simplex 24.03.06, 16:41 Ale na strary narażony został Skarb komunistycznego Państwa, a więć Kwaśniewski powinien dostać medal za szkodzenie PRLowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzieciatko_o_dyrektora PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 16:42 Ciekawe kto podsumuje kaczory za straty . Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Jak PiSs tylko kogoś atakuje... 24.03.06, 16:45 ...muszę opanowywać odruch który każe mi krzyczeć "niewinny!" i stawać po stronie gnębionego. Trochę jakby mieć takiego byczka w klasie, 210 cm wzrostu, brak karku, lekki niedorozwój umysłowy i przypieprza się taki po kolei do wszystkich oprócz swoich równie stukniętych kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Jak PiSs tylko kogoś atakuje... 24.03.06, 17:02 Niestety już większość zarzutów PISu wobec innych i afer były tak absurdalne, że nawet jeżeli by się okazało że będą mieć niezbite dowody, człowiek będzie miał wątpliwości czy to tylko nie kolejne polowanie na czarownice i niezindentyfikowane układy. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_rz Re: Jak PiSs tylko kogoś atakuje to jest żle.. 24.03.06, 17:18 www.ozon.pl/tygodnikozon_2_15_1353_2006_12_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Czy Kwasniewski dobrze zrobil przywlajac 100 mln? 24.03.06, 17:29 Oto tytul sondazu, ktorego GW nie zamiescila. Nie zamiescila tez z gory przygotowanych wynikow: TAK 85% , NIE 15%. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.gabinski Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów ???? 24.03.06, 17:52 uważam, że nie wolno na kwacha tak od razu naskakiwać i trzeba dać facetowi szansę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tusek.swirusek Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 24.03.06, 21:42 acek.gabinski napisał: > uważam, że > nie wolno na kwacha > tak od razu naskakiwać > i trzeba dać facetowi szansę !!! > jasne !!! przecież mógłby te 100 balonów zwrócić i po problemie ! 100 balonów na 3,5 proc w szwajcarskim banku po 16 latach podwaja się i daje 200 balonów ! więc nie ma problemu ! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 24.03.06, 22:09 pieniadze wyprowadzil ktos z polecenia partii, ktora rzadzila w Polsce (oczywiscie odpowiednio przemalowana) przez okolo 10 lat, a przez reszte czasu miala silna reprezentacje w parlamencie. to jest ten slawny uklad od kaczynskiego, w ktory tak trudno uwierzyc czytelnikom GW. gdzie sie nie dotkniesz tam syf: sluzby specjalne-pijaczki-swoje chlopy!:), sobotka ulaskawiony przez prezia, kumpla od piwa-Kwasniewskiego itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 24.03.06, 22:22 Kwach przez świat uznawany jest za najwybitniejszego i najbardziej szanowanego polityka dawnego bloku wschodniego (bardziej znany jest tylko Havel, ale on nie jest od dawna aktywnym politykiem, oraz Wałęsa, ale jego też nikt nie traktuje jak współczesnego polityka, tylko za postać historyczną). Poukładany przez wiadome siły system bankowy przez świat uznawany jest za najlepszy system bankowy w krajach dawnego bloku wschodniego. Pisdowcy bardzo urażeni są, że były komunista jest popularny na świecie. Ale zamiast zrobić coś, aby samemu być poważanym, robią wszystko, żeby skompromitować Kwacha, Balcerowicza, nawet Wałęsę. Myślę, że pisdowcy powinni zrzec się swoich tytułów naukowych, przeca to komunistyczne czerwone dyplomy! Potem powinni zacząć wyburzać gierkowskie wielkopłytowce - to też śmierdzące komunistyczne budowle. Dróg nie muszą rozwalać, same się rozpadły. Może więc cośby wybudowali? Choćby tyle, co sławetny Marek Pol (no pisdowcy, te 10 km drogi to chyba dacie radę zrobić) PS: thorgallpl, wszyscy polityce kradną, popatrz więc co zrobili oprócz okradania. Pisdowcy jak na razie zrobili sobie dużo zdjęć, wiele uśmiechów do kamer, postanowili przywrócić cenzurę, rozwalić nawet fundację Owsiaka - prywatną, apolityczną inicjatywę prywatnej osoby. Żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz-karpinski Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 24.03.06, 23:00 ... > Kwach przez świat uznawany jest za najwybitniejszego i najbardziej > szanowanego polityka dawnego bloku wschodniego ... he he he he !! to tylko tak podaje GW :) nawet Bush mylił go z premierem :) a wszystkie inne głowy państw, gardziły nim za jego serwilizm ! Szreder nie liczył sie z preziem w ogóle, czyrak groził mu nakazując milczenie :) putin przetrzymywał go w poczekalni i sadzał w ostatnim rzędzie itd. :) ------------------------------------------------------ .... wszyscy polityce kradną, popatrz więc co zrobili > oprócz okradania. .... he he he ! no tak! to już znamy! stara płyta POkomuny :) pierwszy milion trzeba ukraść oraz - kradną wszyscy a politycy to już bez wyjatku :)))) czyli musimy wszystkim obrzucić naszym błotem wtedy wszystkie koty będą czarne :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 24.03.06, 23:29 To i tak postep. Walese amerykanski prezydent pomylil z ksieciem czech. Miejmy ze kaczynskiego uznaja za prezydenta polski i nie uwierza mu kiedy sam stwierdzi ze jest napoleonem. Odpowiedz Link Zgłoś
tusek.wrrr Re: Może - K w a c h Z w r ó c i - Te 100 Balonów 25.03.06, 02:24 Kwach za granicą nie jest ani znany ani ceniony natomiast łżemedia jak gw wmawiają Polakom, że ten nieuk i umizgiwacz nie znający jezyków to światowiec ! he he he! Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: A moze nie.... 24.03.06, 23:03 thorgallpl napisał: > pieniadze wyprowadzil ktos z polecenia partii, ktora rzadzila w Polsce (oczywis > cie odpowiednio przemalowana) przez okolo 10 lat, a przez reszte czasu miala si > lna reprezentacje w parlamencie. to jest ten slawny uklad od kaczynskiego, w kt > ory tak trudno uwierzyc czytelnikom GW. gdzie sie nie dotkniesz tam syf: sluzby > specjalne-pijaczki-swoje chlopy!:), sobotka ulaskawiony przez prezia, kumpla o > d piwa-Kwasniewskiego itd....... nie ma jak zajac spoleczenstwo wojna na gorze, tym razem z odlegla PRLowska przeszloscia, spoleczenstwo sie zajmie i nie zwroci uwagi, ze nikt nie ma pomyslu na Polske TERAZ. Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 naucz sie liczyc !!!!!!!!! 24.03.06, 22:54 tusek.swirusek napisał: > 100 balonów na 3,5 proc w szwajcarskim banku > po 16 latach podwaja się i daje 200 balonów ! nie podwaja sie a rosnie o 73% i nie tylko w szwajacarskim banku ,ale w kazdym Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Jak PiSs tylko kogoś atakuje... 24.03.06, 18:03 Właśnie to mam na myśli. Już nie trzeba procesów, po prostu Jarunio coś mówi i społeczeństwo dzieli się na przeciwników (członkowie Układu) i popierających (dobrzy, prawi obywatele, członkowie IV RP). Dowody? Furda dowody! Na szczęście adwokat (w tym wypadku) Kwaśniewskiego zawsze może zażądać badań psychiatrycznych PiSsuarów na okoliczność układomanii i stolikofrenii... Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 PiS wnika w fakty znane lecz "ukrywane" od lat 24.03.06, 20:17 Nie wierze aby wszytkie wypowiedzi na tym forum byly od "niezaleznych" uczestnikow. Komu bowiem zalezy na "tuszowaniu" faktow znanych od lat. Przestepczosc nalezy scigac nawet jesli jest popelniona przez tak szanowanych Panow jak p. A. Kwasniewski. PiS wnika w fakty znane lecz "ukrywane" od lat i za to sciaga na siebie nienawisc ludzi z "dawnych" ukladow. Widac to najlepiej po tym Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: PiS wnika w fakty znane lecz "ukrywane" od la 24.03.06, 20:43 DAj spokoj. Tu nie chodzi o przestepczosc ale o odwracanie uwagi mediow od Paranoi i Samowoli. Nie chodzi zeby sprawiedliwosci stalo sie zadosc. przeciez jeden z kaczoro nie stosuje sie do wyroku sadu, a inny stara sie obalic wiarygodnosc trybunalu konstytucyjnego. To jest proces czarownic w ktorym tylko spalenie wroga sie liczy. Sprawiedliwosc jest ostatnia rzecza na ktorej zalezy Paranoi i Samowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
clowley Re: PiS wnika w fakty znane lecz "ukrywane" od la 25.03.06, 00:17 zgadzam się z tym co napisałeś nie wiem tylko czemu wszyscy biorą to tak poważnie. heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Jak PiSs tylko kogoś atakuje... 24.03.06, 19:07 Dobrze powiedziane. Swoją paranoją pisiacy doprowadzą do sytuacji takiej, że nikt nie będzie wierzył w afery. Zresztą, dla nich nie jest ważne wyjaśnienie sprawy, a polityczna zadyma. -- Społeczeństwo Blog Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Jak PiSs tylko kogoś atakuje... 24.03.06, 20:15 moroux napisał: > Dobrze powiedziane. Swoją paranoją pisiacy doprowadzą do sytuacji takiej, że > nikt nie będzie wierzył w afery. Zresztą, dla nich nie jest ważne wyjaśnienie > sprawy, a polityczna zadyma. > Tylko jeśli od rana do nocy TVN24 spija słowa z ich ust budzą sie (w n)ich pisiorki. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 16:50 najwieksza strata dla polski jest obecny rząd Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 19:47 Ależ temat sobie wykwakali. Tylko partzeć i się dziwić. Przecież rozmawiać już nie wolno. Proponuję udostępnić Ojcu Rydzykowi dodatkowy kanał w telewizji wyłącznie do transmisji posiedzeń komisji sejmowych i dać mu tytuł: "Wytrwaj". Program zacznie sie o 6 rano modlitwą w intencji Jednojajowych, a potem widzu, trwaj w przekonaniu, że oto oglądasz najważniejsze dla państwa sprawy, które niby nic nie kosztują. Jak ma być państwo tanie, to niech takie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vizi PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 16:43 Taa... A moze ktos sprawdzi ile kasy stracila juz Polska odkad pisy, kaczki i inne zaczely rzadzic... To juz idzie w miliardy na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Gazeta Polska + Kaczynscy = IV Rz P ! 24.03.06, 16:44 Za 3-4 lata ta beda sady ! Nad PiSem ! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Dajcie Kobiety Jarkowi K, nim zniszcze Polskę 24.03.06, 16:54 Znajdzmy prezesowi Jarkowi kobitke zanim zniszczy całą Polskę. tylko zadna go nie chce :( Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Gazeta Polska + Kaczynscy = IV Rz P ! 24.03.06, 17:58 brokowisko napisał: > Za 3-4 lata ta beda sady ! Nad PiSem ! chorych sie nie sadzi, chorych sie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 16:45 Czy prokuratura otrzymujac powiadomienie o popelnieniu przestepstwa powinna zrezygnowac ze sledztwa,tylko dlatego,ze podejrzanym jest Aleksander Kwasniewski??Przeciez to jest smieszne i niepowazne podejscie do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 16:50 Jeżeli Kwach faktycznie coś nakradł w schyłkowym PRLu, to można mu się dobrać do tyłka, czemu nie. ALe ciekawi mnie kto sie dobierze do kupra kaczorowi za podpisanie ustawy o KRRiT ktorej niektore przepisy są niezgodne z konstytucją? Odpowiedz Link Zgłoś
mammamia6 Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 17:12 simplex napisał: > Jeżeli Kwach faktycznie coś nakradł w schyłkowym PRLu, to można mu się dobrać > do tyłka, czemu nie. > ALe ciekawi mnie kto sie dobierze do kupra kaczorowi za podpisanie ustawy o > KRRiT ktorej niektore przepisy są niezgodne z konstytucją? A ja mam pytanie innego rodzaju. Dlaczego od pewnego czasu komisje śledcze zastępują prokuraturę. Skąd ta potrzeba PISków dochodzenia praworządności przez trybunów ludowych, na oczach kamer. Ja się w pełni zgadzam, że każde przestępstwo każdego obywatela powinno być osądzone i ukarane. Ale do tego celu służą prokuratura i niezawisłe sądy, a nie baby w kierpcach i beznadziejni faceci z wykształceniem zawodowym - i misją polityczną. Jeśli chodzi o sprawiedliwość, a nie o kolejne rozgrywki polityczne, pozwólmy profesjonalistom wykonywać swoją pracę. Podobnie jak chirurg ma większe szanse na wykonanie prawidłowo operacji niż spawacz. Jeśli zaś chodzi o tych, co kradli, to ja mam taki przykład z Warszawy. Podobno strasznie się nakradł poprzedni prezedent Warszawy. Nie wiem, niech sąd się tym zajmie. Ale mamy i most i tunel i parę innych wykonanych inwestycji, które będą służyć miastu i jego mieszkańcom, bez względu na to czy sąd uzna autorów za winnych czy niewinnych. Paraliż decyzyjny i paniczny lęk przed podjęciem złej decyzji oraz o to, że ktoś weźmie łapówkę, spowodował, że Lech Kaczyński jako prawy i sprawiedliwy prezydent Warszawy nie zrobił nic w ciągu trzech lat. I na to sądu nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Jesli nie widzisz tego ze to jest caly czas gra 24.03.06, 16:56 pod walke z "ukladem" to niestety nie zrozumiesz pewnych rzeczy. OCzywiscie ze prokuratura winna wszczac sledztwo ALE; -prokuratura jest instrumentem w reki Ziobry, ktory jest tak samo apolityczny jak Kaczorenko -to z zalozenia nie gwarantuje obiektywnego sledztwa -do takiej sytuacji ze prokuratura jest postrzegana jako reka Ziobry doprowadzil on sam -Ziobro jest Panem w prokuraturze,jesli prokurtor nie bedzie posluszny to sie go zwolni -w tym Panstwie WPIERW trzeba jak na razie udowodnic wine a nie wydawaac wyroki a tak uwaza pan ziobro (Wystarczy poczytac jego wyspowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Jesli nie widzisz tego ze to jest caly czas g 24.03.06, 17:00 Pamietasz "sledztwo" przeciwko Cimoszewiczowi??Po 7 godzinach przesluchan prokuratorzy nie wiedzieli,ze zlozyl on kilka oswiadczen majatkowych!! Zapomnieli sie zapytac??Tyle na temat apolitycznosci prokuratury pod rzadami Kalwasa i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Jesli nie widzisz tego ze to jest caly czas g 24.03.06, 18:15 A kto powiedzial ze za czasow SLD prokuratora byla apolityczna? Ale przeciez mialo byc inaczej!! Wkurzaja mnie wypowiedzi zwolennikow PiS-u ze za czasow SLD tez bylo cos tam, a teraz my robimy to samo ale w naszej sprawie i naszymi ludzmi wiec teraz jest dobrze a wtedy bylo zle. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Kali rozpoznawać swoja mentalność ... 25.03.06, 00:21 Kali wystąpić o zabezpieczenie swojego dorobku intelektualnego ... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka To sledztwo nie jest p-ko Kwasniewskiemu PISSUary 24.03.06, 17:01 tylko w sprawie rzekomych nieprawidlowosci z kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Re: To sledztwo nie jest p-ko Kwasniewskiemu PISS 24.03.06, 20:39 Tak, to prawda ze to nie jest sledztwo przeciwko A.K. tylko przeciw 'wyciekowi" pieniedzy. Ale jak mawiala moja babcia, "uderze w stol a nozyce sie odezwa"! No i teraz odzywa sie caly "uklad" na tym Forum bo oni wiedza najlepiej kto jest winny. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Winy bedzie tem kogo skarze sad na razie moga 24.03.06, 22:26 byc tylko podejzani, jestem robolem ale wlasnie tak rozumiem prawo i sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 16:57 problem w tym, ze ten kotlet odgrzewany jest po raz ktorys. Nawet wtedy, gdy ministrem sprawiedliwosci byl Kaczor nie ruszyli tej sprawy. Wyciaganie rzeczy sprzed 20 lat jest smieszne, a intencje az nazbyt wyrazne. Nie ma nic swiezszego? Podobno tyle afer mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 17:01 Bylo postepowanie prokuratorskie kiedykolwiek w tej sprawie???Czy NIK oczyscil Kwacha czy go obciazyl stwierdzajac jego wine przy zaniedbaniach?? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Dobrze ze to nie dotyczy sprawy sprzed np.50lat 24.03.06, 17:04 o kradziez cukierka bo tez moznaby postawic pytanie - czy bylo postepowanie prokuratorskie w tej sprawie?? WIEC jeszcze jedno BYLO POSTEPOWANIE PROKURATORSKIE w 1992r albo 1991r. ktore nie potwierdzilo zarzutow! Oczywiscie mozna napisac ze wtedy to prokuratorzy byli be i jeszcze gorsi ale takim tokiem myslenia ZADNA sprawa nie zostala dobrze wyjasniona! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Dobrze ze to nie dotyczy sprawy sprzed np.50l 24.03.06, 17:07 Jak moglo byc przeprowadzone rzetelnie postepowanie bez przesluchania Kwasniewskiego i w obliczu zarzutow ujawnionych prze NIK?? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Sledztwo NIE JEST przeciwko Kwasniewskiemu!!!!!!! 24.03.06, 17:11 jest w sprawie o kase!!! Dlaczego nie bylo przesluchania Kwasniewskiego?? nie wiem! Moze nie bylo potrzeby, moze prokuratorzy sie bali, moze prokuratorzy stwierdzili ze nic nie wniesie,moze wystarczylo przesluchanie innych osob?? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Ale prokuratura pod rzadami Ziobry to instrument 24.03.06, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka I tak "apolitycznej" i "bezstronnej"dawno nie bylo 24.03.06, 17:12 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sledztwo NIE JEST przeciwko Kwasniewskiemu!!! 24.03.06, 17:14 premier_pacynka napisał: > jest w sprawie o kase!!! Dlaczego nie bylo przesluchania Kwasniewskiego?? nie > wiem! Moze nie bylo potrzeby, moze prokuratorzy sie bali, moze prokuratorzy > stwierdzili ze nic nie wniesie,moze wystarczylo przesluchanie innych osob?? > a może wtedy jeszcze prokuratorzy byli niezależni... i to oni decydowali o przesłuchaniach poszczególnych osób.... W każdym bądź razie, Kwaśniewski nie był prezydentem, zeby się za prezydenturą chować... Coś mi się zdaje, że to dla jaj... kaczych... z tego ma się wykluć "układ" ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka To ze bedzie tam Uklad jest oczywiste! Tak samo 24.03.06, 17:17 jak to ze Olek ukradl te 100mln $ (choc dzis slyszalem ze to juz jest miliard nowych dolarow oczywiscie posel Gosiewski) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka ze nic im nie powie bo jej minister zakazal 24.03.06, 17:14 oczywiscie chodzi mi teraz o sprawie domniemanych zamachow bombowych za ktorymi podobnoo pissuary staly Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Zwolenicy "ukladow" -uzywajcie lepszych argumentow 24.03.06, 20:28 Pan Kwasniewski byl Prezydentem przez 10 lat i p. Kaczynski niemogl nic zrobic w tej sprawie, zwlaszcza ze SLD byla silna. Dajcie wiec spokoj atakowaniem p. Kaczynskiego argumenatmi ze nic wczesniej nie zrobil. Nawet w dalekim USA wiemy ze nie bylo takiej mozliwosci, a Wy Panstwo powinniscie to wiedziec jeszcze lepiej bo to jest Wasze podworko! Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 16:57 magnusg napisał: > Czy prokuratura otrzymujac powiadomienie o popelnieniu przestepstwa powinna > zrezygnowac ze sledztwa,tylko dlatego,ze podejrzanym jest Aleksander > Kwasniewski??Przeciez to jest smieszne i niepowazne podejscie do sprawy. O! Już jest formalnie podejrzanym? Takiego podejścia do sprawy jak przedstawiasz nikt nie prezentuje. Śmieszne jest natomiast to, że prokuratura zawiadamiana była już o tej sprawie przynajmniej dwukrotnie, raz śledztwa nie wszczęła, drugi raz śledztwo umorzyła nie dopatrując się znamion przestępstwa. Do ilu razy sztuka? A tak w ogóle chciałem zwrócić uwagę PiS na 18% bezrobocie i systematyczny "wyciek" młodych-wykształconych, rozrastający sie dług publiczny (50% PKB przekroczone!) i dramatycznie niewydolną służbę zdrowia. I kto tu jest niepoważny? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 17:16 util napisał: > magnusg napisał: > > > Czy prokuratura otrzymujac powiadomienie o popelnieniu przestepstwa powin > na > > zrezygnowac ze sledztwa,tylko dlatego,ze podejrzanym jest Aleksander > > Kwasniewski??Przeciez to jest smieszne i niepowazne podejscie do sprawy. > > O! Już jest formalnie podejrzanym? > > Takiego podejścia do sprawy jak przedstawiasz nikt nie prezentuje. > > Śmieszne jest natomiast to, że prokuratura zawiadamiana była już o tej sprawie > przynajmniej dwukrotnie, raz śledztwa nie wszczęła, drugi raz śledztwo umorzyła > > nie dopatrując się znamion przestępstwa. Do ilu razy sztuka? > > A tak w ogóle chciałem zwrócić uwagę PiS na 18% bezrobocie i > systematyczny "wyciek" młodych-wykształconych, rozrastający sie > dług publiczny (50% PKB przekroczone!) i dramatycznie niewydolną > służbę zdrowia. I kto tu jest niepoważny? > Oooo!!! To ja ci dłożę co nieco: jest 37,5% bezrobocie wśród młodych 16-25 lat... najwyższe w Unii... dla porównania: Dania - 8% a Francja 22% i szaty rozdziera.... Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 17:01 magnusg napisał: > Czy prokuratura otrzymujac powiadomienie o popelnieniu przestepstwa powinna > zrezygnowac ze sledztwa,tylko dlatego,ze podejrzanym jest Aleksander > Kwasniewski??Przeciez to jest smieszne i niepowazne podejscie do sprawy. Zapominasz koles, ze prokuratura w 2000r nota bene pod swiatlym przewodnictwem obecnego prezia otrzymala juz takie samo "zawiadomienie o podejrzeniu popelnienia przestepstwa" i to bodajze z tego samego kompetentnego i bogobojnego zrodelka - Gazety Polskiej i wyobraz sobie wtedy odmowila wszczecia sledztwa (tak gwoli scislosci sledztwo z reguly wszczyna sie w sprawie - jak teraz na ten przyklad - wiec fakt iz potencjalnym sprawcom mogl byc owczesny prezydent objety immunitetem nie przeszkadzalo w sprawdzeniu czy do przestepstwa wogole doszlo!!!) Jak myslisz CO SIE ZMIENILO od tego czasu, ze nagle "O Ziober" poprawia swego mentora i KAZE wszczac??? czyzby potencjalne wybory..., a moze po prostu brak sukcesow rzadu Miernotkiewicza kaza szukac igrzysk?/komisji/insynuacji itp. itd czyli dnia powszechnego w IV RP!!! pozdrawiam wszystkie Pisuary! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:06 Drogi adwersarzu, 1. Wyjasnij mi dlaczego nazywasz demokratycznie wybranego Prezydenta RP Kwachem? Okreslenie to jest obelzywe i nie licuje z godnoscia sprawowanego przez pana K. urzedu. Nawet gdy za nim (podobnie jak i ja) nie przepadasz. 2. Sformulowane przez Ciebie pytanie, bynajmniej nie takie proste, zasluguje naturalnie na odpowiedz. Mysle. ze mylisz kilka zasadniczych spraw. Naturalnym wydaje sie fakt, ze powiadomienie o popelnieniu przestepstwa powinno miec odpowiednie skutki. Czy jednak uwazalbys za uzasadnione i racjonalne powiadomienie prokuratury za rzadow lewicy ze kosciol katolicki ponosi odpowiedzialnosc jako instytucja za palenie na stosie czarownic (n.b. do konca wieku XVIII)? Albo ze nawolywanie do nieuzywania prezerwatyw przez Papieza Jana Pawla prowadzi do szerzenia sie AIDS i smierci wielu niewinnych ludzi. Niemcy maja na tego rodzaju kundelkowate postepowanie okreslenie "Siegerjustiz". Jezeli bylo komus wiadomo o popelnieniu przestepstwa to zastanawiajacy jest fakt ze czekal z tym az tak dlugo. Bal sie? Nagle sobie przypomnial? Przyznaj ze trudno sobie to wytlumaczyc. 3. Powiadomienie prokuratury 20 lat po fakcie ze komus sie wydaje ze chyba zaistnialo przestepstwo jest nie tylko smieszne lecz rowniez niewiarygodne jesli zdarza sie to w momencie panowania okreslonej, sprzyjajacej nagonce i nie gwarantujacej rzetelnego postepowania sytuacji politycznej.To sie nazywa oportunizm. Jeszcze przed 2-3 laty byloby to wiarygodne. Teraz pachnie Kurskim i Wehrmachtem. No powiedzmy ze cuchnie. 4. Pakowanie wszystkich ktorzy nie lubia tego rodzaju PIS-opodobnych zachowan tracacych oportunizmem, oszolomstwem i neurotycznym poszukiwaniem zastepczych frontow walki do jednego wora z napisem "Obroncy Kwacha" jest nie tylko demagogiczne i niepoprawne politycznie. To albo naiwny cynizm albo krancowy debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:13 Odpowiedz jest prosta.Postepowanie tak dlugo nie mialo sensu,jak Kwachu(juz nie pelni zadnej funkcji nota bene)zaslaniajac sie immunitetem mogl odmawiac n.p. przesluchania.Jaka wartosc mialo by postepowanie bez mozliwosci takiego przesluchania?.Kazdy nieprzychylny Kwachowi i SLD rezultat bylby tym argumentem obalany. Okreslenie "Siegerjustiz" jest rownie popularne u politykow co "to zostalo wyrwane z kontekstu" albo "postepowanie przeciwko mnie ma podloze polityczne".Chetnie uzywane haselka w obliczu braku merytorycznych argumentow. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:37 Kolego Magnus, wszystko wydaje Ci sie tak proste. Zazdroszcze Ci. Ja niestety zyje w rzeczywistosci ktora mi sie nie jawi jako prosta i nieskomplikowana. Dziekuje jednak za "proste" wyjasnienie. Rozumiem ze sie cieszysz ze bedzie trzecie postepowanie i kolejna komisja. Ja nie - w momencie gdy jakies pacany grzeja sie ze po 20 latach nareszcie dokopia swemu przeciwnikowi (mial czelnosc byc tak popularny ze wybrano go dwa razy) rozgladam sie i widze ze w innych krajach zmienia sie struktura przemyslu, rozwijane sa z pomoca swiatlych rzadow nowe technologie, popierana jest nauka i wynalazczosc, inwestuje sie w szkolnictwo i rozwoj. Upraszcza sie system podatkowy i prowadzi polityke sprzyjajaca przedsiebiorczosci. A u nas? Bedzie sukces, wydomy piniundze, skopiem Kwacha, bedzie co oblac. Kolego Magnus - zyjemy chyba w dwoch roznych swiatach, a ja nie chce z powrotem do twojego. Juz tam bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:49 Ale prokuratura nie jest od stwarzania miejsc pracy i inwestycji w nowe technologie.Niech oni robia swoje,a ministerstwo gospodarki i finansow swoje. Nota bene-inwestycje DELL,AEG czy Sharpa8informacje tylko z ostatnich 2 tagodni) pokazuja,ze Polska w miejscu gospodarczo nie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:56 magnusg napisał: > Ale prokuratura nie jest od stwarzania miejsc pracy i inwestycji w nowe > technologie. No wlasnie. Ale problem w tym ze para idzie w gwizdek. Mysle ze potrzebna nam jest polityka przynoszaca wymierne sukcesy w konkretnej, wymiernej perspektywie. A nie kolejna "rozpierducha" na gorze. Nawiasem mowiac, jak mi sie wlamano do mieszkania to prokuratura potrzebowala 18 miesiecy aby mnie powiadomic w pismie pisanym na zdezelowanej maszynie przez kalke ze postepowanie zostalo umorzone. A ustnie uslyszalem ze prokuratura od innych jest rzeczy niz zajmowanie sie moim p... mieszkaniem. Teraz wiem co ta przeciazona instytucja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 18:02 Skoro bylo to wiecej niz 18 miesiecy temu,to raczej nie byla to wina PIS-u?? Wedlug mnie nie mozna budowac dobrze funkcjonujacego panstwa bez wyjasnienia takich spraw.Jezeli prokuratura nie zajmowalaby sie afera z mozliwymi stratami okolo 100 milionow dolarow,to dlaczego mialaby sie w ogole zajmowac jakims wlamanie do mieszkania ze szkoda moze kilku tysiecy zlotych-tak tez mozna do tego podejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Dziwne, sprawa dotyczy lat 1987-90, 25.03.06, 00:47 Aleksander Kwaśniewski był Prezydentem od 23 grudnia 1995, czyli przez prawie 6 lat od 1990 nie był chroniony immunitetem. Co robiono w tym czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 23:18 magnusg napisał: > Odpowiedz jest prosta.Postepowanie tak dlugo nie mialo sensu,jak Kwachu(juz nie > > pelni zadnej funkcji nota bene)zaslaniajac sie immunitetem mogl odmawiac n.p. > przesluchania.Jaka wartosc mialo by postepowanie bez mozliwosci takiego > przesluchania?.Kazdy nieprzychylny Kwachowi i SLD rezultat bylby tym argumentem > > obalany. > Okreslenie "Siegerjustiz" jest rownie popularne u politykow co "to zostalo > wyrwane z kontekstu" albo "postepowanie przeciwko mnie ma podloze > polityczne".Chetnie uzywane haselka w obliczu braku merytorycznych argumentow. mowisz dokladnie tak, jak ten co za komuny prowadzil program "Proste pytania, proste odpowiedzi", to byl chyba minister kultury i sztuki mianowany za stanu wojennego. Pogratulowac. Poza tym PiS tak walczy z ukladem, a przeciez PiS, to jest jedyny prawdziwy uklad, ktory walczy o coraz wieksza wladze stosujac wojenki na gorze i pchajac ludzi z ukladu (swojego) gdzie sie da, ze sa niekompetentni, to nie szkodzi, wazne, ze sa z "ukladu" Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:32 >Albo ze nawolywanie do nieuzywania prezerwatyw przez Papieza Jana > Pawla prowadzi do szerzenia sie AIDS i smierci wielu niewinnych ludzi. Zapomniałeś o tym, że JP II nawoływał też do tego żeby nie stukać się z kim popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Mam proste pytanie - odpowiedzi 24.03.06, 17:45 aron2004 napisał: > >Albo ze nawolywanie do nieuzywania prezerwatyw przez Papieza Jana > > Pawla prowadzi do szerzenia sie AIDS i smierci wielu niewinnych ludzi. > > Zapomniałeś o tym, że JP II nawoływał też do tego żeby nie stukać się z kim > popadnie. Kolego Aron2004 (ladne to), nie zapomnialem. Tyle tylko ze mam problemy aby przekazac kobiecie zakazonej przez swego meza ze jest to taka kara boza i powinna ja przyjac z pokora. Bo maz katolik sie niestety raz zapomnial. Zgrzeszyl biedaczek ale sie potem wyspowiadal. A tak miedzy nami - pojedz sobie do Nigerii albo do Botswany i zobacz jak wyglada wioska zamieszkala przez 2000 chorych na AIDS malych dzieci. Bez opieki bo dorosli juz zmarli. Ja widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
krychaja Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 18:54 Smieszne i niepowazne jest to co wyczyniaja Kaczynski jeden z drugim... Wszedzie wesza spisek i rozliczac chca wysztkich ze wszystkiego. Ciekawe kiedy sami sie rozlicza z tego bagna, ktore tworza na naszych oczach. Ich dzialania przestaja byc smieszne a robia sie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 24.03.06, 20:58 Nie należy rezygnować, ale nie robić tyle hałasu. Czy to sie nam podoba, czy nie, Kwachu ma niezłą pozycje międzynarodową i choć sie pewnie zaraz podniesie krzyk, że to bzdury, sporo dobrego na tej płaszczyźnie dla kraju zrobił. Nowy prezydent może i jest uczciwy, ale niemedialny, niekumaty, niewymowny, a jak już się odezwie, to może lepiej, żeby milczał. Akcja przeciwko Kwachowi bardzo nam zaszkodzi w Europie, mało kto w jego winę uwierzy. A choćby i uwierzył, to wrażenie bedzie nikłe, bo zawód polityka do kryszatałowych nie należy. Za to znowu będziemy mieć fatalną prasę, wytknie się nam ciemnogród, no i to wstyd tak szargać popularnego prezydenta, bo szarga sie przy okazji dobre imię Polski. Moim zdaniem śledztwo powinno prowadzić się po cichu, a jeśli już niezbite dowody sie znajdą, trudno, musimy przez to przejść. Tymczasem PiS zawczasu już robi łomot, bo tak naprawde gdzieś ma dobre imię kraju - jak dla wszystkich partii liczy sie interes polityczny. W dodatku jego ludzie, to mściwi łgarze, którzy tyle już głupot narobili, że akcja to może obrócić się przeciwko wszystkim, łącznie z Pisuarami. Ja po nich płakać nie będę, ale to zawsze wstyd. W efekcie wiarygodność takiego postępowania jest znikoma i tylko napędzą Kwachowi zwolenników, bo to wciąż jest najpopularniejszy polski polityk. Cóż, trzeba było wybrać na prezydenta osobę bardziej nadającą się na to stanowisko. Polska prezydentura skrojona jest, że tak powiem "reprezentacyjnie", a kaczor jest ostatnim, który się tak kojarzy. Kwachu był. Nie twierdzę, że jeśli były prezydent coś ma na sumieniu, to należy mu darować, ale na miłość boską trochę spokoju. Skórka chyba nie warta wyprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Mam proste pytanie do obroncow Kwacha. 25.03.06, 13:51 Przypomne w tym kontekscie sprawe Kohla w Niemczech podejrzewanego o przyjmowanie nielegalnych dotacji dla CDU.Pomimo,ze byl przez 16 lat kanclerzem i doprowadzil do zjednoczenia Niemiec,prokuratura prowadzila przeciwko niemu postepowanie.Byly minister spraw wewnetrznych Kanther zostal nawet w tej sprawie skazany na wyrok w zawieszeniu.Pewnie,ze lepiej by bylo,gdyby prokuratura prowadzila sledztwo czy postepowanie wyjasniajace w spokoju i jezeli Kwachowi nie mozna nic zarzucic,to cala sprawe wyciszyla,ale w dobie medialnego oblezenia, 20 stacji TV i internetu to nierealne.polityk podejmujac ten zawod godzi sie automatycznie na totalne medialne przeswietlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Cieszy mnie ze niezalezna prokuratura min.Ziobry 24.03.06, 16:52 sie ta sprawa zajmuje! Napewno wiele nowych watkow sie pojawi i oczywiscie sledztwo bedzie dlugie,ciezkie i pracochlonne,a takze wielowatkowe. Ale osoba pana Ziobry gwarantuje wyjasnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 otoz nie gawrantuje bo tu nie chodzi o prawde 24.03.06, 16:58 tylko o dym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Otoz gdybys czytal moje wpisy zauwazylbys ze 24.03.06, 16:59 jestem WIELKIM ZWOLENNIKIEM WIELKIEGO AUTORYTETU PRAWNICZEGO MIN. ZIOBRY AKA "ZERO":) Odpowiedz Link Zgłoś
pstryga Re: Cieszy mnie ze niezalezna prokuratura min.Zio 24.03.06, 16:59 tia...i znowu masa kasy pójdzie na komisje.... ciekawe ile kasy dostaje członek komisji, bo coś mi sie widzi ze to opłacalna sprawa skoro mnoza sie te komisja jak grzyby po deszczu Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cieszy mnie ze niezalezna prokuratura min.Zio 24.03.06, 17:09 premier_pacynka napisał: > sie ta sprawa zajmuje! Napewno wiele nowych watkow sie pojawi i oczywiscie > sledztwo bedzie dlugie,ciezkie i pracochlonne,a takze wielowatkowe. Ale osoba > pana Ziobry gwarantuje wyjasnienie:) Jeszcze chwila a Giertych "sejmową komisję śledczą" zaproponuje... oczywiście z nim - jako przewodniczącym, głównym inkwizytorem... Odpowiedz Link Zgłoś
lillehammer Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 16:56 Niech wreszcie ta glupia partia zajmie sie rzadzeniem i czyms pozytecznym i przestanie szukac dziury w calym i mydlic oczy Polakom sprawami zupelnie nieistotnymi . Czy afery i komisje nic nas nie nauczyly ? Wazne zeby czym zajac NAROD by nie myslal o aktualnej sytuacji i przypadkiem nie zaczal rozliczac PiSu z niespelnionych obietnic wyborczych .... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 16:57 Nic tylko pomowienia.. Wydawalo mi sie, ze o winie lub jej braku decyduje sad.. No ale w kaczyzmie sady sa be i w sumie najlepiej by bylo gdyby je rozwiazano Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt Re: Czy ktoś wie ..... 24.03.06, 16:59 kiedy senator Mazurkiewicz jest NAWALONY a kiedy trzeźwy ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Ludzie nie dajcie się zwariować 24.03.06, 17:08 To że PiS jest opętany przez Szatana, nie znaczy przecież, że millerowskie SLD i dwór Kwaśniewskiego nie stworyzło gangsterskiej mafii. Trzeba walczyć z aksjologicznym szaleństwem i paranoicznymi atakami na wszystko, ale sam fakt, ze kogoś atakuje PiS jeszcze nie jest dowodem niewinności tego kogoś. I władze PiS i całe SLD są jednakowo nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: Ludzie nie dajcie się zwariować 24.03.06, 17:34 marekkrukowski napisał: > To że PiS jest opętany przez Szatana, nie znaczy przecież, że millerowskie SLD > i dwór Kwaśniewskiego nie stworyzło gangsterskiej mafii. > > Trzeba walczyć z aksjologicznym szaleństwem i paranoicznymi atakami na > wszystko, ale sam fakt, ze kogoś atakuje PiS jeszcze nie jest dowodem > niewinności tego kogoś. I władze PiS i całe SLD są jednakowo nie do przyjecia. ------------------------------------------- No właśnie otwieramy oczy i nie dajemy się zwariować pod wpływem PiSowskiej manipulacji...... Przecież to jest zagrywka pod ewentualne wybory---PiS traci a SLD próbuje się zjednoczyc ,oczywiście pod patronatem Kwaska - no i trzeba zrobić zadymę . Tu nie jest ważne czy Kwachu jest winien czy nie, chodzi o pokazanie jaka ta lewica była i jest złodziejska. - Podobnie było z dziadkiem Tuska - nie było istotne czy był czy nie był ochotnikiem wermachtu ,dla "ciemnego ludu" jak to określił Kurski ważne jest aby temat został łyknięty-efekt osiągnęli-"ciemny lud to kupił" - Podobnie było z Cimoszewiczem - PiS "wstrzelił" się w sprawę Jaruckiej wykorzystując naiwnego Miodowicza (PO) do rozdmuchania całej afery.A efektem było zniszczenie jedynego i najbardziej groźnego kontrkandydata Lecha Kaczynskiego na prezydenta w II turze. - CIEMNY LUD TO KUPUJE i niech tak zostanie ale może dzięki temu że nie dajemy się zwariować i odkrywa się prawdziwe intencje żołnierzy PiSu liczba tych kupujących zmaleje i otworzą oczy jak łatwo są manipulowani. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jeśli Olek był tak głupi, żeby zostawić tym nieuda 24.03.06, 17:12 cznikom nieszczęsnym kwity, z których mogą cokolwiek na niego ukręcić, to do pudła. Dozywocie! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Chodzi raczej o to,że muszą po 5 miesiącach pełneg 24.03.06, 17:15 o panowania w policjach tajnych, jawnych i archiwach pokazać w końcu JAKIŚ przejaw działania złowrogiego powszechnego układu. Jesli nie to, to już tylko latające talerze... Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Jesli ukradl to do wiezienia. Nie ma dyskusji. 24.03.06, 17:35 Nie rozumiem ludzi. Jeszcze w zeszlym roku na tymze forum wiekszosc wolala o rozliczenie "zlodziejskiej kliki". Co za roznica czy kradl w PRL czy juz w "nowej" Polsce. Zlodziej jest zlodziejem, jesli ukradl to musi za to odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Jesli ukradl to do wiezienia. Nie ma dyskusj 24.03.06, 23:26 rychonyc2 napisał: > Nie rozumiem ludzi. Jeszcze w zeszlym roku na tymze forum wiekszosc wolala o > rozliczenie "zlodziejskiej kliki". Co za roznica czy kradl w PRL czy juz > w "nowej" Polsce. Zlodziej jest zlodziejem, jesli ukradl to musi za to > odpowiedziec. nie rozumiesz? Polska sie rozlatuje, a oni zamiast zabrac sie do sensownej roboty bawia sie w kolko graniaste. Na igrzyska jest pora, gdy wszystko sprawnie dziala, a nie gdy sie zaknebluje krytycznie nastawionych wskazujacych wszechogarniajacy chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A ujawnić w końcu całą straszną prawdę o talerzach 24.03.06, 17:20 latających nie łaska !!? Nawet PiS kuca przed tym! TO jest porażające ! Co tam Kwachu... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Jakie straty narobi PiS? 24.03.06, 17:29 demontujac panstwo prawa? Wszystkim wystawiaja rachunki. Najslodsze rozliczenie nadejdzie gdy my rozliczymy sie z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Tu nie chodzi przeciez o te wydumane straty. 24.03.06, 17:44 Zaloze sie ze po pierwszym przesluchaniu Kwasniewski dostanie zakaz opuszczania kraju. Nigy to w obawie przed mozliwoscia ukrycia sie przed wymiarem sprawiedliwosci. Chodzi tu wylacznie o obrzucenie go blotem i zdyskredytowanie w oczach Polakow i opini swiatowej. No bo gdzie Lechowi do niego? Mimo ze obaj sa malego wzrostu to niestety nie dorasta Kwasniewskiemu do piet. Odpowiedz Link Zgłoś
moherecik Re: Tu nie chodzi przeciez o te wydumane straty. 24.03.06, 17:53 janspruce napisał: > Zaloze sie ze po pierwszym przesluchaniu Kwasniewski dostanie zakaz opuszczania > > kraju. Nigy to w obawie przed mozliwoscia ukrycia sie przed wymiarem > sprawiedliwosci. Chodzi tu wylacznie o obrzucenie go blotem i zdyskredytowanie > w oczach Polakow i opini swiatowej. No bo gdzie Lechowi do niego? Mimo ze obaj > sa malego wzrostu to niestety nie dorasta Kwasniewskiemu do piet. ------------------------------------------- To jest jasne jak SŁOŃCE : Przecież to jest zagrywka pod ewentualne wybory---PiS traci a SLD próbuje się zjednoczyc ,oczywiście pod patronatem Kwaska - no i trzeba zrobić zadymę . Tu nie jest ważne czy Kwachu jest winien czy nie, chodzi o pokazanie jaka ta lewica była i jest złodziejska. - Podobnie było z dziadkiem Tuska - nie było istotne czy był czy nie był ochotnikiem wermachtu ,dla "ciemnego ludu" jak to określił Kurski ważne jest aby temat został łyknięty-efekt osiągnęli-"ciemny lud to kupił" - Podobnie było z Cimoszewiczem - PiS "wstrzelił" się w sprawę Jaruckiej wykorzystując naiwnego Miodowicza (PO) do rozdmuchania całej afery.A efektem było zniszczenie jedynego i najbardziej groźnego kontrkandydata Lecha Kaczynskiego na prezydenta w II turze. - CIEMNY LUD TO KUPUJE i niech tak zostanie ale może dzięki temu że nie dajemy się zwariować i odkrywa się prawdziwe intencje żołnierzy PiSu liczba tych kupujących zmaleje i otworzą oczy jak łatwo są manipulowani. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud *** Apel do wszystkich przeciwników PiSu 24.03.06, 17:33 Każde państwo prędzej czy później ma w swojej historii etap rządów autorytarno-faszystowskich. Na Polskę trafiło dość późno, bo w 2006 roku, ale Polska przetrwała komunę, to i przetrwa Kaczystów religiapokoju.blox.pl/2006/03/Razem-stawiamy-czola-nowemu-totalitaryzmowi.html Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 17:43 Uprzejmie donoszę Właściwym Czynnikom,że Kwaśniewski napewno miał dziadka!?A jak dziadek-to...no właśnie!!!Coś się pan Kurski zaniedbuje,oj nieładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 17:49 bajt52 napisał: > Uprzejmie donoszę Właściwym Czynnikom,że Kwaśniewski napewno miał dziadka!?A ja > k > dziadek-to...no właśnie!!!Coś się pan Kurski zaniedbuje,oj nieładnie! Powiem wiecej: nie tylko jednego dziadka ale z pewnoscia dwoch. Szansa na niewlasciwe zachowanie dziadka zwieksza sie o 100%. A moze dziadek niewlasciwa orientacje seksualna mial? Odpowiedz Link Zgłoś
mason44 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 17:59 Przeczytałem wczoraj na forum rozpaczliwe pytanie. Dlaczego mimo żenującego spektaklu jaki funduje nam IVRP każdego dnia, Polacy popierają, a raczej kibicują tej hucpie liczną grupą? Pytanie banalne, ale jak wiadomo takie pytanie są zawsze najtrudniejsze, ja czuję się osłabiony i wyczerpany codziennym obrazem, jednak resztka sił spróbuję na miarę swoich możliwości objaśnić dlaczego tak się dzieje. Polska w świecie jest postrzegana na wiele sposobów, Niemcom kojarzy sie ze złodziejamiA oto Polska właśnie. samochodów, Amerykanom z wielkimi pozbawionymi rozumu bokserami, Anglikom z alkoholikami, Francuzom z niedźwiedziem prowadzonym po trotuarze itd. Jednym z ciekawszych określeń funkcjonujących w świecie, najdobitniej podsumowujących polską mentalność to sformułowanie `polski parlament'. W tej frazeologii zawarte jest niemal wszytko co dotyczy bałaganu, warcholstwa, głupoty, ignorancji, braku porozumienia, awanturnictwa, słowem jeśli Szwed czy Holender chce dopiec jakiemuś przeciwnikowi politycznemu obrazując jego działania mówi, że zachowuje się jak polski sejm. Czy Polacy zasługują na taką opinie w świecie? Zdecydowanie nie zasługują, zasługują na znacznie gorsze traktowanie i znacznie gorsza opinię, bo wymienione cech były dotąd kojarzone głównie z okresem zamierzchłym do okresu komunizmu, kiedy jednak świat widzi, po raz kolejny, że Polak bez względu na system polityczny zachowuje się jak Azjata mimo adopcji przez cywilizację zachodnioeuropejską poprzez przyjęcie Polski do UE, nie ma świat wątpliwości kim jest Polak i stereotyp sie utrwala. Ten gorzki wstęp jest potrzebny do dalszej analizy obecnej sytuacji , która jest obrazem opisanego wizerunku Polaka w świecie. Mieliśmy wczoraj w sejmie przykład klasyczny polskiej pospolitej hucpy, oto przed sąd zaciąga się człowieka, który swoim postępowaniem od 16 lat przeczy wizerunkowi Polaka na całym globie, który z komunizmu uczynnił wolny rynek, który nie chleje wódy na saksach przegryzając konserwą z żarciem dla kotów, który nie kradnie i nie ściąga samochodów z niemieckich drzew, który nie uprawia boksu i nie tłucze murzynów poniżej pasa, a niedźwiedzia widział jedynie w ZOO . Ten Polak nie wpisał się w wizje prawdziwego Polka dla większości parlamentarnej i jak podejrzewam większości obywateli jest symbolem antypolskim. Dlaczego tak się dzieje, dlaczego Polak nienawidzi cywilizacji i nie da sobie Niemcowi pluć w twarz? Polak nie da sobie pluć w twarz ponieważ Polak ma tradycję, a polska tradycja, to świętość, polska tradycja to martyrologia i obraz w Częstochowie. Polak szczyci sie tym, że rycerz do ramion pióra przytroczył i taki dziwoląg walczył o sławę polskiego rycerstwa, Polak nie rozumie, że podobny zabieg mógł przeciwnika tylko raz uśmiercić zaskoczeniem, a każdym następnym razem jedynie wzbudzał powszechny śmiech wśród światowego rycerstwa, które równo ciepło po polskich łbach, aż pióra leciały. Rycerstwem Polak szczycił się zawsze, husara zastąpił ułanem. Oj ułan to był piękny, malowany, pukał do okienka, a panna za nim sznurem, a wypić ułan potrafił litr, albo i więcej i tak szczycił się Polak ułanem, zapominając że polski ułan to jedyny błazen w II Wojnie Światowej, który uskuteczniał polskie zacofanie militarne walcząc koniem z czołgiem i działem samobieżnym. Kochamy ułana jako symbol bohaterstwa, nie symbol skrajnej polskiej głupoty i zapaści cywilizacyjnej. Polak bitny był zawsze przemierzył cały świat, gdzie diabeł nie mógł tam Polaka posłał i kwitną czerwone maki na Monte Casino, gdzie nikt spośród cywilizowanych narodów swoich rodaków na pewna śmierć słać nie chciał, a Polak poszedł i do dziś pieśni śpiewa zapominając, że brawura to nie jest patriotyzm. Polak w bohaterstwie dalej pójdzie, Polak zrobi Powstanie warszawskie i pośle dzieci z filipinkami i butelkami z benzyna na niemieckie Tygrysy, Polak nie ma refleksji, Polak ma tradycję i ma wiarę w boga, ma przekonanie polskiej bitności i tak płona dziesiątki tysięcy zniczy na grobach warszawskich dzieci, które zamiast służyć Ojczyźnie w podziemiu w walce z sowieckim okupantem, zginęły na ołtarzu polskiego barbarzyństwa `patriotycznego'. `Patriotyzm' i martyrologia stanowi Polaka, stanowi coś jeszcze, coś co Polakowi towarzyszy odkąd Czech Polaka ochrzcił, a czymś jest religia. Polak nie byłby Polakiem, gdyby religii nie przerobił na swój polski sposób, Polak z religii uczynił mitologię. Kiedy Francuz budował Katedrę Notre Dame, a Włoch Kaplice Sykstyńską, Polak chodził od wsi do wsi ze świętym obrazem po chałupach i zawodził nowenny na intencję zgonu krowy sąsiada. Dla Polaka bóg, honor, Ojczyzna, to wszystko co ma, a pojmuje Polak te wartości po polsku, honorem jest cisnąc butelka w tygrysa kosztem tysięcy ofiar, bogiem obrazu wędrowanie, a Ojczyzną, cóż Ojczyzną jest bóg i honor. Kiedy Europa budowała cywilizacje, oddzielając ekonomię, politykę od religii, w Polsce uścisk polityczno-religijny-ekonomiczny nabierał siły. Dla Francuza, czy Niemca jest czymś niezrozumiałym, że Polak w XX wieku pielgrzymuje masowo do oławskiej działki, gdzie na altance rdza wymalowała Matkę Boską, a kiedy Polakowi napomkniesz, że błazna z siebie robi, usłyszysz żeś Żyd, albo mason. Polak nie pamięta, ba nie wie, że na altance obraz żydowskiej matki deszcz wyrzeźbił, Polak wie swoje, Matka Boska była Polką i mieszkała w Częstochowie. Powyższy opis polskiej tradycji, polskiej wiary i polskiego bohaterstwa tłumaczy dlaczego IVRP odniosła tak spektakularny sukces wyborczy, tłumaczy również dlaczego kurski bredzący w pseudopatriotycznej malignie zbiera owacje, cytując absurdy jako statystyki i dlaczego Hanna Gronkiewicz, profesor ekonomii z 30 letnim akademickim stażem, z kilkunastoletnia karierą zawodową na najwyższym szczeblu w Polsce i Europie, nie ma szans na przebicie się w Polsce z prawdziwymi danymi i olbrzymia wiedzą. Nie ma szans Pani Gronkiewicz, bo nie prowadza niedźwiedzia po trotuarze, nie ma piór husarskich, nie macha szabelka, nie rzuca butelka w Tygrysa, nie była nigdy w Oławie na działce co jest zaprzeczeniem polskiej interpretacji trylogii: bóg, honor Ojczyzna. W polskim sejmie wygrała polska tradycja, wygrał poseł co ściąga portki przed innym sobie podobnym posłem, by mu udowodnić swój patriotyzm, wygrał szlachetka, co w całym swoim życiu ni razu prochu nie powąchał i kropli krwi nie przelał, ale on czuje stygmat na czole czterdzieści i cztery. Przecież on nie wie, że polski kapitał o którym krzyczy został sprywatyzowany w czasach AWS, kiedy jego pryncypał był ministrem sprawiedliwości, obecny premier szefem doradców ówczesnego premiera, a on sam WICESZEFEM ZCHN WCHODZACEGO W SKŁAD AWS NAJBARDZIEJ NIEUDOLNEJ FORMACJI OD CZASÓW PZPR. Ten co zaglądał w metryki dziadkom szukając układów, nie pamięta, że jego brat od wielu lat składa czcionki w gazecie, która jest dla IVRP warcholskiej symbolem układu. Zapomniał polityk z opuszczonymi portkami, że brat jego w przeciwieństwie do niego zebrał cięgi od zomowca, kiedy on lepił w plastelinie i ciął kurpiowskie wycinanki na pracach ręcznych. Dziś Polska ma bohaterów na miarę Polski, a na czole nie maja stygmatu czterdzieści i cztery, na czole maja wymalowanego niedźwiedzia, na którym siedzą w husarskich piórach, machają ułańska szabelką i podróżują z przytroczonym do niedźwiedziej kulbaki świętym obrazem w stronę oławskiej altanki. Na widok tej karawany lud bogobojny uchyla czapek z głów, kładzie się krzyżem i krzyczy: `oto polski pielgrzym jedzie z krucjatą na cywilizację zachodnią, to polska tradycja, wiwat bóg, wiwat honor, wiwat Ojczyzna, wiwat Rzeczpospolita wszelkich numerów. Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Mason44. Jestes swietny. Walisz prawda w te 24.03.06, 21:22 zakute lby az iskry lece. Tylko czy to do nich dotrze..... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: po dwudziestu latach !? to mi wygląda 24.03.06, 18:13 na temat zastepczy i chęć moralnego zniszczenia lewicy (co prawda ta formacja niewiele z moralnością ma wspólnego). A tak na marginesie to jestem przekonany, że B. Prezydent rąk czystych to nie ma. Precz z Kaczorami ! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: po dwudziestu latach !? to mi wygląda 24.03.06, 18:26 jerzy.kosecki napisał: > na temat zastepczy i chęć moralnego zniszczenia lewicy (co prawda ta formacja > niewiele z moralnością ma wspólnego). A tak na marginesie to jestem > przekonany, że B. Prezydent rąk czystych to nie ma. Precz z Kaczorami ! Ostatnio jednak najbardziej normalnie zachowuje się SLD . Inni są w lekkim amoku a niektórzy maja schizofrenie paranoidalną. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: po dwudziestu latach !? to mi wygląda 24.03.06, 18:32 dobrze myślisz.... na ekshumację...;) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: gdzie sie szwendasz ? 24.03.06, 18:53 Na tylu forach Ciebie szukałem ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: gdzie sie szwendasz ? 24.03.06, 19:39 no widzisz, ja Ciebie odrazu znalazłam...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: gdzie sie szwendasz ? 24.03.06, 20:16 isa.stern napisała: > no widzisz, ja Ciebie odrazu znalazłam...;)))) słodkie;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: gdzie sie szwendasz ? 24.03.06, 20:25 bo Jurek w ogóle jest słodki... no nie Słodki, jak to z Tobą jest...?! ;)))) zaraz m15 się zdenerwuje, że z sympatią sie do siebie zwracamy..;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: gdzie sie szwendasz ? 24.03.06, 21:59 zaraz, zaraz dlaczego jesteś w "dwóch osobach" ? To per pluralis maestatis mówisz (myślisz) o sobie !?? Jestem macho, żaden słodki ! Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 18:14 podobno Kwasniewski finansowal radio Rydzyka. tam nalezy zaczac szukac ,napewno sa tam wszystkie dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Sakiewicz chce być bohaterem PiS 24.03.06, 18:27 (Gazeta Wyborcza, 29.06.05) Historia pewnego zamachu Wydarzenia, które rozegrały się ostatnio w "Gazecie Polskiej" są jak żywcem wyjęte z filmu sensacyjnego. O kulisach odejścia Piotra Wierzbickiego, założyciela GP, z funkcji redaktora naczelnego pisze jego zastępczyni Odsłona pierwsza. Jesień 2004 roku. Tomasz Sakiewicz, członek zarządu (dla ułatwienia zwany dalej Członkiem Zarządu) spółki, która wydaje "Gazetę Polską", informuje zarząd, że pozyskał dla gazety inwestora.Oddychamy z ulgą. Rządy SLD odcięły tygodnik od najbardziej dochodowych reklam spółek z udziałem skarbu państwa. Brakuje pieniędzy na marketing. Pismo przynosi straty. Trwa walka o przetrwanie. Członek Zarządu zapewnia, że inwestor "Gazetę Polską" widzi wielką. Na razie chce wejść z milionem złotych, ale potem sypnie taką forsą, że ho, ho. Padają równie wielkie słowa: koncern, holding itp. Kopciuszek ma zostać królewną, czyli "Gazeta Polska" - medialnym potentatem. Jesienią zmierzchy przychodzą szybko. Sprzyjają wizjom. Odsłona druga. Przełom roku. Do akcji wkracza firma King & King, której właścicielami są Ryszard Żmuda i Paweł Solski (dla ułatwienia zwani dalej panami K.). Wieczór zapoznawczy zarządu z inwestorem odbywa się w hotelu Marriott. Inwestor objawia się w postaci właścicieli firmy King & King - dwóch facetów postury dobrze odżywionych rzeźników z jatki na osiedlowym bazarze. Jeden jest prawie łysy, drugi przeciwnie: ma warkocz po pas. Obydwaj w sygnetach, butach kowbojskich, frędzlach i kapeluszach a la Dziki Zachód.(….) Odsłona czwarta Kości zostają rzucone. Ponownie hotel Marriott. Umawiamy się z dwoma panami K. Niedługo szykuje się coroczne zebranie udziałowców, zatwierdzenie bilansu i tak dalej. K. wpłacili już część forsy i mają 20 proc. udziałów w firmie. Może już chcą przejąć gazetę? Panowie K. znów mówią dużo i głośno. Szczególnie o tym ministrze, co go zlikwidował władca Konga. Panowie K. właśnie czekali na audiencję u władcy, gdy rozległ się strzał. Następnie prezydent wyszedł z gabinetu i zapowiedział, że będą rozmawiać w innym pomieszczeniu, bo tam (tu wskazał na gabinet) trzeba posprzątać. W chwilę później służba wrzuciła do rzeczki zwłoki zawinięte w kwiecisty dywan. Panom K. najwyraźniej ta historia bardzo się podoba, bo powtarzają ją drugi raz i trzeci. Rechoczą. Pytają, czy to prawda, że między "Gazetą Polską" a "Gazetą Wyborczą" trzy lata temu został zawarty tajny układ i czy to prawda, że z tej okazji ja, Elżbieta Isakiewicz, piłam wódkę z Michnikiem - bo tak im doniósł Członek Zarządu. Przez ułamek sekundy chwytamy się jeszcze nadziei, że ci dwaj mają po prostu takie cholernie wysmakowane poczucie humoru. Ale nie, oni nie żartują. Dwaj panowie K. we frędzlach i kowbojskich kapeluszach, którzy objawili się jako zbawcy "Gazety Polskiej", są dla niej śmiertelnym zagrożeniem. Czy i kto ich nasłał, w gruncie rzeczy nie ma większego znaczenia. Wychodzimy z Marriotta. Oddycham głęboko, rozglądam się wokoło. Wszystko jest rzeczywiste. To nie sen.(…) ***Jak nie wiadomo co chodzi, to wiadomo, że o KASĘ. Obecnie T. Sakiewicz ma problemy z Panami K. i chwyta się PiS i min. Ziobro, który za donos na Kwacha uwolni go od Panów K.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 18:17 Ja bym wolał z Kwaśniewskim zgubić niż z PiSem znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS: Kwaśniewski naraził SP na straty 24.03.06, 18:25 A było to w latach 1987 - 1990. Od tamtego czasu Kwaśniewski dwa razy kandydował (skutecznie!) na Urząd Prezydenta i jakoś nikt wtedy o tym nie wspominał. Przeciwnicy wyciągzli wszystko, co tylko się dało wyciągnąć: "dyplom magistra", "charkowską goleń", Ałganowa, małpowanie papieża w Kaliszu... A taką gratkę by przeoczyli?! Oj, coś czuję, że pan minister się zbłaźni.. Nie po raz pierwszy, ani nie ostatni, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern bardzo słusznie... 24.03.06, 18:28 Komana pewnie wykopią, aby mógł stanąć przed sądem i zaznać prawa i sprawiedliwości...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 19:54 co tam koman; a huszcza, a kott (dyrektor banku millenium), a konta pzpr na bankach w szwajcarii (17,5 mln CHF "rozplynelo sie gdzes", przy wydatnym wsparciu kwacha); ciekawe, czy ktos kiedykolwiek cos z tego zrozumie? i czy ktokolwiek poniesie za to odpowiedzialnosc?jakos mam duze watpliwosci; gdyby zas PO kiedys mialo dojsc do wladzy, to spelnia sie slowa Bartka Kalinowskiego: "chcesz umoczyc swoje kwity, idz do tuska i rokity" isa.stern napisała: > Komana pewnie wykopią, aby mógł stanąć przed sądem i zaznać prawa i > sprawiedliwości...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:04 no właśnie... czemu pis nie bierze się za "komunę" tylko za PO i Balcerowicza...?! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:06 > no właśnie... czemu pis nie bierze się za "komunę" tylko za PO i > Balcerowicza...?! Bo PiS to postkomunistyczna prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:15 taki sobie komentarz; ani to smieszne, ani zbytnio zlosliwe; takie sobie uu1 napisała: > > no właśnie... czemu pis nie bierze się za "komunę" tylko za PO i > > Balcerowicza...?! > Bo PiS to postkomunistyczna prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:22 Sil - bo to nie miało być złośliwe, to jest Czysta Prawda. Jak się ktoś wychował na dziełach W. I. Lenina (vide: praca doktorska) to nie może neokon. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:23 ale Ci Sil przygadał... musisz się b. starać..;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:27 cieple, ironiczne, i nawet sympatyczne isa.stern napisała: > ale Ci Sil przygadał... musisz się b. starać..;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:39 mein Liebchen was willst du mehr?...;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:44 nichts mehr; es ist schoen, manchmal auch Spass hier zu haben isa.stern napisała: > mein Liebchen was willst du mehr?...;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:53 Sil - krótkie podsumowanie dotychczasowej rozmowy. Amerykanin: "Ok, we have George Bush but we have Stevie Wonder, Bob Hope and Jonny Cash too!" Polak: "We have Kaczyński and... No Wonder, No Hope and No Cash..." Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:05 ...but we have Bolo and Olo; it is more than Wonder, Hope (not Pope - we have had) and Cash uu1 napisała: > Sil - krótkie podsumowanie dotychczasowej rozmowy. > Amerykanin: "Ok, we have George Bush but we have Stevie Wonder, Bob Hope and > Jonny Cash too!" > Polak: "We have Kaczyński and... No Wonder, No Hope and No Cash..." Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:07 > ...but we have Bolo and Olo; it is more than Wonder, Hope (not Pope - we have > had) and Cash I towers you. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:13 thank you; merci beaucoup, muchas gracias; muito obrigado uu1 napisała: > > ...but we have Bolo and Olo; it is more than Wonder, Hope (not Pope - we > have > > had) and Cash > I towers you. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:41 ale na uu1 takie teksty nie robią żadnego wrażenia, nawet powieka mu nie drgnęła... po prostu... beton...;))))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:51 i vice versa: mnie uu1 tez nie przekona isa.stern napisała: > ale na uu1 takie teksty nie robią żadnego wrażenia, nawet powieka mu nie > drgnęła... po prostu... beton...;))))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:55 cheche... akurat to był komentarz do mojego postu... że nie robia one żadnego wrażenia na uu1... na Tobie zresztą też...:PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:58 alez robia: i Twoje i uu1; warto sie czasami troche podroczyc isa.stern napisała: > cheche... akurat to był komentarz do mojego postu... że nie robia one żadnego > wrażenia na uu1... na Tobie zresztą też...:PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:05 zapachnialo wiosna na forum isa.stern napisała: > i o to chodzi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:07 ciepło... coraz cieplej...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:14 za chwile wyczarujemy slonce, i juz nikt nie bedzie musial krasc ksiezyca isa.stern napisała: > ciepło... coraz cieplej...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:27 hokus pokus (tylko nie harry potter: zaraz poskarze sie w Toruniu) isa.stern napisała: > czary-mary...;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:26 masz oczywiscie na mysli L. Balcerowicza, wiernego czlonka PZPR-u? uu1 napisała: > Sil - bo to nie miało być złośliwe, to jest Czysta Prawda. Jak się ktoś wychowa > ł > na dziełach W. I. Lenina (vide: praca doktorska) to nie może neokon. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:28 gdyby nie ostre reformy Balcerowicza to polska miala by dzis gospodarke na poziomie bulgari!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:33 to nie jest do udowodnienia; to tylko twoje przypuszczenia; napewno nie bylaby jednak najbardziej skorumpowanym panstwem UE (co jest faktem) kolter napisał: > gdyby nie ostre reformy Balcerowicza to polska miala by dzis gospodarke na > poziomie bulgari!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:10 Sil... no teraz znów przegiąłeś.... Balcerowicz to autorytet na miarę światową... a nie na miarę zapyziałego PiS pospołu z LPR i SO... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:15 Balcerowicz jest w Polsce troche przereklamowany; czytalem ostatnio NZZ w samolocie z Lizbony do Monachium; tam troche trzezwiej na ten jego "autorytet" spojrzeli isa.stern napisała: > Sil... no teraz znów przegiąłeś.... Balcerowicz to autorytet na miarę > światową... a nie na miarę zapyziałego PiS pospołu z LPR i SO... wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:20 tylko "trochę"... to w żadnej mierze nie umniejsza jego wielkości! :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:29 wiesz, Iso, zastanawia mnie to troche: reformy ok, prywatyzacja, wzrost gospodarczy, a Polska najbardziej skorumpowanym panstwem UE; cos mi tu nie gra isa.stern napisała: > tylko "trochę"... to w żadnej mierze nie umniejsza jego wielkości! :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re:Isa ! To ja (jak ten głupi) na sąsiedniej 24.03.06, 22:45 stronie na Ciebie czekam, a Ty sobie "parlasz" z foksdeutch,ami ? Ja kocham, ale jak co, to i przy... mogę. Teraz ide na nocna zmianę. Jak wróce to masz być na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re:Isa ! To ja (jak ten głupi) na sąsiedniej 24.03.06, 22:49 wybacz Iso; nie chcialem prowokowac takich "wyznan"; troche dziwne to forum jerzy.kosecki napisał: > stronie na Ciebie czekam, a Ty sobie "parlasz" z foksdeutch,ami ? Ja kocham, > ale jak co, to i przy... mogę. Teraz ide na nocna zmianę. Jak wróce to masz być > > na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:32 Nie czytałeś pracy doktorskiej L. Kaczyńskiego? Masz problem z kolanami? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:34 zacytuj fragmenty; skoro te prace tak dobrze znasz, to chetnie poczytam; tylko: fragmenty samej pracy, a nie to, co pisala GW (ktos tu uzyl kollokwializmu: "g... prawda") uu1 napisała: > Nie czytałeś pracy doktorskiej L. Kaczyńskiego? Masz problem z kolanami? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:39 Ja jestem z innej bajeczki. W swojej pracy nie przywoływałem myśli Wielkiego Wodza Rewolucji. W sejmie krąży kilkanaście odbitek. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:45 no to zacytuj; zacytuj tez z pracy magisterskiej Tuska, ktory jest historykiem, a nie wiedzial, ze mial tego nieszczesnego dziadka w Wehrmachcie; o czyl byla jego praca? uu1 napisała: > Ja jestem z innej bajeczki. W swojej pracy nie przywoływałem myśli Wielkiego > Wodza Rewolucji. > W sejmie krąży kilkanaście odbitek. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:47 > no to zacytuj; Czy Ty nie czytasz tego co się do Ciebie pisze? To nie mój Przywódca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:14 przeciez bierze sie; chce rozliczenia calych 17 lat; a tam najwiecej "namieszala" komuna; zas co do Balcerowicza, to dziwny z niego "niezalezny ekonomista"; bylprzeciez "umoczony" w polityke do bolu: nawet prezesowal UW; PO: no coz, jak ma sie w swoich szeregach Lewandowskiego i Bieleckiego (i paru innych), ktorzy z "prywatyzacja" bankow byli scisle zwiazani (Bielecki - kiedys nawet premier - jest przeciez prezesem rady nadzorczej PKO), to trudnosie dziwic, ze ktos chce sie temu przyjrzec; zreszta dotyczy to tez AWS-u; jest czym sie zajac; osobiscie uwazam, ze to juz naprawde ostatnia szansa, zeby cokolwiek wyjasnic isa.stern napisała: > no właśnie... czemu pis nie bierze się za "komunę" tylko za PO i > Balcerowicza...?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:28 jak możesz Sil... Balcerowicza Kaczyńscy wybrali na szefa NBP...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:36 co nie znaczy, ze obecnie nie mogly sie pojawic nowe okolicznosci; poczekamy, zobaczymy; ja nie mowie, ze Balcerowicz jest winny; jest "umoczony" w polityke po lokcie; wyjasnijmy sobie wszystkie okolicznosci isa.stern napisała: > jak możesz Sil... Balcerowicza Kaczyńscy wybrali na szefa NBP...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 22:49 silesius.monachijski napisał: > osobiscie uwazam, ze to juz naprawde > ostatnia szansa, zeby cokolwiek wyjasnic Wyjaśnić, jak wyjaśnić, ale igrzyska zapewnione na najdłuższą nawet kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:04 Jak tam spółka SREBRNA? FOZZ? I Fundacja Solidarności? Jak tam zbiórka na Stocznię Gdańską? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:09 a bardzo dobrze... ulokowana na tajnych kontach tadeo...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:11 a słyszałeś, jak dzisiaj Kurski wyznał, że jest fanatykiem prawdy....;DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:16 > a słyszałeś, jak dzisiaj Kurski wyznał, że jest fanatykiem prawdy....;DDDDD Stąd moja nowa sygnaturka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:20 fakt pozostaje faktem: pomijajac intencje Kurskiego w sprawie dziadka, to jednak sklamal Tusk, a nie Kurski; zas Kurski proponowal w "Konfrontacji" T. Wolkowi test na wykrywaczu klamstw (Kurski, Wolke, Lis i Gawryluk); Wolek odmowil; hmm, tez ciekawe, prawda? czego te Wolek sie boi? prawdy? uu1 napisała: > > a słyszałeś, jak dzisiaj Kurski wyznał, że jest fanatykiem prawdy....;DDD > DD > Stąd moja nowa sygnaturka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:23 kurski zapomnial dodac ze jego prawda to gowno prawda !z 3 znanych prawd ta pasuje do niego tak jakby sie dla niej urodzil!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:24 Wołek to wyznawca Pinocheta więc prawda jest mu z założenia obca. Ale sądzę, że nawet on nie posunąłby się do opuszczania spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:30 zapomniałam, że dziadek Tuska to ulubiony temat Sila... mea culpa...;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:31 wcale nie, Iso; tylko Kurskiemu to ciagle przypominaja, i ogrzewaja te zjejczala juz zupe na forum; ja tylko odpowiadam isa.stern napisała: > zapomniałam, że dziadek Tuska to ulubiony temat Sila... mea culpa...;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:35 dobrze, a kiedy kłamał, że materiał filmowy o wpadce Kwaśniewskiego w Charkowie pojawiła się po kilku latach... Kurski, jak się nie pomyli, to prawdy nie powie.... poza tym w tym wieku nie wypada się obnażać przed kolegami...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:39 z tym "obnazaniem" to narazie tylko news GW: a te newsy sa bardzo "prawdziwe", nieprawdaz? zas wzajemne oskarzanie sie Kurskiego i lisa o mowienie nieprawdy jest rzecza znana; moze faktycznie najlepszy bylby wykrywacz klamstw? isa.stern napisała: > dobrze, a kiedy kłamał, że materiał filmowy o wpadce Kwaśniewskiego w Charkowie > > pojawiła się po kilku latach... Kurski, jak się nie pomyli, to prawdy nie > powie.... poza tym w tym wieku nie wypada się obnażać przed kolegami...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:39 to ze kurski pokazal pisorka chlopakom z LPR ,swiadczy týlko o tym ile pogardy u katoprawicy dla narodu Zydowskoego ktory przezyl cos najbardziej okrutnego w histori europy!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:45 u kryptofaszystów, to naturalne...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:46 chyba jednak troche nie fair, Iso isa.stern napisała: > u kryptofaszystów, to naturalne...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:48 > chyba jednak troche nie fair, Iso Być kryptofaszystą? Oczywiście, że nie. Swoje poglądy należy głosić otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:51 no przecież to otwarte chłopaki.... nawet fotki... co ja mówię filmy są potwierdzające ich sympatie...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:56 Ci są zbyt głupi, żeby rozumieć, że takie filmy stanowią "kwity". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:55 no walsnie: Tusk, wnuczek zolnierza Wehrmachtu to kryptofaszyta; i czemu brak mu odwagi w gloszeniu pogladow? uu1 napisała: > > chyba jednak troche nie fair, Iso > Być kryptofaszystą? Oczywiście, że nie. Swoje poglądy należy głosić otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:58 Sil... a Ty, co buk, że rościsz sobie prawo, aby tak autorytarnie twierdzić, że tusk jest kryptofaszystą...;))) trochę przeginasz...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:59 nie, tylko trzymam sie tutaj obowiazujacej konwencji; skoro Kurski - jak rozumiem - nim jest, to dlaczego nie Tusk? isa.stern napisała: > Sil... a Ty, co buk, że rościsz sobie prawo, aby tak autorytarnie twierdzić, że > > tusk jest kryptofaszystą...;))) trochę przeginasz...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:01 > nie, tylko trzymam sie tutaj obowiazujacej konwencji; skoro Kurski - jak > rozumiem - nim jest, to dlaczego nie Tusk? Akurat taki zarzut wobec J. Kurskiego nie padł. Ale idąc tropem Twojego rozumowania (bez obrazy), dlaczego nie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:05 :))))) dobre... naprawdę....!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:06 a dlaczego Ty nie kryprokomunista? tez ciekawe spostrzezenie, nieprawdaz? uu1 napisała: > > nie, tylko trzymam sie tutaj obowiazujacej konwencji; skoro Kurski - jak > > rozumiem - nim jest, to dlaczego nie Tusk? > Akurat taki zarzut wobec J. Kurskiego nie padł. Ale idąc tropem Twojego > rozumowania (bez obrazy), dlaczego nie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:09 > a dlaczego Ty nie kryprokomunista? tez ciekawe spostrzezenie, nieprawdaz? Nie mam czerwonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:18 a ja brunatnego; zreszta: moja cala rodzina na Slasku byla przed wojny "na cenzurowanym"; dziadek do konca pozostal wierny partii Zentrum, i nazistow (zreszta jak cala rodzina) szczerze nienawidzil (co nie przeszkodzilo w tym, ze jego synow wcielono do Wehrmachtu) uu1 napisała: > > a dlaczego Ty nie kryprokomunista? tez ciekawe spostrzezenie, nieprawdaz? > Nie mam czerwonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:58 > no walsnie: Tusk, wnuczek zolnierza Wehrmachtu to kryptofaszyta; i czemu brak > mu odwagi w gloszeniu pogladow? Jak do tego olśniewającego wniosku doszedłeś? Potomkowie Napoleona to wg Ciebie pożeracze ciastek? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:02 kazdemu wolno wyciagac swoje wnioski; ja swoje, a Ty swoje uu1 napisała: > > no walsnie: Tusk, wnuczek zolnierza Wehrmachtu to kryptofaszyta; i czemu > brak > > mu odwagi w gloszeniu pogladow? > Jak do tego olśniewającego wniosku doszedłeś? Potomkowie Napoleona to wg Ciebie > pożeracze ciastek? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:05 > kazdemu wolno wyciagac swoje wnioski; ja swoje, a Ty swoje Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:14 dzisiaj Katarasińska tak właśnie wyraziła się o pomysłach pis... zresztą wkrótce pis będzie można znaleźć pod tym właśnie hasłem...;))) uu1 napisała: > Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:19 przepraszam, ze bede tak niedelikatny: a dzisiaj p. Karasinska byla trzezwa? isa.stern napisała: > dzisiaj Katarasińska tak właśnie wyraziła się o pomysłach pis... zresztą > wkrótce pis będzie można znaleźć pod tym właśnie hasłem...;))) > > uu1 napisała: > > Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:17 przeciez stopien i forma tej nagonki na PiS i Kaczynskich na lamach GW to "absurdum"; to akurat Kurski w programie u Lisa swietnie wypunktowal uu1 napisała: > > kazdemu wolno wyciagac swoje wnioski; ja swoje, a Ty swoje > Ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:41 oza tym w tym wieku nie wypada się obnażać przed kolegami...;)))) Może mu zostało z dzieciństwa. Koledzy się z nim w doktora bawili? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:31 ta sprawa ze spodniami, to kolejna zlosliwosc GW; a zeby bylo ciekawiej: pamietam, jak po "sprawie dziadka" M.Olejnik zaprosila Kurskiego do programu "Prosto w oczy", zas za nim, na scianie byl wielki "portret" bulteriera; i jakos Kurski nie zaskarzyl do sadu; zas Michnik od razu - choc sam atakuje innych ponizej pasa - zaskarzyl Ziemkiewicza, kiedy ten "osmieli sie" o nim niepotrzebnie napisac w Newsweeku; bardzo mnie to rozbawilo: Michnik ucieka od publicystycznej odpowiedzi Ziemkiewiczowi, tylko angazuje adwokatow Agory; hahaha uu1 napisała: > Wołek to wyznawca Pinocheta więc prawda jest mu z założenia obca. Ale sądzę, że > nawet on nie posunąłby się do opuszczania spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:34 nie tylko wolek byl milosnikiem pinocheta , w latach 80 ubieglego wieku polski papiez pojechal do chile ,pozwolil wycalowac sie temu mordercy !!i to tez pewnie dalo pinochetowi mandat do dalszego mordowania opozycji!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:36 Mogę podzielić Twój pogląd, że J. Kurski to kwintesencja prawdomówności. Ale widocznie inni nie podzielają tego poglądu, skoro musi ściągać spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:18 narazie mowimy o bankach; co ciekawe: kiedy "wyplynela" sprawa inwilgacji Marszalek i Kittla z rzepy, to zrobil sie wielki szum; a L.Kaczynski powiedzial, ze on bardzo chce takiej komisji; i zrobila sie cisza; zas dwa dni temu R. Szeremietiew w programie "Konfrontacja" mowil o tym, jak to Kittel i Marszalek wspolpacowali w WSI, przyczyniajac sie do jego "ustrzelenia" (przy pomocy owczesnego szefa MON-u Komorowskiego); zaden z zarzutowprzeciw niemu sie nie potwierdzil, zas sad przeciaga sprawe, bo pare osob boi sie ciezkiej kompromitacji; ciekawe, prawda? uu1 napisała: > Jak tam spółka SREBRNA? FOZZ? I Fundacja Solidarności? Jak tam zbiórka na > Stocznię Gdańską? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:29 > zas sad przeciaga sprawe, bo pare osob boi sie ciezkiej > kompromitacji; ciekawe, prawda? Idziesz w ślady swego guru. Sąd jest w UKŁADZIE tak jak pozostałe 38 milionów rodaków. Nie mówiąc o agendach zewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:41 wiesz, dziwnym zbiegiem okolicznosci jest tak, ze w programie "Konfrontacja" zawsze najbardziej rumienil sie Czuchnowski; zas sprawa Szeremietewa, i aresztowania Farmusa (przy pomocy helikoptera: sciagneli go z promu) jest niezmiernie dziwna; mowiono tez, ze Farmus ma 4 paszporty (a ma dwa); zas Solorz ma rzeczywiscie 4 paszporty, i dziwnie tworzyl Polsat,i nic; w tym kraju dzieja sie naprawde dziwne rzeczy uu1 napisała: > > zas sad przeciaga sprawe, bo pare osob boi sie ciezkiej > > kompromitacji; ciekawe, prawda? > Idziesz w ślady swego guru. Sąd jest w UKŁADZIE tak jak pozostałe 38 milionów > rodaków. Nie mówiąc o agendach zewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:44 > w tym kraju > dzieja sie naprawde dziwne rzeczy Tu się zgadzamy. Np. Lepper zostaje wicemarszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:32 Sil... niestety, to są tylko Twoje spekulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:42 Szeremietiew pare kwitow pokazal; mysle, ze pp. Marszalek i Kittel mocno sie teraz "poca" isa.stern napisała: > Sil... niestety, to są tylko Twoje spekulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:45 Kwity sa dobre w pralni. W sądze potrzebne są dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:47 ale w państwie pis corpus delicti to mogą być także kwity z pralni...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:50 Oni wszyscy są na jedym kwicie zapisani. Przyjdzie pora odbioru z pralni. ---- Jestem człowiekiem prawdy - Jacek Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:53 coś w tym jest.... pis jest takie pokręcone...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:52 "chcesz umoczyc swoje kwity, idz do tuska i rokity" uu1 napisała: > Kwity sa dobre w pralni. W sądze potrzebne są dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:53 i bedac u Tuska i Rokity ,zapytaj co wiedza o jarku i jego walkach w telegrafie!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 20:57 "Pierwszy milion trzeba ukrasc"; dewiza KLD; aha, jak to mowil Tusk? zeby tylko czerwoni nie skrewili kolter napisał: > i bedac u Tuska i Rokity ,zapytaj co wiedza o jarku i jego walkach w > telegrafie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:02 wiesz Sil ani PIs ani Po ani SLD to nie moi faworyci wiec olewam ich Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:03 > "chcesz umoczyc swoje kwity, idz do tuska i rokity" No, jeżeli takim "poetą" się podpierasz, czekam na cytaty z M. Dańca. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 21:28 ale piosenka Bartka Kalinowskiego sympatyczna, prawda? a jak w rezimowej telewizji przytupywal! nawet Kurski mial usmiech na twarzy uu1 napisała: > > "chcesz umoczyc swoje kwity, idz do tuska i rokity" > No, jeżeli takim "poetą" się podpierasz, czekam na cytaty z M. Dańca. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 22:05 > nawet Kurski mial usmiech na twarzy Wprawdzie dosyć dawno pozbyłem się dziecięcych koszmarów ale uśmiechający się J. Kurski to ponad moje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: bardzo słusznie... 24.03.06, 22:29 a szkoda; usmiech prawie jak na twarzy Fernando Pessoy, portugalskiego poety, ktorego maly pomniczek stoi przy wejsciu do "Cafe Brasileira" na Chiado w Lizbonie uu1 napisała: > > nawet Kurski mial usmiech na twarzy > Wprawdzie dosyć dawno pozbyłem się dziecięcych koszmarów ale uśmiechający się J > . > Kurski to ponad moje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Mam nadzieje ze min.Ziobro rownie ochoczo bedzie 24.03.06, 18:29 dazyl do prawdy i tylko prawdy w sprawie np. atrap bomb w Warszawie??:) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 zakuja go w kajdany i skonfiskuja mienie 24.03.06, 18:55 oby zamrozili w bankach szwajcarskich co komuna nakradla. tak jak zydzi swego doszli tak RP dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:SLDi Kwaśniewski to mafia oszustow!!! 24.03.06, 18:56 Rozliczyc kazdego komucha,bo to zlodzieje i oszusci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:SLDi Kwaśniewski to mafia oszustow!!! 24.03.06, 19:53 Kto to mówi, Ty, syn komucha? Odpowiedz Link Zgłoś