znacznej liczby krajow europejskich ci ekstremisci straca orientacje kogo atakowac. 80% ludzi na swiecie nie jest muzulmanami - czy ci ekstremisci chca zagrozic im wszystkim w imieniu swego proroka? Moje uznanie dla odwaznych ludzi z Rzeczpospolitej broniacych wolnosci slowa! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.zagorski GESZEFCIARSKIE MEDIA SZKODZĄ POLSCE !!!!!!!!!! 05.02.06, 03:28 GESZEFCIARSKIE MEDIA SZKODZĄ POLSCE !!!!!!!!!! pl-jęz.media na własną reke uprawiają politykę zagraniczną szkodzącą Polsce !!!! PS GEORG GAUDEN WYKAZA SIĘ TCHÓRZOSTWEM CYTUJĄC ZA PRIKAZEM SWOJEGO NIEMIECKIEGO PRACODAWCY OBCE PASZKWILE GDYBY MIAŁ MINIMUM ODWAGI NAPISAŁBY SIEDZĄC W BEZPIECZNYM BIURZE I CIEPŁYM FOTELU PRZYNAJMNIEJ SWOJĄ OPINIĘ NA TEMAT TEGO DUŃSKIEGO ZAMIESZANIA Odpowiedz Link Zgłoś
arturiowpska Mimo że tego rządu nie popieram 05.02.06, 07:44 szczególnie po ostatnim pakcie z lepperem, to akurat w tej decyzji popieram, wolność słowa musi mieć swoje granice i tak samo jak bede protestował, przy wykorzystywaniui w jakiś obraźliwy sposób wizerunku Jezusa, tak raozumie protesty muzułmanów, inna sprawa, czy muszą być one aż tak zajadłe, skoro jak sami mówią to islam niby jest religią pokojową, a co chwile ktoś walczy mówiąc, że to w imie koranu. Nie może być tak, że dziennikarz pisze co chce, a potem nawet przed sądem zasłania sie wolnością słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition NIECH IRAN PRZEPROSI ZA PALENIE 05.02.06, 09:02 ambasad, notoryczne bezczeszczenie obcych symboli narodowych i religinjych, zamachy terrorystyczne i za każdy artykuł obrażający inne państwa. W przeciwnym razie podpalimy ambasadę, wyrżniemy wszystkich obywateli bla bla bla Taka sama retoryka, ale w Polsce nie wolno mi nawet namawiać do ww czynności, podczas gdy Iran (tfu) ZACHĘCA DO TERRORYZMU wspierając finansowo! Wiem bo znam tamtejsze realnia... Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition NIECH IRAN PRZEPROSI ZA PALENIE 05.02.06, 09:04 Niew wypowiadam się na temat Syrii, Palestyny, Arabi Saudyjsniej i kilku innych, ale z relacji znajomych co tam byli to w pierwszych dwóch jest tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
xyzx1 Re: Uznanie dla dzielnych ludzi broniacych wolnos 05.02.06, 07:51 jakich dzielnych ludzi? narażających na niebezpieczeństwo innych obywateli? tak rozumiesz człowieku wolność słowa? jako oręż w walce ze świętościami religijnymi, z symbolami najważniejszymi w życiu? zapewne mieskasz w jakimś miasteczku (to nie jest jakiś sarkazm!) gdzie możesz spokojnie sobie obserwować najważniejsze wydarzenia... widzisz ja z kolei nie chcę żyć w napięciu o to, ze cos moim bliskim może się stać np. w jakimś autobusie, metrze, czy nie wiem centrum handl. tylko dlatego, ze ktoś zupełnie myli pojęcie wolności słowa? to jeżeli teraz nabluzgałbym na Twoją rodzinę, czy też tego marnego (tylko tak go teraz można nazwać) naczelnego "Rz", to jeszcze byś mi przuklasną, a możer jeszcze pomógł? stańcie równo na ziemi i zobaczcie w jakim świecie w ogóle żyjecie, "bohaterzy"... Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition MAMY JESZCZE PRZEPROSIĆ ZA KATOLICYZM? 05.02.06, 09:11 OK Drodzy islamscy fundamentaliści! Przepraszam was za to, że wyznajemy jakąś głupią religię (lub nie wieżymy w żadnego boga), zamiast modlić się do allacha. Dlatego prosimy o powstrzymanie się od palenia naszych ambasad, flag i zabijania naszych obywateli, do czasu aż sie wszyscy nie przechrzcimy. pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Pomieszanie pojęć 05.02.06, 09:43 Ja się nie zgadzam np. z sytuacją kobiet w islamie i popieram protesty w tej sprawie, ale obrażanie wartości świętych dla ludzi innych tylko dlatego, że dla mnie nic nie znaczą, to podgrzewanie konfliktu i powiększanie niechęci do Europejczyków. Określanie wszystkich wyznawców islamu terrorystami jest uproszczeniem dla idiotów. Podżegamy, a następnie napawamy się swoją „wysoką kulturą”. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Pomieszanie pojęć 05.02.06, 10:02 izaiza3 napisała: > Ja się nie zgadzam np. z sytuacją kobiet w islamie i popieram protesty w tej > sprawie, ale obrażanie wartości świętych dla ludzi innych tylko dlatego, że dla Czy równie gorąco protestujesz, gdy w Europie obraża się i zwalcza chrześcijan? > mnie nic nie znaczą, to podgrzewanie konfliktu i powiększanie niechęci do > Europejczyków. Określanie wszystkich wyznawców islamu terrorystami jest > uproszczeniem dla idiotów. Podżegamy, a następnie napawamy się swoją „wysoką > kulturą”. Żenada. Kolejna politycznie poprawna naiwna. Idź sobie posłuchaj, co mówi ulica w przecietnym kraju arabskim o terrorystach. Biernie popierają mordowanie "niewiernych". Oburzają się na terrorystów tylko wtedy, gdy ci przypadkowo zabiją muzułmanów. Nie szanuję tej religii, bo jej bliskowschodnia odmiana trzyma miliony ludzi za pysk, utrzymuje zacofane, feudalne systemy polityczne, wypacza mentalność tworząc z niej "mentalność Kalego" i podstawy dla totalitarnej ideologii "światowego kalifatu". Nie będę napawał się ICH "wysoką kulturą" tylko dlatego, że tak każe laicka "polityczna poprawność". Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Re: Pomieszanie pojęć 05.02.06, 10:17 "Czy równie gorąco protestujesz, gdy w Europie obraża się i zwalcza chrześcijan?" Tak protestuję, bo to zwykłe chamstwo, ale zrozum obrażając innych w ten sposób, osiągniesz właśnie pogłębienie konfliktu i zaostrzenie. Radykalizację poglądów i eskalację nienawiści. Komu na tym zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Kogoś mi przypominasz: Chamberlaina 05.02.06, 21:02 Gdybyś nie wiedziała, a z pewnością nie wiesz kto to był, to ci powiem: premier Wielkiej Brytanii, który "przywiózł z Monachium pokój", przehandlowując go za Sudety. Jak ten "pokój" wyglądał? Może słyszałaś o II Wojnie Światowej? Ty usiłujesz zrobić to samo - powstrzymać to, co nieuniknione, oddając bandziorom wszystko, czego oni zażądają, chcesz powstrzymać starcie z tą chorą ideologią. Masz dla niej szacunek? - bo ja nie. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, ale postępowanie muzułmanów w minimalnym stopniu na to nie zasługuje. Chyba, że cenisz ich mordercze zapędy, codzienne rzezie, obcinania głów, prześladowania mniejszości religijnych, itd. Ostatnie wydarzenia dobitnie dowodzą, że życie ludzkie dla nich jest mniej warte niż kartka papieru z karykaturą. Może podzielasz ich poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jeżeli twoje "wieżymy" jest takie jak jego ... 05.02.06, 13:59 pisownia to nie ma o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
z_ameryki Re: Uznanie dla dzielnych ludzi broniacych wolnos 05.02.06, 09:54 Zatanawiajace jest to, ze nawet w SWOIM KRAJU trzesiecie portkami ze strachu. Jakos nie slychac o protestach w Ameryce. Z checia chcialbym ich zobaczyc protestujacych na ulicach NY,SF czy tez Washingtonu. No i BARDZO bym chcial zobaczyc jak pala amerykanska flage na ulicach jednego z ametrykanskich miast. Ciekawe jaka bylaby reakcja spoleczenstwa amerykanskiego? Za to u nich, posiadanie krzyza czy tez biblii jest karane. Odpowiedz Link Zgłoś
slsmyl Re: Uznanie dla dzielnych ludzi broniacych wolnos 05.02.06, 09:55 No wlasnie o to chodzi aby moc wypowiadac sie, czy nawet naigrywac bez obawy ze osoba obrazona poderznie Ci gardlo. Nie mozna zaakceptowac aby muzulmanskie zwyczaje rzadzily w Europie. Twoje myslenie jest kapitulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Czy jak ktoś ordynarnie pluje ci ... 05.02.06, 14:05 słownie lub rysunkowo w twarz obrażając to co cenisz: Rodzinę, Wiarę, Ojczyznę to też kwitujesz to "wolność słowa" czy też po prostu nic nie cenisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
hatin Światowy Wskaźnik Wolności Prasy - DANIA 1 MIEJSCE 05.02.06, 02:16 Dania i Norwegia na 1 miejscu z równym wynikiem Polska mizerniutko, na 32 miejscu. Rzeczpospolita trzyma poziom a reszta kuśtyka.. kic.. kic.. No i jest jeszcze Wyborcza. GW będzie walczyć o wolność prasy, ale tylko z babciami moherowymi. Na bagnety z babcinkami!!! Hurrrraaa ofiarnie ruszy w bój REPORTERZY BEZ GRANIC pl.wikipedia.org/wiki/Reporterzy_bez_granic Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Światowy Wskaźnik Wolności Prasy - DANIA 1 MI 05.02.06, 02:31 Amerykanin chwali sie przed Rosjaninem, jaka to ma w USA wolnosc slowa: -Moge stanac przed Bialym Domem, krzyczec ile sil: " Precz z kretynem Bushem" i nikt mi nic nie zrobi. -Phi!- krzywi sie pogardliwie Kacap. JA moge stanac przed Kremlem, krzyczec ile sil: " Precz z kretynem Bushem" i nie tylko nikt mi nic nie zrobi, ale jeszcze dodatek funkcyjny mi zwieksza! Wiec, per analogiam, moze pojechalibyscie, jeden z drugim do, np. Arabii Saudyjskiej i wyszli na ulice z "symbolem meki Pana Naszego Jezusa Chrystusa" na szyi? ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Meerkat, debesciaku jeden 05.02.06, 04:44 lubie Cie najbardziej z calej Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
xyzx1 Re: Światowy Wskaźnik Wolności Prasy - DANIA 1 MI 05.02.06, 07:59 a dla mnie polscy dziennikarze to w większości HISTERYCY, którzy pod płaszczykiem obrony wolności słowa będą bronić (MANIPULUJĄC FAKTAMI!!!! - co od razu wyklucza dziennikarza jako zawodowca i w ogóle jako uczciwego człowieka!) układów polityczno-biznesowych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jak smakuje arabskie gowno ? 05.02.06, 01:36 Zebys sie tylko Marcinkiewicz nie rozsmakowal w lizaniu dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
arturiowpska mimo, że rządu ogólnie nie popieram 05.02.06, 07:45 szczególnie po ostatnim pakcie z lepperem, to akurat w tej decyzji popieram, wolność słowa musi mieć swoje granice i tak samo jak bede protestował, przy wykorzystywaniui w jakiś obraźliwy sposób wizerunku Jezusa, tak raozumie protesty muzułmanów, inna sprawa, czy muszą być one aż tak zajadłe, skoro jak sami mówią to islam niby jest religią pokojową, a co chwile ktoś walczy mówiąc, że to w imie koranu. Nie może być tak, że dziennikarz pisze co chce, a potem nawet przed sądem zasłania sie wolnością słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello <Członek męski> ci będzie z tego wsparcia 05.02.06, 01:37 jak komuś u nas urwie nogę, rękę albo naszpikuje tłum gwoździami albo jakimś metalowym śmieciem ! Co wtedy powiesz rodzinom ofiar, że to dla dobra durnej duńskiej gazety a w ogóle to zginęli albo zostali kalekami za "wolność słowa" ? Obawiam się, że mogą się wtedy wykazać "niejakim" NIEZROZUMIENIEM twoich "racji" ! Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Mam nadzieje ze nie rozumiesz 05.02.06, 01:54 Jezeli komus cos sie stanie wskutek jakies bomby to bedzie to wina tego kto bombe podlozy. A argumenty w stylu "co powiesz rodzinom ofiar" sa absolutnie najnizszego lotu, bo wiadomo ze ludziom w takiej tragedii nigdy nie mozna powiedziec czego co by ukoilo ich bol. zenada. Mam nadzieje, ze nie rozumiesz dlaczego nalezy poprzec Dunczykow. Przeczytaj sobie pewien (krotki) wierszyk sprzed pol wieku, powinien pomoc: republika.pl/antinazi/ Jezeli wiedziales/przeczytales i po prostu masz to gdzies to jestes kawal egoistycznego sq-a i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Nie, to będzie TAKŻE wina tego kto podjudził 05.02.06, 02:10 podkładającego bombę, a już szczególnie dlatego, że wiedział, że podkładacza łatwo podjudzić robiąc sobie jaja z jego wierzeń. Ciekawe co byś powiedział jakby druga strona opublikowała rysunek Muzułmanina lejącego na obrazek z Matką Boską, też byś to nazwał przejawem wolności słowa ? Jeżeli tak, to współczuję ci wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
slsmyl Re: Nie, to będzie TAKŻE wina tego kto podjudził 05.02.06, 10:00 "Muzułmanina lejącego na obrazek z Matką Boską" Uwazalbym to za durne ale nie grozilbym zakatrupieniem tego kto to zrobil i kazdego jego rodaka. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Może ty tak, ale znalazłoby się kilku ... 05.02.06, 14:10 co by poszli i zrobili komuś kuku z tego powodu ... Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf I dlatego ty zrobisz wszystko czego zadaja 05.02.06, 21:21 Otoz wyobraz sobie, ze na tym swiecie zyja takze ludzie ktorzy maja odrobine godnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A to mój wierszyk ! 05.02.06, 02:30 Najpierw bombera podjudził idiota, Ciała ze ścian straż już zmywa, Idiota twierdzi, że jest niewinny, Z idiotą tak to już bywa. Leżą na ziemi ciała pocięte, tu noga, a tam znów głowa, Idiota wszystkim wkoło tłumaczy, Wolność nam żyje niech słowa ! W różnych gazetach różni idioci, idiotę też popierają, i ludzkie życie, nie swoje, obce w d... głęboko mają ! Absurdello, styczeń 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A to mój wierszyk ! 05.02.06, 02:40 Leza na ziemi ciala pociete tu glowa, tam dupa tlusta "uzytecznego idioty" nie zal boc glowa jego pusta! dupy idiota dal mahmutowi stad tez i jego zguba Bo po uzyciu tak i traktuje kozoyeb kozoluba. Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Ocieram lzy 05.02.06, 05:17 jak sie dobrze posmieje. Bomba odwrotna do islamskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: A to mój wierszyk ! 05.02.06, 12:47 Widzisz absudello i dlatego nikt na swiecie sie o twoich wypocinach nawet nie zajaknie, natomiast tamten wiersz jest obecny w ksiazkach i muzeach na calym swiecie. Mam nadzieje ze gdy nastepnym razem bedziesz jechal autobusem dresiarze napadna ciebie, a nie innego wspolpasazera. Ty nikomu nie pomozesz z egoizmu i strachu o swoja tchozliwa doope, ale inni moze pomoga tobie. niepzdr Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Przeciwko dresiarzom można się obronić 05.02.06, 14:16 przeciwko bombie dużej mocy odpalonej niespodziewanie w tłumie niewinnych ludzi NIE MA INNEJ OCHRONY JAK WCZEŚNIEJSZE NIE PROWOKOWANIE BOMBIARZY a jak uważasz innaczej to ci współczuję, BO NA BRAK WYOBRAŹNI NIE WYNALEZIONO JESZCZE LEKARSTWA ! I życzę ci by w tym tłumie nie było nikogo kogo kochasz. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Przeciwko dresiarzom można się obronić 05.02.06, 21:10 > I życzę ci by w tym tłumie nie było nikogo kogo kochasz. Ja zycze wszystkim aby takich zamachow nie bylo wcale. > NIE MA INNEJ OCHRONY JAK WCZEŚNIEJSZE NIE PROWOKOWANIE BOMBIARZY glupia i tchorzliwa lokiga. A jak jutro ktos ci powie ze cie zabije jak mu nie zrobisz laski, to rozumiem, ze aby nie prowokowac, grzecznie uklekniesz i zabierzesz sie do roboty. Ciekawe jak prowokowali samobojcow panstwo mlodzi w hotelu w Ammanie (Jordania) albo Jerozolimie? Naprawde nie widzisz roznicy miedzy tymi 2 reakcjami na zeslawienie: *podaniem X do sadu *grozeniem mu smiercia Odpowiedz Link Zgłoś
rafib Re: <Członek męski> ci będzie z tego wspa 05.02.06, 10:48 jestes strasznie tepy .b.urdello, ty myslisz ze jak im bedziesz lizal dupe albo i nawet <c.m.> to cie nie wysadza? za maly mozdzek masz by to zrozumiec. Jak sie nie postawisz to zawsze beda cie mieli w dupie i dalej beda wysadzac jesli beda mieli okazje. Trzeba znac swoja wartosc i to sie tyczy takze panstw a teraz Europy. A my przepaszamy Zydow, Cyganow, Rosjan i teraz Muzulmanow na najwyzszym szczeblu jak se pierdnie maly chopczyk w kierunku jednego znich. Gdzie tu posznowanie obywateli.... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jeżeli ty nie rozróżnasz stanów pośrednich 05.02.06, 14:20 pomiędzy lizaniem dupy potencjalnemu mordercy a jego drażnieniem (bez posiadania argumentu w zanadrzu) to się zapisz na kurs negocjatorów policyjnych to się może oświecisz ! Zasadą jest minimalizacja ofiar a nie powodowanie śmierci ludzi (głównie przypadkowych) z powodu braku rozsądku i wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Uznanie dla dzielnych ludzi broniacych wolnosci! 05.02.06, 01:53 usiruf napisał: > Jeszcze raz. Publikacja jest wsparciem dla Dunczykow tak samo jak zrobily to > juz szanujace sie gazety z polowy krajow Europy. To prawda! Nie popieram obrazania uczuc religijnych. Publikacja dunska nie byla njmadrzejsza. Ale znacznie gorsze jest grozenie terrorem przez obrazonych ekstremistow islamskich. Dzieki poparciu dla dunskich dziennikarzy przez gazety ze znacznej liczby krajow europejskich ci ekstremisci straca orientacje kogo atakowac. 80% ludzi na swiecie nie jest muzulmanami - czy ci ekstremisci chca zagrozic im wszystkim w imieniu swego proroka? Moje uznanie dla odwaznych ludzi z Rzeczpospolitej broniacych wolnosci slowa! Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Jak nazwać ludzi popierających idiotów 05.02.06, 04:02 sprowadzających zagrożenie dla bezpieczeństwa przypadkowych ludzi (niezwiązanych ze sprawą) lub też zwiększających poziom istniejącego zagrożenia dla przypadkowych ludzi i wyszukującymi pokrętne tłumaczenia dla swojego idiotycznego działania ? Co ma obrażanie czyichś uczuć religijnych przez czynienie brudnych porównań założyciela danej religii do działań współczesnych jej wyznawców do wolności słowa ? Jakby zareagowali wyznawcy katolicyzmu gdyby zaczęto w ramach wolności słowa publikować rysunków Chrystusa lub Matki Boskiej podpalających stos lub torturujących względnie mordujących ludzi (co przecież można wyprowadzić z działalności wyznawców katolicyzmu w dawniejszych czasach) ? Dlaczego czyni się takie porównania w okresie zaostrzenia sytuacji na linii Islam reszta świata ? Kto ma INTERES w wywołaniu waśni, ataków terrorystycznych lub ogólnie problemów międzypaństwowych ? Czy nie wystarczy samych problemów z dotychczasowym terroryzmem na religijnym ? Co powie taki zwolennik "wolności słowa" jeżeli na skutek durnej publikacji w Danii, ktoś mu zabije matkę, ojca, brata, siostrę, żonę, dziecko, wnuka, itd, którzy nawet nie będą wiedzieli za co zginęli naszpikowani gwoździami albo zatruci jakimś świństwem ? Czy na pewno skwituje to słowami "Ku chwale wolności słowa !" ? Czy wam zwolennicy tej swoiście pojętej wolności słowa używanej do obrażania wszystkiego i wszystkich ROZUM ODEBRAŁO, macie po 3 życia i po 4 zdrowia, rodziny macie za dużo, kłopotów codziennych za mało, adrenalinki wam się zachciewa ? Sami się pewnie rwiecie do bitki jak ktoś powie, że wasz ojciec, matka, ukochany święty czy reprezentacja Boga to kurtyzana, kurew, morderca, złodziej ale zupełnie nie przeszkadza wam szczuć ludzi na siebie pod wydumanym pozorem wolności słowa ? TAKA MENDALNOŚĆ KALEGO ? JAK KALI PLUĆ NA OBCYCH ŚWIĘTYCH TO TO JEST WOLNOŚĆ SŁOWA ALE JAK KTOŚ PLUĆ NA ŚWIĘTYCH KALEGO TO TO JEST JEGO NIEDOCZEKANIE ? ZASTANÓWCIE SIĘ, NIM WASZEGO BLISKIEGO PRZYNIOSĄ W CZĘŚCIACH W WORKU, BO TO BĘDZIE STAN NIEODWRACALNY I ŻADNA GAZETA NIE ZWRÓCI WAM BLISKICH I ŻADNA WOLNOŚĆ SŁOWA ŁEZ WAM NIE OSUSZY ! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_zubrycki Re: Jak nazwać ludzi popierających idiotów 05.02.06, 04:56 Na pewno jesli europejskie gazety opublikowaly wizerunki "Chrystusa podpalajacego stos", automatycznie chrzescijanie grozili by smiercia, beszczescili flagi i podkladali bomby. Oczywiscie, ze mozna sie obrazic, oburzyc i opublikowac swoje opinie- w swojej gazecie. Wolnosc slowa pozwala na posiadanie roznych opinii, bez ryzyka ze ktos wysadzi, zabije, porwie, obetnie glowe. Na tym to polega. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Jak nazwać ludzi popierających idiotów 05.02.06, 07:28 spróbujcie cokolwiek na jakimkolwiek forum polskim (również tym) napisać coś źle o janie pawle 2-gim, skasują. Urbana to nawet skazali za to, że nie kochał papieża. Skazali babe za instalację z penisem na krzyżu itp. itd., to o czym my tu w tym ciemnogrodzie dyskutujemy? To, że Polacy się nie wysadzają (na razie) w imię n.p. Jana Pawła drugiego jeszcze nie znaczy, że są mądrzejsi od Atrabów. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Facet, odpowiedz sobie na pytanie ? 05.02.06, 14:32 Czy jak stoi obok ciebie facet z bombą lub inną bronią i najeżony na ciebie to będziesz go drażnił czy też próbował rozładować sytuację i uspokoić narwańca ? My dodatkowo jesteśmy w sytuacji, że nie wiemy czy facet obok nas nie ma bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 to lepiej od razu załóż żonie burke na wszelki wyp 05.02.06, 13:16 adek... i wprowadzić szariat aby młodszych braci w wierze nie denerwować, co właśnie przeżywają średniowiecze swojej religii , tylko niestety broń mają współczesną. Chcesz powrotu do czasów, gdzie Kopernikowi stosem grozili ? W Europie młodzi z muzułmańskich slamsów uznają za prostytutkę kobiete z wodsłoniętą twarzą i uważają, że w imie boze mogą ją zgwałcić... aby więcej zgorszenia nie siała, chcesz być tym co smokowi wawelskiemu dostarcza dziewice ze swojej rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Re: Obyśmy przez tę "wolność słowa" 05.02.06, 05:48 Usiruf! Brak umiejetnosci liczenia i brak wiedzy. Mamy w Europie ponad 40 krajow i wg Ciebie juz polowa chce walczyc "o wolnosc slowa" z islamem, jednej z trzech najpotezniejszych religii swiata. Juz prezydent Kwasniewski tlumaczyl demagogicznie, ze do Iraku idziemy, aby walczyc "o wolnosc Nasza i Wasza". Co z tej walki o wolnosc wyszlo wiemy doskonale. Naczelny "Rzeczpospolitej" dzielnie kroczy sladami prezydenta-demagoga. W Europie wyznawcy islamu sa dzisiaj bardzo mocna, moze nawet juz przewazajaca grupa religijna. Grupa dziennikarzy, byc moze dla interesow pewnej grupy, chce doprowadzic do konfliktu, ktory moze przerodzic sie w rozlew krwi. I tacy jak Ty pewnie nie uronia ani jednej lzy nad ewentualnymi ofiarami i losem ich rodzin. Popierasz wolnosc dziennikarskiego slowa bez wzgledu na konsekwencje? Popierasz dziennikarskie ostrze wbite w najswietsze i najczulsze miejsce okolo miliarda ludzi na swiecie? Zastanow sie!!! Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
z_ameryki Re: Obyśmy przez tę "wolność słowa" 05.02.06, 10:08 Trzeba byc naprawde naiwnym aby sadzic, ze do konfliktu takiego nie dojdzie. Im wczesniej tym lepiej... To nie Europejczycy, czy Amerykanie do tego daza. Doprowadzenie do czegos takiego jest celem swiata Arabskiego. A jezeli sadzisz, ze lizanie im dupy (inaczej tego nazwac nie mozna)przez Europe i ciagle ustepstwa poprawi stosunki z nimi, jest glupota. Poczekaj jak Iran dorobi sie wymarzonej malej bombki....Musza sobie zdac sprawe z tego, ze uzycie jej bez wzgledu na miejsce, oznacza jedno - koniec swiata arabskiego. Swiat nie moze patrzec na malpe a brzytwa w reku. Dla dobra malpy oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello To może idź się od razu sam wysadź wraz z rodziną 05.02.06, 14:27 co ? Jak jesteś pewny swojej "mądrości" to po co czekać ? I może dopuś do swojego pustego łba, że są też ludzie z obu stron, którym zależy na spokojnym życiu i nie zabiajaniu się nawzajem dla różnych wydumanych ideologii, wolności itp. pierdół. ONI CHCĄ PO PROSTU ŻYĆ, MIEĆ DZIECI I WNUKI A NIE PERSPEKTYWĘ, ŻE DLA CZYICHŚ CHORYCH ROJEŃ, PRZYNIOSĄ MU DZIECKO Z URWANĄ GŁOWĄ ALBO JAKO KALEKę ! Czy to tak trudno zrozumieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Jak smakuje muzulmanskie gowno ? 05.02.06, 01:31 Lizanie dupy to polska domena. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe kto tobie wyliże d... jak ci ją jakaś 05.02.06, 01:43 bomba "wolnego słowa" ją urwie albo komuś z twojej rodziny ... Tylko wtedy nie dziamgol, żeś poszkodowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
igor_zubrycki Re: Ciekawe kto tobie wyliże d... jak ci ją jakaś 05.02.06, 04:59 Powiedz lepiej a co jesli np. beda grozili smiercia i bombami za nie modlenie sie do mekki? Wtedy tez bedziesz mowic: lepiej sie dostosowac, niz bac sie o rodzine? Nie mowie juz o absurdalnosci stwierdzenia, ze Polacy sa tak bardzo zagrozeni, przy ilosci wyznawcow tej pokojowej religii w PL. absurdello napisał: > bomba "wolnego słowa" ją urwie albo komuś z twojej rodziny ... > > Tylko wtedy nie dziamgol, żeś poszkodowany ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Re: Obyśmy przez tę "wolność słowa" 05.02.06, 09:55 absurdello napisał: > nie doczekali ciał ludzi na ulicy ponakrywanych płachtami Rzepy ! > Z wolności słowa trzeba umieć korzystać a to co zrobiono to jest durne > podgrzewanie i tak gorącej sytuacji. Przejdź na ilsam, może cię nie zarżną, tchórzu. Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 Warszawa bliżej Teheranu niż Paryża....:( 04.02.06, 23:12 wg Ciebie , Polacy nie muszą znać przyczyny podpaleń europejskich ambasad przez fanatyków religijnych? Uważasz, że zabijanie za trafną i b. delikatną satyrę (bomba w turbanie brodacza) jest ok? Hamas ma cenzorować Europę i mówić co wolno a co nie? Nasze średniowiecze przerabialiśmy już kilkaset lat temu, i ja nie chce do niego wracać. Jak ktoś się domaga szacunku niech najpierw sam szanuje życie swoje i innych. kiedy w PRl ktoś zażartował, że rząd jest głupi, to go aresztowano nie za żart ale za zdradę tajemnicy państwowej... strzeżcie się ludzi bez poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: USA wyszło na współpracy z Hitlerem bardzo 05.02.06, 07:40 dobrze. Tania polska i nie tylko siła robocza {niewolnicy}. A walczyli z Hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf WSTYD DLA MARCINKIEWICZA 04.02.06, 22:21 Premier Danii wie gdzie jego miejsce i chociez skrytykowal to powiedzial ze za niezalezna gazete przepraszac nie moze. Oczywiscie Marcinkiewiczowi wolno wiecej. A dla Rzepy wielki szacunek ze obrone wolnosci slowa tam, gdzie jest to trudne. Uwazam ja za swoja gazete i jestem z niej dumny. Opisywac i apelowac o wolnosc slowa na Bialorusi, Ukrainie, Afryce itd jest latwo. Pouzalac sie nad homo to jeszcze lepiej, GW w pierwszym szeregu. Ale jak wolnosc slowa zagrozona jest przez agresywna grupe religijna, ktora grozi zabojstwami dziennikarzom w sercu Europy to juz GW nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: WSTYD DLA MARCINKIEWICZA 04.02.06, 23:15 > A dla Rzepy wielki szacunek ze obrone wolnosci slowa tam, gdzie jest to trudne. > Uwazam ja za swoja gazete i jestem z niej dumny. Przyłączam się do tych słów! Możliwość wyśmiewania się ze świętości jest, co by to nie mówić, trwałym elementem naszej zachodniej cywilizacji. To właśnie dzięki tej umiejętności Europejczycy potrafią powiedzieć czasami "Król jest nagi"! Król w rozumieniu "Pomazaniec Boży". W innym przypadku powstaje pytanie, gdzie się zaczyna świętość? Warto zwrócić uwagę, że mamy dzisiaj święte wojny, świętych męczenników, święte miejsca zamieniane na militarne twierdze... A w odpowiedzi tylko Święty Granat Ręczny z Antiopii! ;-) Przeprosiny padające z ust szefów Państw to zwycięstwo terrorystów nad naszymi wartościami. Tym bandytom o to chodzi, aby zdławić wolność i wywołać strach. To strach dyktuje tą uległość. Nie widać już tej bojaźni przy ocenie np. karykatur Jezusa... Tutaj też popieram wolność słowa - szeroką wolność słowa! Zwracam jednak uwagę na niewspółmierność reakcji świadczącej o strachu przed terrorem! Jakoś jak wybuchają bomby w imię religii to nikt z świata islamu głośno nie protestuje, a jak krytykuje się terrorystów poprzez ośmieszenie ich wartości, to podnosi się krzyk. A dlaczego głos ludzi pokoju ze świata islamu jest taki cichy? A może po prostu tamte społeczeństwa chcą wojny? Mam nadzieję, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Marcinkiewicz, jak juz ktos napisal, nikogo nie 05.02.06, 00:23 przepraszal. Jak tego nie wiecie, to stulic mordy - minimichniki! Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Ty za to duzo wiesz 05.02.06, 00:39 Meller przeprosil, nie Marcinkiewicz osle! (Meller to Minister Spraw Zagranicznych rzadu K. Marcinkiewicza) Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Chodzi mi o to, że GW znowu wprowdziła w błąd 05.02.06, 04:35 swoich czytelników zręcznie żąglując zdjęciami, tytułami i podtytułami artykułów. Czytelnicy zaś powtarzają bezwiednie to co wypatrzyli. Poza tym Meller to nie rząd RP, a tylko minister. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Sam sie do bledu przyznaj 05.02.06, 21:04 > Meller to nie rząd RP, a tylko minister. i nie rob z siebie posmiewiska. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Ale minister Meller juz prosil o wybaczenie 05.02.06, 01:58 barbazyncow grozacych smiercia za trafna satyre Odpowiedz Link Zgłoś
dwatrzy3 wstyd dla rzepy! 05.02.06, 12:21 Tam powinni zatrudniac ludzi wyksztalconych. Niewolno komus wpychac brudnego palucha tam gdzie ma rozwalone i dziwic sie potem, ze krzyknal(bo przecez mnie, tam akurat, nic nie boli!) Tak sie sklada, ze wszyscy wiemy o ich wrazliwym punkcie! Bledem jest tez porownywanie: u nas Jezus- u nich Mahomet, Koran-Bibla, te punkty sie nie pokrywaja. Nie ma zadnej analogii, nie moze sie znawca psow swoimi metodami zabrac za koty(aportuj czworonogu!!). W obu przypadkach juz przy fundamencie jest roznica. Czy ktos z was pojdzie po 24tej poobrazac meneli pod nocnym zakladajac, ze jak pobija to nie z waszej winy? Z tego moze wyjsc cos niedobrego, naczelny o tym wiedzial i mam nadzieje, ze jezeli beda ofiary to tylko wsrod przyglupich dziennikarzy. Jedyny cel tych kontrowersji to zwiekszenie nakladu. Dotyczy to tez rzepy z jej spoznionym przedrukiem. Ci wszyscy, ktorzy oceniaja ten obcy swiat Naszymi kategoriami, sa naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
dunski_mahmud MELLER - NIE W MOIM IMIENIU! 04.02.06, 22:45 MELLER DO DYMISJI. MOŻĘ CIĘ W IRANIE PRZYJMĄ Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: MELLER - NIE W MOIM IMIENIU! 04.02.06, 22:55 Meller stracil moj szacunek. Wlasciwie to z tego rzadu wiele juz nie pozostalo:) Sikorski, Zyta i to byloby na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: BRAWO MARCINKIEWICZ ZA SZYBKĄ REAKCJĘ 05.02.06, 04:25 W związku z publikacją w nieodpowiedzialnej Rzeczpospolitej powstało DUŻE ZAGROŻENIE TERORYSTYCZNE.Dlatego dziwię się że nie zlikwidowano samoobsługi w hipermarketach. Przecież zatruć żywność dla piędziesięciu osób jest o wiele łatwiej niż ich zabić za pomocą bomby, szczególnie jak ma się dostęp do półek z towarem. Wystarczy strzykawka ukryta w rękawie. Szczególnie, że właścicielami sieci jest bardzo często najbardziej znienawidzona przez nich nacja. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re:Interes właściciela na I miejscu. Ktoś chce 05.02.06, 07:36 Polskę wmanewrować w kolejny konflikt. Kto jest teraz właścicielem tego tytułu ? Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 Groch z kapustą 05.02.06, 09:52 > Rzepa straciła w moich oczach baaaardzo dużo. Ciekawe czy polski biznes, kiedy > zacznie miec kłopoty w krajach muzułmańskich, nie spojrzy inaczej na swój > organ? Czyli co? Za pieniadze z ropy sprzedamy wolność słowa? Od kiedy "Rz" jest "organem" polskiego biznesu? > Solidaryzowac się z radykalnymi liberałami w ten akurat sposób można było Kim są ci "radykalni liberałowie"? Czy to ci sami, co zwalczają chrześcijaństwo? Coś ci się popieprzyło, bo oni będąc wrogami chrześcijaństwa jednocześnie popierają islam w ramach politycznej poprawności i 'tolerancji'. Przydałoby ci się trochę edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hatin Chyba jednak nikt nie widział tych rysunków 04.02.06, 22:11 Dlaczego nikt nie mówi, że te "karykatury Mahometa" to nabijanie się z reakcji muzułmanów na karykatury Mahometa. Czy ktoś z dziennikarzy opisujących rysunki, wie co one przedstawiają? Oprócz samego Mahometa jest tam pewna dawka ironii, znaczenia i treści. Czy Premier je widział? Dlaczego wszyscy robią znak krzyża i "akysz akysz"? Tylko ze strachu przed nienawiścią muzułmanów, czy może jeszcze z jakiegoś powodu? Chyba nasi katolicy bardziej się przestraszyli że krytyka też kiedyś może ich dopaść, niż odważyli się spojrzeć na to co się dzieje, ocenić i stanąć w obronie Europy, której ostatnie lata przed nami. Tak tak, ostatnie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
dunski_mahmud MELLER - NIE W MOIM IMIENIU! 04.02.06, 22:41 Nigdy! Przepraszaj za siebie! eurojihad.org/name-News-article-sid-2006.html Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: MARCINKIEWICZ NIE PRZEPROSIŁ-KŁAMSTWO! 05.02.06, 05:15 > Gazeta wyborcza ZMIENILA ORYGINALNA INFORMACJE PAP!! > > jednoczenie nie podajac o tym (figuruje tam informacja ze to wiadomosc PAP!!) > > tresc wiadomosci pap jest inna - "Premier skrytykował "Rzeczpospolitą" za karyk > atury Mahometa" > > brawo za rzetelnosc!!!!! > > a na ojca rydzyka to codzien sie pisze "walczac o wolnosc" > > smiechu warte :) To przykład jak dziennikarze manipulują opinią społeczną. Czas przyjrzeć się czwartej władzy. Czyńmy Pokój a nie wzniecajmy wojny. Czyżby OTO niektórym dziennikarzom i ich pracodawcom chodziło. Dziennikarze nie są do tego wybierani przez społeczeństwa, narody. Oni są opłacani przez pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
inkoguto Re: MARCINKIEWICZ NIE PRZEPROSIŁ-KŁAMSTWO! 05.02.06, 05:21 Jeden wymyślił reszta powtarza. W artykule jasno stoi, że rząd przeprosił a premier skrytykował. I gdzie tu jakieś przekłamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cambrone Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 13:15 A skąd muzułmanie wiedzą jak wygląda Mahomet?Przecież w tej religii jest zakaz sporządzania jakichkolwiek wizerunków Boga??? Odpowiedz Link Zgłoś
marior Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 13:22 Przeciez nawet dla machometan Mahomet nie jest Bogiem :) Trzeba najpierw troche o czym sie pisze!! Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 13:23 cambrone napisał: > A skąd muzułmanie wiedzą jak wygląda Mahomet? > Przecież w tej religii jest zakaz > sporządzania jakichkolwiek wizerunków Boga??? A co ma wspólnego wiedza o wyglądzie Mahometa z zakazem sporządzania wizerunku Boga ? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 13:25 a gdzies ty widzial wizerunki boga? :))) LOL!!! religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja JESTEŚMY W STANIE WOJNY Z SYRIĄ!!! 04.02.06, 21:58 Ambasady są eksterytorialne. Atak na ambasadę to akt wojny. Zostały zaatakowane trzy kraje NATO. Całe NATO jest zobowiązane do udzielenia pomocy. Także Turcja. (Jakby ktoś nie pamiętał, Hiszpania dostała gwarancję pomocy w sporze z Maroko o Ceutę.) Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Szansa na tansza rope;)) 04.02.06, 22:23 Moze nase kochane WP zdobedzie pare pol nawtowych ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: JESTEŚMY W STANIE WOJNY Z SYRIĄ!!! 04.02.06, 22:45 Radio Awaryja, albo Waryjat :D Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jaki kraj taki premier.. 04.02.06, 13:18 W kraju, w którym wszystko... absolutnie wszystko może byść - a często bywa - podciągnięte pod obrazę katolickich uczuć religijnych, nie dziwota, że premier wyraża swoje "votum separatum"... w imieniu rządu... Jednocześnie jest to ostrzeżenie w kierunku prześmiewców: Strzeżcie się, próbując karykaturować Jezusa czy innego tam kościelnego hierarchę.... dostaniecie po dupie i będzie to powszechne echo na takie przejawy śmichów- chichów.... Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Jaki kraj taki premier.. 04.02.06, 13:38 sclavus napisał: > Strzeżcie się, próbując karykaturować Jezusa Czy możesz podać jakiś fakt dotyczący Jezusa, który mógłby być powodem karykatury ? Ale jeśli dla Ciebie > ... Jezusa czy innego tam kościelnego hierarchę.... to szczerze Ci współczuję. Nie trzeba wcale wierzyć w Jezusa-Zbawiciela żeby uznać wielkość jego nauki i doniosłość czynu. Muzułmanie Jego szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
w.karpinski Re: Jaki kraj taki premier.. 04.02.06, 13:40 Ostatnie zdanie miało brzmieć: Muzułmanie wspominają Jego postać z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud szanują Jezusa ale przesladują chrzescijan??? 04.02.06, 13:41 lol!!! dowody? www.arabia.alleluja.pl i inne strony religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: szanują Jezusa ale przesladują chrzescijan??? 05.02.06, 11:55 alkud napisał: > lol!!! > dowody? pl.wikipedia.org/wiki/Islam "Przed Mahometem Allah miał zesłać wielu innych proroków, wśród nich Adama, Abrahama, Mojżesza i Jezusa." Odpowiedz Link Zgłoś
patman Re: szanują Jezusa ale przesladują chrzescijan??? 05.02.06, 12:44 Jestem ateistą, nie mniej szanuję wszystkie religie, z jednym wyjątkiem. Jest nim islam. Wiesz za co? Za to, że jest to religia wojny: pod jego sztandarami toczy się wojna w Afganistanie, Iraku, Kaszmirze, a terror jest siany na Filipinach, Indonezji, Sudanie, Egipicie, itd. Czy coś więcej trzeba, żeby uznać tę niby-religię za kolejny, obok nizizmu i komunizmu, totalitaryzm? W żadnym wypadku nie można jej przyrównywać do chrześcijaństwa - ono wieki temu skończyło z paleniem na stosie. Cienkie głosy potępienia ze strony duchownych islamskich na zbrodnie, których dopuszczają się wyznawcy Allaha, brzmią bardzo mało wiarygodnie - zawsze mają do dodania jakieś "ale". (patrz: "Hardtalk" na BBC World). Czy taką religia może prowadzić do czegoś dobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
z_ameryki Re: Jaki kraj taki premier.. 05.02.06, 10:16 O taaak wspominaja. I dlatego posiadanie krzyza czy tez biblii jest w Arabii Saudyjskiej karane. Nie tylko tam zreszta. Idiotyzmy Wacpan piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: Jaki kraj taki premier.. 04.02.06, 15:01 Ale tak właśnie jest... Nie wolno urażać uczuć religijnych... Mnie, jako ateistę obraża, to że ludzie się publicznie modlą, oddając cześć jakiemuś wydumanemu bożkowi, gnąc przed nim karki, a tym samym zaprzeczając godności ludzkiej. To, że epatują tymi bajkami w mediach i szkołach, narażająć młode umysły na zanik umiejętności myślenia... Chyba jakiś pozew przeciw kościołowi wniosę:) Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Jaki kraj taki premier.. 05.02.06, 09:00 > Ale tak właśnie jest... Nie wolno urażać uczuć religijnych... Mnie, jako ateist > ę obraża, to że ludzie się publicznie modlą, oddając cześć jakiemuś wydumanemu > bożkowi, gnąc przed nim karki, a tym samym zaprzeczając godności ludzkiej. To, > że epatują tymi bajkami w mediach i szkołach, narażająć młode umysły na zanik u > miejętności myślenia... > Chyba jakiś pozew przeciw kościołowi wniosę:) To będzie pozew przeciw chrześcijaństwu. Chrystus to chrześcijanie a nie tylko kościół. Dla mnie kościół to budynek w którym odbywają się modlitwy, nie tylko katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
wafga Re: Jaki kraj taki premier.. 04.02.06, 22:24 Czy stwierdzenie, że twoja matka to dziwka też podciągniesz pod obrazę uczuć religijnych, czy pod wolność słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus wierzac ze 2+2 = 4 obrazasz tych co wierza ze 5 :) 04.02.06, 13:52 Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Racja 04.02.06, 13:52 Premier ma racje a Rzepa przegiela. Wolnosc slowa jak kazda wolnnosc ma swoje limity krorych przekraczac nie mozna, to limity wolnosci i szacunku do innych i ich pogladow. Natomiast cala ta afera powinna nam pokazac jak bardzi Islam jest daleki od nasze wizji swiata i jak moze byc niebezpieczny (dla mnie juz jest niebezpieczny). mam nadzieje ze Polacy i ich rzadzacy obudza sie zanim w europie znajdzie sie dodatkowo 60 mln tureckich muzulmanow. Nawet jesli tylko 5- 10% z nich bedzie goznych, to i tak bedziemy mieli przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Wolnosc slowa 04.02.06, 22:29 Tu nie chodzi o obrazanie nikogo. Tu chodzi o POPARCIE dziennikarzy z Danii, ktorzy zrobili glupote, ale teraz grozi sie im smiercia. I teraz nie ma znaczenia temat tych karykatur. CHODZI I OBRONE WOLNOSCI SLOWA. Jak cofniemy sie teraz to potem przyjdzie zakaz krytyki, zakaz nie powazania i w koncu tej wolnosci juz nie bedzie, jak u Arabow w domu. A Marcinkiewicz z Mellerem sa gorsi niz Kwasniewski, bo on przepraszal w swoim imieniu, a te q w naszym, jako nasz rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Re: Wolnosc slowa 04.02.06, 22:46 Dziennikarze popełniają różne artykuły w imię swoich interesów, a ja i moja rodzina mam odpowiadać głową za ich chamstwo i prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Wolnosc slowa 04.02.06, 23:02 Szczerze mowiac to wkurzaja mnie tacy kolesie. Wszystko macie w dooopie. Sadysta zneca sie nad swoim narodem (Saddam&Irak) 'no i co?' W sasiednim kraju europejskim agresywna grupa religijna grozi sie dziennikarzom smiercia, 'no i co?' Kiedys sie obudzisz w islamofaszystowskiej dyktaturze, a inni tacy jak ty z innych krajow tez powiedza 'no i co'. Przeczytaj sobie ten wierszyk (bardzo krotki) moze lepiej zrozumiesz na czym polega bezierczenstwo twojej rodziny. republika.pl/antinazi/ Odpowiedz Link Zgłoś
martini077 Re: Wolnosc slowa 04.02.06, 22:50 Przepraszanie w swoim imieniu czy nas wszystkich- o czym ty facet gadasz. Wg mnie Gauden postąpił nie fair, wrednie i głupio. Nie naraża siebie czy Rzepy tylko mnie i moje dzieci- co do ciebie to mam to gdzieś. Nie oczekuj, że będę bił brawo obrońcy wolności słowa, który tym słowem nie dość, że poniża innych to jeszcze oczekując aprobaty chowa się za plecami zwykłych ludzi takich jak ja. Wyobraź sobie, że oberwać mogą za to zupełnie niewinni ludzie. Wg mnie redaktor Rzepy postąpił skrajnie nieuczciwie. Dla mnie to ograniczony człowiek. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rt7 Re: WOLNOŚĆ SŁOWA 04.02.06, 23:26 Pomyśl. Jeśli rzeczywiście coś Ci grozi, to nie od rzeczpospolitej, tylko od bandytów, którzy działąją w imię tego właśnie proroka. I karykatura z bombą okazuje się bardzo na miejscu. Jestem przeciwko różnym obrzydliwym tekstom. Ale jęśli ktoś będzie groził śmiercią dziennikarzowi to stanę po stronie dziennikarza, choćby to był Urban albo Oriana F. I tak powinno być. Łatwo jest bronić wolności wypowiedzi jeśli się te wypowiedzi popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
z_ameryki Re: Wolnosc slowa 05.02.06, 10:20 Mieszkajac w Polsce w swym Kraju sie boisz? Nie zalugujesz na wolnosc..... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 13:59 mattjw napisał: > On nie pszepraszal w moim imieniu... Rozumiem, ze Kwach przepraszal w Twoim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 18:53 Czy widziales zdjecia? ......To dlatego tak czujesz sie Polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
mp67 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:00 Ta prowokacja obraża nie tylko Muzułmanów ale i Chrześcijan w Polsce. w imię czego opublikowano te karykatury? Nakład, kasa, sprzedaż. I ty człowieku masz na to taki pogląd? Dlaczego tolerujemy pedałów? Prostytucję, pornografię? A nie akceptujemy faku, że religia (którakolwiek) jest ważną skłąową życia wielu milionów ludzi na świecie? Co to jest wolność słowa? Czy wolno tak postępować? A tak swoją drogą, to przepraszam pisze się przez "rz" i premier przepraszał za Ciebie fajfusie, bo "Rzepa" to gazeta o wymiarze rządowym. Kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:01 > Ta prowokacja obraża nie tylko Muzułmanów kolejny ktory nie widzial rysunkow z Jyllands-Posten a sie wypowiada religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 18:46 mp67 napisał: > Ta prowokacja obraża nie tylko Muzułmanów ale i Chrześcijan w Polsce. w imię > czego opublikowano te karykatury? Nakład, kasa, sprzedaż. I ty człowieku masz > na to taki pogląd? Dlaczego tolerujemy pedałów? Prostytucję, pornografię? A nie > > akceptujemy faku, że religia (którakolwiek) jest ważną skłąową życia wielu > milionów ludzi na świecie? Co to jest wolność słowa? Czy wolno tak postępować? Rozumiem - muzułmanów i chrześcijan nie wolno obrażać, a homoseksualistów tak. Ach, jakież to... chrześcijańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ricki_47 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:32 Krótko i na temat: jesteś idiotą lub prowokatorem Odpowiedz Link Zgłoś
ola_75 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:33 w moim tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:34 NIE RÓBCIE Z RZECZPOSPOLITEJ brukowca.Dosyc mamy na rynku PL brukowcow.Tego nigdy bym sie nie spodziewal po RZepie.To, czego dopuscil sie pismak RZ wypada publikować w ,,NIE" z zakompleksionym psychpatą Urbanem,ktory kieruje swoje mądrosci do ludzi o podobnych charakterach,ale nie w poważnym dzienniku.Mam nadzieje,że to byla jednorazowa wpadka. Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:46 mattjw napisał: > On nie pszepraszal w moim imieniu... To moze ty pejsaty jestes? Bo to by sie zgadzalo- tylko was nalezy zawsze przepraszaszac. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanki Karykatury Jana Pawła II 04.02.06, 17:45 ...Chiałabym aby w obronie wolności słowa „Rzeczpospolita” opublikowała karykatury Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Karykatury Jana Pawła II 04.02.06, 18:04 rosjanki napisał: > ...Chiałabym aby w obronie wolności słowa „Rzeczpospolita” opublik > owała karykatury Jana Pawła II. Niektóre gazety już to robiły. I co? Świat się jakoś nie zawalił. Katolickie oszołomy pluły się nieco, ale bomb żadnych nie podłożyły. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Dokladnie tak 04.02.06, 22:33 I dlatego juz nikt ich nie publikuje, bo ani nie zabawne, ani nic. Te karykatury tez sa zreszta srednie. A caly szum rozchodzi sie o to, czy wolno muzumanom narzucac nam swoje przykazania czy nie. A NIE! Przynajmniej nie na tym kontynencie. Szacunek dla Rzepy. Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Karykatury Jana Pawła II 05.02.06, 09:04 cyberrafi napisał: > rosjanki napisał: > > ...Chiałabym aby w obronie wolności słowa „Rzeczpospolita” o > publik > > owała karykatury Jana Pawła II. > > Niektóre gazety już to robiły. I co? Świat się jakoś nie zawalił. Katolickie > oszołomy pluły się nieco, ale bomb żadnych nie podłożyły. Katolickie tzn powszechne - generalne. Czyżby w Polsce mieszkała większość oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Karykatury Jana Pawła II 05.02.06, 17:28 abwprl1 napisał: > Katolickie tzn powszechne - generalne. Czyżby w Polsce mieszkała większość > oszołomów. Napisałem wyraźnie: katolickie oszołomy a nie katolicy. Tylko oszołomy obrażają się za karykaturę. Sam papież był człowiekim o sporym poczuciu humoru. Wątpię by się obraził z tego powodu. Tak w ogóle to najszybciej zawsze obraża się człowiek zakompleksiony, o niskim poczuciu własnej wartości. Zauważyliście to? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Karykatury Jana Pawła II 04.02.06, 19:10 A czego sie spodziewasz ze po opublikowaniu karykatury JPII by nastapilo? Czy ze 2 miliardy katolikow na calym swiecie zaczna podkladac bomby pod polskie ambasady, palic polska flage i straszyc porwaniami i uzynaniem glow kazdemu europejczkowi ktory sie nawinie? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Karykatury Jana Pawła II i rzad XXIV-tej RP 04.02.06, 19:21 Oto do czego, droga colombino, prowadzi jak widzisz, polityczna poprawnosc i bedacy jej konsekwencja mit ekwiwalencji kulturowej" ;-((((((((((((((((((((((( pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Karykatury Jana Pawła II i rzad XXIV-tej RP 04.02.06, 19:29 Czesc Meerkacie, gdzies sie podziewal??? Niestety mam dla Ciebie zla wiadomosc, Twoj pupilek George W tez dal ciala w tym temacie. Rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Karykatury Jana Pawła II i rzad XXIV-tej RP 04.02.06, 20:23 colombina napisała: > Czesc Meerkacie, gdzies sie podziewal??? > Niestety mam dla Ciebie zla wiadomosc, Twoj pupilek George W tez dal ciala w > tym temacie. > > Rowniez pozdrawiam. Bylem pare tygodni na Hawajach (Oahu, Maui, Hawai). [Wrocilem z Kony przez Frisco - United jest jeszcze gorsze niz bylo!] Bylo b. fajnie (zadnej polityki, z dostepnych gazet jedynie USA Today z poprzedniego dnia), ale niestety, jak tylko wyjade i spuszcze Busha z oka...;-( Ale trudno, to Laura brala z nim slub, nie ja! :-) serdecznosci i wszystkiego najlepszego w 2006. Oby nie ostatni! Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Karykatury Jana Pawła II i rzad XXIV-tej RP 04.02.06, 21:22 Kilka tygodni na Hawajach? Jesli mozna spytac gdzie pracujesz? Moze tez powinnam zmienic prace, bo moj szef placze juz przy trzech tygodniach w jednym kawalku. W kazdym razie dobrze ze wrociles i zrobisz porzadek w Waszyngtonie, George sie zdecydowanie zwimpil podczas Twojej nieobecnosci. Rowniez wszystkiego najlepszego w 2006! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Karykatury Jana Pawła II i rzad XXIV-tej RP 04.02.06, 22:16 Do colombiny: Juz od ponad roku na emeryturze z "federales" (DOS/USIA) Teraz sie przechowuje jako freelance i bardzo sobie chwale. Moze gdyby Condie wydmuchala Hillary w 2008, Insh Allah, to jeszcze... :-))) Ale Hawaje zreszta tez byly wlasnie 3 tydnie, wiec nie trac ducha! Niech szef placze!(Moj zawsze tez plakal) Tylko, na mily Bog, nie ujawniaj calego potencjalu i nie czyn sie niezbedna!!! [popelnilem kiedys ten blad i dluuuuugo go naprawialem] Pamietaj, ze nagroda za naprawde dobra prace jest tylko...WIECEJ pracy! P.S. Co do zwimpienia... sprobuje na "W" Dicka napuscic. On ma u niego znacznie wieksze przody niz Rummy. [Mam nadzieje, ze to nie Condie za tym stoi. Ta to dopiero ma przooody! :-)] Odpowiedz Link Zgłoś
ch-wilenska na czym to polega ŻE UCZUCIA SĄ OBRAŻANE? 04.02.06, 22:06 Mam dużo różnych uczuć, religijne też są nieobce, wiele o nich usłyszałem uwag czysto złośliwych, ale jakoś nikt nigdy żadnych mi uczuć nie obraził, nie mogę zrozumieć jednego, co z tego jak ktoś traktuje obiekt moich uczuć czy wiary? Myślę, że nie istnieje coś takiego jak obraza uczuć, to jakiś pretekst chyba do agresji. Przypomina mi to trochę pojedynek na miny w Ferdydurkę z obrzydzaniem wznoszonego w górę, natchnionie, palca. Na przykład rzymska orgia, ale w szatach arcyhierarchów danej religii... Głowy bym nie dał, że nigdy się to nie wydarzyło, ale wizualizacja taka oczywiście kogoś by uraziła, a z drugiej strony urazić nikogo nie chcę, bez względu na zasadność jego poczucia urazy, więc podejrzewając, że mahometanie tego nie lubią nie publikowałbym karykatur. Wydaje mi się, że są tacy obrażalscy, bo nie są pewni swoich przekonań. Możliwe dlatego tylu katolików notorycznie czuje się czymś obrażonych, np. papieżem przygniecionym meteorytem. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_uk88 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 18:56 W moim imieniu tez nie przepraszal. Proponuje podpisanie petycji popierajacej redakcje Rzeczpospolitej. Bo widac ze wsrod dziennikarzy i politykow niewielu mamy tych co maja troche oleju w glowie. www.petitiononline.com/rzeczp/petition.html Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 19:02 a skat ty jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 20:01 Przeprosiny były wyłącznie w imieniu przyzwiotych ludzi, a TY mattjw widocznie do nich się nie zaliczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do mattjw, który ma g....... zamiast mózgu ! 04.02.06, 20:23 No to masz "przechlapane" !!! Muzułmanie to nie katolicy, którym możesz napluć. Wyznawcy Islamu są gotowi każdemu, kto obraża Mahometa, - za przeproszeniem "urwać łeb przy samej d........". Masz szczęście, że Polska jest krajem katolickim !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 22:13 mattjw napisał: > On nie pszepraszal w moim imieniu... Że nie "pszepraszał" - to pewne. Zapewne przepraszał. Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 05.02.06, 00:27 Mam już po dziurki w nosie, i w d....., ciągłego przepraszania różnych nacji za rzeczy, które mnie nie dotyczą, lub których nie pamiętam, bądż nie mam pojęcia, albo mnie nie dotyczą z racji mojego wieku. I proszę rządzących, by nie przepraszali nikogo w moim imieniu bez mojej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Tolerancja zachodnia to wielki bajer 05.02.06, 00:41 służący do obrażania innych i narzucania im swojej "jedynie słusznej" wizji świata. Bruka się wszelkie świętości z pogardliwą miną wyższej cywilizacji, która chełpi tym, że w nic już nie wierzy i wszystko ma za nic, no może tylko pieniądze i seks przedstawiają jakąś wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_zubrycki Juz czas na modlenie w strone mekki 05.02.06, 05:10 Co tu sie oszukiwac. Nie zrobimy tego i np. "zatruja nam zywnosc", "podloza bomby pod nasze domy" etc etc, pieklo bedziemy mieli. Oni nie chca zbyt wiele, tylko zeby ich religia panowala nad swiatem, pardon "byla szanowana". Chociaz moze, jak oprocz wolnosci slowa dorzucimy im grupke niewolnikow, pardon "niewiernych" albo czolgi lub bombki to moze skonczy sie, ze bedziemy tylko ich wasalami? Nic, trzeba bedzie poczytac jak to dokladnie wyglada sie z tym modleniem. Pozdrawiam braci w przyszlej wierze, wspolnie pomodlmy sie o brak trucizn w supermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh w strone mekki 05.02.06, 08:24 Nie martw sie, ze jako obywatel Polski bedziesz mial klopoty techniczne z wypelnianiem religijnych obowiazków. Wyznawcy Allacha sie postarali ulatwic ci zadanie. Na stronie www.islamicfinder.com otrzymasz odpowiedzi dotyczace najwazniejszych dla muzulmanina problemów technicznych: w która strone jest Mekka, jakie sa godziny modlitw, jak wyglada dzien w kalendarzu muzulmanskim, jakie islamskie instytucje, szkoly, biznes znajduja sie w miejscowosci w której przebywasz. I to na calym swiecie, nawet w najmniejszych miejscowosciach w Polsce - udalo mi sie znalezc np islamska strone dla Woluczy, wioski pod Rawa Mazowiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 05.02.06, 07:01 TYMCZASEM KOMUNISTYCZNE MENDY Z ADMINISTRACJI TEGO PORTALU MAJĄ ZAJĘCIE: obrażanie człowieka - tolerowanie chamstwa, a wymazywanie dowcipu typu: BESSA~LALA KOCHA HALLA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 w moim także nie! 05.02.06, 07:37 a oni przeproszą za to co wyczyniaja w Europie ! choćby powiedza prawdę o Kosowie o którym choć najbliżej nie pisze się obiektywnie w naszej prasie - organizacje humanitarne podały że tylko w ubiegłym roku zamordowano tam ok 250 osób narodowości innej niż albańska. W konflikcie wygnano 200 tysięcy Serbów, i Chorwatów i innych nie-muzułmaninów, spalono 40 tyś ich domów i około 150 świątyń chrześcijańskich!!!W dodatku na sprawie Miloszewicza w Hadze ostatnio jakaś dziennikarka francuska oficjalnie powiedziała że pracowała na zamówienie a fakty były inne.. Odpowiedz Link Zgłoś
andi311 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 05.02.06, 12:23 ani w moim tez nie ja go oto nie prosilem a zreeszto co mi po tych arabach mam ich dosc tu gdzie mieszkamm oni obrazaja nas i kpia z naszegoboga to im tez sie nic nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
airwalk77 Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahometa 04.02.06, 12:44 Panie Premierze... a jak to jest z ta wrogoscia i uczuciami w Radio Maryja??? Tam tego nie ma? Anty Niemieckie, Anty Zydowskie...etc. Panie M. Pan mnie rozsmiesza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZY! 04.02.06, 14:02 Ci idioci narażaję nasze życie, byle tylko być na topie. Nie jest dla nich ważne , że obrażaję inne religie i nacje! jak dojdzie do kolejnej katastrofy, to najwyżej znowu zrobią szum medialny, zaśpiewają ofiarom skomponowaną na ich cześc piosenkę, zbiorą datki i ... cześć! Cholerni hipokryci, nie maja już o czym pisać i czego drukować? A wytoczyć im proces za obrazę religijną i sprowadzanie masowego niebezpieczeństwa na obywateli! Głupie, przekupione i chodzące na pasku właścicieli indywidua medialne! Gauden dostał wytyczne od norweskich właścicieli, którzy nawet u siebie tego nie przedrukowali, bojąc sie konsekwencj! Dobrze, że jest nowa KRRTV, przydałoby się jeszcze coś na tych głupich i nie rozumiejących zagrożenia redaktorków prasowych! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan [...] 04.02.06, 14:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paleolobo Re: PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZ 04.02.06, 20:56 sshowej glowe w piasek , nadstaw dupy , pie..ny tchorzu Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZ 04.02.06, 21:32 paleolobo napisał: > sshowej glowe w piasek , nadstaw dupy , pie..ny tchorzu Schowaj glowe, nadstaw dupy moze mahmut nie tknie kupy? -------------------------------------------------------------------------------- CZLOWIEK ODWAZNY UMIERA TYLKO RAZ! TCHORZ - TYSIAC RAZY! (stare przyslowie rosyjskie) Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZ 04.02.06, 22:51 masz rację, debile MUSIELI wlepić ta karykaturę, i przez to być może zginą jacyś Polacy. Żaden z nich nie zastanowił się, że ktoś może zginąć przez taką nieodpowiedzialność. Nie mogli napisać samego artykułu, skomentować sytuacji, tylko musieli zaznaczyć swoją "wolność słowa" i wolność głupoty drukując karykaturę. Na pewno pomoże to rodakom przebywającym za granicą w krajach muzułmańskich. Będą wdzięczni rzepie za to, że broni ich wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
komornik77 Re: PREMIER NAPRAWIA GŁUPOTĘ POLSKICH DZIENNIKARZ 04.02.06, 23:24 Wolność słowa powinna kończyć sie tam gdzie zaczyna sie ludzka krzywda przez nią tworzona. pod tym hasłem powstają drukują sie takie śmieci jak SE, F, DD, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 14:03 Nie jestem fanem RM i nie slucham dlatego jesli sluchasz to moze podasz przyklady bo cos mi sie zdaje ze powtarzasz jedynie obiegowe opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
cotypowiesz Re: Rząd przeprosił za publikację karykatur Mahom 04.02.06, 12:45 Ale ten Marcinkiewicz dziwnie wygląda, operacje przyszedł jaka, czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus Jak to "przeprosil" gdzie tam slowo "przepraszam? 04.02.06, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś
alkud właśnie, właśnie, gdzie słowo "przepraszam"??? 04.02.06, 12:57 Kaziu, popraw sie :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
andi311 Re: właśnie, właśnie, gdzie słowo "przepraszam"?? 04.02.06, 13:02 loj kaziu kaziu z jakiego drzewa spadles a moze bomba mahometa u ciebie w kolysce wyladowala hihi Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 KAZIU, JESTEŚ GOŚĆ! TWOI POPRZEDNICY TO BAŁWANY! 04.02.06, 14:14 lata mijały a kolejni premierzy upajali się zalotami mediów! Kazik, daj im w dupsko, by oprzytomnieli i zaczęli myśleć głową, a nie innymi "organami"! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: właśnie, właśnie, gdzie słowo "przepraszam"?? 04.02.06, 14:29 Przeprosić powinni tfu-dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_ul Błędne zdjęcie !!!!!!!! 04.02.06, 12:46 Chyba nie tak wygląda Premier Marcinkiewicz........... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Błędne zdjęcie !!!!!!!! 04.02.06, 12:54 Zadaniem Gazety Wyborczej jest zwalczanie rządu. I tu konsekwentnie nie promuje się Premiera Marcinkiewicza, tylko kogoś innego kto jest na zdjęciu. Ale Panie Premierze - proszę się nie przejmować tym działaniem. Brawo za szybką i wyważoną reakcję, a Rzeczpospolitą można odstawić i jej nie kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PRAWDZIWA TWARZ MARCINKIEWICZA 04.02.06, 12:58 :D postarzal sie chlop :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: PRAWDZIWA TWARZ MARCINKIEWICZA 04.02.06, 13:07 alkud napisał: > :D > > postarzal sie chlop :) > Po twarzy mniemam, że IQ trochę podskoczyło :P Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: PRAWDZIWA TWARZ MARCINKIEWICZA 04.02.06, 14:04 Mądry, uczciwy i myślący o rodakach, a nie taki głupi i cyniczny jak Miller, albo zaspany jak Belka! Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Błędne zdjęcie !!!!!!!! 04.02.06, 18:52 maciek_ul napisał: > Chyba nie tak wygląda Premier Marcinkiewicz........... Podstawiony przez żydowską mafię! Kaczor nie zajrzał mu w spodnie (albo Marcinkiewicz nie pozwolił i odesłał go do kota) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Pije do Radia Maryja ?? 04.02.06, 12:48 "Rolą mediów nie może być prowokowanie nienawiści i propagowanie wrogości.." Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :))) 04.02.06, 12:52 jednoczesnie wali w radio maryja i broni muzulman! :) KARYKATURY MAHOMETA religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :)) 04.02.06, 12:55 alkud napisał: > jednoczesnie wali w radio maryja i broni > muzulman! :) > > KARYKATURY MAHOMETA > religiapokoju.blox.pl/ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Moze tak troche w polskim sie podszkolic izraelski chamie ! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :)) 04.02.06, 13:06 Odezwal sie polski prostaczek wyedukowany na wartosciach radiomaryjnych! Purysta jezykowy z czarnym podniebieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :)) 04.02.06, 19:05 Pod bramy niebios trafił o. Rydzyk. Szuka go św.Piotr na liście i nie może znaleźć. - Jak to, nie ma mnie? Za jakiś czas umarł ksiądz Jankowski i sytuacja się powtarza; św.Piotr i jego nie może znaleźć na liście. Na to wszystko ks. Jankowski mówi do Rydzyka: - Chodźmy stąd, co będziemy gadać z Żydem Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :)) 04.02.06, 19:10 Po prostu sw. Piotr byl niezaradny. znalazlby zapewne obu kaplonow z latwoscia na Liscie Wildsteina! Jak nie pierwszej, to tej drugiej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Marcinkiewicz wie jak stac sie pupilem GW :)) 04.02.06, 19:07 katolik_polski1 napisał: > Moze tak troche w polskim sie podszkolic izraelski chamie ! A to on ma izraelskie obywatelstwo? Ja chciałbym mieć, ale mi nie dadzą, dopóki tam nie zamieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 12:54 Jeśli to betonowatych głów forumowych milośników neokonsów NIE dociera zdrowy rozsądek oraz podstawowe zasady współycia społeczeństw, to może dotrze do nich Głos Pana (their master's voice). Waszyngton przemówił: "Świat doczekał się wreszcie oświadczenia z Waszyngtonu. I oświadczenie to nie budzi wątpliwości: "Publikacja karykatur Mahometa w europejskiej prasie jest niemożliwą do zaakceptowania zachętą do nienawiści religijnej lub etnicznej" - napisano w Białym Domu". www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060204/swiat/swiat_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 12:55 nie takie glupoty Bush i jego ludzie wypowiadali :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 12:57 Jeśli do betonowatych głów forumowych milośników neokonsów NIE dociera zdrowy rozsądek oraz podstawowe zasady współżycia społeczeństw, to może dotrze do nich Głos Pana (their master's voice). Waszyngton przemówił: "Świat doczekał się wreszcie oświadczenia z Waszyngtonu. I oświadczenie to nie budzi wątpliwości: "Publikacja karykatur Mahometa w europejskiej prasie jest niemożliwą do zaakceptowania zachętą do nienawiści religijnej lub etnicznej" - napisano w Białym Domu". www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060204/swiat/swiat_a_2.html Nie warto głośniej szczekać, niż Pan wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:02 Ta miejscowość nie jest w Europie. Chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:07 brillo napisał: > Ta miejscowość nie jest w Europie. Chyba. Afryka Płn. i Azja Mniejsza nie były w Europie a podlegały decyzjom Rzymu. Roma lucuta, causa finita Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 14:05 eva15 napisała: > brillo napisał: > > > Ta miejscowość nie jest w Europie. Chyba. > > Afryka Płn. i Azja Mniejsza nie były w Europie a podlegały decyzjom Rzymu. > > Roma lucuta, causa finita Forumowy debil w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 14:37 antykagan napisał: > Forumowy debil w akcji. Nie musisz się przedstawiać. Widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bestia81 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 15:46 uch, przepraszam ze sie wtracam, ale odnioslem wrazenie, ze eva15 nie jest zwolenniczką ekipy Busha, neokonserwatystów etc. jednocześnie forumowicz o nicku antykagan chyba (powiadam chyba, bo pewnosci brak) też nie przepada za spadkobiercami Kristola, wszak Donald i Robert Kagan to czołowi koryfeusze tego nurtu... dlaczego wiec antykagan napada na eva15? dziwne to troche, o ile wszystko zrozumialem... a co do szczekania głośniej niż Pan wymaga - pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:03 Bo Evciu tutejsi forumowicze to nie "pieski neokonsów" tylko ludzie mający własne poglądy. Dość radykalne, ale _własne_. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:11 adas313 napisał: > Bo Evciu tutejsi forumowicze to nie "pieski neokonsów" tylko ludzie mający > własne poglądy. Dość radykalne, ale _własne_. Biedaku, mylisz się. Większość takl się "rozszczekuje", że nie wie kiedy skończyć. Tacy do inteligentnych nagonek się nie nadają. Tu trzeba wiedzieć, kiedy błyskawicznie przestać. Mądry pies śledzi każdy pański ruch, głupi myśli, że jak raz mu zdjęto kaganiec i pozwolono szczekać, to to na zawsze. Mądry pozna zmiany po jednym dysktretnym pańskim ruchu. Głupi potrzebuje siarczystych kopniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:16 A może to po prostu nie psy? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 13:17 efka dzieli świat na prawowiernych i na niewierne psy, tak wiec wszystko jest ok :) religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 NARESZCIE PREMIER MAJĄCY ZDROWY ROZSĄDEK! 04.02.06, 14:32 kOMUNISTYCZNI POPRZEDNICY NAWET DO PIĘT MU NIE SIĘGAJĄ! I TEĆWOKI NAMI RZĄDZIŁY! WSTYD I HAŃBA! Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Premier islamski podlizun 05.02.06, 18:36 realista1000 napisał: > kOMUNISTYCZNI POPRZEDNICY NAWET DO PIĘT MU NIE SIĘGAJĄ! I TEĆWOKI NAMI > RZĄDZIŁY! WSTYD I HAŃBA! Ciekawe co ten Marcinkiewicz do tej pory zrobił oprócz podlizywania się wrogom demokracji? Taki z niego premier jaki z ciebie realista. Zobaczysz, następne wybory będą należeć do komuchów. I to będzie wyłącznie wina pisuarowych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 19:09 adas313 napisał: > Bo Evciu tutejsi forumowicze to nie "pieski neokonsów" tylko ludzie mający > własne poglądy. > Dość radykalne, ale _własne_. Trochę ciasne, ale własne-radio ma ryjne - hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Powtarzam pytanie: KTORA z tych 12 "obraza Islam" 04.02.06, 13:56 i jego "przedmioty kultu"? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36182823&a=36184259 Odpowiedz Link Zgłoś
rosolma Re: Powtarzam pytanie: KTORA z tych 12 "obraza Is 04.02.06, 16:58 Nie wiem kto jest pracodawcą a kto mocodawcą Pana Gaudyna. Gdyby gazeta była jego prywatną własnością, to mógłby robic co chce. Teraz zło, które uczynił obciąża Polske i Polaków. Pomijam ważne argumenty artystyczne, ideologiczne i polityczne, podnoszę natomiast problem czasu, kiedy nastąpiła publikacja. Dla niektórych skończyła się, dla wielu trwa jeszcze żałoba po tym co się stało w Katowicach, widzimy co się stało z egipskim promem... Nie potrafimy zrozumieć, że ktoś cierpi.. Zamiast solidaryzować się i złożyć kondolencję, my wysyłamy Pana Gaudyna... Wstyd mi. Panu Premierowi dziękuję choć za to skromne przeproszenie. rosolma Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: instrukcja z Waszyngtonu 04.02.06, 22:36 A ciekawe czego sie spodziewasz po rzadach? Poparcia? Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Marcinkiewicz, NOT IN MY NAME :) 04.02.06, 12:55 j/w religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Blair szczesliwie geby nie osmielil sie otworzyc:) 04.02.06, 13:58 Jeszcze by nie - po "pokojowych demonstracjach" muslimskiej holoty przed ambasadmi w Londynie? "Holoty", bo przyzwoicie ludzie, choc muzulmanie, w tej zadymie prymitywow udzialu nie brali:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Marcinkiewicz, NOT IN MY NAME :) 04.02.06, 19:42 alkud napisał: > j/w > > religiapokoju.blox.pl/ Nie zgadzam się z ośmieszaniem proroka i przypisywaniem cech terrorysty całej rzeszy muzułmanów (aczkolwiek Koran nawołuje do zniszczenia żydów, ale Stary Testament też cytuje Pana Boga jako tego, kto zniszczy nieprzyjacioły Izraela, a Nowy Testament obiecuje życie wieczne tylko wyznawcom Chrystusa, a reszcie grozi straszliwyami konsekwencjami), lecz popieram prawo prasy do woswobody wyrazu. Rzecz w tym, że z publikacją prasową należy walczyć też przez publikację prasową, a nie grozić mordem. Z tego samego powodu kłócimy się na tym forum, ile wlezie, ale nie grozimy sobie nawzajem śmiercią. Nie cierpię radia Rydzyka jego telewizji i dziennika i oponuję orzeciw ich homofobii i żydożerstwu, ale nie odmawiam im prawa do wypisywania tych głupot, dopóki nie nawołują, żeby mnie wsadzić do obozu, albo zlikwidować. Problem polega na tym, że ich ideologia nienawiści to fundament, na którym bojówki Giertycha budują przemoc. Z bojwkami trzeba walczyć na drodze sądowej, a z publikatorami rydza w drodze dyskusji i - tak - nawet ośmieszania, bo w przeciwnym razie (jeśli zrealizuje się scenariusz Kaczyńskich) Polska wyląduje z jedynie słuszną prasą i edukacją, jak w stalinizmie, lub hitleryzmie. Chylę czoła przed tymi, którzy mieszkając w Polsce mają odwagę wypowiadać się publicznie przeciw ideologii nienawiści, urządzać wiece i marsze, mimo że takie organizacje, jak polski odłam faszystów publikuje ich zdjęcia i adresy. Nie jestem katolikiem, lecz boli mnie, gdy atakuje się dziennikarzy "Tygodnika Powszechnego", zasłużonego w walce o rozrzerzanie granic wolności. To są ludzie z zasługami i wspaniałą przeszłością w przeciwieństwie do rydzykowej frakcji, która "odważyła się" wychylić głowę, kiedy już w Polsce upadł komunizm. Szczerze mówiąc, obawiałbym się teraz przyjechać z wizytą do Polski, choć niekiedy żałuję, że nie jestem naocznym świadkiem tych burzliwych czasów i nie mogę dołączyć do marszu antydyskryminacyjnego ani stanąć przed Pałacem Prezydenckim i z innymi pokazać Kaczyńskiemu, że jest małą, żałosną kreaturą i że są jeszcze ludzie nieskażeni bakcylem faszyzmu. A że Marcinkiewicz przeprosił? Jest jeszcze szansa, że będzie przepraszał za RM, Trwam i Nasz Dziennik. Ale wątpię, bo nie przypominam sobie, żeby np. któryś członek PZPR przepraszał za coś wtedy, kiedy PZPR jeszcze byłas u władzy, albo jakiś facet z NSDAP robił podobnie. Marcinkiewicz jest elementem tej trójcy PiS-LPR-SO, więc się nie wychyli, bo przecież do dymisji się nie poda. Czy zresztą chce się odciąć od tego niebezpiecznego sposobu myślenia? Do tego potrzebne jest sumienie, ale nie sumienie kształtowane pod wpływem wygody politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Re: Marcinkiewicz, NOT IN MY NAME :) 04.02.06, 22:43 Prosze, prosze alkud. Wreszcie moge sie z toba w czyms zgodzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Nasz Rząd reprezentuje polskie interesy 04.02.06, 12:59 Teraz wiadomo że nasz rząd reprezentuje polskie interesy, a nie jakiejś międzynarodówki neokonserwatywno-syjonistycznej, która usiłuje wciągnąć świat chrześcijański do wojny z islamem. Dla mediów będących w żydowskich rękach tylko sprawy żydowskie są święte i ich naruszenie odlegaja karze (antysemityzm, kłamstwo oświęcimskie itp). Na wszystkie inne narodowe i religijne świętości można pluć i je beszcześcić. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud kogo Ty reprezentujesz? Hamas? 04.02.06, 13:01 >Dla mediów będących w żydowskich rękach tylko sprawy żydowskie są święte i ich naruszenie odlegaja karze to znaczy, ze GW zmienila wlasciciela????????????????????!!!?!?!!?!? bo calkowicie olewa kwestie walki o wolnosc slowa religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: kogo Ty reprezentujesz? Hamas? 04.02.06, 14:09 Chłopaczku, nie wiesz o czym piszesz! Szczekasz na forum jak mops Urbana, któremu chce się siusiu, a właścicielowi nie chce się z nim wyjść na dwór! Więc psina zleje się w domu i dostanie kijkiem! Uważaj, żeby ci Hamas nie naprostował i nie nauczył kultury nieobrażanie uczuć religijnych innych nacji! I zastanawiaj się co piszesz g(n)oju jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: kogo Ty reprezentujesz? Hamas? 04.02.06, 14:17 > Uważaj, żeby ci Hamas nie > naprostował i nie nauczył kultury nieobrażanie uczuć religijnych innych nacji! > I zastanawiaj się co piszesz g(n)oju jeden! ale ja wiem, ze lewactwo i inne politpoprawne glaby sympatyzuja z islamskimi terrorystami, zadna nowosc religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: kogo Ty reprezentujesz? Hamas? 04.02.06, 14:24 ZA DUŻO bUSHA SIE NASŁUCHAŁEŚ I JEGO NEOKONSERWATYSTÓW ŻYDOWSKIEGO POCHODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
paleolobo Re: kogo Ty reprezentujesz? Hamas? 04.02.06, 21:11 szczekaj tales , szczekaj, juz gryziesz wlasny ogon , niedlugo sam sie w swoja wlasna dupe ugryziesz i zaskomlisz Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz4 Re: Nasz Rząd reprezentuje polskie interesy 04.02.06, 13:02 Dobra wywazona wypowiedz premiera. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Nasz Rząd reprezentuje polskie interesy 04.02.06, 13:10 Wy szczypiorkowski z cala pewnoscia zasluzyliscie na medal Kolbego. Za kontynuacje jego mysli i pracy w dziele odzydzania Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Nasz Rząd reprezentuje polskie interesy 04.02.06, 19:02 Ten rząd reprezentuje państwo Kaczyńskich i PiS-u a nie RP wszystkich Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
dociekliwa3 DZIĘKUJĘ PANIE PREMIERZE 04.02.06, 13:02 Dziękuje Panie Premierze za przeprosiny. Także i w moim imieniu. Powinno się rozważyć przeniesienie ogoszeń rządowych z Rzeczpospolitej do innej gazety (przy okazji tańszej). Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 13:04 najwidoczniej nie robi mu juz roznicy, czy sa to fanatycy od Rydzyka czy fanatycy od Mahometa A gdzie prawo do wolnosci slowa? religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 13:07 alkud napisał: > najwidoczniej nie robi mu juz roznicy, > czy sa to fanatycy od Rydzyka czy > fanatycy od Mahometa > > A gdzie prawo do wolnosci slowa? > > religiapokoju.blox.pl/ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Za taka wolnosc slowa jaka ty sobie wyobrazaz, przybili by ci w Chinach jarmulke gwozdzikiem do glowy . Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 13:10 naucz sie mowic po polskiemu, tu Polska, nie Kalifat religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 13:52 ty masz katolik w głowie pokręcone ty poczytaj sobie co mówił o Islamie np święci kościoła katolickiego, papieże.... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 14:17 A jak ci ktoś publicznie powie, że jesteś wsiowy burak i imbecyl zrodzony przez kretynów (co nb. jest prawdą) to sie nie obrazisz na wolność słowa? A już na pewno nie zareagujesz pokojowo, gdy ktoś publicznie powie, że masz małego ptaszka (co nb. również jest prawdą, co?). Dasz mu w zęby, czy też publicznie obszczekasz? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 14:59 tales1 napisał: > A jak ci ktoś publicznie powie, że jesteś wsiowy burak i imbecyl zrodzony przez > > kretynów (co nb. jest prawdą) to sie nie obrazisz na wolność słowa? A już na > pewno nie zareagujesz pokojowo, gdy ktoś publicznie powie, że masz małego > ptaszka (co nb. również jest prawdą, co?). Dasz mu w zęby, czy też publicznie > obszczekasz? ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jestes idiota . Odpowiedz Link Zgłoś
paleolobo Re: PAN PREMIER BRONI FUNDAMENTALISTOW RELIGJNYCH 04.02.06, 21:18 na pewno nie przyjdzie z kumplami( typowe proporcje dziesieciu na jednego-przy trzech , czterech na jednego- wycofuja sie, wrednie usmiechajac) zeby posadzic cie na malaj niewinnie wygladajacej paczuszce za sznurek ktorej sam pociagniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: DZIĘKUJĘ PANIE PREMIERZE 04.02.06, 13:52 >> przeniesienie ogoszeń rządowych z Rzeczpospolitej do innej >> gazety To jest konieczne. Rząd jeśli już przeprasza powinien koniecznie zerwać natychmiast współpracę reklamową z tą gazetą. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Koniecznie przerwać współpracę reklamową! 04.02.06, 15:28 Koniecznie przerwać współpracę reklamową z Rzeczpospolitą! Przecież są jeszcze w Polsce praworządne media, a ich Ojcu Dyrektorowi na pewno przyda się trochę publicznego grosza! Odpowiedz Link Zgłoś
catalina5 Re: DZIĘKUJĘ PANIE PREMIERZE 04.02.06, 16:37 Oto list, jaki wyslalam do Rzepy: Protestuję przeciwko zamieszczeniu na Państwa łamach karykatur Mahometa. W mojej opinii jest to źle pojęta obrona wolności słowa. Każda wolność jest przede wszystkim ograniczona szacunkiem dla drugiego człowieka i dla wartości, które dla innych są zasadniczo ważne. Wolność i mądrość każdego z nas musi wyrażać się przede wszystkim umiejętnością nie zaogniania stosunków między ludźmi, krajami i kulturami. Żadna wartość (oprócz, zapewne, życia ludzkiego) nie jest tak nadrzędna, by dla niej ryzykować narażanie innych na przemoc i zniewagę (reakcją na publikacje karykatur mogą być przede wszystkim akty przemocy wobec Europejczyków podróżujących do krajów arabskich, jak również zamknięcie się muzułmanów na dialog z Zachodem), ani by doprowadzać do zaogniania niebezpiecznych konfliktów. Wolność słowa nie jest na pewno wartością nadrzędną wobec porozumienia między ludźmi i krajami, wobec pokoju i współpracy międzynarodowej. Coż nam bowiem da wolność słowa, kiedy znajdziemy się w stanie zagrożenia zdrowia i życia, w śmiertelnym niebezpieczeństwie z powodu lekkomyślności mediów i polityków? (Prawdopodobnie nie jest to jedynie lekkomyślność, takie publikacje świetnie wpisują się w realizację interesów kręgów zainteresowanych zaognianiem tzw. "konfliktu cywilizacji"). Publikacje, jak Państwa sobotnia, do umocnienia w/w wartości się nie przyczyniają. Proszę nie zapominać, że główne środki przekazu w każdym państwie są zagranicą postrzegane jako wyrażające opinie dużej części obywateli. Niestety, w tym wypadku obawiam się, że rozminęli się Państwo z oczekiwaniami znaczej liczby swoich odbiorców (nie twierdzę, że większości, nie wiem tego), m.in. moimi. Stąd postanawiam nie kupować odtąd Państwa dziennika, który - mimo rożnych dyskusyjnych posunięć Sz. Redakcji w ostatnich czasach - był dla mnie jedynym polskim dziennikiem, jaki akceptowałam do stopnia regularnego zakupowania. Decyzję tę zmienię jedynie, kiedy uznam, że Państwa hierarchia wartości nieco się do mojej przybliżyła. Mam pytanie: czy równie szybko byliby Państwo zdolni zamieścić karykaturę Chrystusa lub Jana Pawła II? A przecież wolność słowa nie miałaby nic przeciwko temu. Jeśli jest Państwu droga wolność słowa, prosiłabym o zamieszczenie bądź mojej wypowiedzi, bądź wypowiedzi w podobnym tonie w listach do redakcji. Mam nadzieję nie być odosobniona w swoich odczuciach. PS. "Potępiam jednocześnie agresywną reakcję wyznawców islamu i ich groźby"... - cytuję jedną z opinii internetowych, z którą również się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
paleolobo Re: DZIĘKUJĘ PANIE PREMIERZE 04.02.06, 21:32 czy raczylabys wspomniec o aktach przemocy wobec europejczykow w ich wlasnych (wciaz) krajach? dokonanych nie w przeciagu ostatnich kilku dni lecz lat. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Paradoks? 04.02.06, 13:05 No i dobrze, tylko dlaczego po publikacji kpin z muzułmanów red.nacz. belgijskiego dziennika traci robotę (i nikt nie protestuje, wręcz przeciwnie!), a obrażający katolików Jerzy Urban jest ukazywany jako "obrońca wolności prasy"? Czekam z niecierpliwością na spadek całej Europy w rankingu RSF... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus bo fajnie dowalic starym babciom-moherowym 04.02.06, 13:20 beretom i drzec sie ze to za wolnosc slowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
alkud NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 13:21 wstydze sie za mentalnosc niewolnikow, ktora widze na tym forum... bedziecie dobrymi dhimmi, ew. najlepiej juz teraz jedzcie do panstw islamskich religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 13:36 Czym innym jest mówienie: "ten i ten Arab jest terrorystą", "ta organizacja jest terrorystyczna", "ten i ten Żyd wydawał wyroki śmierci w PRL'u na członkach AK", "ten Żyd sprzedawał innych Żydów gestapo", "ten i ten katolik jest szują, (pedofilem, mordercą etc.)", "ten Polak jest złodziejem".... i mamy na to takie i takie dowody... Czy dość jasno określiłem o co chodzi w wolności słowa?! A nie drukowanie prymitywnych karykatur obrażających uczucia muzułmanów. Kto tego nie rozumie zachowuje się jak prymityw, jak niemądre dzieci, które powiedzą, że pani jest głupia, bo tak powiedział Jaś i zrobią na złość mamie i jeszcze kopną ją w nogę. Prymitywna, głupia i bezsensowna "solidarność" - prowokacja. Gdyby wydrukowano karykaturę geja to te same europejskie gazety wyraziłyby swoje oburzenie. Rozumiem dziennikarską solidarność w polskim sejmie w ostatnich dniach, ale tu Rzeczpospolita dołączyła dla mnie do tanich, prymitywnych bulwarowców! To nie jest walka o jakąś prawdę, obronę faktcznego stanu, to jest przedruk paszkwila. PS. Potępiam jednocześnie agresywną reakcję wyznawców islamu i ich groźby... Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 13:40 >drukowanie prymitywnych karykatur obrażających uczucia muzułmanów sa dosc ladne... obrazajace? gdyby obrazaly to by muzulmanie nie musieli fabrykowac 3ech dodatkowych obrazkow (patrz religiapokoju.blox.pl/ ) przed swoim tournee po panstwach islamskich Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.z.giewu GESZEFCIARSKIE MEDIA SZKODZĄ POLSCE !!!!!!!!!! 04.02.06, 14:06 pl-jęz.media na własną reke uprawiają politykę zagraniczną szkodzącą Polsce !!!! a takze pod pretekstem łamania prawa do rownego dostepu do informacji pl.-jez. media rozpetały histerię na niespotykaną skale celem ratowania mafijnego esbecko-komunistycznego układu żerujacego na Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: GESZEFCIARSKIE MEDIA SZKODZĄ POLSCE !!!!!!!!! 04.02.06, 14:32 90% polsko-języcznych mediów jest w rękach obcego kapitału (gł. niemieckiego) - więc nie oczekujmy,że będą realizować polskie interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
siemowit4 "Rz" popełniła PRZESTĘPSTWO art196 kodeksu karnego 04.02.06, 15:26 Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Przestępstwo ścigane w trybie publicznoprawnym (z urzędu). Kwestia winy pana Gaudena (red. naczelny "Rz") też nie budzi wątpliwości sam napisał, że karykatury przedrukował celowo: "Zdecydowaliśmy się przedrukować te karykatury, bo całkowicie odrzucamy metody, do których odwołali się islamscy przeciwnicy publikacji. Wolności wypowiedzi trzeba bronić. Także wtedy, kiedy nie zgadzamy się z ich treścią." rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060204/swiat/swiat_a_8.html Biegły którego powoła Sąd pewnie nie przytoczy innej opinii niż arabista prof. Danecki wg którego - publikując takie rysunki "źle traktujemy inne religie, nie szanujemy cudzych religijnych i przekonań". "To chyba jest złe, nieakceptowalne. Skoro sami muzułmanie mówią, że to ich obraża, to nie mamy nic innego do powiedzenia, jak tylko uznanie, że popełniliśmy błąd i dopuściliśmy się czegoś, co jest nieetyczne" - ocenił arabista. wiadomosci.onet.pl/1254641,11,1,0,120,686,item.html wiadomosci.onet.pl/1254671,11,1,0,120,686,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
js23 ___GAUDEN powinien iść za to siedzieć____ 04.02.06, 15:47 siemowit4 napisał: > Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie prze > dmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzę > dów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia > wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_fast Żądam przeprosin od Arabii za śmierć chrześcijan 04.02.06, 15:54 W Arabii Saudyjskiej jest zakaz praktykowania innych religii niż islam. chrześcijan się zabija, poniża i to z nakazu państwa. Tam nie ma wolnej prasy wogóle!!! "Śmierć chrześcijanom w imię Allaha" Onet.pl wiadomosci.onet.pl/1172562,240,kioskart.html Ale Arabia Saudyjska może żądać od wolnych, humanitarnych i demokratycznych państw respektowania tego, czego sama nie respektuje! W dodatku co ma polski rząd do redakcji niezależnego dziennika??? To jest skandal. Wycofuje swoje poparcie dla PiSu na całej linii i odtąd, tak jak namawiałem wszystkich do PiSu, tak teraz będę ich. Bo to jednak głupia partia. Myślałem że są jedynymi obrońcami chrześcijaństwa w Polsce. Jest dokładnie odwrotnie. PRECZ Z PiSem!!!! Niech żyje chrześcijaństwo w Europie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eze2 Re: Żądam przeprosin od Arabii za śmierć chrześci 04.02.06, 16:53 To ze Arabia Saudyjsla tak robi to nie znaczy ze w Polsce tak musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_rz Manipulacja Gazety Wyborczej 04.02.06, 17:47 eurojihad.org/name-News-article-sid-1993.html Odpowiedz Link Zgłoś
not_so_fast Manipulacja GW 04.02.06, 18:13 Ciekawe dlaczego manipulują? Przecież po czymś takim są skończeni. Może to GW do sądu trzeba zaciągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Islamiści gryzą rękę, która ich karmi 04.02.06, 18:34 Jak wam tak u nas źle, w Europie to won do siebie. Korzystacie z dobrodziejstw naszej zachodniej cywilizacji, żyjecie na koszt naszej pomocy społecznej i jeszcze macie czelność nam grozić? Tylko dziady bez krzty godności i honoru gryzą rękę, która ich karmi. Dość już tego! Jako społeczeństwo musimy naciskać naszych polityków ażeby jak najszybciej rozpoczęli akcję pozbywania się kłopotliwych darmozjadów. Niech wracają do domu i niech tam sobie celebrują swojego mahometa. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz01 __________________________PRECZ z wolnością słowa! 04.02.06, 19:51 Premier przepraszając za decyzję NIEZALEŻNYCH od rządu mediów tak naprawdę UDERZA w ich wolność! Teraz już chyba nie ma żadnych wątpliwości: to kolejne posunięcie koalicji PIS-LPR-Samoobrona, by ograniczać swobody obywatelskie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Żądam przeprosin od Arabii za śmierć chrześci 04.02.06, 17:58 OK rysunek nie jest w dobrym guście. Ale chodzi tu o pokazanie Idiotom grożacym śmiercią redaktorowi naczelnemu duńskiej gazety, że sie ich nie boimy i nie będziemy tolerować takich gróźb. Niech idą do duńskiego sądu, niech protestują przed siedzibą gazety. Ale porywanie ludzi, palenie duńskich flag (niby co Duńczycy mają wspólnego z jedna małą gazetą), grozenie śmiercią to skandal któremu trzeba się przeciwstawieć. Ogladałem w telewizji taki prostest Arabów chyba w Londynie - na transparentach dominowały napisy "Kill ....". Ludzi trzymających takie transpareny z miejsca należy aresztować bo popełniają dużo gorsze przestępstwo niż redaktor gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 masz rację - niech żyje chrześcijańska Europa ! 04.02.06, 19:15 przecież te obrazki to tylko taki pretekst dla maluczkich - ktoś im każe to gotowi są na wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Urban nie siedzi za znieważenie Papieża 04.02.06, 17:52 Kara powinna być adekwatna do postępku. Myślę że grzywna w tym przypadku wystarczy. Nie bądźmy inkwizycją. A Arabowie żadający kary smierci są nienormalni. Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.z.giewu Urban musi iść siedzieć za znieważanie Papieża !!! 04.02.06, 18:18 ten sklerotyczny gebels paszkwilant dotąd był chroniony przez ubecki układ najwyższa pora postawić postawić tego notorycznego paszkwilanta pod sąd ! Odpowiedz Link Zgłoś
ubol.z.giewu __GEOR GAUDEN powinien iść za to siedzieć !!!!!! 04.02.06, 18:11 siemowit4 napisał: > Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie prze > dmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzę > dów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia > wolności do lat 2. no wlasnie ! ten gaugan powinien stanac przed sadem ! Odpowiedz Link Zgłoś
rdb Re: __GEOR GAUDEN powinien iść za to siedzieć ! 04.02.06, 18:19 Ale obrazy czy wizerunki Mahometa nie sa przedmiotem czci u muzulmanow Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: __GEOR GAUDEN powinien iść za to siedzieć ! 04.02.06, 18:49 A czy Jezus nie jest obiektem kultu u chrzescian?... Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: __GEOR GAUDEN powinien iść za to siedzieć ! 04.02.06, 18:54 GAUDEN MATER POLONIA! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do czuwaj5 ! 04.02.06, 21:04 Czy nie widzisz, że i tu wśród forumowiczów są także ci, którzy z lubością jątrzą, podburzają jednych na drugich, dzielą, jak tylko mogą polskie społeczeństwo. A czynią to po to, bo jak mówi starorzymska maksyma : Divide et impera (dziel i rządź), a ci maluczcy tu na forum pełnią role tylko "użytecznych durniów" z srebrniki, których i tak nie zabiorą ze sobą, gdy opuszczą ten ziemski padół, albowiem zostaną potraktowani na zasadzie : "murzyn zrobił swoje i może odejść". Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: "Rz" popełniła PRZESTĘPSTWO art196 kodeksu ka 04.02.06, 17:51 To niech ukarzą Rzeczpospolitą grzywną, tak jak ukarali Urbana za znieważenie Papieża. 40 000 PLN będzie OK, redakcja się z tego powodu nie pochlasta (a podejrzewam że nawet redaktora naczelnego stać by było na zapłącenie takiej kwoty - koledzy by się złożyli). To będzie uczciwa kara adekwatna do postępku. Ale grożenie śmiercią osobom publikującyum takie karykatury świadczy o zupełnym skretynieniu i zdziczeniu niektórych wyznawców Islamu (podkreślam "niektórych"). Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: "Rz" popełniła PRZESTĘPSTWO art196 kodeksu ka 04.02.06, 18:27 Takie samo przestępstwo popełnia ktoś, kto forsuje jedną religię jako oficjalną wyznacznię polityki państwa i daje publiczne pieniądze na jeden określony kościół, bo obraża uczucia religijne innych, również niewierzących. Znaczy: PiSuary to przestępcy łamiący konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
nakazim Re: "Rz" popełniła PRZESTĘPSTWO art196 kodeksu ka 04.02.06, 20:28 Tylko co ma z tym wszystkim wspólnego Mahomed? Gdyby któraś zachodnia gazeta opublikowała karykaturę naszego przywódcy religijnego z np.prezerwatywą na głowie, to ta "prawomyślna " gazeta też by to przedrukowała? Wątpię! Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do siemowit4 ! 04.02.06, 20:44 Masz rację. Ale czy wiedzą o tym ci, którzy tu na forum popierają tego rodzaju "wyczyny miernych ale wiernych byłej SB-cji pismaków" ? Przecież jak mówi Talmud, ich rolą jest jątrzyć, opluwać i poróżniać społeczeństwo. A kiedy poróżnieni w końcu skoczą sobie do gardeł, "najcwańszy naród na świecie" będzie się cieszył, że osiągnął cel w myśl zasady : gdzie dwóch się bije, tam ....." Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 paranoja jest trudna do leczenia 04.02.06, 14:42 Biegnij szybciutko do lekarze, moze nie jest jeszcze za pozno... Ale ostrzegam, paranoja jest trudna do leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
siemowit4 Czy "Rz" wypłaci ODZSZKODOWANIA eksporterom ? 04.02.06, 15:29 którzy nie będom mogli np z tego powodu sprzedać towarów do Arabii Saudyjskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
docentbartek Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:28 Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o religii muzułmańskiej, to się nie odzywaj. Dla ścisłości, przedstawianie ludzi w sztuce sakralnej jest w islamie zabronione, a przedstawianie wizerunku Proroka jest bluźnierstwem podobnego kalibru jak przedstawienie np. Chrystusa strzelającego do Żydów. Ktoś, kto publikuje takie rzeczy, powinien liczyć się z konsekwencjami, jeżeli twierdzi, że nie wiedział o takich rzeczach, to jest idiotą i powinien być czym prędzej wyrzucony z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 15:49 docentbartek napisał: Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o religii muzułmańskiej, to się nie odzywaj.> że nie wiedział o takich rzeczach, to jest idiotą i powinien być czym prędzej > wyrzucony z pracy. ---------------------------------------------------------------------------- Islam jest agresywny organicznie, z założenia ,ale publikując takie karykatóry obrażamy zwykłych ludzi,którzy o islamie mają takie pojęcie jak katolik o chrześcijaństwie-czyli żadne.Trzeba być prowokatorem albo głupcem,żeby w imię fałszywie pojmowanej solidarnosci z jakimś duńskim durniem ,który nie zdaje sobie sprawy z siły rażenia swojej publikacji,przedrukowywać te rysunki. A swoją drogą dla czego nie pozwolić w imię wolności słowa głosić swoich poglądów różnej maści nazistom i komunistom,pedałom,i innym zboczeńcom świadomie lub nie, burzących porządek społeczny?WOLNOSĆ=ANARCHIA??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 18:02 Ale nawet bluźnierstwo nie daje prawa do grożenia śmiercia. A Arabowie grożą śmiercią. Słyszałeś aby ktoś ostatnio w Polsce bluźnił przeciw Jezusowi i za to żeby grożonu mu śmiercią albo że kogoś porwano bo jego znajomi bluźnili ???? Powiesz - w chrześcijaństwie była Inkwizycja. I zgadza się - ale to oznacza że Islam jest o 500 lat zacofany w stosunku do chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
docentbartek Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 05.02.06, 07:21 I tu sie z Tobą zgadzam, ale weź pod uwagę, że islam jest o jakieś 500 lat młodszy od chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz To jest swiadoma prowokacja polityczna G.Gaudena 04.02.06, 14:32 majaca na celu wywolania konfliktu ze strona muzumalnska. W ten sposob Polska ma zostac ukarana za poparcie strony w wojnie irackiej; Linia polityczna Rzepy pod kierunkiem GG "przesunela" sie troszeczke: najlepsze pismo wydawane w Polsce zostaje politycznie zdegradowane do nowego rodzaju... GW. Wszystko, co szkodzi sojuszowi z USA jest dobre... dla GW i GG (co za piekny skrot: zupelnie jak General Gubernia i jakos dziwnie pasujacy do nowej lini Rzepy) Oczywiscie, nie nie jest wykluczone ze GG moze zostac ukarany przez jakiegos fanatyka malym granatem wsadzonym w tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: To jest swiadoma prowokacja polityczna G.Gaud 04.02.06, 18:32 fritz.fritz napisał: > Oczywiscie, nie nie jest wykluczone ze GG moze zostac ukarany przez jakiegos > fanatyka malym granatem wsadzonym w tylek. Sam se wsadź, jak nie masz nic do roboty, tylko wypisywać tu "jedynie słuszne" bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: To jest swiadoma prowokacja polityczna G.Gaud 04.02.06, 18:59 Rzeczywiscie zroto to co radzi ci poprzednik Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Zenada 05.02.06, 00:21 Wiesz co fritz, juz ty lepiej pisz te swoje posty pochwalne nt Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie znasz tych "prymitywnych" karykatur , misiu... 04.02.06, 13:47 Masz tu linki do WSZYSTKICH 12 i wroc do dyskusji, gdy juz je sobie obejrzysz - rece nad dhummies opadaja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36182823&a=36184259 Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Nie znasz tych "prymitywnych" karykatur , mis 04.02.06, 13:51 Wklej działające linki do tych karykatur jak już je podajesz :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Sprawdzalem z paroma internautami: u mnie, mmkkll 04.02.06, 13:54 i paru innych dzialaja bez zadnego klopotu. I tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Sprawdzalem z paroma internautami: u mnie, mm 04.02.06, 14:54 to jeszcze dziala: en.wikipedia.org/wiki/Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons#Additional_images Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Misiu, nie zrozumiałeś nic... ni w ząb 04.02.06, 14:21 Po pierwsze linki jednak nie działają. Wszystkich nie widziałem - to przyznaję. Ale widziałem część i wracam do dyskusji - nie chodzi mi o sposób rysowania, ale o sposób wyboru tematu i podmiotu, który uważam za prymitywny... Ty za to jesteś przepełniony pokojem Misiu! Jednak nie rozumiesz mojego stanowiska... Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Misiu, nie zrozumiałeś nic... ni w ząb 04.02.06, 17:25 A jednak działają Odpowiedz Link Zgłoś
czuwaj5 Re: Misiu, nie zrozumiałeś nic... ni w ząb 04.02.06, 19:02 Masz racje trzeba byc prymitywnym, aby ucieszyc sie taakimi rysunkami Odpowiedz Link Zgłoś
wf24 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:11 Popieram wolność słowa,ale jeśli nie godzi w czyjąś godność. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:23 Zwycięstwo terrorystów nad naszymi wartościami. Im o to chodzi, aby zdławić wolność i wywołać strach. Jakoś jak wybuchają bomby w imię islamu to nikt z tego świata głośno nie protestuje, a jak krytykujemy terrorystów poprzez ośmieszenie ich wartości, to podnosi się krzyk. To nienormalne... Coś mi się wydaje, że raczej premier chciał dowalić Rzeczpospolitej (prikaz najprawdopodobniej przyszedł z góry), niż faktycznie realizować jakąś politykę zagraniczną... Odpowiedz Link Zgłoś
docentbartek Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:32 człowieku, ty chyba się z ..... na głowy zamieniłeś. Wrzucasz do jednego worka terrorystów i religię. Jedno nie ma z drugim wiele wspólnego. Na religię katolicką kiedyś powoływali się Hiszpanie mordując Indian, a Krzyżacy mordując Prusów i Litwinów. I wtedy też jedno nie miało nic wspólnego z drugim Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:38 Widzę, że jednak jeszcze jest trochę ludzi umiejących mysleć i właściwie kojarzyć fakty historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:49 docentbartek napisał: > człowieku, ty chyba się z ..... na głowy zamieniłeś. Wrzucasz do jednego worka > terrorystów i religię. Jedno nie ma z drugim wiele wspólnego. Bzdura! Religia jest pretekstem do prowadzenia wojny. Doskonałym pretekstem, bo bezdyskusyjnym. Pokój jest w tych częściach świata, gdzie jest niska religijność albo religijność jest przesunięta w sferę prywatną. Siła islamu i chrześcijaństwa pochodziła z "objawionego" politycznego wezwania do możliwie najszerszego rozprzestrzeniania ideologii, czasami usprawiedliwiając przemoc i agresję użytą do tego celu. Dlaczego głos ludzi pokoju ze świata islamu jest taki cichy? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:35 na godnosc trzeba sobie zaslorzyc Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:30 Absolutnie w 100% zgadzam się z MALMAC i zupelnie nie rozumiem, jak ludzie, którzy jeszcze niedawno czcili JP II, który był zwolennikiem porozumienia między różnymi wyznawcami, mogą bezcześcić wiarę innych. Skąd w ludziach tyle nienawiści. To jest jednak spadek po tych kilkudziesięciu latach bylejakiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 17:46 Oczywiście publikowanie karykatur nie jest w dobrym guście, ale reakcje muzułmanów są w jeszcze gorszym guście. Pamietasz aby polscy katolicy grozili śmiercią reżyserce filmu "Ksiądz" lub Martinowi Scorsesse za "Ostatnie kuszenie Chrystusa". Ja katolicy protestowali przeciw tym filmom to takie gazety jak "Nie" i inne pisały o zagrożeniu wolności słowa i "polskim zaścianku". To jak to porównać z Arabami grożącymi śmiercią wydawcy, niszczącymi flagę duńską (co rząd i obywatele Duńscy mają wspólnego z jedną gazetą) porywającymi obywateli UE. I dlaczego zwolniono redaktora głównego tej duńskiej gazety - to też była przesadna reakcja. CO najwyżej należało mu udzielić nagany. A Arabowie powinni nauczyć się tolerancji - mogą krytykować i protestować ale pokojowo a nie grozić śmiercią. Inaczej sami sobie skręcą bicz. Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland JESTEŚMY I TAK W "PRZEDEDNIU" III WOJNY, WIĘC ... 04.02.06, 17:48 ... takie drażnienie muzułów ma na celu przyspieszenie konfliktu zbrojnego. Teraz znowu parę bombek w Europie (+ PL) i będzie pretekst do natarcia. Związek Wschodu z Zachodem nigdy nie miał szans powodzenia. Nie ma co owijać w piękny papierek g*wienka ! Potulność i nie drażnienie arabów najwyżej opóźni wojnę o rok-dwa... Arabi wiedzą, że gdy się skończy ropa będzie i z nimi koniec więc chcą nas załatwić WCZEŚNIEJ. III wojna będzie potężna bo wzmocniona kilkoma domowymi (np. u nas) biorąc pod uwagę NIENAWIŚĆ i ROZŁAM W POGLĄDACH :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 20:21 zeby tylko bulwarowcow.. obawiam sie, ze red. Gauden nie do konca zdaje sobie sprawe, z kim ustawia sie w tym "solidarnosciowym" szeregu. chodzi mi konkretnie o "La Padania". Odpowiedz Link Zgłoś
vrt Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 21:58 > Czym innym jest mówienie: "ten i ten Arab jest terrorystą", "ta organizacja > jest terrorystyczna", "ten i ten Żyd wydawał wyroki śmierci w PRL'u na > członkach AK", "ten Żyd sprzedawał innych Żydów gestapo", "ten i ten katolik > jest szują, (pedofilem, mordercą etc.)", "ten Polak jest złodziejem".... i mamy > > na to takie i takie dowody... W takim razie ja powiem konkretnie - Mahomet był zbójem i mordercą. Wycinie głów, specjalizacja jego herszty, jest zalecana do dzisiaj i wykonywane niemal każdego tygodnia, bez masowych protestów w świecie islamskim. Myślę, że europejczycy powinni zaakceptować tą godną formę uśmiercania w ramach ekspansji dialogu kulturowego. > bezsensowna "solidarność" - prowokacja. Gdyby wydrukowano karykaturę geja to te > same europejskie gazety wyraziłyby swoje oburzenie. Bzdury. To jest publikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza3 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 22:00 Przeproś Polskich Tatarów pełnoprawnych obywateli tego kraju, bo przede wszystkim to ich się obraża. Muzułmanie zrobili ci krzywdę? Na razie to Polacy siedzą w Iraku i jeszcze obrażają ich uczucia, i jeszcze tacy jak ty czują się pokrzywdzeni? P.S. Nie akceptuję tego co robią niektórzy muzułmanie, ale jak widać "Cywilizacja, tak zwana, Zachodnia to też padalce". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 13:41 Bo też nie są niczym nowym. Zamiast się oburzać lepiej działać. A moża za parę tygodni Europa uzna, że Szymany można by wykorzystać jako miejsce tymczasowego zamieszkania paru imamów z Marsylii... Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Coz, dhimmies z dyplomem i JANCZARSKA tradycja 04.02.06, 13:45 A w dodatku nie wiedza O CO toczy sie spor: "straszne swietokradztwo", nieprawdaz? photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed2.jpg photos1.blogger.com/blogger/763/839/400/Mohammed12.jpg Bronia "religii pokoju" czy - dla odmiany - palenia na stosach autorow takich obrazkow: www.cartoonstock.com/blowup.asp?imageref=mban1667&artist=Baldwin,+Mike&topic=life+after+death+ Odpowiedz Link Zgłoś
ember11 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 14:42 Ciekawy jestem czy bylibyscie ty oraz Rzeczpospolita takimi samymi kozakami w ukazywaniu np."gwiazdy Dawida" w karykaturze twierdzac, ze jest to wolnosc prasy. A tak nawiasem jak juz zabierasz watpliwy wartosciowo glos zwroc wieksza uwage na swoj jezyk polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maxym_75 Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 16:48 dokladnie jedzcie tam albo sfinansujcie islamistom bileciki zeby tutaj sobie przyjechali i poodcinali wam główeczki. nikt nie jest w stanie zrozumiec ze za cala afera stoja rzady panstw muzulmanskich które staraja sie odwrocic uwage od nedzy i niesprawiedliwosci we wlasnych krajach. Dlaczego w europie zyje sie dobrze pomimo postepujacego laicyzowania sie spoleczenstw (wyłaczając polske oczywiscie, czego nie uwazam za takie zle, ciezko jest odciac mocherowy beret). A tam prosze, jeden gosciu ma 75 rols- roycow a drugi wyzera odpadki ze smietnika, przy czym tych drugich jest zdecydowanie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mauyprezes Re: NIKOGO NIE OBURZAJA GROZBY MUZULMAN 04.02.06, 17:25 Nie będą ciemni turbanowcy trząść całym światem, dostali zamiast sejmitara Kałasznikova i trzęsą światem, z tego nic dobrego nie będzie, bo nikt kto mieszka w domku z gliny nie będzie mnie uczył co moge robić a co nie, w końcu świat przestanie pobłażać, i to się bardzo źle skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: bo fajnie dowalic starym babciom-moherowym 04.02.06, 15:22 Dowalić muzułmanon i schowac sie za rzekomą wolnośc słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: bo fajnie dowalic starym babciom-moherowym 04.02.06, 17:40 Oczywiście że fajnie. Stare babcie co najwyżej obrzucą krytykanta jajkami. A z Arabami to już gorzej - zaczną krzyczeć, grozić śmiercią, porywać i wysadzać. Taka jest odwaga np. Urbana. Michnik też nie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 do marcus_crassus !!! 04.02.06, 20:30 Twój post skwituję tak : jesteś po prostu kretynem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrufka28 A DLACZEGO MUZUŁMANIE MOGĄ NAM GROZIĆ? 04.02.06, 14:02 Domagam się aby muzułmanie przeprosili nas za wczorajszy seans nienawiści w Londynie! Nie chcę tych ludzi popierających mordowanie innych obok mnie! Dlaczego oni tutaj wciąż są? eurojihad.org/name-News-article-sid-1984.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud MOGA BO MAJA SEMTEX I DYNAMITY 04.02.06, 14:04 a wielu europejczykow ma mentalnosc dhimmi religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
malmac Nie mogą! 04.02.06, 14:45 Nie mogą! A to jest inna sprawa. Sprzeciwienie się tym groźbom drukowaniem karykatur to tylko wyrażenie słabości i brakiem argumentów. Jak już powiedziałem "prymitywna solidarność". Nakręcanie wielostronnej machiny nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_smokow Re: Paradoks? 04.02.06, 17:06 A mnie jeszcze interesuje, czemu ci, którzy mówią, że publikowanie obraźliwych i szkalujących muzułmanów rysunków to wolność słowa, nie mówili tego po publikacji "Listy Wildsteina"...? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Paradoks? 04.02.06, 20:21 > A mnie jeszcze interesuje, czemu ci, którzy mówią, że publikowanie obraźliwych > i szkalujących muzułmanów rysunków to wolność słowa, nie mówili tego po > publikacji "Listy Wildsteina"...? Bardzo słuszne spostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor.1 Do adas313 ! 04.02.06, 20:26 W projektach ustaw stanowiących załącznik Umowy Stabilizacyjnej jest również projekt ustawy, dzięki której J. Urban z wyrokiem skazującym "pójdzie na śmietnik historii". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:05 "- Rząd nie ma wpływu na to, jakie publikacje zamieszczają wolne media. Rozumie jednak możliwe konsekwencje nieprzemyślanych działań." _____________________________________ Pan szef rządu nie wie widocznie, że istnieją odnośnie powyższej sprawy stosowne paragrafy i wystarczy je egzekwować. Ba, to JEST właśnie OBOWIAZKIEM rządu i wymiaru sprawiedliwości. Artykuł 196 polskiego Kodeksu Karnego penalizuje obrażanie uczuć religijnych innych osób poprzez znieważenie publiczne przedmiotu kultu: "Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2”. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Mahomet jest przedmiotem kultu w islamie??? 04.02.06, 13:06 a to cos nowego! :) bueheheheheh! religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:07 Hm... to Mahomet jest PRZEDMIOTEM czci religijnej lub MIEJSCEM wykonywania obrzędów religijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:17 adas313 napisał: > Hm... to Mahomet jest PRZEDMIOTEM czci religijnej lub MIEJSCEM wykonywania > obrzędów religijnych? No właśnie, potwierdza się, że większość na tym forum, nie wie przeciw czemu występuje, ale występuje. Mahomet JEST jako prorok Allaha przedmiotem czci w islamie, a pielgrzymki do Mekki są m.in. hołdem składanym jego widzeniom/kontaktom z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:22 Czemu przedmiotem? Przecież to osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:28 OK - podmiotem, masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
alkud MAHOMET NIE JEST PRZEDMIOTEM KULTU 04.02.06, 13:30 wiesz, ze muzulmanie nie moga miec posrednikow miedzy soba a Allahem? nie moga sie modlic do Mahometa? nie moga go o nic prosic? nie moga blagac go o litosc, szczescie czy laske? nie wiesz? to sie doucz ignorantko ISLAM UMMAH religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 13:30 Po prostu zastanawia mnie, czy z punktu rozumienia prawa osoba ludzka (zmarła lub żywa) jest przedmiotem. To tak w poszukiwaniu swojej tożsamości. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud czy o. Rydzyk takze jest przedmiotem kultu??? 04.02.06, 13:32 bo jesli tak, to wielu redaktorow polskich gazet pojdzie za to siedziec :) O ISLAMIE BEZ SCIEMY religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 19:50 adas313 napisał: > Czemu przedmiotem? > > Przecież to osoba... Przecież to już trup, a zasady języka pod tym względem są surowe. Mówimy więc o przedmiocie, a nie podmiocie kultu. Tak samo NMP jest przedmiotem, a nie podmiotem kultu. PiS natomiast jest pomiotem szatana. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Marcinkiewicz nie zna chyba prawa 04.02.06, 20:49 dccrcle napisal: PiS natomiast jest pomiotem szatana. A jak zastraszony wlasciciel (koptyjski Egipcjanin) zwolnil redaktora, zamieniajac Le Soir (po przedrukowaniu karykatur), wbrew protestom jego dziennikarzy, w PiSoir, to, mam nadzieje, tez pryncypialnie skrytykowales? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Masz tu ewa linki do WSZYSTKICH 12 karykatur. 04.02.06, 13:52 Wstaw w zwrotnym poscie te, ktora OBRAZA UCZUCIA RELIOGIJNE. I racz wyjasnic, dlaczego:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36182823&a=36184259 Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Zajmij sie jedzeniem calego nakladu tego badziewia 04.02.06, 13:58 ...ktore stalo sie reduta "wolnosci slowa" i SSkinowskiej madrosci. To lepsze niz kretynskie dywagacje i zajmie Ci sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Droga Gabi Casey 04.02.06, 14:03 Twoje linki już nie działają. Nie można na te strony wejść. Widać jednak uzano, że obrazki te obrażają uczcia religijne. Powtarzam , co bardziej tępe pieski na forum nie spostrzegł<y, że ogłoszono koniec polowania. Waszyngton odtrąbił do odwrotu. Koniec nagonki. Europa stoi taraz jako ta antyislamska organizująca brzydką nagonkę, a Bush jako obiektywny wielki człowiek, który takie działania POTEPIA: "Świat doczekał się wreszcie oświadczenia z Waszyngtonu. I oświadczenie to nie budzi wątpliwości: "Publikacja karykatur Mahometa w europejskiej prasie jest niemożliwą do zaakceptowania zachętą do nienawiści religijnej lub etnicznej" - napisano w Białym Domu". www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060204/swiat/swiat_a_2.html Roma locuta, causa finita Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Droga Gabi Casey 04.02.06, 14:11 Evciu, "nagonka" miała miejsce w tak niewolniczych krajach jak Francja i Belgia. W Polsce to druknęli po par dniach. PS. pisałaś chwilę temu o "zbiorowej schizofrenii" polegającej na szukaniu wszędzie spisków a sama piszesz o szczekaniu inspirowanym przez Waszyngton. Nie dostrzegasz _subtelnego_ podobieństwa między zjawiskiem które opisujesz a własnymi tezami? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Gabi Casey 04.02.06, 14:14 Nie powiedziaöam, üe Waszynton to zainspirował. Waszyngton przerwaö nagonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: Droga Gabi Casey 04.02.06, 15:21 Wyjaśnij Evo15, na podstawie jakiego paragrafu (jesteś chyba w tym oblatana) prezydent USA (i do tego NEOCON!) ma mówić obywatelom tego kraju (tj R. Polskiej, na razie jeszcze III), co mają myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Do Eva15: Przeprosiny 04.02.06, 15:50 Przepraszam Cię Evo15, nie pomyślałem, że George W Bush może przecież być przedmiotem Twojego kultu. Przyjmij moje przeprosiny i ,proszę Cię, nie pal mojej flagi narodowej, nie groź mi powtórką holocaustu i nie nawołuj przez głośniki do obcięcia mi głowy. Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
stszymon Nie ma za co przepraszać! 04.02.06, 13:11 Gdy słyszę wiadomości na temat afery karykaturowej ręce mi opadają. Widziałem te karykatury , nie ma tam nic , za co można było by się obrazić . Idąc tym tokiem rozumowania podam do sądu autorów książeczek dla dzieci w których Pan Bóg rysowany jest jako stary dziadzio z brodą. To kpina. Prawdziwy , inteligentny muzułmanin nie wywoływał by z tego powodu burd. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Re: Nie ma za co przepraszać! - DOKŁADNIE! 04.02.06, 13:13 kto widział oryginalne rysunki z Jyllands-Posten ten nic nie mówi... warcza glownie ci ktorzy ich w ogole nie widzieli... albo ignoranci ktorzy sadza, ze w islamie Mahomet = Bog religiapokoju.blox.pl/ > Gdy słyszę wiadomości na temat afery karykaturowej ręce mi opadają. > Widziałem te karykatury , nie ma tam nic , za co można było by się obrazić . > Idąc tym tokiem rozumowania podam do sądu autorów książeczek dla dzieci w > których Pan Bóg rysowany jest jako stary dziadzio z brodą. > To kpina. Prawdziwy , inteligentny muzułmanin nie wywoływał by z tego powodu bu > rd. Odpowiedz Link Zgłoś
gbkota Art. 196 04.02.06, 13:11 Art. 196. Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud ja czczę ROZUM i wasza GŁUPOTA mnie obraża 04.02.06, 13:14 j/w wypowiadają się omułki które nawet nie widziały oryginalnych rysunków z Jyllands-Posten religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Jak te SSkiny uwielbiaja sie pograzac... 04.02.06, 13:53 alkud napisał: > wypowiadają się omułki które nawet nie widziały > oryginalnych rysunków z Jyllands-Posten A jak widzialy bla, bla..., to przeciez wcale nie obrazaja bla, bla... Twarz Mahometa wpisana w tylek wielblada absolutnie, w zadnym wypadku nie moze, nigdy w zyciu, no bo na jakiej zasadzie... Prawda? Co za cymbalstwo!? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza to jest cenzura 04.02.06, 13:55 czyli ograniczenie wyrazania swych mysli.. karykatula nie jest obrazaniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Art. 196 04.02.06, 13:21 Mahomet jest więc przedmiotem kultu czy jego miejscem? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Art. 196 04.02.06, 13:46 Nudzisz, biedaku. Z tego paragrafu skazano Nieznalską a przecież Chrystus też nie jest "przedmiotem". Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Art. 196 04.02.06, 13:50 Skazano za Chrystusa czy za krzyż? I ponawiam pytanie: czy w świetle tego artykułu osoba jest przedmiotem? Aha, zamiast odpowiedzi przeczytałem "biedaku". Mam wnioskować, że mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Art. 196 04.02.06, 13:57 Przedmiotem pewnie jest kult jako taki. Zapytaj prawników to oni wykręcają język, tak, że czasem trudno się połażać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus upr-dliwosci u mistrza JKM sie uczyli!!! 04.02.06, 14:06 nikt ich w tym nie przescignie! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.zwierz Re: Art. 196 04.02.06, 16:05 no tak... ale koran (lub tradycja - teraz nie pamiętam gdzie to jest) zakazuje tworzenia wizerunków Proroka, własnie dlatego aby nie stał się przedmiotem kultu - idolem. Sąd skazując redaktora odpowiedzialnego za publikację musiałby uznać że Mahomet jest przedmiotem kultu wśród muzułman - co mogłoby by wywołac dość ciekawe reakcje na bliskim wschodzie i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
rotwil Bliżej nam do Iranu niż Danii 04.02.06, 13:12 Wypowiedż premierka wyraznie wskazuje że PISowi bliżej do państwa w którym nie obowiązują normy demokratyczne. Po raz kolejny media są upominane za swobodę wypowiedzi. Gdyby to były lata trzydzieste ubiegłego wieku to powiedziałbym że prosto zmierzamy do faszyzmu. Narodowy socjalizm to jest to co chcą nam zaoferować. Odpowiedz Link Zgłoś
jb15 skandal 04.02.06, 13:14 publikowanie przez rzeczpospolita karykatur wywolujacych takie emocje wsrod muzulmanow trudno nazwac inaczej jak skrajna glupota.obrazanie czyichkolwiek uczuc religijnych w imie zle pojetej wolnosci slowa to nic innego jak brak kultury i skandal panowie redaktorzy rzeczpospolitej. jb. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Naser Khader: nie ma za co przepraszać! 04.02.06, 13:16 Tymczasem w całej sprawie głos zabrał duński poseł - muzułmanin - Naser Khader który stwierdził, iż Dania ani dziennikarze nie mają za co przepraszać. A nawet dalej - wezwał do przeprosin Arabię Saudyjską, mówiąc że czuje się obrażony faktem, że kraj który mieni się muzułmańskim depcze wolność, prześladuje chrześcijan, dyskryminuje kobiety i wprowadza średniowieczne zwyczaje prawa szariatu. Dlatego czuje się obrażony i żąda aby Arabia Saudyjska przeprosiła świat demokratyczny. religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
syllepsa Wolność 04.02.06, 13:19 Szeroko rozumiana wolność kończy się tam, gdzie zaczyna obrażać drugiego człowieka, dlatego jako chrześcijnaninowi i Polakowi wstyd mi z powodu umieszczenia karykatury Mahometa w Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ISLAM PRZEZ WIEKI TOLEROWAL CHRZESCIJAN 04.02.06, 13:20 Pozwalal na nieograniczone pielgrzymki do Ziemii Swietej. Sprobuj teraz pojechac do Betlejem albo Jerozolimy ! Od razu zobaczysz twarz zoldaka mowiacego NIET, ktory przyjechal z Rosji do Lojczyzny . Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: ISLAM PRZEZ WIEKI TOLEROWAL CHRZESCIJAN 04.02.06, 13:37 Mozna bredzic, ale czy az tak? Z tego rodzaju rewelacjami musisz udac sie na portal rydzykowych mediow. Bereciki uwierza. Czytelnicy GW w pzrewazajacej czesci nie. Odpowiedz Link Zgłoś
data1 Re: ISLAM PRZEZ WIEKI TOLEROWAL CHRZESCIJAN 04.02.06, 13:50 dawno takich bredni nie widziałem jak napisał katolik!!!! To po prostu kpiny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: ISLAM PRZEZ WIEKI TOLEROWAL CHRZESCIJAN 04.02.06, 20:57 Wiesz co katolik_polski1, ty zmień nicka bo z ciebie taki katolik jak z koziej d.. trąba. Polska przez wieki była chrześcijańską tarczą Europy i toczyła wojny z Turcją. Gdyby nie bohaterstwo niezliczonych pokoleń Polaków to byś był zwykłym niewolnikiem u jakiegoś islamskiego Pana. Jesteś zwykłym prostakiem, a między uszami nie masz nic, bo ci propaganda wszystko wyżarła, rabie. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Kochaj bliźniego;czcij ojca i matkę,DEKALOG.... 04.02.06, 13:22 To b.fajnie,że Marcinkiwicz przeprosil,że po latach balaganU medialnego,gdzie bezkarnie mozna obrazac a gazety typu ,,NIE" trzymaja sie dobrze-PRZYWRACA SIE WARTOSCI :ZŁO JEST ZŁEM, DOBRO DOBREM. Odpowiedz Link Zgłoś
radjukej Zlo zlem... 04.02.06, 13:36 slavik222 napisał: > To b.fajnie,że Marcinkiwicz przeprosil,że po latach balaganU medialnego,gdzie > bezkarnie mozna obrazac a gazety typu ,,NIE" trzymaja sie dobrze-PRZYWRACA SIE > WARTOSCI :ZŁO JEST ZŁEM, DOBRO DOBREM. Tak jest swietnie, zlo jest zlem - humor i karykatury sa ZLEM. Nawolywanie do nowego holkaustu, podrzynania gardel jest DOBREM HIPOKRYTA! Odpowiedz Link Zgłoś
nonoyes niech lepiej Nas przeprosza 04.02.06, 13:30 za to ze musimy patrzec codziennie na takich pajacow czytaj rzad Odpowiedz Link Zgłoś
aaa64 resp dla kazia 04.02.06, 13:30 umie się zachowac, nie jak te dziennikarskie fajfuce. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud respekt dla muzulman ktorzy groza Europie 04.02.06, 13:35 bohaterowie! herosi! ISLAM DLA WSZYSTKICH religiapokoju.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
radjukej Re:Spect! 04.02.06, 13:41 bohatersko walcza bracia nasi arabscy np. w Darfurze gdzie z odwaga bombarduja wioski, morduja, okaleczja, gwalca... tak Kaziu M. nalezy ich przepraszac za karykatury! Hipokryzja cholernej marionetki. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Paw Premiera 04.02.06, 15:19 O Darfurze cicho-sza. --------- www.bies.pl Wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
henricus Re: MARCINKIEWICZ WYRAZA OPINIE NARODU 04.02.06, 13:31 katolik_polski ma szorstki jezyk... od lizania dup. Odpowiedz Link Zgłoś