02.11.06, 18:42
Musze mojej coreczce wyrobic paszport.Wyslalam zgloszenie e-mailem ponad m-c
temu i do tej pory sie nie odezwali.wyslalam nastepny.dzwonie
bezskutecznie.Moze ktos zna sbosob zeby do nich dotrzec?Prosze o pomoc!!!Mam
kupione bilety do Polski na koniec marca.
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: paszport 02.11.06, 18:52
      po pierwsze dzwonic tam mozna z tydzien i sie nie dodzwonic wiec musisz siedziec na telefonie.po drugie na maile nie odpowiadaja, a po trzecie wszystko zalatwia sie osobiscie w londynie po wczesniejszym TELEFONICZNIE uzgodnionym terminie.powodzenia
      • syla03 Re: paszport 02.11.06, 20:17
        Ja miałam to samo dzwoniłam chyba dwa tygodnie codziennie od 14-16 i nic albo
        zajęte albo nikt nie odbiera.Wysłałam maila i odezwali sie po tygodniu i
        ustalili mi spotkanie.
        Masz jeszcze troche czasu wiec próbuj dalej.Mi ustalili spotkanie na miesiąc do
        przodu i czekałam na paszport też miesiąc.Nie radze wybierać sie bez umówionego
        wcześniej spotkania bo choćby nie mieli nic do roboty to i tak ciebie nie
        przyjmą Dopilnuje tego ochroniarz przy drzwiach taki dosłownie skur...n ze szok.
        Powodzenia
        • sylwia.n Re: paszport 02.11.06, 22:07
          Tak samo bylo w naszym przypadku. Maz wyslal maila z nr telefonu z prosba o
          spotkania. Zadzwonil pan w celu ustalenia spotkania, ktore bylo po miesiacu.
          Czyli sprawy konsularno-paszportowe trzeba zalatwiac jak najszybciej.
          • londonka_uk Re: paszport 03.11.06, 22:22
            co do paszportu ja sama sobie musze wymienic bo skonczyl mi sie juz w czerwcu,
            nie moglam sie do konsulatu dodzwonic az do wrzesnia, mam spotkanie na 9
            stycznia, DOPIERO, i powiedziala mi kobieta ze jesli chce 10 letni to bede
            czekac 4 miesiace a moge tez w tym samym czasie zlozyc podanie na tymczasowy to
            dostane go po miesiacu, ale bezsens, i do tego bym potrzebowala razem chyba ze
            6 zdjec i suma mnie wyszlaby ze 100£, jade do polski na dowodzie i wymienie
            paszport w miesiac,
    • alexs62 Re: paszport 03.11.06, 00:00
    • alexs62 Re: paszport 03.11.06, 00:03
      Dzieki z odzew.Tzn.ze musze uzbroic sie w cierpliwosc i moze cos z tego
      wyjdzie.Dotarly do mnie rozne informacje i troche sie przestraszylam ze nie
      zdaze.Pozdrawiam
    • alexs62 Re: paszport 04.11.06, 10:03
      Moja coreczka ma dopiero 2.5 miesiaca,nie mialam mozliwosci wczesniejszego
      wyrobienia paszportu.Chcialam natomiast zapytac- czy ja tez moge jej wyrobic
      paszport w POlsce?
      • olimpia_b81 Re: paszport 04.11.06, 10:16
        jesli nie jestescie malzenstwem to musicie oboje zlozyc wniosek w dziale paszportowym,dodatkowo musisz wystapic o pesel-oczekiwanie na pesel miesiac, na paszport nastepny miesiac-odbior musi byc jedno z rodzicow.no i musisz dziecko zarejestrowac w polskim USC.
    • alexs62 Re: paszport 07.11.06, 19:38
      No i prosze troche sie tylo pozalilam i pomoglo.wczoraj jakims cudem
      dodzwonilam sie do konsulatu bez laczenia ani sluchania muzyczki wprost do
      jakiejs babki ktora ustalila spotkanie na 15 grudnia.takz jeszcze raz dziekuje
      za podpowiedzi i wyjasnienia juz sie nie martwie.pozdrawiam wszystkich na forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka