Dodaj do ulubionych

Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką

• snowanka Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 17:12
      Ogłądałamprogram i jestem szczerze zdziwiona reakcją . Nie było
      żadnego nasmiewania się , obraźliwego komentowania .Jedna z sióstr- s.
      dyrektor warszawskiej szkoły katolickiej zapowiadała , że
      Szczuka 'odszczeka to co powiedziała'. Opada wszystko co może opaść, a
      może nawet więcej! Poważnie zastanawiam się nad ewakuacją do Europy ,
      a jestem w tzw średnim wieku. AAAAAAAAAAAAAAA1
      • biedronka24 to powodzenia 17.03.06, 17:48
        tylko ze w Europie za samo nazwanie siebie feministka pracy sie nie dostaje.
        Za przedrzeznianie tez raczej nie - nawet w talk´ach o ile wiem.
        Ale zycze szczescia- najlepiej sprawdzac sie w praktyce.
        A spor jest sztuczny. Giganta medialnego z pchelka....
    • ewcia11 Koniec wolności słowa 17.03.06, 17:12
      Jak można pisać, że "nareszcie trochę przyzwoitości". kiedy łamie się tą decyzją
      wolnośc słowa.
      Jeżeli w odpowiedzi usłyszę, że jest to osoba niepełnosprawna to będzie to
      obraza osób niepełnosprawnych, które powinny być traktowane tak samo jak osoby w
      pełni sprawne. Zasługują na to!
      I takie traktowanie jest również wyrazem uznania dla nich ponieważ nie
      traktujemy ich wtedy jak kogoś gorszego!!!

Pamiętajmy również, że Kazimiera Szczuka, nie wiedziała o jej kalectwie.
      Mimo tego wszystkiego zachowanie Kazimiery Szczuki nie było obrażliwe, bo tak
      naprawdę to wyraziła ona swe uznanie dla tej osoby - nie w najlepszy sposób, ale
      jednak.

Wszyscy którzy poczuli się urażenie są bigotami!!!!!
      • the.bill1 Koieto czy Ty to oglądałaś???? LINK do wypowiedzi 17.03.06, 17:44
        video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
        Nie daj sobą manipulować. Poczytaj o indoktrynacji.
        wejdź tutaj:
        rapidshare.de/files/14586661/INDOKtrynacja.RTF.html
        W TABELI NAIŚNIJ klawisz FREE
        W miejscu: "No premium-user. Please enter:) wpisujesz symbol
        Klikasz i ściągasz.
        • zgodnik1 the debil pierdoła ubeckaPISokomuny 17.03.06, 19:31
        • zgodnik1 the debill1 ..kłamie jak bura suka !!!! 17.03.06, 19:35
    • trushu_z_bushu Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 17:25
      To jest po prostu niewyobrazalne. Jak to mozliwe, by w demokratycznym panstwie
      karac za program satyryczno-obyczajowy? No ale nic, heil kaczory, heil rydzyki,
      heil Wy wszystkie pokrecone poczwary. Boje sie wracac do kraju...
      • glos_w_dyskusji Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:01
        trushu_z_bushu napisał:
        > heil kaczory, heil rydzyki, heil Wy wszystkie pokrecone
        > poczwary. Boje sie wracac do kraju...

Nie bardzo rozumiem jak traktować to "heil". Może to my powinniśmy się bać, że
        wrócisz? :-)
    • the.bill1 LINK do WYpowiedzi SZCZUki - zobacz oceń!!!!! 17.03.06, 17:42
      video.google.com/videoplay?docid=-847027218027709750&q=szczuka
      Oceń, to co GW starała się przemilczeć, a teraz wykorzystac przeciw
      PRZYZWOITOśCI w polskich mediach.
      • pawel_berlin Re: LINK do WYpowiedzi SZCZUki - zobacz oceń!!!!! 17.03.06, 18:20
        Ocenilem sam; nie dopuscila sie jakiegokolwiek przestepstwa. Jezeli chcesz to
        podciagnmac pod kryminal to musisz zamknac za kratami: 99% naszych politykow
        (zgodnie od prawa do lewa) oraz co najmniej polowe polskiego spoleczenstwa.
      • kaczkozerca Re: LINK do WYpowiedzi SZCZUki - zobacz oceń!!!!! 17.03.06, 19:32
        te, debil, ile jeszcze razy masz zamiar powtorzyc ten swoj żałosny post ???
      • d.o.s.i.a Re: LINK do WYpowiedzi SZCZUki - zobacz oceń!!!!! 18.03.06, 03:25
        Kurcze, moze dziwna jestem, ale obejrzalam ten fragment i mi sie wydaje, ze
        Szczuka nie tylko sie nie nabija, ale wrecz z jakas fascynacja wypowiada sie o
        tej dziewczynce. Ja ta wypowiedz odebralam cieplo.
        A juz na pewno nie ma tam zadnego nabijania sie z czyjejs niepelnosprawnosci.
        Zreszta, co tu duzo mowic - Szczuka ma sama straszna wade wymowy.
    • algreg Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 17:59
      Jolka z Dywitten,czy koleś z buraczaną facjatą występujący w białych anzugach
      to Twój ślubny?
    • mikie85 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:01
      "nie mogą zwierać treści dyskryminujących ze względu na rasę, płeć lub
      narodowość" czemu nikt nie ukaral jeszcze "radia ma ryja"? sposob w jaki stacja
      rydzyka narusza prawo jest oczywisty. krajowa rada kaczynskich vel radiofonii i
      tv jest organem politycznym...
      niedobrze mi sie robi, jak patrze na tych dwoch popapranych kurdupli. czy
      wiekszosc polakow jest na prawde az tak glupia, zeby na nich glosowac? kazda ich
      decyzja to jawna kpina z obywateli. mam tylko nadzieje, ze i ci ograniczeni,
      niewyksztalceni po pewnym czasie to zauwaza.
    • mariusz78 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:12
      Właśnie wysłuchałem fragment programu Wojewódzkiego z wypowiedzią Szczuki i nie
      widzę w tym co ona powiedziała żadnego naigrywania się z osoby
      niepełnosprawnej. Myślę, że tak naprawdę chodzi w tej całej aferze tylko o to,
      że zwolennikom Radia Maryja nie podoba się żadna wypowiedź, która nie jest
      pozytywna dla tego radia. Gdyby wypowiedź Szczuki nie dotyczyła pośrednio Radia
      maryja to pewnie nie byłoby te całej afery.
    • jacekmw świętych krów nie można naśladować. 17.03.06, 18:17
      Bo mają monopol na świętość.
      Co za kretyńska decyzja.
    • the.gypsy Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:24
      lubie i popieram to co mowi kazia szczuka. kogo to drazni niech nie slucha i
      nieoglada. a jak i to malo to niech spie.. na szczaw.
    • alvvin Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:28
      cała ta sprawa to nonsens.Szczuka nie parodiowała osoby niepełnosprawnej tylko
      prezenterkę RM. a jeśli, żeby daleko nie szukać, wśród łże-elit i lumpen-
      liberałów są osoby niepełnosprawne? im też należą się odszkodowania?
    • in_touch Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 18:47
      uważam decyzję KRRiT za skandaliczną!!!!! wolnośc słowa pozwala, jak to mawiał
      Orwell,mówic innym także to czego inni nie chcą usłyszeć. Poza tym, wypowiedź
      Szczuki nie nosiła znamion drwiny ani też nie była wymierzona przeciwko
      uposledzeniu Magdy B. po trzecie, fakt niepełnosprawności, zgodnie z postualtem
      równego traktowania, NIE może być przyczyną sytuacji, gdy osoba niepełnosprawna
      nie podlega jakiekolwiek formie krytyki czy też recenzji, zwłaszcza, że recenzja
      ta dotyczyła działaności ;społecznej: a nie stanu zdrowia Magdy B.
      Stosując równe standardy, Rada powinna ukarać Radio Maryja za szerzenie
      ksenofobii rasizmu i nienawiści. Tak więc jako obywatel, czekam na odpowiednie
      kroki ze strony rady.
      • kaczkozerca Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:30
        zebys sie tylko nie doczekal.....
    • szowinita [...] 17.03.06, 18:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • dreduffka Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:02
      moim zdaniem KRRiT nie ma kompletnie racji a Szcuka za to ją ma;] i bardzo mi
      sie podobala jej wypowiedz , a to , że pewnie o.Rydzyk w tej kwesti zadzialal
      to juz jest godne pozalowania...wrecz zalosne...
    • co.co Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:03
      Ukaranie Polsatu to najlepszy dowód na to, że w Polsce są obywatele równi i
      równiejsi. Teraz już wiadomo, że każdy, kto odważy sie na krytykę poczynań
      Rydzyka i jego świty zostanie surowo ukarany. Zamiast powstawania IV RP,
      jesteśmy świadkami narodzin II PRL. To przykre.
    • nocturne666 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:06
      No i sie zaczęło Debile Kaczory I Arcxydebil Rydzyk zaczynają swą Krucjate
      LUDZIEEEEEEE Wzywam do Rewolucjii co to ma być sie pytam za niedługo na
      wszystkich kanałach będzie TV TRWAM a telewizje satelitarną zastąpi Jedna
      Platforma Rydzyk + dostęp płatny of Course >>>VIVA LA REVOLUTION<<<<
    • filus_pa Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:09
      Pseudokatalickie sku..syny... Boże widzisz i nie grzmisz!!!
    • zgodnik1 największa obraza moralności, to..Kaczyńscy 17.03.06, 19:28
      ich wizerunek i ich pretorian ,łajdaków,...Kurski,Gosiewski,Zawisza,
      Giertych..szkodliwe są na morale młodzieży !!
      • kum.z.antalowki Słyszałam w radiu głos o niespotykanej intonacji, 17.03.06, 21:13

przykuł moją uwagę, zainteresował. Nie treść wypowiadanych słów, ona mnie mniej
        zaciekawiła, ale tembr głosu, sposób akcentowania, specyficzny zaśpiew...

Tak się słucha piosenek w radiu. Nie wsłuchujemy sie w treść, wszystko jedno -
        czy jest to poezja wysokich lotów, czy jakis banał - Głosu wykonawcy słuchamy
        jek jeszcze jednego instrumentu. Słuchamy melodii. Dlatego nie jest tak istotne,
        czy słowa są w języku, który znamy, czy w jakimś, którego znaczeń nie rozumiemy.

Tak sie słucha radia w samochodzie. Wjeżdża sie w zasieg jakiegos nadajnika,
        potem sygnał się pogarsza, staje sie nie do słuchania...

Oglądałem te audycję, w której p. Szczuka - atakowana złośliwosciami,
        podchwytliwymi pytaniami i impertynencjami p. Wojewódzkiego - najpierw dała się
        sprowokować do otwartej rozmowy o sprawach dość osobistych (na granicy tabu
        kulturowego, albo juz poza ta granicą) a przy tym - usiłowała nie dać sie zrobić
        na kompletną idiotkę...

Taka jest konwencja tego skandalizującego szołu Kuby Wojewódzkiego.

Ja jej wierzę, gdy opowiada, że przełączyła odbiornik samochodowyna tę stację,
        gdy audycja juz trwała. Po chwili, gdy odbiór sie pogorszył - nim audycja się
        skończyła - przełączyła na inna stację. Nie usłyszała ani nazwiska autora
        audycji, ani nazwisk jej uczestników. To możliwe. A nawet - gdyby usłyszała -
        nie skojarzyłaby nazwiska z osobą p. M. Buczek, jej pozycją w Radiu Maryja,
        osobistymi dramatami i stanem zdrowia. Radio to nie telewizja. W radiu nie
        widać. Tylko słychać. A w tym momencie p. Szczuka nie była akurat nastawiona na
        słuchanie audycji słownej, szukała w radiu jakiejś muzyki. To, że przeszukując
        skalę zatrzymała się na chwilę na tym akurat programie - wynikało własnie ze
        swoistej melodyki dziewczęcego głosu, który ją (p. Kazimierę Szczukę)
        zafascynował...

Więcej - po wydarzeniu, jakim był kontakt z owym dziwnym głosem - nastąpiła cała
        sekwencja dziwnych zdarzeń - układających się w zadziwiajacą anegdotę. Moze
        nawet zdumiewającą przypowieść...

Czy można się dziwić, a tymbardziej - mieć za złe - że to zdarzenie p. Szczuka
        opowiedziała właśnie p. Wojewódzkiemu, który jest znany z profesjoinalnego
        zainteresowania promocją młodych talentów wokalnych?

Robienie sensacji (ba, przestepstwa!) z tej rozmowy o fakcie usłyszenia przez p.
        Szczukę, podczas przejazdu przez Bory Tucholskie, płynacego z głośników
        samochodowego radia głosu młodej kobiety, który tak dalece ja zafascynował, że
        próbowała go imitować - to jakieś totalne pomieszanie z poplątaniem. By nie
        powiedzieć - urzędniczy idiotyzm.

Kiedyś, w Libii (dokładnie - w Tobruku), w krystalicznym powietrzu wieczoru
        słyszałem głos muzzeina. Niesamowity. Nie rozumiem arabskiego, nie znam sie na
        islamie, nie trafiała do mnie religijna treść słów - ale ta melodeklamacja
        zrobiła na mnie wielkie wrażenie.
        Próbowałem oddtworzyć muzykę tego zaspiewu. Bez sukcesu. Ale do dziś brzmi mi w
        pamięci. Nic nie wiem kim był ten człowiek. Ani jak się nazywał. Ani jaką miał
        pozycję w swym meczecie. Ani - czy był dobrego zdrowia, czy moze - chory i
        ułomny. To co? Ktoś mnie ukarze za to, ze opowiadam o estetycznym przeżyciu
        zwiazanym z wysłuchaniem jego głosu?
        Ludzie, nie dajmy się zwariować!

• tigerizi tego programu nie nadają na ŻYWO pod napięciem 17.03.06, 21:31
          ktoś go montuje , redaguje , zatwierdza i wydaje

a w stacjach komercyjnych liczy się kazda sekunda i wszystko jest skondensowane
          do granic możliwości i nikt nie wypuszcza powietrza
          • kum.z.antalowki Ale, to co? Myslisz, że łamią Art.54 Konstytucji? 17.03.06, 22:40

Między nagraniem a emisją cenzurują prewencyjnie? Łamią wolność słowa, żeby się
            oprzypodobać pani Kruk? I pisowskeij KRRiTV?

Całe dziwactwo sytuacji polega na tym, że na p. K. Szczukę krzyczą, ze jakim
            prawem takiej lesbie i feministce podoba sie głos p. M. Buczek.
            A od Polsatu chcą grzywny za to, że nie łamie Konstytucji.

• klaa Re: Słyszałam w radiu głos o niespotykanej intona 17.03.06, 22:35
          kum.z.antalowki napisał:
          >
          > przykuł moją uwagę, zainteresował. Nie treść wypowiadanych słów, ona mnie mniej

/ciach dłużyznę

> Ludzie, nie dajmy się zwariować!

Nie wiem co bierzesz, ale powinieneś przestać...
          • kum.z.antalowki Krótko brałem na serio p. Kruk i KRRiT. Przestałem 17.03.06, 23:35

Napisałbym ci kilka słów uzasadnienia, ale się czepisz, że się wyzłośliwiam na
            osoby upośledzone i niepełnosprawne...
            No, jednym słowem są lojalnymi wykonawcami partyjnych poleceń.
            Szkoda, że poleceń w sprawach tak duperelnych, i tak niemądrych.
            Bo przecież - co by komu zaszkodziło, gdyby władza polityczna zajęła się
            czymś naprawdę ważnym, a nie wygibasami retorycznymi, żeby komuś dosr... I to
            komuś tak mało znaczącemu
            To jest rozmienianie władzy na drobne i mało sensowne marnowanie czasu...
    • katecheta To z normalnych śmiać się można a 17.03.06, 19:36
      z niepełnosprawnych nie?! No to jak z tym pełnoprawnycm życiem i równością w społeczeństwie?!
      • conrad11 Tym Państwu juz dziekujemy ! 17.03.06, 19:40
        Salon odrzuconych: J. Kurski, W. Cejrowski, A. Resich-Modlińska, K. Szczuka...
        Kto następny?
    • jajko69 Skandal! Zamach na wolnosc - kolejny 17.03.06, 19:40
      KRRiT lepiej zajelaby sie ksenofobicznym, nacjonalistycznym, szowinistycznym,
      rasistowskim, antysemickim i zacofanym radiem maryja, albo tym, dlaczego
      reklamy trwaja dluzej, niz moga. Szczuka nasladowala glos tej pani, a nie
      smiala sie z niepelnosprawnosci. Nie wiedziala ponoc o niej, a nawet gdyby, to
      nie z tego sie smiala! To jest po prostu kolejny atak na osobe nie zwiazana z
      wladza (wladza czy radio maryja - wszystko jedno).
    • jerzy.kosecki Re: naśmiewanie się, a właściwie 17.03.06, 19:44
      publiczne szydzenie z uczuć religijnych, nawet jesli te uczucia są dla nas
      przesadne, jest przejawem chamstwa. Dla mnie o.Rydzyk to odpustowy naciągacz,
      ale jesli ktoś, chce mu wierzyć i go słuchać, to ma do tego święte prawo. Na
      tym polega demokracja.
    • mar58 Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:44
      moze mnie jakis katolik oswieci: jaki sens ma klepanie rozanca? Czy nie ma
      bardziej efektywnych tudzież przyjemniejszych sposobów spedzania wolnego czasu.
      A moze by tak Madzia zachęcila dzieci do czytania ksiązek. I wiedzy od tego
      przybywa i słownictwo bogatsze. Pani Szczuka miała rację, że wyśmiała głupotę i
      nie ma w tym kpin z kalectwa, chyba ze chodzi o kalectwo umysłowe
      • rory_andrew Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 19:47
        zostaw rozaniec w spokoju. to symbol wiary.

------------------------
        ucz sie..
        www.easydictionaries.com
    • sumienie.lk No i zaczęła się moherowa krucjata... 17.03.06, 19:53
      W XXI wieku tylko ciemoty nam brakowało...
      • andrzej-komorski No i zaczęła się Pejsatowa krucjata !!!!!!!!!!!!! 17.03.06, 20:00
        Autor: andrzej-komorski
        Polsat Łże Jak Bura Szczuka !!!!!!!!!!!!!!!!!!

....
        Polsat informował, że "goście programu ... mówią we własnym imieniu, własnym
        głosem i własnymi słowami, a przede wszystkim za siebie. Są to ich prywatne
        poglądy i jako takie nie podlegają naszej kontroli".
        ....

polsat - to łżemedium-gadzinówka samo inspirutuje
        tego typu paszkwilne programy !!!
    • kasstychno Re: Brawo ! G o d n o ś ć Ludzka jest Wartości 17.03.06, 19:56
      a rąbie mi to podpisuje sie nazwiskiem (troche wyżej)
      po pierwsze czemu mam wrazenie ze co drugi komentarz, podejzewam nie pochelebny
      dla decyzji "nawyższej rady narodowej do spraw katolicyzmu i obrony wiary
      narodowej" :-)jest wykasowany
      po drugie mimo wyników niedawnych obu wyborów miałam jednak nadzieje ze zyjemy
      w normalnym kraju (własnie sie rozwiały)
      po trzecie tylko kompletny IDIOTA nie nawiązuje do ludzi uposledzonych umysłowo
      a jedynie intelektualnie pod wzgledem wyznawanych przekonań (uwaga aby nie byc
      posądzonym o ...... wiadomo o czym mowa) mogłby i uznał ta wypowedz za
      obrazająca niepełnosprwnych co nawanie kogos jeśli dobrze pamietam stara
      dziewczynka jest obrazanie i nasmiewaniem sie z niepołnosprawnosci,
      paranoja rośnie
      paranoja królólej
      paranoja rzadzi

jestem katoliczka az wstyd sie przysnac w obecnych czasach patrzac co wyprawia
      kler a przynamniej niektóży jego przedstawiciele podobno nasi przewodnicy
      duchowi (Boże uchowaj ) w rodzinie mialam osobe naprawde niepełnosprwaną i ta
      wypowiedz w żaden spodub według mnie nie dotyczyła takich osób nawet w
      najbardziej zakamuflowany sposób

a co do niektórych pewnie juz układających odpowiedź i xieta riposte na temat
      mojej ortografi mordy w kubeł bo oskarże o dyskruminacje osub upośledzonych nie
      koniecznie fizycznie jak już naciągamy prawy to moge i tak dyskryminuje mnie i
      pietnijecie bo jetem .............. a co mi zalezy pod tym wzgledem
      upośledzona umyslowo zasady ortografi dla mnie nie istnieją

jestem dysortografikeim i możecie mi podskoczyć
      :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))

• tattanka Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 20:02
      Postępowanie KRRiT jest oburzające! Pani Magda Buczek, pojawiając się na antenie
      staje się osobą publiczną i jako taka może stać się adresatką uwag ironicznych,
      czy krytycznych (co w tym przypadku akurat nie miało miejsca). Jej
      niepełnosprawność nie ma tu żadnego znaczenia. Nie jest "prezenterką
      telewizyjną" specjalnej troski, tylko "prezenterką telewizyjną" koniec, kropka.
      • alterpars zapomnialas ze to jest teraz panstwo wyznaniowe 17.03.06, 20:06
    • 12zp Re: Polsat ukarany za program z Kazimierą Szczuką 17.03.06, 20:09
      I tym sposobem znowu wracamy do starej cenzury. CHyba troszkę przeginają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka