Dodaj do ulubionych

podwojne opodatkowanie

20.03.06, 00:12
Na szachownicy coraz to nowe posuniecia zmierzajace do pozbycia sie z Polski
najlepszych z najlepszych. O to przeciez chodzi, prawda? Fakty mowia same za
siebie, nie demonizuje.
Obserwuj wątek
    • emeryt21 Re: podwojne opodatkowanie 20.03.06, 00:37
      Temat jest stary jak swiat.Zapytaj ludzi,ktorzy jezdza do Ameryki od stu
      lat.Dawniej chodzilo o to zeby taki delikwent nie wracal do Polski,bo oprocz
      pieniedzy przywiozlby niewlasciwe poglady.Dzisiaj to glupota urzednikow.Jak
      slysze,ze to ma potrwac jeszcze dwa lata to mnie pusty smiech ogarnia.To
      pazerne panstwo chce wyciagnac ciezko zarobiony grosz od biednych
      ludzi.Niedawno zniesli mozliwosc odliczania "diet" za czas pobytu za granica i
      tym "strzelili sobie w stope".Takich madrali z ministerstwa powinni wyrzucic z
      roboty za brak wyobrazni.
      • rafi13 Tu chodzi tak naprawde o fiskalizm panstwa! 20.03.06, 01:50
        W Polsce caly system skarbowy nastawiony jest na to zeby SCIAGAC od ludzi jak
        najwiecej! Nikt nie mysli o tym dlugofalowo - ze taka polityka panstwa dusi
        gospodarke, hamuje ludzka aktywnosc.

Kasa fiskalna w taksowce, kasa fiskalna w dorozce konnej! Przeciez czlowiek
        uczciwie zarobiwszy pieniadze nie schowa ich potem pod poduszke ani nie
        wywiezie w Kosmos. Robiac zakupy placi podatki, kupujac auto placi podatki
        (zreszta stawka VAT jest chyba najwyzsza w Europie), kupujac glupie paliwo
        placi 70 pocent podatkow i akcyzy. Oszczednosci tego czlowieka umozliwiaja
        imwestucje i napedzaja rozwoj gospodarczy!

Panstwo drenuje kieszenie przedsiebiorcow i zwyklych uczciwie pracujacych
        ludzi, w zamian oferujac mlodej rodzinie 2 tys. zlotych za splodzenie dziecka..
        Tylko ze to czego ta rodzina naprawde potrzebuje to niskie bezrobocie i latwosc
        znalezienia pracy. Ludzie z glowa na karku nie chodza po urzedach w
        poszukiwaniu pieniedzy na zycie. Oni chca pracy albo szansy na wlasna
        dzialalnosc gospodarcza! W kolejce po zasilki staja ci ktorzy naprawde nie maja
        innego wyjscia - albo ci ktorym po prostu nic innego sie nie chce.

Tak trudno niektorym ludziom w Polsce pojac ze jezeli panstwo zabiera w postaci
        podatku zlotowke, to nigdy zlotowki - w postaci pomocy spolecznej, czy uslug
        publicznych - nie odda! 30 groszy zostanie zmarnowane na bezsensowne pomysly,
        wyludzenia, itd., 50 zostanie przejedzone przez sam aparat panstwa, a moze
        marne 20 bedzie sensownie spozytkowane.

A co do moich pieniedzy zarobionych za ganica - nie pozwole zeby polskie
        panstwo polozylo na nich lape i rozdalo zulom spod budki z piwem!
        Chce kiedys wrocic, chcialbym kiedys miec w Polsce wlasny biznes, mam nawet juz
        na to pomysl. Ale poki w tym kraju nic sie nie zmienia, poki rzadzi nim grupa
        populistycznych aparatczykow, ten dzien sie ciagle odsuwa. Juz nawet
        oszczednosci nie chce przywozic do kraju, bo mi sie do konta przyczepia, jako
        dowodu na scisle zwiazki z krajem.

PS. Dziwicie sie dlaczego obecnie rzadzacy partacze maja tak wysokie notowania?
        To zastanowcie sie jak wielu mlodych, zdolnych i zaradnych ludzi wyjechalo za
        granice w poszukiwaniu swojej szansy, szansy ktorej Polska nie chce im dac.
        Oni, tak jak ja, czesto nie maja mozliwosci glosowac w wyborach i na pewno nie
        odpowiadaja na pytania sondazy.

Dosc socjalizmu w Polsce!

Dosc chamstwa w zyciu publicznym!
    • ninanana Re: podwojne opodatkowanie 20.03.06, 02:39
      Wlasnie koncze doktorat w Anglii i jezeli do tej pory myslalam o powrocie, to
      wlasnie przestalam. Zrywam z Polska, zrywam z tym krajem kierowanym przez
      populistow, ktorzy moim, miedzy innymi, kosztem probuja finansowac swoje
      nieprzemyslane decyzje. W Polsce nie mieszkam od dobrych kilku lat. Z jakiej
      racji Panstwo, ktore nic mi nie daje nagle upomina sie o moje pieniadze?
      Chcecie Panowie finansowac becikowe, ok, ale nie z mojej kieszeni. Ja sie z
      Polski wypisuje. I wiecie co? robiac tak, to nie ja strace. Za to Wy stracicie
      wielu takich jak ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka