Dodaj do ulubionych

Re:FORUM-gawryluk---kompromitacja !!

10.02.06, 01:16
Wlasnie dobiegl konca dialog gawryluk z dornem. Zaproszeni goscie(7)
wypowiadali sie jak mogli szybko, bo gawryluk zajeta byla tylko wiedza
merytoryczna dorna i jego slinotokiem.KTO daje zatrudnienie takim
DZIENNIKARZOM?????ZERO przygotowania, ZERO profesjonalizmu, ZERO kultury!!!
Zwracajac sie do dorna i wlazac po uszy bez WAZELINY, powiedziala:teraz pan
premier, a potem pan z KARTKA!!!Miala na mysli p. M. Borowskiego.Powinna
zamiast Forum, przygotowac programik z udzialem tylko dorna i swobodnie
POGADAC!Co za CHAMSTWO ZAWODOWE!!

GAWRYLUK----------------------pojdz po NAUKE profesjonalizmu i kultury do
OLEJNIK!!Po jej programach, wszystko jest czytelne. Nie ZAMYKA UST rozmowcy,
durnymi tekstami w stylu:ja moge byc uszczypliwa!
gawryluk ,ty nie jestes uszczypliwa, ciebie NIE MA w BRANZY!!!Po prostu, NIE
MA.I prymitywne:ja nie potrzebuje adwokata!!WIEMY!
Kto WYPCHNAL to cos-gawryluk do rangi dziennikarza??????????????????????????
Obserwuj wątek
    • util Mnie pani Gawryluk męczy straszliwie. 10.02.06, 02:14
      Programu akurat nie widziałem, ale to nie podnoszona przez Ciebie kwestia "podlizywania" się p.Dornowi jest najistotniejsza w krytyce pani Gawryluk.

Przykro mi to pisać, bo takie publiczne kompromitacje są zawsze żenujące, ale pani Gawryluk publicystką czy chociaż "rozmówczynią" polityków jest marną.

W mojej ocenie nie ma to żadnego związku z jej sympatiami politycznymi czy zmianą władzy, bo swój brak profesjonalizmu obnażała już wiele miesięcy temu prowadząc dyskusje i wywiady z osobami publicznymi maści wszelkiej w Polsacie.

To, co według mnie stanowi o sukcesie dziennikarza prowadzącego debaty i przeprowadzającego wywiady, to umiejętność błyskawicznego kojarzenia faktów, logiczne (słowo klucz!) formułowanie myśli i trzeźwy, obiektywny osąd oraz skłonność do głębszego namysłu, poważnej, inteligentnej refleksji.

Niestety, nie można tego się tylko nauczyć (na pewno nie w tym wieku)

Nie zarzucam pani Gawryluk nieznajomości życia publicznego czy braku wiedzy o faktach politycznych, ale często spotykaną u ludzi nieumiejętność prowadzenia merytorycznej, logicznej dyskusji z elementami polemiki.

Pani Gawryluk gdy pyta, to nie po to, by się dowiedzieć, ew. osiągnąć przewagę w dyskusji, ale by wyłącznie zapytać, by dane pytanie padło. Gdy już próbuje dociekać, drążyć jakaś sprawę - to (o zgrozo!) zazwyczaj obok meritum. Nie widzi clou całej sytuacji, nie potrafi wydobyć rzeczy najistotniejszych, jej oś sporu czy polemiki jest na peryferiach sedna problemu, które wręcz bije wszystkich po oczach.

Ogląda sie taki problem z wielkimi bólami żołądka, nasilającaymi się szczególnie wtedy, gdy przez jakiś absolutny przypadek pani redaktor zostaje rzucona przed oczywistą nielogiczność rozmówcy i zamiast rozpocząć inteligentny taniec z szablami i bezlitośnie wypunktować braki swego vis a vis, flagamtycznie daje do zrozumienia, że właściwie to ona za bardzo się tą całą gadaniną nie przejmuje.

Do tych braków ostatnio doszła zauważona także przez ciebie niezrozumiała arogancja i bufonada. Można zwracać uwagę, strofować i napominać, ale trzeba mieć jakaś klasę i szanować zaproszonych gości.

Oglądając Polsat z panią Gawryluk wątpiłem, by taka osoba dostała szansę prowadzenia jakiś programów w TVN lub TVP. Okazało się, że włodarze TVP również uważają, że do telewidzów wystarczy o polityce mówić cokolwiek by zaspokoić ich głód "politycznego sporu". Niestety tak nie jest i jestem pewien, że ktoś końcu dojdzie do tych wniosków i w TVP.

ps.
      Muszę tu wspomnieć o europośle Czarneckim, który marzy, by jego Samoobrona była taki polskim, "ludycznym CSU". Jeśli niezrozumiałymi dla siebie terminami posługują się publicznie europosłowie, to może za dużo wymagam od dziennikarzy?
    • b.6.1966 Re:UTIL-dzieki, ze zabralas glos, choc nie 12.02.06, 00:23
      ogladales tej porazki. Po przeczytaniu Twojego postu, zawstydzilam sie bardzo.
      Pod wplywem wzburzenia, wystukalam niepoprawna polszczyzna bez elementow
      wiadomej kultury. Przepraszam za styl lub jego brak.Nie jestes dornem, a ja
      gawryluk, ale musze przyznac, ze imponujesz kultura wypowiedzi o jakiej mozna
      zamarzyc w postach. Dzieki

ps.nazwiska osob, ktore uwazam za niedobrze czyniace Polsce, pisze z malej
      litery, ale dzieki Twojemu kulturalnemu dystansowi, zastanowie sie nad wlasna
      kultura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka