Dodaj do ulubionych

Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo

04.03.06, 11:30
jaja z prawa w "państwie prawa".
A jeszcze bardziej mnie wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii, gdzie
kwitnie handel organami, ciagnięcie ciał po kamienistej drodze wiele
kilometrów, gwałty, porwania dla okupu, wymyslne tortury, masowe egzekucje,
podcinanie gardeł i podpalanie na żywca. Czym to sie różni od działań
Al-Kaidy? Większym rozmachem i bezczelnym brakiem konspiracji. Czemu więc
oficerowie ruscy nie siedzą na Kubie? Czemu nie są sądzeni w Hadze za zbrodnie
100 razy gorsze od Miloszevica?
Nie wierze im k... jak psom!
Obserwuj wątek
    • meerkat1 [...] 04.03.06, 11:39
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • bonobo44 "wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii" 04.03.06, 20:07
        ketiw 1 napisał:

> A jeszcze bardziej mnie wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii

jesteś taki zaangażowany.... może podejmiesz się zarządzania
        PETYCJĄ - LISTEM OTWARTYM POLAKÓW DO PUTINA
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37881138&v=2&s=0
        (od 2 lat próbuję nią zainteresować kogokolwiek, jak dotąd - bez rezultatu 8(
        • bonobo44 Re: "wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczeni 04.03.06, 20:11
          poprawny link:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12979854&a=12992763
    • andrzejbj Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 12:30
      widze ze masz dane z pierwszych zrodel, bardzo precyzyjne.
    • tim7 Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 12:53
      Administracja Busha zręcznie popłynęła na fali bólu i wściekłości, jaka
      powstała po 11 września. Wtedy właśnie utworzył się grunt na działania na
      granicy bądź poza prawem. Stąd Guantanamo, działania CIA w Europie i poza nią
      (porwania). Ale znów kolejna administracja nie doceniła wolności słowa i
      ludzkiej rządzy informacji i dociekania prawdy. To dzięki internetowi
      dowiedzielismy sie, ze w Bazie przetrzymującej więźniów dochodzi do ekscesów,
      dzięki internetowi odkryto fałszerstwo dotyczące służby/niesłużby Busha...
      Gdyby nie szybkość przekazywania informacji jaką daje net (a stąd
      przyspieszenia nabrały wszystkie inne media, od prasy, poprzez radio az do
      telewizji) nie mielibyśmy nawet pojęcia że istnieje Guantanamo czy Abu Graib.
      Ale piszę to tylko po to, aby utrzymać wśród Was świadomość, że Wolne Media są
      bezwzględnym i niezaprzeczalnym fundamentem do budowy zdrowego, świadomego
      społeczeństwa. WOLNE ! Ci, co twierdzą że wolnych mediów NIE MA, dają dowód, że
      nie odpowiada im sytuacja, gdy media w ramach swej wolności biorą pod pióro
      polityków (politykom oczywiście automatycznie wydaje sie ze tylko
      ich "frakcję", nic bardziej mylnego). Dlatego nie godzę się z tezą Szefa PiS,
      że w Polsce wolnych mediów nie ma. A Premier, który z dobrotliwym uśmieszkiem
      mówi mi w oczy, że "są media wolne i szybkie", KPI ZE MNIE w zywe oczy, a na to
      sobie nie pozwalam. Premier taki teksty może sobie do syna walić, bo z nim na
      takim poziomie ("cieniasy") wyraźnie się dogaduje. Ja żądam od premiera mojego
      Kraju rozmowy na wysokim poziomie, a nie dyskusji przy piwie i chipsach.

Uff, za bardzo sie rozwinąłem, ale to dlatego że krew się we mnie gotuje jak
      się ze mnie usiłuje zrobić szarą masę, którą komuś się wydaje ze mozna urabiac
      bez końca...
      • theworst Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 13:47
        > Ci, co twierdzą że wolnych mediów NIE MA, dają dowód, że
        >
        > nie odpowiada im sytuacja, gdy media w ramach swej wolności biorą pod pióro
        > polityków (politykom oczywiście automatycznie wydaje sie ze tylko
        > ich "frakcję", nic bardziej mylnego). Dlatego nie godzę się z tezą Szefa PiS,
        > że w Polsce wolnych mediów nie ma. A Premier, który z dobrotliwym uśmieszkiem
        > mówi mi w oczy, że "są media wolne i szybkie", KPI ZE MNIE w zywe oczy,

Tak. Sporo osób sądzi, że media nie są wolne, bo każda redakcja ma inną linię
        polityczną. Tymczasem, paradoksalnie, to jest jednym z powodów wolności mediów.

Co do internetu - nic dodać, nic ująć. Heh, sam często krzystam do
        rozpowszechniania informacji...
        Ciekaw jestem, jakie będą rządowe pomysły na "uczynienie internetu wolnym". Juz
        się boję.
      • irini Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 13:58
        Tim, jak czytam takie żałosne artykuliki jak twój, to od razu wiem, kto w
        Polsce dobrze zarabia i kto mu za to płaci.

irenka40.blog.onet.pl
        • tim7 Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:36
          To się mocno pomyliłeś odnośnie moich zarobków. W statystykach lokuję się na
          granicy ubóstwo/najniższa kraj. I gdyby nie dobroć przyjaciół, nie korzystałbym
          z dobra jakim jest internet. Powiedz proszę, jakie przesłanki skłoniły cie do
          postawienia tezy (TEZY!), że dobrze zarabiam. No chyba ze ja z kolei źle
          odczytuję Twój post, no ale zaiwierający przecież całkiem wyraźną sugestię...
        • joanna_can Do irini 04.03.06, 20:49
          a ty irenko podziel sie swoja wiedza, gdzie czytalas, co czytalas? ja tam mam
          watpliwosci - twoj post jest cieniutki. lubisz blysnac, ale nie masz czym.
      • andrzejbj Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:07
        nie lubie pisu.to tak na wstepie. Ale ma raceje pis ze wolnych mediow nie ma. Masz racje co do tego ze sa w demokratycznym panstwie niezbedne. Jednak w momencie gdy wyraznie widac ze te wolne media popieraja jakas jedna partie polityczna a inna atakuja, to juz daje do myslenia. Nie ma wolnych mediow, one wszystko przeinaczaja tak jak im sie podoba. Dobrym przykladem jest zreszta wybiorcza w dziale "ostatnio w Rosji". Smiech na sali.
    • u_bolt Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:00
      ketiw1 napisał:

> jaja z prawa w "państwie prawa".
      > A jeszcze bardziej mnie wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii, gdzie
      > kwitnie handel organami, ciagnięcie ciał po kamienistej drodze wiele
      > kilometrów, gwałty, porwania dla okupu, wymyslne tortury, masowe egzekucje,
      > podcinanie gardeł i podpalanie na żywca. Czym to sie różni od działań
      > Al-Kaidy? Większym rozmachem i bezczelnym brakiem konspiracji. Czemu więc
      > oficerowie ruscy nie siedzą na Kubie? Czemu nie są sądzeni w Hadze za zbrodnie
      > 100 razy gorsze od Miloszevica?
      > Nie wierze im k... jak psom!

i ... odwrotnie. Dlaczego bandyci czeczenscy nie sa sadzeni w Hadze za
      wysadzanie domow mieszkalnych w Moskwie, atak terrorystyczny na teatr w
      Moskwie, za samobojcze ataki na cywilne rosyjskie samoloty rejsowe, czy
      za atak na szkole w Bieslanie? Dlaczego ?
      • andrzejbj Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:10
        co chcesz, polacy maja swoja linie prawa i sprawiedliwosci. Dla nich hamas to terrorysci a czeczeni juz nie. Usa jest cacy a rosja be. A to ze szystko to jest siebie warte nie ma dla polakow zadnego znaczenia.jak za pzpr, propaganda jest prawda.
      • theworst Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:52
        u_bolt napisał(a):

> i ... odwrotnie. Dlaczego bandyci czeczenscy nie sa sadzeni w Hadze za
        > wysadzanie domow mieszkalnych w Moskwie, atak terrorystyczny na teatr w
        > Moskwie, za samobojcze ataki na cywilne rosyjskie samoloty rejsowe, czy
        > za atak na szkole w Bieslanie? Dlaczego ?

Heh... bo ci "bandyci" (nie wyobrażam sobie nazwania Mashadowa bandytą) dawno
        juz gryzą ziemię dzięki naszym "dobrym i czujnym braciom" ze wschodu?
        BTW myślełem, że człowieka walczącego o wolność swojego kraju nazywa się w
        Polsce partyzantem. Terrorystyczne ataki, jak na teatr czy szkołę, są
        najbardziej widzialnym medialnie obrazem działalności czeczeńskich ekstremistów
        (i tu należy sobie zadać pytanie - komu zależy na takim obrazie), ale w
        rzeczywistości jej nikłym ułamkiem.
        • andrzejbj Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 16:31
          znasz maschadowa ze sobie nie wyobrazasz nazwania go bandyta? amoze wiesz wszystko o jego zyciu i co ma na sumieniu? Bo jesli go nie znales to wszystko co o nim wiesz wiesz z polskiej telewizji i polskich mediow, ktore sa jeszcze bardziej bezstronne niz w tym przypadku rosyjskie. Polskie media non stop klamia chcac podbudowac w polakach atmosfrer antyrosyjska i proczeczenska.Zupelnie przy tym zapominajac jak to czeczeni napadali na miejscowosci w sasiednich panstwach, jak to porywano tam najwieksza liczbe ludzi dla okupu na swiecie, a wszystko to w czasach gdy nie bylo tam ani jednego rosyjskiego zolnierza.Jakkolwiek by dzisiejsze statystyki odnosnie czeczeni nie wygladaly, trzeba by bylo je najpierw porownac ze statystykami sprzed wybuchu wojny.
          • meerkat1 Zaden czlowek nie zapomnial o zjadaniu Czeczencow! 04.03.06, 17:00
            Ani o mordowaniu ich przez mafie Kadyrowa i SPECNAZ w celu zyskania - dla
            wysokiego zysku- organow do przeszczepow.

To tylko komusze, lewackie jewro-BYDLO udaje, ze tego nie widzi.

Podobnie jak nie chcialo widziec zbrodni przeciw ludzkosc w Bosni, a dzis nie
            chce dostrzec zbrodni przeciw ludzkosci w TYBECIE i DARFOUR!

P.S. Ale glosne granie disco-polo i kobiece majtory na czerepach -zauwaza!
            --------------------------------------------------------------------------------
            Dowod lewakow na kulistosc Ziemi: sramy na USA, a z Rosji GOOOVNO przychodzi!
            • meerkat1 Czeczenia- ostateczne rozwiazanie! 04.03.06, 17:02
              "Czeczeni na początku lat dziewięćdziesiątych wygrali z Rosjanami wojnę.
              Obnażyli nieudolność jej generałów, zacofanie i bałagan panujące w ich armii,
              głupotę rosyjskich przywódców. Czeczeni upokorzyli Rosję - za to muszą zostać
              do ostatniego wymordowani. Tak, jak zostali wymordowani polscy oficerowie w
              Katyniu - za to samo, za to, że upokorzyli Rosję, spuszczając krasnoj armiji
              łomot w 1920.

To wszystko dzieje się o dwie godziny lotu samolotem od Warszawy. To wszystko
              dzieje się na oczach Zachodu, który ma męczeństwo Czeczenów głęboko w dupie.
              Zachodnie pajace od "obrony praw człowieka" - nasze zresztą też - mają
              ważniejsze zmartwienia.

Zachłystują się oburzeniem, że w Guantanamo ktoś spuścił w kiblu Koran. Że w
              Bagdadzie brytyjscy żołnierze nakopali gó..arzom, którzy rzucali w nich
              kamieniami. Że w Poznaniu jakiś chuligan naubliżał pedałom od pedałów. Że w
              Klewkach być może lądował samolot CIA, być może ze złapanym terrorysta na
              pokładzie.

Proszę wybaczyć - nie chce mi się pisać dalej. Chce mi się płakać z
              bezsilności i rzygać z odrazy.

Tyle na dziś.

Rafał A. Ziemkiewicz

(INTERIA.PL)
              • meerkat1 Re: Czeczenia- ostateczne rozwiazanie! 04.03.06, 17:04
                Przy okazji polacam film dokukumentalny CNN zrobiony w zwiazku z rocznica
                masakry w Bieslanie.

Warto zobaczyc i posluchac kogo matki i naoczni swiadkowie winia za ostrzelanie
                szkoly z czolgow i zweglenie ich dzieci pociskami z miotaczy ognia- "Szmiel".
    • kluha666 Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 14:24
      bo te zbrodnie (zapomniales jeszcze dodac zjadanie miujacych pokoj czeczenow) sa popoleniane przez obydwie strony (zarowno przez fdb jak i "bojownikow" czeczenskich)
    • kres_ludzkosci ?? 04.03.06, 15:31
      czy ktos jeszcze nie wierzy, ze usa sa zbrodniczym rezimem?

slowskowyt.blox.pl/
      • tim7 Re: ?? 04.03.06, 16:08
        Ja nie wierzę. Bo po pierwsze, to nie jest kwestia "wiary". "Wiarę" zostawmy do
        dyskusji na innym gruncie. Tu raczej można mówić o pewnym "przekonaniu". I z
        tego założenia wychodząc, mogę przyznać, że wątpię w słuszność pewnych
        oficjalnych przesłanek, które w oficjalnej "przestrzeni informacji
        międzynarodowej" dają władzom USA prawo do posiadania i utrzymywania takich
        miejsc jak Baza w Guantanamo. Bo, nie da się ukryć, jakby bezpośredni dowód na
        hipokryzję władz, a po części narodu Amerykańskiego. Bo jak można wytłumaczyć,
        że kraj, który szczyci się Konstytucją i Pierwszą (i dalszymi) Poprawką do
        Konstytucji, dzierżawi w obcym, ba wrogim sobie (sic!!) państwie kawałek
        terenu, gdzie te, jakże szczytne i ponoć uniwersalne prawa nie działają ! To
        tak, jakby nagle na jakiejś wyspie uznać, że nie działa magnetyzm ziemski
        (sorry, za porównanie, ale nauki ścisłe to mój zawód) ! Takiego postępowania
        nie rozumiem. Tak samo do dzisiaj staram się rozstrzygnąć prawdziwe przesłanki,
        (poza tymi słusznymi poniekąd politycznymi) jakie zdecydowały o drugiej inwazji
        na Irak (bo wiemy już oficjalnie, że żadnej BMR nie było), oraz dlaczego
        zatrzymano pod koniec Pustynną Burzę (pierwsza interwencja spowodowana aneksją
        Kuwejtu) ? Hipokryzję narodu amerykańskiego (tego pseudo "rdzennego", nie
        młodoimigracyjnego) poznałem na włanej skórze podróżując po Stanach. Ale wraz z
        tą hipokryzją jest obecne również ogromne przywiązanie do tzw. uniwersalnych
        wartości (bóg, honor, ojczyzna, dolar (niestety), pomoc innym, solidarność
        społeczna etc). Ten mix skrajności jest chyba właśnie tą cechą, która wyróżnia
        amerykanów (to moja prywatna opinia, uprzedzając bluzgi oparte na tym
        fragmencie mojej wypowiedzi). Mając teraz przed oczami taki właśnie pryzmat,
        przez który widzę wielobarwną Amerykę, a ściślej USA, inaczej odbieram ich
        politykę. Bo tak samo Polacy nie godzą się, aby postrzegano nas na arenie
        międzynarodowej jako tylko kłótliwych i podpitych awanturników.

Właśnie dlatego, po tym nieco przydługim tekście, uważam, że USA nie są
        zbrodniczym reżimem (jakim dla odmiany jest dla mnie Korea Pn, choć znów nie do
        końca jako całość) jako całość. Ale Władze USA prostu czasem popełniają czyny,
        których nie akceptuję i nie rozumiem.

Pozdrawiam.
        • samwuj Ja jednak myśle żę USA to zbrodniczy reżim 04.03.06, 17:39
          Byłem tam. Z premedytacją zarażono mnie grzybicą stóp. Zrobił to tak zwany
          przyjaciel o którym wiedziałem że jest powiązany z tajnymi służbami darując mi
          buty zakażone tym świństwem, dokładnie tak samo jak Indianom darowano zakażone
          tyfusem koce. Pozatym nie wiem czy słyszałeś jak się pacyfikuje krnąbrnych
          Polaków. Częstuje się ich alkocholami z domieszką ołowiu bardzo przytępiając
          ich umysły i wpedzając w ten sposób wielu rodaków w narkomanie i alkocholizm.
          Potem naśmiewa się z nich za pomocą "Polish Jock". Stosują względem Polaków
          broń biologiczną i chemiczną. Dlatego trzeba być wdzięcznym amerykańskim
          konsulom którzy odmawiają Polakom wiz. Bo w ten sposób ratują wielu ludziom
          zdrowie fizyczne i psychiczne.
          • sylwek2015 Tak trzymac !!!!Brawo USA 04.03.06, 18:47
            tych zbrodniazy trzeba trzymac w odosobnieniu jak najdluzej lewactwo z tego
            forum tez by sie przydalo zamknac
            • kres_ludzkosci Re: Tak trzymac !!!!Brawo USA 06.03.06, 14:43
              sylwek2015 - osobowosc autorytarna2006

slowskowyt.blox.pl/html

sylwek2015 napisał:

> tych zbrodniazy trzeba trzymac w odosobnieniu jak najdluzej lewactwo z tego
              > forum tez by sie przydalo zamknac
          • joanna_can Nie tyfus tylko czarna ospa byla w kocach 04.03.06, 20:56
            dokładnie tak samo jak Indianom darowano zakażone
            > tyfusem koce.
            • meerkat1 Pentagon wyciagnie wnioski:Nie brac jencow! :-)n/t 04.03.06, 21:53
            • meerkat1 Re: Nie tyfus tylko czarna ospa byla w kocach 04.03.06, 22:00
              Bez przesady!

URBAN tych kocow nigdy nam (hamerykanskim bezdomnym) nie poslal! Tylko OBIECAL!

Za kase na koce kupil se wille, Jaguara van den Plas i na Maldivy jezdzi.
              --------------------------------------------------------------------------------
              JAK BUSHEVIK MOWI, ZE COS ZROBI, TO ZROBI!

JAK BOLSZEVIK MOWI, ZE COS ZROBI, TO MOWI!
    • goralenfolk Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 17:50
      Jakby się Ameryka nie tłumaczyła dla lewaków i muzułmanów i tak
      pozostanie "Wielkim Szatanem".
      Ponieważ więżniów z Guantanamo wypuścić niepodobna -należy ich
      zlikwidować.Większego krzyku niż obecnie nie będzie a ludzkośc odniesie
      wymierną korzyść.
      • theworst Re: Jak Pentagon ujawnia więźniów Guantanamo 04.03.06, 20:17
        goralenfolk napisał:

> Jakby się Ameryka nie tłumaczyła dla lewaków i muzułmanów i tak
        > pozostanie "Wielkim Szatanem".
        > Ponieważ więżniów z Guantanamo wypuścić niepodobna -należy ich
        > zlikwidować.Większego krzyku niż obecnie nie będzie a ludzkośc odniesie
        > wymierną korzyść.
        tja
        zlikwiduj się - nie będzie krzyku i ludzkośc odniesie korzyść
    • captain.america Mr. Goering pracuje dla Amnasty International 04.03.06, 18:53
      Nic w tym dziwnego. Nienawidzi Ameryki tak samo jak jego prawdzidek. Fuck AI!!
      • meerkat1 Re: Mr. Goering pracuje dla Amnasty International 04.03.06, 21:56
        "KLAMCIE, KLAMCIE, A COS Z TEGO ZAWSZE W KONCU PRZYLGNIE!" (dr Joseph Goebbels)

"WYKONYWALEM TYLKO ROZKAZY GLEBA PAWLOWSKIEGO!" (Putin przed Trybunalem w Hadze)

"TRUMAN, TRUMAN SPUSC TA BANIA
        BO TU NIE DO WYTRZYMANIA!"

[porzekadlo warszawiakow w okresie wojny koreanskiej]
    • bonobo44 wkurza mnie milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii 04.03.06, 20:04
      ketiw 1 napisał

> A jeszcze bardziej mnie wkurza milczenie USA i UE w sprawie Czeczenii

jesteś taki zaangażowany.... może podejmiesz się zarządzania
      PETYCJĄ - LISTEM OTWARTYM POLAKÓW DO PUTINA
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37881138&v=2&s=0
      (próbuję nią zainteresować kogokolwiek, jak dotąd - bez rezultatu)
      • bonobo44 Re: "wkurza mnie" - poprawny link: 04.03.06, 20:12
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12979854&a=12992763
        • theworst Re: "wkurza mnie" - poprawny link: 04.03.06, 20:23
          podpisałem i będę rozpropagowywać. Do administrowania z powodu małej ilości
          czasu się nie nadaję.
          • theworst kurde, nie dochodzi 04.03.06, 20:40
            to dostałem z powrotem:
            Hi. This is the qmail-send program at mx0.gov.ru.
            I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
            This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<president@kremlin.ru>:
            194.226.80.66 does not like recipient.
            Remote host said: 550 5.1.1 <president@kremlin.ru>... User unknown
            Giving up on 194.226.80.66.
      • kijwoko Re: wkurza mnie milczenie USA i UE w sprawie Czec 08.03.06, 10:39
        Przynies na pikiete pod ambasade rosji w Warszawie 9 marca (gdzies widzialem informacje o protescie takze 8 marca - czy ktos ma jakies wiarygodne zrodlo?): pl.indymedia.org/pl/2006/03/18915.shtml
        Albo na demonstracje antywojenne 19 marca (protesty nie dotycza przeciez tylko Iraku, ale rowniez Czeczeni, Palestyny i Tybetu): www.irak.pl/
    • pisiapisia1 miejmy nadzieję 04.03.06, 20:33
      że klątwa rodu kennedych nie ominie rodu busza.
      • janosik6 meerkat a ty dalej jestes pakowany przez ojczyma ? 07.03.06, 18:11
        pisalem ci tyle razy abys zglosil to na policje..
        Jak tak dalej pojdzie chlopie zmarnujesz nam sie calkowicie..
        Przynajmniej pop tymjak cie wali zmywasz z siebie jego swinstwa ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka