toberson 20.04.06, 13:18 Romek musi odejsc,bo jest nie poczytalny!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toberson LPR: Jesteśmy wariatami!! 20.04.06, 13:19 Romek musi odejsc,bo jest nie poczytalny!! Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: LPR: Jesteśmy wariatami!! 20.04.06, 13:23 A może się podzielą? Powstanie nowa partia: Jedyna Prawdziwa Prawica Narodu Polskiego pod wodzą posłanki Sobeckiej. I druga: Naprawdę Prawdziwa Ludowa Prawica Narodowa pod wodzą Giertycha. A może jeszcze: Narodowa W Trójcy Jedyna Prawica Polska z Kotlinowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
navaira To już nie jest śmieszne 20.04.06, 13:57 Miesiąc temu było nie do pomyślenia, żeby do rządu wszedł Lepper, teraz jest nie do pomyślenia renegocjacja traktatu akcesyjnego, co będzie nie do pomyślenia za miesiąc? Być może nic już nie będzie nie do pomyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
postawy Fantazja braci K. nie zna granic. 20.04.06, 14:22 Zatem obawiam się, że możesz mieć rację... Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Fantazja braci K. nie zna granic. 20.04.06, 14:24 Na szczęście to nie takie proste - renegocjacja traktatu konstytucyjnego. Giertychy mogą sobie gadać, kaczki gdakać, a i tak nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
esen2 Re: Fantazja braci K. nie zna granic. 20.04.06, 14:27 KOMU TRZEBA DAĆ W PAPĘ (A MOŻE W ŁAPĘ) ŻEBY ENDRJU NIE WSZEDŁ DO RZĄDU? Odpowiedz Link Zgłoś
zkyc A swoją drogą..... 20.04.06, 15:51 kaczki to niezłe mataczki i krętaczki;) Ale nie ma co się dziwić, to zawodowo przecież papugi!:) Wszyscy układający się z kaczkami muszą więc bardzo ostrożnie rozmawiać, najlepiej w świetle jupiterów i w obiektywach kamer, by gosiewski (i inne marionetki!:) nie wyskakiwały, że było inaczej!;( Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod rodzi się w bólach, świniopas zarżnie ją w miesiąc 20.04.06, 17:41 tę naszą "długo oczekiwaną przez wszystkich Polaków" koalicję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: On tak ma i oni tak mają, a po fermencie dopie 20.04.06, 21:31 On tak ma i oni tak mają, a po fermencie dopiero ma, że mu się ojcowie mylą! Dyszy katolik pełen zawiści, gdzie „łżeelity”, gdzie komuniści? Krótkie spodenki trzymają szelki, Żydów, komuchów ja na plasterki! Brat ma konika, inaczej świra, a ja polityk co łże, nie tyra. Jesce s podfórka doszli chłopaki, wsystkich pobijem, wsadzim do paki. Wszystkiemu winne są Wałęsiaki, my solidarni, oni wapniaki! Z SamooPiSa kawałek zucha, prawie jak Rydyk i Burczymucha, wypatrzy w chlebie Żyda, komucha, żyto, „żydniego” ma dla nich ducha. Woj SamooPiS wypatrzy Żyda, gdzie, w oponencie, czysta ohyda! Dorzuci jemu jeszcze komucha, niech „ciemny moher” tego posłucha! Jak dobrze mi rzygnąć jest przez er zet, na „żydnie”, na żet życie jak klozet! Nie przyjmę chleba od oszołoma, który kojarzy, że chleba kroma, chleba żytniego i powszedniego, ma coś z „żydnią” macą wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Daję moją córkę temu kto przewidzi co z tego bedzi 20.04.06, 20:49 Ja mówię tak... Rozleci się to szybciej niż się posklejało. Tylko co się stanie z tymi klejącymi (głupa)????? Dostaną jeszcze szansę od suwerena....??? Czy Andrew nie wylewa właśnie dziecka z kąpielą???? Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: Daję moją córkę temu kto przewidzi co z tego 20.04.06, 21:28 Spadaj do bawari i tam sobie miej widzenia i przewidzenia Odpowiedz Link Zgłoś
zoo_keeper Re: To już nie jest śmieszne 20.04.06, 16:07 Tu już nawet rachunek prawdopodobieństwa zawodzi. Na wcześniejsze wybory nie ma co liczyć, chociaż nic by pewnie nie zmieniły. Trzeba poczekac aż obecne "elity" same się zjedzą. -- fotografia cyfrowa Odpowiedz Link Zgłoś
krychaja Re: To już nie jest śmieszne 20.04.06, 18:30 do pomyslenia jest druga Bialorus!!!! Smutne ale niestety coraz bardziej prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
midwesterner Re: To już nie jest śmieszne 20.04.06, 19:38 A najciekawsze jest to, ze o wszystkim mysla ci (te), ktorzy (re) maja w tej dziedzinei najwiecej trudnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 13:29 Według Roberta Strąka LPR udało się zachować jedność. "W partii nie ma rozłamu, ale są frakcje. My stanowimy frakcję reformatorską" Zaraz zaraz - on mówi o PZPR, czy LRP, bo już się pogubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
galba No niech się w końcu zdecydują... 20.04.06, 13:30 ... wywalają tego Romka G. z LPRu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: No niech się w końcu zdecydują... 20.04.06, 14:09 galba napisał: > ... wywalają tego Romka G. z LPRu czy nie? > Galba, przeciez Romek jest potrzebny Twoim idolom! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: No niech się w końcu zdecydują... 20.04.06, 15:36 właśnie, nie po to Roman na listy wszechpolaków wpychał, aby teraz zostać w mniejszości. Sobecka ma cztery osoby, póki co Roman ponad 20, a PSL nie garnie się do rządu, więc chyba Kaczyński zrobił błąd pomijając najwyższego w LPR.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 13:33 WRESZCIE JAKIEŚ SENSOWNE PARTIE - PIS , LPR! BRAWO! KONIEC Z LEWACKIMI UKŁADAMI ! KONIEC ROZKRADANIEM POLSKI! CAŁE SZCZEŚCIE , ŻE MAMY PANÓW KACZYŃSKICH, GDYBY NIE ONI 90% POLAKÓW JADŁOBY , TO CO WYRZUCI NA ŚMIETNIK 10% AFERZYSTÓW I KRĘTACZY ! NIECH ŻYJE PREZYDENT RP!!! NIECH ŻYJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eryk64 Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 13:41 Te twoje stwierdzenia są zupełnie idiotyczne. Brak słów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 15:40 marna prowokacja, to moze było śmieszne w grudniu, teraz to najwyżej zbyt dużo wolnego czasu....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 21:20 ROZKRADANIE POLSKI TO SIE DOPIERO ZACZNIE!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daavid Wejście LPR do rządu to samobójstwo polityczne 20.04.06, 13:36 ..........i mam nadzieje, ze tak sie stanie. PiS wchłonie LPR(o to cały czas chodzi Kaczyńskiemu), a później sam się rozsypie. dziadostwo.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Wejście LPR do rządu to samobójstwo polityczn 20.04.06, 13:51 Biedny Jaruś, klęska za klęską. Teraz taki mały pisiorek mu wisi, i mięciutki. Rozwalił pakt przez Romcia, teraz pokulił ogon i oddaje Romciowi ministerstwa na jego warunkach. Że tez ludzie PiS to jeszcze trawią. Odpowiedz Link Zgłoś
gobio s PIS 20.04.06, 14:04 Poseł Ludwik Dorn (polemika z posłem Szteligą z SLD, który kwestionował powołanie Ujazdowskiego na wicemarszałka sejmu, 13.11.2003): "Najzabawniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że mówi to przedstawiciel klubu, który głosował za powołaniem pana posła Andrzeja Leppera w skład Prezydium Sejmu i który jest głównym autorem - bo bez Sojuszu Lewicy Demokratycznej byłoby to niemożliwe" (w innym słynnym cytacie Dorna o obecnym koalicjancie nazwał go `zaplutą wycieraczką SLD") Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: s PIS 20.04.06, 18:35 Galba na to nic nie odpowie. Ale parę dni temu niejaki poseł Artur Zawisza w programie "Teraz My" wytłumaczył logicznie i jednoznacznie wcześniejsze deklaracje PiS i jej liderów. W "rozmowie" z Leszkiem Millerem stwierdził, że za czasów jego rządu SO i AL byli napiętnowani przez PiS bo popierali zły dla Polski program SLD. Teraz AL zrozumiał swój błąd i poparł dobry dla Polski program PiS. Cóż więcej można oczekiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
odaa Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 14:21 "W uchwale przyjętej przez środową Radę Polityczną Liga sformułowała 10 warunków programowych, od akceptacji których uzależnia przystąpienie do koalicji rządowej. Są wśród nich m.in.: renegocjacja traktatu akcesyjnego z UE w zakresie dopłat bezpośrednich dla rolników i kwot produkcyjnych, odrzucenie eurokonstytucji, obniżka podatków od przyszłego roku, z uwzględnieniem ulg prorodzinnych, czy zaprzestanie działań zmierzających do wprowadzenia Polski do strefy euro" Nie wiem, jak jest z renegocjacją traktatu akcesyjnego (ale pewnie będzie ciężko), ale zaprzestać działań zmierzających do wprowadzenia nas do strefy Euro nie możemy... Eurokonstytucję odrzucić możemy w referendum - a tego to już PIS zagwarantować nie może. Proponuję LPR koalicję ze złotą rybką - podobno spełnia każde życzenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 15:22 roman giertych nie powinien byc dopuszczony do polskiego rzadu.jego poprzednie wypowiedzi wskazuja ze nie nadaje sie na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek "leperelity" 20.04.06, 15:43 W odpowiedzi na łżeelity wymyśliłem nowe słowo. Celowo pisane z małej literki i przez jedno p aby Andrzej Lepper nie pomyślał, że zaliczyłem Go do jakiejś elity. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kowalskiego d. swędzi okrutnie do fotela, a Romcio 20.04.06, 15:52 pinezki podkłada ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
gitfunfel Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 16:28 Koalicja bardzo brzydkich -- s9.bitefight.pl/c.php?uid=57095Życie wieczne Odpowiedz Link Zgłoś
pauline_kaczanow soo..... 20.04.06, 17:50 Powiem tak: przyjmowanie LPR i Samoobrony do rzadu, bedzie skrajna nieodpowiedzialnoscia. Z powodow ...scisle tajnych:))) Andrzej Lepper i tajemnice panstwowe? Oj, to zaraz chyba pol pewnego instytutu bedzie o tym wiedzialo, a co za tym idzie, byc moze te informacje zdobeda (.....) w wielokropek wstawic skrot pewnej organizacji. W kazdym razie Rokita wygra,jesli pomysli, zapowiadany proces z Andrzejem Lepperem. Przypominam,ze Rokita nazwal go "hochsztaplerem".... Co do LPR, o dziwo, rzecz wyglada bardzo podobnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 PiS podpisze każdy cyrograf, byle być przy władzy. 20.04.06, 18:27 Przecież PiS podpisze każdy cyrograf, aby stworzyć większościową koalicję, a i tak nie dotrzyma podpisanych zaporowych warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 18:32 Rzecz w tym, że to Giertych jest tym razem poczytalny i wie czym to się skończy. Reszta to głuptasy, które z łatwością kaczory wykukają. Odpowiedz Link Zgłoś
vitek25 _Normalny prawicowiec - jakieś przykłady???_ 20.04.06, 18:37 Normalny = poczytalny, opanowany, niesrfustrowany zyciowo/seksualnie/zawodowo/itp, umiejący nie popluć siebie/rozmówców po wypowiedzeniu trzech słów, nie kabotyn, nie rozdęty pychą pajac, minimalnie choćby wykształcony, a może nawet inteligentny, zdolny do merytorycznej rozmowy.... czy ktoś zna jakies przykłady?! (Dla celów badawczych pomińmy sprzecznośc logiczną między byciem inteligentnym i jednoczesnym byciem prawicowcem, miłosiernie uznajmy to za możliwe! Ciekawe, że człowiek spełniajacy jednoczesnie wszystkie te wymagania jest automatycznie przez prawicowców nienawidzony, wiec to dodatkowa trudnosc!) Wydawać się mogło, ze kiedyś było kilku takich (niewielu) w AWS, ale to dawno i ostatecznie nieprawda, mówmy o tym bajorze, które obecnie rozlało się nam po Polsce i po władzy, i dymi, i wydziela przykre zapachy, i dużo hałasu - a pozytywnych rozwiązań nic a nic! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: _Normalny prawicowiec - jakieś przykłady???_ 20.04.06, 18:41 Czy to do mnie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero A ja bym sie nie martwil 20.04.06, 19:03 Po pierwsze, jak slusznie zauwazyl Andrzej Stasiuk, bedzie ciekawie. Po drugie zakladanie ze politykierzy spieprza wszystko co jest do spieprzenia jest pogladem skrajnie pesmymistycznym. Wiele rzeczy da sie spieprzyc tylko jesli posiada sie odpowiednich fachowcow. Spieprzyc rzeczy nieskomplikowane kazdy potrafi. Na reszcie trzeba sie znac - w przeciwnym wypadku bedzie duze zdziwienie ze jednak istnieja mechanizmy prawne ktore nie pozwalaja. A po trzecie: oni sa tak bardzo zajeci marginaliami, wojna na gorze, wyrywaniem sobie ministerialnych teczek, sledzeniem spiskow i pisaniem historii na nowo ze raczej nie znajda czasu na wiecej. A czas sobie plynie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 19:41 To może ta Liga ma w zamiarze przejście na ruble??? Tylko jeszcze nic niemówi.... a tylko odrzuca i chce odrzucenia euro... :) Odpowiedz Link Zgłoś
odaa Liga nie chce rządzić 20.04.06, 23:06 Liga NIE CHCE rządzić - stąd chore postulaty nie-do-zrealizowania. Swoją drogą - kto by teraz chciał? WYBORAMI pachnie - im dalej od CienkoPISu - tym mocniejsza nadzieja na ratowanie tyłka! Ale szanse i tak marne... Odpowiedz Link Zgłoś
s24 Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 21:33 Nie zalecam - wykiwają Was. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
infofree Re: LPR: Jesteśmy blisko wejścia do rządu 20.04.06, 22:20 moze tym razem to zadzialac inaczej zgodnie ze staropolskim przyslowiem: "trafila pisiora w gowno" czy jakos tak to szlo ... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski1 Jak LPR wejdzie, to bedzie nareszcie silny rzad 20.04.06, 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś
yorryk Byłem dziś bardzo blisko wejścia do rządu 20.04.06, 22:33 - spacerowałem Alejami Ujazdowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś