wilmor1 Kaczyński wzywa Tuska... 18.03.06, 16:57 co ten ćwok Jareczek sobie wyobraża?... z jakiej paki Tusk ma popierać fanaberie tego idioty?.. niech pokaże polakom teraz, co potrafi! ma przyjaciół, o których mówił w samych superlatywach... a teraz dudy w śmiech!... jak to mawiał imć Pan Zagłoba....Panie Kaczyński! ja, jako zwolennik PO, proszę Tuska, Rokitę... nie słuchajcie tego szaławiły, oszusta!... narobił tyle zła... niech posprząta... Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Kaczyński wzywa Tuska... 18.03.06, 17:18 jzu lepiej niech on nie sprzata, niech sie wreszcie wybierze do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Kaczyński wzywa Tuska... 18.03.06, 17:19 Jesteś chory z nienawiści, co zakłóca ci logikę wypowiedzi. Przeciez powinieneś sie cieszyć, że Kaczyński "idiota, ćwok, szaławiła, oszust" właśnie oddał wam władzę, jeśli oczywiście macie jaja, by to wyzwanie podjąć. Ale wiem, że tego nie zrobcie, tchórze. Jak podwórzowe kundelki, które potrafią tylko ujadać, a jak sie tupnie, uciekają z podwiniętym ogonkiem. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Kaczyński wzywa Tuska... 18.03.06, 17:33 Wilku morski, Kaczynski poobrazal i zbesztal z blotem juz chyba wszystkich, podzielil kraj jak nikt przedtem, przy okazji wyizolowal PiS. Na wlasne zyczenie, przez brutalna i klamliwa kampanie wyborcza, odsunal PO od wladzy, potem zmarginalizowal LPR i SO... I teraz chce zebrac zabawki i wyjsc z piaskownicy. Czemu to nie jego tylko PO chcesz uczynic odpowiedzialnym za ten balagan? Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 [...] 18.03.06, 17:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywik23 niech sie zaaferuja w tym swoim marynacie na amen 18.03.06, 16:58 jesli PO poprze wniosek to tak jakby sie przyznala, ze tez zle rzadzila, wziela wspolodpowiedzialnosc za nieudolnosc polityczna braci K niech PiS schowa szabelke, przestanie wzywac, straszyc itp (co tylko p.Jaroslaw potrafi robic) i zlozy dymisje bo jest po prostu nieudolna populistyczna formacja, ktora miala byc panaceum na uklady, a stala sie kwintesencja paranoi afery, afery, afery! a wiekszosc naszego wspanialego narodu i tak wybierze PiS i to pewnie miazdzaca wiekszoscia, tak to juz bywa, wiekszosc chyba uzywa glowy wylacznie do memlania pozywienia ogladajac tiwi w intelektualnym trybie offline :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kryant niech PiS weźmie oddpowiedzialność 18.03.06, 17:00 niech PiS weźmie oddpowiedzialność, za rządzenie Jarosław Kaczyński usiłuje wymigać się jak zwykle od odpowiedziałności Mam nadzieję, że PO nie poprze samorozwiązania ale jeśli doprowadzą do wyborów to trzeba na nie (wybory) iść masowo a jak nie mamy na kogo głosować skreślić wszystkich i ODDAĆ GŁOS NIEWAŻNY Jeśli 30% głosujących ma na kogo głosować, a reszta nie - to pierwsze 10% nieważnych głosów da 25% ogólnie oddanych, kolejne 10%, zbliży nieważne głosy do prawie 50% Odpowiedz Link Zgłoś
langston Polecam wszyskim POszolomom-inwestycje w PL 18.03.06, 17:01 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060318/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 langston.PISooszołom..czerwone bydle 18.03.06, 17:04 won z PISokomuną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Widzę, że skonczyłeś z subtelonościami:)) 18.03.06, 17:15 Ale w sumie, nazywasz rzeczy:)) po imieniu;)) Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Polecam wszystki pisOWCOM 18.03.06, 17:05 aby zrozumieli, ze ich idole to nie prawica: prawica.net/index.php?q=node/2921 Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Jestem kobietą i mam prawo nie rozumieć ;) 18.03.06, 17:10 Czemu dedykujesz ten artykuł POoszołomom i co chcesz przez to powiedzieć? Jeśli chodzi o jednocyfrową inflację, to zawdzięczamy ją przede wszystkim pewnemu Profesorowi, którego odejścia żąda taki jeden opalony, i z którego to odejścia PiS zrobił sobie również jeden z ozdobnych szlaczków. Co do powolnej, ale jednak budowy autostrad i lotnisk - to zawdzięczamy przeszłym już ekipom, bo to one za to się zabrały (o stylu nie wspomnę, bo tutaj mowa jedynie o efektach). Zagrożeniem jest natomiast styl prowadzenia obecnej polityki i skutki tegoż - w następnych latach. Raz jeszcze powtórzę więc pytanie: czemu dedykujesz ten artykuł POoszołomom? Proszę o wyjaśnienie, za które z góry serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: Jestem kobietą i mam prawo nie rozumieć ;) 18.03.06, 17:14 Nie,na to sie nie doczekasz.To nie z nimi takie numery Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Jestem kobietą i mam prawo nie rozumieć ;) 18.03.06, 17:19 Uważasz, że ten ktoś nie potrafi wyjaśnić w słowach ogólnie przyjętych za stosowne, dlaczego coś mówi/pisze? No to by świadczyło tylko o tym, że nie wie, co mówi i nie wie, dlaczego to coś mówi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ??? 18.03.06, 17:12 Jeśli uważasz, że którakowiek z zapowidzianych wielkich inwestycji to zasługa PiS, to delikatnie rzecz ujmując jesteś w błędzie. O fabryce LG mówiono we wczesnych czasch Belki. Pozostałe sukcesy to także efekty obu poprzednich rządów. Chyba że chcesz wmówić społeczeństu, że decyzję o wielomilionowej inwestycji podejmuje się w 4 miesiące. Wolałbym usłyszeć jakie są konkretne, wymierne efekty wizyt naszego prezydenta. Bo słyszałem wiele słów ktytyki po wizytach poprzednika. Bo to, że się uśmiechają do siebie na zdjęciu to trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: ??? 18.03.06, 17:20 No co Ty! PiS mógł wszystko rozpieprzyć w drobny mak, a nie wszystko jeszcze rozpieprzył! To ich wielka zasługa, że przedstawili jako swój budżet Belki i nie zablokowali decyzji rządu Belki o rewaloryzacji rent i emerytur:)) To wielka zasługa PiS, że jekao swój użyli postulat Kwacha o mieszkaniach, twórczo gołącząc ze 100 milionami Wałęsy. PiS to wielka... PiS da im wszystkim:)) Odpowiedz Link Zgłoś
trybowski To świadczy tylko o przekonaniu inwestorów, że... 18.03.06, 18:36 ...obecne awantury mają podłoże polityczne, ale zgłaszane nieodpowiedzialne pomysły nie będą realizowane. Taka sytuacja jest dosyć częsta w różnych krajach. Inwestorzy przestraszyli by się, gdyby te niedobre propozycje zaczęły być faktycznie realizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Ciekawe, czy choć raz ten konus dotrzyma słowa 18.03.06, 17:02 bardzo w to wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Nie ma mowy:) 18.03.06, 17:07 PiS zagłosuje za samorozwiązaniem, tylko mając absolutną pewność, że reszta posłów zagłosuje przeciw. Inaczej baliby się utracić swe stołeczki i dietki. Przecież, to kolejna partia, w której jest tylko nikły % posłów potrafiących samodzielnie sklecić 2 zdania i jeszcze je wygłosić:)) Tak jak na stabilizantów przystało:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Nie ma mowy:) 18.03.06, 17:22 Jarek może i złoży, a Jurek do szuflady i ..... drżyj układzie, podskocz pakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:04 No i co, bohaterowie, codziennie gardłujący o tym jak to naród ma dosyć Kaczorów, macie okazję zwyciężyć "faszystów" i co, rura zmiękła? Tchórzycie? Przecież każdy widzi, że przy tym parlamencie rządzic sie nie da. Kaczyński ma odwagę i uczciwość to przyznać. Przecież, gdyby chodziło o stołki bez trudu PiS mógłby przetrwać 4 lata, nic nie robiąc. A tu proszę, czytam, że rezygnacja z władzy to dyktatura, że poddanie sie woli wyborców to tchórzostwo. Kaczor zawołał "sprawdzam", zobaczymy, czy Tusk okaże sie tchórzem, czy facetem z jajami. Jeśli stchórzy, pozbawi się jakiegokolwiek prawa do krytyki- bo w końcu to on utrzyma ten układ, nie zgadzając sie na wybory. Z przyjemnością będę obserwował, jak PO w wypadku wygranej będzie starał sie sklecić jakąkolwiek koalicję z kimkolwiek ( z Lepperem na czele). Tacy są dzisiaj mądrzy! Ale, oczywiście mam nadzieję, że PiS zdobędzie solidną większość. Zresztą, jeśli Po zdobędzie taka większość, to też będzie miał moje poparcie, bo w końcu chodzi o Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:08 Po co sobie brudzic raczki i pomagac pisowi? PiS sam sie wykonczy!!!!!!! HAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:12 Jak taki odwazny,to niech poda rzad do dymisji.Wsiowy Kaziu tez jest za Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo nie bredz 18.03.06, 17:12 > Kaczor zawołał "sprawdzam", zobaczymy, czy Tusk okaże sie tchórzem, czy facetem Ale brednie! Jak Kaczor moze sprawdzac jesli nie jest w opozycji? To opozycja jest do sprawdzania rzadu, ktory z kolei jest do rzadzenia a nie do sprawdzania opozycji. Wszystko Ci sie pomieszalo z tej nienawisci i checi oskarzenia PO za niepowodzenia PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: nie bredz 18.03.06, 17:40 Nie może? Może- właśnie to zrobił. A do Tuska należy udowodnienie, czy ma jaja i czy podejmie wyzwanie. Od tego jest opozycja, by dążyć do przejęcia władzy. Chyba że sie boi odpowiedzialności i woli jałowo pyszczyć, kontentując się dietami poselskimi. Tylko po co cały ten rząd cieniasów? jako dekoracja? Co do nienawiści, to użyte przez cienbie zwroty są najlepszym dowodem, kto jest opętany nienawiścią. PO będzie miało moje poparcie , jeśli zdobędzie większość, bo Polska potrezb\uje stabilnej wiekszości. Ale raczej będę z rozbawieniem obserwował, jak oferuje Lepperowi stołek wicepremiera, usiłując sklecic jakąkolwiek większość. No i jak traci twarz, kokietując komuchów z SLD, jeśli wejdą do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: nie bredz 18.03.06, 17:56 > bo Polska potrezb\uje stabilnej wiekszości. Ale raczej będę z rozbawieniem > obserwował, jak oferuje Lepperowi stołek wicepremiera, usiłując sklecic > jakąkolwiek większość. No i jak traci twarz, kokietując komuchów z SLD, jeśli > wejdą do Sejmu Masz racje, i dlatego nie bedzie teraz wyborow. PiS ich nie wygra ale dostanie za duzo glosow i w sejmie znowu nie bedzie wiekszosci. Cala rzecz sie sprowadza do tego ze chory na wladze PiS popelnil blad atakujac PO podczas kampani wyborczej. Teraz przychodzi mu za to placic. Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi Pisałam o tym,że PIS to polityczny bankrut. 18.03.06, 18:19 Teraz napiszę,że to polityczny banita,nie wystarczy rzucić słowo sprawdzam,Polska to nie stolik do brydża,tutaj teraz trzeba się rozliczyć z odpowiedzialności wzięcia władzy ze zmarnotrawionych pieniędzy,niewykorzystanego czasu z odarcia ze złudzeń głosującego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 19:47 Tusk na ten temat już się wypowiedział parę dni temu. Czyżby Pan Prezes był niedoinformowany? A może aż tak nie wierzy mediom? Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Magnetofon Kaczora 18.03.06, 17:05 A ja się zastanawiam czy panu przewodniczącemu już nie znudziło się odtwarzanie z tego magnetofonu co ma w brzuchu tym samych teorii : spisek, Komunistyczna Partia Polski, łże-elity, bure suki,kłamliwe media, układy, esbecy, szafa płk Lesiaka,klub Krakowskiego Przedmieścia,Grupa Trzymająca Władzę, komuchy, lumpenliberołowie,zdrajcy, ruscy agenci etc. Odpowiedz Link Zgłoś
writer-writer Kaczynski BluzniercA 18.03.06, 17:06 Jak pisalem juz wczesniej, w jednym z watkow, rzymski katolik utozsamiajacy "Ojca Swietego" z istota ludzka (czlowiekiem) popelnia blad herezji. Tytul "Ojciec Swiety" zarezerowany jest dla Boga, zas zadna miara dla biskupa Rzymu, papiezem zwanego. Milo by bylo, gdyby ludzie czyniacy ze swych przekonan religijnych sztandar, mieli minimalne pojecie o kanonach swej religii. Z powazaniem, Writer Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito tu akurat prawisz duby smalone:)) 18.03.06, 17:11 'Ojciec Święty' jest tradycyjnym mianem papieża: 'papa'= tata. Każdy idiota wie, że 'Ojciec Święty' nie jest utożsamiany z Bogiem, stąd nie ma mowy o herezji. Papież jest dla katolików następcą św. Piotra, a nie Bogiem. Inna sprawa, że Kaczki są odstępcami od katolicyzmu domagając się kary śmierci, wbrew nauczaniu własnego Kościoła. pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
writer-writer Niewiele wiesz 25.05.06, 02:01 KONKRETY prosze. Ja podalem teze, w akzdej chwili jestem w stanie ja obronic. Jesli sie boisz/wstydzisz polemiki, to nie zabieraj glosu. Albo napisz na moja skrzynke, otrzymasz stosowna odpowiedz. writer-writer@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 Re: PiS przygłupy 18.03.06, 17:06 I nareszcie dwa głupie kurduple zrozumiały, że rządzenie Krajem to nie to samo co podpieprzyć księżyc. Ale już widzę te dzikie, oszalałe, bezrozumne protesty przeciw decyzjom nowego rządu z ich strony. Zupełnie jak oszalałe wściekłe psy (PisY?). Oszukali Naród, a teraz Kurski znów będzie szukał jakichś haków! Odpowiedz Link Zgłoś
swoj1112 PISowcy glosujcie jutro. 18.03.06, 17:10 Zwolennikom PISu proponuje,zeby jechali na wybory jutro.Tam juz ,Jarka wysniony system dziala.Po co budowac taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
duckoff [...] 18.03.06, 17:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
igs1 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:16 Konwencja PIS jako żywo przypominała ostatni zjazd PZPR. Zamiast propozycji samorozwiązania sejmu Wielki Kaczor powinien zaproponować wyprowadzenie sztandaru PIS.To byłoby lepsze niż obiecanka przedterminowych wyborów, a przynajmiej byłoby wyjściem honorowym,szkoda że "Wielki Strateg" nie wie co to honor. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Tusk powinien odpowiedzieć.. spadaj konusie!! 18.03.06, 17:17 Kaczyński może wzywać, ale swojego kota!... podlec, który nie ma za grosz honoru!..otoczył sie bandą degeneratów politycznych...Kurski,Gosiewski,Waserman,Suski,Ziobro,Zawisza..to jego bióro polityczne.. ich zajęciem jest wylewanie pomyj na przeciwników politycznych!...Nich Kaczyński rządzi z tą bandą... pokaże na co go stać!.. ma jeszcze do pomocy rydzyka, takiego samego, jak oni, oszusta!...Alleluja!..i do przodu, towarzyszu Jarosławie! partiaPISokomuna jest z tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Tusk powinien odpowiedzieć.. spadaj konusie! 18.03.06, 17:27 No i co, tchórzu- Kaczyński oddaje wam władze, a wy nie macie odwagi, by podjąc wyzwanie, jak kundelki, które szczekają, a gdy sie tupnie uciekają z podwiniętymi ogonkami, hi,hi! Boisz sie poddac wyrokowi wyborów? Czemu, ach, czemu, komuszku?? Jeśli Tusk stchórzy i podtrzyma istniejący układ, który, przypominam, codziennie krytykuje, pozbawi sie jakiegokolwiek prawa do krytyki, pozbawi swoje słowa wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith Re: Tusk powinien odpowiedzieć.. 18.03.06, 17:29 seawolfie napisał: > No i co, tchórzu- Kaczyński oddaje wam władze, a wy nie macie odwagi, by podjąc Kto tu jest tchorzem. Gdyby PiS nie bylo tchorzliwe to by podalo rzad dymisji, a tak po prostu chce uciec przed odpowiedzialnosc za nieudolnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Jedno pytanie 18.03.06, 17:33 Ja nie rozumiem - skoro PiS uważa, że nie da się tak dalej rządzić - rząd powinien podać się do dymisji, co będzie skutkowało przyspieszonymi wyborami. Jeśli uważają, że są w stanie dalej rządzić - niech rządzą. Po co ta szopka z zapowiedziami propozycji w Sejmie i odbijaniem piłeczki do PO? Owszem, Twoje zdanie o szczekających kundelkach jest całkiem a propos. Też odnoszę wrażenie, że oglądam kurs video - "Jak głośno szczekać tak, żeby nie oberwać, i zawsze móc zwalić na kogoś innego, w weekend" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
himhith To bardzo proste. 18.03.06, 17:38 PiS sie boi (i slysznie), ze podanie rzadu do dymisji byloby odbebrane przez spoleczenstwo jako przyznanie sie PiS do swojej nieudolnosci. Efekt bylby oczywisty, czyli spadek PiSu w sondazach i 100% pewnosc wygrania PO. A tak, gdy sejm zostanie rozwiazany przy poparciu PO widmo politycznej kleski PiSu sie oddala, bo popierajac wniosek PO przyzna, ze jest zla opozycja. Miejmy nadzieje, ze PO nie da sie nabrac na te sztuczke PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
himhith To bardzo proste... 18.03.06, 17:40 PiS sie boi (i slysznie), ze podanie rzadu do dymisji byloby odbebrane przez spoleczenstwo jako przyznanie sie PiS do swojej nieudolnosci. Efekt bylby oczywisty, czyli spadek PiSu w sondazach i 100% pewnosc wygrania PO. A tak, gdy sejm zostanie rozwiazany przy poparciu PO widmo politycznej kleski PiSu sie oddala, bo popierajac wniosek PO przyzna, ze jest zla opozycja. Miejmy nadzieje, ze PO nie da sie nabrac na te sztuczke PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda :) ależ... 18.03.06, 17:49 ... doskonale rozumiem, czemu JK stosuje takie, a nie inne zagranie. Chciałabym tylko wiedzieć, czemu ludzie popierający JK i plujący przy tym na PO jako na bandę tchórzy mają właśnie takie poglądy. Nie rozumiem, jak można nazwać tchórzliwe zagranie jakiegoś człowieka - wyzwaniem rzuconym w twarz "konkurencji" (bo przecież nie opozycji!) i sprawdzeniem odwagi przeciwnika (sic!). Jestem ciekawa, jakich argumentów można użyć, poza wyzwiskami i obelgami... Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Jedna odpowiedź 18.03.06, 17:46 Oczywiście , że rząd poda się do dymisji, jeśli koalicja strachu i diet nie przegłosuje samorozwiązania. Tyle, że to trwa dłużej. A różnicy nie ma żadnej- bo rząd po dymisji i tak rzadzi, zanikm nie powstanie nowy. Widzisz ten alternatywny rząd Rokity, Leppera i Olejniczaka? To chyba lepiej robic wybory? Rezygnacja z władzy, oddanie władzy i poddanie sie wyborom ma byc tchórzostwem? Ciekawa teza... Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Jedna odpowiedź 18.03.06, 17:56 Realia są takie, że PiS wcale się nie musi oglądać na PO celem rozpisania przyspieszonych wyborów i może to zrobić sam (a tych kilka tygodni i tak nie zrobi różnicy). Więc czemu sam na własną odpowiedzialność tego nie zrobi? Tchórzostwem właśnie nazywam zasłanianie się decyzją innych partii. Teraz chyba właśnie nie mamy do czynienia z rezygnacją z władzy, a jedynie z kolejną sztuczką - nie da się ukryć - wielkiego pokerzysty politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: seawolfie,głupcze, pleciesz bzdury... 18.03.06, 17:51 Ach, jakiż kulturalny, intelektualny, bogaty w argumenty, głęboko umotywowany głos, hi,hi!... Robisz świetna robotę na rzecz PiS, ośmieszając jego przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: seawolfie,głupcze, pleciesz bzdury... 18.03.06, 17:59 Podobną kampanię dla PO robią twoi kumple z PiS - mordzinias, m15, fritz.fritz, galba, katolikpolski 1 i paru innych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkapan Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:20 W jakim kraju ja żyję, skoro przewodniczący największej i de facto rządzącej partii zapowiada "WALKĘ NA NOŻE"???!!! (reportaż tv, ok.17.00). Pod tymi rządami mój kraj zmienia się w kraj nożowników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:29 Jeśli mnie pamięc nie myli, Kaczyński powiedział, że PO wypowiada mu ustami polityka PO walkę na noże. Co zresztą widac od miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Lepiej dla Polski 18.03.06, 17:21 byloby aby polityczne bankructwo, tani populizm i gospodarcza ignorancja okazaly sie ewidentne dla tych wszystkich ktorzy w ostatnich wyborach popelnili powazny blad stawiajac na konia z niekompetentnym jezdzcem, z kulawa noga ale za to bez glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Moralne horrendum Pana Jarosława Kaczyńskiego 18.03.06, 17:21 Można zrozumieć racje Pana Jarosława Kaczyńskiego dla samorozwiązania Sejmu. Nie są one obecnie całkiem wiarogodne, bo koalicja PiS-u z Panami Giertychem i Lepperem jakoś się utrzymuje, a wyniki wyborów następnych będą chyba, zakładając tę samą ordynację wyborczą, nie zmienią arytmetyki sejmowej w sposób znaczący. Ale, jak mówię, można zrozumieć racje Pana Jarosława Kaczyńskiego, którego niska inteligencja emocjonalna, sądzę, że mam tutaj rację, pcha w kierunku niezmiennie tym samym. Zdumiewa jednak jego próba, oparta na zdecydowanym braku dobrych manier, wciągnięcia do swoich politycznych wojenek Ojca Świętego, poprzez zgranie daty wyborów z datą początku wizyty Ojca Świętego do Polski. Jest to bezczelność ponad wszelkie dopuszczalne miary politycznego kunktatorstwa i manipulanctwa. Zdumiewa również rozpiętość wyborów jego politycznych "przystawek" u Pana Jarosława Kaczyńskiego. Jak nie dało rady z Panami Giertychem i Lepperem, to może da radę z Benedyktem XVI? Próba manipulowania papieżem jest haniebna. Jak Pan Jarosław Kaczyński widzi rolę Radia Maryja, rozgłośni, która czasami przemawia w tonacji neofaszystowskiej, w swojej kampanii wyborczej, na parę dni przed przyjazdem Ojca Świętego? Horrendum moralne wymyślone przez Pana Jarosława Kaczyńskiego jest nie do przyjęcia. Nie obraża się Stolicy Apostolskiej, a zwłaszcza nie robi się tego w kraju katolickim. Jest okazja na zmianę ordynacji wyborczej na jednomandatową. Jeżeli PiS rzeczywiście chce poprawy w kraju, a ma przecież w swoim programie wiele słusznych planów, to, przed upadkiem rządu Pana Premiera Marcinkiewicza, ustali wspólnie z PO, nową ordynację. Pozwoliłoby to na uzyskanie dużo klarowniejszego, i uczciwszego, rozłożenia sił w Sejmie i na odsunięcie w niepamięć próby Pana Jarosława Kaczyńskiego manipulowania Ojcem Świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Moralne horrendum Pana Jarosława Kaczyńskiego 18.03.06, 17:33 Jarek chyba czuje ze zbliza sie wielka zadyma i chce zdazyc z wyborami zanim Papiez przyjedzie do Polski i rozgoni towarzycho z Torunia. Szykuje sie niezly cyrk, Rydzyk jest przyzwyczajony, ze nad nim tylko niebo gwiazdziste. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Moralne horrendum Pana Jarosława Kaczyńskiego 18.03.06, 17:43 Witaj Colombino, przespamuję to poniżej, bo za dużo było literówek. Ja sądzę, że papież do Polski w maju nie przyjedzie. Nie słyszałem by rolą papieży było uczestniczenie w politycznych cyrkach. Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Moralne horrendum Pana Jarosława Kaczyńskiego 18.03.06, 17:49 Przelozenie wizyty Papieza byloby najwlasciwsze w tej sytuacji. A Jarkowi zupelnie odbilo, teraz juz jestemm pewna ze w jego szalenstwie nie ma zadnej metody. I tylko Polski zal. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Moralne horrendum Pana Jarosława Kaczyńskiego 18.03.06, 17:53 colombina napisała: > Przelozenie wizyty Papieza byloby najwlasciwsze w tej sytuacji. > > A Jarkowi zupelnie odbilo, teraz juz jestemm pewna ze w jego szalenstwie nie ma > zadnej metody. I tylko Polski zal. > > Pozdrawiam. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Trudno się nie zgodzić z Tobą. Smutne to wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 tomekjeden.. 18.03.06, 18:52 święte słowa!... ale to nie dotrze do pustych łbów wodzów PIS-u! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: tomekjeden.. 18.03.06, 20:26 wilmor1 napisał: > święte słowa!... ale to nie dotrze do pustych łbów wodzów PIS-u! xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Szanowny wilmorze1, dzięki za odpowiedź. Wiesz, to tylko moja opinia, a naszych postów i tak nikt oprócz współforumowiczów nie czyta. Przykro jest, jak się widzi do jakiej degrengolady dochodzi Polska. Jest dla mnie oczywiste, że PiS może jedynie uratować odejście Pana Jarosława Kaczyńskiego. Stał się on wielkim dla tej partii ciężarem. Często przywódcy polityczni są ślepi wobec własnego niepowodzenia, a pomaga im w tym dobór równie ślepych najbliższych współpracowników. Nawet i nalepsze plany mogą zostać pogrzebane jeżeli są realizowane w atmosferze grożenia ludziom, w atmosferze przesadzonej podejrzliwości, w atmosferze grubiańskiego języka. Weź, na przykład, pod uwagę, to jakim językiem wypowiadaja się oni o takich wybitnych Polakach jak Panowie Wałęsa czy Balcerowicz. A do pięt im przecież nie dorastają, i nigdy nie dorosną. Bracia Kaczyńscy mocno przesadzili w tej swojej "irytacji" z tym wszystkim co im się nie podoba. Konia z rzędem temu, kto od razu powie co się im, poza ich własnymi pępkami, podoba. Z reguły jest tak, że mali histerycy są mało popularni i prędzej czy później za niesforność muszą iść do kąta. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Bardzo dobrze! 18.03.06, 17:24 Niech będą wybory, niech pis weźmie większość, niech pokażą, że nie potrafią rządzić. A potem pozbędziemy się ich raz na zawsze. Niestety, musi być gorzej, zanim będzie lepiej... -- Społeczeństwo Blog Odpowiedz Link Zgłoś
jag.ski Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:24 Jeżeli tylko opowiada się bajki o rządzeniu zamiast rządzić, to za pół roku mamy mieć nastę pne wybory? A po co? zeżryjcie sami tę żabę, zejdźcie ze sceny i pozwłólcie o sobie zapomnieć, czym prędzej... Odpowiedz Link Zgłoś
qc A rozwiazanie jest takie proste 18.03.06, 17:26 Posel K. odwieziony do Poradni Zdrowia Psychicznego (sila o ile potrzeba). Co wieksi bolszewicy PiS odsunieci na plan dalszy. Koalicja z PO. I wszystko jest znow "Hunky Dory", (do konca kadencji) Potem SLD wraca do wladzy i wszyscy oddychaja z ulga, "Bob's Your Uncle". Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:27 Ujawnił się przypadek wirusa kaczej grypy.Trzeba zlikwidować całe stado.Zeby tylko nie przeniosło się na normalnych ludzi.Nie ma sensu inaczej komentować nowych warjacji szefa PiS.Pozostał sam na placu boju,który całe życie toczy.Taki będzie jego los bo inaczej być nie może.Kto mieczem walczy........ Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Kaczory, Kaczory!!! 18.03.06, 17:37 Myslalem i mialem nadzieje, ze zrobicie cos pozytywnego. Cyba jednak sodowka uderzyla wam do lbow i marnujecie niepowtarzalna szanse, albo po prostu ocenilem was zby wysoko! Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: A co ma Benek XVI do wyborów ? 18.03.06, 17:41 dobre pytanie, moze B16 zjedze PiS za nieuczciwe mieszanie religii do polityki i wtedy skonczy sie zagrywanie karta katolickiego moralizmu, czyli PiSowi zostanie tzw. NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 powolutku, panie Kaczynski:) 18.03.06, 17:34 spieszy sie, co? nie ma, nie ma. poczekamy do jesieni, zeby nawet slepi sie przekonali ze pis sie do niczego nie nadaje. a wtedy wybory, 10% i rozdeptac. Az milo patrzec jak piorka zaczynaja dymic na kuperku. Tik-tak. Tik-tak. Clock is ticking. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars i co cieniasy yesyesyes...... 18.03.06, 17:38 Donald ty sie nie daj poczekaj do jesieni a potem z przyjemnoscia zrob maly piss na pis Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu59 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:35 Widze , ze Platforma stosuje ``Politique polititienne``. Brawo. Usiadz Polaku i zaplacz nad Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
atomek76 Re: PiS złoży wniosek o samorozwiązanie Sejmu 18.03.06, 17:39 Z tego kaczynskiego to lumpeninteligent. Tacy to oczywiście bywają uroczymi bąblami. Niech żyje lumpenptasiagrypa. Odpowiedz Link Zgłoś