siamlady 06.05.06, 09:01 Giertych specjalistą od wykształecenia i edukacji, a Lepper od rozdawania unijnych środków na rolnictwo. Oto największa patologia, którą musimy wspólnie jak najszybciej zwalczyć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vontrubka Lepper z Giertychem - będzie raj? 06.05.06, 09:04 szkoda po prostu kolejnych straconych lat czy w tym kraju każdy katolik musi się utożsamiać z tą koalicją? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta "Tak mi dopomóż Bóg!" :-))) 06.05.06, 09:09 Katolik powinien :-) W końcu każdy/a z tych ... (autocenzura) dodawał formułkę "Tak mi dopomóż Bóg!". vontrubka napisał: > szkoda po prostu kolejnych straconych lat > czy w tym kraju każdy katolik musi się utożsamiać z tą koalicją? > pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
errabundi Zwalczaj ogień ogniem? 06.05.06, 09:48 "Skończyła się sytuacja, która utrudniała naprawę państwa. Powstała koalicja mająca szansę wprowadzić pakiet ustaw umożliwiających walkę z patologiami". To jakaś nowa koncepcja reform, nawiązująca nieco do cesarza Nerona. Może jeszcze podpalimy Warszawę - ogień ma przecie właściwości oczyszczające! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit *** nareszcie Polska jest Polską******* 06.05.06, 10:47 Po latach upadku Ojczyzny ,gdzie ludzie byli zbędni i niepotrzebni a rodzina honor i Patriotyzm były określane szowinizmem i nacjonalizmem,nadszedł kres ery eksterminacji Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 *** Upadek kraju Polan i Wiślan ******* 06.05.06, 12:13 szowinizm,nacjonalizm, upadek Polski to nam grozi dopiero teraz!. Teraz, kiedy do władzy doszła partia prowadzona przez schizofreników w całym otoczeniu widzących zagrozenie ze strony :Układu,Obcych,UFO. Teraz, kiedy żyjący w obłąkanej twierdzy zagrożonego umysłu bracia K. musieli dopuścić do władzy bandę Hunów spod znaku Samoobrony z polskim wydaniem Attyli na czele.Lepper Attyla oprócz potomstwa które spłodził, nie zrobił jak dotąd niczego dobrego, wręcz przeciwnie,jego działalnośc to jedna wielka destrukcja i zniszczenie.Gorzko zapłaczą bracia K. kiedy Attyla zamknie ich w domu bez klamek a sam obwoła sie Prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: *** Upadek kraju Polan i Wiślan ******* 07.05.06, 20:28 Wszystko wskazuje na chorobliwe opanowanie psychiki przez natrętną idee fixe niektórych członków rządu. Zamiast cokolwiek zrobić pożytecznego, będa zwalczać fantomy...Zapowiada się pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
s.t.garp Re: *** nareszcie Polska jest Polską******* 06.05.06, 12:54 jola_z_dywit napisała: > Po latach upadku Ojczyzny ,gdzie ludzie byli zbędni i niepotrzebni a rodzina > honor i Patriotyzm były określane szowinizmem i nacjonalizmem,nadszedł kres ery > eksterminacji Polaków. Jola, ty sie czasami zastanawiasz co piszesz, czy te ulotki propagandowe juz machinalnie przepisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jaknajdalej1 Dyzma 06.05.06, 10:49 No i dokonal sie ostatni akt kariery Andrzeja Dyzmy! Jak w powiesci. Dla ratowania panstwa (przed zgnilizna moralna) trzeba bylo zwrocic sie do Meza Opatrznosciowego aby zostal premierem (wicepremierem). W powiesci Dyzma kierowal Bankiem Zbozowym. Dzisiejszy Dyzma wysypywal zboze na tory. Ale przeciez jak wyraznie wytlumaczyl narodowi Pan Prezydent, to wszystko wina Platformy... Jakie to proste. Zawsze wina Platformy. Strach pomyslec kto bedzie winny jak przyjdzie nastepna powodz. Odpowiedz Link Zgłoś
insite Re: "Tak mi dopomóż Bóg!" :-))) 07.05.06, 10:23 jaki Bog, tacy wierni i na odwrot. Im blizej baldachimu tym gorsza zaraza. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: rzad imbecyli 06.05.06, 09:51 Czy nikt nie wpadł na to, że imbecyli można również ustawić w SZEREG. Odpowiedz Link Zgłoś
ps01 Super! 06.05.06, 09:12 Wspaniała wiadomosc dla Ryanaira! Bedzie musiał szybko rozbudowac siatke połaczen, chetnych do ucieczki nie zabraknie! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: a mnie chce się puścić pawia 06.05.06, 10:13 Orzeł, kaczory, paw i sępy. A tylko słychać: kuku kuku... Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:14 Kilka lat temu, ówczesny rząd SLD-owa( ...) za mariaż z satelitami koalicyjnymi (...), także rozdawał hojnie teki WICEPREMIERÓW(!) czy ówczas prasa -lewicy laickiej pytała, sondowała, słupki tworzyła na tamtę okoliczniości? Nie, niczego takiego nie pamietam. Dlaczego teraz nagle " bija pianę"? Oni- " synowie ciemności"( wg. Św. Łukasza) są jak pisał Norwid: przebiegli i zjednoczeni w dążeniu do zwalczania każdego przeciwnika(...) " Najlepszy sposób, żeby sprawę jakąś uczynić niepopularną, to dużo mówić o niej, a nigdy nie studiować". A ja o tym wiem od 17 lat, co wielokrotnie mówiłam, pisałam a teraz wklickuję na tym forum wyjtkowego zaangażowania-powiedziałbym, liderowania idei jw.(...). PS Jak myślicie , dlaczego na tym właśnie forum????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Masz kiepską pamięć... 06.05.06, 09:18 Ja pamiętam, że na SLD wszystkie media skakały jak na pochyłe drzewo... Dawalały im nie słupkami lecz maczugami :-))) temida3 napisał: > Kilka lat temu, ówczesny rząd SLD-owa( ...) za mariaż z satelitami > koalicyjnymi (...), także rozdawał hojnie teki WICEPREMIERÓW(!) > czy ówczas prasa -lewicy laickiej pytała, sondowała, słupki tworzyła na tamtę > okoliczniości? > Nie, niczego takiego nie pamietam. ... Odpowiedz Link Zgłoś
skuro Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:16 a wiecie co jest najgorsze-ze ten pozal się boze rząd przetrwa. giertych z lepperem tak się uczepią wymazonych stołeczków, ze bez mrugnięcia okiem będą wykonywać rozkazy kaczusiów. Byle by trwać. Dopiero przed kampanią zacznie się jad. A kaczu bedzie realzizował swoją wizję odnowy moralnej. mać mać --- www.buhaha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:16 SZANOWNI PAŃSTWO !!!U NAS WKRAJU TO PANUJE TAKI SYSTEM JAK MEDIA I JACYS WROGOWIE POWIEDZA ZE TAK -TO TAK WSZYSCY A JAK -NIE TOWSZYSCY NIE -HURRRRA -JAK NA WOJNIE W ROSJII .LUDZIE ZASTANÓWCIE SIE I NIE OCENIAJCIE W TRN SPOSÓB!!! ZAWSZE WPADAMY ZE SKRAJNOSCI W SKRAJNOSĆ----JEDEN POWIE ŻE BEEEE TO WSZYSCY BEEEE ,JACYS CWANIACY BOJA SIE ODPOWIEDZIALNOSCI TO NIECHCĄ TAKICH RZADOW- POCZEKAJCIE Z OCENA CHOCIAŻ 1 ROK---TO MOŻE BYC NARESZCIE SPRAWIEDLIWSZY RZĄD JAK DO TEJ PORY WSZYSCY CI ZLODZIEJE .----KTO NIE MA POJECIA O TYM NIECH NIE PISZE GŁUPOT BO SAM SIE OSMIESZA . Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Europa z oslupieniem patrzy na dziwowisko 06.05.06, 09:22 nad Wislą!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciatko_o_dyrektora Re: Europa z oslupieniem patrzy na dziwowisko 06.05.06, 09:30 Chcieliscie to macie . Hitler tez jakos doszedl do wladzy . Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Europa z oslupieniem patrzy na dziwowisko 06.05.06, 09:50 Ja glosowalem na PO! Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: Lamentacja frustratów z PO i tyle ! 06.05.06, 10:10 coś mi się zdaje, że nie cały elektorat PISu spodziewał się wicepremierów Lappera i Giertycha oddając głosy na partię Kaczyńskich. Wiele osób na tym forum broni tej konstrukcji bo przyznawanie się do błędów nie leży w ich naturze... Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Jarosław na Premiera. 06.05.06, 10:16 quosoo napisał: > coś mi się zdaje, że nie cały elektorat PISu spodziewał się wicepremierów > Lappera i Giertycha oddając głosy na partię Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: Lamentacja frustratów z PO i tyle ! 06.05.06, 11:23 Bida idzie ! Czas zacząć uczciwie pracować, Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Lamentacja frustratów z PO i tyle ! 06.05.06, 11:30 jola_z_dywit napisała: > Bida idzie ! > Czas zacząć uczciwie pracować Zważywszy na sumę pozaciąganych i niespłacanych kredytów ciążących nad posłami SO - faktycznie, muszę się z tobą zgodzić - przydała by się wam uczciwa płaca. Łyżwińscy z pewnością to czynią - w ciągu roku są w stanie objechać świat 4 razy, oczywiście za sejmowej pieniądze i to samochodem, którego nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
maslo12 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:24 Mialem wracac juz. Zarobilem, odlozylem. Wole zeby zeby mnie tu j..... w d.... niz zeby mna rzadzili dwa wiceglupki. Zmywak for ever. Pozdrawiam wszystkich. Zegnajcie Odpowiedz Link Zgłoś
sowa44 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:28 Boże ratuj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 10:05 sowa44 napisała: > Boże ratuj!!!! Za pozno! Sam juz siedze w Anglii. Bog. Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Krew, minister i nowy stołek 06.05.06, 09:30 Uważam że należało by umożliwić stworzenie jeszcze jednego ministerstwa połączonego z funkcją wicepremierostwa. Powinno się ono nazywać: MINISTERSTWO KRWAWIĄCEJ POCHWY. Bez obrazy. PS Ononazywacie się? Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Krew, minister i nowy stołek 06.05.06, 09:36 TY CZUBKU CO TY WYPISUJESZ JESTES JAKIMS IDIOTA I NIE WYPISUJ GLUPOT BO SIE OSMIESZASZ CIEMNIAKU !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
firstman Czubku? Ciemniaku?!! 06.05.06, 09:38 Jesteś faszystą? Męskim szowinistą?! Negujesz istnienie krwawiącej pochwy?! Odpowiedz Link Zgłoś
szmery Re: Nędza intelektualna wrogów PISu i tyle ! 06.05.06, 10:45 dorosnij, jesli dzielisz swiat na swoich i wrogow, to moze warto zastanowic sie nad samym soba, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
anglolandia Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:34 Przed wyborami, kiedy jeszcze byłam w Polsce, większość moich wykadowców żartobliwie zapowiadała, że wyjadą z kraju, jeśli PiS dojdzie do władzy. Myślę, że wówczas nikomu nie śnił się - nawet największym filozofom - koszmar, jakim jest obecna koalicja. Lepper i Giertych wicepremierami?! Parę miesięcy temu byłby to tylko kwaśny żart w towarzystwie; teraz chyba nikomu nie jest do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 10:18 Można śmiać się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
iczi-iczi Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 09:37 Panie Kazimierzu !Proszę mi wierzyć ! Pan naprawdę na to nie zasługuje.Jeżeli do dwóch premierów,których nazwiska zaczynały się na M-przylgnęła opinia:do pierwszego"siła spokoju"do Pana "medialny ale wysoce kulturalny"to jedynym sloganem jaki ogłoszono po nominacji panów:Leppera i Giertycha jest:TAŃCOWAŁY DWA MICHAŁY-jeden duży drugi mały....jak ten drugi zaczął krążyć ...to ten RZĄD nie mógł nadążyć..!Według ostatnich wieśći z Klewek w połowie czerwca tego roku ma się odbyć:PIERWSZY KONGRES ZJEDNOCZNIOWY -Samoobrony Ligi Polskich Rodzin,jest też inna nazwa /obie poprawne/Polskich Rodzin LIGA sAMOOBRONY. PONIEWAŻ DALSZE WIEŚĆI NIE SĄ POCIESZAJĄCE:pierwszą decyzją nowego ministra i wice-premiera edukacji i dziedzictwa /rodu Giertychów/ma być usunięcie z uczelni /UAM/dr.Ryszrda Sowinskiego-czy Pan Premier jeżeliby taka sytuacja zaistniała,mógłby jej zapobiec ?. Odpowiedz Link Zgłoś
stoimi Koalicja czy Kolacja z Lepperem i Giertychem??? 06.05.06, 09:43 I jedno i drugie kuriozalne! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Nareszcie jakaś szansa na zmiany 06.05.06, 09:58 Na zmiany postkomunistycznego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Slowo "uklad" w terminologii psychiatrii 06.05.06, 11:28 klinicznej oznacza początki psychozy, stanu maniakalno depresyjnego,a z tego co wiem, rokowania w tym względzie są zle! Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Slowo "uklad" w terminologii psychiatrii 07.05.06, 20:32 Historia zna (niestety) nie jednego "psychicznego" u sterów państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Jarek sie opieral?? Moze wazeliny zapomnial??? 06.05.06, 10:11 Czy Jarek jest jeszcze NIepokalana Dziewica?? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Jarek sie opieral?? Moze wazeliny zapomnial?? 06.05.06, 10:21 premier_pacynka napisał: > Czy Jarek jest jeszcze NIepokalana Dziewica?? Najniepokalańsza, bo z dwoma dzieciątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 10:16 Czy ich portrety zawisną kiedyś w szkołach i urzedach państwowych? Odpowiedz Link Zgłoś
m.m5 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 10:38 Rząd debili, ch.... i buraków! Oraz jeden koń! Odpowiedz Link Zgłoś
tredve94 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 10:59 Polakom gratulujemy... koalicji! Szkoda mi pana Borusewicza. Przyzwoity i uczciwy człowiek. Panie Bogdanie arytmetyka arytmetyką, ale chyba zapomniał Pan, że jest jeszcze coś takiego jak właśnie przyzwoitość. Skoro nie można rządzić, to albo rozpisuje się nowe wybory, albo... sprzedaje się własne ideały. PiS w najbardziej prymitywny sposób pokazał jak się rżnie głupa z wyborców. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org prezydent wszystkich (wszech)polakow 06.05.06, 11:08 nie rozumiem, jak prezydent polski, badz co badz bez legitymacji partyjnej, moze w tak bezposredni sposob brac udzial w rozgrywkach politycznych? jak na razie pomagania w wykonaniu zadania panu prezesowi to jego glowne zadanie... krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=29 Odpowiedz Link Zgłoś
jerrymargate Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 11:16 to tragiczna wiadomosc. Nawet nie wymagajaca komentarza. Faszysta i populista wspomagaja i tak smiesznie gdakajacy kurnik. Najmniejszy prez. w historii Polski ( nie tylko o wzrost chodzi , przede wszystkim o poglady). Wstyd Ci Polsko, ze przez swoja absencje wyborcza tacy ludzie beda decydowac o Twojej przyszlosci. Tu nie chodzi o lewicowosc czy prawicowosc. Tu sie urodzil wstyd. Dzieci w piaskownicy bawia sie w polityke z lepszym wynikiem niz to co wyszlo z Wielkiej polskiej polityki. Nie mam zadnych watpliwosci, ze ten uklad ulegnie totalnemu osmieszeniu przy nastepnych wyborach. Ale czy warto bylo siedziec w domu i nie glosowac a teraz czekac na nastepna zmiane za kilka lat?... Oczywiscie, ze p.faszysta co nieco odpusci a i Lepper ubierze czasami biale szaty. Ale to nie sens tego co sie stalo. Wstyd i HANBA polskiemu wyborcy - za to,ze siedzial w domu i twierdzil, ze glosowac nie warto !. Jak dlugo ta Polska bedzie Mistrzem w destrukcji? . Dopiero teraz jest to droga pod gore - niestety - nie z tym skladem. Zostalo kilka lat na przekonanie sie o tym; zmarnowanych kilka lat... Czy my zawsze musimy byc OGONEM Madrych? J.C. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Lepper i Giertych w rządzie. Koalicja zapowia 06.05.06, 11:18 zaraz się pewnie prawiczek galba odezwie, ja uciekam :) Odpowiedz Link Zgłoś