zymzyk 27.03.06, 10:52 Dobry patent..,ze tez na to nie wpadłem;) 27 marzec 1956 za handel biletami - dwa lata więzienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kraiczek Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 10:59 Ale suchar, nie odstraszajcie ludzi od allegro. Równie dobrze taki program mógł ktoś pobrać z sieci. A jak ktoś wierzy w te buble do oglądania telewizji to już jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 11:08 Dlaczego ALEGRO milczy,to jest sprawa bardzo powazna,jezeli nie zmienicie zabezpieczenia systemu to sie wasza dzialalnosc skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 11:10 Żaden system nie pomoże na ludzką nieświadomość, ani nie zapobiegnie wykorzystywaniu natury człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 12:23 Sam mam wiele zastrzeżeń co do reakcji właścicieli Allegro na oszustwa, ale w tym konkretnym przypadku trudno ich winić. Do każdego systemu zabezpieczonego hasłem można się dostać, jeśli zdobędzie się hasło jednego z użytkowników. Zabezpieczenie takiego systemu przed nieodpowiedzialnością jego użytkowników nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery86 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 14:33 to nie jest wina allegro ale braku zabezpieczen u korzystajacych z allegro Odpowiedz Link Zgłoś
konikoni 400 kretynów chyba 27.03.06, 11:14 Ktorzy nie wiedza co to antywirus czy firewall - ja tych panów bym uniewinnił. Winni sa Ci geniusze nauczyli sie wlaczac komputer i na tym zakonczyli swa "eukacje". Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 nie obrazaj innych - sam nie wiele wiesz 27.03.06, 12:51 > Ktorzy nie wiedza co to antywirus czy firewall - ja tych panów bym uniewinnił. > Winni sa Ci geniusze nauczyli sie wlaczac komputer i na tym zakonczyli > swa "eukacje". Nie obrazaj innych, twoja wiedza tez nie nalezy do najwiekszych - slepa wiara ze twoj program antywirusowy ochroni cie przed _kazdym_ wirusem koniem trojanskim jest zalosna. A firewall w tym wypadku ma znikome funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: nie obrazaj innych - sam nie wiele wiesz 27.03.06, 14:42 nie do końca - wiele firewalli ma opcje legitymizowania przez użytkownika startowanych przez inny program procesów. Dać się zrobić w trojana, to przejaw niekompetencji użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
lakomy_l Re: nie obrazaj innych - sam nie wiele wiesz 27.03.06, 15:00 no tak firewall wykryje probe polaczenia przez jakis nieznany program - ale co jesli bedzie to Twoj outlook, badz tez ie, czy jakakolwiek przegladarkaz ladnie dodanym skryptem? Nie sadze aby wszyscy mieli ustawiony firewall na akceptacje kazdorazowej proby polaczenia z internetem wszystkich programow (zaklikaliby sie na smierc). Wiec nie mowmy o niekompetencji jesli nie wiemy o czym mowimy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo pytanie laika 27.03.06, 15:59 czy firewall obroni przed wirusem albo spywarem, ktory wykorzystuje komunikator albo P2P? Przeciez dajac dostep innym uzytkownikowm do nas przez ICQ, GG albo Torrent chyba mozna tez dostac wirusa w prezencie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery86 Re: nie obrazaj innych - sam nie wiele wiesz 27.03.06, 14:55 Jestes bardzo biedny. Nie wiesz chyba nawet co to jest i do czego sluzy firewall... Firewall zablokuje nieautoryzowany dostep trojana. A AV wykryje keyloggera. Ale niektorzy sa nawet dumni z tego ze takiego softu nie uzywaja. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: 400 kretynów chyba 27.03.06, 15:20 > Ktorzy nie wiedza co to antywirus czy firewall - ja tych panów bym uniewinnił. Ależ jesteś głupi: 1.Z tymi poglądami najlepiej podziel się ze znajomymi. Z drugiej strony czy ty jakichś masz? Wątpię, bo inaczej wiedziałbyś jaki jest poziom zaawansowania zwykłych ludzi, jak też czy nie jesteś sam kretynem, który nie umie zrobić takiej prościzny jak zupa grochowa lub jak odpowietrzyć grzejniki. 2.Ofiara nie ma najmniejszego obowiązku się zabezpieczać, przestępca ma obowiązek nie popełniać przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
konikoni Re: 400 kretynów chyba 27.03.06, 15:27 Ja nikogo nie obrazam indywidualnie , ty to robisz. Jezeli ktos nie przestrzega podstawowych zasad bezpieczenstwa to naprawde nie powinien dotykac komputera a jak juz dotknie to nie powinien pozniej protestowac. To tak jak z kierowcami nie masz pasow, poduszki itp.. bedziesz mial wypadek i sie poobijasz oczywiscie to zasze wina tych innych a jezeli ktos zwracał ci uwaga to jest to głupek. Odpowiedz Link Zgłoś
mechowa Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 11:21 zymzyk napisała: > Dobry patent..,ze tez na to nie wpadłem;) sądzisz?właśnie ci co wpadli już wpadli Odpowiedz Link Zgłoś
pajpen Oszukali mnie! Banda złodzieji, Polskie decydentów 27.03.06, 11:30 Chamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcingsf Re: Oszukali mnie! Banda złodzieji, Polskie decyd 27.03.06, 11:33 a czym handlowali? jesli mozesz uchylic rabka tajemnicy i jak sie wrabales? Odpowiedz Link Zgłoś
altymis Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 11:33 Dziwnym trafem ostatnio pojawia się szereg 'sensacyjnych' wzmianek o allegro, które są jakoś skoordynowane z nasileniem reklam e-bay... mnie tu coś cuchnie... a e-bay ma u mnie 10-letnią karencję... Odpowiedz Link Zgłoś
bartekz1 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 12:01 27 tysięcy? Tak mało? I dla tych 27 tysięcy PLN (i to na kilka osób) było warto tak ryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
pc486 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 12:11 a jak ryzykuja? miesiacem w wiezieniu? moze mniej Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofjaroszek Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 12:26 Próbowałem skasować swoje konto z 2 tygodnie temu ..... ZERO ODPOWIEDZI !!!!!!!! Tak działa ALLEGRO !!!! Mają głęboko w dupie klientów, kilka lat temu zgłosiłem oszustwo .... ale też mnie olali. Odradzam zakupy na Allegro, każdemu kto ma trochę oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniu22 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 14:40 > Próbowałem skasować swoje konto z 2 tygodnie temu ..... ZERO ODPOWIEDZI !!!!!!! > ! > Tak działa ALLEGRO !!!! Mają głęboko w dupie klientów, kilka lat temu zgłosiłem > oszustwo .... ale też mnie olali. > > Odradzam zakupy na Allegro, każdemu kto ma trochę oleju w głowie. Kilka lat temu...? No to mozna teraz wyrokować na temat oecnej jakości obsługi! Gratuluję podejscia! Moze ja oleju nie mam, a moze w dzisiejszych czasach cos innego niz olej jest w głowie potrzebne ale ja wszystkim polecam! Oczywiście polecam takze przezorność i ostrożnośc. Jest to jednak wybór konsumenta, atrakcyjna cena cieżka do znalezienia w tradycyjnym sklepie kosztem pewnego ryzyka, które można zminimalizować. Zaoszczędziłem dzięku allegro około 30% sumy jaką wydalbym na wszystkie moje dotychczasowe zakupy w zwykłych sklepach. A dokonałem juz transakcji na kilka tysiecy zlotych. Życze wszystkim samych udanych transakcji! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery86 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 14:56 Swoja drogra prawda ze allegro ma w dupie klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
mystela Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 12:27 No sprytnie. Oklaski zatem dla Policji, za sprawną akcję. Przeraża mnie jednak fakt, tak małej ostrożności ludzi, tym bardziej iż niedawno była przprowadzana akcja uświadamiająca jakie możliwości oszustom daje net. Odpowiedz Link Zgłoś
djk3 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 15:26 37 tys / 11 mies dzialalnosci daje 3,3 tys zl na miesiac - 3 kolesi bralo udzial - wychodzi 1,1 tys / glowe... zeby brac sie za lewe interesy i zarabiac tysiac zl miesiecznie to trzeba byc naprawde geniuszem... ;) przy okazji - brawa dla policji, moze teraz wzieliby sie za rozpracowywanie afer na grube miliony, o ktorych codziennie slyszymy i czytamy a taki "detal" zalatwiali w wolnych chwilach>? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jotkajot49 Re: Oszukali prawie 400 klientów Allegro 27.03.06, 21:10 Nie żałuj, napewno zdążysz, jest jeszcze mnóstwo ludzi do okradzenia. Odpowiedz Link Zgłoś