kolargolo 11.03.06, 15:05 PiS i Samoobrona nawet w haslach sie upodobnily. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hegemon72 [...] 11.03.06, 17:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Średnia przyjemność z takiego obcowania,... 11.03.06, 19:37 ...zwłaszcza z jolą ;). Poza tym, Andrzej zapomniał dodać: "Balecerowicz musi odejść" - źle by to współgrało z nową linią partii, bo pod względem haseł Lepper zaczyna mówić jak kapitalista, szkoda tylko, że z Chin. Patrząc jak PiS rządzi, zastanawiam się jednak, czy Samoobronę faktycznie należy uznawać za oszołoma nr 1, bo chyba jednak traci ona ten zaszczytny tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
marslaw1 Re: Średnia przyjemność z takiego obcowania,... 11.03.06, 23:42 do chlewa z tym wieprzem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Raczej "Hucwa i Samowolka" Ha Ha Ha Ha Ha 12.03.06, 15:16 Banda nieokrzesanych cwaniaczków próbuje rządzić w Polsce - to nie do pomyślenia! Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Nowe miejsca pracy?? 11.03.06, 15:17 skad banda nieukow i ignorantow wezmie nowe miejsca pracy, skoro nie rozumieja jak rynek pracy dziala, nie maja pojecia o funkcjonowaniu gospodarki, jedyne co wiedza, to ze w nbp sa pieniadze, do ktorych chca sie dobrac, i co widac po wczorajszej debacie sa na dobrej drodze.. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narodem 11.03.06, 16:03 Prosta analiza i proste wnioski.Bez pracy nie ma kołaczy ,lecz również rozwoju i dostatku. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz PiS jest mysla przewodnia SO. To jest dobry 11.03.06, 16:50 poczatek dla Leppera ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Jola z Dywit... no, no... 11.03.06, 16:06 jola_z_dywit napisała: > Prosta analiza i proste wnioski.Bez pracy nie ma kołaczy ,lecz również rozwoju > i > dostatku. Tyto powinnaś ze dwanaścioro dzieci mieć.... Och jakie by z nich były polityki... co z mlekiem matki by przeszło w nie - to by przeszło... a jeszcze i 24 becikowych byś miała.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Jola z Dywit... no, no... 11.03.06, 16:25 Nie nabijaj się z Joli, jak dobrze gada. Wiem, że to wyborcze pitolenie, ale jak fajnie sobie wyobrazić, że w Polsce wszyscy pracują na siebie, a jak kto daje na biednych albo emerytów, to z dobrego serca, a nie haraczem... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jola z Dywit... no, no... 11.03.06, 18:18 rafvonthorn napisał: > Nie nabijaj się z Joli, jak dobrze gada. Wiem, że to wyborcze pitolenie, ale > jak fajnie sobie wyobrazić, że w Polsce wszyscy pracują na siebie, a jak kto > daje na biednych albo emerytów, to z dobrego serca, a nie haraczem... Przecie ona pierweszy raz tak... to ja z troską, żeby potomni jak najwięcej z tego mieli... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Jola z Dywit... no, no... 11.03.06, 18:19 Jezus tyż miał dwunastu i ... patrz co z tego wyszło :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narodem 11.03.06, 16:22 Wzruszyłem się... O, gdybyż to była prawda, gdybyż Endrju ZUS zlikwidował, to przysięgam, że zawsze będę na niego głosował :P. Ale cóż, przed wyborami jest, coraz mniej naiwnych w tym kraju, Jolu... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narodem 11.03.06, 16:25 No takich obietnic to nie składamy! Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narodem 11.03.06, 16:32 Jolciu, ja co miesiąc płacę 700pln ZUSu (przedsiębiorcą drobnym jestem), a na moje konto emerytalne trafia 159pln. Nie brałem nigdy od państwa żadnych pieniędzy, ani grosza, jedynie stypendium, na które zapracowałem. Gdyby nie ten cholerny ZUS i inne obciążenia zatrudniłbym dwie dodatkowe osoby, a tak nie mogę, bo na każdy 1000 pensji, muszę 800 odprowadzić na różne świadczenia. ZUS okrada pracujących, by dać bezrobotnym, pieprzony Robin Hood ze szklanych wieżowców. Dajcie nam pracować w spokoju, to tu będzie raj, ale jak na razie to państwo zabiera mi prawie cały zarobek. Planuję niedługo zamknąć firmę i wyjechać na zachód, ZUS dostanie te parę tysięcy pln mniej. Jadę tam, gdzie mnie nie będą okradać ani bogaci, ani biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_katolik Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narutem 11.03.06, 16:23 Naturalnie... wystarczy np: Prokuratura zarzuciła Hojarskiej, że wraz z mężem przywłaszczyła maszyny rolnicze zakupione w 1997 r. z kredytu w wysokości 219 tys. zł. Maszyny miały być zastawem kredytu. Gdy w 1999 r. Hojarscy przestali spłacać raty, bank zlecił komornikowi odzyskanie maszyn. Z zeznań komornika wynikało, że w trakcie postępowania egzekucyjnego udało mu się odnaleźć trzy z siedmiu maszyn, które kupili Hojarscy. i na kołacz jest. I rozwój. I dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narutem 11.03.06, 16:27 Panie katolik z pana taki katolik jak ze mnie cadyk. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_katolik Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narutem 11.03.06, 16:43 wyjątkowo się zgodzę:) Każdy cadyk stanowił dla wspólnoty wzór pobożności, pokory i sprawiedliwości, że o rozwadze i mądrości nie wspomnę. Nie spełniasz absolutnie żadnego z tych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narutem 12.03.06, 03:29 Jolu, czyżbyś zamierzała forumowiczom sprawdzać stan przyrodzenia, czy aby nieobżezany???!!! Po drugie jakoś nie słyszałem, aby cadykiem była kobieta:P Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A jak zwykle z Narutem 12.03.06, 13:21 Rosądni to wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l jak Jola poczuje bata to jej przejdzie 11.03.06, 22:43 prawda że to wątpliwa przyjemność ale może zróbmy ściepę i znajdźmy chętnego Dobro Ojczyzny zależy od dymania!! Gdyby jeszcze ktoś dogodził jarusiowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit S A M 0 0 B R 0 N A i lesław cnotliwy bamkowy 11.03.06, 16:17 • Aksamitne sumienie Pana profesora Konflikt intersow wsrod czlonkow KNB Tu mamy link do strony Fundacji CASE, z lista sponsorow fundacji www.case.com.pl/strona--ID-o_case_sponsorzy,nlang-19.html tu zas link z ludzmi CASE: www.case.com.pl/strona--ID-o_case_ludzie,osoba_id-3,nlang-19.html Ta Pani prywatnie jest zona Pana Leszka B. Dla majacych klopoty z kojarzeniem. Zona prezesa banku centralnego jest szefgowa fundacji, ktora na pierwszym miejscu listy sposnorow umieszcza PeKaO SA - bank bedacy przedmiotem postepowania KNB oraz dalej CAIB - to znow czesc grupy UniCredit, poprzez HVB, bedacy wlaścicielem BPH. Agata Kwaśniak - zona Wojciech Kwaśniaka, Generalnego Inspektora Nadzoru Bankowego, zatrudniona na jest na jednym z kluczowych, kierowniczych stanowisk w BPH Banku Hipotecznym. Jest Dyrektorem Finansowym tego Banku, Głównym Księgowym i faktycznie osobą nr 2 po Prezesie Zarządu. Pobiera ogromną pensję i nie wchodzi w skład Zarządu tylko dlatego, żeby nie była za bardzo na świeczniku. Czy zatem Wojciech Kwaśniak powinien być w składzie KNB w trakcie wydawania decyzji co do przejęcia kontroli nad bankiem, którym kieruje jego żona? Czyż nie jest to dostateczne uzasadnienie dla wykluczenia Kwaśniaka ze składu KNB w najbliższą środę? Włosi oczywiście doskonale o tym wiedzą i we wniosku do KNB napisali, że na pewno zachowają BPH Bank Hipoteczy jako odrębny i samodzielny podmiot w ramach grupy kapitałowej połączonego banku. A zatem wstrzymają trwające od 2 lat w BPH próby sprzedaży tego banku (BPH negocjował już warunki tej sprzedaży z Getin Bankiem) lub jego wchłonięcia do spółki-matki (co również próbował wcześniej robić BPH). Zatem żona Kwaśniaka zachowa swoje stanowisko, a może nawet jeszcze dostanie podwyżkę??? Bardzo kontrowersyjna jest podstawa prawna na jakiej Pan Balcerowicz wykluczył swoją jednoosobową decyzją Cezarego Mecha z orzekania ws. wniosku UniCredit o wykonywanie prawa głosu z akcji 3 banków: Banku BPH, BPH Banku Hipotecznego oraz Banku Energetyki i coś tam (nieważne, bo ten bank od lat jest w likwidacji). - alfredkujot 2006/03/10 16:05:14 Cd:Zrobił to na podstawi art. 24 par. 3 kodeksu postępowania administracyjnego. Uzasadnił potem, że Mech wypowiadał się do prasy, że jest przeciw fuzji. No a co miał mówić, że jest za skoro od dawna jego poglądy są znane. Przeciw jest też Paweł Pelc i pewnie Zyta. Czy w najbliższą środę ich Prezio Balcerowicz też wyrzuci zanim zaczną głosować? Zrobi to sam czy poczeka na wniosek Aleksandro Profumo? Czy to nie jest komedia, że Włosi dyktują kogo trzeba wyrzucić ze składy wydającego decyzję w ich sprawie? Moim zdaniem podstawy do wykluczenia Kwaśniaka są zdecydowanie mocniejsze niż te na podstawie których usunięto Mecha. No ale Pan Prezes Balcerowicz może widzieć to inaczej i nic nie zrobić, albo odrzucić taki wniosek Pana Pawła Pelca. Czy to nie jest kuriozalne zaprzeczenie zasady kolegialności tego organu? Prezes powyrzuca ze składu tych, którzy mają inne niż on zdanie, a jak będzie pewien wyniku głosowania, to zarządzi głosowanie w sprawie. Jest jeszcze jeden poważny argument za tym, aby Paweł Pelc zgłosił wniosek o wykluczenia W. Kwaśniaka ze składu KNB w tej sprawie, a mianowicie to, że za Kwaśniaka nie przyjdzie nikt inny. Jak Balcerowicz wyrzucił Mecha za drzwi, to szybko wezwano Gilowską, żeby go zastąpiła w składzie KNB, gdyż ustawa o Narodowym Banku Polskim określająca skład KNB mówi o przedstawicielu Ministra Finansów. Nie mówi natomiast o przedstawicielu Generalnego Inspektoratu Nadzoru Bankowego ale o Generalnym Inspektorze. Zatem wykluczenie Kwaśniaka spowoduje znaczącą zmianę układu sił w KNB na korzyść Skarbu Państwa. A tu link, z ktorego jasno widac zaangazowanie rodzinne Pana KWasniaka w firmie, w ktorej sprawie bedzie orzekal gielda.onet.pl/141198,1262797,komunikaty.html Tu jest cytat z jednego z internatow, wzialem caly, choc sam jestem moge gwarantowac jedynie za prawdziwosc informacji na temat miejsca zatrudnienie malzonki Pana Kwasniaka z KNB i tu tez wydaje sie niewatpliwe, ze Pan Kwasniak biorac udzial w tym posiedzniu pozostawal w konflikcie interesow, podobnie jak Pan prezes Balcerowicz i gdyby Pana prezesa cechowal elementarna rzetelnosc to powinien wykluczyc z tego spotkania nie tylko Pana Mecha, ale rowniez siebie i Pana Kwasniaka, ktorzy to ze wzlgedu na relacje rodzinne moga rodzic obawy co do ich bezstronnosci. A tak na to patrza w USA: Gifts, Meals, and Entertainment. You, your spouse and your minor children may not accept gifts, meals, favors, services, entertainment, or anything else of monetary value from any person or organization that does or seeks to do business with the Bank, is supervised by the Federal Reserve, or may be affected by your work at the Bank. The Code of Conduct has some exceptions to this rule, which for example, permit staff members to accept meals or gifts worth $20 or less on infrequent occasions and to accept meals that are furnished as part of a widely attended business conference. zrodlo: minneapolisfed.org/info/career/code.cfm#conf To tyle o naszym ober geniuszu ekonomicznynm czlowieku stojacym ponad wszelkim prawem Moze jeszcze jeden kwiatek z dzisiejszej rzepy, tak na deser: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060310/ekonomia/ekonomia_a_12.html W Polsce zarejestrowanych zostało około 40 tys. fundacji. Gdyby zapytano mnie, które uważam za najważniejsze, bez wahania wskazałbym dwie: Fundację Batorego i Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych w skrócie zwaną CASE. Pierwszą założył w 1988 r. znany miliarder George Soros, drugą poczęło małżeństwo Balcerowiczów z kolegami - pisze publicysta "Trybuny". Z CASE wywodzi się liczne grono tzw. analityków i niezależnych ekspertów ekonomicznych, których głównym zajęciem od lat jest nachalna promocja "jaskiniowego liberalizmu" i gdy to możliwe czerpanie pieniędzy z kasy publicznej. Oczywiście legalnie! Można zawsze dostać grant z Komitetu Badań Naukowych, dotację z państwowego banku, czy spółki skarbu państwa. Nie jest to trudne, gdy osoby związane z fundacją zasiadają w gremiach ów grosz dzielący. Fundacji CASE sponsorów nigdy nie brakowało. W 2003 r. przychody z działalności statutowej wyniosły 5,2 mln zł, z czego od instytucji zagranicznych wpłynęło 3,6 mln zł. Dotacje krajowe były znacznie skromniejsze - niespełna 1,2 mln zł - w tym 43 tys. zł z Narodowego Banku Polskiego, na czele którego stoi jeden z założycieli CASE Leszek Balcerowicz, prywatnie mąż Ewy Balcerowicz, obecnie prezes zarządu CASE. Ciekawe, jak wyglądałby Kwaśniewski, gdyby Giertych ujawnił, że pieniądze kancelarii lądowały w kieszeni Jolanty - zauważa "Trybuna". Gazeta wymienia nazwiska wielu innych ludzi z pierwszych stron gazet i pisze, że dla fundacji udział polityków jest rekomendacją dla darczyńców, czy sponsorów, że dzięki nim zyskują wpływy, które w przyszłości mogą się przełożyć na konkretne decyzje gospodarcze. Nie ma się czemu dziwić, twierdzi "Trybuna". Polityka w znacznym stopniu stała się zawodem. Uprawiają go ludzie, którzy jak Jan Maria Rokita przez ostatnie piętnaście lat nie zhańbili się normalnym zatrudnieniem w normalnej firmie. Jeśli na skutek werdyktu wyborczego tracą poselskie apanaże, fundacje stają się idealną przechowalnią. Ich finansowanie jest bezpieczne i dobrze postrzegane. Obecność polityków naturalna. O źródło pochodzenia pieniędzy nikt nie pyta. Można bezpiecznie przetrwać cztery lata do następnych wyborów. Bo życie zawsze daje drugą szansę. Na koszt podatników oczywiście, konkluduje gazeta. (PAP) Odpowiedz ...wielkiej uczciwosci, jak to zgrabnie okreslil nijaki, niedoszly Tusk, jest tylko defraudantem mienia spolecznego, Osobiscie znam sprawe, jak ten Leszek Cnotliwy, zalatwil pozyczke z MFI na 12% w wys. 200 000$US, gwarantowana rzadowo, nijakiemu Januszowi Poplawskiemu z Torunia, zreszta jego szwagrowi. Poplawski "opalil" mu za to 50 000$US, czyli 50 000$US. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Jola, przepracowujesz sie- to nie ten link 11.03.06, 16:22 Juz Ci sie wszystko piep...y. No ale coz sie dziwic dniowka musi byc odwalona... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_polski_katolik Re: Jola i manipulowanie cytatami 11.03.06, 16:38 Linki Ci sie poplątały... przeklejasz text z Trybuny, pod odnośnikiem z RP:) Nieładnie! Tekst z Trybuny dodatkowo w sumie nic nie wnosi.Chyba że uzasadnisz, ale to wymagałoby czytania ze zrozumieniem, prawda? Ładny kawałek Code of Conduts, tyle że widzisz.. skoro już najeżdzasz na profesora Balcerowicza rób to z głową, może bez rzucania kawałkami cytatów których do końca nie rozumiesz. Balcerwicz widzisz z pocałowaniem ręki dostałby posadę w dowolnym banku komercyjnym za nieporównanie większą kasę, niż dostaje ją za obronę interesów Polski i Polaków przed lepperami i giertychami. Dolna część Twej wypowiedzi nie zawiera linka z wyjątkiem kawałka "osobiście". Osobiście widzisz to ja znam komendata OSP z Dywit co przepił pieniądze na nową motopompę. Pomówienia i pomyje, które tu codziennie wylewasz mam nadzieje zaprowadzą Ciebie i Twego szefa na śmietnik historii. Oby. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Jola i manipulowanie cytatami 11.03.06, 19:24 prawdziwy_polski_katolik napisa?: > Linki Ci sie popla˛ta?y... przeklejasz text z Trybuny, pod odnos´nikiem z RP:) > Nie?adnie! > Tekst z Trybuny dodatkowo w sumie nic nie wnosi.Chyba z˙e uzasadnisz, ale to > wymaga?oby czytania ze zrozumieniem, prawda? > > ?adny kawa?ek Code of Conduts, tyle z˙e widzisz.. skoro juz˙ najez˙dzasz na > profesora Balcerowicza rób to z g?owa˛, moz˙e bez rzucania kawa?kami cytatów > których do kon´ca nie rozumiesz. Balcerwicz widzisz z poca?owaniem re˛ki dosta?by > > posade˛ w dowolnym banku komercyjnym za nieporównanie wie˛ksza˛ kase˛, niz˙ dostaje > > ja˛ za obrone˛ interesów Polski i Polaków przed lepperami i giertychami. > Dolna cze˛s´c´ Twej wypowiedzi nie zawiera linka z wyja˛tkiem kawa?ka "osobis´cie". > Osobis´cie widzisz to ja znam komendata OSP z Dywit co przepi? pienia˛dze na nowa˛ > > motopompe˛. > Pomówienia i pomyje, które tu codziennie wylewasz mam nadzieje zaprowadza˛ > Ciebie i Twego szefa na s´mietnik historii. Oby. ========================================================================== Jola zrob sobie kopie tej wypowiedzi, powies na scianie i czytaj 10 razy dziennie,az twoj zakuty i tepy ?eb zrozumie na jakim swiecie zyjemy! Odpowiedz Link Zgłoś
nicalek Re: S A M 0 0 B R 0 N A i lesław cnotliwy bamkow 11.03.06, 16:56 Cierpliwości, poczekajmy parę miesięcy, sprawa jest w organach unijnych, będzie werdykt, będzie kara, a kto ją będzie płacił? Lepper, Giertych - nie, - całe społeczeństwo. Podobnie jak z PZU. Za buńczucznym pohukiwaniem durnych polityków nie kryje się ani odrobina odpowiedzialności. Za jakiś czas zniknie jola_z_dywid, internetowa społeczność ją zweryfikuje, a pozostaną zwykli ludzie z poczuciem straconego czasu dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: S A M 0 0 B R 0 N A i lesław cnotliwy bamkow 11.03.06, 18:23 Ty w widoczny sposób robisz wszystko, żeby cię brać za jeszcze wwiększego tłumoka niż to wynika.... Odradzam ściąganie cudzych postów i wlepianie ich jako własnych.... są tumaństwa większe niż ty - naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: S A M 0 0 B R 0 N A i lesław cnotliwy bamkow 12.03.06, 13:24 To może jeszcze jeden post nie mojego autorstwa o panu B. ...wielkiej uczciwosci, jak to zgrabnie okreslil nijaki, niedoszly Tusk, jest tylko defraudantem mienia spolecznego, Osobiscie znam sprawe, jak ten Leszek Cnotliwy, zalatwil pozyczke z MFI na 12% w wys. 200 000$US, gwarantowana rzadowo, nijakiemu Januszowi Poplawskiemu z Torunia, zreszta jego szwagrowi. Poplawski "opalil" mu za to 50 000$US, czyli 50 000$US. Dwa lata pozniej, a bylo to planowane, Poplawski oglosil upadek firmy a polskie spoleczenstwo splaca do dzisiaj dla MFI, ten przekret Balcerowicza z Poplawskim! Zachodzi pytanie, ile takich przekretow w skali calego kraju, wykroil nasz cnotliwy, legentarny Lesio B. a ile jeszcze wykroi? Tak, tak kochany Donaldzie, zalapujesz sie w niewlasciwym czasie; "a juz byl w ogrodku, juz wital sie z gaska".... Janusz Krzeski Odpowiedz Link Zgłoś
leonmax Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 15:25 No i znów naobiecują "bzdetów" i wygrają wybory. Tylko podniesienie wykształacenia społeczeństwa jest wstanie zatrzymać trend zwycięstw populistów. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo1983 wolę Samoobronę od przefarbowanego aws czyli popis 11.03.06, 15:31 !!!!!!Ci wszyscy, którzy aktualnie nazywają się PO-PiSem w latach 1997-2001 działali pod szyldem AWS-UW i zwiększyli bezrobocie o ponad milion osób.! Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: wolę Samoobronę od przefarbowanego aws czyli 11.03.06, 15:49 a ile miałeś wtedy lat ? 15 w 1998 ? i co pamiętasz kryzys rosyjski ? Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: wolę Samoobronę od przefarbowanego aws czyli 11.03.06, 16:03 Jaki kryzys? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus czysta demokracja... 11.03.06, 16:07 jola_z_dywit napisała: > Jaki kryzys? dwója z polityki Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: wolę Samoobronę od przefarbowanego aws czyli 11.03.06, 16:37 O ja, Jola... To ja Cie tu bronie, a Ty nawet nie wiesz, co się działo w Polsce i jakie wydarzenia makroekonomiczne wpłynęły na polską gospodarkę, kompromitacja. No, ale z drugiej strony to SO, wiadomo, że winny Balcerowicz, a nie koniuktura i przemiany w Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus O! to.. - oto... 11.03.06, 16:04 O!! To i mamy nowy PiS.... Oto i mamy nowy PiS Paranoja i Schizofrenia... doublement :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 16:28 > Może się tak stać, że zostanie zmieniona ordynacja wyborcza i prezydentów czy burmistrzów nie będziemy wybierać w wyborach bezpośrednich. A w jakich? Z partyjnego mianowania? PRL bis? ______________________ klikasz na wlasna odpowiedzialnosc: s4.bitefight.pl/c.php?uid=48483 Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 23:16 No, to byłoby bardzo w stylu PiS. Raz zamanipulowali prawem, żeby nie stracić prezydenta Warszawy, mogliby dalej, gdyby się im to opłacało. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 17:06 chachacha... wyśmienite... ale lepsze byłoby "Prawo i Sprawiedliwość", jeszcze bardziej pasowałoby do SO...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 17:37 Radom, jak Radom. Prowincjonalne miasto. Brzydkie jak burdelmama. Antyklerykalne, co dobrze pasuje Lepperowi, bo on do kościoła ma tak blisko jak ja do Nowej Zelandii. Blisko rok temu był na pogrzebie Jana Pawła II. Wtedy zobaczyłem go z bliska. W ułamku sekundy powiedziałem sobie: to naprawdę zły człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
men10 Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 19:01 tY - TANGO nie obrazaj miasta , ktorego nie znasz , Radomianie nie sa winni tego, ze pierwszy oszolom w Polsce - Leper rozpoczal swoja chamska propagande od Radomia, to wladze nazsego miasta sa winne za to, ze pozwalaja na zbijanie przez tego manipulanta wiejskiego swojego kapitalu politycznego na martylologi robotnikow i mieszkancow Radomia, ktorzy walczyli o niepodlegla Polske juz od 1976r. Nasze miasto ponioslo najwieksze ofiary transformacji ustrojowej,- w latach 1990 - 2000r. - upadly wszystkie duze zaklady przemyslowe, zlikwidowano wojewodstwo. W miescie w ktorym mieszka 240 tys. ludzi panuje ogromne bezrobocie szacowane na - 35 procent, dlatego facet typu - Leper zaczyna swoja kampanie od naszego miasta . My - radomianie nie chcemy wiecej widziec tego czlowieka w nazsym miescie, bo on - NAM nie pomoze a wrecz przeciwnie , - jeszcze bardziej zaszkodzi. Pozatem ten czlowiek jest bezczelnym oszustem, - za wynajecie sali koncertowej w Radomiu , na ktora sciagnał dzialaczy samoobrony z calej Polski , - poprostu nie zaplacil. Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Onufry Zagłoba 11.03.06, 18:45 Ja się chyba zaszczele (zastrzelę). Niejaki Onufry Zagłoba mówił cyt: Ubrał się diabeł w ornat i ogonem na mszę dzwoni. Czy Wy naprawdę myślicię, że Lepper sie naprawił??? Toż to drugi Łukaszenka. Ale jak chcecie, to bawcie się tak dalej. Zdrowia życzę. Mnie już nic nie zaszkodzi. W ciągu 60 lat przeżyłem nie takich głupków. Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Przekret i Skoltunienie hasłem Samoobrony 11.03.06, 18:45 Praca????!!!!!!! a ja myslalem, ze przekrety Samorzadnosc ???? !!!!! a ja myslalem ze weksle in blanco na wypadek odmiennej opinii z Hodowca Swin Ale z cala pewnoscia ciemny lud to kupi Odpowiedz Link Zgłoś
goldilock Re: Przekret i Skoltunienie hasłem Samoobrony 11.03.06, 18:50 dodajmy, ze wzorem pracowitosci bedzie niejaka Hujarska, o pardon Hojarska Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 "Prawo i Piesc" 11.03.06, 18:58 "Chlopak i Dziewczyna" "Traktor i Olej Opalowy" "Dres i Opalenizna" "Bokser i Intelekt" "Posel Golik wszystkich p...okona!" "Gnoj i SAMAOBORA" -------------------------------------------------------------------------------- "KOMUNIZM, TO WLADZA RAD PLUS ELEKTRYFIKACJA!" (W. I. Lenin) Odpowiedz Link Zgłoś
trzynasty Podejrzani i Skazani - jakie .... 11.03.06, 19:26 mają prawo do wypowiedzi? Chyba tylko przez adwokata. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Impotencja, także umysłowa 11.03.06, 19:34 Dla tego towarzysza poprzedni system był zły?Za późno sie zapisało towarzyszu i nie zdążyło chapsnąć, a Balcerowicz ukrócił? Dlatego teraz wróg, bo jak na razie jedyny który potrafił przykrócić koryto.Kto ma pracować a kto oceniać, egzekutywa z obecnej trójcy wszystkowiedzacej? Tym panom dziękujemy, nic w swoim zyciu nie potrafili zrobić konkretnego, wiec od mojego portfela nie sie odseparują Odpowiedz Link Zgłoś
roll o prof.Balcerowiczu można 11.03.06, 20:12 mówić brednie anonimowo ,a o burakach z nickiem.Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Rozesmiany, rumiany ryj 11.03.06, 20:12 mowi, ja wam teraz pokarze wy profesory od bankowosci, wy docenty i habilitanty. tera moja godzina i paliwo dla spijaczonego chlopstwa. Unia zapewnila populistom zycie w raju, chlopstwo ma nieprodukowac, ale za ta sa pieniadze. Tera rumiane ryje, pokaza, jak sie rzadzi nierzadem i oszczednosciami obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry5 Praca i Samorządność 11.03.06, 20:41 Może pan Lepper byłby dobry w rozwiązywaniu rebusów gdyby jeszcze przy tym myślał. Sądzę, że to hasło jest zawarte w jakimś tajnym aneksie do aktu stabilizacyjnego. I tak Samoobrona całkowicie zatraciła swoją tożsamość gdyż na sztandarach będzie jako PiS. To takie porażająco poniżające, sprzedać się za darmo. A twierdzić, że Prawo i Sprawiedliwość ma coś wspólnego z Pracą i Samorządnością to po prostu śmieszne, to co robią to jest akurat odwrotnie. Ale mam nadzieję, że w myśl praw fizyki w zastosowaniu do polityki te dwie przeciwności się zniosą i obydwa PiSy znikną z naszej świadomości i przejdą po cichu do historii jak wszelkie partie postsolidarnościowych cwaniaczków. Może wtedy pan Lepper się obudzi i wróci do swoich lewicowych korzeni, które mają początek w PZPR. Człowiek się zmienia, ale ten kto zmienia poglądy jak rękawiczki to raczej nie jest człowiekiem przez duże "C". We wnętrzu zawsze pozostanie tym samym. Panie Lepper skończ pan to udawanie i skończ z jakimiś bredniami, że PiS chce dobrze dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jarheb Sami są "na bakier" z prawem 11.03.06, 21:24 A to ciekawe, że partia, w której jest wielu ludzi "na bakier" z prawem wysuwa tak szczytne hasła. www.deliberal.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit S A M 0 0 B R 0 N A ujawna kulisy przekrętu panaB 11.03.06, 22:08 ...wielkiej uczciwosci, jak to zgrabnie okreslil nijaki, niedoszly Tusk, jest tylko defraudantem mienia spolecznego, Osobiscie znam sprawe, jak ten Leszek Cnotliwy, zalatwil pozyczke z MFI na 12% w wys. 200 000$US, gwarantowana rzadowo, nijakiemu Januszowi Poplawskiemu z Torunia, zreszta jego szwagrowi. Poplawski "opalil" mu za to 50 000$US, czyli 50 000$US. Dwa lata pozniej, a bylo to planowane, Poplawski oglosil upadek firmy a polskie spoleczenstwo splaca do dzisiaj dla MFI, ten przekret Balcerowicza z Poplawskim! Zachodzi pytanie, ile takich przekretow w skali calego kraju, wykroil nasz cnotliwy, legentarny Lesio B. a ile jeszcze wykroi? Tak, tak kochany Donaldzie, zalapujesz sie w niewlasciwym czasie; "a juz byl w ogrodku, juz wital sie z gaska".... Janusz Krzeski Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: S A M 0 0 B R 0 N A ujawna kulisy przekrętu 11.03.06, 22:46 Te wiadomości to też od Gasińskiego, czy od tych Talibów z Klewek? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l droga Jolu z Dywit 11.03.06, 22:48 Twojego stanu niedopchania i permanentnego niedorżnięcia nie zastąpią mądre słowa których bezmyślnie używasz. Czyżbyś liczyła na to że Cię Jędrzej Wódz pomyli z jałówką i wygodzi? o ile zasłużysz sianiem propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Lepper sie niezle zna na splacaniu pozyczek 12.03.06, 09:49 robi sie to tak: 1. bierzesz kredyt na najwieksza sume jaka glupi bank ci pozyczy 2. wydajesz go tak zeby bank nie mogl ci potem niczego zabrac (w przypadku Leppera byly to miedzy innymi sukienki Armaniego dla corki). 3. czekasz na komornika z grupa kumpli ze wsi ktorzy zrobili podobnie 4. sciagasz komornikowi gacie i go bijesz i wywalasz na kopach 5. zakladasz partie albo zwiazek zawodowy i robisz szum wokol tego, blokujesz drogi itp. W ten sposob stajesz sie znana sosba i wladza ci nie podskoczy. Jest jeszcze patent dla kobiet, ktore rzadziej stosuja przemoc : kupujesz cokolwiek za kase z banku i oczywiscie nie splacasz dlugow. Jak przyjdzie komornik to chowasz sprzet u sasiada i tez cie wszyscy moga cmoknac. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: "Praca i Samorządność" hasłem Samoobrony 11.03.06, 22:39 SAMABRONA I PRACA!!!!!HEHE!!!!!DODAĆ JESZCZE -PRAWO-.NIEDŁUGO WRÓCICIE DO OBÓR I GNOJU.CZYLI TAM GDZIE POWINNIŚCIE BYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Tu mnie Jędruś zaskoczył. 11.03.06, 22:40 Pewnie Lecha i Jarka też. "Moherowe berety" będą głosować na PiS, a tu wybiorą jakiegoś po wyroku! Mogą się wkurzyć. Tak to mogły pomylić tylko LePpeRa z LPR. Jednym zdaniem j... jak berety (moherowe). Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Kandydatka na Przesa Narodowego Banku Polskiego 12.03.06, 01:07 pl.wikipedia.org/wiki/Danuta_Hojarska Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Kandydatka na Przesa Narodowego Banku Polskie 12.03.06, 01:23 nie zapomnijcie zwrocic uwagi na wczesniejsze nazwisko tej Pani, jak podaje wikipedia, prawdziwe naziwska to : Danuta Hujarska. Fakt z takim nazwiskiem, trudno zrobic kariere polityczna, ale cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Ci sami specjaliści od "pi-aru"? 12.03.06, 01:35 Wybierz hasło dwuczłonowe, dwa rzeczowniki + łącznik "i". Rzeczowniki na litery najpospolitsze : P i S, ewentualnie K. Nie jakieś tam F czy G - nie wbijają się w pamięć. Koniecznie napuszone i nie do końca przez motloch zrozumiałe. Będą pięknym parawanem. Lud głupi i kupi. Poćwiczmy : "Prawo i Sprawiedliwość" "Prawo i Samorządność" "Prawo i Solidarność" "Praca i Solidarność", "Pamięć i Solidarność" "Państwo i Sanacja", "Pomniki i Sanktuaria" woops! A może "Maybachy i Szambo?" Gdy chcesz powiedzieć "atak" zatrzymaj się. Źle. Jesli atak to tylko "wściekły atak!", jeśli słabi (o dziennikarzach) to "falaalnie słabi", jeśli dobro to "samo dobro" Jeśli nieprawdziwe - "wysoce nieprawdziwe". Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Z cyklu: nasza wladza jest Samoobrona 12.03.06, 01:45 dzsiaj wybitny przdstawiciel Samoobrony Rzeczypospolitej Polskiej, absolwent, niestety tylko szkoly zawodowej, ale jako posel na sejm, wniosl duzo do kultury parlaamentaryzmu poslkeigo. Napewno znajdziemy tego pana w jakiej samorzadowj dziurze. Zaslynal z upomnienia Komisji Etyki po pijackich burdach w Sejmie. Dalej czytaj na: pl.wikipedia.org/wiki/Mieczysław_Aszkiełowicz Odpowiedz Link Zgłoś
jukajuka Ludzie nie wierzcie samoobronie ! ! ! 12.03.06, 08:16 Oni sie dorobili pobudowali szkalarnie kwiaty , tuczarnie swiń, farmy kur ale po 1989r. gdy świat się zmienił rzeczywistość gospodarcza ci nowodorobieni zobaczyli ze moga tgo wsszystko stracić dlatego moze nienawidzą tak tego Balcerowicza ja tez go nie lubie ale nie w tym rzecz. Oni nigdy nie bronili biednych rolników na wsiach oni tylko te swoje majątki bronili te swoi\oje szklarnie z kwiatami te tuczarnie mysleli ze PRL będzie 80 lat. Nie wierzcie samoobronie nigdy ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś