brynk Mazowieckiego za "grubą kreskę"... 14.03.06, 22:16 ...osądzić .On jest "najbardziej zasłuzony" ,aby stanąc przed sejmową komisją śledczą .Moze by go postawić nawet pod Trybunał Stanu !! PiS daję temat pod rozwagę, zastanów się nad Mazowieckiego "zasługami" dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 14.03.06, 22:32 Przez co sprowadzil na nasz kraj nieszczescia i permanentny bajzel jaki mamy przez 16 lat. Teraz, gdy mamy niesmiale proby pozbycia sie tego bajzlu, Mr. "Gruba kreska" znow stara sie bruzdzic! Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 14.03.06, 22:46 chcesz powiedziec, ze transformacja ustrojowa, ktora jest obiektem zachwytow specjalistow od ekonomii i polityki na calym swiecie jest nieszczesciem, jakie spotkalo polske? podobnie jak ogromny rozwoj kraju na wszelkich polach, z wyjatkiem debaty politycznej, ktorej poziom jest z powodzeniem zanizany przez 'ja z bratem' i ska. ciekawe. slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > Przez co sprowadzil na nasz kraj nieszczescia i permanentny bajzel jaki mamy > przez 16 lat. Teraz, gdy mamy niesmiale proby pozbycia sie tego bajzlu, > Mr. "Gruba kreska" znow stara sie bruzdzic! > Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kresu_ludzkosci 14.03.06, 23:00 Chcesz mi powiedziec, ze ponad 20% bezrobotnych (a wlasciwie ponad 30%), pol miliona bezdomnych, okolo miliona (a moze juz ponad milion) zmuszonych do opuszczenia kraju aby szukac pracy na obczyznie, glodne dzieci, ludzie szukajacy po smietnikach, szybko wzrastajaca liczba samobojcow jest obiektem zachwytow "specjalistow" od ekonomii?!!! Kraj nasz rzeczywiscie sie "rozwinal" bo z miejsca w pierwszej 20-ce spadl na 53 miejsce. - Oto ow "postep"! Gratuluje spostrzegawczosci oraz obiektywizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do kresu_ludzkosci 14.03.06, 23:13 wiesz dobrze, 1. skad wziales to ponad 20%? o ponad 30% nie pytam, bo to ci sie tak z rozpedu napisalo. 2. nikt nikogo nie zmusza do opuszczania kraju, a jesli slyszales o takim procederze zadzwon na policje. 3. 'cud transformacji' to przejscie z nieudolnie prowadzonej gospodarki planowej do w miare rozsadnego modelu ze sporym udzialem wolnego rynku. 4. w czym polska tak okrop[nie spadla? w futbolu?? Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi nie wiem koleś, gdzie mieszkasz, ale 15.03.06, 00:17 pojedź na prowincję wtedy nie będziesz p...dolił farmazonów Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Tak jest rola prowincji, inaczej nie określano by 15.03.06, 00:19 jej jako grajdołka. Jak wieśniak chce się wybic niech migruje do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
lukoza Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 14.03.06, 22:52 Tchorzu, piszesz tu bo cie nie widac. A jakbym cie spotkal to bym cie tak spral, ze od razu wyskoczylbys z pampersa. Mazowiecki siedzial latami w wiezieniu za komuny - rozumiesz? Walczyl o wolna Polske wtedy gdy ciebie nie bylo na swiecie, a jakbys byl, koniukturalisto, to bys przewodniczyl lokalnej filii ZSMP. Ze tez takie wszy maja czelnosc zabierac glos. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Niestety... Niewielu docenia naszych Ojców Założyc 14.03.06, 23:02 ieli, ich poświęcenie, walkę... Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do lukozy 14.03.06, 23:03 lukoza napisał: > Tchorzu, piszesz tu bo cie nie widac. A jakbym cie spotkal to bym cie tak spral > , > ze od razu wyskoczylbys z pampersa. Mazowiecki siedzial latami w wiezieniu za > komuny - rozumiesz? Walczyl o wolna Polske wtedy gdy ciebie nie bylo na swiecie > , > a jakbys byl, koniukturalisto, to bys przewodniczyl lokalnej filii ZSMP. Ze tez > takie wszy maja czelnosc zabierac glos. Komuszku! - musiales sie dobrze na prywatyzacji oraz grubej kresce oblowic i teraz gardlujesz aby swoje przywileje zachowac! Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do lukozy 14.03.06, 23:14 a wiec wet 3 to frustrat, ktoremu cos w zyciu nie wyszlo i obwinia za to mitycznych 'onych', ktorych nazywa komuchami. slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > Komuszku! - musiales sie dobrze na prywatyzacji oraz grubej kresce oblowic i > teraz gardlujesz aby swoje przywileje zachowac! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kresu_ludzkosci 15.03.06, 00:29 Gdybys czytal posty skierowane do mnie, to zobaczylbys, ze wielu przeciwnikow PiS (ktorego fanem nie jestem), zwolennikow Tuska i Balcerowicza nazywa mnie komuchem lub czerwona gnida! Nie jestem sfrustrowany. W zyciu "wyszlo" mi raczej niezle. Nie moge tylko pojac tego, ze wielu uczestnikow tego forum wydaje sie nie rozumiec w jak tragicznej sytuacji znajduje sie Polska po roku 1989 i nie widza koniecznosci zmian w tym tragicznym kraju, w ktorym do tej pory praktycznie rzadza czerwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do kresu_ludzkosci 15.03.06, 00:59 moze chodzi o to, ze polska nie jest w tragicznej sytuacji? i co to znaczy 'praktycznie rzadza czerwoni'? slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: Nie moge tylko pojac tego, ze wielu uczestnikow tego forum > wydaje sie nie rozumiec w jak tragicznej sytuacji znajduje sie Polska po roku > 1989 i nie widza koniecznosci zmian w tym tragicznym kraju, w ktorym do tej > pory praktycznie rzadza czerwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: do kresu_ludzkosci 15.03.06, 01:01 Ja nie widzę problemu. Wybraliśmy czerwonych dwukrotnie w wyborach, daliśmy czerwonemu prezydentowi fotel na 10 lat. W ogóle socjalistów wszelkiej maści, i tych z lewa i tych z (hehe) prawa, kochamy. Widać ten "wspaniały, wielki, mądry" naród tak chce. W czym problem?? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do lukozy 15.03.06, 00:31 pe1 napisał: > wet3, rydzyk ci nasrał do czerepa Ot - teraz zamiast komplementu czerwonej gnidy dostalem komplement moherowy! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 14.03.06, 23:29 lukoza napisał: > Tchorzu, piszesz tu bo cie nie widac. A jakbym cie spotkal to bym cie tak spral > , > ze od razu wyskoczylbys z pampersa. Mazowiecki siedzial latami w wiezieniu za > komuny - rozumiesz? Walczyl o wolna Polske wtedy gdy ciebie nie bylo na swiecie > , > a jakbys byl, koniukturalisto, to bys przewodniczyl lokalnej filii ZSMP. Ze tez > takie wszy maja czelnosc zabierac glos. lukoza - ja ciebie i tak spotkam kiedys ,a wtedy dostaniesz w morde za gadanie głupot. To ze Mazowiecki siedział za wolna Polske to nie znaczy ze jego pozniejsze poczynania były do zaakceptowania . Dziś widac wyraznie, ze Ci co "siedzieli" kiedys za wolną Polske i, a pózniej za Okrągłym Stołem weszli w układy z z tymi z czerwonej zarazy i darowali im winy , Ja bym powiedział wiecej : to sa zdrajcy , własnie te czyny [GRUBA KRESKA}ich dyskwalifikują i za to winni poniesc karę. M.in. Michnik tez winien odpowiedziec za to jak i cała UW Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nie strasz, bo się ... w rajtuzy i kierpce sobie 14.03.06, 23:32 obryzgasz, wieśniaku pisuarowski. Jest takie przysłowie amerykańskie: "Indianie też straszyli, i w rezerwatach siedzą". Zapamiętaj to sobie bo w takich skansenach wylądujecie, czarnosecińcy i pogrobowcy endecji. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 14.03.06, 23:35 panowie przestancie sie straszyc biciem po twarzach!! a z okraglym stolem sa zwiazani takze 'ja z bratem' i krytycy tego donioslego porozumienia powinni o tym pamietac. 'zaraza' byla objeta cala polska i chcac ja wyeliminowac nalezaloby spalic kraj wraz z ludzmi i historia. nie musze chyba tlumaczyc, dlaczego takie rozwiazanie bylo nie do zaakceptowania. powinnismy sie cieszyc okraglym stolem, a nie pluc na niego slowskowyt.blox.pl/ brynk napisał: > lukoza - ja ciebie i tak spotkam kiedys ,a wtedy dostaniesz w morde za gadanie > głupot. To ze Mazowiecki siedział za wolna Polske to nie znaczy ze jego > pozniejsze poczynania były do zaakceptowania . Dziś widac wyraznie, ze Ci co > "siedzieli" kiedys za wolną Polske i, a pózniej za Okrągłym Stołem weszli w > układy z z tymi z czerwonej zarazy i darowali im winy , Ja bym powiedział > wiecej : to sa zdrajcy , własnie te czyny [GRUBA KRESKA}ich dyskwalifikują i > za to winni poniesc karę. M.in. Michnik tez winien odpowiedziec za to jak i cał > a UW Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 15.03.06, 00:39 kres_ludzkosci napisał: > panowie przestancie sie straszyc biciem po twarzach!! a z okraglym stolem sa > zwiazani takze 'ja z bratem' i krytycy tego donioslego porozumienia powinni o > tym pamietac. 'zaraza' byla objeta cala polska i chcac ja wyeliminowac > nalezaloby spalic kraj wraz z ludzmi i historia. nie musze chyba tlumaczyc, > dlaczego takie rozwiazanie bylo nie do zaakceptowania. powinnismy sie cieszyc > okraglym stolem, a nie pluc na niego > > slowskowyt.blox.pl/ > brynk napisał: > > > lukoza - ja ciebie i tak spotkam kiedys ,a wtedy dostaniesz w morde za ga > danie > > głupot. To ze Mazowiecki siedział za wolna Polske to nie znaczy ze jego > > pozniejsze poczynania były do zaakceptowania . Dziś widac wyraznie, ze C > i co > > "siedzieli" kiedys za wolną Polske i, a pózniej za Okrągłym Stołem weszli > w > > układy z z tymi z czerwonej zarazy i darowali im winy , Ja bym powiedzia > ł > > wiecej : to sa zdrajcy , własnie te czyny [GRUBA KRESKA}ich dyskwalifiku > ją i > > za to winni poniesc karę. M.in. Michnik tez winien odpowiedziec za to jak > i cał > > a UW Na poczatek, dla unikniecia kataklizmow, nalezalo przeprowadzic uczciwa lustracje i dekomunizacje. A pozniej zajac sie stopniowa przebudowa gospodarki z uwzglednieniem wirtualnych interesow narodu i panstwa, zamiast morderczej i zlodziejskiej prywatyzacji polaczonej z terapia szokowa "geniusza" (sluzalcy globalistow) Balcerowicza. Dzis wszystko wygladaloby inaczej. Nie sluchano jednak prawdziwych polskich ekonomistow. Odstawiono ich na bok i jak wyroczni sluchano MFW! A teraz zbieramy owoce ... Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 15.03.06, 00:45 gdyby transormacje chciano rozpoczac od dekomunizacji i lustracji, to po pierwsze nie udalaby sie ona, po drugie gospodarka nie wytrzymalaby tego i mielibysmy dzisiaj druga nigerie slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > Na poczatek, dla unikniecia kataklizmow, nalezalo przeprowadzic uczciwa > lustracje i dekomunizacje. A pozniej zajac sie stopniowa przebudowa gospodarki > z uwzglednieniem wirtualnych interesow narodu i panstwa, zamiast morderczej i > zlodziejskiej prywatyzacji polaczonej z terapia szokowa "geniusza" (sluzalcy > globalistow) Balcerowicza. Dzis wszystko wygladaloby inaczej. Nie sluchano > jednak prawdziwych polskich ekonomistow. Odstawiono ich na bok i jak wyroczni > sluchano MFW! A teraz zbieramy owoce ... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kresu_ludzkosci 15.03.06, 01:02 kres_ludzkosci napisał: > gdyby transormacje chciano rozpoczac od dekomunizacji i lustracji, to po > pierwsze nie udalaby sie ona, po drugie gospodarka nie wytrzymalaby tego i > mielibysmy dzisiaj druga nigerie > > slowskowyt.blox.pl/ > wet3 napisał: > > > Na poczatek, dla unikniecia kataklizmow, nalezalo przeprowadzic uczciwa > > lustracje i dekomunizacje. A pozniej zajac sie stopniowa przebudowa gospo > darki > > z uwzglednieniem wirtualnych interesow narodu i panstwa, zamiast mordercz > ej i > > zlodziejskiej prywatyzacji polaczonej z terapia szokowa "geniusza" (sluza > lcy > > globalistow) Balcerowicza. Dzis wszystko wygladaloby inaczej. Nie sluchan > o > > jednak prawdziwych polskich ekonomistow. Odstawiono ich na bok i jak wyro > czni > > sluchano MFW! A teraz zbieramy owoce ... Nie obraz sie, prosze. Rozsmieszasz mnie. Gdy robi sie cos powaznie, to zaczyna sie od glowy, a nie od podogonia. Tylko mogl byc nastepujacy porzadek rzeczy: 1 - lustracja i dekomunizacja zapewniajaca spoleczemstwu oczyszczenie z elementow kryminalnych, pasozytniczych i wyslugujace sie obcym generacje czerwonych 2 - Powolanie grupy prawdziwie ucziwych polskich ekonomistow do STOPNIOWEGO przeprowadzenia koniecznej transformacji gospodarczej, ktora powinna trwac dlugi okres czasu w celu unikniecia zapasci ekonomicznej ludnosci 3 - Pozostawienie zdecydowanej wiekszosci gospodarki polskiej w NASZYCH rekach. Oby NIGDY nie bedzie dbal o nas tak samo jak dba o siebie - co widzimy na kazdym kroku. Wszystkich tych warunkow NIE spelniono i dlatego mamy i na dlugi okres czasu bedziemy miec bajzel i mizerie. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do kresu_ludzkosci 15.03.06, 01:08 zdefiniuj prosze 'elementy pasozytnicze', co do 'kryminalnych' to zapewniam, ze wsrod kryminalistow niewielu znajdziesz komunistow, chocby dlatego, ze w calym spoleczenstwie znajdziesz ich niewielu. dlaczego dlugotrwallosc reform mialaby w czymkolwiek pomoc? jest dokladnie odwrotnie. czyje sa 'wasze' rece?? poza tym skad wlasciwie wyprowadzasz ten trzypunktowy 'program'?? wet3 napisał: > Nie obraz sie, prosze. Rozsmieszasz mnie. Gdy robi sie cos powaznie, to zaczynasie od glowy, a nie od podogonia. Tylko mogl byc nastepujacy porzadek rzeczy: > 1 - lustracja i dekomunizacja zapewniajaca spoleczemstwu oczyszczenie z > elementow kryminalnych, pasozytniczych i wyslugujace sie obcym generacje > czerwonych 2 - Powolanie grupy prawdziwie ucziwych polskich ekonomistow do > STOPNIOWEGO przeprowadzenia koniecznej transformacji gospodarczej, ktora > powinna trwac dlugi okres czasu w celu unikniecia zapasci ekonomicznej ludnosci > 3 - Pozostawienie zdecydowanej wiekszosci gospodarki polskiej w NASZYCH rekach. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Mazowiecki splugawil Polske "gruba kreska" 15.03.06, 04:00 Jestes kolego demokrata na miare Mazowieckiego: > Tchorzu, piszesz tu bo cie nie widac. A jakbym cie spotkal to bym cie tak spral ...Ze tez > takie wszy maja czelnosc zabierac glos. To jest nowe oblicze zwolennikow UD-UW-KLD-PO! Daj jeszcze glosu, niech ludzie dowiedza sie z kim musi PiS dochodzic do ladu. Odpowiedz Link Zgłoś
gtx3 Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 22:29 Niepokoi się? A gdzie siła spokoju? Ponadto dlaczego tego Pana nazywa się niekomunistycznym premierem skoro atakował w przeszłości biskupów a także Prymasa Tysiąclecia? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 22:36 gtx3 napisał: > Niepokoi się? A gdzie siła spokoju? Ponadto dlaczego tego Pana nazywa się > niekomunistycznym premierem skoro atakował w przeszłości biskupów a także > Prymasa Tysiąclecia? Powinienes wiedziec, ze p. Tadeusz oprocz bycia niekomunistycznym premieren byl takze prawdziwym komuchowym katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nieprawda. Kłamstwo i hipokryzja brunatnych 14.03.06, 23:03 pisuarowców!! Odpowiedz Link Zgłoś
janwu Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 22:31 Mazowiecki to postac historyczna. Ale w jednym ma racje. Obecny PIS-rzad to destrukcja. Podzielili narod, stworzyli obozy, pokazali wrogow, inkwyzycje, tych "zlych" i tych "dobrych". NIE UZNAJA DIALOGU=DEMOKRACJI. To przerazajace jak niektorzy "intelektualisci" im wtoruja. Kaczorki chca byc CHE GEWARA Polski. Tylko po co. POLACY BRONCIE SIE . Im wczesniej wytrzezwiejecie, tym lepiej dla tego sympatycznego narodu w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
o90 cale szczescie ze byly wybory 14.03.06, 22:35 wygral je PiS ( trzykotnie z rzedu ) bo mozna by bylo uwierzyc ze PiS zrzucily samoloty Ciemnych Interesow Ameryki glosowali ludzie, wyborcy, ktorzy uwazaja ze w Polsce jest zle i czas na porzadki opcja tych ktorzy nie chca sprzatac przegrala porzadki sie zaczynaja nic dziwnego ze karakony protestuja Odpowiedz Link Zgłoś
xeloss_k-k Re: cale szczescie ze byly wybory 14.03.06, 23:00 A po sprzątaniu będzie zeeeroooo, zeeeerooooo! Ale wszyscy będą szczęśliwi, bo wreszcie będzie równość(tzn powszechna bieda) tak? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 tak oczywiscie - a media sa "ZA" lub zniewolone 14.03.06, 23:05 i trzeba je uwolnic od wlasnego zdania - przeciez ty odpowiadasz na post prowokatora. Przeciez nie ma o czym z tym czyms polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: cale szczescie ze byly wybory 14.03.06, 23:06 syfu nie bedzie a bieda straszysz bo tylko tym mozesz przejedz sie po Polsce tam juz ta bida z nedza dawno jest i bynajmniej nie przez kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: cale szczescie ze byly wybory 14.03.06, 23:25 oj będzie będzie, kaczki nam szykują drugą Argentynę, zasrańcy jedni Odpowiedz Link Zgłoś
sonda1 Czy jak z demokratycznego mandatu to może wszystko 14.03.06, 23:38 Chryste Panie, jaki jest poziom tego forum. Jeżeli społeczeństwo jest rzeczywiście tak podzielone na tak skrajne i nienawidzące się obozy jak tutaj, to rzeczywiście demokracja się skończyła. Nie ma już miejsca na dialog. Kto wygrywa, zgarnia wszystko i zamyka grę. o90, zajmij sie swoimi sprawami wtedy życie Ci się poprawi. O rozliczaniu innych zapomnij. Nic Ci z tego nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Czy jak z demokratycznego mandatu to może wsz 14.03.06, 23:44 moje zycie moja sprawa a winni powinni zostac rozliczeni natomiast sprawiedliwosc musi byc sprawiedlisoscia a nie romytym kisielem jak to zrobil tow Mazowiecki Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 22:36 a ja chce tylko wyrazic wyrazy szacunko dla Pana Mazowieckiego...i zyczyc mu sto lat i wiecej takich wykladow Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 15.03.06, 00:24 Dolaczam sie Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: demokracja = korupcja + złodziejstwo 14.03.06, 22:49 Lepszy totalitaryzm i pastelowe kolory? ______________________________________ klikasz na wlasna odpowiedzialnosc: s4.bitefight.pl/c.php?uid=48483 Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: demokracja = korupcja + złodziejstwo 15.03.06, 00:24 Brukselska wspólnota to taki rodzaj totalitarnej władzy z komisarzami na czele, narzucająca bezwzględne wytyczne państwom poddanym z paradoksalnymi elementami demokracji.O ironio losu, byli już komisarze w systemie, który także o sobie mówił demokracja dodając przymiotnik ludowa i myśmy z tym systemem walczyli. Także demokracja czy totalitaryzm w takim kontekście to jedno licho. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Kwestionowanie III RP = kwestionowanie Konstytucji 15.03.06, 07:52 Kwestionowanie III RP jest kwestionowaniem Konstytucji naszego kraju. Tam jest zapisane, że mamy Trzecią Rzeczpospolitą, a nie na przykład czwartą. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej Preambuła "...Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali, wzywamy..." Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Co na to pierwsza niekomunistyczna rzeczniczka ? 15.03.06, 00:55 Niejaka alias Nowak :) Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Wspaniały człowiek, wielki patriota i demokrata. 14.03.06, 22:49 Każde Jego słowo traktuję z nabożną czcią należną Bóstwu Demokracji. Jakże Go brakuje w wielkiej polityce, zwłąszcza teraz gdy katofaszyzm podnosi skrwawiony hydrzy łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Wspaniały człowiek, wielki patriota i demokra 14.03.06, 22:52 z tym 'bostwem' nie przesadzalbym, ale jest faktem, ze propisowa propaganda straszliwie obeszla sie z bohaterami slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > Każde Jego słowo traktuję z nabożną czcią należną Bóstwu Demokracji. Jakże Go > brakuje w wielkiej polityce, zwłąszcza teraz gdy katofaszyzm podnosi skrwawiony > > hydrzy łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Straszliwie? Powiem mocniej - ordynarnie stara się 14.03.06, 22:58 zafałszować historię wybitnych dokonań ludzi, którzy oddali najlepsze, młodzieńcze lata walce o lepszą przyszość Polsi i jej mieszkańców. Gnili, jęczęli, maltretowano ich w kazamatach komuny... Za wolność. I jak teraz im odpłaca się? Nagonką godną partyzantów i sitwy moczarowskiej z Marca 1968 roku. Wstyd mi za Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Straszliwie? Powiem mocniej - ordynarnie star 14.03.06, 23:16 demokratusie, wierze, ze ludzie otra oczy z p(i)siej zacmy. slowskowyt.blox.pl/ > Wstyd mi za Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Chciałbym podzielać ten słuszny skądinąd pogląd 14.03.06, 23:20 lecz boję się, że nawet granatem nie oderwiemy tę brunatną swołocz od koryta. Żal tylko, że ludzie ślepi są i nie dostrzegli w porę potencjału intelektualnego Demokratów.pl. Teraz jest za późno. Pisuarowcy pozostawią po sobie tylko spaloną ziemię i jeszcze większy dług do spłacenia przyszłym pokoleniom wolnych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Chciałbym podzielać ten słuszny skądinąd pogl 14.03.06, 23:25 demokratus napisała: > lecz boję się, że nawet granatem nie oderwiemy tę brunatną swołocz od koryta. mysle, ze wystarcza wybory:) Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Wybory? Łukaszenka pokazuje jak się je przeprowadz 14.03.06, 23:28 a, uczciwie... Taki scenariusz jest możliwy w Polsce, zwłaszcza teraz, gdy głosy rozsądku, taki jak Pana Tadeusza są zagłuszane niczym fale Wolnej Europy za opresyjnego reżymu komunistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Wybory? Łukaszenka pokazuje jak się je przepr 14.03.06, 23:31 opresyjny 'komunizm' (bede sie upieral przy cudzyslowiu) zostal obalony. a od bialorusinow mamy o tyle lepiej, ze wybory odbeda sie zanim nastanie zamordyzm na miare rezimu lukaszenki slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > a, uczciwie... Taki scenariusz jest możliwy w Polsce, zwłaszcza teraz, gdy > głosy rozsądku, taki jak Pana Tadeusza są zagłuszane niczym fale Wolnej Europy > za opresyjnego reżymu komunistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Podziwiam optymizm. Los demokratycznej Ojczyzny 14.03.06, 23:37 głeboko leży mi na sercu, stąd ta trwoga. Boję się niestety, że dojdzie do zwłaszczenia delikatną sferą życia politycznego przez zwolenników czarnych procesji z pochodniami w rękach, którym będzie towarzyszył brzęk tłuczonego szkła i wypędzenia na miarę pamiętnego Marca... Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Podziwiam optymizm. Los demokratycznej Ojczyz 14.03.06, 23:42 poki co wiekszym problemem jest to, ze debata polityczna w coraz wiekszym stopniu jest prowadzona w kategoriach spiskowej teorii dziejow. jedyne, co pozostaje, to cierpliwie tlumaczyc paranoikom ich paranoje i miec nadzieje, ze to wystarczy slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > głeboko leży mi na sercu, stąd ta trwoga. Boję się niestety, że dojdzie do > zwłaszczenia delikatną sferą życia politycznego przez zwolenników czarnych > procesji z pochodniami w rękach, którym będzie towarzyszył brzęk tłuczonego > szkła i wypędzenia na miarę pamiętnego Marca... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Za mało, tu trzeba iść szerokim frontem demokratyc 14.03.06, 23:47 znym, wysoko podnosić czoła, ukazywać nicość i jałowość programu katofaszystowskich rządów brunatnej prawicy, która już w 4 miesiące zdążyła tyle szkód uczynić wątłej przecież tkance demokratycznej w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Za mało, tu trzeba iść szerokim frontem demok 14.03.06, 23:50 czy nie wychodzi to na jedno, z tlumaczeniem parnoikom ich paranoi? masz jakies inne pomysly? slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > znym, wysoko podnosić czoła, ukazywać nicość i jałowość programu > katofaszystowskich rządów brunatnej prawicy, która już w 4 miesiące zdążyła > tyle szkód uczynić wątłej przecież tkance demokratycznej w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Może jakaś forma warsztatów edukacyjnych, zebrania 14.03.06, 23:53 dla ludzi głodnych wiedzy, spragnionych normalności a zagubionych w szarej codzienności będącej wynikiem negatywnej kampanii oszczerstw ludzi chorych z nienawiści do wszystkiego co ludzkie, czyli pisuarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Może jakaś forma warsztatów edukacyjnych, zeb 14.03.06, 23:57 glodni wiedzy znajda wiedze. nie widze powodu, by w to watpic a chorzy z nienawisci przekaza swoja nienawisc dalej i przed tym sie trzeba bronic slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > dla ludzi głodnych wiedzy, spragnionych normalności a zagubionych w szarej > codzienności będącej wynikiem negatywnej kampanii oszczerstw ludzi chorych z > nienawiści do wszystkiego co ludzkie, czyli pisuarowców. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Dlatego nasz głos musi brzmieć doniośle, gromko 15.03.06, 00:00 na tym forum zdominowanym przez skrajne brunatne bractwo opętane chęcią zatopienia noża w plecach paralmentaryzmu i wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Dlatego nasz głos musi brzmieć doniośle, grom 15.03.06, 00:01 wystarczy, gdy glos bedzie stanowczy i rzeczowy. pozdrawiam slowskowyt.blox.pl/ demokratus napisała: > na tym forum zdominowanym przez skrajne brunatne bractwo opętane chęcią > zatopienia noża w plecach paralmentaryzmu i wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: Dlatego nasz głos musi brzmieć doniośle, grom 15.03.06, 00:30 Czytając rozne opinie na forum, analizując ludzkie postawy, czyny, stanowiska, niechybnie doszedłem do przekonania o niesmiertelnosci demokracji, czego najlepszym dowodem ta oto wymiana mysli, słów, prawdziwie rzekłbym - wyuzdana, czysta forma nieskazitelnej i absolutnej demokracji wypływającej z najgłebszych i najszlachetniejszych pokładów ludzkiego ego.Cieszyc powinny tak dojrzałe i trafne spostrzezenia zwłaszcza z dzisiejszych czasach, czasach okrutnego terroru politycznego uprawianego przez "najlepszych" synów okołokoscielnych przybuduwek, tanich bojówkarzy mających swe gniazda w parafiach bądz "wszechpolskich" metach, wspołpracujących z indywuduami patrzącymi tesknym okiem na wschod.Niech te słowa prawdy przepojone głeboką troską o lepsze jutro dadzą do myslenia bandzie oszołomów politycznych oraz krotkowzrocznych fircyków, ktorzy z uporem maniaka ciagle i ciagle powtarzają niczym mantra: demokracja, demokracja, a dają sobą manipulować klice małych złodziejaszków, ktorzy nawet nie odpuscili księzycowi... Odpowiedz Link Zgłoś
stefa12 Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 22:57 Czas Mazowieckiego minął, zrobił to na co mu jego inteligentny mózg pozwolił Odpowiedz Link Zgłoś
sonda1 Pienkowski? 14.03.06, 23:03 Znalem jednego Pienkowskiego z czasu studiow w Krakowie. Czy to Ty? Bo jezeli tak, to sie zgadza. Popie.... do szpiku kosci. Odpisz sobie jeszcze kilka razy na swoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
micha-el mentalność PIS-owca 14.03.06, 23:04 Zastanawiałem się ostatnio, jak to jest, że mimo kolejnych zamachów PIS-u (nie opowiadam się tu za PO, wbrew pozorom) na demokrację, nie chce spaść popularność partii, która wyraźnie dąży do tego, by móc powiedzieć: "na prawo od nas jest tylko ściana". Jak to jest, że można nie próbować zbudować niczego, tylko zacząć od rozwalania wszystkiego, co się da, i wciąż odnosić zwycięstwa w sondażach. Mam już chyba rozwiązanie. Są ludzie, którzy niebawem zmienią opcję polityczną, i są tacy, którzy nie zmienią jej nigdy. Byli PIS-owcami, zanim jeszcze powstał PIS. To piękne: wszędzie jest układ, który trzeba zniszczyć. Nawet, jeżeli istnieją w polityce, mediach, biznesie jakieś układy, to chyba warto skupić się na budowaniu programu pozytywnego. Opierając się na opcji negatywnej, uda się tylko zburzyć to, co już mamy. PIS-owiec utożsamia każdego nie-PIS-owca z komunistą, zapewne po szyję uwikłanym w ów tajemniczy układ. PIS-owiec jest praworządny do granic możliwości, sfrustrowany - chce się zemścić, zlustrować, upublicznić. A jednocześnie jest chrześcijaninem - to też jest piękne. No, ale może niesłusznie mieszam w to kwestie religijne. PIS-owiec nie przestanie popierać PIS-u. Dlaczego? Bo program czysto negatywny jest jego własnym programem. On nie ma pomysłu, jak zbudować nową rzeczywistość, ale bardzo chce zniszczyś starą i wymierzyć ziemską sprawiedliwość komu się da. Wcale nie chce demokracji. Nie ma co liczyć na gwałtowny spadek popularności PIS-u... Bardzo przepraszam wszystkich tych, którzy poczuli się moją wypowiedzią urażeni. Zaznaczam, że nie odnosi się ona do każdego sympatyka PIS-u, a jedynie do pewnej grupy jego zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Jeszcze demokracja w Polsce nie zdechła gdy 14.03.06, 23:11 normalny człowiek może napisać takie uczciwe syntetyczne analizy, trafnie charakteryzujące mentalność motłochu związanego z rydzykowszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
xeloss_k-k Re: mentalność PIS-owca 14.03.06, 23:17 Ale jest pewna nadzieja na zmianę: Czynnik zegara biologicznego. Innymi słowy można mieć nadzieję, że ten PiSowy "beton" wymrze. Pytanie tylko, czy polska dotrwa w stanie używalności do tego momentu. Swoją drogą z tym twardym poparciem dla PiSu i ich programu negatywnego byłoby wszystko ok, gdyby reszta głosów szła na coś w miarę rozsądnego... Bo absurdalna jest sytuacja, gdy Polską rządzi partia, na którą zagłosowało mniej niż 1/8 uprawnionych do głosowania Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Musimy wierzyć w demokrację, w jej żelazne prawa 14.03.06, 23:22 inaczej nie warto żyć. Katonaziści przy władzy prowadzą kraj do despotii, na wzór satrapii kremlowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
sonda1 Re: mentalność PIS-owca 14.03.06, 23:29 micha-el napisał: > Zastanawiałem się ostatnio, jak to jest, że mimo kolejnych zamachów PIS-u (nie > opowiadam się tu za PO, wbrew pozorom) na demokrację, nie chce spaść popularność > partii, która wyraźnie dąży do tego, by móc powiedzieć: "na prawo od nas jest Dobrze piszesz. Ja też właśnie myślałem w ten weekend, że najbardziej przerażające są nie tyle działania polityków z partii nienawiści, ale to, że jest to ruch mający znaczące oddolne poparcie w społeczeństwie. Nie chcę tu brzmieć histerycznie, ale w 1933r. Hitler też miał poparcie w społeczeństwie. Nie sądze, aby ktoś podejrzewał go wtedy o plany rozpętania wojny wszechczasów i holocaustu. Taki tam niegroźny radykał, niech oczyści scenę a w kolejnych wyborach odejdzie. Tylko, że nie było kolejnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Prawdziwy demokrata przejęty losem kraju myśli 14.03.06, 23:33 naokrągło, a nie tylko w weekendy. Inaczej przegramy batalię o wolną Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Prawdziwy demokrata przejęty losem kraju myśl 14.03.06, 23:48 "Prawidziwy demokrata". Czy to coś takiego jak "prawdziwy Polak"? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Do żadnej z podanych kategorii nie zaliczasz się 14.03.06, 23:49 a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Do żadnej z podanych kategorii nie zaliczasz 14.03.06, 23:53 Belka i Hausner - demirudzy demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus A ty co zrobiłeś dla wolnej Polski? Piszesz dużo.. 14.03.06, 23:55 ale same bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A ty co zrobiłeś dla wolnej Polski? Piszesz d 15.03.06, 00:00 A oni nie są w PD? Co zrobiłem? A Ty co zrobiłeś oprócz pisania laurek dla komunofaszystów z PD, co się udają demokratów? Ja Nie paliłem kukieł swoich przeciwników, ta jak "demokraci", nie składałem wniosków o delegalizacje organizacji, z których poglądami się nie zgadzam - tak jak to robili "demorakci". Nie topiłem kukieł tych, którzy myślą inaczej niż ja, tak jak to robią "demokraci". Żyrinowski też "demokrata"! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nie bełkocz niczym sympatyk katofaszymu z 15.03.06, 00:03 rodziny radia maryja Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nie bełkocz niczym sympatyk katofaszymu z 15.03.06, 00:05 Komunofaszyści z PD wszędzie widzą tylko Radio Maryja, LPR i Rydzyka. Żeby nie oni, to by nawet tych 2,5 proc. nie mieli. Żałosna komunofaszystowska, pseudodemokratyczna kanapowa partyjka liderów skumanych z postkomunistami... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Patia przyszłości a nie klozetowych rozgrywek na 15.03.06, 00:11 poziomie knajackich burd. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Patia przyszłości a nie klozetowych rozgrywek 15.03.06, 07:41 Żałośni sekciarze. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi o p t y m i s t a - pesymista 14.03.06, 23:49 Mama miała dwoch synków: optymistę i pesymistę. Chciała im wyrównać trochę szanse w życiu i postanowiła, że da im na gwiazdkę trochę odmienne prezenty. Jak pomyslała tak zrobiła. Pesymiście kupiła kolejke elektryczną z rozjazdami, tunelami, semaforami...Słowem odjazd. Dla optymisty miała coś gorszego: zapakowała do pudełka końskie g.wno. Nadeszła gwiazdka. Dzieci rozpakowały prezenty. Zaciekawiona mama pyta się co dostali od Mikołaja. Pesymista odpowiada, że kolejkę, ale zaczyna marudzić, że pewnie zaraz się zepsuje, że to i tamto. Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi cd dla micha-ela 14.03.06, 23:52 Zapytany optymista odpowiada, że konika, ale gdzieś sp..rdolił !!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: mentalność PO-wca 15.03.06, 04:42 Jesli chodzi o to forum, to ci co opowiadaja sie za PiSem nie maja na ogol komputerow i nie wysylaja postow. Dlatego mozna miec wrazenie poparcia jaie zdaje sie miec PO, Mazowiecki, et consortes. Ale to zludzenie... Taka, uwazasz Pan, fata morgana... Odpowiedz Link Zgłoś
sigact1 Re: mentalność PO-wca 15.03.06, 04:50 Widzisz pan taka zdaje się bida i nieudacznictwo jedne i sugerujesz pan ,że to światły elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 23:15 Frasyniuk by zaprowadził demokrację. W radio opowiadał, że jak patrzy na to wszystko to chce wysadzić wszystko w powietrze, no i że rozumie przestępczość zorgnizowaną. A bojówkarze demokratów w seansach nienawiści na ulicach palili kukły swoich przeciwników politycznych. Ot, tacy to "demokraci"... Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: I oto mamy Rezim Kaczynskich zamiast IV RP 14.03.06, 23:33 a to nie to samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: I oto mamy Rezim Kaczynskich zamiast IV RP 14.03.06, 23:34 Komunofaszystom, którzy palą na ulicach kukły swoich przeciwników politycznych i opowiadają o tym, że będą podkładać bomby, się wydaje, że tylko oni mają patent na demokrację, bo sobie tak partię nazwali. Komunofaszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Opresyjny reżym... 14.03.06, 23:44 No i kumple pp. Mazowieckiego, Kwaśniewskiego, Michnika, Urbana itp. powoli tracą wpływy... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nie zestawiaj Demiurgów demokracji z tow. szmaciak 14.03.06, 23:48 ami, to nie przystoi uczciwemu Polakowi Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Nie zestawiaj Demiurgów demokracji z tow. szm 14.03.06, 23:49 Mazowiecki, Frasyniuk (ten od bomb), Belka, Geremek, Hausner, Bochniarz - dlaczego mam nie zestawiać. Komunofaszyści w szatach "demokratów". Odpowiedz Link Zgłoś
tigerizi spoko, Tadziu wyluzuj, bo jeszcze nam 14.03.06, 23:35 zasłabniesz jak to już się kiedyś zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
ja.wars Demokraca skonczyla sie w PL w 1989. 14.03.06, 23:36 Kiedy pojawilo sie gigantyczne bezrobocie i nedza sprowadzone na nasz kraj przez mafijny kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Strajków nie widzę i niezadowolenia społecznego 14.03.06, 23:42 Jeśli ludzie, o których los drżysz nie wychodzą na ulice trzęsąc się w słusznym gniewie po stracie pracy to chyba im aktualna sytuacja pasuje. I po co ta demagogia? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Strajków nie widzę i niezadowolenia społeczne 14.03.06, 23:46 Nawet niedawno komunofaszyści z PD mówili, że w Polsce bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus A czy są wystąpienia społeczne takie jak w PRLu? 14.03.06, 23:50 Nie, więc po co te jałowe gadki? Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: A czy są wystąpienia społeczne takie jak w PR 14.03.06, 23:52 No są. Nie pamiętasz, jak komunofaszyści z PD palili na ulicach kukły swoich przeciwników politycznych? I jeszcze topili kukły. Komunofaszyści, pseudodemokraci. Ale Polska to nie wyjątek. W Rosji też są tacy demokraci, np. Władimir Żyrinowski, lider Partii Liberalno-Demokratycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Bezsilność jest cechą przegranych. Dzięki przemian 14.03.06, 23:58 om mamy teraz wzrost gospodarczy, a ludziom żyje się lepiej, żyje się weselej. Dziękujemy Panie Leszku za stabilną złotówkę, za lata poświęcone naprawie państwa. Psy szczekają, karawana jedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Bezsilność jest cechą przegranych. Dzięki prz 15.03.06, 00:02 Mazowiecki i jego śmieszna i żałosna partyjka złożona z samych liderów skumanych ze skompromitowanym planktonem SLD jest przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Rozumiem zazdrość pisuarowców gdy patrzą na 15.03.06, 00:08 nazwiska ludzi związanych z Demokratami.pl Sami pchły mają na pokładzie swojego rynsztoka przez pomyłkę nazywaną partią więc wielkie nazwiska działają na wyobraźnię i stają się obiektem zazdrości. Normalny objaw u gnomów. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Rozumiem zazdrość pisuarowców gdy patrzą na 15.03.06, 02:57 Fuj, co za retoryka... Mamka jak dala zryc to zapomniala buzki obetrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Bezsilność jest cechą przegranych. Dzięki prz 15.03.06, 02:55 Znaczy sie, za przeproszeniem, KARAWAN jedzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 14.03.06, 23:42 > Tadeusz Mazowiecki powiedział podczas wykładu zatytułowanego "Czy demokracja musi przegrać?, iż grozi nam "bardzo poważny podział wspólnoty narodowej". Tak. Takie opowiastki to my już od niewiadomo jakiego czasu słuchamy. Kiedyś się mówiło o "polaryzacji" społeczeństwa. > Odnosząc się do konfliktu między prezesem NBP Leszkiem Balcerowiczem a rządem, Mazowiecki zauważył, że "teraz mamy wojnę z NBP, nie bacząc, jaki obraz Polski kształtuje się w świecie". "Rządy za pomocą komisji śledczych i tworzenia kryzysów niczego dobrego nie wróżą i stanowią swoistą nową formę deformacji demokracji" - podkreślił. Demokracja polega na tym, że można wyrażać swoje zdanie, również nt. NBP. A NBP to niekoniecznie musi być organ tak samo nieomylny, jak np. papież albo nawet Partia Demokratyczna. > Według b. premiera, "mamy dziś do czynienia z zakwestionowaniem III RP, z próbą zmonopolizowania idei zmian w jednym projekcie politycznym, a ci którzy mają inny pogląd, to +front obrony przestępców+, albo +łżeelita+, albo coś jeszcze gorszego". Po drugiej stronie mamy komunofaszystów z PD, którzy nienawidzą LPR, Rydzyka itp. i kreują z nich w swoim widzie na największe zagrożenie. A to jest tylko element demokracji. Lider Partii Demokratycznej powinien o tym wiedzieć. > Jak dodał Mazowiecki, negatywne zjawiska, jakie są widoczne w polskim życiu publicznym, to m.in.: destrukcja języka polityki, traktowanie państwa w kategorii łupów oraz interpretowanie prawa i konstytucji w złej wierze oraz "wszechobecność mowy mataczącej". W mowie mataczącej liderami są "GW" i PD. > Nawiązując do tematu wykładu: "Czy demokracja musi przegrać?" były premier nadmienił, iż lekarstwem na obecne zagrożenia dla demokracji jest "wystrzeganie się społecznej apatii". Dlatego, według niego, niezbędne jest podkreślanie roli publicznego dialogu miedzy grupami o różnych poglądach. > "Jeśli realizuje się pokusę odchodzenia od demokracji ku autorytaryzmowi, można osiągnąć szybciej skutki na krótką metę i ponieść porażkę na długą metę" - przestrzegł Mazowiecki. Jak mgr Kwaśniewski - mnóstwo słów, treści zero. To już lepiej z Frasyniukiem bomby podkładać, albo z młodzieżówką PD palić na ulicach kukły tych, których nienawidzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Demokracja zagrozona? 14.03.06, 23:46 Panie Mazowiecki, Pan banialuki opowiada. Trzy partie tworzą alians i rządzą, a pozostałe trzy są w opozycji. W ktorym miejscu zagrożona jest demokracja? Odpowiem Panu. Mieliście 17 lat aby dokonac zmian. Wasza "wolność" ma twarz nierozliczonego Grudnia'70, Wujka i Grzegorza Przemyka oraz 30% bezrobocia. Ludzie Wam uwierzyli i zostali potraktowani instrumentalnie. Na 17 dlugich lat starczylo entuzjazmu społecznego, ale teraz przyszedl kres...Rozumiem Pana. Pan próbuje racjonalizować w ten sposob swoj haniebny życiors. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Demokracja zagrozona? 14.03.06, 23:55 ulubienieclosu napisał: > W ktorym miejscu zagrożona jest demokracja? patrz: proces nieznalskiej. to tylko jeden z przykladow. a za bezrobocie (skad znow te 30%??) trzeba winic glownie prl. slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Demokracja zagrozona? 14.03.06, 23:56 kres_ludzkosci napisał: > patrz: proces nieznalskiej. A Leppera (skazany za nazwanie Prezia "rumianym nierobem") czemu pomijasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Demokracja zagrozona? 15.03.06, 00:05 nie uwazam, by glowa panstwa byla wieksza swietoscia niz uczucia religijne. lepper nie powinien byl dostac tego wyroku. choc przyznasz chyba, ze swieckie panstwo ma lepsze powody, by nie dopuszczac do obrazania prezydenta (mogl powiedziec, ze k. nie pracuje, prawda?) niz do obrony blizej nie zdefiniowanych 'uczuc religijnych'? slowskowyt.blox.pl/ t-800 napisał: > A Leppera (skazany za nazwanie Prezia "rumianym nierobem") czemu pomijasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxxus Re: Demokracja zagrozona? 15.03.06, 01:42 > Mieliście 17 lat aby dokonac zmian. Wasza "wolność" ma twarz nierozliczonego > Grudnia'70, Wujka i Grzegorza Przemyka oraz 30% bezrobocia. Ludzie Wam > uwierzyli i zostali potraktowani instrumentalnie. Na 17 dlugich lat starczylo > entuzjazmu społecznego, ale teraz przyszedl kres... Mozna tez powiedziec, ze obecne rzady to przedluzenie: Olszewskego/Macierewicza (lustracja, insynuacje, teczki) Buzka/Krzklewskiego (pamietacie retoryke ? i aferzystow z ZChN) Pawlaka/Zycha (kto pamieta BGZ ?) i Kwasniewskiego/Millera (podkopywanie insytucji i wmontowywanie swoich) Wiec wychodzi na to, ze TKM PiSu et consortes to ciag dalszy demontazu tego, co zostalo z takim trudem (bo te kompromisy 65%-towe byly strasznie trudne) zbudowane w krotkim 1-rocznym okresie przez Mazowieckigo i Balcerowicza wlasnie. Potem juz tylko walka i rozbijactwo. PiS z kolesiami jest tylko kontynuacja zawlaszczania panstwa przez postkomune, przy gromkich okrzykach, lapaj zlodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk oto przykład cenzury postów w GW 14.03.06, 23:59 Gazeta.pl > Forum > Aktualności i Media Wtorek, 14 marca 2006 Wiadomości Mazowieckiego za "grubą kreskę"... Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: brynk Data: 14.03.06, 22:16 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz ...osądzić .On jest "najbardziej zasłuzony" ,aby stanąc przed sejmową komisją śledczą .Moze by go postawić nawet pod Trybunał Stanu !! PiS daję temat pod rozwagę, zastanów się nad Mazowieckiego "zasługami" dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Mazowiecki ostatni niedemokratyczny premier 15.03.06, 00:00 zamiast pisac o pierwszym niekomunistycznym premierze warto pamietac iz Mazowiecki to ostatni niedemokratyczny premier w tym kraju - wybrany przez parlament, ktorego sklad tylko w 30% pochodzil z wolnych wyborow..... Co wiecej jako premier nie bardzo byl chetny do przyspieszania procesow demokratycznych w tym kraju - zamiast partii politycznych opowiadal sie za "Frontem Jednosci Narodu" bis. I taki oto "autorytet" broni rzekomo zagrozonej demokracji w tym kraju..... zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
areopag Ludzie. Wyjeżdżajcie. 15.03.06, 00:26 JA TO JUŻ ZROBIŁEM. Nareszcie żyję normalnie za granicą. Co za ulga, chociasz szkoda mi 50 lat życia w Polsce. Wrócę do niej jak będzie normalnie. Puki co zachęcam do szukania swojego miejsca w innych normalnych krajach. Przynajmniej są przewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jmwaw Re: Ludzie. Wyjeżdżajcie. 15.03.06, 09:00 Gratulacje dla odwagi (w tym wieku). Szkoda, że wielu o 25 lat młodszych boi się a każdy rok tu jest stracony. Doceniaja to dopiero ci co wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Mazowiecki = Ojciec Pierwszej Afery w III RP 15.03.06, 00:31 Czy ma Pan na to dowody Panie Witoldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Mazowiecki to początek utraty suwerenności 15.03.06, 00:35 Ci wszyscy ludzie Platformy wywodzący się z dawnych Unii ,, to chodzący żywy dramat utratysuwerenności Polski. Kogo reprezentują dzisiejsi przedstawiciele Platformy ? Oni reprezentują oligarchów Europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Mazowiecki to początek utraty suwerenności 15.03.06, 00:41 wojtek2784 napisał: > Ci wszyscy ludzie Platformy wywodzący się z dawnych Unii ,, to chodzący żywy > dramat utratysuwerenności Polski. Kogo reprezentują dzisiejsi przedstawiciele > Platformy ? Oni reprezentują oligarchów Europejskich. Nic dodac ani ujac! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Mazowiecki to początek utraty suwerenności 15.03.06, 03:01 Z bolem popieram Twa opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
itziar Re: Mazowiecki: uzasadniony niepokój o los demokr 15.03.06, 00:37 Mazowiecki nie jest z Platformy. A o demokrację ja też się niepokoję. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Mazowiecki to dement. Nie ma zadnej wojny z NBP 15.03.06, 00:43 tylko jest mordobicie na linii PiS - Balcerowicz (i oczywiscie PO). Ale Mazowiecki ma swoje lata i ma prawo mu sie juz pieprzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do itziar 15.03.06, 00:43 itziar napisała: > Mazowiecki nie jest z Platformy. > A o demokrację ja też się niepokoję. Musisz bac sie o swoje przywileje, bo demokracji nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do itziar 15.03.06, 00:46 wet, czy ty w ogole czytsz posty na tym forum czy tak sobie piszesz? slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > Musisz bac sie o swoje przywileje, bo demokracji nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
jurekk1948 Mazowiecki i jego glowa 15.03.06, 00:55 Tow. Mazowiecki powinien sie udac do psychiatry i sprawdzic swoja glowe Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Mazowiecki i jego glowa 15.03.06, 01:01 tow mazowiecki? a gdzie ty czlowieku byles, gdy on nadstawial karku za takich jak ty??? slowskowyt.blox.pl/ jurekk1948 napisał: > Tow. Mazowiecki powinien sie udac do psychiatry i sprawdzic swoja glowe Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do kresu_ ludzkosci 15.03.06, 01:10 kres_ludzkosci napisał: > tow mazowiecki? a gdzie ty czlowieku byles, gdy on nadstawial karku za takich > jak ty??? > > slowskowyt.blox.pl/ > jurekk1948 napisał: > > > Tow. Mazowiecki powinien sie udac do psychiatry i sprawdzic swoja glowe No, no dowiaduje sie rewelacji. Moze mi laskawie powiesz kiedy to tow. Mazowiecki nadstawial karku. Doskonale pamietam jego "owocna dzialalnosc" (wtedy w PAX) poczwaszy od szkalowania bpa Kaczmarka a na przeslawnej "grubej kresce" skonczywszy. Zastanawiam sie czy zylismy i zyjemy w tym samym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do kresu_ ludzkosci 15.03.06, 01:15 wikipedia: "W stanie wojennym został aresztowany w sopockim hotelu, po czym osadzono go w Strzebielinku, potem w Jaworzu, a na koniec w Darłówku." ja tez sie zastanawiam, czy zyjem w tym samym kraju i jest to, ni mniej, ni wiecej, efekt wprowadzania terminow wlasciwych spiskowej teorii dziejow do debaty politycznej slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > No, no dowiaduje sie rewelacji. Moze mi laskawie powiesz kiedy to tow. > Mazowiecki nadstawial karku. Doskonale pamietam jego "owocna dzialalnosc" > (wtedy w PAX) poczwaszy od szkalowania bpa Kaczmarka a na przeslawnej "grubej > kresce" skonczywszy. Zastanawiam sie czy zylismy i zyjemy w tym samym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: do kresu_ ludzkosci 15.03.06, 03:12 kres_ludzkosci napisał: > wikipedia: "W stanie wojennym został aresztowany w sopockim hotelu, po czym > osadzono go w Strzebielinku, potem w Jaworzu, a na koniec w Darłówku." > > ja tez sie zastanawiam, czy zyjem w tym samym kraju i jest to, ni mniej, ni > wiecej, efekt wprowadzania terminow wlasciwych spiskowej teorii dziejow do > debaty politycznej > > slowskowyt.blox.pl/ > wet3 napisał: > > > No, no dowiaduje sie rewelacji. Moze mi laskawie powiesz kiedy to tow. > > Mazowiecki nadstawial karku. Doskonale pamietam jego "owocna dzialalnosc" > > > (wtedy w PAX) poczwaszy od szkalowania bpa Kaczmarka a na przeslawnej "gr > ubej > > kresce" skonczywszy. Zastanawiam sie czy zylismy i zyjemy w tym samym kra > ju. Walesa tez byl "aresztowany". Utyl w tym "areszcie" jak wieprzek. Dla prawdziwych przeciwnikow komuny byla Bialoleka i jej podobne obzy. Dla jej slugusow byly wiezienia-hotele z telewizja. Nie probuj mnie zabajtlowac! Wszyscy dobrze wiemy jak to wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: do kresu_ ludzkosci 15.03.06, 19:35 no tak wet3 wie wszystko i nie da sie 'zabajtlowac' nikomu, a w szczegolnosci historykom slowskowyt.blox.pl/ wet3 napisał: > Walesa tez byl "aresztowany". Utyl w tym "areszcie" jak wieprzek. Dla > prawdziwych przeciwnikow komuny byla Bialoleka i jej podobne obzy. Dla jej > slugusow byly wiezienia-hotele z telewizja. Nie probuj mnie zabajtlowac! > Wszyscy dobrze wiemy jak to wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 [...] 15.03.06, 00:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Tadeuszku - juz po rozumuszku .Trudno . 15.03.06, 01:20 Usiądz sobie w fotelu i jezali umiesz odmawiaj różaniec przepraszając Boga za "grubą kreskę "jaką zafundowałeś Polakom . Twoja walka o wolną Polske została zniwelowana tą "grubą kreską" .Usuń się w cień i nie drażnij Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: Tadeuszku - juz po rozumuszku .Trudno . 15.03.06, 01:29 brynk. nie lubie mowic takich rzeczy, ale mam wrazenie, ze jestes mocno niedorozwiniety. slowskowyt.blox.pl/ brynk napisał: > Usiądz sobie w fotelu i jezali umiesz odmawiaj różaniec przepraszając Boga za > "grubą kreskę "jaką zafundowałeś Polakom . Twoja walka o wolną Polske została > zniwelowana tą "grubą kreską" .Usuń się w cień i nie drażnij Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Tadeuszku - juz po rozumuszku .Trudno . 15.03.06, 01:33 kres_ludzkosci napisał: brynk. nie lubie mowic takich rzeczy, ale mam wrazenie, ze jestes mocno niedorozwinięty kres _ludzkosci - vice versa , dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
jurekk1948 I na dodatek to .... 15.03.06, 01:23 Szczerze mowiac, to bardzo sie ciesze, ze takie miernoty jak Mazowiecki "martwia" sie o polska demokracje ... Swiadczy to ni mniej ni wiecej tylko to, ze Kaczynscy i PiS daja wreszcie komuchom "popalic", jezeli komuchy sa zmuszeni wyciagac takie "grubokreskowe laltorytety" .... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: I na dodatek to .... 15.03.06, 01:26 a ty bohaterze, skad bierzesz bezczelne przekonanie o moralnym prawie do nazywania bohaterow miernotami?? slowskowyt.blox.pl/ jurekk1948 napisał: > Szczerze mowiac, to bardzo sie ciesze, ze takie miernoty jak > Mazowiecki "martwia" sie o polska demokracje ... > > Swiadczy to ni mniej ni wiecej tylko to, ze Kaczynscy i PiS daja wreszcie > komuchom "popalic", jezeli komuchy sa zmuszeni wyciagac takie "grubokreskowe > laltorytety" .... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jurekk1948 Re: I na dodatek to .... 15.03.06, 01:33 > kres_ludzkosci napisał: ..................... A co, zabolalo ? Prawda w oczy kole ... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: I na dodatek to .... 15.03.06, 01:38 mnie w oczy kole chamstwo. i z czego sie cieszysz? slowskowyt.blox.pl/ jurekk1948 napisał: > > kres_ludzkosci napisał: > A co, zabolalo ? Prawda w oczy kole ... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max Ku^^^ Polskiego Brezniewa reanimowali!!!!!!!!! 15.03.06, 01:42 zeby popzrec PO Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Mazowiecki jeszce żyje? 15.03.06, 01:35 siiiłaaaa sspoookujuuuuu.....zzzz.zzz.z....z..... Odpowiedz Link Zgłoś
jurekk1948 Tusk 15.03.06, 01:39 "Nie ma juz PiS, w pierwszym rzedzie widze Leppera ." - oswiadczyl Tusk. Ha, ha ha, haaaaaaaaaaaaaaaaaa..... :-) :-) Widac, ze nastepny nawiedzony traci nerwy .... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
midi.max Re: Tusk 15.03.06, 01:41 gdyby nie GRUBA KRESKA i inne cuda KU.. GDZIE BYLES DZIADu WTEDY?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: PO jest zalosne..na kolan pzred panem Jarkiem 15.03.06, 01:44 na kolan przed jarkiem. oto 'sparawa', ktora pis chce 'doprowadzic do konca zgodnie z prawem' slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci chlopie pcp sie nawdychales?? 15.03.06, 01:45 slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś