gordon26 13.03.06, 12:17 No to ma problem Pan Premier. On sam przeciwko UE, balcerowiczowi i oczywiscie PO bo na pewno oni są winni tej fuzji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darekwu Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną w... 13.03.06, 12:18 Pan Macinkiewicz zawraca Wisłe kijem. Banki sie połączyły, tak czy inczej będą działały po wspólnym kierownictwem. Ale wy musicie, musicie, musicie. Pierś ponad barykadę wystawimy i pokażemy światu jak się umiera za przegraną sprawę!! Paranoja I Schizofrenia Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Brnę, brnę, brnę 13.03.06, 13:11 Już po herbacie, nawet sPiSkowy dziennikarz Wildstein stweirdził ze fuzja już sie dokonała - w końcu oczywista sprawa - ale oni brną brną i brną. W końcu premier Marcinkiewicz jest nieomylny a i swoja ambicję ma. Odpowiedz Link Zgłoś
irena-chuminska Balcero-Cieniasy Chcą Udupuć Budowę Mieszkań !!!!! 13.03.06, 14:21 .... połączenie banków BPH i Pekao SA doprowadzi .... może stracić pracę nawet 6 tysięcy osób. ... ...... po połączeniu, zostałby oparty o bank, który nie preferuje dobrych kredytów mieszkaniowych, co z kolei utrudniłoby realizację rządowego programu mieszkaniowego. .......... PO z FINASJERĄ ROBIĄ WSZYSTKO ABY RZĄD NIE BUDOWAł MIESZKAŃ W POLSCE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Balcero-Cieniasy Chcą Udupuć Budowę Mieszkań 13.03.06, 14:26 > PO z FINASJERĄ ROBIĄ WSZYSTKO > ABY RZĄD NIE BUDOWAł MIESZKAŃ W POLSCE !!! Wasserman zajmie się robotami sanitarnymi, rzecz wiadoma. Kurski-bulterrier przypilnuje budowy. Ale potrzeba jeszcze kilku fachowców. Masz może propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
grzesie2k Re: Balcero-Cieniasy Chcą Udupuć Budowę Mieszkań 13.03.06, 16:32 Od kiedy mieszkania ma budować rząd a nie obywatele? Rząd powinien im tylko zapewnić do tego jak najlepsze warunki i to nie przez odgórne regulacje ale właśnie - deregulację. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 Re: Balcero-Cieniasy Chcą Udupuć Budowę Mieszkań 13.03.06, 21:17 irena-chuminska napisała: > .... > > PO z FINASJERĄ ROBIĄ WSZYSTKO > ABY RZĄD NIE BUDOWAł MIESZKAŃ W POLSCE !!! Młoda jesteś a pieprzysz PiSuarowe bzdety. Rząd Ci wybuduje dodatkowe miejsca w więzieniach (Dórń) ponadplanowy odcinek autostrady do nikąd Żaden rząd nigdzie nigdzie nie wybudował żadnego mieszkania! Mnie marzy się rząd który UMIE pobudzić gospodarkę, żeby ta zaczęła osiągać ZAMIERZONE CELE. Zwrócę uwagę na umie (wpierw wie o co lata) i na zamierzone cele (potrafi myśleć celowo). A ten rząd chce pofiglować i pokazać, że oni tu rządzą i pokażą tym, których pokonali. Nawet w piłkę nie potrafią grać rozlazłe GRUBASY. Ich cele są aupełnie inne niż Wasze młodych ludzi cele. Oni chcą się wyżyć, ale już nie pamiętają, o co w tym chodzi. Myślcie chociaż Wy, bo te pierdoły już nie umieją Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Balcero-Cieniasy Chcą Udupuć Budowę Mieszkań 13.03.06, 22:06 Po fuzji ww. powstanie chyba jedyny w Polsce bank zdolny kredytować przedsięwzięcia publiczne. Dotychczas trzeba było zawiązywać konsorcja co trwało miesiącami. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną w... 13.03.06, 12:20 Premier chyba bardzo chce by te wywalczone w Brukseli fundusze były obcięte. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 12:21 > No to ma problem Pan Premier. On sam przeciwko UE, balcerowiczowi i oczywiscie > PO bo na pewno oni są winni tej fuzji KE też jest w układzie. Należy powołać komisję śledczą ds. działalności Komisji Europejskiej w sprawach związanych z Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 12:49 > Należy powołać komisję śledczą ds. działalności Komisji Europejskiej w sprawach > związanych z Polską. Bardzo słuszny wniosek. Jest porażającym zaniedbaniem, że do tej pory takiej komisji nie ma. I należy powołać Komisję, która zbada kto odpowiada za "niemanie" takiej komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 12:43 Marcinkiewicz, a ile ludzi straciło pracę z powodu waszych redukcji ?I jak to możliwe ,że kumpel brata Ziobry ,który w Brukseli był od załatwiania biletów został wiceministrem własnie skarbu chociaż ledwo skończył studia i krótki kurs dupolizania.Brat natomiast dalej nosi teczki za posłami,a ja pytam się czy to sprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda Panie Marcinkiewicz, który to bank ma być wybrany 13.03.06, 13:20 do realizacji pisuarowych koncepcji? Bo jeśli ten, w którym mam konto, to biegnę czym prędzej do innego. Kiedy bolszewicy z toaletą w szyldzie zrozumieją, że g..ówno im do pieniędzy, które do nich nie należą? Bank będzie dawał kredyty, jeśli będzie to opłacalne. Jeśli będzie ich musiał udzielać, bo pękaty kur..du..pel ma takie życzenie, to znaczy, że okrada tych, którzy powierzyli mu swoje oszczędności, i/albo tych, którzy są jego współwłaścicielami. Tyle i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ekopomoc [...] 13.03.06, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
corrado.cattani Re: Sponsor E.Balcerowicz-BRE, doprowadził do bak 13.03.06, 14:39 idź się leczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Sponsor E.Balcerowicz-BRE, doprowadził do bak 13.03.06, 14:54 Nowaczyk porawiasz się jak zaczynasz pisac o sobie,tylko zacznij już pisać prawdę o tym jak weszliście w posiadanie tych akcji i jak dobrowadziliście do bankructwa firmy Odpowiedz Link Zgłoś
rc5_logs Re: Sponsor E.Balcerowicz-BRE, doprowadził do bak 13.03.06, 15:21 Przestań człowieku wklejać to pod każdy wątek. To już jest nudne, marnujesz tylko przestrzeń i naciągasz ludzi korzystających z internetu przez modem. Jak masz jakieś rewelacje idź do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesie2k Re: Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 16:30 Blokowanie zwolnień to metoda PiS na zmniejszenie bezrobocia? Bo takie np. obniżenie kosztów pracy to wymysł złych liberałów i niemożliwym jest aby przynosiło jakieś efekty... Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu Balcerowicz Case BRE - Konflikt interesów? 13.03.06, 18:37 Na stronie internetowej fundacji "CASE" www.case.com.pl przeczytałem, że w Radzie fundacji zasiada Leszek Balcerowicz i Ewa Balcerowicz. Żona Ewa pełni również funcję członka zarządu fundacji "Case" i jest pracownikiem naukowym i ekspertem tej fundacji. Na stronie internetowej BRE Banku przeczytałem, że bank ten wydaje poblikacje naukowe "Case", tzw. zeszyty, gdzie produkują się państwo Leszek i Ewa Balcerowiczowie. Przeczytałem też, że "Case" wraz z BRE Bankiem organizują konferencje i seminaria naukowe. BRE Bank sponsoruje "Case". Odnośnie BRE Banku przypominam, że jest to bank komercyjny, nadzorowany przez Komisję Nadzoru Bankowego, której przewodniczącym jest Leszek Balcerowicz. Bez komentarza. www.case.com.pl/strona--ID-o_case_ludzie,osoba_id-3,nlang-19.html Ewa Balcerowicz Ewa Balcerowicz jest współzałożycielem oraz prezesem zarządu CASE - Centrum Analiz Społeczno - Ekonomicznych, gdzie prowadzi równieza prace naukowe. Absolwentka SGPiS (1977 r.), tam też obroniła pracę doktorską (1988 r.) W latach 1992 -1997 była współredaktorem miesięcznika finansowego Bank. Od 1983 r. pracuje w Instytucie Nauk Ekonomicznych Polskiej Akademii Nauk. Uczestniczyła w wielu projektach badawczych, w tym międzynarodowych, poświęconych barierom wejścia (entry) i wyjścia (exit) w transformujących się gospodarkach Europy Środkowo-Wschodniej, sektorowi MŚP, uwarunkowaniami rozwoju sektora prywatnego, bankowego oraz systemami upadłościowymi. Jest autorką lub współautorką wielu publikacji. Leszek Balcerowicz, obecny prezes NBP i RPP, były premier, minister finansów za czasów, gdy Eureko-BIG BG kupiło nielegalnie, z pogwałceniem polskiego prawa, 30% akcji PZU, zeznawał w dniu wczorajszym przed Sejmową Komisją Śledczą ds. prywatyzacji PZU. Prezentujemy Państwu wybrane fragmenty przesłuchania bez dodatkowego komentarza - ten jest zbędny (podstawą jest stenogram posiedzenia). ==================== Pan Leszek Balcerowicz: Panie przewodniczący, jako obywatel tego kraju chcę powiedzieć, że sformułowanie, że komisja ma znaleźć nieprawidłowości, w moim przekonaniu mijasię z istotą państwa prawa. I to jest zgodne zresztą z pierwotną uchwałą Sejmu, która mówi, że komisja ma wskazać winnych. Ja rozumiem, że komisja ma wyjaśnić... Przewodniczący: Zbadać prawidłowość. Pan Leszek Balcerowicz: Wyjaśnić, a nie znaleźć nieprawidłowości. Przewodniczący: I będziemy to czynić. Pan Leszek Balcerowicz: To jest sprzeczne z moim pojmowaniem istoty państwa prawa. A co do pańskiej wypowiedzi, to rozumiem, że pojawiła się kwestia, po pierwsze, wiarygodności, po drugie, kwestia wyniku przetargu. Co do wiarygodności, chcę powiedzieć, że wedle mojej koncepcji państwa prawa decyzje powinny zapobiegać... decyzje w sprawach jednostkowych, to jest min. w sprawach prywatyzacji, powinny być wynikiem zastosowania prawnych, wiarygodnych procedur. W państwie prawa, w moim przekonaniu, o wiarygodności czy niewiarygodności powinny decydować takie procedury, a nie widzimisię jakiegokolwiek ministra czy innego uczestnika życia publicznego. ======================= Przewodniczący: W rzeczywistości właśnie też. Przez nadzór ubezpieczeniowy zostało nam przekazane, że w krajach Unii Europejskiej Eureko żadnej działalności praktycznie ubezpieczeniowej bezpośrednio nie prowadziło, a jedna z firm, która prowadziła na rynku brytyjskim, właśnie upadła. Pan Leszek Balcerowicz: Ja powiedziałem, co mam do powiedzenia na ten temat. Jeżeli są wątpliwości, to proszę poprosić biegłych, którzy powiedzą, czy firma, w której w ramach prowadzi się, że tak powiem, jest czwartym czy w rezultacie może teraz mocniejszym ubezpieczycielem, jest ubezpieczycielem czy nie. ======================= Poseł Jan Bury: W czasie PRL-u nie było tak łatwo wyjechać za granicę, dostać wizę do jakiegoś kraju zachodniego. Pan miał tą możliwość, w 1974 r. wyjechał pan na studia doStanów Zjednoczonych na roczny MBA, później w latach 1985–1988 był pan nastażach także. Kto spowodował pana wyjazdy, ówczesny PZPR czy SGPiS, na którym pan pracował? Pan Leszek Balcerowicz: Panie przewodniczący, ja uważam, że ta wypowiedź zawiera elementy insynuacji.I państwo znacie oczywiście ustawę o komisji śledczej, która w pkt. 7.1 mówi w sposób całkowicie jasny, mogę zacytować: z uprawnień komisja korzysta tylko w zakresie niezbędnym i w taki sposób, aby nie naruszać dóbr osobistych osób trzecich. Ale odpowiem na pana pytanie oczywiście, choć mam opinię na temat sposobu charakteru tej wypowiedzi, że narusza ten artykuł. Polska, choć była krajem socjalistycznym, była jednak krajem pod tym względem różniącym się pozytywnie, np. od dawnego Związku Radzieckiego czy dawnego NRD, i w związku z tym trochę więcej osób musiało wyjechać. A czemu to zawdzięczałem? Sobie to zawdzięczałem. Poseł Jan Bury: Czyli kto wydał zgodę na pana wyjazd? Pan Leszek Balcerowicz: Zaproponowały, wydały władze uczelni, a i dostałem w normalnym trybie paszport. ====================== Poseł Jan Bury: Czy jest pan członkiem rady fundacji Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych? Pan Leszek Balcerowicz: Panie pośle, pan wie, że ja jestem założycielem. To tak jak bycie rodzicem. Ale nie jestem członkiem. Poseł Jan Bury: Czy pana żona jest też członkiem? Pan Leszek Balcerowicz: Słucham? Poseł Jan Bury: Czy pana żona też jest członkiem rady fundacji? Pan Leszek Balcerowicz: Jest to publicznie dostępna informacja na stronach internetowych i jest to dostępne również w raportach składanych ministerstwu. Poseł Jan Bury: Czy... Pan Leszek Balcerowicz: Moja żona, zgodnie z tym, jest prezesem tej fundacji. Poseł Jan Bury: Był pan ministrem finansów, jest pan teraz prezesem Narodowego Banku Polskiego. Czy fundacja, o której mówimy, korzysta z grantów, sponsorowania instytucji finansowych w Polsce, w tym banków i innych instytucji finansowych? Pan Leszek Balcerowicz: Panie pośle, w dobrze zorganizowanej instytucji prezes nie rozdziela pieniędzy... Poseł Jan Bury: Mam do pana pytanie... Pan Leszek Balcerowicz: Ja się tym nie zajmuję. Poseł Jan Bury: ...czy korzysta? Pan Leszek Balcerowicz: W związku z tym jest komisja, która rozdziela środki. Ja nie zastępuję tej komisji, nawet nie wiem, jak te środki rozdziela. Informacja jest publicznie dostępna. Jeżeli pan jest tym zainteresowany, proszę, odeślę pana do stron internetowych. Poseł Jan Bury: Na stronach internetowych są takie informacje, iż fundacja korzysta z grantów i środków finansowych... Pan Leszek Balcerowicz: To znaczy, że... Poseł Jan Bury: ...instytucji finansowych. Pan Leszek Balcerowicz: ...przeszło przez procedurę komisji. Poseł Jan Bury: Czy uważa pan, że to jest moralne, to nie jest niezgodne z prawem, iż... Pan Leszek Balcerowicz: Nie, i uważam... ja nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Marcinkiewicz: zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 18:52 Kazimierz Marcinkiewicz dodał, że bank, który powstałby po połączeniu, zostałby oparty o bank, który nie preferuje dobrych kredytów mieszkaniowych, co z kolei utrudniłoby realizację rządowego programu mieszkaniowego. =================== Kaziu, jetes wrecz koncertowym becwalem. Od kiedy to prywatne banki maja wspierac jakikolwiek program jakiegokolwiek rzadu? Maja zarabiac (dla siebie i swych klientow), gwarantujac jednoczesnie bezpieczenstwo lokat osob fiycznych i prawanych.I nic wiecej. Rece opadaja.Kopara opada, Wszystko opada. Odpowiedz Link Zgłoś
piss-on-pis4 zrobicie jak zwykle GÓWNO yes! yes! yes! 13.03.06, 21:05 amhu napisała: > ... Ciśnienie też spada, jak słyszy się oficjalne oświadczenia tego męża PiSuaru Kaziu, proszę i tłumaczę, proszę i tłumaczę przestań pieprzyć. Tu trzeba soli, a tej u nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek2005 Brawo Marcinkiewicz Zrobimy wszystko by być stroną 13.03.06, 21:14 W 1999 roku Polska nie należała do Ch..nii Europejskiej i to bank Unicredito Italiano podpisując umowę kupna akcji PekaoSA ZOBOWIĄZAŁ SIĘ do stosowania polskiego prawa. Prawo nie może działać wstecz , do ku.. nędzy!!! Przemiany w bankowości w ciągu 16 lat to ogromny sukces transformacji polskiej esbecji w jej wszystkich odmianach. Na początku lat 90. kulawe państwowe banki finansujące socjalistyczną ekonomię musiały być zupełnie nieporadne w otoczeniu rynkowym. Przegrywały z cwaniakami, takimi jak polskojęzyczni właściciele Art-B. Banki miały tak nikły kapitał, że nie mogły finansować inwestycji. Państwo ratowało je przed upadkiem wielomiliardową pomocą, którą sfinansowali podatnicy. Dziś nasze pieniądze, wywiezione cichaczem i zdeponowane przez „kwach & ska” w szwaicarskich bankach są niezagrożone. Prywatyzacja esbecko-pezetpeerowskiego pomiotu + spekulacyjny, zagraniczno/koszerny kapitał i technologie, uczyniły z banków nowoczesne instytucje finansowe. Ich wydajność zaskakuje zagranicznych inwestorów (nasłanych za namową Banku Światowego). Przeciw ludziom, którzy tych przewał dokonali, rządząca koalicja, zupełnie zrozumiale, uczula część zdrowo myślącej i doszczętnie spauperyzowanej części polskiego społeczeństwa, odwołując się do jego poczucia przyzwoitości. Posłowie gotowi są podkopać pozycję złotego i zagrozić oszczędnościom milionów, polskojęzycznych hochsztaplerów. By uderzyć w PO, wskazują też na związki wszystkich jej liderów z sektorem bankowym. To związki niekiedy oczywiste - i co w tym złego? Hanna Gronkiewicz- Waltz przeprowadziła polski system bankowy przez najtrudniejsze lata. Dzięki jej interwencjom w sytuacjach kryzysowych setki tysięcy esbeckopezetpeerowskich szumowin ocaliło pokradzione oszczędności. PiS bardzo słusznie używa języka piętnującego te antypolskie, bankowe matactwa. Precyzyjnie wskazujące winnego 20% bezrobocia hasło szefa Samoobrony "Balcerowicz musi odejść" staje się nareszcie coraz bardziej skuteczne. Politycy partii rządzącej spokojnie utrzymac muszą ten kurs i amputować zraczałą narośl. . Mówią oni bardzo słusznie o obronie interesu narodowego. Ich atak na uzależnienie NBP od jego prezesa, Balcerowicza, na sektor bankowy, prywatyzację i kapitał zagraniczny nobilituje Polskę i czyni ją krajem rządzonym nareszcie przez prawdziwych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Brawo Marcinkiewicz Zrobimy wszystko by być s 13.03.06, 22:15 przykro mi, mało wiesz. Nie państwo ratowało banki, bo banki były własnością państwa. Setki tysięcy esbeków to rodzinami parę milionów osób. Stuknij się. Co 20 dorosły obywatel w wieku produkcyjnym był esbekiem? Pis używa języka krętactwa i matactw. Było przęstępstwo? No to dowody, prokurator, sąd i kara. A to co robi pis to zwykłe chuligaństwo i bicie piany dla zamydlenia własnych maractw. Kaczyński był ministrem sprawiedliwości. Co robił. Spał? Od pięciu miesięcy wrzeszczę, grożą i co. Są jakieś konkrety? Co, kto i kiedy? A jak Polska zapłaci sporą karę to się wszyscy bardzo ucieszymy. Nie podoba Ci się UE? Masz paszport, jedź sobie tam gdzie jej nie ma. Proponuję Białoruś. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
antyantyliberal Re: Brawo Marcinkiewicz Zrobimy wszystko by być s 13.03.06, 22:53 Zbyszek2005 - żeby YesYesYesKaziu mógł być stroną przed KNB należy stosować KPA - a przecież YesYesYesKaziu, Gilowska Z. i gruby Andrzej zgodnie i publicznie twierdzili, że Balcerowicz stosując w sprawie Mecha KPA złamał prawo - więc PiS aby zrealizować swój plan również - we własnym jak zwykle szczerym przekonaniu - złamie prawo A skoro już stosujemy KPA to stosujemy również przepisy o wyłączeniu OSOBY wchodzącej w skład organu wydającego decyzję - co przecież zgodnie ze słowami PrawieJakLecha nie jest możliwe ... a że PrawieJakLech - zgodnie z dogmatem - się nie myli, więc YesYesYesKaziu nie zostaje stroną prosta ta logika a'la Potwory i Spółka nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś