Dodaj do ulubionych

Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla S...

23.04.06, 12:34
Ja tam bym dal Lepperowi kulture, bo swietnie sie na niej zna. No i finanse.
Nimi zajelaby sie pani Hojarska. Tez ma juz wprawe.
Obserwuj wątek
    • tomus78 Jak się bawić, to się bawić 23.04.06, 12:41
      Weźcie sobie chłopaki ten kraj, naród wybrał niech naród cierpi
      • rafi13 Nareszcie! 23.04.06, 13:00
        Czekalismy na to kilka lat.
        Nareszcie powstaje w Polsce spojny front populistyczny.
        Spoleczenstwo potrzebuje moim zdaniem takiego zimnego prysznica. Nie ma innego
        sposobu na bezmyslnosc.

Z Haiderem w Austrii poszlo szybciutko i w miare bezbolesnie.
        Tylko ze oni mieli przy tym wszystkim rozsadnego prezydenta - a my mamy kukle
        uwiklana w to wszystko po uszy..
        Obawiam sie wiec ze czekaja nas ciekawe czasy..

• navaira Dziękujemy Wam, wyborcy PiSsu 23.04.06, 13:05
          Kiedy będziecie już na zasiłkach, wspomnijcie, komu zawdzięczacie Samoobronę w
          ministerstwie pracy.
          • offler No co Ty przeciez to wina PO 23.04.06, 13:24
            Mogli sei zgodzic na wyzucenie kiluset milionow, a nie zgodzili sie, mogli sie zgoddzic na to zeby byc wspolniszcycielami kraju wg rezyseri Jarka, a nie zgodzili sie. Przeciez gdyby nie PO to juz wszyscy byli SB-cy siedzieliby w pierdlu, wszyscy milionerzy oddaliby juz pieniadze skradzione przy prywatyzacji kraju, co kilometr bylaby budowa nowego osiedla mieszkalnego z uzycie krorego panstwo placiloby obywatelom, w lecie Hiszpanie przyjezdzaliby zbierac u nas truskawki, sluzba zdrowia bylaby super tylko, ze zamiast w szpitalach to trzeba byloby sie leczyc na poligonach, mielibysmy najlepsze media na swiecie- TVT1, TVT2, TVT3, Radio Maryja, Radio Jozef, Radio Duch swiety itd, no i wszyscy bysmy se zadowoleni w niedziele odpoczywali w kosciele bo caly kraj bylby dla naszego dobra zamkniety.
            Ale nie martwmy sie jeszcze 4 lata rzadow i wszystko sie da dokonac...
            • stefa12 Re: No co Ty przeciez to wina PO 23.04.06, 13:28
              Chlewmistrz na wicepremiera???
              • moroux Przestęcpa, nie hochsztapler! 23.04.06, 14:11
                Przestępca. Dzisiaj w TVN zgodził się, że jest przestępcą. Chociaż go potem
                Ziobro rozgrzeszył...
                • plmlp A Rydzyk jest wg Kaczyńskiego "agentem FSB" jak 23.04.06, 14:48
                  sam to słyszałem ze cztery lata temu. Na marginesie, Lech Kaczyński zarzekał się w TV, że zamierza swój urząd prezydenta Warszawy sprawować do końca kadencji gdyz "nie jest to dla niego odskocznia do prezydentury Polski". Prawo, Sprawiedliwość i małe kłamstwo?
                  • kaczomowa Może i kaczkątko przekabacili 23.04.06, 16:49
                    > Prawo, Sprawiedliwość i małe kłamstwo?
                    Małe to chyba tylko ze wzgledu na wielkość przywódców.
                    • plmlp A Polska to postaw sukna który każden ciagnie do 23.04.06, 17:29
                      siebie...
                      • math10 Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 17:52
                        Przyzwyczaiłem się do mysli, że rząd nic nie robi, że Prezydent jest bratem
                        Jarosława, że RM jest tubą propagandową obecnego układu parlamentarnego, że
                        szybko nie wejdziemy do strefy euro, że nie będzie obniżki podatków, że PiS
                        bedzie walczył wszedzie ze wszystkimi, że będzie koalicja z Samoobroną i że
                        Lepper zostanie vicepremierem.
                        Boje się do czego ci Panowie jeszcze każą mi się przyzwyczaić :(
                        • moroux Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 17:57
                          No, jak widać po tym co napisałeś to jakoś będzie ;) Ale czy sam fakt, że o tym
                          piszesz nie świadczy, że przyzwyczajenie to nie to samo co akceptacja? Mam
                          nadzieję, że akceptacji nigdy nie będzie.
                          • math10 Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 18:05
                            Wiesz mnie to wszystko jeszcze obchodzi, ale jak patrze na moich znajomych
                            którzy juz nawet denerwować się nie chcą. Jak ogarnia ich coraz większy
                            tumiwisizm to ogarnia mnie przerażenie. Widze ich jak za kolejne 4 lata idą do
                            wyborów i wierzą kolejnym populistom, którzy korzystając z tych samych haseł
                            zrobią z nich idiotów, a oni w tym tumiwisizmie nawet tego nie zauważą.
                            • moroux Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 18:18
                              Niestety, mam podobne obserwacje. I powiem więcej - dla wielu taka postawa jest
                              powodem do chwały! Z dumą mówią, że ich to nie obchodzi, że są ponad to...
                              Tymczasem za nich wybierają frustraci i nie wiadomo kto - ludzie pokroju
                              piszących na tym formu maniaków (nie wymienię nicków bo szkoda męczyć klawiaturę).
                              • math10 Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 18:36
                                Niektórzy uwazają ze jest tak żle, że gorzej już być nie może. Ale kabaret Tay
                                kiedyś powiedział: Od dna się odbiliśmy i dno się oberwało.
                                • moroux Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 18:44
                                  :) E, do dna to nam jeszcze daleko. Póki co, mieścimy się w definicji kraju
                                  demokratycznego. Przykładów, że może być inaczej jest mnóstwo dookoła.
                                  W sumie to szkoda, że to wszystko idzie w kompromitację. Zaraz po wyborach
                                  wydawało się, że coś w ludziach się ruszyło, że zaczęło im zależeć. Później
                                  wrócili do starych nawyków...
                                  • math10 Re: Grunt to przyzwyczajenie 23.04.06, 18:59
                                    Dna mogą być rózne, tak jak i szczyty ;) np. głupoty. Można je tez osiągnąć na
                                    kilka sposobów, na przykład poprzez kompromitację władzy, idei, autorytetu. A z
                                    tym mamy ostanio styczność na codzień, czyli kopletnym upadkiem autorytetu
                                    władzy i dewaluacją idei. Cóż przeciez to ludzie ludziom zgotowali ten los ;)
                                  • zkyc Jak się bawić, to się bawić na całego!!!:))))))))) 23.04.06, 19:08
                                    Jurgiel na polecenie jarka i wspólnie z nim, nawrzyli tyle piwa, że cała
                                    samobrona będzie chodzić na czworaka i taplać się w błocie, jak dzikie
                                    świnie!:)))))))
                                    Czystki pisuaru w ministerstwie rolnictwa i w ARiMR oraz wciskanie na stołki
                                    nieudaczników pisuarowych, doprowadziły do kompletnego paraliżu tych
                                    instytucji!!!;(((((((
                                    Jak rolnicy nie dostaną forsy z UE, to z widłami i cepami urządzą wielkie
                                    świniobicie nabuzowanym koalicjantom!!!!:)))))))))))))))
                                    A rolnicy to niezła liczebnie armia!:))))))
                                    Większa, niż ilość naiwniaków, którzy oddali swoje głosy w wyborach na kaczki i
                                    pisuar!:)))))
                                    • almagus Re: Jak się bawić, to się bawić na całego!!!:)))) 23.04.06, 20:30
                                      > Po co ten cyrk, wiadomo że wszystkim steruje Układ.
                                      >
                                      > ONI są wszędzie.
                                      Nawet w wasserwannie!

W każdej spółce z celibatem
                                      mają wanny z automatem,
                                      zbyt to małe becikowe
                                      by zaprzątać sobie głowę,
                                      w wasserwannie są otworki,
                                      by masować wam PiSiorki,
                                      są bąbelki, ozonator,
                                      może to onanizator?
                                      I urośli na ogóry,
                                      więc potrzebne im są rury!
                                      I iloczyn z wielorazu,
                                      więc dodali jeszcze gazu!

A w Krakowie Jan Maria Rokita
                                      to chłop sprytny jak kobita.
                                      Mam nadzieję, że na trzecie Władek
                                      z Jankiem Maryję kopnie w zadek!
                                      Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę
                                      co mnie i kraj naraża na kpinę.

Nie urosnie za Tuska
                                      na swinie poltuszka.
                                      Oczywiscie kacza
                                      i leppiejoprostacza!
              • jola_z_dywit PO założona przes AGENTA SB 23.04.06, 15:13
                Pana Olechowskiego.
                I proszę o wyjaśnienie tej sprawy i interpelację Samoobrony.
                • fritz.fritz Re: PO założona przes AGENTA SB 23.04.06, 15:44
                  dobre!
                  :)
                  i zgadza sie.
                  • silesius.monachijski1 Re: PO założona przes AGENTA SB 23.04.06, 16:22
                    co prawda, to prawda; a poza tym syn Olechowskiego - w bardzo dziwnych
                    okolicznosciach - wygral przetarg na kampanie reklamowa PZU; tak, tak,panie
                    Rokita: jak juz wyjasniac to wszystko

fritz.fritz napisał:

> dobre!
                    > :)
                    > i zgadza sie.
                    • gnida-z-polsatu Re: PO założona przez AGENTA SB !!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.06, 18:05
                      PO to koktail z najgorszej zarazy !!!

agenturalnej komuny (olechowski)
                      aferzystów gospodarczych (piskor)
                      agentów zagranicy (tusek)
                      i rózowych wariatów medialnych (rakieta)

i w tym sensie byłoby szleństwem
                      dopuszczać ich do władzy !
                      • almagus Czysta rydzomoheroina! 23.04.06, 20:40
                        To jest czysta rydzomoheroina!

W unijnej demokracji
                        za przyczyną dewiacji,
                        arbuz słuzy awiacji!
                    • kralik11 Re: PO założona przes AGENTA SB 23.04.06, 19:04
                      silesius.monachijski1 napisał:

"Tylko prawda nas wyzwoli; obojetnie jaka; wazne, zeby byla gloszona z
                      przekonaniem"

--------------------------------------------------------------------------------

silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 23:04)
                      oceniam po czynach; napisalem list do kacelarii prezydenta RP;
                      albo odbiora order wieprzowi jaruzelowi, albo koniec z poparciem dla PiS-u
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373944

silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 03:02)
                      jezeli L. Kaczynski nie zareaguje na moj list, i podtrzyma decyzje o przyznaniu
                      orderu dla tej oblesniej swini jaruzela, to koniec poarcia dla PiS-uz
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373974
                    • antykagan [...] 23.04.06, 22:45
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • airwalk77 No W Koncu Jolko, Juz SIE Stesknilem... :-) 23.04.06, 16:54
                  Alez ty mundrala...A Lepper lepszy ktory ma 3 wyroki?
                • adamw Re: SO Dywity a Sicherheitsdienst 23.04.06, 16:56
                  uhm, w tej samej interpelacji prosze o wyjaśnienie roli TW Służby
                  Bezpieczeństwa o inicjałach J.J. z okręgu Dywity w Olsztyńskiem i powiązaniach
                  tejże agentki z hitlerowską Abwhehrą i Sicherheitsdienstem
                • usiruf A czego Jolu nie rozumiesz? 23.04.06, 17:48
                  Przeciez Olechowski nigdy swojej przeszlosci nie ukrywal.

A Kaczory maja jak zwykle niezbite dowody i prawde przenajswietsza na to co mowia. Czyli jak widzisz zostalas poczeta przez SB:DDDDD
                • adas313 Re: PO założona przes AGENTA SB 23.04.06, 23:39
                  Nie SB, tylko wywiadu.
                  Pan Olechowski o tej kwestii już mówił wielokrotnie.

Ja natomiast liczę na to, że PiS dokona dzieła lustracji i wyjaśni (głośno
                  przypominane przez czołowych polityków tej partii) związki SamooBrony z SB oraz
                  z rzekomo zinfiltrowanymi przez rosyjski wywiad WSI.
            • airwalk77 Ja to czekam na Jole z dywit... 23.04.06, 13:29
              i jej celujace komentarze...:-)
              • tim7 Re: Ja to czekam na Jole z dywit... 23.04.06, 14:18
                Jola właśnie jest na wiecu, i skrzętnie notuje, by błysnąc tu w godzinach
                wieczornych...
            • airwalk77 Moze mi ktos odpowiedziec na jedno pytanie... 23.04.06, 13:30
              Dlaczego Polska jest taka jaka jest? Dlaczego musi byc zawsze bajzel w tym
              kraju?
              • offler Nie wiem ale to jest chyba genetyczne 23.04.06, 13:57
                Na Polakow zawsze najlepszym rozwiazaniem bylo zostawic nas samych sobie i w koncu sie sami zagryziemy. Tylko wtedy kiedy mielismy pozadnych wladcow- typu Chrobry, K Wielki, Pilsudski, jakos nam to szlo. Niestety ja mam wrazenie, ze Jarus uwaza sie za drugiego Jozka. Problemy sa 2- nie jest, a nawet gdyby byl to czasy sa inne i juz tak sie rzadzic na scenie miedzynarodowej nie da.
                Oprocz tego 40 lat komunizmu swoje zrobilo- dlaczego Mojrzesz 40 lat szedl do Izraela, mogl tam byc w tydzien, no moze miesiac. Czekal az cale to pokolenie skazone niewolnictwem wyginie. Niestety u nas to potrwa dluzej bo dalej jestesmy wychowywani przez to pokolenie i zanim do ludzi dotra te zmiany kulturowe to troche potrwa.
              • mr_osjano Re: Moze mi ktos odpowiedziec na jedno pytanie... 23.04.06, 14:28
                Nie wiesz dlaczego? Dlaczego jest tak jak jest? Poszukaj troche w historii, to
                znajdziesz analogie. Sa takie historyczne okreslenia jak: "polskie
                piekielko", "Wilk wilkowi czlowiekiem ale Polak Polakowi wilkiem", "Polacy
                nigdy nie potrafili sie sami rzadzic" etc, albo obejrzyj spokojnie i z uwaga
                film "Dzien swira" a szczegolnie zwroc uwage na tzw "Modlitwe Polaka" w tym
                filmie, zaczyna sie jakos tak: "Gdy wieczone gasna zorze, zanosze swe prosby
                Ojcu i Synowi : do..dolcie sasiadowi......" cdn w filmie.
                Wrednosc do bliznich wyssalismy z mlekiem Matki (Polski)i nic tu do tego nie ma
                ani sanacja, ani komuna, ani okupacja i rozbiory. Jak kiedys napisal Jerzy
                Urban : "Ten burdel jest rodzinnym krajem mym".
                Oto MY wlasnie, NAROD WYBRANY, zeby rozwalic Europe! Tak jak pewien inny tez
                Wybrany Narod.
                I nie zadawaj wiecej pytan na ktore wystarczy odpowiedziec :poznajmy siebie
                samych
                To dlatego moje dzieci musza szukac pracy na obczyznie, to dlatego musze sie
                wstydzic za granica ze jestem Polakiem. To boli, oj jak BARDZO BOLI !!!
                • airwalk77 Re: Moze mi ktos odpowiedziec na jedno pytanie... 23.04.06, 14:45
                  Witam,
                  Ja wlasnie jestem na obczyznie...niestety. P.S.: Moje pytanie bylo raczej
                  retoryczne...ale masz duzo racji w tym co piszesz...niemniej jednak uwazam
                  ze "sanacja, komuna, okupacja i rozbiory" swoje zrobily.
                  • navaira Re: Moze mi ktos odpowiedziec na jedno pytanie... 23.04.06, 16:02
                    Polecam lekturę Dzienników Gombrowicza, stracisz złudzenia
                    • kaczomowa Re: Moze mi ktos odpowiedziec na jedno pytanie... 23.04.06, 16:50
                      > Tyle, że lepszy jest (i
                      > szybszy) dostęp do informacji.

Przyjdzie i na to czas. Krajowa Rada już jest pod kontrolą...
          • stefa12 Re: Dziękujemy Wam, wyborcy PiSsu 23.04.06, 13:25
            navaira napisał:

> Kiedy będziecie już na zasiłkach, wspomnijcie, komu zawdzięczacie Samoobronę w
            > ministerstwie pracy.
            ()()()Chlewmistrz na wicepremiera???
          • kralik11 Re: Dziękujemy Wam, wyborcy PiSsu 23.04.06, 17:29
            navaira napisał:

> Kiedy będziecie już na zasiłkach, wspomnijcie, komu zawdzięczacie Samoobronę w
            > ministerstwie pracy.

Jak beda na zasilkach, to dopiero wtedy SO z PiSdactwem umocni sie na cale
            dzdiesieciolecia!
            Nie wiesz, ze elektorat PiS i SO to ludzie, ktorzy pracowac nie lubia a zasilki
            wrecz kochaja ;)
        • znajomy_jennifer_lopez Beger zajmie sie "najuboższymi" 23.04.06, 13:07
          W koncu zna tematykę jak nikt: może doradzi jak z biednej wiejskiej baby stać sie
          bogatą obszarniczką
          P.S. Nie zazdroszcze bogatym, wkurzają mnie tylko cyniczni złodzieje.
        • piss-on-pis4 Nareszcie -- my tę Polskę rozpieprzymy - ręcami .. 23.04.06, 13:08
          rafi13 napisał:
          > Czekalismy na to kilka lat. Nareszcie powstaje w Polsce spojny front
          populistyczny. Spoleczenstwo potrzebuje moim zdaniem takiego zimnego prysznica.
          Nie ma innego sposobu na bezmyslnosc.
          >
          > Z Haiderem w Austrii poszlo szybciutko i w miare bezbolesnie.
          > Tylko ze oni mieli przy tym wszystkim rozsadnego prezydenta - a my mamy kukle
          > uwiklana w to wszystko po uszy..
          > Obawiam sie wiec ze czekaja nas ciekawe czasy..
          >

Obawiam się, że masz rację.
          Haider
          • zaifi zgadzam się z Tobą! 23.04.06, 16:36

To Polska nie ma prezydenta???-tylko jego brata!!co to jest za funkcja w naszym
            państwie o której często mówi Jarek!
        • stefa12 Re: Nareszcie! 23.04.06, 13:24
          Chlewmistrza na wicepremiera???
          • offler Sz\czerze mowiac to uwazam to za naprawde dobry 23.04.06, 13:29
            pomysl. I tak spieprza i tak, a przynajmniej nie bedzie juz mogl gadac, ze to inni bo sam bedzie odpowiedzialny. W ten sposob jest mozliwosc, ze i SO i PiS do nastepnych wyborow poplynal z kretesem. Mam tylko onadzieje, ze reszta kraju im nie bedzie towazyszyc.
            Ale jesli jakims cudem im sie uda i okaze sie, ze to jednak oni mieli racje i bedzie bezrobocie <10%, wies sie rozwijala, mieszkania beda to sam na nich zaglosuje.
            I'm not holding my breath though...
            • swoboda_t Re: Sz\czerze mowiac to uwazam to za naprawde dob 23.04.06, 16:42
              SLD dostało kopa w 1997, wróciło w 2001 i nadal ma niemałe poparcie i jest w
              parlamencie. A przecież tak się skompromitowali. Nie jestem pewien, że SO tak
              popłynie, pokłady głupoty i naiwności w narodzie są nieprzebrane. PiS na bank
              nie zniknie jeszcze ładnych kilka lat.
        • genyo Re: Nareszcie! 24.04.06, 01:08
          rafi13 napisał:
          > Obawiam sie wiec ze czekaja nas ciekawe czasy..

no niestety czekaja. Jest to jak ilustracja do piosenki "przepijemy naszej
          babci domek maly i kalosze i bambosze i sandaly"..........tylko trudno sie z
          tego cieszyc
      • stefa12 Re: Jak się bawić, to się bawić 23.04.06, 13:22
      • ares56 Re: Jak się bawić, to się bawić 23.04.06, 20:24
        Pewnie, naród wycierpi, to zmądrzeje. Ja tylko sie boje, że nie cały naród zmądrzeje
    • tadeusz_ja Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 12:41
      No to się zaczyna, zamierzalem na trochę wyjechać do Europy,ale widząc na co się
      zanosi poczekam, aż ten spektakl nabierze "rumieńców!
      • tadeusz_ja Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 20:24
        I na polityce spolecznej Lepper się przejedzie
    • jacek230 Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mówienie 23.04.06, 12:42
      Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mówienie, że Samoobrona powstała w
      wyniku inspiracji jakichś służb jest krzywdzące dla tych tysięcy ludzi" -
      powiedział dziennikarzom Krzysztof Filipek.

Ale to przeciez powiedzial koalicjant Jaroslaw K A C Z Y N S K I !!! ....
      paranoja jakas. Pan Jaroslaw teraz przy pomocy Filipka polyka wlasny jezor???
      Nie pierwszy raz. Bla, ha, ha...... Kompromitacja Panowie, kompromitacja. I
      takie chlystki chcialy budowac IV RP? Lepper im zbuduje od razyu V-ta...
      • tygrysio_misio Bo demokracja to jest demokracja 23.04.06, 12:58
        www.youtube.com/watch?v=y-e7O1i72bg&search=Polityka
        • tim7 Re: Bo demokracja to jest demokracja 23.04.06, 13:15
          Tiaaa... Kwintesencja powodów i kompetencji, z jakimi ludzie Samoobrony pchają
          się do władzy...
        • stefa12 Re: Bo demokracja to jest demokracja 23.04.06, 13:26
          tygrysio_misio napisała:

> www.youtube.com/watch?v=y-e7O1i72bg&search=Polityka
          >

)()()(Chlewmistrz na wicepremiera???
      • stefa12 Re: Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mów 23.04.06, 13:26
    • wlodarek Gosiewski na prezydenta 23.04.06, 12:45
    • jacek230 Resorty sportu i szkodnictwa dla SAMO... 23.04.06, 12:46
      Krzysztof Filipek podkreślił, że - poza wymienionymi przez Gosiewskiego - jego
      partia jest najbardziej zainteresowana resortem transportu i budownictwa.

Dziennikarz pomylil sie albo zle uslyszal. Pan Filipek powiedzial, ze jego
      partia jest najbardziej zainteresowana resortem sportu i szkodnictwa.

• sorapis Re: Resorty sportu i szkodnictwa dla SAMO... 23.04.06, 13:25

KOniecznie transport. Ministrem powinien zostać poseł Łyżwiński.
        Na księgowości się zna jak mało kto.
    • premier_pacynka Kultura edukacja i sztuka tym sie bedzie KO Lepper 23.04.06, 12:49
      zajmowal bo to potrafi najlepiej, dodatkowo FInanse p. Hojarska zna sie na nich
      jak wspomnial kolega powyzej bardzo dobrze
      • stefa12 Re: Kultura edukacja i sztuka tym sie bedzie KO L 23.04.06, 13:30
    • tadddd Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla S... 23.04.06, 12:50
      "Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mówienie, że Samoobrona powstała w
      wyniku inspiracji jakichś służb jest krzywdzące dla tych tysięcy ludzi"

jaja se facet robi. Te tysiące ludzi to nawet nie ma pojecia na kogo głosowało
      za obietnice nowego płotu i kilku litrów paliwa głosowało na tych których im
      wskazywali tacy oszołomi jak Jola.
      A te tysiace ...miliony członków Solidarności to gdzie sa ????
      mechaniz jest taki sam, kilku oszołomów żądnych władzy za przyzwoleniem i
      pomoca służb specjalnych tworzy jakiegoś "potworka" daje mu ładnie brzmiącą
      nazwę i rozpoczyna agitację w imię wyzszch celów w środowiskach o niskim
      poziomie intelektualnym i politycznym i już ma "tysiące" członków.
      DLACZEGO nie powstał żadna tak "potworkowa" partia wsród spoleczeństwa na
      wyższym poziomie intelektualnym i światopogladowym ???
      Odpowiedź - w takich środowiskach świry typu Jola dostał by kopa po jej
      trzech zdaniach propagandowych.
      DLACZEGo tak zaciekle SO zwalcza PO ?
      Odpowiedź - bo tylko w taki sposób ludzie o niskim poziomie intelektualnym
      moga dyskredytować mądrzejszych, debata merytoryczna jest niemozliwa

ps. Nie należe do PO, SLD, PIS, PSL, SO i kółka różancowego
      nie należałem do PZPR, Solidarności AWS i czytam Dziennik Zachodni, Bankiera,
      Gazete prawna, Rzeczpospolitą i Gazete Wyborczą i posty Joli

• ute_ute Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 12:57
        tadddd napisał:

> jaja se facet robi. Te tysiące ludzi to nawet nie ma pojecia na kogo głosowało
        > za obietnice nowego płotu i kilku litrów paliwa głosowało na tych których im
        > wskazywali tacy oszołomi jak Jola.

pamiętam jak wracałam w dniu pierwszej tury wyborów na prezydenta z Sandomierza
        do Warszawy, to w co drugiej mijanej wsi pełno było pijanych facetów ubranych
        jak stróż w boże ciało, zataczali się od płotu do płotu w poprzek ulicy -
        widać, że wyborcy - mówię Wam trochę przeżyłam szok, że te typki wybierają
        głowę państwa, z drugiej strony, mam żal do ludzi inteligentnych i na poziomie,
        że wielu z nich nie poszło głosować i są efekty
        • tygrysio_misio Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 13:00
          ależ kiedy oni głosowali zaraz po mszy...pili dopiero później:)
        • wariant_b ute_ute 23.04.06, 15:49
          "Dwóch facetów piło w bramie spirytus metylowy.
          Pijmy szybciej - mówi jeden - bo się ściemnia."

Ja ich chyba rozumiem. Wybrali głowę państwa.
      • piss-on-pis4 Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 13:12
        tadddd napisał:
        > "Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mówienie, że Samoobrona powstała w
        > wyniku inspiracji jakichś służb jest krzywdzące dla tych tysięcy ludzi"
        ...

Tak samo tysiące ludzi należało do PZPRu.
        Dziękujemy Wam TOWARZYSZE. Czy ta ocena jest w MIARĘ OBIEKYWNA???

My się z tego czerwonego gówna nie podźwigniemy przez następne pięć pokoleń
        • stefa12 Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 13:29
        • tadddd Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 18:28
          Słusznie napisałeś.
          Tysiace należało do PZPR ale tylko elita tegoż PZPR dopuszczona do koryta dbał
          o własne dupy.
          A obecnie jest inaczej ???
          a za sanacji było inaczej ???
          Nród to "mieso armatnie" które wykorzystuje sie do osiągania własnych korzysci
          Czym sie różni propaganad sanacyjna, PZPR'owska, Solidarnośc; AWS, SLD PIS i
          pieprzenia Joli ???
          niczym, te same podstawowe teksty wymyslone i spisane wieki temu
          Korzystali z nich faraonowie, grecy, casearstwo rzymskie, Napoleon, Lenin,
          Hitler i pareste innych "WODZÓW"
          Wszyscy którzy w histori swiata doszli do władzy korzystali z haseł uznanych
          jako socjalistyczne. Czy PIS, PO, SO, LPR, SLD ... nie korzysta z takich samych
          haseł ???
          obrona robotników i chłopów, dobrobyt dla nich, mieszkania dla wszystkich,
          praca ile tylko kto chce, lecznictwo tanie, szkolnictwo darmowe etc.

za kilkanascie lat lat ktos tak madry jak ty napisze
          "My się z tego PISOWEGO gówna nie podźwigniemy przez następne pięć pokoleń.
          Powiedziano ...."dmokracja to najgorszy z mozliwych ustrojów społecznych ale
          niestey nic lepszego nie wymyslono"

Kółko polityki w naszym kraj jest i bedzie

sanacja rozliczał poprzedników
          Socjaliści po wojne poprzedników
          AWS poprzednków
          SLD poprzedników
          PIS popprzedników
          zobaczymy kto bedzie rozliczał PIS
          WIEC rozliczajmy sie, stawiajmy grube kreski, likwidujmy grube kreski
          a cał reszta PAŃSTWO, kogo to obchodzi, przyjdą następni to posprzataja

Chłop na zagrodzie równy wojewodzie .... to takie ojczyste
      • wariant_b Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 15:34
        tadddd zacytował:

> "Tysiące ludzi należy do Samoobrony. (...) Mówienie, że Samoobrona powstała w
        > wyniku inspiracji jakichś służb jest krzywdzące dla tych tysięcy ludzi"

A komunikowanie tego Gosiewskim, dodatkowo upakarzające.
    • piss-on-pis4 I to ma być na serio???? 23.04.06, 12:59

My tu sobie JAJA robimy wzorem wybranych przez nas 'polityków',
      a tu te nieuki i nieudaczniki chcą nam rozpieprzyć Państwo.

Państwo, które miliony budowały codzienną pracą przez lata
      i w tym kraju, wierzą, że ich dzieci wreszcie będą mogły żyć
      długo i szczęśliwie przez lata. A podły kabaret wcale nie daje
      szczęścia
      • tzetze1 Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 13:13
        > Chyhba wdepnęliśmy w MEGA GÓWNO zaraz po urodzeniu --
        > Każdy, kto czuje się tym rozbawiony powinien dostać
        > W MORDĘ (mówiąc współczesnym językiem parlamentarnym)
        > dla orzeźwienia.

A masz jakis lepszy plan?
        • piss-on-pis4 I to ma być na serio???? 23.04.06, 13:30
          tzetze1 napisał:
          > > Chyhba wdepnęliśmy w MEGA GÓWNO zaraz po urodzeniu --
          > > Każdy, kto czuje się tym rozbawiony powinien dostać
          > > W MORDĘ (mówiąc współczesnym językiem parlamentarnym)
          > > dla orzeźwienia.
          > A masz jakis lepszy plan?

Mam ale całkowicie niepopularny:
          uczynić szkoły szkołami a w nich UCZYĆ A NIE NAUCZAĆ!
          Jak spokojnie to przemyślisz, zgodzisz się ze mną.
          Święty Augustyn przed wiekami radził
          by uczyć się rzeczy pożytecznych a nie podziwianych.
          U nas uczy się często podbijania kosmosu a z czytaniem
          bywają kłopoty.

A NAUCZAJĄ tego często nauczyciele, którzy nie rozumieją
          tego, czego NAUCZAJĄ. W samym tym sformułowaniu widać, że
          NAUCZANIE to działania pozorne, oszukańcze a więc z pewnością
          NIE POŻYTECZNE.

Tak więc sugeruję na wkroczenie na drogę amerykańską:
          robić porządnie to co potrafimy.

To też wymaga przemyślenia przez nas, bo nie wygląda to zbyt porywająco.
          • trzynasty Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 22:12
            Problem w tym, że najlepiej potrafimy wszystko rozpieprzać.
      • sorapis Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 13:21
        Tak to właśnie jest. Miliony ludzi w tym kraju zastanawiają się jak związać
        koniec z końcem, wstają rano do roboty i pracują za kilkaset złotych. A ta
        hołota w Sejmie widzi tylko własny, z..y interes, dorwała się do koryta i teraz
        dla własnych ambicji jest gotowa rozpieprzyć wszystko co się da. Relatywizm
        moralny wprowadzany przez obecnie rządzącą ekipie jest porażając. Obawiam się,
        że jest to proces nieodwracalny bo już Kopernik zauważył, że pieniądz gorszy
        wypiera pieniądz lepszy. Przykład idzie z góry a bioroąc pod uwagę tzw. media,
        które utrwalają wszystkie wzorce bardzo szybko - nawet jak Katchoren Land się
        skończy - nie pozbieramy się długie lata.

Mówienie o tysiącach ludzi, którzy wstąpili do Samoobrony i dlatego jej szef
        skazany wyrokami ma byc wicepremierem i ministrem rolnictwa
        jest równie logiczne jak przyznawanie praw o decydowaniu jak ma wyglądać prawo
        lub policja ok. 100 tys. skazanym, którzy siedzą w więzieniach i ok. 50 tys.
        którzy czekają na miejsce. Można spokojnie doliczyć drugie tyle, którzy
        codziennie kradną samochody, ,,kroją'' dzieciaki lub po porstu są gotowi dać w
        mordę każdemu kto na nich spojrzy. To też jest grupa, która ma swoje prawa.

W każdym społeczeństwie jest starszyzna, ludzie dojrzali, szanowani i
        doświadczeni, którzy dbają o interes całej grupy. Nawet małpy to wiedzą.
      • stefa12 Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 13:27
        • wariant_b Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 15:52
          Premier na pomocnika .... ?
      • trzynasty Re: I to ma być na serio???? 23.04.06, 22:11
        Tak jest - w PAPE, W PAPE
    • rom48 Galba daj glos. czy ochryples?? Idol dorownal 23.04.06, 13:10
      Leperowi a ty nie chwalisz, ze PiS sie rozwija i coraz madrzej rzadzi?? :DD
      • stefa12 Re: Galba daj glos. czy ochryples?? Idol dorownal 23.04.06, 13:27
      • xfakt Przepraszamy-nasz junak Galba ma dzisiaj wychodne 23.04.06, 20:08
        Pojechał do stolicy na Taniec z Kaczorami upsss przepraszam z Gwiazdami.
    • rudy17 Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 13:13
      Nie Hojarska - ona kiedyś zostanie ministrem sprawiedliwości - tylko Beger. Jej
      córka mówiła kiedyś, że "to mama zawsze rachunki w domu proawdziła i dobrze z
      tym sobie radziła". To chyba najlepsza rekomendacja, nie?
    • remikane Samoobrona wchodzi na MINĘ!!! 23.04.06, 13:30
      ...ciekawe ile Lepper straci na tej koalicji? Mam nadzieję, że bardzo DUŻO! LOL

PS To co się dzieje w tym dziwnym państwie to już groteska!
      • piss-on-pis4 Samoobrona wchodzi na MINĘ!!! 23.04.06, 13:36
        remikane napisał:
        > ...ciekawe ile Lepper straci na tej koalicji? Mam nadzieję, że bardzo DUŻO! LOL
        > PS To co się dzieje w tym dziwnym państwie to już groteska!

Nie zgodzę się z Twą oceną i płynącą z n iej konkluzją (jej brakiem?)

To nie GROTESKA
        • chateau Groteska? 23.04.06, 13:56
          To fakt - przestaje być zabawnie. I smieszno i straszno.

--
          pierre d'holé pera wicepremiera
        • remikane Re: Samoobrona wchodzi na MINĘ!!! 23.04.06, 13:59
          piss-on-pis4 napisał:
          > Nie zgodzę się z Twą oceną i płynącą z n iej konkluzją (jej brakiem?)

A czy musi być jakiś wniosek? Czy muszę pisać "mądrości"? Wystarczy, że każdego
          dnia robi to 460 debili z Sejmu oraz 100 z Senatu! - z wykluczeniem kilku, może
          kilkunastu osób.
          Powiem szczerze, że pierwszy raz w życiu zastanawiam się czy podczas następnych
          wyborów oddam głos na kogokolwiek! Do tej pory zawsze głosowałem odkąd miałem
          18 lat.
          Jeszcze Ci powiem, że zastanawiam się czy finansować jakąkolwiek partię
          polityczną bo wygląda na to że to zwykła strata pieniędzy. Już lepiej kupić
          kontrakty terminowe na ropę albo PKN, LTS, MOL, XOM, bo chociaż z tego jest
          jakaś korzyść.
          Na koniec powiem Tobie, że wstyd mi za polskich polityków którzy nie znają
          języków obcych i potrafią powiedzieć tylko yes, yes, yes lub goog morning and
          goog bye i w dodatku podczas oficjalnych zagranicznych wizyt ubierają się jak
          by byli z kraju trzeciego świata a nie EU!

…aha….! I mam nadzieję, że podczas następnych wyborów Samoobrona, SLD, LPR i
          inni znajdą się poza Parlamentem. Zlikwidują Senat i tak jak to jest w Stanach
          (republikanie vs demokraci), będzie tylko Platforma oraz PiS! Może wówczas
          zaczną budować tą przereklamowaną przez kaczkę Jarka IV Rzeczpospolitą, bo na
          razie to jest Republika Bananowa Polska!!!

Miłego weekendu!

:)
          • remikane good morning and good bye ;) 23.04.06, 14:03
            ...chyba za dużo myślę o googlu ostatnimi czasy! ROTFL!

clearstation.etrade.com/cgi-bin/details?Symbol=goog
          • genyo Re: Samoobrona wchodzi na MINĘ!!! 24.04.06, 01:31
            > Powiem szczerze, że pierwszy raz w życiu zastanawiam się czy podczas
            następnych
            >
            > wyborów oddam głos na kogokolwiek! Do tej pory zawsze głosowałem odkąd miałem
            > 18 lat.
            > Jeszcze Ci powiem, że zastanawiam się czy finansować jakąkolwiek partię
            > polityczną bo wygląda na to że to zwykła strata pieniędzy.
            nie isc na wybory, to najlepszy sposob, zeby Lepper zostal wreszcie (jak marzy)
            i premierem i prezydentem, a radyjo dotkniete grzybica jedynym legalnym
            srodkiem przekazu.....
            co do finansowania partii, to czy chesz, czy nie chcesz finansujesz, bo placisz
            podatki. No chyba, ze popelnisz samobojstwo, to wowczas ci sie upiecze, ale
            pograzona w zalobie rodzina i tak bedzie musiala dole partiom odpalic.....
    • grzegorzbroda Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 13:52
      Ja mam wrazenie, ze w sondazu GW tylu ludzi glosowalo na resort kultury (jako
      trzeci, ktory obejmie Samoobrona) tylko dla zartu. To jest jak to Rokita
      trafnie ujal 'jakis ponury zart'.

Nic nie jest trwałe z wyjątkiem zmian.
      Heraklit
    • kiks8 PiS i Samoobrona 23.04.06, 13:58
      to wytwory komunistycznej ubecji.
    • cookies3 Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 14:24
      Tak,to dobry pomysł z tymi ministerstwami dla Samoobrony.Moze należy jednak
      dodac trzecie dla p.Łyżwinskiego,gdyz lubi dużo poruszac się po drogach...:-))
    • me-e lepper rozliczy olejniczaka...? 23.04.06, 14:26
      ...za jego karygodne zaniedbania w ministerstwie rolnictwa...
    • niktszczegolny naród skazany na zagładę 23.04.06, 14:40
      Lepper i kultura .... buahahahhahahaha

TRAGEDIA NARODOWA !! LEPPER W RZĄDZIE !!!
    • wariant_b Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 15:17
      "Jarosław Kaczyński publicznie informował, że Samoobrona jest partią założoną
      przez oficerów służby bezpieczeństwa. Mówił, że w tej sprawie istnieje raport"

Po pierwsze chodziło o partię Samoobrona, a nie Samoobrona Andrzeja Leppera.
      W związku z brutalnymi napaściami oficerów SB na PiS JK działał w samoobronie.
      Jest to tak zwana Samoobrona konieczna.
    • pis_gniety Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 15:21
      Oczywiscie ze są jest najbardziej zainteresowani resortem transportu i
      budownictwa. Gdzie siano tam serce moje. Nasze autostrady idą właśnie do nieba.
    • chris12 Lepper powinien wymienić Dorna, taki sam buc! 23.04.06, 15:23
      Skoro wyborcy tak chcieli...
    • wariant_b Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 15:27
      Witamy nowego Wicepremiera i Ministra Pracy i Polityki Społecznej (jak sądzę).
      Zastąpi na tym stanowisku Krzysztofa Michałkiewicza z Oborników Śląskich.
    • 123rbr Re: Gosiewski: rolnictwo i polityka społeczna dla 23.04.06, 15:49
      No to Lepper jest ugotowany.
    • tigerizi z a s t a n a w i a mnie... 23.04.06, 16:01
      i zadaję sobie pytanie:

czy najgłośniej krzyczą tu ci co do tej pory byli okradani i oszukiwani czy też
      jakims cudem udało im się nie zostać okradzionym i boją się bardzo, że stanie
      się to teraz;

czy też ci co to właśnie okradali a teraz boją się, bo przyjdą Janosikowe i im
      odbiorą ?

i spokojnie ludzie, teraz już nie bedzie tych co nie rządzili i mogli
      powiedzieć: -To ONI !!!

a nic nie trwa wiecznie i co (góra) 4 lata są dokonywane weryfikacje (niektórzy
      utopili się po nich i nie mogą wypłynąć do dzis)
    • madmalina Potrafią_I_Skorupować 23.04.06, 16:03
      Jesli nie możesz, bądź nnie potrafisz pokonać swojego wroka to zaprzyjaźni się
      z nim a jeszcze lepiej go szantażuja albo kup. BRAWO DLA PiS W koncu
      sfinansowli "transfer" Mam nadzieje ze jest to ich gwóźdź(a w zasadzie ANDRIU)
      do trumny
    • cheerfuii Utworzyc "Ministerstwo Stosunkow" 23.04.06, 16:05
      I dac Lepperowi, nie precyzowac o jakie stosunki moze chodzic.
      Andrew moglby rozwijac mysl "No jak mozna prostytutke zgwalcic hehehehe"
      ;)
      • silesius.monachjiski1 Tak tak, teraz tylko temu debilowi władze PiS daje 23.04.06, 16:38
        • silesius.monachijski1 Znow ten klon silenius; 23.04.06, 16:42
          Daj se chlopie na wstrzymanie
          • silesius.monachjiski1 Klon! Jesion! Brzoza! /KLON 23.04.06, 16:46
          • kralik11 Re: Znow ten klon silenius; 23.04.06, 19:07
            silesius.monachijski1 napisał:

> Daj se chlopie na wstrzymanie

silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 23:04)
            oceniam po czynach; napisalem list do kacelarii prezydenta RP;
            albo odbiora order wieprzowi jaruzelowi, albo koniec z poparciem dla PiS-u
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373944

silesius.monachijski (Data: 29.03.06, 03:02)
            jezeli L. Kaczynski nie zareaguje na moj list, i podtrzyma decyzje o przyznaniu
            orderu dla tej oblesniej swini jaruzela, to koniec poarcia dla PiS-uz
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=39327496&a=39373974

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka