Dodaj do ulubionych

Antymatrona

07.04.06, 21:18
Ja umre ze smiechu ! Elzbieta Isakiewcz przejrzala na oczy. Po latach
maligny.

Rozkoszna Schadenfreude.

Ale tez to znak, ze sprawy w Polsce maja sie naprawde zle: skoro wieloletnia
zwolenniczka braci Kaczynskich pisze takie rzeczy, to naprawde znaczy, ze
demokracja jest w niebezpieczenstwie i trzeba wiac, gdzie pieprz rosnie.

Bo skoro pani Isakiewicz stracila cierpliwosc, co mamy powiedziec my, biedni
czlonkowie lze elity, pochodzacy z ukladu.
Obserwuj wątek
    • niemiec.niemiec Re: Antymatrona 07.04.06, 21:41
      To gdzie sie publikuje swoje teksty ma znaczenie - szczegolnie dla p.
      Isakiewicz. Nie wiem czy piszac do Wyborczej robi to na zlosc Sakiewiczowi czy
      potrzebuje na chleb.
      Naprawde nie wiem, ale nie sadze, zeby to w dluzszej perespektywie bylo dla niej
      dobrym wyjsciem.
      • vitabravo To chyba Izaakiewicz, raczej? 10.04.06, 10:38
        pecunia non olet dla pani Izaakiewicz. Jak GW daje, to się bierze.
        Ja przypuszczam, że to dopiero początek przepoczwarzania się tej larwy.

• ohmygoodnes heehehe... czemu larwy? 10.04.06, 11:55
          pezpoczwarzaniu sie larwy w motyla juz brzmi ladniej..

--
          • errabundi Jak u fuehrera! Matki rodzące germańskich wojów! 10.04.06, 12:03
            A z drugiej strony, niech one sobie poświęcą brzuchy dla dobra sprawy, tylko niech mi się nie wpierniczają w życie...

A poza tym, dlaczego w katolickich Włoszech jest najwięcej zdrad małżeńskich?
            • bo_gusz Re: Jak u fuehrera! Matki rodzące germańskich woj 10.04.06, 12:13
              "errabundi napisała:

A poza tym, dlaczego w katolickich Włoszech jest najwięcej
              zdrad małżeńskich?"

Dlatego że: w "katolickich" Włoszech jest najwięcej
              zdrad małżeńskich?"
              • adamharibu ****** To po raz kolejny Wyborcza pokazuje...***** 10.04.06, 12:19
                Jak się uprawia cywilizowane szyderstwo. NIkt nie moze miec watpliwości, że jak
                z coś potępia Nasz Dziennik, to jest to oczywiście godne pozalowania i
                niecywilizowane. A jak szudzi z ND Wyborcza, to robi to oczywiście najlepszym
                guście, tonie i takcie. Brawo.
                A jesli chodzi o deklaracje autorki, ze jest katoliczka. Wie pani - ja jestem
                nie wierzący i zapewniam, ze pani rowniez - swoj swego pozna :) Dziennikarze
                zdobywaja wiarygodnosc przez mowienie prawdy, a nie puste deklaracje.
                -----------------
                Jeden z najepszych blogów o polityce w Polsce
                haribu.blog.onet.pl/
                • pozlotemu Re: ****** To po raz kolejny Wyborcza pokazuje... 10.04.06, 16:27
                  adamharibu napisał:

> Jak się uprawia cywilizowane szyderstwo. NIkt nie moze miec watpliwości, że
                  jak
                  >
                  > z coś potępia Nasz Dziennik, to jest to oczywiście godne pozalowania i
                  > niecywilizowane. A jak szudzi z ND Wyborcza, to robi to oczywiście najlepszym
                  > guście, tonie i takcie. Brawo.
                  > A jesli chodzi o deklaracje autorki, ze jest katoliczka. Wie pani - ja jestem
                  > nie wierzący i zapewniam, ze pani rowniez - swoj swego pozna :) Dziennikarze
                  > zdobywaja wiarygodnosc przez mowienie prawdy, a nie puste deklaracje.
                  > -----------------
                  DO KPA 'errbundi" masz do wyboru kpie, albo Wlochy, gdzue wedlug takich kpow
                  jak Ty jest najgorzej z wiernoscia malzenska, albo Turcje i Albanie gdzie jest
                  najlepiej z wiernoscia. Wypieraj i spie...j.
                  • ingeborg Re: ****** To po raz kolejny Wyborcza pokazuje... 10.04.06, 19:31
                    Kpie? Boże, kto teraz tak mówi? pozlotemu! ty łotrze, do króćset! pleciesz zali
                    ino na despekt kosmiczne androny! stawajże więc na ubitej ziemi boś taki
                    darmobit że wżdy słuchać hadko!
                    • pozlotemu Re: ****** To po raz kolejny Wyborcza pokazuje... 10.04.06, 20:49
                      ingeborg napisała:

> Kpie? Boże, kto teraz tak mówi? pozlotemu! ty łotrze, do króćset! pleciesz
                      zali
                      >
                      > ino na despekt kosmiczne androny! stawajże więc na ubitej ziemi boś taki
                      > darmobit że wżdy słuchać hadko!
                      Widzisz dziamdziaku sledzioborgu ze prawda.
                      • ingeborg Re: ****** To po raz kolejny Wyborcza pokazuje... 12.04.06, 16:31
                        zali wżdy?
              • jjjnjankowski Re: Jak u fuehrera! Matki rodzące germańskich woj 10.04.06, 13:28
                brak szacunku dla utytej przedwczesnie postarzalej wspolniczki przedsiebiorstwa rodzina? przeciez to tylko biznes zamienia sie makaron na kebab
          • resdes Ty Elka nie przejmuj się psycholami. 10.04.06, 12:53
            Oni zawsze byli i zawsze będą.

Tylko że kiedyś to się tego wstydzili. Dziś dumni są z niskiego IQ, z braku
            horyzontów, obycia, wykształcenia, wiedzy etc etc.
        • jjjnjankowski Re: To chyba Izaakiewicz, raczej? 10.04.06, 13:36
          natychmiast zglos to na FORUM w ich dzienniku lub radio (wszak interaktywne i dyskusji sie nie boi)
        • jjjnjankowski Re: To chyba Izaakiewicz, raczej? 10.04.06, 13:39
          coz za blyskotliwa lingwistyka porownawcza! a jezeli to co?
        • antykagan Re: To chyba Izaakiewicz, raczej? 10.04.06, 18:26
          vitabravo napisał:

> pecunia non olet dla pani Izaakiewicz. Jak GW daje, to się bierze.
          > Ja przypuszczam, że to dopiero początek przepoczwarzania się tej larwy.
          >

Hej, a ty w jakim kraju myjesz kible? Mam dośc takich palantów-ćwierć
          inteligentów z zagranicy, wymóżdżonymi prze złodzieja rydzyka i RM i
          wpierniczającymi się w nasze sprawy.
      • jjjnjankowski Re: Antymatrona 10.04.06, 13:22
        widocznie po prawej stronie zabraklo forum wymiany mysli (albo partnerow wymiany ... albo mysli?)
      • obalmykaczyzm Slusznie, Magdo z Gdanska! Elzbieta Isakiewicz 12.04.06, 20:35
        byc moze, daj Panie Boze, zmadrzala na stare lata. Pamietam wierutne glupoty i
        pomowienia, jakie probowala wysmazac na lamach starego emogracyjnego dziennika
        wydawanego w Londynie, nie pamiertam jak sie nazywa. Oglosila jakis swoj
        felietom w ktorym lekka raczka poobrazala ludzi, ktoryz cale swoje zycie
        sluzyli na rzecz demokratycznych przemian w Polsce. Podniosl sie taki chor
        oburzonych glosow, zas BBC zagrozilo gazecie procesem jesli nie przeprosi za
        Isakiewicz, , ze pani autorka powrocila do Polski i wypisywala swoje bzdety na
        lamach skrajnie prawicowych gazetek.
        Ale jak to dobrze, Z latami niektorzy jednak madrzeja.
    • boog2006 Czy publicznie wytłumaczyła się z ITD? 07.04.06, 21:56
      Pani redaktor Elżbieta Isakiewicz?
    • ksiaze-ciemnogrodu Re: Antymatrona 07.04.06, 22:16
      i ta pani pomyślec uchodziła kiedyś za sztandarową postać prawicowego
      dziennikarstwa....Boże kochany ty to widzisz i nie grzmisz?
      • vitabravo Re: Antymatrona dziennikarstwa 10.04.06, 10:41
        "..uchodziła kiedyś za sztandarową postać prawicowego dziennikarstwa..."

Owszem, ale tylko w oczach najgłupszych i najbardziej naiwnych czytelników.
      • jjjnjankowski Re: Antymatrona 10.04.06, 13:31
        widocznie b. dziennikarstwa profesjonalnego niz prawicowego mimo ze prawicowego
    • joanna0001000 Re: Gołymi, ale nie starymi i obwisłymi... 07.04.06, 22:20
      Gdy się ma "te latka" to więcej już, niestety, do ukrycia niż pokazania.Za
      bardzo zwisa to i owo.Paniom u góry, panom ...u dołu.

'

'
      • piekielnica1 Re: Gołymi, ale nie starymi i obwisłymi... 09.04.06, 09:56
        > Gdy się ma "te latka" to więcej już, niestety, do ukrycia niż pokazania.Za
        > bardzo zwisa to i owo.Paniom u góry, panom ...u dołu.

... a Twoja durna młodość to wieczność??????????
      • jjjnjankowski Re: Gołymi, ale nie starymi i obwisłymi... 10.04.06, 13:33
        jest to okrutna prawda ale fotoszop czyni cuda
    • joanna0001000 Re: Czy to Pani Jsakiewicz 07.04.06, 22:24
    • poglodek Przyznam, że pan Elżbieta Isakiewicz, ma wiele 07.04.06, 22:26
      racji w tym co pisze w swoim artykule. I właściwie trzeba przyznać, że model
      dziewczyny/kobiety istniejący między tymi dwiema skrajnościami jest najlepszy.
      • lucusia3 Re: Przyznam, że pan Elżbieta Isakiewicz, ma wiel 10.04.06, 11:40
        Mnie się też podoba. Wiele z tego co ta pani pisze wydaje mi się "moje". Mam dzieci - zadbane, kochane, świadome swojej wartości, ale tez uczone szanowania wartości innych; mam pracę która lubie i pozwala mi sie rozwjać, także dla moich dzieci. Mój swiat się nijak ma do świata matron i feministek, do skrajności nieszczęśliwych ludzi, którzy coś sobie muszą wytłumaczyć, najczęściej kosztem innych.
        PS
        Matka wyłącznie zajeta praniem i myciem okien oraz oglądaniem ulubionego serialu, myślę, że nie jest idealnym materiałem na kogoś wychowującego dzieci. Chyba, że nie chodzi o wychowanie myślących, samodzielnych i szczęśliwych ludzi, ale o posłusznych "obywateli", bez szemrania wykonujących polecenia "góry".
    • joanna0001000 Re: Czy to Pani Isakiewicz na zdjęciu? 07.04.06, 22:27
      Kiedy Pani robiła to zdjęcie?
    • slayer_fan Po koncesjonowanym "narodowcu" Niesiołowskim 08.04.06, 02:45
      mamy koncesjonowaną "konserwatystką" Isakiewicz
    • jankbh Re: Antymatrona 08.04.06, 07:57
      W swych najsmielszych i najdzikszych wyobrazeniach przyszlosci nigdy nie
      przypuszczalem, ze podobne teksty jeszcze beda w Polsce powstawaly ze
      spolecznej potrzeby. Przeciez to rzeczywistosc jak z wczesnych lat
      piecdziesiatych, lub dzisiejszych, ale Teheranu czy Kabulu. Kiedy swiat powoli
      zastanawia sie, jak przywrócic czlowiecza godnosc kobietom muzulmanskim, polscy
      talibowie w najlepsze zajmuja sie kobiety odczlowieczaniem. Katofaszystowska
      dyktatura ustala abstrakcyjne normy, które pomijaja uwarunkowania biologiczne,
      psychiczne, spoleczne, historyczne, a nawet klimatyczne, ale które odpowiadaja
      za to ich perwersyjnym fantazjom. Jak moze ktos, kto robi wszystko, by nie miec
      normalnego seksu ani obowiazków rodzinnych, autorytarnie dyktowac normy
      spoleczne ludziom, dla których naturalny seks i rodzina stanowia zwykla
      codziennosc? Na poczatek wprowadzilbym dla osób "duchownych" obowiazek czytania
      ewangelii, moze by w koncu do nich dotarlo, na czym opiera sie chrzescijanstwo.
      • ksiaze-ciemnogrodu Re: Antymatrona 08.04.06, 13:14
        nie w tenm sposób prosze! Powstrzymaj swą nienawiść i agresje do wszystkiego c
        narodowe i katolickie..świat zachodi poszedl w kierunku totalnej negacji
        chrześcijańśtwa..zanegowal swoje korzenie ideowe i religijne wymyślil nowe w
        opozycji do dotychczasowego porzadku i od końca lat 60 tych można już mówić i
        Europie postchrześcijanskiej..skutki tego sa wielowymiarowe i nadwyraz tragiczne
        hedonizm, rozkład moralny rozpad rodziny jej kryzys rozwody aborcje
        seksdeprawacja alterantywne związki seksualane nowe patologie spol typu
        narkomania, AIDS..to wszystko jest skutkiem zanegowania chrześcijańśkiego ładu
        i systemu wartości.. człowiek zachodu coraz bardziej jest człowiekiem samotnym
        sfrustrowanym i zagubionym, na dobrą sprawę nie wie po co żyje nie widzi sensu
        zycia nie wie po co i dla kogo zyć..przeżywaja to wszystkie grupy spol niezal
        od swego materialnego statusu..ostatnio parę dni temu TVP nadała ciekawy
        reportaż o Francuzie który mieszkał przez wiele latw Polsce a który niedawno
        odwiedził kraj swego pochodzenia i przyjaciół w Paryżu...tak się akurat złozyło
        że to było tuz po wygaśnięciu zamieszek wywołanych przez imigrantów z krajów
        Magrebu.. bieda, strach, agresja złość bezsilność i te panoszące się wszędzie
        bezkarne bandy kolorowych młodocianych wyrostów teroryzujących francuskie
        przedmiescia wielkich miast..przyjaciel bohatera tego filmu został cięzko
        skatowany przez jedną z takich wlasnie band .cudem przeżył ale dziś żyuje z
        nędznej renty...Francuzi stają się cudzoziemcami we własnym kraju..a od czego
        to wszystko się zaczęło?od realizacji obłąkańczych wizjinowoczesnego
        tolerancyjnego i otwarego na wzelkie zło społeczeństwa które lewactwo zaczęlo
        budować od końca lat 60 tych XX wieku!
        • ewaizabela Re: Antymatrona 08.04.06, 13:53
          Rzeczywiscie - droga pani Isakiewicz - tekst pani nadaje sie do prasy z lat 50-
          tych. Milej lektury Naszego Dziennika, polemika z tekstami tam zamieszczonymi
          niekoniecznie jest szczegolnie interesujaca, chyba, ze w programie satyryczno-
          rozrywkowym. Dziwie sie, ze Wyborcza zamieszcza pani nieszczegolnie odkrywcze i
          zdecydowanie zapyziale przemyslenia. No nic, moze to powinno dac nam nadzieje,
          ze tradycyjne katoliczki, nie matrony, ale i nie feministki (boze bron nas
          przed tym odkobieceniem...) zauwazaja czasami absurdalnosc religijna w naszym
          homofobicznym kraju.
          • centrolewica Nie lubię zboczeń i się tego nie wstydzę 09.04.06, 08:10
            Możecie mnie nazywać homofobem (czy nawet chomofobem).
            • eryk2 Re: Nie lubię zboczeń i się tego nie wstydzę 09.04.06, 18:59
              centrolewica napisał:

> Możecie mnie nazywać homofobem (czy nawet chomofobem).

Nie, ty jesteś tylko zwyczajnym durniem (na słowo 'homofob' trzeba sobie
              zasłużyć).
              • thebigzumzum Re: Nie lubię zboczeń i się tego nie wstydzę 10.04.06, 13:35
                Kto ci dal prawo do nazywania innych durniami?

Roznimy sie tym ze my chcemy aby kazdy (w ramach prawa) mogl byc taki jaki chce
                a wy chcecie zeby kazdy byl taki jak wy chcecie.

Z dzika pasja oczekuje dnia kiedy bede mogl powiedziec: "a nie mowilem?"
              • pennyroyal świ(ę/e)tne słowa. 10.04.06, 14:06
                Bardzo dużo racji,trafne uwagi.Szkoda,że nie ma więcej otwartych,myślących-
                rozsądnych po prostu kobiet.I świadomych swojej wartości.
                Kobieta,która chce pracować,spelniać się-to wcale nie musi oznaczać,że nie chce
                byc-i w przyszlosci nie bedzie dobrą matką i żoną.
                I żaden M.Pilka nie będzie jej na to 'zezwalał'.sic!
                • pennyroyal świ(ę/e)tne słowa. 10.04.06, 14:10
                  Bardzo dużo racji,trafne uwagi.Szkoda,że nie ma więcej otwartych,myślących-
                  rozsądnych po prostu kobiet.I świadomych swojej wartości.
                  Kobieta,która chce pracować,spelniać się-to wcale nie musi oznaczać,że nie chce
                  byc-i w przyszlosci nie bedzie dobrą matką i żoną.
                  I żaden M.Pilka nie będzie jej na to 'zezwalał'.sic!
          • maria333 Re: Antymatrona 10.04.06, 12:28
            ewaizabela napisała:

> Rzeczywiscie - droga pani Isakiewicz - tekst pani nadaje sie do prasy z lat
            50-> tych. Milej lektury Naszego Dziennika, polemika z tekstami tam
            zamieszczonymi
            > niekoniecznie jest szczegolnie interesujaca, chyba, ze w programie satyryczno-
            > rozrywkowym. Dziwie sie, ze Wyborcza zamieszcza pani nieszczegolnie odkrywcze
            i> zdecydowanie zapyziale przemyslenia. No nic, moze to powinno dac nam
            nadzieje, > ze tradycyjne katoliczki, nie matrony, ale i nie feministki (boze
            bron nas > przed tym odkobieceniem...) zauwazaja czasami absurdalnosc religijna
            w naszym > homofobicznym kraju.

Tekst nadaje się jak najbardziej, ale do Gazety Polskiej...
            Ciekawe, czy odważą się go tam zamieścić?

Bo w postępowej Gazecie Wyborczej, to już nieco myszką trąci...
        • agnieszkagm Re: Antymatrona 10.04.06, 10:37
          Ja mieszkam w tej strasznej Francji i nikt mnie nie bije, mlodocianych wyrostkow
          jak na lekarstwo a w do kosciola wiele osob chodzi. Zapraszam na msze we
          francuskim kosciele na prowincji. Co do opieki nad rodzina mam znacznie lepsza
          niz w Polsce katolickiej. Rzad placi za nianie, za porod i rekonwalescencje po
          porodzie. Przyjedz czlowieku na ten straszny zachod zdegenerowany i sie
          przekonaj,bo jak widze z PRL-u jeszcze glowy nie wychyliles. Twoje jeremiady
          brzmia jak z Trybuny Ludu, oczywiscie tej sprzed 89.
          • amina77 Re: Antymatrona 10.04.06, 11:17
            to chyba rzeczywiście na strasznej prowincji mieszkasz w tej Twojej
            zachwycającej Francji.
        • nurnii a może wystarczy jak zmienisz lekarza? 10.04.06, 10:51
          skąd się w Tobie ta cała żółć bierze?
          rodzice bili cie po główce?
        • kodem_pl Re: Antymatrona 10.04.06, 13:41
          Hmm, moim skromnym zdaniem mieszasz ze soba rozne przyczyny i rozne ich skutki.

Swiat nie poszedl w kierunku negacji chrzescijanstwa, swiat poszedl w kierunku
          oddzielenia kosciola od panstwa, zapoczatkowanym juz po upadku srednioweicza;-)
          A jak wygladal swiat, kiedy to kosciol mial ogromny wplyw na ludzi lepiej nie
          wspominac. Negacja chrzescijanstwa pojawila sie skad inad. Ludzie, tak
          przynajmniej bylo ze mna, obserwujac, myslac nie moga uwierzyc w cala ta
          szopke... przychodzi jakis kolo smiesznie ubrany (wiadomo, tradycja) mowi o
          chodzeniu po wodzie etc. No Park Jurajski polaczony z Jamesem Bondem. Ktos chce
          wierzyc - OK, ale nie wymagajcie tego ode mnie. Cala rodzina jest wierzaca,
          strasznie mi przykro bylo, np. przed babcia, ze ja zawodze... ale nic na to nie
          poradze.

Narkomania i AIDS zdecydowanie nie jest skutkiem negowania chrzescijanstwa. To
          raczej owoc naszych czasow, rozwoju. Kiedys byl alkoholizm, syfilis, teraz mamy
          ich nowe wersje. Skuteczniejsze. Zobacz jak wielu ludzi z tych wszystkich
          rodzinnych fotografii zbyt czesto zagladalo do kieliszka. Zobacz ile szlachty,
          magnaterii... o chlopach nikt nie pamieta, nie sadze jednak, zeby pili. Nie
          mieli czasu.

Brak sensu zycia... teraz ludzie maja czas zastanawiac sie nad sensem istnienia.
          Sa bardziej oczytani, swiatli, rozumni. Mamieni papka informacji ucza sie
          krytycznie na nie patrzec. Kiedys autorytety mowily, ze czarne jest biale to
          nikt nie smial tego podwazac. A teraz? Jedne autorytety mowia tak, inne
          inaczej... Czy to zle? Chyba nie, bo ani wtedy ani teraz nikt nie ma monopolu na
          prawde. Sensem mojego zycia jest dobre wychowanie dzieci, aby ktos o mnie
          pamietal, dobrze mnie wspominal, abym czerpal z zycia jak najwiecej radosci.

Historia Francji to raczej efekt taryfy ulgowej dla przyjezdnych.
        • grooszek Re: Antymatrona 10.04.06, 14:24
          tak, szczegolnie aids przejelismy od malp jako kare za zamnegowanie
          chrzescijanstwa....
          mam nadzieje, ze ksiaze ciemnogordu sie satyra posluzyl, bo uwierzyc w te slowa
          jest ciezko rozsadnym ludziom .... a jak nie - to znaczy, ze tolerancyjnym
          lewakiem jestem. w sumie - to chyba lepsze z dwojga zlego, bo przynajmniej
          poznac cos nowego zawsze mozna.
      • kapiszon74 Re: Antymatrona 10.04.06, 11:16
        Niby wszystko OK, ale jakby się tak bliżej przyjrzeć, to albo są tu sami
        liberałowie (piękne, ostatnio nadużywane słowo), albo ze mna jest coś nie tak.
        Mam Dziecko, sztuk raz.... i wszyscy Krewni_I_Znajomi pytają mnie ciągle, kiedy
        będzie to drugie, trzecie...dziesiąte.
        A może ja wcale nie mam na to ochoty? Więc:
        1. ja się do niczego nie nadaję (w myśl tego, co mówi p. Nowina-Konopczyna),
        2. polskie społeczeństwo jest tak zindoktrynowane, że co innego mówi, co innego
        myśli,
        3. tak naprawdę, to nie mamy zdania na żaden temat, tylko udajemy, że mamy
        jakieś poglądy; w zależności od towarzystwa/interlokutora konserwatywne (czyt.
        katolickie) lub liberalne
        pozdrawiam
    • eryk2 Re: Antymatrona 09.04.06, 19:00
      magda.gdansk napisała:

> Ja umre ze smiechu ! Elzbieta Isakiewcz przejrzala na oczy. Po latach
      > maligny.
      >
      > Rozkoszna Schadenfreude.
      >
      > Ale tez to znak, ze sprawy w Polsce maja sie naprawde zle: skoro wieloletnia
      > zwolenniczka braci Kaczynskich pisze takie rzeczy, to naprawde znaczy, ze
      > demokracja jest w niebezpieczenstwie i trzeba wiac, gdzie pieprz rosnie.
      >
      > Bo skoro pani Isakiewicz stracila cierpliwosc, co mamy powiedziec my, biedni
      > czlonkowie lze elity, pochodzacy z ukladu.

Pozdrawiam, Madziu! Masz 200% racji!
    • katmoso Re: Antymatrona 09.04.06, 20:01
      dobrze jest krytykować skrajnie konserwatywne poglądy, kiedy jest sie wyzwoloną
      (tak, nie bójmy się tego słowa) panią redaktor. ale oczywiscie jako katoliczka
      i konserwatystka (dwa razy podkreślone w tekście) nie mamy nic wspólnego z
      odkobieconymi femnnistkami, prawda? ciekawe czy w walce z kołtuństwem, bo tylko
      tak mozna okreslić naszodziennikowe rozważania o kobiecie, rodzinie i
      seksualności, nie wahałaby sie pani stanąc w jednym rzędzie z feministkami.
      jak słusznie ktoś zauważył taki odkrywczy tekst pasuje do lat pięćdziesiatych.
      nawet przed wojną postulaty prokobiece brzmiały mocniej. a ta dzisiejsza
      sytuacja ma wiele do zawdzieczenia takim kobietom jak pani Isakiewicz, które
      same od lat lawirują w świecie polityki, mediów, biznesu, ale nadal sądzą, że
      kobieta, która nie jest matką nie może być spełniona, a postulaty zrównania
      płac i wolności ekonomicznej kobiet kwitują oskarżeniami o antykobiecy
      feminizm.
    • silesius.monachijski1 No to GW dala kochance Wierzbickiego przed 10.04.06, 10:33
      Swietami troche grosza zarobic; Gazete Polska doprowadzili do upadku, a teraz
      przeszli na zold Michnika; wiec trzeba - pan kaze, sluga musi - Naszemu
      Dziennikowi dowalic; ale moze to i dobrze: starczy obojgu na malowane jajka i
      pieczona babe; no bo przeciez "konserwatysci" konserwatywne Swieta spedzic
      musza; a jak!
      • vitabravo Pani Izaakiewicz pokazała swoje prawdziwe oblicze! 10.04.06, 10:49
        Po prostu.
        • kotek.filemon Re: Pani Izaakiewicz pokazała swoje prawdziwe obl 10.04.06, 13:31
          Widzę że ubogaceni już zaliczyli Isakiewicz do Układu. Jak to szybko postępuje...

Sam tekst Isakiewicz jest śmieszny raczej i dobrze to by się wpasowywał w
          dyskusję sufrażystek 100 lat temu. Daje do myślenia fakt, że w pomrocznej takie
          teksty powstają w wieku XXI.
          • topimek Re: Pani Izaakiewicz pokazała swoje prawdziwe obl 10.04.06, 17:42
            Niektórym nadal w Ciemnogrodzie naszym Polskim trzeba uświadamiać że kobieta ma
            duszę i prawo wypowiedzi. Niestety...
    • pethate Re: Antymatrona 10.04.06, 10:39
      Czy profesor Bujda moglby wytlumaczyc, na czym polega "prawdziwosc" Polaka?
      A co prof bujda wie na temat rodziny?Wychowal choc jedno dziecko?
    • nurnii nie umieraj głąbie tylko się ciesz... 10.04.06, 10:42
      I bardzo dobrze, że przejrzała. Czy to coś złego? Wolałabyś żeby przybywało oszołomów?
      Pomyśl...
    • the.bill1 Oczywiđcie, ze walka trwa - widac to golym okiem 10.04.06, 10:47
      Inaczej GW w ogole nie zajmowalaby sie pisaniem o tym wszystkim....
    • ulubienieclosu Proszę sie wobec tego rozebrać 10.04.06, 10:59
      Pan Bóg nie wzdryga się od widoku nagości, bo wszystkich nas - w tym posłankę
      Konopczynę i publicystkę Kominek - gołymi stworzył
      Pani Isakiewicz jednak, co widac na załączonej fotografii, wystepuje w pełnym
      odzieniu. Mogłaby Pani sie uwiarygodnić i wystapic nago:)

• aiviki Re: Antymatrona 10.04.06, 11:16
      Tyż umieram :-))))))))

A najbardziej wyjaławia ten sławiony środek :-)))))) Kobiecośc czyści do cna, a
      do tego jeszcze szkodzi na logikę :-)))))

• porte-parole do ks.Bajdu i wszystkich kretynow razem wzietych 10.04.06, 11:16
      pocalujcie nas w dupe i p..... sie.
      Sami urzadzimy wlasne zycie.
    • wlasto7 Re: Antymatrona 10.04.06, 11:38
      Marya wniebowzięta była z duszą i ciałem ,a co z ubraniem i obuwiem,?Lubie
      pytania na które niema odpowiedzi.
      • drzejms-buond Re: Antymatrona 10.04.06, 11:54
        "Młoda kobieta ma prawo i o b o w i ą z e k s p o ł e c z n y mieć dziecko, bo
        to jest kwestia przedłużenia bytu Narodu" (podkreślenia - E.I.)"

zaraz, zaraz...czy hitler nie mówił tego samego?
        tanie bajanie!
        • asmag Re: Antymatrona 10.04.06, 19:19
          Dokładnie mówił to samo! A nawet wcielał w życie (lebensraum).
    • maria333 Re: Antymatrona 10.04.06, 12:24
      No proszę, dobrze ktoś powiedział, że Radio Maryja spowoduje odwrót od
      klerykalizmu... :-)

Bo zapędziło się, i chce zapędzić wszystkich w kozi róg... od którego nie ma
      odwrotu...

Oni nie rozumieją, co naprawdę znaczy tradycja...

Może idąc dalej, wprowadzimy pańszczyznę dla chłopów?

Kościół w wersji Radia Maryja to ostoja ciemnogrodu, zakłamania, i reakcyjnej
      konserwy (cokolwiek to znaczy, ale teraz moda na nowomowę...:-))
    • corgan1 a jak lesbijka chce mieć 3 dzieci to co? 10.04.06, 12:33
      Taka kobieta wpisuje się w tradycje katolicko-narodowo-patriotyczną? :)))
      • toksol jak lesbijka chce mieć 3 dzieci to co? Do lekarza! 10.04.06, 13:34
        Autorka namawia nas do umiaru. I ma racje.
        Kochani - troche racjonalizmu.
        Trudno zaprzeczyc że normalna kobieta pragnąca byc matką nie może sie ścigac z
        mężczyznami w pracy. Na olimpiadach kobiety maja swoje konkurencje i nikt tam
        nie gada o antyfeminizmie. Jeżeli tak ktos wychował córke, że musi sie ścigać z
        facetami, no to bedzie nieszczęśliwa, a może też i inni w jej otoczeniu.
        Zauważam tu wielki atak na jakiekolwiek normy i zasady. Ale bez przyjęcia na
        wiare norm, możemy wiele stracić w najwazniejszych sprawach naszego życia. Nie
        starczy czasu i zdrowia, aby na własnym organizmie wszystko przebadać. A życie
        mamy tylko jedno.
    • jjjnjankowski Re: Antymatrona 10.04.06, 13:14
      nie pierwsza owa antymatrona stwierdza ze mozna byc dzisiaj konserwatyska pod warunkiem ze konserwatystka socjalliberalna (choc ciut ciut) - ale co zrobic ze zgromadzenami zenskimi?
    • milena.rl Re: Antymatrona 10.04.06, 13:17
      Wielki kombinat produkcji ciał, pojemników. Hodowla ciał. Królicza rozrodczość.
      Przeludnienie, niepłodząca miłość - be, antykoncepcja - be. Jak krowy. Panienka
      czuwa. Nie mogą być inteligentne - kapnęłyby się. Wpaja się, że wiedza=szatan,
      od początku (drzewo poznania-nie zrywaj jabłka! o nie!).
      Kto hoduje? "Bóg".
    • gosia.koksa Re: Antymatrona 10.04.06, 13:18
      to co przepraszam, pani posłanka Konopczyna robi jeszcze w sejmie ? skoro
      kobiety tylko do garów i wychowywania dzieci ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka