Dodaj do ulubionych

"Dziś na obiad zjem kurczaka"

05.03.06, 13:15
Lobby kurczakowe broni się przed spadkiem sprzedaży .
Obserwuj wątek
    • ireksp Jakaś paranoja z tym H5N1!! C2H5OH zabija od dawna 05.03.06, 13:16
      i jakoś nikomu nie przeszkadza!!!!!
      • toworzyszszmaciak C2H5OH to podstawa bytu Kaczolandu, podstawowe 05.03.06, 13:20
        źródło dochodu i jako takie jest pod medialnym parasolem.
        • katecheta Co za różnica na co się zdechnie by pójść do Pana? 05.03.06, 13:25
          Dlaczego tacy pobożni katolicy i wzorowi słuchacze Radia Maryja oraz namiętni oglądacze Telewizji Trwam tak się boją pójść do Pana? Powinni pragnąć iść do nieba w każdej chwili !!! Przecież zaraza jest już w Toruniu to może być jedyna szansa.
          • niewyspany_pawian Re: Co za różnica na co się zdechnie by pójść do 05.03.06, 13:29
            Boją się pójść do Pana właśnie dlatego, że słuchają Radia Maryja i oglądają
            telewizję Trwam!
            • mr_perfekt "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście 05.03.06, 13:46
              "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście i dzięki temu nie ulegamy
              propagandzie Radia Maryja że w Polsce rządzi salon.
              Skoro w gazecie piszą że nie rządzi to nie rządzi.
              Monika Olejnik dzisiaj rano w zetce zadała wspaniałe pytanie: "Czy Wy myślicie
              że ktoś mi dyktuje w taki sposób prowadzić program? Przygotowuje pytania?". Nie
              Pani Moniko. Pani jest po prostu głupia i dlatego Pani idealnie realizuje to
              czego salon oczekuje... nie trzeba nic Pani dyktować. Gdyby nagle się okazało
              że w jakiś sposób się Pani odchyli od oficjalnej linii partii to won z
              programu. (Przykład -> Ziemkiewicz)
              • centrolew A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 14:48
                A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... Taka deklaracja z ust ministra mogłaby
                dopiero uspokoić sytuację!
                • tomassi.rollo Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 19:22
                  Ależ to jest okrutne ;))))

Można dodać, że te dwie kaczki na obiad są z jednego lęgu ;)))
                  • zzamiedzy Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 20:09
                    Jurgiel powiedzial, ze badania beda potwierdzone w Wielkiej Brytanii pod
                    Londynem. No to wiemy gdzie lezy Wielka Brytania.Czy wszyscy wazni w pisie
                    musza byc glupsi od Kaczynskiego? Czy wszyscy musza czytac z kartki? Czy
                    wszyscy maja mowic belkotliwie i bez sensu? Domyslam sie, ze chodzilo o
                    laboratorium pod Londynem w Wielkiej Brytanii, ale wyszlo Jurgielowi jak
                    zawsze!
                    • tomassi.rollo Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 20:15
                      Jest taka baja z WB o Pinkim i Mózgu :)

Odnosząc tę baję do PiSu stwierdzić należy, że Mózg a właściwie dwa Mózgi (przy
                      czym starszy jest nadrzędny wobec młodszego :) to wiadomi bracia a cała reszta
                      tej partii to klony myszki Pinky :)

Howgh!
                      • kontonaspam Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 23:25
                        Jurgiel mógłby zjeść i tatara z łąbędzie, a mnie by nie
                        przekonał.
                        To, co Jurgiel mówi nie jest dla mnie żadnym powodem
                        do jedzenia lub niejedzenia czegokolwiek.
                        A osoby, które panikują przed ptasią grypą powinien
                        przekonywać ktoś wiarygodny, tak mi się przynajmniej
                        wydaje.
                    • vinogradoff Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 05.03.06, 21:42
                      Swietnie dzieki tej blyskotliwej wypowiedzi wiemy gdzie lezy Wielka Brytania, a
                      uczniowie na lekcjach geografii zawsze moga powolac sie na autorytet pana Ministra.
                • oczeret Re: A ja mam gości i dwie kaczki na obiad... 06.03.06, 02:59
                  Zadał się Ojciec Dyrektor z kaczym pomiotem i w Toruniu strefa zapowietrzona.
                  Czy to nie palec Boży i ostrzeżenie dla nas wszystkich?
              • gacekemdk Re: "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście 05.03.06, 21:13
                mr_perfekt napisał:
                > "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście i dzięki temu nie ulegamy
                > propagandzie Radia Maryja że w Polsce rządzi salon.
                > Skoro w gazecie piszą że nie rządzi to nie rządzi.
                > Monika Olejnik dzisiaj rano w zetce zadała wspaniałe pytanie: "Czy Wy myślicie
                > że ktoś mi dyktuje w taki sposób prowadzić program? Przygotowuje pytania?". Nie
                >
                > Pani Moniko. Pani jest po prostu głupia i dlatego Pani idealnie realizuje to
                > czego salon oczekuje... nie trzeba nic Pani dyktować. Gdyby nagle się okazało
                > że w jakiś sposób się Pani odchyli od oficjalnej linii partii to won z
                > programu. (Przykład -> Ziemkiewicz)
                Jasne, M. Olejnik jest głupia bo śmie atakować brunatnych i czerwonych, a
                Ziemkiewicz który w ostatnich latach w wyniku kolejnych niepowodzeń pisarskich
                sfiksował całkowicie jest szczytem inteligencji. A ty pewnie jesteś wyrocznią?
                • mr_perfekt Re: "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście 05.03.06, 23:37
                  Wywód Moniki Olejnik o tym że media są wolne bo Olejnik w nich pracuje jest
                  szczytem głupoty. Jeśli ktoś tego nie widzi to niech czymprędzej złoży CV do
                  gazety... Oni tam takich orłow potrzebują!
                  • akkj Re: "Wolne" media uświadamiają nas na szczęście 06.03.06, 00:21
                    mr_perfekt napisał:

> Wywód Moniki Olejnik o tym że media są wolne bo Olejnik w nich pracuje jest
                    > szczytem głupoty. Jeśli ktoś tego nie widzi to niech czymprędzej złoży CV do
                    > gazety... Oni tam takich orłow potrzebują!

Powiedz wreszcie, czy media pana Rydzyka są wolne? Czy jak się tam zatrudnie,
                    mogę pisać o tym, że trzeba przeprowadzić śledztwo, na co poszły wyłudzone od
                    biednych emerytów pieniądze?
          • arius5 Nie bojmy sie ptasiej grypy 05.03.06, 22:50
            O wiele weiecej osob zginelo do tej pory poprzez kontakt z muzulmanami, a nikt
            nie kaze ich wybic i zakopac.
            Spokojnie, jakos to bedzie.
      • katolik_polski1 Nie lubie kurczakow ... 05.03.06, 13:21
        Szczegolnie ,kiedy probuja z niego zrobic schabowego.
        Ale Chirac zezarl,to i w Polsce politycy beda zrec .
        Ja nie i smacznego !
      • tekameka ptasia grypa jest u nas od dawna 05.03.06, 13:22
        wystarczy spojrzec na mapę - dookoła jest a u nas nie ma. I raptem odnalazła
        sie w Toruniu, prawie w środku Polski. Lobby drobiarskie działa - od jutra nowe
        ceny na drób - obnizka 50 %. Chociaz biedacy podjedża sobie tanio
      • katecheta I tak pędzej czy później każdy umrze !!! 05.03.06, 13:22
        Co za różnica czy na ludzką grypę, czy na ptasią, czy w wypadku, czy na serce albo udar, itd., itp. Zastanawia mnie dlaczego polacy, tacy pobożni katolicy i wzorowi słuchacze Radia Maryja oraz namiętni oglądacze Telewizji Trwam tak się boją pójść do Pana? Powinni pragnąć iść do nieba w każdej chwili a nie dopiero wtedy jak już zaczynają gnić za życia i śmierdzieć otoczeniu.
      • vinogradoff Re: Jakaś paranoja z tym H5N1!! C2H5OH zabija od 05.03.06, 21:36
        Oj przeszkadza. W USA to nawet wprowadzili prohibicje, a w b. ZSRR za czasow I
        Sekretarza KP ZSRR Gorbatschova to ustalili czas otwarcia sklepow monopolowych
        na godz. 14-ta co doprowadzilo do paralizu calego panstwa, Polska z etapu PRL-u
        tez wprowadzila limit zakupow a nawet kartki w swej przedschylkowej fazie
        rozwoju. Z powodu choroby alkoholowe umieraja dziesiatki milionow ludzi a
        cierpia setki milionow.
    • zigzaur Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:18
      Potwierdziła się stara prawda:

Siedliskiem zakaźnych chorób jest brud i niechlujstwo.

Mam nadzieję, że nie obraziłem żadnej grupy społecznej ani narodowościowej.
      • katolik_polski1 [...] 05.03.06, 13:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • toworzyszszmaciak Żądamy relacji na żywo z konsumpcji owego kurczaka 05.03.06, 13:19
      i żadnego ściemniania z braniem do ust i wypluwaniem.
    • amhu Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:19
      Jedz Krzysiu, tobie juz nic nie jest w stanie zaszkodzic.
    • katmoso Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:21
      ja także zjem dzis na obiad kurczaka. :-)
      • koczisss Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 14:57
        Ja już zjadłem i jutro będę jeść!~

Co za głupie pitolenie na temat tej grypy!!!!
      • erg_samowzbudnik Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 18:21
        Z tą ptasia grypą to jedno wielkie ściemnianie. Niedługo dowiemy się dlaczego
        nie wybuduje się 3000000 domów ,dróg itp - bo ptasia grypa pochłonęła fundusze.
        Głupio wydawać pieniadze kazdy potrafi. Jaki skutek maja te wszystkie działania
        poza wprowadzaniem chaosu i wydawaniem niepotrzebnie kasy . Wiadomo że ptaki
        fruwają wiec po co te dezynfekcje na granicy ?.Lepiej wydać pieniadze na
        badania wirusa i wyprodukowanie szczepionki. Chociaż z drugiej strony nik nie
        wie jak ten wirus bedzie wygladał i czy szczepionka będzie skuteczna.
        Szczepionki o ile wiem to robi sie kiedy juz wiadomo jaki ten wirus jest i jak
        działa. Nie da sie skutecznie walczyć z czymś czego jeszcze nie ma .
    • vitek25 Kolejna masowa obsesja medialna 05.03.06, 13:22
      Terroryści - koalicja - papież - ptasia grypa - Rywin - itd itp, zbiorowe dęcie
      w trąby na okragło, co ciekawe: ZAWSZE przy pominięciu jagokolwiek głebszego
      myślenia na temat jakiejkolwiek z tych kwestii...
      • doleslaw Re: Kolejna masowa obsesja medialna 06.03.06, 08:16
        Jeżeli dziennikarzami zostają ludzie nie potrafiący sklecić paru zdań bez
        użycia słów "tak naprawdę" a muszą(?) udawać że znają się na wszystkim, od
        katastrof budowlanych po immunologię to są takie efekty. No i ten język!
        Labolatorium zamiast laboratorium, padnięte ptaki zamiast padłe i.t.p.
    • skin.polski Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:25
      życzę smacznego panie ministrze!
    • pinokkio A dlaczego nie KACZKĘ? 05.03.06, 13:29
      ???????????????????????
      • alkud kto je drób ten ma ptasi dziób 05.03.06, 14:19
        znowu potwierdzaja sie
        stare przyslowia ludowe
        religiapokoju.blox.pl/
    • wroxi Zjedz tego kurczaka Jurgielu w Toruniu na oczach 05.03.06, 13:30
      Zjedz tego kurczaka Jurgielu w Toruniu na oczach
      moherowych beretow calej Polski, widzow telewizji Trwam.
      Nie zapomnij potem zalatwic bryke dla Rydzyka,
      aby szybko ewakuowac ojca dyrektora jak najdalej
      od zagrypionych labedzi.
      • meritum3 Re: Zjedz tego kurczaka Jurgielu w Toruniu na ocz 05.03.06, 13:39
        Oj Jurgielu Jurgielu ty sobie chłopie jaja robisz a nasze dwa dorodne kaczorki
        są zagrożone i dyktatura jest zagrożna czas aby łojciec Ryjdzyk wezwał mocherowe
        do zbiorowych modłów za zdrowie naszych drogich kaczorków.
    • jankbh "Dziś na obiad zjem kaczke" 05.03.06, 13:34
      Dlaczego w supermarketach kaczek nie sprzedaja sie parami? Przeciez tez sa
      identyczne? Dwie w cenie jednej!
    • meritum3 Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:34
      Panie Jurgiel jak kurczaka to tylko z rydzykami no i oczywiście przy właczonym
      radiomarjka
    • kres_ludzkosci Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:38
      coz rzec po takich deklaracjach przedstawicieli rzadu... chyba tylko: trzymamy
      kciuki za wirusa

slowskowyt.blox.pl/
    • gravesen5 Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 13:39
      Widzieliscie konferencję prasową Jurgiela ? Wyrazy dłuższe niż trzysylabowe to
      dla niego poważny problem :)
    • prozzac Zakopać głęboko? 05.03.06, 13:43
      "Martwe ptactwo należy głęboko grzebać, tak aby inne zwierzęta go nie odkopały i
      nie zjadły". A ja głupi byłem przekonany, że to nasze służby sanitarne i
      epidemiologiczne mają jakieś procedury utylizacji na wypadek epidemii. Polaku!
      Radź sobie sam!
      • dobud Re: Zakopać głęboko? 05.03.06, 13:54
        mają..........np. palą nimi w piecu c.o. powiatowego inspektoratu weterynarii
    • punter "plan Balcerowicza" kosztował życie kilku tysięcy 05.03.06, 13:45
      Polaków więc choroba szalonych kaczorów to pikuś w porównaniu ze skazaniem
      setek osób na śmierć głodową.
      • kres_ludzkosci Re: "plan Balcerowicza" kosztował życie kilku tys 05.03.06, 16:32
        punter napisał:

> Polaków więc choroba szalonych kaczorów to pikuś w porównaniu ze skazaniem
        > setek osób na śmierć głodową.

gdzies ty czleku t przeczytal? w 'nowej fantastyce'?

slowskowyt.blox.pl/
        punter napisał:

• mobileinmobili jurgiel, minister, ktory utopil interesy polskich 05.03.06, 13:50
      upraw cukrowniczych, podczas obrad ue, uciekl z obrad. stwierdzil, ze i tak nie zna angielskiego, anie mial tlumacza, wiec i tak nie kapowal o co chodzi. Polska stracila miliony Euro, tznn. polscy rolnicy.
      • prozzac Re: jurgiel, minister, ktory utopil interesy pols 05.03.06, 14:18
        Minister "VIP-taxi" ma ważniejsze rzeczy do roboty. Chociażby pchanie na fotel
        podlaskiego kuratora oświaty człowieka, który ma zerowe pojęcie o tej materii.
        Kolesie..
    • tabi2 A moze dzis kaczke? 05.03.06, 13:50
      Ale radze by swiety minister zaprosil na ten obiad ojca derektora i wyslal po
      niego limuzyne.
      A tak poza tym to taki radyjny minister nie powinie nawolywac do jedzenia
      drobiu w poscie.
    • brunschwick Wielki Post 05.03.06, 13:52
      Co oni zapomnieli że jest post, ojciec dyrektor będzie zły.
      • siersciuchspenetrowany Re: Wielki Post 05.03.06, 14:22
        brunschwick napisał:

> Co oni zapomnieli że jest post, ojciec dyrektor będzie zły.

Jest NIEDZIELA a nie PIĄTEK!!!
        • brunschwick Re: Wielki Post 05.03.06, 15:19
          Wielki Post, 40 dniowy słyszałeś o takim?
    • tabi2 Apel o spokojne reakcje......? 05.03.06, 13:54
      Jurgiel niech nie apeluje o spokojne reakcje.
      Dlaczego spokojnie nie reagowal na na telefon z prosba o limuzyne dla rydzyka?
      • brunschwick Re: Apel o spokojne reakcje......? 05.03.06, 14:10
        Zareagował spokojnie i kulturalnie. Normalny człowiek kazałby sie pajacowi
        wypchać, ale nasz minister jest człowiekiem dobrze wychowanym i bardzo uczynnym.
        Jest to w naszym kraju zjawisko tak dziwne że nikt w to nie wierzy.
    • toworzyszszmaciak Wszyscy przedstawiciele partii rządzącej powinni 05.03.06, 14:10
      to zrobić solidarnie, na oczach kamer.
      Wtedy wróciłaby nadzieja w narodzie.
    • berecik_wiadomo_jaki Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 14:13
      > Lobby kurczakowe broni się przed spadkiem sprzedaży .

...a atakuje je lobby farmaceutyczne, producentów leków na ptasią grypę.
      Dotychczas na świecie zginęło na tę chorobę mniej osób niż dziennie w Polsce
      ginie na raka lub na zawał.
      Dlaczego tu nikt tym się tak nie zajmuje jak chorobą, na którą zginęło ze 100
      osób w ciągu ostatnich 50 lat na całym świecie ?
    • alkud Ludzie!!! Jedzcie Kaczki !!! 05.03.06, 14:15
      też są znakomite! :)
      religiapokoju.blox.pl/
      • laureno Re: Ludzie!!! Jedzcie Kaczki !!! 05.03.06, 14:25
        Jakbym już taką kaczkę, jedną z drugą, zadźgał, brzydziłbym się na samą myśl
        włożenia jej do ust.
    • pablopic kaczki narozrabiały... 05.03.06, 14:20
      • alkud a ukarzą drób... 05.03.06, 14:21
        ;-)
        religiapokoju.blox.pl/
        • laureno Re: a ukarzą drób... 05.03.06, 14:24
          a kaczki to nie drób?
    • laureno Re: "Dziś na obiad zjem kurczaka" 05.03.06, 14:24
      Jedz Pan kurczaka, jedz Pan. A może Pan akurat na tego co trzeba trafi? <yupi>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka