simplex 29.04.06, 11:06 Partii rządzącej gratulujemy koalicjanta :) Premierowi gratulujemy wicepremiera :) Galbie zazdrościmy dobrego samopoczucia :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
errabundi I Lepper zniesie embargo na mięso do Rosji... 29.04.06, 12:16 Zobaczycie, jak wróci z dokumentem i pokaże, że oto sukces jego rządów! Tak, ja to załatwiłem... (i być może PiS zauważy, kto komu, gdzie i za co płaci)... Rury nas omijają, a każdy rząd ma to głęboko... I albo zostaniemy bez gazu i ropy, albo na łasce Gazpromu. Za to z wicepremierem Lepperem. Dziękujmy PiSowi. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas B_R_A_V_I_S_S_I_M_O!!! 30.04.06, 02:38 panie jaroslawie niewielki! gratuluje majstersztyku politycznego geniuszu! oto poczatek IV rp budowanej na komitywie z wiejskim watazka, ktory dorobil ideologie do checi wykpienia sie od placenia zobowiazan kredytowych oraz grupie poslow, ktorzy dla stolka potrafia elastycznie podchodzic do gloszonych wczesniej "idealow". przed wojna czlowiek honoru zwyczajnie palnalby sobie w leb, czego po panu sie nie spodziewam. dlatego tez zycze panu jak najszybszego niebytu politycznego. dozywotniej lawki kar, na ktorej juz siedzi krzaklewski oraz inni prozni panu podobni. adieu panie przewodniczacy! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Re: B_R_A_V_I_S_S_I_M_O!!! 30.04.06, 07:31 W tym tempie za cztery lata Andrzej będzie marszałkiem, za osiem premierem, a za dziesięć - prezydentem. Zobaczycie :) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: B_R_A_V_I_S_S_I_M_O!!! 30.04.06, 08:20 A na końcu zostanie cezarem. Ave, Caesar, morituri te salutant! -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Oto sedno polityki...piskaczek 30.04.06, 08:32 "...Tylko po co ludzie PiS tak na nich gadali? Po co były te wszystkie zaczepki? Tak nie trzeba prowadzić polityki, bo potem trzeba wznosić się ponad, a takie wznoszenie - uważa Dębicki - do przyjemnych nie należy..." Oczywiscie trzeba to brać pod uwagę. Wczoraj napluli, a dziś całują w zaplute mordy. jaki wstyd!!! Być przy władzy za każda cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Oto sedno polityki...piskaczek 30.04.06, 09:53 Jeszcze chwila a PIS zostanie albo rozbity przez czerwone krawaty w białe pasy, albo poprostu ich wyproszą z koalicji, a w kampanii, mimo że dorwali się do rządzenia pewnie będą zwalać na PIS że im utrudniał realizację genialnego planu gospodarczego;) Odpowiedz Link Zgłoś
tropiciel_absurdu __R_O_L_N_I_C_T_W_O to potęga !!!! 30.04.06, 10:26 Już wkrótce za zboże z kilku hektarów będzie można kupić fajną komórkę. A za całą produkcję rolną z dowolnego województwa nawet samochód małolitrażowy! Boże Kaczek-łajdaczek! Wywalmy jeszcze kilkaset bilionów PLN w rolnictwo, a jak wreszcie w WHO wygra opcja znoszenia ceł na żywność z trzeciego świata, to będziemy totalnymi bankrutami ;-)) No ale to przecież będzie wina platformy... Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Mam pytanie 30.04.06, 19:49 Mam kredyt na karcie kredytowej, 2.500 zł. Czy jeśli go nie spłacę i obwinię za to Platformę, wystarczy to jako rekomendacja do rządu Rewolucji Moralnej, czy musi być wyższa kwota? Odpowiedz Link Zgłoś
jolka_z_dywit ***S_A_M_A_B_R_O_N_I_A**** 30.04.06, 10:27 Zaniemówiłam ! Zdziwiłam się! Przecieram oczy! Szczypię się bolośnie ! Teraz ukaramy Balcerowicza i wszystkich, co to na uniwersytetach się mądrują! Lud polski mądry jest i wie, że chłopski rozum je najważniejszy. Teraz każdemu damy dopłaty, do wszystkiego. Zapanuje pokój i dobrobyt. Oczywiście będą nam reakcyjne elementy przeszkadzać. Wciskać kity...że ekonomia, gospodarka, rynek... Ale my nie damy się omamić. Ceny towarów sami ustalimy, żeby nikt nie przepłacał. I bankom każemy dawać wszystkim kredyty. Byle tylko rolnikami byli. Zmiana programowa manipulacji?? Tak, teraz my! Czy rzetelność antypolskiego pisma?? Teraz my wybierzemy wszystkie rzetelne informacje, które pójdą do gazet! Co to ma być towarzyszu Michnik? Teraz nie będziesz już kłamał. My damy Ci PRAWDĘ !! Bo jak wam powiadałam manipulować też trzeba umieć! TYLKO ANDRZEJ LEPPER! TYLKO SAMOOBRONA! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ******S__A__M__0__G__Ł__0__0__P__ 0__T__A***** 30.04.06, 10:40 Jolka dalej czekamy abyś nam wyjaśniła wasze związki z Instytutem Schillera, oraz wyjaśniła nam ciemnikom co to takiego i z jakich to coś jest źródeł finansowane!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Dzień bez Jolki dniem straconym :) 30.04.06, 15:35 Jest tak popularna, że zaczynają się pojawiać jej sobowtóry :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Skuteczny polityk - niezależnie od wiedzy i ogłady 30.04.06, 09:20 Skuteczny polityk - niezależnie od wiedzy i ogłady. Odpowiedz Link Zgłoś
zazam Re: Skuteczny polityk - niezależnie od wiedzy i o 30.04.06, 10:23 żakowskiego w tok fm lepper dymał jak chciał, a mądrala-pismak tylko mlaskał i powtarzał: ach panie premierze!! Odpowiedz Link Zgłoś
pulldog Importowana ideologia 30.04.06, 09:42 Poprawka. Nie dorobil ideologii tylka ja pozyczyl od Instytutu Schillera. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A********* 30.04.06, 09:53 Zaniemówiłam ! Zdziwiłam się! Przecieram oczy! Szczypię się bolośnie ! Łłał !! Zmiana programowa manipulacji?? Czy rzetelność antypolskiego pisma?? ZAMIESZCZONO CHOĆ 10% FAKTÓW I PRAWDY Co to ma być towarzyszu Michnik? Czy poszliście po rozum do głowy ? Bo jak wam powiadałam manipulować też trzeba umieć! A może to wyniki,giełdowe Agory i sprzedaży tabloidu ,spowodowały zmianę ? Polacy okazali się mądrzejsi od for poczty pogrobowców KPP. I stąd te 10% prawdy o Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******** 30.04.06, 10:02 jola jak zwykle pokazała ze jej zaćma sie posuwa....proponuje udac sie do kliniki okulistycznej na operacje - fakt ze moga czasem zepsuc, ale pani joli bardziej juz spie.... sie nie da Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******* 30.04.06, 13:10 Jola chyba robi za centralnego trolla na forum, bo to jakas parodia te jej wypowiedzi , jakby sie smiala w kulak i pisala smiertelnie powaznie napuszone dyrdymaly.. A tak na marginesie to jesli oni przejma ministerstwo pracy , to co zasilki dla pozostajacych bez pracy nie z wlasnej winy wprowadza czy na Zyte zwala , ze nie chce pieniedzy dac ... iii rozlam gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A****** 30.04.06, 15:27 Damy wam takie zasiłki jak wy teraz dajecie Ludziom. A pracy jest dostatek w budownictwie,a i tak, was zamustrujemy . Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Wyjaśnij mi von JOLU 30.04.06, 23:53 Wy dacie ? ....to znaczy kto ???? zamustrujecie .... to znczy kto ??? Mam sie czegos , kogoś bać ???? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 uuuu nowa Branka???????? 01.05.06, 10:16 "W dol od rzeki poprzez London Street psow krolewskich odzial zwarty szedl OOOOjczyznie trzeba dzis swiezej krwi Marynarzy floty wojennej A ze bylem wtedy silny chlop W tlumie dojrzal mnie sierzanta wzrok W kajdanach z bramy wywlekli mnie Marynarza floty wojennej(...)". Jolu szykujecie Branke , jak przed wiekami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******** 30.04.06, 10:57 Pamiętaj że Jarek chcę tylko uchwalić parę ważnych z punktu widzenia PiS-u ustaw jak już osiągnie ten cel to da wam takiego kompa w dupę że ... . Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika a tobie jak placa, dulary, ruble czy w naturze? 30.04.06, 13:33 jakis krasnoarniejca dla odmiany? takim jak ty w czasie okupacji lby golili. jola_z_dywit napisała: > Zaniemówiłam ! Zdziwiłam się! Przecieram oczy! > Szczypię się bolośnie ! > Łłał !! > Zmiana programowa manipulacji?? > Czy rzetelność antypolskiego pisma?? > ZAMIESZCZONO CHOĆ 10% FAKTÓW I PRAWDY > Co to ma być towarzyszu Michnik? > Czy poszliście po rozum do głowy ? > Bo jak wam powiadałam manipulować też trzeba umieć! > A może to wyniki,giełdowe Agory i sprzedaży tabloidu ,spowodowały zmianę ? > Polacy okazali się mądrzejsi od for poczty pogrobowców KPP. > I stąd te 10% prawdy o Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******** 30.04.06, 14:07 polacy sie okazali madrzejsi? po rzadach lsd musismy sobie zafundowac jeszcze paru ministrow po wyrokach i podstawowce z samejbrony, zeby sie okazac madrzejszymi. jest nadzieja, ze to ostatni raz i ze nie potrwa to dlugo, bo sobie zaraz zaczna skakac do gardel Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******* 30.04.06, 16:01 To może coś o twoich fanach nie skaczących do gargeł tylko kreujących zamach stanu w związku z SBecką agenturą. Mało kto pamięta, że była taka partia, która nazywała się partią aferałów, KL-D, która odpowiadała za mnóstwo afer prywatyzacyjnych i korupcyjnych, i której liderem był Donald Tusk. Nikt nie pamięta dziś, że Donald Tusk, bo nie możemy o tym się dowiedzieć z listów Donalda Tuska do obywateli, który wszyscy dostają, był aktywnym działaczem, wiceprzewodniczącym Unii Wolności i to przez siedem lat, od 1994 roku do 2001. Krótko mówiąc, mamy do czynienia z olbrzymim sukcesem kandydata, który przedstawia się jako ktoś inny niż jest naprawdę. Robiąc film o III RP nie mogłem uciec od wątku lustracji, zwłaszcza, że PO przedstawia się jako katon lustracji, jako środowisko, które zawsze było lustracją i żądało ujawnienia wszystkich teczek, w sytuacji, kiedy prawda wygląda tak, że gdy przyszło co do czego w Polsce w roku 1992, liderzy lustracji, zarówno Jan Rokita, jak i Donald Tusk, niezwykle aktywnie uczestniczyli w zdławieniu jej jedynej próby. Jan Rokita składał wnioski o odwołanie rządu Jana Olszewskiego i niezwykle aktywnie uczestniczył przez cały 4 czerwca, a Donald Tusk wręcz tajnie spiskował z SLD, żeby obalić rząd Olszewskiego. "W grudniu 1991 roku zostaje uformowany pierwszy rząd wyłoniony w wolnych wyborach. Na jego czele staje mecenas Jan Olszewski. Obejmuje władzę w ciężkim momencie. Po rządach Tadeusza Mazowieckiego, a potem Jana Krzysztofa Bieleckiego kraj tonie w recesji gospodarczej. Popierany przez międzynarodową finansjerę plan Balcerowicza doprowadza do gwałtownego zubożenia społeczeństwa. Nie ma zapowiadanego przez Wałęsę powszechnego uwłaszczenia, trwa za to uwłaszczanie się na majątku narodowym postkomunistów, którzy w wyborach zajęli drugie miejsce. Nie ma dekomunizacji ani lustracji. Rząd Jana Olszewskiego podejmuje starania o odzyskanie kontroli nad gospodarką, zatrzymanie złodziejskiej prywatyzacji, uzdrowienie finansów państwa, zatrzymanie bezrobocia. Jednak od początku napotyka niechęć: Belwederu, mediów, kręgów międzynarodowych, które atakują rząd. Skandal z traktatem polsko-rosyjskim, gdzie Wałęsa początkowo zgodził się na tworzenie polsko-rosyjskich spółek joint-venture w dawnych bazach sowieckich w Polsce, co zagraża suwerenności Polski, otwiera ostatni akt dramatu. 27 maja 1992 r. prezydent wycofuje swoje poparcie dla rządu Olszewskiego i proponuje powołanie nowego gabinetu. Następnego dnia Janusz Korwin-Mikke zgłasza w Sejmie projekt uchwały zobowiązującej ministra spraw wewnętrznych do podania do dnia 6 czerwca 1992 r. pełnej informacji na temat urzędników państwowych szczebla od wojewody wzwyż, a także senatorów, posłów. Za uchwałą głosuje 186 posłów, przeciw jest 15, 32 wstrzymuje się od głosu. Rozpoczęcie akcji lustracyjnej uruchamia reakcję łańcuchową. Kluby poselskie Unii Demokratycznej i Kongresu Liberalno-Demokratycznego, Polskiego Programu Gospodarczego i Solidarności Pracy wydają oświadczenie, że uchwała jest nielegalna. 29 maja Jan Maria Rokita w imieniu UD, KLD i PPG składa wniosek o odwołanie premiera Olszewskiego. 4 czerwca o godz. 9.05 minister Antoni Macierewicz dostarcza przewodniczącym wszystkich klubów sejmowych zalakowane koperty z nazwiskami posłów i senatorów figurujących w zasobach archiwalnych MSW jako osoby współpracujące ze Służbą Bezpieczeństwa. Inne koperty - z informacjami o szczególnym znaczeniu dla bezpieczeństwa państwa - otrzymują prezydent, marszałkowie Sejmu i Senatu, premier, I prezes Sądu Najwyższego, prezes Trybunału Konstytucyjnego. Na tej liście widnieją m.in. nazwiska prezydenta Lecha Wałęsy, marszałka Sejmu Wiesława Chrzanowskiego, szefa prezydenckiego Biura Bezpieczeństwa ministra Jerzego Milewskiego. O godzinie 12.00 do Polskiej Agencji Prasowej trafia oświadczenie prezydenta Wałęsy: "Po pierwszym strajku w stoczni w grudniu 1970 r. przysiągłem Bogu i sobie, że będę walczył aż do zwycięstwa nad komunizmem. Byłem przywódcą strajku, próbowałem różnych możliwości i różnych sposobów walki. Aresztowano mnie wiele razy. Za pierwszym razem, w grudniu 1970 r. podpisałem 3 albo 4 dokumenty. Lech Wałęsa". To oświadczenie zostaje niemal natychmiast wycofane z mediów. O godz. 15.30 pojawia się drugie oświadczenie Wałęsy, w którym nie ma już mowy o "podpisaniu 3 albo 4 dokumentów". Prezydent stwierdza natomiast, że dostarczone z MSW materiały są podane wybiórczo, a do tego sfałszowane. O godz. 19.15 Lech Wałęsa kieruje do Sejmu list z żądaniem natychmiastowego odwołania rządu Jana Olszewskiego. Gdy w Sejmie trwa debata nad trybem i czasem odwołania gabinetu, pada wniosek o ujawnienie nazwisk z drugiej listy. Wtedy na mównicę wchodzi Kazimierz Świtoń: - Jako stary opozycjonista, odpowiedzialny za swoje słowa, pragnę powiedzieć, że na drugiej liście jest pan prezydent jako agent Służby Bezpieczeństwa. Godzina 22.00 - w pokoju prezydenckim w Sejmie odbywa się tajne spotkanie polityków, utrwalone na taśmie wideo. To słynna "nocna zmiana". Zawiązuje się koalicja strachu, która ma za zadanie obalić rząd Olszewskiego. Wokół Wałęsy zasiadają m.in. Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki, Leszek Moczulski (którego nazwisko figuruje na tzw. liście Macierewicza), Waldemar Pawlak. Jest obecny Mieczysław Wachowski. Moczulski: - Właściwie tak tuśmy doszli do wspólnego wniosku, że można nawet w tej chwili powołać premiera na tak zwane porozumienie dżentelmeńskie. Żeby na tydzień był premierem. W ciągu tygodnia uformujemy koalicję. Wałęsa: - Wy nie wiecie, jak daleko oni zaszli, dlatego trzeba ich błyskawicznie. Natychmiast, dzisiaj. Pawlak: - Tylko że to jest trochę gangsterski chwyt. Wałęsa: - Panowie, na kogo ma moja nominacja być? Czy przejdzie Pawlak? Panie Tadeuszu, ale pan jest wicepremier [o Mazowieckim]. Mazowiecki: - Ja nie wejdę do rządu, ale mogę to skonsultować. Wałęsa: - Słuchajcie, bo jak nie przejdzie [Pawlak - wyj. red.], to jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji. Też możemy się porozumieć, że później będziemy robić różne układanki jeszcze. Ale natychmiast trzeba zablokować tych ludzi, żeby nie przyszli do biura. Tusk: - Jak SLD nie skrewi, to przejdzie. A jak nie przejdzie... Moczulski: - To wtedy przecież pan Waldek nie będzie się upierał, prawda. Tusk: - Panowie, policzmy głosy - KPN, SLD, mała koalicja. Moczulski: - Jeśli lewica wstrzyma się od głosowania, to nam wystarczy. Tusk: - Według mojej wiedzy i wszystkich chyba tu obecnych SLD nie wstrzyma się, tylko będzie głosować za odwołaniem. Moczulski: - Za odwołaniem tak, ale czy będzie głosował za Pawlakiem w ogóle. Tusk: - Waldek, twierdziłeś, że tak. Dla SLD jest lepszy kandydat do poparcia. Wałęsa: - Dzisiaj wysondowałem wszystkie możliwości, dziś nie przeciągniemy inaczej. Moczulski: - Podejmujemy męską decyzję: Pawlak i koniec. Głosy: - Zgoda, zgoda, zgoda. Wałęsa: - Pismo jest przygotowane. Dzisiaj, natychmiast. Ja jutro nie mogę ich wpuścić do biura. Po dramatycznym przemówieniu premiera, 5 czerwca o godz. 0.40 Sejm odwołuje Jana Olszewskiego. Za obaleniem rządu zgodnie głosują: Unia Demokratyczna, Kongres Liberalno-Demokratyczny, Sojusz Lewicy Demokratycznej, Konfederacja Polski Niepodległej. W imieniu klubu SLD przemawia Aleksander Kwaśniewski. Strach przed teczkami ponownie połączył peerelowską agenturę i tzw. opozycję. Jak przy Okrągłym Stole i w Magdalence. 5 czerwca 1992 r., przed posiedzeniem Sejmu, na którym Waldemar Pawlak ma zostać powołany na premiera, uczestnicy "nocnej zmiany" spotykają się ponownie. Napięcie już opadło, są uśmiechnięci, odprężeni. Pawlak - jak uczeń w szkole - wydaje przed prezydentem Wałęsą zadan Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A****** 30.04.06, 23:38 droga jolu z dywit, teraz nam wszystkim będzie lepiej, i ty też kiedyś będziesz zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A****** 30.04.06, 23:57 tak sie odbywało tworzenie tej kolalicji SO-PIS ??? Nazwiska tylko zmieniłas ? Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: ********S__A__M__0__0__B__R__0__N __A******** 30.04.06, 23:02 Oj Jolka Jolka. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: I Lepper wniesie embargo Unii 30.04.06, 09:14 Lepper wniesie embargo Unii na obywatela z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Re: U Leppera wesele 29.04.06, 14:48 Wlos jezy sie na glowie,z bliska gorzej widac ale to jest tragedia:DREGRACI MORALNI SA NIE REFORMOWALNI! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r U Leppera Dorn 29.04.06, 15:27 Wicepremier Ludwik Dorn wytykał: (...) Więc jak to jest, panie przewodniczący Lepper? Albo panu nie wychodzi, albo jest pan nieudacznikiem i niedojdą, który nie panuje nad własnym klubem, albo zawarto tutaj swego rodzaju targ". ********************************************** Idealnie więc pasuje do niedojdy i nieudacznika wicepremiera Dorna. Będą się prać po papie i wysyłac w kamasze. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 SBsamoobrona..naturalny przyjaciel PIS i Kaczyńsk 29.04.06, 17:40 i Kaczyńskich!..teraz widać, jak głęboko do serca wzieli sobie nauki Lenina! Odpowiedz Link Zgłoś
gramic Re: SBsamoobrona..naturalny przyjaciel PIS i Kac 29.04.06, 19:15 No i co proszę Państwa? Żarty się skończyły. Mamy prorosyjską koalicję złożoną z zakompleksionych ćwoków. I nie mam tu na myśli Pana Premiera Z Ludu jedynie. Cofamy się o kilka kroków w rozwoju. Przeraża mnie myśl, że ludzie leppera dorywają się właśnie do władzy. Przecież tu nie chodzi tak naprawdę o ministerstwo a raczej o wszystkie dolne szczeble urzędnicze w tym samorządowe. Jest mi bardzo przykro, że ta swołocz została dopuszczona do władzy. Nigdy tego nie zapomnę tzw.politykom polskim. Gdybym mógł to zwiewałbym do pracy za granicę. Odpowiedz Link Zgłoś
anglolandia Re: SBsamoobrona..naturalny przyjaciel PIS i Kac 30.04.06, 08:59 czytam wlasnie te wspaniale nowiny i bardzo ciesze sie, ze zdecydowalam sie wyjechac za granice... Odpowiedz Link Zgłoś
b.autor o cześć wam panowie bliźniacy! 29.04.06, 20:00 o cześć wam panowie bliźniacy za wstyd niewypowiedziany o cześć wam posłowie, ojcowie, rodacy za kraj nasz gumiakiem zdeptany Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: o cześć wam panowie bliźniacy! 30.04.06, 08:51 kto pójdzie blokować bezdroża? kto pójdzie z kosami na władze? dziś Leper od morza do morza... a prawo...to w d... se wsadzę bo prawo- to śmiechy i chichy mniej ważne niż krawat premiera kto pójdzie z kosami na władzę? wybierzcie na prezia - LEPERA oddajcie mu berło, buławę i konia i flagi z orłami.. bo zdobył już władzę i sławę lecz któż?, któż zapłacze nad nami?... Odpowiedz Link Zgłoś
rejmanski.krzysztof Re: U Leppera wesele 29.04.06, 21:53 simplex napisał: > Partii rządzącej gratulujemy koalicjanta :) > Premierowi gratulujemy wicepremiera :) Wszystkim panom profesorom i doktorom honoris causa zalecałbym po tym całym humbuku przeczytanie żywotów: NIKODEMA DYZMY i BIGDY (który IDZIE i doszedł). Może się zreflektują. Tylko w którym miejscu będzie wtedy nasz Kraj? Nie jest prawdą, że niezadowolenie wszystkich ludzi to wytwór prasowy. Dlaczego panowie ministry nie zjadą na dół do Polski powiatowej? Mając do dyspozycji drogie limuzyny, mogliby się pofatygować do rządzonych "dołów", z wtedy przekonaliby się jaki jest odbiór społeczny ich poczynań. Ludzie mówią: przeżyliśmy 123 lata rozbiorowe, okupacje sowiecką, niemiecką, drugą sowiecką, peerel ze stanem wojennym, przeżyjemy i ten cyrk. Pozostaje tylko zaśpiewać sobie: Choć burza huczy wokół nas, Do góry wznieśmy skroń, Nie straszny nam tej burzy czas... Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: U Leppera wesele 30.04.06, 06:35 rejmanski.krzysztof napisał: > simplex napisał: > > Partii rządzącej gratulujemy koalicjanta :) > > Premierowi gratulujemy wicepremiera :) > > Wszystkim panom profesorom i doktorom honoris causa zalecałbym po tym całym > humbuku przeczytanie żywotów: NIKODEMA DYZMY i BIGDY (który IDZIE i doszedł). > Może się zreflektują. Tylko w którym miejscu będzie wtedy nasz Kraj? > > Nie jest prawdą, że niezadowolenie wszystkich ludzi to wytwór prasowy. Dlaczego > > panowie ministry nie zjadą na dół do Polski powiatowej? Mając do dyspozycji > drogie limuzyny, mogliby się pofatygować do rządzonych "dołów", z wtedy > przekonaliby się jaki jest odbiór społeczny ich poczynań. Ludzie mówią: > przeżyliśmy 123 lata rozbiorowe, okupacje sowiecką, niemiecką, drugą sowiecką, > peerel ze stanem wojennym, przeżyjemy i ten cyrk. > > Pozostaje tylko zaśpiewać sobie: > Choć burza huczy wokół nas, > Do góry wznieśmy skroń, > Nie straszny nam tej burzy czas... mozna sie tylko zastyanawiac po diabla Paderwski zawracal glowe prezydentowi USA, zeby pomogl Polsce odzyskac niepodleglosc, trzeba bylo cicho siedziec, na pewno zasymilowalibysmy sie do tej pory i nie musielibysmy sie wstydzic, ze w takim kraju zyjemy, bo by go nie bylo...... Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: U Leppera wesele 30.04.06, 07:49 Moze i przezyjecie , ale gowno robi sie coraz glebsze i bardziej smierdzace i ile jeszcze lat mozna w nim siedziec???? Polska opanowala wyjatkowa sztuke - siedzenia w gownie od ponad 200 lat. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: U Leppera wesele 30.04.06, 10:05 Mnie to jak żywo przypomina droge do władze NSDAP i jednego małego, wyszczekanego adolfa Odpowiedz Link Zgłoś
schizo_zalogowany Re: U Leppera wesele 30.04.06, 01:52 zarty zartami, ale to staje sie po woli realne. autentycznie zaczynam sie bac Odpowiedz Link Zgłoś
zydomason Re: U Leppera wesele 30.04.06, 17:43 Jak dziś posłuchałam konferencji Kaczyńskiego to się przestraszyłam. Póżniej jednak doszłam do wniosku ze to jego łabędzi śpiew. Bronił Rydzyka- czemu? 3 maja ma być podjeta decyzja co z nim zrobić. Decyzji nie będzie podejmował prezydent tylko biskupi. Wypowiedź kaczynskiego to było po prostu zwrócenie się do narodu zeby bronić Rydzyka. Oczerniał PO i Wborczą. Przecież co oni mówią i piszą to klamstwa. Jedyna obiektywna prawda to Trwam i Nasz Dziennik.Czy to nie jest wypowiedź człowieka który już tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: U Leppera wesele 03.05.06, 09:30 nie czlowieka tylko czlowieczka, prosze nie obrazac normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: U Leppera wesele 30.04.06, 01:56 - To dlatego ten strach, że będziemy w rządzie, bo pokażemy, co potrafimy - mówi Tadeusz Dębicki, wiceprzewodniczący Samoobrony. No... faktycznie... to dlatego ten strach... Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: U Leppera wesele 30.04.06, 01:58 wrrrrrrrrrrrr!! "miałeś chamie złoty róg ... (...)... ostał ci się jeno sznur" k... po tylu latach wyrzeczen i wiary ;( Odpowiedz Link Zgłoś
daghda.irish.pub Re: U Leppera wesele 30.04.06, 02:06 Zostaje wiec na stale w Czechach. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
japoetaipatriota Re: O kurrr...! 30.04.06, 10:43 tinakon napisała: > To my jusz som nareście w IV RP! Wiwat! przetłumacz swoje nazwisko, o ile ono nie jest nadane przez tow. Stalina za zasługi w międzynarodówvce żydokomunistycznej Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Juz Lepper da popalic komuchom i zydlakom! Aj waj! 30.04.06, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
fx1961 leper (ang) = tredowaty 30.04.06, 02:50 Czy ktos juz kiedys zauwazyl ze slowo "leper" w jez. angielskim oznacza tredowatego? Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: leper (ang) = tredowaty 30.04.06, 12:15 fx1961 napisał: > Czy ktos juz kiedys zauwazyl ze slowo "leper" w jez. angielskim oznacza tredowa > tego? Wszystko się zgadza, bo rodowód pana w krawacie w paseczki sięga średniowiecza, kiedy to jego przodkowie trudnili się wyrobem mikstur i maści dla trendowatych właśnie. Rodzina ta pochodzi z niemic i z czasem dorobiła pewnych pieniędzy i tytułu szlacheckiego. Majątek zaś stracili na nieudanych inwestycjach w Kampanię Indyjską.Pojawili się na polskim pomorzu jakieś 150 lat temu i jako mocno zubożali ludkowie dochowali się do dziś.W tym miejscu wypada powiedzieć - niestety. Takie więc są "polskie" i "chłopskie" korzenie pana L. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas andriusza swiniopas... 30.04.06, 02:57 andriusza swiniopas i jego radosna wataha warchlakow wpadna teraz strumyczkiem plebejskiej tluszczy na urzedy i salony. toscie nam pieknie to urzadzili panowie z pisu, no, no, no, pogratulowac! ciekaw jestem co musi teraz wykonac ten tepy burak, ktoremu wmawia sie, ze sie "zmienil, dojrzal", zeby wreszcie stalo sie jasne, ze to zwykle brednie bezradnosci naczelnego pismena? chamy teraz beda rozdrapywac w amoku co mozna, a niewielki niedorajda bedzie na to bezradnie patrzyl. i tego nalezy sie obawiac, ze jarek wypuscil sie na koalicje z andriusza, bo wierzy w swoja przewage intelektualna. nie wzial pod uwage, ze swiniopas majac w rekach wladze i dostep do kasy zrobi wszystko, zeby tego bronic. jarek dostanie w pape, pojdzie poplakac do swego kotka, a endriu pokaze nam "co potrafi"... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: U Leppera wesele 30.04.06, 03:03 lepper jest twardym politykiem .takich ludzi w polityce nam potrzeba.tak zwani "intelektualisci" beda podawac sie do dymsji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Re: U Leppera wesele 30.04.06, 07:32 To Andrzej nie jest intelektualistą? Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Bal na Wiejskiej,wstyd i upokorzenie 30.04.06, 03:28 Przełamię wstyd i zapytam: -czy jesteśmy jeszcze w Europie? -czy Warszawa utrzyma status miasta? -czy odsiadający aktualnie wyroki będą mogli startować w najbliższych wyborach? -czy w tym kraju/nie wiem jak go nazwać/,wykształcenie powyżej szkoły zasadniczej jeszcze jest do czegoś potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: Bal na Wiejskiej,wstyd i upokorzenie 30.04.06, 09:02 Odpowiem krotko: ten narod jest czasami tak glupi, ze kupi wszystko, patrz przypadek Tyminski, teraz Lepper tylko o wiele grozniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kardynal_pacelli1 Re: Bal na Wiejskiej,wstyd i upokorzenie 30.04.06, 12:30 jg19411 napisał: jg19411 napisał: > Przełamię wstyd i zapytam: > -czy jesteśmy jeszcze w Europie? Od dawna już nie.A może nigdy nie byliśmy? Ale to inny temat. > -czy Warszawa utrzyma status miasta? Powinieneś raczej zapytać mieściny? Mieściną z pewnością dalej będzie. > -czy odsiadający aktualnie wyroki będą mogli startować w najbliższych wyborach > ? Od teraz będzie tak, że urny wyborcze będą ustawiane w ZK a ich pensjonariusze wypełnią wszystkie listy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Zapisałem sobie ten obrazek w mim kimpie !!! 30.04.06, 03:33 Namawiam was zapisujcie ten obraz. To historia jest i się toczy. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Pierwsza wizyta leprrra: £UKASZ-enka ! 30.04.06, 04:03 Na Białorusi władza świętuje!! Bratcy lepry!! Rosja i Niemcy skutecznie izolują Polaków "Energetycznie" Polski rząd osłabiony jak za komuny!! Gdzie zniknął "mały" prezydent?!!!! Przyszłość jak cholera !! Odpowiedz Link Zgłoś
hetman131 Re: Pierwsza wizyta leprrra: £UKASZ-eNKa-WuDe ! 30.04.06, 04:39 hetman131 napisał: > Na Białorusi władza świętuje!! Bratcy lepry!! > > Rosja i Niemcy skutecznie izolują Polaków "Energetycznie" > Polski rząd osłabiony jak za komuny!! > Gdzie zniknął "mały" prezydent?!!!! > > Przyszłość jak cholera !! Kaczaki gdzie wyjeżdżacie ? Czy na stałe!? Odpowiedz Link Zgłoś
willie1950 Drogi Simplexie! 30.04.06, 03:41 Oba podane przez ciebie linki na Ooops! działają i wyświelta się albo strona PiS albo ta sama z cache'a Google. Czy więc na pewno PiS usunął artukuł ze swej oficjalnej strony? Jest jak jest - jedno pewne, że obłuda kaczorówm przewyższa wszelkie "szczyty" ze popularnych dowcipów... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Drogi Simplexie! 30.04.06, 09:49 willie1950 napisała: > Oba podane przez ciebie linki na Ooops! działają i wyświelta się albo strona > PiS albo ta sama z cache'a Google. Czy więc na pewno PiS usunął artukuł ze swej > > oficjalnej strony? Jest jak jest - jedno pewne, że obłuda kaczorówm przewyższa > wszelkie "szczyty" ze popularnych dowcipów... > Artykuł "Samoobrona - Tajna broń WSI" został ponad wszelką wątpliwość usunięty ze stron PiS. Był dostępny tylko w google cache. Wokół sprawy zrobił się wielki szum więc możliwe że podkulili ogon i przywrócili artykuł. Spoglądając na komentarze pod arktykułem można zobaczyć miesięczną "dziurę" w ktorej nikt nic nie komentował - bo nie było czego. Odpowiedz Link Zgłoś
dunham ale syf 30.04.06, 04:40 ten kraj schodzi powoli na psy. wstyd. jestem wielce zdegustowany. Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Zmiana planów? 30.04.06, 06:06 "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa" Jak śpiewa Andrzej. Może już czas napisać kolejną frazę? "Nie przenoście nam stolicy do Zielnowa?" Bo i taki pomysł może zaistnieć w głowie szanownego pana marszałka(?). Ratujmy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
seret2 Jak się nie cieszyć. Kasa uratowana 30.04.06, 06:34 Też bym się cieszył, gdyby po latach manewrów pomiędzy bankami i kryminałem udało się wywinąć a przynajmniej uzyskało się okazję nie do zmarnowania. To pieprzenie pod hasłem "dobro kraju" budzi śmiech. Gdzie jak gdzie ale w Samoobronie nikomu nawet we śnie takie bzdury do głowy nie przychodzą. Władza, to tylko środek do celu którym jest majatek. Dla jednego to kolejne hektary i inwestycje, dla drugiego poselskie dochody i łapówki ale tylko kasa, kasa ponad wszystklo! Szybko i dużo ! To w odróżnieniu od oszołomów i paranoików z ugrupowań "intelektualnych" gdzie występuje nieco osobników gotowych na wszystko dla władzy. No to na dziś rano nocniczek pełny. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies3 Re: U Leppera wesele 30.04.06, 07:10 Powiem krótko:przed nami tylko sciana! Odpowiedz Link Zgłoś
szubski Re: U Leppera wesele 30.04.06, 07:47 Dębicki? Ta-dzik? to ten poseł o podwójnej moralności? co to na Zjeździe powiatowym w Kole w dniu 17.12.2005 r. potwierdził jego zgodność ze statutem, poczym Lepperowi powiedział że zjazd przebiegł nieprawidłowo bo wynik wyborów był zgoła inny od oczekiwanego. Oj, oj Panie Krętaczu... Ten sam ci on Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: U Leppera wesele 30.04.06, 08:26 A po weselu będą poprawiny, a potem będzie proza życia. -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Lepper bedzie prezydentem 30.04.06, 08:27 To jedyny patriota który może zrobić w kraju porzadek,trzymam kcieki za niego,brawo,bedzie mial wplyw na media nie bedą go opluwać bezpodstawnie. Chłop z wyrokami???JAKIMI??Buntował sie i protestował przeciwko systemowi który istniał i nadal istnieje, bronił ludzi i naszej racji stanu.Był ciągany po sądach bo takie jest w polsce prawo,to tak jakby dziś AK-owców sądzic żę walczyli z"prawem niemieckim" w czasie II wojny światowej. Głupio tym pseudo elitom z SLD PO DEMORATOM , PSL (he he), że tracą wpłwywy i stracą je do końca . Bo prawdziwe zło i biede zgotowali nam złodzieje i bandyci z tych partii. Odpowiedz Link Zgłoś
agata1120 Re: Lepper bedzie prezydentem 30.04.06, 09:04 Wiem, ze jest wolnosc slowa (jeszcze) ale takie glupoty wypisywac to przesada, zwlaszcza porownanie z AK. Chyba masz cos nie w porzadku z glowa, to wplyw fascynacji Lepperem i jego towarzyszami Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Lepper bedzie prezydentem 30.04.06, 14:11 to wina takze wyksztalcenia na poziomie podstawowki. taki maja elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Lepper bedzie prezydentem 30.04.06, 11:11 Do roboty leniu zawsze najwięcej do gadania mają lenie. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: U Leppera wesele 30.04.06, 08:28 To wielki sukces naprawde wspanialych ludzi z Federacyjnej Sluzby Bezpiczenstwa ROSJI czyli dawnego KGB!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: U Leppera wesele 30.04.06, 08:45 ...a w kraju wielki POGRZEB resztek nadziei na okruchy rozsądku rządzacych Odpowiedz Link Zgłoś