zzyxyryzzy Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 13:09 "Sam został z tą decyzją, trwało to wiele minut" Nieee, no nie wierzę, Jarek nie trzymał go za rekę? Babcia Marysia nie przyniosła herbatki i nie konsultowała? Jeśli tak rzeczywiście było, to jest to fakt wiekopomny: prezydent podjął samodzielnie decyzję! Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Początek końca czy koniec początku? 15.02.06, 13:10 Kaczyńscy są już na początku równi pochyłej. Szczyt popularności i zaufania do swojej polityki mają już za sobą. Teraz dla coraz większego grona Polaków staje się jasne, że nie są oni niczyn więcej jak żądnymi władzy intrygantami. Niejasne jest jak długo zdołają się jeszcze bronić, jasne jest natomiast, że skończą jak L. Miller, a my, jak za rządy SLD, tak teraz za rządy PiS, zapłacimy z własnej kieszeni. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Sen o szklanych domach 15.02.06, 13:12 Miały być szklane domy pozostaną tylko szklane oczy Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Drugiej kadencji nie bedzie! 15.02.06, 13:17 I to bedzie najwieksza osobista porazka Lecha J., ze byl krocej niz Kwasniewski. To go zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
opt ZAMIENILI POLACY SIEKIERKĘ NA KIJEK 15.02.06, 14:02 Polityczna decyzja,jak i poddańcze wcześniejsze zachowania prezydenta jednoznacznie określają,że jest to prezydent wszystkich PiS-iorków,a nie wszystkich Polaków.Nie wyzwale we mnie entuzjazmu Kwaśniewski,ale porównywanie L. Kaczyńskiego z poprzednikiem jest nieporozumieniem.Obecny prezydent jest słaby,a otoczenie mu nie pomaga.Wizerunek zakompleksionego polityka mamroczącego,strojącego jakieś dziwne miny,beznamiętnie,bez odpowiedniej dykcji czytającego tekst orędzia i z niefortunnie ułożonymi łapkami na biurku -. budzi obraz godny politowania.Polacy zasługują chyba na lepszego,bardziej wyrazistego,umiejącego godnie i dumnie reprezentować moją Ojczyznę.To jest żenujące,kiedy polityk nie ma o czym rozmawiać i gospodarz dla wypełnienia czasu wizyty oprowadza gościa po Białym Domu,kiedy prasa wizytę pomija milczeniem,kiedy sukcesem eskapady za ocean jest to co wypracowali poprzednicy (zapowiadana wymiana bezwizowa studentów i ludzi nauki).Ponadto zaangażowanie się prezydenta po stronie jednej partii,to dyskwalifikacja,a trwanie w takim uzależnieniu partyjno-braterskim to nieszczęście dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
senny A co zrobią Kaczory 15.02.06, 13:29 Jak Samogwałt i Klenczony oleją pakt stabilizacyjny ? Do sądu ich podadzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
clodeveus Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 13:36 Ach, jak mi GO żal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
j270805 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 13:39 Polacy!DRODZY RODACY!PER PREZYDENT POKAZAŁ NAM TO CO WIDZIMY NA CODZIEŃ.CZEGO BALIŚMY SIĘ CO BĘDZIE JEŚLI SAMI WIECIE KTO WYGRA WYBORY.DLA MNIE POZIOM JAKI PREZENTUJE PAN PREZYDENT JEST TAK NISKI I ŻENUJĄCY,ŻE GORZEJ BYĆ NIE MOŻE.OSTATNIE DNI TYLKO UMOCNIŁY MNIE W MOICH PRZEKONANAICH.CIESZĘ SIĘ,ŻE NIE GŁOSOWAŁEM NA NIEGO.DZĘKI TEMU WSTYDZE SIĘ MNIEJ,ALE TYLKO TROCHĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Ten układ: Kaczyński + Kaczyński nie może być 15.02.06, 13:39 ... zdrowy. Przez samą swoją naturę. W polityce. Bo w domciu, to nawet trojaczki - dobre.- Odpowiedz Link Zgłoś
cats2 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 13:41 Matko! co za żenada! Nigdy w życiu nie czułam się tak manipulowana i tak zniesmaczona :-( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:34 cats2 napisała: > Matko! > co za żenada! Nigdy w życiu nie czułam się tak manipulowana i tak > zniesmaczona :-( A ja w życiu, na żadnym forum jeszcze się tak nie ubawiłam! Cats, dłowa do góry! Przeżyliśmy trzy rozbiory, Przeżyliśmy powstań moc, Przeżyliśmy dwie światowe I komuny groźną noc. A w tej naszej demokracji Też coś tam przeżyło się. To czyż nam zagrozić mogą Zwykłe kaczki, choćby dwie? Odpowiedz Link Zgłoś
wp2221 nie rozwiązywać - źle .. rozwiązać - też źle 15.02.06, 13:52 jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ! Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie Nad Oyczyzna zamyslony trwał... 15.02.06, 14:01 z jakimze trudem oba Kaczyńskie rozwiazuja problemy, które sami tworza. A potem robia szoł jak Oyczyzne ratowali. Odpowiedz Link Zgłoś
czandala Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:01 HABEMUS PAPAM: Cardinale Kaczynski! Odpowiedz Link Zgłoś
b.krakus może tak było.. 15.02.06, 14:03 a może nie było, kto im tam uwierzy - no i może p. urbański byłby łaskaw przeprosić obywateli za ten cały cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
viteqs Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:05 Kolejny męczennik. Juz jeden był - Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Olądajcie w internecie telewizję Polvision 15.02.06, 14:11 Tam już w sobotę w wywiadzie dla polonijnej telewizji Polvision prezydent jasno odpowiedział , że nie rozwiąże Sejmu ponieważ powstał pakt stabilizacyjny. Media polskie są aroganckie i cierpią na idiosynkrazję. Odpowiedz Link Zgłoś
jarojak Podziękujmy ojcu narodu 15.02.06, 14:18 Podziękujmy największemu z Mężów Stanu za niewyobrażalne wręcz poświęcenie jakiego wymagało rozważanie w samotności tak historycznej i dramatycznej decyzji. Na szczęście cesarz Lech Kaczyński czuwał na straży narodu i w decydującej chwili podjął decyzję o dalszym "zmienianiu" polski przez mulata-recydywiste, Fuhrera Wszechpolaków i Jarusia Bonaparte zawsze dziewice. A efekty "Wielkich Zmian" już widze - codziennie przecieram oczy ze zdumienia słuchając wiadomości... Któregoś dnia się po prostu obudze i nie będe wiedział gdzie jestem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
oawel.wojcik Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:23 Strasznie mu współczsuję. Po prostu jestem cały przejęty... Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenieue prezydent to napoleon, pokłońmy głowy... 15.02.06, 14:25 te decyzje, te minuty... po co w takim razie być prezydentem, jak to takie trudne? nie lepiej występować w spektaklach operetkowych na deskach teatru muzycznego w Caracas? Odpowiedz Link Zgłoś
emax4 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:30 Wysłuchałem i dostałem niestrawności. Malutki człowieczek za wielkim biurkiem, z rękami naciskającymi blat. Słowa niewyraźne, bełkotliwe. Nie cechuje go postawa polityka, a raczej wystraszonego starego chłoca. Decyzja typowo polityczna, nietrafna, podjęta pod braciszka i PiS. Trudno będzie być Prezydentem wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:52 emax4 napisała: > > Trudno będzie być > Prezydentem wszystkich Polaków. A jak tu wogóle być prezydentem wszystkich Polaków, skoro wszyscy Polacy tylko patrzą, żeby robić wbrew? Proponuję się spontanicznie zerwać i zaproponować Panu Prezydentowi, Starszemu Bratu oraz Kotu Busiowi - w kolejności tej lub odwrotnej - podpisanie Paktu Stabilizacyjnego z narodem, w którym to pakcie naród (jakkolwiek ciemny, ale szczery) zobowiąże się w imieniu własnym oraz przyszłych pokoleń, co najmniej przez najbliższych 45 lat (tyle - mniej więcej - rządziła u nas pierwsza komuna) akceptować bez grymasów cokolwiek Trzej Wyżej Wymienieni będą łaskawi wymyśleć. Tak nam dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzsok Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:38 bidulek, taki był samotny i tak się zastanawiał , i trwało to kilka minut. Całe "oredzie" 5min jemu zeszło na przygotowaniach mimo praktyki aktorskiej od piątku do poniedziałku. Bidulek - bo tak wyglądał Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:45 Specjalnie go przygotował wizażysta od zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
horode Pan Prezydent Kaczyński ma dwie kadencje "na bank" 15.02.06, 14:54 Witam na sabacie pijanych hunwejbinów. I lecę, bo strasznie u was napaskudzone. Specjalne serdeczności dla "robiących w necie" specjalistów. Czółko. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Pan Prezydent Kaczyński ma dwie kadencje "na 15.02.06, 16:31 Spadaj na rydza! Odpowiedz Link Zgłoś
elerek Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:47 Musieli wyjść wszyscy bo musiał zapytażć mamy, żoneczki,brata blizniaka i z Rydzykiem telekonferencja talefoniczna musiała być! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof9999 Re: Kulisy decyzji prezydenta: Kaczyński został s 15.02.06, 14:52 Po prostu ogladał "M jak miłość", zeby mieć o czym porozmawiać z elektoratem i z żoną Odpowiedz Link Zgłoś
rashomon Myślał i myślał, ale róg trzymał...! 15.02.06, 15:03 On nie został sam. Przecież on ma brata w sobie. On jest "ich dwóch" nawet gdy jest sam. Czy jakoś tak... Podwójnie ich mam w poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Boze, kogo my wybralismy na prezydenta? 15.02.06, 15:01 Przeciez on jest gorszy niz Walesa i Kwasniewski razem wzieci! Poza tym pytanie sondazowe jest bez sensu. Kaczynski nie podjal ZADNEJ decyzji, wiec jak mozna pytac czy podjal sluszna czy niesluszna?! Odpowiedz Link Zgłoś